Send As SMS

nikosdimou

Τα "Επίκαιρα" από το ndimou.gr σε άλλη παράλληλη έκδοση. The "Epikaira" posts from ndimou.gr in a parallel publishing format.

My Photo
Name:Nikos Dimou
Location:Athens, Greece

This blog belongs to my cat Don. I am his guest. I am now posting not only from my computer doncat but also from my mobile phone! doncatmobile

Τρίτη, Απρίλιος 18, 2006

Ο Αμλέτος στην ΣπιανάδαΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ η λέξη παράδεισος σημαίνει ένα πράγμα: Πασχαλινή Κέρκυρα.

Φαντάζομαι τον παράδεισό μου, σαν παράδεισο των αισθήσεων. Και σ' όλο τον κόσμο, μόνο σ' έναν τόπο, μόνο μία στιγμή το χρόνο, φτάνουν όλες οι αισθήσεις ταυτόχρονα στην κορύφωσή τους.

Μεγάλο Σάββατο πρωί, ώρα εννέα, στη Σπιανάδα.

Η πρώτη ευτυχία έρχεται από την αίσθηση του χώρου. Τι ηδονή για την ψυχή, που έχει χάσει τα μέτρα της ανάμεσα στο συμπιεσμένο και στο απεριόριστο! Εδώ ο χώρος λειτουργεί, αναπνέει. Έχει την άνεση, το ρυθμό και τα όρια που περιμένεις. Αισθάνεσαι τοποθετημένος στις ανθρώπινες συντεταγμένες σου - στις σωστές σου αναλογίες. Τίποτα δε σε πιέζει, όλα γύρω σου σε στηρίζουν, σε πλαισιώνουν. Esplanade, Σπιανάδα. Εδώ η λέξη πλατεία, βρίσκει το πρώτο της νόημα.

Η δεύτερη ευτυχία είναι η όραση.Βλέπεις το κερκυραϊκό φως γλυκό, μελένιο, να χαϊδεύει τις προσόψεις των σπιτιών του Λιστόν. (Α! οι προσόψεις της Κέρκυρας: πίνακες τέχνης και φύσης - όπου τα χρώματα και η υγρασία παίζουν μόνο με τόνους και ημιτόνια). Βλέπεις τον καταγάλανο ουρανό (πάντα είναι γαλανός ο ουρανός το Μεγάλο Σάββατο στην Κέρκυρα - ο Άγιος φροντίζει γι' αυτό), μέσα από τα πορφυρά λουλούδια του δέντρου του Ιούδα. Σε λίγο θα δεις τα χρυσά, τα γαλάζια και τα κόκκινα της λιτανείας.

Πανηγύρι έχει η όσφρηση. Όλη η Κέρκυρα ένας κήπος. Ευωδιάζει τόσο έντονα, που ώρες - ώρες σε ζαλίζει. Πνοές-πνοές έρχονται σαν μικρά κύματα οι μυρωδιές - κάθε λουλούδι, κάθε δέντρο, κάθε πλαγιά και κάθε χωριό της Κέρκυρας σου στέλνει το δικό του μήνυμα.

Όλα όμως θα τα δέσει η ακοή, μόλις από μακριά ακουστούν οι ήχοι της μεγάλης λιτανείας. Το Μέγα Σάββατο οι Κερκυραίοι περπατάνε τον Άγιό τους. Με φιλαρμονική και στολές. Με σεβασμό και έξαρση. Με μουσική.

Μουσική στην Κέρκυρα - που έχει περισσότερες φιλαρμονικές από κινηματογράφους. (Ένας ορισμός του πολιτισμού; Όταν οι ασκούντες την τέχνη ξεπερνάνε τους ακροατές;) Δεν θα ξεχάσω ποτέ κάποιο πρώτο πρωινό ξύπνημα σ' ένα παλιό, πανύψηλο ξενοδοχείο της Σπιανάδας, όταν από κάθε παράθυρο ακουγόταν και άλλη μπάντα.

Στην Κέρκυρα η μουσική δεν είναι απλός ήχος. Γίνεται περιβάλλον. Γίνεται ζωή. Γίνεται - τελικά - οι ακροατές της. Το κοινό δεν είναι δέκτης αλλά τμήμα του έργου.

Κάποτε αυτό θα το πούνε "χάππενινγκ".

Υπάρχει ένα μουσικό κομμάτι που ακούγεται μόνο στην Κέρκυρα, μόνο στη λιτανεία. Ένα κομμάτι μελωδικό σαν τους κήπους της Κέρκυρας, λυπημένο σαν την εβδομάδα των Παθών, λυρικό σαν το ασημένιο φως των ελαιώνων, ρυθμικό σαν το κύμα της θάλασσας. Πένθιμο εμβατήριο από τον "Άμλετ" του Franco Faccio. Οι Κερκυραίοι το λένε απλά "ο Αμλέτος".

Όταν λοιπόν ανυψωθεί ο Αμλέτος σαν λυγμός και σαν έκσταση πάνω από τις κοκκινόχρυσες στολές της Παλαιάς Φιλαρμονικής, η αίσθηση δεν αντέχεται. Η ζωή τεντώνει τόσο μέσα σου, που νομίζεις πως θα σπάσεις από ευτυχία. Σαν πόνος και σαν βάλσαμο ο Αμλέτος κυματίζει πάνω από την πλατεία κι εσύ γεύεσαι τον παράδεισο σ' αυτή τη Γη.

Δεκατρείς φορές έχω ακούσει τον Αμλέτο στη Σπιανάδα και κάθε φορά νομίζω πως η καρδιά μου θα σταματήσει (και ίσως εύχομαι να σταματήσει έτσι!). Αψηφώ την εορταστική ταλαιπωρία, την τουριστική πολυκοσμία, τη βαρβαρότητα των ορεσίβιων (δίπλα στους Επτανήσιους, όλοι εμείς είμαστε αρκούδες). Ό,τι και να γίνεται γύρω, ο Άγιος και ο Αμλέτος νικάνε - και το θαύμα λειτουργεί κάθε Μεγάλο Σάββατο στη Σπιανάδα.

Α, Κέρκυρα-Κέρκυρα, που δεν γνώρισες την τυραννία του Τούρκου και την κακομοιριά του πεύκου. (Το δέντρο-ραγιάς, άμορφο και άσκημο). Πού μαζί με τ' αδέρφια σου νησιά σώζετε το όνομα της ποίησης και της μουσικής στην Ελλάδα.

Κι αν τύχει να είμαι μακριά, όπου κι αν βρεθώ, όταν έρθει Μεγάλο Σάββατο τραγουδάω μέσα μου τον Αμλέτο. Κλείνω τα μάτια και για ένα δευτερόλεπτο το θαύμα συντελείται πάλι.

Ο παλιός Αμλέτος, ο σκοτεινός πρίγκιπας της αμφιθυμίας, πνίγηκε στο φως, τη μελωδία και τη μυρωδιά της άνοιξης. Αμφιβολία καμιά: "γλυκιά η ζωή κι ο θάνατος μαυρίλα".

Ο παράδεισός μου: Φως, ανθισμένη Σπιανάδα και η Παλαιά Φιλαρμονική να παίζει, να παίζει, να παίζει τον Αμλέτο.

...................................................................

Tο κείμενο γράφτηκε το 1980. Έκτοτε ευτύχησα να ξανακούσω αρκετές φορές τον Αμλέτο. Οι δύο ομαδικές φωτογραφίες είναι της Αναστασίας Μπάιλα-Βάιλα, που κάποτε τον εικονογράφησε. H μικρή τουριστική φωτό, δίπλα, δείχνει την Ανάσταση (μοναδική σε όλο τον νησί) στην απέραντη Σπιανάδα.

390 Comments:

paragrafos said...

Τώρα έχει νόημα ο παράδεισος.

Τρι Απρ 18, 10:43:53 πμ 2006  
efhmeros said...

Δάσκαλε στο τέλος μας πετάς "το κείμενο γράφτηκε το 1980" και μας ξενερώνεις... Καλημέρα όπως και νά 'χει.

Τρι Απρ 18, 10:44:51 πμ 2006  
mickey said...

Καλημέρα ξανά!

Μήπως να πάω Κέρκυρα φέτος για το Πάσχα; Προλαβαίνω ή θα έχουν κλείσει όλα τα εισιτήρια; Για δωμάτιο δε με νοιάζει, υπάρχει και ο υπνόσακος κι αν μπορέσω να πάρω και το τουτού θα είμαι άρχοντας!

Πανέμορφο post (κείμενο και φωτό), από τα καλύτερά σου! Είχες αναφέρει τον Αμλέτο στους "Άγιους Χρυσοκάνθαρους" (όπου έκανα και το πρώτο μου σχόλιο εδώ μέσα) με link στο κείμενο του post. Η ευτυχία που βγαίνει μέσα από αυτό είναι πηγαία και διάχυτη. Ένα Ποίημα ή μάλλον Ύμνος για τον προσωπικό ολόδικό σου Παράδεισο. Είναι όμορφο να τον μοιράζεσαι μαζί μας :)

Τρι Απρ 18, 11:02:40 πμ 2006  
NtG said...

Καλημέρα.
Μέχρι σήμερα δεν κατάφερα να είμαι τέτοιες μέρες στην Κέρκυρα, αλλά θα το ήθελα πολύ.

Καλό Πάσχα.

Τρι Απρ 18, 11:06:05 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

efhmeros said...
"Δάσκαλε στο τέλος μας πετάς "το κείμενο γράφτηκε το 1980" και μας ξενερώνεις!"

Γιατί; Τα κείμενα δεν έχουν ημερομηνία λήξεως!

Άλλωστε είναι κείμενο γνωστό - αν το αποσιωπούσα δεν θα ήταν σωστό.

Περιμένω τις δικές σας πασχαλινές εμπειρίες - όχι τόσο θρησκευτικές όσο αισθησιακές (για μένα το Πάσχα είναι η ανάσταση των αισθήσεων).

Τρι Απρ 18, 11:15:21 πμ 2006  
harry reloaded said...

Ενα χαιρετισμο στην Αφροδιτη που μου εφερε ενα χαμογελο ( του μεγαλου παιδιου) στα χειλη.Ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα. Το χθεσινο ποστ ειχε μπλονγκ-σουι,το καλυτερο απο καταβολης. Χαιροσουν να διαβαζεις. Το ευλογησε...ο θεος. Οπως ευλογησε & το Κερκυρεικο Πασχα,το καλυτερο της ρωμιοσυνης. Γιατι ? Εχει...Πασχα-σουι,Πασχαλινοσυνη. Δεν εξηγειται με αναλυση σεντονι που ξενερωνει. Το νιωθεις,το μυριζεις,το αισθανεσαι.

Τρι Απρ 18, 11:18:05 πμ 2006  
Αθήναιος said...

"(δίπλα στους Επτανήσιους, όλοι εμείς είμαστε αρκούδες)."

κ πιο κάτω το χειρότερο:

"και την κακομοιριά του πεύκου. (Το δέντρο-ραγιάς, άμορφο και άσκημο). "

Άλλα αντ'άλλων.

Τρι Απρ 18, 11:25:22 πμ 2006  
Αθήναιος said...

Τί πασχαλινές εμπειρίες να έχουμε εμείς "οι αρκούδες";

Τρι Απρ 18, 11:27:34 πμ 2006  
Αθήναιος said...

Συγγνώμη τώρα γιατί τα έχω πάρει. Παραδοσιακά κ γαστρονομικά ακόμη, η Λαμπρή είναι υπόθεση της Πελοπονήσσου.

Ωραία η Κέρκυρα αναμφισβήτητα όμως μέσα μου όσον αφορά στην κουζίνα της ( που είναι ο πιο σημαντικός δείκτης πολιτισμού της καθημερινότητας) την κατατάσσω πώ να το πω. Σαν να ακούω τις Συμφωνίες του Μπετόβεν από την ορχήστρα του James Last...

Τρι Απρ 18, 11:31:05 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Αθήναιος said...
"Συγγνώμη τώρα γιατί τα έχω πάρει. Παραδοσιακά κ γαστρονομικά ακόμη, η Λαμπρή είναι υπόθεση της Πελοπονήσσου".

Ωχ! Αρχίσαμε τους τοπικισμούς! Άλλη η δική σας (μας) η Λαμπρή (κι εγώ είμαι 1/4 Μωραΐτης) κι άλλο το Πάσχα της Κέρκυρας.

Όσο για τις "αρκούδες": Πόσους ποιητές και μουσικούς έχει βγάλει η Πελοπόννησος; Νομίζω πως η υπεροχή της Επτανήσου στην κουλτούρα δεν συζητιέται με τίποτα. (Και δεν είμαι Επτανήσιος...)

Τρι Απρ 18, 11:37:52 πμ 2006  
synas said...

Δεν έχω περάσει ωραία πάσχα-τα.
Το Πάσχα μού ‘φερνε πάντα μια αναγούλα. Μου φαινόταν πολύ μίζερο, πολύ λαϊκό, πολύ μπανάλ! Δεν είχε την αίγλη των Χριστουγέννων, ακούγονταν από παντού βλάχικα και σκυλάδικα της εποχής, βρώμαγε ο τόπος τσίκνα και όλοι έτρωγαν σα γουρούνια.
Το βράδυ μαθαίναμε απ’ την τηλεόραση, πόσοι έσκασαν από το φαΐ και πόσοι σκοτώθηκαν σε τροχαία κατά τη μεγάλη επιστροφή.
Από άνοιξη μού ‘ρχεται περισσότερο, ότι στις 6.00 το πρωί, που πήγαινα σχολείο, δεν ήταν πια νύχτα έξω κι ότι φώνάζαν ήδη οι δεκαοκτούρες. Αθήνα γαρ. Κι αυτό μ’ έκανε να θέλω να ξυπνήσω μετά από μήνες. Και είχε και φράουλες!

Υ.Γ. Το πεύκο κατατρώει όλα τα διπλανά του δέντρα. Μάλλον ιμπεριαλιστικό είναι δηλ., παρά ραγιάς.

Τρι Απρ 18, 11:41:56 πμ 2006  
the resident said...

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι μια υπέροχη εμπειρία. Την έχω ζήσει μόνο μια φορά εδώ και κάμποσα χρόνια. Ο κατάλληλος τόπος, χρόνος και κουλτούρα για το έθιμο αυτό.
Hμουν εκεί την προηγούμενη βδομάδα και έμεινα μάλλον στο ξενοδοχείο που αναφέρει ο ΝΔ. H πλατεία από κάτω γεμάτη παιδία αποτα σχολεία που είχαν πάει εκδρομή.
H πόλη της Κέρκυρας είναι η πιο ωραία πόλη των Εφτανήσων.Δεν έχει κτυπηθεί από τους σεισμούς(βλέπε Αργοστόλι , που ανοικοδομήθηκε άθλια ,μετα την καταστροφη) έχει διατηρήσει την γραφικότητα της έχει και αυτή την υπέροχη πλατεια. Την αγαπώ την Κέρκυρα. Εχω ρίζες από εκεί.

Τρι Απρ 18, 11:48:07 πμ 2006  
Αθήναιος said...

Μου βρίσατε τα πεύκα. Αυτό είναι βασικώς το πρόβλημα γιατί από εκεί που είναι ο πατέρας μου δεν έχει τίποτε εξόν από βράχια κ θάλασσα κ επειδή επικρατούσε πείνα, υπήρχε η φήμη ότι οι κάτοικοι της Δαβιάς ( Μάνης) την έστηναν στους ξένους κ τους έπιναν το αίμα!! :-)

"Όσο για τις "αρκούδες": Πόσους ποιητές και μουσικούς έχει βγάλει η Πελοπόννησος; Νομίζω πως η υπεροχή της Επτανήσου στην κουλτούρα δεν συζητιέται με τίποτα. (Και δεν είμαι Επτανήσιος...)"

Η Πελοπόνησσος εβγαλε πολιτικούς κ πολεμιστές για να κάθονται οι Επανήσιοι να γρατζουνάνε τις κιθάρες.

Τρι Απρ 18, 11:49:45 πμ 2006  
aphrodite said...

Πάσχα στη Μύκονο, με όλους αυτούς τους χαΐχλίδογλου ντιντίδες πατείς-με πατώ-σε, κιτσαριό και DKNY φραπέ, ντυμένοι το καρναβάλι του -τότε- ΚΛΙΚ, ντίσκο πάρτυ με το ζόρι όλη μέρα και ξαφνικά, καταμεσάνυχτα, στο λιμάνι, με το τακούνι και την αμφίεση-γδύσιμο, αγκαλιά με Κούρο, "Μπούου-ου-ου-ου ου-ου " τα καράβια, κόρνες που σε συντονίζουν από το στομάχι, και κατακόκκινα βεγγαλικά, σε τυλίγει από παντού το "μαζί" - ε, τον αρπάζεις τον άλλον για το φιλί της αγάπης (κι όλα τ'άλλα της δηλαδή?)

Αϊ-σιχτίρ πρωΐ-πρωΐ τι μας κάνεις Νίκο μας!


@dear all,

Λίγο έχουμε για την 300-άρα στο προηγούμενο, ελάτε και θα σκάσει ο πόντικας!

Τρι Απρ 18, 11:52:56 πμ 2006  
podilatis said...

Αχ τι μου κάνεις Ν.Δ! και ότι προσπαθούσα να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι φέτος δεν θα βρεθώ στην Κέρκυρα για Πάσχα και ιδίως για τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Ενώ το είχα κανονίσει το ανέβαλα λόγω υποχρεώσεων . Για αυτό το αέναο τρέξιμο που το θεωρούμε ζωή ενώ πολλές φορές μας κάνει να αφήνουμε τόσο βάναυσα την ομορφιά της ζωής να περνά. Ναι, ναι! ευωδιές και μελωδίες σοκάκια και στάμνες. Όχι πως πάω κάθε χρόνο αλλά από όταν το ανακάλυψα ακόμη και όταν δεν πάω βρίσκομαι νοερά εκεί! θα με κάνεις να τα αφήσω όλα και να φύγω!

Τρι Απρ 18, 11:56:01 πμ 2006  
mickey said...

Ενδιαφέρουσα η κόντρα Αθήναιου και ΝΔ για την υπεροχή της Πελοποννήσου και των Επτανήσων
αντίστοιχα. Για να δούμε ποιος θα υπερισχύσει! Αν μπούνε πάντως κι άλλοι "τοπικισμοί" στο παιχνίδι, προβλέπω ρεκόρ σχολίων - η χαρά του ποντικού :))

(BTW many thanks aphrodite! Αποστολή εξετελέσθη ;))

Λέω να βάλουμε στοιχήματα. Αν και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα παίξω το αουτσάιντερ: 100 ευρά στον Αθήναιο - ελπίζω να έχει καλή απόδοση! Η ατάκα:

"Η Πελοπόνησσος εβγαλε πολιτικούς κ πολεμιστές για να κάθονται οι Επανήσιοι να γρατζουνάνε τις κιθάρες."

μου άρεσε ΠΟΛΥ!

Υ.Γ. Το απόγευμα θα ανεβάσω σχετικό link με αποδόσεις...

Τρι Απρ 18, 12:02:59 μμ 2006  
Αθήναιος said...

Δεν έχω κόντρα πάντως, αυτά τα γράφω κ χαμογελάω κ είμαι σίγουρος ότι κ ο κ. Δήμου το ίδιο.

Τρι Απρ 18, 12:05:30 μμ 2006  
MainMenu said...

το καλυτερο Πασχα στη ξενιτια. Με τα κερια μεσα στην S-Bahn. Μεταξύ γραφικότητας και μυστικής αγάπης. Από το μικρόφωνο του σταθμού συστάσεις να σβήσουν τα κεριά μεσα στο τρένο. Και οι μπεκρήδες άστεγοι να λένε συνομωτικά...'Κάψτε τα όλα ρε'...χιχι

Τρι Απρ 18, 12:06:05 μμ 2006  
Onoufrios said...

@Aθήναιος
>Η Πελοπόνησσος εβγαλε πολιτικούς κ πολεμιστές για να κάθονται οι Επανήσιοι να γρατζουνάνε τις κιθάρες.

Εβγαλε ένα πεζογράφο Παπανδρεόυ νομίζω Νίκο, Αντρίκο..θα σας γελάσω.
Δεν ξέρω αν πιάνεται πελοπονήσσιος όμως,γιατί τον διεκδικεί και το Σαν Φραντσίσκο

Τρι Απρ 18, 12:06:20 μμ 2006  
the resident said...

Μια ευχάριστη και όχι πολύ κουραστική διαδρομή(την έκανα την προηγούμενη βδομάδα) που μπορεί να κάνει κάποιος με αυτοκίνητο, ξεκινώντας αύριο πχ από Αθηνά είναι Ζάκυνθος-Κεφαλονιά- Λευκάδα(συνδέονται μεταξύ τους με καραβάκι που κάνει μόνο μια ώρα από νησί σε νησί) και να καταλήξει Κέρκυρα για Πάσχα. Μίκυ προλαβαίνεις.

Τρι Απρ 18, 12:07:03 μμ 2006  
Αθήναιος said...

