Send As SMS

nikosdimou

Τα "Επίκαιρα" από το ndimou.gr σε άλλη παράλληλη έκδοση. The "Epikaira" posts from ndimou.gr in a parallel publishing format.

My Photo
Name:Nikos Dimou
Location:Athens, Greece

This blog belongs to my cat Don. I am his guest. I am now posting not only from my computer doncat but also from my mobile phone! doncatmobile

Σάββατο, Μάϊος 20, 2006

5 σημεία - με αγάπη

Πρώτο: μία ιστορία:

Είναι ένα ζευγάρι αγαπημένο. Ζούνε μαζί για χρόνια και μοιράζονται τα πάντα. Κάποια στιγμή η γυναίκα ερωτεύεται άλλον – και φεύγει.

Κι εκείνος μένει απαρηγόρητος μες το πένθος. Δεν έχει που να πει τον πόνο του. Ψάχνει λοιπόν να βρει την γυναίκα που τον άφησε, για να της πει για την γυναίκα που τον άφησε.

Έτσι κι εγώ. Τον πόνο μου για αυτούς που άφησα, πρέπει να τον πω σε αυτούς που άφησα. Γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποί μου, η οικογένεια μου, οι δικοί μου. Κι έτσι υπαναχωρώ και γράφω σε σας.

Δεύτερο: μια συγγνώμη

Ζητώ να με συγχωρήσετε που δεν άντεξα περισσότερο. Σας το όφειλα, το όφειλα και στον εαυτό μου. Όμως μερικά πράγματα ξεχειλίζουν, δεν μπορείς πια να τα ελέγξεις – και φέρνουν εκρήξεις. Υπάρχουν θέματα τα οποία δεν μπορώ να διαπραγματευθώ, γιατί πονάνε πολύ βαθιά. Ένα από αυτά είναι το Ολοκαύτωμα.

Τρίτο: θεωρίες συνωμοσίας

Διάβασα (πώς θα γινόταν αλλιώς;) όλα τα σχόλια. Όλα έχουν σε κάποιο βαθμό δίκιο – όλες σας οι ερμηνείες είχαν στοιχεία αλήθειας. (Με ξέρετε καλά). Εκτός από αυτές που έλεγαν ότι η κίνησή μου ήταν προσχεδιασμένη. Προς Θεού – αν ήθελα να κλείσω το blog θα διάλεγα ένα πιο όμορφο τρόπο, κι όχι μία άκομψη έκρηξη που σε ένα βαθμό εκθέτει και μένα. Με υποτιμάτε...

Αλήθεια είναι – και το είπαν πολλοί – ότι είχα (και έχω) κουραστεί. Γράψιμο 116 posts, διάβασμα 25.000 και γράψιμο 1750 comments, 500 φωτογραφίες (θέλουν κι αυτές ψάξιμο και επεξεργασία) είναι τεράστιος φόρτος δουλειάς. Και επιπλέον οι άσχετοι, οι χυδαίοι, οι κακόβουλοι, οι επίμονοι...

Τι θα γίνει τώρα;

Δεν ξέρω. Το blog είναι πολύτιμο για μένα – σίγουρα πιο πολύτιμο από ότι για οποιονδήποτε μεμονωμένο επισκέπτη. Θα ήθελα να συνεχίσω. Δεν ξέρω αν μπορώ. Και δεν ξέρω αν πρέπει.

Φοβάμαι ιδιαίτερα την παρακμή, την επανάληψη, το ξέφτισμα. Κι έτσι να μείνει, όπως είναι τώρα, το blog είναι ένα έργο σημαντικό – όχι δικό μου, συλλογικό. Μήπως είναι καλύτερα να μην το χαλάσουμε, συνεχίζοντας;

Από την άλλη πλευρά, αν συμβεί αυτό, η κοινότητα που έχει σχηματιστεί γύρω και μέσα στο blog, θα χαθεί. Κι είναι ίσως το πιο πολύτιμο κέρδος μας.

Γι αυτό επαναλαμβάνω: δεν ξέρω. Θέλω χρόνο.


Ένα ευχαριστώ

Επειδή μου έχετε δώσει πολλά. Πολύ περισσότερα από ότι φαντάζεστε. Ανάμεσα σε άλλα, πολλά και ωραία μηνύματα, έλαβα χθες βράδυ ένα από τα ωραιότερα γράμματα που έχω δεχθεί...

Θα τελειώσω με τον τελευταίο στίχο από ένα τραγούδι της Marlene Dietrich:

Ich sage nicht Adieux – ich sage Aufwiedersehen

(Δεν λέω αντίο – λέω εις το επανιδείν)

261 Comments:

apousia said...

Πάρε τε τον χρόνο σας!
Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ,και θα σας περιμένουμε..
Εμείς σας λέμε πως όσες λέξεις κι αν ψάξουμε,δεν είναι δυνατόν να καταφέρουμε ν'αρθρώσουμε το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σας οφείλουμε!
Για το ταξίδι προς το νησί της χαράς!
Που άλλοι κι από αλλού,δεν φτάνουν ποτέ,μα εμείς μαζί σας ΦΤΑΣΑΜΕ!
Την ανακάλυψη του νησιού της Χαράς,σας την χρωστάμε!
Εσείς δεν χρωστάτε τίποτα!
Ίσως να μας κάνετε,λίγο πιο ''πλούσιους''.

ΧΑΙΡΕ!ΧΑΙΡΕ ΚΙ ΕΡΡΩΣΘΕ!

Σαβ Μαϊ 20, 09:00:49 πμ 2006  
mikajohn said...

Δυστυχώς ανακάλυψα αργα το μπλογκ σας και δεν έχω προλάβει να σχολιάσω τίποτα. Είναι η πρώτη φορά που αφήνω σχόλιο, ελπίζω να μην κάνω καμιά βλακεία. Δεν ξέρω τι τελικά θα αποφασίσετε, αλλά νομίζω ότι θα το μετανοιώσω αν δεν πω ευχαριστώ για όλα.
Για όλα όσα έχω διαβάσει, από τα βιβλία σας και το μπλογκ,
για όλα όσα ακόμα δεν διάβασα αλλά ελπίζω να το κάνω,
για την ευκαιρία να γνωρίσω και άλλους ανθρώπους, τους ευχαριστώ και αυτούς,
γιατί κέρδισα πολλά τελευταία χωρίς να μπορώ δυστυχώς να ανταποδώσω.
Καλημέρα

Σαβ Μαϊ 20, 09:07:27 πμ 2006  
alombar42 said...

Καλημέρα.

Κάθε τέλος είναι πάντα μια νέα αρχή :)

Σαβ Μαϊ 20, 09:29:07 πμ 2006  
paragrafos said...

Παραγραφος - ID 19306342
------------------------------


Δάσκαλε,

αν ειναι η θλίψη που σου δώσαμε πιότερη απο τη χαρά που σου κλέψαμε, καλά έκανες.

Και κάθε φορά που μου λείπεις θα παρηγοριέμαι: καλύτερα έτσι!

Καλύτερα έτσι:

εμείς θλιμμένοι μ΄ ένα κενό στην καρδιά, σαν άβυσσος να χάσκει

παρά εκείνος, δίπλα μας και τσακισμενος απο την αφόρητη αγάπη μας ή την αχαριστία μας.Με απέραντη Αγάπη

Παράγραφος - ID 19306342

Σαβ Μαϊ 20, 09:33:23 πμ 2006  
Haris said...

Για όσα γράψατε μέχρι τώρα (και για όσα θα γράψετε στο μέλλον) σας ευχαριστώ πολύ κύριε Δήμου...
Υ.Γ. Θα μου είναι πάντως δύσκολο να ανοίγω τον υπολογιστή και να μην διαβάζω πρώτο από όλα το blog σας.

Σαβ Μαϊ 20, 09:37:45 πμ 2006  
Λύσιππος said...

Κύριε Νίκο, δεν σας λείπουν οι όμορφες μέρες της Compulink;

Πολύ καλημέρα σας!

cl

Σαβ Μαϊ 20, 09:48:57 πμ 2006  
Isisdoros said...

Καλημέρα.Ευχαριστούμε γιά όλα.Πιστεύω ότι θα τα λέμε που και που.

Σαβ Μαϊ 20, 09:51:24 πμ 2006  
xenia said...

Συμμετείχα ενεργά ως ένα βαθμό κι ύστερα απείχα. Συμμετείχα, ωστόσο, μυστικά και ήσυχα μέσω των κρυφών και σκόρπιων αναγνώσεών μου -όποτε και όπως μπορούσα.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να συνεχίζατε/ -με κι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να ξανασυμμετάσχω λίγο αργότερα που θα μπορούσα πιο εύκολα (τί ωραίες που είναι αυτές οι υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας... μας δίνουν κίνητρο και πείσμα να συνεχίσουμε και να πετύχουμε... να μην τις αθετήσουμε ποτέ γιατί αυτές -που κανείς δεν τις ακούει να τις δίνουμε- είναι οι πιο βαθιές και ειλικρινείς... γιατί για να τις δίνουμε στον εαυτό μας, βαθιά και ειλικρινά τις έχουμε ανάγκη...).

Ωστόσο, η απόφαση σεβαστή και συμπληρώνω, τώρα στον απολογισμό, ...πέντε σημεία με αγάπη. Ένα Ευχαριστώ για όλες τις "ιστορίες" που μου/μας προσφέρατε. Από τις πιο αληθινές και πραγματικές μέχρι τις πιο φανταστικές και ταξιδιάρικες... Όλοι είχαν κάτι να πουν, να προσθέσουν, να μοιραστούν αλλά και να μοιράσουν, να διαφωνήσουν...

Μία Συγγνώμη για όλες τις "θεωρίες συνομωσίας". Σε καμία απ' αυτές δεν συμμετείχα αλλά συγγνώμη - λυπάμαι που υπήρχαν, υπάρχουν και δυστυχώς θα εξακολουθούν να υπάρχουν...

Τί θα γίνει τώρα; ...Τίποτα... Θα πώ εις το επανιδείν (ανέκαθεν τον θεωρούσα τον ομορφότερο αποχαιρετισμό) και κάποιους από αυτούς που γνώρισα εδώ θα προσπαθήσω να τους κρατήσω "κάπως", "όπως" στην ζωή μου...

Και κάτι τελευταίο... πρόσφατα συζητούσα με έναν φίλο για πράγματα που σκέφτεται και τον ηρεμούν, όταν είναι ταραγμένος, θυμωμένος, στεναχωρημένος, ή απλώς ανήσυχος... Μου περιέγραψε την δική του εικόνα ηρεμίας: καταπράσινα λιβάδια (στην Ιρλανδία, είπε) με ένα άλογο... Με ρώτησε και μένα την δική μου εικόνα ηρεμίας. Έχω εικόνες και είχα πάντοτε... Όμως η πρώτη που μου ήρθε στο μυαλό (λίγο πεζή μπροστά σε αυτό που μόλις είχε αναφέρει!), ήταν η δική μου εικόνα να διαβάζω το blog σας... Εγώ για αυτή την εικόνα και μόνο (με τις όποιες προεκτάσεις της, φυσικά), σάς ευχαριστώ όσο δεν πάει...

Εις το επανιδείν. Ξ.

Σαβ Μαϊ 20, 09:55:05 πμ 2006  
piperoriza said...

Καλημέρα, κύριε Δήμου.Ευχαριστώ για τα ωραία κείμενα αυτού του blog. θα συνεχίσω να το επισκέπτομαι για να κάνω επανάληψη τα posts!

Με αγάπη

Σαβ Μαϊ 20, 09:55:48 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...


Ich weiß nicht was soll es bedeuten,
Daß ich so traurig bin;
Ein Märchen aus alten Zeiten,
Das kommt mir nicht aus dem Sinn.Die Luft ist kühl und es dunkelt,
Und ruhig fließt der Rhein;
Der Gipfel des Berges funkelt
Im Abendsonnenschein.Die schönste Jungfrau sitzet
Dort oben wunderbar;
Ihr goldnes Geschmeide blitzet,
Sie kämmt ihr goldenes Haar.

Sie kämmt es mit goldenem Kämme
Und singt ein Lied dabei;
Das hat eine wundersame,
Gewaltige Melodei....


Heinrich Heine


Die Heimkehr


Επιστροφή στην Πατρίδα...

Σαβ Μαϊ 20, 10:05:23 πμ 2006  
SOMAN said...

Νίκο Δήμου μην το κλείσεις!
Y.Γ:Συγνώμη γιά τον εκνευρισμό και τον ενικό.
Να είσαι πάντα καλά

Σαβ Μαϊ 20, 10:07:06 πμ 2006  
Yannis H said...

Σε ένα φίλο θα έλεγα: δες το σαν να ανακάλυψες το κρασί (και το μεθύσι).

Και εφόσον όντως το καθημερινό μεθύσι μπορεί να είναι βλαβερό, κοίτα να μεθάς πιο περιστασιακά και με μέτρο. Πάει να πει, με εκλεκτά κρασιά. Μην κλειδώσεις δηλαδή την κάβα και μην πετάξεις τα κλειδιά στους τέσσερις ανέμους - έτσι κι αλλιώς, πολλά από τα κρασιά σε χαρτοσυσκευασίες, όχι απλώς τα ήπιαμε, τα κατεβάσαμε.

Ας δοκιμάσουμε (όλοι, κι εμείς μαζί) να πίνουμε πλέον μόνο τα εκλεκτά.

Comments με Ονομασία Προέλευσης (γι’ αυτό η Paragrafos ζήτησε να φαίνεται η ημερομηνία!)

Τα posts ας συνεχίσουν να στρώνουν το τραπέζι. Ας είναι αραιά, όπως τότε στα Επίκαιρα, τότε που σαν γραφιάς έστρωνες για να φας και να πιεις – όπως όλοι οι γραφιάδες – μόνος σαν εργένης. Αλλά μετά τη χαρά της ομαδικής συνεύρεσης και γιορτής... γιατί να μην κρατήσουμε αυτό τραπέζι σαν κυριακάτικο; Σαν επετειακό; Σαν... γιατί έτσι μας τη βάρεσε βρε αδελφέ, να περάσουμε και ν’ αφήσουμε κάτι που μας άρεσε, που θέλουμε να μοιραστούμε. Και τα τραπεζομάντιλα όπου αφήνουμε τα δώρα, μπορούν ν’ αλλάζουν πιο αραιά.

Άκουσα ότι θα κυκλοφορήσουν εκλεκτά κομμάτια: Aphrodite 15.6.2006, Blade Runner 23.6.2006, paragrafos 14.7.2006, andy dufresne 22.8.2006, mainmenu 24.10.2006...

Να μη τα χάσουμε.

Σαβ Μαϊ 20, 10:08:30 πμ 2006  
url said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 10:08:33 πμ 2006  
url said...

Πάντα είχα την εντύπωση ότι αυτό το blog ακροβατούσε. Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, μια δοκιμασία ψυχής/νεύρων, κυρίως για τον διαχειριστή του.

Πάντως: το blog του nd είναι και θα μείνει ένα μνημείο ελευθερίας και ασυμβίβαστης έκφρασης - πάντα για τα ελληνικά δεδομένα.

Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που ενόχλησαν πολύ τον ΝΔ είναι ότι "ο blogger δεν αλλάζει". Έφερε στα άκρα του το είδος "blog" και δοκίμασε τις συνέπειες της σχοινοβασίας πολλές φορές με πικρία, ίσως μερικές φορές και με κατάγματα... Θαυμαστό εγχείρημα!

Nά 'στε λοιπόν καλά αγαπητοί μου φίλοι, άλλο ένα πάρτυ θα στηθεί μια μέρα κάπου αλλού και εμείς θα ζητούμε να κάνουμε πράξη αυτά που έχουμε "μιλήσει" εδώ. Auf Wiedersehen.

Σαβ Μαϊ 20, 10:11:47 πμ 2006  
Mr Pnin said...

Αυτό το μπλογκ είναι για μένα το 'αντστάθμισμα' στα τεχνοκρατικά κείμενα που είμαι αναγκασμένος να διαβάζω καθημερινά λόγω δουλειάς. Στο παρελθόν όποτε αναζητούσα πνευματική ανάταση κατέφευγα στα βιβλία σας, που τα ξαναδιαβάζα ολόκληρα ή τμήματά τους...Θα στενοχωρηθώ αν εκκλείψει από την καθημερινή ιντερνετική πραγματικότητά μου.
Από την άλλη όμως -και για ν' απαντήσω μ' ενα στίχο τραγουδιού- "it's better to burn out than to fade away.."
Θα βρείτε άλλους τρόπους επικοινωνίας.
Για το τέλος θα πρότεινα να διοργανώσετε ενα ιντερνετικό "συνέδριο", δηλαδή να "μπούμε" σ' ένα τσατ-ρουμ και να ... συνυπολογίσουμε, αφού έδρα δε θα υπάρχει, αλλά μόνο διάσπαρτοι χρήστες υπολογιστών και να προτείνουμε ή ν' αποχαιρετισθούμε. Η τεχνολογία είναι στο πλευρό μας...

Σαβ Μαϊ 20, 10:20:56 πμ 2006  
tassos_papadakis said...

Όταν έλεγα χθες πως η όλη ιστορία που οδήγησε στην απόφασή σας, ήταν απλά η αφορμή, δεν εννοούσα βέβαια πως ήταν προσχεδιασμένη αλλά πως αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι.

Κύριε Δήμου ό,τι είχα να σας πω το είπα χθες. Απλά θέλω να πω στους φίλους συν-σχολιαστές πως εφόσον σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο πια, έχουμε καθήκον να σας χαρίσουμε την ελευθερία σας. Και γι' αυτό δεν συμφωνώ με την σιωπηλή διαμαρτυρία που κάποιοι αποφάσισαν για την προσεχή Τρίτη, έξω από κάποιο βιβλιοπωλείο.

Αγάπη -το είπαν άλλοι πριν από μένα-, δεν σημαίνει κρατώ σφιχτά κάτι μέχρι ασφυξίας. Αγάπη σημαίνει το ακριβώς αντίθετο: έχω τη δύναμη, το κουράγιο και κυρίως τη βούληση να το αφήσω ελεύθερο.

Κι εσείς, ως γνήσιος Γάτος, είναι φανερό πως έχετε απόλυτη ανάγκη πλέον, από την ελευθερία αυτή.

Σαβ Μαϊ 20, 10:26:32 πμ 2006  
Yannis H said...

ΥΓ. Εγώ πάντως σκέφτομαι και τον Heinz. Γιατί, το ότι ερχόταν εδώ, σήμαινε ότι του άρεσε, τον ενδιέφερε. Κι εγώ έχω διαφωνήσει μαζί του – δεν διάβασα και ολόκληρη τη στιχομυθία που οδήγησε στην έκρηξη, συνήθως δεν με ενδιαφέρουν μηνύματα που αρνούνται τα αυτονόητα (και το να αμφισβητείς το μέγεθος του Ολοκαυτώματος σαν έγκλημα, ε, δεν το διαβάζω). Άλλες φορές, βέβαια, έγραφε πολύ ενδιαφέροντα σχόλια.

Αυτό που σκέφτομαι είναι: να καρπωθεί το κλείσιμο του blog…

ΥΓ. Διαμαρτυρία έξω από βιβλιοπωλείο; Παιδιά, νομίζω ευτελίζουμε κάτι που αγαπάμε... Ο ΝΔ δεν είναι ειρήνη και αφοπλισμός και κοινωνικά κεκτημένα, ούτε έχουμε απέναντί μας κάποια απόφαση τεχνοκρατών. Έναν άνθρωπο έχουμε. Που (σε ανύποπτο χρόνο) είχε πει για την αληθινή παρέα του, ότι από κάποιο σημείο και μετά η διάθεση κατάντησε υποχρέωση – και ξέκοψε. Να μη το φτάσουμε εκεί... Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα papadakis.

Σαβ Μαϊ 20, 10:34:49 πμ 2006  
NP said...

Εκπληκτικά συγκινητική η Αφροδίτη!!!
Εγώ θα επέστρεφα και μόνο γι αυτήν!!!
Έχω την εντύπωση ότι αυτό το blog ξεκίνησε πολύ πιο απλά αλλά εξελίχθηκε σε κάτι καταιγιστικό. Αυτός ο ρυθμός νομίζω ότι σε-μας παρέσυρε και σε-μας κούρασε. Θα πρότεινα δύο "ελαφρύνσεις":
- Να μειώσεις τα νέα posts και
- Να μην απαντάς όταν κάτι σε συγχίζει (έτσι κι αλλιώς δεν θα αξίζει).
Νομίζω είναι κρίμα να χάσουμε όλοι μας μία τέτοια όαση επικοινωνίας και πολιτισμού.

Σαβ Μαϊ 20, 10:35:13 πμ 2006  
onlycurious said...

Πιστέψτε το κ. Δήμου:

Το πιο όμορφο post δεν το έχετε γράψει ακόμα.

Τις πιο όμορφες σκέψεις δεν τις κάνατε ακόμα.

Το καλύτερο κομμάτι της ζωής σας δεν το ζήσατε ακόμα.

Η ηλικία δεν έχει σημασία.

Εγω, εμείς θα είμαστε εδώ προσδοκώντας να τα κοινωνήσουμε μαζί σας.

Χωρίς να σας πιέζουμε. Ξέροντας ότι
Ζωη που δεν μοιράζεται είναι ζωή χαμένη.

Με απέραντη εκτίμηση.

Γιώργος Γούναρης, 52, τρία παιδιά, Θεσσαλονίκη, Γη.

Σαβ Μαϊ 20, 10:56:58 πμ 2006  
flying smurf said...

Καλημέρα και από εμένα.
Άντε να γράψω και εγώ μετά από καιρό, λόγω φόρτου εργασίας. ΝΔ δε μπορούμε να σας πιέσουμε για τίποτα. Μόνο ένα ευχαριστώ σας χρωστάω, για ότι μου προσφέρατε τους τελευταίους μήνες.
Πλάκα, πλάκα όμως καλύτερα να κάνει καλοκαιρινές διακοπές το blog γιατί με φαντάζομαι τα ζεστά Σ/Κ του καλοκαιριού μπροστά στο PC να κοιτάω εάν έχει κάνα καινούργιο post :-).
Να είστε καλά.

Σαβ Μαϊ 20, 10:57:59 πμ 2006  
Houlia said...

Καλημέρα γλυκύτατε!

Είναι δυνατόν?...We are twins now!

Οταν κλείνεις μια πόρτα...ανοίγεις ένα παράθυρο:)

Πάντως ήταν περίεργο timing!
Στο τελευταίο ποστ ένοιωθα ότι είχε αρχίσει να κουράζει λίγο...Δεν είναι μόνο για σένα ανανεωτική μια παύση αλλά και για άλλους(δεν ξέρω πόσους.Για μένα πάντως...)Μια αναπνοούλα, μιά ώριμη σκέψη, λίγη αναπόληση, ένας καφές στάση...

Απολογία για τα αυτονόητα?

ΥΓ;):Την γατίτσα τη φοβισμένη, τη χαδιάρα, την δίνεις ακόμα?:)...

Σαβ Μαϊ 20, 11:03:08 πμ 2006  
aiglh said...

Οφείλω να σας ευχαριστήσω για όσα με διδάξατε. Για την «αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια που είναι τα άλλα ονόματα της ελευθερίας». Αλλά και για το Ήθος, την Ευγένεια και την Ευπρέπειά σας. Οφείλω επίσης να σας δηλώσω ότι θα σας περιμένω να επιστρέψετε. Άλλωστε, εις το επανιδείν, γράψατε…
Κύριε Δήμου,
Σας ευχαριστώ πολύ.

Σαβ Μαϊ 20, 11:08:42 πμ 2006  
Dormammu said...

ΝΔ δεν πρόλαβα να διαβάσω κανένα απο τα χτεσινά σχόλια.

Αυτό το ποίημα είναι για σένα, για μας.

O captain! my captain! our fearful trip is done;
The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
While follow eyes the stead keel, the vessel grim and daring.
But O heart! heart! heart!
O the bleeding drops of red!
Where on the deck my captain lies,
Fallen cold and dead.
II.
O captain! my captain! rise up and hear the bells;
Rise up! for you the flag is flung, for you the bugle trills:
For you bouquets and ribboned wreaths, for you the shores a-crowding:
For you they call, the swaying mass, their eager faces turning.
O captain! dear father!
This arm beneath your head;
It is some dream that on the deck
You've fallen cold and dead.
III.
My captain does not answer, his lips are pale and still;
My father does not feel my arm, he has no pulse nor will.
The ship is anchored safe and sound, its voyage closed and done:
From fearful trip the victor ship comes in with object won!
Exult, O shores! and ring, O bells!
But I, with silent tread,
Walk the spot my captain lies
Fallen cold and dead.

Μη φεύγεις my captain.

Σαβ Μαϊ 20, 11:13:30 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Θα αντιγράψω την apousia:

Ο χρόνος σας είναι δικός σας. Εμείς εδώ θα 'μαστε. Ούτε από τα bookmarks μας θα βγείτε ούτε από τα links.

Χτυπήστε προσκλητήριο όποτε θέλετε.

Σαβ Μαϊ 20, 11:25:21 πμ 2006  
somebody said...

Ο ΝΔ μας άνοιξε ένα σπίτι. Μεγάλο, φωτεινό. Πιο πολύ με φάρο ήτανε. Με φάρο...
Απ έξω έγραφε σε λαμπερή πινακίδα το ελάτε. Να είμαστε μία πολύ όμορφη παρέα, να συζητάμε, να σχολιάζουμε αν θέλουμε. Ολοι χωράμε γιατί είμαστε καλοί.
Too good to be true?
Ετσι είπαμε αρχικά.
Μετά την όμορφη έκπληξη μας κυρίεψε ορισμένους μία κατάρα.
Οσο και να υπήρχε πινακίδα στην πρόσκληση για τους κανόνες του σπιτιού (2ο ποστ)
Βολευτήκαμε, αρχίσαμε να το νιώθουμε το σπίτι τόσο οικείο που αρχίσαμε να φωνάζουμε. Και να προσβάλλουμε. Σαν να ήταν ο καθένας μόνος του, οικειοποιήθηκε τον χώρο και ο όποιος διπλανός μας, ενοχλούσε. Επρεπε να 'του δείξουμε εμείς' φωνασκώντας.
Λες και η τιμή να είμαστε φιλοξενούμενοι με άλλον απώτερο στόχο όμως, έγινε ξαφνικά κάτι το κεκτημένο μας. Αμαν η μάχη για τα κεκτημένα πιά σε αυτή τη χώρα. Η χρησικτησία πάει σύννεφο!

Είδε ο ΝΔ ότι όσο το πράγμα ξέφευγε από τον αρχικό στόχο, τόσο η στάθμη της κούρασης ανέβαινε στο ποτήρι. Η ψυχική κούραση δεν συγκρίνεται με τίποτα, δεν αντέχεται. Μετατρέπει την πιό απλή δουλειά σε βουνό. Πόσο μάλλον την συντήρηση του blog/σπιτιού με τις τόσες απαιτήσεις πλέον.
ΝΔ, δεν σε κούρασε αυτό λοιπόν.
Λίγοι σε ξεκούραζαν.

Και στο τέλος, με μεγαλείο ψυχής, αντί να μας πετάξεις έξω με τις κλωτσιές, έφυγες εσύ αφήνοντας μας μόνους.
Οπως τόσο σοφά έκανες σε πρόσφατη σου εκπομπή στην τηλεόραση όπου δίπλα στις παπαδοφωνάρες φανατισμού, επέλεξες την σιωπή - ουσιαστικά αποχώρηση. Αυτοί έχασαν!

Ομως είμαι αισιόδοξος.
Πιστεύω πως είσαι σε αναζήτηση είτε μίας νέας ευχάριστης έκπληξης για εμάς, να βρεις έναν νέο τρόπο μετάγγισης φωτός και πνεύματος, είτε μετά από ηρεμία και χαλάρωση να δεις με ποιόν τρόπο μπορεί αυτό εδώ το σπίτι αν και ίδιο να γίνει καλύτερο και φωτεινότερο!

Να ξαναγεννηθεί!

Σαβ Μαϊ 20, 11:41:19 πμ 2006  
MIRACLE said...

Αφήστε τον άνθρωπο να πάει να κάνει κανένα μπάνιο (κάνει καλό και στην μέση) με την ησυχία του, καλοκαίρι έρχεται. Σαν υστερικοί κάνετε, ούτε ο Ρουβάς να ήταν. :)

Από Σεπτέμβρη - Οκτώβρη το πιο πιθανό είναι ότι εδώ θα είναι πάλι, ηρεμίστε.

ΥΓ: Αφροδίτη στείλε του email να πάτε για καφέ (θα δεχτεί), αλλά να ξέρεις τα παιδία σου θα μεγαλώνουν στον αυτόματο πιλότο.

Σαβ Μαϊ 20, 11:47:08 πμ 2006  
Ein Steppenwolf said...

onlycurious said... (Σαβ Μαϊ 20, 10:56:58 πμ 2006)

Το πιο όμορφο post δεν το έχετε γράψει ακόμα.


Μου φέρατε στο νου ένα απ' τα πολύ αγαπημένα μου ποιήματα!

