Send As SMS

nikosdimou

Τα "Επίκαιρα" από το ndimou.gr σε άλλη παράλληλη έκδοση. The "Epikaira" posts from ndimou.gr in a parallel publishing format.

My Photo
Name:Nikos Dimou
Location:Athens, Greece

This blog belongs to my cat Don. I am his guest. I am now posting not only from my computer doncat but also from my mobile phone! doncatmobile

Τρίτη, Μάϊος 09, 2006

ΚΑΡΑ -χασάν, -μανλής, -τζαφέρης...

Υπάρχουν δύο ειδών ρατσισμοί. Ο θεωρητικός και ο πρακτικός.

Θεωρητικά είμαστε όλοι αντι-ρατσιστές. Όλοι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όλοι υπέρ της ισονομίας.

Και εμφανίζεται μία κυρία Γκιουλ Καραχασάν – και γίνεται χαμός. Ακόμα και μετά από τόση φασαρία, το 45,5% του αστικού (προσοχή!) κοινού, είναι εναντίον της υποψηφιότητάς της. (Δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega).

Δηλαδή είναι εναντίον του Συντάγματος της Ελλάδας που δίνει ίδια δικαιώματα σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Θυμάμαι μία γνωστή μου κυρία, επιστήμονα, αριστερή, φεμινίστρια, με αγώνες και εξορίες. Ξαφνικά η κόρη της τα έφτιαξε με ένα νέγρο.

«Αράπης παιδί μου, κατράμι, ανθρωποφάγος! Μόνο το κόκαλο στα μαλλιά του λείπει!» μου έλεγε στο τηλέφωνο.

Πάνε και οι αγώνες, πάνε και οι θεωρίες... Η ιδέα πως το τρυφερούδι της φώλιαζε στην αγκαλιά ενός κατάμαυρου, την έκανε να ανατριχιάζει.

Όποιον σας λεει πως δεν είναι ρατσιστής, ρωτήστε τον. Θα πάντρευε την κόρη του με ένα γύφτο;

Είναι απίθανο πως δικαιολογούμε τα πράγματα. Π. χ. κυριαρχεί η άποψη πως οι Έλληνες δεν ήταν ρατσιστές – αλλά τους έκανε η πλημμύρα των μεταναστών.

Ε, λοιπόν, βρήκα κείμενά μου δημοσιευμένα το 1986, με αφορμή μία έρευνα που έγινε τότε. Και προσοχή: ρωτήθηκαν μόνο Αθηναίοι:

Στην ερώτηση: “Ένας Έλληνας Εβραίος είναι Έλληνας;”, το 41% των Ελλήνων άπαντα αρνητικά. Στην αντίστοιχη ερώτηση του IFOP μόνον 12%, των Γάλλων είπε όχι. (79%, ναι. Έλληνες: 49%).

Μόνον 17% των Γάλλων θα είχε αντίρρηση για ένα γαμπρό (η νύφη) Εβραίο — στους Έλληνες το ποσοστό είναι 51%,. Ακόμα: το 49%, από μας δεν θα ψήφιζε έναν Εβραίο βουλευτή (Γάλλοι: 13%) και 43% δεν θα πήγαινε σε Εβραίο γιατρό! (Γάλλοι: 7%)!

Στο ερώτημα αν εμπιστεύονται έναν Ορθόδοξο απάντησε καταφατικά το 92% — έναντι 63% για έναν Καθολικό και 57% για έναν Διαμαρτυρόμενο. Φυσικά το ποσοστό πέφτει στο 37% για τους Εβραίους και στο 35% για τους Μουσουλμάνους.

Με άλλα λόγια — το ένα τρίτο των Αθηναίων δεν εμπιστευόταν (το 1986), έναν Χριστιανό (έστω λευκό και Ευρωπαίο), μόνο και μόνο επειδή δεν είναι, Ορθόδοξος! Για να μη σχολιάσω τα δύο τρίτα που δεν εμπιστεύονταν —a priori— Εβραίους, Μουσουλμάνους και Τσιγγάνους. Και φυσικά σχεδόν κανένας δεν θα πάντρευε το παιδί του με Αθίγγανο/η.

Βέβαια τότε κατακρίναμε σκληρά την Νότιο Αφρική και ήμασταν υπερήφανοι διότι δεν είχαμε απαρτχάιντ. Αλλά δεν είχαμε και νέγρους.

Όλες αυτές τις μέρες άκουγα τις δηλώσεις των Ελληναράδων, και ανατρίχιαζα. Διαθέτουμε σε αυτόν τον τόπο μία διαχρονική μόνιμη κλίκα από επαγγελματίες πατριώτες, που τόσα δεινά έχουν συσσωρεύσει στην πατρίδα. Αυτοί μας έκαψαν το 1897, («η εθνική μας τύφλωσις»), το 1922, και το 1974 στην Κύπρο. Αυτοί πλειοδότησαν ασύδοτα στο «Μακεδονικό» – και το χάσαμε. Τους ίδιους είδα πάλι στην τηλεόραση να περιφέρουν τον εθνικιστικό τους λαϊκισμό.

Αυτοί, που είναι τόσο περήφανοι για την ελληνική τους καταγωγή, με έκαναν πάλι να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

485 Comments:

andy dufresne said...

Δείτε και τη version του πιτσιρίκου για το ΚΑΡΑθέμα.

Τρι Μαϊ 09, 11:15:36 μμ 2006  
glenn said...

Πού σου! Α ρε άντυ...

Τρι Μαϊ 09, 11:18:15 μμ 2006  
glenn said...

Είπες ΝΔ: "Διαθέτουμε σε αυτόν τον τόπο μία διαχρονική μόνιμη κλίκα από επαγγελματίες πατριώτες, που τόσα δεινά έχουν συσσωρεύσει στην πατρίδα"

Και το πράγμα με αυτούς πάει ακόμη πιο πίσω. Στον αγώνα του '21 όποτε έπαιρναν τα ηνία οι ψαλιδόκωλοι υπερπατριώτες θρηνούσαμε θύματα και συμφορές. Τα παραδείγματα αφθονούν.

Γι' αυτό το φαινόμενο παραπέμπω στη δουλειά του MacDonald. Εκείνος το εφάρμοσε στους Εβραίους αλλά αφού βασίζεται σε εξελικτική ψυχολογία θα πιάνει και για μας. Άλλωστε τι είναι οι Έλληνες.

What is a Greek? A Jew without money!

Τρι Μαϊ 09, 11:30:23 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

1.Ειναι Ομορφη,Ξανθια,Γαλανοματα...
2.Και ο Καρατζαφερης "Μαυρογιὠργης",ονομα και πραγμα!..γι αυτο ζηλευει ο Αρειος!!!..
(τι αντιθεσεις..)ειμεθα λευκη φυλη,τελικα;...

Τρι Μαϊ 09, 11:33:01 μμ 2006  
aphrodite said...

KΑΡΑ -χασάν, -μανλής, -τζαφέρης,

ΚΑΡΑ-τουρκας!

Εχει να γίνει ωραίο παιχνίδι! (άντε harry με τα κλαρίνα σου!!!)

Τρι Μαϊ 09, 11:34:10 μμ 2006  
Mr Pnin said...

Δεν είναι μόνο Ελληναράδες αλλά και καλοί χριστιανοί, σημαία τους είναι το "Πας μη Έλλην, βάρβαρος" και το "Αγαπάτε αλλήλους" και φυσικά είναι βάρβαροι οι ίδιοι κι όσο για την αγάπη τους είναι κατευθυνόμενη και ... επικερδής.

Τρι Μαϊ 09, 11:37:18 μμ 2006  
Isisdoros said...

Θυμάμαι μιά φράση που έλεγε κάποια κυρία στη κόρη της "όσους κλείνει η πόρτα σου".Φόβος και ρατσισμός από τη γέννησή μας.Δε ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει αυτό.(Θα μπορούσε φυσικά να το έλεγε ο πατέρας στο γυιό).

Τρι Μαϊ 09, 11:38:47 μμ 2006  
maiosone said...

Με συγχωρείτε, αλλά πάντα οι έλληνες πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό! Εν προκειμένω, άλλο Ελληνίδα σκέτο και άλλο έλληνίδα πολίτης!
Δεν είναι το ίδιο. Και για να πάμε πιο παλιά. Όταν ο εβραίος Απόστολος Παύλος συνελήφθη στη Ρώμη, αφέθηκε ελεύθερος προσωρινά κάνοντας χρήση της ιδιότητας του ρωμαίου πολίτη. Οι έλληνες που μετανάστευσαν στην Αμερική δεν θα πεί ότι είναι και Αμερικανοί. Αμερικανοί πολίτες ναι! κ.ο.κ.
Τα αυτονόητα δεν ξεκαθαρίζονται ποτέ στον κοσμάκη από τους (ω συμφορά μου) ταγούς του έθνους, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση κάθε είδους σύγχυσης, που , φυσικά , τους βολεύει.
Στην προκειμένη περίπτωση η κ. Καραχασάν έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει την φήφο του λαού ως ελληνίδα πολίτης(που είναι) και όχι ως ελληνίδα σκέτο (που δεν είναι)

Τρι Μαϊ 09, 11:42:01 μμ 2006  
glenn said...

Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο Αλλά. Για να μην παριστάνουμε τους κινέζους ή τους παρθενογεννημένους. Με τους Ελβετούς δεν έχουμε κανένα προηγούμενο. Ομοίως με τους Ιάπωνες. Με τους Τούρκους, έχουμε. Είναι Τουρκάλα η Καραχασάν; Η ίδια δηλώνει όχι. Ωραία. Το δέχομαι. Κοιτάχτε τώρα το συλλογισμούλη μου:

Τι είναι ο Ψωμιάδης; Πολιτικός και μάλιστα λαϊκιστής.
Τι είναι ο Καρατζαφέρης; Πολιτικός και μάλιστα λαϊκιστής.
Τι είναι η Καραχασάν; Πολιτικός. Λαϊκίστρια είναι;
Αν πιστέψουμε στη θεωρία πιθανοτήτων, είναι. Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ενδεχόμενος λαϊκισμός εκ μέρους της, ιδίως αν λάβουμε υπόψην το target group στο οποίο απευθύνεται; Έχουμε ήδη μια ιδέα από προηγούμενους πολιτικούς που εκλέγονταν στην περιοχή. Ιδίως από κάτι υποδοχές που έκαναν στον Οζάλ και λοιπούς.

Άρα, καλό θα είναι να μην κάνουμε τους ανήξερους.

Τρι Μαϊ 09, 11:46:19 μμ 2006  
heinz said...

Δηλαδή sweetie τι ζόρι τραβάς με τους Καραμανλήδες;

(τραβάω μαχαίρι)

Γιατί και γω Καραμανλής είμαι (Konyali - Ικόνιο)

|-(

Τρι Μαϊ 09, 11:46:59 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Μπράβο Andy! Εγκαινιάζεις το post μου με παραπομπή σε άλλο μαγαζί;

Τρι Μαϊ 09, 11:50:05 μμ 2006  
aphrodite said...

Ελληνίδα πολίτης & πολιτικός. Θαύμα. Μουσουλμάνα στο θρήσκευμα (από τις "προοδευτικές") με αιώνων πολιτισμικές ζυμώσεις πίσω της. Πάλι θαύμα.

Μπαίνει η κασέτα "Ελλάς-Τουρκία" & αρχίζουν οι σκοτωμοί. Σύρραξη εκατέρωθεν (καθόλου θαύμα).

Πού θα είναι το καθήκον της? Πού θα είναι η καρδιά της?...

Τρι Μαϊ 09, 11:50:24 μμ 2006  
guerrero762 said...

Η πρωτη ρατσιστικη εθνοκαθαρση της ανθρωπινης ιστοριας ηταν η μεχρι αφανισμου γενοκτονια των "ανθρωπων του Νεαντερταλ" απο τους προγονους μας.
Χιλιαδες χρονια πολεμων συγκρουσεων που κανενα πολιτικοιδεολογικο συστημα καμμια θρησκεια και κανενα κοινωνικο-οικονομικο συστημα δεν μπορεσε να εξαλειψει.
Εγω και ο αλλος.
Ο ρατσισμος γνωρισμα μονο των "ελληναραδων";
Μονο των λευκων;
Μπα...
Οι μαυροι της αφρικης αλληλοσφαζονται χωρισμενοι σε φυλες που θεωρουν εαυτους ανωτερες απο τους αλλους.
Οι λευκοι ευρωπαιοι,αμερικανοι,λατινομερικανοι επισης.
Οι πρωτογονες φυλες των νησων του ειρηνικου,του αμαζονιου επισης.
Οι Ιαπωνες θεωρουν κατωτερους τους υπολοιπους ασιατες και το αντιστροφο.
Οι περιφημες κοινωνιες της ανοχης υπαρχουν μονο στα μυαλα των ρομαντικων ουτοπιστων που αυνανιζονται ακουγωντας John Lennon(που μακρυα απο τις καμερες και τα "δωστε στη ειρηνη μια ευκαιρια" ηταν εξαιρετικα βιαιος σαν ανθρωπος).
Οι ΗΠΑ ειναι κοινωνιες της ανοχης και του πολυπολιτισμικου παραδειγματος;
Μπα....
Απλως συνυπαρχουν ανεχομενες each other οι διαφορες φυλες με υποβοσκουσα μια πολιτισμικη αναταραχη και συγκρουση καθε λεπτο.
Πολιπολιτισμος και ανεκτικοτητα με νομους;Με απιστευτα ηλιθιες νομοθεσιες οπως στη Καλιφορνια οπου μπορεις να δεχθεις μυνηση επειδη υα ευχηθεις σε καποιον "Καλα Χριστουγεννα;"
Η με το στανιο συμβιωση διαφορετικων εθνοτητων επι δεκαετιες γιατι δεν εφερε την ανοχη και την αποδοχη;
Πρωην ΕΣΣΔ,πρωην Γιουκοσλαβια;
Τα συμφεροντα του ενος καταπατουν και ερχονται σε αντιθεση με τα συμφεροντα του αλλου.
Ειμαστε ζωα και θελουμε την αγελη μας.
Οπου ολα τα αλλα ζωα μοιαζουν και μουγκανιζουν σαν εμας.
Accept it...
Δεν θεωρω τους Τουρκους και τους αλβανους κατωτερους μας.
Ισα ισα που σαν πολεμοχαρης στρατογκαυλος τους θεωρω μαχητικους λαους-φυλες που δεν εχουν πεσει ακομα στη λουμπα του χοντρου κοιλαρα στην κοσμαρα του,δυτικου.
Αλλα τα συμφεροντα τους ερχονται σε αντιθεση με τα συμφεροντα μου,της χωρας μου εστω και την εχω γραμμενη στα αρχιδια μου.
Απλη λογικη.Θα τους τσακισω πριν με τσακισουν.
Προληπτικος πολεμος και προληπτικος ρατσισμος.
Μουσουλμανα υποψηφια που δεν προκειτε να "βγει" οποτε μην αγχωνεστε ελληναραδες.
Σκυψτε κ'αλλο νεοελληνες αρχοντες.Ο ραγιας επιστρεφει.
Ειναι τετοιες στιγμες που ευχομουν να ειχα γεννηθει στο Τελ-Αβιβ...

Τρι Μαϊ 09, 11:53:22 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τρι Μαϊ 09, 11:53:36 μμ 2006  
heinz said...

glenn said...

"Άρα, καλό θα είναι να μην κάνουμε τους ανήξερους"

Αυτό glenn είναι το πρόβλημα μ' αυτό το θέμα:

Οι μισοί λένε "Τούρκοι φονιάδες"
Τα "ξέρουν" όλα.
Οι άλλοι μισοί "Τούρκοι αδέρφια"
"Δεν ξέρουν" τίποτε.

Άντε τώρα να γίνει λογική κουβέντα...

Πάντως προσωπικά, σε κουβέντα περί Τούρκων, δεν συμμετέχω, κι άμα λάχει εξηγώ γιατί δεν μπορώ την ...μυθολογία.
Έχω και μαρτυρίες άφθονες φίλων Τουρκών να καταθέσω.

Περί κεμαλιστών, όποτε θέλετε!!

Τρι Μαϊ 09, 11:53:37 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

glenn said...
Τι είναι η Καραχασάν; Πολιτικός. Λαϊκίστρια είναι;
Αν πιστέψουμε στη θεωρία πιθανοτήτων, είναι.

Μπράβο ρατσισμός! Και με βάση την θεωρία των πιθανοτήτων. Για έναν άνθρωπο που ΔΕΝ είναι πολιτικός (τώρα ξεκινάει) και δεν τον ξέρουμε, του κολάμε την ρετσινιά. Και ρατσιστικό και ανόητο!

Τρι Μαϊ 09, 11:54:46 μμ 2006  
aphrodite said...

@heinz,

Αμάν ρε Gere, "Δηλαδή sweetie τι ζόρι τραβάς με τους Καραμανλήδες;", τι ασυντόνιστοι που είμστε σήμερα?!?!

Εννοώ με το Καράτουρκας, το κατα-θυμωμένος, αυτό που λένε έγινε "μεμέτης" απ'το κακό του, όχι το ότι όλοι τους είναι Τούρκοι...

Τρι Μαϊ 09, 11:54:58 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Ηeinz!,και πως εμαθες ελληνικα;..
(πρεπει να σαι καποιας ηλικιας...)

Τρι Μαϊ 09, 11:55:17 μμ 2006  
Stormrider said...

φυσικά και δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λέμε, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι ενώ δεν έχει η κοπέλα καμμία σχέση με την πολιτική την επιλέξανε ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι μουσουλμάνα.
όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την υποψηφιότητα της γίνεται αυτόματα ρατσιστής. πονηρός ο γιωργάκης.

ΥΓ. α, και τα πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων που ζητήσανε κάποιοι πολιτικοί φυσικά και μου φέρανε αναγούλα

Τρι Μαϊ 09, 11:56:12 μμ 2006  
heinz said...

Και έχετε υπόψη σας όλοι ότι, η γυναίκα δηλώνει Πομάκα.

Που ΔΕΝ είναι Τούρκοι, είναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ (άσχετα αν μερικοί - και μεταξύ τους - λένε ότι είναι απόγονοι απόμαχων - πομάκοι - του Μεγ. Αλεξάνδρου)

Αλλά και Τουρκάλα να δήλωνε, το ίδιο είναι. Ελληνίδα πολίτης.

Τρι Μαϊ 09, 11:58:32 μμ 2006  
aphrodite said...

(... ψιθυριστά.. αυτό ήτανε παιδιά... όσο κράτησε, κράτησε... ο harry επανήρθε, re-reloaded... βοήθειά μας! σσσστ!)

Τρι Μαϊ 09, 11:59:11 μμ 2006  
heinz said...

Εργοτελίνα said...

"Ηeinz!,και πως εμαθες ελληνικα;..
(πρεπει να σαι καποιας ηλικιας...)"

Μ' έθαψες χρυσό μου!!! Ο παππούς μου...
Εγώ είμαι 3η γενιά.

:-)))

Και είμαι 45 το ξανάπα

Τετ Μαϊ 10, 12:00:22 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

guerrero762 said...
Η πρωτη ρατσιστικη εθνοκαθαρση της ανθρωπινης ιστοριας ηταν η μεχρι αφανισμου γενοκτονια των "ανθρωπων του Νεαντερταλ".


Και θέλεις να μείνουμε εκεί!
Όλοι κάνουν εθνοκάθαρση, όλοι είναι ρατσιστές - άρα δικαιούμεθα και εμείς την μερίδα μας.

Τετ Μαϊ 10, 12:01:07 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Ηarry..ε,οχι και Βουλγαρα η Καραχασαν!!!..η Πομάκα,Αρχαια Θρακιωτισσα Μαινάδα,εκ της φυλης των Αγριάνων(που υπεταξε και στρατολογησε ο ΜΕΓΑΛΟΑΛΕΚΟΣ!!!....

Τετ Μαϊ 10, 12:02:55 πμ 2006  
Dormammu said...

Ούτως ή άλλως, είχαμε παλαιότερα μειονοτικούς βουλευτές (2 αν θυμάμαι καλά). Η υπερνομαρχία μας πείραξε..?

Ας κριθεί καλύτερα η Καραχασάν α) αφού και αν εκλεγεί και β) απο το έργο της.

Μόλις αρχίζουν και οι Φάκελοι στο Mega με το ίδιο θέμα...

Τετ Μαϊ 10, 12:04:48 πμ 2006  
heinz said...

aphrodite said...

"Αμάν ρε Gere, ... τι ασυντόνιστοι που είμστε σήμερα?!?!"

Α, άκου να δεις, άμα δεν έχεις χιούμορ σε στέλνω στη μαμά σου ε?

:-)

Τετ Μαϊ 10, 12:05:33 πμ 2006  
glenn said...

Είπες ΝΔ: "Για έναν άνθρωπο που ΔΕΝ είναι πολιτικός (τώρα ξεκινάει) και δεν τον ξέρουμε."

Για όνομα κύριε Δήμου. Εσείς, άνθρωπος της επικοινωνίας, να λέτε τέτοια πράγματα; Παριστάνετε τον Κινέζο; Δεν ξέρετε ότι ακριβώς ο νεοεισερχόμενος πολιτικός είναι αυτός που θα πειστεί να απευθυνθεί στο θυμικό του target group του; Παιδιά είμαστε;

Τετ Μαϊ 10, 12:05:47 πμ 2006  
heinz said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 12:08:04 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 12:08:41 πμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 12:09:26 πμ 2006  
heinz said...

Τελοσπάντων,

Η σύνθεση, το 1988 στην περιοχή Ξάνθης - Κομοτηνής ήταν περίπου 55% Τούρκοι, 40% Πομάκοι, οι άλλοι κυρίως Τσιγγάνοι (για το μουσουλμανικό τμήμα του πληθυσμού λέμε).

Δίνω τα στοιχεία της εποχής γιατί μετά με την εγκατάσταση των Ποντίων, έγινε μύλος.

ΤΟ 1950, η Βουλγαρία (τότε εχθρός) διεκδίκησε δικαιώματα για τους Πομάκους. Η Ελλάδα, αποφάσισε τότε να αντικαταστήσει τους όρους "μουσουλμάνους" και "μουσουλμανικό", με τους "Τούρκος" και "τουρκικό" για να σωθούμε από τον "κομμουνιστικό κίνδυνο".

οεδ

Τετ Μαϊ 10, 12:10:50 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ειναι τοσο προφανη για εμενα αυτα που λέτε ( αλλα οχι δυστυχως για τους πολλους,κριμα,το βλέπω γυρω μου... )

-Λενε της Νεας Δημοκρατιας οι υπερασπιστες πως το Πασοκ το εκανε ως κινηση εντυπωσιασμου και οχι πραγματικα προοδευτικα ( μιας και είναι μια νομαρχια που παραδοσιακα χανει ) ..... Δεν ξερω αν ισχυει αλλα κυριως δεν με ενδιαφερει!!Οποιες και να εινα οι προθεσεις του Πασοκ το θέμα ειναι αυτο το 45% ( που προσωπικα πιστευω πως είναι μεγαλυτερο ) .Το θέμα ανεδειξε το ρατσισμο μας

-Οι πιο πολλοι αν τους ρωτησετε θα πουν πως δεν είναι ρατσιστες αλλα τετοιες υποψηφιοτητες ευνοουν τα συμφεροντα των Τουρκων μιας και οι μουσουλμανοι έλληνες παιρνουν γραμμη απο την Τουρκια....
Πραγματικα δεν ξέρω,πάντως το αμφισβητω και αυτο ( ασε που μουσουλμανος δεν σημαινει καταναγκαστικα Τουρκος ) αλλα το κυριοτερο είναι πως αν μπουμε σε αυτη τη λογικη τοτε τερμα όλες οι ελευθεριες,θα γινουμε ιδιοι με οποιον τυχον απολιτιστο.

Τα κειμενα σας είναι τραγικα επικαιρα και δυστυχως τραγικα επικαιρα θα παραμεινουν...ο ρατσισμος,ο φανατισμος,είναι αρρωστιες του πνευματος που μονο με παιδεια λύνονται,και δεν την βλέπω να έρχεται....

12:08 πμ

Τετ Μαϊ 10, 12:10:55 πμ 2006  
kahri said...

Η αντίδραση των γνωστών εθνοκάπηλων και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν εκπλήσσουν δυστυχώς κανέναν. Οι δημοσκοπήσεις από το ’86 που αναφέρει ο ΝΔ αποδεικνύουν ότι δεν περιμέναμε το «κύμα της αλβανικής εγκληματικότητας» για να γίνουμε ρατσιστές.
Το ψαχνό στο θέμα με την Καραχασάν όμως φοβάμαι ότι βρίσκεται στο πολιτικάντικο πεδίο. Γάτα ο Αλέκος Παπαδόπουλος, σου λέει βάλε τη μουσουλμάνα σε μια περιοχή που είναι χαμένη από χέρι, γιατί:
1. Θα ξεμπροστιάσουμε όλη την εθνικιστική σαβούρα της ΝΔ συμπεριλαμβανομένου του παπαδαριού και θα σπείρουμε αναμπουμπούλα.
2. θα κερδίσουμε πάλι τους μουσουλμάνους της Θράκης, πολλοί από τους οποίους το γύρισαν στον Καραμανλή στις τελευταίες εκλογές υπακούοντας σε τουρκική γραμμή (το ξέρω από φίλους πομάκους)
3. θα βγει στη φόρα και η ιστορία με το νεοδημοκράτη μουσουλμάνο βουλευτή και τα κοννέ του με τους Τούρκους και δεν θα μπορούνε να μας λένε και προδότες.
Παρ' όλα αυτά, έστω και αν έγινε για ταπεινούς λόγους, εκτιμώ αυτή την κίνηση γιατί δημιουργεί προηγούμενο.

Τετ Μαϊ 10, 12:13:38 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Πάντως προβλέπω πως η κ.Καραχασαν θα πάρει καλο ποσοστο..

Οχι φυσικα γιατι οι Ελληνες θα καθήσουν ορθολογιστικα να κρίνουν το πρόγραμμα της,αλλα γιατι είμαστε ένας λαος που αντιδρα συναισθηματικα.Και στην προκειμενη περιπτωση θα υπερασπιστουμε αυτον που του την πέφτουν όλοι,είτε αξίζει,είτε όχι ( να παρολο το ρατσισμο μας,θα πάρει αρκετες << συναισθηματικες >> ψηφους )

Τετ Μαϊ 10, 12:14:53 πμ 2006  
heinz said...

takis said...

"μιας και οι μουσουλμανοι έλληνες παιρνουν γραμμη απο την Τουρκια....
Πραγματικα δεν ξέρω,πάντως το αμφισβητω και αυτο "

Να μην το αμφισβητείς αυτό καθόλου. Δε μιλάμε για όλους, όχι βέβαια, ούτε καν ίσως για πολλούς. Αλλά υπάρχουν στοιχεία συγκεκριμένα.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι, η ηλίθια πολιτική του ελλ. κράτους, άφησε χώρο στη ΜΙΤ να αλωνίζει στη Θράκη. Ενώ στην Κω ή στη Ρόδο για παράδειγμα, δεν τρέχει τίποτα.

Νυστάζω όμως. Ες αύριον... καληνύχτα!!

Τετ Μαϊ 10, 12:14:57 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@heinz
Nα μην το αμφισβητω καθολου?
Δεν γινεται....

Και αν κάποιοι παιρνουν γραμμη ( γιατι οχι,θα υπάρχουν ) θα υπάρχουν και καποιοι άλλοι που δεν θα παιρνουν γραμμη.Μη τους βαζουμε όλους στο ιδιο καζανι.Εγω απορριπτω τη φράση:όλοι κάνουν το ταδε

Τετ Μαϊ 10, 12:18:53 πμ 2006  
M.M. said...

ND

distixos,
yia tin Galia, den ine toso rodina.

Diefcriniseis(apo tin kathimirini zoï):
gambros kinezos nai,evreos metria,mavros ligo,algerinos OXI,mousoulmanos POTE.

Kai ales diacriseis:
Fili apo notioditiki mikri poli pandreftike martinikezo kai i gonis tis tin petaxan exo.
Oxi dioti itan black(opos logika nomiza),
ala epidi itan KATHOLIKOS(ikogenia protestandes)

Den xero an tha vgoume pote apo afto to vourko tou ratsismou kai tou sovinismou

Τετ Μαϊ 10, 12:19:12 πμ 2006  
glenn said...

Εϊπες harry: "Πρωτον,ο γραικος θεωρει τον εαυτο του αρχαιο."

Επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως γενετικά 75% είμαστε "καρφί απόγονοι" απ' τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. 8% μέση ανατολή και τα υπόλοιπα Τούρκοι, Βούλγαροι κλπ.

Τετ Μαϊ 10, 12:20:38 πμ 2006  
vaggelis said...

πού φτάσαμε ,τη φωνή της λογικής να την εκφράζει ο ακροδεξιός καρατζαφέρης,δηλαδή να καταργηθούν οι γελοίες υπερνομαρχίες που έγιναν για να μην μπορεί να βγεί μουσουλμάνος

Τετ Μαϊ 10, 12:21:18 πμ 2006  
heinz said...

@takis

Νομίζω όμως ότι δεν διάβασες. Το ξαναβάζω:

Δε μιλάμε για όλους, όχι βέβαια, ούτε καν ίσως για πολλούς.

Τετ Μαϊ 10, 12:21:28 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Φοβάμαι,φοβάμαι τους ρατσιστες με δημοκρατικο προσωπειο...είναι οι πιο επικινδυνοι.Τους ακους,μιλανε,μιλανε,μια χαρα,δημοκρατικα και ωραια και κάποια στιγμη σου πετάνε το μαργαριταρι...

Τετ Μαϊ 10, 12:23:14 πμ 2006  
heinz said...

@glenn

"Επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως γενετικά 75% είμαστε "καρφί απόγονοι" απ' τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. "

Kαι γω, και γω!!! Από το Ικόνιο ήτανε κι αυτοί που λες ε??

Τετ Μαϊ 10, 12:24:26 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@HEINZ

Το διαβασα και συμφωνουμε.Απλα ήθελα να σας τονισω τι εννοω με το << αμφισβητω >>

Τετ Μαϊ 10, 12:24:58 πμ 2006  
heinz said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 12:26:53 πμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 12:27:17 πμ 2006  
heinz said...

Ego eimai Yunan!!!
Karamanliyim, Yunan!!!

Τετ Μαϊ 10, 12:28:40 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

glenn said...
Είπες ΝΔ: "Για έναν άνθρωπο που ΔΕΝ είναι πολιτικός (τώρα ξεκινάει) και δεν τον ξέρουμε."

Για όνομα κύριε Δήμου. Εσείς, άνθρωπος της επικοινωνίας, να λέτε τέτοια πράγματα; Παριστάνετε τον Κινέζο; Δεν ξέρετε ότι ακριβώς ο νεοεισερχόμενος πολιτικός είναι αυτός που θα πειστεί να απευθυνθεί στο θυμικό του target group του; Παιδιά είμαστε;

Παιδιά κακοηθέστατα. Που αποδίδουμε ιδιότητες σε νέους πολιτικούς χωρίς να τους έχουμε δει. Τι άλλο είναι ο ρατσισμός από τη επικράτηση στερεοτύπων - που αγνοούν και την πραγματικότητα.

Η περίπτωση ένας νέος πολιτικός να κάνει λαϊκισμό είναι ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ πολύ χαμηλή.

Θα σας μείνει η λάσπη...

Τετ Μαϊ 10, 12:29:47 πμ 2006  
heinz said...

Κι αυτά που λέει o harry κι αυτά που λέει ο glenn, είναι μετά συγχωρήσεως μαλ... (άντε τώρα, ε!!!)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει βάση για συζήτηση, είναι αν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού.

Αφήστε το DNA για τους γενετιστές, μπας και δούμε καμμιά προκοπή...

Συμφωνούμε σ' αυτό;
Είσαι δηλαδή εθνοτικά ότι νοιώθεις;

Τετ Μαϊ 10, 12:33:16 πμ 2006  
glenn said...

Ωστε έτσι ε; Κοιταχτείτε τώρα στον καθρέφτη και φτύστε. Σας την έφερα. Για να σας δείξω ποιοι είστε. Μόλις πέταξα ένα (εύκολο) πυροτέχνημα περί Πλάτωνα, σπεύσατε να το αντικρούσετε. Στο λογικό επιχείρημα όμως, που μάλλον μόνο ο Δήμου κατάλαβε και το αντιμετωπίζει ως επικίνδυνο, όλοι κάνετε τις πάπιες. Αυτοί είστε...

Τετ Μαϊ 10, 12:33:30 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@heinz
Συμφωνούμε σ' αυτό;
Είσαι δηλαδή εθνοτικά ότι νοιώθεις;


Πολυ σωστα,όπως είπατε το δικαιωμα του αυτοπροσδιορισμου.Μπορει η κ.Καραχασαν να νιωθει και αρκετα τουρκαλα ή οτιδήποτε άλλο.Αυτο ομως δεν της αφερει κανενα δικαιωμα...

Τετ Μαϊ 10, 12:37:11 πμ 2006  
ioannisk said...

Μόνο και μόνο ότι γίνεται συζήτηση για το θρήσκευμα μιας υποψήφιας στην υπερνομαρχία Θράκης-Ανατολικής Μακεδονίας (ή όπως στην ευχή ονομάζεται) δείχνει πόσο ρατσιστική είναι η κοινωνία μας. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για Φασιστόδουλους.
Οκ προφανώς υπάρχει και το post του Heinz (post 11:53 μμ) ή και του Harry reloaded και πολλών άλλων.

@Stormrider said...
Συμφωνώ πως είναι πολιτικό Marketing του κ...

@Dormammu said...
Σε κάθε εκλογές όλα τα κόμματα κατεβάζουν μουσουλμάνους υποψηφιους στις εκλογές.

takis vasilopoulos said...
"ασε που μουσουλμανος δεν σημαινει καταναγκαστικα Τουρκος" Στα βαλκάνια αυτό σημαίνει.
post 12:23 ναι αυτοί είναι οι χειρότεροι.

glenn said...
"Επιστημονικές έρευνες" άσε ρε glenn την βιολογική συνέχεια την είχε επικαλεστεί και ένας Γαρμανός πριν από 70 χρόνια.

Άσχετο χθες ήταν η 9η Μαϊου, η μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θεωρητικά γιορτάζουμε την συμφιλίωση των λάων. Πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη...

Τετ Μαϊ 10, 12:38:43 πμ 2006  
gargoyle said...

Ωραία glenn. Κάνεις πειράματα και καλά στο blog. Αν είσαι πια τόσο ερευνητική φύση κάνε κανένα διδακτορικό να γουστάρεις.

Τετ Μαϊ 10, 12:39:38 πμ 2006  
heinz said...

glenn said...

"Ωστε έτσι ε; Κοιταχτείτε τώρα στον καθρέφτη και φτύστε. Σας την έφερα. Για να σας δείξω ποιοι είστε."

Μου φαίνεται ότι τόχασες glenn....

Τετ Μαϊ 10, 12:40:06 πμ 2006  
glenn said...

Ώπα κι ο ioanisk στη φάκα! Ετεροχρονισμένος αυτός. Αυτά όμως να τα βλέπει ο Δήμου για τον τρόπο που διαβάζονται τα σχόλια και τι τραβάει το μάτι (κι όχι το μυαλό).

Τετ Μαϊ 10, 12:40:56 πμ 2006  
J.J.P. said...

To δικαίωμα του εθνοτικού ή άλλου αυτοπροσδιορισμού δεν ξέρω αν το αναγνωρίζουμε, πάντως ως χώρα έχουμε υπογράψει σε διεθνείς συνθήκες ότι το αναγνωρίζουμε, όπως και οι περισσότερες χώρες ! Και επειδή στο http://oloklirono.blogspot.com αυτό ακριβώς το θέμα προσπαθώ να αναπτύξω, θα μου επιτρέψετε να παραθέσω εδώ την κεντρική ιδέα: Μπορεί η κ.Καραχασάν να είναι Ελληνίδα (ή ίδια λέει ότι είναι, άρα είναι σύμφωνα με τα ισχύοντα στο διεθνές δίκαιο). Ας πούμε ότι μπορεί και να μην είναι Ελληνίδα και να είναι Τουρκάλα. ΄Ενα πράγμα όμως ΔΕΝ γίνεται με τίποτε: Να ειναι τόσο Ελληνίδα όσο χρειάζεται για να μην τολμήσουν οι Τούρκοι να πουν ότι είναι δική τους και την ίδια στιγμή να είναι τόσο Τουρκάλα όσο χρειάζεται για να μην τολμήσει η ίδια να ισχυριστεί ότι είναι δική μας. Δηλαδή τί (της επιτρέπουμε να...) είναι; Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω...

Τετ Μαϊ 10, 12:41:40 πμ 2006  
Antiphonist said...

ΝΔ said: "Διαθέτουμε σε αυτόν τον τόπο μία διαχρονική μόνιμη κλίκα από επαγγελματίες πατριώτες, που τόσα δεινά έχουν συσσωρεύσει στην πατρίδα. Αυτοί μας έκαψαν το 1897, («η εθνική μας τύφλωσις»), το 1922, και το 1974 στην Κύπρο."

-------

Το γνωστό σήμα/σύμβολο "Δεν Ξεχνώ" για την Κύπρο αν δεν κάνω λάθος σχεδιάστηκε από τον Νίκο Δήμου. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπήρχε ποτέ κάθαρση και οι φουστανελάδες καλά κρατούν. Να λοιπόν που ξεχνούμε (στατιστικώς αποδεδειγμένα μάλιστα). Όποιες και να ναι οι σκοπιμότητες της υποψηφιότητας Καραχασάν η ουσία παραμένει: όλοι αυτοί οι Ελληνάρες των παραθύρων υποστηρίζονται από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων...

Και για να θυμόμαστε (απόσπασμα από την σελίδα του Νίκου Δήμου):

Το σήμα σύμβολο "Δεν ξεχνώ" δημιουργήθηκε το πρωί της 14ης Αυγούστου 1974 – την ημέρα που ο δεύτερος Αττίλας έκοψε την Κύπρο στα δύο. Ακούγοντας τα νέα στο ραδιόφωνο, οραματίστηκα την Κύπρο μαχαιρωμένη και την γραμμή του Αττίλα σαν μία ροή πηγμένου αίματος που σιγόσταζε. Όταν έφτασα στο γραφείο μου (τότε είχα την διαφημιστική εταιρία) κάλεσα τον διευθυντή του σχεδιαστηρίου, τον Δημήτρη Γεωργιόπουλο, του έδωσα ένα χάρτη της Κύπρου, την ιδέα και το κείμενο. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Τυπώσαμε χιλιάδες αυτοκόλλητα, τα στείλαμε στις εφημερίδες και κατακλυσθήκαμε από αιτήσεις. Τυπώσαμε ό,σα μπορούσαμε, κάναμε αντίγραφα της μακέτας και τα δίναμε σε όποιον ήθελε να τυπώσει για λογαριασμό του, μεταφράσαμε το σύνθημα σε πολλές γλώσσες (μας το ζητούσαν, μαζί με μακέτες, Έλληνες φοιτητές από όλο τον κόσμο). Πήραμε εκατοντάδες γράμματα – το σημαντικότερο από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Τώρα το σήμα-σύμβολο έχει γίνει κοινό κτήμα – ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν την προέλευσή του. Αλλά για μένα είναι κάτι πολύ προσωπικό: ένας φόρος τιμής και αγάπης στα μέρη εκείνα της Κύπρου – Κυρήνεια, Μπελλαπάις, Σαλαμίνα, Αμμόχωστο – που είχα επισκεφθεί και αγαπήσει τρία χρόνια πριν την εισβολή.

Τετ Μαϊ 10, 12:42:50 πμ 2006  
ioannisk said...

sorry glenn φαίνεται πως είμαι ποντικάκι...

Τετ Μαϊ 10, 12:43:10 πμ 2006  
mickey said...

Μη ντρέπεσαι Νίκο, εκείνοι να ντρέπονται!

Ακόμα γίνεται χαμός στο προηγούμενο και πάμε από το ένα θέμα στο άλλο. Θα τα παίξουμε στο τέλος. Μωρέ καλά κάνω τις τελευταίες μέρες και ασχολούμαι με πιο ...ενδιαφέροντα πράγματα ;)

Τετ Μαϊ 10, 12:44:18 πμ 2006  
kahri said...

ioannisk commenting takis...
"ασε που μουσουλμανος δεν σημαινει καταναγκαστικα Τουρκος" Στα βαλκάνια αυτό σημαίνει.
Χοντρή ανακρίβεια. Καραμπινάτο αντιπαράδειγμα: οι βαλκάνιοι Βόσνιοι μουσουλμάνοι.

Τετ Μαϊ 10, 12:45:29 πμ 2006  
cthemelis said...

τελικά ο γιωργάκης έκανε (επιτέλους) μια έξυπνη πολιτική κίνηση, όπως φαίνεται απο τον τρόπο που "τσίμπησαν" όλοι.
Το χαρακτηριστικό με τους μουσουλμάνους της θράκης είναι ότι τα λοιπά της ελλάδος παιδιά τους αμφισβητούν οποιαδήποτε εθνική καταγωγή. Οταν κάποιοι απο αυτούς νισχυρίζονται ότι είναι τούρκοι, εμφανίζονται οι (μορφωμένοι, τάχα μου) ελληναράδες κραδαίνοντας την Συνθηκη της Λωζάνης και τους λενε ότι είναι ελληνες μουσουλμανικού θρησκεύματος...(υπάρχουν και οι...παραμορφωμένοι που τους λενε ότι εισαστε ελληνες που αλλαξοπιστησατε). Οταν παλι καποιοι απο αυτούς πουν "ειμαστε ελληνες" τους την ξαναπέφτουν ολοι οι προηγουμενοι και τους λενε...οχι εισαστε τουρκοι.
και βεβαια ακουμε και παλι το τρισβλακωδες ερωτημα "και αν γινει πολεμος με ποιους θα πατε". Βαρυεμαι αφορητα τους καραπαπαρηδες.

Τετ Μαϊ 10, 12:46:17 πμ 2006  
Isisdoros said...

Μιλώντας για Πομάκους.
Pomakoi

Τετ Μαϊ 10, 12:47:27 πμ 2006  
cobden said...

Βλέποντας απόψε το δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ, δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως θα συμφωνούσα με μια τοποθέτηση του Καρατζαφέρη, έστω και για λόγους διαφορετικούς από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.Είπε λοιπόν ο κύριος Καρατζαφέρης, αφού θεωρούμε τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης , Έλληνες πολίτες με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται αυτο, τότε
1) Γιατί δεν καταργούμε τις υπερνομαρχίες,ώστε να είναι πιο εύκολο να εκλεγεται και μουσουλμάνος νομάρχης;Τί έχουμε να φοβηθούμε;
2) Γιατί δεν υπάρχει ανώτερος αξιωματικός του ΕΣ από τη μουσουλμανική μειόνοτητα;
3) Γιατί δεν υπάρχει Ελληνας μουσουλμάνος, πιλότος σε πολεμικό αεροσκάφος μας;;
Αμέσως όλοι οι δήθεν ανοιχτόμυαλοι συνομιλητές που μέχρι τότε κόπτονταν για τα δικαιώματα της μειονότητας, αντέδρασαν...."Μην τα ισοπεδωνουμε όλα, "άλλο τα ίσα δικαιωματα και άλλο η αυτοπροστασία μας", είπε ο κύριος Χατζηνικολάου και συμπλήρωσε εξυπνακίστικα πως "η κυρία Καραχασάν δεν πρόκειται να πιλοτάρει πολεμικό αεροσκάφος, νομάρχης θα εκλεγεί"...Συμπέρασμα; Yποκριτική όλη αυτή η συζήτηση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα...Ακόμη και οι λεγόμενοι "προοδευτικοί" βάζουν σαφή όρια σε αυτα...Για όλες τις ελληνικές πολιτικές παρατάξεις, τα ατομικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων διαχρονικά, είναι κάτι δευτερεύον...Ζούμε σε ένα κράτος , όπου υπεράνω όλων,βρίσκεται η "εθνική ασφάλεια " και η "αυτοπροστασία" μας...

Τετ Μαϊ 10, 12:50:14 πμ 2006  
heinz said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 12:51:30 πμ 2006  
heinz said...

Tο χαβά μααααςςςς (hava).

Δεν παίζει ρόλο αν είναι Τουρκάλα, Ισπανίδα, Μογγόλα, Γιαπωνέζα, Ζαϊρινή.

Είναι Ελληνίδα πολίτις. Έχει συνταγματικά δικαιώματα.

Και για να μην κάνουνε μερικοί τους ψευτοδημοκράτες και τους εκ του ασφαλούς αντιρατσιστές, θα πω κάτι προσωπικό, νομίζω 25 χρόνια μετά, μπορώ πια:

Πήρα διαταγή κάποτε (θητεία), να παρακολουθήσω μουσουλμάνο βουλευτή που έκανε περιοδεία σε μειονοτικά χωριά.
Η Θράκη έβραζε και τα επεισόδια ήτανε καθημερινά.

Heinz: Λυπάμαι, δε γίνεται.
Αξκος: Και γιατί;
Heinz: Είναι μέλος της Βουλής.
Aξκος: Μα, είναι πράκτορας της ΜΙΤ.
Heinz: Ίσως. Να μην τον βγάζαν βουλευτή. Αποκλείεται να τον παρακολουθήσω, συγγνώμη.
Αξκος: ΟΚ.

Ε, αυτό κυρίες και κύριοι, στην Τουρκία δε θα μ' έπαιρνε να το κάνω με τίποτα. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Τετ Μαϊ 10, 12:52:16 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@cobden

Tο ακουσα και εγω και πρπβληματιστηκα.Δεν γνωριζω,οντως απαγορευεται μουσουλμανος να γινει πιλοτος?Παραξενο ακουγεται...καποιος που ξέρει ας μας πει

Τετ Μαϊ 10, 12:52:43 πμ 2006  
glenn said...

Άντε μπράβο λοιπόν, τώρα που ηρεμήσατε, πάρτε θέσεις στο ουσιώδες που είναι και το θέμα του ποστ. Είναι λαϊκίστρια η Καραχασάν ή όχι; Θα απευθυνθεί στο θυμικό του target group της όπως θα της συστήσουν μετά μανίας οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι; Τι διαφορά έχει αυτού του είδους ο λαϊκισμός από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;

Τετ Μαϊ 10, 12:56:06 πμ 2006  
aggelos-x-aggelos said...

Το θέμα το έμαθα από αυτό το blog (που χρόνος για τηλεόραση με τόσα post-comments) και δεν έχω πλήρη άποψη. Οπότε μπορεί να πω και βλακεία. Αλλά θα την πω γιατί έχω κέφια.

Όποιος δεν τη γουστάρει να μη την ψηφίσει.

Τώρα αν το θέμα έχει κάποια διάσταση που δεν έχω πιάσει sorry

Τετ Μαϊ 10, 12:56:43 πμ 2006  
Μαύρος Γάτος said...

Δον Γάτο, επειδή μοιάζει αδύνατον ν'αλλάξουμε την χώρα (δηλαδή τους Ελληναράδες που την μολύνουν),

μήπως, ν'αλλάζαμε χώρα....

πριν μας κάψουν σε καμμιά πυρά...

Σ;(((

Τετ Μαϊ 10, 12:57:38 πμ 2006  
cthemelis said...

glenn αυτη την μπουρδα μετα συγχωρησεως για τις σοβαρες επιστημονικες ερευνες που απεδειξαν οτι 75% καταγομαστε απο τους αρχαιους ελληνες κλπ. μου λες και την σοβαρη βιβλιογραφια που υποθετω οτι εχεις να την μελετησω και γω;;

Τετ Μαϊ 10, 12:58:21 πμ 2006  
ioannisk said...

ahri said...
"Χοντρή ανακρίβεια. Καραμπινάτο αντιπαράδειγμα: οι βαλκάνιοι Βόσνιοι μουσουλμάνοι.' Συμφωνώ υπό όρους, όπως και ένα μέρος των Αλβανών.
Αυτό που ήθελα να πω είναι πως στα Βαλκάνια το έθνος ορίζεται από την θρησκεία και σε γενικές γραμμές υπάρχει η ταύτιση Μουσουλμάνος = Τούρκος. Έχεις ακούσει την έκφραση "Τουρκαλβανός"; Αν θυμάσαι πριν από 10 χρόνια στην Ελλάδα υπήρχε η εναντίωση στους Βόσνιους Μουσουλμάνους και γιατί θεωρούνταν δυνητικοί Τούρκοι λόγο θρησκεύματος.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η άποψη μου.

Τετ Μαϊ 10, 12:58:29 πμ 2006  
heinz said...

@glenn

Ο λαϊκισμός είναι - κυρίως - του Γιωργάκη εδώ.
Αλλά, το θέμα του ρατσισμού που έθεσε ο ΝΔ είναι νομίζω πιο σοβαρό.

Τετ Μαϊ 10, 12:58:50 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@glenn

Tι σημασια εχει αν είναι λαικιστρια η οχι?Μπορει να,μπορει οχι,θα αποδειχθει.
Νομιζω πως το σημαντικο ( και το θεμα μας ) είναι ο ρατσισμος..

Τετ Μαϊ 10, 12:59:16 πμ 2006  
cobden said...

@takis vasilopoulos
Όταν κάνεις τη θητεία σου, Τάκη, θα διαπιστώσεις πως είναι πολύ δύσκολο να βρείς Έλληνα μουσουλμάνο φαντάρο στα σύνορα με την Τουρκία(είτε στον Έβρο, είτε στα νησιά)

Τετ Μαϊ 10, 01:00:11 πμ 2006  
glenn said...

Πω πω, τι φακάρα ήταν αυτή; Πόσοι θα πέσουν μέσα ακόμη; Πως διαβάζονται τα κόμμεντς; Με τι σειρά; Θεέ μου.

Τετ Μαϊ 10, 01:00:42 πμ 2006  
aggelos-x-aggelos said...

@ cobden

Δεν νομίζω ότι ο Καρατζαφέρης τα υποστήριζε αυτά που έλεγε, χωρίς να τον ακούσω βέβαια. Φαντάζομαι όμως ότι εννοούσε ότι οπώς δεν... έτσι και να μη...

Άρα δεν νομίζω ότι συμφωνείς

Τετ Μαϊ 10, 01:01:12 πμ 2006  
glenn said...

Χμμ, όπως το περίμενα. Έχει μια λέξη στα εγγλέζικα γι' αυτό... dodge λέγεται. Στα ελληνικά, "για την ταμπακιέρα κουβέντα".

Τετ Μαϊ 10, 01:03:41 πμ 2006  
ioannisk said...

Αυτό που ξέρω Heinz έιναι πως ο πατριάρχης της Istanbul περιοδεύει στην Ελλάδα σαν ΕΛΛΗΝΑΣ (όχι πολίτης) ο μουφτής των μουσουλμάνων της Θράκης ως τι περιοδεύει στην Τουρκία (αν έχει πάει ποτέ);

Την Ελλάδα θα την κρίνω σαν χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή τους 1ου κόσμου και δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτους κ... Απλό - Απλούστατο...

Τετ Μαϊ 10, 01:05:08 πμ 2006  
glenn said...

@cthemelis: Εσένα, αν κατάλαβες, σε αφορά το σχόλιό μου των 1:00πμ.

Τετ Μαϊ 10, 01:05:38 πμ 2006  
cobden said...

@aggelos-x-aggelos
Ο Καρατζαφέρης πράγματι τα έλεγε με τη λογική που περιγράφεις, γι αυτό έγραψα πως συμφωνώ με τα ερωτήματα που έθεσε άλλα για διαφορετικούς λόγους...Όμως δεν του απάντησε κανένας επί της ουσίας..Πως γίνεται δηλάδη, να εμπιστευόμαστε εναν Έλληνα μουσουλμάνο να γίνει νομάρχης και δεν τον εμπιστευομαστε να αναλάβει υπεύθυνη θέση στον Ελληνικό Στρατό...

Τετ Μαϊ 10, 01:06:37 πμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 01:08:33 πμ 2006  
heinz said...

Το δικαίωμα στον εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό, αποτελεί τη μόνη λογική βάση συζήτησης.

Τα περί καταγωγής, φυλής, DNA, UPS, CBS, ABS κλπ. κλπ. είναι τρίχες κι άσχετα.

Γιατί δεν ζούμε σε νομαδικές μορφές οργάνωσης, οπότε πάνε κι οι φυλές (προ πολλού μάλιστα).