Αφήστε που τους έχουμε κάπως βελτιώσει το DNA ως προς την ανδροπρέπεια γιατί πολλοί Μανιάτες λόγω βεντετών αλλά κυρίως όταν έκλεβαν κοπέλες, κατέφευγαν στα Ιόνια Νησία κ έτσι, όπως κ να το κάνεις,οι Επτανήσιοι έγιναν κάπως ανδροπρεπείς...

Τρι Απρ 18, 12:09:11 μμ 2006  
heinz said...

@ΝΔ

"Α, Κέρκυρα-Κέρκυρα, που δεν γνώρισες την τυραννία του Τούρκου και την κακομοιριά του πεύκου. (Το δέντρο-ραγιάς, άμορφο και άσκημο)."

Κι εγώ παιδί της Δύσης είμαι ουσιαστικά και μάλιστα της πέραν του Ατλαντικού.

Αλλά, αυτό τι σημαίνει? (Όχι τόσο το πεύκο που το βρίσκω υπέροχο, όσο η "τυραννία του Τούρκου")...

Τρι Απρ 18, 12:15:48 μμ 2006  
traveller said...

Έχω ακούσει τόσα για το Κερκυραϊκό Πάσχα και δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το βιώσω. Έχω ακούσει ότι η πολυκοσμία το έχει υποβαθμίσει τα τελευταία χρόνια. Αληθεύει?

Οι δικές μου αναμνήσεις είναι από ένα άλλο νησί. Την Ύδρα. Από πιτσιρίκι έχω περάσει πολλά Πάσχα εκεί και κουβαλάω πολλές όμορφες αναμνήσεις:
Οι μαθητές της Σχολής Εμποροπλοιάρχων (τότε ακόμη ένστολοι) κουβαλώντας το επιτάφιο, περπατούσαν στο Καμίνι και έμπαιναν έτσι μέσα στη θάλασσα μέχρι να βραχούν τα πόδια του επιτάφιου. Έτσι θα αγιαζόταν η θάλασσα και να μεταφερόταν το αγίασμα στου ναυτικούς που ταξίδευαν σε όλες τις θάλασσες του κόσμου.
Αργότερα η συγκέντρωση όλων των επιταφίων του νησιού στο λιμάνι και η μυσταγωγική ψαλμωδία του "Ω γλυκή μου έαρ...".
Το γιασεμί στα σοκάκια του νησιού.
Τα παιδιά που αμέρημνα τριγυρνάνε χωρίς να χρειάζεται να προσέχουν για αυτοκίνητα κτλ.
Η εκκλησία που διασώζει ακόμη κομμάτι της μυσταγωγίας.
Η μαγειρίτσα της μητέρας μου.... (μιλάμε για θεϊκή απόλαυση).
Το κάψιμο του Ιούδα.

Η παραφωνία: Οι ενοχλητικότατες κροτίδες.

Καλό Πάσχα σε όλους.

Τρι Απρ 18, 12:16:49 μμ 2006  
the resident said...

mickey κανόνισε με ποίους θα είσαι, γιατί αν δεν πάρεις σωστή θέση, θα έρθεις για διακοπές στα Εφτάνησα και θα φας "πόρτα".

Τρι Απρ 18, 12:19:15 μμ 2006  
mickey said...

Αθήναιε, με απογοητεύεις :(

Και γω που νόμιζα ότι έβγαζες αφρούς από τη λύσσα σου. Πάει δηλαδή το στοίχημα, το έχασα; Σε παρακαλώ! Μην εγκαταλείπεις τις επάλξεις του αγώνα, εσύ, ένας Πελοποννήσιος Πολεμιστής και δη Μανιάτης!

The Resident, εδώ πρόλαβα την ολική έκλειψη στο Καστελόριζο που γινόταν πατείς με πατώ σε, το Πάσχα στην Κέρκυρα θα μου ξεφύγει; Αν μου τη δώσει, φεύγω και αύριο (και κάνω και το tour που ανέφερες). Πάντως και να το χάσω, δε θα χρειαστεί να περιμένω 82 χρόνια για το επόμενο :)

Τρι Απρ 18, 12:31:28 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

synas said "Το Πάσχα μού ‘φερνε πάντα μια αναγούλα. Μου φαινόταν πολύ μίζερο, πολύ λαϊκό, πολύ μπανάλ! Δεν είχε την αίγλη των Χριστουγέννων, ακούγονταν από παντού βλάχικα και σκυλάδικα της εποχής,"

Ωχ, αυτος είναι δικό μου άνθρωπος...!

Τρι Απρ 18, 12:33:40 μμ 2006  
synas said...

Το "Ω γλυκή μου έαρ..." παιγμένο στο βαθύ σούρουπο από μπάντα τύπου New Orleans, κάτι σαν τη «Λιτανεία των Αγίων», και τον κόσμο με κεράκια στα χέρια να σχηματίζει μια νωχελική, τρεμοπαίζουσα ουρά πίσω από τον Επιτάφιο.
Να μια ωραία πασχαλινή εμπειρία από την Αθήνα.

Τρι Απρ 18, 12:33:58 μμ 2006  
podilatis said...

Τι να πω για το Πάσχα… τι να πω… από παιδί… αυτές οι ευωδιές της άνοιξης , οι γλάστρες της γιαγιάς μου με τις βιολέτες, οι πασχαλιές του κήπου που έπαιζα, τα παιδικά παιχνίδια που κρατούσαν ώρες στις αυλές’ η μέρα είχε μεγαλώσει και ο καιρός ζεστάνει…ακόμα και οι καμπάνες ηχούσαν τόσο μελωδικά! Και ήταν πάντα τόσο.. γεμάτα ελπίδα όλα αυτά! Ελπίδα άρρηκτα δεμένη με την ανάταση της φύσης, ελπίδα για μια όμορφη ζωή, όμορφη για όλους χωρίς πόνο- δεν ξέρω γιατί «έβλεπα» τόσο πολύ τον κόσμο που πονούσε, τα ζώα που υπέφεραν - Έτσι συνδύαζα όλο αυτό το πλήρωμα των αισθήσεων με την χριστιανική Ανάσταση! Όχι , όχι θρησκοληπτικά. Aλλά να… την έβλεπα να πραγματώνεται στα άνθη της πορτοκαλιάς, στην επιστροφή των χελιδονιών και στο επερχόμενο καλοκαίρι . Τα έχω φυλάξει στην ψυχή μου όλα αυτά βαθιά.. εκεί … καταδύομαι όταν η σοβαροφάνεια και τα «πρέπει» γίνονται αφόρητα…

Τρι Απρ 18, 12:37:04 μμ 2006  
synas said...

Ω γλυκύ μου έαρ, μάλλον. Το έαρ. Με συγχωρείτε.

Τρι Απρ 18, 12:39:29 μμ 2006  
apousia said...

Eυχαριστούμε που πρωί Μεγάλης Τρίτης,ανακαλώντας,χρώματα,ήχους κι αρώματα,μας φέρατε το θαύμα,πέντε μέρες νωρίτερα...
Ουδεμία σχέση με την κατάνυξη και την έκρηξη των αισθήσεων στην Σπιανάδα ασφαλώς,μα δικές μου συγκινησιακά φορτισμένες εμπειρίες,με άκρατο ομολογώ το στοιχείο του υποκειμενισμού,τα βράδια της Μ.Παρασκευής,στην παλιά Λευκωσία,όταν πολλοί επιτάφιοι συναντιούνται στον πεζόδρομο της Λήδρας..
Εκεί μυρίζει η νύχτα γιασεμί!

Τρι Απρ 18, 12:42:52 μμ 2006  
georgia m. said...

Πάσχα του 1995,συγκεκριμένα ξημερώματα Μ.Παρασκευής.Ταξιδεύω με την πρώτη πτήση της Ολυμπιακής για Κέρκυρα,καλεσμένη στο πατρικό-εξοχικό σπίτι της φίλης μου Μαρίνας.
Συνταξιδεύω με ένα αγόρι,λίγο μικρότερο από εμένα σε ηλικία,Κερκυραίο.Σε μια επίδειξη αγαρμποσύνης,του χύνεται όλος ο καυτός καφές στο παντελόνι μου - κρατήθηκα να μην φωνάξω από τον πόνο.Απολογητικός κατόπιν,μου μίλησε λίγο για τις ομορφιές του νησιού.Τον καθησύχασα ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα και εκεί τελείωσε η σύντομη κουβέντα μας.Προσγειωνόμαστε με μια τρελή θύελλα και μια καταιγίδα πρωτοφανή - δεν έβλεπες στο ένα μέτρο.Ξαφνικά,ο νεαρός σκύβει προς το παράθυρο,στη μεριά μου,και σκεπτικός,όπως άλλωστε όλοι μας, κοιτάζει τον ουρανό.Του ρίχνω μια ματιά και τότε λέει σχεδόν λυπημένα:"δεν παίζει ο Άγιος σήμερα!".Μου φάνηκαν περίεργα τα λόγια του και χωρίς να το ξανασκεφτώ,είπα να πω κι εγώ κάτι.Γυρίζω και του λέω:"τον παίζει ακόμα η τηλεόραση;".Το παιδί με κοίταξε πολύ καλά και εξεταστικά,χωρίς καν να γελάσει.Εκείνος φυσικά εννοούσε ότι δεν θα έβγαινε ο Άγιος Σπυρίδωνας στη λιτανεία εκείνη την ημέρα,λόγω της κακοκαιρίας κι εγώ,η άσχετη,δεν το σκέφτηκα καθόλου και το μυαλό μου πήγε στο σήριαλ "΄Άγιος",που κάποτε τον έβλεπαν μετά μανίας στην τηλεόραση...Έγινα σίγουρα ρόμπα,με άκουσαν και οι πίσω,στα πίσω καθίσματα και μετά σιγή ιχθύος έπεσε στην καμπίνα του αεροπλάνου μέχρι να βγούμε.Ψέλισσα ότι δεν μου πήγε το μυαλό στον Άγιο Σπυρίδωνα αλλά τι να το κάνεις; - η ζημιά είχε γίνει!Έδωσα σίγουρα την εντύπωση ότι είχα I.Q μαρουλιού...
:)
Έκτοτε,αυτό έγινε το ανέκδοτο της παρέας κάθε Πάσχα.
Αγαπητή Μαρίνα(πού χάθηκες;!)...αν τυχόν διαβάσεις αυτό το μήνυμα,για πες μου...παίζει και φέτος ο Άγιος;!
:)))

Τρι Απρ 18, 12:43:17 μμ 2006  
heinz said...

Σαν καλός ορθόδοξος, πατάω στην εκκλησία μόνο το βράδυ της Ανάστασης.

Εδώ που ζω, υπάρχει ένας παπάς λιγάκι διαφορετικός.

Πριν κάτι χρόνια, τη στιγμή που λειτουργούσε, ακριβώς στο σημείο που θα άρχιζε το "Χριστός Ανέστη..." σταμάτησε. Και άρχισε να κοιτάει τριγύρω πονηρά.
Ο κόσμος αδημονούσε (ήταν και τα εκρηκτικά βλέπεις) κι εκείνος τίποτα, μόνο χαμογελούσε δακρυσμένος. Και ουρλιάζει ξαφνικά:

"Εμπρός χριστιανοί, τρελοί από χαρά!!!"

Και ξεκίνησε το περίφημο τροπάριο...

Τρι Απρ 18, 12:47:08 μμ 2006  
traveller said...

synas said:
"Ω γλυκύ μου έαρ, μάλλον. Το έαρ."

Σωστά! Ζητώ συγνώμη. Αυτά παθαίνεις ότι προσπαθείς να σχολιάσεις και να κάνεις και δουλειά ταυτόχρονα.

Τρι Απρ 18, 12:47:21 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

CORFU RULE THE WAVES – GOD SAVE THE GREEK!


Κέρκυρα το νησί της μοναρχίας και των γαλαζοαίματων!

Πρέπει να νοιώθουμε περήφανοι εμείς οι έλληνες, που στις φλέβες των διαδόχων του Βρετανικού θρόνου ρέει άφθονο ελληνορθόδοξο, Κερκυραϊκό κυανό αίμα. Και αυτό χάρη στον ένα και μοναδικό, γεννημένο την 21 Ιουνίου 1921 πάνω σε ένα τραπέζι κουζίνας στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας, γιό του Πρίγκιπα Ανδρέα, εγγονό του Βασιλέα Γεωργίου 1 και της Βασίλισσας Όλγας, βαπτισμένο (ορθόδοξο παρακαλώ) στο Παλαιό Φρούριο από τη Βασίλισσα Όλγα και την Κερκυραϊκή κοινότητα (Αλέξανδρος Κοκότος, Δήμαρχος Κέρκυρας – Στυλιανός Μανιαρίζης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), ένατο στη σειρά διαδοχής του ελληνικού θρόνου, Πρώην Πρίγκιπα Φίλλιπο της Ελλάδας aka Mountbatten και νυν Δούκα του Εδιμβούργου (δυστυχώς οι ανθέλληνες Βρετανοί δε δίνουν στους συζύγους των Βασιλισσών τον τίτλο του Βασιλιά) και πατέρα των τέκνων της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Τελικά ο Έλληνας για να προοδεύσει, πρέπει να βγει στο εξωτερικό!
Κάποιοι συμπατριώτες μας κυβερνούν τον πλανήτη (έστω και δια της πλαγίας οδού) και εμείς, οι κοινοί θνητοί, καθόμαστε και μιζεριάζουμε για την τιμή του Οβελία στη στοά και στην Αρσάκειο.

Ξυπνήστε συνέλληνες… είμαστε έθνος βασιλέων και όχι νομάδων


ΥΓ Σας περιμένω όλους στα Γιαννιτσά για τη γιορτή της μοναρχίας την 21 Απριλίου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Πανίκας – και αν έχει κέφια μπορεί και να μας τραγουδήσει το «βασιλικός θα γίνω στο παραθύρι σου»

Τρι Απρ 18, 12:47:56 μμ 2006  
the resident said...

podilatis Πολύ όμορφο!
mickey Αν κάνης το tour και έχεις λίγο χρόνο και θέλεις, σφύρα κλέφτικα στο email. ίσως τα πούμε από κοντά.

Τρι Απρ 18, 12:52:24 μμ 2006  
georgia m. said...

Όσες φορές πάντως έχω επισκεφθεί Πάσχα την Κέρκυρα,μου έκανε εντύπωση στη Σπιανάδα η αγαστή συνύπαρξη των παπάδων με τα ράσα και οι μαζορέτες δίπλα τους,να κάνουν τα νούμερά τους σηκώνοντας τα πόδια με τις μίνι φουστίτσες τους και όλα αυτά μαζί να συνθέτουν ένα εκπληκτικό και ανεπανάληπτο,πράγματι,θέαμα.Συνήθως έβλεπα την πλατεία ψηλά,από το ξενοδοχείο Cavallieri.

Τρι Απρ 18, 12:53:32 μμ 2006  
heinz said...

Κι ένα αίτημα προς τους απανταχού στρατιωτικούς:

Είναι παρακαλώ δυνατό, όπου βρίσκονται στρατιωτικά αγήματα τη νύχτα της Ανάστασης, να μην βροντάνε τον άθλιο "Χαιρετισμό επισήμων",επάνω στο τροπάριο της Ανάστασης??
Δημιουργείται χασμωδία και είναι γελοίο!!! Ας παρουσιάζουν όπλα στον θριαμβευτή Χριστό και φτάνει!!!

Τι να τα κάνει βέβαια ο Χριστός τα όπλα, αλλά τέλοσπάντων...

Τρι Απρ 18, 12:53:57 μμ 2006  
mickey said...

Ως συνήθως, το μυαλό της Γεωργίας πάλι στο ...πονηρό πήγε ;)

Να και κάποιοι παπάδες που έχουν και άλλα ...τυχερά :)

Τρι Απρ 18, 12:56:53 μμ 2006  
georgia m. said...

@mickey:

Κι εσένα,καλά σε λένε "βρωμοπόντικα"!...
:)
Δεν ήμουν παρά ένας απλός θεατής,κάπως παράδοξων πραγμάτων!Είναι τρελά αυτά τα Επτάνησα!

Τρι Απρ 18, 01:04:42 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ειναι σαφες οτι οι Κερκυραιοι & γενικα οι επτανησιοι καταγονται απο ιταλους & (αρχαιους)ελληνες,γι' αυτο & εχουν διπλασιο ποσοστο φορεων AIDS απο πρωκτικο,που αποτελει τον ασφαλεστερο δεικτη σκληρων ο/φ στον πληθυσμο. Το δε DNA του ελληνα δινει ο/φ εκπαγλου καλλονης,σαν αγαλματα,οπως ο Μπιλλυ Μπο. Ενω στο Μορια ( μακεδονικη λεξη),βρισκεις τα 4 ειδη αλβανων,μαζι με μακεδονες,εβραιους & γυφτους,ολοι μαζι περασμενοι απο Τουρκο...Τα 7νησα βγαζουν καλλιτεχνες & αδελφες,ο Μοριας καρακωλια/ενστολους δολοφονους.

Τρι Απρ 18, 01:17:40 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

harry said Τα 7νησα βγαζουν καλλιτεχνες & αδελφες,ο Μοριας καρακωλια/ενστολους δολοφονους.


Τα εφτάνησα αδερφές, φονιάδες των λαών ο μοριάς...και ο Βοριάς; τι βγάζει αυτός;

Τρι Απρ 18, 01:24:36 μμ 2006  
synas said...

harry reloaded
Παναγία μου, τι ήταν αυτό το ξαφνικό;
Καμία σχέση με "τέτοιες μέρες πού 'ναι"...

Τρι Απρ 18, 01:25:46 μμ 2006  
NtG said...

harry reloaded said...
Τα 7νησα βγαζουν καλλιτεχνες & αδελφες,ο Μοριας καρακωλια/ενστολους δολοφονους.

Τελικά δεν κατάλαβα, εσένα σ' αρέσουν περισότερρο οι καλλιτεχνες & αδελφες ή τα καρακώλια/ένστολοι δολοφόνοι;

Τρι Απρ 18, 01:25:48 μμ 2006  
mickey said...

Harry, εγώ κατάγομαι από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα από τη Μήλο, όπου έχει βρεθεί και προϊστορικός οικισμός (Φυλακωπή). Θα με ενδιέφερε μια "εθνολογική" ανάλυση για τους Κυκλαδίτες και δη τους Μηλίους, σαν αυτές που κάνεις συνήθως - όπως στο τελευταίο σου σχόλιο ;)

Έχω μεγάλα κέφια σήμερα και δέχομαι τα πάντα :))

Τρι Απρ 18, 01:27:36 μμ 2006  
georgia m. said...

@harry reloaded

Άραγε το Κατάκωλο,να έχει σχέση με αυτό που είπατε,επειδή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου;
:)

Τρι Απρ 18, 01:29:06 μμ 2006  
the resident said...

Κάπου με έχει δει ο harry, αποκεί έβγαλε το συμπέρασμα.

Τρι Απρ 18, 01:34:06 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

harry μαζέψου με τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς!

Η αλήθεια είναι πως το Πάσχα στην Κέρκυρα έχει γίνει τόσο δημοφιλές που το νησί βουλιάζει κυριολεκτικά. Ευτυχώς είναι μεγάλο νησί και έχει πολλές εξοχές - όπου ακόμα και τότε βρίσκεις ησυχία. Αλλά οι μεγάλες τελετές στην πόλη είναι φίσκα.

Οι τελετές αρχίζουν από την Κυριακή των Βαΐων όπου παρελαύνουν (και παίζουν) όλες οι Φιλαρμονικές του νησιού (την τελευταία φορά που τις μέτρησα ήταν περίπου σαράντα!). Ο πολύς κόσμος έρχεται Μ. Πέμπτη. Στην λιτανεία του Μ. Σαββάτου (Αμλέτος - αρχικά τον έπαιζε μόνο η Παλαιά, τώρα και οι τρεις) επειδή είναι νωρίς (9) ο κόσμος είναι υποφερτός.

Το δικό μου πρόγραμμα: Πηγαίνω το Σάββατο του Λαζάρου και φεύγω αμέσως μετά τον Αμλέτο. Γλυτώνω και την μεγάλη επσιτροφή.

Τρι Απρ 18, 01:35:36 μμ 2006  
the resident said...

Για το "εκπαγλου καλλονης,σαν αγαλματα,",εννοούσα.

Τρι Απρ 18, 01:35:39 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ετσι μπραβο,η εθνολογικη αληθεια ειναι επαναστατικη,οπως θα 'λεγε & ο Λενιν...Στη βορεια γραικια υπαρχουν οι " μειονοτικοι" μακεδονες,οι μηδισαντες/γενιτσαροι/ναζιστες μακεδονογραικοι που πιστεψαν στο μουσι για τον αλεκο,λιγοι βλαχοι & πολλοι τουρκοσποροι εκ μεταφορας πληθυσμων. Ειναι σαφες οτι στη Κερκυρα (οπως & στη Ροδο) την ομορφια την εφερε το #1 σε καλαισθησια εθνος στο κοσμο,οι Ιταλοι. Το #2 ηταν οι ελληνες,αλλα πεθαναν εδω & πολλους αιωνες. Οι τελευταιοι των μοικανων επιβιωνουν στα επτανησα.Οταν ο καθενας αποδεχτει την εθνολογικη του ιδιοσυνκρασια,θα γινουμε μια ακομα πιο ωραια ατμοσφαιρα,blogi et orbi...