(Απ᾿ την άλλη, τον Nâzım και την Piraye τους εμπόδιζε ένας εξωτερικός παράγων -η φυλακή- να ζήσουν τις πιο όμορφες μέρες τους. Εμάς τι μας εμποδίζει να έχουμε μια πολιτισμένη συζήτηση;)

24 Eylül 1945 (PDF - 214Kb)

Σαβ Μαϊ 20, 11:54:00 πμ 2006  
georgia m. said...

Και αφού σ΄εξοντώσουν θα΄ναι ακόμη ωραίος
Ο κόσμος εξαιτίας σου
η καρδιά σου - καρδιά
Πραγματική στη θέση εκείνης που μας πήρανε
Ακόμη θα χτυπά και μια ευγνωμοσύνη
Από τα δέντρα που άγγιξες θα μας σκεπάζει

Ω λυτή αστραπή και πώς σε ξαναδένουν

Που πια δεν έχω αέρα δεν έχω ζώου συντροφιά
Ή ξυλοκόπου καν ένα χαμένο αστροπελέκι
Ακούω νερά να τρέχουν
ίσως να΄ναι από Θεού
(Κι εγώ να βλασφημώ) ή να΄ναι από το στόμα
Κάποιου μοναχικού που σίμωσε της κορυφής τα Μυστικά
Κλειδιά
Και τ΄άνοιξε
γι΄αυτό απευθύνομαι σε σένα
Βράδυ Μεγάλης Τρίτης με αντίκρυ μου το πέλαγος
Το ανεπανάληπτο - για να του πεις αντίο και ευχαριστώ."

"Και με φώς και με θάνατον"
Ο Μικρός Ναυτίλος
Οδυσσέας Ελύτης
-----------------------------

"Ο πιο εύκολος τρόπος
να πληγώσεις τον εαυτό σου,
είναι να πληγώσεις εκείνον που αγαπάς.

Ο πιο απλός τρόπος
να πληγώσεις αυτόν που σ΄αγαπά,
είναι να πληγώσεις τον εαυτό σου."

Νίκος Δήμου

Σαβ Μαϊ 20, 11:58:22 πμ 2006  
Elinor said...

Δεν πρόλαβα να σας ¨χορτάσω¨ γιατί μπήκα αργά σε αυτή την όμορφη μπλογκοκοινωνία. Γι΄αυτό είμαι λυπημένη. Πήρα λίγη απ΄τη μαγεία σας, να είστε καλά, να γυρίσετε με πιο πολύ φως.

Σαβ Μαϊ 20, 12:03:07 μμ 2006  
Yannis H said...

‘Ελαβα το ακόλουθο μήνυμα:

_________________
Aν δεν διαβάσατε τι είπα, ποως εμπιστεύεστε την άποψη του Δήμου ότι αρνήθηκα το ολοκάυτωμα?
Διαβάστε τα σχόλια, να δείτε τι ακριβώς συνέβει.

Καλήμέρα

Heinz

________________


Τα διάβασα και έχει δίκιο ο Heinz. Τέτοιες στιγμές, (όχι κηδειολογίες, χτύπα ξύλο, του στιλ Captain lies dead) εδώ υπάρχει κάτι σημαντικό...

Α) Ο Heinz, ακόμα και τώρα, έρχεται και διαβάζει χωρίς να συμμετέχει. Τον καταλαβαίνω απόλυτα – αυτό θα έκανα κι εγώ. Θα ήμουν πληγωμένος, προσβεβλημένος, αλλά θα ερχόμουν. Το ενδιαφέρον (κι εδώ είναι το σημαντικό) είναι δυνατότερο από το όποιο προσωπικό αίσθημα. Κι αυτό χρειάζεται την προσοχή όλων μας, και του ΝΔ. Ο οικοδεσπότης είναι πολύ ισχυρός πόλος έλξης, εξαίρετος ομιλητής και αυτή η δύναμη προς τους άλλους, αξίζει εκτίμησης και αυτοελέγχου από τον ίδιο. Αν έμαθε κάτι από αυτό το blog, ας είναι η προέκταση προς κάποιον ‘μικρό εαυτό του’, που θα είχε απέναντί του έναν ΝΔ ανάλογο αυτού που έχουμε εμείς.

Β) Βέβαια υπονοήθηκε, με το σημερινό post, αλλά δεν ειπώθηκε. Ο Heinz ήταν η αφορμή, όχι η αιτία. Θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος – οποιοσδήποτε. Π.χ. εγώ που έγραψα κάποτε ότι είχα γάτα σιάμ επειδή δεν άντεχα να κάνω στείρωση σε ζώο. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, κι αυτή την αναγνώριση, σε κάποιον συνομιλητή τόσο καιρό (τον Heinz), τη χρωστάμε.

Δεν το παίζω υπεράνω – μπορεί να μην ξέρω πολλά για ένα σωρό πράγματα που έχω συμμετέχει και σχολιάσει, αλλά εδώ δεν μιλάει το μυαλό, μιλάει η καρδιά και το τι θα ένιωθα εγώ στη θέση του. Ακόμα, το ότι αν κάτι τελειώνει (που δεν το θέλει κανένας), ας μην αφήνει πικρή γεύση σε κανενός το στόμα.

Γ) Δεν μου πάνε οι δικτυακές παρέες (ίσως γιατί πειραματίστηκα μαζί τους χρόνια πριν), και κρατάω απόσταση, χωρίς να το θέλω, από τους συνομιλητές. Μπαίνω για να γράφω, να διαβάζω, μέχρι εκεί. Αυτό μπορεί να με κάνει ‘κρυόκωλο’ συνομιλητή, ή τουλάχιστον όχι ζεστό – πέρα από μερικές παρουσίες, απουσίες, εξαιρετικές παραγράφους και ξυραφένιες φράσεις που δεν μπορούσα να μην αφεθώ. Πολλές φορές επίσης ένιωσα ότι το θάμπωμα από το ΝΔ ήταν πολύ μεγάλο που με αποσιωπούσε, και ήθελα να δώσω το στίγμα μου. Θα ακουστεί χαζό: ήθελα να με συμπαθήσει, ναι, αλλά γι’ αυτό που είμαι.

Θα ήθελα να γράψω πιο πολλά, μέρα που είναι... και μπορεί να επανέλθω. Έτσι κι αλλιώς, έλεγα από μέσα μου, θα του κάνω ένα δωράκι, να πάω το post για τη μητέρα στα 100. Άντε, βάλτε κι εσείς ένα χεράκι. Και ο Heinz μαζί.

Με διάθεση εξομολόγησης...

Γιάννης Χ

Σαβ Μαϊ 20, 12:09:46 μμ 2006  
Johny B.Good (πρώην J.J.P.) said...

Συμφωνώ! Πού μαζεύουμε υπογραφές για να παραμείνει το blog ως έχει, παρακαλώ; Εκτός αν συμβαίνει αυτό που λέει ο miracle, δηλαδή δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβριο σαν τα σινεμά. Πάντως θα μας έλειπε πολύ πολύ ο Νικόδημος, εάν και εφόσον αποφάσιζε να σταματήσει...

Σαβ Μαϊ 20, 12:10:59 μμ 2006  
Takis Alevantis said...

Ουφ !

Επιτέλους και μια παραίτηση που ανακλήθηκε.

Προτείνω (για αποσυμπίεση):

1. Εβδομαδιαία (ή ακόμη και μηνιαία) δημοσιεύματα (posts) και συλλογικές πολύ σύντομες απαντήσεις.

2. Αυτο-περιορισμός των σχολιαστών σε αριθμό σχολίων/λέξεων π.χ. με βάση τα στατιστικά - 3 σχόλια την ημέρα (αν δεν τα κάνεις μια μέρα δεν κάνεις παραπάνω την επόμενη), 100 λέξεις μέγιστο.

3. Πάρτυ προς τιμή του ΝΔ, κατά προτίμηση την εβδομάδα 10 Ιουλίου (που θα είμαι κι εγώ στην Ελλάδα), κάπου κοντά στην Πάρνηθα (π.χ. «Λεωνίδας»).

80 λέξεις - χρησιμοποιώντας το word count του MS-Word

Σαβ Μαϊ 20, 12:12:06 μμ 2006  
Johny B.Good (πρώην J.J.P.) said...

Δημοσιεύθηκε το σχόλιο αμέσως μετά το σχόλιο του yannish για το Ολοκαύτωμα και τις δικτυακές παρέες, αυτό δεν το είχα δει όταν έστελνα το σχόλιο. Διευκρινίζω λοιπόν ότι το "συμφωνώ" με θαυμαστικό αφορά μόνο τις εκκλήσεις να ΜΗΝ κλείσει το blog του Ν.Δ. και όχι κάποιο άλλο θέμα.

Σαβ Μαϊ 20, 12:14:10 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Macabby press!

BREAKING NEWS!...

Holocaust comments block down

greek famous writer's blog!

מקלדת וירטואלית בעברית
כתוב ושלח אימיילים בעברית גם אם
אין לך מקלדת בעברית, לזכור ולשמו

Eμ,τους ξερουμε τους Ελληνες!

απο τον καιρό του Αντίοχου

που κηνηγοὐσε τους Μακαββαίους

και αυτός ο Heinz Γερμανός

πρεπει να 'ναι..

Σαβ Μαϊ 20, 12:14:52 μμ 2006  
Yannis H said...

Johnny, μην ανησυχείς :) Εδώ έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε αποσπασματικά, οι συνομιλίες να είναι ετεροχρονισμένες :)

Σαβ Μαϊ 20, 12:18:52 μμ 2006  
aggelos-x-aggelos said...

Χθες διάβαζα τα σχόλια το απόγευμα και σταμάτησα ακριβώς πριν ανακοινώσει ο ΝΔ την αποχώρηση. Και σήμερα που είχα χρόνο και ήθελα να γράψω σε μια καινούρια συζήτηση είδα τι είχε γίνει.

Πολύ στεναχωρήθηκα...

Δεν θέλω να κλείσει...

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μόνοι μας. Αυτή η παρεούλα δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια μόνο μέσα από τα δικά μας blogs. Ότι άλλο να πούμε θα είναι σαν όρκοι αποφοίτων για reunion κάθε χρόνο.

Οι συμφοιτητές πηγαίνουν ο ένας στο σπίτι του άλλου όσο είναι στη σχολή τους και όσο μαζεύονται στο καφενείο της γωνίας. Όταν το καφενείο κλείσει ή όταν τελειώσουν οι σπουδές ο καθένας παίρνει το δρόμο του και δε ξανασυναντιούνται ποτέ. (Και τώρα μη πει κανένας ότι λέω το blog καφενείο. Όσοι με ξέρουν θα θυμούνται ότι το έχω χαρακτηρίσει τη σύγχρονη Αγορά με τον σύγχρονο Σωκράτη).

Τουλάχιστον ένα post την εβδομάδα; Έτσι να μη χαθούμε τελείως και να σεβαστώ και την άποψη σου για αποχή.

Σαβ Μαϊ 20, 12:19:44 μμ 2006  
tslyns said...

Τάκη Αλεβαντη ξεχασες το βασικοτερο, που ηταν η κυριοτερη αιτια για οτι εγινε (και οι περισσοτεροι δεν το βλεπουν, νομιζοντας οτι ηταν απλα μια διαφορα αποψεων):

Αποφυγη χαρακτηρισμων και υβρεων προς τον συνομιλητη.

Σαβ Μαϊ 20, 12:26:21 μμ 2006  
the resident said...

Καλημέρα και από μένα.
Xάρηκα , γιατί έχω και κάτι φίλους που τους έχω συστήσει το μπλογκ μήπως και ξεστραβωθούνε, και αν έκλεινε δεν θα έβρισκαν γιατρειά..

Σαβ Μαϊ 20, 12:29:06 μμ 2006  
Takis Alevantis said...

Αποφυγη χαρακτηρισμων και υβρεων προς τον συνομιλητη.

Το θεωρώ αυτονόητο σε μια πολιτισμένη συζήτηση.

Σαβ Μαϊ 20, 12:29:42 μμ 2006  
parizaki said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 12:31:10 μμ 2006  
onlycurious said...

@ Ein Steppenwolf

Μερικές φορές οι εσωτερικές εμπλοκές είναι χειρότερες από τις εξωτερικές.

Όμως ο στίχος αυτός του Χικμέτ κρύβει τόση δύναμη ζωής, τόση αισιοδοξία μέσα του!

Δεν μεταθέτει, όπως οι χριστιανοί, την ευτυχία σε μια μελλοντική ζωή.

Την διαρκή της κλιμάκωση ευαγγελίζεται.

Σαβ Μαϊ 20, 12:32:19 μμ 2006  
aggelos-x-aggelos said...

Αλλά κυρίως όχι ακρότητες. Δεν ήξερα για τη παρουσίαση την Τρίτη αλλά αφού το έμαθα θα πάω. Όχι για διαμαρτυρίες και τέτοια χαζά, λες και πάμε να ρίξουμε τη χούντα. Έτσι δημιουργούμε εμείς τη δικία μας χούντα, και μάλιστα στο κεφάλι του ανθρώπου που αγαπάμε. Θα πάω για να δω τον αγαπημένο μου συγγραφέα, να του σφίξω το χέρι και απλά να του το πω και από κοντά ότι θέλω να συνεχίσει. Όλα τα άλλα είναι άσκοπα.

Ακόμα και αν μαζευτούμε όλοι ας το κάνουμε χαρούμενα. Αφού θέλει να σταματήσει ας αρκεστούμε και εμείς εδώ. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα μπλουζάκι ο καθένας με το nick του και πάμε όλοι μαζί για τον αποχαιρετισμό. Και ας ελπίσουμε να τον συγκινήσουμε και να συνεχίσει...

Σαβ Μαϊ 20, 12:34:54 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

@Dormammu
σβήσε το ποίημα γρήγορα. δεν ξέρω αν του αρέσει ο Walt Whitman, του θύμισες όμως τον κύκλο των χαμένων ποιητών, ο οποίος δεν του αρέσει σίγουρα.

Αν υποπτευθεί ότι για μας υπήρξε ό,τι ο robin williams για τους μαθητές του, τότε θα απογοητευθεί και δε θα μας ξαναμιλήσει ποτέ. Για αυτό, λοιπόν, κατεβείτε όλoi από τα θρανία σας (δεν είναι πρέπον, διότι τα λερώνετε) και πείτε του άλλα ποιήματα ή τραγούδια.

Πχ

Love Will Tear Us Apart

When routine bites hard, and ambitions are low
And resentment rides high, but emotions won't grow
And we're changing our ways, taking different roads
Then love, love will tear us apart again

Is my timing that flawed - our respect run so dry?
[or in the Peel and Bains Douches versions:
Is my timing that flawed - have our feelings run dry?]
Yet there's still this appeal that we've kept through our lives
Love, love will tear us apart again --
You cry out in your sleep - all my failings expose
There's a taste in my mouth, as desperation takes hold
Just that something so good just can't function no more
When love, love will tear us apart again --

Σαβ Μαϊ 20, 12:35:24 μμ 2006  
parizaki said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 12:37:25 μμ 2006  
cobden said...

Κύριε Δήμου, σας περιμένουμε σύντομα κοντά μας....Καλή ξεκούραση :-)

Σαβ Μαϊ 20, 12:42:13 μμ 2006  
Ανδρομεδα said...

το αντίο είναι η μόνη ευχή που δε δέχομαι από εσάς!

n' oubliez pas on vous aime!
Fonataine

Σαβ Μαϊ 20, 12:43:22 μμ 2006  
Παναγιώτης Δημητράς said...

Τώρα είδα και εδώ αυτό. Αντιγράφω όσα έγραψα στο επιμαχο post:

Μόλις τώρα ειδοποιήθηκα να δω το post και τα σχόλια, κάτι που κάνω παρά το πνιγμό μου με επείγοντα θέματα, από υποχρέωση σε αυτό που ο ΝΔ και κάποιοι άλλοι πιστεύουν και αγωνίζονται!

Κατ αρχή Νίκο αυτοί που σου είπαν πως κλείνοντάς το δικαιώνεις τους ανώνυμους αντισημίτες και λοιπούς φασιστοειδείς που σου προκάλεσαν αηδία και προκάλεσαν το κλείσιμο έχουν δίκιο. Για αυτό και μόνο το λόγο πρέπει να αναθεωρήσεις την απόφαση για να μην τους δώσεις τη χαρά πως σε φίμωσαν!

Ξέρεις καλά πως το Παρατηρητήριο που ίδρυσες μαζί μας έχει επιβιώσει και συνεχίζει παρά τις συνεχείς επιθέσεις φέτος πια και από εισαγγελείς, παρά τις αηδίες που λένε οι ηγέτες μας. Μόνο χτες ακούσαμε τον Πολύδωρα να λέει στη Βουλή πως οι Πακιστανοί (γενικά άρα όλοι) έχουν σπορ τις απαγωγές μεταξύ τους, τον Παπούλια, τον Αντώναρο και τον Παπουτσή (ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ) να θεωρούν όσα είπε ο Τσερβένκοφσκι για μακεδονική μειονότητα (απλώς επαναλαμβάνοντας όσα έχουν πει για το θέμα ΟΗΕ και Συμβούλιο Ευρώπης) ανιστόρητα, ανεδαφικά, αβάσιμα, και πως δεν υπάρχει διεθνής συνθήκη που να δέχεται την ύπαρξη άλλης μειονότητας από τη μουσουλμανικής την Ελλάδα που δεν έχει εθνικές μειονότητες. Για να μη θυμηθούμε το παραλήρημα περί Καραχασάν με διαστρέβλωση των θέσεών της περί μουφτή από ΟΛΟ τον τύπο πλην των Νέων και την επίσης κυβερνητική θέση Καλαντζή πως οι μουσουλμάνοι μπορεί να πηγαίνουν για αντιδήμαρχοι ή αντινομάρχες αλλά όχι για δήμαρχοι ή νομάρχες, κτλ κτλ. Σκοταδισμός ολοκληρωτικού τύπου στην «κοιτίδα της δημοκρατίας» (βασικά της μισαλλοδοξίας).

Δεύτερο, απάντηση σε όσους προσπαθούν να πουν πως ο Heinz έχει τεκμηριωμένα επιχειρήματα κτλ. Η καλύτερη "τεκμηρίωση" των εχθρών του πραγματικού διαλόγου και της δημοκρατίας βασίζεται στη διαστρέβλωση των θέσεων για να λένε δήθεν πειστικά πως καταδικάζουν το Ισραήλ και όχι τους Εβραίους. Να πω από την αρχή πως λυπάμαι που ο Σαρόν θα πεθάνει στο σπίτι του ή στο νοσοκομείο και όχι στη φυλακή για τα εγκλήματα πολέμου στη Σάμπρα και Σατίλα (αν όχι και αλλού). Και πως το Ισραήλ έχει καταπατήσει πάμπολλά ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά φυσικά όχι μόνο αυτό – και πως οι επιθέσεις αυτοκτονίας κατά πολιτών είναι εξ ίσου έγκλημα.

Έγραψε ο Heinz:

«Σας υπενθυμίζω δε ότι, σχετικά πρόσφατα μετά από δήλωση του Μ. Θεοδωράκη ότι "στη ρίζα του κακού στη Μ. Ανατολή βρίσκεται η στάση του κράτους του Ισραήλ", εκτός από την ισραηλινή (αναμενόμενη) αντίδραση, είχαμε και αντίδραση από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, που χρέωσε αντισημιτισμό στον Θεοδωράκη(!!!!). Προφανώς το ΚΙΣ, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για σοβαρότητα.»

Αν αυτό είχε πει ο παραληρηματικός «εθνικός» μας ήρωας θα συμφωνούσα πως όποιος τον κατηγορούσε για αντισημιτισμό θα ήταν κατακριτέος. Μόνο που η θέση Heinz είναι υπόδειγμα όχι «τεκμηρίωσης» αλλά «διαστρέβλωσης» με στόχο προφανή.

Να τι είπε ο Θεοδωράκης (Απογευματινή 5/11/2003):

«...παραδέχομαι, θα πω μια κουβέντα του Προέδρου μας Σαρτζετάκη, ότι είμαστε λαός ανάδελφος. Είμαστε μόνοι μας. Αλλά χωρίς αυτό το φανατισμό, την αυτογνωσία και τον φανατισμό που έχουν οι Εβραίοι. Είμαστε δύο λαοί ανάδελφοι στον κόσμο, εμείς και οι Εβραίοι, αυτοί όμως έχουν τον φανατισμό και καταφέρνουν να επιβάλλονται... Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο μικρός λαός είναι στην ρίζα του κακού όχι του καλού, που σημαίνει ότι η πολλή αυτογνωσία και η πολλή επιμονή κάνει κακό. Το γεγονός ότι είμαστε χαλαροί και δεν έχουμε γίνει επιθετικοί επειδή, επειδή εμείς είχαμε πολλά περισσότερα όπλα, αυτοί είχαν τον Αβραάμ, τον Ιακώβ, σκιές...»

«Εμείς είχαμε ολόκληρο Περικλή εδώ. Φανταστείτε τι θα γινόταν η Ελλάδα αν είχαμε την... επιθετικότητα των Εβραίων! Τόση χαλαρότητα έχουμε. Εδώ ντρεπόμαστε να πούμε ποιοι είμαστε. Εδώ ντρεπόμαστε να πούμε ποια είναι τα στοιχεία τα ποιοτικά τα οποία μπορούμε να μας κάνουν όχι να είμαστε αλαζόνες ή να είμαστε ρατσιστές. Πιστεύω ότι ένα στοιχείο του Ελληνισμού ήταν η παραδοχή των Άλλων. Όχι βέβαια στην αρχαιότητα γιατί τότε τους έλεγαν ... βάρβαρους. Αν και το λέγαμε... με καλό τρόπο, με... ήπιο τρόπο! Άλλο εννοούσανε...»

Ο καθένας βλέπει πως ο Θεοδωράκης μίλαγε για Εβραίους γενικά άρα έλεγε αντισημιτικά και ρατσιστικά και όχι για το κράτος ή την κυβέρνηση του Ισραήλ. Πόσο αντισημίτης είναι φαίνεται στο βιβλίο του που παρουσιαζόταν εκείνη την ημέρα, «Πού να βρω την ψυχή μου», από τους εμετικούς ή ανεγκέφαλους που το εκθείαζαν Ευ. Βενιζέλο και Π. Ευθυμίου. Ακόμα και ο χριστιανισμός ως δούρειος ίππος της εβραϊκής θρησκείας για την επιτυχημένη άλωση του ελληνισμού εμφανίζεται σε αυτό…

Άρα όποιος υποστηρίζει πως οι ρήσεις και οι δημόσιες θέσεις του Μίκη δεν είναι αντισημιτικές είναι τουλάχιστο απολογητής του αντισημιτισμού αν όχι όπως προφανώς ο DimitrizZzZz εδώ ανοικτός κήρυκάς του.

Όμως Νίκο Δήμου δεν επιτρέπεται να τους δώσεις τη χαρά της νίκης και της φίμωσής σου! Το οφείλεις πρώτα από όλα στο Νίκο Δήμου των υπερσαραντάχρονων αγώνων του. Και σε όλους τους συνοδοιπόρους σου.

Και επειδή η σεμνότητά σου είναι απαράδεκτη, πληροφορώ τους φίλους σου πως την Τρίτη παρουσιάζεται το νέο σου βιβλίο «Ασκήσεις ελευθερίας». Μη μας έρθεις εκεί αηδιασμένος αλλά φουντωμένος, αγωνιστικός στις επάλξεις.

ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ & ΚΩΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΟΥ
Gutenberg ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ – τυπωθήτω – ΣΠΟΥΔΗ – φαντασία

Διδότου 37, 10680 Αθήνα, τηλ. 210-36.42.003, fax 210-36.42.030, e-mail: info@dardanosnet.grΝ έ α σ ε ι ρ ά: Α Ν Τ Ι Ρ Ρ Η Σ Ε Ι Σ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Μάιος 2006)


Οι ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ είναι μια σειρά βιβλίων με κείμενα και θέσεις που φιλοδοξούν να καταγράψουν τις δυνατότητες της ανθρώπινης συνύπαρξης (δηλαδή της πολιτικής) απέναντι σε θεσμοθετημένες βεβαιότητες και «μεγάλες Αλήθειες»: απέναντι στην ανελευθερία και τον ολοκληρωτισμό, απέναντι στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τον αποκλεισμό, απέναντι σε κάθε ορθο-δοξία (που, σχεδόν πάντοτε, κυοφορεί τη μισαλλοδοξία) και κάθε κοσμοδιορθωτισμό – άρα απέναντι σε κάθε αυτοκατάφαση (ακόμη και στην ενδεχόμενη αυτοκατάφαση των συγγραφέων τους). Ο στόχος τους δεν είναι να γίνουν κανενός είδους μανιφέστο ή ευαγγέλιο, αλλά να ανοίξουν συζητήσεις – και, εφόσον αξιωθούν γόνιμες αναγνώσεις, να γεννήσουν νέες αντιρρήσεις και αγωνίες.
Οι ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «τυπωθήτω» και έχουν ως στόχο τους να εκδίδουν 6 τίτλους κάθε χρόνο – ενώ ανάμεσα στους στόχους τους είναι και η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού χώρου όπου θα μπορεί να υπάρχει αμφίπλευρος διάλογος και σχολιασμός επί των βιβλίων και των κειμένων.


* * *


Τα 3 πρώτα βιβλία των ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ μόλις κυκλοφόρησαν και είναι τα ακόλουθα:Ασκήσεις ελευθερίας του ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ (γεν. 1935), μια ανθολογία με ανέκδοτα και εκδομένα κείμενα του εμβληματικότερου Έλληνα αντιρρητικού συγγραφέα – μια πολυσέλιδη συλλογή που συνοψίζει τη μοναχική και επίπονη διαδρομή τριών δεκαετιών κόντρα σε μύθους, μυθεύματα και φοβίες της ελληνικής κοινωνίας.
Απέναντι στα εργαστήρια του ρατσισμού του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ (γεν. 1946), ένα βιβλίο για το πώς τα κοινωνικά και πολιτισμικά στερεότυπα εκτρέφουν το φόβο και γεννούν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τον αποκλεισμό – απέναντι σε αυτά, το αίτημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια προβάλλει ως κεντρική πολιτική διεκδίκηση.Σημειώσεις για το τρεμάμενο σώμα του ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ (γεν. 1970), μια απόπειρα διερεύνησης του πιθανοτήτων του φθαρτού ανθρώπινου σώματος απέναντι σε έθνη, θρησκείες και ιδεολογίες της «μίας αλήθειας», απέναντι σε θεσμούς βίας, τελετουργικού φόνου και συλλογικής αυτοκατάφασης.


* * *


Η δεύτερη τριάδα τίτλων των ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ θα περιλαμβάνει βιβλία των Διονύση Γουσέτη, Παναγιώτη Δημητρά και Τέτας Παπαδοπούλου και προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2006.

Αναλυτική παρουσίαση της σειράς και των πρώτων τριών τίτλων θα γίνει την Τρίτη 23 Μαΐου 2006, στο Βιβλιοπωλείο Ιανός (οδός Σταδίου, Αθήνα), και ώρα 8.00 μμ. Θα μιλήσουν οι τρεις συγγραφείς, ο εκδότης Κώστας Δαρδανός ενώ την συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης.

Σαβ Μαϊ 20, 12:47:51 μμ 2006  
Pavlos said...

Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε - κι αν το συνεχίσετε, δεν είναι ανάγκη να κάνετε καθημερινά post..

Σαβ Μαϊ 20, 12:52:32 μμ 2006  
Hliodendron said...

@yannis h,

τα λόγια σου όμορφα και συγκινητικά!

"ήθελα να με συμπαθήσει, ναι, αλλά γι' αυτό που είμαι"
Νομίζω πως ταιριάζει (και) στον Heinz.

Λεπτό το σχοινί, πολύ, των ανθρώπινων σχέσεων.

Εγώ...αισθάνομαι ούτως ή άλλως άσχημα για διάφορους λόγους, κυρίως γιατί προχθές μπαίνοντας στο "σπίτι" του κ. Δήμου, δεν συστήθηκα. Δεν έτεινα χαιρετισμό στον "οικοδεσπότη".
(Μάλλον ανόητη η αιτία. Μη μου προσάψουν πως ζητώ εύνοιες και τα τοιαύτα...)

Έστω και αν αργά, ζητώ συγγνώμη.

Heinz εύχομαι ο κ. Δήμου να αναγνωρίσει κάποτε πως κι η δική σου φωνή ήταν απαραίτητη και σημαντική εδώ. (Αν δεν το έκανε ήδη).

Σαβ Μαϊ 20, 12:53:26 μμ 2006  
loukas-maria said...

Η ελεύθερη σκέψη είναι πάντα ωφέλιμη. Μερικές φορές ενοχλεί κιόλας.

Η προσφορά σας είναι βέβαιη. Ο τρόπος σκέψης σας ανοίγει τους δικούς μας ορίζοντες.

Η παρέα σας απαραίτητη στη ρουτίνα μας (μαμά με 2 παιδιά).

Προσωπικά, δεν θέλω να σταματήσει το blog.

