Σύγχυση - Κυριακή 20/6/99

Από: Νίκο Δήμου

Προς: 'Απαντες

Αντίγραφο: Αναγνώστες του Έθνους

Θέμα: Σύγχυση

Πού τον θυμήθηκα τον Ερωτόκριτο:

«Μα όλα για μένα σφάλασιν, και πάσιν άνω κάτω…»

Ναι - «του κύκλου τα γυρίσματα που ανεβοκατεβαίνουν» έφεραν τα πάντα «άνω κάτω». Και να ήταν ο έρωτας που τα αναποδογύρισε… χαλάλι του. Όχι, ήταν η πολιτική και η ψήφος…

Είδα και θαύμασα τον «διδάσκαλο του γένους» που στα βιβλία του αποκαλεί τους έλληνες κομμουνιστές «αποβλακωμένους» και «κακοχωνεμένους δυτικούς πλατωνιστές», που οραματίζεται τα Αθωνικό μοναστήρι ως την «μόνη βατή πολιτική πρόταση», να συμμετέχει στην λίστα του ΚΚΕ.

Είδα τους αριστερούς να κατεβαίνουν με ακροδεξιά συνθήματα, τον «Στόχο» να ευλογεί τους Κομμουνιστές και την «Νέμεση» να δίνει «δίκιο στους κόκκινους».

Και είδα το 9% των Ελλήνων να εγκρίνει αυτό το απίθανο μίγμα!

Είδα όλη την Ευρώπη να κάνει στροφή προς τα δεξιά και την Ελλάδα, πάλι αντίθετα στο ρεύμα, να στρίβει αριστερά (με το μοναδικό κομμουνιστικό κόμμα της Ευρώπης να θάλλει).

Είδα τους Έλληνες «μη προνομιούχους» να ψηφίζουν μαζικά Δεξιά ενώ το πάλαι ποτέ Κίνημά τους υπερψηφίζεται από τα «ρετιρέ» τα «τζάκια» και τους αλογομούρηδες του Χρηματιστηρίου. (Ανδρέα, ελπίζω να μην υπάρχει μέλλουσα ζωή…)

Είδα τα τανκ να κομίζουν την Ειρήνη στο Κόσσοβο (το έχω ξαναδεί το έργο) και τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (και τους έλληνες οπαδούς του) να πανηγυρίζει την …νίκη του.

'Aκουσα στην τηλεόραση ότι τα μολυσμένα τρόφιμα στην Ευρώπη είναι πλεκτάνη των ΗΠΑ για να μας πουλήσουν τα μεταλλαγμένα τους. (Σωστά - και άρχισαν με την Κόκα Κόλα).

Και διάβασα τον αγαπημένο μου σχολιαστή, τον Jacques Juilliard στον Nouvel Observateur (είκοσι χρόνια συμφωνώ μαζί του) που έγραφε: «Οι ιστορικοί θα μας πουν σύντομα πως ήταν στα 1999, τις παραμονές της τρίτης χιλιετίας, που η Ευρώπη άρχισε να υπάρχει πραγματικά. Αρχικά, στο ξεκίνημα του χρόνου ήρθε το Ευρώ. Κόβω νόμισμα είναι δείγμα ισχύος. Μετά ήταν, στις 24 Μαρτίου 1999, η επέμβαση στο Κόσοβο, ηθελημένη από τους Ευρωπαίους και εκτελεσμένη ουσιαστικά από τους Αμερικάνους, που χρησίμευσαν σαν υπεργολάβοι - με το αζημίωτο».

Η γένεση της Ευρώπης στο Κόσοβο! Οι Αμερικάνοι υπεργολάβοι των Ευρωπαίων! Δεξιά ίσον Αριστερά! ΗΠΑ εναντίον Κόκα Κόλα! Ο κόσμος ήρθε τα πάνω κάτω. Διατελώ σε πλήρη σύγχυση.

Φιλικά,

Νίκος Δήμου