Τετ Μαϊ 10, 01:14:53 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Μια ερώτηση: Μήπως το να χρίζεις κάποιον υποψήφιο με μοναδικό κριτήριο το θρήσκευμά του συνιστά -- εκτός από λαϊκίστικη και κουτοπόνηρη κίνηση -- και ρατσισμό;

Από την άλλη, ίσως να ήταν πράγματι έξυπνη κίνηση, αν ο Γ.Π. είχε όντως προβλέψει τις ηλίθιες αντιδράσεις που θα ακολουθούσαν -- ή ήθελε να τις προκαλέσει για να κάνει τους αντιπάλους του ρεζίλι.

Αλλά δεν τον έχω ικανό για κάτι τέτοιο...

Τετ Μαϊ 10, 01:15:37 πμ 2006  
glenn said...

Κι εσύ harry τέκνον; Για την ταμπακιέρα κουβέντα, έτσι;

Εγώ θα το επαναλαμβάνω, έως ότου η Καραχασάν κριθεί και υβρισθεί όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολιτικοί. Για σας δουλεύω βρε...ή μήπως όχι;

Ξανά: Είναι λαϊκίστρια η Καραχασάν ή όχι; Θα απευθυνθεί στο θυμικό του target group της όπως θα της συστήσουν μετά μανίας οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι; Τι διαφορά έχει αυτού του είδους ο λαϊκισμός από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;

Τετ Μαϊ 10, 01:16:16 πμ 2006  
cthemelis said...

glenn, δεν ήταν φακαρα, ηταν κατι που αρχιζει απο μ.-και δεν εχει και καμμια αποδεικτικη αξια για ο,τιδηποτε. οσο για τα κομμεντς, προφανως διαβαζονται με την σειρα. εχεις καποιον τροπο εσυ μηπως και τα διαβαζεις αλφαβητικα;
για την θητεια: οταν εκανα προπαιδευση-θητεια στου παλασκα, οι μουσουλμανοι ηταν ή κηπουροι ή μαγειροι. δεν νομιζω επισης οτι υπηρετησε και καποιος ουτε σαν απλος ναυτης σε πλοιο του πν. και αμφιβαλλω αν υπαρχει εστω και κατωτερος αξιωματικος.

Τετ Μαϊ 10, 01:17:10 πμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 01:17:12 πμ 2006  
alombar42 said...

Οι Ελληνες δεν είμαστε ρατσιστές. Απλά όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες αυτοί μάζευαν βελανίδια - οι παλιοπίθηκοι, που θέλουν και αξιώματα!

--
Δεν έχω χρόνο να διαβάσω αλλά υπόσχομαι να σώσω το σύνολο μαζί με τα σχόλια. Για κάποιο λόγο, γελάω προκαταβολικά :)

Τετ Μαϊ 10, 01:17:17 πμ 2006  
kahri said...

Μιας και δεν υπάρχει κανείς που να συντάσσεται με τον Καρατζαφέρη, νομίζω ότι το θέμα που βάζει ο glenn έχει ενδιαφέρον. Μήπως η πολιτική ορθότητα της ανεκτικότητας είναι ανεστραμμένος ρατσισμός; Μήπως ο Καρατζαφέρης πέφτει θύμα του δικού μας ρατσισμού; Και μήπως και εμείς στρουθοκαμηλίζουμε όταν μιλάμε για πλήρη ανεκτικότητα όπως κάνουν οι εθνικόφρονες όταν λένε ότι θα έδιναν τα πάντα για την πατρίδα ενώ στην πράξη βουτάνε από αυτή όσα μπορούν;
Η Καραχασάν θα χειραγωγήσει τους πολίτες με εξίσου χυδαίο τρόπο όσο ο Χριστόδουλος; Μας πετάνε την Καραχασάν για να ξεχάσουμε την ανεργία και τα ουσιαστικά προβλήματά μας;

Τετ Μαϊ 10, 01:18:23 πμ 2006  
heinz said...

glenn πουλάκι μου ησύχασε.
Αν θεωρείς ότι κάθε πολιτικός είναι αναπόδραστα λαϊκιστής, πέστο καθαρά και μη μας πρήζεις

Τετ Μαϊ 10, 01:19:25 πμ 2006  
aggelos-x-aggelos said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 01:19:50 πμ 2006  
Antiphonist said...

@Τάκης

Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται ο Καραντζαφέρης αλλά το ακόλουθο είναι από το καταστατικό του Ελληνικού στρατού

ΑΡΘΡΟ 3
Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΟΡΚΟΣ
1. Όποιο άτομο εντάσσεται στις τάξεις του Στρατού, υποχρεώνεται να
δώσει τον πιο κάτω όρκο στη Σημαία και το Ιερό Ευαγγέλιο ή στα Ιερά Σύμβολα που πιστεύει καθένας.

Τετ Μαϊ 10, 01:22:53 πμ 2006  
glenn said...

@cthemelis: Προφανώς δε συχνάζεις σ' αυτό το μπλογκ ε;

Τετ Μαϊ 10, 01:23:08 πμ 2006  
cthemelis said...

συνεχιζω: η ερωτηση που εγινε πριν για χειριστες πολεμικων αεροσκαφων ειναι αφελης (ή χαβαλες). εννοειται οτι δεν υπαρχει για τα παραπανω καποια εγγραφη απαγορευση.
για οσους τυχαινει να μην τα γνωριζουν: μεχρι πριν λιγα χρονια εθεωρουντο "αλλογενεις" και οποιος ελλ. μουσουλμανος μεταναστευε, του αφαιρειτο η ιθαγενεια (!). Επισης ηταν αδυνατον να βγαλουν οικοδομικη αδεια για να χτισουν και αντιμετωπιζαν μεγαλες δυσκολιες στην μεταβιβαση ακινητων, στην ληψη διπλωματος οδηγησεως κλπ. πολλα απο αυτα αλλαξαν προς το καλυτερο επι οικουμενικης ή κυβερνησεως μητσοτακη, δεν θυμαμαι ακριβως.
γενικα η ελληνικη πολιτικη σε κεινα τα μερη ήταν τοσο βλακωδης που τους εστελνε με ευχες στα χερια (και την αγκαλια) της τουρκιας.

Τετ Μαϊ 10, 01:23:20 πμ 2006  
aggelos-x-aggelos said...

Γιατί όλοι γράφετε (καλά οι περισσότεροι αλλά ο harry κάνει για πολλούς) λες και κατέχετε την απόλυτη αληθεια;

Λίγες μέρες πριν ο Andy έκανε αναφορά σε ένα βιβλίο "Οι σκεπτικοί". Το πήρα σήμερα και πιστεύω ότι η συζήτηση -και όχι μόνο αυτή- θα γινόταν πολύ πιο ωραία αν το διαβάζαμε όλοι.

Και κάτι άλλο.

Που είναι οι γυναίκες;
Ωέο;

Τετ Μαϊ 10, 01:24:20 πμ 2006  
heinz said...

aggelos-x-aggelos said...

"Που είναι οι γυναίκες;
Ωέο;"

Δεν το εκφέρεις σωστά. Το σωστό είναι

(που είσαι) ΩΡΑΙΟ;

..και βγαίνουν στη σκηνή.

Τετ Μαϊ 10, 01:24:22 πμ 2006  
cobden said...

Πάντως, επί της ουσίας, απ'όσο άκουσα την κυρία Καραχασάν να μιλάει, ούτε εντυπωσιάστηκα από τη σπιρτάδα του λόγου της, ούτε έμεινα έκθαμβος από την πρωτοτυπία των απόψεων της....Ξύλινος λόγος και αυτή...Είχαμε και πιο έξυπνα παιδάκια στη Νομική :-))

Τετ Μαϊ 10, 01:24:48 πμ 2006  
glenn said...

@heinz: Ποιο "πουλάκι" έχεις στο μυαλουδάκι σου βρε heinz;

Τετ Μαϊ 10, 01:25:31 πμ 2006  
aggelos-x-aggelos said...

...(συνεχίζω το προηγούμενο)

Και είναι και της σχολής του οικοδεσπότη μας

@heinz
Ok!

Τετ Μαϊ 10, 01:27:49 πμ 2006  
heinz said...

glenn said...

"@heinz: Ποιο "πουλάκι" έχεις στο μυαλουδάκι σου βρε heinz; "


8-(

Αντιλαμβάνομαι ότι η απουσία των κυριών δημιουργεί ένα κενό αλλά ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!!

Τετ Μαϊ 10, 01:28:05 πμ 2006  
glenn said...

@cobden: Οι ... βάρβαροι που κάποιοι περίμεναν, μάλλον θα αργήσουν λίγο ακόμη...

Τετ Μαϊ 10, 01:28:59 πμ 2006  
cthemelis said...

glenn: συχναζω μεν, αλλα επιτρεψε μου να μην διαβαζω ΚΑΙ τα 300τοσα σχολια καθε φορα...ξεχναω και φυσιογνωμιες...

Τετ Μαϊ 10, 01:29:33 πμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 01:30:28 πμ 2006  
Αντώνιος said...

συμφωνώ αμέριστα...

Τετ Μαϊ 10, 01:31:35 πμ 2006  
kahri said...

Μόνος μου ρωτάω, μόνος μου απαντάω (στο comment 1:18):
Αν πούμε ναι στα παραπάνω φοβάμαι ότι χάνουμε το μέτρο και συμψηφίζουμε ανόμοια πράγματα. Οδηγούμε τη σκέψη στα άκρα. Άσχετα αν και ο λαϊκισμός του πολιτικά ορθού δεν είναι αμελητέο πρόβλημα. Το αν θα λαϊκίσει η Καραχασάν δεν το γνωρίζουμε ακόμη...αλλά και αυτός ο λαϊκισμός προτιμότερος θα είναι από του Ψωμιάδη.

Τετ Μαϊ 10, 01:36:09 πμ 2006  
cthemelis said...

cobden: φυσικα και ειχαμε κι εξυπνωτερα παιδακια στη νομικη :)
αλλα, σκεψου το κι αλλοιως: ποιο εξυπνο παιδακι παει να γινει υπερνομαρχεσα (μεσα) του ΠΑΣΟΚ;;

Τετ Μαϊ 10, 01:38:09 πμ 2006  
heinz said...

@harry

Εδώ έχουμε πολλούς μαύρους, παιδιά μεταναστών από Αφρική. Είναι τυπικοί ντόπιοι (εγώ δεν είμαι). Μα σε όλα τους!!!
Κι άμα ακούσεις προφορά, τύφλα νάχουν οι Αγιασώτες...

Τετ Μαϊ 10, 01:39:44 πμ 2006  
glenn said...

Να ένας επιτέλους που πήρε θέση. Ο kahri! Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα. Ο [ενδεχόμενος] λαϊκισμός της Καραχασάν προτιμότερος θα είναι από του Ψωμιάδη. Μα κανείς δεν έχει το θάρρος του Kahri να εκφραστεί έτσι αντρίκεια;

Τετ Μαϊ 10, 01:40:39 πμ 2006  
heinz said...

glenn πουλάκι μου, άμα έχεις τόσο καημό, γιατί δεν το βάζεις στο βλογ σου???

Τετ Μαϊ 10, 01:42:34 πμ 2006  
cobden said...

Πάντως με συγκίνησε ιδιαίτερα ο σχεδόν...μητρικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την κυρία Καραχασάν, η Όλγα Τρέμη, χθές στο δελτίο ειδήσεων του MEGA...Όλο χαμόγελα, προστατευτικό ύφος και ερωτήσεις που και ένα νήπιο θα μπορούσε να απαντήσει...Αναρωτιέμαι αν έτσι θα φέροταν και σε οποιονδήποτε άλλον Έλληνα πολιτικό...Ο αντεστραμμένος ρατσισμός, που λέγαμε πριν...Πέρα από την κουβέντα για τα δικαιώματα της μειονότητας, η κυρία Καραχασάν είναι μια ακόμη πολιτικός και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας....Με σκεπτικισμό και δυσπιστία...Τουλάχιστον!

Τετ Μαϊ 10, 01:42:43 πμ 2006  
Lefteris Kritikakis said...

"Γνήσιοι 100% Έλληνες και εραστές του έθνους και Χριστιανοί" (στην κυριολεξία εραστές), ήταν και αυτοί που σκοτώνανε τ' αδέλφια τους στον εμφύλιο με σκοπό να παραδώσουν 1/4 της Ελλάδας (χωρίς να ρωτήσουν τους άλλους) στο Στάλιν. (Έστω κι αν ο Στάλιν δεν την ήθελε), που ρημάζουνε τη χώρα κάθε μέρα, κλπ κλπ.

Η εν λόγω κυρία, σύμφωνα με τους νεοέλληνες "Δρα Μέγκελε" και άλλα νεοναζιστικά (καραγκιοζιλίκια) θα βάζουν σε λίγο σφραγίδα γνησιότητας στα βρέφη ("Αυθεντικόν Ελληνικόν").
Σαν τους Εβραίους που νομίζουνε ότι κατάγονται από το Θεό... ή τους Γερμανούς που νομίζουν ότι επειδή τα μάτια τους είναι μπλε ή μπλε μαρέν, είναι άρια φυλή.

Έχουν κι οι Αμερικανοί τα κόμπλεξ τους, αλλά σαν τους Ευρωπαίους και δη τους μεσογειακούς, κανείς.
Συμφωνώ εν μέρη με τον ορισμό του harry "Φυλη + ιδεα = εθνος". Άρα η ιδέα του έθνους είναι παλιά, δεν έχει αξιόλογη εφαρμογή πια. Τι να το κάνει κανείς το "έθνος" σήμερα; Αυτό χρησιμεύει μόνο άμα θες να κάνεις περιστασιακούς φίλους που μιλάνε την ίδια γλώσσα σε άλλες χώρες ("α, Έλληνας είσαι; κάτσε να τα πούμε").
Από την άλλη, περιορίζει το μυαλό και τις προοπτικές και δυνατότητες κι επιλογές.

Για πείτε μου τώρα για να ξέρω, ποιος Έλληνας πολιτικός μπορεί να φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στη χώρα... (για αποτέλεσμα μιλάω). Και εάν η έννοια "πολιτικός" σήμερα έχει σχέση με το όποιο "αποτέλεσμα".

Άκου ρατσισμοί στην Ελλάδα... δεν είμαστε καλά.

Απόγονοι του Πλάτωνα; Ε και; Ξέρω πολλούς γονείς που ήταν έξυπνοι αλλά τα παιδιά τους ήταν ηλίθια.

Τετ Μαϊ 10, 01:43:42 πμ 2006  
glenn said...

Άσε ρε heinz, τράβα να δεις από που κατουράει η εντροπία...

Τετ Μαϊ 10, 01:43:56 πμ 2006  
cthemelis said...

ρε χαρρυ, εχω μιαν απορια: για να πεις οτι "πολιτευεται νιγηριανος στην ελλαδα" πρεπει να τον ονομασεις "νεγρος σιντάς";; δεν λεω οτι πρεπει να εκφραζεσαι politically correct, αλλα μην μας πρηζεις και τον ερωτα βρε αδερφε κι εμας των γραικογυφτοαρβανιτων τετοια ωρα....

Τετ Μαϊ 10, 01:45:36 πμ 2006  
mickey said...

Το ζήτημα που θέτει ο Glenn είναι ΟΥΣΙΩΔΕΣΤΑΤΟ: Αντιγράφω το ερώτημα-πρόκλησή του:

"Είναι λαϊκίστρια η Καραχασάν ή όχι; Θα απευθυνθεί στο θυμικό του target group της όπως θα της συστήσουν μετά μανίας οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι; Τι διαφορά έχει αυτού του είδους ο λαϊκισμός από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;"

Και απαντώ χωρίς περιστροφές, αν και ενδέχεται να επανέλθω (έχω κάνει και πιο αναλυτικά σχόλια σε παλιό post για τον ρατσισμό περί "πολιτικής ορθότητας", ποσοστώσεων κ.α.):

Αν βασίσει την υποψηφιότητά σε πολιτικές θέσεις και αρχές, ΔΕΝ είναι λαϊκίστρια. Αν τη βασίσει στην ιδιότητά της ως Μουσουλμάνα ΕΙΝΑΙ.

Δε θα ήθελα να σχολιάσω πάντως τα "ευγενή" κίνητρα του Γιωργάκη. Μεγάλα παιδιά είμαστε ;)

Τετ Μαϊ 10, 01:50:45 πμ 2006  
cobden said...

@cthemelis
"αλλα, σκεψου το κι αλλοιως: ποιο εξυπνο παιδακι παει να γινει υπερνομαρχεσα (μεσα) του ΠΑΣΟΚ;;"

Μην το λες αυτό...Μετά την Φώφη και τους καινούργιους δρόμους που άνοιξε, κάθε ...έξυπνη γυναίκα ονειρευεται μια θέση υπερνομάρχη, έστω και Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας:-))

Τετ Μαϊ 10, 01:51:35 πμ 2006  
cthemelis said...

ως παρατηρητης παντως βλεπω οτι οταν λειπουν οι γυναικες λειπει και η ελαφροτης του ειναι απο τους λοιπους κομμενταδορους-για να μην πω και για το χιουμορ που ειναι ειδος εν ανεπαρκεια στην γραικία (σωστα την λεω χαρρυ;)-και τουτο ασχετως τοπου που ουρει η εντροπια.

Τετ Μαϊ 10, 01:53:17 πμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 01:55:12 πμ 2006  
mickey said...

Έχω αναφερθεί και παλαιότερα στο κεφάλαιο Πολιτική και Πολιτικοί. ΔΕΝ θέλω να με κυβερνούν κάποιοι ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή "αγωνίστηκαν στην αντίσταση", "εξορίστηκαν στη Μακρόνησο", κρατούσαν ντουντούκα στο Πολυτεχνείο, έγραψαν ωραία κείμενα για τη δημοκρατία, κρατάνε από "τζάκι" ή είναι διάσημες περσόνες στην TV και αλλού (δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, ηθοποιοί κ.α.)

Θέλω για πολιτικούς ανθρώπους ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ, που εκτός από το ...όραμα, θα μπορούν να λύνουν προβλήματα, να κάνουν διάλογο επί της ουσίας και να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και όχι φτιασιδωμένα για να χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών. Θεωρώ πως έχουμε ελάχιστους τέτοιους και αμφιβάλλω αν η Καραχασάν πληροί τα προσωπικά μου "τυπικά προσόντα". Φυσικά ως "πρωτάρα" πολιτικός έχει το τεκμήριο της ...πολιτικής αθωότητας!

Δε με νοιάζει ούτε η θρησκεία ούτε οι αγώνες του καθενός. Το αποτέλεσμα μετράει - και αποτέλεσμα δυστυχώς δεν βλέπουμε :(

Τετ Μαϊ 10, 02:04:13 πμ 2006  
cthemelis said...

harry, οταν σε διαβαζω το απολαμβανω. νομιζω οτι πρεπει να ησουν παρων σε πολλα ιστορικα γεγονοτα. δυσκολα κρυβεται οτι τα ξερεις απο πρωτο χερι.

Τετ Μαϊ 10, 02:04:32 πμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 02:05:36 πμ 2006  
andy dufresne said...

Πω, πω, πω καπνοί, μπαρούτι, ριπές και ιδρωτίλα!
Πόλεμος στο blog.
Και χωρίς ουσιαστικό λόγο κιόλας.

O harry κατά βάση έχει δίκιο περί ρατσισμού και καταγωγής του στη γραικιά.

Για την Καραχασάν: αν είναι άξια, θα φανεί εν καιρώ.

Για το Γιωργάκη: αν είναι άξια, θα δικαιωθεί, άν όχι, θα αποδειχθεί ότι έπαιξε λαϊκίστικο χαρτί.

Για την ώρα, χαιρετίζω την κίνησή του αλλά περιμένω (καλοπροαίρετα) να δω την Καραχασάν.


Το πραγματικά δύσκολο θέμα είναι μέχρι που φτάνει ο ρατσισμός του καθενός μας.

Ο ΝΔ έθεσε ΠΟΛΥ καίριο ερώτημα:

Όποιον σας λεει πως δεν είναι ρατσιστής, ρωτήστε τον. Θα πάντρευε την κόρη του με ένα γύφτο;

Κι εγώ στο blog απαντώ ΝΑΙ, στη ζωή;

Τετ Μαϊ 10, 02:07:34 πμ 2006  
cthemelis said...

ρε χαρρυ με μπερδεψες τωρα πανω που σε παινευα...

Τετ Μαϊ 10, 02:07:46 πμ 2006  
cthemelis said...

αχ ρε χαρρυ...αυτο με την "εθνικη ταυτοτητα" των γραικορωμιών τι τόθελες τωρα;;

Τετ Μαϊ 10, 02:08:49 πμ 2006  
cthemelis said...

εγω παντως δεν θεωρω οτι ο γιωργακης ειναι άξια.

Τετ Μαϊ 10, 02:10:45 πμ 2006  
cthemelis said...

με τις εθνικες ταυτοτητες εχεις μπλεξει λιγο τα μπουτακια σου χαρρυ..τι σου φταινε οι ανθρωποι και τους λες "τουρκαλβανούς"; επειδη δηλ. βολευτηκαν με την μουσουλμανικη θρησκεια, πρεπει ν'αποκτησουν και ...τσοντα εθνικο χαρακτηριστικο; αλβανοι ειναι οι ανθρωποι. οσο για την "σωστη" εθνικη ταυτοτητα των αλλοτε γραικων, αλλωτε ρωμηων, οπως ονομαζεις τους νεοελληνες...αστα ρε χαρρυ. με την ...εθνολιγικη αναλυση του κ... που εκανες, ουτε κι αυτοι μπορουν ν'αποκτησουν "σωστη" εθνικη ταυτοτητα....εχεις χουμορ παντως, αν και μαλλον δεν το αντιλαμβανεσαι.

Τετ Μαϊ 10, 02:16:18 πμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 02:22:17 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

Αντι να μιλησουμε για τη Τουρκαλα,βαλατε ροζ θεμα.

To σκέφθηκα - αλλά θα ήταν βαρετό. Δεν θα διαφωνούσε κανείς


Αφεντικό απέτυχες στην οιωνοσκόπηση.

Εδώ πέφτουν καρεκλιές.

Τετ Μαϊ 10, 02:30:34 πμ 2006  
mickey said...

What's up doc?

Θα μείνεις ή θα την πέσεις κι εσύ;

Τετ Μαϊ 10, 02:35:59 πμ 2006  
McFly said...

Τόσες κουβέντες και κανένα συμπέρασμα...

Α, ξέχασα, είμαστε κατά του ρατσισμού.

Μήπως μπήκα κατά λάθος στο Κοινωνικό φόρουμ;

Τετ Μαϊ 10, 02:49:02 πμ 2006  
Zoros said...

@Mickey
“Θέλω για πολιτικούς ανθρώπους ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ, που εκτός από το ...όραμα, θα μπορούν να λύνουν προβλήματα, να κάνουν διάλογο επί της ουσίας και να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και όχι φτιασιδωμένα για να χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών. Θεωρώ πως έχουμε ελάχιστους τέτοιους και αμφιβάλλω αν η Καραχασάν πληροί τα προσωπικά μου "τυπικά προσόντα". Φυσικά ως "πρωτάρα" πολιτικός έχει το τεκμήριο της ...πολιτικής αθωότητας!”

Συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πρακτικός τρόπος να τα διαπιστώσουμε. Δυστυχώς (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος κάποιον πολιτικό, παρά μόνο από το φαίνεσθε.
Και εξηγούμαι: ας επιλέξουμε τυχαία έναν υπουργό της σημερινής κυβέρνησης, πχ τον Παπαληγούρα στο Δικαιοσύνης. Είναι πετυχημένος ή όχι? Έκανε έργο, ή απλά άφησε τα πράγματα στην τύχη τους? Είναι σε θέση να αναλάβει ένα project στο υπουργείο του και να το φέρει εις πέρας? Εγώ, αν και ασχολούμαι αρκετά με την πολιτική, δεν είμαι σε θέση να σας δώσω απάντηση... Συνεπώς μένω (στην καλύτερη περίπτωση) απλά στις δηλώσεις του και στο γενικό «στήσιμό» του. Και τα «σωστά λόγια» είναι πολύ εύκολα στην εποχή μας, η υλοποίησή τους είναι το δύσκολο!

Άλλο παράδειγμα είναι η περίπτωση Νικήτα Κακλαμάνη: έβγαινε προ-εκλογικά ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας, απλά και μόνο επειδή ήταν ντόμπρος και ειλικρινής (σχεδόν κανείς δεν θυμόταν την προηγούμενη πολιτική του δράση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη –κυβερνητικός εκπρόσωπος για ένα φεγγάρι)! Ε, και? Και η γιαγιά μου είναι ντόμπρος και ειλικρινής άνθρωπος, θα της εμπιστευόμασταν ένα υπουργείο? Μάλλον όχι! Προσοχή: δεν κρίνω αν τελικά έγινε ή όχι επιτυχημένος υπουργός, αλλά ότι προεκλογικά αποκλείεται να το γνώριζαν όλοι αυτοί που τον θεωρούσαν αξιόλογο. Πολύ απλά, το πρόσωπό του έγραφε στο φακό...

Τετ Μαϊ 10, 02:50:40 πμ 2006  
mickey said...

Μια και έχουμε ήδη ασχοληθεί με τον ρατσισμό σε προηγούμενο post, αντιγράφω σχετικό σχόλιό μου (με μικρές τροποποιήσεις και περικοπές) από εκεί - για να μην κουράζομαι κιόλας ;)

Δυστυχώς η έννοια "ρατσισμός" δεν ορίζεται σαφώς και παραμένει ανοιχτή σε πολλαπλές (οντολογικές;) ερμηνείες (η παραμικρή διαφορά στην αντιμετώπιση μπορεί να θεωρηθεί ρατσισμός και πιάσ' το αυγό και κούρευ' το). Και ενώ κάθε εχέφρων άνθρωπος είναι εναντίον του ρατσισμού (ξεκινώντας φυσικά από τη στάση που ο ΙΔΙΟΣ τηρεί), υπάρχουν κάποιοι που στην προσπάθειά τους να αναδείξουν το πρόβλημα, βλέπουν παντού ρατσιστές και ρατσιστικές συμπεριφορές (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο post, γενικά μιλάω).

Αν π.χ. δε με ελκύουν ερωτικά οι μαύρες γυναίκες, θα πρέπει να νιώθω "ένοχος ρατσισμού"; Τα Όσκαρ πρέπει να δίνονται σε κάποιους επειδή είναι μαύροι, κίτρινοι ή έκαναν ταινίες για τις φυλετικές διακρίσεις και το ολοκαύτωμα ή μήπως επειδή οι ηθοποιοί ή συντελεστές που τα κέρδισαν έκαναν (σύμφωνα με τους κριτικούς) καλά τη δουλειά τους; (Και ΔΕΝ υπονοώ τίποτα!)

Δυστυχώς, ακόμα και πάλαι ποτέ "θύματα" του ρατσισμού επιδεικνύουν ενίοτε ιδιαίτερα "ρατσιστική" συμπεριφορά (λόγω συσπείρωσης ή/και εκδίκησης;) στους πρώην "θύτες". Πού να περάσει λευκός από κάποιες γειτονιές της Νέας Υόρκης! BTW o Ν.Δ. ήταν τυχερός που ήταν από Greece μεριά, άσε που μπορεί και να μην ...προλάβαινε να τον ρωτήσουν!

Επίσης κάποιες προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου των "φυλετικών" διακρίσεων (είτε αφορούν τη "φυλή" είτε το φύλο) με βρίσκουν διαμετρικά αντίθετο και μάλλον αποτελούν "χρύσωμα του χαπιού", αποκαλύπτοντας ενοχές και συμπλέγματα. Για παράδειγμα, οι υποχρεωτικές "ποσοστώσεις" σε διοικητικές θέσεις. Αν σε έναν οργανισμό τύχει να μην υπάρχουν άξιες γυναίκες, θα πρέπει να διοικήσουν με το ζόρι; Και τι γίνεται αν όλες οι θέσεις καταληφθούν από γυναίκες; Θα αλλάξει ο νόμος για να υπάρχει ποσόστωση και για άνδρες;

Κομματάκι φαιδρά μου φαίνονται όλα αυτά, όπως και κάτι "Ημέρες της Γυναίκας" και ότι άλλο είναι αφιερωμένο στους (μάλλον θεωρούμενους ως) "δευτεροκλασάτους" συνανθρώπους μας - τους αντιμετωπίζουμε ως "ειδικές περιπτώσεις", επιδεικνύοντας μία μάλλον "οικτίρμονα" μορφή ρατσισμού! Από την άλλη βέβαια, τέτοια μέτρα μπορεί και ενίοτε να βοηθούν να σπάσει η "κλίκα", αρκεί βεβαίως να έχουν προσωρινό χαρακτήρα και να μην το παρακάνουμε.

Η πραγματική εξάλειψη του ρατσισμού είναι η ομαλή ενσωμάτωση όλων μας στην κοινωνία (και όχι η απομόνωση σε γκέτο), καθώς και η καταπολέμηση των προκαταλήψεων (όχι μόνο των αρνητικών, αλλά και των θετικών) ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ. Και όταν πάω στην κάλπη, θα ψηφίσω εκείνον που με εκφράζει (ή έστω με συμφέρει περισσότερο, ρε παιδί μου) και έχει θέσεις - όχι αυτόν που θα διατηρήσει καθαρό το αίμα της φυλής (εδώ γελάμε κανονικά).

Φυσικά, απαιτείται κάποια προσπάθεια για την αποτίναξη των "παιδικών ασθενειών" από πάνω μας, αλλά αν υπάρχει διάθεση (και απουσία υπερβολών), όλα γίνονται. Ως αισιόδοξος πολίτης του Πλανήτη Γη, επαναλαμβάνω ότι τέτοιες συζητήσεις θα τις διαβάζει ο Ιστορικός του Μέλλοντος και θα μειδιά :)

Τετ Μαϊ 10, 02:56:47 πμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

Μεγειά το ποστ! (πάνω που είδαμε μιαν άλλη σου πλευρά στο προηγούμενο!).

Το "Ακίνητο κίνημα" της Πέμπτης, 06.04.06, (ΝΔ: "Ας κάνουμε σήμερα και την χάρη του Harry. Πάμε στα φοιτητικά.") έβγαλε 159 σχόλια.

Να ευχηθώ να τα χιλιάσετε?

Ο-έ-ο! (αυτή είναι η σωστή ορθογραφία).

Μεταξύ των γρονθοκοπημάτων, αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο μπλογκ του άγγελου-εξάγγελου, θα βρείτε μια πολύ ωραία έκπληξη...

Goodnight boys!

Τετ Μαϊ 10, 03:17:56 πμ 2006  
mickey said...

Zoros (2:50 πμ), για τους "πρωτάρηδες" πολιτικούς ισχύει το τεκμήριο της πολιτικής αθωότητας και των καλών προθέσεων. Αρκετοί όμως έχουν και κάποιο ...παρελθόν - αν ο άλλος είναι αστέρας της TV και έχει αραδιάσει χίλιες μύριες μαλ*κίες, θα του εμπιστευτώ τη διακυβέρνηση της χώρας; Οι παλαιότεροι κρίνονται από το έργο τους, καθώς και από την (αυτο)κριτική τους πάνω σε αυτό.

Το πώς μπορεί να κρίνει κάποια πράγματα ο καθένας μας είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στις ενέργειες και τα οικονομικά τν κυβερνώντων (εδώ ούτε το ...3006 δε θα το δούμε). Δεύτερον, πρέπει ο πολίτης να έχει χρόνο και διάθεση να το ψάχνει (ας αναλάβουμε κι εμείς κάποτε τις ευθύνες μας σε μια δημοκρατική κοινωνία). Τρίτον, σε αρκετούς τομείς απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά έτσι θα μπορούν κάποιοι πολίτες να κρίνουν κάποιες ενέργειες, κάποιοι άλλοι κάποιες άλλες κ.ο.κ. Δεν χάνουμε τίποτα!

Π.χ. Με βάση τις γνώσεις μου και την επαγγελματική μου εμπειρία, νομιζω πως μπορώ να κρίνω αν κάποιο έργο Πληροφορικής στο Δημόσιο έχει νόημα ή αν είναι πεταμένα λεφτά, αν είναι αποτελεσματικό και επιτυχημένο και αν στις προδιαγραφές του που περιγράφονται στη Διακήρυξη ευνοούνται συγκεκριμένα προϊόντα ή ακόμα και προμηθευτές. Το ίδιο μπορεί να κάνει ο καθένας μας σε διάφορους τομείς.

Δε χρειάζεται άλλωστε να είναι κανείς τέρας μορφώσεως για να καταλάβει π.χ. ότι έχουμε ακριβές και δύσκολα προσβάσιμες υποδομές (π.χ. Internet), ότι το Δημόσιο διοικείται αναποτελεσματικά και κατασπαταλά χρήμα ή ότι η παιδεία μας δεν έχει τόση ανάγκη από Αρχαία Ελληνικά και Θρησκευτικά στον 21ο αιώνα όσο από άλλα πράγματα.

Δε θα ψήφιζα ποτέ κάποιον ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή είναι αλλόθρησκος, ομοφυλόφιλος, γυναίκα ή ανήκει σε όποια άλλη "καταπιεσμένη" ή μη "μειονότητα". Διαφορετικά θα είχα ολισθήσει σε μια άλλη μορφή ρατσισμού, που ενδύεται τον όμορφο μανδύα της "πολιτικής ορθότητας" και της "ανοχής στο διαφορετικό", αλλά ουσιαστικά εξυπηρετεί σκοπιμότητες και εκμεταλλεύεται το περί δικαίου αίσθημα.

Σε άλλες εποχές ίσως και να ψήφιζα κάποιον σαν τον Martin Luther King π.χ. ακόμα κι αν απλά συμβόλιζε κάτι, επειδή έπρεπε να δοθεί τέλος σε κάποιες εγκληματικές πρακτικές. Άλλες εποχές, άλλες κοινωνίες. Σήμερα δε νομίζω πως η Καραχασάν αποτελεί δα και κανένα έμβλημα για τους "Καταπιεσμένους Μουσουλμάνους Έλληνες της Θράκης" ;)

Τετ Μαϊ 10, 03:23:50 πμ 2006  
Zoros said...

@Mickey
“Δε χρειάζεται άλλωστε να είναι κανείς τέρας μορφώσεως για να καταλάβει π.χ. ότι έχουμε ακριβές και δύσκολα προσβάσιμες υποδομές (π.χ. Internet), ότι το Δημόσιο διοικείται αναποτελεσματικά και κατασπαταλά χρήμα ή ότι η παιδεία μας δεν έχει τόση ανάγκη από Αρχαία Ελληνικά και Θρησκευτικά στον 21ο αιώνα όσο από άλλα πράγματα.”

Άρα είσαι σε θέση να πεις ότι ο Λιάπης (μεταφορών και τηλεπικοινωνιών), ο Παυλόπουλος (Δημόσιας Διοίκησης) και η Γιαννάκου (Παιδείας & Θρησκευμάτων) είναι κακοί σε αυτό που κάνουν και απέτυχαν? Ή στο θέμα των ευθυνών υπάρχει ένα σύννεφο που πάει στους προηγούμένους, στην ελληνική νοοτροπία κοκ. Και αντίστοιχα στα καλά: Αν ξαφνικά βγει ADSL2 από τον ΟΤΕ και αποκτήσει 24mbit internet όλη η Ελλάδα, θα μπορείς να το πιστώσεις με σιγουριά αυτό στον Λιάπη ή ότι απλά κάποια στιγμή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τελικά γίναμε Ευρώπη?

Επίσης είναι πολύ σημαντικό πλέον ότι η πολιτική έχει φύγει από ρητορική ιδεολογίας και έχει περάσει σε αυτή της καλύτερης διαχείρισης. Και δυστυχώς, επιμένω, επειδή είναι πολύ δύσκολο να αξιολογήσεις την αποτελεσματικότητα του οποιουδήποτε πολιτικού, τελικά μένουμε στα λόγια του και στην εικόνα του...

Τετ Μαϊ 10, 03:43:08 πμ 2006  
mickey said...

Αντιγράφω από σχετικό άρθρο του in.gr:

«Δεν πρόκειται απλώς για εκπρόσωπο της μειονότητας, αλλά επιπλέον είναι και γυναίκα. Συγκεντρώνει πολλά στοιχεία υπέρβασης το ίδιο πρόσωπο» είπε στα Νέα της Δευτέρας ο Β.Καραγιαννίδης, στέλεχος του ΠΑΣOΚ στην Ξάνθη.

«Το θέμα είναι κατά πόσο η υποψηφιότητα της Καραχασάν θα μας βοηθήσει εκλογικά» λέει ο Χρ. Αμανατίδης, στέλεχος του ΠΑΣOΚ στην Ξάνθη: «Το πώς θα αντιδράσουν οι χριστιανοί είναι ένα ζήτημα και το αν θα έχει την αποδοχή από τους μουσουλμάνους επίσης είναι θέμα», λέει και προσθέτει ότι η επιλογή της ήταν έκπληξη για όλους.


Σχετικά με τις προθέσεις, τα κίνητρα και τα κριτήρια επιλογής, νομίζω πως ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μόνο ο ρατσισμός επονείδιστος, αλλά και η εκμετάλλευσή του!

Θα προτιμούσα βεβαίως η όποια Καραχασάν να μας πει τι θα κάνει αν αναλάβει την Υπερνομαρχία (άχρηστος θεσμός κατά την ταπεινή μου γνώμη) παρά να δηλώνει "Ελληνίδα, μουσουλμάνα, γυναίκα, μητέρα, επιστήμονας και ΠΑΣΟΚ".

Θα περιμένω φυσικά και θα κρίνω σε βάθος χρόνου. Από μένα θα έχει μόνο καλόπιστη κριτική και επί της (πολιτικής) ουσίας. Μακριά από μας τα ρατσιστικά παραληρήματα των Ορθοδόξων Ελληναράδων!

Τετ Μαϊ 10, 03:50:05 πμ 2006  
Zoros said...

@Mickey
"Θα προτιμούσα βεβαίως η όποια Καραχασάν να μας πει τι θα κάνει αν αναλάβει την Υπερνομαρχία (άχρηστος θεσμός κατά την ταπεινή μου γνώμη) παρά να δηλώνει "Ελληνίδα, μουσουλμάνα, γυναίκα, μητέρα, επιστήμονας και ΠΑΣΟΚ"."

Μα αφού όλοι (δημοσιογράφοι, πολιτικοί αντίπαλοι κλπ) τη ρωτάνε "τι είσαι" και όχι "τι θα κάνεις"!
Αλλά, συνεχίζοντας αυτά που έγραφα προηγουμένως, ακόμα και αν κάποιος από τη Χαριλάου Τρικούπη τις έγραφε ένα μελιστάλαχτο κείμενο για το τι πρέπει να κάνει στην υπερνομαρχία και αυτή με «νηφαλιότητα και γλυκύτητα» τα έλεγε στα κανάλια, τι θα γινόταν? Θα ήσουν σε θέση να κρίνεις το αν μπορεί να τα υλοποιήσει? Ξέρεις αν είναι σε θέση να φέρει εις πέρας και το πιο απλό project? Εγώ πάντως όχι...
Και φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για την Καραχασάν, αλλά για τους περισσότερους πολιτικούς.

Τετ Μαϊ 10, 04:00:13 πμ 2006  
mickey said...

Αν κα το θέμα μας είναι άλλο, θα απαντήσω στο σχόλιο του Zoros στις 3:43πμ, όπου έγραψε:

"Άρα είσαι σε θέση να πεις ότι ο Λιάπης (μεταφορών και τηλεπικοινωνιών), ο Παυλόπουλος (Δημόσιας Διοίκησης) και η Γιαννάκου (Παιδείας & Θρησκευμάτων) είναι κακοί σε αυτό που κάνουν και απέτυχαν?"

Μην κάνεις λογικά άλματα! Δεν υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ επιτυχία ή αποτυχία. Μπορώ όμως να κρίνω επιμέρους τομείς με βάση τις γνώσεις και την ενημέρωση που έχω. Η Γιαννάκου έχει π.χ. λάθος στρατηγική στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (προωθεί τα Αρχαία και υποβαθμίζει τα ΤΕΕ), αλλά ίσως έχει δίκιο με τα Ιδιωτικά ΑΕΙ στην Τριτοβάθμια. Ο Παυλόπουλος έχει να αντιμετωπίσει ένα τέρας. Στα υπέρ του η δωρεάν διάθεση των ΦΕΚ σε ηλεκτρονική μορφή, στα κατά του η απουσία ουσιαστικών ρυθμίσεων για τη διαφάνεια και την αντιμετώπιση της διαπλοκής - περίμενα περισσότερα από "βασικούς μετόχους" και άλλα φαιδρά.

Ο Λιάπης δεν θα κριθεί φυσικά από τα ...24Mbps, αλλά από τη στρατηγική που ακολουθεί στο μείζον θέμα του μονοπωλίου του ΟΤΕ όσο και στο απαράδεκτο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε ευρυζωνική πρόσβαση σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Δε χρειάζεται να έρθει κανένα "πλήρωμα του χρόνου" και "να γίνουμε Ευρώπη" για αυτό. Ας ήμασταν και με τα 256Kbps, αλλά να τα πληρώναμε σε λογικές τιμές, να είχαμε ασύρματη πρόσβαση από πολλά σημεία και να μην κάναμε τεμενάδες για να αποκτήουμε την πολυπόθητη γραμμή - έχω φίλη σε κεντρικό σημείο της Αττικής που συνδέθηκε με γνωστό πακέτο μετά από 5 μήνες και 2 εξώδικα(!)

Το παράδειγμά σου είναι μάλλον ατυχές. Παρά ταύτα, αν όντως ΞΑΦΝΙΚΑ βγει ADSL2 από τον ΟΤΕ και αποκτήσει 24Mbps Internet ΟΛΗ η Ελλάδα (και σε λογικές τιμές), θα πρόκειται για ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία του Υπουργού και των συνεργατών του. Έχεις αντίρρηση;

Τετ Μαϊ 10, 04:04:27 πμ 2006  
mickey said...

Zoros, φαίνεται πως μείναμε μόνο οι δυο μας στο blog!

Μια και θεωρώ πως το τελευταίο σου σχόλιο στις 4:00πμ δε χρειάζεται καμιά απάντηση, σε αφήνω για να πέσω στην αγκαλιά του Μορφέα (έτσι για αλλαγή, μετά τις γυνακείες αγκαλιές - άσε που είναι και politically correct μετά τον σάλο για το Brokeback Mountain :))

Τετ Μαϊ 10, 04:09:10 πμ 2006  
Απολλύων said...

Αυτοί είμαστε ρε, πάρτε το χαμπάρι:

όσην ώρα εμείς αναλωνόμαστε σε συζητήσεις τους στυλ "είναι λαικίστρια" και "αν είναι ποτέ δυνατόν να έχουμε έστω και 5% συγγένεια με τους Αρχαίους Έλληνες" (τους έχει ρωτήσει κανείς ποτέ αν θα μας ήθελαν για απογόνους?), κάποιοι παρατηρούν...παρατηρούν, και αποφασίζουν...

Από την Ουάσινγκτον, τις Βρυξέλλες, την Αθήνα...κάποιοι βλέπουν την ανωριμότητα και ανικανότητά μας, συμπληρώνοντας ένα ακόμα κομμάτι του παζλ...

Την ανικανότητά μας να προστατευθούμε από ηλίθιες ρατσιστικές κορώνες που σε λίγο θα καλούν για ευνοκάθαρση σε Τουρκία και Βαλκάνια...από πολιτεύτριες υποκινούμενες από τούρκικα συμφέροντα...από τους δικούς μας λαϊκιστές πολιτικούς, που ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλλου προς χάρην λίγων ψήφων...

Η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσέφερε στην δεδομένη στιγμή ο Γιωργακής, είναι η ευκαιρία που μας έδωσε να (ξανα)επιδείξουμε την γύμνια και ανυπαρξία μας σε όλο τον κόσμο (ή σε αυτούς τους λίγους που ακόμα ασχολούνται με την χώρα Νότια της Μακεδόνιας)...

Το παζλ που σταδιακά συμπλήρωνεται, είναι αυτό της δικιάς μας υποταγής.

Τετ Μαϊ 10, 04:17:18 πμ 2006  
epikairos said...

Εμένα πάντως για να πω και την αμαρτία μου με ενοχλεί που εκεί στο ΠΑ.ΣΟ.Κ εκτός από συμβολισμούς γενικώς το χουν ρίξει στο κωλοβάρεμα. Γυναίκα 27 χρονών για υποψήφια υπερνομάρχης. Λίγο μικρή δεν είναι; ΟΚ, πρώτα θα παγώσει η κόλαση και μετά θα χάσει η κυβέρνηση τις συγκεκριμένες νομαρχίες αλλά κι έτσι εξακολουθεί να μου ακούγεται κάπως ανούσιο. Τουλάχιστον άμα θες να κάνεις την επανάσταση σου κοίτα η καρδάρα να κρατάει γάλα.

Κατά τα λοιπά έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ οικοδεσπότη, πλην του επιλόγου. Σιγά μην ντραπώ που είμαι έλληνας επειδή τυγχάνει πολλοί κάφροι να είναι επίσης έλληνες. Ούτε ντρέπομαι, ούτε επαίρομαι. Απλά εδώ γεννήθηκα κι όπως έχουμε ξαναπεί η δική μου σχέση με τους ιστορικούς μου προγόνους είναι μηδαμινή. Εξάλλου δεν περιμένω και μεγάλη ευφυΐα από δεξιούς.

Τετ Μαϊ 10, 04:25:21 πμ 2006  
frenobulax said...

Nομιζω οτι ειναι απαραδεκτο να κρινεται η καθοδος καποιου στις εκλογες με βαση το φυλο, το θρησκευμα και την ηλικια. Επισης αυτες οι ιδιοτητες δεν πρεπει να αποτελουν ποτε κριτηριο ψηφου. Κριτηριο ψηφου ειναι οι πολιτικες που αντιπροσωπευει το κομμα της και η ιδια.

Τετ Μαϊ 10, 05:02:01 πμ 2006  
kameron said...

Όσο σύμφωνο και αν με βρίσκει ο συμβολισμός της συγκεκριμένης επιλογής,η υπερβολικά νεαρή ηλικία της υποψηφίου με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κίνηση έγινε ...για να γίνει.

Αν ο Παπανδρέου (βρίσκω ενοχλητικά τα περί Γιωργάκη και Κωστάκη) ήθελε πραγματικά να προχωρήσει σε τομή και όχι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα θα μπορούσε να προτείνει κάποιον προοδευτικό μουσουλμάνο με ένα μίνιμουμ προσωπικής και επαγγελματικής διαδρομής στην τοπική κοινωνία. Ο Μουσταφά Μουσταφά θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι ένας πολύ αξιόλογος υποψήφιος υπερνομάρχης Έβρου-Ροδόπης που πιθανόν να είχε και πιθανότητες εκλογής.

Φαίνεται όμως ότι για άλλη μια φορά υπερίσχυσε ο κομματικός τακτικισμός και εν προκειμένω η ανάδειξη της οπισθοδρομικότητας ορισμένων πολιτικών και ιεραρχών.

Μόνο που αυτό το τελευταίο εξισώνεται με το να κλέβεις το παγγάρι...

Τετ Μαϊ 10, 05:38:08 πμ 2006  
free rider said...

Μου έκανε εντύπωση διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια ότι το 99% των απαντήσεων δώθηκε από άντρες του blog. Γιατί αναρωτιέμαι, οι γυναίκες δεν ασχολούνται με τα πολιτικά θέματα καθημερινότητας? ή απλά κάθονται σε μια γωνιά και μας χαζεύουν χαμογελώντας, που όπως είναι επόμενο θα αρχίσουμε να πλακωνόμαστε…

Επί του προκειμένου πιθανόν το ζήτημα στο οποίο στηρίχτηκε η πόλωση να είναι πολύ βαθύτερο.
Κάποτε έκανε μια βόλτα μέχρι την Κομοτηνή γιατί είχα κάποια δουλειά στο ΤΕΦΑ . Ηρθα σε επαφή με αυτό που λέν ρατσισμό . Από το λεωφορείο που μπήκα μέσα και αντίκρισα τους μεν Έλληνες(ας τους ονομάσω καθαρόαιμους για να δείξω το διαχωρισμό) να κάθονται στη μια πλευρά όλους μαζεμένους και στην άλλη πλευρά εκείνους πομάκικής καταγωγής Έλληνες πάλι, μέχρι τους δρόμους στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί μου έκανε εντύπωση ότι από την μια πλευρά του δρόμου υπήρχαν οι πλούσιες βιλάρες των καθαρόαιμων Ελλήνων και από την άλλη τα χαμόσπιτα των πομάκων μέσα στη βρώμα και στην εξαθλίωση , ζώντας μια οικονομική εκμετάλλευση και παρακμή.
Είναι για μένα καθαρά οικονομικός ο λόγος του ρατσισμού που αναπτύσσεται και διατηρείται στα μέρη του Εβρου μιας περιοχής τόσο πονεμένης και τόσο ξεπουλημένης, εδώ ο χάρτης της CIA δείχνει τα σύνορα στα όρια της Λάρισας όπως τότε μετά τον πρώτο παγκόσμιο.

Ο Παπανδρέου έκανε μια πολιτική κίνηση με σκοπό να πολώσει το κλίμα και φυσικά όχι να κερδίσει τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αλλά να παρει άνετα το ποσοστό των ψήφων στις βουλευτικές άλλωστε το είπε ξεκάθαρα και ο Βενιζέλος που το δήλωσε στις κάμερες «ο σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι οι βουλευτικές».

Το πέτυχε μάλλον με γκολ από τα αποδυτήρια, και αν μη τι άλλο για να αντιδράσει η Ν.Δ. στις βουλευτικές θα κατεβάσει κάποιον πομάκο υποψήφιο για την περιοχή. Στην αρχή αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση και μετά προσπάθησαν το μαζέψουν. Ο σημερινός νομάρχης Θεσσαλονίκης πάντως μου θύμισε ολίγον –τζαφέρη στις δηλώσεις του που προφανώς έγιναν με το ίδιο σκεπτικό.
Αναρωτιέμαι ποιος χαράσσει την πολιτική στρατηγική αυτού του κόμματος…

Ο –τζαφέρης εκμεταλλεύεται πολιτικά ως συνήθως το γεγονός λαϊκίζοντας με σκοπό να διεγείρει το αίσθημα της εναντίωσης στη ενδεχόμενη είσοδο των πομακικής καταγωγής Ελλήνων στο διαμερισμό του πλούτου, επιδοτήσεων κλπ, στην πονεμένη περιοχή.

Καλημέρα σας

Τετ Μαϊ 10, 06:36:28 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

Απλη λογικη.Θα τους τσακισω πριν με τσακισουν.

guerrero take no prisoners.

What's up doc?

Θα μείνεις ή θα την πέσεις κι εσύ;


sorry mickey την είχα ήδη πέσει.

Τετ Μαϊ 10, 07:45:20 πμ 2006  
a-z said...

Πριν μερικα χρόνια όταν είχε αρχίσει να διαφαίνεται το πρόβλημα του ρατσισμού με τους μετανάστες στην Ελλάδα, είχα ανοίξει μιά συζήτηση με κάποιον αριστερό από την Ελλάδα, που ισχυρίζονταν ότι οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές οπως (ας πούμε) οι Αμερικάνοι. Τότε του είπα το εξης απλό, που συνεχίζω να το λεω στους πατριώτες της γενέτειρας. Εδώ στην Αμερική, στις 25 Μαρτίου εχουμε ελληνική παρέλαση, με τις σημαίες μας, τα τραγούδια μας, και τη βαβούρα μας. Οταν θα μπορέσουν οι αλβανοί στην Αθήνα να έχουν την δική τους παρέλαση την μέρα της εθνικής εορτής της Αλβανίας τότε θα μπορούν να μιλούν οι Έλληνες για ρατσισμό .....

Μέχρι τότε έχουμε πολύ απόσταση να διανύσουμε. Οχι γιατί είμαστε χειρότεροι από αλλους (π.χ. Αμερικανούς και Γάλλους). Απλα γιατί ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ εξ ορισμού. Η σωστή αντιμετώπιση των μειονοτήτων απαιτεί χρονο γιά να μπορέσει ο κόσμος να απαλλαγεί απο τον (κατανοητό) φόβο του.

Τετ Μαϊ 10, 07:54:41 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

Μου έκαναν εντύπωση οι ρατσισμοί που βγήκαν στα σχόλια.

Ο ένας εναντίον των νέων.

