Send As SMS

nikosdimou

Τα "Επίκαιρα" από το ndimou.gr σε άλλη παράλληλη έκδοση. The "Epikaira" posts from ndimou.gr in a parallel publishing format.

My Photo
Name:Nikos Dimou
Location:Athens, Greece

This blog belongs to my cat Don. I am his guest. I am now posting not only from my computer doncat but also from my mobile phone! doncatmobile

Παρασκευή, Μάϊος 05, 2006

Ένας που άλλαξε τη ζωή μας

Steve Jobs: ο άνθρωπος που δεν θα μπορούσε να υπάρξει στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν συνειδητοποιούν όλοι οι νέοι Έλληνες που μοχθούν για να αποκτήσουν (νόμιμα ή πλάγια) ένα πτυχίο, πως οι τρεις μεγαλύτεροι δημιουργοί οραμάτων, πνευματικού υλικού και επιχειρήσεων της εποχής μας, δεν είχαν ούτε απολυτήριο ...ΙΕΚ.

Δεν μιλάω για επιχειρηματίες (παρόλο που είναι πιο πλούσιοι κι από το εθνικό μας εισόδημα) γιατί όποιος π. χ. πει ότι ο Steve Jobs είναι κεφαλαιοκράτης, θα πέσει φωτιά να τον κάψει. Νομίζω πως το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι τα χρήματα.

Είναι δημιουργός: υλικού, τέχνης, ανθρώπων, οργανισμών, επιχειρήσεων, καταστάσεων. Αλλάζει την ζωή μας.

Ναι – ο Steve Jobs της Apple, της Next, της Pixar και τώρα της Disney, o Bill Gates της Microsoft και ο Larry Ellison της Oracle, είναι απλοί απόφοιτοι γυμνασίου. Είναι οι διασημότεροι αποχωρήσαντες (dropouts) από Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Επίσης ενδιαφέρον: και ο Jobs και ο Ellison ήταν παιδιά από ανύπαντρες μητέρες και δόθηκαν για υιοθεσία σε άλλες οικογένειες. Άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων περισσότερο από πολλούς ακτιβιστές και επαναστάτες.

(Και δεν μπορώ εδώ να μην αναφέρω τον Bill Gates, που δίνει το 95% της περιουσίας του για να αλλάξει την ζωή των παιδιών της Αφρικής).

Steve Jobs: ο άνθρωπος που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ελλάδα – και ταυτόχρονα, ο άνθρωπος που η Ελλάδα θα χρειαζόταν περισσότερο από όλα τα πακέτα στήριξης της Ε. Ε.

Δημιουργός πλούτου – πνευματικού και υλικού. Δημιουργός πολιτισμού. Δημιουργός ομορφιάς. Δημιουργός δημιουργικού περιβάλλοντος – ανθρώπων που δημιουργούν.

Το βιβλίο «iCon Steve Jobs», βιογραφία του από τους Jeffrey Young & William Simon, έχει σαν υπότιτλο την φράση «Η εντυπωσιακότερη δεύτερη πράξη στην ιστορία των επιχειρήσεων». Από την έκδοσή του και μετά συνέβησαν και άλλα θαυμαστά. Έτσι τώρα μπορούμε να μιλάμε για μία ακόμα πιο σπάνια τρίτη πράξη – γιατί τώρα ο Jobs ελέγχει την Disney!

Το βιβλίο δεν άρεσε στον Steve Jobs. Δείχνει και μερικές αρνητικές πλευρές του ομολογημένα δύσκολου χαρακτήρα του. Έτσι, απαγόρευσε την πώλησή του στα μαγαζιά της Apple – και του έδωσε την διάκριση της unauthorized biography. (Συνήθως οι πιο πλήρεις βιογραφίες είναι αυτές που δεν εγκρίνονται από τον βιογραφούμενο και τους κληρονόμους του).

Υπάρχει ένα υπέροχο κείμενο του Steve Jobs που νομίζω ότι θα μείνει στην ιστορία. Ο λόγος που εκφώνησε στις 12 Ιουνίου του 2005 στην τελετή αποφοίτησης του Stanford University. Θα το βρείτε σε δεκάδες διευθύνσεις του Internet. Μία: ΕΔΩ. Διαβάστε το! Ακόμα καλύτερα – διαδώστε το.

Ξεκινάει την ομιλία του λέγοντας:

«Σας ευχαριστώ. Είναι τιμή μου να είμαι εδώ κοντά σας για την τελετή αποφοίτησης σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Είναι γεγονός ότι ουδέποτε αποφοίτησα από ΑΕΙ και η σημερινή είναι η πιο στενή μου επαφή με μία αποφοίτηση.

Σήμερα θέλω να σας διηγηθώ τρεις ιστορίες από την ζωή μου. Αυτό είναι όλο. Τίποτα σπουδαίο – μόνο τρεις ιστορίες».

Η πρώτη ιστορία αφορά την σχέση του με το πανεπιστήμιο. Η πραγματική του μητέρα είχε θέσει σαν όρο για την υιοθεσία του να σταλεί όταν μεγαλώσει σε πανεπιστήμιο. Πήγε, αλλά μετά από έξη μήνες κι αφού είχε εξαντλήσεις τις οικονομίες των θετών του γονέων (το κολέγιο ήταν ακριβό) αποφάσισε να το εγκαταλείψει – επειδή άλλωστε δεν έβλεπε και σε τι τον ωφελούσε.

Θεωρεί αυτή την απόφαση από τις πιο σωστές που πήρε στη ζωή του. Έτσι έπαψε να ακολουθεί τα πράγματα που δεν τον ενδιέφεραν και άρχισε να παρακολουθεί αυτά που ήθελε. (π. χ. σχεδιασμό τυπογραφίας – που αργότερα τον βοήθησε στην αισθητική του Μακ). Ζούσε μαζεύοντας και επιστρέφοντας μπουκάλια από Κόκα Κόλα.

Η δεύτερη ιστορία αφορά τον έρωτα και το πένθος. Πως άλλαξε τον κόσμο φτιάχνοντας τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή. Πως έστησε την Apple, ξεκινώντας την συναρμολόγηση με τον Woz (Steve Wozniak) στο θρυλικό «γκαράζ» – και πως την έχασε.

«Δεν το είδα έτσι τότε – αλλά αποδείχθηκε πως η απόλυσή μου από την Apple ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί. Το βάρος της επιτυχίας αντικαταστάθηκε από την ελαφρότητα του να είσαι πάλι αρχάριος... Με ελευθέρωσε για να ξεκινήσω μία από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής μου». Ήταν η περίοδος της ΝΕΧΤ και της PIXAR. Η πρώτη δημιούργησε το πιο στέρεο λειτουργικό σύστημα (πρόγονο του σημερινού Mac OS X).Η δεύτερη έφερε την επανάσταση στον κινηματογράφο ψηφιοποιώντας την κινούμενη εικόνα. Και η πρώτη και η δεύτερη τον ξανάφεραν θριαμβευτικά στην Apple την οποία αναγέννησε.

Η τρίτη του ιστορία αφορά τον θάνατο.

Ένα χρόνο πριν την ομιλία, το 2004, οι γιατροί του βρήκαν καρκίνο του παγκρέατος. (Μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές). Για μέρες έζησε με την προοπτική του άμεσα επικείμενου θανάτου. Ήταν πολύ τυχερός, γιατί μπόρεσε να εγχειριστεί – και να γίνει καλά.

Το συμπέρασμα από αυτή την αναμέτρηση με τον θάνατο αποτυπώνεται στην φράση: «Ο θάνατος είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η καλύτερη επινόηση της ζωής. Είναι ο καταλύτης της ζωής».

Όλα αυτά, που αποτελούν για τους άλλους καταστροφές: την εγκατάλειψη των σπουδών του, την απόλυσή του από την εταιρία που δημιούργησε, τον θανατηφόρο καρκίνο, ο άνθρωπος αυτός τα μετατρέπει σε ευκαιρίες και αφετηρίες.

Οποιοσδήποτε άλλος (ιδιαίτερα Ρωμιός) θα είχε βυθιστεί στην γκρίνια, την μιζέρια και την αυτολύπηση. Ενώ εκείνος, από κάθε καταστροφή, αναδυόταν ακόμα λαμπρότερος.

Το καταληκτικό μήνυμα αυτής της μνημειώδους ομιλίας – αυτού του δοξαστικού μηνύματος ζωής και δημιουργίας, είναι ίσως και το σλόγκαν ζωής αυτού του μοναδικού ανθρώπου. Λεει στους φοιτητές:

Stay Hungry! Stay Foolish! Μείνετε πεινασμένοι! Μείνετε παλαβοί!

Stay Hungry! Stay Foolish!

Το βιβλίο «iCon Steve Jobs», παρουσιάζεται σήμερα στις 18:00 στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στο Athens Mall. Το κείμενο που διαβάσατε είναι ο πρόλογός μου στην παρουσίαση.

454 Comments:

the resident said...

Stay Hungry! Stay Foolish! Μείνετε πεινασμένοι! Μείνετε παλαβοί!
Καλο!

Παρ Μαϊ 05, 10:51:13 πμ 2006  
the resident said...

"If you live each day as if it was your last, someday you'll most certainly be right."
Αυτό ακόμα πιο καλό!

Παρ Μαϊ 05, 10:58:56 πμ 2006  
paragrafos said...

Καθε μέρα κι ένα θέμα, καθε μερα και μια πρόκληση, κάθε μέρα και μια ανάσα ζωής!

Δεν σας προλαβαίνουμε πια με τίποτε. Μας έχετε εξοντωσει με αυτό το γλυκό τρέξιμο. Πριν λίγο τελείωσα την αναγνωση του προηγούμενο ποστ και το σχόλιό μου και πρέπει να φύγω. Αύριο να δω τι θα πρωτοπρολάβω...

ΈΤσι όπως πάτε, έτσι όπως τρέχετε στην άνοιξη των ιδεών, αναγκαστικά σας παρακολουθούμε ασθμαίνοντας και μένουμε πια πίσω, σήμερα ένα προστ, αύριο δύο και πάει λέγοντας:υπολογίζω ότι κατά το φθινόπωρο εγώ θα είμαι στα καλοκαίνά σας θέματα.

"Αντισταθμίζει όμως που γραφετε σοφά"


Με απέραντη αγάπη

Παράγραφος

Παρ Μαϊ 05, 11:06:28 πμ 2006  
somebody said...

Μήπως - να το 'παίξω' και λίγο ψυχολόγος - ο τρόπος που έζησε ο Jobs είναι και η αιτία που τα mac ήταν πάντα κλειστά συστήματα?
Εφόσον οι υπολογιστές είναι αυτό που λέμε "προσωπικοί", τότε ο Jobs την είδε κάπως έτσι: Κοιτάξτε, μπορώ να κάνω θαύματα. Μην επεμβαίνετε όμως "μέσα μου", δεν σας το επιτρέπω!
I am on my own...

Οσο για τον Bill Gates να συμπληρώσω τα εξής:
Αυτά που κάνει ο άνθρωπος αυτός για την ανθρωπότητα πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε ότι το να έχουμε τα windows όχι νόμιμα είναι τουλάχιστον ιεροσυλία και θα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε.
Επίσης κάτι άλλο που κάνει.
Οπου βρει (πλειστηριασμούς κλπ) ελληνικές αρχαιότητες που μας έχουν ενδεχομένως κλαπεί, τα αγοράζει και μας τα δωρίζει!
Ενα Μπράβο του από μέρους μου είναι το λιγότερο που μπορώ να πω.

Παρ Μαϊ 05, 11:07:19 πμ 2006  
jerry said...

Χθες έβλεπα την ομιλία στην οποία αναφέρεστε σε βίντεο.
Είναι σχεδόν απίστευτη η σύμπτωση.

Σπουδαίος λόγος. Τον λάτρεψα.
Μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Παρ Μαϊ 05, 11:14:01 πμ 2006  
trelo senario said...

"Stay Hungry! Stay Foolish!"

Ναι... σίγουρα... στα USA "Stay Hungry! Stay Foolish!"

Παρ Μαϊ 05, 11:20:53 πμ 2006  
andy dufresne said...

Τρέχω να προϋπαντίσω τους χαιρέκακους, τους ζηλόφθονους, τους συνωμοσιολόγους και τους αρχαιολάγνους.

Καλωσήλθατε, σας περιμέναμε, τι να σας κεράσουμε;

Άντε, τι περιμένετε, ξεκινήστε τη λάσπη...

Παρ Μαϊ 05, 11:21:31 πμ 2006  
apousia said...

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που δεν τόλμησαν να βγουν από τις ''ράγες''.
Ράγες που έβαλαν άλλοι,κι έτσι αυτοί δεν μπόρεσαν να ανπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
Δεν μπόρεσαν,δεν θέλησαν,τους κρατούσε δέσμιους ο φόβος,το δέος του καινούργιου,του μη δοκιμασμένου,του διαφορετικού...
Το συγκλονιστικό σημερινό post,θα μπορούσε-από την ανάποδη- να αφιερωθεί σε όσους δεν τόλμησαν,γι'αυτό και ''έχασαν'' τη ζωή τους!

Παρ Μαϊ 05, 11:25:03 πμ 2006  
Dimitris_A said...

"Και δεν μπορώ εδώ να μην αναφέρω τον Bill Gates, που δίνει το 95% της περιουσίας του για να αλλάξει την ζωή των παιδιών της Αφρικής"

Του ετήσιου εισοδήματός του ίσως.της περιουσίας του δύσκολο το βλέπω...
Από ποιά πηγή το έχετε βρει αυτό το στοιχείο;

Παρ Μαϊ 05, 11:25:59 πμ 2006  
advadventure said...

Εξαιρετική η επιλογή του ποστ. Πολύ ενθαρρυντικά αυτά που διάβασα. Βλέποντας τη μέχρι σήμερα -σχετικά σύντομη ζωή μου- είναι γεμάτη από εμπόδια και απογοητεύσεις που στάθηκαν τα μεγαλύτερα ευεργετήματα για μένα. Απέτυχα στις Πανελλήνιες -αν και μαθήτρια άριστη- για να βρεθώ επαγγελματικά τελικά εκεί ακριβώς που ζητούσα. Όταν λόγω επιβίωσης αναγκάστηκα να ψάχνω για δουλειά διαφορετική από αυτή που με ενδιέφερε, δεν με προσελάμβανε κανένας, αν και είχα και παραπάνω προσόντα για τις απλές δουλειές που πήγαινα. έτσι, δεν βγήκα από το δρόμο μου, παρόλο που τότε που δεν είχα λεφτά ήταν δύσκολα και ήμουν αγχωμένη τρελά. Όλες οι αναποδιές με έφερναν τελικά πιο κοντά σ' αυτό το όνειρο που είχα φτιάξει για μένα, λες και ακολουθούσα το διάγραμμα μιας απαρέγκλιτης νοητής πορείας. Το πιστεύω ότι η αποτυχία μας ατσαλώνει. Όπως έλεγε κάπου και ο Τσόκλης, "προτιμώ να είμαι εύπλαστη ζύμη. αν γίνεις ψωμί, θα σε φάνε"

Παρ Μαϊ 05, 11:30:55 πμ 2006  
McFly said...

"Και δεν μπορώ εδώ να μην αναφέρω τον Bill Gates, που δίνει το 95% της περιουσίας του για να αλλάξει την ζωή των παιδιών της Αφρικής"


Κάποιος μας δουλεύει στη μάπα μας.

Εκτός κι αν ο Μπιλ προσπαθεί μόνος του να φτιάξει καινούργια αγορά. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να πεινάσουν κάποιοι άλλοι...

Παρ Μαϊ 05, 11:33:44 πμ 2006  
An-Lu said...

Αν μη τι άλλο, το Jobs με τη ζωή του, δίνει άλλη διάσταση στο "Κάθε εμπόδιο για καλό" και όχι μόνο...

Παρ Μαϊ 05, 11:33:58 πμ 2006  
somebody said...

Και υπάρχουν, να μην ξεχνιόμαστε, και αυτοί που διαβάζουν και κριτικάρουν just for the fun of it...
Μηπως εσένα δεν σε φυλακίσανε άδικα?
Ξέρει ο ίδιος σε ποιόν απευθύνομαι, μην το χ.... το υπέροχο θέμα...

Παρ Μαϊ 05, 11:34:17 πμ 2006  
Anula said...

μια γνωστη μου τελειωσε το λυκειο και πηγε σε σχολη τουρισμου για 1 χρονο, τελειωνοντας δεν εβρισκε δουλεια γιατι ξερει μονο αγγλικα ενω υπαρχει αρκετος ανταγωνισμος γιατι στην κυπρο ενα μεγαλο ποσοστο νεων εχει πτυχιο πανεπιστημιου

λιγα χρονια μετα, ξεκινησε να μαθαινε μονη της γερμανικά και βρηκε δουλεια με 400 λιρες μισθο (βασικο κυπρου)

λιγα χρονια αργοτερα, φετος, το αφεντικο της την εστειλε να μαθει ισπανικα για να αναλαβει αυτο το τμημα της τουριστκης επιχειρησης ,τους ισπανοφωνους τουριστες δηλαδη, και ανεβασε το μισθο της στις 800 λιρες. Διπλασιαστηκε δηλαδη.

Θελω να παρατηρησω οτι εχει μεγαλη σημασια το ποσο ανοιχτομυαλος ειναι και ο εργοδοτης, νομιζω η αληθινη ιστορια που ανεφερα το αποδυκνειει. ΠΟσα κινητρα δινει στον υπαλληλο να γινει και εκεινος με τη σειρα του εξελιξιμοσ. Ετσι κι αλλιως αυτος θα επρεπε να ειναι ο στοχος στην ζωή. Ποσο μου αρεσει που το μεγα εθνος μας εξασκειται εις την παραγωγικοτατην δι'ημας φοροδιαφυγην και ρουσφετολογια, καθως και απατεωνιαν...... ειμαστε δημιουργηκοι τελικα, μας αναγκαζει το ανυπαρκτο κρατος και μας βρισκω αλλοθι για οτι ελληνικη απατεωνια διατρεχει το αιμα μας, ραγιαδες της παραπαιδειας! (που εισαι χαρρυς σε θυμηθηκα)

Παρ Μαϊ 05, 11:35:04 πμ 2006  
Κώστας said...

Πολύ ωραίο κείμενο.

Παρ Μαϊ 05, 11:36:04 πμ 2006  
andy dufresne said...

Ναι, με φυλάκισαν άδικα και τώρα είμαι σε άλλη φυλακή, διαφορετική...

Φυσικά υπάρχει και το fun, αλλά (τουλάχιστον σ' αυτόν τον αχυρώνα) ας έχει λίγο στυλ, λίγο χάρη...

Παρ Μαϊ 05, 11:39:13 πμ 2006  
Zoros said...

This post has been removed by the author.

Παρ Μαϊ 05, 11:45:18 πμ 2006  
Zoros said...

Σχόλιο προς τους καθολικά αντι-αμερικανούς: και ο Steve Jobs είναι Αμερικάνος... και ο Bill Gates (που χαρίζει την περιουσία του στον τρίτο κόσμο) είναι Αμερικάνος...

Παρ Μαϊ 05, 11:47:11 πμ 2006  
somebody said...

@andy:
Και εκεί συγκριτικά είχε fun! Θυμάσαι τις μπύρες?
Πάντα οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να περνάνε καλά σε σχέση με την ζωή τους.
Κατά τα άλλα, οκ!

Πάντως είναι μερικές συμπτώσεις 'περίεργες'
Ο ιδρυτής της Intel επίσης είχε περάσει καρκίνο, το έψαξε, τον ξεπέρασε. Ολοι οι άνθρωποι, περιέργως, που έχουν αλλάξει την ζωή μας προς το καλύτερο.
Και επίσης, ο οικοδεσπότης μας!
Σύμπτωση?

Παρ Μαϊ 05, 11:48:26 πμ 2006  
somebody said...

Σύμπτωση ή απλά ένα "λάθος" χτύπημα πόρτας της αρρώστιας αυτής?
Βλέπει το καλό που έχουμε κάνει και κάνουμε, μας λέει "συγγνώμη λάθος, δεν κοίταξα το ισοζύγιο σου" και φεύγει...

Κοίτα να δεις τι περίεργα που σκέφτομαι μεσημεριάτικα σχεδόν..

Παρ Μαϊ 05, 11:56:31 πμ 2006  
skoumas said...

Είναι ένα θέμα που όσες φορές και να το συζητήσουμε εκεί θα καταλήξουμε.

ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ, και όχι τα όσα έχεις στο μυαλό σου.

Μια καλή ιδέα είναι να ψάξουμε και πόσοι απο τους σκηνοθέτες που άφησαν ιστορία έχουν τις απαραίτητες σπουδές.

Παρ Μαϊ 05, 11:58:30 πμ 2006  
aaapapa said...

Εγώ γιά την προσφορά του Γκέητς στα παιδιά της Αφρικής, διάβαζα πριν λίγες μέρες σε μιά βαθυστόχαστη ανάλυση μιάς "προοδευτικής" εφημερίδας, που είναι κολλημένη πάνω μου σαν ηρωίνη,ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο θάθελαν μερικοί άθλιοι προπαγανδιστές :
Ο αναλυτής υποστήριζε και η εφημερίδα υιοθετούσε πως τα κίνητρα του Γκέητς ειναι σκοτεινά και υστερόβουλα γιατί προσπαθεί να σώσει τα παιδιά της Αφρικής γιά να έχει στο μέλλον αγοραστές της πραμάτειας του...
Σύντροφοι κουφάθηκα...
Καί μην ξεχνάτε ...Stay Hungry.
Σε πείραμα Αμερικάνικου Πανεπιστήμιου ανάμεσα σε δύο ομάδες ζώα , η πρώτη με υπεραφθονία τροφής ενώ η δεύτερη με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα επιβίωσης, έφερε τους υπερχορτάτους να ζήσουν τα μισά χρόνια από τους πεινασμένους.
Να μη θεωρηθεί και αυτό αντιλαική προπαγάνδα...
I'm just trying to keep foolish ...

Παρ Μαϊ 05, 12:06:14 μμ 2006  
skoumas said...

Ενώ εκείνος, από κάθε καταστροφή, αναδυόταν ακόμα λαμπρότερος.

Καλά δεν αντέχω άλλο με αυτές τις υπέροχες γραμμες!
Έτσι είναι πάντως, μάλλον, έτσι πρέπει να γίνεται

Παρ Μαϊ 05, 12:12:15 μμ 2006  
Yorgos said...

Ευκαιρία για ποδαρικό =)

Έτσι, απαγόρευσε την πώλησή του στα μαγαζιά της Apple

Για την ακρίβεια εξόρισε απ' τα Apple Stores ολόκληρο τον κατάλογο της Wiley! Καταπληκτική διαφήμιση έκανε στους δύο συγγραφείς.

Δεν το έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά έχω ακούσει από ανθρώπους που γενικά εμπιστεύομαι ότι είναι ξαναζεσταμένο φαγητό (κάποιοι κατηγορούν τους Young και Simon για αντιγραφή). Το pun του τίτλου είναι μάλλον χοντρό.

Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό μπλογκ!

Παρ Μαϊ 05, 12:16:37 μμ 2006  
traveller said...

Πολύ ενδιαφέρουσα η αλληλουχία των 2 τελευταίων posts. Οι "γιαλατζί" επαναστάτες, με σημαία την άρνηση και τη σχεδόν καθολική έλλειψη προτάσεων από τη μία. Από την άλλη οι πραγματικοί επαναστάτες που αλλάζουν τον κόσμο με οράματα που τα κάνουν πράξη.

Πόσο έχουν προωθήσει τις έννοιες της δημοκρατίας, της ανοιχτής επικοινωνίας, της πρόσβασης στη γνώση, της ισότητας, των ευκαιριών στον τρίτο κόσμο κτλ τα κάθε είδους fora και πόσο οι οραματιστές τύπου Jobs, Gates κτλ? Κατά τη γνώμη μου η σύγκριση είναι συντριπτικά υπέρ των τελευταίων.

Παρ Μαϊ 05, 12:16:58 μμ 2006  
pagis said...

Αν από δισ αφαιρέσεις το 95% πάλι δισ θα σου μείνουν, δεν τον πάω τον Bill αλλά σε αυτό και σε άλλα θέματα μπράβο του.

Ο Jobs είναι διαφορετικός πέρα από τόλμη και φαντασία κατορθώνει αυτά που θέλει να τα υλοποιεί με επιτυχία, apple, next, pixar, apple (ξανά)...

Σύγκριση μεταξύ Bill και Steve δεν μπορεί να γίνει εύκολα παρ' όλα τα κοινά χαρακτηριστικά που φαίνεται να έχουν.

Ενδιαφέρον είναι να δούμε την μάχη αναμεταξύ τους τώρα που Apple υπολογιστές, με INTEL επξεργαστές, μπορούν να τρέχουν απ' ευθείας Windows XP...

Παρ Μαϊ 05, 12:19:26 μμ 2006  
Υποκείμενο δικαίου said...

H αληθινή τραγωδία στην Ελλάδα είναι ότι βλέπουμε την εργασία σαν κάτι ξέχωρο από την δημιουργικότητα.

Η δημιουργικότητα, νομίζουν μερικοί, είναι μόνο για τον ελεύθερο χρόνο, αν αυτός υπάρχει. Η υπόλοιπη ζωή είναι μία διαδοχή από απρόσωπα καθήκοντα.

Ίσως η αντίληψη αυτή να είναι φυσιολογική για μία κοινωνία που πέρασε τόσα (μία θέση στο δημόσιο είναι σημαντικότερη από την φαντασία - έτσι δεν είναι;).

Σήμερα, όμως, το κόστος φαίνεται καθαρά - μία κοινωνία περιθωριοποιημένη.

Η Wikipedia έχει μία ωραία συλλογή ρήσεων για την δημιουργικότητα - οι τρεις αγαπημένες μου:

"And the trouble is, if you don't risk anything, you risk even more." (Erica Jong)

"If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put the foundations under them."

(Henry David Thoreau)

"Curiosity has its own reason for existing."
(Albert Einstein)

""The concept is interesting and well-formed, but in order to earn better than a 'C,' the idea must be feasible." ( ένας καθηγητής του Yale για την εργασία του Fred Smith -του ιδρυτή της Federal Express- που πρότεινε μία ταχυδρομική υπηρεσία "της επόμενης μέρας")

Παρ Μαϊ 05, 12:24:01 μμ 2006  
Katerina ante portas said...

Έχετε σκεφθεί ότι η αποστολή σας σε αυτή τη ζωή είναι οπωσδήποτε η..επικοινωνία;
-Ο τρόπος που ανοίγετε παράθυρα σε όλους μας
-Ο τρόπος που οδηγείτε -χωρίς να καθοδηγείτε - το αδηφάγο κοινό, που μοιάζει να ανταποκρίνεται και να βελτιώνεται!

Καλημέρα σας!

Παρ Μαϊ 05, 12:27:47 μμ 2006  
trelos said...

Όλοι αυτοί πρόκοψαν γιατί δεν υπήρχαν μπλογκ να διαβάζουν και να χάνουν την μέρα τους και την νύχτα τους!!!

Παρ Μαϊ 05, 12:33:33 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Dimitris_A said...
"Και δεν μπορώ εδώ να μην αναφέρω τον Bill Gates, που δίνει το 95% της περιουσίας του για να αλλάξει την ζωή των παιδιών της Αφρικής"

Του ετήσιου εισοδήματός του ίσως.της περιουσίας του δύσκολο το βλέπω...
Από ποιά πηγή το έχετε βρει αυτό το στοιχείο;"

To ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει ήδη προικοδοτηθεί με δύο δις $ και ο Gates έχει δεσμευθεί ότι θα του μεταβιβάσει το 95% της περιουσίας του.

Παρ Μαϊ 05, 12:39:13 μμ 2006  
apousia said...

@somebody 11.56π.μ.

Σε όποιους δηλαδή,δε λέει, ''συγγνώμη,λάθος'',σίγουρα κοίταξε το ισοζύγιό τους,και το βρήκε ''λίγο''?

Παρ Μαϊ 05, 12:39:48 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ BLOGS!
Απο τη Δυση μας ηρθαν και τα blogs!!!
να καταστρεψουν το παραδοσιακο καφενειο!!..τι φρικη!!
Oλοι αυτοι οι Δυτικοι,οι καλωδιωμενοι στο αντιπαραγωγικο Ιντερνετ...........

Παρ Μαϊ 05, 12:45:10 μμ 2006  
alombar42 said...

Εξαίρετος ο Jobs, από πολλές απόψεις. Επιπλέον συμπαθής, επειδή κυνήγησε το όνειρό του.

Ο Gates πάντως μου θυμίζει Al Capone.

Παρ Μαϊ 05, 12:50:26 μμ 2006  
Anula said...

Εργτελινα

η τηλεοραση ειναι παραγωγικη?

για το πνευμα, η μουσικη, το μπλογκ (το γραψιμο) και το ιντερνετ (διαδραστικοτητα) ειναι

απο τοτε που μπλογκολησα δεν βλεπω τιβι, με εχει κλαψει και με εχει θρηνησει ο αντεννας

Παρ Μαϊ 05, 12:54:33 μμ 2006  
skoumas said...

"απο τοτε που μπλογκολησα δεν βλεπω τιβι, με εχει κλαψει και με εχει θρηνησει ο αντεννας"

Και όχι μόνο,
Η τηλεόραση είναι πρωτόγονο μέσο μπροστά στο διαδίκτυο. Δεν έχεις άλλη επιλογή στην τηλεόραση, καμία άλλη δύναμη εκτός απο το on off....τώρα να μην πω τι μπορείς να κάνεις στο διαδίκτυο...

Παρ Μαϊ 05, 12:58:09 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

alombar42 said...
Εξαίρετος ο Jobs, από πολλές απόψεις. Επιπλέον συμπαθής, επειδή κυνήγησε το όνειρό του.
Ο Gates πάντως μου θυμίζει Al Capone.


Al Capone? Ο Gates είναι ήδη, με τα χρήματα που έχει δώσει, ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο Capone εκτός από μερικά πτώματα, τι έχει προσφέρει;

Παρ Μαϊ 05, 12:58:56 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@anula,στον Τρελλο απαντησα(12.33)..συνοδοιπορω μαζι σου!!>>>>>>Stay Hungry! Stay Foolish! Μείνετε πεινασμένοι! Μείνετε παλαβοί!
>>>>>>την παλαβη την κανει ο Ελλην..........
πεινασμενος ομως δεν ειναι και δεν προκειται να γινει με το ονειρο της "Δημοσιας" παντρειάς................

Παρ Μαϊ 05, 01:00:20 μμ 2006  
Anula said...

skoumas said...

"Δεν έχεις άλλη επιλογή στην τηλεόραση, καμία άλλη δύναμη εκτός απο το on off....τώρα να μην πω τι μπορείς να κάνεις στο διαδίκτυο... "

--

σκουμα, δεν ξερω εαν το ιντερνετ εχει δυναμη ή δυναμική μόνοΝ

Παρ Μαϊ 05, 01:03:56 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Να κυνηγας αυτο που θες στη ζωη σου....Θεε μου τι δύσκολο,αλλα πιο δύσκολο είναι να βρεις τι θες.

Ν.Δήμου εσεις θα παρουσιασετε το βιβλίο?Αν ήμουν αθήνα θα ερχόμουν...

Παρ Μαϊ 05, 01:23:20 μμ 2006  
somebody said...

@apousia
Μερικές φορές μας αρέσει, ίσως και να πρέπει για το γενικότερο καλό, να το βλέπουμε έτσι. Ξέρω πολύ καλά πως τις περισσότερες φορές δεν είναι...

Παρ Μαϊ 05, 01:23:29 μμ 2006  
Vrennus said...

Πολύ φοβούμαι ότι στην ιστορία θα μείνει ο Gates κι όχι ο Jobs. Όχι γιατί ο Gates επιδίδεται σε φιλανθρωπίες (γιατί δε χορηγεί τα προϊόντα της MS σε χαμηλότερες τιμές τότε;), αλλά γιατί στον πόλεμο των λειτουργικών νίκησε (;) η MS και, ως γνωστόν, η ιστορία γράφεται από τους νικητές.

Πάντως, εκτός από την αναμφισβήτητη έφεση του Jobs στην καινοτομία δεν παύει να είναι αληθές ότι την πραγματική επανάσταση στους ΗΥ την έφερε η IBM και η ανοιχτή αρχιτεκτονική της, όχι η ερμητικά κλειστή Apple - και ίσως η MS του κου Gates να γίνει ιστορική παρένθεση αν επικρατήσει το ανοιχτό λογισμικό.

Αλήθεια, θυμάται κανείς το Dan Bricklin, τον εφευρέτη του spreadsheet (αυτή κι αν είναι επανάσταση); Και πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι το παραθυρικό περιβάλλον απότελεί επινόηση της ...Xerox;

Παρ Μαϊ 05, 01:30:24 μμ 2006  
alombar42 said...

@ΝΔ
Ο Capone εκτός από μερικά πτώματα, τι έχει προσφέρει;

Στην αρχή ήταν τα πτώματα αλλά μετά ήταν οι τεράστιες δωρεές που τον έκαναν ένα "συμπαθή κακοποιό".
Η Microsoft επίσης (και ο ίδιος ο Gates), άρχισε τις δωρεές αφού όμως πρώτα εδραιώθηκε με τις γνωστές πρακτικές.
Και τα δύο μου θυμίζουν εξιλέωση.

((ευπρόσδεκτες οι δωρεές και υποκλίνομαι, διατηρώ όμως και μια επιφύλαξη μήπως είναι στάχτη στα μάτια))

Παρ Μαϊ 05, 01:32:05 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

takis vasilopoulos said...
Ν.Δήμου εσεις θα παρουσιασετε το βιβλίο?Αν ήμουν αθήνα θα ερχόμουν...


Εγώ θα προλογίσω την παρουσίαση (ο πρόλογoς είναι το ποστ)

Παρ Μαϊ 05, 01:32:09 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Για την Ιστορια του PC,η Αpple(1977-79)προηγηθηκε της ΙΒΜ(1981)
Εβλεπα ενα ντοκυμαντερ στην ΕΤ-1,για τον Watson της ΙΒΜ(ειχε απορριψει αρχικα την ιδεα του PC(Ποιος χρειαζεται PC?...Σταλθηκε απο τον Καρτερ,πρεσβευτης στην Μοσχα,οπου και εκει οι Σοβιετικοι ειχαν απορριψει
την προσωπικη χρηση του Υπολογιστη.
Βεβαια οι Αμερικανοι προχωρησαν και νικησαν στην κρισιμη μαχη της Ψηφιακης Τεχνολογιας..γιατι η Πολυφωνικη Οικονομια της Αμερικης επετρεπε και φωνες σαν του Steeve Jobs..

Παρ Μαϊ 05, 01:40:46 μμ 2006  
andiopi said...

Έδώ σ΄αυτή τη χώρα δεν θα άφηναν ποτέ κάποιον σαν τον jobs να γίνει αυτό που είναι σήμερα... Νομίζω ότι όλοι το γνωρίζουμε. Ας μην αρχίσω την γκρίνια για τα εν οίκω τεκτενόμενα.

Παρ Μαϊ 05, 01:48:08 μμ 2006  
Vrennus said...

Λίγα λόγια για τις επαναστάσεις και τις "επαναστάσεις".

Το νερό που βράζει στο καζάνι, βράζει γιατί υπάρχει φωτιά από κάτω - κι όταν το καπάκι είναι ερμητικά κλειστό το καζάνι σκάει. Βλέπω όμως πολλούς να νομίζουν ότι το νερό βράζει λόγω μιας ιδιοτροπίας των μορίων του. Βγείτε από το καζάνι και δείτε από κάτω τη φωτικά που καίει.

Οι κάθε λογής Jobs και Gates είναι δημιουργήματα της εποχής τους. Αν δεν ήταν αυτοί κάποιοι άλλοι θα ήταν στη θέση τους. Οι δημιουργίες του κάθε Jobs υπάρχουν και πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν επειδή υπάρχει η κοινωνία ώριμη να τις δεχτεί και να τις αξιολογήσει. Τι θα μπορούσε, άραγε, να έχει δημιουργήσει ο Jobs αν είχε γεννηθεί το 18ο αι. ή ακόμη και καμμιά δεκαριά χρόνια αργότερα. Η επανάσταση του Jobs, του Gates ή ακόμη και της IBM ειναι επανάσταση της κοινωνίας τους - τα πρόσωπα είναι απλά οι μαντατοφόροι.

Αυτά χωρίς την παραμικρή πρόθεση να μειώσω την αξία των εν λόγω προσώπων.

ΥΓ. Προς επίρρωσιν των όσων γράφω, πιστεύετε ότι στην Ελλάδα δεν γεννιούνται Steve Jobs;

Παρ Μαϊ 05, 01:50:10 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

ΥΓ. Προς επίρρωσιν των όσων γράφω, πιστεύετε ότι στην Ελλάδα δεν γεννιούνται Steve Jobs;
@all,προτείνετε τετοια ατομα εν Ελλαδι,να τα αξιολογησουμε και να τα υποστηριξουμε...

Παρ Μαϊ 05, 01:58:17 μμ 2006  
skoumas said...

"Έδώ σ΄αυτή τη χώρα δεν θα άφηναν ποτέ κάποιον σαν τον jobs να γίνει αυτό που είναι σήμερα... Νομίζω ότι όλοι το γνωρίζουμε. Ας μην αρχίσω την γκρίνια για τα εν οίκω τεκτενόμενα."

Ναι αλλά τώρα που το σκέφτομαι, υπήρξε ο Ωνάσσης.

Παρ Μαϊ 05, 02:00:23 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Που σταδιοδρομησε ο Ωνασσης;..στη Δυση!..κανενα εγχωριο φρουτο θα δουμε;;

Παρ Μαϊ 05, 02:03:54 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Ο jobs και όλοι αυτοί, θέλουν να μας αλλοτριώσουν και να μας καταντήσουν πολτό της παγκοσμιοποίησης.

Δεν θα τους περάσει όμως.

Η ορθοδοξία θα νικήσει και θα τους πάρει όλους ο διάολος.

Ανάθεμα τον jobs!

Παρ Μαϊ 05, 02:06:36 μμ 2006  
Τζιτζίκος said...

για όσους ονειρεύονται να γίνουνε 'στελέχη' μια φράση του Jobs τα λέει όλα:

"It's better to be a pirate than to join the Navy."

Από τον άνθρωπο που είχε την πειρατική σημαία μέσα στα γραφεία της εταιρίας του.

Παρ Μαϊ 05, 02:10:00 μμ 2006  
Deepest Blue said...

Ωραίες όλες αυτές οι ιστορίες ανθρώπων που ξεκίνησαν από το μηδέν, πίστεψαν στις ιδέες τους και νίκησαν κάθε αντιξοότητα για να τις υλοποιήσουν.
Όμως αυτά συμβαίνουν μόνο στην Αμερική. Διότι μόνο εκεί υπάρχουν κεφάλαια, συνεργάτες, και μία καθολική νοοτροπία Thing Big. Πέρα από ψυχαγωγικά αναγνώσματα, οι ιστορίες αυτές έχουν τόση εφαρμογή στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, όση και το Σαβουάρ Βιβρ που έγραψε ο Έρασμος το 16ο αιώνα.
Στην Ελλάδα, ιδέες χωρίς λεφτά είναι ομελέτα χωρίς αυγά.

Παρ Μαϊ 05, 02:13:19 μμ 2006  
harry reloaded said...

Στον καταλογο του Φορμπς με τους πλουσιοτερους αμερ.,οι college dropouts εχουν δυσαναλογα μεγαλο μεριδιο.Εχουν τοσο μυαλο & παθος που δεν τους χωρανε οι συμβατικες μεθοδοι εκμαθησης. Αλλωστε,για να παραφρασω τον Προυντον,αν ο πλουτος ηταν αποτελεσμα σπουδων,ολοι οι πτυχιουχοι θα ηταν πλουσιοι. Μιας & ειμαι & εγω college dropout ,βλεπω οτι ειμαι πιο επιτυχημενος επαγγελματικα απο τον μεσο ορο των συμμαθητων μου. Υπαρχουν ομως & στο ρωμεικο αρκετα παραδειγματα αυτοδημιουργητων που ειχαν να αντιπαλεψουν με ολο το αντιπλουτοκρατικο/αντιεπιχειρηματικο κρατος. Για το μελλον χρειαζεται αισιοδοξια,οι γραικοι ειναι αναγκασμενοι να εχουν πολιτικη ΕΕ,κανενας δεν θα μπορει να κλεβει περιουσιες,οπως ο θειος Καραμανλη με Ανδρεαδη,το Πασοκ με Τσατσο & τ. βασιλια. Εκπολιτιζομαστε.

Παρ Μαϊ 05, 02:13:26 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Vrennus ..αυτα ακριβως συνιστουν τη διαφορα Ανατολης-Δυσεως.Οι πρωτοι εστιαζουν στην Ιστορια,το Περιβαλλον,στην Κοινωνια..οι δευτεροι στο δημιουργικο ατομο ..
Τι θα ειχε δημιουργησει;;..Εντισον,Τοριτσελι,Λαβουαζιε
και τοσοι αλλοι...ατομα...

Παρ Μαϊ 05, 02:15:01 μμ 2006  
mickey said...

Ωραιότατο!

Αντί νέου σχολίου παραπέμπω απλά σε εκείνο που έκανα στις 8:37μμ στο προηγούμενο post (το πρώτο μου εκεί). Σίγουρα ο Jobs έχει μια καλή θέση στη λίστα :)

Δεν ξέρω αν η διαδοχή εκείνου του post απο το σημερινό ήταν προσχεδιασμένη, αλλά πάντως ήταν απόλυτα ταιριαστή. Έτσι, για να καταλαβαίνουμε και τη διαφορά ανάμεσα στα παχιά λόγια και τις ουσιαστικές πράξεις.

Και ο Jobs "οραματιστής" και "αναρχικός" ήταν (και κατά την ταπεινή μου γνώμη παραμένει). Μόνο που αποφάσισε να κάνει και κάτι γι' αυτό, πρωτότυπο και ουσιαστικό!

Παρ Μαϊ 05, 02:27:37 μμ 2006  
Anula said...

Deepest Blue said...

"Ωραίες όλες αυτές οι ιστορίες ανθρώπων που ξεκίνησαν από το μηδέν, πίστεψαν στις ιδέες τους και νίκησαν κάθε αντιξοότητα για να τις υλοποιήσουν.
Όμως αυτά συμβαίνουν μόνο στην Αμερική. Διότι μόνο εκεί υπάρχουν κεφάλαια, συνεργάτες, και μία καθολική νοοτροπία Thing Big.
"


θαθελα να ρωτησω εαν ξερει κανεις τον γνωστο παγκοσμιως αλλα αγνωστο εν ελλάδι γλυπτη με τ'ονομα Μηνας? γνωστος στο εξωτερικο και για product design.

εβλεπα στην τιβι συνεντευξη του και ελεγε πως πηγε αμερικη αφραγκος και δεν πηγε γυμνασιο αλλα οικοδομη να δουλεψει

ομως στην οικοδομη παρατηρησαν οι "αμερικανοι" οτι ειχε ταλεντο στην γλυπτικη και τον παροτρυναν να σπουδασει

νομιζω πηρε υποτροφια δεν ειμαι σιγουρη

παντως ελεγε οτι στην ουσια τον ανακαλυψανε και τον σπρωξανε οι αμερικανοι να κανει πραγματικοτητα το ονειρο του, αυτος απο μονος του ητο ανιδεος για το που μπορει να φτασει

δυστυχως δεν βρηκα στοιχεια γιαυτον στο ιντερνετ, ψαχνοντας με το "minas, product design" μου βγαζει κατι βραζιλιανικα σαιτς...

Παρ Μαϊ 05, 02:28:32 μμ 2006  
Vrennus said...

@ Εργοτελίνα

Το νόημα των γραφομένων μου ήταν ότι το άτομο αναδεικνύεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό περιβάλλον. Εννοώ ότι ο Jobs (αυτός ο ίδιος ο Jobs) αν είχε γεννηθεί στην Ελλάδα θα ήταν μάλλον δημόσιος υπάλληλος με δεύτερη απασχόληση (ίσως πιο δημιουργική) τ' απογεύματα.

Όσον αφορά τη διαφορά Ανατολής - Δύσης, δεν σας καταλαβαίνω. Τι εννοείτε "άτομα". Οι δημιουργίες των ατόμων προκύπτουν δια παρθενογεννέσεως; Να σας θυμίσω τον αφορισμό του Νεύτωνα (;) "αν έφτασα τόσο ψηλά είναι επειδή πατούσα σε πλάτες γιγάντων";

Παρ Μαϊ 05, 02:32:21 μμ 2006  
Anula said...

προσεχτε!

δεν μιλαμε για high school drop outs αλλα college dropouts!

που σημαινει οτι

1) ειχαν καλη βαθμολογια στο λυκειο ,τοσο καλη που μπηκανε στο πανεπιστημιο

2) οταν μπηκανε στο πανεπιστημιιο, ξυνίσανε και το παρατησαν

καλα τα λεω?

Παρ Μαϊ 05, 02:36:10 μμ 2006  
pagis said...

Bill Gates:

"640K ought to be enough for anybody."

Παρ Μαϊ 05, 02:36:29 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Vrennus,οι δημιουργιες ατομων[(μαλιστα στην αρχαια Ελλαδα εχουμε τη γεννηση του ατομου-καλλιτεχνη-δημιουργου(βαζει την υπογραφη του στο εργο του,οταν στην Ανατολη επικρατει ανωνυμια,προς οφελος του Ηγεμονα)]πατουν σε πλατες Γιγαντων,που συγκρουστηκαν με τα καθιερωμενα και την κοινη λογικη της κοινωνιας.

Παρ Μαϊ 05, 02:37:38 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@Anula,πολυ καλα τα λες,αν σκεφτουμε τις Ελληνικες Πανελληνιες............
Μαθητες με ενθουσιασμο,συμβιβαζονται ως Φοιτητες με το κατεστημενο κλιμα...
μη λες και πολλα,κανε το χαζο,γλειψε και λιγο..και υπαρχει ελπίς.........

Παρ Μαϊ 05, 02:43:13 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Που σταδιοδρομησε ο Ωνασσης;..στη Δυση!..κανενα εγχωριο φρουτο θα δουμε;

Εχουμε τον ψωμιάδη, from the twilight zone valley.

Οπως δήλωσε ο ίδιος, 25 χρόνια ανεβαίνει συνέχεια.

Ενδέχεται μάλιστα όπως μαθαίνω, να χρησιμοποιηθεί ως έσχατο μέσο αλλαγής τροχιάς επικίνδυνου ουράνιου σώματος, το οποίο απειλεί με εξαφάνιση τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό..

Παρ Μαϊ 05, 02:49:42 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Eιδα ενα αφιερωμα στον Jeff Bezos,δημιουργο της Amazon.com...ο τροπος που επικοινωνει με το προσωπικο
μεταδιδιδει ενα ενθουσιασμο,μια παιδικοτητα,που δεν προκειται να την βρεις στο ελληνικο δημοσιο..
Μηπως ξερει κανεις αν εχει ελληνικες ριζες;καμια συγγενεια με τον Μπεζο;..