Με σεβασμό
Μαρία

Σαβ Μαϊ 20, 01:01:23 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ο Μικυ Μαους Θεοδωρακης ειναι προσωποποιηση του γραικου ναζιστη. Λογω ασχημης μουρης & εγκληματικης ψυχοσυνθεσης πρεπει να ειναι αλβανογραικος,οπως η Φαραντουρη . Φταινε οι εβραιοι που τον θεωρουν κουζουλο & δεν τον κυνηγουν. Ισως η γραικια ειναι τοσο απαξιωμενη που την βλεπουν σαν το περιβολι των τρελλων.

Σαβ Μαϊ 20, 01:03:44 μμ 2006  
synas said...

Also dann Aufwiedersehen!

Σαβ Μαϊ 20, 01:17:49 μμ 2006  
Athene noctua said...

Αυτό το "Δεν ξέρω. Χρειάζομαι χρόνο" κ. Δήμου τι το θέλατε; Εδώ μου κάθεται. Το ίδιο μου είπε και η καλή μου πριν από δυο βδομάδες και η κατάσταση χειροτερεύει. Την χάνω.

Πάντως σας περιμένω... και την καλή μου και εσάς.

Σαβ Μαϊ 20, 01:26:54 μμ 2006  
x-watcher said...

Harry reloaded said:
"Ο Μικυ Μαους Θεοδωρακης ειναι προσωποποιηση του γραικου ναζιστη. Λογω ασχημης μουρης & εγκληματικης ψυχοσυνθεσης πρεπει να ειναι αλβανογραικος,οπως η Φαραντουρη . Φταινε οι εβραιοι που τον θεωρουν κουζουλο & δεν τον κυνηγουν. Ισως η γραικια ειναι τοσο απαξιωμενη που την βλεπουν σαν το περιβολι των τρελλων.

Σαβ Μαϊ 20, 01:03:44 μμ 2006"
________

Αυτό το σχόλιο τι ακριβώς συνιστά; Ανάλογα από τον ίδιο έχουν ξαναγραφτεί κατά κόρον σε αυτό το blog. Έχει σημασία για κάποιους;

Θα επανέλθω.

Σαβ Μαϊ 20, 01:38:22 μμ 2006  
amelaco said...

Καλημέρα!
Είναι μια όμορφη μέρα μακριά απ’τα πάτρια εδάφη.Εδώ & 5 μήνες η πατρίδα μού κρατά παρέα μέσα από αυτό το blog το οποίο διαβάζω καθημερινά και μου έχει δώσει περισσότερες γνώσεις από οποιοδήποτε σχολείο καθώς και αμέτρητες εμπειρίες για τον ανθρώπινο διάλογο.
Νιώθω πως τώρα βρισκόμαστε σαν σε ένα πάρτυ όπου περάσαμε πολύ όμορφα αλλά έχει πια ξημερώσει,ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έχει κουραστεί από την οργάνωση και τους διάφορους μεθυσμένους καλεσμένους που ενίοτε παρεκτράπησαν, ενώ οι περισσότεροι που πέρασαν τόσο όμορφα, παραμένουν γιατί δεν θέλουν να τελειώσει.Κατά βάθος κανείς δεν θέλει να τελειώσει αλλά κάποτε όλοι πρέπει να ξεκουραστούν...Και το επόμενο Σάββατο ξεκούραστοι πια μπορούν να επαναλάβουν την όμορφη εμπειρία. Τέτοιες όμορφες εμπειρίες δεν πρέπει να σταματούν, κανείς δεν το θέλει. Το πρότειναν κι άλλοι και μου φαίνεται μια καλή λύση,1 post την εβδομάδα, να έχουμε να περιμένουμε κάτι και να είναι πιο ανθρώπινοι οι ρυθμοί...
Σας ευχαριστώ για όλα

Σαβ Μαϊ 20, 01:39:55 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

Houlia said...

"Στο τελευταίο ποστ ένοιωθα ότι είχε αρχίσει να κουράζει λίγο...Δεν είναι μόνο για σένα ανανεωτική μια παύση αλλά και για άλλους(δεν ξέρω πόσους.Για μένα πάντως...)Μια αναπνοούλα, μιά ώριμη σκέψη, λίγη αναπόληση, ένας καφές στάση..."

Συμφωνώ.
Ρουφίχτρα Χρόνου Αποκλειστική το Ιντερνετ.
Έχουμε και δουλειές, σπίτι, οικογένεια , παιδιά, γατιά να περιποιηθούμε.

Καλοκαίρι έχουμε, φυσικά το blog θα είχε μια κάμψη, μια στασιμότητα.
Προσωρινή βέβαια.

Το επικοινωνιακό θεριό δεν μπορεί να δαμασθεί. Δεν μπαίνει στο ψυγείο.

Ιντερνετ, αχόρταγο.
Μας πίνει το αίμα ο βρυκόλακας και μείς
κολλημένοι στο ρημάδι το pc. Ομορφιά φύσης έξω.

Ένα διάλειμματάκι το χρειάζομαστε όλοι.
Κι αν τύχει και η καμπάνα κτυπήσει πένθιμα το Τέλος
κρατήστε τις αναμνήσεις παρηγοριά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο that made it all possible.
Κυρ Νίκο Δημου.
Σας ευχαριστώ.


Ενα το χελιδόνι κι η Άνοιξη ακριβή
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή

Θέλει νεκροί χιλιάδες να' ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους

Θέ μου Πρωτομάστορα μ' έχτισες μέσα στα βουνά
Θέ μου Πρωτομάστορα μ΄ έκλεισες μες στη θάλασσα!

Πάρθηκεν απ' τους Μάγους το σώμα του Μαγιού
Τό 'χουνε θάψει σ' ένα μνήμα του πέλαγου

Σ' ένα βαθύ πηγάδι τό 'χουνε κλειστό
Μύρισε το σκοτάδι
κι όλη η Άβυσσο

Θέ μου Πρωτομάστορα μέσα στις πασχαλιές και Σύ
Θέ μου Πρωτομάστορα μύρισες την Ανάσταση!

Υ.Γ.
Φίλοι, πρέπει να αναγνωρίζουμε τα θετικά και τα αρνητικά.
Να μην ιδανικοποιούμε.
Αν μπορούμε να βλέπουμε τις ατέλειες του ανθρώπου και του επικοινωνιακού μέσου και να τον συγχωράμε (όχι να συγχωράμε και να αγνοούμε τις ατέλειες) τότε κάνουμε ένα βήμα Αγάπης.
"Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή"

Σαβ Μαϊ 20, 01:42:42 μμ 2006  
maika said...

Νίκο Δήμουουουουου

είμαι η συνείδησή σου.....
ξερω πως με ακους......

αν λείψεις πολύ ο blogoκήπος σου θα μαραθεί.....κρίμα..

ένα ποτισματάκι όμως που και που???
ε? φανταστικέ τροχονόμε??!!!

φιλικά

Σαβ Μαϊ 20, 01:54:12 μμ 2006  
antvol said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 02:01:08 μμ 2006  
Elinor said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 02:02:14 μμ 2006  
Elinor said...

Ψάχνω και διαβάζω ό,τι έχει γράψει ο αγαπημένος μας δήμου. Μου ξεκουράζει την ψυχή.
Στην πρωινή μου έρευνα, βρήκα αυτό το κείμενο και σας το παραπέμπω γιατί αν και γράφτηκε παλαιότερα απ΄ότι βλεπω, είναι άκρως επίκαιρο.

http://www.apn.gr/sundayemail.htm

Σαβ Μαϊ 20, 02:04:19 μμ 2006  
synas said...

Χθες ένας «συναισθηματικά ανάπηρος» άνθρωπος μπόρεσε μετά από χιλιάδες χρόνια να μου πει με τον τρόπο του «Σ’ αγαπώ».
Χθες είδα ένα αγέννητο μωράκι στο site της Παραγράφου να σφίγγει το δάχτυλο τού γιατρού μέσα απ’ την κοιλιά της μάνας του.
Χθες είδα ανθρώπους ν’ αγκαλιάζονται νοερά.
Το στομάχι μου έχει δεθεί από χθες κόμπος. Από μια περίεργη, βαθιά συγκίνηση.

Σαβ Μαϊ 20, 02:05:10 μμ 2006  
libertarian said...

Θέλουμε να μας ενημερώνεται από αυτό το blog για τα νέα σας βιβλία, παρουσιάσεις etc. και τουλάχιστον επαναφορά σε "blog του τεμπέλη" mode (αλα ndimou.gr). Το νικοδήμειο input μας είναι απαραίτητο, δεν κόβεται μαχαίρι. ;-)

Ένας βετεράνος του διαδικτύου σαν και εσάς δεν έπρεπε να τα κρανιοπάρει, troll θα υπάρχουν πάντα. (μεγάλο πρόβλημα πάντως αυτό με τα ονόματα) Δώστε τόπο στην οργή.

Σαβ Μαϊ 20, 02:05:37 μμ 2006  
epikairos said...

So long and thanks for the fish

Σαβ Μαϊ 20, 02:15:27 μμ 2006  
giant13 said...

Παρακολουθούσα καθημερινά σχεδόν το blog, αν και εγραψα μόνο 2,3 σχόλια όλο αυτό το διάστημα.Νίκο σεβαστή η άποψη σου αλλά πιστεύω πως τελικά το blog δεν θα κλείσει οριστικά.Ειμαι σίγουρος θα το διατηρείς έστω και πιό χαλαρά, γιατί έγινε και είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου.Με απέραντη αγάπη περιμένω να σε διαβάσω πάλι

Σαβ Μαϊ 20, 02:16:53 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

"Ουδέ γαρ άνευ σμικρών τους μεγάλους φάσιν οι λιθολόγοι λίθους κείσθαι."
Πλάτων

Σαβ Μαϊ 20, 02:18:26 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

Διαφορά

Εκείνοι ζούνε για να γράφουν στο blog, ενώ αυτός γράφει για να ζεί.

Σαβ Μαϊ 20, 02:23:17 μμ 2006  
Et in Arcadia ego said...

Ο Μαλεζανι εφυγε , ο Παπαδοπουλος φευγει , το Μπλογκ αυτο κλεινει και οι διακοπες ειναι ακομα μακρυα !
Καλα μπανια !

Σαβ Μαϊ 20, 02:23:39 μμ 2006  
astrojoggi said...

Διαβαζω το blog σας αρκετο καιρο , ιδιαιτερα οταν βρισκομαι στο εξωτερικο...ειναι ανασα!...
Να μην κλεισει!...να γραφεται οποτε θελετε...ξεκουραστειται...
ταιστε τα γατακια σας και ρωτηστε τα...αν σας που Ναι!...ενταξει! αν οχι!...να τους μαθετε γραφη και αναγνωση...............και μετα...

Σαβ Μαϊ 20, 02:29:43 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

"Μέγα βιβλίον μέγα κακόν"
Καλλίμαχος

Για την προσωπική ζωή του επιμελητή εκδόσεως, αναλόγως των περιστάσεων, προσθέτω.

Αυτοί οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι με τα απολυτίκια τους!


->astrojoggi
Πώς ξέρεις εσύ ότι τα γατάκια του κυρ Νίκου δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση.
Δεν είδες την φωτογραφία εκεινού του μαύρου με τα ματογυάλια. Γιατί νομίζεις τάχει;
Για να κάνει το κομμάτι του;

Σαβ Μαϊ 20, 02:36:51 μμ 2006  
Ermippos said...

synas said...
"Χθες ένας «συναισθηματικά ανάπηρος» άνθρωπος μπόρεσε μετά από χιλιάδες χρόνια να μου πει με τον τρόπο του «Σ’ αγαπώ».
Χθες είδα ένα αγέννητο μωράκι στο site της Παραγράφου να σφίγγει το δάχτυλο τού γιατρού μέσα απ’ την κοιλιά της μάνας του.
Χθες είδα ανθρώπους ν’ αγκαλιάζονται νοερά.
Το στομάχι μου έχει δεθεί από χθες κόμπος. Από μια περίεργη, βαθιά συγκίνηση."


Εξ αφορμής μόνον του παραπάνω επιτρέψτε μου ένα σχόλιο.

Μην πανικοβάλλεστε. Σε αντίθεση με τα ζώα, που διαθέτουν πολλά, ο άνθρωπος γεννιέται με δύο ΜΟΝΟΝ αρχέγονα αντανακλαστικά. Το αντανακλαστικό του θηλασμού και το αντανακλαστικό της σύλληψης. Η σκοπιμότητα της διατήρησης, -στην διάρκεια της εξέλιξης-, του αντανακλαστικού του θηλασμού είναι αυτονόητη. Χωρίς αυτό το ανθρώπινο είδος θα είχε εκλείψει. Για την σκοπιμότητα του αντανακλαστικού της σύλληψης δεν έχει προταθεί καμία αξιόλογη θεωρία Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει, είναι πανίσχυρο, (εννοείται ως φυσικό μέγεθος – το νεογέννητο μπορεί να κρεμαστεί από τα δάκτυλα της μαμής χωρίς άλλη στήριξη), ασκείται ως φυσικό δικαίωμα ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΕΟΓΝΟ και εξαφανίζεται σε ελάχιστες ημέρες μετά τον τοκετό. Υπό την έννοια αυτή το αξιοπερίεργο στην υπόθεση των φωτογραφιών της paragrafos είναι μόνον η πρωτοτυπία της επέμβασης μέσω της οποίας το ήδη σχηματισμένο έμβρυο εξετέθη σε εξωαμνιακό περιβάλλον και θεωρώντας ότι γεννήθηκε άσκησε αμέσως τα αυτονόητα δικαιώματα του.
Η χρήση των συμβολισμών έχει τα όρια της. Όταν αυτά ξεπεραστούν το πράγμα αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο και να εξυπηρετεί σκοπούς άλλους από αυτούς που ισχυρίζεται ότι εξυπηρετεί ο κ. ΝΔ (γενικώς και λαμβανομένων υπόψη των σχολίων που ακολούθησαν την μείζονα κρίση).

Σαβ Μαϊ 20, 02:51:19 μμ 2006  
Stormrider said...

take your time, αλίμονο αν ένα blog καταλήγει να σας κάνει αφαίμαξη χρόνου και φαιάς ουσίας, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι που κάνει κανείς για την πάρτη του και την πλάκα του.
μην φοβάστε δεν χάνεται το κοινό, ούτε να ανησυχείτε για τα νούμερα, ότι ρεκόρ ήταν το σπάσατε ήδη, δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα.

Σαβ Μαϊ 20, 02:52:55 μμ 2006  
manosnikol said...

Η Ψιψίνα μου

Είχα ένα μικρό γατάκι
που το λέγαν ψιψινάκι
είχα μια μικρή γατούλα
πούχε μιαν αγνή ψυχούλα

Όλο χάδια και ναζάκια
με τραβούσε απ’ τα μπατζάκια
να ‘τη μέσα στα σεντόνια
γέμισε η καρδιά μου χιόνια

Έπαιζε χοροπηδούσε
τη χαρά γύρω σκορπούσε
αχ μωρέ – μη με δαγκώνεις
τη καρδούλα μου ματώνεις

Αχ γατάκι μου γλυκό
άλλο πια δεν θα σε δω
αχ γατάκι μου καημένο
άλλο δεν σε περιμένω

Το ’θαψα μέσα στο χώμα
ήτανε δικό μου σώμα
το ΄θαψα μέσα στη γη
και βαθιά μες στη ψυχή...

Υ.Γ. Οι αποχωρισμοί είναι πάντα οδυνηροί, έστω κι αν (για μένα)τελικά "όλα ειν' αέρας"...

Σαβ Μαϊ 20, 02:54:46 μμ 2006  
cp said...

Οσον αφορά το μπλογκ:
Δεν είναι στήλη εφημερίδας, καθημερινό και υποχρεωτικό. Είναι προσωπική έκφραση και νομίζω πως είμαστε κατ αρχας αναγνώστες και κατα δεύτερον σχολιαστες. Κανείς δεν υποχρεουται ν'ανανεώενι καθημερινά το μπλογκ του, αν δεν το θέλει ο ίδιος, μονο και μονο για να διαβασω εγώ κάτι καινούριο.

Όσον αφορα τα σχόλια, εχω δηλώσει παλιότερα οτι ο τροπος που ανανεωνεται η σελιδα, το γεγονός οτι δεν μπορώ να ξαναβρώ το σημείο που ήμουν και χάνω και πολύ χρόνο με ριφρες και με το να διαβάζω τελειως ασχετα με το ποστ πραγματα, με αποθαρρύνει απο το να τα διαβάζω όλα.Ετσι κι αλλιως, πολλά απο αυτά ειναι πανασχετα. Σε μικροτερο αριθμό, δε θα με πείραζε, αλλα οταν θέλω να ξαναδιαβασω κάποιο δυσκολευομαι να το βρω κλπ.
Νομίζω πως θα ήταν μια λύση να "απεξαρτηθεί" το μπλογκ απο αυτά, με ενα ξεχωριστο forum, ωστε να παραμεινουν τα ομολογουμένως ενδιαφεροντα ποστς.
Οι σχολιαστες θα ξεσπαθώνουν και θα μεταφερουν τις προσωπικες αντιπαραθεσεις στο forum και θα κανουν εδω μεσα μονο σχολια επι της ουσιας.

Σαβ Μαϊ 20, 03:01:27 μμ 2006  
Yannis H said...

Ναι, νομίζω ένα φόρουμ (σύμφωνα με την ιδέα του Alombar42 που ‘έπεσε’ στην αρχή) είναι καλή ιδέα. (Θα ήθελε ο ΝΔ ένα φόρουμ όμως, μετά το overdose του Blog?)

Σε περίπτωση που υπάρχει πιθανότητα, μερικές αρχικές σκέψεις: Προσωπικά πιστεύω στη δενδρική μορφή (δηλ. να βλέπεις σε ποιον χρήστη απαντάς και να γίνονται παράλληλες αλλά ανεξάρτητες συζητήσεις), διαφορετικά, εάν όλες οι απαντήσεις είναι σε μια ευθεία, δεν θα διαφέρει και πολύ από το blog. Μια ιδέα ενός format για φόρουμ που προσωπικά θεωρώ λειτουργικό, είναι στο http://forums.akrovatis.gr/ Το λογισμκό, μάλλον διατίθεται και δωρεάν.

Σαβ Μαϊ 20, 03:07:27 μμ 2006  
pagis said...

Ta eipan oi perissoteroi kalytera apo mena, theloume to blog na synexisei, giati ... mas kanei kalyterous toulaxiston ego etsi nomizo ;-)

Σαβ Μαϊ 20, 03:08:49 μμ 2006  
Yannis H said...

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, εννοώ μόνο το φόρματ - όχι το περιεχόμενο που είναι επιπέδου δαπέδου.

Σαβ Μαϊ 20, 03:09:23 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

-> manosnikol

Έθαψα το μαύρο το γατί,
βαθειά στην πικραμένη την ψυχή.

Του φύτευσα ένα βασιλικό,
να ευωδιάζει τέλος τραγικό.

Σαβ Μαϊ 20, 03:09:24 μμ 2006  
Stylianos_Pattakos said...

Διαβάζοντας την απόφασή σας για διακοπή θυμήθηκα το εξής ποίημα:ΤΟ 31 π. Χ. ΣTHN AΛEΞANΔPEIA

Aπ’ την μικρή του, στα περίχωρα πλησίον, κώμη,
και σκονισμένος από το ταξίδι ακόμη

έφθασεν ο πραγματευτής. Και «Λίβανον!» και «Κόμμι!»
«Άριστον Έλαιον!» «Άρωμα για την κόμη!»

στους δρόμους διαλαλεί. Aλλ’ η μεγάλη οχλοβοή,
κ’ η μουσικές, κ’ η παρελάσεις πού αφίνουν ν’ ακουσθεί.

Το πλήθος τον σκουντά, τον σέρνει, τον βροντά.
Κι όταν πια τέλεια σαστισμένος, Τι είναι η τρέλλα αυτή; ρωτά,

ένας τού ρίχνει κι αυτουνού την γιγαντιαία ψευτιά
του παλατιού ― που στην Ελλάδα ο Aντώνιος νικά.Σας εύχομαι λοιπόν ολόψυχα καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε...

Σαβ Μαϊ 20, 03:13:27 μμ 2006  
harry reloaded said...

Οι απογονοι αγαπητικου Βαγοα,κρυφοι & φανεροι,στο σαητ της χρυσης αυγης. Η πατρις σας χρειαζεται.

Σαβ Μαϊ 20, 03:17:03 μμ 2006  
νύχτα πουλημένη said...

ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

όταν ψοφήσει ο Λεπτέρης
Παπαδόπουλος
θα μπουν οι σκύλοι
στα πολιτιστικά κέντρα
μέσα να αλέσουν
τη Συμμετοχική τους
Δημοκρατία
και η Ροζίτα Σώκου
θα υψώνει τη σβάστικα
καρφώνοντας τον κοντό
στο παρολυμπιακό
θεατράκι μέσα
της καρκινοπαθούς
συζύγου τού Μίνωα
Δράκου - Κυριακού
γύρω μας
θα σφυρίζουν οι χύτρες
και θα καταθέτει
στέφανον
ο απατεώνας Κοντομηνάς
στο μνήμα της Κιμ Κίλιαν
και θα ξερνάνε
τις φρουτόκρεμες τους
οι μπουρζουάδες
και θα τρέχει
η Ευτυχία
Παπαγιαννοπούλου
από τάφο σε τάφο
να πιπώνει
τις ερμαφρόδιτες
ερωμένες
του Καλιγούλα
ιδρωμένος πάντοτε
θα παραμένει
ο Βασίλης Τσιτσάνης
και θα τρέχουν
οι βρύσες των κορασίδων
μανταλάκια
ξύλινα

Σαβ Μαϊ 20, 03:25:17 μμ 2006  
synas said...

@Ermippos
Φαντάζομαι, ότι εννοείς την εναντίωση στις εκτρώσεις και τέτοια. Ή κάτι άλλο;
Δεν προσέδωσα στη φωτογραφία κανενός είδους συμβολισμό, ούτε υπονοούσα κάτι.
Απλά με άγγιξε το «θαύμα» της ζωής, γιατί στην πραγματική μου ζωή δεν…

Στη πραγματική ζωή, λοιπόν, όλα τρέχουν και με παρασέρνουν. Μέσα σ’ αυτό εδώ το blog στάθηκα κι αφουγκράστηκα: πρώτα τους άλλους, μετά τον εαυτό μου. Περίεργο να γίνεται αυτό μέσα απ’ το Διαδίκτυο. Ωραία εμπειρία.
Ο Heinz πρέπει να έχει φρικάρει. Νοιώθω τη φρίκη του από μακριά –ένα αίσθημα αδικίας, ένα μείγμα θυμού & απέραντης λύπης. Δε νομίζω, πως του αξίζει, αλλά ίσως να είναι κι αυτό για καλό. Για τον ίδιο.
Ο Νίκος Δήμου νομίζω, πως είναι ερωτευμένος. Με τη ζωή. Κι αυτό το blog σφύζει από ζωή. Δύσκολη απόφαση…

Σας χαιρετώ όλους
Με πολλή αγάπη (συγγνώμη, Παράγραφε, για την αντιγραφή)
Synas

Σαβ Μαϊ 20, 03:31:52 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

νύχτα πουλημένη said...

κατι για μανταλάκια.
Θάναι τα πνευματικά μανταλάκια που κρατάνε τα σεντόνια μίσους της "πουλημένης νύχτας".

Καλή Ελευθερία!

Μέχρι τότε σου αφιερώνω το ρεφραίν.

"Σάλεψε σαν το σπέρμα σε μήτρα σκοτεινή
το φοβερό της μνήμης
έντομο μες τη γη
Κι όπως δαγκώνει αράχνη δάγκωσε το φώς
Ελαμψαν οι γιαλοί κι όλο το πέλαγός.

Θε μου Πρωτομάστορα μ'έζωσες τις ακρογιαλιές
Θε μου Πρωτομάστορα στα βουνά με θεμέλιωσες"

Ένα χελιδόνι
του Οδυσσέα Ελύτη

Σαβ Μαϊ 20, 03:38:36 μμ 2006  
Ermippos said...

@synas

:-)

Σαβ Μαϊ 20, 03:39:33 μμ 2006  
lucyluce said...

ΝΔ θα παρακαλούσα να μην κλείσετε, ούτε καν να αραιώσετε. Είστε μια όαση στην blog-σφαίρα.
Εσείς δεν είστε τα σχόλια, είστε τα posts σας.
Με σεβασμό.

Σαβ Μαϊ 20, 03:41:08 μμ 2006  
DimitrizZzZz said...

Ανεπιθύμητος ή όχι, θα απαντώ όταν βλέπω αναφορά το username μου.
Κύριε Παναγιώτη Δημητρά, με διασκεδάζει η συμπόνοια που δείχνεις για το Israel, για τους πακιστανούς, για τις φώκιες και την χελώνα καρέτα καρέτα. Γενικά για ο,τιδήπτε άλλο εκτός από την χώρα σου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ είπες;;;
Πως γίνεται και το είδος σου έχει πάντοτε αντιρρήσεις για ότι συμφέρει το Έθνος μας, και συμπόνοια για όλα για τα υπόλοιπα;
Γιατί δεν παίρνετε όλοι την μιζέρια σας να φύγετε από αυτήν την χώρα, τίποτα δεν σας αρέσει, και όλα είναι
λάθος εδώ. Τα σύνορα είναι ανοιχτά και δεν βλέπω κανένα λόγο να μένετε σε μία χώρα που δεν αγαπάτε.
Ακούς εκεί μακεδονική μειονότητα.
Πόσο υποκριτές είστε πια, σας εκνευρίζει η αμφισβήτηση γελοίων αριθμών, όπως 6.000.000 ως θύματα από έναν λαό που με το ζόρι έχει σήμερα τόσο πληθυσμό, όμως ακούτε αδιάφορα αναφορές σε Μακεδονικη μειονότητα.
Νομίζετε οτι η ανεξαρτησία της χώρας είναι δεδομένη, οτι δεν έχουμε κανένα εχθρό. Μακάρι να μην προλάβετε να δείτε πόσο άδικο έχετε.
Όχι κύριε, δεν είναι ρατσιστής όποιος διατηρεί την λογική του.
Εσύ είσαι ο ρατσιστής, με ένα τρόπο αντίστροφο. Εσύ που αοδίδεις χαρακτηρισμούς στουσ άλλους όχι με βάσει όσων λέει, αλλά με όσα αυθαίρετα υποθέτεις οτι εννοεί.
Κατά τα άλλα συνέχισε να βρίζεις ανθρώπους που αγωνίστηκαν για να είσαι εσύ ελεύθερος.
Σαν τον άλλο που αποκάλεσε γενοκτόνο τον Κωλοκοτρώνη.
Όταν μισείς την χώρα σου δεν μπορείς να αγαπήσεις τίποτα.

ΥΓ.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έγραψες ΚΑΙ εδώ. Φοβήθηκες οτι η προπαγάνδ σου θα μείνει απαρατήρητη;

Σαβ Μαϊ 20, 03:41:28 μμ 2006  
paragrafos said...

synas said...
"Σας χαιρετώ όλους
Με πολλή αγάπη (συγγνώμη, Παράγραφε, για την αντιγραφή)
Synas"
-------------------
Τέτοιες αντιγραφές είναι για μένα τίτλος τιμής.


Με αγάπη

Παράγραφος, ID 19306342

Σαβ Μαϊ 20, 03:43:28 μμ 2006  
mickey said...

Καλημέρα σε όλους!

Δε νομίζω Νίκο πως χρειάζονται εξηγήσεις και απολογίες - πέρα ίσως από μια βαθύτερη κατανόηση των όσων έγραψε χθες ο Heinz.

Μια προσεκτική ανάγνωση του "επίμαχου" σχολίου του Heinz στις "Παρ Μαϊ 19, 04:48:23 μμ 2006" και της απάντησης του Νίκου στις "Παρ Μαϊ 19, 04:56:57 μμ 2006" στο προηγούμενο post θα πείσει τον κάθε καλόπιστο νομίζω.

Μετά ο Heinz πέρασε στην "αντεπίθεση", προφανώς θιγόμενος από τη "δίκη προθέσεων" του ΝΔ και τον χαρακτηρισμό "κρυπτορατσιστικό". Η συνέχεια μάλλον δεν τιμά κανέναν από τους δυο :(

Κατανοώ τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του καθενός και τις σχεδόν ακαριαίες αντιδράσεις που προκαλούν κάποιοι συνειρμοί (και ο ΝΔ προφανώς ΠΟΝΑ για το θέμα). Δεν είμαι με το μέρος κανενός και δεν κρίνω τα γραφόμενα κάποιου με βάση το "παρελθόν" και το "κύρος" του. Προσπαθώ απλά να δω την αλήθεια χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις. Όπως έχει γράψει και ο ίδιος ο γάτος, ο τελευταίος μαλ@κας μπορεί να έχει δίκιο σε ένα θέμα (και συμπληρώνω: και ο πιο σοφός να γράφει μαλ@κίες - και ΔΕΝ υπονοώ ΤΙΠΟΤΑ για ΚΑΝΕΝΑΝ).