Είναι μόνον 27 χρόνων! Ε, και;

Η γεροντοκρατία καλά κρατεί.

Ο άλλος - του Glenn - παραπέμπει στο γνωστό σχήμα:

Όλοι οι Αλβανοί είναι κλέφτες
ο Τάδε είναι Αλβανός
άρα είναι κλέφτης.

Όλοι οι πολιτικοί είναι Λαϊκιστές

Όλοι οι νέοι είναι...

άρα...

Κρίμα!

Τετ Μαϊ 10, 08:19:52 πμ 2006  
New Kid On The Blog said...

Κύριε Δήμου,

προσθέστε στις καταστροφές από τον εθνικισμό και το τελευταίο δημοψήφισμα στην Κύπρο όπου η διχοτόμηση εδραιώθηκε και μονιμοποιήθηκε. Για τους Έλληνες ήταν καλύτερο στα σχολεία να μην υπάρχει μάθημα τουρκικών παρά να πάνε στα σπίτια που γεννήθηκαν.

Επίσης πρόσφατη έρευνα που έγινε, έδειξε ότι το 56% των νέων δεν θέλει να ζήσει μαζί με τους Τούρκους τους οποίους δεν είδαν ποτέ από κοντά! Μάλλον τους φαντάζονται σαν μαυριδερά τέρατα που είναι έτοιμα να τους σουβλίσουν σαν τον Αθανάσιο Διάκο. (Το σχολείο κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ)

Όταν ο υπερεθνικιστής Παπαδόπουλος προτίμησε να πουλήσει την Κύπρο από το να χάσει την εξουσία και την καρέκλα του κανένας δεν τόλμησε να του πεί: που πας ρε ΚΑΡΑμήτρο!

Τετ Μαϊ 10, 08:19:57 πμ 2006  
Antiphonist said...

@ a-z

ρατσισμός υπάρχει βέβαια στην Ελλάδα αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η ξενοφοβία (ίσως σ' αυτή την διαφορά ν' αναφερόταν ο φίλος σου)

ξενολατρεία στην κατανάλωση (μουσική, TV, κλπ.)
ΑΛΛΑ
ξενοφοβία σ' αυτό που νομίζουμε πως μας απειλεί (οι λοιποί βάρβαροι δηλαδή)

Τετ Μαϊ 10, 08:20:18 πμ 2006  
Antiphonist said...

new kid said

"προσθέστε στις καταστροφές από τον εθνικισμό και το τελευταίο δημοψήφισμα στην Κύπρο όπου η διχοτόμηση εδραιώθηκε και μονιμοποιήθηκε."

αφελές το σχόλιο σου. Αλλο ο "άγνωστος τούρκος" που μας φοβίζει και σίγουρα άλλο το σχέδιο Ανάν που κάθε άλλο παρά "ενωτικό" ήταν...

Τετ Μαϊ 10, 08:28:41 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

New Kid On The Blog said...
Κύριε Δήμου,
προσθέστε στις καταστροφές από τον εθνικισμό και το τελευταίο δημοψήφισμα στην Κύπρο όπου η διχοτόμηση εδραιώθηκε και μονιμοποιήθηκε.

Συμφωνώ - και το χειρότερο είναι πως ούτε οι Κύπριοι (εκτός από λίγους) ούτε οι Έλληνες έχουν κατάλαβει τι ζημιά έγινε.

Για το Κυπριακό θα κάνουμε σύντομα ένα χωριστό Post.

Τετ Μαϊ 10, 08:46:30 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

Όποιον σας λεει πως δεν είναι ρατσιστής, ρωτήστε τον. Θα πάντρευε την κόρη του με ένα γύφτο;

Καλά στέφανα.

Ομως θέλω αγαπητέ μου οικοδεσπότη να ρωτήσω και το εξής:

Ο εν λόγω γύφτος εκτός απο καλός γαμπρός του αρέσει και η ζωή στο τσαντήρι.

Μετά τους γάμους, θα επισκεπτόσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα παιδιά στο χώρο διαβίωσης;

Πως θα αντιδρούσες όταν επι τη εμφανίσει σου ο μπαμπάς του γαμπρού σε κοπάναγε στην πλάτη στο στυλ εδώ είσαι πάλι μωρή κουφάλα συμπέθερε;

Κάνω έτσι διάφορους παραληρηματικούς συνειρμούς, μη με παρεξηγείς.

Τετ Μαϊ 10, 08:50:52 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Κατάλαβα γιατί δεν είχαμε γυναίκες σε αυτό το ποστ.

Συνέχιζαν στο χθεσινό! Το θεώρησαν δικό τους (ήταν) και έκαναν κατάληψη.

Όμως και το σημερινό τις αφορά. Ας ελπίσουμε πως θα το τιμήσουν σήμερα.

Τετ Μαϊ 10, 08:56:05 πμ 2006  
Antiphonist said...

Nikos Dimou said…
“Συμφωνώ - και το χειρότερο είναι πως ούτε οι Κύπριοι (εκτός από λίγους) ούτε οι Έλληνες έχουν κατάλαβει τι ζημιά έγινε.”
................
Αν συμφωνείς στο θέμα της τουρκοφοβίας τότε ναι. Αλλά αν ο υπαινιγμός είναι οι Κύπριοι ψήφισαν “όχι” ΑΡΑ δεν θέλουν τους Τουρκοκύπριους (προσοχή) τότε λυπάμαι αλλά απορώ αν διαβάσατε το σχέδιο Ανάν…

Ξεχωριστό post λοιπόν…

Τετ Μαϊ 10, 08:56:15 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Yosemite Sam said...
"Όποιον σας λεει πως δεν είναι ρατσιστής, ρωτήστε τον. Θα πάντρευε την κόρη του με ένα γύφτο;
Καλά στέφανα.
Ομως θέλω αγαπητέ μου οικοδεσπότη να ρωτήσω και το εξής:
Ο εν λόγω γύφτος εκτός απο καλός γαμπρός του αρέσει και η ζωή στο τσαντήρι".


Νατον νάτον ο ρατσισμός!
Όλοι οι γύφτοι δεν ζουν σε τσαντήρι - ούτε οι μισοί! (Κάντε μία βόλτα στην Αγία Βαρβάρα).

Αλλά αυτά θέλει το ρατσιστικό στερεότυπο. Γύφτος=τσαντήρι=βρώμικος=κλέφτης...

Αλλά και σε τσαντήρι να ζούσε - ο γάμος της κόρης μου είναι δική της επιλογή - όχι δική μου. Αν της αρέσει το τσαντήρι, χαλάλι της.

Τετ Μαϊ 10, 09:02:17 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

Αν της αρέσει το τσαντήρι, χαλάλι της.

Ok boss με κάλυψες.

Τετ Μαϊ 10, 09:08:51 πμ 2006  
Black Swan said...

Το θέμα του ρατσισμού είναι, πιστεύω, ένα καλό παράδειγμα της βαναυσότητας που ασκήθηκε πάνω στη Διαφορά.
Ψυχοπαθείς κάθε είδους άρχισαν να επιταχύνουν τον ίλιγγο μιας παρανοϊκής διάκρισης ανάμεσα σε «χρήσιμους» και «άχρηστους» ,Ελληνες και βαρβάρους , Χριστιανους και Εβραίους κ.λ.π.
Είναι στη Γενίκευση που είχαν ανέκαθεν τη γραμμή άμυνάς τους, και από κει εξορμούν ακόμη σήμερα για να ποδοπατήσουν τις εκδηλώσεις της πολλαπλότητας.

Σύμφωνοι, αλλά εμείς τι κάναμε; Εμείς, θέλοντας να χτυπήσουμε όσους εγκλημάτισαν για να εκδικηθούν την ίδια τους την ανοησία, βιαστήκαμε να εξαφανίσουμε κάθε ανάμνηση αληθινής Διαφοράς, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που κάνει να αναδύεται το συγκινημένο βλέμμα.

Η Διαφορά αποτελεί πηγή ζωής, όπως δείχνει ολοκάθαρα το ωραιότερο παράδειγμα απ' όλα: ο έρωτας. Ο έρωτας είναι καθρέφτισμα ενός προσώπου πάνω σ' ένα άλλο, είναι ομοιότητα, όμως ομοιότητα θεμελιωμένη στη Διαφορά. Αλλιώς ο άνθρωπος θα πνιγόταν μέσα στον καθρέπτη του, αυτόν που παρουσιάζει διαρκώς, παντού, η νέα κοινωνική πραγματικότητα στο εικονικό περιβάλλον της, κατάλληλο για καταθλιπτικούς καταναλωτές υπόλογους μόνο στο ναρκισσισμό τους. Αν λογοκρίνουμε κάθε αναφορά στο Διαφορετικό, είναι λοιπόν από ενοχή.
Δυσκολεύεσαι να πεις ότι ένας Μουσουλμάνος έχει διαφορετικό χιούμορ από έναν Ελληνα δίχως την απειλή της εντύπωσης ότι κάποιος, κάπου, θα δυσφορήσει, θα διαμαρτυρηθεί, θα αναρωτηθεί «πού το πας».

Ολο αυτό είναι μια μαζική νεύρωση, δηλωτική της αποσιωπημένης απογοήτευσής μας από το γεγονός ότι πλέον, εμείς οι ίδιοι χάσαμε την ικανότητα και την προθυμία να εντοπίζουμε την αυθεντική Διαφορά εκεί όπου υπάρχει.
Εν ονόματι της ισότητας, για την οποία οι πάντες κόπτονται ακριβώς στο μέτρο που αυτή δεν υπηρετείται παρά μόνον υποκριτικά, το προτεινόμενο μοντέλο υποδοχής της Διαφοράς είναι η βουβαμάρα.



Ειδικά σήμερα, δηλαδή τώρα που η ροπή εξατομίκευσης του μοντέρνου ανθρώπου έχει πρακτικά ικανοποιηθεί ανεξαρτήτως παρενεργειών, τίθεται το πρόβλημα μιας κοινωνίας που συγχέει την ισότητα με την ομοιότητα.

Τετ Μαϊ 10, 09:25:31 πμ 2006  
apousia said...

@new kid on the blog
Συγγνώμη μα αναφορικά στο δικό σας σχόλιο,χρησιμοποιούμε ένα κλισέ που λέει,
''η επιστήμη,σηκώνει τα χέρια ψηλά''.
Το σχέδιο διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας,το σχέδιο δημιουργίας ενός τραγελαφικού μορφώματος που θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσει όπου γης,αυτήν την καρικατούρα συνομοσπονδίας και πολά άλλα,το σχέδιο που απερρίφθη από το 76% των μικρόνοων -αποδεικνύεται- πολιτών του νησιού,να σας το στείλω,είτε στη μορφή της θεμελιώδους συμφωνίας,75 σελίδες μα κατατοπιστικότατες,είτε στην ολότητά του μήπως και αναθεωρήσετε.
Στα σχολεία υπάρχει μάθημα τουρκικών.
Το δε τμήμα Τουρκικών σπουδών του Πανεπιστημίου,έχει αξιολογότατους Τουρκολόγους διδάσκοντες και η δουλειά που γίνεται είναι εξαίρετη.
Αν σε κάποιο δημοτικό σχολείο της Κακοπετριάς,υπάρχει δάσκαλος ''τουρκοφάγος'' είναι άλλη ιστορία.
Το ποσοστό των νέων που αναφέρετε πως δεν θέλει συμβίωση,είναι μεγαλύτερο..


Τώρα βλέπω και το σχόλιο του οικοδεσπότη,δε μου δημιουργεί έκπληξη,πολλοί άνθρωποι της διανόησης που αγαπούν πραγματικά την Κύπρο,δεν θέλησαν να καταλάβουν πού θα πήγαινε το νησί,και αρκούνται να επιχαίρουν πίσω από το σημερινό ''τέλμα'' και πίσω απ' τον υπεύθυνο ΚΑΙ για την καταστροφή της Σμύρνης(ισμιρ),Τάσσο Παπαδόπουλο.
Στο post για το Κυπριακό,θα σας παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον,εν σιωπή..

Τετ Μαϊ 10, 09:34:18 πμ 2006  
Debby said...

Και μπαίνω πρωί πρωί να δω τα comment σε αυτό το post, και διαβάζω, και διαβάζω και διαβάζω και παρατηρώ μόνο άντρες να λέει ο καθένας το δικό του και να μην ακούει τον άλλο.
Η εξαίρεση η Αφροδίτη που και που στην μέση να δώσει ένα πιο ανάλαφρο τόνο.

@Nikos Dimou

Δεν απέχουν οι γυναίκες λόγω του χθεσινού post.
Μαλλον ψιλοαπογοητευτηκαν

Τετ Μαϊ 10, 09:42:16 πμ 2006  
Yannis H said...

Είμαστε όλοι αντι-ρατσιστές λέει σήμερα ο ΝΔ στο post του. Παράλληλα, όλοι έχουμε ροπή προς τα στερεότυπα (αν δεν κάνω λάθος, το έγραψε πριν μερικά post). Συμφωνώ και με τα δύο, ένα από τα πράγματα που μας χαρακτηρίζουν είναι η παραδοξότητα.

Το πάντρεμα των δύο όμως, κρύβει μια προοπτική: τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε την αυθόρμητη τάση μας προς στερεότυπα, κάνοντας χρήση της επιθυμίας μας να μην είμαστε ρατσιστές,. Εάν η ροπή προς τα στερεότυπα αναμετρηθεί με τη λογική, δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσει η πρώτη.

Ο καλύτερος τρόπος να μετριάσουμε τις ηλιθιότητες, είναι η διάνοιά μας. Ο εγκέφαλος είναι φρουρός των ανοησιών. Έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε την ανοησία στα στερεότυπα και να μπολιαστούμε με τη λογική που έτσι κι αλλιώς, υπάρχει μέσα μας. Χρειάζεται η απόφαση, συνειδητή ή επιβαλλόμενη (από το εξωτερικό περιβάλλον). Το περιβάλλον μου ήταν που με ανάγκασε να περάσω τέτοιες εμπειρίες - και έχω δει κι άλλους να τις περνάνε.

Καταλήγει σε μια συνειδητή εσωτερική άσκηση: να βλέπω το λάθος στην αυθόρμητη άρνησή μου να παντρευτεί το παιδί μου τσιγγάνο ή μαύρο. Να βλέπω μετανάστες στο δρόμο και να αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος παραέγινε μικρός οπότε πραγματιστικά δεν πρόκειται να πάμε πίσω σε μια Ελλάδα ερμητική, αλλά και πολιτισμικά, διαφορετικές κουλτούρες προσδίδουν πλούτο σε ένα τόπο.

Είναι ουτοπικό, θα πουν κάποιοι. Γιατί να βάλει κάποιος σε τέτοια δοκιμασία τον εαυτό του; Πρέπει όντως να υπάρχει αρκετά δυνατή δημοκρατική συνείδηση για να υπάρξει η διάθεση – και η δημοκρατική συνείδηση προέρχεται από την παιδεία, ενώ το εξωτερικό περιβάλλον, για να επιβάλλει σε κάποιον να ζήσει με μια δημοκρατική πραγματικότητα, σημαίνει ότι δεν είναι μικροκομματικό και λαϊκίστικο.

Ουτοπία με βάση τα ελληνικά δεδομένα. Σημειώνω πάντως ότι είναι μια πραγματιστική ουτοπία: τα προβλήματα αυτά υπάρχουν δίπλα μας, θα υπάρχουν και αύριο και αν δεν τα πολεμήσουμε μέσα μας, θα είναι σαν να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Επίσης, μιλάμε για φιλτράρισμα των αυθόρμητων αντιδράσεων από το μυαλό μας. Μιλάμε για έλεγχο της ζωώδους φύσης από τον πολιτισμό. Για τον τελευταίο, υποτίθεται, πως είμαστε περήφανοι.

Τετ Μαϊ 10, 09:55:55 πμ 2006  
apousia said...

''η διχοτόμηση εδραιώθηκε και μονιμοποιήθηκε.''

Ενώ αν το σχέδιο είχε εφαρμοστεί,τώρα θα είχαμε μια επανενωμένη Κύπρο.
Έτσι είναι,αν έτσι νομίζετε.
Το ''μόρφωμα'' θα παρουσίαζε πλήθος δυσλειτουργιών.Θα ερχόταν λοιπόν και η σειρά των επιδιαιτητικών οργάνων.
(Γι'αυτά ας μη μιλήσουμε.Μια σειρά οργάνων του νέου ''κράτους'',Γραφείο Συνόρων,Περιουσιών κ.λ.π.,αναλαμβάνουν απ'ευθείας τη λύση όλων των ζητημάτων που αφορούν στη συνύπαρξη των συνιστώντων κρατών.Δείτε
τη σύνθεση αυτών των οργάνων.Δείτε το σχεδιασμό του προτεκτοράτου.)
Η δυσφορία της μιας κοινότητας προς την άλλη,θα επανατροφοδοτούντο εις το διηνεκές,με αφορμή κάθε ανακύπτουσα δυσλειτουργία.
Και θυμηθείτε και τη ρητή απαγόρευση του ''διαζυγίου''..

Τετ Μαϊ 10, 09:59:21 πμ 2006  
apousia said...

Οι δυσφορίες θα επανατροφοδοτούντο..Πληθυντικός!
Μα βιάζομαι,πρέπει να δουλέψω,το έχω ξαναπει,ζω παρασιτικά σε βάρος του κράτους,Καλημέρα σε όλους σας!

Τετ Μαϊ 10, 10:02:04 πμ 2006  
Yannis H said...

Θεσ/νίκη πριν 1 λεπτό: σύντομος, αλλά δυνατός σεισμός

Τετ Μαϊ 10, 10:06:08 πμ 2006  
Vrennus said...

Σε μια χώρα που γεννήθηκε μέσα στο διχασμό, σε μια χώρα που την κυβερνούν οι μακρυγιάννηδες, οι δηλιγιάννηδες κι οι ταγματασφαλίτες, σε μια χώρα που εφηύρε τα "πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων" που τα εξέδιδε ο χωροφύλακας με τον παπά της ενορίας, σε μια χώρα που οι δωσίλογοι κι εφιάλτες ποτέ δεν έλειψαν, οι αντιδράσεις γαι τη (δοτή συν τοις άλλοις) υποψηφιότητα Καραχασάν είναι το λιγότερο.

Τετ Μαϊ 10, 10:07:42 πμ 2006  
Vrennus said...

Προβοκατόρικο το προηγούμενο σχόλιό μου, έτσι;

Τετ Μαϊ 10, 10:07:50 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

ΤΑ ΑΡΡΕΝΑ..ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ''ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΕΣ'' ΕΓΚΩΜΙΟΝ...
Kαλημερα!....

Τετ Μαϊ 10, 10:08:49 πμ 2006  
New Kid On The Blog said...

Αγαπητή απουσία,

Ευχαριστώ για την πρόθεση σας να μου στείλετε το σχέδιο. Το έχω, το έχω μελετήσει και το γνωρίζω. Στον σχόλιο μου δεν το σχολίασα! Τις απόψεις μου θα τις πώ στο σχετικό post.

Αυτό που ανάφερα ήταν έξαρση εθνικισμού που οδήγησε στο ΟΧΙ.

Αυτό το επιβεβαιώνετε και εσείς:

apousia said..
"Το ποσοστό των νέων που αναφέρετε πως δεν θέλει συμβίωση,είναι μεγαλύτερο.."

Μην μου πείτε ότι αυτά τα παιδιά που μόλις βγήκαν από το σχολείο διάβασαν τις παραγράφους του σχεδίου ΑΝΑΝ! Αυτό που διάβασαν στους μεγαλύτερους ήταν φόβος προκατάληψη, συμφέροντα και πολλά άλλα

Περισσότερα στο σχετικό ποστ.

Τετ Μαϊ 10, 10:09:52 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Yannis H said...
"Καταλήγει σε μια συνειδητή εσωτερική άσκηση"

Συμφωνώ. Είχα πει και σε περασμένο ποστ ότι όλοι γεννιόμαστε με προδιάθεση στον ρατσισμό - με έμφυτο τον φόβο του διαφορετικού και του ξένου. Χρειάζεται ακριβώς συνεχής άσκηση για το ξεπέρασμά του.

Τετ Μαϊ 10, 10:10:18 πμ 2006  
Debby said...

free rider said...
Μου έκανε εντύπωση διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια ότι το 99% των απαντήσεων δώθηκε από άντρες του blog. Γιατί αναρωτιέμαι, οι γυναίκες δεν ασχολούνται με τα πολιτικά θέματα καθημερινότητας? ή απλά κάθονται σε μια γωνιά και μας χαζεύουν χαμογελώντας, που όπως είναι επόμενο θα αρχίσουμε να πλακωνόμαστε…

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!

Σε ότι υποστηρίζουν οι άντρες γίνονται "οπαδοί". Το να αναθεωρήσουν την άποψη τους στην διάρκεια μιας συζήτησης το θεωρούν κάτι σαν "προδοσία" στον εαυτό τους.

Οσον αφορά τον ρατσισμό, τον πατριωτισμό, την πολιτική όλα αυτά είναι μέρος τους ίδιου θέματος που λέει ότι οι άνθρωποι διαφέρουν ανάλογα που κατοικούν, τι πιστευουν, τι χρώμα έχουν, τι θεωρίες έχουν κτλ. Ολα αυτά όμως είναι επουσιώδη και κανονικά δεν θα έπρεπε να μας χωρίζουν.

Τετ Μαϊ 10, 10:10:58 πμ 2006  
aaapapa said...

Έστω και μισή Ελληνίδα η Γκιούλμπαχαρ όπως το μισό της επίθετο ρητά ελληνοδηλώνει, αφού οι μισοί έλληνες είναι Καρά – και κάτι,
δικαιούται τις μισές ψήφους .
Και ούτε μία παραπάνω, γιατί εγώ ως ξανθός απόγονος ( κάπως σαν Παπαθεμελής ) δεν θα ήθελα να περάσω σε λίστα ισχνών μειονοτήτων.
(μα από πού μας βγήκε τόση μελαχρινότης ; )


Βέβαια υπάρχει και η εκδοχή η Καρα-μαυρίλα της μισής Ελλάδας να μην έχει σχέση με δέρμα και μαλλιά αλλά να παίζει πιο εσωτερικά.
Μαυρόψυχοι, σκατόψυχοι και ανεγκέφαλοι.

1990. Πελάτης ,μεγαλοπαράγοντας της Κομοτηνής θέλησε να με «τρατάρει» με μια σακούλα κεράσια πριν φύγω για Αθήνα. Απ’ το κτήμα του, που τόχε καμάρι.
Οδηγούσαμε σ΄ ένα όμορφο κατάμαυρο δρόμο με εκτυφλωτική διαγράμμιση , ώσπου ξαφνικά είδα μπροστά μου ένα χωριό μειονοτικό.
-Εκεί πάμε ,μου είπε. Θα περάσουμε από μέσα.
Έστριψε το αυτοκίνητο και νόμιζα πως μπήκαμε σε κάποιο ξεροπόταμο. Λόγω εποχής πρό SUV , το αυτοκίνητο άρχιζε να τρίζει το ίδιο και τα νεύρα του οδηγού.
(Εγώ το διασκέδαζα)
Σε λίγο όταν κοντέψαμε ν’ αφήσουμε ένα κομμάτι εξάτμιση στο οδόφραγμα των πολιτισμών, γύρισε και μου είπε:
-Εγώ είμαι γέννημα –θρέμμα της περιοχής. Έχουν δεί πολλά τα μάτια μου. Αλλά το να φτιάχνουν πενήντα χιλιόμετρα άσφαλτο για να ενώσει κάποια «δικά μας» χωριά και ν’ αφήνουν τις συνδέσεις των «άλλων» έτσι όπως άγρια φύση, … δεν είναι καλά πράγματα…
Εγώ το λέω στους πολιτικούς χρόνια τώρα… όπως πάτε , μια μέρα θα ξεσηκωθούν και θα μας πνίξουν.
(Κι εγώ σκεφτόμουνα πως κάτι «χαζοαμερικανάκια » κατάφεραν ένα ειρηνικό ωκεανό συνύπαρξης.
Εμείς για τζάμπα μαγκιά πρώτοι.
Δράμα η Καβάλα κε Υπουργέ.
Δεν σας αντέχουμε με τίποτα. Μας χαλάτε την ψυχική μας υγεία. Τόσο ξυνές μούρες …δεν τις μπορώ…αμ κι ο Τράγκας (ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ) , χθές βράδι. Καλέ τι μου θύμιζαν τα σουφρωμένα τα χειλάκια του όταν ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ υπεύθυνη δήλωση της Ταλαίπωρης, για αναγνώριση της Τουρκικής κατοχής της Κύπρου.
Δεν τους στέλνετε κατ’ ευθείαν όλους στη Μακρόνησο να τελειώνουμε…
Δηλώσεις- μπάρες και μαλακίες…
Αη σηχτίρ.

Τετ Μαϊ 10, 10:14:33 πμ 2006  
apousia said...

@new kid on the blog
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Αναφέρθηκα στο σχέδιο,λόγω της δικής σας αναφοράς στο δημοψήφισμα.
Στο post για το Κυπριακό,όπως είπα,δεν θα έχω συμμετοχή.
Θα δω αν έχετε ''σπίτι'',να συζητήσουμε,θα ήταν χαρά μου...
Δυστυχώς δεν μπορώ να μείνω άλλο στο blog,για τις επόμενες τρεις ώρες τουλάχιστον..
Καλημέρα!

Τετ Μαϊ 10, 10:19:17 πμ 2006  
maika said...

..έχουν πάει τόσο μπροστά την Ελλάδα όλοι οι έλληνες ορθόδοξοι βουλευτές της που πολλοί φοβούνται πως με μια μουσουλμάνα ελληνίδα θα κόψει η μαγιονέζα....θα κινδυνέψει η πατρίδα....

.. ρατσισμός... ποιός ρατσισμός?
για να δεχτούν (νομίζω οι περισσότεροι) την άποψη κάποιου.. πρώτα ρωτούν απο πού βαστάει η σκούφια του , τι ψηφίζει , αν έχει σπουδάσει, αν έχει δικό του σπίτι ,τι δουλειά κάνει και μετά συμφωνούν ή διαφωνούν μαζί του...

.. το ίδιο κι εδώ στα σχόλια...
λίγοι τα διαβάζουν όλα...
διαβάζουν το nick και αν τους κάνει το προσέχουν αν όχι το προσπερνούν.

καλημέρα

Τετ Μαϊ 10, 10:28:14 πμ 2006  
kostakis said...

Νομίζω ότι τα πλέον έγκυρα σχόλια περί ρατσισμού τα διαβάζουμε στο blog του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Σαμουέλ Ετό, ο οποίος έχει ιδία άποψη κάθε Κυριακή που η ομάδα του αγωνίζεται εκτός έδρας.

Υ.Γ. κ. Δήμου συγνώμη για την παραπομπή στο μαγαζάκι έτερου blogger

Τετ Μαϊ 10, 10:31:24 πμ 2006  
Anula said...

σε λιγες μερες η κυπρος ψηφιζει. Για πρωτη φορα υπαρχουν μπολικες υποψηφιες και οχι μονο υποψηφιοι.

ψηνω κατι γνωστες της μαμας μου, γυρω στα 50, για το τι θα ψηφισουν, Λεω "ψηφιστε γυναικες σε οποιοδηποτε κομμα και αν ανηκετε" και δυστυχως παιρνω την απαντηση "θα ψηφισω τον ταδε, που ειναι γιατρος-δικηγορος KAI συχωριανος μου" !!!:(

η κυπρος εχει ΤΟ χαμηλότερο αν οχι απο ΤΑ χαμηλοτερα επιπεδα συμμετοχης γυναικων στην Βουλή και την πολιτικη ζωή.(στην Ε.Ε)

Τετ Μαϊ 10, 10:33:47 πμ 2006  
Vrennus said...

Για να προβοκάρω λίγο ακόμη:

Το (νεο)ελληνικό έθνος συγκροτήθηκε στη βάση της κοινής θρησκείας (Χ.Ο.) Στη βάση της θρησκείας χωρίστηκαν Έλληνες - Τούρκοι στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Γι' αυτό βαφτίστηκαν συλλήβδην Έλληνες όλοι οι Χριστιανοί που ζούσαν στην Ελλάδα (Χριστιανοί Αρβανίτες, Βλάχοι κλπ.), γι' αυτό βαφτίστηκαν συλλήβδην Τούρκοι όλοι οι μουσουλμάνοι ("Τουρκαλβανοί" οι μουσουλμάνοι Αρβανίτες, οι "Τουρκοκρητικοί" κλπ.) και γι' αυτό οι ομαδικές καταναγκαστικές βαπτίσεις (χριστιανικές) όσων είχαν "τουρκέψει" αλλά δεν έλεγαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα (βλ. και Παπαρρηγόπουλο σχετικά). Στη βάση της θρησκείας έγινε κι ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή (που τουλάχιστον έβαλε την ταφόπλακα στην ηλιθιότητα της "Μεγάλης Ιδέας"). Δεν σας κάνει εντύπωση, εξάλλου, που για κάποιον που απλά ασπάστηκε το μουσουλμανισμό λέμε ότι "τούρκεψε"; Να, λοιπόν, γιατί "πας μη Χριστιανός, μη Έλλην", δεν είναι ρατσισμός, είναι απλά εκδήλωση του συλλογικού μας φαντασιακού που ο πυρήνας του είναι η ταύτιση της εθνικής ταυτότητας με τη θρησκεία

Τετ Μαϊ 10, 10:38:35 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Nικο,Θα μπορουσε η Καραχασαν..να γραψει..Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑ;;..ε,τοτε θα βγαζε και blog!!!Μαζι της!!!

Τετ Μαϊ 10, 10:47:14 πμ 2006  
georgia m. said...

debby said:

Δεν απέχουν οι γυναίκες λόγω του χθεσινού post.
Μαλλον ψιλοαπογοητευτηκαν

9:42 πμ

................

Συμφωνώ.

Τετ Μαϊ 10, 10:53:04 πμ 2006  
georgia m. said...

@debby:

Ή μπορεί να τυρβάζουν περί άλλων πραγμάτων,που κατά τη γνώμη τους είναι πιο ενδιαφέροντα.Ή μπορεί να ξεκουράζονται μέχρι το επόμενο θέμα.

Τετ Μαϊ 10, 10:54:53 πμ 2006  
georgia m. said...

Μπορεί και να σχολιάζουν σε άλλα κείμενα στο blog.

Τετ Μαϊ 10, 10:56:39 πμ 2006  
kahri said...

Συμφωνώ ότι το post υστερεί σε σύγκριση με το προηγούμενο λόγω απουσίας γυναικών. Αλλά δε μπορώ να προσπεράσω το ρατσιστικό:
"Σε ότι υποστηρίζουν οι άντρες γίνονται "οπαδοί". Το να αναθεωρήσουν την άποψη τους στην διάρκεια μιας συζήτησης το θεωρούν κάτι σαν "προδοσία" στον εαυτό τους." Άσχετα αν είναι βάσιμο σε κάποιο βαθμό, γενικεύει με ρατσιστικό τρόπο.

Τετ Μαϊ 10, 11:03:20 πμ 2006  
Anula said...

καλα, ετσι και αλλιως οι ανδρες αρεσκονται στο να ...κρινουν και να δικαζουν γυναικες

οποτε το σημερινο τους παει γάντι

Τετ Μαϊ 10, 11:05:47 πμ 2006  
Debby said...

kahri said...
"Σε ότι υποστηρίζουν οι άντρες γίνονται "οπαδοί". Το να αναθεωρήσουν την άποψη τους στην διάρκεια μιας συζήτησης το θεωρούν κάτι σαν "προδοσία" στον εαυτό τους." Άσχετα αν είναι βάσιμο σε κάποιο βαθμό, γενικεύει με ρατσιστικό τρόπο.

Σύγνωμη για την παρεξήγηση. Επρεπε να αναφέρω ότι αυτό που έγραψα δεν αφορούσε όλους τους άντρες. Μόνο την πλειονότητα αυτών που γνωρίζω.

Τετ Μαϊ 10, 11:06:34 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Tην ωρα που ξιφουλκουσαν τα αρρενα χθες..εμεις βλεπαμε Παπαχελα..
1.Οι Θρακιωτες Μουσουλμανες δεν μπορουν να παρουν ευκολα διαζυγιο(συγκρουση Θειου και Εγκοσμιου Νομου)2.Ακομα και στη Γερμανια και την υπολοιπη Ευρωπη καταπιεζονται
3.Ειχε γουστο ομως που τις εδειχνε να οδηγουν στη Θρακη οχηματα και μηχανακια..καλυτερες απ τις Ελληνιδες μου φανηκαν..να φταιει η Αγωγη;;..

Τετ Μαϊ 10, 11:12:40 πμ 2006  
Anula said...

το σημερινο παει να καταληξει Ανδρός Εγκώμιον!

μηπως τελικα εμεις οι γυναικες βλεπουμε και λιγο με ζηλεια την Καραχασάν?

ολη η Ελλαδα (και οι ανδρες) μιλανε γι'αυτην!!!

Τετ Μαϊ 10, 11:18:43 πμ 2006  
kahri said...

Debby αποδεικνύεις τη συνέπεια των λόγων σου. Εύγε!

Τετ Μαϊ 10, 11:19:59 πμ 2006  
castolidefkis said...

Υπάρχουν και πολλών ειδών υποκρισίες Ν. Δήμου. Μια απ' αυτές, ότι το 40% επί του συνόλου στις ελλ. φυλακές είναι εξαρτημένοι χρήστες (λες και δεν τους φτάνει η τυρρανία τής εξάρτησης), με εξοντωτικές ποινές, γεγονός που εσύ και οι όμοιοί σου κάνετε, κατά το κοινώς λεγόμενον "ΓΑΡΓΑΡΑ"...

Castor

ΥΓ: Αφήστε τα περί ρατσισμού για λαούς που περιέχουν "ελληνισμό/ελληναράδες" στο πολυεθνικό τους πάνελ. Αυτοί ξέρουν...

Τετ Μαϊ 10, 11:22:24 πμ 2006  
castolidefkis said...

Οσο για το κυρίως κείμενο, αυτό θα 'λειπε, να μη συμφωνούσα, αλλά επιμένω, "Αφήστε τα αυτά, πιάστε το ζουμί τής υπόθεσης".

Κάθε 3ος Ελληνας βρίσκεται σε εν δυνάμει ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ και νομίζει ότι η "άσπιλη" κοινωνία του "αντιμάχεται" τα ναρκωτικά, ενώ στην πραγματικότητα, οι καθεστωτικοί λειτουργούν σαν υπάλληλοι των καρτέλ (και είναι)...

Τετ Μαϊ 10, 11:27:58 πμ 2006  
mathitis said...

KAΡΑΧΑΣΑΝ!!!ΣΙΜΟΝ ΝΤΕ ΜΠΟΒΟΥΑΡ!!!
VUR!CANIM!!!

Τετ Μαϊ 10, 11:30:10 πμ 2006  
Θωμάς Λιόλιος said...

Δύο παρατηρήσεις:
1. Η συμμετοχή στη συζήτηση είναι ιδιαίτερα μειωμένη. (Δεν είναι αυτός λόγος που παρεμβαίνω - για να ανεβάσω δηλαδή τα ποσοστά! Είναι καιρός που παρακολουθώ την παρέα του Νίκου Δήμου, όπως και τον ίδιο εδώ και χρόνια και ήθελα να συμβάλω).
2. Κάθε φορά που ανοίγει μία συζήτηση για τέτοια θέματα (είτε διαδικτυακή, είτε στον τύπο, είτε ακόμη και προφορική) οι συμμετέχοντες υπερασπίζονται ή επικρίνουν μία "ομάδα": "ρατσιστές", "εθνικιστές", "υπερπατριώτες", "ελληναράδες", "αντιρατσιστές", "φιλελεύθεροι", "προοδευτικοί" κλπ. Και καλά βέβαια αυτοί που διατυπώνουν θέσεις υπεράσπισης της "πατρίδας", "του έθνους", της "φυλής" κλπ. Αυτοί είναι συνεπείς με τον εαυτό τους γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν εκτός ομαδοποίησης, απο την μικρότερη έως την μεγαλύτερη. Αλλά και οι άλλοι, αυτοί που φαίνεται να προσπαθούν να απαγκιστρωθούν απο τον κοινοτισμό της ελληνικής κοινωνίας και να αναζητήσουν το νόημα της ύπαρξής τους εντός τους, κι αυτοί παγιδεύονται σε μία συζήτηση στην οποία δεν υπερασπίζονται την προσωπική τους επιλογή (π.χ. παντρεύω την κόρη μου με γύφτο ή πάω εθελοντής στη Σερβία) αλλά υπερασπίζονται το "δικαίωμα" της ομάδας τους και κατακεραυνώνουν τους απέναντι. Ζούμε σε μία μεταβατική εποχή. Και η μετάβαση αφορά την μετακίνησή μας απο την κοινοτική κοινωνία (ανατολικού τύπου) στην κοινωνία ατομικών προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε οι μόνοι (οι έλληνες). Και άλλοι λαοί βρίσκονται σε παρόμοια πορεία. Ακόμη και αυτοί που θεωρούνται πιό "εξελιγμένοι". Αυτός ο ανθρωπολογικός τύπος που φαίνεται να μπαίνει στην ιστορία της ανθρωπότητας για πρώτη φορά κάνει δειλά-δειλά την παρουσία του και προσπαθεί να διαμορφώσει τα χαρακτηριστικά του. Δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ακόμα και ο ΝΔ, ένας κατ'εξοχήν θιασώτης της ατομικής-προσωπικής περιπέτειας, δεν αποφεύγει τον πειρασμό να θέσει το συγκεκριμένο θέμα με τέτοιο τρόπο που να με αναγκάζει στην πρώτη ανάγνωση να αναζητήσω (αυτόματα) την "ομάδα" του.
Η συνεισφορά μου στη συζήτηση συνίσταται ακριβώς στο σημείο που διαφοροποιείται το δίπολο "εμείς-εσείς" απο την δυναμική του "εγώ-εσύ".
Κι ένας φόβος μου: Φοβάμαι ότι δεν θα αναγνωρίσω το καινούργιο που έρχεται. Ούτε την εικόνα του, ούτε την γλώσσα του.

Τετ Μαϊ 10, 11:32:26 πμ 2006  
Anula said...

θωμας-λιολιος said:

"Ζούμε σε μία μεταβατική εποχή. Και η μετάβαση αφορά την μετακίνησή μας απο την κοινοτική κοινωνία (ανατολικού τύπου) στην κοινωνία ατομικών προσωπικοτήτων."

Μακαρι να συμβει αυτο, να αναπνευσουμε λιγο.

Τετ Μαϊ 10, 11:43:33 πμ 2006  
Vrennus said...

Αυτό πάλι το "κοινοτική κοινωνία (ανατολικού τύπου)" και το "κοινωνία ατομικών προσωπικοτήτων" ("δυτικού τύπου" να υποθέσω;), τι είναι πάλι; Πολύ ξεκάρφωτα, πολύ αφηρημένα και πολύ ανιστόρητα και αντεπιστημονικά μου ακούγονται. Ή κάνω λάθος;

Τετ Μαϊ 10, 11:48:22 πμ 2006  
cthemelis said...

κατι σημαντικο που ξεχασα να γραψω χτες: τον (εντελώς άχρηστο) θεσμό της υπερνομαρχίας εισήγαγε το πασοκ ακριβως και μόνον για έναν και μοναδικό λόγο: για να αποτρέψει την υπερψήφιση μουσουλμάνων νομαρχών στην θράκη. Καιρός δεν είναι λοιπόν να καταργηθεί πλέον ο άχρηστος αυτός θεσμός όπως πολύ σωστά προτείνει ο ΣΥΝ;;
Χάρρυ: εκτος απο το οτι εχεις μπλέξει εσυ ο ίδιος τα μπουτάκια σου με εθνότητες, κράτη, υπηκοότητες κλπ, αναρωτιέμαι και τι δολιχοδρομίες λαμβάνουν χώρα στο μυαλό σου...πχ γράφεις: οι εβραίοι της Φραγκίας (sic!). Ποιά είναι η Φραγκία αδερφέ εν χριστώ;
Οι απόψεις σου δε περί εβραιων που θα υποστήριζαν την φραγκία ή γραικία ή αγγλία κλπ αναλόγως πού νοιώθουν άρχοντες κλπ είναι πολύ γούτσου-γούτσου...για να μην πώ τίποτε χειρότερο και αδοκήτως σε θίξω.

Τετ Μαϊ 10, 11:49:24 πμ 2006  
georgia m. said...

Μια παρατήρηση για την ελληνική γλώσσα - στις ξένες γλώσσες που γνωρίζω δεν συμβαίνει αυτό.
Οι Έλληνες λένε "παντρεύω την κόρη μου ή τον γιό μου".Κι αναρωτιέμαι τι να σημαίνει αυτό!Μα,το παιδί σου παντρεύεται - δεν το παντρεύεις εσύ!Μήπως υποννοείται εδώ ότι οι Έλληνες γονείς δίνουν περιουσίες για να "αποκαταστήσουν"(άλλο,φοβερό ρήμα)τα παιδιά τους και έτσι έχουν λόγο στον γάμο αυτών;Επομένως,τα παντρεύουν;
Μπορεί να μην είναι ακριβώς στο θέμα μας αυτό αλλά με αφορμή τα γραφόμενα σε κάποιο σχόλιο,ξαναθυμήθηκα αυτή μου την απορία που με κάνει να αγανακτώ.Πιστεύω ότι αν ο Έλληνας έπαιρνε είδηση ότι το παιδί του επιλέγει τον σύντροφό του και όχι αυτός - ή τουλάχιστον έτσι πρέπει -τότε δεν θα μιλούσε έτσι.

Τετ Μαϊ 10, 11:52:22 πμ 2006  
flight centre said...

όταν συμφωνήσουμε για τις λέξεις
θα γίνει η χαρά
να σε γιαούρτωνα
εκεί που ρητορεύεις
και δεν θα έχουμε
τα φώτα
και η λέξη της παλίρροιας
οπως μας παραδώθηκε
θα σφαδάζει
στο πλέον
της αστακομαρονάδας
που πλέχει

Τετ Μαϊ 10, 12:03:02 μμ 2006  
Anula said...

Vrennus said...
Αυτό πάλι το "κοινοτική κοινωνία (ανατολικού τύπου)" και το "κοινωνία ατομικών προσωπικοτήτων" ("δυτικού τύπου" να υποθέσω;), τι είναι πάλι; Πολύ ξεκάρφωτα, πολύ αφηρημένα και πολύ ανιστόρητα και αντεπιστημονικά μου ακούγονται. Ή κάνω λάθος;

ΝΟμιζω μιλαει για την ελευθερια του ατομου απεναντι στην κοινωνια και τις αρρώστιες που ΄φερει αυτή λογω της μορφολογιας της.

Γιαυτο ειπα, "καλο ειναι να συμβει", καλο ειναι οι πολιτες ελευθεροι απο τις δοξασιες και τα νενομισμενα που επιβαλει σαυτους η Κοινωνια να μετεχουν σ'αυτην με Προσωπο οχι με Σταμπα προελευσης (τουρκαλα, ελληνιδα, αλβανος, φτωχος, πλουσιος, εξυπνος, βλακας, μορφωνμενος, αμορφωτος κτλ)

Τετ Μαϊ 10, 12:03:30 μμ 2006  
Rain Man said...

Διάβασα το ποστ και στη συνέχεια προσπάθησα να διαβάσω και τα σχόλια. Ειλικρινά αηδίασα (με τα σχόλια).

Η υποκρισία του νεο-Έλληνα σε όλο της το μεγαλείο.

Τετ Μαϊ 10, 12:06:02 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

castolidefkis said...
Υπάρχουν και πολλών ειδών υποκρισίες Ν. Δήμου. Μια απ' αυτές, ότι το 40% επί του συνόλου στις ελλ. φυλακές είναι εξαρτημένοι χρήστες (λες και δεν τους φτάνει η τυρρανία τής εξάρτησης), με εξοντωτικές ποινές, γεγονός που εσύ και οι όμοιοί σου κάνετε, κατά το κοινώς λεγόμενον "ΓΑΡΓΑΡΑ


Γαργάρα να κάνεις τα λόγια σου! Και σε αυτό το μπλογκ και έξω από αυτό έχω δώσει αγώνες για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και την επελευθέρωση τον χρηστών. Δεν φτάνει που είσαι αδιάβαστος...

Και ποιοί είναι οι όμοιοί μου, παρκαλώ;

Τετ Μαϊ 10, 12:11:35 μμ 2006  
Anula said...

georgia m said:

Οι Έλληνες λένε "παντρεύω την κόρη μου ή τον γιό μου".

γεωργια, υπαρχει τροπος να ξεκοψουμε απο τους γονεις μας οταν μας " ταιζουν, ντυνουν σπουδαζουν και παντρευουν" ?

δε νομιζω, ουτε μου αρεσε αυτο που ειδα στο εξωτερικο οπου στην ηλικια των 16 τους πετανε εξω απο το σπιτι διοτι "μεγαλωσανε αρκετα" (αγγλια)

Τετ Μαϊ 10, 12:16:02 μμ 2006  
Titika said...

Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο ν διαβάσω όλα τα προηγούμενα comments κι έτσι ελπίζω να μην επαναλάβω κάτι που έχει ήδη ειπωθεί.

Πιστεύω οι λαοί που είναι λιγότερο ρατσιστές από εμάς είναι περισσότερο ορθολογιστές. Εμείς είμαιστε πολύ συναισθηματικοί. Λειτουργούμε ενστικτοδώς χωρίς βαθύτερη ανάλυση. Από αυτή την άποψη είμαστε πιο αυθόρμητοι. Βέβαια τι να τον κάνω τέτοιον αυθορμητισμό; Να τον βράσω.

Κι εγώ ντρέπομαι πολύ...

Τετ Μαϊ 10, 12:17:32 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Θωμάς Λιόλιος said...
Δύο παρατηρήσεις:
1. Η συμμετοχή στη συζήτηση είναι ιδιαίτερα μειωμένη

Kαθόλου μειωμένη. Το ποστ ανέβηκε στις 11.30 το βραδυ και σε 12 ωρες (οι περισσότερες νύχτα) συγκέντρωσε 190 σχόλια. Πολύ πάνω από τον μέσο όρο του blog.

2. Συμφωνώ απόλυτα με την δεύτερη παρατήρηση, γι αυτούς "που φαίνεται να προσπαθούν να απαγκιστρωθούν απο τον κοινοτισμό της ελληνικής κοινωνίας και να αναζητήσουν το νόημα της ύπαρξής τους εντός τους". Ωστόσο ας προσθέσω εδώ πως οι ομαδοποιήσεις γίνονται για λόγους ευκολίας - διότι είναι αδύνατο να απαριθμήσει κανείς όλα τα άτομα της αντίθετης γνώμης. Δεν παύει ομως να ενέχει κινδύνους

Τετ Μαϊ 10, 12:20:46 μμ 2006  
basik said...

Ύστερα από αυτά ελπίζω να κατάλαβαν όλοι τι κρύβει η πονηρή πρόταση περί "προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες".

Τετ Μαϊ 10, 12:21:14 μμ 2006  
Zoros said...

@Mickey
"Μην κάνεις λογικά άλματα! Δεν υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ επιτυχία ή αποτυχία."

Δεν γίνεται να κάνω λογικά άλματα, αφού δεν κάνω καμία κρίση ;-)
Απλά προσπαθώ να σου δείξω, ότι ακόμα και σε τομείς που γνωρίζεις πολύ καλά δεν είναι εύκολο να κρίνεις το έργο υπουργών (για να μην μιλήσουμε για το Δικαιοσύνης και τον Παπαληγούρα που σου ανέφερα!)

Γράφεις επίσης:
"Η Γιαννάκου έχει π.χ. λάθος στρατηγική στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (προωθεί τα Αρχαία και υποβαθμίζει τα ΤΕΕ)"
Έχεις ακούσει ποτέ από τα ΜΜΕ τα επιχειρήματα της για αυτό? (μην με παρεξηγείς, συμφωνώ μαζί σου επί της ουσίας). Και ακόμα και αν το έχεις κάνει εσύ, πιστεύεις ο μέσος πολίτης γνωρίζει τους λόγους της απόφασης της ή περισσότερο την κρίνει επειδή την είχε πάρει ο ύπνος στην μητρόπολη (το είδα στον Θέμο :-). Από την άλλη αν βγει και πει «ο Καραμανλής είναι χοντρός» θα το παίζουν για μια εβδομάδα όλα τα κανάλια.

Τετ Μαϊ 10, 12:26:06 μμ 2006  
georgia m. said...

@Anula:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς και με τον τρόπο που το θέτεις είναι δύσκολο να απεξαρτητοποιηθεί κανείς.Αλλά μας αρέσουν και τα εύκολα:να μας πάρουν κάτι αμέσως,εύκολα,αντί να δουλέψουμε εμείς για να το αποκτήσουμε χωρίς άνωθεν παρέμβαση.Έχω προβληματιστεί στο παρελθόν συχνά πάνω σε αυτό και ξέρω.Και φυσικά και εγώ δεν το ακολουθώ πάντα αυτό το μοντέλο "ελευθερίας" και ανεξαρτησίας.Προσπαθώ όσο γίνεται όμως.

Τετ Μαϊ 10, 12:28:03 μμ 2006  
basik said...

Και βέβαια μην ξεχνάμε πόσο είχαν χαρεί με την υποψηφιότητα Δουκάκη όλοι αυτοί που αντιτίθενται στην "υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας".

Τετ Μαϊ 10, 12:30:44 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

I open my eyes to chaos

I find myself in pain

I sing but never be heard

I cry but no sound to be

I can never just be... to



I survive but no future

I exist but no present

I am here with no past

I sustain but no strength

I believe to never



I roar for time

I roar for space

I roar for voice

I roar for freedom

I roar for being



I am sad, no

I am crying, no

I am angry, no

I am pissed, no

I am in rage, yea!



I want to know

I want to see

I want to feel

I want to love

I want to be



yes, I be

yea, I be

yeah, I be



~





Nadiya is a lesbian Muslim who lives in Cairo

Τετ Μαϊ 10, 12:31:40 μμ 2006  
onlycurious said...

Επιτρέψτε μου ένα κάπως μακροσκελές σχόλιο. 'Ετσι κι αλλιώς σχολιάζω σπάνια αν και σας διαβάζω πάντα.

Γράφεις κ. Δήμου:
"Θα πάντρευε την κόρη του με ένα γύφτο;"
Καταλαβαίνω ότι η διατύπωση εξυπηρετεί την οικονομία της συζήτησης όμως εμπεριέχει ένα "καρα" στερεότυπο! Ότι η κόρη μας περίπου μας ανήκει και βρίσκεται στην διακριτική μας ευχέρεια πού θα την δώσουμε και άν. (Η Georgia m. νομίζω το παρατήρησε ήδη.)
Η δική μου προσπάθεια είναι να βοηθήσω την Στέλλα (η κόρη που φιλοξενώ) να αναπτύξει την δική της προσωπικότητα και να εμπιστευτεί τις επιλογές της. Της καθιστώ όμως σαφές ότι εγώ θα την στηρίξω όποιες και να είναι αυτές οι επιλογές όποτε και αν το χρειαστεί.
Και το γιο μου "θα έδινα" σε ένα νέγρο αν αυτό ήταν επιλογή του, μη ξεχνάμε και το ποστ για τον γάμο των ομοφύλων! Τι λόγος μου πέφτει μετά την ενηλικίωση?
Επι του ποστ:
Κάθε¨Έλληνας πολίτης που έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι μπορεί να εκτεθεί στην εκλογική διαδικασία. Τέλος με αυτό.
Η εξωτερική πολιτική είναι αρμοδιότητα του υπουργείου εξωτερικών και όχι αυτών των γραφικών τύπων (θυμηθείτε τον Ναξάκη) που παρελαύνουν από τις οθόνες. Η Τουρκία είναι αλήθεια πως χρησιμοποιεί τους άτυχους μουσουλμάνους της Θράκης για τους δικούς της εχθρικούς προς την Ελλάδα σκοπούς. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε όλη τους την ζωή όμηροι των με και των δε, το σκοινί σε μια κατάπτυστη διελκυστίνδα συμφορόντων ξένων με τα δικά τους. Μόνο μία πολιτική ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ θα μπορούσε να ωφελήσει τα "εθνικά" μας συμφέρονυα χωρίς να βλάψει τα δικά τους. Η επιλογή της κυρίας Καραχασάν έίναι προς αυτήν τυην κατεύθυνση.
Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω ένα κείμενο του Μπρεχτ για τηε επιθετικότητα της Τουρκίας.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας

Φιλοπατρία, το μίσος εναντίον των πατρίδων

"Ο κύριος Κ. δεν το θεωρούσε αναγκαίο να ζει σε μια ορισμένη χώρα. Έλεγε: "Παντού μπορώ να πεινάσω". Μια μέρα περπατούσε σε μια πόλη, που την κατείχε ο εχθρός της χώρας στην οποία ζούσε. Ήρθε τότε προς το μέρος του ένας αξιωματικός αυτού του εχθρού και τον ανάγκασε να κατεβεί από το πεζοδρόμιο. Ο κύριος Κ. κατέβηκε και διαπίστωσε ότι τον είχε κυριέψει αγανάκτηση εναντίον αυτού του ανθρώπου, και μάλιστα όχι μόνον εναντίον αυτού του ανθρώπου, αλλά ιδιαίτερα εναντίον της χώρας στην οποία ανήκε ο άνθρωπος, σε βαθμό που να εύχεται να εξαφανιστεί η χώρα αυτή από το χάρτη. "Τι με έκανε για ένα λεπτό εθνικιστή;" ρώτησε ο κύριος Κ. "Το γεγονός ότι έπεσα πάνω σ' έναν εθνικιστή. Αλλά γι' αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρευτεί η βλακεία, επειδή αποβλακώνει όσους πέφτουν πάνω της".