Παρ Μαϊ 05, 02:57:35 μμ 2006  
heinz said...

Για σιγά όμως, γιατί εδώ κάναμε ...αγιογραφία!!!

Καταρχήν για αποφυγή παρεξηγήσεων: χρησιμοποιώ Mac από το 1984. Αυτή τη στιγμή μόνο, έχω 5, που και οι 5 δουλεύουν μια χαρά:

- Performa 630
- G3 (beige) 300
- G4 PowerBook 1.25
- G4 "Mercury" 980 (ή κάπου τόσο)
- G5 2.0 x 2

Άρα είμαι μάλλον fan της Apple, λύνω δένω, γκρεμίζω και στήνω λειτουργικά και hardware σε Apple, με την ίδια ευκολία που ένας καταδρομέας λύνει-δένει τ' όπλο του.

Αλλά, για σιγά...

Καταρχήν το ότι το MacOSX στηρίζεται στο NEXT Cube, είναι μύθος. Το MacOSX στηρίζεται στο UNIX ξεκάθαρα. Τα στοιχεία από NEXT αφορούν (μερικά μόνον) τη διαχείριση γραφικών. Αλλά και το NEXT δεν ήταν προσωπική εργασία του Jobs.

Αλλά πάλι ο Jobs, ΔΕΝ υπήρξε εφευρέτης. Τίποτε δεν εφηύρε ποτέ. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Jobs έχει δυο ταλέντα:

- βλέπει την ευκαιρία και την αρπάζει
- Είναι εξαιρετικός πωλητής

Αλλά όχι δημιουργός βέβαια...

Ένας λύκος είναι: είναι επίσης γνωστό ότι ουσιαστικά, με συνομωσίες και αισχρές τακτικές εξόντωσε τον προηγούμενο CEO της Apple (Amelio). Ο Amelio σχολίασε τότε "ελπίζω η εξέλιξη αυτή να λυώσει τον πάγο που ο Steve έχει στην καρδιά του".

Ας σημειωθεί ότι ο Amelio έσωσε την Apple την ώρα που όλοι θεωρούσαν ότι ξόφλησε (και οι επενδυτές επίσης). Και μάλιστα εξασφαλίζοντας τη στήριξη της Microsoft που:

- Χρηματοδότησε την θνήσκουσα Apple με $100,000,000 αγοράζοντας non-voting μετοχές
- Συμφώνησε να συνεχίσει την ανάπτυξη του Office, που είχε αρχικά αποφασίσει να την διακόψει.

Και μόλις η Apple γλύτωσε τον θάνατο στον οποίο την είχε οδηγήσει η πολιτική απομονωτισμού του Jobs, ο τελευταίος επανέκαμψε, βούτηξε τη δουλειά του Amelio και τόπαιξε σωτήρας. Και μάλιστα χυδαία: την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ ο Amelio πληροφορήθηκε την κλωτσιά που είχε φάει.

Αυτός είναι ο Jobs. Πρώτη του ενέργεια, μόλις επανάκαμψε στην Apple σαν inderim CEO ήταν να βάλει το ΔΣ να του παράσει ένα Lear Jet!!!

Ο Wozniac ήταν (και παραμένει δημιουργος).
Ο Β. Gates ήταν δημιουργός.
Αλλά, όχι κι ο Jobs, έλεος!!!!

Ναι, είδε το μέλλον στον iMac. ναι είδε το μέλλον στο iPod (κοινό μυστικό είναι ότι ο εξαιρετικός ήχος του τελευταίου, οφείλεται στην κουφαμάρα του Jobs που το δοκίμαζε και τόστελνε πίσω για βελτιώσεις).

Αλλά, ούτε τα επινόησε (σαν ιδέες) ούτε φυσικά και ανέπτυξε ποτέ τίποτα. Τα υιοθέτησε ναι, και τα στήριξε, γιατί είδε το χρήμα, αλλά έως εκεί.

--------------------------------

Περί Ελλάδας κλπ. κλπ....

Αυτά είναι τετριμμένες κοινοτοπίες. Εδώ, ο Tim Berners-Lee με την εκπληκτική του εφεύρεση που ονομαζόταν World Wide Web, θεωρήθηκε ουτοπιστής κι αργόσχολος, που?? Στο CERN, δηλαδή στην κορωνίδα της Ευρωπαϊκής επιστημονικής έρευνας (και τα μάζεψε και πήγε στο ΜΙΤ με πρόσκληση του Μιχάλη Δερτούζου).

Η Ελλάδα μας μάρανε???

Αυτή είναι η μοίρα της περιφέρειας σε σχέση με τη μητρόπολη. Γι' αυτό και (γενικά) είχε δίκιο ο Σαμίρ Αμίν.

Έλεος, έχουμε πάρει ένα καντάρι και ζυγίζουμε όπως μας έρθει!!!

Παρ Μαϊ 05, 02:58:18 μμ 2006  
traveller said...

@anula

Ο Μηνάς είναι ένας από τους κορυφαίους (κατά τη γνώμη μου) σχεδιαστές και κατασκευαστές κοσμημάτων διεθνώς. Τα σχέδιά του είναι πρωτότυπα, έχουν μεγάλη κατασκευαστική δυσκολία και απέχουν πολύ από τα "κλασσικά" κοσμήματα.

Πέρσι είδα ότι έχει κατάστημα στη Μύκονο και έχω δει έργα του να πωλούνται σε άλλα νησιά (πχ. Ύδρα). Άνθρωποι που τον γνωρίζουν μου τον έχουν περιγράψει ως "περιβόλι".

Παρ Μαϊ 05, 03:00:14 μμ 2006  
Anula said...

Εργοτελίνα said...

"πολυ καλα τα λες,αν σκεφτουμε τις Ελληνικες Πανελληνιες............"

φιμωση της ελευθεριας του νου ειναι αυτες, γραφω ποιηση

μονος τροπος να ξεφυγεις ειναι να κανεις πως δεν καταλαβαινεις, i dont understand anything!

θα επρεπε να λεγονται "Πανηλήθιες"

Παρ Μαϊ 05, 03:00:31 μμ 2006  
mary said...

από το post: "Όλα αυτά, που αποτελούν για τους άλλους καταστροφές: την εγκατάλειψη των σπουδών του, την απόλυσή του από την εταιρία που δημιούργησε, τον θανατηφόρο καρκίνο, ο άνθρωπος αυτός τα μετατρέπει σε ευκαιρίες και αφετηρίες."

με κάνει να σκέφτομαι πως το τίμημα για τη ζωή είναι το να αντέχει κάποιος να πεθάνει..

Παρ Μαϊ 05, 03:00:41 μμ 2006  
Anula said...

traveller said...

"Πέρσι είδα ότι έχει κατάστημα στη Μύκονο και έχω δει έργα του να πωλούνται σε άλλα νησιά (πχ. Ύδρα). Άνθρωποι που τον γνωρίζουν μου τον έχουν περιγράψει ως "περιβόλι".

ευχαριστω για την πληροφορια, θα τα επισκεφθω:)

Παρ Μαϊ 05, 03:04:04 μμ 2006  
antidoto said...

Σε ενα σημειο της ομιλιας του o Steve Jobs αναφερει (για την εγχείρηση που εκανε αρχες Αυγουστου 2004)

Later that evening I had a biopsy, where they stuck an endoscope down my throat, through my stomach and into my intestines, put a needle into my pancreas and got a few cells from the tumor. I was sedated, but my wife, who was there, told me that when they viewed the cells under a microscope the doctors started crying ....

Σημερα στο in.gr διαβαζουμε:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=703324&lngDtrID=252

Συμπερασμα??

Εκτος απο τηλεφωνικες υποκλοπες, η Αμερικη μας υποκλέπτει και επιστημονικες ανακαλυψεις.

:)

Παρ Μαϊ 05, 03:04:33 μμ 2006  
Jan said...

Όλη τη μετάφραση του υπέροχου λόγου που εκφώνησε ο οραματιστής Steve Jobs στην τελετή αποφοίτησης του Stanford University μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Παρ Μαϊ 05, 03:06:57 μμ 2006  
heinz said...

Ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι ο Jobs καθάρισε επίσης τον συν-ιδρυτή και δημιουργό του πρώτου Apple, Steve Wozniac από την εταιρεία!!!

Παρ Μαϊ 05, 03:09:14 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Είπες heinz: Ένας λύκος είναι.

Σαφώς και είναι λύκος.Υπάρχει κανείς στον επιχειρηματικό στίβο της αμερικής που να έχει θριαμβεύσει και να μην είναι λύκος;

Ο ellison είχε δηλώσει κάποτε ότι για να πετύχεις, πρέπει να βλέπεις τον ανταγωνιστή σου σαν κάποιον που αρπάζει το μπιμπερό με το γάλα απο το στόμα του παιδιού σου.

Ομως όλοι αυτοί μέσα απο την αλληλοφαγωμάρα τους τελικά αλλάζουν τον κόσμο.

Παρ Μαϊ 05, 03:18:59 μμ 2006  
pagis said...

@ heinz

Σωστά, το NEXT δεν έπιασε και το MacOSX είναι βασισμένο στο Free BSD (Darwinεκδοση). Πάντως η κίνηση να βασιστεί στο Unix ήταν σωστή και τα iTunes βελτίωσαν την εικόνα της Apple κατά πολύ χωρίς να προσφέρουν κάτι καινοτομικό.

Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές τεχνολογίες που δεν μπορούν να πιάσουν εμπορική επιτυχία, πχ sms, κα. Το ενδιαφέρον με τον Jobs είναι ότι μπόρεσε να έχει και εμπορική επιτυχία (με όποια μέσα).

Παρ Μαϊ 05, 03:21:00 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Σχετικα με το Whole Earth Catalog
που αναφερει ο Jobs

Παρ Μαϊ 05, 03:33:18 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

heinz said...
"Για σιγά όμως, γιατί εδώ κάναμε ...αγιογραφία!!!"

Μπορώ να σας πω και χειρότερα για τον Jobs - πως άφησε την μάνα του εξώγαμου παιδιού του να ζει από το επίδομα κοινωνικής πρόνοιας, κλπ.

Ουδείς αμφισβητεί ότι είναι κακός χαρακτήρας. Ο τίτλος της βιογραφίας του είναι μοχθηρό λογοπαίγνιο: iCon μπορεί να σημαίνει ότι είναι Εικόνα και ότι είναι απατεών (Ι Con).

Αν και φαίνεται πως ο κίνδυνος θανάτου τον μαλάκωσε. Αν τον δείτε στην τελευταία του ομιλία, είναι σχεδόν τρυφερός...

Ωστόσο - και παρόλα αυτά - είναι ιδιοφυής. Κανένας άνθρωπος δεν είχε τόσα σημαντικά επιτεύγματα μαζεμένα σε μία ζωή.

(Ξεχάσατε πολλά... π. χ. την Pixar...).

Παρ Μαϊ 05, 03:42:45 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ο Μπεζος ειναι απο αλβανογραικο πατερα που παντρευτηκε Κουβανη στην Αμερικη. Ειναι πληρως εξαμερικανισμενος. Οσοι εχουν το ιδιο επωνυμο ή παραλλαγες του,βουλευτης Μπεζας,δικηγορος Μαντελα Μπιζος ,ειναι γραικοποιημενοι αλβανοι.

Παρ Μαϊ 05, 03:43:38 μμ 2006  
harry reloaded said...

Το καταστημα του Μηνα ειναι μακραν το ωραιοτερο στη Μυκονο,ο ιδιος εχει οντως καλλιτεχνικη φλεβα,αλλα ιδεολογικα ειναι ελληνιστης-νομιζει οτι ειναι αρχαιος,ενω ειναι γιος αλβανογραικου στρατιωτικου.

Παρ Μαϊ 05, 03:47:54 μμ 2006  
Vrennus said...

This post has been removed by the author.

Παρ Μαϊ 05, 04:04:36 μμ 2006  
Vrennus said...

antidoto said...

Σε ενα σημειο της ομιλιας του o Steve Jobs αναφερει [...] "...when they viewed the cells under a microscope the doctors started crying..."

Προφανώς οι γιατροί του Jobs έβλεπαν για πρώτη φορά καρκινικά κύταρα στο μικροσκόπιο - άσε που στο εργαστήριο είχαν καλέσει και την κα Jobs (να επιβεβαιώσει τα ευρήματα;)

Όχι, αυτό δεν είναι παλληκαρίσια στάση, είναι καπηλεία και μόνο αηδία μπορεί να μου προκαλέσει.

Όσο για την Pixar (ΝΔ), ε, όχι ότι είναι και δημιούργημα του Jobs. Δηλαδή, ο Lucas που τη δημιούργησε μπρίκια κολλούσε;

Παρ Μαϊ 05, 04:05:20 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Your time is limited, so don't waste it living someone else's life. Don't be trapped by dogma — which is living with the results of other people's thinking. Don't let the noise of others' opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.
τουτέστιν:ΜΕΤΑNAΣΤΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!

Παρ Μαϊ 05, 04:07:28 μμ 2006  
chris said...

R E V O L U T I O N

Heinz συμφωνώ με τα περί δοξογραφίας. Για τις φιλανθρωπίες θα βρούμε πολλά ακόμη παραδείγματα, τον Carnegie (ένα τομάρι και μισό) λ.χ. Η στάση απέναντι στην καινοτομία είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Αξίζει να γραφτούν πολλά ποστ για αυτό. Θα ήθελα όμως για χάρη της συζήτησης να παραθέσω και εγώ δύο ονόματα και ας σκεφτεί ο καθένας ό,τι θέλει: Richard Stallman και Linus Torvald.Νομίζω ότι η περίπτωσή τους είναι πολύ πιο διαφωτιστική για τον τρόπο με τον οποίο προκύπτουν οι τεχνολογικές καινοτομίες και τον τρόπο που "προοδεύει" η επιστήμη. Ο Γκέιτς είναι άξιος συγχαρητηρίων για το φιλανθρωπικό του έργο. Ο Αλογοσκούφης που "έκλασε" του ς έλληνες λινουξάδες και υποκλήθηκε στην αυθεντία της μάικροσοφτ είναι απλώς α χ α ρ α κ τ ί ρ ι σ τ ο ς ! Έχει σημάσια η οπτική γωνία. Το τελευταίο γιατί στο ποστ γίνεται (νομίζω) κάποια νύξη περί ακαμάτηδων ελλήνων...

Παρ Μαϊ 05, 04:08:14 μμ 2006  
Vrennus said...

Nikos Dimou said...

Κανένας άνθρωπος δεν είχε τόσα σημαντικά επιτεύγματα μαζεμένα σε μία ζωή.

Λοιπόν: Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Καρτέσιος, Ντα Βίντσι, Νεύτωνας, Γκάους, Καντ, Μότσαρτ, Αινστάιν κλπ. κλπ. κλπ. Μήπως υπερβάλλετε;

Παρ Μαϊ 05, 04:16:02 μμ 2006  
pagis said...

Μα η καινοτομία της Pixar, για τις αρχές του 90 ήταν τα ρεαλιστικά γραφικά (δές renderman) πριν από αυτό μιλούσαμε για ... κινούμενα σχέδια. Η SG είχε και αυτή την τεχνολογία αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά.

Παρ Μαϊ 05, 04:16:27 μμ 2006  
synas said...

Έχει κανένας άλλος την αίσθηση, πως συχνά ευφυείς άνθρωποι καταστρέφονται (ή αυτοκαταστρέφονται), ενώ προοδεύουν πολλές μετριότητες;
Πως οι μετριότητες -ίσως από αντίδραση προς τη μετριότητα τους- θέτουν στόχους και τους παλεύουν (ακόμα και σε τομείς όπως η τέχνη), ενώ οι ευφυείς αναλώνονται σ’ ένα δια βίου ψάξιμο «τι, διάολο, έχει νόημα σ’ αυτήν τη ζωή»;

Παρ Μαϊ 05, 04:19:13 μμ 2006  
pagis said...

@ chris

Oi Stallman, Linus, T. Berners-Lee και πολλοί άλλοι δεν έγιναν πλούσιοι και μάλλον δεν έχουν φιλοδοξίες για "εξουσίες".

Παρ Μαϊ 05, 04:31:01 μμ 2006  
andiopi said...

"Προς επίρρωσιν των όσων γράφω, πιστεύετε ότι στην Ελλάδα δεν γεννιούνται Steve Jobs;"
@ Για να υποστηρίζατε όσα λέτε και να τα επιρρωνύατε (επί το νεοελληνικότερον, καλό θα ήταν να μας δίνατε και έναν κατάλογο με ονόματα.
Μήπως να αρχίσετε να θυμάστε τους εν Γαλλία τον 20ο αιώνα έλληνες φιλοσόφους; Είναι βέβαια και τόσοι άλλοι στην Ευρώπη και Αμερική (όχι μόνο φιλόσοφοι).
Είναι παρήγορο να μιλάμε για καρπούς και αναγκαιότητες ορισμένων εποχών. Ολες οι εποχές έχουν να επιδείξουν κάποια πρωτοπόρα μυαλά, κάποιους εμνευστές. Αναφέρω τους πορτογάλλους ή όσους με πορτογαλλική και ισπανική σημαία ανακάλυψαν κάτι, σε μια πολύ, μα πάρα πολύ σκοτεινή εποχή που ήταν η Ευρώπη τα τέλη του 15ου αιώνα και η Ισπανία τουθ Φερδινάνδου και της Ισαβέλας.

Παρ Μαϊ 05, 04:39:51 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Vrennus said...
Nikos Dimou said...

Κανένας άνθρωπος δεν είχε τόσα σημαντικά επιτεύγματα μαζεμένα σε μία ζωή.
Λοιπόν: Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Καρτέσιος, Ντα Βίντσι, Νεύτωνας, Γκάους, Καντ, Μότσαρτ, Αινστάιν κλπ. κλπ. κλπ. Μήπως υπερβάλλετε;"

α) λάθος μου - εννοούσα σύγχρονος

β) επιτεύγματα: προσοχή στη λέξη - αυτοί που αναφέρετε είχαν επιτυχίες - θεωρίες - αλλά όχι επιτεύγματα.

Η Pixar επί Lucas δεν είχε επιτυχίες - γι αυτό και την ξεφορτώθηκε. Απογειώθηκε επί Jobs.

Παρ Μαϊ 05, 04:51:09 μμ 2006  
synas said...

Παρ’ όλ’ αυτά αναρωτιέμαι όμως, γιατί ενώ μια παρέα στο Κολωνάκι του ’60 π.χ. έβγαζε μεγάλους σκηνοθέτες, ηθοποιούς, ζωγράφους, συγγραφείς κλπ κλπ, σήμερα δεν υπάρχει ούτε έμπνευση, αλλά ούτε καν παρέες;
Και γιατί κυνηγούσαν τότε με τόση ευκολία και άδειες τσέπες τα όνειρά τους στο Παρίσι και σ’ όλον τον κόσμο, ενώ σήμερα για το παραμικρό «οραματάκι» θεωρούμε, πως χρειαζόμαστε τεράστια κεφάλαια για backup;
Δεν είναι και λίγο συγκυριακά όλ’ αυτά;
Δεν επικρατούσε τότε το «θέλω», ενώ σήμερα το «μπορώ» ή μάλλον το «δεν μπορώ»;

Παρ Μαϊ 05, 04:55:39 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

synas είπες: Έχει κανένας άλλος την αίσθηση, πως συχνά ευφυείς άνθρωποι καταστρέφονται (ή αυτοκαταστρέφονται), ενώ προοδεύουν πολλές μετριότητες;

Οι μετριότητες στην πατρίδα μας έχουν ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα:

Δεν έχουν τη διορατικότητα να δουν τη λάθος κατεύθυνση.

Αρα δεν αμφισβητούν και δεν αντιδρούν.

Αρα δεν κινδυνεύουν να τους φάει η μαρμάγκα της αμφισβήτησης.Ακολουθούν το ρεύμα και είναι πάντα στον αφρό.

Σε κοινωνίες σαν τη δική μας, που δεν προορίζονται να αλλάξουν τον κόσμο αλλά μόνο να τον αντιγράψουν, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να μην είσαι μέτριος.

Παρ Μαϊ 05, 04:59:28 μμ 2006  
enteka said...

«Ο θάνατος είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η καλύτερη επινόηση της ζωής. Είναι ο καταλύτης της ζωής». - Ακριβώς

Παρ Μαϊ 05, 05:04:50 μμ 2006  
Vrennus said...

Nikos Dimou said...

β) επιτεύγματα: προσοχή στη λέξη - αυτοί που αναφέρετε είχαν επιτυχίες - θεωρίες - αλλά όχι επιτεύγματα.

Επιτεύγματα είναι, υπό αυτό το πρίσμα, μόνο οι επιχειρηματικές κινήσεις; Τα έργα το ΝταΒίντσι, του Μότσαρτ, του Πικάσσο δεν είναι επιτεύγματα. Τελος πάντων.

Η Pixar επί Lucas δεν είχε επιτυχίες - γι αυτό και την ξεφορτώθηκε. Απογειώθηκε επί Jobs.

Παραθέτω από την wikipedia: "After years of remarkable research success, and key milestones in films such as Star Trek II: The Wrath of Khan and Young Sherlock Holmes, the group was purchased in 1986 by current Apple Computer CEO Steve Jobs" (η υπογράμμιση δική μου).

Τέλος πάντων, ας υπάρχουν ως παραδείγματα οι Jobs και Gates κλπ. Αλλά, πρώτον, να μην παραγνωρίζουμε εκείνους τους επαναστατες που είτε δεν επεδίωξαν είτε δεν κατάφεραν να γνωρίσουν ανάλογη προβολή. Και δεύτερον, κακά τα ψέμματα, Gates ή Jobs άντε να βγουν δυο - τρεις τη δεκαετία. Ολοι υπόλοιποι "θα φάνε χώμα" - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αξίζουν κιόλας.

Παρ Μαϊ 05, 05:05:42 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@synas,συμφωνω.Μαλιστα σημερα που εχουμε σχεδον ολα τα μεσα τα τεχνολογικα,για να "κουνησουμε καταστασεις"..........μας λειπει ομως ο πονος,το πεισμα,η φτωχεια της γενιας του 60....stay hungry!...πώς;....
stay foolish!..πώς;..οταν οι καθηγητες μας
"τα ξερουνε ολα".....

Παρ Μαϊ 05, 05:06:36 μμ 2006  
J95 said...

Οσο για τον Bill Gates να συμπληρώσω τα εξής:
Αυτά που κάνει ο άνθρωπος αυτός για την ανθρωπότητα πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε ότι το να έχουμε τα windows όχι νόμιμα είναι τουλάχιστον ιεροσυλία και θα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε.
Επίσης κάτι άλλο που κάνει.
Οπου βρει (πλειστηριασμούς κλπ) ελληνικές αρχαιότητες που μας έχουν ενδεχομένως κλαπεί, τα αγοράζει και μας τα δωρίζει!


Αυτό δεν είναι τίποτα. Εγώ άκουσα ότι θεραπεύει τυφλούς με το άγγιγμά του. :P

Παρ Μαϊ 05, 05:10:13 μμ 2006  
heinz said...

@ΝΔ

Τώρα που το ξαναδιαβάζω το post, βλέπω και μιαν άλλη πλευρά σας:

Πολύ γυάλισμα του αρχηγού, διαφημιστής, θριαμβευτικός δημεγερτικός λόγος...

Κάτι μου θυμίζει....
κάτι μου θυμίζει...

δε σας λένε Λαλιώτη ε??????

(ναι ξέρω, γυαλίζει το μάτι μου)

:-)

Παρ Μαϊ 05, 05:12:21 μμ 2006  
neuron2 said...

ND said...

To ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει ήδη προικοδοτηθεί με δύο δις $ και ο Gates έχει δεσμευθεί ότι θα του μεταβιβάσει το 95% της περιουσίας του.

To pote tha ginei omos to exete akousei ? Nomizw meta to thanato tou (isos kano kai lathos). Alla auto vevaia den anairei to gegonos oti einai filanthropos.
Auto pou ithela na rotiso einai to eksis: giati H Microsoft exei ensomatomeno ton internet explorer kai den afinei prosvasi ston open source kodika etsi oste na einai antagonistiki kai sto kato kato na prosferei perissoteri gnosi?
Giati exei mia tasi opoiadipote alli mikri prospatheia ginetai, apo mikres eteries na tis svisei?

Ta paidia tou Linux pos ta dinoun ola free????

Παρ Μαϊ 05, 05:16:26 μμ 2006  
vassiliskou said...

@andiopi, 4:39,

"...@ Για να υποστηρίζατε όσα λέτε και να τα επιρρωνύατε ... blah-blah... blah....και η Ισπανία τουθ Φερδινάνδου και της Ισαβέλας."

Mipos eisai tritodesmitissa-stokos? ti sxesi exeis me to thema?

Παρ Μαϊ 05, 05:18:27 μμ 2006  
George said...

Τι να πούμε
τα είπες όλα ΝΔ

Να προσθέσω μόνο ότι η γυναίκα του Bill Gates δεν είναι από αυτές τις κοκεταρίες που βλέπουμε συνήθως. Έχει σημαντικό έργο πίσω της αλλά λίγοι το ξέρουν (Σε αντίθεση με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα).

Υπάρχουν πολλά τέτοια προφίλ ανθρώπων στην Αμερική που η Ευρώπη (άσε την Ελλάδα) απλώς τους ονειρεύεται.

Παρ Μαϊ 05, 05:26:49 μμ 2006  
Axuro said...

Μια "απάντηση" στον Νίκο Δήμου. Με ονείδίζετε κ. Δήμου ότι εγώ βρίζω και εσείς απαντάτε; Μιλάτε εσείς για βρίσιμο; Εγώ μίλησα για το "μίασμα" του χριστιανισμού; Εγώ έχω καταφερθεί με τον πιο χυδαίο και πρόστυχο τρόπο εναντίον των της Εκκλησίας, των λειτουργών της και των πιστών της; Εγώ επέτρεψα τις πιο σιχαμερές και αφόρητες ύβρεις για το πρόσωπο του Χριστού να παραμένουν στο blogg μου σε περίωπτη θέση; Υπερσπαιζόμενος μάλιστα το δικαίωμα του συντάκτη των κειμένων αυτών να βιάζει με τον πιο αηδιαστικό τρόπο τις συνειδήσεις εκατομμυρίων χριστιανών; Όχι, κ. Δήμου, εσείς βρίζετε και εγώ απαντώ. Και φυσικά δεν ανέχομαι να υβρίζεται δημόσια το πρόσωπο του Θεού μου, χώρις κανείς να ενοχλείται από αυτό. Αν μή τι ά΄λο, έχω κάθε δικαίωμα να καταγγείλω την χυδαιότητά σας, όσο είναι ακόμη καιρός. Γιατί, φυσικά, όταν έλθη ο αντίχριστος τότε εσείς θα έχετε το πάνω χέρι απόλυτα. Αλλά για πολύ πολύ λίγο, σας βεβαιώνω... Όσο για τις απόψεις σας περί... μυθικών πυθαγορείων, σας παραδίδω απλά στην χλέύη των ειδικών και κάθε καλλιεργημένου ανθρώπου. Όσο για την απίστευτη συκοφαντία σας ότι ο χριστιανισμός μισεί το σώμα, αντί οποιασδήποτε άλλης απαντήσεως θα σας πω ότι το μισεί τόσο, ώστε να διδάσκει ότι το σώμα είναι φτιαγμένο με τα χέρια του ίδιου του... Θεού!

Παρ Μαϊ 05, 05:27:59 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Η ομιλια του Jobes μια χαρα-προθερμανση ακουγεται για "εισβολη" του στην Πολιτικη;;Next president!και για τον Gates δεν λενε;
Σιγά τι παραπανω εχει ο Berlusconis?

Παρ Μαϊ 05, 05:28:27 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Ta paidia tou Linux pos ta dinoun ola free????

Στο μαγικό κόσμο του software, δωρεάν κυκλοφορεί (συνήθως) ότι δεν μπορεί να πουληθεί.

Εαν το linux κυκλοφορούσε σε τιμές ανάλογες των προγραμμάτων της microsoft δεν θα το αγόραζε ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέωωωω όπως μας υπενθυμίζει γνωστή αοϊδός..

Παρ Μαϊ 05, 05:36:11 μμ 2006  
synas said...

Γνώρισα πρόσφατα μία γυναίκα, που παντρεύτηκε έναν Τεξανό πετρελαιοέμπορα (πώς λέμε λαχανέμπορα), τον χώρισε, του πήρε τη μισή του περιουσία και επιδόθηκε στις φιλανθρωπίες. Ναι, υπάρχουν πολλά τέτοια προφίλ στην Αμερική.
Μόνο μην σου τύχει να πεινάσεις εκεί. Γιατί, πού να τρέχεις να τις βρεις αυτές τις κυρίες; Δεν κυκλοφορούν όπου κι όπου…
Ενώ, τουλάχιστον στην Ελλάδα θα σου δώσει κι ο ημι-άπορος να φας.
Να μη λέμε μόνο τα στραβά…

Παρ Μαϊ 05, 05:37:21 μμ 2006  
emfortos said...

@ ΝΔ κ "ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ"

Φευγαλεα παρακολουθω το blog, αλλα λυσσαλεα επιθυμω να γραψω, για να νιωσω την αχνα κ την αυρα του νου κ της καρδιας σας.

Σπανια μπορω να προσθεσω στο πληρες σχολιο του ΝΔ. Η πληροτητα ομως, μαζι με το ενδιαφερον καθε φορα θεμα κ με την ευθυβολη κ λογοτεχνικη γραφη με παντα παροντα το στοχασμο κ τον ανατρεπτικο νεανισμο κ το ωριμο σοφο επιστεγασμα,
ειναι που σπρωχνει την ψυχη μου κ το νου να τρεχουν στο κατοπι του

Και εδω ειναι μεγαλη η συμβολη των "συνενοχων" σχολιαστων που κρατανε τα επιπεδα ψηλα, με τασεις φυγοκεντρες κ κεντρομολες στη νοηματικη προσεγγιση του σχολιου
αλλα κ με γλαφυρο υφακι δινουν στον οικοδεσποτη τη ευκαιρια να "εκτιθεται" σε αμεσο χρονο μπροστα μας [Μην το προσπερνατε αυτο]

Σκορπιες σκεψεις λαχανιαζοντας:

Μεγαλα τα γυρισματα της ζωης σε πολλους κ γι'αυτο δεν εχουν θεση οι γενικευσεις. Υπαρχουν πολλα προβληματα σε παιδια "χωρις" οικογενεια αλλα να τα δυναμικα ατομα Μηπως μερικες φορες η παραδοσιακη οικογενεια ειναι πιο ψυχρη απο μια ζεστη ιδρυματικη αγκαλια;

Πως ο χαρακτηρας του παιδιου διαμορφωνεται στις οποιες συνθηκες;
κ πως αυτος επηρεαζει την εξελιξη της ζωης του ατομου; γιατι ο λαος μας ειναι ευσυγκινητος κ ισως φοβικος;


Tι εχει να κανει με την ευκολια επιχειρηματικης δρασης κ αναπτυξης στον δυτικο κοσμο;
Και εκεινη η προσφορα των πλουσιων οπως ο Gates ή οι δικοι μας ευεργετες[ Ζαππας,Τοσιτσας,Ωνασης] γιατι να αντιμετωπιζεται καχυποπτα;

Παλι το μεγα ερωτημα των πτυχιων ως προσοντων. Αλλα κ τουτα τα δικα μας τα ΑΕΙ κ ΑΤΕΙ! τι πικρα;;
Και το κομπλεξ κ η πονηρια της ελληνικης κοινωνιας να παρει το παιδι πτυχιο να πιαστει απο κρατικο ντουλαπακι;


Και το μεγαλο παλι ερωτημα:

Τι θα γινει με αυτο το θανατο ρε παιδια; Ε ! δδασκαλε;
Πως θα τον "στειλλουμε;;;"

Παρ Μαϊ 05, 05:42:41 μμ 2006  
neuron2 said...

Kala esy Axuro eisai allou. Sthn karakosmara sou

Παρ Μαϊ 05, 05:43:07 μμ 2006  
Anula said...

καπου διαβασα σημερα σχετικα με αυτη την ομιλια :

The best speech writers money can buy...

φαρμααααααααακι, but could be true eh

Παρ Μαϊ 05, 05:48:11 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Mηπως οι Λινουξαδες ειναι αναρχικοι;
τα κανουν ολα για τη δοξα;..
Ας απαντησει ενας Πινγκουίνος!

Παρ Μαϊ 05, 05:51:56 μμ 2006  
andiopi said...

Προς τον "φωστήρα" vassiliskou:
Εάν διάβαζες τα πιο πάνω σχόλια θα καταλάβαινες. Το σχόλιο αποτελούσε απάντηση σε άλλο αρκετές ώρες πριν, όπως θα αντιλαμβανόσουν εάν πρόσεχες.
Ερωτώ: Μόνον οι τριτοδεσμήτες είναι σε θέση να γνωρίζουν ιστορία;
Γιατί ο χαρακτηρισμός "στόκος"; Πως το κατάλαβες;
Καινούργια είμαι στο blog και σέβομαι τον οικοδεσπότη μας. Δεν ήξερα ότι γράφονται και τέτοια... ολίγιστα! (οχι!! δεν είμαι τριτοδεσμήτισσα!!)

Παρ Μαϊ 05, 05:54:21 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

H χειρότερη κατάρα της εποχής μας:
>...που να σου καείτο i-pod!!!

Παρ Μαϊ 05, 05:56:55 μμ 2006  
apousia said...

@harry
Τώρα διάβασα τα σχόλια του χτεσινού post και είδα πως αρρώστησες.
Δε ''δένει'' με το προφίλ σου,να πιστεύεις στο μάτιασμα.
Αν πάλι ήσουν τόσο άσχημα που πίστεψες,ΔΕΝ ήμουν εγώ!
Εγώ σου στέλνω τις πιο ζεστές ευχές μου!
Κι αν γράψεις βιβλίο ''Η ψυχοπαθολογία της γραικιάς'',θα το πάρω πριν βγει στις προθήκες!
Περαστικά,από καρδιάς!

Παρ Μαϊ 05, 06:05:18 μμ 2006  
vassiliskou said...

@andiopi, 5:54,
"...Eαν διάβαζες τα πιο πάνω σχόλια blah-blah-blah..."

Ego diavazo, esy den katalavaineis... (ase pou den ksereis kan to protokollo, pos na apandas gia na min psaxnetai o allos pano-kato)

San kalo koritsaki, pigaine na diavseis OLO TO 4-MHNO ton posts toy Dimou kai meta ela na kaneis kai sxolia- den ksereis oti gia kathe enan pou bainei edo mesa yparxoun ki alloi 20 poy diavazoyn alla den bainoyn? Esy vlepeis monon kati koritsakia aftes tis meres na spane plaka epipedou 20-xronou, kai diaforous na ta ksesynerizondai...

Pigaine piso, apo tin arxi, na deis TI ANTHROPOI exoun graspei edo mesa kai meta ta yfakia, katalaves?

Pao stoixima oti den ksereis kan ti vasiki 10-ada... Den einai na sevesai monon ton oikodespoti, alla kai aftous pou exoun faei ores sto pliktrologio...

Oxi tipote, fainesai ki eksypni...

Den tha epanertho - yparxoun ki alla pio simandika, andi(l)opi...

Παρ Μαϊ 05, 06:05:25 μμ 2006  
synas said...

Ξέρω, καθένας με την τρέλα του, αλλά θα ήθελε ή θα μπορούσε κανείς να μου απαντήσει, αν ισχύει το: Δεν υπάρχει «δεν μπορώ», υπάρχει «δεν θέλω»;
Και το «δεν θέλω» δεν αποτελεί κι αυτό μία εγγενή αδυναμία;

Παρ Μαϊ 05, 06:22:53 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Steve Jobs: ο άνθρωπος που δεν θα μπορούσε να υπάρξει στην Ελλάδα.


Αντίθετα με τις ελληνικές αντιλλήψεις, πιστεύω ότι η επιχειρηματικότητα εμπεριέχει έντονα το στοιχείο της δημιουργικότητας.

Ένας, κατά τη γνώμη, σπουδαίος και δημιουργικός Ρωμιός -κανονική ελληνόφατσα- η βασική αρχή του οποίου είναι "ποτέ μην κάνεις δουλειές στην Ελλάδα είναι ο ...

Στέλλιος Χατζηιωάννου

("Το μέλλον της Αγγλίας" είπε στο επετειακό αφιέρωμα του ecommunist (lol)για το Ηνωμένο Βασίλειο το 2005 "ανήκει σε αυτούς που μιλάνε σπαστά Αγγλικά και έχουνε σκουρο δέρμα")

"Το μόνο πράγμα που μου λείπει από την Ελλάδα" είπε "είναι η ΑΕΚ" (σ.σ. κανείς δεν είναι τέλειος!)


Αν ο ΝΔ τον γνωρίζει προσωπικά, θα του πρότεινα να προσπαθήσει να τον πείσει να αγοράσει την ΑΕΚαρα(;... για να δείτε και εσείς μιαν άσπρη ημέρα!!!


Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά δεν το ξέρει ακόμα!

Το ξέρουν όμως οι Αγγλοσάξωνες και για αυτό τους... απορροφούν!

Πρώτη μούρη είναι στην Αγγλία ο Στελλάρας και εδω...

Παρ Μαϊ 05, 06:25:19 μμ 2006  
Anula said...

οσο περναν τα χρονια τα πανεπιστημια ειτε θα πεθαινουν ειτε θα αλλαζουν σκοπο και περιεχομενο, βλεπω μεσω ιντερνετ οτι ηδη τα αμερικανικα (και καποια βρεττανικα) πανεπιστημια πρωθουν ενναλακτικα και ελευθερων σπουδων προγραμματα για μπατσελορ και μαστερς. Κοκτευλ γνωσεων εχει γινει το θεμα, φτιαξε σου λεει, το δικο σου ποτο. Ειναι μια ενδιαφερουσα πλαστικη στην γνωση αλλα οπως ξαναπαμε, μηπως οδηγει στον πολυμαθη ηλιθιο?

ειναι η τεχνολογικη και business παιδεια η πιο καλη λυση τη σημερον ημερα? ολοι φαινεται να απορριπτουν τους/τις ...τριτοδεσμητες/σσες!!!

Αnula, 20xrono koritsaki

Παρ Μαϊ 05, 06:26:52 μμ 2006  
chris said...

emfortos:
"δινουν στον οικοδεσποτη τη ευκαιρια να "εκτιθεται" σε αμεσο χρονο μπροστα μας [Μην το προσπερνατε αυτο]"

Ίσα ίσα. Για αυτό "γουστάρω" τον μπλογκοδεσπότη. Κάποια στιγμή θα εξομολογηθώ πόσο και πώς με έχει βοηθήσει το συγκεκριμένο μπλογκ στη δουλειά μου. Είμαι επιπλέον βέβαιος ότι ο ΝΔ γνωρίζει - έως ένα βαθμό - τις συνέπειες του εγχειρήματος.

Εργοτελίνα said:

" Mηπως οι Λινουξαδες ειναι αναρχικοι;
τα κανουν ολα για τη δοξα;..
Ας απαντησει ενας Πινγκουίνος!"

Θα μιλήσω σαν χρήστης, όχι σαν προγραμματιστής. Πιστεύω ότι αξίζει να υποστηρίξει κανείς τη βασική τους υπόθεση, ότι δηλαδή το ίντερνετ και το λειτουργικό σύστημα πρέπει στην εποχή μας να θεωρηθεί αγαθό πρώτης ανάγκης, όπως το νερό που πίνουμε, ο αέρας που αναπνέουμε, οι ιδέες που παράγουμε, η γλώσσα που μιλάμε. Και για αυτό πρέπει να έχουν όλοι όσοι το επιθυμούν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. Οι ιδεολογικές προϋποθέσεις και οι ιδεολογικές συνέπειες του "ανοιχτού κώδικα" είναι σε σημαντικό βαθμό άσχετες προς τις πραγματικές συνθήκες που δημιουργούνται. Θα έλεγα λοιπόν ότι σήμερα το τοπίο κατακλύζεται από μια ιδιοκτησιακή αντίληψη των πραγμάτων (i.e. αυτό που ανακάλυψα είναι δικό μου, οπότε η χρήση του από εσάς θα σας κοστίσει) και ότι το αντίπαλο δέος (i.e. το ίντερνετ και το λειτουργικό σύστημα ως δημόσιος πόρος) αποτελεί την εξαίρεση (κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη σημερινή πραγματικότητα - για αυτό άλλωστε έχει σαρώσει ο καλοκάγαθος γίγαντας τον κόσμο). Θα ήταν μονομέρεια να αγνοήσουμε είτε τον ένα πόλο (ιδέες, ιδεολογίες) είτε τον άλλο πόλο (πραγματικότητα). Εγώ παρεμπιπτόντως δεν είμαι αναρχικός ούτε σκοτίζομαι για τη δόξα.

Παρ Μαϊ 05, 06:28:24 μμ 2006  
pagis said...

Yosemite Sam said...

...Εαν το linux κυκλοφορούσε σε τιμές ανάλογες των προγραμμάτων της microsoft δεν θα το αγόραζε ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέωωωω όπως μας υπενθυμίζει γνωστή αοϊδός..

Kai alli mia mas leei "the best things in life are free"

Παρ Μαϊ 05, 06:29:28 μμ 2006  
heinz said...

@BadlyDrawnBoy

Στη φωτό είναι ο Χατζηιωάννου??????

Γιατί εμένα μου φαίνεται φτυστός ο Θείος Turing (πως λένε μερικοί ο "Θείος" Πλάτων...)

Παρ Μαϊ 05, 06:32:12 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Mια επίκαιρη ελληνο-αμερικανικη Συγκριση…Μαρία-Σακης!
H πρωτη είναι Ηθοποιος,Δημοσιογραφος,Παραγωγος,Διαχειριστρια του εαυτου της.Ο Δευτερος just Grecopop-singer..εκτος από Επικοντιστης.Ενα μηνα να κατσει η Μαρια στην Ελλαδα,θα μιλαει καλυτερα ελληνικα από το Σακη…τον οποιο μανατζαρει βεβαια ο Ψινουτσικος…((Μαρια Μενουνος:Η Γυναικα που δεν θα μπορουσε να γεννηθει στην Ελλαδα…

Παρ Μαϊ 05, 06:32:21 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@chris..προσφατα διαβασα στο Εψιλον για την Επανασταση του Λινουξ και κατεληγε οτι αναμεσα στους αριθμους και τους κωδικες χρειαζονται ενα Λενιν
να επικοινωνησουν με τις μαζες.
Η "ιδεολογια" των χακερ δεν νομιζω οτι τους βλαπτει.Αντιθετα τους δινει πιστη στον ελεθερο,ανοιχτο κωδικα και κοσμο που ονειρευονται..

Παρ Μαϊ 05, 06:37:25 μμ 2006  
heinz said...

@BadlyDrawnBoy

Α, στραβομάρα...

Τώρα είδα το όνομα του αρχείου, είναι πράγματι ο Θείος Alan.

Παρ Μαϊ 05, 06:44:06 μμ 2006  
heinz said...

@yosemite sam

Το κλασικό, για να δεις πως σκέφτονται (-όμαστε): The cathedral and the bazaar

Παρ Μαϊ 05, 06:47:00 μμ 2006  
synas said...

Μήπως τελικά στην Ελλάδα δεν θέλει κανείς τίποτα, γιατί βλέπει, πως όλοι οι ξένοι «σκοτώνονται» σ’ όλη τους τη ζωή για να μπορέσουν να ζήσουν τα τελευταία τους χρόνια σ΄ έναν τόπο σαν την Ελλάδα;
Μήπως η κατάρα της Ελλάδας είναι η ομορφιά της;

Παρ Μαϊ 05, 06:47:27 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

pagis said:the best things in life are free

Δεν έχω καμμία απολύτως διάθεση να συμμετάσχω σε ένα μπλογκοκαυγά του τύπου linux vs windows.

Δηλώνω οπαδός της χρηστικότητας και μόνο.Εαν πρόκειται να είναι το linux που θα μου την προσφέρει κανένα προβλημα.Μέχρι στιγμης δεν τόδαμε.
(Και μάλλον δεν θα το δούμε.)

Οσο για το απόφθεγμα προφανώς δεν εμφανίστηκε με αφορμή το Linux.

Αλλα είχε στο νού του ο ποιητής..

Παρ Μαϊ 05, 06:48:28 μμ 2006  
Anula said...

οι αμερικανοι εχουν το σωστο mindset ,ολα απο εκει ξεκινουν,χεχ, ουτε ΚΑΝ απο την ακαδημαικη γνωση.

μου κανει εντυπωση οτι η Νασα ασπαζεται πρωτοποριακες ερευνες φοιτητων και οσες θελει τις αναπτυσεει οσες οχι τις απορριπτει και τελειωνει εκει το ζητημα

υπαρχει μια ανοιχτοσυνη στην ακαδημαικη ζωη της αμερικης και μαλιστα στο επιστημονικο επιπεδο οπου διαφοροι κατατρεγμενοι του "παλιου κοσμου" (ευρωπη, ρωσσια) διαπρεπουν

δεν πρεπει ομως να εστιαζουμε στο οτι αυτοι ,τα ατομα αυτα , διεπρεπουν αλλα στο ΠΩΣ διαπρεπουν, ποιος τους αναδυκνεει, ποιο ΣΥΣΤΗΜΑ εχει τετοιο μηχανησμο που επιβραβευει παντος ειδους νεανικη ευρηματικοτητα

αλλη μαγικη λεξη, ευρηματικοτητα
(πολημηχανε Οδυσσευς)

υποτιθεται οτι η ευρωπη αυτη τη στιμη προσπαθει να κρατησει τους ευρωπαιους επιστημονες εδω μεσω ερευνητικων -και καλα- προγραμματων (αστεια σε σχεση με τα αμερικανικα) ,γιατι αρκετοι πανε για σπουδες ηπα και μενουν εκει μετα!

ξερετε αυτον τον φυσικοχημικο (νομιζω) που ειναι ελληνας και αφου διεπρεψε εκει γυρισε στην ελλαδα μονιμα και του αρνηθηκαν θεση στο ελληνικο πανεπιστημιο?

τωρα διδασκει σε ιδιωτικο αμερικανικο κολεγιο της αθηνας...

Anula η Αν-Αναρχική

Παρ Μαϊ 05, 06:49:19 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

@ heinz

Δεν είναι ο στέλλιος αλλά αυτός που τον υπέβαλαν σε ορμονική θεραπεία με οιστρογόνα για να του πέσει η λιμπιντο και να γίνει άντρας-άντρας. Μετά έφαγε μισό μήλο και μπήκε ολόκληρος σε μαονένιο ξύλο!


'Ολα τα βρίσκεις πάντως! Δε σε ξεφεύγει τίποτα.

Παρ Μαϊ 05, 06:50:53 μμ 2006  
synas said...

Μήπως έχουμε στην Ελλάδα the best things in life for free;

Παρ Μαϊ 05, 06:52:04 μμ 2006  
pagis said...

@ εγροτελινα ...

Το linux επανάσταση και χάκερς; νομίζω ότι το Έψιλον είναι λάθος.

Παρ Μαϊ 05, 06:54:41 μμ 2006  
MainMenu said...

Μα τι αντιφατικότητα...