Τρι Απρ 18, 01:38:59 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Aίσθηση της όσφρησης και αίσθηση της γεύσης.Πάσχα για εμενα σημαινει μυρωδιες και εδέσματα.Αλλα σημαίνει επίσης παππους και γιαγια.Θυμαμαι πάντα τον παππου,μεγάλο σάββατο να παραδίδει μαθήματα ανατομιας.Το σφάξιμο του αρνιου ολοκληρη ιεροτελεστια αλλα και κάτι μαγικο στα ματια μου σαν ήμουν μικρο παιδί.Σιγά σιγα το γδύσιμο του τομαριου και μετα ανατομια σπλάχνων
Αλλα όλες οι μυρωδιες ήταν με τη γιαγια.Μεγάλη εβδομαδα ψήναμε συνεχώς κουλουρακια και το σπίτι γέμιζε άρωμα σαν αμμωνιας.Αλλα η πανδεσία μυρωδιών ήταν το μεγάλο σάββατο οπου γινόταν η προετοιμασία......στη μια κατσαρόλα να βράζει η κρεμα για το γαλακτομπουρεκο,στην άλλη να ζεστενουμε τις πατσες και τα ποδια ωστε να τα καθαρίσουμε,στο τηγάνι να ετοιμάζει συκωταριες.....μετα στην αυλή να φτιαχνουμε γαρδουμπάκια και κοκορετσι.Περριτο να πω πως τα ξαρδεφάκια μου απο την αθήνα ήταν έξω απο το σπιτι.Η μυρωδια απο τον πατσα τα έδιωχνε σε ακτινα πολλων μέτρων.

O μαραθώνιος φαγητου ξεκινουσε φυσικα σάββατο μεσάνυχτα με τη λαχταριστη μαγειρίτσα και τα κόκκινα αυγά.Θυμάμαι πάντα τέτοια μέρα κοιμόμουν ανασκελα από το φουσκωμα . Εγερτήριο την επόμενη κατά τις δέκα,όπου βάζαμε το αρνι στη σούβλα,βέβαια το φαγοποτι συνεχιζόταν.Αρχικα διάφορα γλυκα για να ξεκινήσει η μέρα και μετα όλα τα καλα που προανέφερα.Πηγαινα και επισκέψεις σε γείτονες για να δοκιμάσω και τη δική τους κουζίνα...περριτο να πω πως μετα από όλα αυτά δεν μπορουσα να φάω αρνάκι....

θυμάμαι πάντα μια φιγούρα εκείνη τη μέρα,ήταν η κουμπάρα από το δίπλα σπίτι,χήρα,μας εφερνε κατά τις δώδεκα ένα λαχταριστό πιλάφι αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως ποτε δεν καθόταν με την οικογένεια,ποτε,δεν ήθελε να μας επιβαρύνει με τη παρουσία της και πάντα έβρισκε μια δικαιολογια για να μένει μόνη....αξιοπρέπεια!

Θυμάμαι και ένα πάσχα διαφορετικο από όλα τα άλλα,το πάσχα πριν τις πανελλήνιες,να δακρύζω πίσω από το παράθυρο του γραφειου καθως έβλεπα τη φύση και ήμουν υποχρεωμένος να μείνω μέσα.Τεράστια αντίθεση.Απο τη μια το φως της φύσης από την άλλη το σκοτάδι της παπαγαλιας.Ηθελα τοτε να αποδειξω διάφορα,φαίνεται το είχα ανάγκη....

Αυτό είναι λοιπον το πάσχα των παιδικων ( και όχι μονο ) χρόνων
Καλη σας όρεξη!!!

Τρι Απρ 18, 01:39:38 μμ 2006  
synas said...

"εκπαγλου καλλονης"
Μαθαίνω και καινούριες λέξεις εδώ!

Τρι Απρ 18, 01:40:41 μμ 2006  
mickey said...

Ο harry κι αν ...reloaded
κι άλλαξε και το nick του
μήτε τα comments του άλλαξε
μήτε την ...εμμονή του!

Αφιερωμένο εξαιρετικά με πολλή αγάπη (μέρες που είναι) :)

Τρι Απρ 18, 01:41:29 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ο ΝΔ πρεπει να αναρωτηθει γιατι αποδεχεται μια δικη του προταση & οταν τη βλεπει διαφορετικα διατυπωμενη απο αλλον,τη θεωρει ρατσιστικη...Συμφωνουμε & οι 2 οτι δεν πατησε Τουρκος στα Επτανησα,αρα ουτε χαρεμια χανουμισσων /γιουσουφακιων,ουτε τουρκοσποροι να χορευουν ζεημπεκ σε σκυλαδικα. Δεν πατησε η γνωστη ρατσα ...ταραχοποιων,οι αλβανοι,δηλ....εμεις & δεν εφτιαξε φαρες,καπετανατα,με ζωοκλοπες,ληστειες,πειρατειες,βεντετες...Οσο αληθινη ειναι η ζωολογια,με τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα διαφορων φυλων σκυλων & γατων,τοσο αληθινη ειναι η ανθρωπολογια/εθνολογια,αρκει να μη βαζει κανεις τα συμπερασματα στον αξονα ανωτερος-κατωτερος. Οπως δεν κανουν οι φραγκοι/ιταλόι/επτανησιοι για πολεμο,ετσι δεν κανουν & οι γερμανοι/μωραιτες /γκαγκαροι ( αθηνα + αττικη) για χορευτες & ζωγραφοι...

Τρι Απρ 18, 02:02:36 μμ 2006  
tassos_papadakis said...

Πάσχα στο Πολύχρονο Χαλκιδικής, μερικούς αιώνες πριν(σίγουρα έναν -έτσι μου μοιάζει πλέον):

Σάββατο βράδυ, στο παραπέντε όπως όλοι οι σωστοί χριστιανοί, έχουμε στηθεί έξω από την εκκλησία του χωριού, με τις λαμπάδες ανά χείρας, έτοιμοι για το "Χριστός Ανέστη"...

Μεσάνυχτα. Ο παπάς ακούγεται μέσα από τα μεγάφωνα να λέει: "Η γέννησή σου Χριστέ ο Θεός"...

Την επομένη μας είπαν πως ήταν ολίγον τι μεθυσμένος.

(Νίκο, αν θες μας εξηγείς την επίθεσή σου προς το πεύκο)

Τρι Απρ 18, 02:03:22 μμ 2006  
mickey said...

Δεν ξέρω για τα πεύκα, αλλά αν δεν έχετε δει από κοντά Γιγαντιαία Σεκόγια (Giant Sequoia) της Καλιφόρνια, δεν έχετε ιδέα τι θα πει μεγαλοπρέπεια σε δέντρο! Ένα από αυτά μάλιστα, το General Sherman Tree αποτελεί τον μεγαλύτερο ζωντανό οργανισμό του πλανήτη μας! Ήταν κι αυτό στη λίστα των "προσκυνημάτων" που συνέταξα μικρός και "παρανόμησα" για να βγάλω φωτογραφία δίπλα του - δεν ήμουν ο μόνος πάντως ;)

Τι να σου κάνουν τώρα τα πεύκα και τα πλατάνια που έχουμε εμείς εδώ στη Γραικία...

Υ.Γ. Μου αρέσει πολύ που οι υπερβολικές εκφράσεις ενός ποιητικού κειμένου γίνονται αφορμή για τοπικιστικές και άλλες ...διαμάχες. Μια και ο Αθήναιος σταμάτησε, ελπίζω το στοιχηματζίδικο να επιβιώσει με τις αιχμές του Τάσου Παπαδάκη. Άντε να ανάψουν και λίγο τα αίματα, χρονιάρες μέρες!

Όσο για τον οικοδεσπότη, είμαι βέβαιος ότι θα μας συγχωρήσει όλους για τις "αμφισβητήσεις" μας. Άλλωστε απόψε θα του ψάλλουμε το:

"Κύριε, ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών blogger..."

Τρι Απρ 18, 02:48:31 μμ 2006  
tassos_papadakis said...

@mickey:

Καμία αιχμή. Απλή απορία εκφράζω. Αλλά δεν βλέπω να μου λύνεται...

Τρι Απρ 18, 02:53:34 μμ 2006  
the resident said...

mickey said.."Μου αρέσει πολύ που οι υπερβολικές εκφράσεις ενός ποιητικού κειμένου γίνονται αφορμή για τοπικιστικές και άλλες ...διαμάχες."
Άντε mickey να σου κάνω τη χάρη:

"harry said Δεν πατησε η γνωστη ρατσα ...ταραχοποιων,οι αλβανοι,.."

Πάντως τώρα (δεν το λεω για να καυχηθούμε) έχουμε χιλιάδες.

Που το άκουσες AIDS? δεν έχω ακούσει ποτε, ούτε ένα κρουσμα στο νησί.

Τρι Απρ 18, 03:01:05 μμ 2006  
sizenagir said...

Γιατί?

Γιατί όλοι ασχολούμαστε με τόσο "ελαφρά θέματα"? Γιατί μπήκα εδώ και απαντώ στο "Ο Αμλέτος στην Σπιανάδα"? Γιατί όλα τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε είναι τόσο ακίνδυνα, ανάλαφρα και όμορφα?Βλέπουμε φωτογραφίες από ωραία μέρη, διαβάζουμε όμορφα γραμμένα κείμενα, σχεδιάζουμε τις διακοπές του Πάσχα στην Κέρκυρα ή στην Πελοπόνησο(που γεννά λεβέντες όπως γράφει κάποιος), ασχολούμαστε και λίγο ή πολύ με την τιμή του αρνιού , και τελικά ο χρόνος κυλά και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!
Τι ωραία ζωή!
Είμαι ευτυχισμένος.
Δίπλα μας τι γίνεται?
Τόλμησε κανείς μας να δει τι γίνεται δίπλα, αν ναι τουλάχιστον το ψιθύρησε να το ακούσουμε και εμεις ή το έθαψε γιατί δεν άντεχε να ζει ? Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε και εμεις? Αν δείτε κάτι που είναι άσχημο μοιραστείτε το με τον διπλανό σας! Μην το κρατήσετε μυστικό είναι σημαντικό, ίσως κάποια στιγμή βρούμε το κουράγιο να φωνάξουμε και να αντισταθούμε όλοι μαζί σ' αυτό που σήμερα δεν τολμάμε ούτε ν' αντικρύσουμε.

Τρι Απρ 18, 03:09:19 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

sizenagir said...
Γιατί?

Πρέπει να είσαι καινουργιος(α). Σε αυτό το blog έχουμε μιλήσει για τους πεινασμένους, τους άνεργους, τους Ρομά, τους άρρωστους, τους γέροντες, τους αποκλεισμένους, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία... Για πήγαινε λίγο πίσω - να δεις. Μόνο ελαφράδα δεν μπορείς να μας καταλογίσεις...

Τρι Απρ 18, 03:32:42 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@sizenagir

Kανετε λάθος.Αυτο το blog πολλες φορες έχει αγγιξει θέματα που φτάνουν στο βάθος της ανθρωπινης υπαρξης όπως ο πόνος και ο έρωτας.Eπισης ουκ ολιγες φορες έχουν γραφτει post για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας

Δηλαδη ο άμθρωπος δεν έχει δικαίωμα μερικές φορες να χαλαρώνει και να μιλάει για ευχάριστα πράγματα?Πρέπει να καταντησουμε μιζεροι?Ας μην είμαστε ενάντια στη χαρα,έτσι δεν θα μπορούμε να εκτιμησουμε ούτε τον πόνο....

Τρι Απρ 18, 03:33:15 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

με προλαβε ο Ν.Δ

Τρι Απρ 18, 03:33:57 μμ 2006  
tassos_papadakis said...

Κάποτε, πάλι πίσω σε χρόνους προϊστορικούς, βρεθήκαμε οικογενειακώς στην Κέρκυρα.

Θυμάμαι αρκετά πράγματα κι ας ήμουν "πιτσιρίκος". Kυρίως όμως, θυμάμαι ένα:

Σε κάποιο καλαίσθητο ταβερνάκι, κάποιο μεσημέρι τρώμε μακαρόνια(νηστήσιμα γαρ - "ξεβράκωτα" τα έλεγε ο μάστορας, επειδή ήταν άνευ σάλτσας). Η τιμή τους;

22 δραχμές!
Ακόμη και για τότε, έμοιαζε εξευτελιστική, μπροστά σε ό,τι χρεώνανε στην Θεσσαλονίκη και αλλού.

(σήμερα, αρκετά χρόνια μετά βέβαια, πληρώνουμε 170 δραχμές το μπουκαλάκι το νερό, με τη βούλα του Κράτους(προτεινόμενη τιμή!), όταν μια βδομάδα μόλις πριν αποκτήσουμε το ευρώ, μας στοίχιζε 50.. Αλλά αυτό, το πόσο μας έχει ξεβρακώσει το "euro", είναι θέμα για κάποιο άλλο post)

Τρι Απρ 18, 03:36:35 μμ 2006  
harry reloaded said...

Το εθνολογικο φολκλορ ειναι το φως που νικαει το σκοταδι του ελληνισμου,της πανουκλας της πλαστης ομοιογενειας,οπου ολοι παριστανουν τους απογονους αλεκου. Προσωπικα,μου αρεσει ο 7νησιακος χαρακτηρας,με εξαιρεση τη γνωστη τρελλα που κουβαλουν κυριως οι κεφαλλονιτες,βλεπε Τριτσης,Κανελλη. Ιδιως οι 7νησιες γυναικες ειναι ονομαστες για τα ερωτικα τους παθη.Εν ολιγοις,κανοντας Πασχα στη Κερκυρα,ζεις την γραικικη Δυση,οχι τα βαλκανια & την ανατολη. Κορφού & ζεμανφου...

Τρι Απρ 18, 03:41:05 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

tassos_papadakis said...
Νίκο, αν θες μας εξηγείς την επίθεσή σου προς το πεύκο...

Μα αν δείτε την κομψότητα του κυπαρισσιού, το ασημί χρώμα της ελιάς. το λεβέντικο στήσιμο της βελανιδιάς, την άπλα του πλατάνου... δεν είναι αυτονοήτο ότι το πεύκο με τον ακανόνιστο κορμό του, τις ψιλές βελόνες του είναι δέντρο παρίας. Μόνο τα πεύκα της Δυτικής Πελοπονήσου που είναι ψηλά σε σχήμα ομπρέλλας (Pinus pinea, umbrella pines) έχουν μια ομορφιά.

Συνηθισμένος από την (πευκόφυτη)ξεραΐλα της Αττικής όταν βρέθηκα μέσα στην βλάστηση της Κέρκυρας την τόσο πλούσια, συνειδητοποίησα ότι η ομορφιά της οφειλόταν στην απουσία του πεύκου...

Τρι Απρ 18, 03:45:12 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

harry οι κερκυραίοι τούρκεψαν από τη στιγμή που ενσωματώθηκαν στην ελλάδα. Δίπλα στα όμορφα καντούνια και το λιστόν χτίσανε ...αντιπαροχές με τσιμέντα, κάγκελα και τέντες.

Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγο δεν υπομένει! Όσα πράγματα και να του μάθουνε οι απόγονοι των Βυζαντινο-Ρωμαίων,ναπολιτάνοι και βενετσιάνοι, οι Σισσιδες, οι ναπολέοντες, οι μαλτέζοι και οι μεϊτλάνδοι, αυτόι το σαρίκι και το τσαρούχι δεν το ξεχνάνε ποτε.

Από έθνος φιλαρμονικών που ήταν οι Κερκυραίοι, τώρα βγάζουν μπουζουκοποπ entertainers και πρυτάνεις (σγρουμάληδες σαξοφωνίστες)της ακαδημίας της δόξης

james bond γυρίζουν οι ξένοι εκεί; την κόμισσα της Κέρκυρας οι ελληναράδες, κατά την περίοδο της επταετίας...Άντε και με το όσκαρ του χρόνου!

Κατακημένε Μπαρμπαρόσα, μόνο εσύ δεν πάτησες το ποδάρι σου στο νησί των Φενάκων!

Τρι Απρ 18, 03:46:00 μμ 2006  
tassos_papadakis said...

Νίκο, με όλον τον σεβασμό, δεν με έπεισες. Δηλαδή το πεύκο, έχει πιο ακανόνιστο κορμό από την ελιά;

Δεν ξέρω τι είδους πεύκα έχετε εκεί στην Αθήνα ομολογώ, αλλά αυτά που ξέρω εγώ, της Χαλκιδικής ή και του Σέιχ-Σου(μια φορά κι έναν καιρό...), είναι κατά πλείστον ευθυτενή και ψηλά σαν κυπαρίσσια.

Πάντως έχει δίκιο ο synas που λέει πως είναι δέντρο-ιμπεριαλιστής. Όλες οι ελιές "στραβώνουν" προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση δίπλα του, προσπαθώντας να το αποφύγουν...

Τέλος, η σύγκριση που κάνεις, το αδικεί και για έναν ακόμη λόγο: το πεύκο αναδεικνύει την ομορφιά του μέσα από το πλήθος(πευκοδάση), σε αντίθεση με την ελιά, την βελανιδιά κλπ. Γεωπόνος δεν είμαι, αλλά έτσι νομίζω.

Τρι Απρ 18, 04:00:33 μμ 2006  
heinz said...

NΔ said...

"Συνηθισμένος από την (πευκόφυτη)ξεραΐλα της Αττικής όταν βρέθηκα μέσα στην βλάστηση της Κέρκυρας την τόσο πλούσια, συνειδητοποίησα ότι η ομορφιά της οφειλόταν στην απουσία του πεύκου..."

Ιδού Mickey η υποκειμενικότητα: Έχω δει τόσες πολλές ελιές, που στο δικό μου σπίτι δεν θα εμφανιστεί ελιά ποτέ. Όσο για τα πεύκα που ο ΝΔ αναφέρει "..ψηλά σε σχήμα ομπρέλλας (Pinus pinea, umbrella pines)..." αυτά με χαλάνε επίσης γιατί μου θυμίζουν φαντάρους, όλα ίδια είναι. Άσε που δεν σκιάζουν...

Τρι Απρ 18, 04:01:06 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ας μη ζηταμε...παπαδες (= ακατορθωτα πραματα ),ουκετι Φοιβος εχει καλυβη εδω & ...πολλα χρονια σ' αυτη τη χωρα. Παντως το κορφιατικο Πασχα αξιζει να το ζησει κανεις σε 3 φασεις,σαν μικρο παιδι με γονεις,σαν νεος με γκομενα ( 7 φορες/ημερα),σαν παντρεμενος με παιδια ( 1/εβδομαδα). Μεχρι σημερα,εχω 2 στα 3 & καταλαβαινω τουλαχιστον τη διαφορα του κλασσικου απο το παλιο. Δεν εξηγειται με λογια,ισως η ποιοτητα σχεδιασης παρα κατασκευης,ισως η ιδεα,τα αρχοντικα στη Κερκυρα ειναι κλασσικα,σε αλλες πολεις ειναι παλια...

Τρι Απρ 18, 04:04:28 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Να πω ότι την καλύτερη περιγραφή της Κέρκυρας την οφείλουμε στον μεγάλο Αγγλο-ιρλανδό συγγραφέα Lawrence Durrell: Prospero's Cell, 1945 (Το κελί του Πρόσπερο). Στο ίδιο χρωστάμε και το βιβλίο για την Ρόδο: Reflections on a Marine Venus 1953 (Σκέψεις για μιά θαλάσσια Αφροδίτη - όχι την δική μας, την αρχαία).

Τρι Απρ 18, 04:17:13 μμ 2006  
apousia said...

@harry reloaded
Προφανώς δεν έχεις το τρίτο και τελευταίο από αυτά που ανέφερες.
Αν φτάσεις εκεί,''πήγαινέ το'' τουλάχιστον,3/εβδομάδα...

Τρι Απρ 18, 04:22:45 μμ 2006  
chris said...

Ευχαριστώ για το υπέροχο κείμενο. Μου έφτιαξε τη διάθεση.

Τρι Απρ 18, 04:36:01 μμ 2006  
aphrodite said...

@ΝΔ,

Η "δική σας" του βλογ-ημένου τούτου βλογ, είναι υποθαλάσσια... (και καθόλου αρχαία, indeed!)

Και last time I checked, τα reflections της καλούτσικα μου φάνηκαν - ειδικά στο φως από λαμπάδες που τα παιδάκια σου "δίνουν" ευχαρίστως για να ανάψεις κι εσύ τη δικιά σου...

Τρι Απρ 18, 04:38:10 μμ 2006  
harry reloaded said...