Τετ Μαϊ 10, 12:44:23 μμ 2006  
onlycurious said...

1. Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ιστορίες του ημερολογίου, μετάφραση Δημοσθένης Κούρτοβικ, Αθήνα, εκδ. Υάκινθος, 1981, σσ. 107-108, 110, 114-116, 118-120, 122-123.

Με συγχωρείτε σας οφείλω και αυτό.

Τετ Μαϊ 10, 12:52:40 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Σωστός ο Brecht!

Τετ Μαϊ 10, 12:54:30 μμ 2006  
castolidefkis said...

Οι "ευαίσθητοι" επί όλων των άλλων θεμάτων, που δεν αγγίζουν αυτό το "ταμπού". Δεν είπα πως είσαι και ο χειρότερος, μην το παίρνεις κατάκαρδα.

Οσο για τα λογια μου, θα ήταν μεγάλη μου χαρά αν μου έδινες μια έμπρακτη ευκαιρία να τα κάνω γαργάρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο, θα φτύσω τη γαργάρα και θα την ξανακάνω (εν είδει πλύσης ούλων, όπως κάνουν για την πέτρα...

Σου θυμίζω, εγώ ο αδιάβαστος, ότι όταν δηλώνεις αγωνιστής για κάτι, τότε ΣΥΝΗΘΕΣΤΑΤΑ για να μην πω ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ κάνεις τον κόπο να βάλεις κι ένα banner ή link (όπως το λέμε εμείς οι αδιάβαστοι), που μετατρέπει το δρομέα σε χεράκι και γράφει "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ". Μήπως υπάρχει κάτι παρόμοιο και δεν το πρόσεξα κ. Δήμου?

Castor

Τετ Μαϊ 10, 12:56:01 μμ 2006  
pagis said...

Οι τηλεοπτικές σειρές με ελληνοτουρκικούς, τουρκοελληνικούς έρωτες όμως μας αρέσουν αν κρίνουμε από τηλεοπτικές θεαματικότητες.

Ζήτω το καραχάλι μας λοιπόν!

Τετ Μαϊ 10, 12:57:23 μμ 2006  
Rain Man said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 12:59:05 μμ 2006  
Rain Man said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 12:59:56 μμ 2006  
Rain Man said...

@anula

'στην ηλικια των 16 τους πετανε εξω απο το σπιτι διοτι "μεγαλωσανε αρκετα" (αγγλια)'

Κλασικός urban legend...

Τετ Μαϊ 10, 01:03:09 μμ 2006  
vassiliskou said...

Afenidko ase tis paparies me tin karaxasan, kai pigaine sto poirgoumeno post na dei ti THA na xespathonei! Mexri ki ego ta xreiastika (pou na sxoliaso!)!

Mallon teleiose (episodieako teleioma i thea! Pou na mou katsei ki emena mia tetoia, ki as mas akoun kai stin pera geitonia)

Afroditi-Zoros = 3.567 - 2!!!

Ena olokliro grafeio xazevei, kai pane ta sxolia apo kapoious edo me poitikes vlepseis pou tha soy grafame edo.

Xaneis!!!

Τετ Μαϊ 10, 01:05:10 μμ 2006  
paragrafos said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 01:05:57 μμ 2006  
Anula said...

rain man

Κλασικός urban legend...

αυτο έλεγα και εγω μεχρι που γνωρισα δειγματα αυτού του "μύθου" μεσα στο uni, εχεις και εσυ προσωπικη πειρα απο βρεττανικο πανεπ?

Τετ Μαϊ 10, 01:07:59 μμ 2006  
paragrafos said...

Κάποτε, για πολλούς από εμάς, ζητούμενη ήταν (και είναι φυσικά) η ανοχή/ανεκτικότητα προς τον "διαφoρετικό" εν γένει.

Αυτού τού είδους η υπέρβαση απαιτούσε (και απαιτεί) τεράστιο ψυχικό κόστος καθώς επέβαλλε τον οριστικό απογαλακτισμό μας από εσωτερικευμένα στερεότυπα και κοινωνικοποιητικά βιώματα "υψηλής πίεσης" (γονείς). Αναφέρομαι στη γνωστή "οδύνη τής ανεκτικότητας" η οποία εδράζεται πάντα στη φιλελεύθερη παιδεία και τον ανθρωπιστικό ορθολογισμό. Οι ρίζες του, ως γνωστόν, αρδεύονται απευθείας από την φιλελεύθερη παράδοση του Διαφωτισμού και τις γνήσιες συγκαιρινές του παραφυάδες.

Τώρα, όμως, η υπέρβαση που οφείλει να επιχειρήσει ο αβίαστα ανεκτικός ακαδημαϊκός πολίτης, πάει ένα σκαλί πιο πάνω, διότι απαιτεί κάτι περισσότερο από την απλή ανοχή. Απαιτεί, όχι την υποκριτική ή την επιτακτική ή την απρόθυμη αποδοχή του άλλου, αλλά την ΑΒΙΑΣΤΗ αποδοχή τού διαφορετικού (αλλόθρησκου, αλλογενούς, αλλοδαπού, αλλόδοξου, αλλόφυλου κοκ).

Το επόμενο στάδιο είναι η αγάπη προς τον "αλλότριο". Και δεν μιλάω απαραίτητα για την μεταφυσικών καταβολών αγάπη που αναμένει ουράνιες αντιπαροχές, αλλά για την άλλη, την σιωπηλή, την καθημερινή, την έμπρακτη, την Εθελοντική. Στο νομικό επίπεδο, όλα αυτά μεταφράζονται με την προστασία τών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως τών πάσης φύσεως ανήμπορων, περιθωριοποιημένων ή και αποδιοπομπαίων.



Με αγάπη

Παράγραφος

Τετ Μαϊ 10, 01:08:25 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

castolidefkis said...
Σου θυμίζω, εγώ ο αδιάβαστος, ότι όταν δηλώνεις αγωνιστής για κάτι, τότε ΣΥΝΗΘΕΣΤΑΤΑ για να μην πω ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ κάνεις τον κόπο να βάλεις κι ένα banner ή link...

To πιο πρόσφατο - εδώ στο μπλογκ το ποστ της 15ης Απρλίου (με 344 σχόλια). Κάνε κλικ στον Απρίλιο του αρχείου.

Και άλλα δεκάδες δημοσιεύματα στο site μου (www.ndimou.gr). Τριάντα χρόνια το πολεμάω το θέμα - εμένα βρήκες να επικρίνεις; Και αδιάβαστος και άτυχος!

Τετ Μαϊ 10, 01:21:01 μμ 2006  
castolidefkis said...

Ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας παράγραφε

Prezolidefkis

Τετ Μαϊ 10, 01:22:51 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Χανουμισσες και ΑΕΚ..μια απο τις αγαπημενες ομαδες των γυναικων,μια ομαδα που εχει υποστει στα φτερα της το Ρατσισμο...απο το Δικομματικο συστημα του ελληνικου ποδοσφαιρου...Πότε θα γράψετε την απολογια ενος ΑΕΚτζη;;..ή αλλιως Τουρκου οπως σας λεν;..
Υ.Γ.Kαλη επιτυχια στο PANCRETAN MAY CUP!!!Με αγαπη,απο μια μια ομόχρωμη...

Τετ Μαϊ 10, 01:27:24 μμ 2006  
Yannis H said...

Εξαιρετική η τοποθέτηση της Παραγράφου (κατά Harry ‘Φούλας’), όπως πάντα. Αυτή η γυναίκα ή τραγουδάει γράφοντας στίχους και γράφει τραγουδώντας έννοιες!

Τετ Μαϊ 10, 01:34:04 μμ 2006  
Felix said...

Έγραψε φίλος μου σε κάποιο άλλο blog: „ Με την Καϊλή, τη Ράπτη, τη Γκερέκου, άντε και τη Ματσούκα νόμιζα ότι είχαμε μπει στο σωστό δρόμο. Τώρα με αυτό το παλτό την Καραχασάν πάει ο αντιδραστικός Γιωργάκης να μας γυρίσει χρόνια πίσω, στην εποχή της Φάνη-Πάλη.
Ντροπή Giorgos, σε είχα για άνθρωπο ανοιχτόμυαλο.“

Μήπως θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κι εμείς με περισσότερο κυνισμό την πολιτική, αφού ούτε οι ίδιοι πολιτικοί δεν την σέβονται; Και μη μου πείτε ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν επέλεξε τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα για να αναταράξει τα νερά (όπως προανέφεραν συνομιλητές) σε μια χαμένη υπερνομαρχία. Μήπως η επιλογή της είναι μόνο συμβολική, με σκοπό να προκαλέσει όλο αυτόν τον δημόσιο διάλογο και να εγκλωβίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους σε εθνικιστικές φανφάρες; Γίνεται τελικά μία διαχείριση ήττας ή η κυρία Καραχασάν αποτελεί το πιο ικανό άτομο από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ για να ανλάβει την υπερνομαρχία. Επειδή κανείς (ούτε από τα υπόλοιπα κόματα) δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα των συγκεκριμένων νομών, θα πρότεινα κάποια υποψηφιότητα αντίστοιχη των παραπάνω κυριών, που τουλάχιστον καλύπτουν τα αισθητικά μας κριτήρια.

P.s. Κάποιες από τις παραπάνω πολιτικούς αποδείχθηκαν ικανότατες, σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους τους

Τετ Μαϊ 10, 01:36:38 μμ 2006  
castolidefkis said...

Georgia, με το "παντρεύω τον/την" εννοούν σε ποιον θα καταλήξει το "πανωσήκωμα", όταν τους ρωτούν "Γιατί έριξες μπετά Μήτσο, παντρεύεις κανέναν?"

Είναι κώδικας νεοελλήνων, μη φρικάρεις...

Castor

Τετ Μαϊ 10, 01:36:42 μμ 2006  
epikairos said...

@nikosdimou
Μου έκαναν εντύπωση οι ρατσισμοί που βγήκαν στα σχόλια.

Ο ένας εναντίον των νέων.

Είναι μόνον 27 χρόνων! Ε, και;


Αυτό είναι unfair αγαπητέ οικοδεσπότη ειδικά για έναν άνθρωπο που επαίρεται πως είναι ορθολογιστής. Με τον ίδιο ορθολογισμό λοιπόν κρίνω πως ένας άνθρωπος στα 27 του χρόνια δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να διοικήσει. Ξέρεις πολλές εταιρίες που ο γενικός διευθυντής να είναι 27 ετών; Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, ευτυχώς εδώ μέσα μόνο για λογαριασμό μου μιλάω.

Τετ Μαϊ 10, 01:43:07 μμ 2006  
Yannis H said...

Κώδικες νεοελλήνων: τα γυναικεία ονόματα. Η γενική του αρσενικού (που σημαίνει κτήση) είναι το θηλυκό επίθετο.

Όσο για το σχόλιο του Felix περί επικοινωνιακής κίνησης και διαχείρισης ήττας, συμφωνώ. Έτσι κι αλλιώς, κι η ίδια η θέση του ‘Υπερνομάρχη’ (πως λέμε Σούπερμαν: τι δουλειά κάνεις; υπερνομάρχης) είναι συμβολική. Μηδέν αρμοδιότητες.

Τετ Μαϊ 10, 01:43:55 μμ 2006  
Απολλύων said...

a-z said...

Οταν θα μπορέσουν οι αλβανοί στην Αθήνα να έχουν την δική τους παρέλαση την μέρα της εθνικής εορτής της Αλβανίας τότε θα μπορούν να μιλούν οι Έλληνες για ρατσισμό..


Τραγικό επιχείρημα, για να μην εκφραστώ πιο ελεύθερα.

Όταν θα μπορέσουν οι Ιάπωνες να παρελάσουν στη Σανκγάϊ και την Ναντσίνκ...

Όταν θα μπορέσουν οι Γερμανοί να παρελάσουν μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι...

Όταν θα μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να παρελάσουμε σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη...

Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουν οι πρώην μή-σύμμαχοί μας να παρελάσουν στην Αθήνα (φτάσαμε να χρησιμοποιούμε την Αθήνα σαν υποκατάστατο της Ελλάδας, οποία κατάντια!).

Αλλιώς ποτέ.

Τετ Μαϊ 10, 01:47:05 μμ 2006  
castolidefkis said...

Νίκο Δήμου, έχεις δίκιο: είμαι άτυχος, κυρίως επειδή γεννήθηκα σ' αυτό εδώ το μπουρδέλο. Παμ' παρακάτω:

Οταν λες "30 χρόνια το πολεμάω το θέμα..." εννοείς ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα? Για να καταλαβαινόμαστε. Μια και δε μπορώ να διώξω τη ρετσινιά τής ατυχίας (ΕΛΛΗΝ Χ/Ο γαρ...), τουλάχιστον να μειωθούν οι εντυπώσεις περί αδιαβασιάς. Ξέρεις, το αστείο είναι ότι κάποτε που εργαζόμουν σαν επιμελητής κειμένων μέτρησα τις σελίδες που είχα διαβάσει ώς τότε (ήταν 150.000), επί 2 φορές καθεμιά.

Και το φέρω βαρέως κομμάτι, να έχω διαβάσει πάνω από 150.000 σελίδες στη ζωή μου και να μην έχω μάθει ακόμα να διαβάζω...

Είστε ευαίσθητος άνθρωπος πάντως, το αναγνωρίζω. Σε ποιον ήθελες να "την πέσω", σε κανένα "γουμάρι", που δεν καταλαβαίνει χριστό? Ξεκόλλα λιγάκι...

Castor, φιλικώτατα

Τετ Μαϊ 10, 01:47:45 μμ 2006  
loukas-maria said...

Φοβάμαι ότι το πρόβλημα πρέπει να οφείλεται στην ανικανότητα των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών του τόπου μας να ενσωματώσουν στην πολιτική και κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου όλους αυτούς τους ανθρώπους των οποίων η κουλτούρα, θρησκεία και γενικότερα αντίληψη είναι διαφορετική από τη δική μας. Νομίζω ότι δεν θελήσαμε να μορφώσουμε τους ανθρώπους αυτούς, να τους κάνουμε μετόχους της παιδείας μας, να τους κάνουμε να είναι εξαρτηρμένοι οικονομικά από την Ελλάδα και τις παροχές της και όχι τη γείτονα.

Παράδειγμα η Κύπρος. Όταν άνοιξαν τα σύνορα με το ψευδοκράτος, οι Κύπριοι δέχθηκαν τους Τουρκοκύπριους προσφέροντάς τους καλές δουλειές, υγειονομική περίθαλψη (δωρεάν παρακαλώ) και ανθρώπινη συμπεριφορά. Τέλος πάντων έχουν και κάτι να χωρίσουν. Και είναι και πρόσφατος ο πόνος τους.

Μήπως είμαστε τελικά ολίγον βάρβαροι εμείς οι Έλληνες; (αν όχι στη γλώσσα ίσως μάλλον στη νοοτροπία και τη συμπεριφορά μας).

Τετ Μαϊ 10, 01:52:51 μμ 2006  
Bourchas said...

Ρατσισμός είναι η «κατασκευή» συλλογικών οντοτήτων, στις οποίες αποδίδονται χαρακτηριστικά και ιδιότητες που προσιδιάζουν μόνο σε κάθε άνθρωπο ατομικά.
Έτσι, όταν κάποιος λέει, «είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας» (Καρατζαφέρης) ή «ντρέπομαι που είμαι Έλληνας» (Ν. Δήμου) η εκφορά του λόγου του είναι εξίσου ρατσιστική.

Επιπλέον, τόσο οι «Ελληναράδες», όσο και οι «πολιτικά ορθοί» υπόλοιποι Έλληνες, κατά τις διακρίσεις του κ. Δήμου, συμφωνούν και ομονοούν απόλυτα, ότι στην Ελλάδα δεν υφίστανται εθνοτικές-εθνικές μειονότητες και συγκεκριμένα τουρκική και μακεδονική μειονότητα. Συνεπώς, η όποια πολιτική αντιπαράθεση και ο όποιος πολιτικός διάλογος εμφανίστηκε μεταξύ «Ελληναράδων» και Ελλήνων με αφορμή την ανακήρυξη της υποψηφιότητας της κας Καρά Χασάν κινείται μέσα στα πλαίσια και τα όρια του ελληνικού εθνορατσιστικού λόγου και διεξάγεται απλά μεταξύ εθνορατσιστών.

Τετ Μαϊ 10, 01:52:56 μμ 2006  
heinz said...

Bourchas said...

Τα προφανή, τα καταφανή, τα αυτονόητα.
Και νάναι καλά ο άνθρωπος!!!

Γειά σου Χρυσόστομε Bourchas!!!
Aferim!!!

Τετ Μαϊ 10, 02:02:07 μμ 2006  
mickey said...

Για το γάμο της κόρης με τον γύφτο, η Γεωργία έδωσε στις 11:52πμ μια σωστή απάντηση - επιτέλους!!!

Αν τώρα κάποιος δε γουστάρει με κριτήρια εμφανισιακά, κοινωνικά ή όπως αλλιώς τη συμβίωση ενός αγαπητού του προσώπου με ένα άλλο, αυτό δε συνιστά αυτόματα ρατσισμό, παρά μόνο αν καταφερθεί εναντίον του άλλου με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς με βάση τον φυλετικό του προσδιορισμό (όπως έκανε η κυρία του post). Θα μπορούσε κανείς να υποτιμά ως σύντροφο του παιδιού του κάποιον επειδή είναι άσχημος, φτωχός, σκουπιδιάρης, έχει tattoo και piercing, μυρίζει άσχημα, μένει σε υποβαθμισμένη συνοικία, είναι κομμουνιστής, είναι άθεος ή απλά θαυμάζει τον Νίκο Δήμου και τις ιδέες του. Όλα αυτά συνιστούν ρατσισμό;

Και φυσικά ποσώς με ενδιαφέρει αν απέχουν οι γυναίκες ή όχι από τον σχολιασμό του post. Ούτε η παρουσία τους ή η απουσία τους ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ προσφέρει ή αφαιρεί κάτι από αυτό. Συγκεκριμένοι σχολιαστές (άντρες και γυναίκες) και συγκεκριμένα σχόλια είναι αυτά που "ανεβάζουν" ή "ρίχνουν" ένα post - κι αυτό είναι ιδιαίτερα υποκειμενικό! Ακόμα και ο ίδιος σχολιαστής μπορεί να κάνει ένα υπέροχο σχόλιο και αμέσως μετά στο ίδιο post να γράψει μια πατάτα. Η πλάκα πλάκα, αλλά όταν θίγουμε σοβαρά κάποια ζητήματα, ας μην παρασυρόμαστε από συναισθηματισμούς και εύνοιες ;)

Τετ Μαϊ 10, 02:05:16 μμ 2006  
Yannis H said...

Bourchas: Αν είναι κάποιος ‘πολιτικά ορθός’, δέχεται τη θέση του ΟΗΕ ότι κάθε λαός έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Πάει να πει, ότι δεν του πέφτει λόγος σαν μεμονομένο πολίτη ούτε να δεχτεί ούτε να αρνηθεί το αν υπάρχει μειονότητα. Αυτό το καθορίζει η ίδια η μειονότητα για τον εαυτό της.

Τετ Μαϊ 10, 02:07:35 μμ 2006  
castolidefkis said...

Προς Λουκά/Μαρία: Ποιο "ψευδοκράτος", αυτό που ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει σαν "Δημοκρατία, τής Βόρειας Κύπρου"?

Προς Bourcha: Αν ο κ. Δήμου απλά "ντρέπεται" που είναι έλληνας, το βρίσκω πολύ επιεικές. Προσωπικά σιχαίνομαι αυτό το ασιατικό λεφούσι που κουβάλησαν εδώ οι βυζαντινοκράτορες για να καταστήσουν μεοψηφία τους ΕΛΛΗΝΕΣ εθνικούς, και που σήμερα ονομάζονται Νεοέλληνες. (Την πλειοψηφία τουλάχιστον, αυτόν τον κλασσικό τύπο που τρώει σπληνάντερο, δέρνει τη γυναίκα του, έχει γκόμενα 20 χρόνια νεώτερη, κυττάει να τ' αρπάξει...) έχεις δει τη "ΦΟΥΣΚΑ"?

Τετ Μαϊ 10, 02:08:24 μμ 2006  
Rain Man said...

Συμφωνώ σε πολλά με αυτά που λέει ο harry σε σχόλιο του στις 12:09. Το post εστιάζει σε ένα κατα την άποψή μου θέμα το οποίο είναι παρών σε κάθε κοινωνία - αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο.

Για μένα υπάρχουν δύο ειδών ρατσισμοί κυρίως: ο φυλετικός και ο κοινωνικός (που περιλαμβάνει και το θρησκευτικό, οικονομικό, φυλετικό κα τομείς). Το θέμα είναι το κατα πόσο ο πληθυσμός μιας κοινωνίας έχει την παιδεία να δεχτεί το διαφορετικό. Παράδειγμα αποτελούν οι χώρες όπου η μετάβαση σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία έχει γίνει και η ενσωμάτωση διαφορετικών στοιχείων έχει ολοκληρωθεί με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Στην Αγγλία κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον αν μια λευκή τα έχει με έναν νέγρο ή έναν πακιστανό. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο. Έχετε δει πολλές Ελληνίδες με κινέζους ή αλβανούς;

Το συμπέρασμα και πάλι στο οποίο καταλήγουμε είναι ότι μια παιδεία ανοικτών οριζόντων δημιουργεί και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Τέτοια παιδεία στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

@Anula

Αν μετά τις σπουδές σας στην Αγγλία αυτό διαπιστώσατε (από 'μερικά' δείγματα) τότε κρίμα γιατί πετάξατε τα λεφτά σας.

Τετ Μαϊ 10, 02:11:13 μμ 2006  
heinz said...

Όποτε το θέμα έρχεται στα ελληνοτουρκικά, αντιμετωπίζουμε δυο πλευρές:

Οι "Ελληνό"ψυχοι.
Οι "Αλλό"ψυχοι (δυτικό ή anadolu ή ό, τι διάολο θες...)

Και οι δυο πλευρές κάνουν διάλογο κωφών.
Τα επιχειρήματα και των δυο είναι της ίδιας στερεότητας (τελείως σαθρά) και ενίοτε της ίδιας ποιότητας: "Είστε επικίνδυνοι!!!" αλληλοκατηγορούνται.

Τυπικό παράδειγμα το θέμα του δημοψηφίσματος στην Κύπρο:

Οι μια πλευρά έλεγε ότι το ΝΑΙ ισοδυναμεί με καταστροφή.
Η άλλη έλεγε ότι το ΟΧΙ θα είναι εθνική καταστροφή.

Τόσες φορές που και οι δυο ανεγκέφαλες πλευρές, σε λεγόμενα "εθνικά" ζητήματα έχουν προαναγγείλει την καταστροφή της Ελλάδας αν δεν εισακουστεί η άποψή τους, έπρεπε να 'χουμε 30-40 Ελλάδες να καταστρέφονται!!!!

- Και οι δυο πλευρές ρέπουν στον άκρατο λαϊκισμό.
- Και οι δυο αρθρώνουν ατεκμηρίωτο λόγο.
- Και οι δυο κάνουν διακριτική ανάγνωση της Ιστορίας.
- Και οι δυο λένε (εγνωσμένα) ψέματα (έχω και παραδείγματα επώνυμα)
- Και οι δυο κοιτάζουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη
- Καμμιά από τις δυο δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την άλλη: αλληλοτροφοτούνται σε έναν αέναο κύκλο αναπαραγωγής της αμάθειας και της προχειρότητας που διασφαλίζει την ύπαρξή τους.

Όποιος θέλει ας προσβληθεί.

Τετ Μαϊ 10, 02:11:35 μμ 2006  
heinz said...

"Οι μια πλευρά έλεγε ότι το ΝΑΙ ισοδυναμεί με καταστροφή."

να διαβαστεί

"Η μια πλευρά έλεγε ότι το ΝΑΙ ισοδυναμεί με καταστροφή."

Τετ Μαϊ 10, 02:15:50 μμ 2006  
Rain Man said...

@paragrafos

Για το σχόλιό σας στις 1.08: Μόλις το διάβασα. Προφανώς με προλάβατε!

Τετ Μαϊ 10, 02:16:45 μμ 2006  
castolidefkis said...

Κάνεις λάθος rain man. Υπήρχε κι ο Χριστοφιάς, που έλεγε "Ψηφίζουμε ΟΧΙ για να "τσιμεντώσουμε" το ΝΑΙ...!!!"

Αδιάβαστος Castor

Τετ Μαϊ 10, 02:17:41 μμ 2006  
mickey said...

Και μια και ακούστηκαν διάφορα για "γαργάρες", να επισημάνω πως το ζήτημα που έθεσε ο Glenn σχετικά με τα λαϊκιστικά ή όχι κίνητρα του Γ. Παπανδρέου και τα μεταμεσονύχτια σχόλιά μου πάνω σε αυτό δε θίχτηκε όσο έπρεπε (θα έλεγα πως μάλλον προσπεράστηκε). Και μην αρχίσουμε τα ad hominem για κάποια άλλα "φάουλ" ή μη του Glenn. Να μιλήσουμε επί της ουσίας. Αντιγράφω το ερώτημα-πρόκλησή του:

"Είναι λαϊκίστρια η Καραχασάν ή όχι; Θα απευθυνθεί στο θυμικό του target group της όπως θα της συστήσουν μετά μανίας οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι; Τι διαφορά έχει αυτού του είδους ο λαϊκισμός από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;"

Έχω κάνει σχετικά σχόλια στις 1:50πμ, 2:04πμ, 2:56πμ και 3:50πμ. Διαπίστωσα και σχετικό του kameron στις 5:38πμ (συγγνώμη αν παρέλειψα να αναφέρω άλλα).

@Zoros (12:26μμ):
Επί της ουσίας συμφωνούμε. Αν πάντως ένας πολίτης δεν ενδιαφέρεται να κρίνει τους πολιτικούς σε βάθος (όσο μπορεί) και παραμένει στα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά είναι άξιος της τύχης του!

Για τη Γιαννάκου γνωρίζω ΠΟΛΥ περισσότερα από όσα ενδεχομένως νομίζεις - πίστεψέ με ;)

Τετ Μαϊ 10, 02:20:53 μμ 2006  
castolidefkis said...

Συγνώμη, κάνεις λάθος Heinz όχι rain man (για τα περί Κύπρου)

Τετ Μαϊ 10, 02:22:42 μμ 2006  
chris said...

Παρατήρηση πρώτη:
Το εθνοτικό (enthic) δεν προέρχεται από το εθνικό (national). Το πρώτο είναι παράγωγο του γαλλικού ethnie και ουδεμία σχέση δεν έχει με το έθνος. Είναι, όπως πολλά άλλα πράγματα, δημιούργημα μιας ομάδας διανοουμένων (πρωταγωνιστής της οποίας είναι ο A.D. Smith) η οποία υποστηρίζει στο ζήτημα των εθνικισμών την άποψη περί primordial ties (αυτό που πάνω κάτω θα υποστήριζε σήμερα και ο Παπαρηγόπουλος). Η άλλη άποψη είναι εκείνη που λέει ότι τα έθνη είναι δημιούργημα των εθνικισμών (που και εδώ πρωτοστάτησαν διανοούμενοι), της πιο επιτυχημένης ιδεολογίας της νεωτερικότητας.
Παρατήρηση δεύτερη:
Το στοίχημα που υποστηρίζει, κατά την άποψή μου, το ποστ και με την οποία συμφωνώ είναι το εξής: γιατί δεν μπορούμε να στοιχιθούμε πίσω από τις αρχές του συντάγματος (ελευθερία, αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες της συντεταγμένης πολιτείας μας) παρακάμπτοντας ό,τι μας χωρίζει λ.χ. το χρώμα των μαλλιών μας, το χρώμα του δέρματός μας, τα θρησκευτικά μας δόγματα, η καταγωγή μας, η γλώσσα μας, η τσέπη και τα γούστα μας. Είναι αλήθεια - και αυτό υποστήριξα στην πρώτη παρατήρηση - ότι η διαδικασία συγκρότησης των σύγχρονων συνταγματικών κοινωνιών συμπίπτει με τη συγκρότηση των εθνικών κρατών. Αναλυτικά όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο, i.e. το έθνος δεν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση του συντάγματος. Η στάση που προτείνω συνεπάγεται λογική συνέπεια και, πρακτικά, αρμονικότερη συμβίωση με τους άλλους. Καλύτερη επιβεβαίωση όσων λέω από τη δημιουργία της ΕΕ νομίζω πως δεν υπάρχει. Ζητάω αυτό που γίνεται σε υπερ-εθνικό επίπεδο με τις χώρες των 25 να γίνει και σε εθνικό.
Παρατήρηση τρίτη:
Μου κάνει εντύπωση πως ακόμη και έξυπνοι άνθρωποι, όπως π.χ. ο Heinz, πεισματικά εξακολουθούν να σκέφτονται με δίπολα του τύπου Ελλάς- Τουρκία κτλ κτλ. Είναι τόσο δύσκολο λοιπόν να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, να αλλάξουμε νοοτροπία, τον τρόπο που βλέπουμε και πράττουμε στη ζωή μας; Η επιτυχία των επιχειρηματιών (βλέπε Γκέιτς, Τζομπς κ. ά) βρίσκεται στο ότι επινοούν καινούρια προϊόντα που τα έχουμε ανάγκη εμείς, οι καταναλωτές. Νέες μεθόδους παραγωγής, νέες αγορές κτλ κτλ. Ένας εύστροφος πολίτης του 21ου αιώνα γιατί δυσκολεύεται να δει ότι έχει ανάγκη να παρατείνει την ειρηνική του συνύπαρξη με τους άλλους, που εκ των πραγμάτων ήταν, είναι και θα παραμείνουν διαφορετικοί από τον ίδιο;

Η κυρία Καραχασάν μπήκε στη ζωή μας και θα μείνει. Προσωπικά είμαι έτοιμος, αν αποδειχθεί ικανή και για την πρωθυπουργία της χώρας να την ψηφίσω. Το πουλί της σοφίας πετά όταν έχει πλέον σουρουπώσει. Και με αυτά τα μυαλά ο ήλιος του εθνικισμού θα αργήσει πολύ για να δύσει.

(Προσπάθησα να τηρήσω το όριο λέξεων).

Τετ Μαϊ 10, 02:22:54 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@απολλυων said..Όταν θα μπορέσουν οι Γερμανοί να παρελάσουν μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι...
Νομιζω εχουν παρελασει..Γαλλογερμανικος Αξονας!!!
Στο μελλον θα αλλαξουν πολλα..

Τετ Μαϊ 10, 02:23:54 μμ 2006  
Debby said...

@heinz

To Θέμα είναι: Μπορεί να είναι κανείς στην μέση? Ουτε εδώ ούτε εκεί? Ουτε έλληνας ούτε Τούρκος, ουτε χριστιανός ούτε μουσουλμάνος κτλ?
Οποιος το καταφέρει να μην τοποθετεί το είναι του πουθενά έχει ξεπεράσει και τον ρατσισμό κατά κάποιο τρόπο.

Παύει να ρέπει προς την μία ή την άλλη κατευθυνση...

Τετ Μαϊ 10, 02:26:07 μμ 2006  
heinz said...

@castolidefkis

Τι λάθος κάνω? Δε μιλάγαν αμφότεροι για επερχόμενη καταστροφή????

Τετ Μαϊ 10, 02:27:23 μμ 2006  
Rain Man said...

'Για μένα υπάρχουν δύο ειδών ρατσισμοί κυρίως: ο φυλετικός και ο κοινωνικός (που περιλαμβάνει και το θρησκευτικό, οικονομικό, φυλετικό κα τομείς).'

Ένα λάθος που μόλις πρόσεξα. Εννοούσα: υπάρχει ο κοινωνικός ρατσισμός (που περιλαμβάνει και το θρησκευτικό, οικονομικόταξικός, και παρεμφερς τομείς) και ο 'οργανικός' ρατσισμός (με βάση το χρώμα και το φύλο).

Τετ Μαϊ 10, 02:28:18 μμ 2006  
heinz said...

@debby

δε λέω να μην έχεις θέση. κι εγώ έχω.
Λέω να μην αρπάζεσαι με φαντασιωσικά επιχειρήματα.

Τετ Μαϊ 10, 02:29:55 μμ 2006  
castolidefkis said...

Ωραία "Mickey", επίτρεψέ μου να απαντήσω στο όμορφό σου ερώτημα.

Το αν θα κάνει η όχι πολιτική a priori arround the target group η Καραχασάν, δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος ο ΓΑΠ, υποθέτω. Είναι όμως, υποθέτω πάντα, ένα από τα απαραίτητα ΡΙΣΚΑ που πρέπει να πάρει ένας διορατικός και νεωτεριστής πολιτικός, αν θέλει να κάνει Ελλάδα αυτό το μπουρδέλο με τιμή εισόδου ίση με το εκάστοτε "πολιτικό κόστος"...

Got it?
Garet, που λένε και τα αμερικανάκια?

Πολιτικολόγος Castor

Τετ Μαϊ 10, 02:32:35 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@chris,βουκολικο μου αγορι..Εγω μαζι με την Μπεναζιρ Μπουτο..σας φαγαμε εσας τους GR.εκσυγχρονιστες..ευχομαι λοιπον να την ψηφισεις για την Πρωτη Ελληνιδα Πρωθυπουργο!..θελετε καιρο ακομα να εκσυγχρονιστειτε..ραγιαδες της Αρσενικης σας ομφαλοσκοπησης...

Τετ Μαϊ 10, 02:36:30 μμ 2006  
castolidefkis said...

Heinz, δεν είπα πως κάνεις λάθος, είπα "Ξέχασες τον Χριστοφια (ΑΚΕΛ καλέ...), που έλεγε "Ψηφίζουμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ". Αυτό είπα.

Τετ Μαϊ 10, 02:38:44 μμ 2006  
heinz said...

castolidefkis said...

"Heinz, δεν είπα πως κάνεις λάθος, είπα "Ξέχασες τον Χριστοφια"

...άλλος τριπλαδόρος αυτός. Του τελιώσανε και τα κόκκινα δολλάρια και το γύρισε στον τσάμικο

Τετ Μαϊ 10, 02:40:11 μμ 2006  
flight centre said...

δεν την ψηφίζουμε τη συντρόφισσα υποψήφια υπερνομάρχη, επειδή δεν είναι παρά είναι μια εθνικοσοσιαλίστρια (ως μέλος του πασοκ). δεν ψηφίζουμε υποτακτικούς των ναζι, ούτε τους ηγέτες τους. το να συζητάς στα σοβαρά τις πράξεις του Γιωργάκη, είναι σαν να ψυχαναλύεις νήπιο που κάνει ζημιές στο σπίτι.

Τετ Μαϊ 10, 02:42:05 μμ 2006  
mickey said...

castolidefkis (2:32μμ),

Το ερώτημα δεν είναι δικό μου, αλλά του Glenn και έχω ήδη δώσει τη δικιά μου απάντηση - δε διαφέρει και πολύ από τη δικιά σου ;)

Got it?

Η λέξη "αμερικανάκια" συνιστά ρατσισμό βεβαίως!!! :))

Τετ Μαϊ 10, 02:42:20 μμ 2006  
heinz said...

@εργοτελίνα

να μη ακουστώ ρατσιστής, αλλά την εν εικόνα κυρία, την έχετε δει από πίσω; Πφφφφφ...

Τετ Μαϊ 10, 02:43:05 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Κaramalnum canim!!ne diyorsun?ΤΙ ΕΧΩ ΑΠΟ ΠΙΣΩ....ΕΙΜΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΒΕΖΙΡΙΣΣΑ!!!!..ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΙΕΙ ΤΖΑΝΕΜ!!

Τετ Μαϊ 10, 02:49:27 μμ 2006  
heinz said...

Ciller hanim!!!
Nasilsin???
Ben iyiyim...

Τετ Μαϊ 10, 02:51:26 μμ 2006  
mickey said...

Κι αν βεβαίως, ο Παπανδρέου ήθελε να κάνει την υπέρβαση, ας έβαζε κάποιον με πολιτικό παρελθόν, όπως έγραψε και ο kameron στις 5:38πμ. Ή τέλος πάντων, ας μην τόνιζε τόσο τον συμβολισμό της επιλογής του και τα στελέχη του κόμμματος-κινήματος ας ήταν πιο φειδωλοί στις δηλώσεις τους (βλ. σχόλιό μου στις 3:50πμ).

Γενικά πάντως το επίπεδο του (παρα)πολιτικού διαλόγου και των εντυπώσεων στη χώρα μας δεν είναι και το καλύτερο δυνατό (όχι ότι αλλού είναι καλύτερα - βλ. και ΗΠΑ π.χ.) Όλοι κολλάνε στο αν ο Αντρέας ήταν γκομενιάρης και αν η γραβάτα που του πρότεινε η Μιμή ήταν ταιριαστή, αν ο Μητσοτάκης είναι γκαντέμης και έχει νευρικό τικ στους ώμους του, αν ο Σημίτης κάνει σαρδάμ και είναι υπέρ του δέοντος "ήπιος", αν ο Καραμανλής είναι μπούλης και η Νατάσα η νέα Νταϊάνα, αν ο Πάγκαλος συναγωνίζεται σε πάχος τον Βενιζέλο και αν η Καραχασάν δηλώνει Ελληνίδα ή όχι. ΕΛΕΟΣ!!!

Τετ Μαϊ 10, 02:52:41 μμ 2006  
Debby said...

heinz said...

@debby
δε λέω να μην έχεις θέση. κι εγώ έχω.

Κατανοητό. Απλά είπα την δική μου άποψη.
Μίλησα για μένα, συμπληρωματικά με το σχόλιο σου. Είναι αναποφευκτο όταν πάρεις μια θέση να είσαι εναντίον μιας άλλης. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.

Τετ Μαϊ 10, 02:56:02 μμ 2006  
heinz said...

@debby

Debby ναι, βέβαια.
Αλλά, όταν βλεπω και τους μεν και τους δε, να κάνουν διάλογο ηλιθίων αυτιστικών αγραμμάτων, κάπως μούρχεται!!!

Τετ Μαϊ 10, 02:57:34 μμ 2006  
cyrusgeo said...

@yannis h: (2:07 μμ) Με πρόλαβες...

Τετ Μαϊ 10, 02:59:19 μμ 2006  
heinz said...

Και οι δυο συντηρούν μια μυθολογία περί Ελλάδας και περί Τουρκίας που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου....

(άμα έχεις δηλαδή, εγώ δεν...)

Τετ Μαϊ 10, 02:59:20 μμ 2006  
Vrennus said...

Να που ο Chris προσπαθεί να ψηλαφήσει τη μεγάλη σύγχυση που σας διακατέχει εμάς τους Έλληνες (δεν υπάρχει ασυμφωνία προσώπου): τη σύγχυση nation και ethnicity που αποδίδονται και τα δυο ως έθνος (παρεμπιπτόντως, το ethnie ΔΕΝ είναι γαλλικό, προέρχεται από το ελληνικότατο έθνος).

Το ελληνικό nation θέλει να αυτοπροσδιορίζεται με όρους ethnicity ενώ αναφέρεται σε ένα έθνος-κράτος (nation state) ευρωπαϊκού τύπου. Η - δοτή - (νεο)ελληνική εθνική συνείδηση επικεντρώθηκε στην ελληνική ορθοδοξία (λες κι οι Ρώσοι πχ. είναι ...ρωσορθόδοξοι!), δεν συντελέσθηκε (δεν ολοκληρώθηκε καλύτερα) νεοελληνική εθνογέννεση κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η εθνική συνείδηση ημών των Ελλήνων είναι κολοβή - γι' αυτό και η υστερία μας να αποδείξουμε την ...ελληνική μας γνησιότητα, σαν να ήμασταν κήβδιλο νόμισμα (ή μήπως είμαστε;)

Όσο για το ρατσισμό μας, δεν είμαστε περισσότερο ρατσιστές από τους Αμερικανούς ή τους Άγγλους πχ. (Ερώτηση προς στο επερχόμενο σχόλιο και τη θέση του Rain Man: ήταν ή όχι ρατσιστικής τάξης η αντιμετώπιση που είχε η λάιδη Νταϊάνα λόγω του δεσμού της με έναν Άραβα; Είχε την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους δεσμούς της με "γνήσιους" Άγγλους;) Η ιδιαιτερότητά μας έγκειται στο ο ρατσισμός μας γίνεται ένα κουβάρι με το έλλειμμα εθνικής συνείδησης. Δεν σας κάνει εντύπωση άλλωστε ότι, σε γενικές γραμμές, είμαστε περισσότερο ρατσιστές απέναντι στους Αλβανούς και τους Τούρκους παρά απέναντι στους Αφρικανούς και τους Άραβες;

Τετ Μαϊ 10, 03:03:41 μμ 2006  
heinz said...

π.χ.

Πόσοι έχουν τον κόπο να διαβάσουν αυτό;

Κανένας. Κι όμως είναι τρομερά ενδιαφέρον.
Αλλά μπλα, μπλα, μπλα.... όλοι!!!

Τετ Μαϊ 10, 03:04:14 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Pek iyi,yavrum,οταν εχεις αντρα στο Αμερικα,μια χαρα γλυτωνεις...
Εγω βεβαια στηριζω την Gul..ο Ερντοάν,ομως θα τη δεχτει χωρις μαντιλα;..προτεινω λοιπον,για να μην υπαρξουν ταραχες και παρεξηγησεις..να κατεβασει το Νουδου-κουμπαρ..μια υποψηφια με Μαντίλα...ισοσθενεια που λεει κι ο γατος,εμ,πώς?..

Τετ Μαϊ 10, 03:08:40 μμ 2006  
MainMenu said...

Μια αγάπη έχω στην καρδιά
Μονάχα μία
Την κιτρινόμαυρη Θεα άλλη καμμία

κι όσο γυρίζει αυτή η γη
Θα σ' αγαπάω
ΑΕΚ για σένα μια ζωή θα τραγουδάω

και δεν είμαι άσχετος με το θέμα

Τετ Μαϊ 10, 03:09:42 μμ 2006  
castolidefkis said...

Mickey, Το "αμερικανάκια" όπως ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ κατάλαβες, είναι "σατυρορέπον"... Μη μιλάμε τώρα για αυτονόητα. Πάντως, αν τύχει κι έχει χρόνο κανενας φίλος σου, να γράψει, επηρεάσει, (ό'τι τον φωτίσει ο ΡΑ τέλος πάντων) σε πληροφορώ ότι στο εφετείο (τουλάχιστον τής Αθήνας), έχουν εκτροχιαστεί εντελώς και τρώνε χρόνια ΧΡΙΣΤΟΥ, παιδιά που είναι απλοί χρήστες.

Είναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ, πρέπει να μαθευτεί, αν όχι εδώ, τουλάχιστον στους δημοκρατικούς και φιλελεύθερους "εταίρους" τής ΕΕ. Δεν είναι κομμάτι πρόκληση να συνεστιάζονται με κάτι φασιστόφατσες σαν τον Πολύδωρα δημοκράτες ομόλογοι υπουργοί από την Ολλανδία και τη Δανία?

Προσωπικά, σε διαβεβαιώ πως κάνω ό'τι μπορώ. Μέχρι και "ντροπή σας να κάθεστε στο ίδιο τραπέζι μ' αυτό το "εκλεγμένο" φασιστόμουτρο..." τούς είπα με E-Mail. Κι εκείνοι είχαν την ευγένεια να μου απαντήσουν, στέλνοντάς μου εκδοθείσες ΕΚΘΕΣΕΙΣ ή/και ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ προς χώρες/μέλη επί του θέματος, που η κυβέρνηση του μπουρδέλου απλά αδιαφορεί να λάβει υπόψη. Ενδεικτικά, την ΈΚΘΕΣΗ/ΣΥΣΤΑΣΗ Αρθρο ΚΘ τής συνόδου τής 7ης 12ου 2004 (ΈΛΕΟΣ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω.

Υπογράφων

Castor

ΥΓ: Ευχαριστώ πάντως για την ευαισθησία σου, κι ας αποκαλύφθηκε κάπως έντονα. Ισως έχουμε "παθιασμένη" σχέση και δεν το ξέρουμε...

Τετ Μαϊ 10, 03:09:44 μμ 2006  
Vrennus said...

...και κάτι σχετικό με το σχόλιο του heinz. Στο ελληνικό σύνταγμα, άρθρο 1ο, παρ.3: "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους".

Δηλαδή, άλλο ο λαός και άλλο το έθνος. Ρε μπας κι οι επικριτές της υποψηφιότητας Καραχασάν δρουν, τελικά, στα πλαίσια της συνταγματικής νομιμότητας;!

Τετ Μαϊ 10, 03:15:00 μμ 2006  
mickey said...

castolidefkis,

Πάσχω κι εγώ από την ασθένεια - ισοσθένεια του οικοδεσπότη προφανώς ;)

Σας χαιρετώ για την ώρα...

Τετ Μαϊ 10, 03:16:14 μμ 2006  
castolidefkis said...

Mickey, ομολογώ ότι πάσχεις, αν και δεν είμαι γιατρός...

Χαιρετώ ομοίως

Τετ Μαϊ 10, 03:21:09 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Ευχομαι και εγω με τη σειρα μου Νικη για τη γυφτισσα,την ΑΕΚ,την Πολιτισσα!
και να υπενθυμισω οτι χθες ειχε το Αlpha τον Ψωμιαδη να μιλαει σε Τουρκαλα Δημοσιογραφο για τη γενοκτονια των Ποντιων...Στο τελος μιλησε και ο "εθνολογος"ο Νακρατζας..
και ειπε στην Τουρκαλα..παραμυθια!!!
οι Ελληνες καναν γενοκτονια το 1919!

Τετ Μαϊ 10, 03:28:23 μμ 2006  
Dion.M. said...

Δεν κοιτάμε τα χάλια μας ο ρατσισμός μας έλειπε!...

Αν είμαστε ένας λαός με κουλτούρα, με σωστή κοινωνική συμπεριφορά, με αξίες και σεβασμό στον πλησίον μας και ας λέγαμε μετά ότι οι ξένοι μας χαλάνε την εικόνα και είναι πολιτισμικά κατώτεροι, όσοι είναι...

Εχουμε αντιληφθεί την εικόνα που παρουσιάζουμε σε ξένους πολιτισμένους λαούς με την κραυγαλέα συμπεριφορά μας, την έλειψη κοινωνικής συνείδησης, με την βάρβαρη μουσική, τα τσιφτετέλια και την τραγική οδηγική μας συμπεριφορά!..

Ας βελτιώσουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά να κρίνουμε τους άλλους!...

Αν ήμουν Ευρωπαίος θα είχα γίνει ρατσιστής βλέποντας την συμπεριφορά των συμπατριωτών μας "τσιφτετελλήνων".

Τετ Μαϊ 10, 03:29:16 μμ 2006  
aphrodite said...

Το είπα, περίεργη μέρα σήμερα.
Δευτέρας μοιάζει...

Σκεφτόμουν κάποια στιγμή οδηγώντας την κυρία μας, να καλείται (και να θέλει) να παίξει σε υπερπαραγωγή όχι Hollywood, όχι Bollywood, αλλά Elladistan-Μόσιον-Πικτσουρς...

Kαφετζήδες για κομπάρσοι, σκηνικά γυψοσανίδας, ρόλος χωρίς κείμενο (τη μία μέρα), με αυτοσχεδιασμό (την άλλη μέρα), και με τα δύο (την τρίτη μέρα), σκηνοθέτης που θ'αλλάζει στα μισά, θα κατευθύνει αναλόγως κοινού & όχι βάσει σεναρίου, όλα γαι το υπερ-φιλόδοξο έργο φαντασίας:

"Πολιτική: Ενας αγώνας συμφερόντων μεταμφιεσμένος σε διαγωνισμό αρχών"
(A. Bierce)

Περαστικά μας!

Τετ Μαϊ 10, 03:34:37 μμ 2006  
georgios said...

Είμαι από Θράκη (Αλεξανδρούπολη). Έζησα 5 χρόνια 1997-2002 στην Κομοτηνή. Δίπλα σε Μουσουλμάνους. Την καλύτερη ίσως εποχή όπου η χώρα μας έκανε τα αυτονόητα απέναντι στους ανθρώπους αυτούς.(έρριξε τη μπάρα που έλεγε η ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ, τους έδωσε άδεια κυνηγιού, σταμάτησε την κατάργηση της ιθαγένειας όταν πήγαιναν "απέναντι, τους έβαζε στα σώματα ασφαλείας κ.λ.π) Οι σχέσεις τότε ήταν άριστες όπω ςάριστες ήταν για χρόνια ανάμεσα στους απλούς πολίτες. Στην Αθήαν όμως και στην υπόλοιπη Ελλάδα μιλάνε πολύ χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει επάνω. Και μιλάνε με ένα φανατισμό ορισμένοι που στηρίζεται σε όσα ακούνε απο αυτούς τους υπερ ΕΛΛΛΗΝΕΣ. Τελικά πιστεύω ότι η χώρα μας είναι δύο χώρες. Μία που κυριαρχείται με όσα μας μα΄θαν στα σχολεία με όσα μας πουλάνε διάφοροι πατριώτες και μια άλλη που το ψάχνει που δεν μένει στο περιτύλιγμα αλλά αναζητεί την ουσία τη αλήθεια μόνο που ατή δεν ακούγεται.Ας μας πουν οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ αν όλοι οι ήρωες του 21 ήταν Έλληνες ή Έλληνες πολίτες; Ας μας πουν τον πραγματικό ρόλο της ηγεσίας της εκκλησίας στο 1821 των πολιτκάντηδων όλα αυτ΄ατα χρόνια που μας έφεραν στο χάλι αυτό όπου δεν τολμάς να πεις κάτι αντίθετο με όσα πιστεύουν οι πολλοί και αμέσως γίνεσαι προδότης. Ας μας πουν πιο μα΄θαινα με το ζόρι τούρκικα σε ανθρώπους (πομάκους) που δεν έχουν καμία σχέση με τουρκία;.

Τετ Μαϊ 10, 03:37:47 μμ 2006  
cyrusgeo said...

@dion.m: Μην ανησυχείς -- πολλοί απ' όσους μας επισκέπτονται φεύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις.

Όπως, π.χ., ο γηραιός τουρίστας που περπατούσε χαζεύοντας τα κτίρια απέναντι από τη Βουλή στη Βασιλίσσης Σοφίας, και νομίζοντας, ο αφελής, ότι, ως πεζός, είχε προτεραιότητα. Γρήγορα, όμως, κατάλαβε το λάθος του, όταν ένα παπί πέρασε ξυστά δίπλα του. Το βλέμμα του ανθρώπου ήταν γεμάτο απορία, οργή και αηδία.

Τι νομίζεις ότι θα μεταφέρει στους συμπατριώτες του;

Ο ΝΔ έχει γράψει επανειλημμένα ότι ο πολιτισμός, ως κάτι ζωντανό, δεν βρίσκεται στα μάρμαρα, αλλά στην καθημερινή συμπεριφορά των ανθρώπων. Ας πείσει κάποιος τους ελληναράδες να χρησιμοποιούν τα τασάκια του ΙΧ τους, και μετά ας κρίνουμε και τους άλλους.

Τετ Μαϊ 10, 03:40:28 μμ 2006  
Υποκείμενο δικαίου said...

