Ντράγκι-ντράγκι-ντράγκι τα καμπανάκια (6.3.15)

Ωραία. Ο Ντράγκι δεν δίνει. Όλοι χτυπάνε καμπανάκι. Τελευταίος γύρος πριν από την δραχμή. (Είδατε τι όμορφα ήταν τα εικοσάδραχμα;).

Κι εμείς τι κάνουμε;

Κολλημένοι στις ιδεολογικές μας αγκυλώσεις «αμυνόμεθα περί πάτρης». Κολλημένοι στο ηλίθιο δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», κάνουμε αντίσταση. Με επικεφαλής την Ζωή, σε ρόλο Ιωάννας της Λορένης.

Βρε Έλληνες, που είναι η εξυπνάδα σας; Που είναι η ευελιξία σας;

Κάποιοι θα δέχονταν να μας δώσουν λεφτά, που τα έχουμε άμεση ανάγκη. Φυσικά βάζουν όρους. (Κανείς δεν δανείζει χωρίς όρους).

Έχουμε ήδη κερδίσει μία σημαντική νίκη. Οι εταίροι έχουν αποδεχθεί πως η λιτότητα ήταν λάθος. Όχι μόνο δικό τους. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας για να μην θίξουν συμφέροντα, έκαναν περικοπές αντί για μεταρρυθμίσεις.

Αλλά εσείς η Αριστερά είσαστε μία αγνή και τίμια παράταξη. Ούτε συμφέροντα κουβαλάτε, ούτε διαπλοκή. Άρα είσαστε στην πλεονεκτική θέση να κάνετε τις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει στην χώρα εδώ και δεκαετίες.

Παράδειγμα: Υπάρχει άραγε ένα σοβαρό επιχείρημα για να μην καταργηθούν οι υπέρ τρίτων φόροι; Παράνομοι είναι, αντισυνταγματικοί, καταχρηστικοί και άδικοι. 

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Αλλάξτε τη χώρα, εκσυγχρονίστε την και θα μείνετε στην ιστορία.

(Αλλά μην τα χαλάτε αρχίζοντας τις εύνοιες προς τους υψηλόμισθους της ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ).

Αλέξη Τσίπρα, δεν θα ήθελες να γίνεις ανανεωτής της Ελλάδας και το όνομά σου να μπαίνει κάτω από τον Τρικούπη; Έχεις όλες τις προϋποθέσεις.

Αλλιώς με τους λαϊκισμούς και τους δογματισμούς… θα επιστρέψουμε στην δραχμή, την οκά και την σούστα.

Ντράγκι-ντράγκι –ντράγκι τα καμπανάκια…