Με 3/εβδομαδα,θα κορεστει ο γαμος...Οι ναυτικοι εχουν τα λιγοτερα διαζυγια.Εχοντας κανει ωραια παιδικα καλοκαιρια στα πευκα στο Σουνιο,θα δηλωνα υπερασπιση ...Μοναδικο αναρριχιτηριο,μουσικη απο τζιτζικια,πεταλουδες,σωρος απο πευκοβελονες ιδανικο υποστρωμα για...

Τρι Απρ 18, 04:38:50 μμ 2006  
aphrodite said...

sorry, to 4:36 θέλει σβήσιμο πληζ!

Τρι Απρ 18, 04:39:41 μμ 2006  
maika said...

@mainmenu 12.06μμ
Πάσχα στην ξενιτιά...
κουφό..
Έλληνες φίλοι στην Ολλανδία σουβλίζουν στην αυλή τους και γιορτάζουν το Πάσχα τους...
Ξαφνικά πλακώνει η αστυνομία..
Οι..γείτονες ολλανδοί, μπροστά στο θέαμα του σουβλισμένου κατσικιού που γύριζε πάνω από τη φωτιά, κάπως τους ήρθε κι έτρεξαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία γιατί νόμιζαν πως οι φίλοι μου θυσίαζαν σκύλο κι έκαναν ύποπτες τελετές....

Αυλή ,οβελίας,φωτιά,έλληνες έκπληκτοι,αστυνομίες,ολλανδοί γείτονες και στο βάθος να παίζει Ζόρμπα δε γκρίκ... Το θέαμα!!!

Τρι Απρ 18, 04:53:36 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ο καθενας μπορει να σβησει οποιο σχολιο του θελει.

Τρι Απρ 18, 04:57:35 μμ 2006  
georgia m. said...

@harry:
Θα μας τρελάνετε με την συχνότητα και τα νούμερα!Γέλασα πολύ!Να στε καλά!

@takis vassilopoulos:
Θυμήθηκες να αγκαλιάσεις τον παππού και για μένα;!
Ελπίζω να μου συγχωρήσουν οι υπόλοιποι το άσχετο σχόλιο.

Τρι Απρ 18, 05:02:13 μμ 2006  
MainMenu said...

maika ναι αμα θες να ψησεις κιολας ειναι διαφορετικα. Παντως για Γερμανια που ημουν αν ειχες αυλη δεν υπηρχε φοβος. Ειχα παει σε μια γιορτη κατι φιλων γιουγκοσλαβων οι οποίοι ψήσανε ένα γουρουνοπουλο και καμμια εκατοσταρια μπριζολες. Ειχε πολλά άτομα το πάρτυ.

Το θέμα είναι ότι όταν έκανα Ανάσταση Φρανκφούρτη, όταν πήραμε το άγιο φως και βγήκαμε στο δρόμο, μου φάνηκε πως μοιάζαμε σα να είχαμε έρθει από άλλη εποχή. Σε θέατρο δρόμου μας κοιτούσαν. Κι όταν μπήκαμε στο τρένο κι έγινε θερμή παράκληση να σβήσουν τα κεριά μου φάνηκε πως είχαμε πολύ δύναμη...Κάτι που βίωνα φολκλορικά στην Ελλάδα...το να κρατώ το αγιο φως και να πηγαίνω, μέσα στο παράδοξο της ξένης πόλης είχε μεταμορφωθεί σε αληθινό μυστήριο

Τρι Απρ 18, 05:08:45 μμ 2006  
ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ said...

Μωραίτης και εγώ,αλλα επιτρεψτε μου...
Πριν απο 10 χρόνια λόγω επαγγέλματος
ταξίδεψα σε όλη την Ελλάδα (έκανα καθε εβδομάδα 1000 χλμ.)και είχα τη τύχη να περάσω ακομα και απο το πιο μικρό χωριουδάκι..Ναί αγαπητοί μου ειναι αλήθεια πως όπου δέν πάτησε τούρκικο πόδι η κατάσταση ειναι πολύ διαφορετική.Τα επτάνησα είναι το πιο τρανό παράδειγμα(αρχιτεκτονική,πολιτισμός,
οικονομία,καθημερινή ζωή) ας αφήσουμε λοιπόν τις κόντρες και ας αποδεχτούμε την ιστορια μας επιτέλους,αναγνωρίζωντας την καταλυτική επίδραση της τουρκοκρατίας στο έθνος.Ωραία η Κέρκυρα αλλα και η Ιθάκη..

Τρι Απρ 18, 05:09:44 μμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

τώρα κατάλαβα γιατί είσαι υπέρ της οπλοφορίας... εμ, για να το δει το φως το αληθινό 7/μέρα το κορίτσι.....!!!!

(-DDDDDDD

Τρι Απρ 18, 05:20:37 μμ 2006  
georgia m. said...

Πάσχα στο Παρίσι:
Εάν θυμάμαι καλά έπεφτε Πρωτομαγιά.
1997.Μεταπτυχιακές σπουδές.Περιμένω την παρέα μου για να περάσουμε μαζί λίγες μέρες και γι αυτόν ακριβώς το λόγο κάνω αιματηρές οικονομίες.Θέλουμε να μείνουμε σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο του 16ου διαμερίσματος και να πηγαίνουμε σε κάποια μέρη(εστιατόρια,εκδρομές,αυτοκίνητο,κλπ).Για 25 μέρες έτρωγα μόνο βραστές πατάτες και λίγο τυρί κάθε μέρα.Αυτό ήταν το φαγητό μου - καθόλου άσχημο,αν εξαιρέσουμε τον υψηλό γλυκαιμικό δείκτη!
Δεν με πείραζε γιατί ζούσα γι αυτές τις μέρες και ήθελα η παρέα μου να περάσει καλά.Άλλωστε,θα ήμουν η οικοδέσποινα.
Το ραντεβού δόθηκε στο μεγαλοπρεπέστατο ξενοδοχείο και καταφθάνω με ανάλογο ένδυμα για την συνάντηση και τα σχετικά.Μαζί μου έχω και μια βαλίτσα με τα απαραίτητα για εκείνες τις μέρες.Ανεβαίνω στο δωμάτιο όπου και υποδέχομαι το πρόσωπο από την Αθήνα.Αυτό όμως που δεν μπορώ να κρύψω είναι η πείνα μου!(εννοώ αυτήν του στομαχιού - απαραίτητη η διευκρίνιση για σένα,mickey,που το μυαλό σου πάει συνέχεια στο πονηρό...).Το πρόσωπο κουβαλάει μαζί του μέσα σε τάπερ μια καταπληκτική σπανακόπιττα,μικρή έκπληξη από Ελλάδα,μαζί με άλλες ελληνικές νοστιμιές.Η σπανακόπιττα όμως ήταν στην κατάψυξη για να διατηρηθεί και όταν ήρθε στο Παρίσι,θες το γρήγορο ταξίδι χωρίς καθυστερήσεις,θες ο κρύος καιρός,είχε διατηρηθεί τέλεια,παγωμένη ακόμα.Μετά από τόσες μέρες αναγκαστικής νηστείας και καθώς είχα σιχαθεί τις νερόβραστες πατάτες,ήταν για μένα ηδονή να καταπίνω αμάσητη την σπανακόπιττα,με τα δόντια μου να κομματιάζουν αλύπητα τους μικρούς κρυστάλλους πάγου που είχαν σχηματιστεί μέσα στο σπανάκι,χωρίς να δίνω σημασία στο γεγονός,κάτι,που σε άλλη περίπτωση,ούτε καν θα μου περνούσε από το μυαλό να το κάνω.Η παρέα μου έκπληκτη,με κοιτούσε να μουγκρίζω από ηδονή(μμμμ!!!μμμμμμ!!!)απολαμβάνοντας την κατεψυγμένη σπανακόπιττα,σχεδόν μην θέλοντας τίποτε άλλο από τη ζωή μου(!).Κατά τα άλλα,έτρωγα σαν θεονήστικη(που ήμουν)μέσα από το τάπερ μέσα σε ένα ξενοδοχείο με ψηλά ταβάνια,απίστευτη χλιδή,κοιτάζοντας την κίνηση κάτω στον κατάφωτο δρόμο με τα ακριβά κοσμηματοπωλεία.Quelle decadence!,θα ψιθύριζε το παιδί που κουβάλησε τις βαλίτσες,αν με έβλεπε τι έκανα μέσα στο δωμάτιο εκείνη την ώρα!
Έχω την εντύπωση πως ήταν κάτι πρωτότυπο και πως κανένας ένοικος του συγκεκριμένου ξενοδοχείου δεν είχε περάσει προηγουμένως τέτοια μαύρη πείνα,όπως εγώ!
((Αν έχετε απορία αν πέρασα καλά,ναι,απαντώ σε αυτούς που θα θέλουν όλη τη βρώμικη λεπτομέρεια όπως ο mickey,ήταν από τα ωραιότερα Πάσχα της (μέχρι τώρα)ζωής μου!))

Τρι Απρ 18, 05:27:26 μμ 2006  
harry reloaded said...

Να λοιπον που για καποιους γραικους υπαρχουν...γιουγκοσλαβοι. Οσο για χιουμορ Αφρονταητι,ντεν καταλαβα...

Τρι Απρ 18, 05:28:46 μμ 2006  
maika said...

@mainmenu
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Βρέθηκα κι εγώ με το κερί της ανάστασης,στο Ντύσσελντορφ και αισθάνσθηκα ακριβώς όπως εσύ. Είχαμε έστω και για λίγο πολλή δύναμη!!

Τρι Απρ 18, 05:28:48 μμ 2006  
MainMenu said...

Ηαρρυ εθνολογικά αυτοί τι είναι. Στο θεό σου δεν έχω ξαναδεί ανθρωπους να τρωνε τοσι κρεας. Μονο κρεας και φρεσκο κρεμμυδι με αλατι. Πρωτη φορα στη ζωη μου εννοιωσα τοσο αντρας.

Τρι Απρ 18, 05:41:20 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

To ωραιότερο Κερκυραϊκό Πάσχα το οφείλω στην Χούντα (πού είναι ο Στυλιανός Παττακός;). Το 1967 το Πάσχα έπεφτε αργά -νομίζω 29 Απριλίου. Στις 21 γίνεται το πραξικόπημα (συγγνώμη Στέλιο, η Επανάσταση θέλω να πω). Ο κόσμος μουδιασμένος ακυρώνει τις κρατήσεις του. Προβληματισμός - πάμε Κέρκυρα ή δεν πάμε; Τελικά πήγαμε. Είμασταν μάλλον οι μόνοι τουρίστες. Ζήσαμε με τους ντόπιους ένα αυθεντικό Κερκυραϊκό Πάσχα.

Τρι Απρ 18, 05:42:17 μμ 2006  
harry reloaded said...

Αλερτ για γονεις με παιδακι(α),να μη παραλειψουν να επισκεφτουν τις περιστρεφομενες κουνιες με τα λαγουδακια εξω απο το Βιλλατζ Μωλλ Δεν ξερω γιατι,χρειαζεται αναλυση-σεντονι,αλλα ειναι πολυ συγκινητικο. Carry us,bunnies,take us away ? Ισως...

Τρι Απρ 18, 05:45:18 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Afhrodite σε έσβησα (όχι από την καρδιά μου - αυτό αδύνατον...)

Τρι Απρ 18, 05:47:13 μμ 2006  
mickey said...

Από την (μάλλον αδιάφορη) περιγραφή σου Γεωργία (5:27 μμ), η μόνη ενδιαφέρουσα και "γαργαλιστική" λεπτομέρεια ήταν η φράση:

"Quelle decadence!,θα ψιθύριζε το παιδί που κουβάλησε τις βαλίτσες,αν με έβλεπε τι έκανα μέσα στο δωμάτιο εκείνη την ώρα!"

Υ.Γ. Μην έχεις ελπίδες, αν και σκράπας στα γαλλικά, γνωρίζω πολύ καλά τι θα πει "quelle decadence" ;)

Τρι Απρ 18, 05:48:54 μμ 2006  
Non Private Life said...

Poets break the silence for Amsterdam's unmourned dead
From:Reuters
Sunday, 09 April, 2006

By Alexandra Hudson

AMSTERDAM (Reuters) - It took two weeks to discover the body of the 43-year-old who killed himself in an Amsterdam attic, leaving a note to say he couldn't take any more.

Abandoned by all who had known him, the man's sad, solitary life would have been echoed in a sad, solitary funeral, were it not for a poet he had never met.

Frank Starik leads a group of Amsterdam poets engaged in a highly unusual civic project -- attending the funerals of the city's unmourned dead and remembering them at the graveside with a specially-composed poem.

It spares people the indignity of a funeral without mourners, says Starik, a gaunt figure in a black jacket with an air of the Romantic poet about him.

"I want to give them back a life, a history," he said.

Amsterdam social services bury some 250 people a year, about 15 of whom leave no trace of relatives or friends. In such cases, the poets are called in.

"It makes us feel better that we can do something for the person who has died," said social worker Jeroen Ranzijn. The poems break the silence otherwise filled by a relative's eulogy.

The city is unique in the lengths it goes for such funerals.

"In Belgium -- just 100 miles away -- they barely collect the body," Ranzijn said.

In Amsterdam, his department provides a coffin and -- in a country with flowers in abundance -- a funeral bouquet. They even arrange for a song to be played, guessing what music the deceased may have liked from their possessions or ethnicity.

FLOWERS AND COFFEE

"Everyone in Amsterdam -- rich or poor -- should have a dignified funeral, with flowers, with coffee and some thoughts about their life," said Ranzijn.

"We are not responsible for how they lived, but we are responsible for them in death, and if they died in Amsterdam then they are one of us."

Mostly such deceased are elderly people who have outlived their companions, or asylum-seekers on the fringes of society. Occasionally, they have met a violent end.

Ranzijn attends the funerals and thinks they have the touch of a personal goodbye. That helped in the case of the suicide victim. The death shook him -- they were the same age.

Starik dismisses any suggestions that the poets are motivated by voyeurism, melancholy or a self-indulgent fantasy about death. For him, it is about restoring dignity to the dead and giving poetry a more socially-oriented purpose.

The poets are not out to collect juicy material for their art -- even though the theme of the lonely funeral has featured in works from 18th-century sentimentalist poetry to the Beatles' song "Eleanor Rigby".

Starik acknowledges there is a political aspect to the work.

"Part of the hidden agenda of this is that we have a very right-wing government, who are against foreigners, Muslims, and who are trying to reconstruct a society we had 50 years ago."

"This is not such a nice, tolerant country any more."

For migrants or asylum-seekers who die alone, the funerals are a chance to give them back their humanity and to consider their individual hopes and experiences in a climate contriving to demonise them and view them as a single mass, Starik says.

Dutch society is still reeling from the murder of filmmaker Theo van Gogh by a Dutch-Moroccan Islamist militant in 2004 which provoked an anti-Muslim backlash.

The murder of anti-immigration populist Pim Fortuyn in 2002 also saw mainstream political parties move to occupy his ground.

SCANT DETAILS

Usually only scant details are available to the poet about the individual, sometimes not even a name. Starik believes that if you know too much about someone it becomes harder to compose.

More often than not, simply the circumstances of their passing are striking and tragic, and worth remembering aloud.

One man, a stowaway, was found dead on arrival from Africa, crushed by the heavy doors of the ferry in which he had hidden. He had a small knapsack on his back with food and medication to see him through to the new life he hoped for abroad.

Starik began the graveside recitals at the end of 2002 and since then he and other poets have attended more than 50 funerals. He hopes the network of poets can one day cover the whole country.

The initial idea, Starik said, came from witnessing changing attitudes to death and funeral lore, and the fear that the burials of the lonely might seem all the more dismal.

"There was a time when death was looked upon in a very instrumental way. That has changed in the last decades particularly with the number of people dying young of AIDS. They knew death was coming and wanted new rituals," he said.

He admits he thought long and hard about how people would respond to the idea of a poet's presence.

"I did fear that there'd be people thinking 'it is bad enough if you die alone, but even worse if some poet shows up for your funeral'."

Τρι Απρ 18, 05:50:37 μμ 2006  
mickey said...

Ξέχασα βεβαίως και τη φράση:

"Η παρέα μου έκπληκτη,με κοιτούσε να μουγκρίζω από ηδονή"

Αιδώς Γεωργία! Επισκέπτονται και ανήλικοι το blog :)

Τρι Απρ 18, 05:52:17 μμ 2006  
georgia m. said...

mickey:

Κατά το..."αιδώς,Αργείοι!"

Αν πρόσεξες όμως,επειδή ήμουν σίγουρη ότι αυτό δεν σου ξέφευγε,είπα ότι λόγω σπανακόπιττας το έκανα αυτό.Μέσα στην ίντριγκα είσαι πάντως...
:)

Τρι Απρ 18, 05:57:24 μμ 2006  
traveller said...

@ harry reloaded:

Με τα 7/ημέρα μου θύμισες κάποια ανέκδοτα με κυνηγούς ή/και ψαράδες...

Να' σαι πάντα καλά.

Τρι Απρ 18, 06:05:09 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ελα ομως που μιλαω αυθορμητα & δεν ξερω τα σχετικα ανεκδοτα ...

Τρι Απρ 18, 06:10:44 μμ 2006  
mickey said...

Καλά τα 7/ημέρα που λέει ο harry, αλλά το ...διψήφιο έχει άλλη χάρη ;)

Τρι Απρ 18, 06:10:54 μμ 2006  
georgia m. said...

@harry&mickey:
Με ρέγουλα,παιδιά,μην λιποθυμήσουμε κιόλας...

Τρι Απρ 18, 06:13:09 μμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

@aphrodite said
"τώρα κατάλαβα γιατί είσαι υπέρ της οπλοφορίας... εμ, για να το δει το φως το αληθινό 7/μέρα το κορίτσι.....!!!!"

@harry said
"Οσο για χιουμορ Αφρονταητι,ντεν καταλαβα..."

harry μου, μετά τις 3, 4, βία 5 ανά 24-ωρο, στις 5 μέρες ας πούμε, και τα παΐδια πονάνε, που να είσαι η Κομανέτσι, και γίνεται πλέον άισθηση-γυαλόχαρτο, οπότε μόνον υπο την απειλή του όπλου συνεχίζεις...

Εκτός αν μιλάς για quickies, οπότε πάσσο... (φαντάζομαι τώρα την απορία σου, quickies as opposed to what?)

(-DDDDD

Τρι Απρ 18, 06:15:44 μμ 2006  
the resident said...

takis vasilopoulos said... "......στη μια κατσαρόλα να βράζει η κρεμα για το γαλακτομπουρεκο,στην άλλη να ζεστενουμε τις πατσες και τα ποδια ωστε να τα καθαρίσουμε,στο τηγάνι να ετοιμάζει συκωταριες.....μετα στην αυλή να φτιαχνουμε γαρδουμπάκια και κοκορετσι...."

Κι ωμως στη φωτογραφία αδυνατούλης μου φαίνεσαι!
(Ένα αστειάκι έκανα)
Καλή όρεξη και αυτο το πασχα!

Τρι Απρ 18, 06:17:43 μμ 2006  
aphrodite said...

@mickey,

"...το ...διψήφιο έχει άλλη χάρη ;)"

για τις ποντικίνες μάλλον!
(-)

Τρι Απρ 18, 06:17:48 μμ 2006  
Mr Pnin said...

Είμαι πελεποννήσιος -κοντοχωριανός του κ. Δήμου με ρίζες από ορεινή Κορινθία- κι ακόμη 'χειρότερα' είμαι ο μισός αρβανίτης. Μουσικός δεν είμαι, ούτε λογοτέχνης ή ποιητής. Από την άλλη η δισκοθήκη μου εμπλουτίζεται κάθε μήνα με 5 έως 10 δίσκους βινυλίου και σι-ντι και η βιβλιοθήκη μου με 2 έως 5 βιβλία, τα μοναδικά περιουσιακά μου στοιχεία, γιατί ως γνωστόν τ' ακίνητα είναι γα τους ακίνητους...ΛΟΛ
Παρ' όλα αυτά αρνούμαι να τη 'βρω' με πασχαλιάτικα ή χριστουγεννιάτικα έθιμα και κατά κανόνα γαστρονομικές καταστάσεις.
Πάσχα για μένα ήταν όταν χαμήλωσαν τα φώτα στο Wembley Arena κι οι RUSH άρχισαν να παίζουν τις πρώτες νότες της εισαγωγής του '2112', Πάσχα ήταν η 4η του Μάλερ από τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης στο Βερολίνο πέρυσι το Σεπτέμβριο, μ' εμένα καθισμένο ακριβώς πίσω από την ορχήστρα, δίπλα στα κρουστά, είχα την εντύπωση ότι ο μαέστρος διηύθυνε την ακοή μου... Πάσχα θα είναι για μένα -ελπίζω- ο Steve Vai με τα βλαστάρια του Frank Zappa στο Κέντρο Μπέιζμπολλ, οι Massive Attack στο Καραϊσκάκη (μόνο για συναυλίες πηγαίνω εκεί), η Diana Krall στο Ηρώδειο...
Προς το παρόν απολαμβάνω μερικές μέρες υποχρεωτικής αργίας κι ελπίζω στο Πάσχα μου να μη μου τύχει καμιά δουλεία...