Από τη μια λέει μείνετε πεινασμένοι κι από την άλλη πάνε και δίνουν λεφτά στην αφρική να μην πεινάνε...

εγώ λέω

μείνετε χορτάτοι, μείνετε παλαβοί!

Παρ Μαϊ 05, 07:00:48 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@pagis..απο χακερς νομιζω ξεκινησε.Και επειτα ο ορος χακερ εχει και τη σημασια του δημιουργικου δαιμονιου προγραμματιστη

Παρ Μαϊ 05, 07:08:20 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Μήπως έχουμε στην Ελλάδα the best things in life for free;

Μήπως η κατάρα της Ελλάδας είναι η ομορφιά της;


Ολο απορίες είσαι σήμερα synas.

Μήπως πρέπει να σε αναλάβει ο axuro που τάχει όλα λυμένα;

Παρ Μαϊ 05, 07:08:38 μμ 2006  
harry reloaded said...

Το χθεσινο περι ματιασματος ηταν χιουμοριστικο,δεν επιτιθεμαι & δεν δυσφημω κανεναν,μονο αντιδρω σε οσους με βριζουν. Το νοημα του σημερινου ποστ ειναι οτι τετοιες μορφες καταφεραν να συγκεντρωσουν εκ. & να δινουν δουλεια σε χιλιαδες,αν προσφερθουν στη νεολαια σαν υποδειγματα,τοτε μπορει να εχουμε & ρωμεικες εκδοσεις τους υπο κλιμακα 1 προς...κατι. Ντοπιες παραλλαγες ειναι & ο Γεραρδος του Πλαισιου ή ο Κοκκαλης της Ιντρακομ.

Παρ Μαϊ 05, 07:09:49 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

heinz με στελνεις να διαβάσω κατεβατά για να με πείσεις ότι;

Παρ Μαϊ 05, 07:21:53 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@synas..Μήπως έχουμε στην Ελλάδα the best things in life for free;

Μήπως η κατάρα της Ελλάδας είναι η ομορφιά της;
Ηλιος,Θαλασσα,Τουρισμος,Οικογενεια,Δημοσιο
Ola free!!

Παρ Μαϊ 05, 07:22:24 μμ 2006  
Anula said...

autodimiourgitos ine o kokkalis? den ehi pai kolegio? akusa oti ta prota tu lefta ta ekane pulontas plirofories stin Stazi alla den pisteuo tis efimerides kai poli

Παρ Μαϊ 05, 07:29:31 μμ 2006  
Anula said...

to proigumeno post mu apeuthinetai ston harrys

Παρ Μαϊ 05, 07:30:33 μμ 2006  
cocteau_twin said...

"Ο Steve Jobs έχει αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων περισσότερο από πολλούς ακτιβιστές και επαναστάτες"
Να με συγχωρέσει ο φίλτατος Νίκος Δήμου αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω κάποιον που τελειοποίησε μια τεχνολογική μέθοδο, όσο "επαναστατική" κι αν είναι αυτή (και από την οποία έχει φτιάξει άλλωστε μια τεράστια περιουσία), με κάποιον άλλο που ορθώνει το ανάστημά του μπροστά σε ένα τανκ, που θυσιάζει τη δική του ελευθερία ή και τη ζωή του για τις ελευθερίες των άλλων, που ρισκάρει την κοινωνική κατακραυγή για τις ιδέες του ή που θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των λιγότερο τυχερών από τον ίδιο. 'Οσο για την παρέλαση αφορητών κοινοτοπιών της λεγόμενης "inspirational" σχολής ("Stay Hungry, Stay Foolish", "if you live your day as if it was your last..." κτλ.) είναι απλώς απόδειξη ότι όσο και να διαπρέψει κάποιος στην τεχνολογία ή τις θετικές επιστήμες, αν δεν έχει κάποιο υπόβαθρο στις λεγόμενες "ανθρωπιστικές" σπουδές (είδος υπό εξαφάνιση πλέον στο σύγχρονο κόσμο), η σκέψη του παραμένει τόσο στεγνή όσο και η κιμωλία στο μαυροπίνακα. Σε περισπούδαστη banalité ο κ. Jobs συναγωνίζεται επάξια τον Paolo Coelho (ελπίζω να μην μας συστήσετε να διαβάσουμε και τα δικά του βιβλία!). Τέλος προτροπές του στυλ "Διαβάστε το - διαδόστε το" ταιριάζουν ίσως σε ινστρούχτορες του μαοϊσμού -λενινισμού ή σε μάρτυρες του ιεχωβά, αλλά πάντως όχι σε έναν υποτιθέμενο "διαφωτιστή".

Παρ Μαϊ 05, 07:30:38 μμ 2006  
vassiliskou said...

ergotelina...

Eisai idi sta 18 comments - sta 21 kaigesai (eleos, min to pas 31!!!)

anula, pare ki esy kammia anasa, eixame ti mary, tora ti valthikate oles sto biri-biri, kollegiako koinoniko sxoliasmo?

(harry se vlepo na eisai deforme simera, giafto, eipame, tis agapame, alla re piadi mou ores-ores... ma 18?!?!?! na'tan i afroditi...)

Παρ Μαϊ 05, 07:33:41 μμ 2006  
ExBerliner said...

Bill Gates και φιλανθρωπίες
Εγώ πάντως όπου ακούω φιλανθρωπίες βγάζω σπυράκια. Δεν ξέρω γιατί αλλά δε μ' αρέσουν. Όσο τον τριτοκοσμικό τον κρατάς ημι-χορτάτο, τόσο δυσκολότερο είναι να γυρίσει να σου δαγκώσει το χέρι. Προτιμώ των τριτοκοσμικό πεινασμένο, μα τόσο πολύ πεινασμένο, που με το που θα με βλέπει θα ορμάει να με φάει και όχι να με γλείφει.

Παρ Μαϊ 05, 07:35:03 μμ 2006  
aphrodite said...

anula, ki esy sta 12...

pou einai i vasiki 10-ada? ligoi monon ekanan mikres emfaniseis.. tha allaxei i vardia? nyxtonei...

Παρ Μαϊ 05, 07:37:28 μμ 2006  
andy dufresne said...

Παρών! Διατάξτε!

Παρ Μαϊ 05, 07:43:34 μμ 2006  
harry reloaded said...

This post has been removed by the author.

Παρ Μαϊ 05, 07:46:28 μμ 2006  
andy dufresne said...

Μήπως είδε κανείς το σύγχρονο έλληνα ευεργέτη;
Τον έψαχνα και στην Ολυμπιάδα, αλλά δε φάνηκε.
Νόμιζα ότι ήθελε να δώσει τ'όνομά του σ'ένα μεγάλο έργο και να μείνει στην ιστορία και ν' απαλύνει λίγο τις τσέπες μας;

Μήπως τον είδε κανείς;

Παρ Μαϊ 05, 07:48:36 μμ 2006  
aphrodite said...

Ελα καλέ μου κι άρχισα να αισθάνομαι λίγη μοναξιά εδώ πέρα (χωρίς παρεξήγηση γλυκά μου γατουλίνια!).
Εμαθες τίποτε για την παρουσίαση? Ψάχνω κάτι ατάκες του Jobs να τις βάλω...

(Την πανοπλία την πήρες από το καθαριστήριο? Μπορεί να τις φάω από τον Βασίλη-κου)
:-)

Παρ Μαϊ 05, 07:49:07 μμ 2006  
mathitis said...

@cocteau_twin..Μην ξεχνας
οτι εκτος απο Διαφωτιστης ειναι και Διαφημιστης!

Παρ Μαϊ 05, 07:50:05 μμ 2006  
harry reloaded said...

Διαβασα & τα νυχτοπρωινα σχολια του προηγουμενου θεματος & παραμενω στις αποψεις μου. Ευχαριστω,αλλα απεναντι σε αγαπητικους δολοφονων,κανεις δεν χρειαζεται υπερασπιση. Οχι κανονι για κουνουπι,ελεγε ο Κομφουκιος.

Παρ Μαϊ 05, 07:50:11 μμ 2006  
Anula said...

cocteau_twin said...

"Ο Steve Jobs έχει αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων περισσότερο από πολλούς ακτιβιστές και επαναστάτες"
--

κοκτο, φανταζομαι ο κυριος δήμου ενδιαφερεται για το αποτελεσμα.

οι επαναστατες και ακτιβιστες, (καλα μην αρχισω τα μπινελικια για τους τελευταους), τι εχουν προσφερει εκ του αποτελεσματος?

ο τσε προσεφερε πολλα μονο ως εικονα στους εμπορους λογης εκπαγλου αισθητικης t-shirts!

με πνιγουν οι τσε, οπου παω τους βλεπω, στην κινα μαθαινω πουλαει πολυ σε φανελακι ο μαο (αυτος παντως ητο αποτελεσματικος εις την εξαφανιση της αρχαιας κινεζικης παραδοσης με τα ομορφα θεατρικα και ρουχα)

και ναι, θα παω 14ο εαν χρειαστει

Παρ Μαϊ 05, 07:51:57 μμ 2006  
mathitis said...

ExBerliner said,Προτιμώ των τριτοκοσμικό πεινασμένο, μα τόσο πολύ πεινασμένο, που με το που θα με βλέπει θα ορμάει να με φάει και όχι να με γλείφει.
Ιδου!η πεφωτισμενη Αριστερα!
Καλο φορουμ by the way..

TON ΑΦΡΙΚΑΝΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑ;;..

Παρ Μαϊ 05, 07:55:25 μμ 2006  
harry reloaded said...

Τωρα προσεξα για Κοκκαλη. Ειναι μεγαλο θεμα & μαλιστα για ποστ ,η φραση " Ειναι οι πλουσιοι κλεφτες ? ". Αν ο συγκεκριμενος ή οποιοσδηποτε εκανε μια αναιμακτη παρασπονδια στα 20 του,δεν πρεπει να τον κυνηγαει για μια ζωη,ουτε να τον χαρακτηριζει. Σε τελευταια αναλυση,τα εθνη & οι φτωχολογιες χρειαζονται ηγεσια,οικονομικη & πολιτικη,οχι φιλοσοφους. Ειναι ουτοπικο να ζητας αγγελους για πλουτοκρατες,το να μην ειναι διαβολοι πρεπει να αρκει.

Παρ Μαϊ 05, 07:57:32 μμ 2006  
aphrodite said...

On innovation & design:

"Innovation has nothing to do with how many R&D dollars you have. When Apple came up with the Mac, IBM was spending at least 100 times more on R&D. It's not about money. It's about the people you have, how you're led, and how much you get it."
-- Fortune, Nov. 9, 1998

"It's really hard to design products by focus groups. A lot of times, people don't know what they want until you show it to them."
-- BusinessWeek, May 25 1998

"It comes from saying no to 1,000 things to make sure we don't get on the wrong track or try to do too much."
-- BusinessWeek Online, Oct. 12, 2004

On fixing Apple:

"It wasn't that Microsoft was so brilliant or clever in copying the Mac, it's that the Mac was a sitting duck for 10 years. That's Apple's problem: Their differentiation evaporated."
-- Apple Confidential 2.0

Great sales-lines:

"Do you want to spend the rest of your life selling sugared water or do you want a chance to change the world?"
-- The line he used to lure John Sculley as Apple's CEO, according to Odyssey: Pepsi to Apple, by John Sculley and John Byrne

"We made the buttons on the screen look so good you'll want to lick them."
-- Jobs, on Mac OS X's Aqua user interface (Fortune, Jan. 24, 2000)

"There are sneakers that cost more than an iPod."
-- On the iPod's $300 price tag, Newsweek, Oct. 27, 2003

"It will go down in history as a turning point for the music industry. This is landmark stuff. I can't overestimate it!"
-- On the iTunes Music Store (iTMS), Fortune, May 12, 2003

"What's new is this amazingly efficient distribution system for stolen property called the internet -- and no one's gonna shut down the internet."
-- On how he sold iTMS to the music industry, Rolling Stone, Dec. 3, 2003

Παρ Μαϊ 05, 08:01:45 μμ 2006  
heinz said...

@yosemite sam

Το "The cathedral and the bazaar" δεν είναι κατεβατό, είναι ε΄να κλασικό κείμενο πλέον, που καταγράφει γιατί το Open Source λογισμικό (bazaar) είναι αναπόφευκτα καλύτερο από το εταιρικό (cathedral). H βασική άποψη είναι ότι 100,000 ζευγάρια μάτια, είναι καλύτερα από 50.

Ενημερωτικά πάντως, αυτό που κάνουμε εδώ, στηρίζεται σε PHP (open source) και MySQL (open source).

Το ίδιο και ποσοστό άνω του 70% των διακομιστών του internet (Apache) και μην αρχίσω τώρα για το γαλλικό δημόσιο κλπ. κλπ.

harry disloaded said..

"...απεναντι σε αγαπητικους δολοφονων"

Αυτό θυμίζει το all times classic "nigger lovers".
Υπάρχουν και εφευρετικά φασιστοειδή. Εσύ στερείσαι και έμπνευσης...

Παρ Μαϊ 05, 08:07:23 μμ 2006  
aphrodite said...

On life's lessons:

"I'm the only person I know that's lost a quarter of a billion dollars in one year.... It's very character-building."
-- Apple Confidential 2.0

"It's better to be a pirate than to join the Navy."
-- Odyssey: Pepsi to Apple

(όπως έγραψε και ο τζιτζίκος με το μωρό -το τόσο όμορφο που είναι σαν ψεύτικο- προηγουμένως)

Taking the fight to the enemy:

"The subscription model of buying music is bankrupt. I think you could make available the Second Coming in a subscription model and it might not be successful."
-- Rolling Stone, Dec. 3, 2003

On Pixar:

"If I knew in 1986 how much it was going to cost to keep Pixar going, I doubt if I would have bought the company."
-- Fortune, Sept. 18, 1995

"I think Pixar has the opportunity to be the next Disney -- not replace Disney -- but be the next Disney."
-- BusinessWeek, Nov. 23, 1998

"Why would I ever want to run Disney? Wouldn't it make more sense just to sell them Pixar and retire?"
-- Fortune, Feb. 23, 2004

Καλός, ε? Πάντως αν δεν είσαι ruthless, τέτοιας εμβέλειας επιχειρηματίας δεν γίνεσαι, δεν πα να σου δίνονται η μία καλή ευκαιρία μετά την άλλη. Χωρίς το "Αργκχ!" (μτφ. "Πίσω & σας έφαγα!) μέσα σου, δε...

http://www.wired.com/news/culture/mac/0,70512-0.html

Παρ Μαϊ 05, 08:13:53 μμ 2006  
heinz said...

Yosemite Sam said...

"Στο μαγικό κόσμο του software, δωρεάν κυκλοφορεί (συνήθως) ότι δεν μπορεί να πουληθεί."

Εγώ πάντως, ζώντας απ' αυτό, θα πλήρωνα και θα ξαναπλήρωνα για το δικαίωμα να αναπτύξω με γλώσσες της open source κοινότητας - μιλάμε για καταπληκτικά εργαλεία. Μόνο που είναι τζάμπα...

Παρ Μαϊ 05, 08:18:35 μμ 2006  
Apostolis said...

N.D. said:Ο Gates είναι ήδη, με τα χρήματα που έχει δώσει, ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας.


Με αυτή την παρατήρηση σεβόμαστε τον Gates για την φιλανθρωπιά του.Κατ'αρχήν πόσο αξιοσέβαστο είναι αυτό? Ένα άτομο που κατα γενική ομολογία τα έχει πετύχει ,στο φιλελεύθερο σύστημα να του δίνετε το δικαίωμα να κάνει ο ίδιος στη συνέχεια καταμέρισμό των κερδών τού βοηθώντας την ανθρωπότητα να λύσει το πρόβλημα της κοινωνικής ανισότητας? Ποιοι απο όλους που πεινάνε θα πάρουν μερίδιο?
Μετά θα πρέπει να πουν ''ευχαριστω'' ? Για αυτή την πράξη αξίζει το σεβασμό μας? Γεμίζει πράγματι πολλά πεινασμένα στόματα ,αλλα η συνεισφορά του για ένα καλύτερο κόσμο ειναι μεγαλύτεροι απο τους υπόλοιπουσ αγωνιστές και τα κινήματα?
Ενας άνθρωπος σαν τον Γκειτσ που βρίσκεται στην ανώτερη υλιστική καλυψη-καταξίωση που μπορεί να υπάρξει ατομο σίγουρα έχει κατανοήσει οτι η αυτοολοκλήρωση δεν είναι κατι που θα επέλθει με ακομα περισσότερο κέρδος.Η κίνηση του ιδρύματος bill & Melinda (!!!απαραίτητο το όνομα..μονο η φιλάνθρωπια σου αποφέρει δόξα αιωνίως .Ο Χερσ στην Αμερική είναι αγνωστος..) μου φαίνετε αππλώς φυσιολογικήκαι δεν ταράζομαι ουτε τη θαυμάζω ιδιαιτέρα.
τελικά αφου οι φιλάνθρωποι ειναι τόσο αξιοσέβαστοι γιατι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων εδω μέσα δεν είναι χριστιανοί ενώ το βασικό γνώρισμα του χριστιανισμου ειναι να αγαπάμε το συνάνθρωπο μας?

Παρ Μαϊ 05, 08:21:35 μμ 2006  
Anula said...

nikosidmou said:

Δεν ξέρω αν συνειδητοποιούν όλοι οι νέοι Έλληνες που μοχθούν για να αποκτήσουν (νόμιμα ή πλάγια) ένα πτυχίο, πως οι τρεις μεγαλύτεροι δημιουργοί οραμάτων, πνευματικού υλικού και επιχειρήσεων της εποχής μας, δεν είχαν ούτε απολυτήριο ...ΙΕΚ.

--

τι να συνηδητοποιησουν οταν η μαμα θελει πτυχιο ιατρικης και ο μπαμπας νομικης απο το παιδι?

γουσταρω τοσο τρελα εκεινα τα παιδια απο τις πραγματικες "καλες" οικογενειες που πιανουν απολυτηριο λυκειου και πανε για σταδιοδρομια υδραυλικου ,ποσο εμορφη θα ειναι η ζωη των κανοντας κατι τοσο πρακτικο, δημιουργικο και *προσοδοφορο*, ενοσω αλλοι τρεχουν εις τα κολεγια δια να τυχγανουν σεβασμου υστερα ,μετα τα 30 ή τα 40, αναλογως κολληματος εις τα αιωνιας θρανιας υπ'αυτώ.

η ελληνικη νεολαια αναβαλλει τα ονειρα της!

ολοι οι συμφοιτητες μου εις το "κολεγιον" που επηγα δεν ηθελον εκ ψυχης ινα σπουδασουσιν εις το τμημα που επετυχον δια των Πανηληθιων Εξετασεων αλλα Εμαχοντο ινα τελειωσουσιν τας σπουδας των, και ινα λαβουσιν χειρα ευλογιας απο τας Αρχας "ΑΣΕΠ",¨"ΜΑΜΑ-ΓΙΑΓΙΑ" και Σια.

και μετά? μετά θα ερθουν οι μελισσες, μερικοι λεγουσιν ευθαρσως οτι θα σπουδασωσιν αλλον κλαδον οποιον εξ αρχης ηγαπησαν αλλα μεσω Πανηληθιων Εξετασεων, δεν εκαταφεραν ηνα εισαχθουν.

---

Αφροδιτουλα, γιατι μου θυμωσες? τι εκανα? ποια ειμαι? πως με λενε? τι μου συμβαινει? μηπως να ξανανοιξω την τηλεοραση μπας και ερθω στα ισα μου? ναι...αυτο θα κανω...

Παρ Μαϊ 05, 08:21:50 μμ 2006  
gallahad intention said...

(Μισό λεπτό να φορέσω την πυρίμαχη στολή μου… ΟΚ τώρα είμαι έτοιμος ότι κι αν μου ρίξετε...)

Αυτοί οι δύο άνθρωποι (Jobs και Gates) όντως άλλαξαν για πάντα την πορεία της πληροφορικής αλλά μια που την άνοιξε την συζήτηση ο κ. Δήμου να πούμε και κάποια πράγματα ακόμη.

Το εκπληκτικό ταλέντο του Jobs είναι να ξετρυπώνει και να χρησιμοποιεί ιδέες και ταλέντα που πιστεύει ότι έχουν μέλλον, σπάνια "γεννά" ο ίδιος πράγματα. Όχι ότι είναι μικρή υπόθεση να διαλέγει κανείς πάντα (σχεδόν! δες το Next) το ταχύτερο άλογο.

Έτσι η Apple δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε το εξαιρετικό μυαλό του "άλλου Steve" (Wozniak). Το GUI, το γραφικό περιβάλλον δηλαδή με το οποίο όλοι μας - εκτός και αν έχουμε κανένα φανατικό της command line εδώ μέσα - επικοινωνούμε με τον υπολογιστή που έχουμε μπροστά μας το είδε στο PARC της XEROX, έμεινε με το στόμα ανοιχτό, έτρεξε πίσω στην Apple και γκάζωσε όλους της μηχανικούς του να το αντιγράψουν / υιοθετήσουν. Το ipod ήταν πλασάρισμα (pitch) μίας ιδέας του Tony Fadell ο οποίος προσπαθούσε να το φτιάξει χρόνια. Στην επιτυχία της Pixar σημαντικότερος παράγοντας ήταν, είναι και θα είναι o John Lasseter. Οι υπόλοιποι (Lucas, Jobs, Disney…) ήταν απλά moneymen. Όχι ότι αυτό δεν είναι σημαντικό βέβαια, μη γελιόμαστε.

Bέβαια o Jobs φτιάχνει εξαιρετικά όμορφα πράγματα, αυτό δύσκολα να το αρνηθεί κανείς. Και δεν εννοώ μόνο στο hardware. Ακόμη και τα όμορφα στοιχισμένα proportional spaced fonts εμφανίστηκαν στα Mac επειδή επέμενε ο ίδιος. Θυμάμαι επίσης να έχω διαβάσει μία άλλη καταπληκτική ιστορία (μάλλον στο Triumph of the Nerds) όπου για να πείσει τους μηχανικούς του να ξανασχεδιάσουν ταχύτερη την διαδικασία εκκίνησης του Mac καθόταν και υπολόγιζε το άθροισμα του χρόνου των κερδισμένων δευτερολέπτων για τα εκατομμύρια των χρηστών που θα το αγόραζαν και κατέληξε ότι θα ήταν "fifty lifetimes"!

Αναφορικά με τις σπουδές του καθενός και τα λοιπά ο Gates, από ότι λένε και οι δάσκαλοί του ήταν φοβερό ταλέντο στο πανεπιστήμιο (πριν τα παρατήσει). Πρόλαβε μάλιστα να δημοσιεύσει και μία εργασία (στα 23 του νομίζω!)με έναν από αυτούς, τον Χρίστο Παπαδημητρίου.

Παρ Μαϊ 05, 08:26:18 μμ 2006  
synas said...

anula
Ο Κόκκαλης φυσικά και ήταν από εύπορη οικογένεια. Στα '70s ξημεροβραδιαζόταν στη Μύκονο αγκαλιά με την Ελενίτσα, που μιλούσε ακόμη πολύ καλά το βλάχικο.
Τώρα κάνει φιλανθρωπίες, φαντάζομαι, μαζί με τη Μαριάννα.
Πάντως τους έχει χτυπήσει άσχημα η μοίρα με τα εγγόνια τους. Βλέπεις, η μοίρα δεν κάνει και πολλές διακρίσεις.

Παρ Μαϊ 05, 08:27:34 μμ 2006  
andy dufresne said...

Για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά, παραθέτω κάποια αποσπάσματα από άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη από το 1999. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ

Aν κάποιος στις 13 Mαρτίου του 1986 είχε σκεφτεί να επενδύσει 1.000.000 δραχμές στην άγνωστη τότε εταιρία λογισμικού Microsoft, σήμερα η περιουσία του θα έφτανε τα 663 εκατομμύρια δραχμές. H εταιρία του Bill Gates κατάφερε σε είκοσι χρόνια αυτό που η χώρα του, οι HΠA, το έκαναν σε 185: H αξία της Microsoft έφτασε το περασμένο Σάββατο τα 507 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η οικονομία των HΠA είχε κατορθώσει να ξεπεράσει το μισό τρισεκατομμύριο δολ. μόλις το 1961. Aν κάποιος ήθελε να δώσει δολάρια για να την αγοράσει δεν θα μπορούσε να το κάνει. Όλα τα αμερικανικά χαρτονομίσματα και τα ... ψιλά που σήμερα κυκλοφορούν στον κόσμο φτάνουν μόλις τα 450,6 δισεκατομμύρια.

Eίναι η πρώτη επιχείρηση του κόσμου που η χρηματιστηριακή της αξία ξεπερνά το φράγμα του μισού τρις δολαρίων. O Bill Gates, μπορεί κάλλιστα να κληθεί να επόμενη σύνοδο των ηγετών των πλουσιότερων χωρών του κόσμου G-8. ο οκτώ χώρες πλέον έχουν οικονομίες μεγαλύτερες από την αξία της επιχείρησής του. Aν δεν τον καλέσουν δεν θα στεναχωρηθεί και πολύ. O 43χρονος πρόεδρος της εταιρίας αύξησε σε ένα χρόνο την προσωπική του περιουσία κατά, 4,7 δισ. δολάρια (1,5 τρισ. δραχμές)! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Washington Post, αν δούλεψε πέρυσι 10 ώρες την ημέρα, τότε έβγαζε 1 εκατομμύριο δολάρια (320 εκατομμύρια δραχμές) ανά δευτερόλεπτο!


…και η προσωπική περιουσία του Gates τα 100 δις δολάρια, ή 32 τρισεκατομμύρια δραχμές. Tο ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από την συνολική περιουσία που είχαν οι 55 πρώτοι δισεκατομμυριούχοι της Aμερικής που είχαν εμφανιστεί στον κατάλογο Forbes το 1989. Ένας αμερικανός εργάτης με τον βασικό μισθό θα χρειαζόταν 8.593.956 χρόνια για να αποκτήσει το ύψος της περιουσίας του. Aυτό το χρονικό διάστημα είναι περίπου το διπλάσιο από την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας
...
Oι «μελετητές του πλούτου του» (και υπάρχουν πολλοί πλέον στο Διαδίκτυο που ασχολούνται με το τι θα μπορούσε να κάνει ο κροίσος της πληροφορικής εποχής με την μυθώδη περιουσία του) υπολογίζουν ότι τα χρήματά του φτάνουν για να κεράσει όλα τα γεύματα που καταναλίσκονται στα 24.800 μαγαζιά McDonalds για τα επόμενα τρία χρόνια. Aν μάλιστα, ο «φακιδομύτης» κροίσος θέλει να το παίξει όπως το διάσημο παπί του Walt Disney, «Σκρουτζ Mακ Nτακ», να ρευστοποιήσει δηλαδή την περιουσία του σε χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου για να τα κρύψει στο στρώμα του, τότε το ύψος του κρεβατιού του θα ήταν 26 χιλιόμετρα! Aν βάλει όλα τα δολάριά του σε σειρά, τότε το μήκος του ... πλούτου του θα μπορούσε να πάει μπρος-πίσω στο φεγγάρι 99 φορές.Tα πεντακόσια δισεκατομμύρια δολάρια είναι ένα εντυπωσιακό νούμερο. Aν θέλαμε να το απεικονίσουμε σε δραχμές θα χανόμασταν στα μηδενικά: 150.000.000.000.000. Eκατόν πενήντα τρισεκατομμύρια δραχμές! Bέβαια, από ένα σημείο και μετά η χρηματιστηριακή αξία είναι απλώς ένα συμβολικό νούμερο. Kάτι σαν τιμητική διάκριση εκ μέρους των επενδυτών στις ικανότητες μιας εταιρίας να παράγει μελλοντικά πλούτο. Δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα. Eίναι μεν σύμβολο δύναμης, είναι σύμβολο επιτυχίας, αλλά δεν παύει να είναι ένας σωρός υδατογραφημένων χαρτιών. Mόνο ο Gates (που κατέχει το 13% της εταιρίας) αν αποφάσιζε, για παράδειγμα, να ρευστοποιήσει την περιουσία του τότε η τιμή της μετοχής της Microsoft θα κατέρρεε και τα 500 δις $ θα γινόταν... ποιος ξέρει πόσα; Mαζί της, βέβαια, θα κατέρρεαν και όλες οι μετοχές των επιχειρήσεων Διαδικτύου, που σήμερα είναι η ατμομηχανή της χρηματιστηριακής έκρηξης στις HΠA. H Wall Street θα είχε σοβαρότατο πρόβλημα, όπως και οι οικονομίες όλου του κόσμου. Aν δηλαδή ο Gates δηλώσει ότι «πουλάει», τότε οι επιπτώσεις θα είναι αισθητές στο τελευταίο χωριό της Eλλάδας.

Παρ Μαϊ 05, 08:30:51 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Είπες heinz:το Open Source λογισμικό (bazaar) είναι αναπόφευκτα καλύτερο από το εταιρικό (cathedral)

Να συμφωνήσουμε (ελπίζω) σε δυό τρία πράγματα και να πάψουμε να ζαλίζουμε τους υπόλοιπους.

1.It's not about quality.It's about marketing.

2.O gates τίποτε καινοτόμο δεν παράγει.Μετατρέπει σε προϊόν προς κατανάλωση καινοτομίες άλλων αντιγράφοντάς τους.(Π.χ.όλη η λογική του net framework είναι κλωνοποίηση της java.)

3.Αυτό το τελευταίο θέλει πράγματα που δεν συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα του open source λογισμικού.

4.There is no such thing as free lunch.

5.Πολλές κασσάνδρες έχουν τα τελευταία 15 χρόνια προδιαγράψει το τέλος της microsoft αλλά εξακολουθεί να παραμένει extremely profitable.

6.Διατηρώ το δικαίωμα να κάνω λάθος και να έχεις δίκιο.

Παρ Μαϊ 05, 08:32:09 μμ 2006  
Apostolis said...

συγχωρέστε με για τα ορθογραφικά/συντακτικά λαθη..δεν έχω συνθιθίσει το γράψιμο σε pc

Παρ Μαϊ 05, 08:32:45 μμ 2006  
aphrodite said...

@anula,

Φυσικά και δεν σου θύμωσα. Εβαλα λίγο πάγο μόνο στον βου-κου (που έχει δηλώσει και φαν, οπότε ας μην τον κακοκαρδίζω άλλο!)

Απλώς ως καινούρια δεν κατάλαβες τη "μίμηση" ως απόκρουση... Ξανά μία πίσω να τα διαβάσεις!

Παρ Μαϊ 05, 08:35:12 μμ 2006  
synas said...

apostolis
Ε, αφού δεν τό 'χεις συνθιθίσει, δεν πειράζει...

Παρ Μαϊ 05, 08:37:04 μμ 2006  
andy dufresne said...

Τι έγινε ο Γάτος, ρε παιδιά;
Λέτε να έγινε τίποτα στο Mall?
Πήγε κανείς;
Κα Υπουργέ μήπως έχετε πληροφόρηση;

Παρ Μαϊ 05, 08:40:56 μμ 2006  
heinz said...

και, για να δείτε γιατί η νοοτροπία του φασιστοειδούς harry διπλασιάζει τους δολοφόνους, δείτε την δεύτερη είδηση στο σημερινό άρθρο του Μιχαηλίδη στην ελευθεροτυπία

Παρ Μαϊ 05, 08:41:15 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Γύρισα από την παρουσίαση του βιβλίου και βρήκα 80 νέα σχόλια!

Δεν σας προλαβαίνω.

Ευτυχώς που απαντάτε ο ένας στον άλλο και έτσι δεν χρειάζομαι...

Αποκτήσαμε όμως και σούπερ διανοούμενους που κρίνουν ένα cοmmencement address με κριτήρια υψηλής λογοτεχνίας και γράφουν: "Σε περισπούδαστη banalité ο κ. Jobs συναγωνίζεται επάξια τον Paolo Coelho".

Λάθος κ. cocteau twin (που να το ήξερε ο Jean ότι θα αποκτούσε καθυστερημένο δίδυμο. Δεν χαρακτήρισα τον λόγο του Jobs υπόδειγμα γραφής - αλλά τον ίδιο σαν υπόδειγμα δημιουργικότητας.

Για το ίδρυμα Gates σήμερα διάβασα ότι έχει προικοδοτηθεί με 39 δις δολάρια.

Για το Linux - θεωρητικά είμαι κι εγώ υπέρ του open source - αλλά όποτε το έβαλα στον υπολογιστή μου βλαστήμησα.

Δυστυχώς πρέπει πάλι να φύγω.

Παρ Μαϊ 05, 08:46:30 μμ 2006  
paragrafos said...

This post has been removed by the author.

Παρ Μαϊ 05, 08:50:58 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Ιντερνετ,η ελπιδα μας στο ζοφερο Μελλον,συνεντευξη του Χριστου Παπαδημητριου(καθηγητη καποτε του Gates)στην Μιραντολίνα..Γατος ο γατος!!!..

Παρ Μαϊ 05, 08:53:01 μμ 2006  
aphrodite said...

@andy,

Ορίστε, στον έφερα! Κάτι άλλο?

(Coffee? Tea? Me?)
LOL LOL LOL (-DDD

Παρ Μαϊ 05, 08:54:37 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ευτυχως,στη Σομαλια τουλαχιστον υπαρχει δικαιοσυνη. Οσο για τη κουβεντα για σοφτγουεαρ,εχω σαν αρχη μου να μη βαζω τιποτα τζαμπα στο πισι μου. Φανταστειτε ποσο αθλιο ειναι ενα προιον που δεν μπορει να πουληθει ουτε για 5 η 10 Ε.

Παρ Μαϊ 05, 09:01:33 μμ 2006  
andy dufresne said...

Ένα ποτό πριν κι ένα τσιγάρο μετά, thanx.

Παρ Μαϊ 05, 09:01:59 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@andy dufresne,με καψε το Μανδραβέλειο!!..Tἰ να πεις για τον Gates;;..παλι καλα που Πλουσιοτερος Ανθρωπος στον Κοσμο δεν ειναι καμμια χαζη κληρονομος,κανενας ανατολιτης δικτατορας,κανενας "φιλανθρωπος"Πετρελαιας!!!..το μηνυμα ειναι σαφες στην Νεολαια!..θες να πλουτησεις;;ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ!!!

Παρ Μαϊ 05, 09:02:17 μμ 2006  
amplaoumplas said...

Η επιτυχία αυτών των ανθρώπων σε καμία περίπτωση δεν ανάγεται την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολόγιας...(αφού δεν είχαν τις γνώσεις να το κάνουν)
Το μόνο για το οποιό μπορεί να τους θαυμάσει κάνεις,είναι για το εμπορικό τους δαιμόνιο.
Οντας μηχανικός υπολογιστών γνωρίζω πολύ καλά οτί λειτούργιες που είχε το UNIX πριν 40 χρόνια τις έχουν μίμηθεί όλα αυτά τα εμπορικά προγραμματάκια δίνοντας απλά στο χρήστη-καταναλωτή ΄ενα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον ..
Είναι λάθος να μπερδεύουμε την ευχρηστότητα ενός καταναλωτικού προίοντος με πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας αφού πριν από αυτό έχουν δουλέψει πολλοί ιδιοφυείς άνθρωποι για να έρθει σαν τελικό αποτέλεσμα ατον καταναλωτή...
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΚΕΝΤΡΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΤΛ) ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΥΝ WINDOWS.
Ουσιαστικά δεν είναι καν λειτουργικά συστήματα αφού δεν α φήνουν το χρήστη να διαμορφώσει το περιβάλλον σύμφωνα με τις ανάγκες του (άρα είναι αντι-λειτουργικά ) αλλά σίγουρα είναι πλατφόρμες για να τρέχουν άλλα εμπορικά προγράμματα .
Το μόνο υπέρ τους είναι ότι χάρη στην απλότητα της χρήσης τους διέδοσαν την χρήση του υπολογιστή σε όλο τον κόσμο αλλά πιστεψε το μποορύμε και χωρις αυτά ..
Πραγματική δημιουργοί-εμνευστές -επαναστάτες της ψηφιακής εποχής ήταν τύποι σαν τον Linus Trovalds,Brian Kernighan,Alan Turing και πολλοί άλλοι που ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει καν τα ονοματά τους...
Το μπράβο αξίζει σε αυτούς που μπορούν και σπάνε κάθε είδους κλειστό πρόγραμμα.Για πείτε μου πόσοι είναι διαθέσιμη σήμερα να αγοράζουν νόμιμα τέτοια προγράμματα;;;;;

Παρ Μαϊ 05, 09:10:43 μμ 2006  
carder said...

όπως ήταν αναμενόμενο ένας τζηνάτος γάτος έδωσε ρεσιτάλ στο Mall

Παρ Μαϊ 05, 09:10:48 μμ 2006  
gallahad intention said...

This post has been removed by the author.

Παρ Μαϊ 05, 09:15:59 μμ 2006  
gallahad intention said...

Και κάτι ακόμη για την συζήτηση για το Linux. Το όλο μοντέλο ανάπτυξης / διάθεσης μπορεί να είναι καινούργιο για τον κόσμο της πληροφορικής (γιατί γενικά δεν είναι..) αλλά ποτέ δεν θα καταλάβω πως μπορεί το Linux να είναι το μέλλον όταν είναι ένα λειτουργικό που βασίζετε σε αρχές τις δεκαετίας του '60!

Για κάτι πραγματικά διαφορετικό και καινοτόμο ρίξτε μία ματιά στο πείραμα πάνω στο human-machine interface που ονομάζεται Archy του συχωρεμένου του Jef Raskin (άλλος "θρύλος" της Apple). Βασίζεται σε μία αρχή που ονομάζεται Zooming Human Interface. Μπορεί να είδατε την χολυγουντιανή του έκδοση στο "Minority Report" του Spielberg.

Και φυσικά ποιος το πήρε χαμπάρι πρώτος και έβγαλε τις ανάλογες πατέντες – ο Steve Jobs! (Multi-Touch Interaction Research - δείτε το βιντεάκι είναι φοβερό!)

(είμαι ακόμη μέσα στην πυρίμαχη στολή μου καλού-κακού!)

Παρ Μαϊ 05, 09:23:46 μμ 2006  
amplaoumplas said...

Ωραίο το βιντεάκι!!!!!
Αλλά πίστεψε με για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο όμορφο κατασκεύασμα έχουν δουλέψει χιλιάδες μηχανικόί και δεν είναι δουλειά μόνο του Steve Job...


Απλά για να υπάρχει ένα μέτρο και να μην μυθοποιούμε πρόσωπα και καταστάσεις!!!!!!!

Παρ Μαϊ 05, 09:28:10 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Αλλος δημιουργει..Αλλος τα εμπορευεται και κονομα..αλλα πού θα παει θα μαθουν και οι Δημιουργοι την τεχνη του Εμπορίου..

Παρ Μαϊ 05, 09:29:24 μμ 2006  
Anula said...

η συνεντευξη του παπαδημητριου ειναι πολυ καλη και παραθετω το πιο ζουμερο κατ'εμε κομματι:

Ακόμη κυνηγάμε τους αριστούχους, αλλά παράλληλα προσπαθούμε να πείσουμε το πανεπιστήμιο να μη κοιτά τους βαθμούς και τις εξετάσεις – αυτές τις ιδιωτικοποιημένες εισαγωγικές των ΗΠΑ -- αλλά σε όλα τα ενδιαφέροντα που έχει ένα παιδί. Γιατί αυτό πλουτίζει την επιστήμη, την κάνει πιο ελκυστική.-για τους φοιτητες που αναζητα το Berkeley University, Ηπα

---

καλυνηχτα μπλογκοπαρεα, παω να ασχοληθω με τα ταπεινα πραγματα στη ζωη ^^^^^^^^^^^^^^

Παρ Μαϊ 05, 09:31:23 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

O heinz με την παραπομπή στον μιχαηλίδη μου θύμισε ένα αντίστοιχο απόσπασμα απο τα ματωμένα χώματα της διδώς σωτηρίου.Το αφιερώνω στον αιμοσταγή guerrero και τις γλυκές ονειρώξεις του:

ο χοτζας δεν αργησε να φανει.κρατουσε απ το χερι το γιο του ενα αγορι ισαμε δωδεκα χρονω.του'δειξε το στεφανη.
-Τουτος ατιμασε τη μανα σου!
Εδωσε στο παιδι ενα χασαπομαχαιρο.
-Σφαχ'τον!
Το χερι τ'αγοριου κοντοτρεμε.Ελεγες πως θα πεταξει οπου να'ναι το μαχαιρι και θα βαλει τα κλαματα.Ομως δεν το'κανε.
-Σφάχ'τον! φωναξε ανυπομονα ο χοτζας.
Το παιδι σηκωσε το μαχαιρι αδεξια,χτυπησε αναμεσα αφτι και λαιμο.Το αιμα πηδηξε σαν σιντριβανι.
Τ'αγορι χλωμιασε,ετρεμε.
-Βουρ! ακουστηκε πιο αγρια η προσταγη του πατερα.
Τοτε τα μικρα χερια αρχισανε να χτυπουν γρηγορα και δυνατα.Δεν εβλεπες παρα τη μαχαίρα και τα ματια του παιδιου σαν τρελά.Φουσκωνε,αγκομαχουσε.
-Χάα! Χάα!
Ο στεφανης δεν εβγαλε αχ.Το κορμι του σπαρταρισε καμποσες φορες κι υστερα τεζαρισε! Ο χοτζας ευφραινονταν και καμαρωνε το γιο.

Παρ Μαϊ 05, 09:32:35 μμ 2006  
aphrodite said...

@andy,

UR place!

Παρ Μαϊ 05, 09:32:43 μμ 2006  
gallahad intention said...

βρε amplaoumpla διάβασε και την σελίδα που περιέχει το video! Ολόκληρη ερευνητική ομάδα είναι. Απλά η Apple (όπως παρατήρησε η Εργοτελίνα) πρόλαβε και αγόρασε την έρευνα και έβγαλε τις ανάλογες πατέντες. Και καλά έκανε...

Παρ Μαϊ 05, 09:35:52 μμ 2006  
Ermippos said...

Σιγά τους οραματιστές κ. Δήμου, κόψτε κάτι! Επιχειρηματίες είναι οι άνθρωποι που απλά βρέθηκαν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και ήταν αρκετά ευφυείς και αισιόδοξοι για να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους. Ώρες είναι να μας πείτε ότι η Microsoft ή η Apple, όπως είναι σήμερα, υπήρξαν αποτέλεσμα αναλυτικού σχεδιασμού που ο Gates και ο Jobs είχαν στο μυαλό τους ήδη από τα χρόνια της εφηβείας τους. Απλά όταν βρέθηκαν τα κλειδιά στα χέρια των εν λόγω κυρίων η ψηφιακή εποχή ήταν ήδη στον δρόμο της και το σημερινό εκρηκτικό αποτέλεσμα θα ερχόταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Κανονικά αντί να εκθειάζουμε την δήθεν τεράστια συνεισφορά της κάθε Microsoft στον σύγχρονο πολιτισμό μήπως έπρεπε να σκεφτούμε πόσο καλύτερα συστήματα θα είχαμε σήμερα (πιθανόν – δεν είναι βέβαιο) αν έλειπε το στυγνό μονοπώλιο της και εάν υπήρχε έστω και στοιχειώδης ανταγωνισμός;
Όσο για την γενναιοδωρία του Gates ας είμαστε πιο συγκρατημένοι. Όταν η προσωπική σου περιουσία αποτιμάται σε 100 δις. $ που βγήκαν από ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα και όταν επιδιώκεις με κάθε μέσο να διατηρήσεις αυτό το μονοπώλιο σταθερό και απρόσβλητο από κάθε είδους ανταγωνισμό τότε χρειάζεσαι και κάποιο ηθικό έρεισμα για να μην σε πάρουν με τις ώριμες ντομάτες. Ειδικά μάλιστα όταν για την προστασία του μονοπωλίου σου έχεις πλέον την δυνατότητα να εκπροσωπείσαι από τον ίδιο τον εκάστοτε πλανητάρχη, που τρέχει δεξιά αριστερά για να διεκδικήσει απροσχημάτιστα από τους φουκαράδες του κόσμου την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων της Microsoft. Υπό τις συνθήκες αυτές δεν πρόκειται για γενναιοδωρία αλλά για κοινή λογική. Στο κάτω κάτω 2 δις μπροστά στα 100 δεν είναι δα και κανένα μεγάλο ποσό. Ακόμη και για πολύ πλούσιους ανθρώπους η στάθμιση τέτοιων αριθμών προσεγγίζει την άνευ πρακτικής σημασίας σύγκριση των διαφόρων τάξεων του απείρου.

Γράφετε αλλού ότι: «Όλα αυτά, που αποτελούν για τους άλλους καταστροφές: την εγκατάλειψη των σπουδών του, την απόλυσή του από την εταιρία που δημιούργησε, τον θανατηφόρο καρκίνο, ο άνθρωπος αυτός τα μετατρέπει σε ευκαιρίες και αφετηρίες.
Οποιοσδήποτε άλλος (ιδιαίτερα Ρωμιός) θα είχε βυθιστεί στην γκρίνια, την μιζέρια και την αυτολύπηση. Ενώ εκείνος, από κάθε καταστροφή, αναδυόταν ακόμα λαμπρότερος».
Τι αγιογραφία απαράδεκτη είναι αυτή; Οποιοσδήποτε (!!!) άλλος (!!!) θα είχε βυθιστεί σε όλα αυτά τα θλιβερά που αναφέρετε;;;;
Δεν υπάρχει κατά την άποψη σας κ. Δήμου άλλος άνθρωπος στον κόσμο που να ξεκίνησε την ζωή του από την αρχή μετά από κάποιο σοβαρό κτύπημα; Καλά οι έλληνες. Αυτοί είναι απαράδεκτοι. Αλλά ούτε ένας και από τους άλλους δεκάδες λαούς του κόσμου; Κανένας; Μόνον ο Jobs έχει τέτοια γενναιότητα; Δεν υπάρχουν γύρω μας νέοι που άφησαν στην μέση τις σπουδές τους μετά από οικογενειακές τραγωδίες και συνεχίζοντας έκαναν κάτι άλλο σημαντικό στην ζωή τους; Όλοι οι απολυμένοι που ξέρετε τα βάψαν μαύρα και προσέτρεξαν ως ταπεινωμένα ερείπια στην πρόωρη σύνταξη του Τσιτουρίδη; Όλοι όσοι αντιμετώπισαν μια σοβαρή αρρώστια και την ξεπέρασαν βυθίστηκαν στην συνέχεια στην μιζέρια και στην αυτολύπηση; (σας θυμίζω την δική σας σοβαρή περιπέτεια που κοινοποιήσατε πριν από πολλά χρόνια – τότε που αν δεν κάνω λάθος νοσηλευθήκατε στο Μόναχο. τι κάνατε έκτοτε; κλειστήκατε μέσα και οικτίρετε τον εαυτό σας;).
Νομίζω κ, Δήμου πως το ζήτημα είναι μάλλον στην έννοια που δίνετε εσείς στην λαμπρότητα. Λαμπρός λοιπόν πρέπει να είναι αυτός που έχει πολλά δις, έχει χαρίσει στην ανθρωπότητα κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό όσο το IPod, τον καλούν σε τελετές αποφοίτησης νέοι manager που προσπαθούν να τον μοιάξουν (στα δις εννοείται) και γράφει βιβλία με τίτλο how to από τα οποία όμως ουδέποτε ωφελείται κανείς. Ακριβώς διότι ακόμη και οι λαμπροί που τα γράφουν δεν ξέρουν και οι ίδιοι πως γίνανε αυτό που είναι σήμερα.