Εκτιμώ και τον Γάτο, που διαβάζω και θαυμάζω πολλά χρόνια τώρα, αλλά και τον Heinz για τον ελάχιστο χρόνο που τον γνωρίζω - αυτό δε σημαίνει πως συμφωνώ σε όλα μαζί τους, ακόμα και με το κατά περίπτωση ύφος τους. Και δεν βάζω "εκτιμησιόμετρο" στις εκτιμήσεις μου. Ο χρόνος είναι ο υπέρτατος κριτής κι εκεί ο ΝΔ πλεονεκτεί φυσικά έναντι όλων των υπολοίπων που γνώρισα εδώ μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του Heinz. Θα ήταν ηλίθιο και φαιδρό να κατηγορήσω κάποιον ως άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή έγραψε κάτι που θεωρώ ...unfair!

Πιστεύω ακράδαντα (κι έχω κάθε λόγο) πως ο Heinz ούτε (κρυπτο)ρατσιστικό σχόλιο ή "παιχνίδι" έκανε ούτε οι απόψεις του στερούνται βάσης. Έχω γράψει κι εγώ για την εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος από κάποιους εβραϊκούς κύκλους - και αυτό ΔΕΝ αναιρεί το όνειδος και την πανανθρώπινη σημασία του! Δεν είδα πουθενά τον Heinz να το αμφισβητεί ή να μειώνει το μέγεθος του εγκλήματος. Και η γνωστή αμετροέπεια του Θεοδωράκη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Έτσι τα βλέπω κι αν κάνω λάθος, παρακαλώ διαψεύστε με!

Για τη διακοπή ή συνέχιση του blog, ισχύουν στο ακέραιο όσα έχω γράψει και στο παρελθόν σε παρόμοιες "κρίσεις". Ο Νίκος τα γνωρίζει, οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι ας το ψάξουν αν θέλουν. Κατά τη γνώμη μου, η ανάπαυση πάντα κάνει καλό - και για μένα φυσικά ;)

Νίκο προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα - κυριολεκτικά!

Μόνο κατέβασε στροφές και βγες από τα κόκκινα, μην τυχόν και κάψεις τον ...boxter :)

Σαβ Μαϊ 20, 03:51:24 μμ 2006  
mickey said...

Υ.Γ. Νύχτα πουλημένη, ο σαλτάρω δεν πεθαίνει :))

Σαβ Μαϊ 20, 03:52:14 μμ 2006  
Stavros Katsaris said...

Ανοχή τέλος!
Παρακολουθώ εδώ και 2 μέρες το παραλήρημα ανιστόριτων και παραληρούντων κυρίων που κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα.
Έλεος κύριοι.
Σας έκανε την τιμή ο Δήμου να μοιράζεται τις γνώσεις και το επίπεδο που διαθέτει και εσείς τα σμπαραλιάσατε.
Από τότε που ξεκίνησε το blog του γράψατε ένα κάρο μαλακίες. Του είπατε οτι το κάνει για να πουλήσει τα βιβλία του (ποιός ο Δήμου!!!) του είπατε οτι είναι προδότης, οτι τα έχει χαμένα οτι είναι αντιδραστικός και το κάνει επίτηδες του απιτήσατε εσείς τι να γράψει!
Έλεος.
Και τόσο που άντεξε είναι ήρωας.
Υπάρχουν κύριοι και όρια. Ο σεβασμός είναι το πρώτο που απιτεί όχι η ηλικία του αλλά το πνευματικό του επίπεδο.
Όλο αυτό το διάστημα κάποιες στιγμές ένιωσα ένοχος γιατί αυτό το πράγμα καταντάει αηδιαστικό και το γεγονός πως δεν έπαιρνα θέση βάραινε τη συνειδήσή μου.
Δεν πειράζει ποτέ δεν είναι αργά.
Υπάρχουν ελάχιστοι αλλά υπάρχουν που ξυπνάνε το πρωί και επειδή η ζωη τους δεν έχει κανένα νόημα βάζουν σκοπό της ζωης τους να χλευάσουν να ειρωνευθούν και να φέρουν στα οριά του έναν άνθρωπο.
Και κρύβονται μάλιστα πίσω από μάσκες χωρίς να είναι διακριτά ούτε τα ονοματά τους.
Φτάνει κύριοι βρείτε κάτι άλλο να γεμίσετε την άδεια ζωή σας!

Με οργή!

Σαβ Μαϊ 20, 04:09:57 μμ 2006  
12 oil pastels said...

θα ήθελα
... να ανατρέξω
και να πάω πίσω
να βρω όλες εκείνες
τις φράσεις
που φανερώνουν ότι δεν εκτιμάτε τίποτα
εσείς οι στυλοβάτες
ότι μέσα στο κρανίο σας υπάρχει χυλός και mp3-player BMW brand στην ψυχή σας
ότι:

δεν είσαι αυτή που λες
κι όλο μαζεύεις υπογραφές
ό,τι δεν θες παίρνεις στροφές
και το σκεπάζεις -

και είναι λογικό όχι μόνο το blog
μα και η προσπάθεια του ανθρώπου να βρει ένα δρόμο κι αυτή να καταρρέει

και ποιος στέκεται να συζητήσει σοβαρά με τα άτομα μίας μηδενικής αληθινής εμπειρίας που μόνο αναμασούν ό,τι άκουσαν και που η μηδαμινή φαντασία τους μπαίνει φραγμός στα συναισθήματα των άλλων κυρίως...

και το ένα άτομο λέει για "συναισθηματική αναπηρία"
το άλλο πλάσμα, με αφορμή το δογματισμό της σιλικόνης που αγνοεί τι είναι θερμότητα, αρπάζεται για το ολοκαύτωμα που δεν είναι προσωπικό του πρόβλημα...

και οι κοντόφθαλμοι οραματιστές ένα δεν έχουν δάκρυ για να δεχθούν ανθρώπινα κάθε βρισιά χυδαία - και φόρεσαν οκταψήφιους αριθμούς για να φέρουν τη Δευτέρα Παρουσία...

οπότε άρα άραγες χοάνη στόμιο μπούκωμα η πόλη άναψε τα φώτα της και φεύγει

heinz Κύκλωπα αν ήμουν υποχρεωμένος να σε ακούω να εξηγείς το δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο με διατυπώσεις Κλαούζιους και τα ρέστα, θα αντιδρούσα τόσον βίαια στη φανφάρα, που η κεφάλα σου θα βρισκόταν στα σκουπίδια και το υπόλοιπο σώμα σε κανένα ηφαίστειο του Τρίτωνα να κολυμπά στους - 196 βαθμούς Τζούλιας Μπάρκα και να σπάει σε κομματάκια κάθε που θα το ξερνάει το υγρό άζωτο στο αχανές άλλωστε διάστημα.

Σαβ Μαϊ 20, 04:12:10 μμ 2006  
In Silence said...

I buried my love in the tomb of eternity
I surrendered in time.

I buried my trust in the valley of repentance
I embraced solitude.

Like a ghost I now wander
My tears like rain and thunder,

in silence...

I hear redemption laughing on my grave
Like a firefly dancing,
Her clothes woven with pain.

My existence now insipid
in the course of my being.
My memories forlorn,

in silence...

My mind's vessel was
but my heart's desire.
Enchanted by my fear of life
I suffocated my truest needs,

in silence...

In silence, for silence I am.
In silence, for in silence I dwell...

Αγαπώ το blog σας γιατί ακυρώνει το παραπάνω ποίημα. Τόσο απλά.

Κατανοώ και σέβομαι την κούρασή σας.

Ελπίζω στη μεταστοιχείωση του blog και όχι στον αφανισμό του.

Καλή ζωή!

Σαβ Μαϊ 20, 04:16:43 μμ 2006  
x-watcher said...

Μέχρι στιγμής κανένα ενδιαφέρον για το σχόλιο του Harry reloaded. Άλλα λόγια.... Το χαϊδεμένο παιδί του blog υβρίζει ανενόχλητα και ασύδοτα. Ο ρατσιστής / μισέλληνας ψελλίζει και κάτι περί χρυσής αυγής. Προφανώς από εκεί θα προέρχεται για να τα ξέρει τόσο καλά. Θα περιμένω την αντίδραση και του Γ. Δημητρά και άλλων. Μίλησε κανείς για επιλεκτική ευαισθησία στον φασισμό και ρατσισμό;

Το σχόλιο του Harry reloaded το Σάββατο 20 Μαίου, 01:03:44 μμ, κατά τη γνώμη μου, εκτός από το ότι είναι υβριστικότατο σχόλιο για τον Μ. Θεοδωράκη και γι' αυτό ποινικά κολάσιμο ("εγκληματική ψυχοσύνθεση"), παράλληλα αποτελεί παρότρυνση σε τέλεση εγκληματικών πράξεων. Τι άλλο είναι το "Φταινε οι εβραιοι που τον θεωρουν κουζουλο & δεν τον κυνηγουν."; Να τον κυνηγήσουν πως δηλαδή; Άρχισε το κυνήγι; Ποιών και από ποιους;;;

O διάλογος έχει εκθειαστεί κατ' επανάληψη. Και σωστά. Για όποιον ενδιαφέρεται και για την άλλη άποψη - heinz:
εδώ

Σαβ Μαϊ 20, 04:18:01 μμ 2006  
x-watcher said...

Συγγνώμη για το typo. Π. Δημητράς

Σαβ Μαϊ 20, 04:19:53 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by a blog administrator.

Σαβ Μαϊ 20, 04:24:26 μμ 2006  
mickey said...

Το σχόλιο του harry reloaded προς τον dimitrizzzzz (Σαβ Μαϊ 20, 04:24:26 μμ 2006) είναι ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ.

Το έχει κάνει ο γνωστός "σαλτάρω" (ID: 16802795). Ο ίδιος έγραψε και ως "12 oil pastels" (Σαβ Μαϊ 20, 04:12:10 μμ 2006).

Μην απαντάτε!

Σαβ Μαϊ 20, 04:33:49 μμ 2006  
parizaki said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 04:34:09 μμ 2006  
Δημήτριος said...

Πραγματικά, χαίρομαι που δεν πήρα μέρος στη χθεσινή συζήτηση. Θα μιλούσα σε άλλη διάλεκτο διαβάζοντας σχόλια όπως το παρακάτω:

"Επίσης για την "γενοκτονία" των Ποντίων έχουμε μιλήσει. Να θυμίσω ότι έγινε πρόταση στη Βουλή να καθιερωθεί - και δεν πέρασε. Είπαμε η λέξη γενοκτονία έχει μία συγκεκριμένη σημασία. Ούτε εμείς την κάναμε στην Τρίπολη - σφαγές, ναι.

Αντίθετα όποιος ειρωνεύεται το Ολοκαύτωμα είναι ρατσιστικό κατακάθι. "


Το γιατί δεν "πέρασε" στη Βουλή ως γενοκτονία το ξέρετε και το ξέρουμε.

Είναι όμως εντυπωσιακό...

Πιαστήκατε από ένα σχόλιο για το Ολοκαύτωμα (και μάλιστα το χρησιμοποιήσατε ως αιτία αποχώρησης), ενώ η όλη συζήτηση θα έπρεπε να μείνει στη χθεσινή ημέρα μνήμης για την Ποντιακή Γενοκτονία.

Το λιγότερο που μπορεί κανείς να σας αποδώσει είναι επιλεκτικές ευαισθησίες...

Συμφωνώ να δέρνουμε όποιος αρνείται την εβραϊκή γενοκτονία.

Αυτόν που αρνείται τη γενοκτονία όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Μ.Ασίας και του Πόντου(Ελλήνων, Αρμενίων, Συρίων)από τον Μουσταφά Κεμάλ, και μιλά απλά για "σφαγές", τι πρέπει να τον κάνουμε ;

Άποψη σαν την παραπάνω, κ.Δήμου, όχι μόνο δεν είναι ορθός λόγος...

Είναι -πρωτίστως- τραγικά ανιστόρητη...


Αν και έχω αρκετά γερό στομάχι, ώστε να διαβάζω απόψεις εκ διαμέτρου αντίθετες από τις δικές μου
(και ορισμένες αρκούντως εξοργιστικές, για μένα πάντα)
πρέπει να παραδεχτώ ότι με το χθεσινό αηδίασα...

Και μ' έκαναν να σκεφτώ ότι όταν υπάρχουν Έλληνες με τέτοιες κρυπτορατσιστικές θέσεις, τότε κι εγώ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας...

Σαβ Μαϊ 20, 04:36:01 μμ 2006  
nicklag said...

Den nomizw oti to blog xreiazetai na einai aparaitita toso xronovwro. Exelixthike na einai etsi logo tis sixnwtitas twn posts. Epeisis einai pleon gnwsto simeio sinantisis tis blogokoinwnias. Me alla logia an uparxei keimeno for debate, the audience is already set up. Tha itan krima na xathei to forum. Proteinw na araiwsoun ta posts ~ 1 tin bdomada...

Σαβ Μαϊ 20, 04:44:09 μμ 2006  
a-z said...

1) Relax everybody.
Άλλο σεβασμός (και θαυμασμός) και άλλο λιβανιστήρι. You are making things rediculous.

2)Όσο γιά το θυμό του ΝΔ - είναι τυπικός των online forums. Διαβάζουμε κάτι που μας ενοχλεί αλλά επειδή δεν έχουμε τον συνομιλητή απέναντι μας, η πληροφορία δεν φιλτράρεται και επεξεργαζεται περίεργα. Οταν κάποτε τα πράγματα ηρεμήσουνε και πάνε όλοι να ξαναδούνε τι ακριβώς ειπώθηκε, θα καταλάβουνε. Αλλού σημάδευε και αλλού πυροβόλησε.

Άντε πάτε όλοι διακοπές γιά λίγο και ξαναελάτε. This blog has been extremely interesting and important. I hope it keeps going. If not we will find something else :)

PS> Darn it, I just woke up and english comes out and is typed much more easily.

Σαβ Μαϊ 20, 04:45:40 μμ 2006  
Elinor said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 04:53:00 μμ 2006  
mickey said...

Άντε και μια κατοστάρα :))

Ελπίζω να μην είναι η τελευταία :)

Σαβ Μαϊ 20, 04:54:54 μμ 2006  
DimitrizZzZz said...

Φίλε Δημήτριε, δεν υπάρχει και κανείς που να μην ντρέπεται που είναι Έλληνας. Όλοι υπερασπίζονται μέχρι εγκεφαλικού ΄ολους τους υπόλοιπους, όμως τα σχόλια μίσους για το Έθνος μας, περνάνε απαρατήρητα.
Αν γράψω με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα της λέξης Έθνος, καθιερώνομαι εύκολα ως φασίστας, εθνικιστής, χρυσαυγίτης.
Αν κάνω το αυτονόητο, εκφράσω μία λογικότατη διαφωνία για το νούμερο των θυμάτων των εβραίων (6.000.000), ισο με τον σημερινό πληθυσμό τους στο Israel, γίνομαι η μετενσάρκωση του Hitler. Ο ρατσιστής.
Και στην διάρκεια όλων αυτών, περνάνε ασχολίαστες δηλωσεις για "μακεδονική μειονότητα", χαρακτηρισμοί του Κωλοκοτρώνη: "Γενοκτονός" , ευχές για κυνήγι του Θεοδωράκη από την Mosaδ.
Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει μία ρανίδα αγάπης για την χώρα γεννηθήκατε; όσο εύκολα ντρέπεστε γι αυτήν, τόσο φτηνά την ξεπουλάτε;
Δεν μιλάω για μεγάλη ελλάδα και χρυσά αυγά.
Μιλάω για τον απλό, καθαρό, τίμιο πατριωτισμό. Εκείνο το αίσθημα που σε κάνει περήφανο και το μόνο που μπορεί να σε εφοδιάσει με σεβασμό και για τα υπόλοιπα Έθνη. Αν δεν σέβεσαι την χώρα σου και τον πολιτισμό της, πως θα σεβαστείς χώρες άλλες;

Σαβ Μαϊ 20, 04:55:59 μμ 2006  
Elinor said...

Τι καλά που έκανε ο άνθρωπος και αποχώρησε! Και η δική μου η ανοχή, πλέον, στέρεψε. Έγραψα περί του θέματος στο δικό μου μπλογκ, μη θέλωντας να ¨αραδιάσω¨ εδώ το κείμενο, μεταξύ ανεξέλεγκτα υβριστικών σχολίων.

Λυπάμαι για την κατάντια.

ΥΓ. Αφροδίτη, κοπελάρα μου, μας την ¨έκανες¨ κι εσύ... μωρέ καλά έκανες!

Σαβ Μαϊ 20, 04:56:20 μμ 2006  
Lida said...

Απλά είστε καινούριος στο Blogging. Θα συνηθίσετε.

Σαβ Μαϊ 20, 04:56:32 μμ 2006  
mickey said...

Μπα, μου την έφαγε κι αυτή η elinor!

Καλό σημάδι :))

Σαβ Μαϊ 20, 04:56:56 μμ 2006  
kahri said...

@ DimitrizZzZz, δημήτριος κ.α.

Ρε παιδιά, μπαίνετε εδώ μέσα και υποστηρίζετε τις απόψεις σας με διαφόρους τρόπους. Άλλοι πιο πολιτισμένα, άλλοι τελείως εριστικά, άλλοι θρασύδειλα ως trolls.
Δεν βάζω τους πάντες στο ίδιο κουβάρι αλλά έχω μία απορία.
Τι θέλετε και μπαίνετε εδώ μέσα;
Η κοσμοθεωρία σας και τα πιστεύω σας είναι εντελώς ασύμβατα με αυτά της πλειοψηφίας των bloggers που γράφουν εδώ. Δεν ξέρω τις σας ωθεί να γράψετε. Εγώ για παράδειγμα δεν θα έγραφα ποτέ σε blog του Ζουράρι, του Καραμπελιά, του Σαρρή ή του Γιανναρά. Γιατί εσείς δεν σέβεστε το χώρο κάποιων ανθρώπων διαφορετικών από εσάς; Αν θέλετε να σαμποτάρετε τους χώρους που διακινούνται ιδέες σαν τις δικές μας μπορεί και να το καταφέρετε. Αλλά άτομα με απόψεις σαν τις δικές σας μας ταλαιπωρούν σε αυτή τη χώρα συνεχώς. Αφήστε μας έστω στο χώρο του διαδικτύου στην ησυχία μας.

Σαβ Μαϊ 20, 04:57:19 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Κατάρα σε αυτόν που εφήυρε την 19η Μαΐου, τη μέρα των γενοκτονιών και των ολοκαυτωμάτων και του θανάτου μου!!!


Δεν ξέρω αν ήταν όνειρο ή όραμα, αλλά χθες το βράδυ είδα το Νίκο Δήμου με λευκό χιτώνα και φωτοστέφανο στο κεφάλι. Μου έκλεισε το μάτι και μου είπε: “O καιρός γαρ εγγύς, badlydrawnboy. Ήγγηκεν η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα!”. Μετά εξαφανίστηκε… Τη μορφή του διαδέχτηκαν δύο μούσες, η Χούλια και η Αφροδίτη, ενδεδυμένες με αόρατους μανδύες και πεταλούδες στα μαλλιά. Με πλησίασαν και στα αυτιά με ψιθύρισαν: «Ετοιμάσου badly…οι αθάνατοι αδημονούν». Βασιλικό αίμα στάζει στο κούτελο μου. Είναι από την πορφυρή επιγραφή που μυστηριωδώς σχηματίστηκε στο ταβάνι: Come On, Die Young:)!

To σοκ και δέος ήταν μεγάλο. H επιληψία μου φουντώνει. Το μόνο που μπόρεσα να πω ήταν: «τουλάχιστον αφήστε με να φύγω με στυλ». Μου έκαναν το χατίρι, 4 ώρες μου έδωσαν διορία. Βάζω στο βίντεο, για τελευταία φορά, το Stroszek του Werner Herzog. Η ταινία τελειώνει. Γράφω ένα γράμμα στην Ερριέτα μου. Μνήμες από το Βερολίνο… Το πικάπ παίζει το idiot του θεού Ιggy aka even though I were best friends with Ziggy, I never, in my berlin years, been a nazist piggy, σκέφτομαι πόσο ηλίθιος είμαι… ανεβαίνω στο πουφ, κλείνω τα μάτια και…

(ημίφως και ημίζοφος)


Down the dark streets, the houses looked the same,
Getting darker now, faces look the same,
And I walked round and round.
No stomach, torn apart,
Nail me to a train.
Had to think again,
trying to find a clue, trying to find a way to get out!
Trying to move away, had to move away and keep outΖωή μετά θάνατο υπάρχει. Αρα υπάρχει και ελπίδα. Απόδειξη: το σημερινό ποστ.

ND’s patience, perhaps, ‘expires’, our hope, though, never dies!

(dead man speaking)

Σαβ Μαϊ 20, 04:58:36 μμ 2006  
Παναγιώτης Δημητράς said...

για όσους/ες ενδιαφέρονται για μειονότητες και νεο-ναζί αρνητές Ολοκαυτώματος υπάρχει σχετικό σχόλιο στο προηγούμενο post

Σαβ Μαϊ 20, 05:00:30 μμ 2006  
Elinor said...

mickey,

το να κατοσταρίζει το μπλογκ περιέχοντας (πολλά) απαράδεκτα σχόλια, μάλλον κακό σημάδι είναι.

Σαβ Μαϊ 20, 05:01:41 μμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Δεν αντέχω τα αντίο… Με πονάνε… Με σκοτώνουν…

Νίκο ευχαριστώ για το πανέμορφο αυτό blog. Αιτία σκέψης και προβληματισμού. Αιτία δημοκρατίας και διαλόγου. Το εξάμηνο αυτό θα με ακολουθεί για πάντα και θα σημαδέψει όλη μου τη ζωή.
Θα συνεχίσω να διαβάζω όσα γράφεις σου Νίκο, όπου τα βρίσκω (RAM , DISCOVERY & SCIENCE , ndimou.gr).
Κάποτε είχα διαβάσει ότι ένας καθηγητής του πανεπιστημίου του Harvard είχε πει για τον Ανδρέα Παπανδρέου « Ο Ανδρέας ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο λάτρευα να διαφωνώ». Εγώ τώρα θα πω: « Ο Νίκος είναι ο άνθρωπος με τον οποίο λατρεύω να διαφωνώ».Αυτό αντιπροσωπεύεις για μένα. Μέσα από τα σημεία που διαφωνούσα μαζί σου Νίκο έμαθα χίλια δυο πράγματα. Όλοι μας μάθαμε. Και ίσως και εσύ να έμαθες από εμάς. Τουλάχιστον έτσι είπες κάποια στιγμή στο παρελθόν. Το εύχομαι. Και αν ποτέ νιώσεις την διάθεση να επανέλθεις θα είμαστε όλοι εδώ. Το www.nikosdimou.blogspot.com όπως όλα τα όμορφα πράγματα δεν θα τελειώσει ποτέ.

Φίλοι μου αγαπητοί σχολιαστές του blog, ευχαριστώ και εσάς. Έναν προς έναν όλους σας. Ευχαριστώ που σας γνώρισα. Ευχαριστώ για όσα μοιραστήκατε μαζί μου ,για όλες τις σκέψεις σας που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Ευχαριστώ που ακούσατε και τις δικές μου σκέψεις. Ελπίζω να κερδίσατε και εσείς κάτι από αυτές. Το ένα εκατομμυριοστό όσων κέρδισα εγώ από τις δικές σας. Θα σας επισκέπτομαι στα blog σας και ελπίζω να με επισκέπτεστε και εσείς. Σε κάθε περίπτωση δεν θα χαθούμε.

Αφροδιτούλα έκανα ότι μπορούσα. Τουλάχιστον καταφέραμε να πάρουμε ένα «Δεν ξέρω. Θέλω χρόνο.», μια υπόσχεση , μια αχτίδα ελπίδας ότι ίσως στο μέλλον μπορεί να επανέλθει ο γατούλης. Τώρα περιμένω το δικό σου blog…

Και επειδή όπως προείπα δεν αντέχω τα αντίο, δεν θα πω αντίο. Θα πω σε όλους :
Τα λέμε φίλοι!
Και ίσως Vaya Con Dios!

Με τιμή , φιλία και πάνω απ όλα αγάπη
half-blood_phoenix

Σαβ Μαϊ 20, 05:02:14 μμ 2006  
στρουθίον said...

Aς το πούμε ζευγάρι. Δεν είναι πάντως.
Συμβατικά το λέμε και αγαπημένο. Ούτε από αυτό είναι. Όταν δεν ανασαίνεις ελευθερία δεν μπορείς και ν΄ αγαπήσεις. δεν αγαπάς. δεν σ΄ αγαπάνε. ίσως σε νοιάζονται, ίσως τους νοιάζεσαι, ίσως έχουν την έννοια σου, ίσως κι εσύ, ας μείνει ήσυχη όμως η αγάπη. ας ελπίζει στο όνειρο. έστω αυτή. Όταν ορίζεις την ευτυχία τού έναντί σου σύμφωνα με τα δικά σου μέτρα και τις δικές σου τις ανάγκες δεν είσαι αγαπημένος του. δεν είσαι. δεν σου είναι αγαπημένος σου. δεν σου είναι. και στις δύο περιπτώσεις και είσαι ο αγαπημένος του εαυτού σου και είναι αγαπημένος ο εαυτός σου. μόνον.
Ζούνε μαζί για χρόνια. Δεκτόν. Το γιατί είναι ανομολόγητο. Η αδυναμία, η κάθε είδους αδυναμία -για ψυχές και άβυσσους και "νού-δες" μιλάμε τώρα πλέον, έτσι- δεν βλέπει εύκολα τις ακτίνες του ήλιου. Δεκτόν όμως είπαμε.
Και μοιράζονται τα πάντα. Τίποτα δεν μοιράζονται. Τίποτα που να αφορά το είναι τους. το μέσα μέσα τους. Άλλα ας πούμε πως μοιράζονται τα πάντα. όπως μοιράζονται οι συνηθισμένοι άνθρωποι. μόνον που αυτοί οι δυό ούτ ε συνηθισμένοι είναι μα ούτε κι ανήκουν στο ίδιο σύμπαν. αλλά ας πούμε πως μοιράζονται τα πάντα. άλλωστε συζητάνε θεωρητικά για τα πάντα -μόνον τα πολύτιμα τα κατά δικά τους ούτε που αγγίζονται, αυτά προτιμάνε αν δεν είναι να πάν στον μόνον αποδέκτη που ανήκουν να πάν να πέσουν μες στο φάληρο καλύτερα-. μπορεί η καθημερινότητα να επιτρέψει αυτή τη σύμβαση. το είπαμε. εντάξει.ας πάμε παρακάτω.
Κάποια στιγμή η γυναίκα ερωτεύεται άλλον. Δεν ερωτεύεται άλλον. Μόνον ερωτεύεται. Δεν ήταν ερωτευμένη για να ερωτευθεί μετά άλλον. ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ.
Και φεύγει. Ναι. φεύγει. Η ψυχή της φεύγει. Το σώμα της φεύγει. ανήκει εκεί που ανήκε. και εκείνη και αυτό. [εδώ: το "Θα ψάξω να σε βρώ" με τη Μαρία Φωτίου, πιάνο και φωνή, στο "σχετικά παράνομο" από τους Νέους Επιβάτες]. όμως δεν φεύγει. η καθημερινότητα κι αυτή ως κομμάτι της μένει εκεί. κατάδικη. Όχι δεν φεύγει. ακροβατεί και προστατεύει. και τους δυό. και περιμένει.
[Ο πιο εύκολος τρόπος
να πληγώσεις τον εαυτό σου,
είναι να πληγώσεις εκείνον που αγαπάς.

Ο πιο απλός τρόπος
να πληγώσεις αυτόν που σ΄αγαπά,
είναι να πληγώσεις τον εαυτό σου.
(ΝΔ)
θεέ μου δεν τ΄ αντέχω. με γδέρνει. όχι πληγές. όχι!]
Κι εκείνος μένει απαρηγόρητος μες το πένθος. Πενθομανής. Για λυπομανή την δίκαζε, για καταστροφές στις πρεμιέρες της ζωής του την προδίκαζε και τώρα πενθεί. πενθεί που το μέσον δεν διαθέτει παρά μόνο την φυσική της παρουσία. ούτε το σώμα της, ούτε η ψυχή της μπορούν να βληθούν από τέτοιο πένθος. δεν του ανήκουν γιατί ποτέ δεν του ανήκαν.
Δεν έχει που να πει τον πόνο του. ποτέ δεν είχε. όποτε μιλούσε για πόνο ήτανε μέρος ενός πακέτου. στόχευε κάπου. απτό και υποστασιαζόμενο σε ίδιον όφελος. στην μητέρα του ίσως είχε μιλήσει. ίσως. μα εκείνη έχει πεθάνει. με τον πόνο του.
Ψάχνει να βρει την γυναίκα που τον άφησε. την ψάχνει. με τη βία της αποσπά βλέμματα και λέξεις. της μιλά. κρατιέται από πάνω της με ύφη θριαμβευτή σε εναλλαγή με νεογέννητου στρουθίου μπας και την τσακίσει. μη χάσει το παράσημο. παράσημο την είχε.
Όχι. δεν έχει να της πει για καμμία γυναίκα που τον άφησε. δεν τον άφησε. γυναίκα. αδερφή του, μάνα του, ψυχομάνα του ναι. ήταν. μα αυτές μένουν πάντα πλάϊ. γυναίκα όχι. δεν τον άφησε. οι γυναίκες όταν γίνονται γυναίκες δεν αφήνουν. αφήνονται.
κι αν λίγοι άνδρες τυχαίνουνε γυναίκες ακόμη λιγότεροι μπορούν να τις γευθούν. τυχεροί αυτοί οι λίγοι. τυχερές αυτές οι λίγες.
Αυτοί κι αυτές κάνουν ζευγάρια αγαπημένα. μόνον. και τούτα τα ζευγάρια, αν σμίξουν, δεν χωρίζονται ποτέ.

