Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης - Κυριακή 24/12/00

Από: Νίκο Δήμου

Προς: Χριστιανούς

Αντίγραφο: Αναγνώστες του Έθνους

Θέμα: Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης

Ξαφνικά βρέθηκα στην Ημέρα της Κρίσεως και της Δευτέρας Παρουσίας. Ο Κύριος υπέρλαμπρος, κάθεται στον θρόνο Του. Γύρω του Απόστολοι και Άγιοι. Μπροστά Του περνάμε εμείς όλοι, οι κρινόμενοι. Εκατομμύρια ψυχές περιμένουν την Δίκαιη Κρίση.

- Αυτός, λεει ο Άγιος Πέτρος ήταν άνθρωπος θεοσεβούμενος και ελεήμων. Ελάχιστες φορές αμάρτησε, από αδυναμία κι όχι από αλαζονεία. Τήρησε πιστά την Διδασκαλία σου, Κύριε.
- Ναι, παρεμβαίνει μία σκοτεινή μορφή πίσω από τον θρόνο, αλλά ήταν Ουνίτης - αιρετικός Ορθόδοξος, που ήθελε την ενότητα των εκκλησιών αναγνωρίζοντας το πρωτείο του Πάπα!
- ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ!
- Αυτή η γυναίκα, λεει ο Άγιος Πέτρος, αμάρτησε αλλά μετανόησε πικρά. Εξιλεώθηκε κάνοντας το καλό σε όλη την υπόλοιπη ζωή της.
- Ίσως, ψιθυρίζει η σκοτεινή μορφή, αλλά ανήκε στους Παπιστές, τους Καθολικούς, «που δεν έχουν αναπτύξει τις κατ’ εξοχήν χριστιανικές αρετές της ταπεινοφροσύνης και της μετάνοιας...»
- Μα αυτή ήταν ταπεινή και μετανόησε!
- Δεν τελείωσα: «...σε συνδυασμό με την προσήλωση προς την ευαγγελική αλήθεια και την παράδοση της Εκκλησίας!»
- ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ!
- Ιερέας, ήταν ο επόμενος, που σε δόξασε Κύριε με έργα και με λόγια. Ακολούθησε πιστά την διδασκαλία σου και αγαπούσε πάντα τον πλησίον του.
- Ναι, αλλά ανήκε στους Προτεστάντες, εκείνους τους σχισματικούς που αρνούνται την θεότητα της Θεομήτορος!
- ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ!
- Αυτό το παιδί, είπε ο Πέτρος, δεν πρόλαβε καν να αμαρτήσει. Ενδεκάχρονο το χτύπησε μία σφαίρα στους δρόμους της Ιερουσαλήμ.
- Αδιανόητο! Αυτός ήταν άπιστος - μουσουλμάνος, Παλαιστίνιος!
- ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ!
- Κύριε, εδώ έχουμε δύο κορυφαίους της Χριστιανικής αγάπης. Ο ένας, μέγας φιλόσοφος και μουσικός, σπούδασε ιατρική και αυτοεξορίστηκε στην ζούγκλα για να περιθάλψει τους λεπρούς. Και αυτή η μοναχή, κύριε, αγιοποιήθηκε για την συμπόνια που έδειξε στους φτωχούς, τους άρρωστους και τους ετοιμοθάνατους, στην Ινδία.
- Ναι, αλλά ήταν αιρετικοί, σχισματικοί, έξω από την μόνη Ορθή Δόξα!
- ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ...

Στο σημείο αυτό ξύπνησα κάθιδρος. Απαίσιος εφιάλτης! Έξω ακούγονταν αγνές παιδικές φωνές που έψελναν τα κάλαντα.

Φιλικά,

Νίκος Δήμου