Τρι Απρ 18, 06:25:40 μμ 2006  
flying smurf said...

Διαβάζοντας το post σας στεναχωρήθηκα ακόμα πιο πολύ που ματαιώθηκαν τα φετινά σχέδια για Κέρκυρα (αν και ομολογώ ότι στην αρχή ήμουν αρνητικός λόγω της πολυκοσμίας).
Με τις ιστορίες για Πάσχα στο εξωτερικό, θυμήθηκα και μια δική μου. Nantes, μεταπτυχιακές σπουδές πριν 4 χρόνια (έπεφτε καθολικό με ορθόδοξο πάσχα μαζί). Πολύ διάβασμα και ούτε κατάλαβα τη Μ.Εβδομάδα... Κυριακή του Πάσχα όμως είπα να φάω έξω, γιορτινή μέρα γαρ... Που να φανταστώ ότι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ θα ήταν κλειστά... γυρίζω σπίτι, βαφτίζω οβελία (που δεν έχω φάει ποτέ αλλά λέμε) το πορτοκάλι (δεν υπήρχε κάι άλλο φαγώσιμο στο σπίτι) που'χα στο ψυγείο και έφαγα μισό το μεσημέρι και μισό το βράδυ.

Τρι Απρ 18, 06:27:56 μμ 2006  
traveller said...

Για δες που υπήρχαν τόσοι βαρβάτοι στην παρέα και δεν το ξέραμε....

Οι κοπέλες παρακαλούνται να πιάσουν τοίχο όταν εισέρχονται στο blog.

Και τώρα σας χαιρετώ γιατί έτσι και αλλοιώς θα με διώξει ο οικοδεσπότης.

Τρι Απρ 18, 06:30:08 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Πως δένουν τώρα τα ρεκόρ του σεξ (με αναβολικά - ή τουλάχιστον τεστοστερόνη;) με τους επικήδειους ποιητές του Αμστερνταμ και τον Αμλέτο στην Σπιανάδα, ένας Θεός το ξέρει.

(Σόρρυ - ο Θεός ανήκει στο προηγούμενο post).

Θυμήθηκα τον Μποστ:

"...αλλά εσείς το μυαλό σας όλο εκεί"

Τρι Απρ 18, 06:32:54 μμ 2006  
georgia m. said...

traveller said...
Για δες που υπήρχαν τόσοι βαρβάτοι στην παρέα και δεν το ξέραμε....

Οι κοπέλες παρακαλούνται να πιάσουν τοίχο όταν εισέρχονται στο blog.

Να στε καλά!Πείτε τα εσείς,για να μην αισθανομαι ότι εγώ υπερβάλλω!
Πολύ ωραίο το σχόλιό σας!

Τρι Απρ 18, 06:32:56 μμ 2006  
NP said...

Συμφωνώ με την Κέρκυρα! Εκπληκτικό νησί! Καμία σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα (τρομερή και η Μάνη αλλά για άλλους λόγους). Είναι ένας τρομερός Ευρωπαικός- Ελληνικός τουριστικός προορισμός. Μόνο που πρέπει να κινηθείς μακρυά από τα σμήνη. Πρόπερσι βρήκαμε ένα τρομερό ξενοδοχείο/ βίλλα στους Περουλάδες. Ήταν 15-γουστος και είμασταν μόνοι μας!
Εμείς πάντως θα πάμε στον Loire. Δε με φτιάχνει ιδιαίτερα το Πάσχα.
Καλό Πάσχα

Τρι Απρ 18, 06:34:36 μμ 2006  
georgia m. said...

nikos dimou said:
"...αλλά εσείς το μυαλό σας όλο εκεί"

Ενώ το δικό σας,ε;...

Τρι Απρ 18, 06:34:46 μμ 2006  
harry reloaded said...

Στα νιατα εισαι διψηφιος,μετα γινεσαι μεγαλος & δη ψοφιος... Το 60% των γραικων ειναι αλβανογραικοι & αν χτυπηθει η ναζιστικη πανουκλα του ελληνισμου που εξωραιζει τους αρχαιους,τοτε πολλοι,αντι να κρυβονται, θα ειναι υπερηφανοι που ειναι αρβανιταραδες & δεν καταγονται απο π*υστηδες φονιαδες που εσφαζαν & υποδουλωναν ο ενας τον αλλο. Την σουπα του ελληνισμου,εμεις θα τη χαλασουμε.

Τρι Απρ 18, 06:36:20 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Mr Pnin said...
Είμαι πελεποννήσιος -κοντοχωριανός του κ. Δήμου με ρίζες από ορεινή Κορινθία- κι ακόμη 'χειρότερα' είμαι ο μισός αρβανίτης.

Γιατί χειρότερα; Εγώ είμαι 1/4 ηπειρώτης (από Άγναντα - και κατά Χάρη αρβανίτης) 1/4 Τρίκαλα Κορινθίας, 1/4 Χίος (ιταλική ρίζα, γενοβέζικη) και 1/4 πάλι Χίος αλλά με πολίτικη ρίζα). Τα δύο τελευταία μέσω Ερμούπολης.

Άρα μπορώ να νιώθω αντιπροσωπευτικός του ελληνικού βουνήσιου και νησιώτικου χώρου.

Τρι Απρ 18, 06:39:18 μμ 2006  
aphrodite said...

@georgia m.

Αντε, για να το γυρίσουμε σε Πάσχα, θα μας επαναφέρει στην τάξη ο Δον Γάτος και δεν θέλω... (θα με σβήσει κι απ'την καρδιά του και τι θ'απογίνωωωωω...)

Λοιπόν, δικό τους Πάσχα στη Γλασκώβη, περίμενα στο flat Το Τεκνό από την ΑΘήνα, το οποίο είχε βάλει τα μεγάλα μέσα, και χωρίς να το ξέρω είχε περάσει από τη μάνα μου να πάρει διάφορες προμήθειες να μου φέρει.
Η κλασσική ελληνίδα μάνα, αφού του έδωσε μέχρι ΚΑΙ κουβέρτες (λες και δεν είχα ήδη 4 παπλώματα των 30 togs με το ψοφόκρυο), του έδωσε κι ένα κάρο φαγητά και υλικά για να μαγειρεύω μέχρι να παντρέψω τα μελλοντικά μου παιδιά...
Ο τύπος τά'παιξε απ'το κουβάλημα, είχε βάλειόμως σχέδιο Μάρσαλ, οπότε πήρε την πτήση αγόγγυστα, με ένα κάρο καθυστερήσεις, αλλαγές, για να φτάσει αντί 2 το μεσημέρι, κοντά μεσάνυχτα...

Χωρίς κινητά, είχα πάει να τον παραλάβω, σημαιοστολισμένη (if you catch my drift), είχα στηθεί, ε, στο τέλος έφυγα και λέω αφού ξέρει πού μένω, σιγά, θα πάρει ένα ταξί να έρθει...

Κατά τις 3:30 το ξημέρωμα, με ειδοποιούν (είχε και βλάβη το τηλέφωνό μου τελικά και δεν μπορούσε να με βρει νωρίτερα) ότι με ζητάει η αστυνομία του αεροδρομίου για κάποια υπόθεσή μου.

Ορίστε?

Εβαλα ό,τι βρήκα πρόχειρο (εμφάνιση στρατιωτικό jacket & Doc Martin's, άθλιο ξέβαμμα - μάτι ρακούν, μαλλί ζούγκλα του Αμαζονίου, γάντια ορειβασίας, ένα ποίημα θηλυκότητας...) και πήγα μαλλιά-κουβάρια στο αεροδρόμιο, όπου είχε προσωπικό ασφαλείας και με μπαγλαρώσανε με το που μπήκα- δεν καταλάβαινα τι παιζότανε! (αγουροξυπνημένος 50-άρης βλάχος Σκωτσέζος να νομίζει ότι κουβαλάς ντόπα, ή/και σου τη φέρνει γκόμενος από Ελλάδα-Τουρκία δεν είναι και ό,τι πιο συνεννοήσιμο!)

Τι είχε γίνει? Το Τεκνό (με μυαλό αντιστρόφως ανάλογο εμφάνισης, αλλά έτσι δουλεύουν αυτά!), είχε τυλίξει μια πλακέ χύτρα ταχύτητας, με χύμα φακές μέσα (οι σκωτσέζοι δεν ήξεραν τι'ν'τούτο), πεσκέσι της μάνας μου, μέσα στις κουβέρτες, ανάμεσα διάφορα g-strings κτλ κτλ δωράκια για μένα (+ χειροπέδες ο ηλίθιος!) κι όταν φάνηκε στις ακτίνες κάτι σαν βόμβα, του είπαν να ανοίξει τη βαλίτσα, ξεχύθηκε ο αχταρμάς και...

Ξεμπλέξαμε νωρίς το πρωΐ, αφού μαζεύαμε φακές από το δάπεδο μαζί με ξελιγωμένες στα γέλια καθαρίστριες, είχε μαζευτεί ΟΛΟ το προσωπικό με την πρωϊνη βάρδυα, το Τεκνό αντί τη μεγαλειώδη είσοδο - να με ρίξει ξερή, είχε γίνει εντελως ρόμπα κι εγώ γέλαγα τόσο που περιττό να σας πω, το 4-ήμερο αυτό ήταν από τα "λευκότερα" της ζωής μου....

Τρι Απρ 18, 06:44:53 μμ 2006  
georgia m. said...

Περίεργη πράγματι αυτή η συνύπαρξη Ηπείρου,Ορεινής Κορινθίας και Ερμούπολης στο γενεαλογικό δέντρο του ΝΔ.Στον πρώτο αυτοβιογραφικό τόμο ο ΝΔ λέει,μιλώντας για την καταγωγή των γονιών του, ότι μέσα του ένιωθε να συγκρούονταν το βουνό με τη θάλασσα,οι δύο κόσμοι.
Εγώ πιστεύω πως άλλοτε επικρατούσε το ένα και άλλοτε το άλλο στη ζωή του.

Τρι Απρ 18, 06:45:21 μμ 2006  
mickey said...

Ωραία! Ευθυμήσαμε ολίγον.

Πάντως έχω αρχίσει και νιώθω μια ...αδυναμία ;)

Σας αφήνω προς το παρόν...

Τρι Απρ 18, 06:51:13 μμ 2006  
georgia m. said...

@aphrodite:
Γέλασα πολύ με την όλη περιγραφή!Και πώς συνδυάζεται η χύτρα με τις φακές(tres banal!)με την χειροπέδα;
Ο δικός μου ήταν διαφορετικός πάντως!
:)

Τρι Απρ 18, 06:51:21 μμ 2006  
harry reloaded said...

Χμμμ,διαβλεπω αυτο που θα ονομασω στο εργο μου " αρνηση αρβανιτοσυνης ",οπως λενε για τους νεοναζιστες , " αρνηση ολοκαυτωματος ". Οταν καποιος θεωρει μια ιδιοτητα του αρνητικη,τη ταπεινωνει ή την κρυβει. Ετσι,ασμενως καποιος δεχεται ιταλικη ριζα,οχι ομως αλβανικη ή τουρκικη. Για να ανατειλει ο ηλιος της αρβανιτιας θελει δουλεια,θελει παλη με ψυχικες δυναμεις εντονες. Προς το παρον νομιζει οτι εχει γκλαμουρια ο αγαπητικος Περση ευνουχου αλεκος & σπευδει να δηλωσει απογονος του. Αυτο το εγκλημα ομως που γινεται εδω & 15 χρονια,να βλεπουν τους ( τωρινους ) αλβανους σαν ουφο & να κανουν οτι δεν τους ξερουν,πρεπει να τελειωσει. Πανω απο τους μισους βουλευτες ειναι αρβανιτες & μονος δηλωμενος ειναι ο Παγκαλος,οι αλλοι πουλανε τρελλα.

Τρι Απρ 18, 06:56:49 μμ 2006  
Orestis Eniote said...

Nikos Dimou said...
Περιμένω τις δικές σας πασχαλινές εμπειρίες - όχι τόσο θρησκευτικές όσο αισθησιακές (για μένα το Πάσχα είναι η ανάσταση των αισθήσεων).

Εσείς δώσατε το έναυσμα, δικαιολογημένα λοιπόν και κάποια πονηρά σχόλια κύρ-Νίκο μας. Απλά άργησαν να τα μοιραστούν μαζί μας τα παιδιά... ;))

Τρι Απρ 18, 07:01:08 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

A έχω κι εγώ ιστορίες από Γλασκώβη. Αλλά σε άλλο ποστ (δεν είναι πασχαλινές).

Γεωργία μην είσαι αφελής με τις χειροπέδες. The lady is into S+M. Το αριστούργημα του Sacher Masoch ονομάζεται Venus im Pelz (1874) Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑΡΙΚΟ.

Τρι Απρ 18, 07:02:49 μμ 2006  
gargoyle said...

harry: Του άλλαξες τα φώτα και του σημερινού post με τα κομπλεξ και τις ανοησίες σου. Ό,τι θέμα και να συζητιέται εσύ αρβανίτες βλέπεις. Άντε να γράψεις το νέο Mein Kampf και άσε λίγο το blog. Αλλά που αλλού θα βρεις ‘κοινό’ να σε ακούσει;

Τρι Απρ 18, 07:08:37 μμ 2006  
georgia m. said...

@NΔ

Αρκετές φορές με έχετε αποκαλέσει έτσι.
Σας το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά:μπορεί να φαίνομαι αφελής - αλλά δεν είμαι.
:)

Τρι Απρ 18, 07:12:30 μμ 2006  
mickey said...

Δεν είναι, δεν είναι! Κάτι ξέρω εγώ που σας λέω ;)

Τρι Απρ 18, 07:14:34 μμ 2006  
aphrodite said...

@ΝΔ,

εσείς μην είστε τόσο αφελής- το ξέρετε το "θα μου κάνεις το τραπέζι, θα σου κάνω το κρεββάτι", οπότε σου λέει, αυτή η τρελλή θα με ταΐσει τις φακές της μάνας της τις οποίες και ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, κάτσε να παρω χειροπέδες γιατί μονο δεμένος θα τις φάω!

S+M? Οχι, πονάει, προτιμώ bonding, δεν αφήνει και σημάδια...

Τρι Απρ 18, 07:16:44 μμ 2006  
woodstock said...

Αγαπητέ ΝΔ οι σχετικές πρακτικές έχουν προχωρήσει θεαματικά από τον καιρό των Velvet Underground...

Τρι Απρ 18, 07:26:09 μμ 2006  
harry reloaded said...

Οπως δεν απευθυνομαι σε αντιπαθητικα προσωπα,ετσι δεν επιθυμω & εκεινα να απευθυνονται σε μενα.

Τρι Απρ 18, 07:27:16 μμ 2006  
georgia m. said...

@harry reloaded

Είμαι κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς,Δάσκαλε;

Τρι Απρ 18, 07:37:27 μμ 2006  
georgia m. said...

@mickey

Χαίρομαι που μάντευες πάντα την αλήθεια,πίσω από τις μάσκες και την apparence...
:)

Τρι Απρ 18, 07:40:08 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ασ ξεμπλοκαρουμε το μπλογκ,σκεπτομενοι ενα φαινομενο της εποχης...Καθως προοδευει ο πολιτισμος & ολο & περισσοτερος κοσμος επιδιωκει την απολαυση της φυσης,φερνουμε το καλοκαιρι ολο & νωριτερα.Μερικοι αρχιζουν μπανια απο Πασχα,αλλοι απο πρωτομαγια. Η κοινωνια δηλαδη,βρισκεται σε σωστο δρομο. Αν οι πολιτικοι ηταν συμπαραστατες & οχι τυρρανοι,θα περνουσαν τις διακοπες των 5 εβδομαδων & περισσοτερες αργιες

Τρι Απρ 18, 08:01:09 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Πάει το χάσαμε το Πάσχα και την Κέρκυρα!

Κέρκυρα γιοκ!

Τρι Απρ 18, 08:02:08 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Ax, πάσχα ήτανε θαρρώ, όταν σκοτώθηκε ο Σέννα

Τρι Απρ 18, 08:04:51 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Kάποτε επισκέφτηκα στην Κέρκυρα το κτίριο του πεντακοσάρικου. Όταν μου είπαν οτί εκεί στεγάζονταν σχολές του Ιονιου Πανεπιστημίου, έπαθα πλάκα! Τέτοιο αχούρι δεν είχα ξαναδει...

Τρι Απρ 18, 08:10:21 μμ 2006  
Dion.M. said...

@ΝΔ said:

ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ η λέξη παράδεισος σημαίνει ένα πράγμα: Πασχαλινή Κέρκυρα.

Φαντάζομαι τον παράδεισό μου, σαν παράδεισο των αισθήσεων. Και σ' όλο τον κόσμο, μόνο σ' έναν τόπο, μόνο μία στιγμή το χρόνο, φτάνουν όλες οι αισθήσεις ταυτόχρονα στην κορύφωσή τους.

Μεγάλο Σάββατο πρωί, ώρα εννέα, στη Σπιανάδα.


Ναι! Αυτό πρέπει να είναι παράδεισος: Παράδεισος των Αισθήσεων . Ανοιξη σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, μέσα στην κοινωνία όχι σε ένα μακρυνό νησί! Πολιτισμένοι άνθρωποι, υπέροχη μουσική, καλόγουστη και λειτουργική αρχιτεκτονική, πανέμορφη φύση, ευωδιαστικές μυρωδιές!

Δεν έχω τίποτα να προσθέσω στο κείμενο του 1980.

Θυμάμαι και τον Μάνο Χατζηδάκι, που εξήγησε κάποτε τους λόγους που επέλεξε να δώσει μιά συναυλία του στην Κέρκυρα και όχι στην Αθήνα...

Αν και Επτανήσιος σοκαρίστηκα από τους βαρείς χαρακτηρισμούς... Δεν είχε άδικο όμως! Απλώς ήταν πολύ ειλικρινής, ώς συνήθως.

Θα μείνω όμως λίγο στο... «δίπλα στους Επτανήσιους, όλοι εμείς είμαστε αρκούδες» και στο «Κέρκυρα-Κέρκυρα, που δεν γνώρισες την τυραννία του Τούρκου και την κακομοιριά του πεύκου.»

Αν και τα είπατε όλα με δυό λέξεις, για να συνδέσουμε λίγο το θέμα με τα προηγούμενα posts, ποιά είναι η διαφορά των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα ; Ότι τα Επτάνησα είχαν Βενετική (μέχρι τον Ναπολέοντα) κατοχή όταν η υπόλοιπη Ελλάδα είχε Τουρκική. Δηλαδή τα Επτάνησα έστω και σαν μιά γωνιά της Ενετικής επικράτειας, μετήλθαν του διαφωτισμού και της Αναγέννησης ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα όχι. Και για να το πούμε πιο σχηματικά είναι η διαφορά μεταξύ παπικής τιάρας και Τουρκικού σαρικιού. (Που μεταξύ των δύο οι οπαδοί του Γαννάδιου και η επίσημη Εκκλησία προτιμούσαν το δεύτερο!)

Δυστυχώς στο καζάνι του νεοελληνικού νεοπλουτισμού οι πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των περιοχών της Ελλάδας τείνουν να εξαλειφθούν. Το καλοκαίρι και ιδίως τον Αυγουστο, και στα Επτάνησα, η ακοή τουλάχιστον,θα πληγωθεί από τα τραγούδια του σύγχρονου Πανελληνικού ρεπερτορίου. Μάλλον οι περισσότεροι συμπατριώτες ξεχάσανε να βγάλουν το σαρίκι.

Αναρωτιέμαι μερικές φορές ποιά είναι τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου Ελληνα και ποιά θα είναι η εξέλιξή τους.

Στην Ιταλία η Σικελία και η Λομβαρδία απέχουν παρασάγγας και η κοινωνία είναι διαφορετική και η οικονομία είναι εντελώς διαφορετική. Μπορούμε όμως στην Λομβαρδία όπως και στην Σικελία να αναγνωρίσουμε την Ιταλική μουσική.

Οταν όμως μιλάμε για Ελληνική μουσική τι εννοούμε;
Χατζηδάκη ή Θεοδωράκη; ...Mάλλον φωτεινή εξαίρεση ήταν.
Δημοτικό τραγούδι; Ούτε αυτό!
Τα τραγούδια των νυκτερινών κέντρων της παραλίας;
Ελπίζω όχι...

Πάντως όταν μιλάμε για Επτανησιακή μουσική ξέρουμε τι εννοούμε.Εκεί υπάρχει ταυτότητα.