Παρ Μαϊ 05, 09:37:17 μμ 2006  
Vrennus said...

1ον: Habemus ADSL (στο σπίτι)!!!!!!!

2ον: Κάθησα και το έψαξα. Λοιπόν, από τα δημιουργήματα του κου Jobs τίποτα, μα τίποτα, δεν έχω ή είχα ποτέ μου! Ούτε καν ταινία της PIXAR δεν έχω δει! Είμαι ο μόνος;

ΥΓ. Το παραθυρικό μου περιβάλλον είναι της Xerox, το είπαμε.

Παρ Μαϊ 05, 09:40:21 μμ 2006  
amplaoumplas said...

Το είδα ότι υπάρχει ερευνητική ομάδα,αυτό είναι και αυτονόητο πως αλλιώς θα μπορούσε να γινόταν;

Απλα θέλω να κάνω διάκριση μέταξυ της αξίας του δημιουργού και του
έμπορου...

Παρ Μαϊ 05, 09:47:51 μμ 2006  
alombar42 said...

@harry blah blah chat blah
[pan n smile]
Φανταστείτε πόσο άθλιοι είναι οι σχολιαστές που γράφουν χωρίς να παίρνουν ούτε καν 5 ή 10 ευρώ.
[/pan n smile]

Παρ Μαϊ 05, 09:53:29 μμ 2006  
harry reloaded said...

Που να μαθετε πώς σκοτωσαν οι καρντασηδες τον ΚΚΛανιτη χρυσοστομο Ισμιρ...

Παρ Μαϊ 05, 09:53:38 μμ 2006  
andy dufresne said...

Ένας επιχειρηματίας απoκλείεται να είναι οραματιστής δημιουργός;;;

Παρ Μαϊ 05, 09:56:49 μμ 2006  
aphrodite said...

@vrennus,

Στο βιντεοκλάμπ σου γρήγορα!

Το Monsters' Inc. είναι πραγματικά εξαιρετική ταινία, με αναπάντεχο concept, χιούμορ που άνετα κερδίζει τους ενήλικες, εντυπωσιακές sequences (που ανάθεμά με κι αν μπορώ να φανταστώ πώς θα τις σχεδιάζαν πριν από 15 μόλις χρόνια), ειδικά εκείνη με τις πόρτες-σε-ράγες, αξιαγάπητους ήρωες και φανταστική μουσική.

Το Toy-story με φρικάρει ελαφρώς από το πόσο fake μου φαίνονται οι ήρωες (κάτι σαν cyber Bolek & Lolek), πάντως είναι πραγματικά σπουδαία εισαγωγή στον "καινούριο κόσμο". Τα Α Bug's Life & το Finding Nemo θέτουν καινούρια στάνταρντς στα δικά μου μάτια και "συνηθίζουν" τα παιδιά σε τεράστιες παραγωγές - άντε μετά να δουν στρουμφακια και να εντυπωσιαστούν, όταν έχουν δει τέτοια "θηρία" ξετρελλάματος (sic).

Κορυφαίο δε είναι το Incredibles, όπου το καλό τους μάρκετινγκ έδειξε το δρόμο για να γίνουν οι ήρωες (και όλα τα παραφερνάλια πλέον) όχι μόνον must στα παιδικά δωμάτια, αλλά εξαιρετικά οικεία στους γονείς - είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη να γουστάρεις την ταινία που βλέπεις με το παιδί σου και να μην ξερνάς με την κάθε Χιονάτη για νιοστή φορά...
Ασε που όλο αυτό το adult audience κρατιέτια πολυ γερά με το χιούμορ και κάποια στερεότυπα γονεϊκής συμπεριφοράς και σχέσης μέσα στο γάμο, κι όταν έρθει το πιτσιρίκι σου να σου ζητήσει ακόμη έναν κύριο Απίθανο, δεν θα πεις εύκολα "Μα έχεις αλλους 5 στο δωμάτιό σου!" (όπως λες με Winnie, Tigger, Batman, Barbie etc).

Αυτά μόνον αν έχεις παιδιά θα τα καταλάβεις 100%, αλλιώς κράτα τα μέχρι ν'αποκτήσεις!

Παρ Μαϊ 05, 10:01:49 μμ 2006  
amplaoumplas said...

Μπορεί!!!
Αλλά πάλι έμπορος θα είναι...

Ο επιχειρηματίας δε μπορεί κάνει χωρίς του δημιούργούς ,τους μηχανικούς υπολογιστών σε αυτή την περίπτωση....
Οι δημιουργεί μπορούν να κάνουν χωρίς τον επιχειρηματεία;;;

Παρ Μαϊ 05, 10:04:10 μμ 2006  
aphrodite said...

@andy,
"Ένας επιχειρηματίας απoκλείεται να είναι οραματιστής δημιουργός;;; "

Οχι βέβαια! Απλώς τη διαφορά την κάνει ο οραματιστής δημιουργός που είναι ΚΥΡΙΩΣ επιχειρηματίας!

Παρ Μαϊ 05, 10:06:37 μμ 2006  
chris said...

gallahad intentions aid...

"Και κάτι ακόμη για την συζήτηση για το Linux. Το όλο μοντέλο ανάπτυξης / διάθεσης μπορεί να είναι καινούργιο για τον κόσμο της πληροφορικής (γιατί γενικά δεν είναι..) αλλά ποτέ δεν θα καταλάβω πως μπορεί το Linux να είναι το μέλλον όταν είναι ένα λειτουργικό που βασίζετε σε αρχές τις δεκαετίας του '60!"

Ναι πράγματι είναι να απορεί κανείς. Και να σκεφτείς ότι ο Leibniz αφού επινόησε το δυαδικό σύστημα το έβαλε στο συρτάρι του.

Το πρόβλημα βρίσκεται εκεί που υπονόησε ο ΝΔ στο τελευταίο του σχόλιο. Η θεωρητική του αξία όμως, νομίζω θα συμφωνήσουμε σε αυτό, όχι μόνο δεν είναι αμελητέα αλλά αξίζει να την πάρουμε σοβαρότερα υπόψη μας, αντιβαίνοντας ίσως και στις αρχές του πραγματισμού μας, σε πείσμα των καιρών. ΕΤΣΙ προκύπτουν οι σοβαρές καινοτομίες.

Παρ Μαϊ 05, 10:09:51 μμ 2006  
aphrodite said...

@aman-doufla-skoundoufla!

9:32 σου λέω!!!

Παρ Μαϊ 05, 10:12:35 μμ 2006  
heinz said...

@harry disloaded

Σε αντίθεση με τον Χρυσόστομο Σμύρνης, θλιβερή μας μετριότητα, εσύ όταν ...την κάνεις, δε θα σε θυμάται κανείς.

Πολλές τέτοιες μετριότητες περπάτησαν στη γη.
Πολλοί απ' αυτούς, σε αντίθεση με σένα, είχαν και αρκετή μόρφωση. Παρόλ' αυτά αγνοήθηκαν και ξεχάστηκαν, όντες μέτριοι στο ρόλο τους σαν Άνθρωποι.
Σκέψου τύχη που θάχεις εσύ.

Το καλό βέβαια στη παρουσία σου εδώ είναι, ότι έχεις αναλάβει την εκπροσώπηση του κάτω ορίου. Συνέχισε, είσαι χρήσιμος σαν τέτοιο. Κι οι υπόνομοι χρειάζονται στις πόλεις, αλλιώς πως θα ζούσαμε???

Αλλά, τέλος επικοινωνίας με μένα.

Παρ Μαϊ 05, 10:28:50 μμ 2006  
heinz said...

harry reloaded said...

"Οσο για τη κουβεντα για σοφτγουεαρ,εχω σαν αρχη μου να μη βαζω τιποτα τζαμπα στο πισι μου."

Ξέχασες ένα -"νο".

Παρ Μαϊ 05, 10:32:22 μμ 2006  
harry reloaded said...

Σκεψου επιπεδο ανθρωποειδους,να τον θυμουνται οι κλανιτες & τα κετσαποπαιδα...Μπλογκ*λοπαιδα,η απορριψη σας εχει τρελλανει,στα μαγαζια σας δεν παταει ψυχακιας,το παραπαιξατε το πισι σας,νισαφι.

Παρ Μαϊ 05, 10:49:09 μμ 2006  
fanatic said...

heinz είσαι Θεός

Παρ Μαϊ 05, 10:51:48 μμ 2006  
heinz said...

Ο καημός μου είναι μεγάλος,
το ποτάμι είναι ρηχό,
αν τυχόν και δε με πνίξει,
μοναχά που θα βραχώ.

(original σουρεαλιστικός στίχος των μέσων του 20ου αιώνα)

Heinz άδων!!!

Παρ Μαϊ 05, 10:52:14 μμ 2006  
apousia said...

@heinz
'Ελα,εσύ ξεκίνησες διαφορετικά,θυμήσου και το γιατρό το Λυσσαρίδη!
Τελικά,φιλικά στο γράφω,εσύ θα βγεις ''χαμένος'' από τέτοια αντιπαράθεση..

Παρ Μαϊ 05, 11:11:16 μμ 2006  
mickey said...

Καλησπέρα σας. Μόλις ήρθα. Δεν έχω διαβάσει τα σχόλια ακόμα. Θα τα πούμε μετά...

Παρ Μαϊ 05, 11:14:02 μμ 2006  
heinz said...

απουσία,

ο γιατρός δεν έχει σχέση με αποβράσματα. Που προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν και έσφαξαν τον ποιητή Δώρο Λοΐζου.

Παρ Μαϊ 05, 11:15:56 μμ 2006  
apousia said...

@heinz
Ναι,έχεις ακούσει όμως μνηνειώδεις ομιλίες του όταν αναφέρεται στο Δώρο,και ξέρεις πως μέσα στην αυστηρή του προσήλωση σε αρχές και ιδέες,δεν έπαψε ποτέ να είναι ιπποτικός ακόμα καιαπέναντι σε άνανδρες προσωπικές επιθέσεις!
Και τώρα πικραμένος είναι,δεν το έβγαλε όμως...

Παρ Μαϊ 05, 11:21:07 μμ 2006  
heinz said...

Ναι απουσία μου, όμως σου θυμίζω ότι η ΕΔΕΚ πήρε τα όπλα - μόνη αυτή -να πολεμήσει τους χουντικούς στο νησί.
Το πλήρωσε και το πληρώνει βέβαια, στη δική μου όμως συνείδηση είναι η μόνη τίμια πολτική δύναμη στην Κύπρο.

Δεν αρκεί πάντα ο λόγος.

Παρ Μαϊ 05, 11:23:38 μμ 2006  
cocteau_twin said...

Αγαπητέ κύριε Δήμου,

Με το ψευδώνυμο cocteau_twin προφανώς δεν θέλω να υποδηλώσω ότι είμαι ο δίδυμος του Jean Cocteau! Οι Cocteau Twins υπήρξαν λατρεμένο συγκρότημα από τη Σκωτία που μεσουράνησε την περίοδο 1980-1996. Θα σύστηνα θερμά στους φίλους του blog σας να ακούσουν κάποια από τα cd τους όπως το Heaven or Las Vegas και το Blue Bell Knoll. Αφήστε να σας ευλογήσει η ομορφιά κομματιών όπως το Cherry coloured Funk και το I Wear your Ring και σας ορκίζομαι ότι θα ξεχασατε για λίγο το Linux και τα εκατομμύρια του Μπιλ Γκέιτς.
'Οσο για τα περί "λογοτεχνικής" κριτικής, ειλικρινά δεν περίμενα από σας να συνηγορήσετε υπέρ της αβάσταχτης αντιπνευματικότητας που αποτελεί τη μεγαλύτερη μάστιγα της σύγχρονης Ελλάδας. Για να φτάσει κάποιος σε σημείο να παρουσιάσει ένα βιβλίο φαντάζομαι ότι συμφωνεί με τις ιδέες που εκφράζονται σε αυτό. Δυστυχώς όμως οι ιδέες που εκφράζονται μέσα από κοινοτοπίες δεν μπορεί παρά να είναι και οι ίδιες κοινότοπες, ή αλλιώς banales. Θα με κατηγορήσετε ότι λογοτεχνίζω πάλι, αλλά θα θυμηθώ τον αγαπημένο Προυστ (που μπορεί να μην έφερε "επανάσταση" στο βασίλειο της κατανάλωσης, αλλά είχε περισσότερο μυαλό από εκατό Steve Jobs): "Το ύφος δεν αποτελεί καλλωπισμό ούτε θέμα τεχνικής, όπως πιστεύουν ορισμένοι, αλλά αποτελεί την αποκάλυψη ενός ιδιαίτερου σύμπαντος που είναι σε θέση να παρατηρήσει κάποιος από μας και που οι υπόλοιποι αδυνατούν να διακρίνουν".

Παρ Μαϊ 05, 11:26:05 μμ 2006  
heinz said...

@apousia, paragrafos

Κι ουτως ή άλλως δεν ασχολούμαι ξανά μαζί του.

Παρ Μαϊ 05, 11:27:22 μμ 2006  
apousia said...

''Κάθε σπίτι και κάστρο..''
Ποιός θα μιλήσει για την ΕΔΕΚ?
Μα απλά και μόνο για ένα διαφορετικό ήθος,μην αναλώνεσαι σε τέτοιες αντιπαραθέσεις.
Εξάλλου,ο άνθρωπος έχει εμμονές σε κάποια θέματα..
Θα μας κράξουν τώρα heinz,την αγάπη μου!

Παρ Μαϊ 05, 11:27:55 μμ 2006  
harry reloaded said...

Αν κρινει σκοπιμο ο Δημου μπορει να βαλει στο σαητ του την καταγραφη της ομιλιας του προλογιζοντας το βιβλιο. Αναρωτιεμαι αν ειναι ακριβο να μπει ενα μικρο αποσπασμα,π.χ 20 " σαν βιντεο,οπως στο MSN.

Παρ Μαϊ 05, 11:29:45 μμ 2006  
heinz said...

apousia said...

"...Μα απλά και μόνο για ένα διαφορετικό ήθος"

Α, ναι, ναι! Μόνο γι' αυτό αξίζει!

Παρ Μαϊ 05, 11:30:22 μμ 2006  
harry reloaded said...

Μηπως αυτο που εχθρευεστε το ζηλευετε ?

Παρ Μαϊ 05, 11:36:22 μμ 2006  
CsLaKoNaS said...

Ποιό ακριβώς είναι το νόημα του κειμένου αυτού ; Γιατί αν προσπαθεί κάποιος να συμπεράνει ότι το πανεπιστήμιο και οι σπουδές που παρέχει δεν είναι κάτι σημαντικό αυτό είναι λάθος. Δεν μπορεί κάποιος από την εξαίρεση να καταλήξει σε κανόνα. Είναι μορφή λαϊκισμού. Το πανεπιστήμιο ήταν είναι και θα είναι πηγή γνώσης και δημιουργίας και σ αυτό θα υπάρχουν άνθρωποι - μορφές ...Βεληνεκούς ισχυρότερου αυτών που ανέφερε ο κ. Ν.Δ.. Απλώς δεν έκατσαν να "παίξουν τη φάτσα τους" πουθενά γιατί απλώς δεν τους ενδιέφερε....

Παρ Μαϊ 05, 11:38:07 μμ 2006  
andy dufresne said...

cocteau_twin καλύτερα να λεγόσουν this mortal coil.

Παρ Μαϊ 05, 11:42:58 μμ 2006  
kkai-Lee said...

Ω Job ( πως σε λένε )
Ω Bill Gates

Ω σας ευχαριστούμε από καρδιάς γιατί χάριν σε σας σήμερα μπλοκάρουμε.

Αν δεν είσαστε εσείς
τι θα κάναμε σήμερα εμείς.

Χάριν στα επιτεύγματα σας σήμερα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι,( μέσα στην τρελή χαρά ), αφού μπορούμε να εκτονωνόμαστε, να βριζόμαστε να αγαπιόμαστε διαδικτυακά.

Χαλάλι σας τα δις

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σας
εμείς οι μικροί και ασήμαντοι μπλοκάδες

Σε συγχωρούμε Job που άφησες την μάνα του εξώγαμου παιδιού σου να ζει από το επίδομα κοινωνικής πρόνοιας και που είσαι κακός χαρακτήρας ( ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος )
Σε συγχωρούμε και σένα Bill για τα μονοπώλια σου( ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος )

Σημασία έχει που πετύχατε και συ Job όπως και ο φίλος σου ο Gates.

Σημασία έχει που ( σ’ αυτούς τους ύποπτους καιρούς ) άμα είσαι έξυπνος και μάγκας τα παίρνεις τα δις. Και όχι για τίποτα άλλο δηλαδή αλλά για να δίνεις και στα Αφρικανάκια και από Bill να γίνεις Saint Bill ή άλλως, Άγιος Βασίλης.

Υ.Γ. Εμένα η ομιλία του Job δεν μου άρεσε καθόλου.
Και οι 3 ιστορίες του ήταν ανούσιες. Εδώ σ’ αυτό το Blog
( αλλά και σε άλλα ) γράφονται ποοολύ καλύτερα και ποοολύ πιο σημαντικά πράγματα. Ούτε και ο ίδιος μ’ αρέσει. Ακούς εκεί να ταλαιπωρεί τη γυναίκα που του χάρισε το παιδί του.

Χρυσό να μου τον κάνεις δεν τον αγοράζω μιαν μπακκίρα ( δυο δεκάρες ).

Παρ Μαϊ 05, 11:45:03 μμ 2006  
Debby said...

Χαίρομαι που στον κόσμο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σαν τον jobs που (επιτέλους) χαρίζουν αισιοδοξία στον κόσμο μεταφέροντας μας έμπρακτα το νόημα που θα έπρεπε να έχει όλων μας η ζωή.
Η ζωή είναι παιχνίδι (όχι αυτό της Δρούζα βέβαια!!!)και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

Χαίρομαι επίσης που κατάφερε να γίνει πλούσιος ο συγκεκριμένος γιατί μόνο έτσι το μήνυμα του μπορεί να διαδωθεί σε ένα κόσμο που λατρευει το χρήμα. Αν ήταν φτωχός και έλεγε τα ίδια, πως γλυτωσε από τον θάνατο, πως νιώθει ευτυχισμένος και δημιουργικός με την δουλειά που κάνει λίγοι θα ήταν αυτοί που θα έδιναν νομίζω σημασία στα λόγια του.
Τον Jobs πρώτη φορά (ντρέπομαι...) τον άκουσα απο αυτό εδώ το post.

Τις ταινίες της Pixar όμως τις έχω δει όλες και τις λατρευω!!
Είναι σπουδαίες για ένα λόγο κυρίως, αυτόν που ανέφερε και η aphrodite σε ένα της σχόλιο... Το βλέπεις ευχάριστα με τα παιδιά σου και αν ακούσεις την λέξη "τσανά" δεν βγάζεις σπυριά!!!

Παρ Μαϊ 05, 11:46:46 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@CsLaKoNaS Απλώς δεν έκατσαν να "παίξουν τη φάτσα τους" πουθενά γιατί απλώς δεν τους ενδιέφερε....
Η Διαφορα μεταξυ Ελλαδας Αμερικης..
εκει "παιζουν τη φατσα τους"..
δεν κρυβονται οπως οι Ελληνες καθηγητες...

Παρ Μαϊ 05, 11:48:58 μμ 2006  
harry reloaded said...

Εχει αναρωτηθει κανεις μηπως η " μανα του εξωγαμου " ηταν μια σκυλα που παγιδεψε τον Τζομπς για να του φαει λεφτα ? Οπως τοσες ισχυριζονται βιασμο/σεξ. παρενοχληση & ο,τι βγαλουν απο τον εκβιασμο ? Οπως τοσοι εκμεταλλευονται τη ελευθερια του λογου & βγαζουν δυσφημιστικους λιβελλους σαν " βιογραφιες " ?

Παρ Μαϊ 05, 11:50:40 μμ 2006  
CsLaKoNaS said...

@Εργοτελίνα: Η Διαφορα μεταξυ Ελλαδας Αμερικης..
εκει "παιζουν τη φατσα τους"..
δεν κρυβονται οπως οι Ελληνες καθηγητες...

Αν εννοείς ότι κρύβονται πίσω από εταιρίες και τσεπώνουν 10 μισθούς, σύμφωνοι. Κατά τα άλλα μια χαρά παίζουν τη μούρη τους οι καθηγηταράδες μας με τη δουλειά των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τους....

Υ.Γ. ... πες ότι είσαι συντοπίτισσα από Ηράκλειο Κρήτης να γουστάρω...Εργοτελάρα φορέβερ

Σαβ Μαϊ 06, 12:00:12 πμ 2006  
roumpliof said...

Ο μέγας αδικημένος είναι ο ξεχασμένος άνθρωπος το θύμα της γενικής ευημερίας που απολαμβάνει την μικρόχερη μερίδα των αγαθών. Στην ουσία πρόκειται για την πλειοψηφία των αμερικανών που η προκαθορισμένη αποτυχία τους λειτουργεί ως μέτρο αξιολόγησης της μικρής μερίδας των επιτυχημένων και συμβάλει στη διαιώνηση του αμερικανικου μύθου της επιτυχίας.
ΑΜΕΡΙΚΗ: Η τραγωδία ενός λαού που ήρθε σε σύγκρουση με τα ιδανικά του.
Με εκτίμηση Roumpliof.

Σαβ Μαϊ 06, 12:02:53 πμ 2006  
vassiliskou said...

@ergotelina,

EISAI HDH STA 22!!! EIKOSI-DYO!!!

zoi ektos blog exeis?

Σαβ Μαϊ 06, 12:12:11 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Tελοσπαντων,για το κλιμα λεω,οτι στη Δυση δεν ειναι τοσο ακαδημαικο,αντινεανικο οπως εδω.
Σου αρεσει η νοοτροπια των εδω καθηγητωνς;..δε βλεπω το λογο να μην πιεζουμε για κατι καλυτερο,ακομα και να παιξουν τις φατσες τους στο κοινο με την αξιολογηση,που θα τους επιφυλαξει,για να ειμαστε και επικαιροι...
@vasil,ναι εχω στο διπλανο παραθυρο.

Σαβ Μαϊ 06, 12:15:32 πμ 2006  
CsLaKoNaS said...

@Εργοτελίνα: Ουδεμία σχέση της Δύσης και Αμερικής με το Ελλαδιστάν. Καμία όμως....
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες αλλά είμαστε και οι δύο οφμπλογκ...:)

Σαβ Μαϊ 06, 12:20:47 πμ 2006  
harry reloaded said...

Καταλαβα πώς μπορει κανεις να παρασυρθει απο ασημαντες αφορμες & να κανει...15 σχολια. Απο αυριο θα τηρησω εθελοντικα τον κανονα 3 σχολια/ημερα Χ 100 λεξεις/σχολιο.

Σαβ Μαϊ 06, 12:21:37 πμ 2006  
gargoyle said...

‘ (…) ο Jobs και ο Ellison ήταν παιδιά από ανύπαντρες μητέρες και δόθηκαν για υιοθεσία σε άλλες οικογένειες. Άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων περισσότερο από πολλούς ακτιβιστές και επαναστάτες.’

Αυτό είναι fallacy. Συγκρίνονται ανόμοια πράγματα για να εξαχθεί ένα επιθυμητό πειστικό συμπέρασμα.

‘Οποιοσδήποτε άλλος (ιδιαίτερα Ρωμιός) θα είχε βυθιστεί στην γκρίνια, την μιζέρια και την αυτολύπηση.’

Αυτό πάλι είναι γενίκευση. Ενίοτε χρησιμοποιείτε τη ‘γκρίνια, μιζέρια και αυτολύπηση’ για να καταδικάσετε τη ‘γκρίνια, μιζέρια και αυτολύπηση’.

Γενικά: Συμφωνώ με lefteri kritikaki και deepest blue, είτε θα κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τα πράγματα στην Ελλάδα, είτε θα πάρουμε τη βαλίτσα μας και θα την κάνουμε. Η κλάψα και οι λίβελοι είναι για τύπους σαν το harry που τις εργάσιμες ώρες σχολιάζουν στο blog και μετά παριστάνουν τους productive businessmen. Αγαπητέ αν δουλέψεις και λίγο (έστω 8-2) θα δεις τη γλύκα.

heinz: Σε διαβάζω φανατικά. Προσεγγίζεις τα θέματα μακροσκοπικά και μεθοδολογικά. Πολύ καλός.

Σαβ Μαϊ 06, 12:21:54 πμ 2006  
ΙΣ said...

Η ζωή μας είναι μια πορεία στο χάος. Κάθε μας κίνηση, κάθε απόφαση, κάθε σκέψη, κάθε πράξη μπορεί να αλλάξει αυτήν την πορεία. Μπορεί να αλλάξει την πορεία του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις συνέπειες μιας πράξης μας. Μια ανάσα, μια ηλιαχτίδα, ένα στραβοπάτημα, ένας θόρυβος μπορεί να έχουν καταλυτική δράση. Όπως μια πεταλούδα που μπορεί να προκαλέσει έναν τυφώνα. Για κάποιον η εγκατάλειψη των σπουδών μπορεί να είναι η αυτοκαταστροφή του. Για άλλον η σωτηρία του. Και όταν κοιτάμε τη ζωή μας από μακριά συνειδητοποιούμε το βάρος μιας απόφασής μας, που τότε φαινόταν (και ίσως να ήταν) ασήμαντη.

Κάθε άνθρωπος, μέσα στη μοναδικότητά του (και μοναξιά του) πορεύεται στο άγνωστο. Δεν υπάρχει πεπρωμένο, δεν υπάρχει κάρμα. Μόνο χάος. Τα γονίδια είναι το υπόβαθρο. Το περιβάλλον το πλαίσιο της δράσης μας. Κι εμείς φυλακισμένοι σε ένα προκαθορισμένο απειροσύνολο δυνατοτήτων.

Ένα νετρίνο από τη Μεγάλη Έκρηξη ταξίδεψε επί δισεκατομμύρια χρόνια και μόλις έφτασε στον εγκέφαλό μου. Εκεί, απορροφήθηκε από ένα ηλεκτρόνιο της εσωτερικής στοιβάδας ενός ατόμου άνθρακα, που συμμετέχει στη δόμηση της φωσφολιπιδικής διπλοστοιβάδας της κυτταρικής μεμβράνης ενός νευρώνα στο μεσολόβιό μου. Ακολούθησε η αναστολή της ελευθέρωσης ενός νευροδιαβιβαστή από την προσυναπτική μεμβράνη σε μια σύναψη αυτού του νευρώνα και έτσι, διακόπηκε για μια στιγμή ο ειρμός των σκέψεων και των συναισθημάτων μου. Δεν πειράζει· αυτά συμβαίνουν...

Σαβ Μαϊ 06, 12:28:22 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Λυπάμαι που σήμερα - λόγω πολύ φορτωμένου προγράμματος δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε πολλά σχόλια.

Τα διάβασα πάντως όλα! Και σε μερικά επιφυλάσσομαι να απαντήσω αύριο

Δύο παρατηρήσεις πριν πάω για ύπνο:

Για το "μονοπώλιο" της Microsoft. Ευτυχώς που υπάρχει! Σκέφτεστε να είχαμε 15 λειτουργικά συστήματα μη συμβατά μεταξύ τους; Θα ήταν το χάος και ο θάνατος της πληροφορικής.

Η ομιλία μου ήταν (περίπου) το κείμενο του ποστ.

Και ναι - οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι οραματιστές και δημιουργοί. Έχουμε διαποτιστεί από το κλισέ του "στυγνού καπιταλιστή" και δεν καταλαβαίνουμε πως τα χρήματα από ένα σημείο και πέρα δεν παίζουν γι αυτούς κανένα ρόλο. Ειδικά σε τομείς δημιουργικούς που χρειάζονται φαντασία και διαίσθηση όπως η πληροφορική, όποιος δεν έχει όραμα γίνεται ψιλικατζής.

Σαβ Μαϊ 06, 12:31:05 πμ 2006  
apousia said...

@ισ
Το σχόλιό σας τα έχει όλα:
ρεαλισμό,ποίηση,κβαντομηχανική,κυτταρική βιολογία,νευροφυσιολογία,μοριακή γενετική
και δεν ξέρω τι μου ξέφυγε..
Κρατάω το
''Κάθε άνθρωπος, μέσα στη μοναδικότητά του (και μοναξιά του) πορεύεται στο άγνωστο..''

Σαβ Μαϊ 06, 12:39:20 πμ 2006  
Debby said...

@ΙΣ
Πολύ όμορφη προσέγγιση, πολύ όμορφο και περιεκτικό κείμενο, πολύ όμορφα μπλεγμένος ο ορθολογισμός της ιατρικής και του χάους της ζωής...

Σαβ Μαϊ 06, 12:50:50 πμ 2006  
somebody said...

@j95:
"Αυτό δεν είναι τίποτα. Εγώ άκουσα ότι θεραπεύει τυφλούς με το άγγιγμά του."

Ναι, εσένα θα πρέπει σίγουρα να σε αγγίξει ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ το τι θα έπρεπε να κάνουν και εδώ λάτσηδες, βισσοβανδές και λοιποί.
Ακόμα και αν το κάνει από σκοπιμότητα, εμένα δεν θα με πείραζε καθόλου αν ήμουν πεινασμένο παιδάκι της Αφρικής...

Σαβ Μαϊ 06, 01:14:00 πμ 2006  
emfortos said...

H μαγεια του σχολιου ειναι να σε πηγαινει πιο περα απο το γενικο, το συνηθες.

Να μπορεις να φορτωνεις, να ονειρευεσαι, να ατενιζεις την επομενη μερα πιο δημιουργικα, να γινεσαι πιο ανθρωπινος.
Θελουμε την ελπιδα για το αυριο,το καλυτερο.Με οραμα.

Η μοιρολατρικη διυλιση κ αψυχη επιστημοσυνη μαζι με παραδειγματα συνηθους πορειας ανθρωπων γυρω μας
δεν αποδυναμωνουν το σχολιο,αλλα μας προσγειωνουν στη φωλιτσα του ακινητου κ ανικητου μιζεροχωρου μας

Αν θελουμε να αρκεστουμε σε μια πρακτικη κ απλοικη αλλα κ απλη ερμηνεια της ζωης μας κ των αλλων
χωρις τα νοητικα κ ψυχικα απροοπτα
κ τις κινητηριες δυναμεις που ωθουν τους ανθρωπους στη δημιουργια κ το
ονειρο
μπορουμε να πουμε οτι απο ηλεκτρονια κ νουκλεονια ηρθαμε στο φως της μερας
σε ηλεκτρονια κ νουκλεονια θα καταληξουμε στο τελος.

Μας αρκει τετοια περιηγηση;;

Ας ειμαστε "χαοτικοι" ρεαλιστες λοιπον!

Ας ξεπερασουμε σε αισιοδοξη ματια
αυτον τουτον τον δασκαλο μας

Σαβ Μαϊ 06, 01:59:58 πμ 2006  
Ermippos said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 06, 02:02:19 πμ 2006  
emfortos said...

@ ισ
Ωραιο το σχολιο σου.

Σαβ Μαϊ 06, 02:05:18 πμ 2006  
Ermippos said...

Nikos Dimou said...
«Για το "μονοπώλιο" της Microsoft. Ευτυχώς που υπάρχει! Σκέφτεστε να είχαμε 15 λειτουργικά συστήματα μη συμβατά μεταξύ τους; Θα ήταν το χάος και ο θάνατος της πληροφορικής.»


Ασφαλώς. Γιατί μετά από ένα όριο διάδοσης της χρήσης των υπολογιστών η συμβατότητα έγινε πλέον αναγκαστικά το κλειδί της επιχειρηματικής επικράτησης. Εκεί κέρδισε το παιχνίδι ο Gates, μάλλον ανεπιγνώστως και χωρίς να το έχει επιδιώξει. Όπως ήρθαν τα πράγματα κάποιος έπρεπε να στεφθεί επειγόντως βασιλεύς. Και αυτό έγινε. Ελαφρά τη καρδία βεβαίως. Διότι τότε, στην πρώιμη ακόμη εποχή της ανάπτυξης, καμιά φαντασία δεν μπορούσε να προβλέψει την συνέχεια. Ακόμη και σήμερα, που φτάσαμε να υλοποιούμε το δόγμα «κανένα σπίτι χωρίς ΗΥ», δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τις ριζικές μεταβολές που θα φέρει στον τρόπο ύπαρξης μας τις 2 – 3 επόμενες δεκαετίες η καθολική δικτύωση.
Υπό την έννοια αυτή τουλάχιστον τα λειτουργικά προγράμματα και τα παρεμφερή άυλα θεμελιώδη στοιχεία του κορμού των υπολογιστικών συστημάτων θα έπρεπε ήδη να αποτελούν δημόσιο αγαθό, να είναι ανοικτά σε όλους και η εξέλιξη τους, (από ιδιώτες ασφαλώς – ίσως και την ίδια την Microsoft), να καθορίζεται από έναν αξιόπιστο διεθνή οργανισμό. Διότι το μέλλον της ανθρωπότητας, (και πιστεύω ότι δεν θα διαφωνήσετε ότι καλώς ή κακώς αυτό είναι ένα μεγάλο και κρίσιμο κομμάτι του μέλλοντος μας), δεν μπορεί να υποτάσσεται στις σκοπιμότητες ούτε ενός ανθρώπου, ούτε μιας εταιρείας, ούτε ακόμη και ενός ισχυρού κράτους. Το ζήτημα είναι τόσο κρίσιμο ώστε βρίσκεται έξω από τα αποδεκτά όρια της απόδοσης των δικαιωμάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της εν γένει επιχειρηματικότητας και στην αυτόβουλη διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Άλλωστε η Microsoft έχει εισπράξει δυσανάλογα πολλά χρήματα σε σχέση με αυτά που έχει παράγει και διαθέσει όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι πότε θα συνεχίζει; Είναι σαν να έχουμε δώσει σε κάποιον το δικαίωμα να αφαιρεί τον αέρα από το περιβάλλον, να τον αποθηκεύει για λογαριασμό του και στην συνέχεια να τον πουλάει σε συσκευασίες μίας χρήσης. Όποιος δεν έχει να αγοράσει απλά πεθαίνει. Περισσότερο πραγματικό παράδειγμα είναι αυτό που αφορά στις εταιρείες βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων. Επιδίωξη λοιπόν αυτών των φιλάνθρωπων είναι να εξαφανίσουν σταδιακά όλους τους φυσικούς σπόρους σιταριού, καλαμποκιού κ.λ.π. και να τους αντικαταστήσουν με μεταλλαγμένες γενετικά προηγμένες ποικιλίες οι οποίες θα προστατεύονται με αιώνιες πατέντες. Φυσικά οι αγρότες θα πρέπει να αγοράζουν κάθε χρόνο τους σπόρους τους από τις εταιρείες αυτές χωρίς δικαίωμα να κρατούν μετά την συγκομιδή ένα μέρος της παραγωγής τους για την επόμενη σπορά. Έτσι οι πεινασμένοι του κόσμου θα αποκτήσουν ισόβια υποχρέωση συντήρησης της αμερικανικής ευμάρειας. Είναι βέβαιο ότι η προστασία του νέου συστήματος εξελιγμένης φεουδαρχίας θα αναληφθεί αξιόπιστα από τον μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Αλλά για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα, θα μου πείτε ότι ο Gates είναι καλός, φιλάνθρωπος και οραματιστής και θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για μας. Τότε θα ήταν προτιμότερο να αφήσει τις επιχειρήσεις και να εκτεθεί για πρόεδρος. Οι ΗΠΑ χρειάζονται επειγόντως έναν σοβαρό άνθρωπο.

Σαβ Μαϊ 06, 02:05:28 πμ 2006  
Ermippos said...

ΙΣ said...

"Ένα νετρίνο από τη Μεγάλη Έκρηξη ταξίδεψε επί δισεκατομμύρια χρόνια και μόλις έφτασε στον εγκέφαλό μου. Εκεί, απορροφήθηκε από ένα ηλεκτρόνιο της εσωτερικής στοιβάδας ενός ατόμου άνθρακα... ..."


Τα νετρίνα γιατρέ μου δεν απορροφώνται. Μας διαπερνούν και φεύγουν προς το χάος. Φεύγουν. Δίνουμε δισεκατομμύρια για να κρατήσουμε εν δυό και να συνομιλήσουμε μαζί τους εκεί στον βυθό της Πύλου.

Σαβ Μαϊ 06, 02:13:23 πμ 2006  
somebody said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 06, 02:29:18 πμ 2006  
somebody said...

@axyro
"Όσο για την απίστευτη συκοφαντία σας ότι ο χριστιανισμός μισεί το σώμα, αντί οποιασδήποτε άλλης απαντήσεως θα σας πω ότι το μισεί τόσο, ώστε να διδάσκει ότι το σώμα είναι φτιαγμένο με τα χέρια του ίδιου του... Θεού!"

Ναι, εκεί είναι και το τραγικό της υπόθεσης. Μας έπλασε όμοια με εκείνον και την ίδια στιγμή μας λέει να το αρνούμαστε!
Αυτοακυρώνεται!

Τι ηλίθια εβραικά παραμύθια... Απευθύνονται σε αυτούς που τα πιστεύουν.

Σαβ Μαϊ 06, 02:35:31 πμ 2006  
harry reloaded said...

Σηκωθηκα...& δεν βρισκω ψυχη. Η νυχτερινη ζωνη ειναι φρη απο κανονες,για ξεσαλωμα,αλλα αποψε εχει ερημια.

Σαβ Μαϊ 06, 03:13:27 πμ 2006  
aphrodite said...

Η γυναίκα στέκεται εκνευρισμένη μπροστά στο τραπεζάκι στο χωλ του πολυτελούς, ασπόμαυρου σπιτιού με το Ph. Stark meets Chromium un-ltd στυλ των 90'ς. Κόκκινος χαρτοφύλακας, πετάει μερικά έγγραφα μέσα, κουμπώνει ρολόϊ, στρώνει μαλλιά κοιτώντας φευγαλέα τον καθρέφτη, φωνή-λεπίδα:

-Α, σηκώθηκες?

Τύπος παρωχημένου άγριου νιάτου, αξύριστος, κολλεγιακή μπλούζα, boxers, χασμουρητό, ξύσιμο πισινού, φωνή - μαχμουριάση:

- Τι έγινε, από τώρα meeting στο club των.. στερημένων γυναικών? (γέλιο) καλα, ένα αστειάκι έκανα, να δω το κορίτσι μου...

Την πλησιάζει και ΦΑΑΑΑΑΑΠ! καταπέλτης το χαστούκι - τού'φυγαν τα γυαλιά στο πάτωμα, κρατάει το μαγουλό του σα γκομενάκι, δεν το πιστεύει.

-Τι κανεις μωρή, τρελλάθηκες, Σου έστριψε εντε-

-ΣΚΑΣΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΝΟΜΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΟΜΕΝΙΛΙΚΙΑ ΣΟΥ! (η φωνή της αρχίζει να τσακίζει, τρέμει από τα νεύρα της, συγκρατεί με κόπο τον εαυτό της να μην τρέξει σα μικρό κορίτσι και να φύγει κλαίγοντας)

-Ξέρω! Και μάλιστα-

-ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Λες αηδίες τώρα, σε τσίμπησε μύγα όταν σου είπα ότι θα μεταφέρω το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών στα παιδιά direct, παρακάμπτοντας εσένα και φοβήθηκες ότι-

-Ηρθε εδώ!

-Ποιός?

-Ποιά θες να πεις...

-Ναι, τι, ποιά?

-Η γκόμενα που αυτή τη φορά άφησες έγκυο, και θα το κρατήσει- και μη μου πεις ότι κι αυτή σε παγίδεψε, σαν την πρώτη, που-

-ΑΑΑΑΑΑΑ, για στά' για στά'! Ποιά εννοείς και τι μου τσαμπουνάς τώρα! Εγώ ποτέ δεν θα έκα-

-ΣΚΑΣΕ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΡΟΣΤΑ ΜΟΥ! Να πάρεις τις μετοχές σου και τις εταιρείες σου και τον όμιλό σου ολοκληρο & να τον βάλεις στον κόλο σου, τα παιδιά θα τ'αφήσεις έξω από αυτά, μη τυχόν και μάθουν τίποτα, τόσα χρόνια καλύπτω τις βρωμοδουλειές σου... Μού'χεις χώσει ένα σκασμό λεφτά, μου άνοιξες και δικό μου "μαγαζί" για να παιζω, να μη σ'ενοχλώ, αλλά βλέπω άπαξ και το σπουδάσουμε το μ****, δε μας αφήνει να το ξεχάσ-

-ΣΤΑΜΑΤΑ! Δεν ξέρεις τι λες, εγώ ουδέποτε -

-Τελείωσε. Ηρθε και μου τα είπε όλα, τέρμα, πες της να το ρίξει, κράτα το, κάντο μπλάστρι, εγώ δεν άντεχω άλλο, φεύγω, με περιμένει ο σωφέρ, θα σου στείλω τον δικηγόρο μου αύριο, you'll pay through your nose... ΑΛΗΤΗ!

Ερώτηση: μεταξύ ποίου ζεύγους θα μπορούσε να έχειδιαδραματιστεί ο διάλογος?:
α. Τάσος Παπαδό* & Μαιρούλα Καραμή* κάπου στο Πανόρμα Θεσσαλονίκης?
β. Πέτρος Κωστο* & Τζένη Μπαλα* κάπου στα βόρεια προάστεια Αθηνών ?
γ. Steve Jo* & Laureen Po* κάπου στην California στις USA?
δ. All of the above?
ε. None of the above?

Σαβ Μαϊ 06, 03:21:05 πμ 2006  
vaggelis said...

somebody
εβραικά?????
γιατί όχι μογγολικά?

Σαβ Μαϊ 06, 03:21:26 πμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

one more to come!

Σαβ Μαϊ 06, 03:23:08 πμ 2006  
pagis said...

ΝΔ:
"...Για το "μονοπώλιο" της Microsoft. Ευτυχώς που υπάρχει! Σκέφτεστε να είχαμε 15 λειτουργικά συστήματα μη συμβατά μεταξύ τους; Θα ήταν το χάος και ο θάνατος της πληροφορικής...

Μα αυτό είναι το πρόβλημα, γιατί αν είχαμε 15 λειτουργικά η συμβατότητα σε στάνταρτς θα ήταν δεδομένη. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να έχουμε μόνο ένα κατασκευαστή αυτοκινήτων;

Αυτή την στιγμή η Microsoft δεν βασίζεται σε αναγνωρισμένα στανταρτς και κάνει μονοπώλιο πάνω σε αυτό πχ το word της Microsoft δεν είναι αναγνωρισμένο στάνταρτ, το html είναι.

Άλλωστε για μονοπωλιακές καταχρήσεις έχει καταδικαστεί και σε Αμερική και Ευρώπη αρχικά.

Το ότι το Ιντερνέτ έχει επιτυχία δεν βασίζεται στην Μικροσοφτ που αρχικά το πολέμησε, αλλά στο ότι έχει στηριχτεί σε αναγνωρισμένα στάντανρτς πχ TCP/IP, κτλπ.

Σαβ Μαϊ 06, 03:28:55 πμ 2006  
aphrodite said...

Η γυναίκα στέκεται εκνευρισμένη μπροστά στο τραπεζάκι στο χωλ του πολυτελούς, μίνιμαλ σπιτιού με το Mother Nature meets D-sign all στυλ των 00'ς. Μεγάλη, "μαμαδίστικη" λουλουδένια τσάντα, πετάει μερικά έγγραφα μέσα, κουμπώνει ρολόϊ, κάνει μικρή κοτσίδα χωρίς να κοιτάει καν τον καθρέφτη, φωνή-λεπίδα:

-Α, σηκώθηκες?

Τύπος σπασίκλα από γεννησιμιού του, αξύριστος, κολλεγιακή μπλούζα, φακίδες με ρυτίδες, χασμουρητό, ξύσιμο πισινού, φωνή - μαχμουριάση:

- Τι έγινε, πότε είπε ότι θα αρχίσει το meeting να δω αν προλαβαίνω να πιώ ένα καφέ, που είναι η Ιουλί-

Την πλησιάζει και ΦΑΑΑΑΑΑΠ! καταπέλτης το χαστούκι - τού'φυγε η μασέλλα στο πάτωμα, κρατάει το μαγουλό του σα γκομενάκι, δεν το πιστεύει.

-Τι κανεις μωρή, τρελλάθηκες, Σου έστριψε εντε-

-ΣΚΑΣΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΟΥΙΞΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ! (η φωνή της αρχίζει να τσακίζει, τρέμει από τα νεύρα της, συγκρατεί με κόπο τον εαυτό της να μην τρέξει σα μικρό κορίτσι και να φύγει κλαίγοντας)

-Ξέρω! Και μάλιστα-

-ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Λες αηδίες τώρα, σε τσίμπησε μύγα όταν σου είπα ότι θα στείλω τα παιδιά σε ειδικό σχολείο εσωτερικά στην Αγγλία, μια κι εδώ φοβαμαι για την ασφάλειά τους και φοβήθηκες ότι-

-Βρήκα έναν!

-Ποιόν?

-Ποιόν ακριβώς θες να πεις...

-Ναι, τι, ποιόν?

-Το πρωτοπαλλήκαρό σου, τον σωματοφύλακά σου τον Γιάννη, και για να μη μου πεις τίποτα, ακόμη δεν έχω πηδηχτεί μαζί του αλλά πλέον φεύγω, παίρνω τα μωρά και μη την είδατε, μην την απαντήσατε-

-ΑΑΑΑΑΑΑ, για στά' για στά'! Ποιόν εννοείς και τι μου τσαμπουνάς τώρα! Εσύ ποτέ δεν θα έκα-

-ΣΚΑΣΕ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ! Να πάρεις τις έδρες σου και τα Υπουργιλίκια σου και τα λεφτά σου και το πρόσωπό σου που το ξέρουν όλοι και τη γουρουνιά σου & να τα βάλεις στον κόλο σου, τα παιδιά θα τ'αφήσεις έξω από αυτά, μη τυχόν και μάθουν τίποτα, τόσα χρόνια καλύπτω την ψυχρότητά σου.. Μού'χεις χώσει ένα σκασμό λεφτά, μου άνοιξες και δικό μου "μαγαζί" και καλά για να γιατροπορεύω, να μη σ'ενοχλώ, αλλά βλέπω άπαξ και το ξεχάσουμε το μ****, δε μας αφήνει να το θυμηθ-

-ΣΤΑΜΑΤΑ! Δεν ξέρεις τι λες, εγώ ουδέποτε -

-Τελείωσε. Ηρθε και μου τα είπε όλα, τέρμα, πώς με βρίζεις πίσω από την πλάτη μου, ότι άντρα μ'ανεβάζεις κι άντρα με κατεβάζεις και δε σου τη σηκώνω, ε λοιπόν, κάν'την μπλάστρι, εγώ δεν αντέχω άλλο, φεύγω, με περιμένει ο Γιάννης, θα σου στείλω τον δικηγόρο μου αύριο, you'll pay through your nose... ΑΛΗΤΗ!