Όταν σας κάλεσε πριν κάποιους μήνες, ίσως και χρόνος, ο Γιάννης Αντιόχου να ανεβείτε στο βήμα στη στοά βιβλίου, ν΄ απαγγείλετε, ο μόνος σας ακροατής ήταν ο Σεφέρης. Γι΄ αυτόν ξεκινήσατε από εκεί απόμερα που είχατε σταθεί και σ΄ αυτόν ξαναγυρίσατε αποχωρώντας εν σιωπή και ερημία ευλογημένη.

Εδώ βρήκατε μικρούς Σεφέρηδες, βρήκατε μικρούς Λεντάκηδες.
Σε μέρες ανυδρίας ζοφερής.
γιατί κε Νίκο Δήμου το αντιγράφω ακριβώς όπως το έγραψα πριν λίγες μέρες κάπου παραδίπλα με αφορμή την εδώ συζήτηση για το νησί της Αφροδίτης:
"...το ξεγύμνωμά του [σας] μέσω του μπλογκ είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. με δεδομένο τον -και διάχυτο εκεί- ναρκισσισμό του [[προσθέτω: και μας]]
{όπως και τούτο, ας το προσθέσω, που αλλού καλύτερα;-γιατί ανήκετε, δε μπορεί, σε μια συγκεκριμένη φάρα. οι δυνατοί άνθρωποι φαίνονται απ΄ τόν ίσκιο που τους ακολουθεί στο διάβα τους- : "θαρρώ πως ο ίδιος ο ΝΔ, καίτοι λογικό είναι να κολακεύεται με την άποψη του "σημαντικότερου" στοχαστή, ξέρει ποιοί είναι οι σημαντικότεροι, ζώντες ακόμη... κι αυτή η επίγνωση προσθέτει τελικά αξία στο έργο του, όχι σ΄ αυτό καθ΄ αυτό αλλά στην ποιητική του διάσταση.... }

ε, όλο αυτό εδώ με τούτα τα γεννήματα και τούτα εδώ τα βάθη, που θέλουν και την τέχνη τους για να μη σε ρουφήξει ο ίλιγγός τους, είναι πολύ ακριβό για να ρημάξει.
απλά ένα Βισάντο Αργυρού δεν το ξοδεύεις άσκοπα. και το προτιμάς τελικά μεταλαβιά με ζυμωτό ψωμί μαζί με εκλεκτούς κι αντάξιούς του.
ακριβώς όπως είπε κι ο Γιάννης.

όλα τα παραπάνω, όλα, όσο άτεχνα, όσο απλοϊκά, όσο αυθόρμητα, αντανακλαστικά και "α-καλλιέπητα", όλα από καρδιάς και μετά τιμής.

Βασιλική Κ. Σιάπκα

Σαβ Μαϊ 20, 05:04:28 μμ 2006  
apousia said...

@half-blood_phoenix

Εις το επανιδείν!
Αντίο,ποτέ..
Έχεις και τη δική μας αγάπη!

Σαβ Μαϊ 20, 05:06:34 μμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Απουσία για μένα θα είσαι πάντα Παρουσία. Θα περνώ από το blog σου να τα λέμε.

Σαβ Μαϊ 20, 05:10:32 μμ 2006  
emfortos said...

Είχα πει από τα πρώτα μου σχόλια,εδώ στο σχολ(ε)ίο του Δήμου, ότι δε γίνεται να μιλάμε και να αγνοούμε το μεγάλο δόσιμο του,την έκθεση του συχνή, μεστή,αλλά και κουραστική απ'ότι φάνηκε.
Πρότεινα τότε να τον βλέπουμε[ και εκείνος να νιώθει] μαθητής μας. Να τον ρωτάμε ό,τι θέλουμε, όταν η τάξη πρέπει να ανέβει,να γίνει η αλλαγή κλίματος κ στόχων, να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να βγούμε όλοι από την αίθουσα φορτωμένοι ψυχικά και πνευματικά.
Το παρακάναμε ίσως σα δάσκαλοι,
δεν το μπόρεσε σα μαθητής να απογυμνώσει τους "αχαλίνωτους"

Τι μένει;
Ελα δάσκαλε στη θέση σου!!
Οοχι όπου πιθανόν πιστεύεις για σένα
αλλά εκεί που εμείς σε θέλουμε, αλλά πιο πολύ σε νιώθουμε να είσαι, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ [ όχι θεός].

Κοντά σου πήγαμε ψηλά ,είδες πόσοι σ'ακολούθησαν! Μην κατεβαίνεις από εκεί.Και ο heinz έρχεται προς τα πάνω και τόσοι άλλοι,άσε μας να ερχόμαστε, δόσε μας λίγο νερό να ξεδιψάμε,λίγη αύρα να αντέχουμε. Οι μεγάλοι ΔΑΣΚΑΛΟΙ, οι σοφοί,οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ του πνεύματος, επειδή είναι απλοί και συνήθως ταπεινοί, δεν μπορούν να δουν και ίσως δεν δέχονται τη θέση που ο κόσμος τους τοποθετεί.
Πώς θα μας αντέξεις που σε σκάμε από τη λαχτάρα μας να μας τα πεις, να στα πούμε; ε;

Θα αφήνεις το κρασί να μας μεθά και θα'ρχεσαι όταν βλέπεις σύννεφα καπνού ή φοβισμένους λύκους να φεύγουν και όχι όταν ημερεύουν τα αγρίμια, ψάχνουν τόπο να αναχαράξουν, να αφήσουν τα κουκούτσια ,την κοπριά . Ασε να διαβούμε τα κακοτράχαλα βουνά ψάχνοντας σε.
ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ
ΔΕΙΧΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.
ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΝΤΥΝΟΥΜΕ ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ.

Σαβ Μαϊ 20, 05:13:19 μμ 2006  
στρουθίον said...

This post has been removed by a blog administrator.

Σαβ Μαϊ 20, 05:18:53 μμ 2006  
synas said...

@mickey
Ξέρουμε, ξέρουμε, το στρουθίον δεν είναι…

Σαβ Μαϊ 20, 05:22:25 μμ 2006  
Elinor said...

Ένα μαγικό ραβδί παρακαλώ. Να κάνω αόρατη την μαζική εισβολή ανοησίας, σε αυτό το μπλογκ.

Σαβ Μαϊ 20, 05:26:58 μμ 2006  
mickey said...

Elinor, δε με ανησυχούν τα πολλά ή απαράδεκτα σχόλια - πάντα υπήρχαν και δε νομίζω να μας εγκαταλείψουν ποτέ (κάτι σαν Ρεξόνα πράμα).

Με στενοχωρεί η παντελής έλλειψη χιούμορ και η βαριά (σχεδόν πένθιμη) ατμόσφαιρα!

Δεν τα τίναξε ο Γάτος βρε παιδιά (θα χτυπήσει ξύλο άραγε όταν το διαβάσει;) - απλά πάει να ξαποστάσει για λίγο! Είπε άλλωστε "εις το επανιδείν". Πρέπει να βγει σήμερα να κάνει και "διάγγελμα στο λαό"; Εξάλλου, ένας Θεός ξέρει τι προσωπικά προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει και τα οποία αγνοούμε παντελώς!

Ούτε συνέβη δα και τίποτα το συγκλονιστικό χθες! Ζούσαμε και πριν μπούμε στο μπλογκ του, θα εξακολουθούμε να ζούμε κι όταν το μαγαζί θα κλείσει. Άλλωστε, κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό, οριστικά και αμετάκλητα, για ...ευνόητους λόγους (μπα που να φάω τη γλώσσα μου - τώρα ΣΙΓΟΥΡΑ θα χτυπήσει ξύλο :)))

Υ.Γ. Ας σκεφτούμε μήπως τελικά ζητάμε εκείνο που θα ήταν καλύτερο για μας και όχι κατ' ανάγκη για τον ίδιο. Έχει και προσωπικές ανάγκες ο άνθρωπος, είναι και ...κάποιας ηλικίας :P :))

Σαβ Μαϊ 20, 05:29:08 μμ 2006  
mickey said...

@synas (Σαβ Μαϊ 20, 05:22:25 μμ 2006):

Να και κάποιος με χιούμορ εδώ μέσα :))

Σαβ Μαϊ 20, 05:30:32 μμ 2006  
In Silence said...

The web is huge, of course, but that's not a real problem. The problem is that time and space have a different meaning on the web. Add to this the truth that everything that 'happens' is carved forever: try to pull something 'off the web' and you will soon realize that you won't be able to do it.Everything you write and publish will defy eternity, carved in electrons: the very moment you put something on the web, someone, somewhere, will make a copy out of it. It is bound to reappear, somewhere sometime: indestructible and redoutable powers of the void. [...]
~Fravia

Σαβ Μαϊ 20, 05:33:15 μμ 2006  
cp said...

@ kahri

Μπορει να καταλαβα λαθος, αλλα νομιζω πως ζητάς να μην αναζητουμε πληροφοριες που μπορει να μας κλονισουν! Γιατι να μην διαβαζω καποιον με τον οποιο διαφωνω? Και κυριως να μην του απανταω?
Απο ποτε το να συμμετεχει καποιος σε μια συζητηση, εκφεροντας αντιθετη αποψη, ειναι σαμποταρισμα ιδεων?
Πρεπει να βαλουμε ετικετες στα μπλογκ?!
Θα σχολιαζα σε οποιοδηποτε ποστ οποιουδηποτε μου κινουσε την περιεργεια κι ας μη συμφωνω ιδεολογικα μαζι του. Εγω αυτο το θεωρω διαλογο.

Σαβ Μαϊ 20, 05:37:31 μμ 2006  
Elinor said...

mickey,

λες και δεν γνωρίζεις ήδη ότι η μιζερογκρινιαρομαυρίλα χαρακτηρίζει στην πλειοψηφία της, την κοινωνία των ελλήνων. Αυτό εδώ μέσα τελικά, μετατρέπεται σε έναν αντίστοιχο μικρόκοσμό της.

Σαβ Μαϊ 20, 05:37:37 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

Σταύρο ωραίο το μήνυμά σου.
Κρίμα που έρχεται στο τέλος σαν επίλογος επικηδειο στεφάνι στην ζωή ενός blog.


Μιά παράκληση.
Αν έχεις δυό θέσεις εργασίας για δυο παιδιά που έχουν σαλτάρει οικονομικά και μας έχουν πρήξει την συκωταριά με τους πατσάδες τους.

Λέγεται ότι τα άνθη εξημερώνουν τα αναρχοφασιστικά στοιχεία στην ανθρώπινη προσωπικότητα.

Αν βέβαια είναι μπουνταλάδες και τους τσιμπάνε τα τριαντάφυλλα όπως ταράξαν οι μέλισσες στα τσιμπήματα τον Κουφοντίνα, έ τότε δέχομαι αναθεώρηση.

Εν τω μεταξύ ο κυρ Νίκος αυτή τη στιγμή πρέπει να πετά σε σύννεφα χαράς.

Ξέρεις τι είναι νάσαι στα προχωρημένα αλλά ΖΩΝΤΑΝΟΣ και να μπορείς να διαβάζεις την αγάπη του λαού σου γραμμένη σε τέτοιους όμορφους "επικήδειους";

To blog or not to block?
This is the question.

Σαβ Μαϊ 20, 05:39:19 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

-> στρουθίον

Τι μάρκα είναι το ταμπόν σου; Αν είναι να απορροφά τόσο καλά την σάλτσα του ΚΚΕ θα το προτείνω στις πελάτισσες.
Να πάρει ο κόσμος όλος.

Φαρμακοποίηση

Σαβ Μαϊ 20, 05:44:51 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

-> fravia

Did you copyright that?

Σαβ Μαϊ 20, 05:49:47 μμ 2006  
In Silence said...

Fravia is a teacher of many things obscure: reverse engineering, searching, data mining, anonymity, stalking (the opposite of anonymity), klebing, advertisement reversing and ad-busting (i.e. getting rid of advertisements).

Fravia, speaks five languages and graduated as historian of the early middle ages. He works -since 20 years- as an expert in linguistic-related informatic matters. Active on the web since 1995 in the reverse engineering field, he later shifted his interests towards advanced web searching techniques and search engines' algorithms reversing. His sites (www.fravia.com, www.searchlores.org & www.searchlore.org) offer an in-depth approach to the many lore related to internet data mining.

Σαβ Μαϊ 20, 05:56:19 μμ 2006  
synas said...

Υπάρχει ένα βιβλίο «Η εκδίκηση του παιδαγωγού» ή κάπως έτσι, όπου ο δάσκαλος μαθαίνει στο μαθητή εξ αρχής το νόημα όλων των λέξεων λάθος, διαστρεβλωμένο. Ο μαθητής αυτός έγινε -απ’ ό,τι φαίνεται- ποιητής.

Σαβ Μαϊ 20, 05:56:35 μμ 2006  
georgia m. said...

"I said to my soul, be still, and wait without hope
For hope would be hope for the wrong thing; wait without love,
For love would be love of the wrong thing; there is yet faith
But the faith and the love and the hope are all in the waiting.
Wait without thought, for you are not ready for thought:
So the darkness shall be the light, and the stillness the dancing"

Four Quartets
East Coker
T.S.Eliot

Σαβ Μαϊ 20, 05:59:45 μμ 2006  
Elinor said...

In Silence,

Τι ¨παραμυθένιες¨... ¨ταξιδιάρικες¨ οι φωτογραφίες στο www.fravia.com!

Σαβ Μαϊ 20, 06:02:05 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

-> fravia

Ρε Φραβία σε πειράζω.
Απο το ζώδιο του Ναρκίσσου και εσύ;

Welcome to THE club.

Σαβ Μαϊ 20, 06:09:11 μμ 2006  
In Silence said...

Ψάξε elinor έχει πολλά διαμαντάκια εκεί μέσα!
Ειδικά το πιο "φιλολογικό" κομμάτι του site:
http://www.searchlores.org/realicra/realicra.htm#anchoressa

Το σωστό να λέγεται said...

-> fravia

Ρε Φραβία σε πειράζω.
Απο το ζώδιο του Ναρκίσσου και εσύ;

Welcome to THE club.

Δεν είμαι ο Fravia καρδιά μου!

Σαβ Μαϊ 20, 06:12:46 μμ 2006  
στρουθίον said...

σαλτάρω και το σωστό να λέγεται: τιμή μου για την ενασχόλησή σας με το στρουθίον...! για να φθάσει δε να εμπνεύσει και τον παιχνιδιάρη -εννίοτε και "εμετιάρη" βέβαια- τούτου του ιστοχώρου! ανέβηκε η φωληά το δέκα πόντους!
όμως επειδή υπάρχει και αίσθησή του μέτρου τούτο το σχολιάκι ήταν ας πούμε μια αφορμή.

Μίκυ, το κλίμα στο δικό μου κείμενο είναι βαρύ εξαιτίας και μόνον του συγκεκριμένου παραλληρισμού από τον ΝΔ. Αν όσο άτοπος είναι ο Γρ. Φαράκος από μια άποψη για κάποιες αντιστοιχίες άλλο τόσο ανεδαφικό είναι το υποστύλωμα του αγαπημένου -πάλαι- ζευγαριού... άσε που με περιγράφει ακριβώς κι η πρώτη διάθεση ήτανε να τον είχα μπροστά μου να τον στραγγαλίσω... [λέμε τώρα, ε!] αλλά μετά είδα το δρώμενο κι ως παληά στα κουρμπέτια τέτοιων δραμάτων τήρησα και την πρέπουσα στάση.
Και φυσικά το απόλαυσα κι η ίδια ως κομματάκι ρέπουσα και στο ευσυγκίνητον της ζωής.
πάντως η ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί δεν είναι εύκολο για κανέναν ώρες ώρες. ευχαριστώ για το "τέντωμα".

Σαβ Μαϊ 20, 06:17:53 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Επιλεκτικές ευαισθησίες έχουν οι ελληναράδες και όχι ο ΝΔ. Απόδειξη είναι όλες οι γραφικότητες που βλέπουμε, κατά καιρούς, έξω από τις αμερικάνικες πρεσβείες και τα τουρκικά προξενεία. Είναι τυχαίες οι ευαισθησίες των ελληναράδων για τους πόντιους, τους Κύπριους, τους αρμένιους και τους Κούρδους ή μήπως υποδηλώνουν το προαιώνιο μίσος τους έναντι των Τούρκων. Αν το κίνητρο τους είναι η ειρήνη και η φιλανθρωπία, τότε γιατί δε διαδηλώνουν και για τους πρόσφυγες του Σουδάν; Τι θα αλλάξει άραγε αν αναγνωριστεί η γενοκτονία (σφαγή ή όπως θέλετε πείτε την) των ποντίων; Μήπως οι νομική επικύρωση του μίσους θα μας δώσει τη δυνατότητα να γιορτάζουμαι τις εμπάθειες μας με μεγαλύτερη επισημότητα; Φτανει πια με τις τουρκοφαγικές επετείους καιρός να πάμε μπροστα!

Η ευαισθησίες του ΝΔ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι ειλικρινείς και ανιδιοτελείς, ενδεικτικές ενός ανθρώπου που αγαπάει τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, τη θρησκεία τους κτλ. Δε στρέφεται εναντίον κανενός έθνους ή κράτους, αλλά ενάντια σε ρατσιστικές αντιλήψεις και απάνθρωπες πρακτικές. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σπούδασε, τη δεκαετία του 50, λίγα χρόνια μετά τη διάπραξη των φρικαλεοτήτων κατά των εβραίων, στη χώρα που γέννησε τους ναζί.

Οι μνήμες είναι νωπές από τα κακά που έσπειραν οι Γερμανοί σε αυτόν τον τόπο. Τα έζησε και ο ΝΔ αυτά τα πράγματα, αλλά τους Γερμανούς δεν τους μισεί. Ομοίως και οι περισσότεροι έλληνες. Τους Τουρκους, όμως, κανείς δεν τους θυμάται εδώ μέσα. Παρόλα αυτά οι ελληναράδες δε χάνουν ευκαιρία να τους καταγγέλλουν με οργή, λες και υπήρξαν οι ίδιοι τα άμεσα θύματα της Τούρκικης βίας. Ό,τι ξέρουμε για αυτούς είναι μέσα από την επίσημη ελληνική ερμηνεία και εκδοχή της Ιστορία, η οποία μας γέμισε το κεφάλι με στερεοτυπικές αντιλήψεις ότι η τούρκοι είναι το απόλυτο «μαύρο» και οι Έλληνες το απόλυτο «λευκό».


Όσοι θεωρούν τον Ψωμιάδη πιο πατριώτη από το ΝΔ, τότε… τι να σας πω;
Να τον χαίρεστε τον Πανίκα!
Σας εύχομαι μια μέρα να τον δείτε από νομάρχη πρωθυπουργό!

Εμείς πάλι, οι άθεοι ανθέλληνες, θα στήσουμε ένα άγαλμα του ΝΔ στην πλατεία Αριστοτέλους και θα τον προσκυνάμε καθημερινά, όπως οι ΒοριοΚορεάτες των Kim Il-sung! (είμαι σίγουρος ό,τι δε θα ήθελε κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να το κάνουμε, προκειμένου να ικανοποιήσομε το στερητικό σύνδρομο που θα μας προξενήσει η μοιραία φυγή του, -κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον, εύχομαι- από τα εγκόσμια)

Σαβ Μαϊ 20, 06:22:10 μμ 2006  
Elinor said...

In Silence said...

Ψάξε elinor έχει πολλά διαμαντάκια εκεί μέσα!
Ειδικά το πιο "φιλολογικό" κομμάτι του site

-------

Άκρως ενδιαφέροντα τα κείμενα, ιδίως εκείνα που μιλούν για τις (άθλιες) τροφές που καταναλώνουμε.

Ευχαριστώ

Σαβ Μαϊ 20, 06:24:11 μμ 2006  
kahri said...

@cp

Συμφωνώ μαζί σου ότι η διαφορά στις απόψεις και ιδέες πυροδοτεί τη σκέψη και κάνει τους συνδιαλεγόμενους καλύτερους. Αν δεν είχαμε διαφορές δεν θα είχαμε κανένα λόγο να διαβάζουμε και να γράφουμε εδώ. Θα "παίρναμε" τις γνώσεις που μας ενδιαφέρουν παθητικά από βιβλία.
Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με απόψεις που:
1) τις έχουμε ακούσει 10000000000000 φορές και μας έχουν «κλονίσει» πολύ παλαιότερα. Άλλο ο σκανδαλισμός της σκέψης και άλλο το γνωστό εθνικιστικό ή ρατσιστικό ποίημα.
2) δεν είναι καθόλου συμβατές με όλη την κοσμοθεωρία πολλών εδώ μέσα. Δεν έχουν κανένα κοινό σημείο αναφοράς. Δεν πρόκειται για απλή διάσταση απόψεων. Sorry που το λέω, αλλά απόψεις αυτού του είδους που έχουν γραφτεί εδώ προϋποθέτουν έλλειψη παιδείας ή ακραίες συναισθηματικές αγκυλώσεις.
3) καλώς ή κακώς πολλοί από εμάς θεωρούμε τέτοιες απόψεις απαράδεκτες και επικίνδυνες. Εγώ δεν θα ένιωθα καθόλου ωραία να γράφονται σε δικό μου blog ρατσιστικά κλισέ και η προπαγάνδα των εθνοκάπηλων που ιστορικά έχει στοιχήσει στη χώρα μου όσο τίποτα άλλο. Άλλωστε ο καθένας αγαπάει την χώρα του με διαφορετικό τρόπο.

Σαβ Μαϊ 20, 06:56:43 μμ 2006  
maiosone said...

Νίκο, προς θεού!
Ο τελευταίος έλληνας από τον οποίο περίμενα τέτοια αντίδραση- απόφαση είσαι εσύ!
Να επικαλεστείς οποιαδήποτε άλλη αιτία , είναι απολύτως σεβαστό και κατανοητό. Όχι , επειδή κάποιοι γράφουν πράγματα με τα οποία διαφωνούμε! Πού πήγε ο Ρουσσώ;
Το blog , στο σύνολό του, φιλοξενεί ανθρώπους έξυπνους , καλλιεργημένους, ευαίσθητους και (μερικούς) με καλή αίσθηση του χιούμορ. Κάποτε το είχα αποκαλέσει μπαχτσέ. Είναι δυνατόν να εκθέτει κάποιος δημόσια τις απόψεις του και να μην γνωρίζει εκ των προτέρων ότι μπορεί και να υβριστεί, παρεξηγηθεί κλπ;
Όχι! Όχι! Ούτε καν τολμώ να διανοηθώ ότι είναι απλό πείσμα που εμφανίζεται με την ηλικία κλπ. Άρα;

Σαβ Μαϊ 20, 07:02:30 μμ 2006  
Zoros said...

Θα ήθελα να σας προσκαλέσω όλους σας στο νέο μου blog: zorosgr.blogspot.com
Μου έχουν κάνει ήδη σεφτέ οι: Aphrodite, dormammu, the resident, Mickey, Λύκανδρος, maple leaf και τους ευχαριστώ πολύ!

Με στενοχωρεί που η έναρξή του συνέπεσε με την απρόσμενη απόφαση του Νίκου Δήμου να αναστείλει το δικό του. Να είναι καλά και να ξέρει ότι θα είναι για πάντα ο Δάσκαλος!

Σαβ Μαϊ 20, 07:05:22 μμ 2006  
Elinor said...

tassos_papadakis said...

Και γι' αυτό δεν συμφωνώ με την σιωπηλή διαμαρτυρία που κάποιοι αποφάσισαν για την προσεχή Τρίτη, έξω από κάποιο βιβλιοπωλείο.

------

(?)

Σαβ Μαϊ 20, 07:10:27 μμ 2006  
Απολλύων said...

badlydrawnboy said...
Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σπούδασε, τη δεκαετία του 50, λίγα χρόνια μετά τη διάπραξη των φρικαλεοτήτων κατά των εβραίων, στη χώρα που γέννησε τους ναζί...Οι μνήμες είναι νωπές από τα κακά που έσπειραν οι Γερμανοί σε αυτόν τον τόπο. Τα έζησε και ο ΝΔ αυτά τα πράγματα, αλλά τους Γερμανούς δεν τους μισεί.


Χαχαχα, να σαι καλά ρε φίλε, μ'έκανες και γέλασα. Άκου να σου πω μιάν ιστορία...


Ας υποθέσουμε πως είσαι κάτοικος της φανταστικής χώρας Ε..., και οι κάτοικοι μιας άλλης, φανταστικής χώρας Γ...ξαφνικά αποφασίζουν να γίνουν επικυρίαρχοι της ηπείρου ονόματι Ε...στην οποία ανήκει και η χώρα σου...μετά από αιματηρούς αγώνες ετών, η χώρα σου (μαζί με μιάν άλλη νησιωτική χώρα που την λένε Α...) είναι τα τελευταία προγεφυρώματα απέναντι στην ολοκληρωτική ιδεολογία που φέρει η χώρα Γ...τελικά, η χώρα σου υποκύπτει στην ανωτερότητα των Γ..., και περνά 5 φρικιαστικά χρόνια πείνας, εξαθλίωσης και θανάτου...

Ας υποθέσουμε τώρα, ότι ο πατέρας σου γνωρίζει την γλώσσα των Γ...και, surely, για να ζήσει την οικογένειά του, αποφασίζει να δουλέψει για την κατοχική Ε...κυβέρνηση...τα πηγαίνει τόσο καλά μάλιστα, ώστε που και που φέρνει σπίτι και κάνα παραπάνω αυγό, ή λιγη Γ...σοκολάτα για της Χειμερινές Εορτές...Επιβιώνοντας κάπως έτσι στα δύσκολα αυτά χρόνια, τελικά πηγαίνεις κατά το '50 όπως σωστά λες, και σπουδάζεις στην χώρα Γ...η οποία και σου προσφέρει πλουσιοπάροχη οικονομική υποστήριξη...η ίδια αυτή χώρα Γ..., η οποία λίγα χρόνια πριν οδήγησε στον θάνατο από ΠΕΙΝΑ (κυρίως) αρκετές εκατοντάδες χιλιάδων συμπατριωτών σου...


Σε ρωτάω τώρα, badlydrawnboy, είναι ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος Έλληνας να μισήσει τη Γερμανία και να αγαπήσει την Ελλάδα;

Σαβ Μαϊ 20, 07:14:10 μμ 2006  
Pixie said...

K.Δημου είσασταν ο λόγος που άρχισα το blog μου όταν σε μία συνέντευξη σας μιλήσατε για την σημασία των blog και πόσο σας γεμίζει να μοιράζεστε τις ιδέες σας με ένα τοσο διαφορετικό κοινό.Πάντα διάβαζα τα άρθρα σας και πάντα ανυπομονούα να ακούσω τις απόψεις σας και ας μήν σχολίαζα.Τα κειμενά σας με ταξίδευαν και πάντα με έκαναν να σκέφτομαι, να αναθεωρώ να ψάχνω...Εύχομαι να αποφασίσετε ότι είναι καλύτερο για εσάς παντως θα αφήσετε ένα κενό με την απουσια σας.
Με σεβασμο και εκτιμηση
Ρανια

Σαβ Μαϊ 20, 07:18:42 μμ 2006  
harry reloaded said...

Στο μπλογκι αγωνιζομαστε η αληθεια να ειπωθει / κι οσοι της ειναι αρνητες,να παν' χρυση αυγη. Οταν ενα σχολιο εχει...αγαπητικο Βαγόα,μπορει να μην ειναι δικο μου ?

Σαβ Μαϊ 20, 07:32:46 μμ 2006  
Soulnifer said...

Kurie Dhmou,
Den exw na pw tipota kainourio--h diafora wras den einai me to meros mou!!
Apo ta liga pou exw diabasei edw mesa, nomizw oti eiste tupos "Pan Metron Ariston" (an oxi, sugnwmh gia thn upo8esh, pantws egw eimai)--kai an exw dikio, mou fainetai polu extreme h apofash na kleisei entelws to blog. Ena post ana ebdomada, me 2-3 to polu sxolia ana episkepth (alla xwris xroniko periorismo--emeis sthn Amerikh dhladh ti 8a kanoume?) 8a htan idaniko. Kai epeidh profanws oi kanones jexniountai ('h agnoountai pantelws apo tous new episkeptes, opws egw), isws 8a htan kalh idea na tous kollagate sthn arxh ka8e post, gia na mhn uparxei dikaiologia.
O,ti apofasisete, diko sas einai to blog, o,ti 8elete kanete--pantws einai alh8eia oti einai enas tropos epikoinwnias pneumatikhs polu anwterhs apo polles alles pou mas prosferontai. Gia paradeigma, kai egw kai enas filos mou edw sthn Amerikh diabazoume ka8hmerina to blog, to opoio exei ginei to enausma gia polu endiaferouses suzhthseis--mexri kai oi mh-ellhnoma8eis filoi mas jeroun gi'auto!
Euxaristw gia thn filojenia,
Soultana Kalliga
Cincinnati, OH

Σαβ Μαϊ 20, 07:36:22 μμ 2006  
astrojoggi said...