Η Καραχασάν προσπαθεί να ανατρέψει μία μεγάλη ιστορική αδικία. Μία αδικία αντίστοιχη αυτής σε βάρος των πολιτικών προσφύγων: την κολλεκτιβοποίηση της ανθρώπινης προσωπικότητας στην Ελλάδα με βάση το θρήσκευμα.

Τι σημασία έχει αν είναι συμβολική η υποψηφιότητα;

Στο βιβλίο του "Σ. Μηναϊδη:Η Θρησκευτική Ελευθερία των Μουσουλμάνων στην Ελληνική Έννομη Τάξη" (που είναι διαθέσιμο στο Internet) διασώζονται δύο στρατιωτικές διαταγές από την δεκαετία του '50:

"Εν Κομοτηνή τη 28/1/1954
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Προς

Τους κ.κ. Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων Ν. Ροδόπης. Κατόπιν διαταγής του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως, παρακαλούμεν όπως εφ’ εξής εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρου «Τούρκος-Τουρκικός» αντί του τοιούτου «Μουσουλμάνος-Μουσουλμανικός».Επί τούτοις δέον να μεριμνήσητε δια την αντικατάστασιν των εν τη περιφέρεια υμών υφισταμένων διαφόρων επιγραφών, όπως «Μουσουλμανικόν Σχολείον, Μουσουλμανική Κοινότης κ.λ.π.» δια της τοιαύτης «Τουρκικόν»...."

Και λίγους μήνες μετά:

"Εν Κομοτηνή τη 5/1/1955
...Παρά τας αυστηρός διαταγάς της Κυβερνήσεως, κοινοποιηθείσας και υφ’ ημών δια των υπ’ αριθ. Ε.Π. 728/22.4.54 και Α 24869/22.12.54, περί της αντικαταστάσεως και χρησιμοποιήσεως του λοιπού των όρων «Μουσουλμάνος-Μουσουλμανικός» δια των τοιούτων «Τούρκος-Τουρκικός», εις το χωρίον ‘Αρατος επί της δημοσίας οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρουπόλεως, υφίσταται επιγραφή εμφανέστατη αναγράφουσα «Μουσουλμανικόν Σχολείον».Ν’ αντικατασταθή αμέσως, τόσον αύτη όσον και πάσα άλλη τυχόν υπάρχουσα εις την περιοχήν του Νομού Ροδόπης..."

Η κολλεκτιβοποίηση δεν έχει τελειώσει. Μέχρι το 1998 (όταν τροποποιήθηκε ο παλιός κώδικας ελληνική ιθαγένειας), ένας έλληνας μουσουλμάνος που εγκατέλειπε την χώρα, κινδύνευε να χάσει την υπηκοότητα του. Χιλιάδες την έχασαν: δεν μπορούσαν να γυρίσουν ούτε για τις κηδείες των συγγενών τους. Ποτέ δεν την ξαναπήραν πίσω, γιατί η τροποποίηση δεν είχε αναδρομικό χαρακτήρα.Μέχρι πέρσι, η παλιά διάταξη εφαρμοζόταν κατά μελών της μακεδονικής μειονότητας.

Το ελληνικό apartheid συνεχίζεται. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, με πρόσχημα το δημογραφικό, ο κ. Παρασκευαϊδης δίνει οικονομικά δώρα σε χριστιανικές οικογένειες της Θράκης με τρία παιδιά:

"όλοι μας πρέπει να αναλογιζόμαστε το τι πράξαμε και κυρίως τί θα μπορούσαμε να πράξουμε και δεν πράξαμε και να δώσουμε προτεραιότητα στην ύπαρξη μας ως Γένους. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ανάλογα με τις δυνατότητές Της καθιέρωσε το χρηματικό επίδομα στις οικογένειες που αποκτούν τρίτο παιδί στην περιοχή της Θράκης. Σήμερα οι οικογένειες αυτές έχουν φτάσει τις 900, από τις 250 που ήσαν προ τετραετίας..."

Οι κακομοίρηδες οι έλληνες Πομάκοι, εν τω μεταξύ, φέρονται όπως αρμόζει σε ευρωπαίους πολίτες:

"26/3/2004....Η αντιπροσωπεία των Πομάκων ... είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου και συνάντησε ευρωβουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των Οργάνων της Ε.Ε. ενώ εξέθεσε και τα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πομάκοι στη Θράκη.
Οι Πομάκοι ... ήταν στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι που παραμένουν για μακρό χρονικό διάστημα άνεργοι, ένα πρόβλημα που πλήττει όλους τους Θρακιώτες - ανεξαρτήτως θρησκεύματος - των ακριτικών νομών της Ξάνθης, του Έβρου και της Ροδόπης. Όπως τόνισαν στις τοποθετήσεις τους όλοι οι Πομάκοι, επί χρόνια δεν γίνονται νέες επενδύσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα και οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Θράκης να αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα απασχόλησης.Η αντιπροσωπεία των Πομάκων ανέφερε επίσης ότι η επίσημη ελληνική πολιτεία δεν έχει ακόμη καθιερώσει τη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας (της πομακικής, ενός από τα αρχαιότερα ιδιώματα της περιοχής), αλλά επιμένει να τους διδάσκει τα τουρκικά, παρότι οι ίδιοι δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι ούτε τούρκοι αισθάνονται, ούτε τουρκογενείς είναι...."

Το θράσος των ελληναράδων είναι ατέλειωτο...

http://www.epp-ed.org/Press/
showPRExport.asp?PRExportID=4882

http://www.ecclesia.gr/greek/archbishop/

Τετ Μαϊ 10, 03:47:23 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Dion.M...Τι ρατσισμος!το τσιφτετελι σου φταιει?..ο Λεπεν που ακουει Berlioz
ειναι πιο in?...

Τετ Μαϊ 10, 03:51:33 μμ 2006  
Yannis H said...

Heninz: Το άρθρο 4 του Τουρκικού Συντάγματος λέει ότι απαγορεύεται να αλλάξουν τα άρθρα 1, 2 και 3. Δεν λέει ότι δεν απαγορεύεται να αλλάξει και το ίδιο. Οπότε, δια της μεταθετικής ιδιότητος....

Τετ Μαϊ 10, 03:56:48 μμ 2006  
Lefteris Kritikakis said...

Κάτσε να δεις γέλια τώρα...

α) Λέγανε οι Έλληνες ότι οι Αμερικανοί είναι ρατσιστές κλπ, αλλά μόλις πλακώσανε οι Αλβανοί κλπ στην Ελλάδα, γίνανε κι οι Έλληνες ρατσιστές.

β) Δεν τους αρέσουν των Ελλήνων τα τσαντίρια των γύφτων, αλλά τους αρέσουν τα τσαντίρια των χίπιδων στην Αμερική του '60.

"He is a barbarian, and thinks that the customs of his tribe and island are the laws of nature." - George Bernard Shaw

Λευτέρης

ΥΓ1. Γεια σου Εργοτελίνα με τα ωραία σου... ο πατέρας μου έπαιζε στα νιάτα του στον Εργοτέλη κάτι φεγγάρια... εγώ στον ΟΦΗ μικρός, αλλά ξέρω ότι στο Μαρτινέγκο δεν τους αρέσει και πολύ ο ΟΦΗ... ο Εργοτέλης είναι Κρήτη, λένε, ο ΟΦΗ είναι βαζελοτσιράκι... τέλος πάντων.

ΥΓ2. Ποιοι σκότωσαν τους Ινδιάνους; Οι Ευρωπαίοι όταν ήρθαν εδώ (δεν υπήρχαν ακόμα "Αμερικανοί" και δεν θα υπήρχαν για πολλές δεκαετίες). Τα' χουν ξεχάσει όλα, δεν μιλάνε πια γι' αυτά. Η αρραβωνιαστικιά μου είναι της φυλής των Cherokee. Έχουν δικά τους δικαστήρια, νόμους και "έθνος" εδώ στην Οκλαχόμα.
http://www.cherokee.org/

Τετ Μαϊ 10, 03:58:16 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

epikairos sais...
Ξέρεις πολλές εταιρίες που ο γενικός διευθυντής να είναι 27 ετών; Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, ευτυχώς εδώ μέσα μόνο για λογαριασμό μου μιλάω.

Η Silikon Valley έχει δεκάδες CEOs κάτω των 30...

Κάποτε με είχαν προτείνει για διευθυντκή θέση σε μία πολυεθνική και με απέρριψαν γιατί ήμουν καλός μεν αλλά μεγάλος (ήμουν 36).

Τετ Μαϊ 10, 04:05:21 μμ 2006  
Dion.M. said...

@Εργοτελίνα said:

@Dion.M...Τι ρατσισμος!το τσιφτετελι σου φταιει?..ο Λεπεν που ακουει Berlioz
ειναι πιο in?...

Στην μουσική ναι!

Η μουσική που διασκεδάζει ένας λαός είναι χαρακτηριστικό κριτήριο της κουλτούρας του.

Η εικόνα των συνελλήνων (ανδρών και γυναικών)να ανεβαίνουν στα τραπέζια και να κουνάνε τα γεννητικά τους όργανα, κατά την γνώμη μου είναι κακόγουστο και βάρβαρο.

Οι Αφρικάνοι κάνουν το ίδιο σε μερικούς χορούς, πολύ πιο εκλεπτυσμένα και με περισσότερη χάρη.

Τετ Μαϊ 10, 04:11:58 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Ακουω ΚρητηTV που μιλαει συνεχως για τον αγωνα..τωρα μπαινουν στο γηπεδο οι φιλησυχοι και συμπαθεις AEKτζηδες...
Για μας εδω ειναι happening!!κατεβηκε μαλιστα και ο Ρεχαγκελ..
@Λευτερη,την Κυριακη θα κλαψουν μανουλες....

Τετ Μαϊ 10, 04:12:03 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 04:14:21 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Dion.M. τα ιδια κανουν και αλλου,Ασια,Αφρικη και Βραζιλια..αλλα εδω οι Ευρωληγουρηδες δεν τα ανεχονται..
(Οι Επτανησιοι,ας πουμε,που εχουν αλλα ακουσματα..)και ειναι αυθεντικοι και οχι ευρωληγουρηδες για να μην παρεξηγηθω..)

Τετ Μαϊ 10, 04:16:53 μμ 2006  
chris said...

Παραδέχομαι ότι "οι λέξεις είναι σαν τα νομίσματα": η ανταλλακτική τους αξία διαφέρει από κοινωνία σε κοινωνία και από εποχή σε εποχή!
Επί του συγκεκριμένου: ο όρος ethnicity προέρχεται από τον όρο ethnie που συνιστά γαλλικό νεολογισμό. Μπορεί η ΡΙΖΑ του όρου να είναι ελληνική αλλά η
πολιτογράφησή του ως τέτοιου ΟΧΙ. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την πολυσημία του όρου, όπου χρησιμοποιείται σαν πασπαρτού για να δηλώσει οποιοδήποτε στοιχείο
προέρχεται από την παραδοσιακή κοινωνία. Ας σκεφτεί κανείς γιατί γίνεται αναφορά στον όρο (ethniicty) ως διακριτός από τον όρο (nation). Διότι πολύ απλά δεν αποτελούν
συνώνυμα.Αν τώρα η μετάφραση του όρου από τα γαλλικά προκαλεί συγχύσεις, ε αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει και να τους εξομοιώνουμε για να "λύσουμε" τις ερμηνευτικές μας αδυναμίες!
Αυτό πάλι που είναι βέβαιο είναι ότι οι όροι ethnie και ethnicity τάσσονται στο πλευρό του επιχειρήματος της εθναφύπνισης, εκείνου του ισχυρισμού δηλαδή που αξιώνει ιστορική συνέχεια των σύγχρονων εθνικισμών από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Σε αυτό το επίπεδο μόνο ειρωνικά μπορώ να το δω.
Είμαι έτοιμος να παραθέσω βιβλιογραφίες επί βιβλιογραφιών για το θέμα, αλλά νομίζω ότι παραπάει (και θα έχει να λέει ο ΝΔ ότι αναλισκόμαστε σε εξυπνακισμούς).
Ως προς τα υπόλοιπα συμφωνούμε (και με το κατοπινό σχόλιο).

Κ Α Ρ Α Χ Α Σ Α Ν ολέ!

Τετ Μαϊ 10, 04:21:23 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

bourchas said
"ντρέπομαι που είμαι Έλληνας" (Ν. Δήμου) η εκφορά του λόγου του είναι εξίσου ρατσιστική

H συλλογιστική σας είναι τουλάχιστον περίεργη. Το ότι η συμπεριφορά ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ατόμων με κάνει να ντρέπομαι που (τυπικά) ανήκω στην ίδια ομάδα με αυτούς δεν είναι ρατσιστική. Δεν κατασκεύασα "συλλογικές οντότητες"!

Λέτε παρακάτω:
"Επιπλέον, τόσο οι «Ελληναράδες», όσο και οι «πολιτικά ορθοί» υπόλοιποι Έλληνες, κατά τις διακρίσεις του κ. Δήμου, συμφωνούν και ομονοούν απόλυτα, ότι στην Ελλάδα δεν υφίστανται εθνοτικές-εθνικές μειονότητες και συγκεκριμένα τουρκική και μακεδονική μειονότητα".

Δεν ξέρω από που φτιάξατε εσείς αυτές τις συλλογικές οντότητες. Ξέρω πολλούς που αποδέχονται την ύπαρξη αυτών των μειονοτήτων - μεταξύ τους και εγώ.

Τετ Μαϊ 10, 04:22:57 μμ 2006  
Yannis H said...

Harry, είμαι μέλος της mailing list του Νακρατζά. Σε πάρα πολλά είναι ακραίος. Πάει στην εντελώς άλλη άκρη.

Τετ Μαϊ 10, 04:24:48 μμ 2006  
chris said...

Και αν θυμάμαι καλά ο πρώτος έλληνας πολιτικός που ταύτισε (στη χώρα μας) το λαό με το έθνος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου (στο περίφημο "ελληνικέ λαέ").
Λέτε να τρίζουν τα κόκκαλά του με τα καμώματα του Γιωργάκη (πριν με τη θέση του στο κυπριακό σήμερα με την κ. Καραχασάν);

Ανδρέα ξύπνα να δεις/ το παιδί της αλλαγής!

Τετ Μαϊ 10, 04:26:52 μμ 2006  
chris said...

εργοτελίνα μήπως είστε ο Ζουράρης;

Τετ Μαϊ 10, 04:30:26 μμ 2006  
Rain Man said...

@vrennus

Ερώτηση προς στο επερχόμενο σχόλιο και τη θέση του Rain Man: ήταν ή όχι ρατσιστικής τάξης η αντιμετώπιση που είχε η λάιδη Νταϊάνα λόγω του δεσμού της με έναν Άραβα; Είχε την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους δεσμούς της με "γνήσιους" Άγγλους;)

Αντιμετώπιση από ποιον; Τα media; Τη βασιλική οικογένεια; Το παράδειγμα που αναφέρατε είναι τουλάχιστον ατυχές. Η αντίδραση για το δεσμό της Νταϊάνας προκλήθηκε από την ιδιαίτερη (πριγκιπική) θέση που αυτή κατείχε στη Βρετανική κοινωνία και ιδιαίτερα διότι ήταν παντρεμένη με το διάδοχο του Βασιλικού θρόνου.

Ο ρατσισμός δεν κρίνεται από μία και μόνο περίπτωση ειδικά όταν αυτή πρόκειται για ένα πρόσωπο όπως η Νταϊάνα.

Μου φαίνεται ότι ορισμένες τέτοιες 'κοτρόνες' τις πετάτε μόνο και μόνο για να μου 'την πείτε'...

Τετ Μαϊ 10, 04:33:50 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@chris..Aν ημουν ο Ζουραρις στο blog του Δημου,θα πεφτε ο τρουλος να με πλακωσει!!!!><>>>>>>>>>>>>>Ακου συνεντευξη του στη Μιραντολινα..... Δεν έχετε και πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία, ε;
-Δεν έχω καλή σχέση με τους υπολογιστές, όχι με την μηχανολογία. Και δεν έχω καλή σχέση, διότι δεν τρέχουν. Πρέπει να τρέχει η μηχανολογία για να μ αρέσει. Αυτοί, οι υπολογιστές, δεν τρέχουν. Τρέχουν με μεγαμπιτς, πως τα λέτε, αλλά αυτά είναι του κώλου τα εννιάμερα. Ταχύτητα είναι να διακινδυνεύεις κι εσύ. Το κομπιούτερ δε σε πάει επί πτερύγων ανέμων, όπως σε πήγαινε μια Ντουκάτι ή μια Φερράρι ή μια Μοτογκούτσι ή μια Λάντσια κουάτρο. Όπως σε πάνε και τα πόδια σου στην ορειβασία – άλλη υπέροχη νηφάλιος μέθη.
-Κι όμως, στο διαδίκτυο είναι πολλοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την διάσωση της παράδοσης, υπέρ του πολυτονικού, υπέρ όλων όσων πρεσβεύετε κι εσείς – ομοϊδεάτες σας - που μάλιστα υιοθετούν τις νεώτερες τεχνολογίες.
-Με πολύ αγάπη το βλέπω και τους λέω γερά, γερά και με υπομονή να παλεύουν για τα υπεράχρονα και τα ακίνητα της ελληνίδος φιλοκαλίας.
..KARAXASAN OLE!!!

Τετ Μαϊ 10, 04:35:00 μμ 2006  
glenn said...

Αφού λοιπόν το κρισιμότερο ερώτημα έγινε γαργάρα, πάμε παρακάτω. Το υπενθυμίζω, παρά τις δύο φιλότιμες προσπάθειες του Μυ: Τι διαφορά θα έχει ο ενδεχόμενος λαϊκισμός της Καραχασάν από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά.


Χμμ, τι μου τράβηξε την προσοχή; Ένα σημείο του σχολίου του θωμαλιολιου: "Αλλά και οι άλλοι, αυτοί που φαίνεται να προσπαθούν να απαγκιστρωθούν απο τον κοινοτισμό της ελληνικής κοινωνίας και να αναζητήσουν το νόημα της ύπαρξής τους εντός τους"

Ώπα, stop caret! Κοινοτισμός της Ελληνικής κοινωνίας... Εδώ είμαστε...

Ας εστιάσουμε στις ακόλουθες εκφράσεις:

α. βιαίως αστικοποιηθέντες μπουρτζόβλαχοι
β. αποβιομηχάνιση
γ. έλλειψη προγραμματισμού
δ. φανταστικός ή πραγματικός κίνδυνος εξ' ανατολών

Ας σκεφτούμε λίγο να βρούμε τα κοινά σημεία. Επανέρχομαι.

Τετ Μαϊ 10, 04:36:41 μμ 2006  
Vrennus said...

Chris, Οι έννοιες "λαός" και "έθνος" ουδέποτε ταυτίστηκαν στην Ελλάδα, ακριβώς για μπορούν όλοι να ψαρεύουν στα θολά και, πάνω απ' όλα, για να μπορούν να χωρίζουν το λαό σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα".

Rain Man, νομίζω ότι δε μπαίνετε στην ουσία της κριτικής μου, δηλαδή, τα ΜΜΕ και η βασιλική οικογένεια δεν ενοχλήθηκαν από τις προηγούμενες σχέσεις της λαίδης Νταϊάνας αλλά μόνο όταν σχετίστηκε με έναν "σκούρο". Περιπτωσιολογώ, φυσικά, αλλά δεν κάνουμε κοινωνική έρευνα δα!

Τετ Μαϊ 10, 04:48:45 μμ 2006  
franki said...

nd:
Αυτοί, που είναι τόσο περήφανοι για την ελληνική τους καταγωγή, με έκαναν πάλι να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόση εμπάθεια. Ένας άνθρωπος έχει πολλές ιδιότητες: εθνικότητα, υπηκοότητα, θρησκεία, μορφωτικό επίπεδο, καλλιτεχνικές προτιμήσεις κλπ. Ποιο το όφελος να κάνουμε επίμονα απωλεστικές ομαδοποιήσεις συνειδήτων. Με κάθε σεβασμό, τείνω να πιστέψω ότι είστε ο πιο ρατσιστής μορφωμένος που γνωρίζω (φυσικά εννοώ ρατσιστής εναντίον των Ελλήνων). Θα σας παρακαλούσα (αν είναι αυτό δυνατόν) την επόμενη φορά που θα κάνετε κριτική στο ελληνικό στοιχείο, να σκέφτεστε σαν Γερμανός. Ίσως έτσι να είστε πιο ψύχραιμος, η κριτική πιο χρήσιμη και σίγουρα λιγότερο λαϊκίστικη...

ΥΓ1: Λίγο άσχετο με το ρατσισμό, αλλά θα ντρεπόμουν για μένα και τους συμπολίτες μου να έχω νομάρχη πολλούς από αυτούς που είναι ήδη νομάρχες. Αυτό γιατί δεν το συζητάμε; Μήπως από φόβο κομματικού χρωματισμού;

ΥΓ2: Εγώ σήμερα ντρέπομαι που είμαι Παναθηναϊκός και θα υποστηρίζω την ΑΕΚ:-)

ΥΓ3: Μπράβο σας για τη δουλειά που κάνετε στο blog. Θαυμάζω το κουράγιο σας, αν και θα προτιμούσα να είναι περισσότερο προσωπικό, έστω και αν τροφοδοτεί λιγότερο διάλογο.

Τετ Μαϊ 10, 04:50:42 μμ 2006  
Yannis H said...

Ειπώθηκε από τον ΝΔ στο βασικό post και εντοπίστηκε από χρήστη (σόρυ, μου διαφεύγει το όνομά του). Το ότι οι Έλληνες δεν παντρεύονται με ξένους.

Πιστεύω ότι οι μικτοί γάμοι είναι πολύ αντιπροσωπευτικός δείκτης για το επίπεδο αφομοίωσης των αλλοδαπών σε μια χώρα. Και δεν μιλώ βέβαια για τους άντρες που παντρεύονται βόρειες (υπήρξα κι εγώ ένας από αυτούς). Μιλάω για το ‘αδύναμο’ μέρος της κοινωνίας μας, το περισσότερο εξαρτώμενο από τις παραδόσεις και τα «πρέπει’, αυτό που σε κάθε κατάκτηση αποτελεί και ‘λάφυρο’, τις γυναίκες. Πόσο συχνό είναι Ελληνίδες να παντρεύονται ‘οικονομικούς’ μετανάστες; Θυμάμαι μια κοπέλα που κλέφτηκε πριν 3-4 χρόνια με έναν Αλβανό. Ο πατέρας της είχε πάρει μαζί με συγχωριανούς τα βουνά με καραμπίνες. Όλο ειλικρίνεια, είχε πει στις κάμερες «Όχι, αν δεν ήταν Αλβανός δεν θα με πείραζε.»

Σκεφτείτε τώρα και έναν αρκετά μεγάλο γαιοκτήμονα (σπίτι με εσωτερικές πισίνες και γήπεδα) που έζησε όλη του τη ζωή σε χωριό, να κάνει το τραπέζι στην κόρη του και το αγόρι της από τη Νιγηρία, που το μόνο που είχε ήταν τα ρούχα που φορούσε. Να προσπαθεί να συμπεριφερθεί όχι μόνο ευγενικά , αλλά και σωστά.

Οι μικτοί γάμοι όπου το ελληνικό μέρος είναι γυναίκα και το αρσενικό ‘οικονομικός’ μετανάστης, αποτελούν σπάνια εξαίρεση.

[Βάζω πάντα το ‘οικονομικός’ σε εισαγωγικά γιατί δεν πιστεύω ότι οικονομία και πολιτική είναι τόσο ξεχωριστά. Πολιτικές πληρώνουν οι άνθρωποι... σε πολλές από τις οποίες έχει παίξει μεγάλο ρόλο η Δύση.]

Τετ Μαϊ 10, 04:59:40 μμ 2006  
Grecopean said...

"@Nikosdimou
Η Silikon Valley έχει δεκάδες CEOs κάτω των 30..."

Το φαινόμενο 30άρηδων CEO's παρατηρείται αποκλειστικά στο Sillicon Valley. Και μόναδικοι που γίνονται εκεί CEO's στα 30 τους είναι κάποιοι PhD's και ιδρυτές μικρών εταιριών λογισμικού/hardware. Σε μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής οι CEO's είναι τουλάχιστον 45άρηδες.


"Κάποτε με είχαν προτείνει για διευθυντκή θέση σε μία πολυεθνική και με απέρριψαν γιατί ήμουν καλός μεν αλλά μεγάλος (ήμουν 36)."

Άλλο line-manager, άλλο Officer, άλλο CEO. 36ετών είναι κάποιος μεγάλος για line-manager αλλά εξαιρετικά νέος για CEO.

Τετ Μαϊ 10, 05:00:18 μμ 2006  
Vrennus said...

Anula διαφωνώ, είμαι αλβανο-βλαχο-ενετόσπορος (με το pedigree μου)!

Τετ Μαϊ 10, 05:00:26 μμ 2006  
ExBerliner said...

Διάβασα στην αρχή των σχολίων κάποια σχόλια σχετικά με την ταυτότητα των Πομάκων. Δεν ξέρω αν έχει δοθεί εν το μεταξύ απάντηση από άλλον/ους (δεν έχω χρόνο τώρα να τα διαβάσω όλα, είμαι και στη δουλεια) αλλά να τί είναι οι πομάκοι:
Οι πομάκοι είναι πομάκοι.
Μη γελάτε.
Οι πομάκοι δεν είναι βούλγαροι (έστω και αν μιλούν ένα βουλγαρικό ιδίωμα).
Δεν είναι Τούρκοι (έστω και αν είναι μουσουλμάνοι)
Δεν είναι Έλληνες (έστω και αν κατοικούν περισσότερους αιώνες στην περιοχή της οροσειράς της ροδόπης από μας τους ορθόδοξους στο θρήσκευμα θράκες).
Έχουν υποστεί τον τελευταίο αιώνα τέτοια καταπίεση και ψυχολογική βία από τους βούλγαρους, τους τούρκους, και τους έλληνες, όσο κανένας άλλος λαός (εθνότητα???) στα βαλκάνια.
Παρακαλώ μην αναπαράγεται τις βλακείες της ελληνικής προπαγάνδας (αγριανοί και μαλακίες), της βουλγάρικης προπαγάνδας (μιλάν την ίδια -στο περίπου- γλώσσα άρα είναι βούλγαροι), και της τουρκικής προπαγάνδας (είναι μουσουλμάνοι άρα τούρκοι).

Τετ Μαϊ 10, 05:05:28 μμ 2006  
heinz said...

georgios said...

Ιδού τι εννοώ. Πρέπει δηλαδή να μιλάμε για τα προφανή?

Μα, επιχειρηματολογία είναι αυτή?

"Ας μας πουν οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ αν όλοι οι ήρωες του 21 ήταν Έλληνες ή Έλληνες πολίτες; "

Τώρα ό,τι θέλουμε λέμε?
Σιγά το στρίμωγμα.
Μεγάλο ποσοστό ήτανε αρβανίτες. Και τι σόι Έλληνες "πολίτες", σε κράτος που δεν υπήρχε?

Επιχείρημα σαθρότατο.

Ανταπάντηση: Αρβανίτες με ελληνική συνείδηση (βλ. Μπουμπουλίνα, Σουλιώτες. Ο Καραϊσκάκης τι σκ*τά ήτανε?). ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Και μέχρι το 1949-50, υπήρχαν και αρβανίτες και σλαβόφωνοι, που δεν μίλαγαν ελληνικά κι οι φασίστες τους σκότωναν κι αυτοί φώναζαν (στα σλαβομακεδονικά) "είμαι Έλληνας".

Θέλετε να στριμώξετε τους φασίστες; Μην κάνετε εξυπνακισμούς, μιλήστε σοβαρά για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Αυτοί που αναφέρατε, η απάντηση είναι ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΝΟΙΩΘΑΝ. ΤΕΛΕΙΑ.

Δεν αμφιβάλλω ότι ο γράψας φίλος, αναγνωρίζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού γενικά. Σ' αυτούς που ανάφερε όμως, ουπς!!! το ξέχασε...


Αυτά είναι ξάδερφε....

Τετ Μαϊ 10, 05:07:37 μμ 2006  
Dion.M. said...

Anula said:

μια ερωτηση μονο:

συμφωνουμε ολοι οτι ειμαστε τουρκοσποροι/ες?

(ειμαι ρατσιστρια με τους ελληνες)

Δεν συμφωνούμε.

Κατα την τουρκοκρατία πολλοί Ελληνες έγιναν Τούρκοι για να απολαμβάνουν τα σχετικά προνόμια του κατακτητή. Το αντίστροφο, δηλαδή Τούρκοι να γίνουν Έλληνες δεν είχε κανέναν λόγο. Επίσης λόγω των αυστηρών ηθών και των διαφορετικών θρησκειών δεν υπήρξε εκτεταμένη επιμειξία. Οσες Ελληνίδες πήγαν με τούρκο το πιο συνηθισμένο ήταν να γίνονται τουρκάλες. Μας "μπόλιασαν" όμως με στοιχεία του πολιτισμού τους (δυστυχώς) και της κουζίνας τους (ευτυχώς)...

Τετ Μαϊ 10, 05:08:02 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Anula,κοπελούα μου!μη χαρτωθείς μονο με κανεναν ΚΑΛΑΜΑΡΑ!!!!..αχ!...εκει με τον τουρκομεριτη τον Πανιωνιο που εμπλεξες...

Τετ Μαϊ 10, 05:09:18 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Dion.M..Δεχεσαι ευμενως την πικαντικη κουζινα..και αρνεισαι την λαγνα Μουσικη?..

Τετ Μαϊ 10, 05:11:53 μμ 2006  
Vrennus said...

Πολλοί Έλληνες έγιναν Τούρκοι Dion.m; Πώς γίνεται αυτό; Να γίνουν από χριστιανοί, μουσουλμάνοι μάλιστα, αλλά από Έλληνες, Τούρκοι;

Τετ Μαϊ 10, 05:12:40 μμ 2006  
Antiphonist said...

Δυο αποσπάσματα από τον Κυπριακό τύπο- για να μην λέμε ότι θέλουμε....

1. Ε/κ και Τ/κ μαθητές ζήτησαν επανένωση του νησιού
O,TI ΔEN κατάφεραν να κάνουν τα πολιτικά πρόσωπα εδώ και 32 χρόνια, το κατάφεραν τα παιδιά μέσα με λίγες μόνο ώρες. Τα παιδιά απόδειξαν για ακόμη μια φορά ότι οι νεότεροι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Πίνοντας καφέ σε γνωστή καφετέρια στο κέντρο της Λευκωσίας, γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την Ημέρα της Ευρώπης. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις, όσον αφορά στο μέλλον της Ευρώπης.
Στο δρόμο που διασχίζει τη μοναδική σκλαβωμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, επιλέγηκε η καφετέρια στην οποία θα γιόρταζε το κοινό της Κύπρου την Ημέρα της Ευρώπης. Η αυστριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέλεξε να γιορτάσει φέτος την Ημέρα της Ευρώπης σε καφετέριες στις πρωτεύουσες των 25 κρατών-μελών και επιπλέον στις δύο πρωτεύουσες των υπό ένταξη χωρών, Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Το πολιτιστικό φόρουμ με τίτλο «Cafe d' Europe» διοργανώθηκε χθες στη Λευκωσία στο Flocafe, στην οδό Λήδρας. Η εκδήλωση περιλάμβανε συζητήσεις και συμμετοχή των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων Ε/κ και Τ/κ μαθητών από σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κοινό και κύριο αίτημα των μαθητών και των δύο κοινοτήτων ήταν η επανένωση του νησιού. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία όπως στις 9 Μαΐου του επόμενου χρόνου, οι εορτασμοί για την Ημέρα της Ευρώπης να γίνουν στην Αμμόχωστο ή στην Κερύνεια. Κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης που αναπτύχθηκε στη καφετέρια, όλοι συμφώνησαν ότι η Λευκωσία ήταν κατά πολύ πιο όμορφη σε σχέση με άλλες ημέρες. Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι στο ίδιο τραπέζι κάθισαν παιδιά με διαφορετικά ακούσματα από δύο κοινότητες, που ζητούν επιτακτικά λύση του κυπριακού προβλήματος.

2. Νεσιέ Γιασίν: Η Τουρκοκύπρια υποψήφια με τους ΕΔΗ

Ένα χελιδόνι μπορεί να μη φέρνει την άνοιξη, αλλά κάνει μερικά λουλούδια ν' ανθίσουν κι αυτό είναι κάτι...λέει η Νεσίε Γιασίν. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να απαντήσει η ποιήτρια, που έκαμε όλη την Κύπρο να τραγουδά ποιο -άραγε, από τα δυο κομμάτια του νησιού πρέπει να αγαπάμε... Υποψήφια με τους ΕΔΗ για μια θέση στη νέα Βουλή,λ η Νεσιέ σημειώνει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι μια πραγματική υπέρβαση για τη χώρα μας, γιατί θα αποδείξει σ' όλο τον κόσμο, ότι οι Ε/Κ είναι έτοιμοι να μοιραστούν την εξουσία με τους Τ/Κ και ότι είναι πραγματικά Ευρωπαίοι...

Είναι η πρώτη φορά που η ε/κ κοινότητα καλείται να ψηφίσει έναν Τ/Κ ως βουλευτή. Τι σας έκανε να αποφασίσετε την υποψηφιότητά σας;

Εδώ και δύο δεκαετίες παλεύω δραστήρια, συμμετέχοντας στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, αλλά, μετά το δημοψήφισμα του 2004 πικράθηκα πολύ και οι ελπίδες μου άρχισαν να εξανεμίζονται. Ανησυχούσα πολύ για την άνοδο τού εθνικισμού στο νησί μας και βλέποντας την πρόταση των Ενωμένων Δημοκρατών σκέφτηκα ότι τώρα μπορώ να κάνω κάτι για την πατρίδα μου.
Η υποψηφιότητά μου είναι μια αμφισβήτηση του εθνικισμού. Οι Ενωμένοι Δημοκράτες είναι ένα κόμμα που σέβομαι και μοιράζομαι μαζί τους το ίδιο όραμα, γι' αυτό και αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και να καλέσω τους Ελληνοκύπριους να ψηφίσουν έναν Τουρκοκύπριο. Θέλω, ακόμα, οι Ενωμένοι Δημοκράτες να εξασφαλίσουν μια καλή αντιπροσώπευση στο κοινοβούλιο και σ' αυτό ήθελα να προσφέρω τη βοήθειά μου.

Τετ Μαϊ 10, 05:13:52 μμ 2006  
Yannis H said...

Heinz (αν αναφέρεσαι σε μένα): δεν ξέχασα τίποτα.

Antiphonist, νομίζω ότι η Κύπρος δεν έχει πρόβλημα εθνικισμού. Με τόσο μικρό πληθυσμό, έτσι κι αλλιώς, μάλλον για πρόβλημα εγωισμού πρόκειται. Οικονομικού, πρωτίστως.

Τετ Μαϊ 10, 05:18:16 μμ 2006  
Anula said...

(απεσυρα την ερωτηση γιατι ετσι και αλλιως δεν θα παρω απαντηση με κοτσια, η εργοτελινα εξαιρειται!!)

απλα εχω φρικαρει με αυτα που διαβαζω σημερα, ολο αυτο το μισος για αυτη την χωρα, επειδη εζησα εξω την αγαπησα τοοσο πολυ που αρχιζω να εχω μηδαμινη ανοχη σε υβρεις για οτι συμβολιζει η λεξη στο λεξιλογιο "Ελλαδα" (εστω και ως συμβολο, δεν με νοιαζει)

οποις λεει την λεξη "ελληνας" και "ελλαδα" να σκεφτεται 2 φορες πριν προχωρησει σε...τουρκεψη αυτης με ιστορικοθεωρηματα

δεν εννοων το ηλιθιο DNA μας που σαφεστατα δεν ειναι αρχαιοελληνικο, μιλω για αυτη την κουλτουρα και την χωρα που ακομα υπαρχει και μιλα ελληνικά (για λιγο ακομη)

@εργοτελινα ,ο Πανιώνιος ειναι Θεος!!!!

Τετ Μαϊ 10, 05:19:22 μμ 2006  
heinz said...

Και, συμπληρώνω.

Με τέτοια και με τέτοια, πάτε για να ρίξετε σφαλιάρα αλλά καταλήγετε σε χαδάκια στους φασίστες. Το ενσωματώνουν κι αυτό και συνεχίζουν. Ήδη ο Καρατζαφέρης έχει ενσωματώσει πολλά. Κι ο Λεπέν το ίδιο. Που να δείτε πόσο καλά έχουν προσαρμοστεί οι Ολλανδοί κι οι Αυστριακοί φασίστες. Τρομάζεις να καταλάβεις ότι δεν είναι αριστεροί.

Επιχειρείτε αντιπαράθεση στη βάση της ηθικής. Δηλαδή ηθικολογείτε σαν αντιφασίστες ιεραπόστολοι. Μανιχαϊσμός του κερατά!!!

Θέλετε να τους βάλετε στη γωνία;

Πείτε τις αλήθειες που είναι πικρές κι από τις δυο μεριές. Αλλιώς, θα σας πιάνουν πάντα με το χέρι στο γλυκό.
Έχουν διαμορφωθεί χαρακώματα από το 1920, βλέπετε τους φασίστες χωμένους στο ένα, και χαρούμενοι πηδάτε μέσα στο απέναντι.
Εκεί σας θέλουν κι αυτοί. Και με τέτοια επιχειρήματα. Να τα καταπίνουν, να τα μεταβολίζουν και να χοντραίνουν κι άλλο.

#$%@!! την αλαζονεία μου!!!!

Με σκόρδα, εξορκισμούς και σταυρούς, δεν γίνεται δουλειά. Δεν είναι εδωπέρα Τρανσυλβανία...

Κάνετε ένα (ιστορικών διαστάσεων) λάθος: οι φασίστες είναι φασίστες. Αλλά δεν είναι ηλίθιοι...

Τετ Μαϊ 10, 05:22:40 μμ 2006  
Antiphonist said...

yiannis said:
"Με τόσο μικρό πληθυσμό, έτσι κι αλλιώς, μάλλον για πρόβλημα εγωισμού πρόκειται. Οικονομικού, πρωτίστως."

Αναφερόμουν σε προηγούμενα σχόλια περί διασύνδεσης του εθνικισμού με την λύση του Κυπριακού.

Για τον Οικονομικό εγωισμό συφωνώ...

Τετ Μαϊ 10, 05:22:47 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Ηeinz Forster,πως σε λενε..θα συμφωνησω μετα σού..ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ..ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ..ΟΧΙ!!!!

Τετ Μαϊ 10, 05:32:05 μμ 2006  
aphrodite said...

@glenn,

Να πω κι εγώ "αντρίκεια" (τι γέλιο!) τη γνώμη μου για το ερώτημά σου?

Θα λαϊκίσει.

Μονόδρομος.

Του των Ψωμιάδη//Καρατζαφέρη τον βλέπεις, νά'τος μπροστά σου.
Αν όμως την ορμηνέψουν τούτη (27!!!) με αυτά που διαισθάνομαι, πρόκειται για χτύπημα κάτω από τη ζώνη, λαϊκισμός εντελώς... λαΐκίστικος, να κεφαλαιοποιήσει όχι μόνον θυμικό, αλλά και μνήμες και συναίσθημα αδικίας και αντίστροφους ρατσισμούς (27!!!)και "πάμε μπροστά" και χίλια δυό, άσχετα των αμιγώς πολιτικών θέσεών της... (των ποιών?)

Και δεν ξέρω τι είναι ανησυχητικότερο : να κερδίσει ή να χάσει?"...

Επανέλα!
:-)

Τετ Μαϊ 10, 05:32:38 μμ 2006  
heinz said...

dion. m. said...

Άλλος:

"Μας "μπόλιασαν" όμως με στοιχεία του πολιτισμού τους (δυστυχώς) και της κουζίνας τους (ευτυχώς)..."

Πόσοι ξέρουμε ότι το 1918 (και πριν) υπήρχε στην Κωνσταντινούπολη μεγάλο κίνημα διανοουμένων που ενστερνιζόταν τις προοδευτικές ιδέες (για Τούρκους λέω ε!!) της εποχής, υπήρχαν λέσχες διανόησης και πολύ προχωρημένες απόψεις για μια ελεύθερη (έως ελευθεριακή) κοινωνία μετά την κατάρρευση του Χαμιτισμού?? Και λέμε πολύ προοδευτικές, και για τα τότε ευρωπαϊκά δεδομένα.
Ε, ρε, στερεότυπα!!!!

Πόσοι δηλαδή, απ' όσους (προοδευτικούς my ass) κλαίγονται για την "ευκαιρία που έχασε η Ελλάδα λόγω Οθωμανικής κατοχής - κουραφέξαλα), γνωρίζουν ότι η ευκαιρία δεν χάθηκε, αλλά έκατσε στην Κωνσταντινούπολη, μια και η Αθήνα ήταν (τον 17ο αιώνα) ένα τίποτα? Κι ότι η ευκαιρία χάθηκε όταν οι διανοούμενοι συνετρίβησαν, σε πρώτη φάση ανάμεσα στις ελληνικές και τις κεμαλικές δυνάμεις, και στη συνέχεια από τον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ, που έστησε ένα παράλληλο του σταλινικού καθεστώς??

Πόσοι ξέρουμε ότι "Τούρκος" δεν σημαίνει τίποτα κι ότι δημιουργήθηκε με μια πρωτοφανή (με την εξαίρεση της Αργεντινής) πατέντα: την ίδρυση του έθνους από το κράτος.

Τετ Μαϊ 10, 05:33:05 μμ 2006  
glenn said...

@Άφρω: Μ' έπιασες, και ξηγιέσαι και καλά...

Τετ Μαϊ 10, 05:36:08 μμ 2006  
Dion.M. said...

Ergotelina said:

@Dion.M..Δεχεσαι ευμενως την πικαντικη κουζινα..και αρνεισαι την λαγνα Μουσικη?..

Aναγνωρίζω ότι υπάρχει αντίφαση, αλλά αν το δούμε πιο προσεκτικά η σωστή λάγνα μουσική απαιτεί τεχνική και προσόντα, ενώ το τσιφτετέλι, όπως χορεύεται από τους συνέλληνες... δεν επιδέχεται κριτική!...Πρόκειται για χυδαίο και θλεβερό θέαμα..

Πάντως είμαι Επτανήσιος).

Vrennus said:
Πολλοί Έλληνες έγιναν Τούρκοι Dion.m; Πώς γίνεται αυτό; Να γίνουν από χριστιανοί, μουσουλμάνοι μάλιστα, αλλά από Έλληνες, Τούρκοι;

Πράγματι δεν ήμουν ακριβολόγος. Το σωστό είναι εξισλαμίζοντο. Από εκεί και πέρα όσοι εξισλαμίζοντο γινόταν Οθωμανοί υπήκοοι. Οπως έχουμε πεί οι Οθωμανοί ποτέ δεν είχαν φυλετικές διακρίσεις. Αν δεχόσουν την θρησκεία τους σε εδέχοντο σαν ομοεθνή τους.

Τετ Μαϊ 10, 05:37:52 μμ 2006  
Grecopean said...

Ρατσιστές δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα βέβαια με μεγάλη ευκολία ταυτίζουμε τον επιφυλακτικό με το ρατσιστή.

Στην Αγγλία πρόσφατα σηκώθηκε επανάσταση γιατί οι ντόπιοι δεν ήθελαν αλλοδαπό (και κάτοχο του προηγούμενου παγκοσμίου κυπέλλου!) ως προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου τους. Πολλοί βρετανοί πακιστανικής καταγωγής θεωρούν τους μαύρους βρώμικους και οι πολλοί μαύροι το αντίθετο. Δεν είναι λίγα και τα περιστατικά ρατσιστικών εγκλημάτων (πρόσφατα δολοφονία μαύρου μαθητή απο συμμορία λευκών). Πολλοί μουσουλμάνοι επίσης θεωρούν τους υπόλοιπους ανήθικους και άπιστους. Τη ρετσινιά βέβαια την έχουν αποκλειστικά οι λευκοί. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι έγχρωμοι εκμεταλλεύονται τη ρετσινιά των λευκών!

Τετ Μαϊ 10, 05:39:56 μμ 2006  
george said...

Απο το in.gr:Στους ψηφοφόρους της ΝΔ οι θετικές γνώμες ανέρχονται σε ποσοστό 30,6%, ενώ οι αρνητικές ανεβαίνουν στο 69%. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επικροτούν την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου σε ποσοστό 75,6%, την ώρα που το 22,8% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Από την κυβερνητική πλευρά, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8 ότι «αν η συγκεκριμένη κυρία βγει και πει ευθαρσώς 'είμαι Ελληνίδα μουσουλμάνα', δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Αυτοι που μας κυβερνανε Καλαντζης,Ψωμιαδης,Παπαθεμελης κ.α στηριζουν το ρατσισμο και τον εθνικισμο με τις δηλωσεις τις πραξεις τους.ΝΤΡΟΠΗ!!Φυσικα σε ολα αυτα εχουν μεριδιο και οι δεσποταδες που κανουν απιστευτες φασιστικες δηλωσεις.Δυστυχως υπαρχουν νοσταλγοι της παλιας δεξιας που κανουν διαχωρισμο των ανθρωπων σε εθνικοφρονες και μιασματα.

Τετ Μαϊ 10, 05:41:00 μμ 2006  
Vrennus said...

Όχι και πρωτοφανής πατέντα η ίδρυση έθνους από το κράτος κε heinz μας, τουλάχιστον όλα τα βαλκανικά κράτη (της Ελλάδος πρώτης διδάξασας) τι είναι; Εθνογέννεση που οδήγησε σε εθνικά κράτη συνέβη μόνο στην κεντροδυτική Ευρώπη κατά τον ύστερο μεσαίωνα - αναγέννηση, όλα τα κρατικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν μετά απέχουν πολύ από αυτό το "πρότυπο".

Τετ Μαϊ 10, 05:42:30 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 05:45:26 μμ 2006  
heinz said...

Οι Έλληνες που τούρκεψαν.

Άλλος μύθαρος!!!

Οι γενίτσαροι, ήταν η σιδηρά χειρ της Ulema (ισλαμικό δικαστήριο) που ήταν η βασική πολτική δύναμη της Οθωμ. αυτοκρατορίας.
Από τα μέσα του 16ου αι. μια σειρά νέοι, πήγαιναν εθελοντικά και διαγκωνίζονταν να καταταγούν στους γενιτσάρους γιατί πέρνανε σταθερό μισθό, με pay-book να 'ούμε (κυριολεκτώ) και βγάζανε και καταστάσεις πληρωμής στα σόγια τους. Ένας υπηρετούσε πέντε πληρώνονταν!!!
Ανεβοκατεβάζανε τους σουλτάνους όποτε του ερχότανε (δηλ. όταν τα λέγαν οι θρησκευτικοί ηγέτες).

Αυτό δεν είχε να κάνει με εθνότητες κλπ. Η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν πολυεθνική και αρκετά πιο ανεκτική από όλες τις αντίσοτιχες μεσαιωνικές. Ήτανε κλασικό βόλεμα στο Δημόσιο, και μάλιστα, με τα όπλα για να μη σε ξεβολέψουν.

Όταν έγινε η ελληνική επανάσταση, οι χρονικογράφοι λένε ότι κάπου 25.000 γενίτσαροι από το σύνταγμα της Κων/πολης παρέλασαν, πριν πανε στη μάχη.
Ένας άτιμος χρονικογράφος, πήγε μετά καρφί στις πύλες και υπολόγισε πόσοι ξεκίνησαν τελικά για Ελλάδα: 6.000. Οι άλλοι τη ξανάπεσαν στις σκηνές (αφού ο μισθός έπεφτε, τι μου θυμίζει....).

Αυτό ήταν οι γενίτσαροι.

Μην πω τώρα, ότι (και) Τούρκοι αμύνονταν στην πολιορκία του 1453 κι επίσης (και) Έλληνες ήταν μεταξύ των πολιορκητών...

#$#@!! τη μυθολογία μου!!!!!!!!!!

Τετ Μαϊ 10, 05:46:53 μμ 2006  
Vrennus said...

Από τότε όι Έλληνες έψαχναν για θέση στο δημόσιο :-Ρ

Τετ Μαϊ 10, 05:48:20 μμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

(...σστ, καρφώνεσαι... θα με δείρει ο αστρονάυτης μου! Θ αμε δέσει χειροποδαρα ΄να πετάξω μόνη μου στην επόμενη φορα΄κι εκείνος θα διασκεδάζει με modus blogaris!...)

ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕΓΑΛΕ, ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

(θενξ, χαλάλι οι επιγονατίδες!!!)

Τετ Μαϊ 10, 05:49:15 μμ 2006  
coppertone said...

Mia parathrhsh,

Otan kathgoroume sugkekrimenous Ellhnes den orizoume kathe fora poious ennooume. Omws o akroaths(anagnwsths) katalavainei. Kata antistoixia otan lew px den tha pantreua th korh mou me gufto den ennow olous tous athigganous. Pros theou!(sxhma logou). H leksi guftos(opou guftos valte Ellhnas, Alvanos klp) prepei na krinetai mesa sto plaisio to opoio anaferetai. Me alla logia den mporw kathe fora pou lew guftos h Ellhnas na orizw kai ti ennow, alliws tha htan apisteuta kourastikos o logos mou.

Epeidh aisthanomai agxos otan prepei na milhsw gia ratsismo les kai me perimenoun sth gwnia gia poio logo kathe fora tha prepei na pername apo iera eksetash gia ta dhmokratika mas fronhmata?

Egw lew katw h katapiestikh kai kaxupopth Dhmokratia! As mhn ginetai agwnas gia to poios einai perissotero dhmokraths. O pragmatikos dhmokraths den exei na apodeiksei tipota kai se kanenan. Poso mallon na dinei kai anafora.

(Syggnwmh gia ta greeklish)

Τετ Μαϊ 10, 05:50:54 μμ 2006  
andy dufresne said...

Από τη συνέντευξη του ΝΔ περί ρατσισμού στο περιοδικό "Πιπεριά" Φλώρινας.

...όλοι γεννιόμαστε ρατσιστές – δηλαδή φοβισμένοι, δύσπιστοι προς τον ξένο, τον διαφορετικό. Γι αυτό και η φράση «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές» είναι ρατσιστική. Θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι καλύτεροι από τους άλλους λαούς. Όμως όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα ρατσιστή και μόνον η σωστή παιδεία και η ορθός λόγος μας βοηθάνε να τον εξουδετερώσουμε. Κι αυτό χρειάζεται σχεδόν καθημερινή προσπάθεια.

Ο ρατσισμός πηγάζει από την βαθύτερη φύση μας αλλά ενισχύεται και αυξάνει με την ανασφάλεια...

...

Δεν αρκεί (οι πνευματικοί άνθρωποι) να βγαίνουν και να καταδικάζουν τα φαινόμενα και τις εκδηλώσεις της ρατσιστικής νοοτροπίας. Αυτό δεν έχει καμία επίδραση – συνήθως απλώς εξαγριώνει τους ρατσιστές. Πρέπει να βοηθήσουν στο να εξαλειφθούν οι αιτίες του ρατσισμού. Να αλλάξει ριζικά η παιδεία μας, τα βιβλία της ιστορίας, οι αντιλήψεις των ίδιων των δασκάλων (σύμφωνα με τις έρευνες, σε πολλά σημεία είναι πιο ξενόφοβοι από τους μαθητές τους). Πρέπει να σκάψουμε πιο βαθιά για να φτάσουμε στις ρίζες του κακού. Όπως είπαμε, η καταπολέμηση του ρατσισμού είναι μία συνεχής και καθημερινή άσκηση ανθρωπιάς και ορθοφροσύνης.



Θεωρώ ότι το θέμα του εθνικού ρατσισμού είναι "εύκολο", όλες οι σοβαρές απόψεις συγκλίνουν.

Με απασχολεί περισσότερο ο κοινωνικός ρατσισμός της καθημερινότητάς μας, αυτός που ελλοχεύει ύπουλα στην κάθε γωνία.

Και το θέμα δεν είναι τι λέει ο καθένας, αλλά τι κάνει στη ζωή του.

Ξεκινάω θεωρώντας ότι όλοι είμαστε ρατσιστές, άλλος λίγο, άλλος πολύ, πρώτος εγώ.

Συνεχίζω προσπαθώντας να αποβάλλω το ρατσιστή από μέσα μου με οδηγούς τον σεβασμό του άλλου, την προσπάθεια για κατανόηση του διαφορετικού και το σεβασμό στην αυτοδιάθεση.