Ερώτηση: μεταξύ ποίου ζεύγους θα μπορούσε να έχει διαδραματιστεί ο διάλογος?:
α. Μάνος Παπαδό* & Χαρούλα Καραμή* κάπου στο Πανόρμα Θεσσαλονίκης?
β. Κώστας Καραμαν* & Νατάσ* Καραμαν* κάπου στα βόρεια προάστεια Αθηνών ?
γ. Bill Gat* & Melinda Gat* κάπου στην Washington στις USA?
δ. All of the above?
ε. None of the above?

Σαβ Μαϊ 06, 03:45:22 πμ 2006  
aphrodite said...

Συγνώμη, είναι "Πολιτιλίκια", όχι "Υπουργιλίκια", η ώρα βλέπετε...

Κα-ληνύχτα σας παιδιά,
τρα-λα-λα, τρα-λα-λα!
(-ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ

Σαβ Μαϊ 06, 03:50:38 πμ 2006  
aphrodite said...

Πάω η έρμη να κλείσω τον υπολογ να παω να ξεραθ, και πεφτ πανω σε:

http://moneycentral.msn.com/content/invest/extra/P150732.asp?GT1=8180

"McDonald's wants a digital-age makeover"

McDonald's, whose restaurants are visited by more than 40 million people every day, has moved aggressively over the past three years to revamp its menu and attract a new breed of customer.

McDonald's promises to be a 'forever young' brand," says John Miologos, vice-president of worldwide architecture, design, and construction at McDonald's Corp. "We have to deliver on that promise."

What will the new McDonald's look like? The signature mansard roof? History. "The big red roof looks too dated today," says John Bricker, creative director at design firm Gensler's brand-strategy arm, Studio 585. It's being replaced by a flat roof topped by a newly designed, contemporary, golden sloping curve. Ronald McDonald appears safe: The mascot was given a leaner, sportier look just last year.

"Think iPod: clean lines, simplicity," says Miologos.

Ε, όπως και νά'χει, είναι ένα κομπλιμέντο!
(-ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ!!!!!!!

Σαβ Μαϊ 06, 04:01:44 πμ 2006  
Lefteris Kritikakis said...

Εμ βέβαια κι άλλαξε τη ζωή πολλών. Κι αυτός και άλλοι που ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ. Όχι σαν τους λεχρίτες που έχουν κάνει επάγγελμα τις διαδηλώσεις και έχουν πάρει πτυχίο στην Ανωτάτη Πατρική Υποστήριξη (διαδηλώνω με τα λεφτά του μπαμπά).

"Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work."
(Thomas Edison)

Σαβ Μαϊ 06, 05:25:04 πμ 2006  
behind_the_words said...

Μόλις τελείωσα την βιογραφία του Βιτγκενστάιν, και μένω άφωνος. Αυτό θα πει γίγαντας του πνεύματος, ένα παράδειγμα προς μίμηση. Ένας ταπεινός αλά σοφός άνθρωπος που διαμόρφωσε την σύγχρονη σκέψη. Όσο για τον Jobs, χωρίς να θέλω να αντιλέγω στα λεγόμενα της πλειοψηφίας εδώ, δεν με εντυπωσιάζει καθόλου, και η ομιλία του ήταν ανούσια, βαρετή, ουδέν το ενδιαφέρον. Ένας μη έξυπνος αλά ταλαντούχος άνθρωπος, βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο χώρο και άρπαξε την ευκαιρία. Τέτοιοι υπάρχουν παντού, και λίγο μετράει αν γίνανε μεγιστάνες του πλούτου, ή έμειναν στο έβγα της γειτονιάς λόγω ατυχιών. Ο παράγοντας τύχη είναι ανυπολόγιστος. Εν τούτοις, θα παρακαλούσα κάποιον πιο ευφυή από μένα να μου εξηγήσει το βαθύτατο φιλοσοφικό νόημα της ρήσης «stay hungry, stay foolish», διότι ή ταπεινότης μου αδυνατεί να συλλάβει αυτό το συγκλονιστικό βαθυστόχαστο μήνυμα, αλά το αντιλαμβάνομε σαν κάτι το πολύ ρηχό και ανάξιο αναφοράς. Έχω διαβάσει και πιο σοφιστικέ τσιτάτα, όχι όμως πιο χαζά.

Σαβ Μαϊ 06, 07:41:27 πμ 2006  
ο παλαιός των ημερών said...

"
πίσω απ' το νου μου το λευκό
και την ηχώ του χρόνου
δίδυμη νύχτα το κακό
που πυρπολεί το φως μου
θειάφι μυρίζει το νερό
σκουριά κυλάει στο αίμα
το μόνο πούχω καθαρό
ειν' το δικό σου βλέμμα
εγώ λυγμών καρπός
εγώ ματαίων κόπος
εγώ ο άκτιστος ναός
εγώ κρανίου τόπος
κι εσύ της γης πνοή
το πρωινό του Απρίλη
με του ονείρου το φιλί
μου γλύκανες τα χείλη
όλου του κόσμου τα δεινά
νιώθω δικά μου χρέη
σαν ασκητής που τυραννά
το σώμα που δεν φταίει
μ' ακολουθούν βαριές σκιές
και μια σιωπή που καίει
μόνο απ' τα χείλη σου ό,τι λες
σαν αεράκι πνέει
"

Σαβ Μαϊ 06, 08:05:14 πμ 2006  
RObiN-HoOD said...

Καταπληκτικό κείμενο …

Σαβ Μαϊ 06, 08:16:57 πμ 2006  
Anula said...

καλημερα στην μπλογκοπαρέα!!

behind_the_words said...

Μόλις τελείωσα την βιογραφία του Βιτγκενστάιν, και μένω άφωνος. Αυτό θα πει γίγαντας του πνεύματος, ένα παράδειγμα προς μίμηση.

ποιος ειναι αυτος, γερμανός????

Σαβ Μαϊ 06, 08:49:46 πμ 2006  
behind_the_words said...

Βιτγκενστάιν γράφετε Wittgenstein (νομίζω).
Ο τόνος στην πρώτη συλλαβή.
Είναι αυστριακός.

Μπορείς να μου πεις πως έκανες edit το σχόλιο σου’;

Σαβ Μαϊ 06, 08:56:29 πμ 2006  
Haris said...

Μακάρι να διάβαζαν (ιδίως)αυτό το άρθρο σας κύριε ΝΔ κάποιοι ψευτογιάπηδες και ψευτογιάπησες διευθυντικά στελέχη (πολυεθνικών ως επί των πλέιστων)που δείχνουν τρομερή απέχθεια σε οτιδήποτε καινοτόμο προέρχεται από ανθρώπους...

Σαβ Μαϊ 06, 09:14:57 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

Επισκοπώ το νυχτερινό τοπίο!

Υπάρχει μία βασική παρεξήγηση. Ο Jobs δεν συγκρίνεται με τον Wittgenstein ούτε παραλληλίζεται με τον Proust. Έλεος υπερ-σοφιστικέ διανούμενοι! Ο άνθρωπος είναι επιχειρηματίας, άλλαξε την ζωή μας με την εφεύρεση του Προσωπικού Υπολογιστή, το design των συσκευών του ("Think iPod: clean lines, simplicity που έγραψε και η Θεά) τον νεο τρόπο διάδοσης και ακρόασης της μουσικής. Δεν είναι όμως ούτε φιλόσοφος ούτε καλλιτέχνης - αλλά ένα ιδιοφυής επιχειρηματίας. ("Μη-έξυπνος" έγραψε ο behind the words - σκέψου και να ήταν). Το σλόγκαν που ενόχλησε μερικούς είναι πολύ δυνατό και πρωτότυπο για τον χώρο των επιχειρήσεων (και δεν είναι χαζό - απηχεί ένα πανάρχαιο Ko An του Zen Βουδισμού).

Έχω την εντύπωση ότι πολλοί γράφουν μόνο και μόνο από πνεύμα αντιλογίας ή για να κάνουν τον έξυπνο.

Σχετικά με τα πολλά λειτουργικά λέει ο Pagis "αν είχαμε 15 λειτουργικά η συμβατότητα σε στάνταρτς θα ήταν δεδομένη". Εμένα μου λες; Τόσα χρόνια δεν μπoρούσαμε να μεταφέρουμε ένα περιεχόμενο από Mac σε Windows, Linux, Beos, Unix...

Αφροδίτη - νέα σειρά: "Συζυγικοί Διάλογοι". Άντε, ψήνεται το βιβλίο...

Σαβ Μαϊ 06, 09:21:35 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Και για να μας προλαβαίνει και η γλυκειά Παράγραφος (βλέπε το χθεσινό πρωινό σχόλιο της) σήμερα δεν θα ανεβάσω νέο ποστ. Συνεχίζουμε τον σχολιασμό του χθεσινού - αλλά κάνουμε και καμία βόλτα, τώρα που έφτιαξε ο καιρός.

(Η Παράγραφος είναι δικαιολογία. Το κάνω για να με προλαβαίνω κι εγώ... Έχω αφήσει πολλά πράγματα πίσω).

Σαβ Μαϊ 06, 09:28:01 πμ 2006  
harry reloaded said...

Να επαναλαβω σημερα καποιους κανονες που εχω σκεφτει για τη βελτιωση του μπλογκ. Εγω & οποιος θελει θα τους ακολουθησουμε εθελοντικα,ας κρινει ο μπλογκερ αν ειναι σκοπιμο να τους εφαρμοσει υποχρεωτικα. 1) 3 σχολια/ημερα/γιουζερνεημ. Πρωταρχικος κανονας,να κοπει το τσατ,το μπουλσιταρισμα,το πουλημα μουρης,η παρασυρση σε προσωπικες επιθεσεις. 2) 100 λεξεις / σχολιο. Λιγες,αλλα πρεπει ο κοσμος να γινει περιεκτικος & να συμπυκνωνει το λογο του. Οι περισσοτερες διαφημισεις χωρις διαλογο φτανουν τις 30 λεξεις,με διαλογο τις 60. 100 ειναι ο σωστος συμβιβασμος. 3) Οχι αναφορες,οχι παραπομπες,οχι αναδημοσιευση του κειμενου που κριτικαρει ο σχολιαστης. Ολοι αυτο κανουν ,σαν να γραφουν διδακτορικη διατριβη. Καταστρεφει το χρονο & τη προσοχη του αναγνωστη. 4) Οχι προσωπικες επιθεσεις. Απαντησεις & τοποθετησεις εμμεσα,απροσωπα & γενικα.5) Οχι βρισιες. Τα υβριστικα πρεπει να διαγραφονται απο τον μπλογκερ. Με αυτους τους κανονες,πιστευω θα απαλλαγουμε απο τους 5-6 καταληψιες μπλογκορατς ,αναρχο-περιθωριο-φασιστικης ιδεολογιας,που εχουν κανει το μπλογκ βι(λ)λα Αμαλια με 20 σχολια τη μερα. Το μαγαρισμα πρεπει να τελειωσει & να φερουμε με τη καταλληλη διαφημιση το κοσμο της Δυστυχιας στο μπλογκ.

Σαβ Μαϊ 06, 09:37:12 πμ 2006  
pagis said...

Καλημέρα σε όλους,

Ο Jobs σίγουρα είναι καλός μάνατζερ, άραγε θα ήταν καλός μάνατζερ σε ένα μεγάλο οργανισμό πχ ΙΚΑ, ΕΡΤ, ΟΤΕ ή και σε χώρα;

Σαβ Μαϊ 06, 09:59:46 πμ 2006  
cocteau_twin said...

Κύριε Δήμου,

Αποφασίσατε να παρουσιάσετε σε μία εκδήλωση το how-to ενός κροίσου της πληροφορικής. Γράψατε ένα μακροσκελές εγκωμιαστικό κείμενο στο μπλογκ για τον συγγραφέα και το βιβλίο του. Το συνοδεύσατε με την προτροπή "διαβάστε το, διαδόστε το"! Μετά από όλα αυτά νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε την αβάσταχτη ελαφρότητα του σχετικού πονήματος (και όλων των αντίστοιχων) χωρίς να χρειάζεται να μας προσάπτετε τα περί "κουλτουριάρηδων", "ψευτο-σοφιστικέ" κτλ. Κατά τα άλλα δεν έχω να πω τίποτα, τα είπε όλα πολύ καλύτερα από μένα ο Ermippos.

Σαβ Μαϊ 06, 10:06:58 πμ 2006  
andy dufresne said...

Tαπεινός o Wittgenstein??!

Κάτι δεν καταλαβάτε καλά μάλλον.

Δεν σας παρεξηγώ, με δαύτον μετά την 5η ανάγνωση έχεις ελπίδες...

Σαβ Μαϊ 06, 10:18:57 πμ 2006  
apousia said...

Καλημέρα σας!
Απαντώ κι εγώ έμμεσα και απρόσωπα.
Ο κόσμος της ''δυστυχίας'',ΣΥΣΣΩΜΟΣ,αποκλείεται να έρθει.Το ζητούμενο θα ήταν να υπήρχε ένα κάποιο ποσοστό του,που πιστεύω-μικρότερο από το πρέπον-υπάρχει ήδη.
Τα 20 και ενίοτε περισσότερα σχόλια κάποιων,προσωπικά πιστεύω πως πέρα από το ότι κουράζουν,αναιρούν και διαγράφουν από τη μνήμη του αναγνώστη,ό,τι ουσιώδες μπορεί να ελέχθη σε κάποιο από αυτά..
Προσυπογράφω εν όλω τον ''άγραφο νόμο'' του blogging,προσθέτοντας να αποφεύγονται λέξεις που πυροδοτούν αντίδραση,π.χ.''μαγάρισμα''.
(κάτω από τις 100)

Σαβ Μαϊ 06, 10:20:12 πμ 2006  
heinz said...

@ΝΔ

Προσωπικά δεν είχα ποτέ πργαματικό πρόβλημα στη μεταφορά αρχείων μεταξύ Mac και PC (χρησιμοποιώ πλέον και PC μαζί με τα Mac)

To γεγονός πάντως ότι υπάρχουν προβλήματα οφείλεται σε,

- Τη διαφορετική αρχιτεκτονική των επεξεργαστών
- Το γεγονός της εκτεταμένης έρευνας για την ανάπτυξη νέων αρχιτεκτονικών επεξεργαστών
- Την απίστευτη συμπεριφορά της Microsoft που νομίζει ότι ζει μόνη της στον πλανήτη

Δεν είναι ευτυχές το ότι η MS είναι μονοπώλιο. Έχουν δημιουργηθεί δεκάδες προβλήματα από αυτό με βασικότερο το ότι για να χρησιμοποιήσει κάποιος Η/Υ χρειάζεται εκπαίδευση.

Και, σε σχέση με τον Jobs και άλλους: Η πληροφορική έχει μείνει στάσιμη γύρω στο 1945, όταν γράφηκε το 'As we may think'. Φαντάζομαι ότι τόχετε διαβάσει, αν όχι, σαν άνθρωπος που τόσα χρόνια έχει συνδέσει τ' όνομά του και με τη διάδοση του Η/Υ, πρέπει να το κάνετε (είναι παντού στο Google με τον τίτλο του).

Καλημέρα!

Σαβ Μαϊ 06, 10:22:23 πμ 2006  
dop said...

Ο Jobs καλώς ή κακώς δεν είναι ούτε ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου, ούτε ο πιο εμπνευσμένος.

Είναι ένας άνθρωπος που έχει την απαραίτητη διαύγεια να δει τι θέλει ο κόσμος, τι μπορεί να πουλήσει με το κατάλληλο σπρώξιμο. Και πάνω από όλα, βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος (ΗΠΑ), την κατάλληλη στιγμή (την εποχή που έθεταν όλοι τα στάνταρτς του PC όπως το ξέρουμε σήμερα) ΚΑΙ με τα κατάλληλα πρόσωπα (Wozniac που πολύ τον ξεχνούν).

Είναι ένας υπερβολικά καλός διαφημιστής αλλά τίποτα παραπάνω. Μια μικρή ιστορία: όταν επισκέφτηκε το Xerox PARC κάποτε, πριν το Apple Lisa, και είδε το ποντίκι και το γραφικό περιβάλλον, είπε στους μηχανικούς του "αυτό θέλω". Και έτσι έγινε το MacOS.

Κανένα από τα προϊόντα του δεν είναι ριζοσπαστικό. Το μόνο ριζοσπαστικό που έχει κάνει είναι να τολμά να φέρνει στην αγορά προϊόντα που όλοι οι υπόλοιποι (πχ Microsoft) τα έχουν στα εργαστήριά τους και φοβούνται να τα βγάλουν.

Κε. Δήμου, η άτυπη "μονοκρατορία" της Microsoft έχει ένα καλό: έκανε τον υπολογιστή προσιτό (σε τιμή) σε όλους, λόγω του "σπρωξίματος" που έκανε στα PC. Αλλά ως εκεί: πληρώνουμε ακόμα την μη-συμμόρφωσή της με τα standards της πληροφορικής (όπως πλήρωναν πολλοί και της Apple με το MacOS classic), πληρώνουμε την στενόμυαλη λογική των managers της ότι "όποιος δεν είναι εμείς, είναι πιθανός ανταγωνιστής και εχθρός". Και πληρώνουμε την λογική της ότι "κάνω ότι θέλω, χωρίς να υπολογίζω τι έχει γίνει πριν από εμένα (βλ. Unix)". Ο Jobs με το MacOS X αποφάσισε να κοιτάξει και τι είχαν κάνει οι προηγούμενοι - και πέτυχε (το MacOS X, το πανέμορφο και μινιμαλιστικό, τρέχει λόγω ενός κλασικότατου FreeBSD-derived OS από κάτω).

Το ανοιχτό λογισμικό ζει επειδή κάποιοι ήθελαν να έχουν λόγο στην υποστήριξη των ανοιχτών (και μη) standards: ο κόσμος θα ήταν πιο φτωχός αν δεν υπήρχε το GNU/linux, τα *BSD, το MacOS X, γιατί το καθένα ικανοποιεί διαφορετικούς ανθρώπους και ανάγκες. Και θα συνεχίσει να ζει παρά τις αναποδιές που βάζουν οι διάφοροι μεγάλοι.

Σαβ Μαϊ 06, 10:31:43 πμ 2006  
Rain Man said...

Έχω βαρεθεί να διαβάζω σχόλια τα οποία διαστρεβλώνουν το νόημα του post μόνο και μόνο για να το παίζουν κάποιοι φιλόσοφοι και παντογνώστες.

Δεν ξέρω αν ο Jobs έιναι έξυπνος ή όχι. Πως μετρούμε την εξυπνάδα άλλωστε. Προσωπικά τον θεωρώ ευφυές άτομο γιατί όταν οι ευκαιρίες του παρουσιάστικαν αυτός τις άρπαξε. Πόσοι αλήθεια μπορούν να το κάνουν αυτό; Από τη δική μου εμπερία ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάκτυλα. Αυτοί αποτελούν μια μικρή 'κατηγορία' ανθρώπων.

Για μένα το θέμα δεν είναι όμως αν ο Jobs είναι έξυπνος ή όχι. Είναι διορατικός και το έχει αποδείξει επανηλημένα σε αντίθεση με τον Gates ο οποίος πιστεύω ότι στάθηκε απλά τυχερός (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ηλίθιος). Οι άνθρωποι με ρεαλιστικά οράματα και διορατικότητα όπως ο Jobs είναι ακόμα πιο σπάνιοι από τους ανθρώπους της παραπάνω 'κατηγορίας' που ανέφερα.

Επίσης έχω βαρεθεί να ακούω για το διάβολο που λέγεται Microsoft και πόσο κακά είναι τα Windows. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια βελτίωσης των προϊόντων της. Τα μονοπώλια πάσης φύσεως δεν είναι καλά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Microsoft είναι αυτό που όλοι περιγράφουν.

Όσο για τα UNIX, Linux κλπ. δε με ενδιαφέρει πόσο advanced είναι. Εγώ θέλω τον υπολογιστή εργαλείο το οποίο με βοηθάει να κάνω τη δουλειά μου εύκολα και γρήγορα. Τί να τις κάνω τις δυνατότητες του UNIX όταν θέλω 5 εντολές σε ένα αφιλόξενω περιβάλλον γραμμής εντολών για να διαβάσω το e-mail μου.

Μπορεί άτομα σαν τον Linus Torvalds (και πολλούς άλλους) ουσιαστικά να εφευραν τον 'τροχό' αλλά αναμφισβήτητα ο Gates, o Jobs, ο Tim Burners-Lee και πολλοί άλλοι τον έφεραν στο ευρή κοινό κι αυτό νομίζω είναι σημαντικό από μόνο του. Αυτή είναι και η κληρονομιά που μας αφήνουν.

Σαβ Μαϊ 06, 10:46:01 πμ 2006  
fanatic said...

@8:05
καλώς ήρθες παλιόφιλε.

Σαβ Μαϊ 06, 10:49:26 πμ 2006  
heinz said...

Rain Man said...

"Είναι διορατικός και το έχει αποδείξει επανηλημένα σε αντίθεση με τον Gates ο οποίος πιστεύω ότι στάθηκε απλά τυχερό"

Ο διορατικός, ήταν ο Vanevar Bush, που πρόβλεψε και περιέγραψε το τι έρχεται ήδη από το 1945.

O Gates έγραψε το DOS με τα χεράκια του (και δεν είναι εύκολο!!!!). Ο Jobs, δημιουργεί χρήμα και μόνο.

Αν η διάδοση της τεχνολογίας ήταν στα χέρια του Jobs, ladies and gentlemen, κανείς (ή ελάχιστοι) θα είμασταν τώρα εδώ να μιλάμε, μια και δε θάχαμε πλησιάσει Η/Υ - λόγω τεράστιας τιμής κτήσης - ούτε σε απόσταση βολής.
Η οικονομία θα ήταν διαφορετική, η ζωή μας άλλη, αυτή η μορφή επικοινωνίας και διάδρασης αδύνατη. Ο Jobs ήταν και είναι της αρχής "μηχανήματα για λίγους".

Ναι, ο Mac είναι Porsche. Και πόσοι έχουν Porsche παρακαλώ???
Εγώ έχω 5 Mac (τόχω ήδη πει). Ξέρετε πόσο κοστίζουν!!!??
Στην καρδιά μου έχω όμως το πιστό μου PC, που ό,τι και να πάθει, ξέρω ότι δεν θα με γονατίσει οικονομικά για να επανακάμψει στην υπηρεσία μου.

Σαβ Μαϊ 06, 10:59:22 πμ 2006  
kkai-Lee said...

behind_the_words said...
( 7.41.π.μ )

"Μόλις τελείωσα την........ θα παρακαλούσα κάποιον πιο ευφυή από μένα να μου εξηγήσει το βαθύτατο φιλοσοφικό νόημα της ρήσης «stay hungry, stay foolish», διότι ή ταπεινότης μου αδυνατεί να συλλάβει αυτό το συγκλονιστικό βαθυστόχαστο μήνυμα, αλά το αντιλαμβάνομε σαν κάτι το πολύ ρηχό και ανάξιο αναφοράς".

Αγαπητέ Behind the words

( Ποιος είναι ο πιο εμφυής )

Το φαντάστηκες αν πίσω από τις λέξεις ο μεγάλος JOB να εννοεί

Μείνεται πεινασμένοι ( π.χ. για να τα τρώμε εμείς )

Μείνεται παλαβοί ( π.χ. για να συνεχίζεται να μας θαυμάζεται )

και να μας δουλεύει και από πάνω ?

Τόσο απλά?

Και εμείς να ψαχνόμαστε και να σκάζουμε για το τί θέλει να πει?

Σε συνέχεια του του προηγ.σημ. μου
11.45 μ.μ Η 3η ιστορία του Job,
επειδή έχει να κάνει με την ζωή του
και με τον προσωπικό αγώνα του για αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, έχει ουσία

Σαβ Μαϊ 06, 11:07:01 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

@behind_the_words..Stay Hungry!Stay Foolish!..ή αλλιως ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ!ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!
..παιδιά ετσι ελεγαν και τους αρχαιους Ελληνες..

Σαβ Μαϊ 06, 11:08:58 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

pagis said...
Ο Jobs σίγουρα είναι καλός μάνατζερ, άραγε θα ήταν καλός μάνατζερ σε ένα μεγάλο οργανισμό πχ ΙΚΑ, ΕΡΤ, ΟΤΕ ή και σε χώρα;

Κανείς δεν θα μπορούσε να είναι καλός μάνατζερ σε αυτούς του κρατο- και συνδικαλιστικό-κρατούμενους δεινόσαυρους...

behind_the_words said...
Ένας ταπεινός αλά σοφός άνθρωπος που διαμόρφωσε την σύγχρονη σκέψη.

Δεν είχα προσέξει την φράση αυτή (μου την επσήμανε ο Andy) μαλλον θα εννείτε το Popper. Ο Wittgenstein ήταν αλαζόνας όσο δεν παίρνει - και οι θαυμαστές του αναζητήσεις έμειναν πολύ μοναχικές. Η βιογραφία του Monk είναι λίγο αγιογραφική.

dop said...
Ο Jobs καλώς ή κακώς δεν είναι ούτε ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου, ούτε ο πιο εμπνευσμένος.

Κανείς (ούτε εγώ) δεν ισχυρίστηκε τέτοιο πράγμα!

heinz said...
Η πληροφορική έχει μείνει στάσιμη γύρω στο 1945, όταν γράφηκε το 'As we may think'.

Πάλι παραδοξολογία και υπερβολή... Φυσικά το άρθρο του Vannevar Bush είναι βασικό για όλη την μετέπειτα εξέλιξη της επιστήμης αλλά σαν θεωρητική και γενική κατευθυντήρια γραμμή - όχι σαν συγκεκριμένη εξέλιξη!

Σαβ Μαϊ 06, 11:14:10 πμ 2006  
maika said...

!!Στο άπειρο κι ακόμα πάρα πέρα!!!
(το είπε ο Μπαζ στο Toy Story της Pixar...)

είναι νομίζω απο τις καλύτερες ευχές... Καλημέρα σε όλους!!!

Σαβ Μαϊ 06, 11:19:43 πμ 2006  
heinz said...

ΝΔ said...

@heinz

"Πάλι παραδοξολογία και υπερβολή... "

Παραδοξολογία καμμία. Μόνο κρύα γνώση.

"Φυσικά το άρθρο του Vannevar Bush είναι βασικό για όλη την μετέπειτα εξέλιξη της επιστήμης αλλά σαν θεωρητική και γενική κατευθυντήρια γραμμή - όχι σαν συγκεκριμένη εξέλιξη!"

Το άρθρο του Bush δεν είναι ούτε γενική κατευθυντηρία γραμμή, ούτε βέβαια εξέλιξη.
Είναι πρόβλεψη πάνω στις εξελίξεις, με βάση τις τεχνικές δυνατότητες της εποχής του. Το γεγονός ότι ακόμα (μετά από 60 χρόνια) είμαστε μέσα στις προβλέψεις, πιθανόν συνιστά παραδοξότητα, αλλά χρήζει ερμηνείας.

Όσο για την ...υπερβολή, τυπικό παράδειγμά της, είναι το υμνολόγιο στον Jobs.

Σαβ Μαϊ 06, 11:20:44 πμ 2006  
pagis said...

@ rain main

και τα windows καλά είναι οι μονοπωλιακές τακτικές της Microsoft δεν μου αρέσουν.


Αν o Jobs και ο Gates άλλαξαν την ζωή μας τότε τι θα πρέπει να πούμε και για την SUN Microsystems? (Joy, McNealy, Khosla, Bechtolsheim)

όταν το 80 η SUN έβγαινε με σλογαν "The Network is the computer" το 90 με java (ενδεικτικά).

Σαβ Μαϊ 06, 11:32:53 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

heinz said...
O Gates έγραψε το DOS με τα χεράκια του (και δεν είναι εύκολο!!!!).

Λάθος. Το αγόρασε από την Seattle Computer Products - το 1980 πήρε non exclusive rights και τον Ιούλιο του 1981 όλα τα δικαιώματα. (Πηγή: άρθρο του Tim Patterson, Byte 1983, 6, p. 230).(Έχω το αρχείο του Byte από το 1975).

Σαβ Μαϊ 06, 11:37:07 πμ 2006  
Rain Man said...

@heinz

Είναι κρίμα να 'επιχειρηματολογεί' κανείς με ανόητους και παιδιαρίστικους συναισθηματισμούς.

Ο Vanevar Bush όπως ο ίδιος αναφέρατε πρόβλεψε και περιέγραψε τι έρχεται. Δεν τα έκανε πράξη ο ίδιος.

Ο Gates δεν έγραψε το DOS με τα 'χεράκια' του όπως μας λέτε αλλά με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της τότε κραταιάς ΙΒΜ... Το θέμα πάντως εδώ δεν είναι αυτό, και σίγουρα δε θα κάτσω να σας μάθω ιστορία.

Εν συντομία ο Gates πολλές φορές οραματίστικε αλλά πολύ λίγες φορές του βγήκε σε καλό. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν το βιβλίο του 'The Road Ahead' το οποίο στην πρώτη του έκδοση δεν έκανε καμιά μα καμιά αναφορά στο Internet!! Όταν κατάλαβε το λάθος του, στην επόμενη έκδοση του βιβλίου του ξαφνικά ανακάλυψε την επανάσταση του Internet. Για μένα ο Gates στάθηκε τυχερός στη ζωή του χωρίς αυτό να μειώνει την αξία των όσων έκανε.

Όπως είπα η δύναμη της διορατικότητας είναι προνόμιο ελάχιστων ατόμων. Ο CEO της SUN οραματίζονταν επί χρόνια το Network Computer το οποίο ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα. Ακόμα κι αν κάποτε γίνει δεν θα έχει τη μορφή που αυτός είχε κατα νου.

Το θέμα δεν είναι να προφητεύει κάποιος. Αυτό είναι το μόνο εύκολο. Άλλο διορατικότητα κι άλλο προφητεία. Ο Jobs είδε μπροστά πολλές φορές - κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό - και έκανε πράξη το όραμά του. Το να βλέπεις μπροστά από μόνο του δεν έχει κάτι να προσφέρει αν δεν κάνεις πράξη τα οράματά σου. Πολλοί άνθρωποι το προσπάθησαν, ελάχιστοι το πέτυχαν ανάμεσά τους και ο Jobs.

Το αν δουλεύετε εσείς στο Windows PC σας σήμερα το οφείλετε εν μέρει στον Jobs και την Αpple από την οποία ο Gates πήρε και την ιδέα (το ίδιο κάνει ακόμα και σήμερα και με το GUI των Vista το οπίο αντιγράφει το Apple MacOS X το οποίο προέρχεται από την Pixar -τη σύμπτωση!! πάλι του Jobs).

Σήμερα ο Jobs προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Διαβλέπει ότι πολλοί χρήστες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για κάτι κομψό και το οποίο τους κάνει να νιώθουν μοναδικοί και προχωρά. Εσείς μπορεί να μην είστε διατεθειμένος να πληρώσετε για κάτι τέτοιο αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Το PC στο μέλλον θα είναι συσκευή που θα τοποθετείται στο σαλόνι κι ο Jobs σε αντίθεση με πολλές άλλες κορυφαίες εταιρείες την έχει πιάσει την πλάκα.

Σαβ Μαϊ 06, 11:37:42 πμ 2006  
heinz said...

Nikos Dimou said...

"Το αγόρασε (σ.σ. το DOS) από την Seattle Computer Products - το 1980 πήρε non exclusive rights και τον Ιούλιο του 1981 όλα τα δικαιώματα. "

Nα δεχθώ ότι κάνω λάθος. Άλλος ένας μύθος λοιπόν.

Η ουσία παραμένει:

1. Αν οι εξελίξεις ήταν στα χέρια του Jobs, το 95% των χρηστών Η/Υ του πλανήτη, σήμερα δεν θα υπήρχαν σαν τέτοιοι.
Με ό,τι αυτό σημαίνει, το λιγότερο, μη εξάπλωση του Διαδικτύου, άρα μη Διαδίκτυο.

2. Είμαστε πάντα μέσα στις προβλέψεις του Bush.
(ίσως η τεχνητή νοημοσύνη να ξεφεύγει λίγο, αλλά και πάλι είναι μέσα στα πλαίσια του Θείου Alan [Turing M.])

Σαβ Μαϊ 06, 11:42:43 πμ 2006  
Rain Man said...

@heinz

Nikos Dimou: Λάθος. Το αγόρασε από την Seattle Computer Products - το 1980 πήρε non exclusive rights και τον Ιούλιο του 1981 όλα τα δικαιώματα. (Πηγή: άρθρο του Tim Patterson, Byte 1983, 6, p. 230).(Έχω το αρχείο του Byte από το 1975).

Ακριβώς. Και αυτό αποτέλεσε τη βάση του μεταγενέστερου MS-DOS (και IBM PC-DOS) που ολοκληρώθηκε με την χρηματοδότηση και υποστήριξη της ΙΒΜ.

@Pagis

Δεν έχω χρόνο να συζητήσω πιο είναι το καλύτερο λειτουργικό. Το μονοπωλιακό καθεστός της Microsoft είναι άλλο ζήτημα και σίγουρα όχι κάτι καλό και θετικό για την παραπέρα εξέλιξη του κλάδου (όπως και κάθε μονοπώλειο).

Η java ήταν εύστοχη κίνηση αλλά κάτι ουσιαστικό δεν είναι. Υποσύνολο της C είναι. Το ατού της που τρέχει σε όλες της πλατφόρμες πλέον δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν κάποτε.

Όσο για το 'the network is the computer' η SUN οραματίζονταν ένα network PC το οποίο θα το πουλούσε η ίδια και σίγουρα όχι με την μορφή που έχουν τα PC και το Internet σήμερα.

Σαβ Μαϊ 06, 11:49:55 πμ 2006  
heinz said...

@rain man

1. Καταρχήν ποτέ δεν είπα ότι ο Gates είναι θεός, που το είδατε? Είπα ότι είναι καλύτερη περίπτωση από τον Jobs

2. Στη συνέχεια, ειλικρινά, δεν χρειάζεται να με πείσετε για τον Mac. Έχω - είπα ήδη - 5 Mac (δείτε παραπάνω) και είναι το βασικό μου ερτγαλείο από το 1984 (και πιο πριν χρησιμοποιούσα Apple IIe)

3. O Bush δεν ήταν ...προφήτης (!!!). Ήταν επιστήμονας, που δεν έκανε αρπαχτές (όπως κατά καιρούς έχει επιχειρήσει ο Jobs, μηχανήματα με εγγενή σχεδιαστικά λάθη μη επιδιορθώσιμα, π.χ. Mac 5x00, ψάχτε το) και δεν είχε περιθώρια να κάνει κολπάκια, για έναν πολύ απλό λόγο : είχε έναν πόλεμο (τον Β' Παγκ.) να κερδίσει!!! Είχε συνολική εικόνα των ερευνητικών επιτευγμάτων και έβγαλε τα αναπόφευκτα ορθολογικά συμπεράσματα. Από τα οποία - επαναλαμβάνω - δεν έχουμε ξεφύγει.

Σαβ Μαϊ 06, 11:50:34 πμ 2006  
Cyber-Dust said...

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν είναι ο Γκειτς που είπε ότι 640 κβ είναι υπεραρκετά και περισσεύουν για ένα κομπιούτερ? Γι’ αυτό και το DOS στις αρχές είχε δυσκολίες με μεγάλα αρχεία και έπρεπε να φορτώνει ένα σωρό προβληματικές εντολές στο config.sys. Δεν ξέρω αν αυτό το πρόβλημα παραμένει ακόμα και τώρα(*). Πάντως στα πρώτα windows 3.x ήταν παρών.

(*αυτή η ερώτηση είναι ο λόγος αυτού του σχολίου)

Σαβ Μαϊ 06, 11:52:52 πμ 2006  
dop said...

Προφανώς δεν απαντώ στο αρχικό post στο blog αλλά στα υπόλοιπα που αναφέρονται στις απαντήσεις.


@rainman: το Windows και η Microsoft δεν είναι διάβολος, απλώς το πρώτο είναι ένα κακοστημένο λειτουργικό και η δεύτερη η εταιρία με μια από τις πιο επιθετικές τακτικές marketing. Και τα δύο είναι η επιβεβαίωση του κανόνα "το καλύτερο δεν επικρατεί πάντα".

Δεν μπορείς να φανταστείς και πόσο μεγάλο είναι το όραμα του Gates. Είναι ίσως και πιο φιλόδοξος από τον Jobs. Δεν φαίνεται όμως στα everyday products της MS (δυστυχώς).

Και για την ιστορία: σε Linux είμαι και τα e-mail μου από έναν γραφικό client τα βλέπω (όπως και εσύ), τα κείμενά μου τα γράφω σε word processor (όπως φαντάζομαι και εσύ). Και την δουλειά μου την κάνω πιο απλά και πιο γρήγορα από ότι στο Windows (το update του συστήματος είναι μία εντολή και μια νέα εγκατάσταση κάνει περίπου 3 ώρες - πόσες ώρες από τη ζωή μας τρώει η εγκατάσταση του οτιδήποτε της MS - χωρίς τα restarts - ;).

Είναι απλώς θέμα συνήθειας (και συνήθως όσοι έχουν μάθει υπερβολικά στο Windows τότε έχουν πρόβλημα να δεχτούν οτιδήποτε άλλο).

Θέλετε πραγματικούς οραματιστές; Norbert Weiner (κυβερνητική), Nicolas Negreponte (Media Labs), Scott McNealy (Sun), James Gosling (Sun - Java), Michael L. Dertouzos (MIT - πέθανε σχετικά πρόσφατα) και άλλοι. Μην μπερδεύετε συνέχεια αυτούς που προσφέρουν κάτι πραγματικά καινούριο στο IT και σε αυτούς που το πουλάνε.

Σαβ Μαϊ 06, 11:54:11 πμ 2006  
heinz said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 06, 11:55:08 πμ 2006  
Rain Man said...

@heinz

Αν οι εξελίξεις ήταν στα χέρια του Jobs, το 95% των χρηστών Η/Υ του πλανήτη, σήμερα δεν θα υπήρχαν σαν τέτοιοι. Με ό,τι αυτό σημαίνει, το λιγότερο, μη εξάπλωση του Διαδικτύου, άρα μη Διαδίκτυο.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Εκτός κι αν είναι προφήτης. Προσωπικά πιστεύω ότι αν κυριαρχούσε ο Jobs θα γινόταν το ίδιο με αυτό που έγινε με την ΙΒΜ. MAC clones, μεγάλη παραγωγή (βλέπε οικονομίες κλιμακας.......) και πάει λέγοντας.

Σαβ Μαϊ 06, 11:55:10 πμ 2006  
harry reloaded said...

Να συμπληρωσω οτι η νυχτερινη ζωνη ,απο καληνυχτισμα σε καλημερισμα μπλογκερ ειναι ελευθερη χωρις κανονες,για ξεσαλωμα & σεντονια. Οσο για συγγραφεις επιπεδου παραγραφος,μπορει να κανει ενα σχολιο των 300 λεξεων,σχεδον ολα της μεχρι τωρα ειναι κατω απο 300. Κλεινω,λεγοντας οτι τα μπλογκορατς εχουν παραληρηματικο λογο & δεν καταλαβαινουν απο εθελοντικους κανονες & αυτοπεριορισμους. ( 56 λεξεις ).

Σαβ Μαϊ 06, 11:56:08 πμ 2006  
heinz said...

@rain man...

"Η java ήταν εύστοχη κίνηση αλλά κάτι ουσιαστικό δεν είναι. Υποσύνολο της C είναι."

Μάλλον κάνετε χοντρό λάθος. Αλλά ΧΟΝΤΡΟ!!!

Η java μπορεί να είναι γραμμένη σε C (όπως και πολλές εκδοχές της ίδιας της C) αλλά υποσύνολο, ούτε κατά διάνοια.

Καμμία σχέση δεν έχουν οι αντικειμενοστρεφείς γλώσσες με τις διαδικασιακές. Αλλά λέμε καμμία!! Είναι εντελώς άλλο conceptualization.

Λέτε επίσης:

"MAC clones, μεγάλη παραγωγή"

MAC clones, κυκλοφόρησαν (την εποχή που ο Jobs είχε απομακρυνθεί από την Apple). Μόλις ο Jobs επέστρεψε, απαγόρευσε την περαιτέρω κυκλοφορία τους και υπονόμευσε τους χρήστες που είχαν τέτοια μηχανήματα δημιουργώντας ασυμβατότητες στις ανανεώσεις του λειτουργικού.
Άρα, μην υποθέτετε, ας δούμε τα γεγονότα.

Σαβ Μαϊ 06, 11:58:20 πμ 2006  
heinz said...

dop said...

"Θέλετε πραγματικούς οραματιστές; Norbert Weiner (κυβερνητική), Nicolas Negreponte (Media Labs), Scott McNealy (Sun), James Gosling (Sun - Java), Michael L. Dertouzos (MIT - πέθανε σχετικά πρόσφατα) και άλλοι. Μην μπερδεύετε συνέχεια αυτούς που προσφέρουν κάτι πραγματικά καινούριο στο IT και σε αυτούς που το πουλάνε."

Πέστα μεγάλε!!!

Σαβ Μαϊ 06, 11:59:54 πμ 2006  
Rain Man said...

@heinz

Ούτε εγώ είπα πως έιπατε ότι ο Gates είναι Θεός ούτε προσπαθώ να σας πείσω για τίποτα. Απλά δεν θεωρώ τα επιχειρήματά σας ικανοποιητικά. Διαβάζετε πιο προσεκτικά τα σχόλιά μου παρακαλώ.

O Bush είναι προϊόν άλλής εποχής και μιας βιομηχανίας που έχει άπειρη χρηματοδότηση και διαφορετικούς στόχους απ'ότι η καταναλωτική. Μπορεί να ήταν οραματιστής δεν το αρνούμαι αλλά είπαμε δεν τα έκανε πράξη όλα αυτά.

Όσο για την Java είναι -ουσιαστικά- υποσύνολο της object-oriented έκδοσης της C. Το αν δεν συμφωνείτε με κάτι το οποίο είναι ευρέως γνωστό διακίωμά σας.

@dop

Το αν τα Windows είναι κακοστημένο προϊόν είναι μεγάλο θέμα. Εγώ δεν συμφωνώ μαζί σας.

Όσο για το Linux εσείς φαινεται ότι εξ΄ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Μπορεί εσείς να έχετε τις γνώσεις να στήσετε, και πολύ σημαντικότερα να κάνετε maintain ένα Linux σύστημα, όμως το 90% δεν μπορεί. Μάλιστα η πλειοψηφία θεωρεί απρόσιτα ακόμα και τα Windows τα οποία κατα γενική ομολογία είναι απείρως πιο φιλικά για τον άπειρο χρήστη.

Σαβ Μαϊ 06, 12:07:27 μμ 2006  
Rain Man said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 06, 12:07:42 μμ 2006  
Χριστίνα said...

Πάντως αν και ο Bill Gates έδωσε το 95% της αμύθητης περιουσίας του στην Αφρική, δεν βλέπω καμία σημαντικά αλλαγή να έγινε εκεί. Κάτι δεν θα βλέπαμε; Μου θυμίζει τις ελληνικές τράπεζες που στο τέλος κάθε χρόνου για καθαρά φορολογικά κέρδη από το τεράστιο πλεόνασμά τους χαρίζουν λεφτά σε ΜΚΟ.

Θαυμάζω και εγώ τέτοιους τύπους σαν τον Jobs που περνάνε τα χίλια μύρια και πάντα σηκώνονται. Όμως πρέπει να βοηθάει λίγο και το περιβάλλον. Αν δεν έχει χρυσάφι η περιοχή όσο και να ψάξεις δεν θα βρείς. Αν όμως κάπου κρύβεται, τότε ναι. Αξίζει να ψάχνεις όσο και αν σε τρων οι κατρακύλες.

Σαβ Μαϊ 06, 12:08:42 μμ 2006  
heinz said...

@rain man

Mε συγχωρείτε δεν θέλω να γίνω αγενής, αλλά την C την λέμε C και την Object Oriented C, τη λέμε C++ (υπάρχει κι η C#). Kι όταν γράφετε C, διαβάζω C, και δεν υποθέτω τίποτα.

Μόνο η C# μοιάζει πράγματι με java, (auto garbage collection) αλλά κυκλοφόρησε μετά την java. Ας αφήσουμε που η java είναι platform independent και η C (σε όλες τις εκδοχές της) δεν είναι.

Σαβ Μαϊ 06, 12:13:32 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

dop said
"Θέλετε πραγματικούς οραματιστές; Norbert Weiner (κυβερνητική), Nicolas Negreponte (Media Labs), Scott McNealy (Sun), James Gosling (Sun - Java), Michael L. Dertouzos (MIT).

Δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία. Ο Weiner - ναι ήταν μεγάλος. Μετά θα έβαζα τον Tim Berners Lee - www! O Negroponte θα δικαιωθεί μόνο αν πραγματοποιήσει το $100 computer - προς το παρόν η συνεισφορά του είναι στα λόγια (πολλά). Οι άνθρωποι της Sun έχουν προσφέρει. Ο συμμαθητής μου στο Κολέγιο και φίλος μου μία ζωή Μιχάλης Δερτούζος ήταν άριστος μάνατζερ και συντονιστής δημιουργών - ο ίδιος δεν δημιούργησε κάτι νέο.

Σαβ Μαϊ 06, 12:15:00 μμ 2006  
Rain Man said...

@heinz

Όταν ο Jobs επέστρεψε το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί. Το παράδειγμα που αναφέρετε είναι ατυχές.

@Προς όλους

Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι. Απλά το post αναφέρεται στους Gates και Jobs και χρησιμοποίησα αυτούς για παράδειγμα. Δε θα τους πάρουμε όλους με τη σειρά τώρα. Επίσης είναι άσχημο να εκμηδενίζουμε την αξία προγραμμάτων μόνο και μόνο επειδή είναι Microsoft. Πολλοί εδω μέσα αντιδρούν με τον κλασικό τρόπο αντίδρασης: Λαικισμό.

Σαβ Μαϊ 06, 12:15:03 μμ 2006  
pagis said...

@ rain man

Εάν η SUN οραματιζόταν το δικό της network PC καλά έκανε, όμως τις ιδέες και τα οράματα που είχε τα άφησε ανοικτά και σήμερα αυτά τα ίδια χρησιμοποιούμε όλοι μας δηλαδή TCP/IP, Internet, e-mail.

Δεν τρέχουμε ούτε NetBUI ούτε AppleTalk που πολύ θα ήθελαν ο Μπίλ και ο Στήβ κάποτε.

Σαβ Μαϊ 06, 12:17:56 μμ 2006  
Rain Man said...

@Nikos Dimou

Τόση ώρα αυτό προσπαθώ να τους πω: Άτομα όπως ο Δερτούζος κα προσέφεραν πολλά αλλά σε αντίθεη με τον Jobs δεν δημιούργησαν τίποτα.

Μα τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν;

@heinz

Η C# είναι garbage γιατί; Επειδή είναι Microsoft; Το ατού της η Java το έχει χάσει πλέον, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Σαβ Μαϊ 06, 12:22:07 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Η C# είναι garbage γιατί;

Δεν εννοεί αυτό.Αναφέρεται στην αυτόματη διαχείριση της μνήμης κάτι που το είχε η επάρατη visual basic πολύ πρίν.

