Αθάνατος ως κολεόπτερο

Κέρδισα την αθανασία ως έντομο. Όχι δεν μεταμορφώθηκα όπως ο ήρωας του Κάφκα – απλά δόθηκε το όνομά μου σε ένα  νεοανακαλυφθέν (ή νέο-προσδιορισθέν) κολεόπτερο της οικογένειας Staphylinini γένος Ocyolinus. Ο κατά τα άλλα άγνωστός μου ερευνητής Στέλιος Χατζημανώλης (Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τενεσή) βάφτισε το νέο είδος Ocyolinus dimoui. (Όπως μου εξήγησε σε γράμμα του το τελικό –i αφορά στο γένος του ονοματοδότη. Μου γράφει: «Ocyolinus είναι το γένος στο όποιο ανήκει και οι διεθνείς κανόνες ονοματολογίας ορίζουν ότι ένα είδος ονομάζεται προς τιμή κάποιου/ας, το δεύτερο συνθετικό του ονόματος  (dimoui) σχηματίζεται από το όνομα και το -i, αν το είδος ονομάζεται προς τιμή άνδρα, ή -ae προς τιμή γυναίκας».

Από ότι διάβασα στην μελέτη που είχε την καλοσύνη να μου στείλει, ως κολεόπτερο έχω μήκος 16,2 χιλιοστά, ζωηρά χρώματα (bright purple with green and blue overtones) και ζω στον Παναμά – πολύ εξωτικό μέρος. Θερμές ευχαριστίες!

Έτσι λοιπόν: όταν θα έχω χαθεί και τα βιβλία μου πιθανόν ξεχαστεί, οι εντομολόγοι θα ξέρουν το έντομο Ocyolinus dimoui και οι πιο φιλοπερίεργοι από αυτούς θα διαβάζουν στην υποσημείωση ότι ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Έλληνα συγγραφέα Νίκου Δήμου.

_________________________________

Υ. Γ. Μου ζητήθηκε φωτογραφία - δείτε την εδώ http://www.morphbank.net/Show/?pop=Yes&id=472648