Προφανώς, εγώ είμαι λάθος…

Διαβάζω την μεγάλη δημοσκόπηση της Καθημερινής για την περίοδο της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι ερωτώμενοι αξιολογούν τα γεγονότα ως θετικά ή αρνητικά. Και τρελαίνομαι!

 

Το τρίτο χειρότερο πράγμα που συνέβη στη χώρα μας μετά το 1974 (τα δύο πρώτα είναι εσωκομματικά) είναι η ένταξή της στην ΕΟΚ! Το πέμπτο, είναι η ενοποίηση των Δήμων (Καποδίστριας). Και το έβδομο χειρότερο: η καθιέρωση του πολιτικού γάμου! Δηλαδή οι τρεις σημαντικότερες εκσυγχρονιστικές εξελίξεις συναντούν την άρνηση μεγάλου ποσοστού πολιτών.

 

Οι ίδιοι όμως (82%) αναγορεύουν την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. ως το καλύτερο γεγονός της περιόδου. Τέταρτο καλύτερο: Τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας (69%!).

 

Μερικά ακόμα: Καλύτερος πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου (48%) με πολύ δεύτερο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (26%). Ο Κώστας Καραμανλής προηγείται (ήδη) κατά μία μονάδα του Κώστα Σημίτη και ο Χρήστος Σαρζετάκης (ως πρόεδρος) του Κωνσταντίνου Τσάτσου.

 

Ξέρετε το ανέκδοτο με αυτόν που είχε μπει λάθος στον αυτοκινητόδρομο; Ακούει στο ραδιόφωνο ειδοποίηση ότι ένα αυτοκίνητο κινείται στο αντίθετο ρεύμα και μονολογεί: «Τι ένα; Εκατοντάδες οδηγούν ανάποδα!»