Σαβ Μαϊ 06, 12:28:28 μμ 2006  
dop said...

Το πρώτο λειτουργικό σύστημα της MS δεν το χρηματοδότησε η IBM, το αγόρασε για χρήση στα νεότευκτα τότε ΙΒΜ PCs.

Ουσιαστικά, η IBM έκανε outsource στην MS, μια και κανείς άλλος δεν ήθελε να αναλάβει την δουλειά - το χρονικό διάστημα που ζητούσε η IBM μέχρι την ολοκλήρωση του λειτουργικού ήταν απίστευτα μικρό (το ίδιο το PC σχεδιάστηκε σε λιγότερο από χρόνο), ώστε να χτυπήσει τον προσωπικό υπολογιστή της Apple.


@rainman: Η Java είναι η 3 προσπάθεια για μια γλώσσα που να παράγει προγράμματα που να τρέχουν παντού. Δεν είναι C, ούτε είναι C++. Είναι κάτι άλλο και τυχαίνει να μοιάζει με την C++.

Τo Windows σας φαίνεται απλό και καλό επειδή με αυτό ξεκινήσατε. Αν ξεκινούσατε με Unix, θα σας φαίνονταν βουνό το Windows. Και αν μάθετε στις ευκολίες των linux διανομών, δεν ξαναγυρνάτε πίσω.

Είναι φιλικότητα να κάνεις σε κάθε εγκατάσταση συσκευής ή προγράμματος restart; Να μην μπορείς να στείλεις fax επειδή έτσι αποφάσισε μια μέρα το Winfax (ο κος Δήμου ξέρει γιατί μιλάω - θυμηθείτε μερικά χρόνια πίσω).

Σημείωση τελευταίας στιγμής: ο heinz αναφέρεται στο garbage collection των C#/Java (ένα χαρακτηριστικό που θα μπει στην C++). Όχι ότι η C# είναι σκουπίδι.

@ΝΔ: και όμως είναι μεγαλύτερος οραματιστής ο κος. Δερτούζος από τον κο. Jobs. Δείτε http://www.oxygen.lcs.mit.edu/ που το υποστήριζε με όλη του την ψυχή - ή τουλάχιστον έτσι ανέφερε.

Σαβ Μαϊ 06, 12:30:49 μμ 2006  
heinz said...

@δεξιά άποψη γενικώς!!!

έλα, σας πειράζω :-)

Άνθρωποι όπως ο Δερτούζος, ο Wiener, ο Tim Berners Lee, δημιουργούν κοινωνία (με την κυριολεξία). Συγκεκριμένα: μορφογενέσεις.

Άνθρωποι όπως ο Gates και ο Jobs, δημιουργούν περιουσίες.

Το internet, θα στηνόταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κι αν δεν είχαν εμφανιστεί οι δεύτεροι, αρκεί που εμφανίστηκαν οι πρώτοι.

(Σε λίγο ρίξτε μας και καμμιάν ανάλυση για τον αποφασιστικό ρόλο του ηγήτορα στην Ιστορία, να γελάσουμε)

@rain man

Αγαπήτε εν όπλοις συνάδελφε.
Το Ph.D. candidate δεν κάνει κανέναν σοφό, σε διαβεβαιώ (και προσωπικά).
Αν δεν ξέρεις τι είναι το auto garbage collection, δικαιολογείται να μιλάμε άλλη γλώσσα. Επίσης, νομίζω ότι δικαιολογεί μιαν έλλειψη σιγουριάς που όλους πρέπει να μας διακρίνει γενικά.

Σαβ Μαϊ 06, 01:09:30 μμ 2006  
Zoros said...

Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται χαρισματικοί. Τέτοιοι είναι και ο Jobs και ο Gates. Ο πρώτος είναι ο αναρχικός της πληροφορικής και ο δεύτερος το καλό παιδί της. Πολλοί προσπάθησαν να είναι στη θέση τους και απέτυχαν.

Ο Jobs είναι χαρισματικός και σίγουρα είναι και πολύ έξυπνος. Πολλοί λένε ότι το γραφικό περιβάλλον το έκλεψε από τα Xerox Labs. Ε, και? Το δύσκολο δεν είναι να σκεφτείς κάτι αλλά να το εφαρμόσεις και να το εμπορευθείς! Μην ξεχνάμε ότι όταν βγήκε Mac με γραφικό περιβάλλον, οι υπολογιστές δεν είχαν καν χρώμα. Επίσης η μετέπειτα πετυχημένη ιστορία του σε τόσες άλλες εταιρίες δείχνει τις ικανότητές του.

Περνάμε στον Gates. Ξέρετε που μου έδειξε την αξία του? Όταν μέσα σε 1 χρόνο (96-97) κατάφερε να κάνει πλήρη μεταστροφή και να κάνει πρώτη προτεραιότητα για τη Microsoft το internet. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό για μια εταιρία στο μέγεθος της Microsoft (μην ξεχνάμε επίσης και τη συμβολή του Bulmer σε αυτό)? Ξέρετε πόσα τρένα έχει χάσει η IBM από τη δυσκινησία της? Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής η Microsoft σε 25 χρόνια ιστορίας δεν έχει χάσει καμία (επιχειρηματική) μάχη...
Σχετικά με τα Windows, ναι είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό (από τα 2000 και μετά) και πολύ δύσκολο σε κάποιον ανταγωνιστή να τα φτάσει. Ποιο είναι το δυνατό τους σημείο, που κανένα άλλο λειτουργικό δεν αγγίζει? Η προς τα πίσω συμβατότητα (αυτός είναι επίσης ο μεγαλύτερος βραχνάς για τη Microsoft). Μην ξεχνάμε η Apple σχεδίασε το Mac OS X από την αρχή, χωρίς να υπάρχει συμβατότητα με τις προηγούμενες εκδόσεις του (μόνο μέσα από emulator). Επίσης αυτό πολλές φορές συνέβαινε και στα προηγούμενα λειτουργικά της (εφαρμογές σχεδιασμένες για το 7.xx δεν έπαιζαν σε 9.xx).

Σαβ Μαϊ 06, 01:18:59 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Τελικά το blog εξελίχθηκε σε εσωτερική υπόθεση για κομπιουτεράδες - φοβάμαι πως μόνον αυτοί μπορούν να διακρίνουν τις διαφορές ανάμεσα στην C++ την C# και την Java.

Ο Μιχάλης Δερτούζος άλλαξε τα τελευταία χρόνια του. Έγινε πιο ανθρωποκεντρικός. Όταν μου έστειλε το βιβλίο του What Will Be (1997) μου έγραψε την εξής αφιέρωση: «Στον Νίκο, που από ποιητής πάει κομπιουτεράς, από τον συμμαθητή και φίλο του που …πάει ανάποδα».

Σκέπτομαι να του αφιερώσω ένα ξεχωριστό Post.

Σαβ Μαϊ 06, 01:49:11 μμ 2006  
epikairos said...

Οι τρεις που αναφέρεις δεν νομίζω πως ως προσωπικότητες έχουν και πολύ μεγάλη σχέση μεταξύ τους, τουλάχιστον βάσει της δημόσιας εικόνας τους (όσο εμβόλιμο κι αν είναι αυτό).

Ο Jobs είναι όντως κορυφαία προσωπικότητα, τόσο ως στάση ζωής όσο και ως επιχειρηματίας. Από τον Gates δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι σημαντικό. Πριν ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία δεν είχε να πει τίποτα για τον άνθρωπο. Ως προσωπικότητα τον θεωρώ τον πιο βαρετό από όλους. Ο δε Ellison μου δίνει την εντύπωση του πιο συγκροτημένου επιχειρηματία που έχει βγάλει η αμερικανική αγορά εδώ και δεκαετίες. Αλλά ως προσωπικότητα κι αυτός μου είναι άγνωστος.

Σαβ Μαϊ 06, 01:53:13 μμ 2006  
somebody said...

Ολοι κάπου 'πατάνε' όταν μαθαίνουμε οτι κάτι κάνουν. Ο Jobs επάνω στη zerox και τόσα άλλα.
Εγώ πχ, έχω μηχανογραφήσει τα ΚΕΠ, "πάτησα" πάνω στα windows. Αυτό τι σημαίνει? Οτι ο Gates έφτιαξε τα ΚΕΠ?
Αν το πάμε έτσι, τότε όλα τα έφτιαξε ο Αδάμ και η Εύα!

Σαβ Μαϊ 06, 02:10:03 μμ 2006  
Zoros said...

@epikairos
“Ο δε Ellison μου δίνει την εντύπωση του πιο συγκροτημένου επιχειρηματία που έχει βγάλει η αμερικανική αγορά εδώ και δεκαετίες.”

Ε όχι και συγκροτημένος ο Ellison! Ειδικά τώρα που η Oracle έχει γίνει κολοσσός και τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια, πολλές από τις κινήσεις του είναι καθαρά συναισθηματικές και παρορμητικές. Τρανταχτό παράδειγμα η εξαγορά της Peoplesoft που έγινε από εγωισμό και καπρίτσιο του Ellison και μόνο. Να σας θυμίσω την ιστορία:
Η Oracle και η Peoplesoft διεκδικούσαν την εξαγορά της JD Edwards. Όταν τελικά την κέρδισε η δεύτερη, ο Elisson πήρε την απόφαση να εξαγοράσει την ίδια την Peoplesoft (χωρίς να την έχει ιδιαίτερα ανάγκη)! Και επειδή οι κύριοι μέτοχοι της Peoplesoft του αρνήθηκαν την πώληση της εταιρίας τους, ανακοίνωσε ότι αγοράζει μετοχές (από μικρομετόχους) στην διπλή τιμή της χρηματιστηριακής τους αξίας, κερδίζοντας τελικά την πλειοψηφία...

Σαβ Μαϊ 06, 02:10:44 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

O Ellison είναι από παρορμητικός μέχρι παράφρων... βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του τον Bill Gates... τώρα του έδειξαν την πόρτα στην Oracle, τον φόρτωσαν τιμητικούς τίτλους... they are kicking him upstairs!

Σαβ Μαϊ 06, 02:16:28 μμ 2006  
andy dufresne said...

@heinz,
Aν νομίζετε ότι οι οραματιστές επιχειρηματίες δημιουργούν περιουσίες και εκεί βάζετε τελεία, λυπάμαι.

Χωρίς αυτούς όλα τα αγαθά θα ήταν λιγότερα για όλους και ο κόσμος μας θα πεινούσε.

Η άποψη ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες δουλεύουν για τα χρήματα είναι αστεία αλλά και επικίνδυνη.

Για να αυτοσαρκαστούμε και λίγο μάλλον ισχύει αυτό που λένε:

Those who cannot work, manage.
Those who cannot manage, teach...

Σαβ Μαϊ 06, 02:26:12 μμ 2006  
epikairos said...

Είπα ο πιο συγκροτημένος επιχειρηματίας, όχι ο πιο συγκροτημένος άνθρωπος. Η Oracle είναι από τις ελάχιστες εταιρίες του μεγέθους της που εκμεταλλεύεται από την ίδρυση της την ίδια αγορά, λέγε με βάσεις δεδομένων. Η Apple σώθηκε από το ipod, η δε Microsoft κάθε πέντε χρόνια αλλάζει στρατηγική. To 2001 η Microsoft λάνσαρε τη στρατηγική της δεκαετίας με το όνομα .NET. Πέντε χρόνια μετά δίνει τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών δωρεάν γιατί η διείσδυση της πλατφόρμας .NET στην υπάρχουσα κοινότητα όσων αναπτύσσουν εφαρμογές με προϊόντα της ήταν λιγότερη από 30%. Επομένως στα δικά μου μάτια ο Ellison έχει την πιο ξεκάθαρη στρατηγική από πολλούς της γενιάς του. Έχει βρει μια αγορά την οποία έχει κατακτήσει και δεν κοιτάζει δεξιά αριστερά για να μπει και σε άλλους τομείς.

Σαβ Μαϊ 06, 02:31:17 μμ 2006  
dop said...

Ο Ellison έκανε ότι και ο Jobs: είδε μια ανάγκη και έβγαλε το αντίστοιχο προϊόν. Με την εξάλειψη του ανταγωνισμού, έμεινε και έπαιζε μόνος του - οδηγώντας την τιμή της Oracle database σε δυσθεώρητα ύψη. Ότι θα έκανε και ο Jobs και ο Gates αν έπαιζαν μόνοι τους.

Ο Ellison είναι τόσο τρελός όσο και οι τύποι στην MS, που κυνηγάνε οτιδήποτε έχει το γράμμα G μπροστά από το όνομά του.

@ΝΔ: παρακαλώ κάνετε σύντομα το post. Δυστυχώς ξέρω τον κο. Δερτούζο μόνον μέσα από τα βιβλία του και θα ήθελα και την γνώμη των ανθρώπων που τον έζησαν.

Σαβ Μαϊ 06, 02:34:01 μμ 2006  
heinz said...

@andy

Οι επιχειρηματίες μπορεί να δουλεύουν για το χρήμα, μπορεί και όχι. Δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολες γενικεύσεις.
Προσωπικά νομίζω όμως ότι δεν έχει σημασία.
Αυτό που έχει σημασία, είναι να είσαι ειλικρινής με τα κίνητρά σου.
Και για μένα, το να υπηρετείς τον Άνθρωπο.

"Those who cannot work, manage.
Those who cannot manage, teach..."

Τότε βέβαια, μπορούμε να καταλήξουμε ότι ο Σωκράτης ήταν ανίκανος σε σχέση με τους Τριάκοντα τυρράνους.

somebody said...

"Αν το πάμε έτσι, τότε όλα τα έφτιαξε ο Αδάμ και η Εύα! "

Δηλαδή τι σημαίνει "αν το πάμε έτσι??".
Τι δεν είναι έτσι?????
:-0

(πέρα από την πλάκα, αν το δεις συμβολικά, έτσι είναι)

Σαβ Μαϊ 06, 02:36:22 μμ 2006  
barge1962 said...

Εμενα μου θυμιζει ολο αυτο John Cage vs Schönberg.E o Jobs μου μοιαζει για τον δευτερο..Ο Cage δεν ηταν καλος επιχειρηματιας..Και ο Ξενακης δημιουργουσε μουσικη ατμοσφαιρα που κανεις δεν μπορουσε να φανταστει οτι μπορει να υπαρξει.Ο Jobs απλως καταφερνει και δεν λεω οτι δεν ειναι δημιουργικος να φτιαχνει και να παρουσιαζει αυτο που οι αλλοι ζητουν και περιμενουν ,οχι που νομιζουν οτι δεν γινεται.Δεν παρουσιαζει κανα καινουριο συμπαν .Ειναι καλος και δημιουργικος επιχειρηματιας .Απλως η προσηλωση σε προσωπα ,η προσηλωση λεω και οχι η αναγνωριση ,ειναι και ενας παραγοντας που θα προωθησει την ''φιλανθρωπια΄΄ τους.

Σαβ Μαϊ 06, 02:37:48 μμ 2006  
heinz said...

@andy dufresne

Βλέπεις τον andy dufresne με μια συγκεκριμένη ματιά, το λες και στο blog σου.
Εγώ, που επίσης τον συμπάθησα, τον είδα σαν ευφυή, ευέλικτο, αλλά - κυρίως - Άνθρωπο (που στήριξε και άλλον άνθρωπο, στο σενάριο)

Αυτή είναι η διαφορά μας.

Σαβ Μαϊ 06, 02:39:10 μμ 2006  
heinz said...

300!!! Πόντικα!

Σαβ Μαϊ 06, 02:39:24 μμ 2006  
Zoros said...

@epikairos
"Είπα ο πιο συγκροτημένος επιχειρηματίας, όχι ο πιο συγκροτημένος άνθρωπος."

Μα το παράδειγμα που σου έδωσα, της εξαγοράς της Peoplesoft, δείχνει ότι κάθε άλλο παρά συγκροτημένος επιχειρηματίας είναι! Εξαγόρασε μια εταιρία που δεν είχε ανάγκη από πείσμα!

Επίσης η Oracle δεν φτιάχνει μόνο βάσεις δεδομένων (όπως και η MS δεν φτιάχνει μόνο λειτουργικά). Φτιάχνει επιχειρηματικές εφαρμογές (ERP, CRM) και είναι δεύτερη παγκοσμίως πίσω από τη SAP, εργαλεία προγραμματισμού (Oracle Developer), εργαλεία collaboration & unified messaging(collaboration suite), κ.α.

Σαβ Μαϊ 06, 02:44:27 μμ 2006  
heinz said...

επίσης Andy,

έχω προσωπικό παράδειγμα ανθρώπου που έστησε επιχείρηση επιπέδου αυτοκρατορίας για την ελλάδα και τα δεδομένα της εποχής του.

Τα παιδιά του μεγάλωσαν σε απίστευτη χλιδή, λειτουργία της βιομηχανίας 24/7, έξυπνες κινήσεις, τρομερά λεφτά, πολιτικός έλεγχος, κέρδη μυθικά, συμφωνίες με Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, εξαγωγές.

Πέθανε, ο μικρός γυιός κληρονόμησε τα πάντα, σε 20 χρόνια τάχασε, πέθανε στην ψάθα με ελεημοσύνες. Κανένα παιδί του ιδρυτή, δεν ήξερε τι είναι ζωή, συνδιαλλαγή, μάχη.

Τι δημιούργησε ο ιδρυτής? Ένα τίποτα. Αν θες κι αποδείξες, στείλε email μέσω του blog Μου και μετά διάγραψέ το να σου στείλω λεπτομέρειες.

Σαβ Μαϊ 06, 02:54:29 μμ 2006  
pagis said...

Stay Hungry! Stay Foolish!

εντός Silicon Valley μπορεί να ισχύει αυτό εκτός όμως τι γίνεται;

Πάντως στην χώρα μας (που είναι εκτός) θα πεθάνουμε της πείνας.

έχουμε κανένα άλλο παράδειγμα σαν του Jobs;
Ο M. Dell δέν λέει που κανει περίπου ότι και ο Jobs αλλά σε προσιτές τιμές ;-)

Σαβ Μαϊ 06, 02:55:36 μμ 2006  
paragrafos said...

Αγαπημένε μου ΝικόΔημε,

Μπορεί τα πιο πολλά από αυτά που λέτε να είναι για μερικούς από εμάς κινέζικα, ωστόσο κάτι μαθαίνουμε: εκεί που πριν είχαμε αγρια μεσάνυχτα, τώρα πια δεν ελπίζουμε σε κανενα... ξημέρωμα!

Αληθεύει άραγε ότι η κομπιουτερίστικη ασχετοσύνη είναι ίδιον των γυναικών; Η πρόκειται για προκατάληψη;

Με αγάπη

Παράγραφος----------------------------------


ΠΑΡΕΝΘΕΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Όπως γνωρίζετε ήδη αρκετοί, τις τελευταίες δυο μέρες (χτες και σήμερα) ο "σαλατάρω" (ως "Παλαιός των ημερών" και με άλλα νικς) έρχεται συστηματικά και αφήνει τα περιττώματά του στο ημερολόγιό μου σε βάρος μάλιστα της επιληψίας τής κόρη μου.

Επειδή αδυνατώ να είμαι "ον λάιν" 24 ώρες το 24ωρο, σας παρακαλώ όσοι επισκέπτεστε το μπλογκ μου, να αγνοείτε τυχόν υβρεις του που δεν πρόλαβα να διαγράψω.

Απευθύνω αυτήν την εκκληση από εδώ, επειδή σχεδόν όλοι οι εκλεκτοί επισκέπτες μου έχουν νικοδημική προέλευση.

Τέλος θα σας ήμουν ευγνώμων εάν το παρόν σχόλιο-ανακοίνωση παραμείνει εδώ ασχολίαστο.

Με συγχωρείτε για τη διακοπή και ευχαριστώ για την κατανόηση

Με απεραντη αγάπη

Παράγραφος

Σαβ Μαϊ 06, 02:57:43 μμ 2006  
Zoros said...

@pagis
“Ο M. Dell δέν λέει που κανει περίπου ότι και ο Jobs αλλά σε προσιτές τιμές ;-)”

Μέγιστο φάουλ! Το ξέρω ότι ακούγεται τραβηγμένο, αλλά είναι αληθινό: Η Dell δεν είναι εταιρία πληροφορικής, αλλά εταιρία logistics! Ποτέ δεν έφτιαξε κάτι το πρωτοποριακό ή έστω κάτι πιο πρωτοποριακό από αυτά που κατασκευάζουν μαζικά οι Ταϊβανοί. Το μοντέλο διάθεσης των προϊόντων ήταν και είναι πρωτοποριακό και για αυτό μεγαλούργησε! Επίσης έχει καταφέρει να πετύχει την καλύτερη δυνατή διαχείριση αποθεμάτων, κάτι που στην πληροφορική (με τις συνεχείς αλλαγές τεχνολογιών) είναι κρίσιμο.

Σαβ Μαϊ 06, 03:04:09 μμ 2006  
Zoros said...

@paragrafos
“Αληθεύει άραγε ότι η κομπιουτερίστικη ασχετοσύνη είναι ίδιον των γυναικών; Η πρόκειται για προκατάληψη;”

Αυτό το θέμα αξίζει να γίνει ξεχωριστό post!
Όντως αληθεύει αυτό που λες και είναι από τα πράγματα που δεν κατανοώ... Δεν έχω γνωρίσει καμία γυναίκα που να είναι πραγματικά ΠΩΡΩΜΕΝΗ με την πληροφορική. Να την χρησιμοποιεί, ναι, να ζει και να αναπνέει από αυτή, όχι. Θα μπορούσε ο ΝΔ να ήταν γυναίκα? Υπάρχει συγγραφέας γυναίκα που να χάνει ένα ολόκληρο Σ/Κ για να ρυθμίσει το WiFi και το Bluetooth της? Μάλλον όχι...
Επίσης αυτή η «κομπιουτερίστικη ασχετοσύνη» πιστεύω ότι θα στοιχίσει επαγγελματικά στις γυναίκες και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον... Δεν φταίνε μόνο οι «φαλλοκράτες άντρες» που επαγγελματικά μένουν πίσω οι γυναίκες, έτσι δεν είναι?

Σαβ Μαϊ 06, 03:16:43 μμ 2006  
somebody said...

@heinz:
Σωστός! Επαυξάνω!
Και ο Αινστάιν, κάπου πάτησε, όλοι κάπου 'πατήσαμε'. Αυτό που μετράει είναι το ένα βήμα, το παραπάνω.
Τι μας κρατάει αλήθεια και δεν κάνουμε αυτό το βήμα? Η μιζέρια μας ίσως? Η μη ελπίδα?

Σαβ Μαϊ 06, 03:16:57 μμ 2006  
cocteau_twin said...

'Οντως το μπλογκ έχει εξελιχθεί σε μια -εξαιρετικά ανιαρή- εσωτερική υπόθεση για κομπιουτεράδες (με τις ανάλογες επιπτώσεις ως προς το συντακτικό, την ορθογραφία και τη στοιχειώδη λογική συνοχή των διάφορων ποστ). 'Ενας από αυτούς μάλιστα ανακάλυψε και το απόλυτο επιχείρηξμα της ανωτερότητας του ανδρικού φύλου σε σχέση με το γυναικείο: οι γυναίκες λέει αδυνατούν να "πωρωθούν" με την πληροφορική! Μεγάλε το ότι χάνεις ένα Σ/Κ για να ρυθμίσεις το "Wi-Fi" σου και το "Blue Tooth" σου δεν είναι απόδειξη της ανωτερότητάς σου. Είναι απλώς pathetic.

Σαβ Μαϊ 06, 03:27:25 μμ 2006  
castolidefkis said...

Από λάθος το δημοσίευσα σε λάθος θέμα (Forum). Επανορθώνω:

Ο Steve Jobs, αν ποτέ (υποθετικά μιλάμε), βρισκόταν συνομιλητής τού Λεντάκη, (ιδίως κατά την περίοδο του "γκαράζ", όπου παρέα με τον Wasniack ένωσαν 2 8αρια proccessors κι έφτιαξαν 1 16άρι, τού 1ου Mac) και ο "φίλος" σου Λεντάκης, (υποθετικά μιλάμε)τού ανέλυε τις απόψεις του περί θανατικής ποινής για τούς "εμπόρους" τής ναρκωτικής "μάστιγας",
όπως ακριβώς τις διαφήμισε σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, τότε ο Steve Jobs, κύριε Δήμου, πιθανώτατα, (υποθετικά μιλάμε) θα τον γιαούρτωνε. Κατάλαβες, θα τον γιαούρτωνε (υποθετικά μιλάμε)...

Ακούς εκεί το καθήκι, θάνατος στους "εμπόρους"...

Τόση υποκρισία (ή/και άγνοια) πια? Φίλος ο Jobs, αλλά από πού κι ως πού φίλος κι ο Λεντάκης? Πού κολλάνε αυτοί μαζί?

Ούτε η χιονάτη, ούτε η Μάγια η μέλισσα δεν έχουν τόσους πολλούς φίλους.

Οσμίζομαι ότι δεν μας τα λες τόοοοοσο καλά...

Για να μην πω "Ούτε ελληνας υπουργός δεν έχει τόσο ετερόκλητους φίλους

Ακούς εκεί η ξενερώφατσα τού Λεντάκη...

...Φίλος μ' εκείνον που προσπάθησε ν' αναπαραστήσει ηλεκτρονικά τις φλασιές που έτρωγε παίρνοντας τριπάκια

Σαβ Μαϊ 06, 03:27:27 μμ 2006  
Rain Man said...

Τα παραπάνω σχόλιά μου τα έκανα με γνώμονα τις προσωπικές μου πεποιθήσεις και ως άτομο που ασχολείται αρκετά με υπολογιστές. Ούτε σοφός είμαι, αλλά και ούτε PhD candidate στην πληροφορική. Και ουδέποτε υποστήριξα ότι είμαι.

Είναι προφανώς αδύνατον να κάνει κάποιος συζήτηση εδω μέσα. Όλες οι συζητήσεις καταλήγουν σε προσωπικές επιθέσεις. Πραγματικά λυπηρό. Άσε που οι περισσότεροι 'επικεντρώνουν την προσοχή τους στο δέντρο και χάνουν με αυτόν τον τρόπο το δάσος'.

Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας πρέπει by definition να είναι οραματιστής για να επιβιώσει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εδω μέσα πολλοί δαιμονοποιούν και αφορίζουν την επιχειρηματικότητα κίνητρο της οποίας είναι φυσικά τα κέρδη, χρηματικά (κυρίως) και μη. Ύστερα όλοι αναρωτιόμαστε πως η Ελλάδα έχει καταντήσει. Σκέτη υποκρισία.

Όσο για τον Jobs και λοιπούς σίγουρα ουδείς αναντικατάστατος. Αλλά τα ονόματα λίγη σημασία έχουν. Σημασία έχουν οι πράξεις τους. Αυτές είναι που μιλάνε για τους ίδιους.

Σαβ Μαϊ 06, 03:29:13 μμ 2006  
Zoros said...

@cocteau_twin
"Μεγάλε το ότι χάνεις ένα Σ/Κ για να ρυθμίσεις το "Wi-Fi" σου και το "Blue Tooth" σου δεν είναι απόδειξη της ανωτερότητάς σου. Είναι απλώς pathetic."

Μεγάλε, πριν προσπαθήσεις να γράψεις, μάθε να διαβάζεις και το σημαντικότερο να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις... ;-)

Σαβ Μαϊ 06, 03:34:00 μμ 2006  
Rain Man said...

@heinz

Τι δημιούργησε ο ιδρυτής? Ένα τίποτα.

Το ότι ο γιος του τα έφαγε όλα δεν σημαίνει ότι εκείνος δεν δημιούργησε τίποτα.

Ωραία λογική! Συγχαρητήρια! Τότε να μην κάνουμε τίποτα στη ζωή μας παρα να ονειρευόμαστε και να βολευόμαστε με μια θέση στο δημόσιο. Μετά και από αυτό σας το σχόλιο περαιτέρω διάλογος μαζί σας είναι περιττός.

Σαβ Μαϊ 06, 03:41:08 μμ 2006  
skoumas said...

Τι μας κρατάει αλήθεια και δεν κάνουμε αυτό το βήμα? Η μιζέρια μας ίσως? Η μη ελπίδα?

Τουλάχιστον στην Ελλάδα μας κρατάει πίσω η ζήλεια. Αν κάποιος πηγαίνει μπροστά πρέπει να τον σταματήσουμε γιατί μας μειώνει εμας. Αυτή είναι η 'λογική'.

Η κοινωνία τουλάχιστον στην Ελλάδα σε θέλει σαν τα μούτρα της. Για να πας μπροστά θα πρέπει να παλεύεις στον βούρκο. Όποιον είναι έξω απο τον βούρκο δεν υπάρχει απλά.

Σαβ Μαϊ 06, 03:44:32 μμ 2006  
andy dufresne said...

@heinz,
δεν διαφωνώ στα περί ανθρώπου.
Είμαι ουμανιστής πρώτα και πάνω απ' όλα.

Η διαφωνία μας είναι η εξής και νομίζω αυτό είναι ένα από τα κεντρικότερα μηνύματα αυτού του post.

Όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί (επιστήμονες, καλλιτέχνες, επαναστάτες, ήρωες, πολιτικοί κλπ) απολαμβάνουν της εκτίμησής μας εκτός από μία: τους επιχειρηματίες!

Δεν εννοώ φυσικά ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι ανθρωπιστές - φυσικά και όχι.

Αλλά οι καλύτεροι εξ αυτών είναι ανθρωπιστές, δημιουργοί, οραματιστές, χάρις στους οποίους ζουν καλύτερα π ο λ λ ο ί άνθρωποι και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους.
Δεν έχουν βλάψει κανέναν, διότι είναι ανθρωπιστές.
Δημιούργησαν πλούτο για πολλούς, δημιουργώντας υπεραξίες απ' το τίποτα.
Την ώρα που οι υπόλοιποι επανεξετάζουν τις θεωρίες τους ή το φραπέ τους αυτοί δουλεύουν για ΟΛΟΥΣ.

Συνήθως δε, αυτοί οι άνθρωποι ζουν σαν απλοί άνθρωποι και όχι μέσα στη χλιδή (χωρίς να κατηγορώ αυτούς που ζουν στη χλιδή).

Αυτούς τους επιχειρηματίες ΚΑΝΕΙΣ (*) ποτέ στην ελλάδα δεν τους άφησε ένα καλό λόγο.
Τους σαρώνει ο αντιαμερικανισμός, ο αντικαπιταλισμός, η φθόνος, η άγνοια, η έλλειψη απλής λογικής και αισθήματος δικαίου.

(*) Εξαιρείται βέβαια ο ΝΔ (το 'χει φυσικά πληρώσει ακριβά), ο Μανδραβέλης, ο Μαρίνος και ολίγοι άλλοι.


Αυτό το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, διότι δίνουμε λάθος παιδεία στα παιδιά μας, στερώντας τους μία από τις βασικότερες εφαρμογές, πρακτικές ζωής που μπορούμε να τους δώσουμε.

Το πρότυπο του σωστού επιχειρηματία.

Σαβ Μαϊ 06, 03:54:22 μμ 2006  
andiopi said...

rain man 3:29 Συμφωνώ σε όλα! Οσο για τη "δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας" πιστεύω ότι είναι σύνδρομο του ελληνικού λαού σε ότι τον υπερβαίνει και τον ξεπερνά. Δαιμονοποίησαν το χρήμα για να εισέλθουν πρώτοι στη βασιλεία των ουρανών άραγε; Αν ναι, τότε γιατί χαρίζονται (όχι όλοι και προπαντώς όχι οι στο εδώ blog γράφοντες! Για να μην δεχθώ και πάλι επίθεση!!)στους κατέχοντες;

Σαβ Μαϊ 06, 03:57:38 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Πω,πω!! δυά-δικοί,κινεζικα και ενταση!!.. πρεπει να χαλαρωσουμε..η πληροφορικη θα αναπτυχθει εν Ελλαδι,οταν οι εμεις γινουμε περισσοτερες techno-women απ τους αντρες..μα για να γινει αυτό,πρεπει εσεις οι Αη-σταην..να βρειτε το κουμπι μας..και όλα θα γινουν με τον αναλογο προγραμματισμο…Μελετες λενε ότι οι αρρενες-χρηστες του Ιντερνετ,είναι
περισσοτεροι..ομως εμεις συνεχως αυξανομαστε..μετα το τηλεφωνο..το Ιντερνετ θα γινει
το απολυτο γυναικειο αξεσουαρ!.......

Σαβ Μαϊ 06, 04:03:27 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

castolidefkis said...
"Φίλος ο Jobs, αλλά από πού κι ως πού φίλος κι ο Λεντάκης? Πού κολλάνε αυτοί μαζί?"

Ουδέποτε είπα πως ήταν φίλος μου ο Jobs (Ούτε τον ξέρω). Μήπως τον μπερδεεύεις με τον Δερτούζο;

Ο Ανδρέας Λεντάκης ήρθε στο γραφείο μου όταν απολύθηκε από την ασφάλεια της Χούντας (έχεις ακούσει το τραγούδι του Θεοδωράκη "δέρνουν στη ταράτσα τον τον Ανδρέα"). Συνεργαστήκαμε για αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω τις απόψεις του για τα ναρκωτικά.

Όταν είναι κανείς 71 ετών είναι φυσικό να έχει γνωρίσει πολλούς αθνρώπους στη ζωή του.

Σαβ Μαϊ 06, 04:07:00 μμ 2006  
harry reloaded said...

Εγω καλα σου τα 'λεγα / & τ' ακουγες παραλογα / περπατησε αναλογα / θυμασαι που σου τα 'λεγα...Ημουν κεντρο για ξενο τυπο & ειδα τους...τυπους,ξενους & ντοπιους.. Κ*λοπαιδα με αρρωστημενα μυαλα,που βρισκουν αφορμες για να κανουν φασαρια. Ειμαι βεβαιος πως οταν ηταν μωρα,πεταγαν το φαι στο πατωμα για να τα προσεξουν οι μανες τους. Ενα κλασικο παραδειγμα αντικοινωνικου υποκοσμου. ( 64 λεξεις,ειναι ρεαλιστικο το οριο των 100).

Σαβ Μαϊ 06, 04:08:18 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

skoumas said...
Τι μας κρατάει αλήθεια και δεν κάνουμε αυτό το βήμα? Η μιζέρια μας ίσως? Η μη ελπίδα?
Τουλάχιστον στην Ελλάδα μας κρατάει πίσω η ζήλεια.

Όχι η ζήλεια - η σωστή λέξη είναι ο φθόνος. Τον έχω νιώσει στο πετσί μου όταν πέτυχα ως επιχειρηματίας - ξαφνικά ακυρώθηκα ως ό,τιδήποτε άλλο.

Προσυπογράφω τις απόψεις του Andy - άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος αυτού του ποστ. Όχι να εξυμνήσει τον Jobs ως ισάξιο του Proust ή του Wittgenstein (!) αλλά σαν τον τύπου του ανθρώπου που δεν θα είχε καμία ελπίδα στην χώρα μας (η πρωτη φράση του ποστ).

Σαβ Μαϊ 06, 04:21:01 μμ 2006  
heinz said...

@Rain Man

Εγώ δεν είπα ότι κάνετε Πληροφορική. Εγώ είπα ότι μιλάτε με πολύ σιγουριά που γενικά, δεν δικαιολογείται. Ούτε και στο πεδίο που κάνετε το Ph.D. σας

Το ίδιο δε μου κάνει αν θέλετε να κάνετε διάλογο μαζί μου ή όχι. Κι αν κάνετε Ph.D. Για την κονόμα, ...κλάφτα Χαράλαμπε...
ΑΛλά αφήστε να ξέρω καλύτερα από όλους εδώ μέσα, τι έφτιαξε ο συγκεκριμένος ιδρυτής.

@Andy

Andy, αν δεν διασφαλίζουμε (όσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο) συγκροτημένους ανθρώπους, δεν κάνουμε τίποτε. Το κίνητρο του κέρδους η ιστορία που είπα αποδεικνύει ότι δεν είναι αρκετό.

Από κάτω, θέλει δομή.
Όχι δομημένη κερδοθηρία.
Δομημένη μαχητικότητα για αξίες.
Ο εν λόγω ιδρυτής ξεκίνησε άφραγκος. Έστησε οικογένεια, βιομηχανία. Οι φτωχοί της περιοχής (συνοικία της Αθήνας) πέρνανε κάθε μήνα επίδομα από το εργοστάσιο.

Το ότι όμως δεν ασχολήθηκε όπως έπρεπε με τα παιδιά του, καταδίκασε κι αυτά, και τους εργαζόμενους, και τους φτωχούς της περιοχής. Και, μακροσκοπικά, και την βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Όλα αυτά, από μια (ζωτική) αβλεψία, σε ένα θέμα που ήταν έξω από την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όσο για καλούς επιχειρηματίες, στην Ελλάδα τους βρίσκεις με το φανάρι. Π.χ. Τσακίρης (πατατάκια). Καλός, άριστος. Αλλά στην μειοψηφία.

Υ.Γ. Η υπεραξία δεν δημιουργείται "από το τίποτα". Αυτό είναι αντίθετο με κάθε οικονομική θεωρία...

Σαβ Μαϊ 06, 04:29:10 μμ 2006  
heinz said...

Αυτό που κάποιοι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν (του ΝΔ μη εξαιρουμένου), είναι ότι μια επιχείρηση, δομή, ο,τιδήποτε, μπορεί να χαθεί κυριολεκτικά σε ώρες.

Μια δομημένη προσωπικότητα όμως, είναι βράχος μέχρι τον φυσικό θάνατο του φορέα της.

Μα καλά?? Μαθηματικά είναι???
(εμένα τα μαθηματικά μου πέφτουν δύσκολα...)

Σαβ Μαϊ 06, 04:35:51 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Heinz
"Υ.Γ. Η υπεραξία δεν δημιουργείται "από το τίποτα". Αυτό είναι αντίθετο με κάθε οικονομική θεωρία... "

Yπάρχουν δύο εξαιρέσεις: η τεχνολογία και η μόδα.

Όταν δε συνδυάζονται... Μπορεί να μην είναι από το τίποτα αλλά από το σχεδόν τίποτα.

Σαβ Μαϊ 06, 04:35:59 μμ 2006  
heinz said...

Η τεχνολογία δημιουργεί υπεραξία από τις επενδύσεις στο R&D.

Για τη μόδα είμαι notoriously άσχετος...

Σαβ Μαϊ 06, 04:37:37 μμ 2006  
andy dufresne said...

@heinz, είπες

αν δεν διασφαλίζουμε (όσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο) συγκροτημένους ανθρώπους, δεν κάνουμε τίποτε. Το κίνητρο του κέρδους η ιστορία που είπα αποδεικνύει ότι δεν είναι αρκετό.

Τί εννοείς "δεν κάνουμε τίποτα";;;
Δηλαδή ώσπου να εξασφαλιστεί η παιδεία ή η οργάνωση ή το ό,τι-θες-εσύ-πες, δεν θα κάνουμε τίποτα;;;;;;

Ή κάτι χάνω ή διακρίνω κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα...


Για το γνωστό σου δεν διαφωνούμε πουθενά, είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, αποτυχημένος άνθρωπος.


Επίσης, δεν είναι αλήθεια ότι στην ελλάδα δεν υπάρχουν ανθρωπιστές επιχειρηματίες, είναι λίγοι, είναι η εξαίρεση, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιες εκατοντάδες πολύ άξιοι και πετυχημένοι και κάποιες χιλιάδες μικρότεροι (εννοώ και σε επιτυχία και σε ανθρωπισμό).
Έχω γνωρίσει προσωπικά κάποιους δεκάδες (λόγω δουλειάς) και ακούω και για αρκετούς άλλους.

Η εικόνα των γραικών για αυτούς είναι από τις ταινίες με τη Βουγιουκλάκη και τν Παπαγιαννόπουλο (τι ιδέες κατεβάζει το μυαλό του μπαλαμούτη-του μπαλαμούτη)...


Είπες επίσης:

Η υπεραξία δεν δημιουργείται "από το τίποτα". Αυτό είναι αντίθετο με κάθε οικονομική θεωρία...

Δεν ξέρω τι λένε οι οικονομικές θεωρίες, σταμάτησα να τις διαβάζω διότι αυτοαναιρούνται διαρκώς.

Λέω όμως το εξής απλό.

Στα καλά καθούμενα, κάποιος δημιουργεί μια επιχείρηση, με μηδαμινά κεφάλαια, ρισκάρει, δίνοντας όλη του τη ζωή για μεγάλο διάστημα.
Δίνει δουλειά σε πολλούς ανθρώπους και αν δεν υπήρχε αυτός κανένας άλλος δεν θα το 'χε κάνει.
Παραδείγματα χιλιάδες.

O άνθρωπος που περιγράφω, αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί.
Και εμείς τον βρίζουμε...

Σαβ Μαϊ 06, 04:55:45 μμ 2006  
andy dufresne said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 06, 04:55:48 μμ 2006  
sizenagir said...

Ωραίες ιστορίες, ενδιαφέρουσες και λίγο πολύ γνωστές. Ποιό το νόημά τους όμως?

Ν.Δ. είπε:
Δεν ξέρω αν συνειδητοποιούν όλοι οι νέοι Έλληνες που μοχθούν για να αποκτήσουν (νόμιμα ή πλάγια) ένα πτυχίο, πως οι τρεις μεγαλύτεροι δημιουργοί οραμάτων, πνευματικού υλικού και επιχειρήσεων της εποχής μας, δεν είχαν ούτε απολυτήριο ...ΙΕΚ.

Θέλετε να πείτε κάτι? Δεν σας καταλαβαίνω.

Ν.Δ. είπε:
Άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων περισσότερο από πολλούς ακτιβιστές και επαναστάτες.
Άρα δεν έχουν λόγο ύπαρξης οι όποιοι ακτιβιστές και επαναστάτες?

Ν.Δ. είπε:
Steve Jobs: ο άνθρωπος που δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ελλάδα

Αυθαίρετη πρόταση (αποτελεί επέκταση της παρακάτω πρότασης περί μιζέριας και γκρίνιας) που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τεκμηριωθεί!

Ν.Δ. είπε:
Οποιοσδήποτε άλλος (ιδιαίτερα Ρωμιός) θα είχε βυθιστεί στην γκρίνια, την μιζέρια και την αυτολύπηση

Έχω δει ανθρώπους (Ρωμιούς) να στέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι στον θάνατο , έχω δει επίσης και (Ρωμιούς) να χορεύουν με λεβεντιά λίγο πριν πεθάνουν . Βέβαια δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση ότι είναι θέμα ρωμιοσύνης ή όχι, η αντιμετώπιση και η στάση αυτή ζωής. (Η αντιμετώπιση αυτή άλλωστε όπως και να την έβλεπε κανείς θα ήταν ρατσιστική).
Το γεγονός επίσης ότι ο Steve Jobs νίκησε στη μάχη του δεν τον καθιστά περισσότερο νικητή σε καμιά περίπτωση.

Κύριε Ν.Δ. το κείμενό σας έχει μια δόση από γκρίνια, μιζέρια και αυτολύπηση, σαν αυτή που κατακρίνετε. Άξιοι οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεστε στο κείμενο, εξίσου άξιοι όμως με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στον πλανήτη αυτό. Δεν μπορώ να πω ότι είναι πιο άξιοι επειδή δεν είχαν πτυχίο ή επειδή κατάφεραν και κέρδισαν σε μια μάχη ζωής. Τίποτα από αυτά δεν τους κάνει πιο μοναδικούς. Αυτό που τους κάνει μοναδικούς είναι αυτό για το οποίο γίνανε γνωστοί.

Σαβ Μαϊ 06, 05:10:22 μμ 2006  
heinz said...

@andy

AΝ εννοείς εμένα, ούτε τον βρίζω αλλά ούτε τον αποθεώνω. Τον βλέπω κριτικά κι όχι σαν ευεργέτη, όπως δηλαδή βλ΄παω τον καθένα (όσο μπορώ)

Σαβ Μαϊ 06, 05:10:51 μμ 2006  
andy dufresne said...

@heinz, είπες:

Αυτό που κάποιοι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν (του ΝΔ μη εξαιρουμένου), είναι ότι μια επιχείρηση, δομή, ο,τιδήποτε, μπορεί να χαθεί κυριολεκτικά σε ώρες.

Kαι λοιπόν;
Είναι λόγος αυτός για να μην υπάρξει;
Έλεος!


Είπες:

Μια δομημένη προσωπικότητα όμως, είναι βράχος μέχρι τον φυσικό θάνατο του φορέα της.

Μα καλά?? Μαθηματικά είναι???
(εμένα τα μαθηματικά μου πέφτουν δύσκολα...)


Γιατί αντιπαραθέτεις μια επιχείρηση με έναν άνθρωπο;
Δυσκολεύομαι απίστευτα να καταλάβω για ποιo λόγο κάνεις αυτή τη σύγκριση.

Θέλεις να πεις ότι επειδή μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι δομημένη όπως μια προσωπικότητα και επιδή μπορεί μια μέρα να κλείσει δεν πρέπει να υπάρχει;;;

Νομίζω ότι ολισθαίνεις ολοένα και περισσότερο...

Σαβ Μαϊ 06, 05:13:40 μμ 2006  
heinz said...

andy said...

"Θέλεις να πεις ότι επειδή μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι δομημένη όπως μια προσωπικότητα και επιδή μπορεί μια μέρα να κλείσει δεν πρέπει να υπάρχει;;;"

Αυτό είπα? Χριστός κι Απόστολος!
Αυτό που είπα είναι τι πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας!!!

"Νομίζω ότι ολισθαίνεις ολοένα και περισσότερο..."

Προς τα που αν επιτρέπεται???

Σαβ Μαϊ 06, 05:16:53 μμ 2006  
andy dufresne said...

Ολισθαίνεις από το δρόμο της λογικής.

Σαβ Μαϊ 06, 05:21:35 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Heinz
""Υ.Γ. Η υπεραξία δεν δημιουργείται "από το τίποτα". Αυτό είναι αντίθετο με κάθε οικονομική θεωρία..."

Ξέχασα! Τι γίνεται στις υπηρεσίες;
Ένας επιτυχημένος αρχιτέκτων, δικηγόρος, διαφημιστής (που μπορούν να καταλήξουν με μία εταιρία 100 συνεργατών) δεν δημιουργεί υπεραξία από το τίποτα; Δηλαδή από το μυαλό του, το ταλέντο του;

Σαβ Μαϊ 06, 05:22:31 μμ 2006  
heinz said...

@ΝΔ

"Τι γίνεται στις υπηρεσίες;"

Η γνώση είναι κεφάλαιο.

Σαβ Μαϊ 06, 05:25:35 μμ 2006  
heinz said...

Η γνώση είναι κεφάλαιο.
Για να δουλέψω έχω διαβάσει άπειρες ώρες που πρέπει να τις πληρωθώ, έχω εξασκηθεί άλλες ώρες που πρέπει να τις πληρωθώ, έχω αναπτύξει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες (δεν ξέρω περί ταλέντου) που πρέπει να τις πληρωθώ.
Έχω κεφάλαιο και παράγω υπεραξία.