Η ζωή όμως είναι δύσκολη.

Σε μια πρόσφατη στροφή της, αγαπημένο μου πρόσωπο συνδέθηκε με άνθρωπο που δεν μου άρεσε καθόλου (ήταν χαζός, συνομωσιολόγος και δογματικός και οι χαζοί μου βγάζουν ρατσισμό), στεναχωρήθηκα, βασανίστηκα, αλλά κατάφερα να αποδεχθώ την επιλογή του αγαπημένου μου προσώπου, να συμφιλιωθώ με την ιδέα και στο τέλος να γίνω υπερασπιστής της σχέσης σε τρίτους.

Δύσκολο, επίπονο αλλά στο τέλος λυτρωτικό.

Αντί να κοκορομαχούμε, θα πρότεινα να ψάχνουμε ο καθένας βαθιά μέσα του την κάθε μέρα, να ξεριζώσει τους δικούς του ρατσισμούς.

Για όλα τα άλλα, κρατάω πολύ μικρό καλάθι...


Για όσους ενδιαφέρονται ολόκληρη η συνέντευξη του ΝΔ ΕΔΩ

Τετ Μαϊ 10, 05:51:03 μμ 2006  
heinz said...

Και να ρίξω και την ρατσιστική μου κατακλείδα (αν και γεγονός):

Οι γενίτσαροι είπαμε ήτανε κλασικοί (ένοπλοι) δημόσιοι υπάλληλοι. Ο κύριος όγκος του βοηθητικού προσωπικού στα συντάγματα των γενιτσάρων, απαρτίζετο από αλβανούς...

Δημόσιοι υπάλληλοι, με βοηθούς Αλβανούς, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

Τετ Μαϊ 10, 05:51:53 μμ 2006  
Vrennus said...

Heinz, χωρίς μυθολογία - με την καλή έννοια - δεν υπάρχει εθνική συνείδηση. Οι Αρχαίοι Έλληνες πχ. αναγνώριζαν την ελληνικότητά τους μέσα από τους κοινούς μύθους (Ομηρικά έπη κλπ.) Το πρόβλημα με μας τους Νεοέλληνες - αλλά και με όλους τους γείτονές μας - είναι ότι αντί για εθνικούς μύθους έχουμε παραμύθια του κερατά.

Τετ Μαϊ 10, 05:52:45 μμ 2006  
Antiphonist said...

heinz said:
"Πόσοι ξέρουμε ότι "Τούρκος" δεν σημαίνει τίποτα..."

1) Ετυμολογικά η λέξη "Τούρκος" χρησημοποιήθηκε από τον καιρό της τρίτης σταυροφορίας άρα δεν είναι πρόσφατη.
2) Μπορεί η ρίζα της να παραμένει άγνωστη αλλά η σημασία της έχει συνδεθεί με την περσική λέξη που σημαίνει "όμορφος νέος," "βάρβαρος" και "ληστής."

Δεν έχω καταλάβει όμως ποια η ουσία της δήλωσης σου. Οτι δηλαδή "Τούρκος" δεν σημαίνει τίποτα....

Τετ Μαϊ 10, 05:52:49 μμ 2006  
Dion.M. said...

@Heinz: (post 5.33.μ.)
Το συγκεκριμμένο post αφορά σε ερώτηση της Anula και αναφέρεται στην περίοδο της Τουρκοκρατίας ενώ εσύ αναφέρεσαι σε χρόνο 400-100 χρόνια μετά.

Τα θέματα που θέτεις είναι μεγάλα και συζητήσιμα αλλά δεν είναι του παρόντος.

Προσωπικά συμφωνώ μόνο με την τελευταία σου παράγραφο.

Τετ Μαϊ 10, 05:55:19 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

1.@Dion.mΜηπως σου αρεσει ομως ο χορος της κοιλιας;
2.@Heinz Forster..για τους Νεοτουρκους και τους Οθωμανιστες λες;
3.Που ειναι ο Γατος;κατεβηκε Κρητη?..
Μερα που διαλεξε να βαλει την Καραχασαν..για γουρι το κανε!..

Τετ Μαϊ 10, 05:56:53 μμ 2006  
georgia m. said...

@onlycurious & castolidefkis:

Ευχαριστώ για τις αναφορές σας στο θέμα του "παντρεύω το παιδί μου".
Όπως λέμε...αμάρτησα για το παιδί μου.
:)

Τετ Μαϊ 10, 05:59:37 μμ 2006  
paragrafos said...

Ευφυούς στιχοπλόκου εγκώμιον:


Μέγας είστε Harry μας
και θαυμαστά τα έργα σας!




Με πολλή-πολλή αγάπη

Παράγραφος

Τετ Μαϊ 10, 06:00:22 μμ 2006  
heinz said...

@Dion m.

Να σου βάλω και βιβλιογραφία, να τη δεις, να συμφωνήσεις και στ' άλλα.

Τούρκος: δεν είναι εθνοτικός προσδιορισμός, εμαφανίζεται σαν τέτοιος από λίγο μετά το Tanzimat Αλλά κατοχυρώνεται δι επιβολής, από το 1918 και πέρα.

Εξ ου και η φοβερή (παρα)μυθολογία του τουρκικού κράτους, για την γλώσσα-ήλιος, το μυθικό τουράν, "όλοι προέρχοινται από τους Τούρκους που ήατν η πρώτη φυλή" κλπ.

Εσχάτως, Τουρκοι πανεπιστημικαοί, για να αποφύγουν το ρεζιλίκι στον διεθνή στίβο, έκοψαν λάσπη από αυτές τις ηλίθιες κεμαλικές κατασκευές.

Τετ Μαϊ 10, 06:01:19 μμ 2006  
georgia m. said...

@andy:
Μου παίρνεις τη δουλειά,νομίζω,και θα πρέπει να τιμωρηθείς ανάλογα γι αυτό!Αν θυμάσαι,είχα διοριστεί υπουργός των αρχείων ΝΔ - τον έξυπνο κάνεις τώρα με τις αναφορές σου;;;
:)

Τετ Μαϊ 10, 06:02:19 μμ 2006  
Dion.M. said...

Heinz: Μην είμαστε αφελεις! Δεν έγινε εξισλαμισμός μόνο με τους γενιτσάρους. Υπήρχαν φοροαπαλαγές από το χαράτσι και πολλά άλλα προνόμια για τους μωαμεθανούς. Κάποτε ήταν τόσο πολλές οι "υποψήφιοι" για εξισλαμισμό που απαγορεύτηκαν προσωρινά με φιρμάνι για να μην μειωθούν τα έσοδα από φόρους της Αυτοκρατορίας!...

Τετ Μαϊ 10, 06:05:55 μμ 2006  
Yannis H said...

Heinz, φαίνεσαι κατά κάποιο τρόπο γνώστης του θέματος ή, ότι έχεις ασχοληθεί. Αλλά αισθητικά πρώτα απ’ όλα, αυτή η στάση του στιλ ‘βλάκες δεν ξέρετε τι λέτε’ μου τη σπάει.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει συζήτηση μαζί σου έτσι, και να το θέλει.

Πες μας ποιο είναι το point σου να το δούμε. Χωρίς κοσμητικά και &@#&*#$& και τα τοιαύτα.

Και τον εαυτό σου θα βοηθήσεις. Εκτός κι αν δεν γράφεις για να διαβάσεις αλλά μόνο για να (την) πεις.

Τετ Μαϊ 10, 06:11:57 μμ 2006  
free rider said...

Αν μου επιτρέπετε μια παρέμβαση …
Η καταγωγή αυτού του Τουρκικού λαού βρίσκεται στους Σελτζούκους Τούρκους που κατοικούσαν στα βάθη της Ασίας. Όταν μετατοπίστηκαν προς τα παράλια κατοίκησαν στη περιοχή της σημερινής Τουρκίας. Η ίδρυση του Κεμαλικού κράτους όμως υποβοηθήθηκε από την οικονομική δυσχέρεια στην οποία είχαν περιέλθει οι υπόδουλοι των αγάδων και πασάδων των γνωστών Οθωμανών.
Η λέξη Τούρκος μέχρι τα χρόνια του Κεμάλ ερμηνευόταν σαν μια βρισιά. Ο Κεμάλ ήταν εκείνος που υποχρέωσε τους πάντες να γράφουν «Τι ωραίο να είσαι Τούρκος»

Τετ Μαϊ 10, 06:12:59 μμ 2006  
Dion.M. said...

Ergotelina said:.@Dion.mΜηπως σου αρεσει ομως ο χορος της κοιλιας;


Κανείς δεν λέει όχι στον χορό της κοιλιάς. Να τον χορεύει όμως όμορφη χορεύτρια όχι να τον χορεύω ...εγώ στα τραπέζια...

Τετ Μαϊ 10, 06:13:12 μμ 2006  
heinz said...

@dion m.
"Υπήρχαν φοροαπαλαγές από το χαράτσι "

Σωπάάάάτε καλέ...

Χαράτσι πλήρωναν οι χριστιανοί.
Οι μουσουλμάνοι πλήρωναν άλλο φόρο για την ενίσχυση των φτωχών κλπ. κλπ.

Ό,τι πάρετε, χριστιανοί-μουσουλμάνοι 10%.]

Καλά για βλάκες τους περάσατε τους Οθωμανούς εφοριακούς;

;-)

Τετ Μαϊ 10, 06:14:04 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 06:18:40 μμ 2006  
a-z said...

Antiphonist said...
>ρατσισμός υπάρχει βέβαια στην >Ελλάδα αλλά το μεγάλο πρόβλημα >είναι η ξενοφοβία (ίσως σ' αυτή >την διαφορά ν' αναφερόταν ο φίλος >σου)

Ρατσισμός και ξενοφοβία είναι δυο όψεις το ιδίου προβλήματος.

Απολλύων said...
> Τραγικό επιχείρημα, για να μην
> εκφραστώ πιο ελεύθερα.
> Όταν θα μπορέσουν οι Ιάπωνες να > παρελάσουν στη Σανκγάϊ και την
> Ναντσίνκ...
> Όταν θα μπορέσουν οι Γερμανοί να > παρελάσουν μπροστά από την Αψίδα > του Θριάμβου στο Παρίσι...

Εκφράσου ελεύθερα :)
Θα έλεγα ότι τα δικό σου επιχείρημα είναι μεν λογικοφανές αλλά μάλλον κοντόφθαλμο (και τραβηγμένο από τα μαλλιά).
Μιάς και είσαι στο Λονδίνο πες μας αν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από τις εορταστικές εκδηλώσεις των Αμερικανών της 4 Ιουλίου για την ανεξαρτησία της Αμερικής που γίνονται κάθε χρόνο στο Λονδίνο! Επίσης σκέψου υπάρχει κάτι μεμπτό στην δημιουργία συλλόγου Λαρισσαίων στο Βόλο? :)

Τετ Μαϊ 10, 06:21:19 μμ 2006  
cocteau_twin said...

Πάντως κ. Δήμου, αν ήμουν στη θέση σας και διάβαζα τα σχόλια των διάφορων επισκεπτών στο blog θα με έπιανε απελπισία. Τζάμπα μαλλιάζει η γλώσσα σας τόσα χρόνια... Θυμήθηκα το σχόλιο του Χατζιδάκι "λίγο να ξύσεις τον προοδευτισμό του 'Ελληνα, ανακαλύπτεις το φασισμό σε όλο του το μεγαλείο" (και ας μας λείπει το γελοίο κατηγορώ περί "ρατσισμού" εναντίον των ελλήνων: αναφέρομαι σε κοινωνιολογικά και όχι "εθνικά" χαρακτηριστικά που δεν πιστεύω ότι υπάρχουν). Το βραβείο της μεγάλης ανατριχίλας πηγαίνει βεβαίως στο αμίμητο "θα τους τσακίσω πριν με τσακίσουν" - θα ήταν ευχής έργο οι ανεγκέφαλοι να τσακιζόντουσαν μεταξύ τους μπας και ηρεμήσει η ανθρωπότητα. Πιο ανεκδιήγητοι όλων δε, όλοι όσοι προσπαθούν να δώσουν ελαφρυντικά στην ελληνική περίπτωση επικαλούμενοι το τί συμβαίνει αλλού (στην Τουρκία π.χ. ή στις δυτικές χώρες) είτε στην πραγματικότητα, είτε στη φαντασία τους, είτε επικαλούμενοι ανεκδοτολογικές περιπτώσεις δια της επαγωγικής μεθόδου. 25 χρόνια στην Ευρώπη και η βασική κουλτούρα των ανθρώπινων δικαιωμάτων θεωρείται από την ελληνική κοινωνία κάτι το τόσο γραφικό όσο και η οικολογία...Και επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι γι'αυτό δεν ευθύνεται μόνο η -δεδομένη- μισαλλοδοξία της Δεξιάς, αλλά και η εκκωφαντική απουσία της Αριστεράς σε οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με τους μισθούς, τις συντάξεις ή τους "ιμπεριαλιστικούς πολέμους".

Τετ Μαϊ 10, 06:29:25 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Heinz,oλα καλα αλλα σε λιγο θα συγκρινεις την Gunesh Dili Theorisi με τη Θεια καταγωγη της Ελληνικης Γλωσσης που διδασκεται στα καναλια του Τζαφερη..ολα και ολα!..Μιλαμε την γλωσσα των Θεων!!!

Τετ Μαϊ 10, 06:29:46 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 06:34:53 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

cocteau_twin..Πάντως κ. Δήμου, αν ήμουν στη θέση σας και διάβαζα τα σχόλια των διάφορων επισκεπτών στο blog θα με έπιανε απελπισία. Τζάμπα μαλλιάζει η γλώσσα σας τόσα χρόνια...
Αποκαλυψε ενα προοδευτικο- Φασιστα!..ας μην παιζουμε light game..

Τετ Μαϊ 10, 06:36:49 μμ 2006  
Yannis H said...

Έλα βρε Harry, κανείς δεν λέει ότι οι Έλληνες (ή Ρωμιοί ή Γραικοί ή όπως αλλιώς θέλεις πες τους) έκαναν εγκλήματα. Υπάρχει λαός που να μην έκανε;

Και η κυρία από τη Σμύρνη που είναι συγγραφέας και υπέργηρη (μου διαφεύγει το όνομά της) τα ίδια λέει.

Άλλο αυτό, άλλο ο Νακρατζάς. Αυτός πάει στην άλλη άκρη, θυμίζει λίγο το "τώρα που βρήκαμε παπά..."

Τετ Μαϊ 10, 06:40:25 μμ 2006  
glenn said...

@harry: Πάντως συνθέτεις ωραία! Ως γνήσιος παραδοσιακός Έλλην. Σε φαντάζομαι με την άσπρη τη φουστανέλα σου, με το μουστάκι σου το τσιγκελωτό, τη γκλίτσα και τα τσαρούχια να τα τραγουδάς σε μια ραχούλα προσμένοντας τη λευτεριά. Αν δεν τόχεις καταλάβει, είσαι "ραγιάς" απ' την ανάποδη. Έλληνας θα πει αιώνιος επαναστάτης ακόμη και ενάντια στην ίδια του τη φυλή.

Τετ Μαϊ 10, 06:40:50 μμ 2006  
Yannis H said...

"έκαναν εγκλήματα": να διαβαστεί: "δεν έκαναν εγκλήαματα".

Πάντως τα ποιήματα του Harry είναι α-παι-χτα!

(αρχίζει ελληνική λέξη από χτ... ναι, αρχίζει. Καλός συλλαβισμός)

Τετ Μαϊ 10, 06:42:53 μμ 2006  
Antiphonist said...

glenn: "Έλληνας θα πει αιώνιος επαναστάτης"

δεδομένου του φραπέ...

απ' τις πολλές επαναστάσεις ξεχάσαμε ν' αλλάξουμε λάβαρα...

Τετ Μαϊ 10, 06:45:05 μμ 2006  
heinz said...

@yannis h.

Με συγχωρείτε αν το πήρατε έτσι.
Ο θυμός μου αφορά όλη τη "προοδευτική διανόηση", που αντί να πει αλήθειες, χορεύει τσάμικο σνομπάροντας τον λαό, ενώ ο φασισμός φουντώνει.

Το είπα κι άλλοτε: ο φασισμός λέει κυρίως αλήθειες και τις ερμηνεύει κατά το δοκούν. Στην Ελλάδα, αντί οι "προοδευτικοί" να αντιπαραθέσουν τις δικές τους ερμηνείες, αρνούνται τις αλήθειες. Αλλά ο κόσμος δεν είναι βλάκας.
Κι ανάμεσα σε έναν που λέει την αλήθεια, κι έναν που κάνει την πάπια, διαλέγει τον πρώτο. Δυστυχώς, μαζί με τις απόψεις του.

Τετ Μαϊ 10, 06:49:17 μμ 2006  
heinz said...

harry reloaded said...

"μα η Σμυρνια προικιστηκε με μια ωραια συνηθεια / ( λες να 'ναι μυθος πιο πολυ,παρα να ' ναι αληθεια ? ) ,να λεν' οτι παραδοση εχει στο ικυοπμιστ"

Κι εσύ Βρούτε στη μυθολογία;!!
Άλλος ένας μύθαρος....

;-)

Τετ Μαϊ 10, 06:53:14 μμ 2006  
Yannis H said...

Heinz, δεν χρειάζεται ο πληθυντικός. Μου αρέσει να διαβάζω κάτι που πάει κόντρα στο ρεύμα, αλλά πολλές φορές ο τρόπος, δηλ. η αισθητική, παίζει ρόλο. Εγώ δεν κατάλαβα ποια είναι η αρχή της σκέψης σου στο συγκεκριμένο θέμα. Αν τη θέσεις (και επιμείνεις) θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε και να συνεχίσουμε.

Σίγουρα συμφωνώ ότι οι φασίστες δεν είναι βλάκες. Και ο ίδιος ο ΝΔ, έχει ένα κείμενο για κάποιον Γερμανό νεοφασίστα καθηγητή που του έδειξε ότι η ηθική (με τη γενική έννοια) δεν αρκεί, χρειάζονται επιχειρήματα.

Από κει και πέρα... εδώ είμαστε.

Τετ Μαϊ 10, 06:58:01 μμ 2006  
George said...

Το είδα το θέμα από εδώ και το περιμένα να ασχοληθεί ο ΝΔ με κάτι τέτοιο.

Στην ερώτηση με το "γύφτο" δεν θα κρυφτώ πίσω από το δακτυλό μου, θα προκαταβαλλόμουν αρνητικά - το ίδιο αρνητικά όμως και με έναν άνθρωπο της εκκλησίας, έναν αμόρφωτο κτλ. Όχι με την έννοια του σνόμπισμου αλλά στην διαφορά νοοτροπίας.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλω να μην συμμετέχουν (οι όποιοι μου δημιουργούν έναν αρνητισμό) σε κάθε πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.

Τετ Μαϊ 10, 06:59:53 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Kανονικα το blog επρεπε να χει ενα μειονοτικο!(οτιδηποτε..εβραιο,πομακο,βαλκανιο,gay,
καθολικο,αμερικανο..)
Υπαρχει κανεις;..αν,ναι,οντως επιασαν τοπο τα γραπτα και τα λογια του Γατου

Y.Γ.η Αεκ μου λενε,μπηκε δυνατα!!θα το παρει το κυπελλακι...

Τετ Μαϊ 10, 07:03:02 μμ 2006  
Αρχαίος said...

Εγώ δεν είμαι ρατσιστής αυτοί είναι μαύροι !!!
Αυτή τη φράση μου θυμίζει ο Harry. Κατηγορεί όλους τους άλλους για φασίστες επειδή χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους σαν Έλληνα και ταυτόχρονα χαρακτηρίζει όλους τους άλλους Τουρκαλβανούς, Τουρκόσπορους, Αρβανίτες, Βούλγαρους κ.λπ !!! Μάλιστα συμπληρώνει " Μεσα στη ψυχοπαθολογια του γραικου φασιστα/ναζιστη,υπαρχουν 2 βασικα στοιχεια. Πρωτον,ο γραικος θεωρει τον εαυτο του αρχαιο. Δευτερον, αρνειται τη διαφορετικη εθνικοτητα σε αλλους.. Ειναι ενας τρελλος που θελει να τρελλανει & αλλους"
Και όλα αυτά βέβαια επειδή έτσι πιστεύει αυτός (κατά τη δική του άποψη όπως ομολογεί) χωρίς καμία μα καμία απόδειξη, μόνο γιατί έτσι πιστεύει ο ευατούλης του.

Δεν γνωρίζω την έρευνα που αναφέρει ο glenn ότι έρευνες DNA έχουν δείξει τη γενετική μας συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες αλλά λίγο με ενδιαφέρει στην πράξη. Όπως έχει αναφέρει και ο οικοδεσπότης μας σημασία έχει τι είσαι εσύ και όχι τι ήταν κάποιοι άλλοι πρόγονόι σου οι απλοί συμπατριώτες σου. Οι ένδοξοι πρόγονοι δεν εξασφαλίζουν δόξα και στους απογόνους.

Στην εθνικότητα διεθνώς ισχύει η αρχή του αυτοπροσδιορισμού δηλαδή αν οι "Σκοπιανοί" πιστεύουν ότι είναι απόγονοι του Μέγαλέξανδρου και Μακεδόνες κανένας δεν μπορεί να τους πει "όχι δεν είσαστε". Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τους Έλληνες κανένας φασίστας τύπου harry δεν μπορεί να μας χαρακτηρίσει Αλβανούς ή Βούλγαρους αν εμείς δηλώνουμε Έλληνες. Το θέμα είναι και πέρα μη θεωρήσουμε ότι επειδή είμαστε "απόγονοι" του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη θα πρέπει να έχουμε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση από την διεθνή κοινότητα.
Έτσι λοιπόν harry τον μόνο που μπορείς να προσδιορίσεις είναι ο εαυτός σου. Αν ψάχνεις για φασίστες ρίξε μια ματιά σε ένα καθρέφτη και σταμάτα να μοιράζεις φασιστικούς χαρακτηρισμούς (Να σου θυμίσω την απέχθεια σου στο ΚΚΕ και στις γυναίκες – που όλες θέλουν να παντρευτούν!!!- και όσες έχουν πάνω από τρεις συντρόφους είναι πόρνες!!).
Για την πομάκα υποψήφια του ΠΑΣΟΚ θεωρώ ότι είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση που έπρεπε να την είχαμε κάνει από καιρό. Αν η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της Ελληνίδα είναι πολύ καλό. Εξ ίσου καλό είναι αν πρόσθετε δίπλα "πομακικής καταγωγής". Κακό θα ήταν αν δήλωνε μόνο "πομάκα" ή μόνο "τουρκάλα" αλλά και πάλι είχε δικάιωμα να το κάνει σαν Έλλην πολίτης.

Τετ Μαϊ 10, 07:10:09 μμ 2006  
aphrodite said...

(where is the cat?)

Τετ Μαϊ 10, 07:17:57 μμ 2006  
heinz said...

@yannis h.

Να σου πω τι γίνεται:

- Την εποχή των σφαγών στην Αλγερία, έγραψα άρθρο (σε τοπική εφημερίδα) που έλεγα ότι το τουρκικό ισλαμικό κίνημα, δεν είναι χεζμπολά κι ότι η μόνη ελπίδα για εξευρωπαϊσμό της Τουρκίας είναι εκεί.
Πέσανε να με φάνε οι "προοδευτικοί". Το τι μαλακίες άκουσα δε λέγεται. Μέχρι κι η Ελευθεροτυπία έγραψε τις ειρωνιούλες της.
Μετά δέκα χρόνια αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο.
Ο Γιάννης ο Τζαννετάκος, σε αντιπαράθεση για αυτό το θέμα, μου είπε το αμίμητο "είναι θρησκεία με την οποία βρισκόμαστε σε πόλεμο". Αυτό, μόνο έτσι -> #$$%^@!#! μπορώ να το χαρακτηρίσω.
Αλλά τότε ήτανε γοητευμένοι όλοι από την Ciller. Την τύφλα τους....

Άλλο παράδειγμα: ο Δημήτρης ο Τσάτσος, που τον σέβομαι βαθύτατα, μου είπε το εξής:
"Ναι, ωραία, δεν είναι επικίνδυνοι (σ.σ. οι ισλαμιστές). Αλλά, άμα τους βλέπω να γονατίζουν όλοι μαζί...".
Λες και τα σταυροκοπήματα των χριστιανών, είναι κάτι άλλο..

Να σου πω και τώρα τι θα γίνει?
Οι στημένοι Γκρίζοι Λύκοι, που είναι σε κάθε επεισόδιο όχι πάνω από 100, παίζουν παιχνίδι στην πλάτη του Erdogan, για να τον ξεφορτωθεί το κατεστημένο. Οι Ευρωπαίοι θα τσιμπήσουν αμέσως, και θα το δεις. Γιατί οι ισλαμιστές τους κάθονται στο στομάχι.
Αυτό προσπαθούν τουλάχιστον οι κεμαλικοί και αυξάνουν την ένταση.

Εδώ είσαι και δω είμαι και θα τα δεις.
ήδη κάτι παιδάκια της "ελληνοτουρκικής προσέγγισης - πανηγύρια και αγάπες", έχουν αρχίσει και βγάζουν ιερή αγανάκτηση για την "κακομεταχείριση του πατριάρχη". Και έπεται συνέχεια: ο Tayip θα την πληρώσει.

Κι οχι, δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα. Πάνω 20 χρόνια που διαβάζω ότι βλέπω να εκδίδεται περί Τουρκιάς, Οθωμανών κλπ.

Αλλά βαρέθηκα. Στην ανοησία, δε βλέπω διαφορές ανάμεσα στους "προοδευτικούς" και τους "υπερπατριώτες".

Τετ Μαϊ 10, 07:21:25 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 07:23:13 μμ 2006  
glenn said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 07:28:26 μμ 2006  
heinz said...

@yannis h.

Και να και η αρχή της σκέψης μου:

"Για να αναλύσεις κάτι, είναι πλεονέκτημα να γνωρίζεις κάτι γι' αυτό" (το credo της οντολογίας)

Και το απευθύνω σε όλους, "προοδευτικούς" και "ελληναράδες"

Τετ Μαϊ 10, 07:40:51 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@harry reloaded,εδω που τα λεμε αν θελεις καποιος να λεγεται Ελλην Αρχαιος τί σε πειραζει?..για τους ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΟΥΣ τί γνωμη εχεις?..

Τετ Μαϊ 10, 07:46:47 μμ 2006  
glenn said...

Γειά σου harry παιδαρά
πούχεις ρίμα σαν στρατιά
τους κατατροπώνεις όλους
με δυο στίχους όλους κι όλους

Στου Νικόδημου το μπλογκ
ένα είναι το μπουλντόγκ
κι αν γαυγίζει κι αν αφρίζει
ειν' δικό του μετερίζι

Μην του κάνετε κακό
πείτε του πως τ' αγαπώ
γιατί της γραικιάς η φάρα
θέλει γιώτα χι φανφάρα!

Τετ Μαϊ 10, 07:49:27 μμ 2006  
Yannis H said...

Αρχαίος και Heinz.

Να απαντήσω πρώτα στον ‘αρχαίο’. Το θέμα (όπως το καταλαβαίνω εγώ) που θίγει ο Harry, δεν είναι η άρνηση του αυτοπροσδιορισμού στους Έλληνες να λέγονται Έλληνες. Είναι η επιστημονική ‘πατίνα’ με την οποία ποτίζουν τον αυτοπροσδιορισμό τους. Λες και βρήκαν την επιστημονική κότα με το χρυσό αυγό και πάνε να βγάλουν από την (ελληνική) μύγα ξύγκι. Αυθόρμητα δεν είμαι υπέρ των ακρότητων. Αλλά με τον Harry έχω διαφορετική διάθεση: σαν να χρειάζεται μια τέτοια ακρότητα σαν τη δική του, μια και η άλλη μεριά είναι πανταχού παρούσα και εξίσου ακραία. Απλώς είναι καθημερινή και δεν την καταλαβαίνουμε πια.

Στον Harry θα επισήμανα ότι οι Μακεδόνες (Σκοπιανοί, Fyromιστές ή όπως αλλιώς να τους πούμε) διαπράττουν το ίδιο ολίσθημα: αν αυτοί νιώθουν απόγονοι των Μακεδόνων και είναι με βάση τον ΟΗΕ, ΟΚ – πώς αρνούνται το ίδιο αίσθημα σε όσους νιώθουν το ίδιο νότια (δηλαδή στην Ελλάδα;) Η θέση του ΟΗΕ για τον αυτοπροσδιορισμό ισχύει μόνο γι’ αυτούς;

Εδώ θα κάνω πάσο γιατί καμιά συνθήκη και καμιά ρήτρα δεν μπορεί να νικήσει τον ανθρώπινο παραλογισμό.

Heinz. Από όσα είπες, κρατάω εντυπώσεις. Πριν πολλά χρόνια, είχα νιώσει ότι αν κάποια δημοκρατική αλλαγή (με βάση το στρατοκρατικό καθεστώς) συμβεί από την Τουρκία, αυτή θα έρθει από κάποιον ισλαμιστή. Γιατί αυτός είναι ΤΟΥΡΚΟΣ και νιώθει την ανελευθερία βαθιά στο πετσί του. Οι θεωρίες καλές, αλλά είναι θεωρίες. Αν δεν τις νιώσεις, μένουν στη δική τους σφαίρα και η καθημερινότητα τρέχει. Ακίομα κι αυτό το διαβόητο ‘πολιτικό Ισλάμ’, μάλλον από την Τουρκία περιμένουμε να προέλθει. Ήρθε ο Ερμπακάν και απήλθε σχεδόν αυθημερόν (και απογοητεύτηκα, ενώ οι ελληνικές εφημερίδες πανηγύριζαν). Και με τον Ερντογάν ένιωσα ότι κάτι καλό πάει να γίνει.

Λες ότι οι Ευρωπαίοι θα τσιμπήσουν. Αναρωτιέμαι (δεν είμαι decision maker) αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί βλέπουν τα πράγματα όπως τα λες: γιατί, ποιός θα είναι ο εναλλακτικός συνομιλητής τους;

Πηδάω βαθιά λέξω από το αρχικό θέμα (σε ακολουθώ). Και, για να μην παρεξηγηθώ, τον καιρό των εκλογών στην Αλγερία (πάνε χρόνια) θυμάμαι έναν πραγματικά δημοκράτη καθηγητή να λέει μετά την ακύρωση των εκλογών: ‘είχαν πει ότι θα καταργήσουν τις εκλογές εάν νικήσουν. Το δεχόμαστε; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.’

Και ακόμα να βρω λύση σε αυτό το ερώτημα. Δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα.

Τετ Μαϊ 10, 07:50:59 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

aphrodite said...
(where is the cat?)

Meeeeow!

Εδώ είμαι διαβάζω και μαθαίνω.

(Με λοξό μάτι βλέπω και το ματς).

Και να σκεφτεί κανείς ότι ελέχθη πως αυτό το ποστ δεν μαζεψε αρκετά σχόλια.

Απορώ με το πλήθος των πληροφοριών που συσσωρεύονται. Τόσα χρόνια μελετώ ιστορία - πολλά δεν τα ήξερα.

Ναι, σύμφωνοι, υπάρχουν και πατάτες - αλλά τόσο λίγες σε ποσοστό...

Τετ Μαϊ 10, 07:51:14 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 07:51:18 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Αχ τα κερατα μου!!!μας εκαψε ο Κυπραιος!!!..

Τετ Μαϊ 10, 07:54:52 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Kαι στα λεγα Ντεμη,μωρο μου..ας μας αφηνες να τραγουδησω Εγω η Γουρλου στην εναρξη και οχι να χοροπηδανε οι Κρητικαροι..

Τετ Μαϊ 10, 08:08:13 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 08:12:03 μμ 2006  
aphrodite said...

Αν συνεχίσεις έτσι, θα κάνω και τα δικά σου τα παιδιά, σώνει!

ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ για όλα!

(-DDDDDDDDDDDD!!!

Τετ Μαϊ 10, 08:20:48 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Tί γουρλου δηλαδη...απ την αρχη της σεζον μας ειχε φλομωσει στις κοκκινες τουαλετες....ειναι και χρονια της Βισση..και ο Ντεμης ο γλύκας..τα ξερε αυτα,ειχε συμβουλευτει Αστρολογο..γι αυτο φωναζε να αλλαξει ο τοπος και ο χρονος διεξαγωγης...εμ,το Πεπρωμενον τρίς φυγείν αδυνατον...

Τετ Μαϊ 10, 08:23:07 μμ 2006  
aphrodite said...

Αντε, τελευταίας εσοδείας, για να κλείσουμε το ευχάριστο μουσικό διάλειμμα:

Dick Cheney and George W. Bush were having breakfast at the White House.
The attractive waitress asks Cheney what he would like, and he replies,
"I'd like a bowl of oatmeal and some fruit."

"And what can I get for you, Mr. President?" George W. replies with his trademark wink and slight grin,
"How about a quickie this morning?"

"Why, Mr. President!" the waitress exclaims "How rude! You're starting to
act like Mr. Clinton, and you've only been in your second term of office for a year! ''

As the waitress storms away, Cheney leans over to Bush and whispers...

"It's pronounced 'quiche'."

Τετ Μαϊ 10, 08:26:15 μμ 2006  
Pink Panther said...

Καλησπερίζω την άψητη λουλουδόσκονη (ωμη-γυρις, ντε).

Ξεσηκώθηκαν τα πληκτρολόγια & γέμισε ο τόπος σχόλια, σε χρόνο dt!!!
Βρε πότε θα προλαβαίνουμε να τα διαβάζουμε;;;

Και μπαμ & μπουμ οι κουμπουριές...
Γι’ αυτό έχει & τόση ζωντάνια κι ενδιαφέρον, το παρόν μπλογκάκιον.

Να μεταφέρω ένα περιστατικό, δείγμα του ρατσισμού μας, της «Ελληνολεβεντιάς» μας, & της θέσης καραμέλα, «οι άλλοι φταίνε για όλα»

Είμαι μ΄ένα γνωστό μου εργολάβο σε μια οικοδομή.
Στην απέναντι οικοδομή, άλλο συνεργείο, ανταγωνιστή του εργολάβου.

«Κοίτα» μου λέει, «γέμισε ο τόπος με κ...Αλβανούς, γι’ αυτό κάνουν σκ...α δουλειές. Είναι χτίσιμο αυτό;»

Το κοιτάω & έχω μείνει κάγκελο. (Έπεται το γιατί).

«Καλά ρε Ηλιά» του λέω,
«από τους 3 μάστορες που έχεις ΚΑΙ οι 3 είναι Αλβανοί κι από τους 6 βοηθούς, οι 5 πάλι είναι Αλβανοί κι ο ΕΝΑΣ Έλληνας!!! Οι δικοί σου δεν κάνουν σκ...α τα χτισίματα;»

«Στους δικούς μου είμαι συνέχεια από πάνω τους...»

«Εντάξει ρε φίλε, αφού δεν τους πας τόσο πολύ, γιατί τους παίρνεις;;;» (επίμονος εγώ)

«Ξέρεις πόσα ζητάνε οι Έλληνες;»

Με τέτοια ατράνταχτα επιχειρήματα, συνεννόηση πατάτα.

Στο ερώτημα του post, «αν θα έδινες την κόρη σου σε Γύφτο», αν & κατά γενική εκτίμηση μόνο ως ρατσιστής δε θα χαρακτηριζόμουν, ομολογώ ότι εμένα προσωπικά δεν θα μου καλοκαθότανε σαν ιδέα. (Και μη πετροβολήσετε οι αντιρατσιστές).
Σιγά μη με ρωτήσει όμως & ζητήσει τη συγκατάθεσή μου, όταν έρθει η ώρα να το κάνει...
Και ΜΑΛΛΟΝ, στο τέλος θα την έκανα γαργάρα.

Keep on, οι «δυνατές πένες», να διαβάζουμε κι εμείς, οι «περαστικοί αναγνώστες».

Τετ Μαϊ 10, 08:27:54 μμ 2006  
cp said...

Με τη μισή Ευρώπη έχουμε (φυλετικά/θρησκευτικά)προηγούμενα, αλλά μόνο με την Τουρκία ξεθυμαίνουμε. Τρέχει κάτι συγκεκριμένο και πολύ πρόσφατο και το έχασα ή έτσι το βρήκαμε έτσι το λέμε?
Αν η κυρία είναι καλή πολιτικός, όχι μονο τους μουσουλμάνους θα κοιτάξει να πάρει με το μέρος της, αλλά και τις καρέτα καρέτα και τις τσιπούρες, αν της αποφέρουν ψήφους, και καλά θα κάνει. Ρεαλιστικά πράγματα.

Εγώ πάλι, όποιον υποψήφιο δεν τον θέλω, δεν τον ψηφιζω, ασχέτως κόμματος. Οποιος διαφωνει με την υποψηφιοτητα, να μην την στηρίξει. Απλό.

Τετ Μαϊ 10, 08:36:00 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Tωρα μολις ακουσα στον Αντεννα για τη νεα "μαγκιά" του Ερντογαν...Παει στη Θεσσαλονοκη,στου Κεμαλ το σπιτι,ανοιγει το βιβλιο επισκεπτων,βλεπει αρνητικα γι αυτον σχολια ..και σκιζει τη σελιδα.Μετα διαταζει την αστυνομια να βρουν ποιος το εγραψε..προκειται για ενα 82χρονο παππου κεμαλικων πεποιθησεων,που εγραφε για το κοσμικο κρατος που παει να χαθει κτλ..Ο Υπουργος Δικαιοσυνης απαντα:Αν ειναι ετσι θα ερχεται και ο καθε Κουρδος να γραφει ο,τι θελει στο Μαυσωλειο του Κεμαλ!!...
Μετα τη Διωξη των σκιτσογραφων ο Ταγιπ προχωρα ανενοχλητος..Αυτος ειναι ο Κουμπαρος σου Κυριε Καραμανλη!!...>>>Αληθεια,εκει το Ιντερνετ ειναι ελευθερο?εχουν blogs?

Τετ Μαϊ 10, 08:43:09 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 08:49:54 μμ 2006  
Yannis H said...

Ιδεά δεν έχω για το ποδόσφαιρο. Μάλλον κάτι συνέβαινε σήμερα στην Κρήτη. Αυτό το κατάλαβα. Μέχρι εκεί.

Τετ Μαϊ 10, 08:54:05 μμ 2006  
Pink Panther said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 08:55:27 μμ 2006  
Pink Panther said...

heinz said...
Πόσοι έχουν τον κόπο να διαβάσουν αυτό; (Σύνταγμα Τουρκίας).
Κανένας...
3:04 μμ

Να ρωτούσες ποιός έχει κάνει τον κόπο να ΔΙΑΒΑΣΕΙ το Ελληνικό Σύνταγμα;;;
;)

Τετ Μαϊ 10, 09:02:20 μμ 2006  
Nilrem said...

Είναι εντυπωσιακό πως ακόμα και τα "σκεπτόμενα" άτομα συχνα μπαίνουν σε συζητήσεις και διαφωνίες καθαρά τεχνητες και καθοδηγούμενες! Τι εννοώ:

Τετ Μαϊ 10, 09:03:33 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 09:09:18 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Ο Αδερφος μου ειπε οτι στον Ολυμπιακο αγωνιζεται ενας Τουρκος,ο Bulut και σηκωσε το Κυπελλο μεσα στο Παγκρητιο!
ποιος το φανταζοταν αυτο πριν 10 χρονια?..Bulutlardan geldi````

Τετ Μαϊ 10, 09:10:22 μμ 2006  
castolidefkis said...

Harry reloaded: "Μαυρομαυρισμένος", δηλαδή όπως λέμε Schwarzennegger = Μαυρονέγρος, ελληνιστί "σκυλάραπας"?

Παναγιά μου βόηθα...

Θα λιποθυμήσω

Τετ Μαϊ 10, 09:12:58 μμ 2006  
pagis said...

...Εξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε και είμαστε όλοι φανατικοί αντιρατσιστές, εγώ έκανα νύφη τουρκάλα και δεν ήταν εύκολο να το δεχτείς, ειδικά όταν είσαι σε επαρχία.

Οταν μοίραζα τα προσκλητήρια οι γνωστοί επεφταν ξεροί για το ξαφνικό του γάμου, και για την καταγωγή και το όνομα της κοπέλας.

Ευτυχώς όμως και οι δύο οικογένειες κατάλαβαν γρήγορα το συμφέρον τους και συμπαρασταθήκαμε στο ζευγάρι, υπάρχουν πολλές δυσκολίες και με τους ηλίθιους μύθους μας κάνουμε τα πράγματα χειρότερα.

Τετ Μαϊ 10, 09:13:09 μμ 2006  
Pink Panther said...

Αντιγράφω σχόλιο του Χρήστου Μιχαηλίδη, από τη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ Τρεις «σκέψεις» για τους θορυβοποιούς των ημερών περί... ελληνικότητας:

- «Πατριωτισμός είναι η πεποίθηση πως αυτή η χώρα είναι ανώτερη απ' όλες τις άλλες επειδή γεννήθηκες εσύ σ' αυτήν» - Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, τιμηθείς με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1925 (1856-1950).

- «Οσο πιο μικρός είναι ένας πολιτικός, τόσο περισσότερο αγαπάει τη σημαία» - Kin Hubbard, Αμερικανός γελοιογράφος και δημοσιογράφος (1868-1930).

- «Οποτε κάποιος μιλάει για την αγάπη που έχει στην πατρίδα, είναι ολοφάνερο ότι περιμένει ανταπόδοση γι' αυτό» - Henry Louis Mencken, Αμερικανός δημοσιογράφος, «ελεύθερος, σκεπτόμενος άνθρωπος», όπως περιγράφεται σε μια βιογραφία του και συγγραφέας σατιρικών κειμένων (1880-1956).

Τετ Μαϊ 10, 09:13:37 μμ 2006  
heinz said...

Nilrem said...

"Είναι εντυπωσιακό πως ακόμα και τα "σκεπτόμενα" άτομα συχνα μπαίνουν σε συζητήσεις και διαφωνίες καθαρά τεχνητες και καθοδηγούμενες! Τι εννοώ:"

Ξέρω γω?? Τι?

Τετ Μαϊ 10, 09:24:54 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@pagis συμφωνω,αλλο λογια,αλλο reality..το alpha εδειξε Ελληνοτουρκικους Γαμους,σε ενα μαλιστα ο Τουρκος Πατερας ειχε δωσει στα παιδια αρχαιοελληνικα ονοματα,κυριε Harry...το gr.marketing ειναι το ΦΑ'Ι!!μας..αντικειμενικα δηλαδη δεν εχεις και πολλες εναλλακτικες επιλογες..

Τετ Μαϊ 10, 09:26:44 μμ 2006  
apousia said...

Μπήκα πολύ άκεφα,απλά να διαβάσω σχόλια,και τα είδα όλα!
''Ζωγράφιζε'' η Παράγραφος και η Αφροδίτη,τώρα βλέπω έναν harry,
πραγματικό ποίημα!
Ποτέ δεν πλήττεις στο blog του Ντον...

Τετ Μαϊ 10, 09:28:42 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 09:32:57 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Θα μου επιτρέψετε να πενθήσω την ήττα μας.

Εσείς συνεχίστε...

Τετ Μαϊ 10, 09:34:07 μμ 2006  
Nilrem said...

Ο προβληματισμός που αναπτύσουν οι περισσότεροι σε αυτό το blog είναι θλιβερός καθώς η ουσία βρίσκεται αλλού.. Τι διαφορές έχουν στην πραγατηκότητα ένας Έλληνας, Ένας Τούρκος και Ένας Νιγηριανός? Καθαρά βιολογικά η μόνη τους διαφορά προσδιορίζεται στα εξωτερικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την εκάστοτε φιγούρα. Δυστυχώς όμως, υπάρχει ακόμα μια διαφορά, η οποία αποτελεί έμμεσα την πηγή ποικίλων άλλων διαφορών.
Ο τόπος γέννησης και κατ επέκτασν ο χώρος διαβίωσης. Η τοποθέσία είναι αυτή που εν τέλει καθορίζει (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) την γλώσσα, τα έθιμα και την ΘΡΗΣΚΕΙΑ του ατόμου. Από εκεί βέβαια βρίσκονται ποικίλες άλλες διαφορές τις οποίες επικαλούνται οι εκάστοτε προβοκάτορες και σπέρνουν ταραχές. Και φυσικά όσο ποιο χαμηλά είναι το επίπεδο μόρφωσης τόσο πιο απλά τα πράγματα για να ανάψουν γρήγορα τα αίματα. Αλλά ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι: Ενώ με έναν Τούρκο και έναν Νιγηριανό δεν έχω καμία ουσιαστική διαφωνία, πολύ συχνά γύρω μου βλέπω να καλλιεργείται ένα αίσθημα επιθετικό απέναντι στον πρώτο και μια αδιαφορία για τον δεύτερο. Και γιατί άραγε αυτό συμβαίνει? Μα γιατί τα καλά μας τα σχολεία σε όλες τις τάξεις μας υπενθυμίζουν τις μάχες των περίλαμπρων Ελλήνων (άραγε γιατί τους έλεγαν κλέφτες και αρματολούς) ενάντια στους βάρβαρους και μοχθηρούς Τούρκους. Παράλληλα τα μέσα διαρκώς καλλιεργούν ένα τεταμένο κλίμα το οποίο άλλοι ανεγκέφαλοι φανατικοί υπηρετούν τυφλά και άλλοι απλά άθελα τους. Όπως ακριβώς αυτή εδώ η συζήτηση, η οποία διαπραγματεύεται έναν θέμα που δεν υφίσταται. Δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί η Κυρία Καραχασαν ούτε τι θρήσκευμα έχει ούτε καν η μειονότητα στον Έβρο. Και γιατί θα ρωτήσετε. Γιατί απλούστατα αυτή είναι η μόνη ουσιαστική λύση. Γιατί με τον Τούρκο συνάνθρωπο δεν έχω τίποτα να χωρίσω, γιατί αδιαφορώ παντελώς για τον εάν πιστεύει σε Θεό, Αλλάχ, Βούδα η απλά στον Παναθηναϊκό, και γιατί οι όποιες εντάσεις πάντα πηγάζουν από πολύ ανώτερα και περίπλοκα συμφέροντα που εξυπηρετούνται έντονα από αυτές ενώ οι πολίτες άλλοτε ακολουθούν τυφλά και άλλοτε άθελά τους διαπραγματεύονται ένα πρόβλημα που εξαρχής δεν θα έπρεπε να αναγνωρίζουν.
Και αυτό εν κατακλείδι ελπίζω να προτρέψω όλους εσάς να πράξετε. Να αδιαφορήσετε για τα επουσιώδη που τείνουν να μας χωρίσουν ως ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ του ίδιου βάρβαρου κόσμου και να στραφείτε στα άλλα προβλήματα, στις άλλες διαφορές, το νερό το φαγητό και την μόρφωση που η συντριπτική πλειοψηφεία αυτού του πλανήτη ακόμα στερείται..

Τετ Μαϊ 10, 09:35:24 μμ 2006  
dimitrakis said...

Αντιγράφω κι εγώ από το βιβλίο του Μανώλη Βασιλάκη (ο πιο γενναίος Έλληνας!) "Η Μάστιγα του Θεού" που πρέπει να αγοράσουμε όλοι από 5-6 αντίτυπα για δώρα, για να σκάσει ξέρετε ποιος:

"O πατριωτισμός είναι η γελοιωδεστέρα των αγυρτειών" Κωστής Παλαμάς.

Και κάνω ρελάνς. Οι καλοί Έλληνες και πατριώτες είμαστε εμείς, όχι αυτοί (παπαθεμελήδες, ψωμιάδηδες, χριστόδουλοι, άνθιμοι, ζουράριδες, γιανναράδες, καρατζαφέρηδες, σαμαράδες και τα υπόλοιπα σκουπίδια). Αυτοί είναι που κρατάνε τη χώρα πίσω.

Τετ Μαϊ 10, 09:37:46 μμ 2006  
cocteau_twin said...

Επειδή κάποια εκ των επισκεπτών ενδιαφέρεται να μάθει αν υπάρχει κάποιος "μειονοτικός" που να επισκέπτεται αυτό το μπλογκ, η απάντηση είναι, παρών, εγώ είμαι γκέι. Αφού ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του εδώ μέσα, αποφάσισα να κάνω και γώ outing :) Η προσωπική μου εμπειρία περί ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία είναι ότι εκφράζεται πολύ πιο επιπόλαια, σχεδόν μεταξύ "τύρου και αχλαδίου", αλλά διαβρώνει πολύ βαθύτερα τις συμπεριφορές των ανθρώπων από ό,τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Ακόμα και τα θύματα εσωτερικεύουν τη ρατσιστική αντιμετώπιση που συναντούν καθημερινά, μαθαίνουν να την αντιμετωπίζουν με παθητικότητα, εφευρίσκουν ελαφρυντικά για αυτήν, ενώ δεν διστάζουν να υιοθετούν οι ίδιοι ανοιχτά ρατσιστικές απόψεις για άλλες ομάδες του πληθυσμού! Η ελληνική κοινωνία απεχθάνεται όποιον προσπαθεί να διαταράξει την μακαριότητά της και μαθαίνει στα μέλη της να συμμορφώνονται με τους κανόνες της πάση θυσία.
ΥΓ. Για να συσχετίσω με τα χθεσινά, όντως τα σχόλια πολλών αρρένων θυμίζουν γήπεδο και καφενείο. Αλλά και των θηλέων ψιλό - εκτός τόπου και χρόνου μου φαίνονται. Σαν να μην της αφορά άμεσα το θέμα, κι ας είναι τα πρώτα θύματα...

Τετ Μαϊ 10, 09:38:40 μμ 2006  
heinz said...

Για τους φασίσταρους τα είπα.

Για τους προοδευτίκαρους τώρα, όσους τουλάχιστον λένε ότι η Τουρκία είναι λίγο-πολύ μια δημοκρατία με ιδιαιτερότητες "και τι να κάνουμε, σιγά-σιγά" (ναι υπάρχουν και τέτοιοι...), να μερικά άρθρα από το Τουρκικό σύνταγμα, πριν την (επιβεβλημένη από την Ευρώπη) αναθεώρηση του 2001. Διαβάστε τα, φυλάξτε τα, είναι διαμάντια:

PREAMBLE

* In line with the concept of nationalism outlined and the reforms and principles introduced by the founder of the Republic of Turkey, AtatŸrk, the immortal leader and the unrivaled hero, this Constitution, which affirms the eternal existence of the Turkish nation and motherland and the indivisible unity of the Turkish State, embodies;
* The recognition that no protection shall be afforded to thoughts or opinions contrary to Turkish national interests, the principle of the indivisibility of the existence of Turkey with its State and territory, Turkish historical and moral values or the nationalism, principles, reforms and modernism of AtatŸrk and that, as required by the principle of secularism, ....

ARTICLE 13

* Fundamental rights and freedoms may be restricted by law, in conformity with the letter and spirit of the Constitution, with the aim of safeguarding the indivisible integrity of the State with its territory and nation, national sovereignty, the Republic, national security, public order, general peace, the public interest, public morals and public health, and also for specific reasons set forth in the relevant Articles of the Constitution.

* General and specific grounds for restrictions of fundamental rights and freedoms shall not conflict with the requirements of the democratic order of society and shall not be imposed for any purpose other than those for which they are prescribed. The general grounds for restriction set forth in this article shall apply for all fundamental rights and freedoms.

ARTICLE 15

* In times of war, mobilisation, martial law, or state of emergency, the exercise of fundamental rights and freedoms can be partially or entirely suspended, or measures may be taken, to the extent required by the exigencies of the situation, which derogate the guarantees embodied in the Constitution, provided that obligations under international law are not violated.

ARTICLE 26

* ...... No language prohibited by law shall be used in the expression and dissemination of thought. Any written or printed documents, phonograph records, magnetic or video tapes, and other means of expression used in contravention of this provision shall be seized by a duly issued decision of a judge or, in cases where delay is deemed prejudicial, by the competent authority designated by law.

ARTICLE 28

* The press is free, and shall not be censored. The establishment of a printing house shall not be subject to prior permission or the deposit of a financial guarantee.
* ....Publication shall not be made in any language prohibited by law.

ARTICLE 38

* The Administration shall not impose any sanction resulting in restriction of personal liberty. Exceptions to this provision may be introduced by law regarding the internal order of the Armed Forces.

Τετ Μαϊ 10, 09:50:36 μμ 2006  
Γαυρίλος said...

Tι γκολακι ο Καστιγιο!!!!!
Τι τακουνι ο **στης!!!
Αλωσαμε και το Ηρακλειο!!!
και τα γατια θα κλεεεεεεεεεενε!!!!!

