Redlisted

«Καημένε Σέξτο Εμπειρικέ / τι σου έμελλε να πάθεις!»

 

Από τότε που μπήκα στο Internet, το ID μου είναι sextus. Προς τιμήν του σκεπτικού φιλοσόφου Σέξτου του Εμπειρικού (Sextus Empiricus) ο οποίος έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην διατριβή και τη ζωή μου.

 

Τα πρώτα χρόνια δεν είχα πρόβλημα με το όνομα. Ξαφνικά όμως άρχισαν να μπαίνουν φίλτρα στο Διαδίκτυο για να σταματάνε τα «κακά» μηνύματα. Τότε φάνηκε πως το όνομα sextus (που λατινικά σημαίνει «έκτος») περιείχε το επίμαχο μόριο sex.  

 

Το πρώτο μου πρόβλημα ήταν με το in.gr. Ό,τι μηνύματα έστελνα σε παραλήπτες που ήταν γραμμένοι στο in και το είχαν ως domain name πίσω από το παπάκι – μου γύριζαν πίσω. Στην αρχή δεν καταλάβαινα γιατί. Τελικά πρόσεξα ότι ο Δαίμων του mailer μου έγραφε ότι επεστράφη γιατί είναι spam. Κατάλαβα ότι μπήκε στην ίδια κατηγορία με τα δεκάδες μηνύματα που σου προτείνουν να μεγαλώσεις το πέος ή τα στήθη σου (εμένα μου προτείνουν και τα δύο ταυτόχρονα).

 

Έκανα αγώνα γράφοντας στο RAM εναντίον αυτής της απαράδεκτης διάκρισης – και κάποια στιγμή άλλαξαν το φίλτρο.

 

Όμως σήμερα μου ήρθε πίσω email που έστειλα στον ανεψιό μου στο Seattle λέγοντας ότι είναι “redlisted”.

 

Αγαπητέ Σέξτο, συγγνώμη. Μετά από 14 χρόνια φοβάμαι πως θα πρέπει να αλλάξω δικτυακή επωνυμία. Παρωδώντας τον Ηράκλειτο, θα έλεγα ότι τα όρια της ανθρώπινης βλακείας «ιών ουκ αν εξεύροιο».