Σαβ Μαϊ 06, 05:30:04 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

sizenagir said...
"Ωραίες ιστορίες, ενδιαφέρουσες και λίγο πολύ γνωστές. Ποιό το νόημά τους όμως?"

Το νόημά τους είναι αυτό που κατάλαβαν όσοι τις διάβασαν. Εσείς, συστηματικά, προσπαθείτε να μην καταλάβετε. Ούτε καν το απλό - ότι το πτυχίο που λατρεύουν και προσκυνούν οι ελληνικές οικογένειες δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία...

Σαβ Μαϊ 06, 05:30:29 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Σταματάω - παρόλο που είμαι μέσα στο θέμα, δίνω το κακό παράδειγμα με το chat.

Σαβ Μαϊ 06, 05:34:42 μμ 2006  
synas said...

Στην καπιταλιστική κοινωνία, ούτως ή άλλως, τους επιχειρηματίες τιμούμε κυρίως και γενικά όποιον κινεί το κεφάλαιο, μέσω αυτού που κάνει (βλ. ποδοσφαιριστές, μόδιστρους, εμπορικούς καλλιτέχνες κλπ κλπ). Μην τους θεοποιούμε όμως κιόλας! Υπάρχουν κι άλλα συστήματα κι άλλες κοσμοθεωρίες. Κι άλλες αξίες…

Σαβ Μαϊ 06, 05:34:56 μμ 2006  
heinz said...

@ΝΔ

"Ούτε καν το απλό - ότι το πτυχίο που λατρεύουν και προσκυνούν οι ελληνικές οικογένειες δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία..."

Να κι ένα σημείο που θα συμφωνήσω
α π ό λ υ τ α

Δε μπορώ να πω ακριβώς γιατί συμφωνώ γιατί θα αποκαλύψω πράγματα, αλλά δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την επιτυχία.

Σαβ Μαϊ 06, 05:34:59 μμ 2006  
makis-skf said...

Είναι γεγονός οτι στο Ελλαδιστάν η λέξη επιχειρηματίας είναι συνώνυμη με το κλέφτης, απατεώνας κλπ.
Οι κύριοι Jobs, Gates κλπ. Βοήθησαν στην προόδο της ανθρωπότητας για έναν απλό λόγο :
έκαναν προσιτή στην ανθρωπότητα και βελτίωσαν την ιδέα κάποιου ερευνητή.

Έκλεψαν ιδέες ? ίσως είναι έτσι, όμως αν αυτές οι ιδέες έμεναν κλειδωμένες στο ντουλάπι του εφευρέτη τι αξία θα είχαν ?
Αυτοί πήραν το ρίσκο, έχουν κερδίσει και έχουν χάσει τεράστιες περιουσίες σε επενδύσεις πρωτοποριακών ιδεών.
Ρισκάρουν πολλά, κερδίζουν πολλά, και στον καπιταλισμό η καινοτομία ανταμοίβεται.

Η πρακτική εφαρμογή αυτών των ιδεών είναι η πραγματική επανάσταση.

Σαβ Μαϊ 06, 05:40:05 μμ 2006  
sizenagir said...

Ο Ν.Δ. είπε:
Το νόημά τους είναι αυτό που κατάλαβαν όσοι τις διάβασαν. Εσείς, συστηματικά, προσπαθείτε να μην καταλάβετε. Ούτε καν το απλό - ότι το πτυχίο που λατρεύουν και προσκυνούν οι ελληνικές οικογένειες δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία...

Ναι, συστηματικά προσπαθώ να εκφράζω την άποψή μου η οποία σε αρκετά θέματα είναι διαφορετική από τη δικά σας. Η διαπίστωση που κάνατε, έχω την εντύπωση ότι αποτελεί πλέον κοινό τόπο για όλους, πολλά χρόνια τώρα.
Δεν νομίζω ότι προσφέρει τίποτα η επανάληψη της σε μια εποχή μάλιστα που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν ισχύει.

Σαβ Μαϊ 06, 05:54:26 μμ 2006  
synas said...

Οι επιχειρηματίες, ναι, είναι όλοι και λίγο κλέφτες και λίγο απατεώνες και λίγο φοροφυγάδες και λίγο διαπλεκόμενοι και λίγο εκμεταλλευτές και λίγο απ’ όλα. Και βέβαια είναι και ξύπνιοι και μαχητικοί και ίσως και οραματιστές. «Όταν θαυμάζεις τον περήφανο αετό, κοίτα και λίγο τα ματωμένα του νύχια…». Κι επειδή όλοι θέλουμε λίγο-πολύ να γίνουμε αετοί, όσοι μπορούμε να γίνουμε εστιάζουμε στο περήφανο πέταγμά του, όσοι δεν μπορούμε εστιάζουμε στο αίμα, που στάζει απ’ τα νύχια του.

Σαβ Μαϊ 06, 06:00:56 μμ 2006  
J.J.P. said...

"ΓΙΝΕ ΒΡΟΧΟΠΟΙΟΣ" ήταν παλαιότερα ο τίτλος γνωστού βιβλίου, που θα μπορούσε να ταιριάζει στον Jobs. Πιστεύω κι εγώ πάντως ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Εκτός φυσικά αν γεννιόταν με το σωστό επώνυμο, ή τέλος πάντων με ένα από τα σωστά επώνυμα...

Σαβ Μαϊ 06, 06:03:11 μμ 2006  
mickey said...

Καλησπέρα σας!

Ουφ, κατάφερα και τα διάβασα όλα.

Ηδονίζονται φαίνονται μερικοί να εκφράζουν συμπλέγματα κατωτερότητας και αισθήματα απύθμενης ζήλειας για κάτι που δε θα γίνουν ποτέ (ακόμα κι αν ζούσαν χίλια χρόνια), προσπαθώντας με γελοία επιχειρήματα να απαξιώσουν καθόλα ΑΞΙΟΥΣ ανθρώπους. Ορισμένους από αυτούς μάλιστα θα τους χαρακτήριζα "ευεργέτες της ανθρωπότητας", ακόμα κι αν έχουν χεστ** στο χρήμα - κακό είναι;

Κάντε κι εσείς τίποτα της προκοπής, δείτε πόσο "εύκολο" είναι να είσαι "απλά …moneyman", να "αντιγράφεις ιδέες" και όσα άλλα φαιδρά παρατέθηκαν εδώ μέσα με απαξιωτικό πνεύμα και μετά ας γίνει ένας σοβαρός διάλογος. Με τα λόγια όχι μόνο χτίζονται, αλλά και γκρεμίζονται ανώγια και κατώγια!

Άξιος ο Jobs, άξιος ο Gates, άξιος ο V. Bush, άξιος ο Torvalds, άξιοι και οι χιλιάδες αφανείς εργάτες του Open Source (το οποίο BTW έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλό software, αλλού "καλύτερο" και αλλού "χειρότερο" από το αντίστοιχο εμπορικό, αλλά πάντα συγκρίσιμο). Άξιοι και όσοι άλλοι αναφέρθηκαν ή όχι. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Όλοι μας βοήθησαν αφάνταστα (και αρκετοί κέρδισαν) μέσα από το "επάρατο" για τη Γραικία σύστημα που ονομάζεται "ελεύθερη αγορά", "ανταγωνισμός" και "καπιταλισμός". Ακόμα κι εκείνοι που ΔΕΝ επικράτησαν ή παρέμειναν άγνωστοι. Τους χρωστάμε πάρα πολλά - σχεδόν τα πάντα! Κι εγώ έχω βλαστημήσει τον Βασιλάκη (ειδικά με τα εργαλεία ανάπτυξης και τις βιβλιοθήκες του), αλλά αν δεν ήταν αυτός (ή κάποιος άλλος με παρόμοια σκέψη και όραμα), δεν ξέρω αν σήμερα θα είχαμε "information at our fingertips" ;)

Σαβ Μαϊ 06, 06:35:12 μμ 2006  
mickey said...

"Το PC στο μέλλον θα είναι συσκευή που θα τοποθετείται στο σαλόνι..."

Δε νομίζω να υπάρχει PC στο μέλλον. Μόνο πανταχού παρούσες υπολογιστικές μονάδες (βλ. smart dust π.χ.) σε ένα παγκόσμιο (κυρίως ασύρματο) δίκτυο, έλεγχος και input με φυσικό τρόπο (χέρια, γλώσσα, σκέψη(;)) και αντίστοιχα σήματα εξόδου (ήχοι, εικόνες) από κατάλληλες διατάξεις. Σιγά μη φάμε τη ζωή μας με κουτιά, "κλασικές" οθόνες, πληκτρολόγια και ...ποντίκια - ελπίζω μόνο να μην εξαφανιστώ κι εγώ μαζί τους ;)

Όσο για τις δυστροπίες των Windows, οφείλονται κατά κύριο λόγο στις αμέτρητες εφαρμογές που καλούνται να εκτελέσουν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη χαοτική "συμπεριφορά" που προκύπτει όταν εκτελούνται στο ίδιο PC, αλλά και στο γεγονός πως δε θα ήταν καθόλου εύκολο (και επιχειρηματικά συμφέρον) όλοι οι δημιουργοί λογισμικού να αναγκάζονταν να ξαναγράψουν τις εφαρμογές τους σε νέα πλατφόρμα και (κυρίως) με νέα νοοτροπία.

Οι αλλαγές έχουν κόστος - πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που φανταζόμαστε. Και η συμβατότητα με το παρελθόν είναι must για την επιβίωση τέτοιων κολοσσών. Η μικρή αγορά του Mac OS και του Linux ελέγχεται πολύ ευκολότερα. Πάντως κατάφερα να κολλήσω τελείως έναν Mac G3 που έπεσε στα χέρια μου to 1999 μέσα σε δέκα λεπτά!!!

(μην ξανακούσω μύθους και βλακείες για "απόλυτη σταθερότητα")

Φυσικά, με τη συνεχή διάχυση του Internet και την πανταχού παρούσα πρόσβαση σε αυτό, το θέμα της συμβατότητας κλασικών "εφαρμογών" με συγκεκριμένο "λειτουργικό" θα πάει περίπατο. Η Microsoft το γνωρίζει, αλλά δε μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό. Το Vista είναι μάλλον το κύκνειο άσμα των PC-OS και το παιχνίδι θα μεταφερθεί σε άλλο γήπεδο. Για να δούμε τι άσους κρύβουν τότε στο μανίκι τους τα "τρομερά παιδιά" της πληροφορικής. Υποθέτω πάντως πως θα ξεπεταχτεί και ...νέα γενιά!

Για όσους πάντως θέλουν να παίζουν με πολλά λειτουργικά και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα καλά και τα στραβά τους χωρίς να διακινδυνεύουν το πισάκι τους, υπάρχει και το virtualization (με ποιο γνωστό όνομα τη VMware). Για μένα είναι το πιο cool και must software!

Σαβ Μαϊ 06, 06:48:56 μμ 2006  
dop said...

Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται φθόνος ή οτιδήποτε άλλο όταν παρουσιάζουμε τα γεγονότα.

Ο Jobs είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, επιτυχημένος manager, PR man και άλλα τινά. Αλλά ως εκεί.

Δεν είναι όμως ούτε πιονέρος της πληροφορικής, ούτε "πατέρας", ούτε καν δημιουργός του οτιδήποτε. Απλώς το πουλάει. Μάλιστα δεν πουλάει ριζοσπαστικά προϊόντα - πουλάει καλύτερα προϊόντα από τον ανταγωνισμό (ναι, το iPod δεν είναι το πρώτο mp3 player και το iTunes δεν είναι το 1ο δικτυακό δισκάδικο, παρόλα αυτά υπάρχουν φανατισμένοι οπαδοί των).

Δυστυχώς, μια και είμαι στο χώρο του IT αρνούμαι να αποδεχθω ότι αξία_δημιουργού==αξία_αυτού_που_το_πουλάει.

Και η κύρια αιτία που τίποτα στην Ελλάδα δεν είναι η νοοτροπία: είναι η μικρή αγορά στην οποία μπορούμε να απευθυνθούμε και η απουσία venture capitalists.

Σαβ Μαϊ 06, 06:56:41 μμ 2006  
epikairos said...

@zoros
Μα το παράδειγμα που σου έδωσα, της εξαγοράς της Peoplesoft, δείχνει ότι κάθε άλλο παρά συγκροτημένος επιχειρηματίας είναι! Εξαγόρασε μια εταιρία που δεν είχε ανάγκη από πείσμα!


Πίνατε ούζα κάνα βράδυ στην Καστέλα και σου εξομολογήθηκε πως το έκανε για το καπρίτσιο του;

@paragrafos
Αληθεύει άραγε ότι η κομπιουτερίστικη ασχετοσύνη είναι ίδιον των γυναικών; Η πρόκειται για προκατάληψη;


Συγκυρία ήταν που πλέον δεν υφίσταται. Στην ιστορία των ελλήνων hackers κατέχει δεσπόζουσα θέση μια γυναίκα, η κα Βεντούρη. Και πλέον υπάρχουν πολύ αξιόλογες γυναίκες στην αγορά της πληροφορικής.

@nikosdimou
Όχι η ζήλεια - η σωστή λέξη είναι ο φθόνος. Τον έχω νιώσει στο πετσί μου όταν πέτυχα ως επιχειρηματίας - ξαφνικά ακυρώθηκα ως ό,τιδήποτε άλλο.


Α, να το ζητούμενο. Στην Αμερική έχουν μια ιδιαίτερη ευχέρεια στο να αναγνωρίζουν επιτυχημένους ανθρώπους. Στην Ελλάδα αν υπήρχε κάτι παρόμοιο του Jobs θα είχαμε φροντίσει προ πολλού να τον κοντύνουμε. Πάντως για να μιλήσουμε για το ελληνικό αντίστοιχο την επόμενη Τρίτη ο κ. Παπαχελάς έχει συνέντευξη από έναν άνθρωπο που είχα την ευτυχία να γνωρίσω, τον καπετάν Βασίλη. Αυτοδημιούργητος σε σημείο που πλέον έχει ιδρύσει αυτοκρατορία κι αν δεν απατώμαι ούτε κι αυτός είχε πολλά νταραβέρια με πανεπιστήμια. Σας συστήνω να τη δείτε.

Σαβ Μαϊ 06, 06:57:54 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Τωρα ψαχνουμε τον Ελληνα Jobes!
O Badlydrawnboy ανεφερε τον εν Αγγλια Χατζηιωαννου.Εδω ο Αλογοσκουφης,ο Παπανδρεου,ο Καραμανλης,ο Ανδρουλακης κτλ,που μπορουν να ξεφουρνισουν ομιλιες σαν αυτη περι καινοτομιας κτλ
ειναι οι ανθρωποι που σωστα ψηφισαμε;;
που θα φερουν το καινουριο;;
που θα προωθησουν την επιχειρηματικοτητα ως κινημα και δημιουργια;;

Σαβ Μαϊ 06, 07:05:01 μμ 2006  
mickey said...

Και κάποια αντι-σχόλια για να συμπληρώσουμε τα (κατά Harry) τρία μας:

gallahad intention (8:26μμ):
"Οι υπόλοιποι (Lucas, Jobs, Disney…) ήταν απλά moneymen."

Σοβαρά; Ο Disney "απλά ...moneyman";;; Θου Κύριε!!!

(όχι ότι και οι άλλοι δεν υποτιμώνται ασύστολα από τον χαρακτηρισμό)

Ο άνθρωπος ήταν ΑΙΩΝΕΣ μπροστά, με όραμα (βλ. και EPCOT) και έφερε πιο πολλή ευτυχία στον κόσμο από όλες τις θρησκείες μαζί! Όσα κι αν κέρδισε ήταν ελάχιστα μπροστά σε εκείνα που πρόσφερε (και δεν κέρδισε παρά peanuts σε σχέση με τους σημερινούς). Έχω υποσχεθεί να μην ανάψω άλλο flame στο blog κι αυτός είναι ο μόνος λόγος που δε θα εκφραστώ δεόντως! Όχι, να μου λέτε και τον daddy ..."απλά moneyman" :))

@epikairos (2:31μμ):
Και ο Ellison δίνει τζάμπα Oracle DBMS (Express Edition). Αν και περιορισμένη, φτάνει και περισσεύει για ένα κάρο εφαρμογές. Δεν είναι πλέον και τόσο σίγουρος για την ...κυριαρχία του φαίνεται ;)

Υμνώ το Open Source πέραν πολλών άλλων KAI γιατί εξανάγκασε τους "μεγάλους" να δώσουν τζάμπα αξιόλογο λογισμικό :))

Σαβ Μαϊ 06, 07:07:51 μμ 2006  
makis-skf said...

Αντιγραφώ από τη σημερινή Ναυτεμπορική στο άρθρο περί της επικείμενης εξαγοράς των καταστημάτων Γερμανός από τη Cosmote :

"Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν υπήρξαν προτάσεις για τη βελτίωση του δικτύου πωλήσεων του ΟΤΕ ωστόσο σταμάτησαν μεταξύ άλλων και εξαιτίας των αντιδράσεων από τους συνδικαλιστές."

Μήπως αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος ; η καθήλωση μας στην αδράνεια, στον δημοσιουπαλληλισμό και στον ψευτοσυνδικαλισμό που πνίγει τη δημιουργικότητα
τις νέες ιδέες και την επιχειρηματικότητα ;

Σαβ Μαϊ 06, 07:30:15 μμ 2006  
Ermippos said...

Nikos Dimou said...

Και ναι - οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι οραματιστές και δημιουργοί. Έχουμε διαποτιστεί από το κλισέ του "στυγνού καπιταλιστή" και δεν καταλαβαίνουμε πως τα χρήματα από ένα σημείο και πέρα δεν παίζουν γι αυτούς κανένα ρόλο. Ειδικά σε τομείς δημιουργικούς που χρειάζονται φαντασία και διαίσθηση όπως η πληροφορική, όποιος δεν έχει όραμα γίνεται ψιλικατζής.

κ. Δήμου, ας μην δημιουργούμε μύθους. Αποδεικνύονται συνήθως πολύ κακά εργαλεία σκέψης.
έργο 1ο - σκηνή 1η: πιτσιρικάς μικροχάκερ κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και σκέφτεται μήπως θα ήταν καλύτερα το λειτουργικό του να ήταν κάπως αλλιώς, το δίκτυο να είχε άλλη δομή και φιλοσοφία κ.ο.κ. Το απόγευμα βγαίνει με την παρέα του, κοινωνεί τις σκέψεις του και εισπράττει μερικές ψιλές για το θράσος του.
έργο 1ο - σκηνή 2η: σε ένα τεράστιο high tech σπίτι του ενός δις $ ο Bill Gates κάθεται δίπλα στο virtual τζάκι του και βαριεστημένος αλλάζει με το πάτημα ενός κουμπιού την διακόσμηση των τοίχων του σαλονιού από κυβιστική σε ιμπρεσσιονιστική. Ξαφνικά οραματίζεται μήπως θα ήταν καλύτερα το λειτουργικό του να ήταν κάπως αλλιώς, το δίκτυο να είχε άλλη δομή και φιλοσοφία κ.ο.κ. Την επόμενη εβδομάδα, στο παγκόσμιο φόρουμ πληροφορικής του Χογκ Κόγκ, ανακοινώνει την μεγάλη στροφή της Microsoft και αποθεώνεται από χιλιάδες ανθρώπους ως ο μέγας οραματιστής που οδηγεί την ανθρωπότητα προς τα νέα της πεπρωμένα.
έργο 2ο – σκηνή 1η: σε απομονωμένο χωριό της ελληνικής επαρχίας ο ιδιοκτήτης της τοπικής καφετερίας «Τσικίτα» ανακοινώνει στην σύζυγο του την σκέψη του να αλλάξει τον τρόπο που πίνουν συναντιώνται και πίνουν καφέ οι χωριανοί του. Κλείνει τα ρολά, ανασκουμπώνεται και σε 10 ημέρες η ιστορία του μικρού χωριού αρχίζει να ξαναγράφεται.
έργο 2ο – σκηνή 2η: στα κεντρικά γραφεία της Starbacks o CEO του πολυεθνικού κολοσσού ανακοινώνει στα έκπληκτα μέλη του Δ.Σ. το όραμα του να αλλάξει τον τρόπο που πίνουν συναντιώνται και πίνουν καφέ οι χωριανοί του στο μεγάλο παγκόσμιο χωριό. Μέσα σε ένα μήνα τα 28.564 μαγαζιά της εταιρείας από την Σαγκάη ως το Δουβλίνο έχουν αλλάξει μορφή και ο κόσμος ζει τον νέο τρόπο ύπαρξης του. Ο διεθνής τύπος εξυμνεί με εκτεταμένα άρθρα του τον CEO ως έναν από αυτούς που έφτιαξαν τον καινούργιο θαυμαστό μας κόσμο.
Πάρα πολλοί απλοί και μικροί με τα συνηθισμένα μέτρα άνθρωποι γύρω μας είναι οραματιστές. Υπό την έννοια ότι έχουν στο μυαλό τους διαμορφωμένο ένα μοντέλο ζωής, ένα υπόδειγμα για το πώς πρέπει να είναι ο κόσμος. Αυτό που πραγματικά μετράει όμως δεν είναι η ύπαρξη ή μη του μοντέλου αλλά η δυνατότητα επιβολής του. Ή έστω η δυνατότητα ευρείας προβολής του ως πρόταση προς την κοινωνία.
Ξέρετε ότι ο πιο πολύς κόσμος προσλαμβάνει τις ομιλίες γύρω του σαν λευκό θόρυβο. Γιατί για τους περισσότερους ανθρώπους κριτήριο αξιοπιστίας και αξίας είναι όχι αυτό καθεαυτό το περιεχόμενο του λόγου αλλά κυρίως ο φορέας εκφοράς του. Έτσι μόνον όταν βεβαιωθούν ότι αυτός που μιλάει είναι «αναγνωρισμένος» κάτοχος της αλήθειας ή σε κάθε περίπτωση διαθέτει την απαραίτητη εγκυρότητα δίνουν πραγματική προσοχή σε ότι ακούν. Κάντε ένα νοητικό πείραμα. Φέρτε σε μια τηλεοπτική εκπομπή κάποιον που θεωρείτε σημαντικό, ας πούμε τον κ. Jobs ή τον κ. Gates. Ξαναζωντανέψτε τον Πλάτωνα εν ανάγκει. Φορέστε τους κουκούλα για να μην αναγνωρίζονται και βάλτε τους να μιλήσουν για την ζωή, τις ιδέες και το όραμα τους. Δίπλα τους βάλτε τον Ανδρέα Μικρούτσικο να ακούει μέσα σε ένα ξεχείλισμα ανθρωπιάς ένα από εκείνα τα παιδιά των reality που του ανοίγουν την ψυχή τους. Μετά μετρήστε ποιος ακούστηκε περισσότερο.
Κάτι παρόμοιο δεν ισχύει με το blog σας; Είναι πιθανόν να υπάρχουν και καλύτερα στο διαδίκτυο αλλά πόσοι άραγε τα επισκέπτονται. Γιατί οι περισσότεροι είναι σίγουροι εκ των προτέρων για το που θα ακούσουν την αλήθεια, που θα διαβάσουν τα πιο έξυπνα πράγματα και που θα περάσουν καλύτερα. Τελικά όμως αυτό που ξέρουν είναι μόνον ο Δήμου όπως τον είχαν στο μυαλό τους.
Προς θεού δεν υπονοώ κάτι!!!

Σαβ Μαϊ 06, 07:30:57 μμ 2006  
Ermippos said...

@nikos dimou

άλλωστε αυτή είναι η σειρά:

wissen ist macht. Koennen ist gross macht.

Σαβ Μαϊ 06, 07:37:26 μμ 2006  
mickey said...

Σωστός ο ermippos στις 7:30μμ. Φυσικά, δεν καταλαβαίνω πού υπάρχει το πρόβλημα! Και ο Jobs και ο Gates, την εποχή που βγήκαν στο "κλαρί" ήταν μάλλον στη θέση του χάκερ πιτσιρικά και του καφετζή παρά της σημερινής Microsoft και του Starbucks. Και ο Νίκος Δήμου δε γεννήθηκε με την "φήμη" στο χέρι!

Διαφωνεί κανείς;

Σαβ Μαϊ 06, 07:45:08 μμ 2006  
synas said...

@paragrafos
Αληθεύει άραγε ότι η κομπιουτερίστικη ασχετοσύνη είναι ίδιον των γυναικών; Η πρόκειται για προκατάληψη;

Οι γυναίκες δεν πολυγουστάρουν το κατσαβίδι (βλ. Hardware). Στα υπόλοιπα και αντίληψη έχουν και ευφάνταστες είναι (απαραίτητο, κατά τη γνώμη μου) και την ψάχνουν πολύ. Όσες ασχολούνται βέβαια. Οι άντρες-μαστροχαλαστές το παίζουν όλοι ειδήμονες. Και μετά φωνάζουν τον ειδικό…

@makis-skf
Μήπως αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος ; η καθήλωση μας στην αδράνεια, στον δημοσιουπαλληλισμό και στον ψευτοσυνδικαλισμό που πνίγει τη δημιουργικότητα
τις νέες ιδέες και την επιχειρηματικότητα ;

Μεγάλη πληγή και μεγάλη κουβέντα.

@Ermippos
wissen ist macht. Koennen ist gross(e) macht.

Machen ist die groesste Macht.

Σαβ Μαϊ 06, 07:45:35 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Ermippos said...

ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα που καταρρίπτει όλο σας το επιχείρημα. Κάποτε ο Gates ήταν ο μικρο-χάκερ και ο δημιουργός του Strabucks ήταν ο καφετζής της συνοικίας και ο Δήμου ήταν πειναλέος και άνεργος. Κανείς μας δεν γεννήθηκε
"«αναγνωρισμένος» κάτοχος της αλήθειας".

Ο.Ε.Δ.

Σαβ Μαϊ 06, 07:46:23 μμ 2006  
mickey said...

Αφεντικό, σε πρόλαβε (για ένα λεπτό) ο ...Κυβερνητικός Εκπρόσωπος!!!

Όχι τίποτ' άλλο, αλλά θα μας πουν ότι συνεννοούμαστε κιόλας :))

Σαβ Μαϊ 06, 07:50:51 μμ 2006  
Ermippos said...

mickey said...

" Σωστός ο ermippos στις 7:30μμ. Φυσικά, δεν καταλαβαίνω πού υπάρχει το πρόβλημα! Και ο Jobs και ο Gates, την εποχή που βγήκαν στο "κλαρί" ήταν μάλλον στη θέση του χάκερ πιτσιρικά και του καφετζή παρά της σημερινής Microsoft και του Starbucks. Και ο Νίκος Δήμου δε γεννήθηκε με την "φήμη" στο χέρι!

Διαφωνεί κανείς;"


Όχι, αλλά είναι λάθος να αποδίδουμε αυτές τις ιδιότητες μόνο σε αυτούς που "φαίνεται" να τις έχουν. Θα ήταν καλύτερα να τις αναζητούμε παντού διευρύνοντας την δυνατότητα μας να τις ανακαλύπτουμε και να προχωράμε μπροστά. Στην κάθε λογής εξουσία (εν προκειμένω στην επιχειρηματική) αρέσει και συμφέρει να την θεωρούν ως την μόνη κατά τεκμήριον χαρισματική. Αυτό διευκολύνει την παραμονή της εκεί ψηλά ακόμη και όταν έχει στερέψει και δεν έχει τίποτε να προσφέρει πιά. Η δημιουργία μύθων, κλισέ και κοινοτυπιών δημιουργεί εξ ορισμού ηγέτες που οι κοιονωνίες πληρώνουν ακριβά.

Σαβ Μαϊ 06, 07:57:10 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

mickey said...
Αφεντικό, σε πρόλαβε (για ένα λεπτό) ο ...Κυβερνητικός Εκπρόσωπος!

Είναι γνωστό ότι είσαι το γρηγορότερο πληκτρολόγιο (και ποντίκι) στο Φαρ Ουέστ.

Σαβ Μαϊ 06, 08:02:38 μμ 2006  
Ermippos said...

Nikos Dimou said...

Ermippos said...

ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα που καταρρίπτει όλο σας το επιχείρημα. Κάποτε ο Gates ήταν ο μικρο-χάκερ και ο δημιουργός του Strabucks ήταν ο καφετζής της συνοικίας και ο Δήμου ήταν πειναλέος και άνεργος. Κανείς μας δεν γεννήθηκε
"«αναγνωρισμένος» κάτοχος της αλήθειας".


Δεν προσπαθώ να ακυρώσω κανέναν κ. Δήμου. Οι μύθοι με ενοχλούν. Κοιτάξτε λίγο τον Καισαρίωνα! "Οι άφθονοι έπαινοι κ΄οι κολακείες εις όλους μοιάζουν. Ολοι είναι λαμπροί, ένδοξοι, κραταιοί, αγαθοεργοί, Κάθε επιχείρησις των σοφοτάτη ... ...

Τι σημαίνει Ο.Ε.Δ.;

Σαβ Μαϊ 06, 08:03:31 μμ 2006  
synas said...

Ermippos said...
Μετά μετρήστε ποιος ακούστηκε περισσότερο.
Κάτι παρόμοιο δεν ισχύει με το blog σας;

Σ' αυτό το blog πάντως, αν δεν είσαι "αναγνωρισμένος" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) ούτε σ' ακούει-ούτε σου απαντάει κανείς. Ειδικά ο οικοδεσπότης.

Σαβ Μαϊ 06, 08:06:24 μμ 2006  
heinz said...

@ermippos

O Heinz υποκλίνεται...

Σαβ Μαϊ 06, 08:08:26 μμ 2006  
andy dufresne said...

Ο.Ε.Δ.: Όπερ έδει δείξαι.

Σαβ Μαϊ 06, 08:09:22 μμ 2006  
mickey said...

Ermippos said (7:57μμ):
"Θα ήταν καλύτερα να τις αναζητούμε παντού διευρύνοντας την δυνατότητα μας να τις ανακαλύπτουμε και να προχωράμε μπροστά."

Ωραία, ξεκίνα λοιπόν την ...αναζήτηση ανάμεσα στα 6 δις νοματαίους του πλανήτη (ή έστω στους κάπως λιγότερους ενήλικες) και όταν μετά από 200 χρόνια ολοκληρώσεις την έρευνά σου, θα ήθελα πολύ να μάθω τα διαμάντια που ανακάλυψες!

Μα σοβαρά μιλάμε τώρα; Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δίνει στον καθένα την ίδια σημασία, ασχέτως της πρακτικής επιρροής του; Αν θέλει ο χάκερ πιτσιρικάς να γίνει Gates, ας ασχοληθεί με άλλους τομείς που δεν έχουν κορεστεί (θα μπορούσε π.χ. να δοκιμάσει στη νανοτεχνολογία). Αν θέλει ο καφετζής του χωριού να γίνει Starbucks, ας ασχοληθεί κι εκείνος με μια άλλη επιχειρηματική ιδέα ή ας τη σφυρίξει στους ανθρώπους της Starbucks, μπας και τον προσλάβουν.

Τουλάχιστον σήμερα με το Internet είναι ΑΠΕΙΡΩΣ ευκολότερο να "αναδειχθεί" ένα ταλέντο ή μια καινοτομία που δεν έχει τα κλασικά "μέσα" - όπως και να "θαφτεί" ευκολότερα ο επιτήδειος ή η μούφα! Και αυτό θα μας οδηγήσει μάλλον σε ακόμα πιο υγιή ανταγωνισμό και καλύτερη αξιοποίηση των αξιόλογων ανθρώπων και των σημαντικών ιδεών παρά στη διατήρηση ενός "κατεστημένου" με αυθεντίες, ηγέτες και "μύθους".

Σήμερα οι μύθοι καταρρέουν πολύ πιο εύκολα από όπως δημιουργούνται!

Διαφωνεί κανείς;

Σαβ Μαϊ 06, 08:10:44 μμ 2006  
heinz said...

Ο. Ε. Δ.: Οργανισμός Εκπομπής Διδασκαλιών

:-)

(όχι, ο Andy είπε το σωστό)

Σαβ Μαϊ 06, 08:11:41 μμ 2006  
andy dufresne said...

Και ο Καίσαρας μίλαγε για τον εαυτόν του στο 3ο ενικό...

Σαβ Μαϊ 06, 08:11:45 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Φανταστειτε αυτην την ομιλια μεσα σε ενα αμφιθεατρο της πολιτικοποιημενης δεκαετιας του 80 εν Ελλαδι.Τι γιαουρτι και κραξιμο! θα πεφτε..(τοτε ηταν της μοδας να βοηθουν οι φοιτητες τους Κουβανεζους Αγροτες...
Δεν φανταζοντουσαν το the Mall..
Θα διακινδυνευατε μια τετοια ομιλια σε
ελληνικο πανεπιστημιο,κυριε Δημου;;..
kalitera sto blog!!!

Σαβ Μαϊ 06, 08:14:47 μμ 2006  
heinz said...

Αυτό τώρα να το πάρω για πλάκα? Έτσι να το δεχτώ.

andy?

Σαβ Μαϊ 06, 08:16:07 μμ 2006  
NP said...

Stay hungry, stay foolish!!!
Απλώς θα ήθελα να προσθέσω σε ένα τόσο διφορούμενο φόρουμ ότι προφανώς δεν υπάρχει συνταγή στην επιτυχία (η οποία δεν ξέρουμε και τελικά ποια είναι). Να εξηγηθώ ότι δεν θέλω να αναιρέσω κανέναν Jobs, Gates ή οποιονδήποτε άλλον "επώνυμο" αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη μας και τους χιλιάδες άλλους που προσπάθησαν μαζί με αυτούς και τελικά δεν τα "κατάφεραν" να γίνουν τόσο διάσημοι. Ίσως όχι γιατί δεν είχαν τα προσόντα τους αλλά ίσως γιατί δεν ευνοήθηκαν και από τις συνθήκες (βλ. τύχη). Στο κάτω- κάτω όπως παραδέχονται όλοι, όλοι οι επώνυμοι βασίστηκαν σε άλλους για να φτάσουν εκεί που έφτασαν. Όπως είπε και ο Jobs υπάρχουν κόμβοι στη ζωή κάθε ανθρώπου που δεν ξέρεις πώς ενώνονται εκ των προτέρων. Μόνο μετά! Ίσως τελικά το μεγάλο πλεονέκτημα όλων αυτών των επωνύμων ήταν οι πολλοί ανώνυμοι που τους βοήθησαν άμεσα ή έμμεσα. Ας μην "θεοποιούμε" την μη-κατοχή πτυχίου αλλά ας δούμε τα πράγματα σφαιρικότερα.

Σαβ Μαϊ 06, 08:18:36 μμ 2006  
mickey said...

Και να μην ξεχνάμε τον Torvalds και τους πιτσιρικάδες του Google. Λίγη δόξα, προσοχή και χρήμα απέσπασαν (ειδικά οι τελευταίοι); Κι ας ασχολήθηκαν με κάτι που θεωρητικά ήταν ήδη "παγιωμένο" ;)

Σαβ Μαϊ 06, 08:18:41 μμ 2006  
andy dufresne said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 06, 08:20:55 μμ 2006  
synas said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 06, 08:21:11 μμ 2006  
aphrodite said...

Καλησπέρα γάτε (με πέταλα!), καλησπέρα παρέα!

Τώρα μπαίνω, να διαβάσω σχόλια ή πάμε παρακάτω?
(Η TV μπουμπουνίζει από ταραχές, μισό, να την κλείσω, πριν πεταχτεί καμμιά αδέσποτη μολότωφ στο σαλόνι... (αν τους την πετάξω πίσω, θα χτυπήσει κανέναν ή μπα...)
Οι αστυνομικοί λέιε δεν επεμβαίνουν σε όλα, γιατί θα χυθεί αίμα - ποιός θα μου το εξηγήσει λίγο αυτό?

Σαβ Μαϊ 06, 08:21:41 μμ 2006  
heinz said...

@andy

είναι συνήθεια από την εποχή του IRC.
¨εγραφες

/me claps his hands

κι έβγαινε

*Heinz claps his hands*

Σαβ Μαϊ 06, 08:22:34 μμ 2006  
andy dufresne said...

Φυσικά heinz, ξέρεις πόσο σ' εκτιμώ.

Απλά, μου'ρχεται να γελάσω κάθε φορά που βλέπω το 3ο ενικό.

Σαβ Μαϊ 06, 08:23:35 μμ 2006  
heinz said...

/me πάει να μπεκρουλιάσει.

Καλό βράδυ σ΄ολους!

Σαβ Μαϊ 06, 08:25:09 μμ 2006  
aphrodite said...

καλησπέρα γάτε, παιδιά,

τώρα μπαίνω, να τα διαβάσω ή πάμε γι'άλλα?

(Μισό, να κλείσω και την τι-βι, μη πεταχτεί καμμιά μολότωφ στο σαλόνι και δεν ξέρω να τους την πετάω πίσω...).
Ποιός θα μου εξηγήσει το "εμείς οι αστυνομικοί δεν επεμβαίνουμε σε όλα τα επί μμέρους -κιας σπάνε /χτυπάνε /βανδαλίζουν /τραυματίζουν γιατί θα χυθεί αίμα, κι έτσι μόνον βλέπουμε? Γκουερρέρο πού είσαι?

Σαβ Μαϊ 06, 08:25:33 μμ 2006  
mickey said...

Synas (8:06 μμ), μην παραπονιέσαι! Κανείς δεν ξεκίνησε "αναγνωρισμένος" σε αυτό το blog - ή οπουδήποτε αλλού. Ούτε και όλοι όσοι το κατάφεραν, το επεδίωξαν at first place.

Προσωπικά σε διαβάζω από τότε που μπήκες και συμφωνώ με όσα γράφεις! Η παρουσία σου είναι αξιόλογη και αξιοπρεπής. Ίσως αν τσιγκλούσες κι εσύ κανέναν (και ειδικά τον γάτο) να κέρδιζες μεγαλύτερη προσοχή εδώ μέσα ;)

Πάντως μου έδωσες μια ωραία επιχειρηματική ιδέα για βιβλίο: Πώς να γίνετε διάσημος περνώντας μέσα από το blog του Νίκου Δήμου.

Έχοντας φάει εκατοντάδες ώρες εδώ μέσα διαβάζοντας τα πάντα και σχολιάζοντας ασύστολα, νομίζω πως έχω αρκετό υλικό και εμπειρία για να επιχειρήσω κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον να βγάλω και κάνα φράγκο, μη μας φάει κι εμάς ο ...ιδεαλισμός :))

Be Rich, Be Smart!

Σαβ Μαϊ 06, 08:27:08 μμ 2006  
mickey said...

Ωχ! Ήρθε και η τρελο-παρθένα wannabe τζαζοσεντονού...

Πάντως, άλλος πάει για μπεκρούλιασμα κι άλλη τα βλέπει (και τα γράφει) ...διπλά :P

Σαβ Μαϊ 06, 08:29:43 μμ 2006  
heinz said...

aphrodite,

ένας νεκρός από αστυνομική επέμβαση θα δημιουργήσει κόλαση!!!

βέβαια, από την άλλη οι καταστροφές δε γίνεται να συνεχίζονται.

Ξέρω γω, αυτή η παθογένεια του συστήματος (που δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο), είναι σαν αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος.

Δε ξέρω...

Σαβ Μαϊ 06, 08:29:44 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Προς συγγραφείς καταξιωμένους και υποψήφιους:

Αυτος ο τύπος ο bob young ο ιδρυτής της red hat έβαλε τώρα στο μάτι τους βιβλιοεκδότες.

Το καινούργιο κόλπο λοιπόν λέγεται print on demand.

Τους στέλνεις ένα pdf αρχείο και το πουλάνε σε μορφή βιβλίου τυπώνοντας ένα αντίτυπο κάθε φορά που κάποιος θα τοποθετήσει παραγγελία.

Ο συγγραφέας τσεπώνει το 80% της τιμής.

cool ε;

Για ρίξτε μια ματιά εδώ.

Με τόσο μπλά μπλά που πέφτει στο blog, ευκαιρία να βγαλουν κάποιοι και κανά φράγκο..(sorry ευρώ.)

Σαβ Μαϊ 06, 08:30:59 μμ 2006  
Ermippos said...

mickey said...

Ermippos said (7:57μμ):
"Θα ήταν καλύτερα να τις αναζητούμε παντού διευρύνοντας την δυνατότητα μας να τις ανακαλύπτουμε και να προχωράμε μπροστά."

Ωραία, ξεκίνα λοιπόν την ...αναζήτηση ανάμεσα στα 6 δις νοματαίους του πλανήτη


Δεν κυριολεκτώ μιλώντας για αναζήτηση. Για αλλαγή του τρόπου σκέψης μιλάω. Για αποδέσμευση από τους μύθους.

Σαβ Μαϊ 06, 08:32:43 μμ 2006  
synas said...

Σ' ευχαριστώ, Mickey.
Λες να έχω λανθάνουσες φιλοδοξίες; Θα το ψάξω!

Σαβ Μαϊ 06, 08:33:16 μμ 2006  
heinz said...

και γιατί νεκρός? Γιατί άμα είσαι στη γωνία, κι όλοι σου ουρλιάζουν και σου πετάνε μολότωφ, φρικάρεις.

Στα νιάτα μου, σε διαδήλωση που δεν σπάγαμε, ούτε φθείραμε τίποτα, (1978), μας είχανε τσακίσει στο ξύλο και στα δακρυγόνα, μέχρις αίματος.

Τσάκωσα ένα μπάτσο ξεκομμένο και τον βούτηξα έξαλλος από το γιακά (είχα δει παιδιά που απλώς πουλάγανε αριστερίστικες εφημερίδες να βγάζουν αίμα από τ' αυτία από το ξύλο).

Λέει "άσε με ρε φίλε, έχω παιδιά", δακρυσμένος.

Τον άφησα αμέσως...

Σαβ Μαϊ 06, 08:34:42 μμ 2006  
mickey said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 06, 08:36:23 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Εργοτελίνα said
"Θα διακινδυνευατε μια τετοια ομιλια σε
ελληνικο πανεπιστημιο,κυριε Δημου;;.."

Έχω κάνει αρκετές και σε πολύ πιο άγριους καιρούς... μία φορά με είχαν καλέσει και σε μία συζήτηση της ΚΝΕ περί διαφήμισης... Ε ρε γλέντια!

synas said...
Σ' αυτό το blog πάντως, αν δεν είσαι "αναγνωρισμένος" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) ούτε σ' ακούει-ούτε σου απαντάει κανείς. Ειδικά ο οικοδεσπότης.

Ο οικοδεσπότης σε ακούει αλλά απαντάει όπου προφταίνει (300 σχόλια την ημέρα είναι αυτά σε μέσον όρο!). Συνήθως σε όσους απευθύνονται σε αυτόν είτε τον ρωτάνε ευθέως, είτε τον κοντράρουν. Αλλά και πάλι δεν τους προλαβαίνει όλους.

Να ξεκαθαρίσω πάντως ότι εδώ δεν είναι φόρουμ - θα μπορούσα να μην απαντώ σε κανένα...

Σαβ Μαϊ 06, 08:36:36 μμ 2006  
mickey said...

Yosemite Sam!!!

Σβήσε γρήγορα το σχόλιό σου πριν το πάρει πρέφα η σεντονο-θεά και χάσω τα εκδοτικά μου δικαιώματα. Τόσο editing έχει πέσει στα διηγήματά της, χαμένο να πάει; Και υπολόγιζα να βγάλω το σκάφος από εκείνη!

Υ.Γ. Άτιμο Internet που εξισώνεις την κάθε ...Λουλού με τον Al-Mighty Mouse :(

Σαβ Μαϊ 06, 08:38:24 μμ 2006  
synas said...

Απαντάτε όμως...

Σαβ Μαϊ 06, 08:39:08 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

synas said...
Απαντάτε όμως...

Μην είσαι σίγουρος πως θα συνεχίσω. Παίζω με την ιδέα να γράφω το ποστ μου and that is all.

Kάτι πρέπει να κόψω γιατί αλλιώς δεν την βγάζω...

Σαβ Μαϊ 06, 08:43:23 μμ 2006  
aphrodite said...

@Ποντικομικρούλη μου εσύ,

Μη στεναχωριέσαι!

Της θεάς οι λόγοι είναι τιμημένοι,
και τους κρατά ζωντανή και πεθαμένη!

Αφροδίτη.-


(συνεχίζω την ανάγνωση)

Σαβ Μαϊ 06, 08:43:40 μμ 2006  
mickey said...

Synas, μαθαίνεις γρήγορα βλέπω ;)

Τα υπόλοιπα "κόλπα" στο βιβλίο μου! - ή στο pdf της ....Λουλούς :))

Σαβ Μαϊ 06, 08:45:41 μμ 2006  
mickey said...

This post has been removed by the author.

Σαβ Μαϊ 06, 08:48:08 μμ 2006  
mickey said...

Θεά said (8:43μμ):
"Της θεάς οι λόγοι είναι τιμημένοι,
και τους κρατά ζωντανή και πεθαμένη!"

Θα προτιμούσα το ...δεύτερο - έτσι θα γλιτώσω και την καταβολή των συγγραφικών δικαιωμάτων :))

Don't Stay Hungry!
Don't Stay Foolish!

Be Rich! Be Smart!

Σαβ Μαϊ 06, 08:50:08 μμ 2006  
Zoros said...

@ΝΔ
"Μην είσαι σίγουρος πως θα συνεχίσω. Παίζω με την ιδέα να γράφω το ποστ μου and that is all."

Θα είναι μεγάλο λάθος. Η αξία αυτού του blog είναι κυρίως ο δημόσιος διάλογος και η δική σου συμμετοχή σε αυτόν!

Σαβ Μαϊ 06, 08:50:11 μμ 2006  
synas said...

Τώρα νοιώθω επιτέλους ικανοποίηση και πάω να φάω.
Καληνύχτα σε όλους! (δεν είχα ξανακαληνυχτίσει, γιατί πίστευα, πως δεν μ' ακούει κανείς).

Σαβ Μαϊ 06, 08:52:21 μμ 2006  
sokianos said...

...και ο STEVE BALMER, CEO της Microsoft και φιλος του Gates aφησε το Stanford για να φτιαξει με τον Gates το οραμα πραξη> σε καθε γραφειο /τραπεζι και ενα PC.

Πως ειπε και ο Wernher von Braun (Apollo/NASA): τιποτε δεν φαινεται μετα τοσο απλο απο μια ουτοπια που πραγματοποιηθηκε.

Σαβ Μαϊ 06, 09:12:56 μμ 2006  
heinz said...

Λοιπόν, για ακούστε δω:

Μόλις βγήκε η τράτα.
Αύριο το μενού έχει σαρδέλα χοντρή στα κάρβουνα με ουζάκι.

Όσοι πιστοί...
ο Jobs ας φάει χάμπουργκερ....

:-)

Σαβ Μαϊ 06, 09:14:40 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

ΤΟ ΒLOGGOPARTY ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΓΑΤΟΣ..ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ;;(catering,promotion,dj,drinks,χορογραφια;;

Σαβ Μαϊ 06, 09:26:01 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Συγγνωμη για το ασχετο αλλα το ετ-1 έχει ένα αφιερωμα του Λ.Παπαδοπουλου για τον Κουγιουμτζη.....Πρωτη φορα τον είδα να ερμηνευει ο ιδιος το << ο ουρανος φευγει βαρυς >> και συγκινηθηκα πολυ....