Και τώρα ένα ανέκδοτο για να ευθυμήσουμε ή να μελαγχολήσουμε:

Πριν είκοσι μέρες, καθόμουνα σε μία trattoria στην Piazza di Spagna, στην Ρώμη. Ο καιρός ήταν καλός και αν και βραδάκι καθόμαστε έξω. Οι πελάτες συνομιλούσαν χαμηλόφωνα και η ηρεμία βασίλευε.
Ξαφνικά ακούστηκε από κάποιον περαστικό ένα κασσετόφωνο (η κάτι παρόμοιο) στην διαπασών...
Η μουσική κάτι μου θύμιζε...
Οι στίχοι δεν τους κατάλαβα καλά αλλά επαναλαμβανόταν η λέξη ...Ο Σαλονικιός ...Ο Σαλονικιός...

Ολοι εγύρισαν το κεφάλι... Εγώ και η παρέα μου το σκύψαμε...

«Οπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει...»

Τρι Απρ 18, 08:16:54 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@georgia

Ναι .Και βέβαια το θυμήθηκα,του την έχω δώσει από το Σάββατο.Σε ευχαριστώ!!


@the resident

Τώρα ναι,αλλα σαν παιδι ήμουν πολλα κιλακια!

Τρι Απρ 18, 08:25:44 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ο Σεννα εφυγε πρωτομαγια '94. Ειναι λαθος οι εθνολογικες διαφορες να φερνουν εχθροτητα,αυτο ονομαζεται ρατσισμος. Οι ιταλογραικοι πρεπει να αποδεχονται τους τουρκορωμιους & αντιστροφα. Ενα εθνος μολυβενια στρατιωτακια,ολα με τσιτσιμπυρα & κανταδες ή ολα με ουζο & ζεημπεκ αποτελει τερατογενεση. Και τσιφτετελι τουρκικο & φιλαρμονικη.

Τρι Απρ 18, 08:26:29 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

dionm said..."Αναρωτιέμαι μερικές φορές ποιά είναι τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου Ελληνα και ποιά θα είναι η εξέλιξή τους"


Ταβλι-Μπουζούκια-Τζατζίκι

Τρι Απρ 18, 08:26:30 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ν.Δ ψηνετε αρνάκι στα κιούρκα? .Θα βολευει και ο κηπος,θα εχετε ανεση χωρου.
Φετος θα μαζευτειτε με φιλους?

Τρι Απρ 18, 08:30:31 μμ 2006  
georgia m. said...

@mickey & aphrodite

Πάω για ένα S/M,όχι στο ΜSN τρώγοντας MNM'S,ή στέλνοντας MMS & SMS αλλά σε real time,με real people.
Και για να είμαστε και επίκαιροι,λόγω Μ.Τρίτης και Κασσιανής,θα είμαι κι εγώ μια περιπεσούσα γυ(μ)νή...
:)

Τρι Απρ 18, 08:30:58 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

takis vasilopoulos said...
Ν.Δ ψηνετε αρνάκι στα κιούρκα? .Θα βολευει και ο κηπος,θα εχετε ανεση χωρου.
Φετος θα μαζευτειτε με φιλους?

Βέβαια. Θα ανεβάσω και φωτογραφίες στο blog. Όχι από το φαί - από τον κήπο...

Τρι Απρ 18, 08:38:44 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

N.Δ μια ερώτηση ( ασχετη με το θεμα ) ....
Στο περιοδικο discovery and sciense εχετε μονιμη στηλη και αν ναι προτιθεστε να δημοσιευετε τα αρθρα στο internet όπως συμβαινει και με το RAM?

Τρι Απρ 18, 08:59:55 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Η γοητευτική Κερκυραία, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πώς μπόρεσε και παντρεύτηκε τον Τόλη Βοσκόπουλο; Τι του βρήκε; Και αυτός χάλια είναι και η μουσική του ακόμη χειρότερη. Ενώ η Αγγελικούλα μοιάζει να έχει ένα κάποιο επίπεδο.

Χθες τον πήρε το μάτι μου σε μια από της μεσημεριανές κουτσομπολοεκπομπές. Από ότι φαίνεται ο πολιτισμός πολλών πολιτικών της χώρας είναι επιπέδου Τατιάνας. Ενδεικτικά αναφέρω και τον Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Αν ήμουν η Γκερέκου: 1)δε θα παντρευόμουν τον Τόλη και 2)αν είχα κάνει το λάθος, τουλάχιστον δε θα τον άφηνα να με κάνει ρεζίλι στα κους κους και στη Λαμπίρη.

Ο άλλος ο βουλευτάκος της Κέρκυρας, ο Γεωργιάδης, συμπαθητικός είναι –λέει και κάποια ενδιαφέροντα πράγματα χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος. Δυστυχώς, όμως, είναι πολύ Δυτικός για γραικο-τουρκικα γούστα και δύσκολα θα μπορέσει να κάνει σπουδαία πολιτική καριέρα. Άσε που τραγουδάει και τζαζ, πράγμα όχι ιδιαίτερα αρεστό στην ηπειρωτική Ελλάδα – εδώ αρέσουν ο Πανίκας και τα κλαρίνα…

Τρι Απρ 18, 09:09:01 μμ 2006  
lcb said...

Μεγαλη βδομαδα στην Μαλαγα, 1995. ολη η πολη στο ποδι, για εφτα ημερες χωρις σταματημο. Στους δρομους τα αρματα με τις παναγιες και τους χριστους του μαρτυριου και τους penitentes με τις κουκουλες να ανοιγουν το δρομο.
Ειναι βραδυ. Ακολουθω κι εγω με το πληθος το αρμα στα δρομακια της παλιας πολης. Ξαφνικα ολοι σταματουν χωρις λογο. Απολυτη σιγη. Τι τρεχει; Κοιταζω γυρω μου σαν τον βλακα. Ολα τα ματια ειναι ηδη στηλωμενα καπου ψηλα στο γωνιακο κτιριο που ξεχωριζει. Στο μεγαλο μπαλκονι που ειναι φωτισμενο ειναι ανθρωποι. Μια κοπελα εικοσι χρονω ξεχωριζει. Τραγουδαει. Ειναι μια saeta. Η φωνη γεμιζει το χωρο. Η παναγια σαν να κανει την εμφανιση της. Ολοι την βλεπουν μπροστα στον σταυρο να μοιρολογαει και να τυραννιεται. Χιλια ματια, κι εγω μαζι , βλεπουμε το μυστηριο με τα ιδια μας τα ματια για λεπτα που μοιαζουν χωρις τελοιωμο. Ενας τουριστας τραβαει φωτογραφιες. Ο κοσμος εχει δακρυσει. Ενας κομπος ειναι στο λαιμο. Η ενταση ειναι απιστευτη. Ξαφνικα, η κορυφωση. Η φωνη φτανει σ ενα κρεσεντο κι υστερα τιποτα. Χειροκροτηματα απιστευτα και λυτρωση. Φευγω αργα αργα για το ξενοδοχειο μου, για εναν αλλο πλανητη.


Πιστευω πως το πασχα δεν αποτελει αντικειμενο αισθητικης μελετης. Τοτε θα πρεπει να μιλησουμε για την ανοιξη, αναγεννηση φυσης κλπ.
Αν μιλαμε για το πασχα(Πασχα;) τοτε θα προσεγγισουμε οπωσδηποτε απο την γωνια της θρησκειας.


ΥΓ Δεν ειμαι θρησκος!

Τρι Απρ 18, 09:18:00 μμ 2006  
paragrafos said...

- Εκ γυναικός ερρύη τα φαύλα.

- Αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττω.Με αγάπη

Παράγραφος

(λόγω Μεγάλης Τρίτης για κάποιους)

Τρι Απρ 18, 09:21:48 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ευπροσδεκτο το " κουτσομπολιο ",αρκει να κρατιεται σε καποιο επιπεδο...Η αλβανομανιατισσα Γκερεκου ασφαλως ειναι ατομο ποιοτητας & πηρε εναν απο τους καλυτερους τραγουδιστες ολων των εποχων. Οποιος αμφιβαλλει,ας ηχογραφησει τη φωνη του καραοκε,να ανατριχιασουν & οι γατες στα Κιουρκα...Οσο για τον Γεωργιαδη,ειναι ενα 2μετρο αρχαιο αγαλμα,της σχολης Ανδριανοπουλου-Μανου,που οσο μενει στον οικονομισμο θα αυτοπεριοριζεται σαν "ακραιος",ή ακομα & " γραφικος " κλπ. Εδω ειναι ψ/κωσταινα,χρειαζεται & " εμπνευση " & λαικισμος.

Τρι Απρ 18, 09:25:03 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

"πηρε εναν απο τους καλυτερους τραγουδιστες ολων των εποχων"

harry δε μου είχες δώσει την εντύπωση ότι είσαι μπουζουκολάγνος.
Οι επτανήσιοι έχουν την καλύτερη μουσική στην ελλάδα. τί δουλεία εχει ο τσιφτε-τόλης σε αυτόν τον ιερό, απο άποψης μουσικής, τόπο

Τρι Απρ 18, 09:33:41 μμ 2006  
andy dufresne said...

Χαλάσατε ένα ευαίσθητο post με τις ασέβειες και τα αίσχη σας (άκου εκεί bonding!)

Θα μιλήσω για το δικό μου Πάσχα. Δεν έχω καταφέρει να το εξηγήσω, αλλά το Πάσχα είναι για μένα κατανυκτικό, υπερβατικό, πραγματικά αποκαλυπτικό.


Ήταν Κυριακή του Πάσχα, 14 χρονών, όταν βουτήξαμε τα κλειδιά του πισωκίνητου θηρίου του μπαμπά, όλοι σουβλίζανε αρνί, δεν μας πήρε χαμπάρι κανείς, ανεβοκατεβήκαμε με τις πόρτες απ' την Ιτέα στους Δελφούς, ακούγοντας το Easter της Patti Smith (Because the night κλπ).

Ήταν Μεγάλο Σάββατο όταν αισθάνθηκα για πρώτη φορά στο πετσί μου, 16 χρονών, τί σημαίνει ανάσταση παρακολουθώντας το The night of the living dead του George Romero (ακούγαμε φυσικά το ιδιαιτέρως κατανυκτικό soundtrack: Flesheaters, 45 Grave, the Damned κλπ).

Ήταν Μεγάλη Πέμπτη, 18 χρονών, όταν ήπια το πρώτο μου γάρο και τα είδα όλα, αισθανόμουν ως Εσταυρωμένος, ακούγοντας το "I am the resurection" των Stone Roses.

Ήταν Μεγάλη Παρασκευή όταν συμμετείχα στο πρώτο όργιο της ζωής μου, 20 χρονών, ακούγοντας το Venus in furs απ' τη μπανάνα των Velvet Underground.
Συμμετείχε και μία κοπέλα που την έλεγαν Αφροδίτη και παρίστανε τη νεκρή, αν υποψιαστώ ότι...

Καλό Πάσχα σε όλους τους sex, drugs και rock'n'roll amigos.

Τρι Απρ 18, 09:40:56 μμ 2006  
harry reloaded said...

Να μην το τσαταρουμε,δεν υπαρχει ιερη & ανιερη μουσικη,η ποιοτητα υπαρχει σε καθε ειδος. Ο καυμενος ο Γ.,με τις δηλωσεις για Μακεδονια,μονο στη Κερκυρα & κατα κει μπορει να διασωθει.Εχουν μεγαλο προβλημα οι ν/φιλελευθεροι να περασουν στο λαο την αληθεια. Στο συγκεκριμενο,αν δεν χτυπηθει η ριζα του κακου,,οτι εμεις δεν ειμαστε απογονοι αρχαιων μακεδονων & δεν εχουμε δικαιωμα,εθνικα & κρατικα στο ονομα Μακεδονια,δεν θα λυθει το προβλημα.

Τρι Απρ 18, 09:41:29 μμ 2006  
panagis-artoumas said...

This post has been removed by the author.

Τρι Απρ 18, 09:49:44 μμ 2006  
panagis-artoumas said...

This post has been removed by the author.

Τρι Απρ 18, 09:53:26 μμ 2006  
Mr Pnin said...

Μπλογκάρχη κ. ΝΔ,
Το 'χειρότερα' ήταν εντός ... δυσδιάκριτων εισαγωγικών. Για να μην παρεξηγούμαι δεν είμαι ούτε υπερήφανος ούτε ντρέπομαι για την καταγωγή μου. Δε τη διάλεξα, και για ό,τι δεν έχω διαλέξει δεν υπερηφανεύομαι ούτε λυπάμαι...
Παρεπιμπτόντως ο προπάππος μου ήταν από το Ταρσό.

Τρι Απρ 18, 10:02:05 μμ 2006  
harry reloaded said...

Δυστυχως,οι δυνητικα αρβανιταραδες γινονται ριψασπιδες ,ενω οι " ελληναραδες " κραζουν ανεμποδιστοι. Οποιος ξερει την αληθεια & σιωπα,ειναι συνενοχος,ελεγε καποιος μεγαλος,ονοματι...Βαρουχ.

Τρι Απρ 18, 10:14:32 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

οι τσάμηδες έχουν δικαιώματα στην Κέρκυρα;;η μόνο στην Ηπειρο

Τρι Απρ 18, 10:18:07 μμ 2006  
pagis said...

FC Milan Barcelona 0-0 (35)

Τρι Απρ 18, 10:22:40 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Αndy Dufrense..."Ήταν Μεγάλη Πέμπτη, 18 χρονών, όταν ήπια το πρώτο μου γάρο και τα είδα όλα, αισθανόμουν ως Εσταυρωμένος, ακούγοντας το "I am the resurection" των Stone Roses."


Eγω σε μια παρόμοια φάση είπα:
I don’t have to sell my soul
He’s already in me
I don’t need to sell my soul
He’s already in me

I wanna be adored
I wanna be adored
...
I wanna be adored
Adored
I wanna be adored
You adore me
You adore me

I wanna
I wanna be adored

Τρι Απρ 18, 10:28:01 μμ 2006  
maika said...

Πάει ο Αμλέτος,τον πνίξαμε....
Γιατί ρε παιδιά???

Τρι Απρ 18, 10:36:24 μμ 2006  
back to the future said...

What is "bonding"?

Τρι Απρ 18, 10:41:52 μμ 2006  
open vistas said...

@ Nikos Dimou

Who leaves the pine-tree, leaves his friend,
Unnerves his strength, invites his end.

~Ralph Waldo Emerson, "Woodnotes"

Τρι Απρ 18, 10:42:42 μμ 2006  
Houlia said...

Θέλω ένα Πάσχα διαφορετικό! Όχι άλλο Πάσχα των Ελλήνων, των οικογενειακών συνευρέσεων, των αρωμάτων και τών χρωμάτων, των ερώτων, των εκδρομών, των αδειών...Θέλω ένα Πάσχα, θέλω ένα Πέρασμα....Από έμπνευση κι από ευθύνη φορτωμένο. Στη σιωπή, στην παρατήρηση. Στην Αγάπη. Αυτό που λείπει. Θέλω ένα Πάσχα για τους ανυπεράσπιστους τής λύπης. Σ’αυτούς δοσμένο. Οι λοιποί, εμείς οι χορτασμένοι, θα έχουμε μονάχα ένα ακόμα Πάσχα! Εκείνοι...θα έχουν λίγη Ανάσταση. Θέλω ένα Πάσχα.Θέλω ένα
Πείραμα!

Τρι Απρ 18, 10:55:56 μμ 2006  
Dion.M. said...

Μιά και σαν γνήσιοι Ελληνες και Ελληνίδες, το ρίξαμε λίγο στον «χαβαλέ» να γράψω για δύο «αττάκες», που άκουσα :

H πρώτη του Ζάχου Χατζηφωτίου και ακούστηκε από συνέντευξή του στην ΕΤ3.

Τί ωραίος θα ήταν αυτός ο τόπος αν τον είχαν οι Ιταλοί!

Η δεύτερη του αθλητικογράφου Γεωργίου και ακούστηκε προχθές στην τηλεόραση.

Τί μας έκανες Μεταξά με το «όχι»! Τώρα θα παίζαμε Campionato!

Δεν τις υιοθετώ. Απλώς τις αναφέρω για το humor τους. Πάντα στο humor υπάρχει αυτοειρωνία και λίγη πίκρα.

Τρι Απρ 18, 10:58:26 μμ 2006  
Cha. Giannakopoulos said...

Κάθε Πάσχα σχεδιάζω να το περάσω στην Κέρκυρα (κάθε Πάσχα, από το 1989 που πρωτοδιάβασα το Παρ’ όλα αυτά!) και ακόμη δεν έχω πάει.

Κάθε Πάσχα ξεκινάω να διαβάσω το Πάσχα των Ελλήνων του Σικελιανού (κάθε Πάσχα, εδώ και δεκαπέντε χρόνια!) και ακόμη δεν το έχω διαβάσει.

Κάθε Πάσχα ομνύω να μην πιω πολύ ούζο τη Μεγάλη Παρασκευή (κάθε Πάσχα από το 1996, οπότε κόντεψα να χάσω το ψήσιμο του αρνιού μέχρι να συνέλθω) και ακόμη δεν το έχω καταφέρει.

Κάθε Πάσχα ελπίζω να ρίξω μια ματιά μεσ’ από τις ανοιχτές πύλες του Παραδείσου (κάθε Πάσχα) και ακόμη…

Φέτος το Πάσχα δεν περιμένω τίποτα (φέτος, όλο τον χρόνο, δεν περιμένω τίποτα). Ακούω Shirley Horn (I remember Miles) και ξαναδιαβάζω το Πάσχα στη Νέα Υόρκη του Blaise Cendrars. Και δεν κάνω τίποτε άλλο.

«Γυρίζω σπίτι, Κύριε. Πένθιμος, μόνος, κουρασμένος
Και το δωμάτιό μου είναι γυμνό σαν τάφος

Κύριε, είμαι ολομόναχος. Με ψήνει ο πυρετός
Και το κρεβάτι κρύο, κρύο σαν φέρετρο

Κλείνω τα μάτια και τα δόντια μου χτυπούν.
Είμαι ολομόναχος. Κρυώνω. Σε φωνάζω

Μπροστά στα μάτια μου γυρίζουν εκατό χιλιάδες σβούρες…
Όχι! Γυναίκες είναι… Όχι, εκατό χιλιάδες βιολοντσέλα

Τώρα σκέφτομαι, Κύριε, της δυστυχίας τις ώρες
Τώρα σκέφτομαι, Κύριε, τις ώρες μου που φύγαν

Κύριε, δεν Σε σκέφτομαι πια. Δεν Σε σκέφτομαι πια.»

Τρι Απρ 18, 10:59:44 μμ 2006  
glenn said...

Βλέπω πως κάποιοι έχουν ξεσαλώσει εδώ μέσα εν τη (αναγκαστική) απουσία μου. Τα κεφάλια μέσα γιατί επανήλθε το "χουλιγκάνιον", ο Μακεδών ο καταγόμενος απ' του Αλεξάνδρου τη χρυσή γενιά (αν και οι πιο πρόσφατοι πρόγονοί μου ήταν απ' την Ύδρα, αλλά δεν μπορεί θα πέρασαν κι από εκεί οι Μακεδόνες).

Για το θέμα μπορώ να πω ότι το Πάσχα είναι πιο ωραίο απ' τα Χριστούγεννα διότι τώρα ανθίζουν τα λουλούδια και οι πασχαλιές.

Τρι Απρ 18, 11:03:46 μμ 2006  
sokianos said...

@ND--sima apo to BERLIN
ola kala kai omorfa , file niko..., omos gia to pevko diafono rizika...exei ton charaktira tou kai tin akoustiki tou parousia, otan throizei apo ton aera tou ymitou...mi to adikeis...

herzlichst

Τρι Απρ 18, 11:08:06 μμ 2006  
Houlia said...

Cha. Giannakopoulos said...

"Φέτος το Πάσχα δεν περιμένω τίποτα (φέτος, όλο τον χρόνο, δεν περιμένω τίποτα). Ακούω Shirley Horn (I remember Miles) και ξαναδιαβάζω το Πάσχα στη Νέα Υόρκη του Blaise Cendrars. Και δεν κάνω τίποτε άλλο."

Με μετέφερες μ' αυτην την εικόνα. Εσκυψα το κεφάλι να αναπαράξω αυτή την εικόνα τής "απραξίας" μέσα μου. Αυτή τη δημιουργική εικόνα σου!

Τρι Απρ 18, 11:09:06 μμ 2006  
harry reloaded said...

Μαθανε πως μπλογκαρουμε,πλακωσαν & οι απογονοι αλβανων πειρατων του 17αι. Το εγκληματικο ορμεμφυτο ξενερωσε σε χουλιγκανισμο. Αυτος ο τοπος χρειαζεται...3 εκ τουρκους μεταναστες,να ξαναμπουν τα κεφαλια μεσα...

Τρι Απρ 18, 11:11:15 μμ 2006  
synas said...

Δεν είναι δημιουργική η απραξία. Ούτε η προσμονή.
Δημιουργική είναι η πράξη τώρα. Κι ο ενθουσιασμός.

Τρι Απρ 18, 11:19:54 μμ 2006  
Dion.M. said...

Και μια άλλη «αττάκα» πιο παλιά.