Τετ Μαϊ 10, 09:52:28 μμ 2006  
heinz said...

Αυτά για όσους λένε γιατί ούρλιαζαν (κι ουρλιάζουν ακόμη) οι Κούρδοι.

Τετ Μαϊ 10, 09:53:11 μμ 2006  
castolidefkis said...

ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ: Ο άνθρωπος αυτός ήταν θαλασσοπόρος, ή απλά ναυτικός, αν προτιμάτε.

Το 1ο του μειονέκτημα: Δεν είχε διαβεί το στενό τού Γιβραλτάρ, ούτε 1 φορά

το 2ο του μειονέκτημα: Ηταν τούρκος

Το 3ο του μειονέκτημα: Χάρισε τ' όνομά του σε ένα πλοίο που παραλίγο να γίνει αιτία πολέμου 2 χωρών/γειτόνων, αλλά επειδή το έκανε μετά θάνατον, ο αλλάχ τον συγχώρησε (φημολογείται)...

Εκανε και κάτι σπουδαίο όμως, αυτός ο κατάπτυστος "τουρκαλάς":

Παρά το γεγονός ότι όση θάλασσα γνώριζε ήταν όλη κι όλη η Μεσόγειος, συλλέγοντας στοιχεία από 'δω κι από 'κει, (όπως ο ίδιος κατόπιν εξήγησε), σχεδίασε έναν χάρτη (ό'τι περισώθηκε και υπάρχει ακόμη παρουσιάζει χαρτογραφικά στοιχεία κυρίως τού δυτικού ημισφαιρίου), τόσο άρτιο σε ακρίβεια, ώστε οι σύγχρονοι σχετικοί επιστήμονες έφθασαν να τον θεωρούν πραγματικό θαύμα, τον περίφημο χάρτη τού ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ (ΣΣ: περιέχει ακόμη και την Ανταρκτική, χωρίς τους πάγους).

Αξίζει, νομίζω, μια επίσκεψη μέσω του Google, κυρίως για όσους δυσπιστούν...

Θα έδινα την ευχή στην κόρη μου για να παντρευτεί με τον Πίρι Ρέϊς. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα και στο γιό μου θα την έδινα αυτή την παντελώς "βλάσφημη" ευχή. Είμαι προφανώς βλάσφημος, το λιγώτερο...

Castor

Τετ Μαϊ 10, 09:57:16 μμ 2006  
Debby said...

Περιμένατε κάτι άλλο κ.Δήμου?

Τετ Μαϊ 10, 09:59:46 μμ 2006  
castolidefkis said...

Παράλειψη: Τα περί ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ έγιναν γύρω στα 1500...

Τετ Μαϊ 10, 10:02:38 μμ 2006  
mickey said...

Glenn, τώρα που και η Άφρο πήρε αντίστοιχη θέση με μας για τη ...γαργάρα, να δω τι θα πει κι ο γάτος που εσένα σε έθαψε κι εμένα με αγνόησε! Με τον ιδιότυπο "ρατσισμό" που έχει υπέρ των γυναικών θα στοιχημάτιζα πάντως πως τώρα μάλλον θα συμφωνήσει ή θα το ρίξει στις σοφιστείες για να τα μπαλώσει. Ανυπομονώ!

Ιδού η Ρόδος :))

Και για το ματσάκι:

Νίκο, περαστικά!

(όχι δεν είμαι ...γαύρος ;)

Τετ Μαϊ 10, 10:07:53 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@cocteau_twin μαλλον περασες το blog για καποια ταξη διδασκαλιας,οπου ο Δημου ως καθηγητης θα τραβαει τα μαλλια του απ τη βλακομάρα των εδω μαθητων του....Sαν gay ομως,περιμενα να χεις πιο πολυ Φαντασια!...

Τετ Μαϊ 10, 10:11:15 μμ 2006  
heinz said...

mickey said...

"Και για το ματσάκι:
Νίκο, περαστικά!
(όχι δεν είμαι ...γαύρος ;)"

Ουστ πόντικα!!!!

(εγώ όμως είμαι χανούμης!!!)

Τετ Μαϊ 10, 10:16:08 μμ 2006  
cocteau_twin said...

Δίκιο έχεις. Αν είχα φαντασία θα είχα ασχοληθεί με τον Ντέμη και τη Βανδή και θα αγνοούσα το θέμα παντελώς το θέμα που σχολιάζουμε.

Τετ Μαϊ 10, 10:21:11 μμ 2006  
glenn said...

@harry 9:09 μμ: Αυτά που λες ισχύουν μόνο για τους Αριστοκρατικούς. Οι Δημοκρατικοί δεν έκαναν τίποτε τέτοιο. Ήταν σαν κι εμάς, κι εμείς σαν κι αυτούς.

Τετ Μαϊ 10, 10:21:28 μμ 2006  
cp said...

Kai gia na po tin amartia mou, leo pragmata gia ratsismous kai ethni kai tetoia, alla ama arxisoun tipota pyrotexnimata( kai prolavo na apofasiso) tha dialekso tin plevra pou de tha eimai ekeini ti stigmi giati afou tha mas pyrovoloun olous mazi logika tha amynomaste oloi mazi. Thema epiviosis. Ti tha po ego, "syggnomi, alla exoume kati diaforoules stis apopseis, kante ena time out mexri na petaxto stous apenanti pou nai men mas pyrovoloun alla me ekfrazei i stasi tous"?
Den me noiazei ti tha kanei i kyria ypopsifia "an" ginei kanena ntou, akrivos giati oloi aftoi pou exo eklegmenous kai ypopsifious den ksero ti tha kanoun.
To oti vgainei o kathenas kai leei "ego eimai patriotis" de simainei oti tha to apodeiksei ki olas an xreiastei.

Τετ Μαϊ 10, 10:21:28 μμ 2006  
glenn said...

Έκανες πάντως δύο φιλότιμες προσπάθειες μυ. Σ' ευχαριστώ. Οι άλλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Τετ Μαϊ 10, 10:23:53 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 10:24:19 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

cocteau_twin,σωστα τα λες..και αν ησουν και Αντιρατσιστης θα σουν πιο ανεκτικος στις Διαφορετικες Αποψεις και στο Διαφορετικο Υφος του καθενος..
(Μεσα σε 400 σχολια,κανουμε και κανενα
break-spam..)

Τετ Μαϊ 10, 10:27:56 μμ 2006  
glenn said...

Ποιος; 400άρα;

Τετ Μαϊ 10, 10:28:20 μμ 2006  
mickey said...

Πω πω υψηλή ποίηση. Τύφλα να 'χει ο Ελύτης :PPP

Τετ Μαϊ 10, 10:30:25 μμ 2006  
mickey said...

Η σημερινή τετρακοσάρα ανήκει στην ...εργοτελίνα!!!

Α, ρε Glenn, o γάτος σε θάβει, ο Andy σου κλεβει τον σεφτέ, η εργοτελίνα την τετρακοσάρα...

Άστο, δεν είναι το post σου αυτό :(

Τετ Μαϊ 10, 10:32:31 μμ 2006  
glenn said...

Χτες όμως ήταν η μέρα της ενωμένης μπου χα χα ευρώπης. Δεν μπήκε ποστ να ξεράσω όση χολή έχω και δεν έχω. Anyway, τη φυλάω για άλλη φορά...

Τετ Μαϊ 10, 10:32:49 μμ 2006  
MainMenu said...

xaxaxaxaxaxa :)))))

τόσα γκολ ΝΔ μονο με ποιηση καταπινονται

Τετ Μαϊ 10, 10:35:20 μμ 2006  
guerrero762 said...

Χαχαχαχα,τι πλακα που εχετε τελικα ελληναραδες και αντι-ελληναραδες.
Σε οποια συζητηση περι εθνικοθρησκευτικορατσιστικων θεματων,βαζετε την κασσετα.
Οι ηρωες του 21,ο Μεγας Αλεξανδρος,οι καλοι μεταναστες,οι κακοι μεταναστες,η μεγαλη ελλαδα,η μικρη ελλαδα,ειμαι απογονος του Λεωνιδα,Μιλτιαδη,Μεγαλου Αλεξανδρου,Καραισκακη,Παυλου Μελα και των εξωγηινων απο τον Σειριο αρα ειμαι περηφανος που ειμαι ελληνας και η ελλαδα να φτασει μεχρι Ινδια,δεν ειμαι ελληνας,δεν υπαρχει ελληνικο εθνος,η φασιστικη ρατσιστικη ελλαδα πρεπει να διαλυθει και να μοιραστει στους νομιμους δικαιουχους.
Οι Τουρκοι πινουν αιμα γκιαουρηδων,οι τουρκοι ειναι τα θυματα των φασιστων ελληνων...
Α ρε νεοελληνικη βλακεια που σας δερνει.
Ρε ποιος γαμει την ιστορια και το τι τους καναμε και τι μας κανανε;
Το οτι εχουμε απλως αλληλοσυγκρουομενα συμφεροντα και οι εξυπνοι γειτονες χρησιμοποιουν την μειονοτητα που ειναι τουρκικη κανεναν δεν του περναει απο το μυαλο;
Ολα εχουν να κανουν με τον γονιδιακο ρατσισμο μας και την γονιδιακη βαρβαροτητα τους;
Δεν πατε καλα...
Οι Τουρκοι εχουν εσωτερικους λογους να διατηρουν την ενταση με αυξομειωσεις αλλα παντα παρουσα και υπαρκτη.
Δεν ειναι κατωτεροι απο εμας,μαλλον εξυπνοτεροι εχουν αποδειχθει.
Αλλα εμεις οι αιωνιοι μαλακες,που απο τζαμπα μαγκες του κωλου,σε "σφαξε με πασα να αγιασω".
Καμμια σοβαροτητα,καμμια σταθεροτητα.
Η θα απαιτουμε να παρουμε την Πολη ή θα απαιτουμε να υψωθει και η ερυθρα σημαια μετα της ημισεληνου στην Ακροπολη.
Καλοι μαλακες ειμαστε ωρε συνελληνες απογονοι ενδοξων προγονων.
Το γεωπολιτικο παιχνιδι λεγεται ελεγχος του Αιγαιου,λεγεται ποιος θα βγαλει φραγκα απο αυτο,και οι γειτονες θελουν απλως ενα piece of pie.
Οποτε ή τους το δινουμε και κανουμε τον μαλακα και ηρεμουμε ολοι ή δεν τους το δινουμε με καμμια virgin mary και εχουμε συνεχως αυτους τους τσαμπουκαδες να εναλλασονται απο Ιμια-style βραδιες σε ανταλλαγες πολιτισμικων προιοντων τυπου ΛΕ-ΠΑ και ζεμπεκιες και κουμπαριες.

Τετ Μαϊ 10, 10:38:12 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@cocteau_twin..Πριν το Ντεμη και τη Βανδη,ειχα κανει Σχολια για τη γυναικα στο Ισλαμ και θα ταν καλο θεμα σε συναρτηση με το προηγουμενο post..
Μαζι με το δικο μας ρατσισμο,θα συζητουσαμε και τον ρατσισμο των απεναντι..Τι να γινει;να αρχισω να τους λεω ολους τυφλους και χαζους;..
Μα δεν εισαι gay παντως,Αντρας εισαι και το χετε συνηθειο να μενετε full disclosure to the post..και παντα να μας υπενθυμιζετε την ελλειψη συνδυαστικης ικανοτητας που εκ γενετης σας χαρακτηριζει...

Τετ Μαϊ 10, 10:40:21 μμ 2006  
glenn said...

Είπες querrero: "Το οτι ... οι εξυπνοι γειτονες χρησιμοποιουν την μειονοτητα που ειναι τουρκικη κανεναν δεν του περναει απο το μυαλο;"

Μάλλον δεν το συνηθίζεις να διαβάζεις σχόλια ε;

Τετ Μαϊ 10, 10:42:06 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Τετ Μαϊ 10, 10:43:40 μμ 2006  
mickey said...

W O W !!!

Μπήκαν και οι ...πολεμικοί αναλυτές στο παιχνίδι τώρα. Απίστευτα σχόλια, κοινωνικά, ιστορικά, εθνολογικά, στρατηγικά και όλα αυτά με αφορμή την ...Καραχασάν!

Σαν πολλή αξία δεν της δώσαμε; Ούτε ο Μαντέλα τέτοια απήχηση βρε παιδιά! Άσε που με τέτοιο όνομα (Καρα-χασάν) δε βλέπω να ...κερδίζει ;)

Τετ Μαϊ 10, 10:45:58 μμ 2006  
cocteau_twin said...

@ εργοτελίνα

...Μάλλον οι προσδοκίες μας ως προς το τί σημαίνει δημόσιος διάλογος θα έπρεπε να είναι λίγο ψηλότερες...

Τετ Μαϊ 10, 10:46:06 μμ 2006  
glenn said...

Προφανώς στα αστεία ρε harry. Μα ντίπ γκασμάς είσαι;

Τετ Μαϊ 10, 10:46:26 μμ 2006  
georgia m. said...

Nikos Dimou said:

"Κι αν περίσσεψαν μερικοί,τους πάτησε το τραίνο"

.................

1.Κατηγορώ τον οικοδεσπότη για "κλοπή",εφόσον ο στίχος μας παραπέμπει απευθείας στο "Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια,τους πάτησε το τραίνο"!
:)

2.Προτείνω να αλλάξει ο τόνος στο "περίσσεψαν" και να γίνει "περισσέψαν".
Έχω τη γνώμη ότι θα είναι πιο δυνατό.

Τετ Μαϊ 10, 10:47:56 μμ 2006  
Nilrem said...

@guerrero

Πες τα!! Πες τα μήπως και ξυπνήσουν οι θλιβεροί που ακόμα πιστεύουν ότι ο ήρωας πρόγονος κέρδισε την επανάσταση και ότι όντως υπήρξε κρυφό σχολειό(μεγάλη ευφέυρεση κι αυτή. Πολλά bravo στους παπάδες)!!

Τετ Μαϊ 10, 10:52:15 μμ 2006  
mickey said...

Προφανώς ήρθε η ώρα των trolls. Να την κάνουμε σιγά σιγά ;)

Τετ Μαϊ 10, 10:56:36 μμ 2006  
aphrodite said...

Δον Γάτε,

Γράψατε!
(-DDDD!!

Και με γράμματα και με νότες!
(στην...Τατιάνα τατιανιές?!!!)

Ωραίος ως νέος, αλλιώς ως παλιός (killer combination!)


Στα διαδικαστικά τώρα, εκκρεμεί μια τόοοοση δούλα απαντησούλα, έτσι για το καλό βρε αδερφέ, να πάει το παλιάμπελο...

"Είναι λαϊκίστρια η Καραχασάν ή όχι; Θα απευθυνθεί στο θυμικό του target group της όπως θα της συστήσουν μετά μανίας οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι; Τι διαφορά έχει αυτού του είδους ο λαϊκισμός από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά; " (@*glenn*, 12:56)

Aπαντήσεις υπήρξαν, πχ kahri (1:36), mickey (1:50) & me-myself & I (5:32). Το κοινό σας όμως ανυπομονεί γιατί μεροληπτείτε (βλ πόντιξ 10:07)..

Το "δια ταύτα" σας λοιπόν?


(φιλάκια & χαδάκια - πουρπουρίσσιμα)

Τετ Μαϊ 10, 10:58:10 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

georgia m. said...

Προτείνω να αλλάξει ο τόνος στο "περίσσεψαν" και να γίνει "περισσέψαν".

Σόρρυ - τυπογραφικό λάθος.

Διορθώνω!

Τετ Μαϊ 10, 10:59:19 μμ 2006  
Bourchas said...

Κύριε Δήμου

Δεν «έφτιαξα» ούτε επινόησα ο ίδιος καμία συλλογική οντότητα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει «κοινωνία» ή έθνος κλπ, υπάρχουν μόνο άτομα.

Αποδέχομαι φυσικά και σέβομαι απολύτως το δικαίωμα των ατόμων να λένε ότι ανήκουν σε έθνη, μειονότητες κλπ. και να «κατασκευάζουν», (επινοούν) αυτοί συλλογικές οντότητες καθώς και το δικαίωμά τους να προσδιορίζονται και να αναγνωρίζονται συλλογικά, δηλαδή ρατσιστικά.

Μετά ταύτα χαίρομαι, που ευθαρσώς δέχεστε, ότι υφίσταται τουρκική και μακεδονική μειονότητα στην ελληνική επικράτεια. Τουλάχιστον ο πληγωμένος εθνορατσισμός σας ως Έλληνος δεν σας εμποδίζει να αναγνωρίζετε και το δικαίωμα εθνορατσισμού άλλων ατόμων!!

Τετ Μαϊ 10, 11:00:21 μμ 2006  
glenn said...

Μυ@10:56: Συμφωνώ, ήγγικεν η ώρα.

Τετ Μαϊ 10, 11:01:09 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

ΣΤΙΧΟΙ

A la manière de…

Ωφού, κακό που επάθαμε και με τον κύριο Χάρη

Που ξάφνου αποφάσισε σε στίχους να μπλογκάρει.

Και με τα στιχουργήματα γράφει για την Γραικία,

Έτσι που ανακηρύχθηκε πρώτος στην συνοικία.

«Έλληνες δεν υπάρχουνε, το λεω κι επιμένω

Κι αν περισσέψαν μερικοί, τους πάτησε το τραίνο.

Όλοι τους Αλβανογραικοί και Βλαχομακεδόνες

Τουρκόσποροι, πολύσποροι, στριγκές καρακαηδόνες!»

Χάρη καλέ, Χάρη ακριβέ, Χάρη χρυσέ μας Χάρη,

Αυτά τα βαρεθήκαμε – άλλαξε πια τροπάρι!

Τετ Μαϊ 10, 11:09:20 μμ 2006  
aphrodite said...

Ευχάριστο μουσικό διάλειμμα:

Κάποτε στην Κρήτη ήταν ένα άτεκνο ζευγάρι (μεγάλη ντροπή, μες τους πολύτεκνους). Το σκέφτηκαν από δω, το σκέφτηκαν από κει, στο τέλος μάζεψε λεφτά όλο το χωριό να πάνε στην Αμερική για τεχνητή γονιμοποίηση. Εκεί, αποφάσισαν και είπαν στους γιατρούς ότι ήθελαν 5 παιδιά, ένα γιατρό (φυσικά), ένα δικηγόρο (φυσικά), ένα μηχανολόγο (φυσικά), ένα δάσκαλο (φυσικά) κι ένα που ήταν σίγουρο, έναν λυράρη, για να τιμήσουν το χωριό που τους βοήθησε..

Ολα ωραία και καλά, 5 στην εμφύτευση, πήγαν πίσω στο χωριό, χαρές και πανηγύρια... Ελα όμως που η εγκυμοσύνη είχε προβλήματα, οπότε ξανα-μανά έρανος, ξανά-μανά Αμερική... Εκεί, μετά τις εξετάσεις, οι γιατροί τους είπαν ότι θα έπρεπε να σταματήσουν την ανάπτυξη των 4, για να μείνει το ένα, καθώς υπήρχε κίνδυνος να πεθάνουν τελικά όλα.

Τι να κανουν, με βαρειά καρδιά, μπαίνουν στο χειρουργείο, κι αρχίζει η επέμβαση. Ρωτούσαν κάθε τρεις και λίγο οι γιατροί «εδώ βλέπουμε τον δικηγόρο & τον δάσκαλο, ποιόν βγάζουμε? Εδώ τον μηχανολόγο και τον γιατρό, ποιόν βγάζουμε? Οι γονείς (φυσικά) συνεχώς έλεγαν να αφήσουν τον γιατρό.

Τελικά έμειναν δύο, ο γιατρός και ο λυράρης, και οι γονείς είπαν να βγει ο λυράρης, τι να κάνουμε, θα καταλάβουν στο χωριό, ντροπή αλλά για ντροπές είμαστε τώρα...

Οι γιατροί δυσκολεύτηκαν, ένα από τα δύο κουνιόταν σαν παλαβό, έκαναν πάντως την τελευταία κίνηση, και στο τέλος ακούστηκε φωνή κρητικού τραγουδιστή:

«Ωωωωχου μωρέ το φάγανεεε, τ’όμορφο γιατρουδά-τσι,
έ-ο έ-ο, τ’όμορφο γιατρουδάαα-τσι!»


Αυτά μου θυμίσατε!

Τετ Μαϊ 10, 11:15:08 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Aphrodite

Έχω απαντήσει ΔΥΟ φορές στο (ανόητο και ρατσιστικό) ερώτημα του Glenn.

Στις 11.54 και στις 12.29.

Αν δεν διαβάζετε ή δεν καταλαβαίνετε δεν φταίω εγώ.

Διάλογο κωφών θυμίζει το blog.

Βαρέθηκα. Πάω για ύπνο.

Τετ Μαϊ 10, 11:15:56 μμ 2006  
harry reloaded said...

Για μενα μετραει το σβησμενο.Γλωσσα λανθανουσα...

Τετ Μαϊ 10, 11:16:24 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Κι άλλη μία απάντηση στις 8.19 το πρωί.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΡΕΙΣ!

Νισάφι, που λένε και οι γείτονες.

Τετ Μαϊ 10, 11:25:40 μμ 2006  
glenn said...

Είπες harry: "Για μενα μετραει το σβησμενο"

Καλά ρε, εδώ άλλαξε κόμμεντ για χάρη σου και παραπονιέσαι; Εδώ εμένα με έχει και με σκυλοβρίζει όλη τη μέρα και κιχ δε βγάζω ο φουκαράς...

Τετ Μαϊ 10, 11:27:23 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@cocteau_twin..
Carrying prose
Broke my real friend
The devil might steady
We wax and we wane
The devil might steady
We wax and wane

Licking alms
The devil might steady
Rattling we'll taste
We wax and we wane
The devil might steady
We wax and wane

Caring is a bury gin shot
The devil might steady
Up 'till the wee wanes
Oh, we laugh in their faces
The devil might steady
We wax and wane...

Τετ Μαϊ 10, 11:29:49 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Προφανώς ήρθε η ώρα των trolls. Να την κάνουμε σιγά σιγά

Τώρα που ήρθαν τα κορίτσια του fun club (Ο Αντρας που εξέλειψε, δείτε τον ζώα οι υπόλοιποι κλπ), εσύ mickey φεύγεις;

Τετ Μαϊ 10, 11:36:26 μμ 2006  
aphrodite said...

Ε, λοιπόν, πόντικα (10:07), σε ρούμπωσε ο Γάτος! Ηδη είχε απαντήσει – τά’χασες στη χλαπαταγή, κι έκανε ένα wrap-up «σας στέλνω αδιάβαστους»!!! (μην ξανακούσω για την ηλικία του, τέτοια αντανακλαστικά ούτε ο Cruise στα 3 Missions!)

Ούτε μερολήπτησε υπέρ των γυναικών, ούτε τίποτε – νέτα-σκέτα απάντηση!

Γάτε μας, κάνατε την κίνηση ματ που στρίμωξε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ στο προηγούμενο ποστ σας έκραζαν ότι είστε «ρατσιστής» υπέρ των γυναικών! Αψογος! Το δίκιο να λέγεται! Οσο και να μας έχετε αδυναμία, δεν σας εκτροχιάζουμε από την άποψή σας ή την εκφορά της!

Λοιπόν, αφιέρωση το :
«Δεν έχω ξαναδείιιι, πιο όμορφο (γατούλη) ,
Σου βάζω είκοσιιι, με άριστα το δέκααα!»
(το άσμα λέει γαι γυναίκα, αλλά εδω ο πρωταγωνιστής είναι Αντρας & Γάτος, οπότε...).

Από μένα καληνύχτα, πουρπουρίσσιμη καληνύχτα!

(Αρπα την μυ! Δεν τον πιάνεις, ΔΕΝ!)

Τετ Μαϊ 10, 11:42:33 μμ 2006  
epikairos said...

@castolidefkis

Κι επειδή υπήρξαν άλλοι που σχεδίασαν παρόμοιους χάρτες περίπου στην ίδια εποχή με τον τούρκο ναύαρχο (Χάρτης του Piri Reis 1513, Χάρτης του Oronteus Finaeus 1531, Χάρτης του Gerard Kremer 1569) αποτελεί κοινή πεποίθηση πως όλοι αυτοί οι χάρτες απλά ήταν αντιγραφή. Τώρα τι βρήκαν κι αντέγραψαν είναι άλλη ιστορία που πάει πολύ μακριά τη βαλίτσα. Επομένως το αν και κατά πόσον ο Piri Reis ήταν μεγάλος θαλασσοπόρος παραμένει υπό αμφισβήτηση.

Τετ Μαϊ 10, 11:47:36 μμ 2006  
aphrodite said...

@Yose,

Whassup? Τι θα κάνουμε για σένα απόψε? (θεού θέλοντος και βλόγγερ επιτρέποντος (εμένα αυτή τη στιγμή σέρνεται...)

Τιιιι κατάλαβες απο τον σημερινό διάλογο κουφών?

Τετ Μαϊ 10, 11:49:32 μμ 2006  
guerrero762 said...

Εκτος απο απαραδεκτο ονομα η καραχασαν εχει και απαραδεκτη φατσα.Κατι αναμεσα σε ποντια νοικοκυρα και συμπλεγματικη μικροαστη δημοσια υπαλληλο.
Κριμα και οι Τουρκαλες ειναι ωραια μωρα,αυτο το μπαζο βρηκε ο Γιωργακης;
Αχ μωρα μου ολα τα εχει αυτο το μπλογκ,μεχρι τρελλες και αλλοπαρμενες που βρηκαν τον χωρο να κανουν outing.Αντε χρυση μου να βρεις καμμια καραγουδα που μου πιασες την κουβεντα με την καθε μουντζα εδω μεσα...
Κατι τεκνα περιμενουμε και εμεις οι τελειωμενες.....
Επισης γλυκα μου μωρα ενδιαφερον θα ειχε η αποκαλυψη των πραγματικων σας ταυτοτητων.
Ειναι απλο,ας αναστειλει επ'αοριστον την λειτουργια του παροντος μπλογκ ο κ.Δημου και θα σας μαθουμε απο τα δελτια ειδησεων.
Καποιο μελαχροινο τεκνο εγραψε για μακεδονικη μειονοτητα εν ελλαδι.
Ε ας κανω και εγω το outing μου η μεγαλοκοπελα.
Το εχω αναφερει δηλαδη αλλα ας το κανω πιο σαφες.Η οικογενεια του πατερα μου ειναι διγλωσση εκ φλωρινης.Μιλανε και "μακεδονικα" και ελληνικα.Ουδεποτε αμφισβητησαν την ελληνικοτητα τους.Οι σλαβοφωνοι slatko decko αυτοπροσδιοριζονται σαν ελληνες,καποιοι σαν μακεδονες και ελαχιστοι κοιτανε κατα βουλγαρια μερια,οπως και ενα μεγαλο μερος των κατοικων της ΠΓΔΜ.
Πιστευω πως πρεπει να τους αναγνωρισουμε ή να τους στειλουμε ομαδικα για ντουζ.
:)))
Με απεραντη αγαπη και ρουφηχτα φιλακια
guerrero.

Τετ Μαϊ 10, 11:56:33 μμ 2006  
Anula said...

εφυγαν οι λεκτορες? μπορω να μπω να γρατζουνισω τα θρανια? εχω και σπρευ για τα καταλληλα βρισιδια στους τοιχους

Πεμ Μαϊ 11, 12:01:57 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

Αντε χρυση μου να βρεις καμμια καραγουδα που μου πιασες την κουβεντα με την καθε μουντζα εδω μεσα...
Κατι τεκνα περιμενουμε και εμεις οι τελειωμενες.....


Οι ανήλικοι παρακαλούνται να απελθουν.

Το ζεύγος εισέρχεται στη φάση της ολοκλήρωσης..

Πεμ Μαϊ 11, 12:04:38 πμ 2006  
aphrodite said...

@guerrero,

ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ OUTING!

Πες ό,τι θες, μα it's bloody unethical to hit below the belt!

Κάνε πλάκα χωρίς να παίζεις βρώμικα...
>:-(

(τελικά εσύ θες τροχονόμο και εκπρόσωπο σε μόνιμη βάση για να μιλάς!)

Αιντε πασσάκα μ'!

Πεμ Μαϊ 11, 12:09:10 πμ 2006  
Anula said...

βουβο τρολ ειμαι, ετσι και αλλιως χαμπαρι δε θα παρετε, καντε οτι επιθυμει η τουρκοσπορα καρδια σας, αχ....

προβλεπω 500 ως το πρωι, 800 ως αυριο το μεσημερι, αν το αφησει μεθαυριο θα πιασει το χιλιαρικο

Πεμ Μαϊ 11, 12:10:06 πμ 2006  
Γαυρίλος said...

Eνα είναι το ΘΕΜΑ!!!η Ολυμπιακάρα..και ο Guerrero,αν και πολεμιστής την κάνει γαργάρα...
Y.Γ.Οι "γνήσιοι Μακεδόνες",αλήθεια,διαθέτουν ομάδα?..

Πεμ Μαϊ 11, 12:13:33 πμ 2006  
lucyluce said...

anulini 'μ, ώστε εδώ τριγυρνάς? Γιαυτό δεν έχεις χρόνο για το blog σου? Καλάαααα...είσαι αχτύπητη όμως! Καλά ξενύχτια, πάω να ποστάρω! :-)

Πεμ Μαϊ 11, 12:13:34 πμ 2006  
glenn said...

@ΝΔ: Σειρά μου τώρα. Δεν απαντήσατε σε τίποτε.

Οι τρεις δήθεν απαντήσεις σας, διατυπώθηκαν έτσι που στρέβλωσαν το ερώτημα. Απαντήσατε σε άλλο ερώτημα. Συν ότι είπατε και το αμίμητο: "ρατσιστικό ερώτημα". Κι εγώ που νόμιζα πως μόνο οι θέσεις (έστω και κρυμμένες) είναι ρατσιστικές. Ερώτημα γνήσιο, ποτέ.

Είπατε: Μπράβο ρατσισμός ... Για έναν άνθρωπο που ΔΕΝ είναι πολιτικός (τώρα ξεκινάει) και δεν τον ξέρουμε, του κολάμε την ρετσινιά. Και ρατσιστικό και ανόητο!

Καμία ρετσινιά δεν κόλλησα σε κανέναν. Ερώτημα έκανα.

Είπατε: αποδίδουμε ιδιότητες σε νέους πολιτικούς χωρίς να τους έχουμε δει.

Δεν απέδωσα καμία ιδιότητα σε κανένα. Ερώτηση έκανα.

Είπατε: Ο άλλος - του Glenn - παραπέμπει στο γνωστό σχήμα:
Όλοι οι Αλβανοί είναι κλέφτες
ο Τάδε είναι Αλβανός
άρα είναι κλέφτης.


Τίποτε τέτοιο δεν είπα. Ούτε παρέπεμψα. Στη φαντασία σας, ίσως.

Ξναδιατυπώνω το τρίτο και κρίσιμο ερώτημα (που δεν περιμένω πλέον να πάρει απάντηση:)

Τι διαφορά έχει ο (πάάάρα πολύ πιθανός) λαϊκισμός της Καραχασάν από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;


Απάντηση πλέον, δεν περιμένω. Αλλά σα να μου φαίνεται πως έκοψε η μανέστρα στο ποστ αυτό.

Κακά τα ερωτήματα ε;

Πεμ Μαϊ 11, 12:15:47 πμ 2006  
cyrusgeo said...

@castolidefkis: Ο χάρτης του Πίρι Ρέις δεν απεικονίζει καμιά Ανταρκτική -- την ακτογραμμή της Νότιας Αμερικής απεικονίζει, την οποία έχει στρέψει προς τα δεξιά, κάτι συνηθισμένο στους χάρτες της εποχής. Μην την πατάτε με urban legends και συνωμοσιολογίες επιπέδου φον Νταίνικεν.

Πεμ Μαϊ 11, 12:19:34 πμ 2006  
Anula said...

Λουσυ, περιμενω το ποστ σου με αγωνια, τοσα και τοσα ακουσα σημερα, περιμενω την αποψη σου για το θεμα.

Πεμ Μαϊ 11, 12:19:55 πμ 2006  
Dormammu said...

glenn said... Τι διαφορά έχει ο (πάάάρα πολύ πιθανός) λαϊκισμός της Καραχασάν από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;

Να μια διαφορά: Τον (ενδεχόμενο)λαϊκισμό της Καραχασάν δεν τον έχουμε δοκιμάσει ακόμα...

Πεμ Μαϊ 11, 12:21:20 πμ 2006  
glenn said...

@ dornamu: επί της ουσίας. Δεν είναι πλάκα τώρα.

Πεμ Μαϊ 11, 12:26:48 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

glenn
είσαι ανυπόφορα επίμονος και προκλητικός!

Ρωτάς: "Τι διαφορά έχει ο (πάάάρα πολύ πιθανός) λαϊκισμός της Καραχασάν από αυτόν του Ψωμιάδη, του Καρατζαφέρη και του κάθε φουστανελά;"

Προσπαθείς να συγκρίνεις κάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ακόμα - και που ίσως να μην υπάρξει ποτέ) με κάτι υπαρκτό.

Σαν να ρωτάω τι διαφορά θα έχουν τα ανύπαρκτα ακόμα έργα ζωγραφικής του νέου ζωγράφου τάδε με αυτά του Δα Βίντσι.

Και προσπαθείς να μας εκβιάσεις σε μία προφητική κρίση.

Άσε ρε φίλε να δούμε τι θα κάνει η γυναίκα και μετά θα μπορούμε να συγκρίνουμε...

Πεμ Μαϊ 11, 12:28:45 πμ 2006  
guerrero762 said...

Καλε ποιο ζευγος;
Ποιος ειναι το ετερον μου half και δεν το ξερω;
@γαυριλος
Αντε χρυση μου κ'εσυ να ψωνιστεις που το εκανες εδω μεσα εκπομπη του Τσουκαλα.Οι μακεδονες εχουν ομαδα:Την Βαρνταρ,εκτος εαν υπονοεις τον Παοκ,οποτε αγαπη μου να θυμηθω κατι χαμουτζιδικες φατσες ισοπεδωμενες απο τουβλα και λοιπα οικοδομικα υλικα.
Αχ εισαι πολλυ low class και βρωμας τζατζικι,τζασε και ουστ
Τροχονομο;
Προτιμω Στρατονομο...

Πεμ Μαϊ 11, 12:29:53 πμ 2006  
mickey said...

444!

Πεμ Μαϊ 11, 12:36:22 πμ 2006  
Anula said...

μιας και παραγνωστιστηκαμε, αδρατω της ευκαιριας να σας προσκαλεσω στο μπλογκ μου με τιτλο webcameranna.blogspot.com

(ειμαστε σιγουρες οτι λειπει ο σοφός των Γάτων?)

λοιπες διαφημισεις θα ακολουθησουν εντός της ώρας

Πεμ Μαϊ 11, 12:37:05 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

Τι θα κάνουμε για σένα απόψε?

Απόψε θα πάρεις τα ηρεμιστικά σου και θα πάς για νάνι.

Ονειρα γλυκά!

Πεμ Μαϊ 11, 12:38:26 πμ 2006  
Γαυρίλος said...

guerrero762tora pios einai ratsistis?..
mia zoi oi vorii komplexares...kalynyxta!

Πεμ Μαϊ 11, 12:40:43 πμ 2006  
mickey said...

Glenn, έχεις απόλυτο δίκιο ως προς τις δήθεν απαντήσεις του γάτου. Είχε απαντήσει σε διαφορετικό «ερώτημα». Κι η Θεά, μη βρει ευκαιρία! Για το χουρχούρισμα του γερο-γάτου και μόνο, τεμενάδες κάνει. Στροφή 180 μοιρών!

Απλά τα πράγματα. Στο blog παίζεται καθαρό παιχνίδι εντυπώσεων. Κολλάμε σε λέξεις και χάνουμε την ουσία. Από χαρακτηρισμούς και ad hominem άλλο τίποτα! Επί της ουσίας ...τουμπεκί ;)

Πάντως το σχόλιό του στις 12:28πμ συνιστά μια απάντηση - επιτέλους!

Πεμ Μαϊ 11, 12:50:02 πμ 2006  
lucyluce said...

@anulini'μ, είπες: τοσα και τοσα ακουσα σημερα, περιμενω την αποψη σου για το θεμα.

Τι άκουσες και για ποιό θέμα ακριβώς?
Μόλις τώρα πέρασα και από τον path...άστα, ύπνος βαθύς...καλά εμάς μάς έμεινε η αχτύπητη γνώση της html!
Ματαξαναπάω :-) για το επόμενο ποστ.
C ya!

Πεμ Μαϊ 11, 12:54:03 πμ 2006  
Anula said...

lucyluce said...
anulini 'μ, ώστε εδώ τριγυρνάς? Γιαυτό δεν έχεις χρόνο για το blog σου? Καλάαααα...είσαι αχτύπητη όμως! Καλά ξενύχτια, πάω να ποστάρω! :-)

Η Λουσυ τελικα προτιμησε το μπλογκ μου για να κανει σχολιο. (για να μην αναρωτιεστε τι εγινε)

Πεμ Μαϊ 11, 12:55:16 πμ 2006  
Anula said...

@Λουσυ

για την Κυρια Καραχασάν λεω, οποιος μπαινει εδω μεσα παθαινει βαρηκοια ή μου φαινεται?

Πεμ Μαϊ 11, 01:00:58 πμ 2006  
Antiphonist said...

@glenn

Επαναλαμβανόμαστε γιατί δεν διαβαζόμαστε...

1) Δεν ξέρουμε την Καραχασάν και δεδομένου του ότι αποτελεί "εξέρεση" στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, δεν μπορούμε να κρίνουμε τίποτα ούτε πάάάάρα πολύ ούτε λίγο

2) Πιο σημαντικές είναι η αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητά της και όχι η πολιτική της ιδεολογία. Ολη αυτή η φασαρία γιατί λέγετε Καραχασάν και είναι Μουσουλμάνα.-

Κι αυτή είναι η ουσία του άρθρου που (δεν) σχολιάζουμε.

Πεμ Μαϊ 11, 01:01:32 πμ 2006  
epikairos said...

@glenn

Με το συμπάθιο αλλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους λαϊκισμό μπορεί να κάνει όταν στην καλύτερη περίπτωση το 60% του κόσμου είναι εναντίον της. Τις θέσεις της μειονότητας ενδεχομένως να προβάλλει και γι αυτό υποτίθεται πως τη διάλεξαν. Αυτό δεν είναι λαϊκισμός, αντιπροσώπευση είναι. Λαϊκισμός είναι να χαϊδεύεις τα αυτιά των πολιτών.

@mickey

Απλά τα πράγματα. Στο blog παίζεται καθαρό παιχνίδι εντυπώσεων.


Άργησες αλλά το κατάλαβες ρε mickey.

Πεμ Μαϊ 11, 01:09:58 πμ 2006  
georgia m. said...

Sorry απο τους υπόλοιπους για το προσωπικό,άσχετο μήνυμα

@takis vassilopoulos:
Τώρα είδα το μήνυμά σου(ευχαριστώ!) και σου έγραψα.

Πεμ Μαϊ 11, 01:33:18 πμ 2006  
aphrodite said...

@mickey, 12:50,

Μπήκα στη μέση (μια που επρόκειτο για ερώτημα του *glenn*) και του υπενθύμισα (του Δον) το θέμα.

Με την πρώτη του απάντηση σε μένα (με τόνο "δε μας παρατάς κι εσύ ρε Α.") και είπε πότε ήδη απήντησε και έδειξε μ'αυτό ότι δεν τρώγεται από "ιδιότυπο ρατσισμό" για τα θηλυκά. Αρα, ρούμπος (=> μπορώ να τριφτώ με ουρά-κεραία & να πουρπουρίσω ανενόχλητη).

Στις 12:28 ήρθε και πιο πλήρης απάντηση. Ορίστε!

Εμένα λοιπόν γιατί μου λες για στροφή 180 μοιρών?

Ρώτησες, απήντησε, τελεία.
Πουρ-πουρ is in order!

Ρε μανία...

Αντε, για να μην σ'αφήσω έτσι όμως, σου αφιερώνω ένα τραγούδι του Ρέμου που άκουγα σήμερα (τον οποίον θεωρώ μεγάλη μπασκλασαρία, αλλά το άσμα κααλό), ένα που λέει "μείνε λίγο στη γραμμή"... Ταιριάζει στην ψύχωση που έχεις & έχουμε όλοι μας με το μπλογκ ...

(Από κει που το μπλογκ ήταν μια φάση κουκουρούκου και η καθημερινότητά μου, the real thing, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, το μπλογκ έχει αρχίσει να μου φαίνεται πολύ real & η ζωή μου εντελώς, μα εντελώς κουκουρούκου!

Πρέπει να κοιμηθώ!
(με κόρες με βρογχίτιδα? Αδύνατον!!!)

Πάω πάντως να συνεχίσω την προσπάθεια...

Καλήνύχτα ποντικομικρούλη, καληνύχτα παιδιά... μικρά & μεγάλα...

(ουπς, γάτε, ξεσκεπάστηκες, κάτσε λίγο, τις κουβέρτες, ... Σμουτς!)

Πεμ Μαϊ 11, 02:43:20 πμ 2006  
castolidefkis said...

Cyrusgeo: Ωστε δεν απεικονίζει την Ανταρκτική... Για κάνε έναν κόπο copy/paste το ακόλουθο μακυνάρι (αυτή δεν είναι διεύθυνση, είναι η "καληνύχτα" στα γροιλανδικά...) Και θα δεις αν την απεικονίζει, καλέ μου φίλε.

http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.vb-tech.co.za/Antartica/pirigrid.jpg&imgrefurl=http://www.vb-tech.co.za/Antartica/myths1.htm&h=600&w=486&sz=196&tbnid=a2GlBA1mHDEJ:&tbnh=133&tbnw=107&prev=/images%3Fq%3Dpiri%2Breis%2Bmap%26hl%3Den%26lr%3D&start=3&sa=X&oi=images&ct=image&cd=3

Πεμ Μαϊ 11, 04:29:20 πμ 2006  
castolidefkis said...

Και πάνω που πήγα να πω επί τού θέματος τής κυρίας Καραχασάν, ότι οι απόψεις ορισμένων μού θυμίζουν το γνωστό γνωμικό "Ακόμα δεν τον είδαμε, Χαρίση τον βαφτίσαμε..."

Κι αν πρόκειται για ανεμογκάστρι, τότε τι θα γίνει, θα παίξουν το παιχνίδι "Μήτσο/Γιώργο δώσε μας τα "προσόντα" σου να φουσκώσουμε τα λάστιχα?"

Με "κλέεεεψανεεεεε" αααααχ, βααααχ, σνιιιίφ...

Castor

Πεμ Μαϊ 11, 04:54:42 πμ 2006  
φάλτσα κουδουνίστρα said...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

όταν
η δεσποινίς
επικάθεται
του βράχου
είναι
ο βράχος
ιερός
και ο τράγος της
κατσικοπόδαρος
και εξακολουθεί
ο άνεμος να φυσά
να διώχνει την αηδία
από το ποίημα
μακριά

και ηχούν
τα σκατά τους
οι καταρράκτες
κάτωθι
επειδής
πάλι
αγαπάει
η δεσποινίς
την κυβερνητική
και είναι ο βράχος της
ιερός
υγρός
σαθρός

στα περίχωρα
ονομάζουν
καταπακτή
τη δεσποινίς
- κρυψώνα
ιερή
πάλι
που εντοιχίζουν
μελομακάρονα
οι αήττητοι –

και
ιδού
τώρα
πάλι
η δεσποινίς
σκύφτουσα
επί του ψυγείου
των παγωτών
αναμαλλιάζουσα
τα εντός
της καταψύξεως
καταψυγμένα
σκατά

χωρίς ποδηλάτες
κάτω από την άγαρμπη
την άβυσσο
του μετανάστη
που ετύγχανε
μπαμπάς
προτού
της
πτώσεως
την προπατορική
άλλωστε
μεταμόσχευση

Κώστας
Τριπολίτης

Πεμ Μαϊ 11, 07:20:03 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

Ανέβασα νέο post.

Θα παίξετε;

Πεμ Μαϊ 11, 08:13:02 πμ 2006  
Non Private Life said...

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο έχουν καταδικάσει τη βάρβαρη δολοφονία ενός 14χρονου αγοριού στο Ιράκ, το οποίο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολήθηκε μπροστά στο σπίτι του από την ιρακινή αστυνομία επειδή είχε διαπράξει το έγκλημα... της ομοφυλοφιλίας!

Ο Αμέντ Χαλίλ πυροβολήθηκε εξ επαφής από άνδρες που φορούσαν αστυνομικές στολές, οι οποίοι τον σταμάτησαν την ώρα που εκείνος βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού του στην περιοχή αλ Ντούρα της Βαγδάτης.

Ομάδες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για αύξηση των εκτελέσεων ομοφυλοφίλων από τις ιρακινές κρατικές αρχές ασφαλείας και από θρησκευτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, ύστερα από φετφά εναντίον των ομοφυλοφίλων που εξέδωσε ο κορυφαίος σιίτης θρησκευτικός ηγέτης, ο Μέγας Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστάνι. Στην ιστοσελίδα του, ο Σιστάνι απευθύνει έκκληση για την εκτέλεση των ομοφυλοφίλων «με τον χειρότερο, πιο άγριο τρόπο».

«Ιερή εντολή»

Ο Αλί Χίλι, συντονιστής μιας οργάνωσης εξόριστων Ιρακινών ομοφυλοφίλων οι οποίοι παρακολουθούν τις επιθέσεις κατά των ομοφυλοφίλων που γίνονται μέσα στο Ιράκ, αναφέρει πως ο φετφάς έχει πυροδοτήσει ένα «κυνήγι μαγισσών ομοφυλόφιλων Ιρακινών, ανδρών και γυναικών, στο οποίο περιλαμβάνονται άγριοι ξυλοδαρμοί, απαγωγές και εκτελέσεις», όπως είπε ο ίδιος. «Ο μικρός Αχμέντ ήταν θύμα της φτώχειας», δήλωσε. «Εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, προφανώς από ακραία στοιχεία που έχουν υπεισέλθει στις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας».

Ο νεαρός αδικοχαμένος ιρακινός πιστεύεται πως έκανε σεξ με άνδρες για να μπορέσει να βγάλει χρήματα για να ζήσει την πάμφτωχη οικογένειά του.

Τα Νέα 10-5-2006

Αφιερωμένο στην κυρία Καραχασάν

Πεμ Μαϊ 11, 08:56:59 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

Τιιιι κατάλαβες απο τον σημερινό διάλογο κουφών?

Aφροδίτη σου χρωστάω μια απάντηση απο χθες.

Νομίζω ότι ο παπανδρέου θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα προς το καλύτερο και γενικά έχει καλές προθέσεις.

Εάν όμως αυτά που θέλει να αλλάξει βγει και τα πει ευθέως στους έλληνες θα αυτοκτονήσει πολιτικά.

Θα γίνει δηλαδή κάτι σαν εμάς εδώ τους..περιθωριακούς.

Το πρόβλημα είναι οτι σέρνει τεράστια βαρίδια.

Εφόσον η πολιτική ειναι η τέχνη του εφικτού, όλα τα άλλα οδηγούν απλά σε ηρωικές εξόδους.

Μπορεί όλοι μας στο φιλόξενο αυτό χώρο να κράζουμε ελεύθερα, αλλά είναι προφανές ότι λειτουργούμε σε τελείως διαφορετικό πεδίο.

Εγώ θέλω να δω το χαμό που έχει να γίνει εάν το πασόκ επανακάμψει στην εξουσία και θελήσει ο bravo giorgos να προχωρήσει σε ουσιαστικό χωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος.

Καλά να είμαστε να μαζευόμαστε και τότε όλοι εδώ για..κράξιμο.

Πεμ Μαϊ 11, 10:24:20 πμ 2006  
cyrusgeo said...

@castolidefkis: Το έχω ήδη δει, ευχαριστώ, και είναι παραμυθάκι. Κι αφού μου απαντάς με λινκ, θα σου στείλω κι εγώ ένα.

http://xoomer.virgilio.it/dicuoghi/Piri_Reis/PiriReis_eng.htm

Enjoy!

Πεμ Μαϊ 11, 11:27:04 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Yosemite Sam..ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΦΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ......ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΙΔΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ...

Πεμ Μαϊ 11, 11:40:18 πμ 2006  
velis the priest said...

καλως σας βρήκα όλους και εγώ,στην ελεύθερη συχνότητα της blog-όσφαιρας,όσο η φωνή παραμένει ελεύθερη χωρίς λογοκρισία,και το φασισμό των ΜΜΕ...
Το `80 ως παλαιός ραδιοπειρατής στα FM.πριν τη κατάσχεση απο τα ραδιογωνιόμετρα δε φανταζόμουν ,ότι σήμερα θα χρειαζόταν ΑΔΕΙΑ,γιά να ακουστεί η φωνή σου,στα FM...
O Μεγάλος Αδελφός καιροφυλακτεί,γιατί το internet του ξέφυγε προσωρινά,πριν κτήσειο τα ελεγχόμενα μαντριά...Αλλωστε στο βιβλιο του ο Νικος ,περι ελλείψεως μεσάιας τάξης ,τα είπε όλα.....ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ...

Πεμ Μαϊ 11, 11:48:13 πμ 2006  
chris said...

Και ένα κείμενο του Π. Τσίμα!

http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18531&m=N08&aa=3

Πεμ Μαϊ 11, 02:36:05 μμ 2006  
ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ said...

Κατ' αρχήν. Γιατί είναι κακό να είμαστε ρατσιστές; Δεν μιλώ για "ανωτερότητες", διαθέσεις εξοντώσεως αλλοφύλων κλπ. Δεν μέ ενδιαφέρει εάν είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι, είμαστε όμως διαφορετικοί, και θέλω να ζω με τους ομοίους μου όπως έχουμε μάθει, μάς ταιριάζει και μάς αρέσει. Και όπως είναι φυσικό.

Όποιον σας λεει πως δεν είναι ρατσιστής, ρωτήστε τον. Θα πάντρευε την κόρη του με ένα γύφτο;

Η ερώτηση απευθύνεται στους ψευτο-προοδευτικούληδες. Εμείς είμαστε, απλούστατα, ειλικρινείς. Δεν θέλουμε γύφτους στο κρεβάτι μας. Έτσι γουστάρουμε. Τί πάει να πει "αυτό είναι ρατσισμός"; Λογαριασμό θα δώσουμε για το κρεβάτι μας;

κυριαρχεί η άποψη πως οι Έλληνες δεν ήταν ρατσιστές – αλλά τους έκανε η πλημμύρα των μεταναστών.

Ε ναι, κύριε. Και από δέκα εκατομμύρια αγίους εάν απετελείται ο Ελληνικός λαός, με τα εκατομμύρια του συρφετού τα οποία μάς εισάγετε παρανόμως και διά της βίας, και οι άγιοι κάποτε θα αγανακτήσουν!

Στην ερώτηση: “Ένας Έλληνας Εβραίος είναι Έλληνας;”, το 41% των Ελλήνων άπαντα αρνητικά.

Και πόσο ποσοστό των Εβραίων απαντά αρνητικά (με ειλικρίνεια); Μήπως το 90% αισθάνεται και ανήκει, υπέρ πάντων, στην "εκλεκτή" φυλή και έθνος; (Και καλά κάνει. Μαγκιά του. Μακάρι να είμαστε κι εμείς τόσο εθνικιστές και ρατσιστές όπως οι Εβραίοι.) Ποιος είναι ο ρατσιστής επομένως; Ούτε πόσοι εβραίοι θέλουν αλλόδοξο για την κόρη τους μάς είπατε; (Την καταπληκτική συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στην Χααρέτζ τήν διαβάσατε; Τί έλεγε; Εμείς, έλεγε, δεν είχαμε πρόβλημα και φιλίες να κάνουμε και να τά φτιάχνουμε με εβραιοπούλες, αλλά να μάς καλέσει σπίτι του εβραία/-ος φίλη/-ος ήταν σχεδόν αδύνατον.)