Σαβ Μαϊ 06, 09:51:00 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Εργοτελίνα said...
ΤΟ ΒLOGGOPARTY ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΓΑΤΟΣ..ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑ;;(catering,promotion,dj,drinks,χορογραφια;;

Το παρτι είναι επικίνδυνη ιδέα... μπορεί να χαλάσει όλη τη μαγεία του blog - άσε που σύμφωνα με τις στατιστικές 30% από τους επισκέπτες ζούν εκτός Ελλάδος και άλλοι τόσοι εκτός Αθηνών

Σαβ Μαϊ 06, 09:58:38 μμ 2006  
mickey said...

No Martini, no party!

Σαβ Μαϊ 06, 10:03:02 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ν.Δημου said...
<< Το παρτι είναι επικίνδυνη ιδέα... μπορεί να χαλάσει όλη τη μαγεία του blog - άσε που σύμφωνα με τις στατιστικές 30% από τους επισκέπτες ζούν εκτός Ελλάδος και άλλοι τόσοι εκτός Αθηνών >>Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια επικοινωνούσα μεσω e-mail με μια κοπελα που την είχα γνωρίσει σε chat - room .Είχαμε μια καταπληκτικη επικοινωνια,μοιραζόμασταν υπεροχες σκέψεις και είχε γίνει μέρος της ζωης μου.Καποια στιγμη μου πρότεινε να συναντηθούμε και εγω της είχα απαντησει ακριβώς ότι θα
χαθει η μαγεια.Και χάθηκε...

Αλλα τοτε το σκέφτηκα ως εξής.Τι προτιμω,τι μαγεια ή την πραγματικότητα?Και προτιμησα την πραγματικοτητα με ρισκο να χαθει η μαγεια.

Βεβαια τωρα σχετικα με το πάρτυ δεν ξέρω.Η καρδια μου λέει ναι αν και μπορει να χαθει η σχέση του καθενος με το blog οπως την ηξερε.Και εντέλει αναρωτιεμαι,μήπως μερικες καταστάσεις πρεπει να τις αφήνουμε ως έχουν?Ως μαγικα αινίγματα που αν λυθουν θα χαλάσουν?
Εξάλλου το λέει και η Κ.Δημουλα
<< Απο τον κόσμο των γρίφων
φεύγω ήσυχη .
Δεν έχω βλάψει στη ζωή μου αίνιγμα:δεν έλυσα κανενα. >>

Πραγματικα δεν ξέρω,είμαι μπερδεμένος ( 2 αντίθετες ισχυρες φωνές )

Σαβ Μαϊ 06, 10:12:08 μμ 2006  
aphrodite said...

@heinz, 10:59,
"Ο Βασιλάκης (Καϊλας)έγραψε το Ντος με τα χεράκια του"

Μια ταινία που υποτίθεται περιέγραφε το τι έγινε τότε, την έχεις δει? Δε θυμάμαι καν τίτλο, ούτε ποιοί έπαιζαν, πάντως τον ρόλο του Steve τον έπαιζε ο ίδιος που παίζει τον γιατρό νο 2 (ο νο 1 είναι ο Clooney) στο E. R., μελαχροινός, λεπτός, ίσια μακρυά μύτη... Εκεί λεέι να θυμάμαι καλά ότι όντως αγόρασαν έτοιμο το πακετάκι και το έφτιαξαν αργότερα και ο Βασιλάκης απλώς το βούτηξε με πραξικόπημα...

"ένας νεκρός από αστυνομική επέμβαση θα δημιουργήσει κόλαση!!!...βέβαια, από την άλλη οι καταστροφές δε γίνεται να συνεχίζονται." (8:29)

Εδώ σε θέλω, από τη στιγμή που οι συνθήκες για τυφλή βία είναι ικανές & αναγκαίες για να γίνει ο εκτροχιασμός, με τι σκατά αναχαιτίζεις?
Πρόληψη δε βλέπω - εκ των υστέρων ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι... Αρα? Πώς γίνεται να μένεις μονίμως στο έλεος των...
Ο άλλος που έχει στη βιτρίνα του παπούτσια ας πούμε πού κολλάει και τι βγαίνει αν τον σπάσουν / λεηλατήσουν?
Είναι στιγμές που σκέφτομαι πως αν βγαίναμε όλοι, αλλά εννοώ ΟΛΟΙ μας στους δρόμους, το μόνο που θα ξεχώριζε τους ανθρώπους από τα κτήνη θα ήταν αυτό που έκανες εσύ με τον μπάτσο... Θα το έκαναν οι-με-τη-μολότωφ-και-τη-διαταγή-στο-χέρι?

@zoros, 3:16,

Με αφορμή τη μη-πόρωσή μας με τα παραδείγματά σου, να σου πω κι εγώ ότι αν έβλεπα έναν άντρα (τον harry ας πούμε) να ξέρει τη διαφορά μεταξύ flash vs sil-mask, ceramide vs nanosphere & sclerotherapy vs cold laser treats, ε, θα ανησυχούσα... (Οχι ότι δεν υπάρχουν άντρες που τις ξέρουν τις διαφορές)... Στην εποχή μας όπως είπαν και φίλοι τίποτε δεν έχει πλέον να κάνει με το φύλο, αλλά με τις επιλογές και τα ενδιαφέροντα, οπότε...

@andy, 3:57,

!!!! (wow!)

@synas,

Of course σε διαβάζουμε βρε κουτό!
Keep walking! (γειά σου maika!)

@ Μίκυ Μάους,

Φοβάμαι ότι μου βγάζει γλώσσα ο υπολογιστής πλέον μ'αυτά που γράφω (και μούντζες,), κάνει αυτόματη διαγραφή-επαναφορά και ποιός ξέρει τι άλλο...

"Don't Stay Hungry!
Don't Stay Foolish!
Be Rich! Be Smart! "

Τι λες μωρέ?

Don't Stay Hungry!
Don't Stay Foolish!
Don't be Rich! Don't be Smart!

Just be mine!

(όχι εσύ!)
:PPPPPPP

Σαβ Μαϊ 06, 10:21:12 μμ 2006  
mickey said...

Όλα στο μυαλό μας είναι Τάκη. Μη βασανίζεσαι. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος!

Σαβ Μαϊ 06, 10:21:32 μμ 2006  
mickey said...

Σχετικά με το motto του Jobs και επειδή φαίνεται πως ορισμένοι ΟΝΤΩΣ δεν το κατάλαβαν, θα δώσω την ...ερμηνεία μου:

Stay hungry! Μτφ: Μείνετε πεινασμένοι!

Όχι βεβαίως ως προς το φαγητό ή την οικονομική ή άλλη άνεση, αλλά ως προς τα όποια επιτεύγματά σας. Ποιο σωστό θα ήταν να μεταφραζόταν στα καθ' ημάς ως:

Μείνετε ανικανοποίητοι!

(Τώρα βέβαια δεν υπάρχει λόγος να πάει το μυαλό σας σε γνωστές "θεές" που δυσκολεύονται να ...ολοκληρώσουν - τα σεντονάτα σχόλιά τους :))


Stay foolish: Μτφ. Μείνετε παλαβοί (ανόητοι, βλακώδεις, γελοίοι, φαιδροί)!

Και βεβαίως όχι με την ιδιότητα που χαρακτηρίζει τους βλάκες και τους παλαβούς, αλλά με την έννοια της πίστης σε αυτά που ονειρεύεστε ή κάνετε, άσχετα αν στους γύρω σας φαίνονται αστεία, ανεφάρμοστα και ουτοπικά. Σημασία έχει να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Ποιο σωστό θα ήταν να μεταφραζόταν στα καθ' ημάς ως:

Μείνετε προβοκάτορες!

(Τώρα βέβαια δεν υπάρχει λόγος να πάει το μυαλό σας σε γνωστούς "γάτους" που δυσκολεύονται να ...αλλάξουν τον κόσμο - με ένα blog :))

BTW αι Μωραί Παρθένοι μεταφράζονται ως "Foolish Virgins". Ο νοών νοείτω ;)

Σαβ Μαϊ 06, 10:24:06 μμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Αντιγραφω απο το Βημα της Παρασκευης::
''Η Δημοφιλεστερη Υπηρεσια Διαδυκτιακης Τηλεφωνιας,Skype,ανακοινωσε την εναρξη της υπηρεσιας Skypecasts,επιτρεπει δωρεαν ομαδικες συζητησεις με φωνη στις οποιες μπορουν να συμμετεχουν εως και 100 χρηστες ταυτοχρονα!Το λογισμικο της Skype χρησιμοποιειται απο χιλιαδες χρηστες για δωρεαν τηλεφωνικες κλησεις απο το internet
Στο αναμενο προγραμμα,η συζητηση θα διευθυνεται απο ενα Οικοδεσποτη...

Νικο,και αυτο θα χαλουσε τη Μαγεια;;

Σαβ Μαϊ 06, 10:26:38 μμ 2006  
aphrodite said...

@he-Minnie,

Εσύ παιδάκι μου stay hungry, foolish, unsatisfied, ό,τι σ'ευχαριστεί, γιατί όχι? Μπορεί να είναι αυτή η κινητήριά σου δύναμη (κι όχι η παρμεζάνα ή το 1000), αλλά προσωπικά ΔΕΝ θέλω να είμαι αιωνίως πιενασμένη γιατί πολύ απλά,

ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕ ΧΟΡΕΥΕΙ!

Καλός ο Jobs, αλλά εκ του ασφαλούς... Ηθελα νά'ξερα, άμα πέθαινε στην ψάθα, χωρίς να έχει κάνει ούτε ΕΝΑ πράγμα που θα του απέφερε το παραμικρό, θα εξακολουθούσε να σκέφτεται έτσι?

Για το bloggoparty, εδώ ρίχνουμε στο ψαχνό, χωρίς καμμία προστασία ούτε body-language, ούτε συμπεριφοράς, ούτε στερεότυπων, ούτε τίποτα... Κι αν χαθεί η μαγεία καήκαμε! Δεν θα μπορείς να ξαναγράψεις έτσι πάλι - αν όμως γεννηθεί κάποια μεγάλη φιλία ή καποιος μεγάλος έρωτας? Τι θα έλεγε ο φίλτατος "Δουλειές" επ'αυτού? Go for it?

(no mickey, no party!)

Σαβ Μαϊ 06, 10:35:30 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Σωστο αφροδίτη,μπορει να δημιουργηθει μια νέα μαγεια,διαφορετικη ή να επεκταθει η υπάρχουσα ....η λογικη λέει βέβαια οτι μπορει και να χαθει η μαγεια αλλα αυτήν την φορα δεν θα ακολουθήσω τη λογική....

Σαβ Μαϊ 06, 10:41:16 μμ 2006  
aphrodite said...

Latest hit:
Διαφήμιση κάρτας Vodaphone με τον τύπο να τη ζητάει από τον... κυρ Διονύση!!!
Αν μη τι άλλο, το χιούμορ το χρειαζόμαστε (και ο "Δουλειές" έχει σίγουρα πολύ από δαύτο, δε μπορεί να κοιμάσαι άνετα ξέροντας το τι έχει παιχτεί και το τι παίζεται...)

Σαβ Μαϊ 06, 10:58:28 μμ 2006  
vaggelis said...

Να γίνει ένα μασκέ blog παρτυ!

Σαβ Μαϊ 06, 10:59:13 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Το παρτι είναι επικίνδυνη ιδέα..

Επειδή ο χώρος στα κιούρκα είναι περιορισμένος, μια πιο ρεαλιστική πρόταση θα ήταν να αποκλειστούν οι άρρενες του blog.

Ο μίκυ θα αναλάβει να απασχολεί την οικοδέσποινα διαβάζοντας τα απομνημονεύμαtά του..

Σαβ Μαϊ 06, 11:10:32 μμ 2006  
andy dufresne said...

Εγώ δεν έρχομαι στο πάρτυ, θα στείλω τον andy.

Σαβ Μαϊ 06, 11:10:53 μμ 2006  
maika said...

..γειά σου κι εσένα Αphrodite!!

Σαβ Μαϊ 06, 11:16:55 μμ 2006  
andy dufresne said...

Βελτιωμένη την είδα τη Scuderia στο ring, λες να απειλήσει τον κοντό αύριο;
Τι λες boss;

Σαβ Μαϊ 06, 11:42:25 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Φεύγει ο γάτος...

χορέψτε ποντίκια!

Σαβ Μαϊ 06, 11:45:20 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

@Andy:

Viva Alonso!

Σαβ Μαϊ 06, 11:46:56 μμ 2006  
ioannisk said...

Μία τεχνική παρατήρηση:

Ο garbage collector στο .Net Framework είναι ένας μηχανισμός που σκοτώνει τα άχρηστα αντικείμενα, δηλαδή τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από την εφορμογή, έχουν γίνει “Out of scope”. Η C (C++ κλπ) δεν έχει τέτοιο «μηχανισμό» αλλά ο προγραμματιστής είναι υποχρεωμένος να δηλώσει ρητά πότε θα «σκοτωθεί» το αντικείμενο που χρησιμοποιεί. Στην πρώτη περίπτωση έχεις κάποια σιγουριά ότι η εφαρμογή σου δεν θα παρουσιάσει memories leaks αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις 100% την ροή του κώδικα σου, στην δεύτερη δηλώνεις ρητά πότε το αντικείμενο σου θα «σκοτωθεί» και έχεις πλήρη έλεγχο του κώδικά σου κάτι που για το πετύχεις απαιτεί να γράψεις κώδικα «Δαντέλα». *

* Ο «μηχανισμός» τρέχει όταν το αποφασίσει το framework. Ακόμα και αν γράψεις object.Dispose() δεν ελέγχεις τον «θάνατο» του αντικειμένου σου.

Αρκετά geek talk μην διώξουμε τα κοριτσάκια του blog…

Κυρ Μαϊ 07, 12:38:39 πμ 2006  
Viennezos said...

Ο Ν.Δ. γράφει:
«Al Capone? Ο Gates είναι ήδη, με τα χρήματα που έχει δώσει, ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας.»

Κύριε Δήμου, καλό θα ήταν αν πέρα από τα εγκώμια των πλουσίων και την υπόκλιση μπροστά στις "ευεργεσίες" τους, κάποια στιγμή μιλούσατε και για το πόσο ... δίκαιο είναι ένα (οικονομικό και κοινωνικό) σύστημα που δημιουργεί τόσο εξωφρενικό πλούτο (για λίγους) από τη μία και τόση φτώχεια (για πολλούς) από την άλλη. Και κυρίως να μιλούσατε για τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο ένα και το άλλο. Φοβάμαι όμως πως μάταια θα περίμενω ...

Όσο κι αν αρνείστε να είστε υποστηρικτής οποιασδήποτε ιδεολογίας ή οποιουδήποτε συστήματος, οι απόψεις σας φανερώνουν πόσο η σκέψη σας είναι δέσμια της καπιταλιστικής κοσμοθεωρίας.

Κυρ Μαϊ 07, 12:50:10 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

Tί θα πει geek?..where derives of?

Κυρ Μαϊ 07, 12:56:24 πμ 2006  
aphrodite said...

@andy, 11:10,

Κι εγώ δε θα πάω στο πάρτυ, θα στείλω την Aphrοdite - αν σφαχτούν όμως?

(Βίβα Αλόνσο, αλλά ο Σούμι τά'χει τα ρεκόρ...)

@ioannisk,

Αν συνεχίσεις θα σου βάλω πρόχειρο διαγώνισμα για τις διαφορές των
Restylane, Cosmoplast, Collagen, Hylaform και ποιό είναι καλύτερο είδος υαλουρονικού οξέως αναλόγως περίπτωσης (με 3 case-studies...)

Εμα πια!

Κυρ Μαϊ 07, 01:09:59 πμ 2006  
andy dufresne said...

Αν είναι να σφαχτούν, θα τον στείλω με ψευδώνυμο.
Και για να μην τον αναγνωρίσεις θα τον στείλω με Black Mercedes S320 bullet-proof και την Πολιτεία του Πλάτωνα στη μασχάλη.

Κυρ Μαϊ 07, 01:33:47 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

είναι ένας μηχανισμός που σκοτώνει τα άχρηστα αντικείμενα

Και αφού τα σκοτώσει που τα θάβει;

Πες μας geek μη μας αφήνεις σε αγωνία..

Κυρ Μαϊ 07, 01:40:46 πμ 2006  
ioannisk said...

@εργοτελινα

Σπασίκλας αλλά μόνο σε ότι αφορά το computing.
Κάποιος που ακούει ορισμούς όπως το "reflections" σαν ένα μαγικό κόσμο που πρεπει να κατακτήσει παρά σαν κάποιον σαν εμένα που πρέπει να τα γνωρίζει για να επιζήσει.

@Yosemite Sam
"Πες μας geek μη μας αφήνεις σε αγωνία.."
Mon dieu! όχι και geek!

Κυρ Μαϊ 07, 01:46:50 πμ 2006  
aphrodite said...

@andy,

Ok, κι εγώ θα την στείλω με ψευδώνυμο ("by Boticcelli"), ζωσμένη ψηλοτάκουνα & μαύρο κορσέ (σφιχτό μέχρι παρεξηγήσεως).
Καβάλα σ'ενα Hummer H2 (η F430 φορτωμένη πίσω, δεν χωράει χρυσέ μου το πόδι, ΔΕΝ!) και με 100 χαπάκια καφφεΪνης στην τσάντα της, μια κι εσύ πέφτεις ξερός ως σταχτο(μ)πούτος μόλις πάει 2...

Α, και την Telecaster θα βάλουμε τον πόντικα να τη σέρνει με αραμπά από πίσω!

(-DDDDD

(Στο θέμα μας, θα πήγαινες να δουλέψεις για τον Jobs?)

Κυρ Μαϊ 07, 01:55:32 πμ 2006  
aphrodite said...

Sorry, Ωραίος Κοιμωμένος ήθελα να πω (γ*** τη νύστα μου)

Κυρ Μαϊ 07, 01:58:41 πμ 2006  
andy dufresne said...

Για να σου αποδείξω ότι με συκοφαντείς (τι περίμενα από τέτοια υπουργό) είναι 2:02 και δεν είμαι ξερός!

Φυσικά και θα πήγαινα και στου Βασιλάκη ακόμα πιο γρήγορα.

Κυρ Μαϊ 07, 02:03:24 πμ 2006  
aphrodite said...

Εχω ακούσει ότι στου Βασιλάκη (σκορδο-καϊλα) είναι δύσκολο να μπεις, αλλά άπαξ και σε "τσιμπήσουν" και μπεις μέσα, ακόμη και να μη σ'αρέσει αυτό που κάνεις ή δουν ότι χρειάζεσαι διάφορα, ακόμη και χρόνο, έχεις φουλ παροχές μέχρι να τα καταφέρεις να φτιάξεις κάτι καλό,όπως το σκέφτεσαι...

Ιδανικό ακούγεται - αρκεί να μπορείς τελικά να παράγεις κάτι χρήσιμο... Αλλιώς δεν φαντάζομαι ότι θα προλάβεις να μετρήσεις σκαλοπάτια κατρακυλώντας.....

Μου φαίνεται ότι θα σου εκδώσω... raincheck απόψε - τι κούραση... 2 full service βαφτίσια back-to-back και μωρά-on-speed είναι too much ακόμη και για τη Mary Poppins!

Κυρ Μαϊ 07, 02:13:23 πμ 2006  
mickey said...

Stay awake! Stay foolish!

Κυρ Μαϊ 07, 02:38:35 πμ 2006  
ioannisk said...

aphrodite said...
(Βίβα Αλόνσο, αλλά ο Σούμι τά'χει τα ρεκόρ...)
Ένας είναι ο ΘΕΟΣ: AYRTON SENNA
Όσα διαγωνίσματα και αν μου βάλεις μόνο αυτό θα πετύχω.

aphrodite said...
(Στο θέμα μας, θα πήγαινες να δουλέψεις για τον Jobs?)
Με τα χίλια!!!

Κυρ Μαϊ 07, 02:44:15 πμ 2006  
andy dufresne said...

mickey έπιασες βάρδια;

(σε κάθε σχόλιο που γράφω σήμερα έχω τη σκια του harry να μου λέει 3 σχόλια-100 λέξεις - νιώθω τύψεις)

Κυρ Μαϊ 07, 02:44:31 πμ 2006  
Houlia said...

Eγουέικ ίμε!
Θέλω το γάλα μου. Που είναι το γάλα μου? ε? Που είναι το γάλα μου? οεο?
Μια βδομάδα προσπαθώ να βρω είσητήρια (ακυρωτικά εννοείται για την παράσταση "το γάλα" τού Βασίλη Κοτσικομούρη, αλλά...) τελειώνει αύριο και λυπάμαι που τη χάνω...

Κυρ Μαϊ 07, 02:47:35 πμ 2006  
Antonios Liolios said...

Μια και προέκυψε θέμα γνωριμίας των bloggers: Ανήκω σε ιατρικό discussion group εδώ και περίπου 7 χρόνια. Δεν είναι ακριβώς blog αλλά δεν απέχει και πολύ. Αν και το discussion group είναι ιατρικό, τα θέματα πολλές φορές ήτανε κοινωνικά, πολιτικά και ότι άλλο φανταστεί ο νους σας. Υπήρχαν διαφωνίες, συχνά πολύ έντονες που μερικές φορές καταλήγανε σε προσωπικές επιθέσεις. Μετά από πρόταση κάποιου μέλους μπήκαν σε μιά ιστοσελίδα οι φωτογραφίες όσων μελών θέλανε. Αμέσως φάνηκε η διαφορά. Λίγους μήνες μετά κάναμε την πρώτη μας συνάντηση σε κάποιο ιατρικό συνέδριο. Από τότε έχουμε βρεθεί δεκάδες φορές και αυτό άλλαξε το χαρακτήρα του group. Όχι μόνο δεν χάθηκε καμιά μαγεία αλλά αντίθετα μειώθηκαν οι στείρες αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές επιθέσεις. Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε αλλά και να βοηθάμε πιο ουσιαστικά ο ένας τον άλλο. Πολλοί κάναν σοβαρές ιατρικές συνεργασίες και μελέτες, άλλοι βρήκαν δουλειά σε απίθανα σημεία στον πλανήτη και το ουσιαστικότερο, οι περισσότεροι αποκτήσαν φίλους σε όλη την γη. Έχω προτείνει εδώ και πολύ καιρό στον κ. Δήμου να γίνει αυτή η συνάντηση και ήτανε διστακτικός. Ίσως ήτανε πολύ νωρίς. Πιστεύω ότι μόνο καλό θα βγει από ένα blog-party. Η απλή αναγραφή ενός post μας δίνει συχνά λανθασμένη εντύπωση για τον γράφοντα ακριβώς επειδή μας στερεί όλα εκείνα τα στοιχεία της μη λεκτικής επικοινωνίας (μορφασμό, μορφή, διάθεση) με τα οποία είμαστε μαθημένοι να επικοινωνούμε. Και το 30 % του 30 % που βρίσκεται Ελλάδα να έρθει, απ' ότι φαίνεται θα φτάσουμε άνετα τα 50 άτομα. Για τους ντροπαλούς αλλά και για όσους δεν μπορέσουνε να έρθουνε θα ζητήσουμε από τον κ. Δήμου να ανεβάσει φωτογραφίες της συνάντησης στην ιστοσελίδα του. Αν τελικά γίνει το party δεν θα απορούσα αν έβλεπα bloggers που μαλώνουν συνέχεια στο blog να μιλάν φιλικά και στο τέλος να συμπαθούν ο ένας τον άλλο. Λοιπόν κ. Δήμου; Θα το τολμήσετε;

ΥΓ Οι φωτο από το discussion group που σας έλεγα βρίσκονται εδώ http://www.ccm-l.org/rogues/gallery.html

Κυρ Μαϊ 07, 02:52:37 πμ 2006  
achilleas999 said...

ευχαριστώ τον κ Δήμου που μου έδωσε την ευκαιρία να διαβάσω αυτη την ομιλία.

Εξαιρετική.

Κυρ Μαϊ 07, 03:19:12 πμ 2006  
harry reloaded said...

Ξυπναω & αντι για τζαζοσεντονο βρισκω τσατ. Καλον υπνο.

Κυρ Μαϊ 07, 03:20:55 πμ 2006  
Yorgos said...

heinz writes:

"Θέλετε πραγματικούς οραματιστές; Norbert Weiner (κυβερνητική), Nicolas Negreponte (Media Labs)..."

Negroponte?! puh-lease.

Αυτοί που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά λίστα, όταν μιλάμε για προσωπικούς υπολογιστές και Ίντερνετ, είναι ο JCR Licklider, ο Doug Engelbart κι ο Alan Kay.

Κυρ Μαϊ 07, 03:53:56 πμ 2006  
αφήνω τριαντάφυλλα said...

ΤΑ ΓΕΛΙΑ

έλα
κι αν βγούμε στο προαύλιο
ίσως σνιφάρουμε
ασβέστη

γιατί είναι διαβατάρικα
και γρήγορα τα χάνεις

έλα
κι αν λιώσουμε
καμπάνες στο λιοπύρι
θα στολιστεί η εκκλησιά
με νιτροτολουόλη

γιατί είναι διαβατάρικα
και γρήγορα τα χάνεις

έλα
κι αν γίνει γύρω μας
σεισμός
θα μας φωνάζουν μπράβο
και καλώς ήρθατε
λινάτσες του Αιγαίου

γιατί είναι διαβατάρικα
και γρήγορα τα χάνεις

κι ο τσιριτρό κι ο κώδωνας
ο καύσωνας κι ο άμβων
σαστίζουν στο κελάηδημα
νεκρών δρακομουσούδων

γιατί είναι διαβατάρικα
και γρήγορα τα χάνεις

Κυρ Μαϊ 07, 06:17:18 πμ 2006  
Anula said...

τρολ θεωρι

"In Internet terminology, a troll is someone who comes into an established community such as an online discussion forum, and posts inflammatory, rude or offensive messages designed to annoy and antagonize the existing members or disrupt the flow of discussion

Inflammatory, sarcastic, disruptive or humorous content is posted, meant to draw other users into engaging the troll in a fruitless confrontation.

In forums where most users are similar to each other, outsiders may be perceived as trolls simply because they do not fit into the social norms of that group.

It can sometimes be difficult to distinguish between a user who merely has different values, views, or ideas, and a user who is intentionally trolling. This can lead to genuinely hostile behavior, including flame wars."

Κυρ Μαϊ 07, 06:49:17 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Kαλημέρα!

Με απογοητεύσατε! Ούτε τσατ ούτε τρελλίτσες. Πάλι δεν είχε σεντόνι η Θεά.

Τέλος πάντων - μου δώσατε την ιδέα για το επόμενο post - σε απάντηση του Viennezos και της Θεάς και σε συνέχεια του σημερινού.

Το επεξεργάζομαι.

Κυρ Μαϊ 07, 09:00:25 πμ 2006  
aphrodite said...

Καλημέρα- όλη μέρα!

Και στου Βασιλάκη ή του Στεφανάκη να δούλευα, κάποια στιγμή θα χρειαζόμουν μια... αναρρωτική!

Είναι γλυκό το ξενύχτι, το χαίρομαι κι εγώ να σας τυλίγω στα σεντόνια μου -χμ, τώρα αυτό πρωϊ-πρωί ακούγεται λίγο ... Απλώς κάποιες στιγμές κάνουμε και λίγο κράτει, μη μας φωνάζουν μετά που σηκώσαμε πολύ από το πιστωτικό των σχολίων μας!

Κυρ Μαϊ 07, 09:24:18 πμ 2006  
vassiliskou said...

Esy re afroditi, esy?

edo i ergotelitsa ekane

TRIANDA

30

tria-miden

3-0

sxolia sto idio post (tis apindisan kiolas ti pa na pei geek!!! kathrefti den exei?)

proteino na kanei copy-paste to post toy dimou sto diko tis kai meta na sxoliazei moni tis, bas kai petyxei ta 666!

Κυρ Μαϊ 07, 09:28:59 πμ 2006  
paragrafos said...

Υποπτεύομαι ότι το σημερινό πόστ θα ασχοληθεί με το τρίπτυχο καπιταλισμος-φιλελεύθερη οικονομία-κρατισμός

Καλημέρα Σας

Με αγάπη

Παράγραφος

Κυρ Μαϊ 07, 10:06:43 πμ 2006  
paragrafos said...

Ενδεχομένως να τεθεί και το ζήτημα της φτώχειας και της διασποράς του πλούτου.

Με αγάπη

Παράγραφος

Κυρ Μαϊ 07, 10:14:58 πμ 2006  
Anula said...

vasiliskou, i ergotelina HDH sxoliazei moni tis to blog tis, se prolave diladi:)

Κυρ Μαϊ 07, 10:47:36 πμ 2006  
Εργοτελίνα said...

31 και κἀηκα!ευχαριστω για το counting!!....

Κυρ Μαϊ 07, 10:50:57 πμ 2006  
Tolisbak said...

O Jobs είναι ένας πάρα πολυ καλός βελτιωτής. Απ' ό,τι έχει δημιουργήσει, τίποτα δεν είναι καθαρά δική του έμπνευση, από το λειτουργικό των πρώτων mac έως το mighty mouse, όλα βασίζονται σε προυπάρχοντα προϊόντα. Για το ό,τι άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων...πραγματικά δεν βλέπω με ποιόν τρόπο.

Όσο για τον Bill, έχει βρει έναν άριστο τρόπο να γλυτώνει την φορολογία.

Κυρ Μαϊ 07, 02:08:16 μμ 2006  
J95 said...

Εαν το linux κυκλοφορούσε σε τιμές ανάλογες των προγραμμάτων της microsoft δεν θα το αγόραζε ΚΑΝΕΙΣ.

Ναι, ενώ τα προγράμματα της M$ τα αγοράζει όόόλος ο κόσμος...

Σοβαρά τώρα:

Σας παρακαλώ πολύ μην εκτίθεστε με τέτοιες κοτσάνες. Άκου "δε θα το αγόραζε κανείς". Δε θα το αγοράζατε εσείς, ο μέσος οικιακός/μικρομεσαίος χρήστης προσωπικού Η/Υ, που ούτως ή άλλως κατά 90% δεν αγοράζετε τίποτα.

Λίγο πιο έξω τώρα:

Υπάρχουν χιλιάδες εταιρίες (από γραφεία των δύο ατόμων μέχρι την IBM και την Erickson) που πουλάνε υπηρεσίες πάνω στα δωρεάν προγράμματα και τις υπηρεσίες αυτές τις αγοράζει μεταξύ αλλων το 60% της αγοράς servers και το 95% της αγοράς embedded systems, που μαζί σχηματίζουν μια αγορά περίπου 20 φορές μεγαλύτερη από τα PC.

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, στον κόσμο της πληροφορικής ούτε τα Windows ούτε η Apple είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό ή επαναστατικό και contrary to popular belief κανείς δεν αδημονεί τόσο πολύ για την επόμενη έκδοση του .net ή για τα σούπερ σέξι γραφικά των Vista.

Πράγματα που σας σερβίρουν ως επαναστατικά υπήρχαν στο Unix εδώ και 20-30 χρόνια και η "επαναστατικότητα" έγκειται απλά στη συσκευασία και το marketing.

Κυρ Μαϊ 07, 04:43:31 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Σας παρακαλώ πολύ μην εκτίθεστε με τέτοιες κοτσάνες.

Σε τι εκτίθεμαι ακριβώς;

Στο ότι εαν το linux κυκλοφορούσε σε τιμές ανάλογες των προγραμμάτων της microsoft δεν θα το αγόραζε κανείς;

Μα επι της συγκεκριμένης φράσης φίλε μου μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.Δεν κυκλοφορεί σε τιμές ανάλογες, οπότε η φράση μένει μετέωρη να υποθέσει ο καθένας ότι θέλει.

Κυρ Μαϊ 07, 06:27:02 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Ασε το άλλο:

Δε θα το αγοράζατε εσείς, ο μέσος οικιακός/μικρομεσαίος χρήστης προσωπικού Η/Υ, που ούτως ή άλλως κατά 90% δεν αγοράζετε τίποτα.

Με ψυχογράφησες και έβγαλες διάγνωση;

Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Κυρ Μαϊ 07, 06:32:18 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Αλλά μια και μου έκανες ψυχογράφημα καλέ μου φίλε j95 κάτσε να σου τραβήξω κι εγώ ένα.

Είσαι λοιπόν φέρελπις νέος παθιασμένος με την πληροφορική ο οποίος μισεί το κατεστημένο που έχει διαμορφώσει αυτός ο σατανάς ο μπιλ.

Αγαπάς το linux και το ελεύθερο λογισμικό και υπερασπίζεσαι με πάθος τις αρχές και τα πιστεύω σου.

Επαναστατείς όταν βλέπεις ρεμάλια σαν εμένα να στηρίζουν αυτούς τους άθλιους πλουτοκράτες.

Μπράβο.

May the force be with you.

Κυρ Μαϊ 07, 07:25:05 μμ 2006  
mickey said...

Boss said (9:00πμ):
"Με απογοητεύσατε! Ούτε τσατ ούτε τρελλίτσες. Πάλι δεν είχε σεντόνι η Θεά."

Αφεντικό, Σαββατόβραδο ήταν, να το ρίξουμε και λίγο έξω! Και η Κυριακή αργία, έτσι; Τόσες υπερωρίες βαράμε κάθε μέρα και ούτε τον βασικό δε μας δίνεις - και δεν κατεβήκαμε και στην πορεία!

Μας παραμυθιάζεις με το Stay Hungry! Stay Foolish! και μας εκμεταλλεύεσαι ασύστολα, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη από τις γκρίζες διαφημίσεις που πέφτουν!

Αιμοσταγή εκπρόσωπε του τρισάθλιου κεφαλαίου και της τρισκατάρατης παγκοσμιοποίησης! Σε σχέση με σένα, ο Σκρουτζ είναι ...χουβαρντάς. Δε θα μας πίνεις αιώνια το αίμα με το μπουρί της σόμπας!

Προλετάριοι σχολιαστές ενωθείτε! :))

Κυρ Μαϊ 07, 08:57:00 μμ 2006  
IGITIHI said...

Γεια σε όλους! Προσπάθησα να διαβάσω προσεκτικά όλα τα μηνύματα αλλά όπως καταλαβαίνετε ο όγκος είναι πολύ μεγάλος. Ελπίζω να μην είναι άστοχες οι παρατηρήσεις μου.

1)Προς τον κύριο Ν. Δήμου
Όπως έμαθα προλογίσατε την παρουσίαση του βιβλίου στο Mall. Αναρωτιέμαι αν γνωρίζετε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αυθαίρετο κτίσμα της Ευρώπης. Νομίζω ότι κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης οφείλει να μην περνάει ούτε απ'έξω από αυτό το τερατούργημα. Και ειλικρινά με φοβίζει το ότι είμαι (αν δεν λαθεύω) ο πρώτος που αναφέρθηκε στο γεγονός εδώ.

2) Φιλάνθρωπος ο Gates που έχει συλλογή από Porsche. Βοήθησε -λέει- στη διάδοση των Η/Υ ενώ με τις μονοπωλιακές πρακτικές τής MS στραγγάλισε αμέτρητες ανεξάρτητες προσπάθειες. Αν μπορείτε, αποδείξτε μου ότι έκανε περισσότερο καλό παρά κακό.

3)O Jobs άλλαξε τη ζωή μας όσο κανένας άλλος σύγχρονος; Αλήθεια, φαντάζεστε ότι στην εποχή του καπιταλισμού υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για τα χρήματα αλλά μονάχα για την επιστήμη και το πώς θα καλυτερεύσουν τη ζωή όλων μας; Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, υπήρξαν μερικοί. Έγω μόνο για τον Tesla (1856-1943) θα σας πω. Αυτός κι αν άλλαξε τον κόσμο μας. Ο Jobs και ο κάθε Jobs απλώς δεν είναι τίποτα μπροστά του. Kαλό είναι να μην χάνουμε το μέτρο και να μην αγιοποιούμε κανέναν. Και, τέλος πάντων, είναι κακό να μαζεύει κανείς αμύθητες περιούσίες; Ασφαλώς!

Κυρ Μαϊ 07, 10:29:29 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

IGITIHI said...
Γεια σε όλους! Προσπάθησα να διαβάσω προσεκτικά όλα τα μηνύματα αλλά όπως καταλαβαίνετε ο όγκος είναι πολύ μεγάλος. Ελπίζω να μην είναι άστοχες οι παρατηρήσεις μου.

Δυστυχώς είναι! Και έχουν όλες απαντηθεί.

Το Mall δεν είναι αυθαίρετο. Απλώς το Σύμβούλιο της Επικρατείας είναι κολλημένο.

Ο Gates έχει δώσει ήδη 39 δις δολλάρια - και έχει παραχωρήσει το 95% της περιουσίας του στο Ίδρυμά του.

Δευ Μαϊ 08, 06:23:48 μμ 2006  
takis said...

Ας μην υπερβαλλουμε τη σημασία μεμονωμένων περιπτώσεων, που παρεπιπτόντως οι εταιρίες του δεν είναι πραγματικά στην αιχμή της τεχνολογίας.
Μπορεί εμπορικά να είναι επιτυχημένες, το ίδιο όμως και ο αυτοδημιούργητος Λαμπρόπουλος πχ, αλλά τεχνολογικά δεν δημιούργησαν "απαραίτητα" break throughs.
Σε κάθε περίπτωση κάποιος θα εκμεταλλευόταν την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία για να πλασάρει ενα σχετικό προϊόν.
Είναι αξιόλογοι σαν άνθρωποι αλλά θα έλεγα ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι η τύχη των πλουσιοπαίδων drop outs (τουλαχιστον για τον Gates πχ) ουτε καν των αυτοδημιούργητων drop outs.

To πρόβλημα έιναι ότι δεν πιστεύει στην καινοτομία, και αυτό δεν είναι λόγω έλειψης ευκαιριών στους drop outs αλλά λόγω γενικής έλλειψης επιχειριματικής λογικής και ενοχοποιησής της.

Για κάθε Microsoft/Oracle/Apple που δεν "δημιουργήθηκε" εδώ, ακόμα χειρότερα δεν δημιουργήθηκε η αντίστοιχη Intel/Texas Instruments/Qualcomm/Google/Raytheon κλπ κλπ, εταιρίες που όχι μονο στηρίζονταν στην καινοτομία αλλά που οι δημιουργοί τους ήταν επιστήμονες σημαντικής αξίας.

Δευ Μαϊ 08, 06:29:01 μμ 2006  
Vag said...

Έχω διαβάσει το 95% του βιβλίου (ελληνική έκδοση), μου το έδωσε ο Χάρης Τσέβης όταν κατέβηκε στο Ηράκλειο για Πάσχα.

Ένα έχω να πώ, που το γράφω και στο Blog μου ( http://www.280676.com ) οτι και φίλος της Apple ή της Pixar να μήν είσαι πρέπει να το διαβάσεις γιατί δείχνει τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην δυτική ακτή. Εκτός αυτού δείχνει την εξυπνάδα-τύχη ενός ατόμου που απλώς είχε όραμα, μόνο αυτό μαζί με λίγο θράσσος και θάρος.

Δέν μπόρεσα να ταξιδέψω απο Ηράκλειο για Αθήνα να παρευρεθώ στην παρουσίαση στο The Mall την περασμένη Παρασκευή, αλλα είδα στο http://www.vcdc.gr το κείμενο και μερικές φωτογραφίες απο την παρουσίαση του Χάρη μαζί και το κείμενο της παρουσίασής του.

Ένα μπράβο απο εμένα κ.Δήμου για τον πρόλογο στη παρουσίαση, έχετε δίκιο σε όσα λέτε σχετικά οτι δέν θα μπορούσε να υπάρξει ένας Jobs και να μεγαλουργίσει στην Ελλάδα, ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Ωνάσης πολλές δεκαετίες πρίν και σε εντελώς άλλο τομέα αλλα και πάλι υπήρχε όραμα και θράσσος.

Χαιρετίσματα απο Ηράκλειο Κρήτης,
Βαγγέλης Μακρυδάκης.

Δευ Μαϊ 08, 07:00:01 μμ 2006  
takis said...

Και για να συνεισφερω σε κάποια σχόλια του heinz etc να σημειωσω ότι ανάμεσα στα άλλα ο κ. Vanevar Bush όχι μόνο "κερδισε" ένα πόλεμο, έγραψε το roadmap για την κοινωνία της πληροφορίας το 1946 αλλά ταυτόχρονα είναι και ο ιδρυτής της Raytheon. (ενα google search θα ωφελήσει να μάθουν αυτοί που δεν ξέρουν ποια έιναι η Raytheon - έφτιαχνε από διηπειρωτικού πυραύλους μέχρι ηλεκτρονικά συστήματα)

Η τέλεια διαπλοκή του ακαδημαϊκό στρατιωτικο βιομηχανικού "κατεστημένου" στις ΗΠΑ ίσως, αλλά δεν μπορεί κανεις παρά να θαυμάσει την πολυπλευρή προσωπικότητα του ανθρώπου. Έτσι δεν είναι?

Δευ Μαϊ 08, 07:03:43 μμ 2006  
1knightStand said...

Ευτυχώς που ο Steve Jobs γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Η.Π.Α οπου ολα αυτά τα θαυμαστά μπόρεσαν να συμβούν σε εκείνον πρώτα και κατ επέκταση και σε εμάς.
Φαντάζετε κανείς το σενάριο να είχε γεννηθεί εδώ και να προσπαθούσε να κανεί κάποια βήματα εστω και στην ανάλογη κλίμακα?
Τυχερός αυτός άτυχοι εμείς.

Η Αμερική Steve Jobs και η Ελλάδα Blow Jobs.....

Δευ Μαϊ 08, 07:29:36 μμ 2006  
castolidefkis said...

Προς Ν, Δήμου: Οχι, δεν τον μπερδεύω με τον Δερτούζο. Εσύ μήπως θα έλεγες "ΟΧΙ" αν ο Jobs σού πρόσφερε τη φιλία του? Κι αν ΟΧΙ, τι ΟΧΙ μεταξικό ή απ' το άλλο, που laut EAM, το είπε ο λαός αυθόρμητα κι ομόφωνα...

Προσοχή στην απάντηση. Το ένα απ' τα δύο ΟΧΙ είναι ΟΧΙ/μαϊμού...

Ασε καλύτερα Νίκο, μη το κάνουμε σήριαλ. Προσωπικά καλύπτομαι από την απάντηση σύμφωνα με την οποία δεν γνώριζες κάποιες απ' τις ενδομυχώρυκτες απόψεις του...

Εγώ πάντως λυπάμαι που έφυγε ήσυχα μια νύχτα για τον αγύριστο, καθισμένος στο γραφείο του και δε χρειάστηκε να στηθεί στην ουρά, να παρακαλέσει τον αρχίατρο για λίγη μορφίνη, επί καθημερινής βάσεως, όπως τυχαίνει σε πολλούς απλούς, ανώνυμους και πανάγαθους έλληνες και ελληνίδες (για να μην πω τίποτα για τον "υπερπανάγαθο" θεούλη και τη "δικαιοσύνη" του...)

Αυτά

Το θέμα το θεωρώ λήξαν, εκτός αν επιμείνεις και αναγκαστώ να παρουσιάσω ολόκληρο το σχετικό πορτραίτο τού (όχι από μένα) "εκλιπόντος" δοχείου νυκτός...

Ο χαρακτηρισμός, επειδή τον έχω "απολαύσει" να καταθέτει τις "υπέροχες" απόψεις του έχοντας αντίλογο από ποιόν? Απ' τον Γιαννόπουλο. Μάλιστα κύριε, δεν βρέθηκε καλύτερος, και όμως, παρ' όλα αυτά...!!!

Castor

Δευ Μαϊ 08, 10:28:23 μμ 2006  
Lefteris Kritikakis said...

Έχουμε κι εμείς blow jobs εδώ αλλά σε Προεδρικό επίπεδο (Μόνικα). Ο Steven Jobs... καταπιεστικό αφεντικό, ένθερμος οπαδός της κλειστής κι απόρρητης πλατφόρμας, αντιδραστικός στις εξελίξεις ακόμα κι όταν το καράβι βούλιαζε... η Apple πήρε την ιδέα του ποντικιού από τη Xerox και έγινε διάσημη.
Ναι, το Αμερικάνικο τοπίο είναι σχεδόν απόλυτα φιλόξενο σε μεσοαστούς με καλές ιδέες... η Ελλάδα είναι Ελλάδα: του πληθυντικού ευγενείας ("σας γαμώ το...") και της διαδικασίας, με σφραγίδες, υπογραφές και επίδειξη ισχύος από όποιον κάθεται πίσω από ένα γραφείο (γεια σου ρε Γκοτζίλα τμηματάρχη Α').
Και συνεχίζω εκτός θέματος: Το αστείο είναι ότι οι πλέον απολυταρχικοί γραφειοκράτες, είναι οι αριστερής ιδεολογίας (όπως τους θυμάμαι), αυτοί που κάποτε ουρλιάζανε στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του μικρού κατά του μεγάλου. Μόλις εμφανιστεί μικρός μπροστά στο γραφείο τους, θυμούνται πως φερόταν ο τοπικός Αγάς στους γκιαούρηδες και ανταποδίδουν ανάλογα και αντίστοιχα (τα ίδια κάνουν οι μαύροι στο γκέτο).
Η γλώσσα τους έχει γίνει καφέ από το πολύ γλύψιμο στος ανωτέρους του κόματος, αλλά είναι παιδιά της αριστεράς και της ελευθερίας.

Όσον αφορά τη φυάκιση της φοιτήτριας επειδή δεν είχε να πληρώσει τα τέλη του 2CV... ("τας διαδικασίας" να τηρείτε, ε φασίστες). Μόλις πέσει ο μικρός κι ανυπεράσπιστος στα χέρια τους, θέλουν να τον βασανίσουν.
Τα είχα ξεχάσει αυτά από Ελλάδα μεριά... ενώ τα ζούσα κι εγώ. Τώρα καταλαβαίνω γιατί θέλετε την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.

Και περί "σοσιαλισμού" (τι είναι αυτό ρε παιδιά; Στην Ελλάδα ήμουν επί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Διάφορα - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο).
(είναι ανύπαρκτο σύστημα, δεν υπήρξε ποτέ).
Επειδή λοιπόν εγώ είμαι βλαχαδερό στην Οκλαχόμα και θέλω να μάθω από τους πάνσοφους στην Ευρώπη, ας μου πει κανείς τι είναι ο σοσιαλισμός, ποιες οι παράμετροί του, πως ορίζεται τέλος πάντων. Ποια η διαφορά του από τον καπιταλισμό; Στοιχεία και παραδείγματα παρακαλώ.
(και επί των στοιχείων, εάν ο σοσιαλισμός εμφανίζεται στη διαφορά ας πούμε του ποσοστού των δημοσίων δαπανών, συγκρίνετε την Ελλάδα με την πολιτεία του Ιλλινόις ή της Νέας Υόρκης ή της Καλιφόρνια).

Λευτέρης

Τρι Μαϊ 09, 01:15:35 πμ 2006  

Ανακοίνωση Σχολίου

<< Home