Υπέρ της Siemens

Επειδή ακούω πολλούς να καταφέρονται κατά της Siemens, αισθάνομαι την ανάγκη να παρέμβω.

 

Η Siemens είναι μία καλή εταιρία με άριστα προϊόντα. Δεν παράγει είδη τρίτης ποιότητας, που να μπορούν να πουληθούν μόνο με μίζες και λαδώματα. Για το ότι στην Ελλάδα (και άλλες, τριτοκοσμικές ως επί το πλείστον, χώρες) έδινε μίζες, δεν φταιει η Siemens αλλά η Ελλάδα. Γιατί δεν έδινε σε όλες τις άλλες χώρες;

 

Όταν κινείσαι σε ένα διεφθαρμένο περιβάλλον ή συντονίζεσαι, ή αποσύρεσαι από την αγορά. Η Ελληνική πραγματικότητα ανάγκασε τη Siemens να δίνει μίζες – αλλιώς δεν είχε ελπίδες να ανταγωνιστεί.

 

Όσοι ζητάνε να «τιμωρηθεί» η Siemens (μεταξύ τους και ο φίλος μου Στέφανος Μάνος) κάνουνε λάθος. Η εταιρία δεν είναι ένοχη επειδή έδωσε χρήματα – αυτοί που τα πήραν είναι οι ένοχοι. Αυτοί παράβηκαν τον όρκο τους και έκλεψαν την χώρα τους.

 

Όταν ακούω πύρινους φιλιππικούς εναντίον της  Siemens με καταλαμβάνει μία φρικτή υπόνοια. Μήπως επειδή δεν μπορούμε (ή δεν θέλουμε) να βρούμε τους πραγματικούς ενόχους, χτυπάμε το σαμάρι;

.

__________________________________________________________________

.

 

Υ. Γ. Και φυσικά ούτε αθωώνω την Siemens ούτε εγκρίνω το λάδωμα, όπως έσπευσαν να μου γράψουν μερικοί. Απλώς θεωρώ πολύ περισσότερο ενόχους αυτούς που λαδώθηκαν από αυτούς που λάδωσαν.