Ζητω συγνωμη!Δεν ειχα καταλαβει...
Το θυμαμαι το post με το μαυρο γατακι και τα γυαλακια...
Ελπιζω τοτε κυριε Δημου μετα την αναγνωση και την γραφη να τα μαθαιτε να χειριζονται Η.Υ...
Ζητω συγνωμη επισης γιατι δεν ειχα διαβασει ολα τα post που εχετε δημοσιευσει...οποτε αναγκαστηκα να το κανω για να καταλαβω...τον λογο...
Βαλτε τους γατους στο στομαχι σας , αφηστε τους να γουργουριζουν ευτυχισμενοι και θα τα χωνεψετε ολα!!!
Παρακληση!
Σε ολους του Ελληναραδες Αρριους , Επιστημονες( Ολα Τα Σφαζω Ολα Τα Μαχαιρωνω)...παρακαλουνται οπως βαλουν τα μαχαιρια στα θηκαρια τους , για να μην τους παρει και τους σηκωσει!!!
Καλη ξεκουραση κ.Δημου...

Σαβ Μαϊ 20, 07:37:31 μμ 2006  
harry reloaded said...

Αντε & λιγο χιουμορ...Αλεκος - καθε Περση(ς) & καλυτερος,Αμερ. στρατιωτικος - καθε Περσι(νγκ) & καλυτερα, Γραικος - καθε περσυ & καλυτερα.

Σαβ Μαϊ 20, 07:39:16 μμ 2006  
Lefteris Kritikakis said...

Όταν ήμουν μικρός μου άρεσε η τέχνη, διότι ήταν διαφυγή. Μετά αποδέχτηκα τον κόσμο γύρω μου, όπως ακριβώς τον αντιλαμβανόμουν και ζητούσα γνώμη από τους άλλους για να τον αντιληφθώ με μεγαλύτερη ακρίβεια. Γι' αυτό αγάπησα καιτη φωτογραφία. Ο ρεαλισμός έγινε η απόλαυσή μου.

Οι βρισιές; Όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, είναι κι αυτές "έγκυρος" λόγος. Αυτή είναι η γνώμη μου μέχρι τώρα τουλάχιστον (μέχρι να την αλλάξω). Διότι είναι κι αυτές μέρος του λόγου. Αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλα. Είναι όπως τα κοπλιμέντα: κι αυτά όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, λειτουργούν. Όταν δεν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, προσβάλουν.
(Και σταματήστε σας παρακαλώ αυτές τις άχαρες και άσχημες αναφορές σε Εβραίους κλπ. διότι βρίθουν αστοχίας και διότι οι Έλληνες είναι κι αυτή στην ίδια μοίρα σήμερα, λίγο ή πολύ... ξεχνάτε μου φαίνεται πόσους κ... έχουν φιλήσει οι Έλληνες τα τελευταία 80 χρόνια για να κρατήσουν τη χώρα τους (σχεδόν) ανέπαφη και τι πάθανε όταν το παίξανε παλικαράδες). Στο τέλος, θα πέσει κάνας μετεωρίτης 1 μιλίου διαμέτρου στη γη και θα λέει ο "ουδέτερος παρατηρητής" - "ρε συ, τα κόψανε τα σχόλια με τους τάδε και τους δείνα". Τα σχόλια περί Εβραίων και λοιπών φυλών μου θυμίζουν υστερικές αμόρφωτες νοικοκυρές. Θέλετε να βρίσετε; Κάντε το με ωραίο στυλ, να βγαίνει και λίγο γέλιο, αλλά βρίστε πρώτα τον εαυτό σας (είναι θεραπευτικό). Ή αν θέλετε, βρίστε εμένα, αλλά εκτός φόρουμ. Κάποιες φορές απαντώ, κάποιες άλλες αποδέχομαι τις βρισιές ("ναι, δίκιο έχεις, here's a dollar for your time, go f... yourself" είναι η συνηθισμένη μου απάντηση σε κακούς σαρκασμούς και βρισιές).

Κύριε Δήμου, ένα πράγμα που εκτμώ σε σας, είναι ότι δένεστε άμεσα και βαθιά με τον κάθε συνομιλητή σας. Κι αυτό βέβαια, εάν εκτιμηθεί από τον άλλο, είναι η καλύτερη ανθρώπινη ποιότητα. Από την άλλη, δεν σας κρύβω ότι έχετε τις ευαίσθητες χορδές σας και αποτελείτε στόχο για οποιονδήποτε θέλει να σας πικράνει. Προσωπικά, επιτίθεμαι αμέσως και άτσαλα. Διότι δεν είμαι πολιτισμένος (χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας αυτό) και επιφυλάσσω το δικαίωμα να τα ρίχνω αμέσως, αντί να τ' αφήνω να με βράζουν καθημερινά. Δεν θα παραιτηθώ εάν κάποιος άλλος το θέλει ή το επιδιώκει έμμεσα. Θα παραιτηθώ όταν θέλω εγώ. Απαντήσεις που έχω δει ότι λειτουργούν όταν κάποιος με προσβάλει, είναι του στυλ "so what's your f... point" ή "ρε χλέμπουρα, σκέφτηκες ότι μπορεί να κάνεις και λάθος;".

Ίσως να το έχετε κάνει στο παρελθόν κι εγώ ως νεότερος να βρίσκομαι ακόμα σ' αυτή τη "φάση". Ίσως να επιμένετε στην εφαρμογή και χρήση του "καλού λόγου", ή "καλόγουστου λόγου". Ίσως να κάνω κι εγώ λάθος και η μέθοδός μου να είναι άχρηστη και κακόγουστη. Προσωπικά δεν φοβάμαι καθόλου να κάνω εχθρούς (αν και προτιμώ τους φίλους, οι εχθροί μου υπενθυμίζουν ότι υπάρχω εντός κάποιων συνόρων και το ίδιο κι αυτοί).
Αλλά στα σίγουρα, εμπλουτίζετε τη ζωή αυτών που σας διαβάζουν (διότι είστε έξυπνος) και εμπνέετε διαφορετικούς τρόπους σκέψης, συμπεριφοράς και ανταπόκρισης. Οπότε, μην παραιτήστε.

Φιλικά

Λευτέρης

Σαβ Μαϊ 20, 07:46:43 μμ 2006  
tsoukas77 said...

Μηπως,προκειμενου να μην χαθει αυτη η πολυτιμη παρεα που δημιουργηθηκε,θα ηταν καλο να κατασκευαστει ενα forum,οπου θα συνεχιστουν εκει οι τοποθετησεις αυτων των ατομων;

Σαβ Μαϊ 20, 08:03:56 μμ 2006  
fanatic said...

Άιντε μαζευτείτε σιγά σιγά... Κλείνει το μαγαζί. Και να θυμάστε τον αθάνατο Κατσιφάρα. Αν δεν ήταν ο Νίκος Δήμου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας.

Σαβ Μαϊ 20, 08:04:23 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

@απολλύων Σε ρωτάω τώρα, badlydrawnboy, είναι ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος Έλληνας να μισήσει τη Γερμανία και να αγαπήσει την Ελλάδα;


Δηλαδή δεν την αγαπάει την ελλάδα. απο που προκύπτει αυτό; απο το ότι δεν φορά φουστανέλα και δεν πηγαίνει στις παρελάσεις; Από το ότι δεν πάσχει από τα φοβικά σύνδρομα της πλειοψηφίας; To ότι προτιμά τους δημοκρατικούς θεσμούς από το στρατό και την εκκλησία; Ή μήπως επειδή πίνει καφέδες στο κολωνάκι.

Από ό,τι κατάλαβα η αγάπη προς την πατρίδα πρέπει να εκδηλώνεται με συγκεκριμένους φολκλορικούς τρόπους και συγκεκριμένα μισαλλόδοξα λόγια. Όποιος αποκλίνει από αυτά είναι προδότης. Μας τα μάθανε στο σχολείο άλλωστε όλα αυτά.
Ελληνας,από ότι κατάλαβα, είναι αυτός που πιστεύει ότι όλοι οι άλλοι τον επιβουλεύονται και θέλουν να τον αφανίσουν. Ελληνισμός σημαίνει αντίδραση. Δεν έχει «θέση» σε αυτόν τον κόσμο, έχει όμως «αντίθεση». Ναι λένε «οι κακοί», όχι λένε οι γραικοί. Έτσι λένε οι αλλοι, γιουβέτσι λέει των γραικών οι παραζάλη.
Αν αγάπη για την πατρίδα είναι να υμνείς ο,τιδήποτε το ελληνικό, τότε το παραδέχομαι… ο Λεπά είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης στον κόσμο και ο αρχιεπισκοπίξ ο θεοπνευστότερος πνευματικό ηγέτης του κόσμου. Δέκα Δαλάι Λάμες και 40 Πάπες, δε φτουράνε μία μπροστά του.

Δώστε ώθηση στη Βίσση να πάει να τους γαμήσει. (κρίμα που αποκλείστηκε η ελληνιδα βυζαρού της κυπρου, διότι ποιος θα ρίχνει βυζοσκάμπιλα στους κακούς τους ξένους, που κάθε χρόνο κάνουν ότι μπορουν για να στερήσουν τη ευροβυζιον από το έθνος μας. Φέτος για να μη δώσουμε 12 στην Τσυπρο που αντικειμενικα κάθε χρόνο έχει το καλύτερο τραγούδι, την πετάξανε έξω. Εκανε ερώτηση στην ευρωβουλη ο Καρατζαφέρης για αυτό το θέμα. Ο Τάσσσούλης έμαθα ότι κήρυξε εθνικό πένθος )


Αν το 20% των πολιτών αυτής της χώρας είχε τη νοοτροπία του ΝΔ, τώρα θα παίζαμε καμπιονάτο και πρέμιερ λιγκ σε όλους τους τομείς.

Δεν πειράζει, είναι νωρίς ακόμη. Σε πέντε χιλίαδες χρόνια, που θαπάει; Θα οριμάσουμε και εμείς!

Σαβ Μαϊ 20, 08:18:20 μμ 2006  
half-blood_phoenix said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 08:41:10 μμ 2006  
half-blood_phoenix said...

fanatic said...
"Άιντε μαζευτείτε σιγά σιγά... Κλείνει το μαγαζί. Και να θυμάστε τον αθάνατο Κατσιφάρα. Αν δεν ήταν ο Νίκος Δήμου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας."

Πόσο, μα πόσο δίκαιο έχεις!!!!!!!!!

@ Pixie ο Νίκος ήταν ο λόγος που ξεκίνησα κι εγώ το δικό μου blog. Άμα ο άνθρωπος εμπνέει...

Η Αφροδίτη πρέπει να το έχει πάρει πάρα πολύ βαριά. Ούτε ένα σχόλιο από χτες που το έμαθε. Αφροδιτούλα κουράγιο… (Τη φαντάζομαι σε μια παραλία να αγναντεύει την θάλασσα στο ηλιοβασίλεμα και να δακρύζει.)

Σαβ Μαϊ 20, 08:54:35 μμ 2006  
Lefteris Kritikakis said...

Προσωπικά χρωστάω αρκετά στο Νίκο Δήμου, ο οποίος ήταν πάντα σε θέση προσφοράς.

Ευχαριστώ Νίκο

Λευτέρης

Σαβ Μαϊ 20, 08:54:43 μμ 2006  
george tsakas said...

Προσωπικά χρωστά τα πάντα στο Νίκο Δήμου, ο οποίος θεράπευσε την επιληψία της Ηγουμένης Ευγενίας.

Ευχαριστώ Νίκο

Άγιος Ραφαήλ

Σαβ Μαϊ 20, 08:58:55 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ηγγικεν η ωρα για τη νεα μεγαλη ιδεα του γραικικου φασισμου...Ειναι δυνατον ο λαος που εφτιαχνε παρθενωνες οταν οι αλλοι ζουσαν σε σπηλιες να μην ειναι μονιμα το...πρωτο νουμερο ? Γι' αυτο & η CIA θα μπλοκαρει τα τηλ του ανωτερου λαου για να βγει καμμια κατωτερη ρατσα & οχι η κυπρια που ειπε οχι στο σχεδιο ΟΗΕ.Εχει ηδη εξυφανθει η σιωνιστικη συνομωσια & οποιος δεν το βλεπει ειναι ανθελλην.

Σαβ Μαϊ 20, 08:58:55 μμ 2006  
lucyluce said...

To sir with love (Lulu)
To N.Dimou

Those school girl day
if telling tales and bitting nails are gone
But in my mind I know they still live on and on
But how do you thank someone
who was taken you from crayons to perfume
It isn't easy but I'll try
If you wanted the sky
I'd write across the sky in letters
That would soar a thousand feet high
To sir with love
The time has come
For closing books and lock less looks like stares
And as I leave I know that I am leaving my best friend
A friend who taught me right from wrong
And weak from strong that's a lot to learn
What can I give you in return
If you wanted the moon
I would try to make a start but I
Would rather you let give my heart
To sir with love


Hope to see you soon
and when we say soon we mean today, tomorrow at the most!

Σαβ Μαϊ 20, 08:59:10 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 09:06:35 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 09:12:43 μμ 2006  
blade runner said...

καλή ξεκούραση captain.

Eις το επανιδείν

Ευχαριστώ (για όλα)

Σαβ Μαϊ 20, 09:13:32 μμ 2006  
psychopop said...

Προσωπικά χρωστάω τα πάντα στο DSL που με έφερε κοντά στον Νίκο Δήμου.

Σαβ Μαϊ 20, 09:14:41 μμ 2006  
Elinor said...

Χαίρομαι που το κρατάμε ζωντανό αυτό το μπλογκ (όσοι έχουμε κάτι μη χυδαίο-υποκριτικό να πούμε)

Κρατήστε το έτσι αγαπητοί μου!

...Αχ, δώσε την παρουσία σου βρε Αφροδιτάκι...

Σαβ Μαϊ 20, 09:15:41 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Καλη τύχη στο μπουζουκιστάν!


Κάντε μια επίσκεψη <εδω για να δείτε πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη eurovision.


“There's not enough silliness in the world. Eurovision helps to keep it balanced.”
Terry Wogan, BBC

Σαβ Μαϊ 20, 09:16:47 μμ 2006  
Elinor said...

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τον ¨θάνατο της Μαρίας¨, τι κειμενάρες μας χάρισε αυτη η κοπέλα!

(Ψιτ, σε σένα μιλάω)

Σαβ Μαϊ 20, 09:18:49 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Δώστε ώθηση στη Βίσση να πάει να τους γαμήσει.

Ωόθηση ηθελα να πω!

Σαβ Μαϊ 20, 09:21:34 μμ 2006  
london dispersion forces said...

This post has been removed by a blog administrator.

Σαβ Μαϊ 20, 09:21:47 μμ 2006  
McFly said...

Νίκο Δήμου, συνέχισε να γράφεις βγάζοντας τα κόμεντς από το μπλογκ σου. Αυτοί που ενδιαφέρονται θα σε διαβάζουν και θα σου στέλνουν με μέιλ τα σχόλιό τους (αν έχουν κάτι να πουν)... το κυριότερο, γράφε όταν έχεις κάτι να πεις και μη νιώθεις υποχρέωση για κανέναν.

Σαβ Μαϊ 20, 09:23:23 μμ 2006  
psychopop said...

Ναι mcfly, ουσιαστικά προτείνεις τη χρυσή πρακτική των "Επικαίρων"!

Σαβ Μαϊ 20, 09:25:30 μμ 2006  
blade runner said...

@όλους

όταν πρότεινα χθες να είμαστε στον Ιανό το βράδυ της Τρίτης όσοι το επιθυμούμε, εννοείται πως δεν μιλούσα για ... αγωνιστική κινητοποίηση. Την ονόμασα διαμαρτυρία ακριβώς γιατί δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να λήξει έτσι απότομα να εκπέμπει σαν φάρος ο Νίκος Δήμου από τούτη δω το blog.

Σιωπηλή και γλυκιά όμως, εκδήλωση αγάπης σε μια διαφορετική από τις άλλες μέρα, όπως είναι η μέρα της παρουσίασης ενός βιβλίου, και παράλληλα στενοχώριας, γιατί θα μας λείψει. Πολύ!

Μετά και από τις εξηγήσεις που έδωσε (ναι, θα συμφωνήσω με κάποιους, δεν θεωρώ ότι ο heinz ήταν η πραγματική αιτία, απλώς ήταν η αφορμή - η κούραση ήταν η αληθινή αιτία), εγώ προσωπικά θα τον περιμένω να επιστρέψει, φρέσκο, ξεκούραστο και δυνατό ξανά, να μας παρασύρει σε αυτή την ιδανική περιπέτεια ιδεών και συναισθημάτων, που υπήρξε για μένα όλο αυτό το τελευταίο πεντάμηνο. Και θα είμαι εδώ, για να διαβάζω, να ακούω, να μοιράζομαι.

Το έγραψα και στον ίδιο: Δεν χανόμαστε έτσι κι αλλιώς, προσωπικά ξέρω που θα τον αναζητήσω. Στα γραπτά του, στα βιβλία του, και στην καρδιά μου, στην οποία εδώ και καιρό κατέχει ξεχωριστή και ιδιαίτερη θέση.

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς. Ανεξαρτήτως των χθεσινών συμβάντων.

Αγνοείστε τον όρο διαμαρτυρία. Δεν εκφράζει τίποτε, ήταν μια ατυχής επιλογή λέξης, σε μια στιγμή φορτισμένη.

Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε. Νομίζω πως ο σπόρος φυτεύθηκε. Τώρα μένει να καρπίσει.

Εις το επανιδείν ελπίζω, με όλους (και με την αφροδίτη)

the bladerunner born in 1973

Σαβ Μαϊ 20, 09:27:19 μμ 2006  
Elinor said...

Κάτω τα χέρια απ τη eυrovision!

Μα κανείς σας πια δεν εκτιμά μια ανεξάντλητη πηγή γέλ(ο)ιου;;;

Αχαριστία.

Σαβ Μαϊ 20, 09:31:31 μμ 2006  
mickey said...

Όπως άκουσα να λέει η ίδια η ανταποκρίτρια της ΝΕΤ:

Το πανηγύρι αρχίζει :))

Σαβ Μαϊ 20, 09:52:04 μμ 2006  
london dispersion forces said...

This post has been removed by a blog administrator.

Σαβ Μαϊ 20, 09:53:09 μμ 2006  
mickey said...

Κυρίες και Κύριοι!

Σε λίγα λεπτά θα συνδεθούμε απευθείας με τον Νέο Παρθενώνα για να παρακολουθήσουμε το Κορυφαίο Πολιτιστικό Γεγονός του πλανήτη στη χώρα των Θεών (και των ...Θεών), αλλά και των Μύθων!

Σαβ Μαϊ 20, 09:58:23 μμ 2006  
mickey said...

Δε γνωρίζω τίποτα για τις φετινές συμμετοχές και τα τραγούδια - ούτε είδα εκπομπές και προκριματικούς. Ξέρω μόνο πως μας εκπροσωπεί η Θεά των Θεών Α.Β. (όχι ο Βασιλόπουλος) και το τραγούδι μας λέγεται Everything!

Και ότι η Κύπρος ΔΕΝ προκρίθηκε. Πού να δώσω τώρα το δωδεκάρι, μου λέτε;

Για να δούμε τι θα δούμε...

Σαβ Μαϊ 20, 10:01:47 μμ 2006  
blade runner said...

@troll

Δεν μου αρέσει ο Λουδοβίκος των Ανογείων, ανόητε!

Τς,τς,τς

Σαβ Μαϊ 20, 10:02:41 μμ 2006  
blade runner said...

ούτε και των Ανωγείων, for that matter

Σαβ Μαϊ 20, 10:03:06 μμ 2006  
mickey said...

Α-Ρ-Χ-Ι-Σ-Ε

Σαβ Μαϊ 20, 10:03:17 μμ 2006  
blade runner said...

@mickey

πάω να το δω σε φίλους, ελπίζω να γελάσουμε τόσο όσο περιμένω.

Να, είδες, σε είδα στη γειτονιά και είπα να πω ένα γεια...

Ο νόμος της αδράνειας ευθύνεται.

Σαβ Μαϊ 20, 10:04:31 μμ 2006  
psychopop said...

Παιδιά κάτι μου λέει ότι αυτή η κοκκινωπή μπάλα στη μέση του σκηνικού της Eurovision θα πέσει...

Σαβ Μαϊ 20, 10:05:18 μμ 2006  
mickey said...

Ανεβασμένο το επίπεδο βλέπω!

Με άριες αρχίσαμε - τύφλα να 'χει η Βασίλισσα της Νύχτας στον "Μαγικό Αυλό" :))

Σαβ Μαϊ 20, 10:07:24 μμ 2006  
psychopop said...

Καλά, τι κιτς εισαγωγή ήταν αυτή στο Eurovision;;; Σαν κακό μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν...

Σαβ Μαϊ 20, 10:10:04 μμ 2006  
psychopop said...

Να και η Παπαρίζου με τα κουρελάκια...

Σαβ Μαϊ 20, 10:10:41 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Ο γάτος Don άνοιξε δικό του blog doncat
Όπως δέχθηκε να μου δανείσει το πρόσωπό του, έτσι θα φιλοξενεί (κατά καιρούς) και κείμενά μου.
Έβαλα ήδη κάτι δοκιμαστικό.

Σαβ Μαϊ 20, 10:11:09 μμ 2006  
psychopop said...

ND μας έστειλες τώρα... Είδες τι ωραία είναι τα nicknames;

Σαβ Μαϊ 20, 10:12:53 μμ 2006  
mickey said...

Η Μαρία και ο Σάκης ήρθαν από τον ουρανό - καλά, ο Σάκης μπορεί να έχει έρθει και από τον Άρη!

Τα γαλλικά πάντως τα παίζει στα δάχτυλα (πολύ καλύτερα από τα αγγλικά - και τα ελληνικά - του πάντως)...

Ήρθε και το ...πρώτο νούμερο. Η Houlia πάντως έχει καλύτερες γάμπες!!!

Υ.Γ. Πολλά Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Υποκείμενα βλέπω στον χώρο. Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προσλάβει;

Σαβ Μαϊ 20, 10:13:18 μμ 2006  
psychopop said...

Είδες mickey που κανείς δεν συγκρούστηκε; Επίτευγμα μετά από την πτώση του κυπριακού αεροσκάφους σε ελληνικό χώρο!!!

Σαβ Μαϊ 20, 10:16:03 μμ 2006  
mickey said...

Οι Ελβετοί αδιάφορα, η Μολδαβή ...ενδιαφέρουσα ;)

Έτσι όπως (δεν) είναι ντυμένη, μάλλον για καμιά beach τη βλέπω - μπορείτε να γράψετε κι αλλιώς τη λέξη βεβαίως :)

Σαβ Μαϊ 20, 10:20:42 μμ 2006  
psychopop said...

Το Ισραήλ πιστεύει στο άσπρο χρώμα! Εμείς όχι!

Σαβ Μαϊ 20, 10:23:13 μμ 2006  
mickey said...

Πολύ ...αμερικάνικο το Ισραήλ. Λέτε να είναι τυχαίο;

Καλά λένε πως η Yamaha φτιάχνει γερά πιάνα. Αφού άντεξε το βάρος...

Σαβ Μαϊ 20, 10:24:57 μμ 2006  
psychopop said...

Να και η Latvia ασπροντυμένη... Καλά, οι Back Street Boys έχουν σωσίες;;;

Σαβ Μαϊ 20, 10:27:51 μμ 2006  
mickey said...

SCAT swing(;) από τους Λετονούς! Πολύ "ευρωπαϊκός" ο διαγωνισμός όντως :P

Σαβ Μαϊ 20, 10:30:10 μμ 2006  
psychopop said...

Καλά η Νορβηγία έκλεψε το διαφημιστικό του ROL; Και ο Νίκος Δήμου δεν λέει τίποτε;

Σαβ Μαϊ 20, 10:31:04 μμ 2006  
mickey said...

Και οι Bond έχουν σωσίες φαίνεται - Νορβηγίδες!

Πάντως τα λόγια του τραγουδιού είχαν όντως βαθυστόχαστο νόημα :)

Σαβ Μαϊ 20, 10:33:33 μμ 2006  
psychopop said...

Αν είναι φέτος το κόκκινο χρώμα της μόδας θα κερδίσει η Ισπανία!

Σαβ Μαϊ 20, 10:34:37 μμ 2006  
mickey said...

Οι Ισπανίδες ούτε να χτυπήσουν τις νότες σωστά δε μπορούσαν!

Μακράν το χειρότερο μέχρι στιγμής :(

Έχει κι άλλα σούργελα στη συνέχεια; Το δικό μας μου φαντάζει αριστούργημα!

Σαβ Μαϊ 20, 10:36:50 μμ 2006  
psychopop said...

Το τραγούδι της Μάλτας θυμίζει άλλα 2000 τραγούδια... I do, I do, I do...

Σαβ Μαϊ 20, 10:40:20 μμ 2006  
mickey said...

Το post κόλλησε και η περιγραφή διακόπηκε. Θα τα ρίξω μαζεμένα πριν την εμφάνιση της Θεάς (της Α.Β. - όχι της δικιάς μας):

7. Η Μάλτα δε χρειάζεται σχολιασμό. Νομίζω πως το πανηγύρι βρίσκει επιτέλους τον αυθεντικό του ρυθμό - Feel the rhythm :PPP

8. Και κάντρι από τη ….Γερμανία!!!!

Έλα μ..νί στον τόπο σου! Μα καλά, τη φετινή Γιουροβίζιον τη διοργάνωσε ο …Μπους;

Αν όλα τα τραγούδια είναι έτσι, προβλέπω και του χρόνου εδώ - στη Θεσσαλονίκη, να βγάλει και το ντέρτι του ο Ψωμιάδης :)

9. Κάποιος να πει στη Δανέζα να αλλάξει κομμωτή!

Twist και break dance (ο Θεός να τα κάνει). Η φετινή Γιουροβίζιον είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας των Αμερικανών για να καταλάβουν πολιτιστικά τη γηραιά Ευρώπη. It’s official!

10. Αν ο Ρώσος είναι ο "σέξι άντρας της χρονιάς" και το τραγούδι του "επικίνδυνο", τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα τους πάρουμε τα σώβρακα - κυρίες μου, πείτε κάτι! :))

11. Διαμαρτύρομαι! Το τραγούδι της ...Φυρομίτισσας (πού 'σαι harry;) είναι κλεμμένο!

Εμείς λέμε "νινανάινα" (και "γιαβρούμ") εδώ και δεκαετίες.

Πάντως θα την προσκαλούσα για μια prive ακρόαση ;)

12. Ο Ρουμάνος πιάνει λέει (στην καθισιά του) πέντε οκτάβες κι ένα τρίτο - να το αφήσω;

Πάντως στη διοργάνωση προβλέπω να πάρει μόνο το ...τρίτο!

13. Βοσνία - Ερζεγοβίνη: Το καλύτερο τραγούδι!

Και τραγούδι - όχι καρακίτς σόου.

14. Οι Λιθουανοί πάντως ανταγωνίζονται στα ίσια τις Ισπανίδες για τον πάτο. Είναι και winners of Eurovision - τρομερή αυτογνωσία :P

15. Καλά, από το κακό στο χειρότερο πάμε; Τι σούργελο και αυτό από τους Βρετανούς! Ευτυχώς που τα ...σκαθάρια δεν έχουν κόκαλα ;)

Σαβ Μαϊ 20, 11:14:56 μμ 2006  
mickey said...

Καλούτσικο το άσμα μας, ...ατυχής η performance!

Απίστευτη υπερβολή βρε παιδί μου! Έσκασα από τα γέλια όταν γονάτισε στο πάτωμα (ευτυχώς που μπόρεσε να ξανασηκωθεί) :))

Σαβ Μαϊ 20, 11:19:31 μμ 2006  
psychopop said...

Η Βίσση καλή ήταν. Το όλο look παρέπεμπε στην Celine Dion και στο Titanic. Ευτυχώς το σκηνικό δεν βούλιαξε!

Σαβ Μαϊ 20, 11:21:44 μμ 2006  
mickey said...

Είναι τρελός ο ...Φινλανδός!

Έκανε εκποίηση ο George Lucas τα κοστούμια από τα Star Wars και δεν το πήρα χαμπάρι; Είχαν πάντως και δικές τους προσθήκες τύπου ...Batman :)

Το τραγούδι πάντως ήταν ενδιαφέρον ;)

Σαβ Μαϊ 20, 11:22:10 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

-Καλα υποτιθεται οτι ο ρωσος είναι σεξ symbol?Να λυθω στα γέλια?

