RSS feed

Πολλοί με ρωτάνε γιατί δεν βάζω ένα RSS feed στο site ώστε να ειδοποιούνται έγκαιρα για αλλαγές και νέα κείμενα.

 

Το site φιλοξενείται από το Hosting της Forthnet. Έχω πολύ παλιούς δεσμούς με αυτή την εταιρία από τον καιρό που ήταν Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Τώρα όμως είναι πολυεθνική επιχείρηση.

 

Έχω την δυνατότητα να ανεβάζω νέα κείμενα σε ορισμένες κατηγορίες – αλλά δεν μπορώ να επέμβω στην δομή των ιστοσελίδων ούτε να προσθέσω νέες υπηρεσίας.

 

Η Forthnet για να προσθέσει RSS στο site μου ζητάει 1200 €. Ναι, για κάτι που κάθε blog σας παρέχει δωρεάν.

 

Το ετήσιο ενοίκιο για την φιλοξενία (χωρίς πρόσθετες υπηρεσίες) είναι 1000 €. Πολύ υψηλότερο από την υπόλοιπη αγορά (200-400 € για τα ίδια ΜΒ) κυρίως αν σκεφθεί κανείς ότι δεν πρόκειται για εμπορικό ή εταιρικό site. Οποιαδήποτε αλλαγή θέλω να κάνω τιμολογείται πανάκριβα.

 

Επειδή έχω ανανεώσει την συνδρομή μου μέχρι την πρώτη Μαρτίου του 2009 θα κάνουμε όλοι λίγη υπομονή.

_______________

 

Υ. Γ. Μόλις ανέβηκε το κείμενο άρχισαν να έρχονται πληροφορίες για φθηνό hosting. Mέχρι στιγμής η καλύτερη ευκαιρία μοιάζει της Westhost με 108 δολλάρια (75 €) το χρόνο για 5GB χώρο και απίθανες υπηρεσίες. Θα μου περισσέψουν και 4.750ΜΒ...

 

Y. Γ. 2. Ζω στιγμές blog! Καταιγισμός από υποδείξεις, τιμές, ακόμα και προσφορές δωρεάν φιλοξενίας! Οι τιμές έχουν πέσει σε κάτω από 50 € το χρόνο σε μεγάλους servers των ΗΠΑ (Forthnet, ακούς;) και με πλήθος καλούδια.

 

Προς το παρόν δεν είμαι έτοιμος να μετακομίσω – αφήστε που θέλω να αποσβέσω τα χρήματα που ήδη πλήρωσα. Αλλά να ευχαριστήσω από εδώ όλους, γιατί με τα email δεν προλαβαίνω.