Οταν ενώθηκε η Επτάνησος με την Ελλάδα, και περνούσαν πολλοί Ακαρνάνες στην Λευκάδα για λόγους εμπορίου, φορώντας τις προβιές της εποχής και κρατώντας τις γκλίτσες, οι Λευκαδίτες είχαν μείνει άναυδοι.

Τότε κάποιος Λευκαδίτης βουλευτής της Ιονίου πολιτείας που η βουλή της είχε ενσωματωθεί στην Ελληνική, ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τους Λευκαδίτες εμπόρους διότι ...«πριν μεν συνηλλάσοντο με Liverpool και Manchester, νυν δε με Αστακόν και Λαβέρδαν»!

Τρι Απρ 18, 11:22:30 μμ 2006  
sokianos said...

@aphrodite
...anoixe i kardia mou me tin parousiasi tis airport story!!!
straps on -slides off...

kali anastasi

Τρι Απρ 18, 11:29:37 μμ 2006  
Ωραιότατα said...

γεια και χαρα!
υπαρχουν ακομη ανθρωποι που ακούν τον αμλετο?
πιστοι κα8ε φορα στο ραντεβου με την φιλαρμονικη - μιας και σπανια μπαινει στο ρεπερτοριο των συμφωνικων ορχηστρων - να περιμενουν αυτη τη συγκινηση της ζωντανης ορχηστρας, μεσα απο την ζεστασια των χαλκινων πνευστων και των φλαουτοκλαρινετων?

Τρι Απρ 18, 11:32:49 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Corfu born Prince Philip said:

"When a man opens a car door for his wife, it's either a new car or a new wife"


At a 1986 World Wildlife Fund meeting he said "If it has got four legs and it is not a chair, if it has got two wings and it flies but is not an aeroplane, and if it swims and it is not a submarine, the Cantonese will eat it"

Long live Corfu!!!

Τρι Απρ 18, 11:33:41 μμ 2006  
Ωραιότατα said...

να σας συστηθω:
ειμαι ένας κεφαλονιτης που ζει και εργαζεται στο νησι.
ειμαι δασκαλος μουσικης και εχω μια φιλαρμονικη επισης οπου παιδευομαι να κανω τα παιδια να αγαπησουν την μουσικη .
καποτε παιζοταν ο αμλέτος και στη κεφαλονια.εγω δεν το προφτασα λογω ηλικιας - εχω γεννηθει το 1971.
κανουμε ολοι πολλες προσπαθειες να φτασουμε την παραδοση αλλα το lifestyle μας φρεναρει...

Τρι Απρ 18, 11:38:45 μμ 2006  
harry reloaded said...

Να το σπρωξουμε για 200ρακι...Αν αναφερθω στην εθνολογικη καταγωγη,ολοφανερη λογω φατσας,των α/α,θα γινω ...υπερβολικος...Οσο για το συζυγο Ελισαβετ,εχει απαρνηθει τη γραικικη ριζα του,ειναι φουλ εξαγγλισμενος,τυποις & ουσια. Η ΛΙζα ειναι αρχοντογυναικα,δεν της εχει βγει κανεις.

Τρι Απρ 18, 11:42:06 μμ 2006  
Houlia said...

Νίκο,
Μια και η Αφροδίτη είναι από αέρα, στην ανέμη τυλιγμένη...Δως της κλότσο να γυρίσει.Παραμύθι ν'αρχινίσει!
Πού είσαι κυρά κι ανάερη?Αφροδίνεις στους αγγέλους σου λογάκια? Ελα πριν τα μεσάνυχτα στα παραμύθια σου...

Τρι Απρ 18, 11:43:01 μμ 2006  
open vistas said...

Efetos tha proteina se osous theloun na pane stin Kerkyra jia Pasxa, na to perasoun, antitheta, stin Araxwva. Tha einai kai animera tou Ag. Georgiou, ki ekei i dipli jiori tha einai terastia, ethniki mazi, kai thriskeutiki, 4imeri i kai perissotero, me xorous, athlitikous agwnes, kai anaparastasi maxis kata twn Tourkwn. Polloi ana ton kosmo araxwvites syrreoun na niwsoun "patrida," kai ta balkonia tha einai stolismena ma kilimia xeiropoiita (kalaisthita ta kilimia, akalaisthito to ethimo, tha elega, alla den exei simasia).

Pigainete kai den tha xasete. Prokeitai jia kati monadiko.

Kalo Pasxa

Τρι Απρ 18, 11:47:19 μμ 2006  
Ωραιότατα said...

παρολο που υπαρχουν ηδη δυο φιλαρμονικες στην κεφαλονια παλαιοτερες απο την παλαιοτερη της κερκυρας, εμεις δεν ειχαμε την τυχη η παραδοση και ο πολιτισμος να μην διακοπει- σεισμος 1953- οποτε βρισκομαστε στην ιδια θεση με καποιον μη επτανησιο.
η κουλτουρα της κεφαλονιας λοιπον δεν διαφερει απο την υπολοιπη ελλαδα.
μονο καποια μικρα μνημεια απο το παρελθον υπαρχουν και αυτα να θυμιζουν οτι καποτε ειμασταν απο τους τυχερους που δεν γνωρισαν τουρκους.
στα μπαρακια - στις τηλεορασεις μας βεβαια η μουσικη του αμλετου δεν θ ακουστει παραπανω απο 3-6 δευτερολεπτα στο κεντρικο δελτιο ειδησεων που θα αναφερεται στην κερκυρα - ακουγεται μονο τουρκικη μουσικη ανακατεμενη με αμερικανικη ποπ.
ευχομαι να ειστε ολοι καλα!

Τρι Απρ 18, 11:47:58 μμ 2006  
open vistas said...

Efetos tha proteina se osous theloun na pane stin Kerkyra jia Pasxa, na to perasoun, antitheta, stin Araxwva. Tha einai kai animera tou Ag. Georgiou, ki ekei i dipli jiori tha einai terastia, ethniki mazi, kai thriskeutiki, 4imeri i kai perissotero, me xorous, athlitikous agwnes, kai anaparastasi maxis kata twn Tourkwn. Polloi ana ton kosmo araxwvites syrreoun na niwsoun "patrida," kai ta balkonia tha einai stolismena ma kilimia xeiropoiita (kalaisthita ta kilimia, akalaisthito to ethimo, tha elega, alla den exei simasia).

Pigainete kai den tha xasete. Prokeitai jia kati monadiko.

Kalo Pasxa

Τρι Απρ 18, 11:49:21 μμ 2006  
Dion.M. said...

Και μιά παρατήρηση για το πεύκο.

Στην Αττική και στην νότια Ελλάδα, ευδοκιμεί η pinus halepensis. Είναι το μόνο δένδρο που μπορεί, χωρίς πότισμα να τα βγάλει πέρα με την ξηρασία.

Η pinus pinea έχει ανάγκη από καλοκαιρινές βροχές. Για τον λόγο αυτό φύεται στην Δυτική Ελλάδα που έχει περισσότερες βροχοπτώσεις.
Συνεπώς δεν φταίει το πεύκο αλλά η ξηρασία για την πιο φτωχή βλάστηση στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Βέβαια ο χαρακτηρισμός του ΝΔ έχει καθαρά μεταφορικό και όχι φυτολογικό χαρακτηρα.

Τρι Απρ 18, 11:54:48 μμ 2006  
harry reloaded said...

Με την ενωμενη Ευρωπη,οι τουρκοι θα βρεθουν εκει που δεν ξαναβρεθηκαν ποτέ...Εσεται το ευρωπαικον ανωτερον του οθωμανικου. Ο καιρος γαρ εγγυς για νταηβερσιτι...Μαζι με χριστουγεννα & πασχα πρεπει να γιορταζουμε & μωαμεθουγεννα & ραμαζανι,οπως στη Κυπρο.The shape of things to come...

Τρι Απρ 18, 11:57:28 μμ 2006  
the resident said...

@Ωραιότατα
Αγαπητέ πως σου φαίνεται η ανάσταση στην πλατεία του Αργοστολίου? Εμένα μου φαινεται αποκρουστική σε σχέση με τις Κέρκυρας.Ούτε η πλατεία -ξερη και ανυδρη-, ούτε η φιλαρμονική, ούτε η στριμμένη φωνή του δεσπότη έχουν κάτι το όμορφο.Ασε το τριτοκοσμικό έθιμο των βαρελότων, με μπουρλοτιέρηδες αγροίκους σκαρπινατουs, μαυροπουκαμισαδες με την αλυσίδα στο πέτο.Το Αργοστόλι αλλοτριώθηκε από την έλευση βαρβάρων που ήρθαν από άλλα μέρη της χώρας και του εξωτερικού, αλλά και από άγρια χωριά της περιφέρειας…Φιλικούς χαιρετισμούς.

Τετ Απρ 19, 12:01:16 πμ 2006  
NtG said...

@harry

Όλη αυτή η κατάσταση μου θυμήζει το ανέκδοτο με τον Τοτό, που ότι θέμα και να σητητούσαν τα παιδάκια στην τάξη αυτός μίλαγε για τα σκουλίκια!

Τετ Απρ 19, 12:28:21 πμ 2006  
Ωραιότατα said...

@the resident

μετα τον σεισμο του 1953 εκτος απο το νησι γκρεμιστηκε και η παραδοση.η αστικη ταξη εγκατελειψε το αργοστολι και ληξουρι -τις δυο μεγαλες πολεις- και κατεβηκε η ορεινη κεφαλονια στην πεδινη.οι βαρβαροι εκ των εξω δεν θα ειχαν θεση αν δεν υπηρχαν οι βαρβαροι που ειπατε εκ των εσω -βλεπε χωρια της ορεινης περιφερειας και λιγοτερο της πεδινης- .απο το 53 εως και τωρα η βαρβαροτητα εχει δωσει την θεση της στον νεοπλουτισμο και στις δυο πολεις.πολυ ελαφρια εξαιρεση το ληξουρι -μολο που ειμαι αργοστολιωτης- που ακολουθει τα λαθη του αργοστολιου με λιγη καθυστερηση.
στην πλατεια του αργοστολιου εχω να παω πανω απο 10 χρονια και τι να πω , τα ειπατε πριν ακριβως οπως ειναι.

Τετ Απρ 19, 12:41:47 πμ 2006  
axilleas said...

Καλησπέρα!

Τετ Απρ 19, 12:41:54 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Cha. Giannakopoulos χαιρετώ την επιστροφη σας,για πολυ καιρο σας ειχαμε χάσει,καλως σας ξαναβρήκαμε.Ακομα θυμαμαι εκεινο το ομορφο κειμενο σας για μια γυναικα....

Τετ Απρ 19, 12:45:16 πμ 2006  
harry reloaded said...

Σ' αυτο το μπλογκ θα τα δουμε ολα,μεχρι & χαραγμενες για κοπυραητ αθλιες φωτογραφιες που δεν νοιαζεται κανεις να κλεψει. Η ειδωλοποιηση,του Δημου ή αλλων,ειναι αρρωστημενος ναρκισσισμος...Η κολακεια,η απομιμηση,το γλυψιμο,η λογοκλοπη...Σας συνιστω σαν πρεσβυτερος να βρειτε μια δουλεια & μια γυναικα της προκοπης & να κλεισετε τα ιντερνετοσκουπιδια σας.Ο μονος που βλαπτεται ειναι ο εγωισμος σας.

Τετ Απρ 19, 12:48:32 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

WHERE IS THE BIG CAT?

WHERE IS THE LITTLE MOUSE?

GOODNIGHT ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Τετ Απρ 19, 12:48:49 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos

καλή σου νύχτα,Τάκη!
Πάντως,μια από τις γάτες μόλις γύρισε!
:)

Τετ Απρ 19, 12:51:50 πμ 2006  
harry reloaded said...

Το θεμα που θιχτηκε για Κεφαλονια,ισχυει σχεδον για καθε πολη/χωριο/γειτονια...Παλιες γενιες φευγουν,νεωτερες ερχονται. Μηπως η διακριση σε παλιους "καλους" - νεους "κακους" ειναι ρατσιστικη κακοηθεια,ενδημικη στους περισσοτερους ? Ποιος ειναι ο βαρβαρος & ποιος ο πολιτισμενος ? Στη γειτονια μου στα Πατησια,εφυγαν παλαιοτερων αιωνων αλβανογραικοι,ηλθαν τελευταιας εσοδειας αλβανοι,εφυγαν ντοπιοι,ηλθαν επαρχιωτες,εφυγαν τα ρετιρε,νοικιαστηκαν σε ξενους. Ποιος κρινει & με ποια κριτηρια τη καλυτερευση ή χειροτερευση ? Βλεπετε λοιπον πόσο βαθεια ρατσιστες ειναι & πολλοι αποκαλουμενοι προοδευτικοι ?

Τετ Απρ 19, 01:01:46 πμ 2006  
apousia said...

@harry reloaded
Άστους να μπουν πρώτα!
Μη βιαστείς να με πάρεις με τις πέτρες,ΘΕΛΩ την Τουρκία στην Ε.Ε.,άσχετα αν το πιστεύεις.
Το θέμα είναι αν η Τουρκία,ή καλύτερα κάποια από τις ''Τουρκίες'' που υπάρχουν στην Τουρκία,θέλει να μπει στην ένωση..
Ωχ,πάει ο Αμλέτος!

Τετ Απρ 19, 01:04:48 πμ 2006  
harry reloaded said...

Ας κατσουμε για το 200αρι...Δεν υπαρχουν 2 τουρκιες ή 2 γραικιες,ειναι κατασκευασματα της αντιστοιχης προπαγανδας,ειναι 2 αδελφα καθεστωτα,2 αδελφων εθνων,που το καθενα τυρραναει απαντες τους αλλοεθνεις/αλλοθρησκους/ διαφορετικους.Στο αρρωστημενο συμπλεγμα αυτων των 2,ο ενας τυρραναει τη μειονοτητα του αλλου & οι 2 πουλανε τρελλα σ' ολο το κοσμο.

Τετ Απρ 19, 01:10:33 πμ 2006  
apousia said...

@harry reloaded
Δεν θα συνεχίσω γιατί θα μας πετάξει έξω ο πυργοδεσπότης,κι αν όχι εσένα που σε αγαπάει,εμένα σίγουρα.
Δύο γραικιές δεν ξέρω,ίσως υπάρχουν,δύο Τουρκίες πάντως σίγουρα!
Περισσότερες από δύο,γιατί το λεγόμενο βαθύ κράτος έχει πολλά πρόσωπα,ανάλογα με τις περιστάσεις και τα κίνητρα.

Τετ Απρ 19, 01:17:26 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Συγγνώμη φίλοι, είχα έκτακτη απασχόληση - αλλά από ότι είδα και χωρίς γάτο (και χωρίς ποντικό) τα καταφέρνετε μια χαρά!

Καληνύχτα!

Τετ Απρ 19, 01:18:16 πμ 2006  
aphrodite said...

@andy, 9:40
"Χαλάσατε ένα ευαίσθητο post με τις ασέβειες και τα αίσχη σας (άκου εκεί bonding!)"

Αστειεύεσαι βέβαια... αυτό ακριβώς ειπώθηκε, καλύτερα αυτό από το pure S/M, είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι εμείς! (-D

"...Ήταν Μεγάλη Παρασκευή όταν συμμετείχα στο πρώτο όργιο της ζωής μου, ... ακούγοντας το Venus in furs .... Συμμετείχε και μία κοπέλα που την έλεγαν Αφροδίτη και παρίστανε τη νεκρή, αν υποψιαστώ ότι... "

Οχι καλέ μου, ποτέ δεν χρειάστηκε να play dead! Ασε που δε μπορώ, γαργαλιέμαι! Venus in furs, ξέρεις τι ενόχληση μπορεί να είναι το γουνικό?
Πάντως andy μου ασέβεια-ασέβεια, αλλά το erotica Πασχαλιάτικα, μια χαρά το πας!
(-D


@back to the future, 10:41,
"Τι είναι bonding?"

Ενας ευφημισμός του bondage. Θυμίζει λίγο ενώσεις χημικών, την ενδυνάμωση της σχέσης γονιού-παιδιού, άντε και την κόλληση όψεων πορσελάνης στα δόντια για αισθητικούς λόγους. Κάτι σα να λες cute αντί kinky, μια που υπάρχουν και μικρά παιδιά που σοκάρονται (βλ. παραπάνω!), κατάλαβες τώρα?

@ sokianos, 11:29,
"straps on, slides off!"

Βρε-βρε καλώς το το παιδί, που έχει άποψη καλή.... :-)


@glenn, Μακεδόνα,

τέτοιο "άδειασμα" δεν το περίμενα από σένα! Εχουν γίνει σημεία και τέρατα (κυρίως αυτά!) κι εσύ αγρόν ηγόρασες! Εφαγα ανάκληση, καμπάνα και παρ'ολίγον αποβολή για χάρη σου! :-)

@harry,

Ελα και ο λούκουμος, δε μας έχεις πει τη γνώμη σου για τις Μικρασιάτισσες (εκ παραλίων - Ελληνίδες Ιωνίας, Σμυρνιές συγκεκριμένα)... (-)

Τετ Απρ 19, 01:25:52 πμ 2006  
harry reloaded said...

Δεν βγαινει το 200αρι,οπότε ας κλεισουμε λεγοντας οτι ο καθενας βλεπει ο,τι θελει,οι γραικοι φασιστες θεωρουν εαυτους αγιους & τους τουρκους διαβολους,οι τουρκοι φασιστες το αντιστροφο. Αν δεν λυσουν το γορδιο δεσμο οι ανωτερες δυναμεις,ρωμιοι & τουρκοι θα το πανε ετσι εις τους αιωνες των αιωνων.

Τετ Απρ 19, 01:27:30 πμ 2006  
harry reloaded said...

Τωρα ειδα για τις Σμυρνιες...Μα νομιζω σε πολλους ειναι ονομαστες για το...ικυοπμιστ τους...Καλο ξημερωμα απο Σμυρνια...

Τετ Απρ 19, 01:31:47 πμ 2006  
glenn said...

Δεν ξεχνώ το καλοκαίρι του 2004 που είχα πάει στην Λευκάδα. Εκεί στην πόλη της Λευκάδας έξω απ' τα ΚΤΕΛ είδα μια γυναίκα και έμεινα άναυδος. Ήταν καθημερινή αλλά αυτή φορούσε μια παράξενη φορεσιά. Παραδοσιακή σαν κι αυτή που βλέπουμε να φοράνε στους χορούς, λίγο πιο ανεπίσημη. Έπαθα την πλάκα μου όταν κατάλαβα ότι δεν ήταν από λύκειο ελληνίδων ή κάτι παρόμοιο. Ήταν τα ρούχα της και τα φορούσε! Η Ελλάς ζει τουλάχιστον στα επτάνησα.

Τετ Απρ 19, 01:34:14 πμ 2006  
glenn said...

@Αφροδίτη: Υπάρχουν και δουλειές Αφροδίτη. Έπρεπε να λείψω.

Τετ Απρ 19, 01:36:32 πμ 2006  
aphrodite said...

@houlia,
"Νίκο,
Μια και η Αφροδίτη είναι από αέρα, στην ανέμη τυλιγμένη...Δως της κλότσο να γυρίσει.Παραμύθι ν'αρχινίσει!
Πού είσαι κυρά κι ανάερη?Αφροδίνεις στους αγγέλους σου λογάκια? Ελα πριν τα μεσάνυχτα στα παραμύθια σου..."

Οποιος τολμήσει το εγχείρημα "κλώτσος" κάνει ανάσταση στο ΚΑΤ!

(όχι καλή μου, ξέρεις ότι το λέω πειραχτικά, είπαμε, δεν μας αρέσουν τα νια-νιά, αλλά όχι και κλώτσο! Θα μου πεις, αν τον παραλείψουμε & προχωρήσοουμε κατ'ευθείαν στον μπάτσο, μήπως θα κάνουμε το Πάσχα που έλεγες? Χμ....)

(-)

Μού'βγαλαν την ψυχή ανάποδα για να τα αποκοιμήσω, τώρα έχουμε ΚΑΙ αστερίσκους Mermedia στα σχιζο-παραμύθια που τους λέω, οπότε ξεμπερδεύω πολύ δύσκολα! Αν δεν με πρήξουν ξυπνώντας κάθε τρεις και λίγο, κάτι μπορεί να σκαρώσω αργότερα!

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΘΟΡΥΒΟ παρακαλώ συν-μπλογκίτες, ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

(κι ο Γάτος ελπίζω! Δεν κουράστηκε με την έκτακτη απασχόληση πια?)

Τετ Απρ 19, 01:38:16 πμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

SHAME ON YOU! Αγιες μέρες πού'ναι....!
=-Ο

(διακρίνω seal of approval δηλαδή?)

Τετ Απρ 19, 01:45:19 πμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

SHAME ON YOU! Αγιες μέρες πού'ναι....!

(διακρίνω seal of approval δηλαδή?)

(-)

Τετ Απρ 19, 01:46:53 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Αφροδίτη ο Γάτος δεν κοιμάται. Σε παρακολουθεί με μισόκλειστο μάτι και με μουστάκι ραντάρ. Θα κοιμηθεί μόλις σε φέρει στο όνειρό του.