-H Βοσνια πολυ καλη

-Το δικο μας μετριο

Αχ Δαρρα και πάλι Δαρρα και πάλι Δαρρα

Σαβ Μαϊ 20, 11:22:29 μμ 2006  
psychopop said...

Το τραγούδι της Ουκρανίας μιμείται το τραγούδι της Ρουσλάνα... Ωραίες κραυγές!

Σαβ Μαϊ 20, 11:25:27 μμ 2006  
mickey said...

Η Ουκρανή μάλλον είναι ...ανοργασμική και έβγαλε το άχτι της :)

Σαβ Μαϊ 20, 11:26:12 μμ 2006  
psychopop said...

Το τραγούδι της Γαλλίας καλό. Αυτή η τραγουδίστρια είναι περίεργα ήρεμη. Έχει ένα βλέμμα αν μετά από δέκα τσάγια τίλιο...

Σαβ Μαϊ 20, 11:29:36 μμ 2006  
mickey said...

Η Γαλλίδα χαριτωμένη, αλλά ...αγχωμένη - και ολίγον (έως πολύ) φάλτσα!

Το τραγουδάκι ενδιαφέρον, αλλά είχε κάποιες μουσικές αδυναμίες...

Σαβ Μαϊ 20, 11:30:20 μμ 2006  
psychopop said...

Η Κροατία επιμένει στο Ethnic... Γιατί κρατά συνέχεια η τραγουδίστρια τη φούστα; Α, κατάλαβα γιατί θα της έπεφτε. Τώρα που την έβγαλε είδαμε... φως.

Σαβ Μαϊ 20, 11:33:31 μμ 2006  
mickey said...

Πάμε στοίχημα πως οι Κροάτες θα είναι καλεσμένη στο "Έλα να δεις" της επόμενης εβδομάδας; Χόρεψαν και ...Ικαριώτικο :)

Η τραγουδίστρια σεμνή και ταπεινή. Αχ, πού 'σαι Houlia με τις θεϊκές σου γάμπες!

Σαβ Μαϊ 20, 11:33:51 μμ 2006  
dytik apto potami said...

καλησπέρα σε όλους
Θα έλεγα ότι ο ΝΔ προσπαθεί με όλο αυτό το σκηνικό απόψε να περισπάσει την προσοχή μας απο το μέγιστο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς. (Eurovision). Ειναι ενδιαφέρον ότι κάποιοι (ο κ. Βασιλόπουλος π.χ.) καταφέρνουν να τα παρακολοθούν αμφότερα με επιτυχία.
Καλή δύναμη και μεγειά το νεο blog

Σαβ Μαϊ 20, 11:35:37 μμ 2006  
psychopop said...

Η Ιρλανδία στα χνάρια του Johnny Logan... Καλό τραγούδι.

Σαβ Μαϊ 20, 11:36:47 μμ 2006  
mickey said...

Το τραγούδι της Ιρλανδίας πάντως μου θύμισε πολύ Johnny Logan και τα χρόνια μου στο ...κατηχητικό :)

Σαβ Μαϊ 20, 11:37:45 μμ 2006  
psychopop said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 20, 11:39:09 μμ 2006  
psychopop said...

Για τη Σουηδία: δεν ήξερα ότι υπάρχουν μπλε νυφικά...

Και πάλι το παιχνίδι με τα ρούχα, να και οι σημαίες. Νισάφι! Το τραγούδι μέτριο...

Σαβ Μαϊ 20, 11:40:49 μμ 2006  
mickey said...

Μια παλιά μου ...αγάπη: Η Καρόλα (χωρίς γιώτα παρακαλώ - μη μου τη θίξει κανείς γιατί θα γίνουμε από δυο χωριά).

Παραμένει γυναικάρα και κουκλάρα!!!

Ψηφίζω Σουηδία - δαγκωτό!

Σαβ Μαϊ 20, 11:41:02 μμ 2006  
psychopop said...

Πετυχημένο το ντεκαπάζ της τουρκάλας τραγουδίστριας...
Καλή φωνή πάντως και ωραίο τραγούδι!

Σαβ Μαϊ 20, 11:44:21 μμ 2006  
mickey said...

Φοβερή άνεση η Τουρκάλα (αν και δε με συγκίνησε ούτε ως παρουσία ούτε ως τραγουδίστρια). Το τραγούδι πάντως είναι ΑΚΡΙΒΩΣ μέσα στα πλαίσια της γιουροβιζιονικής συνταγής και μάλλον αυτό θα κατακτήσει την πρωτιά. Εύχομαι να βγω λάθος...

Σαβ Μαϊ 20, 11:46:58 μμ 2006  
psychopop said...

Καλά αυτή η Αρμενία... Σαν να βλέπουν μόνο βίντεο-κλιπ του Ρουβά στη χώρα τους...

Σαβ Μαϊ 20, 11:47:54 μμ 2006  
mickey said...

Μετά την Τουρκία, το σόου κλείνει με την ...Αρμενία - και μάλιστα στην Ελλάδα!

Ελπίζω να μη δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο :)

Αδιάφορο το άσμα. Οι κοπέλες της ρυθμικής ήταν;

Σαβ Μαϊ 20, 11:50:15 μμ 2006  
mickey said...

Να να, η ...Νάνα!

Ο Σάκης συγκάηκε χθες βράδυ και τινάζει συνέχεια τα μπατζάκια του;

Πάντως πάλι έκανε την ...κουτσουκέλα του! Μετά την τούμπα που έφαγε στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών, τώρα του γύρισε η κλεψύδρα :P

Σαβ Μαϊ 20, 11:54:14 μμ 2006  
psychopop said...

Όπως και να έχει... ελπίζω να κερδίσει η Βίσση. Αν και η Τουρκία έχει πολλά αβαντάζ...

Σαβ Μαϊ 20, 11:59:28 μμ 2006  
maika said...

λοιπόν η Λιθουανία we are the winners μου άρεσε πολύ!

Κυρ Μαϊ 21, 12:07:58 πμ 2006  
mickey said...

Θαρρώ πως αν και από πλευράς τραγουδιών, ίσως είναι από τις χειρότερες Eurovision, με αυτά που βλέπω τώρα, θαρρώ πως ανεβάσαμε το πολιτιστικό επίπεδο της διοργάνωσης κατακόρυφα!

Μπράβο στον Παπαδημητρίου και τον Ευαγγελινό!

Κυρ Μαϊ 21, 12:09:43 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Μην ξεχνας τη Δαρρα μου Μικυ,δεν είναι υπεροχη?

Κυρ Μαϊ 21, 12:13:30 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Προβλέπω οτι η Βοσνια θα βγει με διαφορα....

Οσο για εμας,πολυ μετρια...

Κυρ Μαϊ 21, 12:15:36 πμ 2006  
psychopop said...

Τι το ήθελε και αυτό το φόρεμα η Βίσση; Την κατάπιε!

Κυρ Μαϊ 21, 12:19:37 πμ 2006  
mickey said...

Σωστά Τάκη. Αξίζει κι εκείνη συγχαρητήρια (όπως και οι άλλοι συντελεστές, ακόμα κι οι αφανείς).

Όσο για τη ψηφοφορία, μάλλον θα ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ με το νέο σύστημα - δε θα προλάβουμε να πάρουμε χαμπάρι τι παίζει και θα ξέρουμε ήδη τον νικητή!

Προγνωστικά-στοιχήματα κανείς;

Κυρ Μαϊ 21, 12:21:47 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Oι Μοναχοι με τα κερια σας στελνουν την ευλογια τους...

Και Παναγια και Διας..


Μαζι κι ο Φινλανδιας

μα τι ελεγε το τραγουδι
και διαμαρτυρονταν οι ++;;

πρωτο βγαινει.

εβαλε το χερι του ο 666..

Κυρ Μαϊ 21, 12:25:11 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαϊ 21, 12:27:27 πμ 2006  
mickey said...

Λοιπόν, οι Φινλανδοί μάλλον το πήραν το ...τιμημένο. Όσο για μας, αν βγούμε στη δεκάδα, να λέμε και δόξα τω Θεώ!

Δε θα ήθελα να είμαι στη θέση της Αννούλας αύριο πάντως ;)

Για να δούμε, μήπως κάνω λάθος και γυρίσει ο τροχός;

Κυρ Μαϊ 21, 12:30:12 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Αντε,η Κυπρος μας έδωσε 12...ποιος το περιμενε....

Κυρ Μαϊ 21, 12:32:21 πμ 2006  
Pink Panther said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαϊ 21, 12:37:24 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒADLYDRAWNBOY

ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ;;

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;;..

Κυρ Μαϊ 21, 12:45:27 πμ 2006  
paragrafos said...

Τελικά, για να καταλάβουμε κι έμείς που δεν κατέχουμε: ποιος θα κερδίσει;


Με περιέργεια (και αγάπη)

Παράγραφος

Κυρ Μαϊ 21, 12:49:21 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@paragrafos

Παντως όχι το τραγουδι....

Κυρ Μαϊ 21, 12:52:02 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Τα τερατακια πρωτα,το δηθεν σεξ συμβολο δευτερο...τελικα δεν είναι μονο αν αξιζει κάτι,παίζουν πολλοι παραγοντες ρόλο......εγω πάντως ψηφιζω δαγκωτο βοσνια

Κυρ Μαϊ 21, 12:56:20 πμ 2006  
mickey said...

It's official. The winner is Finland!

Εμείς οι ίδιοι δώσαμε το τελειωτικό χτύπημα!

Τελικά το televoting ήταν η ταφόπλακα της όποιας καλής προοπτικής θα μπορούσε να έχει η διοργάνωση. Η μετατόπιση του βάρους από τη μουσική στην παρουσία, που προηγήθηκε χρονικά, είχε ήδη βάλει τα θεμέλια για την πλήρη απαξίωση.

Οι Ιταλοί πάντως πoυ αγαπούν τη μουσική το πήραν χαμπάρι και αποχώρησαν αξιοπρεπώς - και νομίζω πως το Σαν Ρέμο ήταν απλά μια δικαιολογία.

Αναρωτιέμαι πώς θα ψήφιζε ο κόσμος (ή οι κριτές παλιότερα) αν δεν έβλεπαν τίποτα και αν άκουγαν απλά τα τραγούδια εκείνη τη βραδιά για πρώτη φορά.

Όσο για την παραπάνω "ανάλυση":

Αισθάνομαι ηλίθιος
για το πανηγυράκι,
αλλά αγαπώ τη μουσική
και με πονάει λιγάκι.

Κυρ Μαϊ 21, 01:00:15 πμ 2006  
mickey said...

Το troll που κραδαίνει το τρόπαιο μπροστά στην κάμερα τα λέει όλα νομίζω!

Τι να σχολιάσει σοβαρά κανείς;

Ας το πάρουμε στην πλάκα λοιπόν :))

Υ.Γ. Πάντως οφείλω να παραδεχτώ πως ως σκληροροκιά, δεν είναι άσχημο! Θα μπορούσε άνετα να με συνοδέψει σε μια τρελή μουσικοδήγηση στα στροφιλίκια της Κακιάς Σκάλας ;)

Κυρ Μαϊ 21, 01:05:26 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@Μικυ

Μα νομιζω πως ειναι γνωστο εδω και χρονια πως δεν είναι ακριβως διαγωνισμος τραγουδιου,είναι κάτι παρεμφερες.

Μερικες φορες βγαινει κάτι που κάπως αξίζει ενω άλλες φορες η εικόνα έχει τον πρώτο ρόλο.

Παντως δεν είναι μονο η γιουροβιζιον,κοιτα ποιες είναι οι επιτυχιες γυρω μας,αυτα ακουνε,αυτα θέλουνε....

Κυρ Μαϊ 21, 01:10:00 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαϊ 21, 01:19:02 πμ 2006  
Απολλύων said...

badlydrawnboy said...
Δηλαδή δεν την αγαπάει την ελλάδα. απο που προκύπτει αυτό;...Από [τ]ο ότι προτιμά τους δημοκρατικούς θεσμούς από το στρατό και την εκκλησία; Ή μήπως επειδή πίνει καφέδες στο κολωνάκι.

Αυτά κατάλαβες ρε μεγάλε από το post μου, ε; Μετέφρασες δηλαδή τον ναζιστικό ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ και ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟ σε ευρωπαϊκή διαφώτιση και πολιτισμό...Α ρε καημένε κούνια που σε κούναγε...Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είστε εσείς στην χώρα της ρέμουλας και της αρπαχτής...Σας έχουν μάθει καλά να υπακούεται στους προσκυνημένους του μαύρου και (ενίοτε) κόκκινου φασισμού.

Αν ήμουν ένας ακόμα φαντασιόπληκτος εθνικιστής φασιστάκος, θα σου απαντούσα με το απλό και κατανοητό "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", που υποδείκνυε ο Κολοκοτρώνης για τους πάσης λογής ξεπουλημένους...

Για την περίπτωσή σου όμως, επίτρεψέ μου να χρησιμοποιήσω ελευθεριάζουσες δόσεις ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ και ΑΗΔΙΑΣ...

Και για να μην ξεχάσω, φιλιά σε όλους όσοι σπούδασαν σε Γερμανία-Αυστρία μεταξύ 1950-1955, και είχανε μπαμπά που δούλευε για την Ελληνική κατοχική κυβέρνηση...ξέρουμε ποιοί είστε.

Κυρ Μαϊ 21, 02:55:45 πμ 2006  
Dimitris said...

Δυστυχώς ανήκω στην ίδια κατηγορία με πολλούσ αλλούς.Ανακάλυψα αργά το μπλογκ σας και δεν είχα την ευκαίρια να πάρω μέρος ενεργά στις συζητήσεις μας.Έχω όμως σαν κληρονομιά ότι εσείς και οι συνομιλητές σας αφήσατε εδώ και από σήμερα θα αρχίσω να 'σκαλίζω' σαν παθιασμένος αρχαιολόγος τα πολύτιμα κειμήλια που μέχρι τώρα αφήσατε. Και τα λέω κειμήλια διότι κάθε συζήτηση που αποσκοπεί στη σύνθεση απόψεων και συλλογισμών,και οχί στην κοινή αντιπαράθεση,είναι ένα ανεκτίμητο κέρδος στην σημερίνη πραγματικότητα όπου πολλοί αρέσκονται στο να σκάλιζουν την άμμο της γνώσης και όχι να σκαβουν βαθιά για τα πολύτιμα πετράδια που αυτή είναι έτοιμη να τους χάρισει. Γνώριζω ότι έγινα λίγο λυρικός με τα λόγια μου,αλλά και η υπερβολή είναι ένα μέσο μετάδοσης και τέχνης.Ελπίζω να με συγχωρέσετε.

ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Κυρ Μαϊ 21, 05:02:19 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Απολλύων είσαι συκοφάντης!

Έχεις επαναλάβει δύο φορές το ψέμα ότι ο πατέρας μου συνεργάστηκε με τους Γερμανούς.

Ο πατέρας μου ήταν δημόσιος υπαλληλος - που μάλιστα στην Κατοχή πήρε δυσμενή μετάθεση. Από την διεύθυνση της πρώτης εφορίας Αθηνών μετατέθηκε στην Εφορία Παλαιού Φαλήρου.

Ουδεμία σχέση ή επαφή είχε με Γερμανούς.

Η απόφαση να σπουδάσω στην Γερμανία ήταν δική μου - και δεν είχα καμία οικονομική υποστήριξη από τους Γερμανούς.

Επωφελείσαι του γεγονότος ότι δεν συμμετέχω στο μπλογκ για συκοφαντείς ανενόχλητος.

Κυρ Μαϊ 21, 05:33:02 πμ 2006  
McFly said...

Το μπλογκ του Νίκου Δήμου φόρουμ για τη Γιουροβίζιον... Τέτοια χαλάρωση οι αποτυχημένοι καθηγητές πανεπιστημίου? Άντε να λύσουμε και τις γραβάτες μας να γουστάρουμε Μέταλ.

Κυρ Μαϊ 21, 06:51:57 πμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

Οικογένεια Δήμου... το αληθές!

Ο Απολλύων μπορεί να είχε την κακή πρόθεση να συκοφαντήσει την ιστορία της οικογένειάς σας Κύριε Δήμου αλλά εσείς γιατί δείχνετε την κάκιστη πρόθεση να συνεχίζετε να συκοφαντείτε το Έθνος μας την Ιστορία και την Θρησκεία του;

Ότι για σας είναι ιερό και όσιο, ο πατέρας σας και η μητέρα σας, για πλείστους συμπατριώτες σας είναι το Έλληνικό Έθνος και η Θρησκεία μας!

"Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς".
Πλάτων.

Μην μας ρωτήσετε σας παρακαλώ αν θέλουμε να ΄λάμψει η αλήθεια σας" για το τί σκ... ιστορία, έθνος και θρησκεία έχουμε.

Στην σημερινή ανικανότητα, διαφθορά και αμορφωσιά της κοινωνίας μας, ο αγώνας να δικαιώσουμε το ένδοξο παρελθόν είναι η μόνη μας ελπίδα. Η Ελληνική Ιστορία δεν είναι μια αυταπάτη όπως νομίζετε.
Η μικρούλα Ελλάδα έκανε "θαύματα" εκεί που κανείς "σεναριογράφος" εξωτερικής πολιτικής δεν το περίμενε.

Είμαι περήφανος που το λέω, γιατί το ίδιο είπαν ο Ρήγας, οι Υψηλάντηδες, οι Κολοκωτρόνηδες, οι Μπουμπουλίνες, ό Αθανασιος Διάκος, ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄, ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όταν η απελπισία του σήμερα τους πλάκωνε, αντλούσαν δυνάμεις απ΄ το ένδοξο παρελθόν του χθές.

Ναί δεν έχουμε την σκλαβιά του Σουλτάνου και την ήττα του 1897 να μας μαστιγώνει τα μυαλά, αλλά έχουμε την Διχόνοια, την εθνική παρακμή και αδιαφορία. Τα άλλα έθνη θεριεμένα διεκδικούν Ελληνική γή.

Για να κατάλάβεις τον άλλον πρέπει να "δέσεις" τον εαυτό σου στην θέση του κύριε Δήμου.

Αρχίστε από την γνωστή ρήση του Σολωμού: «Η οικογένεια Νικολάου Δήμου πρέπει να θεωρεί οικογενειακή ιστορία ότι είναι αληθές».

Μπορείτε να τελειώσειτε με το σλόγκαν «η Οικογένεια Δήμου και η μυθολογία της»;


"Όλβιος όστις της Ιστορίας έσχε μάθησιν". Ευρυπίδης.

Γνωρίζετε πόσοι Έλληνες ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη, Μικρασία και Πόντο πρίν το 1913;

Γνωρίζετε πόσοι Οθωμανοί Τούρκοι;

Γνωρίζετε πόσοι Έλληνες ζούσαν στο Μοναστήρι της Μακεδονίας μας στις αρχές του 20ου αιώνα, και πάλι πόσοι Έλληνες στην Αν. Ρωμυλία;

Σας ενδιαφέρει πόσοι Έλληνες θα ζουν 50 χρόνια από τώρα στην Μακεδονία και Θράκη;

Ζείτε στην Ελλάδα απο συνήθεια, οικονομικό συμφέρον ή γιατί δεν αντέχετε να ζείτε μακρυά της;

"Κολλημένος" και σείς;

Κυρ Μαϊ 21, 07:43:22 πμ 2006  
parizaki said...

Απολλύων κ'
το σωστό να λέγεται

όπως σας διαβάζει κανείς... δεν ξέρω... αν είστε εσείς οι προστάτες του τι είναι ελληνικότητα εγώ διεκδικώ άλλη εθνικότητα από σας... Κι αν αυτό σας κάνει να πιστεύεται ότι δεν είμαι ελληνίδα, ναι, με τα δικά σας κριτήρια κανένας σκεπτόμενος έλληνας δεν είναι.
Μακάρι να υπήρχε κανένα χαπάκι γι' αυτό που σας συμβαίνει...

Κυρ Μαϊ 21, 04:02:23 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

->παριζάκι said...

"εγώ διεκδικώ άλλη εθνικότητα"

"Συ είπας".

Αν το Παρίσι σε κάνει να ασιθανεσαι ότι είσαι πιο κοντά στην Ελλάδα, σε κάνει πιο Ελληνίδα η κουλτούρα του και η ξενοφοβία του, ε τότε κορίτσι μας οπώς είπε και Ο Γιάννης, ο Λένον.
"Whatever gets you thru the night".
Σ΄'ελεύθερη μετάφραση:
Δώστε μας ότι Ελληνικότητα έχετε ευχαρίστηση μαντμαζέλ Παριζάκι.
Ότι σας βοηθά να ξεπεράσετε τα μεσάνυχτά σας.

Περίμένουμε υπομονετικά τα δικά σας κριτήρια Παριζάκι για το "τι είναι σκεπτόμενος Έλληνας"

Όχι ειδωλολατρίες παρακαλώ,
μια Θεά μας φτάνει εδώ στο blog. Πού είσαι αναδυόμενη;Υ.Γ.
Το Παρίσι είναι η πιο αγαπημένη πόλη για ανοιξιάτικο ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά για μια βδομάδα μόνο.
Το αεροδρόμιό της, το Ορλύ, όμως δεν θέλω να το βλέπω ούτε από τον αέρα. Είναι καταραμένο.
Δεν δουλεύουν Γάλλοι εκεί αλλα μικροσκοπικοί στρατάρχες Πεταίν και Αλγερινογαλλικές μαφίες.


Moderate me but not censor me.

Κυρ Μαϊ 21, 09:52:36 μμ 2006  
ioannisk said...

Όχι πως έχει καμία σημασία...

@Το σωστό να λέγεται, @Απολλύων, @DimitrizZzZz και όλοι οι άλλοι ναζιστίσκοι του (_Ο_):
Από ότι κατάλαβα το όλο θέμα άρχισε με την αμφσβίτηση του Ολοκαυτώματος από 1-2 χρήστες του Blog. Από όσα γνωρίζω υπάρχουν 3 απόψεις για το πως βλέπουν οι λαοί της Ευρώπης τον Β'ΠΠ (μπορεί και να υπάρχουν 333).
1) Στις Βαλτικές χώρες τον βλέπουν σαν τον αγώνα ελευθερίας τους όπου πολέμησαν τους Σοβιετικούς, όπως βλέπει ένα μέρος των Ελλήνων την επανάσταση του 1821. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι "κακοί" είναι οι Σοβιετικοί και οι "καλοί" οι Ναζί (απίστευτο και όπως...)
2) Σε πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης τον βλέπουν σαν τον πόλεμο όπου μεγαλούργησαν κάνοντας αντίσταση στους Ναζί. Ο "Μεγάλος πατριωτικός πόλεμος' όπως τον αποκαλούσαν στην πρώην ΕΣΣΔ, στην εποχή μας τον όρο τον Οικειοποιήθηκαν οι Ρώσοι. Στην ίδια κατηγορία ανήκει η πρώην Γιουγκοσλαβία, η Ελλάδα ("οι Έλληνες πολέμάνε σαν ήρωες" και λοιπά παραμυθάκια) κλπ.
3) Στην δυτική Ευρώπη τον βλέπουν σαν τον πόλεμο όπου έγινε το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της Ευρώπης. Δεν έχει τόσο πολύ σημασία ποιος το έκανε όσο να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. Έτσι γεννήθηκε η Ε.Ε.: συνεργαζόμαστε, ρίχνουμε τους εθνικισμούς μας ώστε να μην ξανασφαχτούμε ξανά.

Από τις 3 απόψεις προτιμάω (με τα χίλια) την τρίτη, άλλωστε για αυτό τον λόγο είμαι Ευρωπαϊστής και όχι Έλληνας.

Το γεγονός ότι είστε ναζιστές το αποδεικνύετε απαιτώντας την υποταγή μου σε κάποια σύμβολα και ιστορίες (που κατασκευάζουν ένα έθνος) μόνο και μόνο επειδή "Βιολογικά", "Ιστορικά", πολιτισμικά ή δεν ξέρω εγώ τι ανήκω σε αυτό. Δηλαδή αν στην δεκαετία του 30 ήμουν Γερμανός σύμφωνα με εσάς θα έπρεπε να είχα καταταχτεί στα SS. "Συγνώμη" αλλά θεωρώ καθήκον μου να σας πολεμάω.


Υ.Γ. Για την λάσπη σας: Ακόμα και αν ο πατέρας του κυρίου Δήμου (ερώτηση: πως ζητάτε σεβασμό για τους νεκρούς "σας" όταν πετάτε λάσπη για τους νεκρούς των άλλων; Σίγουρα δεν έχετε ήθος και πολλά άλλα) ήταν δοσίλογος, ξέρω τι είναι ο γιος του και αυτό μου φτάνει.

Κυρ Μαϊ 21, 10:11:29 μμ 2006  
Lefteris Kritikakis said...

Σωστός κύριε Ιωάννη. Συμφωνώ.

Λευτέρης

Κυρ Μαϊ 21, 11:46:28 μμ 2006  
nikanor said...

KAI YΣΤΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ?

Κυρ Μαϊ 21, 11:53:07 μμ 2006  
el-bard said...

Από τους τελευταίους (πρόσφατους) κι εγώ στο blog. Και πριν προλάβω να συνειδητοποιήσω τι και πώς γίνεται, το blog φτάνει στο τέλος. Έχω βέβαια πολλά να διαβάσω από τα προηγούμενα κείμενα του ΝΔ (πολλά από αυτά σπουδαία) και από τα σχόλια (το ίδιο), αυτό όμως το καθημερινό παράθυρο ήταν, για είκοσι μέρες, ένα παράθυρο που ήξερα που θα με έβγαζε: ίσα κατάφατσα στον Άνθρωπο.
Δεν υποφέρω από μοναξιά, δεν είμαι μόνος, έχω δουλειές, τρεχάματα, χαρές και λύπες, όπως όλοι. Όμως αυτή η καθημερινή συντροφιά μέσα από το μηχάνημα είχε αρχίσει να γίνεται συνήθεια: ανοίγεις το μηχάνημα και ξέρεις πού θα μπεις πρώτα-πρώτα, ποιον θα επισκεφτείς. Πέρασα να σας πω μια καλημέρα... Είδα που είστε εδώ και θέλησα να σας δω...
Και μια απορία που δεν την έχω λύσει ακόμη. Ήλπιζα να τη λύσω στο μέλλον: πώς καταφέρνετε και είστε μέσα τόσες ώρες; Απευθύνομαι και στον ΝΔ και στους άλλους. Πώς καταφέρνετε και διαβάζετε όλα τα σχόλια; Πώς τα παρακολουθείτε όλα αυτά; Ποτέ αυτές τις είκοσι μέρες δεν κατάφερα να διαβάσω τα πάντα (και είμαι του διαβάσματος, που λένε).

Δευ Μαϊ 22, 12:15:46 πμ 2006  
parizaki said...

This post has been removed by the author.

Δευ Μαϊ 22, 12:44:25 πμ 2006  
blade runner said...

@το σωστό να λέγεται

τι παρλαπιπίαση άνευ επιχειρημάτων και στόχου, είναι αυτή;

'H μάλλον, συγγνώμη, ο στόχος φαίνεται, είναι ο Δον Γάτος.

Τα επιχειρήματα δεν βλέπω...

Ενα χάπι μαγικό θα ήταν όντως ό,τι έπρεπε.

To σωστό που θέλεις να λέγεται, δεν καταλαβαίνω καθόλου με ποια κριτήρια έχεις αποφασίσει πως είναι σωστό.

Τα λόγια σου βγάζουν μένος. Ηρέμησε, η ζωή είναι μικρή, και έχεις πάρει λάθος δρόμο, ξεκόλλα...

Δευ Μαϊ 22, 01:38:48 πμ 2006  
mademoiselle parizaki said...

@Το σωστό να λέγεται

Α! Να μην ξεχάσω να σε ευχαριστήσω για το καινούριο μου όνομα...

Καληνύχτα.

Δευ Μαϊ 22, 01:41:29 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Πριν εγκαταλείψω οριστικά το blog να πω κάτι που με πίκρανε:

Ακόμα και οι φίλοι δεν κατάλαβαν τι με ενόχλησε τόσο με την υπόθεση του Ολοκαυτώματος.

Κι όμως είναι απλό. Όποιος συνδυάζει δύο άσχετα γεγονότα, λέγοντας: «ναι μεν το Ολοκαύτωμα συνέβη – αλλά το Ισραήλ σήμερα σφάζει...», (άρα ότι δίκιο είχε – το έχασε) έστω κι αν δεν το κάνει συνειδητά, απαξιώνει το Ολοκαύτωμα. Αυτή η μέθοδος αναίρεσης του παρελθόντος είναι συνηθισμένη στην χώρα μας – αλλά αποτελεί σαφώς κρυμμένο αντισημιτισμό.

Το έγκλημα και η οδύνη δεν πατσίζονται. Συλλογική (αντίστροφη) κληρονομική ευθύνη δεν υπάρχει. Άλλα τα θύματα του Ολοκαυτώματος κι άλλοι οι θύτες του Ισραήλ.

Δευ Μαϊ 22, 09:51:41 πμ 2006  
Markos said...

