Κακοήθεια +

Στην σημερινή του κυριακάτικη έκδοση Το Βήμα περιλαμβάνει μία σελίδα (Α13) με τίτλο «Τι επιδιώκουν τα μικρά κόμματα». Εκεί αφιερώνει από μία έως τρεις παραγράφους σε κάθε ένα από τα μικρά κόμματα ακόμα και στην «Ένωση Κεντρώων» του κ. Β. Λεβέντη, στους «Κυνηγούς», το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κόμμα» και στους «Συνεχιστές του Ιωάννη Καποδίστρια». Αναφέρονται οι αρχηγοί, τα στελέχη, το ιστορικό, οι στόχοι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Το ρεπορτάζ τελειώνει με την εξής φράση: «Τέλος, στις Ευρωεκλογές κατέρχεται και η ‘Δράση’».

Αυτή κυρίες και κύριοι είναι η ποιότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας στην ιστορική εφημερίδα που ίδρυσε κάποτε ένας Δημήτριος Λαμπράκης.

____________________________________________

Υ. Γ. Τώρα έμαθα ότι και τα Νέα του Σαββάτου, σε ανάλογο ρεπορτάζ, δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην "Δράση". Αυτό δείχνει ότι υπάρχει "γραμμή" άνωθεν. Βλέπετε πονάει το μαύρο 2%...

Και για να απαντήσω σε email που δέχθηκα - ξέρω ήδη ότι στις εφημερίδες αυτές έχουν γραφτεί κακεντρεχή σχόλια για τη "Δράση". Αυτό όμως είναι δικαίωμά τους, σύμφωνα με την αρχή: news are sacred, comments are free. Και γι αυτό ΔΕΝ είναι δικαίωμά τους να κάνουν ρεπορτάζ που παραλείπει ή εξαφανίζει γεγονότα. Είτε τους αρέσει είτε όχι, η "Δράση" είναι γεγονός.

Μίλησε κανείς για δημοσιογραφική δεοντολογία;