Αυτοί μας έκαψαν

Για θυμίστε μας πάλι ποιοι μάς έκαψαν, διότι την ιστορία τήν διαστρεβλώνετε όπως σάς αρέσει. Να προσπαθείτε επιμόνως να υπονομεύσετε (ακόμη και η τότε κυβέρνηση, στα κρυφά, διότι φανερά υποκρινόταν ότι υποστηρίζει την απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών) την επίσημη πολιτική για το Μακεδονικό, και, όταν τά καταφέρνετε, να μάς λέτε και από πάνω ότι φταίνε οι εθνικιστές. Μην θυμίσουμε τα "Σε δέκα χρόνια θα έχουμε ξεχάσει", "Η Κύπρος είναι μακρυά", "Στρατηγέ ιδού ο στρατός σας", τον Εθνικό Διχασμό (για τον οποίον δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο μεγάλος μεν όχι άγιος δε Βενιζέλος· ας άκουγε τον Μεταξά, ο οποίος είχε κρίνει στρατηγικώς απορριπτέα την επιχείρηση (και δικαιώθηκε), αλλά ήταν "γερμανόφιλος" και "δέσμιος της αδελφής του Κάιζερ" κ.ά. τρίχες)...

Αυτοί, που είναι τόσο περήφανοι για την ελληνική τους καταγωγή, με έκαναν πάλι να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

Τον δρόμο για το ElVenizelos τόν ξέρετε. Χαιρετίσματα.

Ντροπή σας. Σήμερα που οι ψευτοπροοδευτικές νεοταξικές ιδεολογίες σας βυθίζουν ολόκληρη την Ευρώπη (Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία) στην κοινωνική διάλυση, στο χάος και στον όλεθρο, οι ηλίθιοι ελλαδίτες πολιτικάντηδες και ψευτοδιανούμενοι στρουθοκαμηλίζουν, προετοιμάζοντάς μας μέλλον πολύ χειρότερο (στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστευση έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης).

Υ.Γ. Μόλις προχθές μάθαμε από τον τύπο ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιλχάν μετέσχε σε επιτροπή της τουρκικής Βουλής για τον μειονότητα της Θράκης! Και με αυτό το παρελθόν σας, πανάθλιοι και βρωμεροί πολιτικάντηδες, εσείς που αφήσατε ασύδωτο το τουρκικό προξενείο να γίνει κράτος εν κράτει, εσείς τολμάτε να μάς λέτε τώρα ότι δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε για τις επιλογές σας! Ουστ, πρασινοκοκκινομπλέ ρεμάλια!

Πεμ Μαϊ 11, 02:39:41 μμ 2006  
Υποκείμενο δικαίου said...

"Δεν θέλουμε γύφτους στο κρεβάτι μας. Έτσι γουστάρουμε. "

Η ερώτηση δεν αναφερόταν στο "κρεβάτι σας", αλλά στο κρεβάτι της κόρης σας. Οι "πατριωτούληδες" μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι με την κόρη σας; Είναι δύσκολο το δημογραφικό, αλλά όχι και έτσι..

"Και από δέκα εκατομμύρια αγίους εάν απετελείται ο Ελληνικός λαός, με τα εκατομμύρια του συρφετού τα οποία μάς εισάγετε παρανόμως και διά της βίας, και οι άγιοι κάποτε θα αγανακτήσουν!"

Ούτε "μας" (ποιοι είστε εσείς ακριβώς;), ούτε "εισάγετε", ούτε "εκατομμύρια", ούτε "δια της βίας", ούτε πάντα "παρανόμως". Ένα εκατομμύριο είναι, και τους εισάγει η οικονομία, από την οποία προσωπικά επωφελήσαι, με φθηνότερα σπίτια, κατασκευές, αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες (μεταξύ άλλων). Ένα εκατομμύριο περίπου είναι οι Έλληνες μετανάστες που έχετε "εξάγει" στην Γερμανία, Καναδά και Αυστραλία, επιδεινώνοντας το (δήθεν) "κοινωνικό χάος" εκεί. Καλώς ήλθες στον 20ο και στον 21ο αιώνα Νικηταρά..

"οι ηλίθιοι ελλαδίτες πολιτικάντηδες και ψευτοδιανούμενοι στρουθοκαμηλίζουν, προετοιμάζοντάς μας μέλλον πολύ χειρότερο (στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστευση έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης)..."

Α ναι; Τότε γιατί δεν έχουμε το κοινωνικό χάος (!) της Ολλανδίας, Γερμανίας και της Γαλλίας; (Πως φαίνεται ο βολεμένος με την σίγουρη δουλειά και hobby τον ρατσισμό).
Επιπλέον, όπως λες και σύ, τo δρόμο για το ELVenizelos τον ξέρεις...

Πεμ Μαϊ 11, 03:34:17 μμ 2006  
Υποκείμενο δικαίου said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Μαϊ 11, 03:38:30 μμ 2006  
mickey said...

Δε μας παρατάς κι εσύ ρε Α. :))

Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες το blog έχει μπει στο περιθώριο και ασχολούμαι με πιο "ενδιαφέροντα" ζητήματα στην real life. Σε αφήνω στη ντρόγκα και το συνεπακόλουθο (=>) ...παραλήρημά σου :PPP

Πλάκα πλάκα, λίγο να σε κράξει ο γάτος, μαζεύεσαι α-λα Παβλόφ - και μη μου πεις ότι είχες "μαντέψει" και την ΜΟΝΑΔΙΚΗ του απάντηση (οι προηγούμενες ήταν για άλλα πράγματα) στις 12:28 ;)

Anyway, καλύτερα να γράψεις κάνα τζαζοσέντονο απόψε - να το δει και ο 147ος πατέρας των παιδιών σου όταν ξυπνήσει για... και να ευφρανθεί η καρδία του :))

Πεμ Μαϊ 11, 03:52:26 μμ 2006  
Υποκείμενο δικαίου said...

"Για θυμίστε μας πάλι ποιοι μάς έκαψαν, διότι την ιστορία τήν διαστρεβλώνετε όπως σάς αρέσει..."

Ανέφερα στο προηγούμενό μου σχόλειο συγκεκριμένες στρατιωτικές διαταγές από την εποχή του Παπάγου, με τις οποίες υποχρεώνονται οι Πομάκοι, διά της βίας, να αυτοαποκαλούνται Τούρκοι. Ή μήπως δεν είναι και ο Παπάγος του γούστου σας ; Όπως λέτε και εσείς,

"Ντροπή σας"

"Ουστ, πρασινοκοκκινομπλέ ρεμάλια!"

Αυτά είναι το 98%, κύριε. Όταν βάλετε υποψηφιότητα για υπερνομάρχης, εσείς που ανήκετε στο 2%, να παρακαλάτε να έχουν απομείνει προοδευτικούληδες για να αγωνιστούν για το δικαίωμά σας σε μία δίκαιη προεκλογική εκστρατεία...

Πεμ Μαϊ 11, 04:01:37 μμ 2006  
Υποκείμενο δικαίου said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Μαϊ 11, 04:02:01 μμ 2006  
lucyluce said...

@anula,
πέρασα να δω αν χτες πήγες νωρίς στο κρεββατάκι σου σαν καλό κοριτσάκι!
Όχι, ουδεν πρόβλημα με την ακοή μου lol, αλλά να! κάτι η άνοιξη, οι μυρωδιές, οι έρωτες, οι ρομαντισμοί, πού να τρέχω τώρα να διαβάζω σχόλια...
Για την κ. Καραχασάν, εντελώς συνοπτικά, έλλην πολίτης εκπληρών τις υποχρεώσεις του στο κράτος έχει δικαίωμα να πολιτευθεί.
Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο λάος.
Φυσικά εδώ θα πρέπει να ορισθεί η έννοια λαός-μάζα-όχλος-άβουλο ή συνειδητοποιημένο πλήθος, συθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώνεται η κοινή γνώμη, και χιλιάδες άλλες παράμετροι, αλλά είπαμε!
άνοιξη, λουλουδάκια, πουλάκια κλπ...οπότε άστο για τώρα, άλλη φορά!
Πάντως εχτές άγρια νύχτα και νυσταγμένη διάβασα εκτός από τα δικά σου και το μήνυμα της aphrodite 2:43' περί real life και κουκουρούκου! Όλα τα λεφτά!
Γέλασα πολύ, άσε, και μούφυγε κι ύπνος!

BTW aphrodite, περαστικά στις κορούλες σου!

Anula εμείς τα λέμε και στα blogs μας...Και ρε συ το avatar σου με υπνωτίζει! Καρα-lol (δική σου έκφραση!!! :-) )
xxxxx

Πεμ Μαϊ 11, 05:21:52 μμ 2006  
Κωστής said...

Στρουθοκαμηλισμοί....

Δείτε και www.alogoskoufis.eu

Πεμ Μαϊ 11, 10:48:39 μμ 2006  
doctor said...

Ο ΣΤΑΘΗΣ στην ΕΛευθεροτυπία γράφει τα εξής πολύ ωραία:

Για μιαν ακόμα φορά η συζήτηση διεξάγεται σε επίπεδο «υπόθεσης Τσενάι».
Σε επίπεδο δηλαδή μιας πραγματικής Ψωροκώσταινας που φοβάται για το έχειν της επειδή ούτε να το υπερασπισθεί μπορεί, ούτε μέριμνα για να μπορέσει κάποτε να το υπερασπίζεται λαμβάνει.
Στα ίδια κατατρίβεται, απ' τα ίδια κατατρύχεται.
Ελληναράδες και ευρωλιγούρια ίσον γραικύλοι και ραγιάδες.


Φοβούνται ορισμένοι μην η μουσουλμάνα και Πομάκα συμπατριωτισσά μας, προδώσει!

Σωστοί! ουδείς Ελληνας Χριστιανός πρόδωσε ποτέ! Ούτε ένας, μόνον χιλιάδες. Πότε με τους Γερμανούς στην Κατοχή, πότε με τους χουντικούς στη Δικτατορία, πότε με τους Αμερικανούς στα πέι-ρολς, μόνον τότε χιλιάδες τομάρια Ελληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι πρόδωσαν την πατρίδα, το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία, τον λαό, το έθνος, τα ιερά και τα όσια.

Αιδώς, Δαναοί των Δανεικών, των πιστωτικών καρτών, των ιδιωτικών ΑΕΙ και της ελαστικής εργασίας. Των ριάλιτυ σώου και της Γιουροβιζιόν. Το λαϊκό κράτος δεν είναι λαϊκιστικό παραλήρημα ούτε φονταμενταλιστική ονείρωξη. Εχει όμως μιαν αδυναμία. Προϋποθέτει λαό για να το υπερασπίζεται, όχι κλόουν.

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.V.2006 stathis@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/05/2006

Παρ Μαϊ 12, 12:29:34 πμ 2006  
στρουθίον said...

Γιάννενα, μπισδούν΄.
Εφηβεία.
αρχές ογδόντα.
εντολή πατέρα.
-κοίτα τσούπραμ, δυό πράματα. έτσ΄ και μ΄ φέρεις λεγάμενο πριν φέρ΄ς πτυχίο θα σε κρεμάσω ανάποδα. κι όταν θα τον φέρς νά ΄ναι ό,τ΄ θες, κουτσός στραβός, γύφτος, ρωμηός, ό,τι θες! ένα να μην είναι. δεξηός. θα σε ξεγράψω.


Σημ.: κι όταν τυχαίνω στα καμποχώρια μου λένε οι παληοί, -ούϊ μουρ΄ τσούπραμ τ΄ γύφτ τ΄ κωτσαρκούδα η κοπέλλα είσαι;!
αχ, κι είναι αυτό το "τ΄ γύφτ τ΄ κωτσαρκούδα" τόσο αγαπησιάρικο, τόσο σεβαστικό, τόσο θαυμαστικό... αυτό είναι όλη μου η πατρώα περιουσία. κι είμαι δισεκκατομυριούχος.
[αφιερωμένο τούτο το εκ βάθεων στον ΝΔ και σ΄ αυτόν που μ΄ έφερε εδώ]

Σαβ Μαϊ 13, 12:48:18 πμ 2006  
KOSTAS TRENT said...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΗ :
ΕΝΑΝΤΙ ΔΥΟ ΕΩΣ ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ Κ.Α. ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, (ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΣΑΦΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΔΉΘΕΝ ''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΝΤΑ'' ΑΠ' ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ - ΑΣΧΕΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο Λ.Χ. ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΙ ΕΛΛΗΝΟΦΡΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΕΛΗ 19ΟΥ ΑΙ., ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙ )ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΞΕΔΙΩΧΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ, ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜ. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ, ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΤΛ ΑΠΕΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ...

ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΜΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ Ρ Η Γ Α ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ, ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ (ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1897-1922) ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ TO ‘RISORGIMENTO’, ΤΙΣ ‘’ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ’’ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ, ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΜΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...(1912-1919) ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΟΥΔΑΛΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΩΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ Π Ο Λ Υ Ε Θ Ν Ι Κ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ, Η ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,(ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ Η ΠΑΜΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,) ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΙΕΣΑΛΠΙΖΑΝ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΕΣ''....

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Δ Ι Ε Θ Ν Η Σ ( Λ. ΤΡΟΤΣΚΥ, Α. ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ …) ΟΠΩΣ ΚΙ Η ΤΟΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ (ΑΛΕΞ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΔΗΜ. ΓΛΗΝΟΣ ...) ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ ΣΑΦΩΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΤΑ Π Ε Ι Ν Α Λ Ε Α ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ‘ΚΡΑΤΙΔΙΑ’ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΑΝ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ...ΟΜΟΓΕΝΩΝ '' ( όσο οι πρώην εξωΕλληνικοί Μικρασιατικοί Εκχριστιανισθέντες μετά Φρυγο-Καππαδοκικοί πληθυσμοί, οι αναμιχθέντες με Σύρους Νεστοριανούς, Γαλάτες, Ασσυρίους κτλ στο διάβα των αιώνων ήσαν ... "Ομογενείς αλύτρωτοι" , άλλο τόσο εγώ είμαι ... Λάπων ! )

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΦΑΝΑΤΙΛΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ
( 1804 : ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ -
1821 : ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ,
1880 : ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΚΑΤΑ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΩΝ / ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ / ΠΟΜΑΚΩΝ ΑΜΑΧΩΝ,
Π Ρ Ο Π Α Ν Τ Ω Ν ΟΜΩΣ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΗΓΕΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥ 1912-1918 ΚΤΛ),
ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΞΙΣΟΥ ΣΚΛΗΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΜΑΛ-ΝΗΑΖΗ-ΕΤΕΜ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (1908), ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΣΑΝ Α Ν Τ Α Π Ο Δ Ο Σ Η ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΝΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ (1919-1922), ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΘΩΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ :

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ...

ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ κ.κ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ(=ΩΣΑΥΤΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ), ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ''ΘΕΟΣΕΒΟΥΣ'' ΑΝΘΙΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΛΠ, ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ :

"ΒΡΗΚΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ,
ΚΙ ΑΝΑΓΑΛΛΙΑΣ' Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ"

(Υ.Γ. ΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ..)

Σαβ Μαϊ 13, 04:49:25 μμ 2006  
KOSTAS TRENT said...

Θυμούμαι και μερικα ''εξωαυτοκινητιστικά" σχόλια του Νίκου Δήμου στους "4 - Τ Ρ Ο Χ Ο Υ Σ '' ΤΟΥ 1996 -άν ανακαλώ καλά-, πρωτοποριακά στην ε ι λ ι κ ρ ί ν ε ι ά τους για τα τότε πνεύματα (και για το εκπλαγέν δικό μου):

"(Δυτ. Θράκη)... Όμως το ρεύμα στους Έλληνες θρακιώτες πάει.Στούς τούρκους Μουσουλμάνους δ έ ν πάει...Τό τηλέφωνο για τους έλληνες μπαίνει. Στους Τούρκους {της Δυτ Θράκης πάντα) δ ε ν μπαίνει..."

Χρειάστηκε να φτάσει το 2006 για να γράψει εν εκτάσει ο αδέκαστος " Ι Ο Σ " της ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ'' πάλι (πρόσφατα) ΄΄αρθρο για την επίσημη πλήν σιωπηρά Κρατική ελληνική πολιτική αρπαγής - με Νομικές σοφιστείες και κρατικό εξαναγκασμο -της ...γής (!) των Τούρκικων Ελληνικών Πληθυσμών απ' τις δεκαετίες ακόμα του 1950 και 1960.


Α κ ρ ι β ώ ς όπως έκαναν δεκαετίες τώρα οι Ισραηλινοί Σ ι ω ν ι σ τ έ ς κατά των Παλαιστινίων : η Αγία Γραφή (κι ο Μεγαλέξανδρος με τους ...Σελευκίδες και ...Ισαύρους ) έχουν ορίσει την γή αυτήν αποκλειστικά για το Ισραήλ (και το τρισχιλιετές Ελληνικόν έθνος ...., πού φορά φουστανέλλες ασορτί με Λακεδαιμονικές περικνημίδες κιέχει στήθη κεκοσμημένα από ...βυζαντινούς δικέφαλους μαζί ..

Τί ανιστόρητη προπαγάνδα Θεέ μου ! )

Σαβ Μαϊ 13, 05:07:36 μμ 2006  
Το σωστό να λέγεται said...

-> KOSTAS TRENT

Γράφοντας με κεφαλαία, και ότι σου κατεβαίνει, αντιγράφοντας στοιχεία από σελίδες Τουρκικής Προπαγάνδας στό Ίντερνετ. Αναφέρεις για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου χωρίς να γνωρίζεις τίποτα για την Ιστορία τους, τα Πιστεύω τους, την Πίστη τους, την αντίστασή τους στον εξισλαμισμό και την εξαφάνιση της Ελληνικότητάς τους παρα τις σφαγιές, τα ανατριχιαστικά βασανιστήρια, το παιδομάζωμα, τις διαρκέις προσβολές και φόβο για το πότε θα έρθει το επόμενο προγκρόμ. Τα λυντσαρίσματα από τον Τουρκικό όχλο άλλοτε προσχεδιασμένα και με φιρμάνι του σουλτάνου η του νεοφασίστα Κεμάλ, άλλοτε σποραδικές εκρήξεις εναντιόν των γκιαούρηδων από μαστουρωμένους αλήτες που ξεσπάγανε για την φτώχεια τους, την μιζεριά τους στούς Έλληνες που παρ'όλο σκλάβοι και "άπιστοι" κατόρθωναν να κερδίσουν με τον ιδρώτα και την εξυπνάδα τους τον επιούσιο.

Οι Έλληνες ήταν οι μορφωμένοι, οι έμποροι, οι δάσκαλοι, οι γιατροί, οι οικονόμοι, οι αρχιτέκτονες της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Κράτησαν την οικονομία μιας απέραντης χώρας που το μουσουλμανικό στοιχείο πίστεύε ότι ο ρόλος του "επιτυχημένου" Τούρκου είναι το πλουσιο πλιάτσικο και το δουλεμπόριο των χριστιανών στα σκλαβοπάζαρα.
Ο υπόλοιπος χρόνος φαγοπότι και καφενές.
Ακόμη και τώρα στα χωράφια θα δείς σκυμμενες μαντηλοφορούσες Τουρκάλες να δουλεύουν σκληρά στα χωράφια κουβαλώντας ένα κουτσόβελο στην πλάτη και τυλιγμένες ολόγυρα με τα "σαλβάρια" για να μην ατιμασθεί με την ματιά ενός άνδρα, ακόμα και του πεθερού τους.

Κώστα εσύ ξέρεις την ζωή και την Ιστορία απο τις προπαγανδιστικές φυλλάδες.
Ταξίδεψε στην Μικα Ασία και στον Πόντο.
Είναι μια Γη γεμάτη από ερείπια αρχαίων Ελληνικων ναών και Βυζαντινών εκκλησιών.
Πίσω από κάθε Τουρκική ονομασία κρύβονται 20 αιώνες Ελληνικών και Χριστιανικών ονομάτων.

Αυτοι οι Έλληνες που κράτησαν τον Ελληνισμό τους μετά από 20 αιώνες επιδρομές βαρβαρικών λαών και σφαγών δεν θα χάσουν την Ιστορία τους με τα θυμωμένα λογάκια ενός αποπρασανατολισμένου και ξεριζωμενου Έλληνα(;).

Αυτοί οι απόγονοι των ελλήνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι πρώτοι Χριστιανοί που κτίσαν ολόκληρες πόλεις και εκκλησίες μέσα σε βουνά για να μπορέσουν να είναι ελεύθεροι να λατρεύουν τον Θεό, αυτοί οι απόγονοι ακρίτων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ξέρουν ποιοί είναι οι προγόνοι τους και την Ιστορία τους και είναι υπερήφανοι.

Εσύ ξέρεις τι είσαι;
Ξέρεις σε ποιά τρύπα ανωνυμίας θα σε παρασύρει η επόμενη θύελλα που έρχεται;



Εσυ

Τετ Μαϊ 17, 03:55:07 μμ 2006  
ifestionas said...

Το να είσαι πρόεδρος του κόμματος του οποίου δεν έκανε το παραμικρό προς την κατεύθυνση της ένταξης και ενσωμάτωσης της μουσουλμανικής μειονότητας τόσα χρόνια και να προτείνεις υποψήφιο για λόγους εξώφθαλμα εντυπωσιασμού, θεωρείται προοδευτισμός. Το να τολμάς να κρίνεις αυτήν την υποψηφιότητα και να θέτεις τους προβληματισμούς σου για το γεγονός της απόλυτης απειρίας του υποψήφιου, αυτομάτως θεωρείσαι φασίστας. Το να προτείνει η Καραχασάν τα όσα είπε για την εκλογή του Μουφτή, θεωρείται "κουλ" φάση και μοντερνικότητα, το να αντικρούεις αυτές τις ακραίες μεσαιωνικές απόψεις που αν τολμήσεις να τις ψελίσεις στην Τουρκία πας κατευθείαν φυλακή, θεωρείσαι υποχρεωτικά ακραίος εθνικιστής. Το να επιβάλεται η υποψηφιότητα κόντρα σε κάθε μορφή δημοκρατικής διαδικασίας ανάδειξης, θεωρείται δημοκρατικό φρόνημα. Το να ζητάς εξηγήσεις γι'αυτήν την επιβολή, θεωρείσαι γραφικός και οπισθοδρομικός.
Και άν κάποιος τολμήσει να επιμείνει λίγο περισσότερο, του στέλνουμε τα εξαγριωμένα σκυλιά της προπαγάνδας τύπου "harrούλη”.

Δευ Μαϊ 22, 04:36:03 μμ 2006  
KOSTAS TRENT said...

GLENN said :

"...Τι είναι η Καραχασάν; Πολιτικός. Λ α ϊ κ ί σ τ ρ ι α είναι;
Αν πιστέψουμε στη θεωρία πιθανοτήτων, είναι. Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ενδεχόμενος λαϊκισμός εκ μέρους της, ιδίως αν λάβουμε υπόψην το target group στο οποίο απευθύνεται; Έχουμε ήδη μια ιδέα από προηγούμενους πολιτικούς που εκλέγονταν στην περιοχή. Ιδίως από κάτι υποδοχές που έκαναν στον Οζάλ και λοιπούς.Άρα, καλό θα είναι να μην κάνουμε τους ανήξερους."

Η ''θεωρία πιθανοτήτων ρατσιστικής απόκλισης" και το λέρωμα της Επιστήμης των πιθανοτήτων ...
Ο Συμεών Σ ο λ τ α ρ ί δ η ς, απ' τους ε ν η μ ε ρ ω μ έ ν ο υ ς δημ/φους της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" (όπως λχ ο Χατζηπροδρομίδης για το Γιουγκοσλαβικό ζήτημα παλιότερα), εχει γράψει πως η Καρά Χασάν ΓκιουλΜπειγιάζ ανήκει στη ν έ α γενιά των Ελλήνων Τούρκων μειονοτικών.

Αυτή η ν έ α γενιά, η ελπιδοφόρα γενιά, τείνει ν' ανεξαρτητοποιηθεί απ'΄την κατευθυνόμενη πολιτική του διορισμένου Μουφτή και των ''γραμμών'' της ....μητέρας πατρίδος Τουρκίας.

Αυτή η ν έ α Ελληνική Τουρκική μειονοτική γενιά απαλλάχτηκε απ' το στίγμα της
''μ π ά ρ α ς'' (=του εθνικώς ύ π ο π τ ο υ και πρόσφορου για το ρατσιστικό κυνήγι μαγισσών, όποτε προσβάλλονται τα δίκαιά μας στην Κύπρο, Κων/πολη ή αλλου απ'΄την γείτονα.
Θά θυμίσω το π ο γ κ ρ ό μ του Ιανουαρίου του 1990 των ''αγαναχτισμένων'' (α-λά "S.A.- Sturm Abteilung") ....''καθαρόαιμων Ελλήνων πολιτών", κατά των μαγαζιών της Τούρκικης φτωχολογιάς στην Κομοτηνή.)Απαλλάχτηκε απ' την καθυστερημένη άρση της μπάρας επί ΠΑΣΟΚ στα 1994.Πάλι καλά ...

Αυτή η ν έ α γενιά δεν θέλει, νομίζω, απ' ότι έχω διαβάσει, να ποδηγετείται απ' τους Θεοκράτες , ΄΄΄Παλαιομουσουλμάνους", που όμως, το 1919 απεφάσισαν με δημοψήφισμα να μην ζητήσουν εξομοίωση με τους Νέους Κεμαλιστές της Κεμαλικής Νέας Τουρκίας, παρά να μείνουν στο Ελληνικό Κράτος με τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Δηλαδή δεν θέλει να υποταχτεί στο Θ ε ο κ ρ α τ ι κ ό οικογενειακό/κοινωνικό/εθιμικό δίκαιο του ...Μουφτή και του Ισλάμ. Στους ...ιερούς καδήδες, στην ανεκδιήγητη Σαρία, στον βασανισμό του γυναικείου φύλου κτλ. Όπου η κάκιστη, σχεδόν ρατσιστική Ελληνική 'συμπεριφορά' του κράτους της Αθήνας τόσες δεκαετίες την εξηνάγκαζε.

Μήτε θέλει η ν έ α αυτή γενιά να υποταχτεί στα ''προστατευτικά'' χάδια της Κεμαλικής σημερινής Τουρκίας της κοσμικης εξουσίας του στρατού = "- Άν οι Έλληνες σας καταπιέζουν, εδώ είμαστ' εμείς !"
(Ό,τι είχε αντίστροφα εφαρμόσει η Ελλάδα στο θέμα των αλυτρώτων Κρητών 1850-1912, Μικρασιατών, Ελλήνων Μακεδόνων, 1903-1908 κτλ)

Θά σας παραθέσω την τραγωδία των εκατοντάδων χιλιάδων - απ το 1.000.000 περίπου, - Γκαγκαούζων Τουρκικών φυλών, Β ο υ λ γ α ρ ι κ ή ς υπηκοότητας. Αυτούς τους δύστυχους .....δήθεν''α λ ύ τ ρ ω τ ο υ ς'', η ''μητέρα πατρίδα Τουρκία'' τους δελέασε να προστατευτούν και να μεταναστεύσουν στην Τουρκία και κατόπιν τους εγκατέλειψε στην αθλιότητα : πολλα πλήθη μειονοτικοί Τούρκοι ξαναγύρισαν στην Βουλγαρία _(δεκαετία του 1990)

Η καχύποπτη εθνομφαλοσκόπηση , περνά κάθε μειονοτικό από ''διυλιστήριο δηλωσία'' και λυδία λίθο νομιμοφροσύνης.
Ατυχώς, με τον ανανεωμένο ρατσισμο των ελληνικών ΜΜΕ (ο σκανδαλωδώς απαλλαγμένος απ' τη στρατιωτική θητεία - επάγγελμα : λασπωτής - Μ. Τριανταφυλλόπουλος "Μά για μένα αυτή η γυναίκα -η Καραχασάν - δεν είναι Ελληνίδα κτλ") και της μεγάλης σωβινιστικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, όπως με άσχημο τρόπο επανεμφανίστηκε, αυτή η ν έ α γενεά Ελλήνων Τούρκων μειονοτικών, καταδικάζεται ήδη στην τύχη των ειλώτων, των ''υπομειόνων'' : Όπως οι Αλβανοί επί Τίτο-Μιλόσεβιτς στο Κοσσυφοπέδιο, όπως οι Μαγυάροι μειονοτικοί της Τρανσυλβανίας, όπως οι Βορειοηπειρώτες ...

Δευ Μαϊ 29, 01:03:25 μμ 2006  
KOSTAS TRENT said...

''Τό σωστό ναλέγεται " said :-> ..."KOSTAS TRENT

Γράφοντας με κεφαλαία, και ότι σου κατεβαίνει, αντιγράφοντας στοιχεία από σελίδες Τουρκικής Προπαγάνδας στό Ίντερνετ. Αναφέρεις για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου χωρίς να γνωρίζεις τίποτα για την Ιστορία τους, τα Πιστεύω τους, την Πίστη τους, την αντίστασή τους στον εξισλαμισμό..."


Ο καθένας έχει το δικαίωμα λόγου στο δημοκρατικό μπλόγκ του Νίκου Δήμου, {σαν ...φόρουμ}. Παρόμοιες επιθέσεις ευαίσθητων μπλογκιστών, που τους έθιξαν την μία και μόνη αλήθεια, δέχτηκα και στο ATHENS PHOTO NEWS παλιότερα.Γιαυτό θάλεγα πως καλό είναι να μιλούμε μετριοπαθώς.

Θά σας απαντήσω ώστε, εν σχετική εκτάσει, άν έχετε την σχετική υπομονή :

1/Η μεγάλη πλειοψηφία λχ των Ποντίων ήταν βαρβαρικοί λαοί : στο χάρτη του κράτους του Μ. Αλεξάνδρου η επικράτειά του δεν περιλαμβάνει κανένα Πόντο !

2/Όλοι ξέρουμε τί είδους ήταν οι Λαοί του Μιθριδάτου που συγκρούστηκαν με το Ρωμαικό κράτος.

3/Άλλωστε η αυτοκρατορία της Τραπεζούντος καμμία συγγένεια δεν είχε με το βυζαντινό πυρήνα της Κωνστ/πόλεως, μάλλον ήταν σκληροί αντίπαλοι (13ος με 15ο αι, -1461 μΧ )

4/Οι Καππαδόκες, οι Λυδοί, οι Μυσοί, οι Κάρες, οι Παφλαγόνες, Πάμφυλοι κτλ δ ε ν ήταν Έλληνες. Μόνο ανάριες ελληνικές παραθαλάσσιες αποικίες μετέφεραν το ελληνικό πνεύμα κυρίως απ' την ελληνική εμπορική αστική τάξη σ' όλη την ανατολ. μεσόγειο (Δέν μιλάμε για την κυρίως Ιωνία-δυτ. Μ Ασία). Μέ τους Πελοποννησιακό κτλ πολέμους οι ελληνικές πόλεις υπέστησαν σοβαρή εξασθένηση.Τώρα το πώς προέκυψε η υστεροπολλαπλασιαστική εξελλήνιση (!)και ...νεκροφάνεια της ..υποφώσκουσας ελληνικήςΒυζαντινής Μ. Ασίας , ώστε οι Καππαδόκες να γίνουν ...Έλληνες για σάς, μόνο οι ..'εθνοσκέψιοι '' μπορούν να ερμηνεύσουν !

5/ Κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους οι Μικρασιατικοί λαοί δέχτηκαν την Ελληνική και τον Ελληνικό τροπο ζωής αλλά κυρίως οι αστικές τους τάξεις-μειοψηφία. Δέν έγιναν μαγικά Έλληνες τα εκατομμύρια γηγενών αγροτών,τεχνιτών εργατών κτλ Μικρασιατικών εθνών.

6/Μέ την Χριστιανική ''παγκοσμιοποίηση'', ούτως ειπείν της τότε εποχής, έγιναν Χριστιανοί, αλλά σε σοβαρό ποσοστό με την αυτοκρατορική β ί α, διοικητικά μέτρα, προσυλητιστικές εκστρατείες επισκόπων, καλογέρων κλπ ιδίως απ' τον 4ο - 8ο μΧ, αιώνα .

Μάλιστα, οι Καππαδοκικοί πληθυσμοί έγιναν αιρετικοί, Νεστοριανοί : 600,000 εξ αυτών εσφάγησαν απ' τα αυτοκρατορικά στρατεύματα της Κων/πόλεως .
Ας μήν συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμε την Ιστορία ομιλώντας για ...."Ελληνική Μικρασιατική εθνότητα". Τό Βυζάντιο ήταν π ο λ υ ε θ ν ι κ ή αυτοκρατορία. Η γλώσσα δ ε ν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη ενός ΕΘΝΟΥΣ.

Εξάλλου ο λ.χ. Κορδάτος στην ''εισαγωγή στην Κοινωνική ιστορία της Ελλην Επαναστάσεως- 1821'', εκθέτει την κρίση του μεγάλου, Εθνικιστή μάλιστα, γλωσσολόγου Χατζηδάκη -τέλη 19ου αιώνα-:
"...Ούτως μόνη η Ελληνική γλώσσα διεσώθη του εθνικού ημών ναυαγίου..." , αναφερόμενος στην μετάβαση στην Ρωμαιοκρατία και μετά στο Βυζάντιο.

Όταν μάλιστα ξέρουμε με τί ...Χριστιανικές σφαγές και άγρια διοικητικά μέτρα αιώνων -των Ισπανών,Συρίων, Αρμενικής και λοιπής καταγωγης Βυζαντινών αυτοκρατόρων (που κάθε άλλο παρά με τη σημερινή έννοια Έλληνες ήσαν), με τί κατασταλτικά μέσα και πυρπολήσεις αρχαίων ναών κτλ το "μιαρόν", "ειδωλολατρικον" των Ελλήνων έθνος εξηναγκάσθη να προσχωρήσει στο "εξ ανατολών φώς" !

Εσείς μπορεί να μήν τα ξέρετε, άλλοι όμως τα έχουν πληροφορηθεί κύριε "Σωστό Να Λέγεται" .
Καί επειδή γλώσσα του Ευαγγελίου ήταν η τότε κοινή Ελληνική, όλοι οι βία εκχριστιανισθέντες λαοί εξέμαθαν τα Ελληνικά.Οι πρώτοι _(βία )εκχριστιανισθέντες δεν ήταν Ελληνες, όπως τάχα λέει ο κ. Χριστόδουλος.Τό πρώτο Χριστιανικό Έθνος ήταν το ...Αρμενικό -310 περίπου μΧ. - !

7/ Περαιτέρω, άν η ε π ί σ η μ η , παμμεσογειακή γλώσσα των Ευαγγελίων ήταν και παρέμενε η Α ρ α μ α ι κ ή, θα βλέπατε κάποια άλλη ίσως επίσημη γλώσσα σήμερα εν Ελλάδι.

Διότι ο κ ύ ρ ι ο ς φορέας ιδεολογίας, πίστεως και κ ο σ μ ο θ ε ω ρ ί α ς εδώ δεν ήταν ο εθνισμός/Ελληνισμός (ΕΘΝΟΣ), αλλ' η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ο Χ ρ ι σ τ ι α ν ι σ μ ό ς , μέσω αρχικά της Εβραικής φυλής/αποστόλων.
Όπως άλλωστε φανατικά και οι τρείς Ιεράρχες διακηρύσσουν, σημασία δεν είχε , ούτε πρέπει να έχει για κάθε Χριστιανό, η Ελληνική παιδεία (η ουσία της ως φιλοσοφία, αρχές, Δώδεκαθεο, Ηθική, πολιτική κτλ): πάν το Ελληνικό είναι ε ι δ ω λ ο λ α τ ρ ι κ ό, είναιίδιο των ... σατανιστικών ''Έθνών'' : αυτήν την ''αρχαία παιδεία'' ωμολόγησαν άλλωστε οι ...''τρισμέγιστοι φωστήρες της τρισηλίου Θεότητος'' - (κι άλλα τέτοια, εμετικά δι εμέ)-, εκμανθάνουν ως ''τύπο'', για την ''ρητορική'' : δηλ για την προπαγάνδα υπέρ του Χριστιανισμού.Κι όχι ως ουσία, καθότι ...διαβολική.

Έτσι ίσως σήμερα θα μιλούσαμε .. Α ρ α μ α ι κ ά .

Η ισχυρή αντίσταση των Εθνικά Ελλήνων (Δωδεκαθειστών κτλ) -{στον Ταύγετο τό δωδεκάθεο - ο ΖΕΥΣ -,διατηρήθηκε μέχρι τον Ι' μΧ αιώνα},είναι ενδεικτικό της σκληρής πάλης επικράτησης του Χριστιανισμού. Είναι τεκμηριωτικό επίσης του ότι τα Έθνη δεν εξαλείφτηκαν αλλά μετουσιώθηκαν, α λ λ ο ι ώ θ η κ α ν Χριστιανικά.

Οπότε γεννάται το θέμα :
- ο Χριστιανός της νότιας Ελλάδας ήταν "Έλλην κ ί β δ η λ ο ς " ;
- Ή ο Έλλην της αρχαίας Ελλαδας ήταν "κ ί β δ η λ ο ς Ελληνοχριστιανός ;" ;

Αυτά τα ιστορικά ά τ ο π α εισήχθησαν απ' τον Ελληνοχριστιανισμό, καθαρό κατασκεύασμα του ...''Εθνικού ημών Ιστορικού" Κων/νου Παπαρρηγοπούλου. Ο αντιφατικός και ανιστόρητος αυτός τραγέλαφος όμως εξακολουθεί και σήμερα νάναι όχι μονο της ''Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών''-όρα ... Γ. Παπαδόπουλο !-, αλλά και της άρχουσας ελίτ η α μ ή χ α ν η ιδεολογία.

8/ "Γιά το Εθνολογικά α ν ύ π α ρ κ τ ο ...." Ποντιακόν Έθνος" μπορώ να σας παραπέμψω, φίλε "Τό Σωστό Νά Λέγεται", στον προσφιλή μου Γεώργιο Νακρατζά ( Εθνολογία : "Η Μικρά Ασία και η καταγωγή των Προσφύγων" - Θεσσαλονίκη - Εκδόσεις ''Βατάβια''-1998.
Επίσης στην πανεπιστ/κό Σία Αναγνωστοπούλου : "Οι Χριστιανικές κοινότητες της Μικράς Ασίας "-1997 λχ.
Φυσικά οι μαζικές διώξεις των Χριστιανικών πληθυσμών του Πόντου που άρχισαν να παίρνουν Ελληνική Εθνική συνείδηση κυρίως απ' τα τέλη του 19ου αιώνος με την εισαγωγή του Διαφωτισμού, των Ελληνικών σχολείων κτλ, (και όχι από κα 'να Βυζάντιο ή ...Μεσαίωνα !)

Όσο για τους ..."τρισχιλιετείς Μικρασιάτας Έλληνας", μεγάλη εξ αυτών αναλογία ήταν Έλληνες μ ε τ α ν ά σ τ ε ς εκ των Ελληνικών νησιών και απ' την Ανατολ. Ελλάδα : με τις Τουρκαλβανικές σφαγές των Ορλωφικών -1770 κ.ε.- και κύρια στα 1850 κ.ε., με το περίφημο "Τανζιμάτ" - διάταγμα - του σουλτάνου Μαχμούτ, μεταξύ άλλων, απελευθερώθησαν νομικά οι μικρασιάτες Οθωμανοί δουλοπάροικοι και ...τόσκασαν κατά εκαντοντάδες χιλιάδες.Στή θέση τους στη Μικρά Ασία ήρθε πληθύς των παραπάνω Ελλήνων που δούλεψαν, πρόκοψαν, κι έγιναν φορείς Ελληνικού ε θ ν ι σ μ ο ύ .
Καί που πενήντα ή ακόμη κι εκατό χρόνια αργότερα οι σωβινιστές φωστήρες απόγονοι του Παπαρρηγοπούλου, τους ενεφάνιζαν ως "αμέσους τρισχιλιετείς απογόνους των... Ιώνων" !

Όσο για τους εξισλαμισμούς, ήταν αθρόοι, εθελούσιοι , στους οποίους προέβησαν κυρίως οι Δυνατοί,Φεουδάρχες Βυζαντινοί(αυτοί δηλ. που δεν είχαν καμμιά οικονομική αναγκη, οι πεπολιτισμένοι, οι κύριοι φορείς του Χριστανικού Βυζαντίου ! ! ) και κατόπιν εξισλαμίσθηκαν οι λαικοί , Οι εξισλαμισμοί, όντες ε κ ο ύ σ ι ο ι, μαζικοί, ή άλλοτε βαθμιαίοι, αρξάμενοι ήδη επί Σελτζουκιδών -Μαντζικέρτ 1176 μΧ- λόγω της κατα΄πίεσης του Βυζαντινού κράτους, των αιρέσεων, της φεουδαλικής διασπάσεως-τοπαρχών, λόγω της χαμηλής κι ανεκτικής φορολογίας των Οσμανλήδων, του ανεκτικωτέρου διοικητικού συστήματος προς τους αιρετικούς κτλ των Μωαμεθανών κτλ.

Μιά _ελάχιστη μειοψηφία 40,000 ιππέων,ακολουθούμενη από ίσως 200000 Οθωμανικών γυναικοπαίδων κτλ σε λίγες δεκαετίες (1076 Μαντζικέρτ-1171 μΧ μάχη Δορυλαίου )κατέκτησαν εκατομμύρια Μικρασιατών : δεν σου κάνει εντύπωση αυτό κύριε "Τό Σωστό Νά Λέγεται " ; Γιατί και πώς ; Μ' ένα διάβα ;
Πού ήταν η ...Ελληνική Εθνική συνείδηση των Καππαδοκικών κτλ πληθυσμών ;
Ή έίχαν δώσει όλοι τις περιουσίες τους στους καλοθρεμμένους Επισκόπους κι αυτοί είχαν πάει να ... μονάσουν τάχα ;

Θά μπορούσα ν' απαριθμήσω κι άλλα . (Δέν διαβάζω sites. Δυσπιστώ προς αυτά. 'Έχω όμως πολλά βιβλία από κάθε ''κατεύθυνση'', προοδευτική ή συντηρητική. )
Συγκεφαλαιώνοντας, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, πως, εκτός απ' την λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων επιβαλλόμενη, τυχαία και κ α τ ε υ θ υ ν ό μ ε ν η ''ΣχολικοΓυμνασιακή Ιστορία'', τα αμερόληπτα, τα πραγματικά επιστημονικά στοιχεία, βρίσκονται απέξω, βρίσκονται αλλού...

Δευ Μαϊ 29, 02:33:11 μμ 2006  
KOSTAS TRENT said...

Νά μου επιτρέψεις φίλε "Τό Σωστό να Λέγεται" ( : Τί σύμπτωση ! αυτό θέλω κι εγώ !) να συμπληρώσω στην ως άνω πργρφ (8) :

"... 8/ Φυσικά οι μαζικές διώξεις ...της ποντιακής γενοκτονίας (σχεδόν 350,000 αθώα θύματα)των Χριστιανών Ποντίων ελληνοφώνων , τουρκοφώνων κτλ αναγνωρίζονται και πρέπει ν' αναγνωριστούν απ' το σημερινό Τουρκικό έθνος, όπως κι η σφαγή των Αρμενίων."

Για την καθειρήνευση κι αποκατάσταση των εκατέρωθεν πολυπληθών θυμάτων, έχω την σταθερή πεποίθηση, πως πρέπει κι η δ ι κ ή μας πλευρά - η Ελληνική -, ν' αναγνωρίσει επισήμως τις Ελληνικές μαζικές σφαγές, διώξεις κτλ των γηγενών Μουσουλμανικών, Εβραικών κτλ πληθυσμών (1821-1921), σ' Ελλάδα και Μικρασία (1919-1922) οι οποίες α π ο κ ρ ύ π τ ο ν τ α ι επιμελώς απ' την Ελληνική της Ιστοριογραφία . Π λ ή ν κυρίως, της Α ρ ι σ τ ε ρ ά ς και ορισμένων έντιμων ή θαρρετών αστών διανοουμένων. Τό υπογραμμίζω αυτό.

Αυτή, είναι επίσημη άποψη της ελληνικής Αριστεράς. Κάποιοι ά λ λ ο ι είναι που διαψεύδουν πως " ... τα Τουρκικά χωριά φλέγονται απ' άκρου εις άκρον της πεδιάδας (του Σαγγαρίου ...." κτλ- {1921, υπό Νικολάου Βασιλικού, πατέρα του γνωστού Βασίλη Βασιλικού :"Η Μικρασιατική εκστρατεία κι η Δίκη των Έξ" }

Τό πέλαγος της εθνικιστικής μονομέρειας αλλά κι ι δ ι ο τ έ λ ε ι α ς κατακλύζει, σκιάζει τις Ελληνικές ''απόψεις'' και δήθεν ..."δίκαιους ισχυρισμούς," και βέβαια αποκαλύπτεται.
Τεκμηριώνεται πχ. απ' το σχετικό άρθρο στην ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ '' του Σαββάτου :

"ΤΟ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ"
(Του Γιώργου Τ σ α κ ί ρ η ):

"...Είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί το πραγματικό κόστος των παραβάσεων και παραβιάσεων, καθώς έχουμε και νεκρό στον πόλεμο αυτό. Αυτό που μπορεί να υπολογιστεί, είναι μόνο το κόστος των υλικών που είναι 46.241.000 ευρώ .
Πρέπει να σημειώνεται συνεχώς ότι το κόστος αυτό είναι μόνο για παραβιάσεις και παραβάσεις, δεν έχει υπολογιστεί το κόστος εκπαίδευσης ούτε των εργατοωρών ν μηχανικών και πιλότων, ...ούτε μπορεί να υπολογιστεί η τεράστια καθημερινή φθορά των χειριστών που παίζουν πόλεμο στα όρια του ανθρώπινου οργανισμού.

Ενα ακόμα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι περισσότερες αναχαιτίσεις έγιναν σε τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, μ ε τ α ξ ύ των 10 και 6 μιλίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών ραντάρ, ε λ ά χ ι σ τ ε ς ήταν οι παραβιάσεις κ ά τ ω από τα 6 ναυτικά μίλια και ακόμα μ ι κ ρ ό τ ε ρ ο ς ο αριθμός των υ π ε ρ π τ ή σ ε ω ν πάνω από βραχονησίδες και νησιά."

'' ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ '' - 27/05/2006

Κι όλα αυτά λαχανιάζοντας επί δεκαετίες πίσω από μιά Τουρκία, που έχει το πλεονέκτημα λόγω μιλιταριστικού καθεστώτος των ανεξελεγκτων απ' τον λαό της απορροφήσεων στρατιωτικών πιστώσεων.

Η συντριπτική άρα, πλειοψηφία των αναχαιτίσεων γίνεται απ' τα Ελληνικά μαχητικά ''Μιράζ'' κι ''F-16'' στη ζώνη μεταξύ έξ (6) και δέκα (10) μιλίων ! Δηλαδή π έ ρ α ν των έξ μιλίων, το όριο των οποίων αναγνωρίζει γενικά το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο.
Αποτελεί δηλαδή Ελληνική ...ευρεσιτεχνία των Ι ε ρ ά κ ω ν των Α θ η ν ώ ν !

Γι αυτούς τους ''ελληναράδες'' εθνοσκέψιους, που γελοιοποιήθηκαν ήδη απ' την ''ομοσκέψιά" τους Χούντα και την εθνική καταστροφή της Κύπρου (1974), πληρώνουμε μέχρις εξαντλήσεως, όπως είδαμε ως άνω, εκατομμύρια ευρώ για κηροζίνη, συντήρηση εδάφους, καταπόνηση υλικού πανάκριβου, ζωές αναντικατάστατων πολυδάπανης εκπαιδεύσεως Ιπταμένων ηρώων κι"Αγορές του Αιώνα" .

Στό θέμα μας :
Η εκατέρωθεν αναγνώριση και συγγνώμη για τα θύματα των δ ύ ο αυτών σ ω β ι ν ι σ μ ώ ν, είναι ένα πρώτο βήμα για την καθειρήνευση στο Αιγαίο...

Τρι Μαϊ 30, 12:33:18 μμ 2006  
KOSTAS TRENT said...

HFAISTIONAS SAID

"...Το να είσαι πρόεδρος του κόμματος του οποίου δεν έκανε το παραμικρό προς την κατεύθυνση της ένταξης και ενσωμάτωσης της μουσουλμανικής μειονότητας τόσα χρόνια και να προτείνεις υποψήφιο για λόγους εξώφθαλμα εντυπωσιασμού, θεωρείται προοδευτισμός."

Κατανοώ καλά και παραδέχομαι τις επισημάνσεις σας. Είναι πολύ σωστές.
Ενδεχομένως η άπειρη ΚαραΧασάν να υποπέσει σε καποιον χοντροκομμένο λαικισμό.Ενδεχομένως να παρασυρθεί πίσω στη στρούγκα των ''εξ ανατολής ομοδόξων'' κτλ

Όμως απ' αυτό το σημείο μέχρι του σταδίου να ξεσπάσει θύελλα Ιερών Εξετάσεων Ελληνικής ...αγνότητας, Ελληνοφρενείας, Εξελληνίασης και ...σεληνιασμού των ΜΜΕ και βλαχοπολιτικών τύπου Καλατζή (πολλούς ΄τέτοιους αμαθείς και φανατικούς βουλευτές έχει και η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΠΑΣΟΚ, πιθανολογώ ,) υπάρχει ο γκρεμός της ανανεούμενης βαρβαρότητας.

Περιορίζομαι αυστηρά μόνο σ' αυτό το σημείο : στην θρασεία απαίτηση δηλώσεων εθνονομιμοφροσύνης απ' τους ...γαλάζιους Ιέρακες.

Ως πρός τα άλλα σωστά, ενδεικτικά : Σαφώς και το ΠΑΣΟΚ είναι ουσία αντιδημοκρατικό κόμμα.Πελατειακό , λαικίστικο :
ο Κλεισθένης, ο Εφιάλτης, οι Ρώσσοι εργάτες των Σοβιέτ της Πετρουπόλεως λχ, θα γελούσαν άμα έβλεπαν τις δήθεν..."δημοκρατικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ", που χειριζόμενος ο " μικρός Λουδοβίκος " Γιώργος Παπανδρέου ο Γ', υπεσκέλισε, κατά παράβαση των εσωκομματ. δημοκρ. διαδικασιών, καταξιωμένα Τουρκικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ύπέρ της ΚαράΧασάν...

Τρι Μαϊ 30, 01:52:44 μμ 2006  
Μάρκος said...

Γράφει ο Νίκος Δήμου τρεις συνεχόμενες φράσεις

1. όλοι είμαστε στη θεωρία αντιρατσιστές
2. στη δημοσκόπηση το τάδε μεγάλο ποσοστό εναντίον της υποψηφιότητας Καραχασάν
3. δηλαδή όλοι αυτοί εναντίον του Συντάγματος που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κατέρχεται υποψήφιος.

Η λογική του κ. Δήμου θυμίζει το ανέκδοτο του δημοτικού

1. ο αστυνόμος είναι όργανο
2. το μπουζούκι είναι όργανο
άρα, ο αστυνόμος είναι μπουζούκι

Κάνατε ένα θεμελιώδες λογικό σφάλμα κύριε Δήμου, που το 50% των Ελλήνων ΔΕΝ έκανε.

Όταν "διαφωνεί με την υποψηφιότητα Καραχασάν" ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι αμφισβητεί το Σύνταγμα! Τι ανήκουστο είναι αυτό που λέτε!

Απλά το μεγάλο αυτό πλήθος πολιτών πιστεύει ότι αυτή η συγκεκριμένη επιλογή του συγκεκριμένου (μεγάλου) πολιτικού κόμματος στη συγκεκριμένη περιφέρεια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας που ζει. Αυτή είναι η διαφωνία του.

Τό πιασες τώρα;

Για παράδειγμα, όταν όλες οι εφημερίδες πανηγυρίζουν για την "Τουρκάλα υποψήφια του ΠΑΣΟΚ" (βλέπε πχ εδώ) είναι σαφές νομίζω.

Νικολάκη, μη μου σβήσεις ΚΑΙ αυτό το σχόλιό μου γιατί θα το κάνεις 2/2 και δεν κάνει...

Σαβ Ιουλ 15, 01:38:48 πμ 2006  
ILIAS said...

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι το πρόβλημα αν είναι Μουσουλμάνα ή όχι. Το πρόβλημα είναι ότι υποκινείται ζήτημα τούρκικης μειονότητας στη Θράκη, που είναι μια υποσκάπτουσα απειλή. Απλά, τώρα το θυμηθήκαμε;
Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Δεν βλέπω, όσο ξέρω, να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους. Μάλλον και οι μουσουλμάνοι δεν θα θέλουν για γαμπρό χριστιανό ορθόδοξο.
Το κράτος (ότι τέλος πάντων αυτό σημαίνει σήμερα) θα έπρεπε να τους κάνει κατά συνείδηση Έλληνες.

Τρι Οκτ 24, 12:46:05 πμ 2006  

Ανακοίνωση Σχολίου

<< Home