Kαι ένα υστερόγραφο: Οσο γερνάει κανείς, την πατάει ένεκα (Τίποτα δεν έγινε στην ώρα του...), ή μήπως όλα ήταν ακριβώς σε τόπο και χρόνο? Who knows, Wer weisssss...

Δευ Μαϊ 22, 01:23:25 μμ 2006  
Lefteris Kritikakis said...

Αυτή η άλλη μυθολογία "το Ισραήλ σήμερα σφάζει". Ποιους σφάζει; Αυτούς που τινάζουν τον εαυτό τους στον αέρα για 20.000 δολάρια (μέρος των οποίων χρηματοδοτούσε και ο Σαντάμ μεταξύ άλλων); Αυτούς που επιτίθενται; Δε νομίζω ότι το Ισραήλ επιτέθηκε ποτέ κατά οποιουδήποτε δεν επιτέθηκε πρώτος. Το ότι τσακώνονται μεταξύ τους εκεί κάτω για λίγη γη χωρίς δα και μεγάλη αξία, δεν έχει όντως τίποτα να κάνει με το Ολοκαύτωμα και τις διώξεις (ακόμα και σήμερα) των Εβραίων σε όλο τον κόσμο (ακόμα και στη Γαλλία... πόσες συναγωγές κάψανε πέρυσι στη Γαλλία οι "καταπιεσμένοι Άραβες του καπουτσίνο";).

Βέβαια, οι Ισραηλινοί δεν είναι Κρητικοί. Αν ήταν, θα τους είχαν πάρει στο κυνήγι τους παλεστήνιους με τα μαχαίρια... όπως έκαναν πάντα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις (και σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν κι άδικο).

Επίσης, μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν αναφέρθηκε στο Σουδάν (εκεί σφάζουνε χειρότερα), ή στους "πατερούληδες" αρχισφαγείς Στάλιν, Λένιν, Μάο και σία. Οι οποίοι μάλιστα ΔΕΝ το έκαναν σε κατάσταση άμυνας. Και γιατί να μην λέτε "οι Γερμανοί σφάζουνε"; (ή μήπως δεν σφάξανε αρκετά...). Ας μην ήταν οι ΗΠΑ να το παίζουνε μπαμπούλας σήμερα και μπορεί ακόμα να σφάζανε...

Αλλά μπορεί πια σήμερα στη Δύση να ασχολούμαστε με τη φαιδρά πορτοκαλέα... οι Ευρωπαίοι τσακώνονται επί ενός συντάγματος-φάρσας κι εμείς εδώ συζητάμε για το μέγα θέμα του εάν μπορούν να παντρευτούν οι λεσβίες... δεν είμαστε καλά...

Λευτέρης

Δευ Μαϊ 22, 04:24:40 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

-> groupies of revisionism

Αγαπητά αυθόρμητα παιδιά.
Καταλαβαίνω ότι έχετε να διαβάσετε μερικές χιλιάδες μηνύματα εδώ και σε όλο το Internet και η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες, αλλά όταν αποφασίζετε να απαντήσετε σ'ένα μήνυμα πάνω στην γενοκτονία των Ποντίων & Μικρασιατών Ελληνων, Αρμενίων και με θύματα αθώους, γυναίκες, παιδιά και αγέννητα έμβρυα ακόμη, λίγο σεβασμό, λίγη ντροπή, διαβάστε το μήνυμα προσεκτικά πριν μας αραδιάσετε ένα σωρό ψευτοκουλτουριάρικες ανοησίες που σας προπαγανδίσαν οι καλοθελητές του Διχασμού.

Αυτή τη στιγμή ακολουθείτε άθελα τυφλή υπακοή σ'ένα ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ τεχνητά πλασμένο και διεφθαρμένο απο την "αλλαγή εξουσίας και καταρράκωση συνείδησης" του ΠΑΣΟΚ. Παραμορφωμένοι απο μια "ΠΑΙΔΕΙΑ" του ποδαριού, άτακτα ριγμένη πάνω στα κεφάλια σας. Τέτοια σκουπίδια, μπάζα και μαντρόξυλα δεν φτιάχνουν μια γερή οικοδομή.

Είστε άθελά σας γρανάζι της μηχανής αμφισβήτησης της Ελληνικής Ιστορίας και όσους θυσιάστηκαν για να μην ζείτε σε μια φτωχοπαράγκα στα γεμάτα απο ακαθαρσίες σοκάκια της Πόλης, σκεπασμένοι μια κελεμπία πατόκορφα, με τα παιδιά της οικογένειας να πεθαίνουν απο επιδημίες. Κράτησαν εκείνοι την Ελληνική συνείδηση ώστε εσείς να μήν έχετε μια στατοκρατούμενη δικτατορία στην χώρα σας για 85 χρόνια, χωρίς ελπίδα για ελευθερία, χωρίς μέλλον, μόνο υπόσχεση για πλιάτσικο και αρπαγή απο την γειτονική χώρα. Χωρίς να είστε φανατισμένοι με μια θρησκεία που οι αντιπρόσωποί της δεν μιλάνε για παγκόσμια αγάπη αλλά για "Ιερούς Πολέμους", για την άπιστη Δύση, για αυτοκτονίες σε αποστολές με βραβεία στον άλλο κόσμο παρθένες και πιλάφια.

Ο BIG BROTHER είναι η πολιτική της δημαγωγίας και υποταγής στην αμφισβήτηση.
Το pollitically correct της λεζαντας του "προοδευτικού" είναι
ανθελληνικές διεθνοποιημένες ιδέες, παγκοσμιοποίηση, ότι βασιλεύει σε μεγάλα κομμάτια της μαρξιστικής Ελληνικής αριστεράς (η νεα Διεθνής), και στο αντιχριστιανικό χωνευτήρι σε κομμάτια της "Ευρωπαικής" δεξιάς.

Αυτός που χρειάζεται να ανήκει σε κάτι τεχνητό, που έχει σχηματισθεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιάς άλλης χώρας, μιας ξενόφερτης "ιδεολογίας" και ενάντια στην ακεραιότητα της χώρας του πώς πρέπει να λέγεται;


Διανοούμενος της αυτοκαταστροφής;

Απεξαρτημένος απο ηθικές υποχρεώσεις στην πατρίδα του, στην οικογένεια του, στο παρελθόν του, στην γέννησή του;

Διεθνής Πολίτης του "πιστεύω στο Μηδέν".

Οπαδός του "Υπερκατανάλωση Ούμπερ Άλλες".

"Τηλε-Κατευθυνόμενος Πιονέρος"


Οι γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων, Αρμενίων και άλλων μη οθωμανικών εθνοτήτων είναι ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ και απαιτούμε αναγνώριση απο την Τουρκική πολιτεία και τον Τουρκικό λαό.
Πρέπει να δεχτεί τα παλιά του χρέη προς την ανθρωπότητα πριν ζητήσει να γίνει η Ευρώπη και εμείς κουμπάρος και κουμπαράς του.

Όπως λέει ο λαός μας,
"Όποιοι πίνουν και μεθούνε, λησμονούν όσα χρωστούνε".

Για να συγχωρέσεις και να ξεχάσεις το κακό που σου κανε κάποιος πρέπει ο άλλος τουλάχιστον να σου ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη.

Ζοφερό το μέλλον σαν άτομα και σαν χώρα αν προκαλούμε τον θάνατο της Δικαιοσύνης για να αισθανόμαστε πιο "μοντέρνοι" και λιγότερο "υποχρεωμένοι" στην συνείδησή μας.

Δευ Μαϊ 22, 04:26:27 μμ 2006  
Lefteris Kritikakis said...

Κι άλλο ένα τελευταίο: δεν ήταν οι "Αμερικανοί" που σφάζανε Ινδιάνους. Τον καιρό εκείνο, δεν υπήρχαν "Αμερικανοί" ακόμα. Ήταν οι Ευρωπαίοι, με πρώτους και καλύτερους σφαγείς τους Ισπανούς.

Σήμερα οι Ινδιάνοι σε πολλές περιοχές έχουν τα δικά τους "έθνη" εντός των ΗΠΑ. Η αρραβωνιαστικιά μου είναι Τσερόκι. Έχουν τα δικά τους νοσοκομεία (δωρεάν, επιχορηγούμενα και από την κυβέρνηση), δικά τους δικαστήρια, εκλογές κλπ.
Το ίδιο και οι Seminoles στη Φλόριδα...

Είναι πάρα πολλά πράγματα που δεν γνωρίζετε καθόλου για την Αμερική, όπως και για το Ισραήλ.

Και τέλος-τέλος, όσον αφορά την ιστορική κάθε μέρους, κάθε τόπου, αυτά είναι αστειότητες. Είναι σα να λέμε "ιστορικά η Κρήτη ανήκει σε Μινωϊτες". Τι αηδίες είναι αυτές; Από πότε έχουν και "πιστοποιητικό" ή "τίτλο κυριότητας" συγκεκριμένες "φυλές". Και πως αποδεικνύετε ότι είστε "Έλληνες"; Μπας και υπάρχει καμιά επιστημονική μέθοδος που δεν την έχω πάρει χαμπάρι;

Να σας πω εγώ τι φταίει, ειδικά με το φανατισμό των Ελλήνων:
α) Δεν έχουν τίποτα σοβαρό να κάνουνε. Οι δουλειές είναι χάλια, οι γυναίκες είναι trashy κι έχουν υπερβολικό θράσσος (ballbasters) προσπαθώντας να ευνουχίσουν τους άντρες (η χώρα δηλαδή βρίσκεται εκεί που βρισκόταν η Αμερική το '70), το κόστος ζωής είναι υψηλό και αναγκάζει υπερβολικά στενές σχέσεις με τους γονείς σε μεγάλες ηλικίες (dependency) κλπ κλπ.
β) Κόμπλεξ κατωτερότητας σε συνδυασμό με πλύση εγκεφάλου από ΚΚΕ. Πως είναι δυνατόν να μην αρέσει ένα πολύχρωμο πανί; Οι περισσότερες σημαίες χωρών μου αρέσουν επειδή είναι καλοφτιαγμένες. Ουδέποτε είχα κάνα κόμπλεξ με την Αμερικάνικη ή την Ελληνική ή την Σενεγαλέζικη σημαία. Οι Έλληνες όμως, μόλις βλέπουν την Αμερικάνικη σημαία τους πιάνει τσατίλα. Ενώ δεν σημαίνει τίποτα (κάτι ρίγες κι αστεράκια) η πλύση εγκεφάλου πίσω απ' αυτήν έχει λειτουργήσει. Οι ΗΠΑ είναι "ο σατανάς" (ενώ η Γερμανία που λέει στον εθνικό της ύμνο Deutschland uber alles denr Welt είναι χώρα σεμνή και πολιτισμένη). Όποιος μας χτυπάει φιλικά στον ώμο και μας κάνει να δουλεύουμε στις φάμπρικες για 3.60 είναι φίλος (μεταπολεμική Γερμανία). Όποιος μας αφήνει ν' ανέβουμε στην άνω-μεσοαστική τάξη είναι εχθρός (ΗΠΑ). Όποιος μας τάιζε μετά τον πόλεμο (ανθρωπιστική βοήθεια... οι παλιότεροι θυμούνται ακόμα τα φορτηγά με τα τρόφιμα του σχεδίου Marshal) είναι εχθρός. Επειδή υποστρίξανε τη χούντα (και ζητήσανε κι επίσημα συγγνώμη).
Ζήτησε ποτέ συγγνώμη το ΚΚΕ για τα εγκλήματα του εμφυλίου; Μπαααα... αυτοί είναι υπεράνω κριτικής.

Άντε να κάνετε κάνα-δυο παιδιά γιατί εξαφανίζεστε από προσώπου γης, να κάνετε και καμιά αξιοκρατική αγορά, κι αφήστε το Ισραήλ να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του όπως αυτό κρίνει (διότι μια ζωή λέτε στους Αμερικάνους "μην επεμβαίνετε στα εσωτερικά άλλης χώρας", αλλά όταν μιλάτε για το Ισραήλ, θέλετε εσείς να επεμβαίνετε στα εσωτερικά του).

Δεν είδα ακόμα διαδήλωση στην Ελλάδα εναντίον των βομβιστών-αυτοκτονίας που σκοτώνουν αθώα παιδάκια... υποκριτές της πεντάρας.

Τα κεφάλια μέσα... Losers.

Λευτέρης

Δευ Μαϊ 22, 04:45:13 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Μη γράφετε άλλα σχόλια σε αυτο το blog - έχει κλείσει.

Μας φιλοξενεί το blog του Don εδώ:

doncat

Δευ Μαϊ 22, 05:43:24 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

-> ioannisk said...

"@Το σωστό να λέγεται, @Απολλύων, @DimitrizZzZz και όλοι οι άλλοι ναζιστίσκοι του (_Ο_):"

Σε παρακαλώ ιοαννίσκε (συνθετικό του δικτάτορα Ιωαννίδη και νεανίσκος;) μην κανεις μία σαλάτα όλες τις ιδεολογίες.

Οι Γκαιμπελίσκοι wannabees σαν εσένα αντιγραφουν τέτοιες τακτικές που "καρφώνουν" κομμουνιστές, αναρχικούς, εβραίους, Ρόμα και ομοφυλόφιλους στην ταμπέλλα των εχθρών της πατρίδας τους.

Το πιο σημανιτκό είσαι εκτός θέματος.
Δεν μίλησε κανείς για για "πως βλέπουν οι λαοί της Ευρώπης τον Β'ΠΠ".
Δεν μας ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι Βαλτικές χώρες για τον "απελευθερωτή" Χίτλερ.

Το θέμα που αρχίσαμε είναι οι γενοκτονίες και πώς πρέπει να αντιμετωπισθούν για να μην επαναλαμβάνονται.
Πιο ειδικά για το Ολόκαυτωμα και τις γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι και τις αρνούνται σήμερα.

Ο κυρ Νίκος μίλησε για το Ολοκαύτωμα σαν την μόνη γενοκτονία που αξίζει να μιλάμε απορρίπτοντας τις αλλές γενοκτονίες και ιδίως αυτές απο τους Τουρκους στους Έλληνες σαν "απλές σφαγές".

Ο Heinz αντέδρασε ότι δεν είναι σωστή θεώρηση μια τέτοια απολύτη και αποκλειστική αντιμετώπιση του Ολοκαυτώματος και συνέχισε λέγωντας ότι κανοντας το κατεστημένο ενθαρρύνουμε το σημερινό κράτος του Ισραήλ να καλύπτεται με τον μανδύα του ηθικά ανώτατου κράτους και λαού και να απαιτεί να δικαιολογείται για τις βαιοπραγίες που κάνει σήμερα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.
Δεν ειναι δυνατόν να απειλούμε με ποινική δίωξη καθένα που κάνει κριτική για την Ισραηλινή βία.

Ο Απολλύων έκανε μια (συκοφαντική θέλω να πιστεύω)προσωπική επίθεση εναντίον του Κυρ Νίκου και της οικογένειάς του αντί να διαφωνήσει και να κατακρίνει την ιδεολογία του στα σημαντικά σημεία.
Αντίδρασε στην προκλητική επίθεση του badlydrawnboy που έγραψε:
"Εμείς πάλι, οι άθεοι ανθέλληνες, θα στήσουμε ένα άγαλμα του ΝΔ στην πλατεία Αριστοτέλους και θα τον προσκυνάμε καθημερινά, όπως οι ΒοριοΚορεάτες των Kim Il-sung!"

Γιατί να σταματήσουμε badlydrawnboy στην απενοχοποίηση των εγκληματίων του λαού τους σήμερα σαν τον Kim Il-sung!"
Να στήσουμε άγαλμα στούς άλλους αιμοσταγείς του 20ου αίωνα; Μαό, Στάλιν, και στον πρώτον διδάξαντα Κεμάλ Αταττούρκ.

Αν υπάρχουν Έλληνες "προοδευτικοί" που πιστεύουν ότι τα εγκλήματα του Kim Il-sung και των άλλων δικτατόρων γενοκτόνων είναι αξιοθαύμαστα τότε όλες οι άλλες γενοκτονίες του 20ου αιώνα, ιδίως αυτές εναντίον Ελλήνων, είναι "απλές οδοντόκρεμες";

Προσοχή να μην διακινδυνεύσουμε να κατηγορηθούμε σαν σωβινιστές. Εμείς οι Έλληνες είμαστε υπεράνω απαιτήσεων Δικαιοσύνης για τους ομοεθνείς μας. Άν είναι Σουδανέζοι τα θύματα καλώς. Να τρέξουμε στην Αμερικάνικη πρεσβεία για διαμαρτυρία, γιατί αν το λενε οι σταρς του Χόλλυγουντ ακόμα πιο δικαιωμένοι θα μαστε ότι κάνουμε το σωστό.

Η Γενοκτονία και φυλετικές σφαγές στο Νταρφούρ του Σουδάν εναντίον των μαύρων κατοίκων απο τους μουσουλμάνους Σουδανεζους είναι καταδικαστέες, και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να σταματήσουν, αλλά αυτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε ή να δικαιολογούμε τις Γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι επειδή αυτή είναι η πολιτική γραμμή.

Δευ Μαϊ 22, 06:02:43 μμ 2006  
Filomila said...

Λυπάμαι που φεύγετε.
Είμαι (σχετικά) μικρή και ακόμα θέλω (με έναν ρομαντικό μάλλον τρόπο) να βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους που πιστεύω ότι μπορούν να με "ανεβάσουν" πιο ψηλά, να μου ανοίξουν νέους δρόμους σκέψης, να μου δείχνουν με το παράδειγμά τους ότι η επαγρύπνηση είναι ο δρόμος, να με "εμπλουτίσουν" με συναισθήματα και σκέψεις και όνειρα..ανθρώπους που (εγώ επιτρέπω να) μου αλλάζουν τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα..που με κάνουν να θέλω να γίνομαι το καλύτερο που μπορώ.
Η ανακάλυψη (από μέρους μου) του blog σας, πριν από 2 μήνες περίπου, ήταν μια νέα τέτοια συναναστροφή. Δεν έχω σχολιάσει πολλά (μάλλον τίποτα ιδιαίτερο), προτιμούσα να μαθαίνω (προς το παρόν τουλάχιστον). Λυπάμαι που φεύγετε χωρίς να έχω προλάβει να πω κάτι εξαιρετικό ώστε να μου απευθυνθείτε προσωπικά (παιδική, αν όχι παιδιάστικη, επιθυμία, το αναγνωρίζω και χαμογελώ και μόνο που το λέω! θέλω όμως αυτή τη στιγμή να γράψω ακριβώς αυτά που αισθάνομαι χωρίς να τα λογοκρίνω - είναι ο δικός μου τρόπος να αποχαιρετώ).
Θα ήθελα να ήταν χαρά σας που με γνωρίσατε. Και λυπάμαι που δε μου δόθηκε (ακόμα) η ευκαιρία να σας τη δώσω. Επιφυλάσσομαι πάντα για το μέλλον.

Δε θα πω να μη φύγετε. Να φύγετε και να πάτε στο καλό. Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίζουμε την κάθε στιγμή τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας και να καλοδεχόμαστε την αλλαγή.

Εύχομαι οι δρόμοι μας να ανταμώσουν κάποια στιγμή κι ένα χαμόγελο μιας αμυδρής ανάμνησης να φανεί στο πρόσωπό σας όταν σας πω ότι με λένε Φιλομήλα..("σα να μου θυμίζει κάτι"!)

Να είστε καλά.
Γίνατε, με κάποιο τρόπο σημαντικός στη ζωή μου (από το καλοκαίρι του 2004 που διάβασα μια συνέντευξή σας με αφορμή το Euro και τους Ολυμπιακούς) και πολύ τρυφερά σας λέω ότι έχετε μια πολύ ζεστή θέση στην καρδιά μου. Όποτε κρυώσετε...

Να είστε καλά.

Καλή αντάμωση.

Τετ Μαϊ 24, 02:37:18 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Αγαπητή Φιλομήλα

Δεν έφυγα - απλώς μετακόμισα.

Στην διεύθυνση που θα βρεις στο παραπάνω σχόλιό μου θα μας ξαναβρείς όλους - με άλλο στυλ αλλά εκεί!

Τετ Μαϊ 24, 09:07:52 πμ 2006  
KOSTAS TRENT said...

Πρός Θεού, Κύριε Δήμου !

Αυτές οι χιλιάδες συνεισφορές (ΕΡΓΟΤΕΛΙΝΑΣ, Τ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ, ΥΑΝΝΙS H....αναφέρω ενδεικτικά μερικά εξαιρετικά μυαλά του Μπλόγκ, κατ εμέ) ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ''ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΟΥΝ'', 'ΧΤΕΝΙΣΤΟΥΝ, ΚΡΙΣΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΜΟ Η ΤΟΜΟΥΣ :

"ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙ." για παράδειγμα .

Έχετε μπροστά σας ένα πολύτιμο υλικό και μάλιστα σε μορφή ολοζώντανης λεκτικής πάλης, αλογόκριτης το δυνατόν, με τα λάθη της, τις κορυφώσεις της, τον πλούτο γνώσεων και κρίσεων ....

Καί δεν ξέρετε τί να τον κάνετε ;

Αυτό θάταν χρυσός για έναν μεταπτυχιακό φοιτητή-ερευνητή. Γιά έναν σχολιαστή των εν Ελλάδι συγχρόνων, και σ υ γ χ ρ ο ν ι σ μ έ ν ω ν -όχι με την Σημίτικη λαική απόχρωση φυσικά-, ιδεών.

Άλλος τίτλος ;
"ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ;"

Τό λιγότερο είναι να βάλει ο καθένας από κάποια Ευρώ και να εκδοθούν ορισμένα θέματα του BLOG σε β ι β λ ί ο .
Ή ΈΣΤΩ ΣΑΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α.

Είναι δηλ. περισσότερο αξιόλογα τα άρθρα, τα τετριμμένα που γεμίζουν τον μέσον όρο των μέτριων Ελληνικών εφημερίδων ;

Φυσικά δεν θέλω να συγκρίνω τα γραφόμενα στο 'ΒLOG' σας με τις ''επιστολές αναγνωστών''στην 'Ελευθ/πία' ή στον 'Ελεύθερο Τύπο' λ.χ.

{Δεν μιλώ για τα κομμάτια επαγγελματιών δημ/φων των 'ΝΕΩΝ', 'ΒΗΜΑΤΟΣ' , ΕΛΕΥΘ/ΠΙΑΣ}.

Γράφτηκαν χιλιάδες σελίδες εδώ στο BLOG ΣΑΣ, άλλες γλαφυρές που ξεχωρίζουν, κι άλλες κοινότυπες, ή εριστικές.
Άλλες βαρειές από φανατίλα.
Μερικές γεμάτες αγωνιώδη προσμονή αναγνώρισης απ' τους άλλους, ή κραυγαλέες , με διάθεση επιβολής : σπάνιες εξαιρέσεις, νομίζω.
Άλλες εκφράζουν φόβο. Περιχαράκωση. Αμυντικά 'πιστεύω', συντηρητισμό. Δεκτά όλα.
Οι περσότερες όμως είναι γεμάτες φρεσκάδα, λαμπρό πνεύμα κι ανοιχτή καρδιά.

Υποκλίνομαι μπρος στην ευρυμάθεια και στην απλόχερη διάθεση μοιράσματος τόσων γνώσεων, που αποχτήθηκαν με ιδρώτα.Επίσης στον έξοχα εκπεφρασμένο αυθορμητισμό μερικών συζητητών.

Εδώ κι εκεί διασκεδαστικές παρεμβάσεις και ζουμερό πνεύμα, π' αλαφραίνει τις σκληρές ιδεολογικές αντιπαραθέσεις.
Σκιρτήματα και καρφώματα, κόντρες και προαύλιο κάποιου Αρχαίου Φόρουμ.
Αλλοτες καφενείο τούρκικο με ... γαλάζόλευκους ναργιλέδες. Άλλοτες πάλιαρχαία Αγορά και ... Πνύκα.
Στην πύλη της φιλοσοφικής σχολής που χρωματίζει ο Ραφαήλ.

Συμποσιαστές...


Ναί ! Χωρίς ναρκισσισμό, χωρίς καμμιά οίηση, νομίζω ότι πρέπει μέρος τούτων των ''scripta manent'', κατ' επιλογή δική σ α ς φυσικά, αφού σείς είχατε κι έχετε την τιμή να κρατάτε αυτό το blog στη ζωή, ν α δ η μ ο σ ι ε υ θ ο ύ ν .

Τετ Μαϊ 31, 12:03:47 μμ 2006  
KOSTAS TRENT said...

DIMITRIZZZ said Q

"..Σαν τον άλλο που αποκάλεσε γενοκτόνο τον Κωλοκοτρώνη.
Όταν μισείς την χώρα σου δεν μπορείς να αγαπήσεις τίποτα."

Aγαπητέ Δημήτρηζζζ -περίπου- :

Οι α ρ χ έ ς είναι πάνω απ' τα ΕΘΝΗ. Αυτό πιστεύω εγώ.

Όταν ο Διονύσιος Σολωμός είπε αυτό, που έχει μαλλιάσει λχ η γλώσσα του Ν Δ να εξηγεί και να ξαναλέει, πως δηλ :

" Εθνικόν είναι ό,τι είναι αληθές,"

θέτει ξεκάθαρα κι απόλυτα την ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ π ά ν ω απ' το Έθνος : όσο λαμπρό κι άν είναι το τελευταίο.Γιατί δεν είναι θεμελιακό

Οι αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της ατομικής ελευθερίας, της ισότητας των φύλων, όπως και νά το κάνουμε είναι πάνω απ' τα ΕΘΝΗ.Αυτές είναι το θ ε μ έ λ ι ο.Κι όχι το ΕΘΝΟΣ.

Έθνη χωρίς αρχές δεν υπάρχουν.
Αντίθετα αρχές χωρίς έθνη υπάρχουν.Γιατί χωρίς αυτές δεν υπάρχει κάν ζ ω ή .
Άξια του ονόματός της,δηλαδή ζωή.Κι κι όχι σαν τη λχ. ζωή των Ζουλού, ή του Πόλ Πότ, ή των Φαραωνικών δυναστειών επί ... δούλων.

Πρίν επιλέξω ένα ΕΘΝΟΣ, θα ρωτήσω :
Καί τί ... αρχές έχει ;
Τί θεσμούς αλληλανάπτυξης ατόμου και κοινωνίας ;
Άν είναι Έθνος σαν του ..Βισίνσκυ ή του Γιαγκόντα λχ φεύγω μακριά με φρίκη.
Όμως τότε οι Ρώσσοι Σοβιετικοί έλεγαν :
"Κακά ή καλά (=εγκλήματα) κάνει, όμως είναι η πατρίδα μου" (!)

Άν ήταν το "Υπερκράτος Μεταξική Ελλάς", το ίδιο.Θά προτιμούσα να ζήσω εξόριστος : Θά επέλεγα την Γαλλία, ή Τσεχοσλοβακία του Μπένες, ή τις ΗΠΑ . Εκεί δεν σε μάντρωναν, δεν σου μπλόκαραν τις καταθέσεις σου, να τις κάνουν πολεμικά ομόλογα, ούτε σε παρακολουθούσαν οι Εθνικοί χαφιέδες. -Άλλο ο Μακαρθισμός.-

Αντίθετα οι Φασίστες, (=ο οιονεί 'σκληρός πυρήνας' των εθνικιστών υπό σύγχρονη μορφή -περίπου-), ή πλατύτερα οι σωβινιστές, οι Ελληνιαζόμενοι και ελληνο..σεληνιαζόμενοι.... θέτουν το Εθνος υπεράνω κ ά θ ε αρχής .

Γιαυτούς χωρίς έθνος δεν υπάρχει ...ζωή.
Αυτή η τύφλα, που η σύγχρονη Ελληνική και οι ομόδοξες Εθνοκρατικές ελίτ επιβάλλουν, είναι υπεύθυνη για τα εκατομμύρια νεκρών των δύο Παγκοσμίων Πολέμων . Και, παραλίγο, για το παγκόσμιο ολοκαύτωμα, που λίγο έλλειψε να μας αποτεφρώσει οικουμενικώς στήν Κρίση των πυραύλων της Κούβας (1962).
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Τετ Μαϊ 31, 12:32:36 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

KOSTAS TRENT said...
Πρός Θεού, Κύριε Δήμου !

Αυτές οι χιλιάδες συνεισφορές (ΕΡΓΟΤΕΛΙΝΑΣ, Τ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ, ΥΑΝΝΙS H....αναφέρω ενδεικτικά μερικά εξαιρετικά μυαλά του Μπλόγκ, κατ εμέ) ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ''ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΟΥΝ'', 'ΧΤΕΝΙΣΤΟΥΝ, ΚΡΙΣΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΤΟΜΟ Η ΤΟΜΟΥΣ :

Μα έχουν ήδη εκδοθεί. Το Internet είναι το πιο μεγάλο βιβλίο. Το blog θα παραμείνει εκεί, εσαεί προσβάσιμο σε όλους (τίποτα δεν χάνεται στο Διαδίκτυο).

Τετ Μαϊ 31, 01:59:33 μμ 2006  

Ανακοίνωση Σχολίου

<< Home