Τετ Απρ 19, 01:49:24 πμ 2006  
aphrodite said...

@NΔ,

τι γίνεται και δε μπορώ να σβήσω σχόλιο γιατί εξαφανίζεται το "τενεκάκι" από κάτω? Και δεν μπορώ να κάνω collapse comments από πάνω-πάνω, τι έχει γίνει σήμερα? Κάποια ζαβολιά κάνατε μου φαίνεται...

Χμ....

Τετ Απρ 19, 01:53:11 πμ 2006  
aphrodite said...

@ΝΔ (και γενικώς δηλαδή...)

Μόλις με φέρνει ένας άντρας στ'όνειρό του, να ξεραίνεται αμέσως στον ύπνο... Νομίζω ότι άνετα μπαίνει στο πάνθεον των καλύτερων κομπλιμέντων που έχω ακούσει ποτέ - απο την ανάποδη...!

(εγώ φταίω που σας δίνω και ιδέες!!!)

Τετ Απρ 19, 01:57:15 πμ 2006  
Houlia said...

Αφροδιτάκι,
Μην τον παρεξηγείς.Είναι ο κλώτσοος που σου έλεγα! Τώρα όμως που επανηλθες...θα σε φέρω κι εγώ στο 'ονειρό μου( με το συμπάθειο) για να πάω επιτέλους για ύπνο...

Τετ Απρ 19, 02:07:21 πμ 2006  
aphrodite said...

Δηλαδή....

Τετ Απρ 19, 02:20:01 πμ 2006  
aphrodite said...

να τολμήσω?

Τετ Απρ 19, 02:20:50 πμ 2006  
aphrodite said...

βρωμοπόντικο πού είσαι?

Τετ Απρ 19, 02:22:07 πμ 2006  
aphrodite said...

200!!!!!

Τετ Απρ 19, 02:22:49 πμ 2006  
georgia m. said...

Ο πόντικας με άφησε να γράψω εγώ το 200ο σχόλιο...

Τετ Απρ 19, 02:23:51 πμ 2006  
georgia m. said...

@Aphrodite

Κλέβεις άσχημα,Αφροδίτη!
:)

Τετ Απρ 19, 02:25:16 πμ 2006  
aphrodite said...

@georgia,

Τόσην ώρα κάνω πάσες η έρμη, δε μιλάς? Πω-πωωω, συγνώμη!
:-(

Είναι η πρώτη μου φορά ξέρεις, άσε μου τη χαρά να του κλέψω μια 200άρα του άτιμου!

Υπόσχομαι ότι όποτε μπορώ σου θα κάνω τις καλύτερες πάσσες!

(καλά, εσύ δεν κοιμάσαι? Ολοι με φέρνουν στον ύπνο τους απόψε και πέφτουν ξεροί!!!)

Τετ Απρ 19, 02:30:13 πμ 2006  
georgia m. said...

@aphrodite

Δεν κοιμάμαι,καλή μου,γιατί γύρισα από μια βραδιά αχαλίνωτου Σ-Δ ,όπως έλεγε και ο ΝΔ απόψε.

Τετ Απρ 19, 02:35:49 πμ 2006  
georgia m. said...

@aphrodite

Sorry,Σ-Μ ήθελα να πω...Γλώσσεψα τη μπέρδα μου...

Τετ Απρ 19, 02:37:19 πμ 2006  
andy dufresne said...

Υπάρχoυν κι άλλοι που δεν κοιμούνται και σε παρακολουθούν aphrodite...

Τετ Απρ 19, 02:38:28 πμ 2006  
georgia m. said...

Τώρα μάλιστα...Μας παρακολουθεί και ο Andy,μέσα από το ανήλιαγο κελλί...Εκτός κι αν απέδρασε και δεν το πήρα χαμπάρι.

Τετ Απρ 19, 02:41:05 πμ 2006  
georgia m. said...

@andy:
προσοχή,μη μας πέσετε κι εσείς ξερός!

Τετ Απρ 19, 02:42:02 πμ 2006  
andy dufresne said...

@georgia m.,

δεν δραπέτευσα ακόμη από τη φυλακή μου...
Υπολογίζω καμιά δεκαριά χρονάκια "σκάψιμο" ακόμα.
Και τώρα τελευταία με το κ#%$o-blog το 'χω παραμελήσει το σκάψιμο.

Δεν βλέπω και ποντικούς απόψε.

Τετ Απρ 19, 02:50:48 πμ 2006  
georgia m. said...

@andy:

Λίγα είναι τα 10 χρόνια.Βάλτε κάτι παραπάνω.Μάλλον όμως το χρειάζεστε το υπόγειο.Από εκεί θα οργανώνετε τα επόμενα βήματά σας.Για σκεφτείτε το...
:)

Τετ Απρ 19, 02:54:43 πμ 2006  
aphrodite said...

Δε με βλέπω να μου κληρώνει, μωρά ξυπνάνε-κοιμούνται οπότε... Raincheck καλά μου παιδιά!

Σας αφήνω με 2 ανεκδοτάκια,


1. John says, "The good news is Christ is risen."

Peter says, "That's great! But, what's the bad news?"

John, looking around, says, "He's pretty pissed about last Friday."2. A rabbit broke free from the laboratory where he had been born and brought up. As he scurried away from the fencing of the compound, he felt grass under his little feet and saw the dawn breaking for the first time in his life. "Wow, this is great," he thought.

It wasn't long before he came to a hedge and, after squeezing under it he saw a wonderful sight: lots of other bunny rabbits, all free and nibbling at the lush grass.


"Hey," he called. "I'm a rabbit from the laboratory and I've just escaped. Are you wild rabbits?"


"Yes. Come and join us," they cried.


Our friend hopped over to them and started eating the grass. It tasted so good. "What else do you wild rabbits do?" he asked.


"Well," one of them said. "You see that field there? It's got carrots and growing in it. We eat them."


This, he couldn't resist and he spent the next hour eating the most succulent carrots and lettuce. They were wonderful.


"Is there anything else you guys do?" he asked.


One of the other rabbits came a bit closer to him and spoke softly. "There's one other thing you must try. You see those rabbits there," he said, pointing to the far corner of the field. "They're girls. We have sex with them. Go and try it."


Well, our friend spent the rest of the morning screwing his little heart out until, completely worn out, he staggered back over to the guys. "That was fantastic," he panted.


"So are you going to live with us then?" one of them asked.

"I'm sorry, I had a great time but I can't."

The wild rabbits all stared at him, a bit surprised. "Why? We thought you liked it here."

"I do," our friend replied. "But I MUST get back to the laboratory. I'm dying for a cigarette."

Ετσι, να δένουμε τα posts μεταξύ τους... Πάω κι εγώ (λέμε τώρα!) κι αν καταφέρω να κοιμηθώ καθόλου, θα φέρνω στον ύπνο μου μαντήλια, πολλά μεγάλα μεταξωτά μαντήλια (να πνίξω κανέναν άραγε?)
(-Χ

Τετ Απρ 19, 02:56:20 πμ 2006  
georgia m. said...

@andy:
Ελλείψει ποντικού απόψε,λέω να τον κάνω εγώ.Να σας βοηθήσω και στο σκάψιμο του τούνελ.

Τετ Απρ 19, 02:56:20 πμ 2006  
georgia m. said...

Έχω την εντύπωση ότι αύριο ο οικοδεσπότης θα με στείλει να κάνω παρέα με τον "σαλτάρω"...Αν και έχω δικαίωμα για κίτρινη κάρτα πριν την κόκκινη...Αλήθεια,εσάς σας λείπει ο σαλτάρω;Σε μένα ναι.Και δεν μου άρεσε που "εκδιώχθηκε",αν και ορισμένες φορές τα σχόλιά του ήταν κάπως - πώς να το πω ευγενικά; - περίεργα.

Τετ Απρ 19, 03:02:19 πμ 2006  
georgia m. said...

@Andy:
Δεν πιστεύω να ξεχάσατε τους καλούς σας τρόπους μέσα στην απομόνωση!Φύγατε και δεν μας στείλατε μια καληνύχτα;
:)

@προς αυτούς που μέσα τους λειτουργεί ακομα το μυστήριο και το θαύμα -

αγνωστικιστές,άθεοι,ορθολογιστές,σκοταδιστές και λοιποί παρόμοιοι,δεν χρειάζεται να διαβάσετε το παρακάτω μήνυμα:
Μην ξεχάσετε σήμερα το απόγευμα το Μεγάλο Ευχέλαιο στην εκκλησία.

Καλή νύχτα σε όλους.

Τετ Απρ 19, 03:14:59 πμ 2006  
harry reloaded said...

Ξυπναμε για..,μπαινουμε στο μπλογκ & τρωμε στη μαπα 2 κρυα ανεκδοτα,καλυτερα curfew...

Τετ Απρ 19, 03:15:13 πμ 2006  
georgia m. said...

@harry:

Με τον καλό λόγο πάντα,εσείς!

Τετ Απρ 19, 03:17:30 πμ 2006  
andy dufresne said...

@georgia m.,
Όταν chat-άρουμε στο ξενυχτάδικό του, δεν chat-ίζεται και τόσο.

@aphrodite,
μ'έχεις μπερδέψει με τα ωράριά σου, πότε κοιμάσαι αν κοιμάσαι ποτέ;

@harry, εσύ κι ο πυργοδεσπότης ξυπνάτε για πιπί και ρίχνετε και μια βόλτα στο blog. Προχωρημένη η περίπτωσή σας.

Κουράστηκα να σκάβω απόψε, πάω να την πέσω κι εγώ, ας αφήσουμε χώρο για την επόμενη βάρδια.

Καληνύχτα κι από μένα παιδιά.

Τετ Απρ 19, 03:19:37 πμ 2006  
georgia m. said...

@andy:
Put the αξίνα down slowly! - γι απόψε τουλάχιστον.
Οι υπόλοιποι τραβήξτε γρήγορα τα καζανάκια και μπείτε πάλι μέσα στα σκεπάσματα - τέρμα το πιπί,αύριο πάλι.
Σειρά του Μickey τώρα - αν μας ακούσει και ξυπνήσει.

Τετ Απρ 19, 03:22:33 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ξυπνησα και εγω,δεν έχω υπνο....georgia m αν εισαι ακόμα εδώ σου εχω μια ερωτηση

Τετ Απρ 19, 03:23:52 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

go on!Ρίξτην.

Τετ Απρ 19, 03:25:22 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

Αν προκειται η ερώτηση να έχει σχέση με κάποιο απόσπασμα από τα βιβλία του ΝΔ που τυχόν ψάχνεις,μισό λεπτό να ανασυντάξω τον υπολογιστή του μυαλού μου.

:)

Τετ Απρ 19, 03:27:33 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Δεν προκειται για αποσπασμα :-}

Eιναι για ένα σχολιο σου

Τετ Απρ 19, 03:30:45 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

OK - περιμένω.

Τετ Απρ 19, 03:31:58 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ηθελα καιρο να το ρωτησω,στο POST για τη sei shinagon γραφεις

<< Απρόσμενες ευτυχίες:
-να έχω έναν άνθρωπο φίλο,που να τον ονομάζω μέσα μου ''πατέρα''και αυτό να μου δίνει φτερά.
-να ξεπερνάω τον εαυτό μου και τις όποιες δυσκολίες κάθε μέρα,από τότε που συνειδητοποίησα το πρώτο και να βλέπω τη ζωή πιο όμορφη απ όσο ίσως είναι.
-να μπορώ να του το λέω ενώ ζούμε και οι δύο. >>

Τετ Απρ 19, 03:32:59 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

Ναι,το θυμάμαι πολύ καλά.Τι ακριβώς θα ήθελες να μάθεις πάνω σε αυτό;

Τετ Απρ 19, 03:35:07 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Οταν το ειδα νομισα οτι το γραφεις για τον Ν.Δ.
Και αυτο το λέω γιατι εχω καταλάβει ποσο πολυ αγάπη έχεις για αυτόν.Γιατι το έχω νιωσει και εγώ,μερικα κείμενα του μου εχουν σταθει πατρικα,με μεγάλη στοργη.

Βέβαια μπορει να κάνω λάθος εντελώς

Τετ Απρ 19, 03:36:09 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos

Τάκη,είσαι μια παρουσία που έχω προσέξει και συμπαθήσει πολύ μέσα σε αυτό το blog.Όμως δυστυχώς μας διαβάζουν ή θα μας διαβάσουν εκατοντάδες μάτια αύριο το πρωί και έτσι δεν μπορώ να νιώσω ελεύθερη να σου μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν μας συνδέει κάποιος δεσμός αίματος.Κάποτε θέλησα να τον είχα πατέρα και του το είπα αλλά εκείνος φοβήθηκε κάπως και "απομακρύνθηκε"με διάφορους τρόπους.Μπορεί να μην ήμουν το παιδί που είχε ονειρευτεί!Με βοήθησε πολύ στη ζωή μου με την παρουσία του και τον αγάπησα πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα - αν υπάρχουν τέτοια.Ίσως να φοβήθηκε την τόση αγάπη μου - εκ των υστέρων κατάλαβα την στάση του.
Θα τον θυμάμαι πάντα και θα τον έχω στην καρδιά μου.
Περισσότερα δεν μπορώ να σου πω.

Τετ Απρ 19, 03:45:33 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

Κι όσο γι αυτό που γράφεις για τον ΝΔ,ναι,η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει και μάλιστα πολλές φορές όλα του τα βιβλία,γι αυτό και θυμαμαι απέξω τα περισσότερα αποσπάσματα που κατά καιρούς παραθέτω.

Τετ Απρ 19, 03:49:21 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες εστω και αυτο μαζι μου....σαν ενδειξη ευγνωμοσύνης και συμπαθειας θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ κάτι μαζι σου μιας και ξέρω ότι αγαπας το μονογραμμα....

Τετ Απρ 19, 03:50:33 πμ 2006  
back to the future said...

Πρόκειται για την πιο μπάσταρδη και έντονη σχέση μπλογκ-σχόλια που έχω διαβάσει. Σοβαρό, ανατρεπτκό, εκπληκτικά γελοίο(ειδικά εξαιτίας του τύπου με τις κουφές εθνικοφυλετικές αναλύσεις ασχέτως θέματος!!!), ρηξικέλευθο, ερωτικό, σεξουαλικώς διεστραμμένο, βαθυστόχαστο, ρηχό, ανήσυχο, ακοίμητο, σοβαροφανές, ξεχωριστό και καμιά φορά πρωτοπόρο.

Συνεχίστε!

Τετ Απρ 19, 03:51:15 πμ 2006  
georgia m. said...

Περιμένω και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τετ Απρ 19, 03:51:49 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ημουνα σιγουρος οτι τα έχεις διαβάσει όλα και πολλες φορές,φαίνεται απο τον τροπο που γράφεις εδω η αγαπη σου για αυτον.Και εγω τα έχω πολυδιαβάσει όλα { εκτος απο 2 που δεν μπορω να βρω } ...

Α ,είμαι σίγουρος οτι οι γνωστοι σου θα σε πειράζουν για το ποσο αγαπας τον Ν.Δ.Εμενα πάντως αρκετα,τους έχω << πρήξει >> με φωτοτυπιες απο διαφορα κειμενα του.Φαντάζομαι και εσύ τον έχεις διαδώσει σε γνωστους...

Τετ Απρ 19, 03:55:46 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Γραφω,wait minutes

Τετ Απρ 19, 03:57:20 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

Δεν χρειάζεται να τον..."διαδώσω",όπως λες!

Ένα από τα βιβλία του που δεν θα μπορείς να βρεις είναι,υποθέτω,το "Κι εσείς,διαφημιστής,Γιόχαν Σεμπάστιαν";

Τετ Απρ 19, 03:59:43 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

Take your time.

Τετ Απρ 19, 04:02:51 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

H προσγείωση απο τον έντονα ρομαντικο μου κόσμο ήρθε πριν χρόνια.....με έναν ανεκπληρωτο έρωτα.Κεραυνοβόλο.....δεν θα μπω σε λεπτομερειες ,θα αναφερθω στο μέρος που σχετίζεται με το μονογραμμα....

Ηταν μια βραδια Μαιου,μπαινω στο αμαξι και πάω στο αμφιθέατρο που την επόμενη θα έκανε μάθημα η κοπελα.Κόβω γύρω στα 150 λουλουδια απο τον κήπο της σχολης και αφήνω ένα σε κάθε έδρανο { δεν ήξερα που θα κάτσει } ....Μετα γράφω σττον πίνακα ένα αγαπημένο αποσπασμα του μονογράμματος μαζι με μια αφιερωση που μονο αυτη θα καταλάβαινε σε ποιον προοριζόταν.Ξαναγράφω όλα αυτά και σε ένα πανο στην είσοδο του αμφιθεατρου....Μετα όταν τελειωσαν όλα αυτά έκανα ένα λυτρωτικο τσιγάρο μεταμεσονυχτιο κάτω απο το φως των αστεριων....και το πιστευεις,για πρωτη φορα ένιωθα τοσο απολυτα ζωντανος,κοντευα να σπάσω....

Ο έρωτας αυτός δεν εκπληρώθηκε ποτε αλλα ένιωσα περηφανος γιατι τον υπερασπιστηκα όσο μπορούσα.Διαβασε το αηδόνι και το τριαντάφυλλο του wilde,νομιζω πως το αηδόνι μπορει να είναι ήσυχος,υπήρξα σωστός εραστης

Τετ Απρ 19, 04:05:39 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Δεν ξέρω γιατι 4το πρωι ήθελα να το εξομολογηθω αυτο....ξερεις είμαστε αδύναμοι μπροστα στον ερωτα.Φοβάμαι,θέλω να μου δώσεις μια αγκαλια,έστω και διαδυκτιακα

Τετ Απρ 19, 04:09:07 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

Διαβάζοντας τα λόγια σου,θυμήθηκα έναν αγαπημένο στίχο του ποιητή:
"Έτσι σ έχω κοιτάξει που μου αρκεί,ο χρόνος όλος να χει αθωωθεί".
Σ ευχαριστώ πολύ(και εκ μέρους των υπολοίπων)που θέλησες να μοιραστείς αυτό.
ΟΜΩΣ...επειδή μάλλον καραδοκούν αρκετοί για να μας προσγειώσουν ανώμαλα με καμιά επίπληξη(!),σου αφήνω μια ηλεκτρονική διεύθυνση σε περίπτωση που θα ήθελες να γράψεις κατι
eclore69@yahoo.gr

Προειδοποίηση:μην τολμήσει κανείς "έξυπνος"να πειράξει τον ευαίσθητο Τάκη και να μας πει τίποτε αηδίες,τον έφαγα!
Ευχαριστώ.

Τετ Απρ 19, 04:15:19 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

Όσες αγκαλιές θέλεις!(τώρα είναι που θα μας κράξουν όλοι!)
Όλοι φοβόμαστε,Τάκη,στον έρωτα.Και είμαστε πολλές φορές αδύναμοι.
Πόσων ετών είσαι;

Τετ Απρ 19, 04:18:01 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ξερεις αυτο που ειπα για την διαδοση του Ν.Δ το ειπα διοτι δεν εμφανιζεται πολυ στην t.v και δυστυχώς πολλοι νέοι δεν τον ξέρουν....θα μου πεις εδω δεν ξέρουν ουτε τον goethe ή τον σαιξπηρ αλλα τι να πω...
Για παραδειγμα θα ήθελα ολοι οι άνθρωποι να γνωριζαν το υπεροχο << το ποτε και το πουθενα >> ώστε όταν αντιμετωπισουν μια απώλεια να έχουν κάτι να τους γλυκάνει την ψυχή,ένα στηριγμα,ένα κάτι,μια αισθηση οτι και άλλος πέρασε τα ιδια μονοπατια

Τετ Απρ 19, 04:23:33 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

Το Ποτέ και το Πουθενά αρέσει και σε μένα πολύ και μου φέρνει δάκρυα κάθε φορά που το (ξανα)διαβάζω.

Τετ Απρ 19, 04:26:52 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Στην << προειδοποιηση >> θα πω πως η ευαισθησια έχει αιχμηρα αγκάθια και υπερασπίζεται τον εαυτο της......2

22 γεωργια μου

Τετ Απρ 19, 04:27:41 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis

Ναι,πολύ σωστά για την προειδοποίηση!
Το ότι (δεν) δείχνουμε τα δόντια μας,όταν χρειάζεται,δεν σημαινει ότι δεν έχουμε κιόλας!

Τετ Απρ 19, 04:31:09 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Πες μου με λιγα λογια,τι είναι για εσενα αυτο το Blog?

Τετ Απρ 19, 04:36:35 πμ 2006  
georgia m. said...

Aχ,βρε Τάκη μου,δεν συνεχίζουμε την όμορφη κουβέντα μας από την διεύθυνση που σου έδωσα;
Μη νομίσεις πως δεν θέλω να απαντήσω - το αντίθετο!
Αλλά νομίζω πως κάνουμε κατάχρηση του χώρου που μας φιλοξενεί και ως μεγαλύτερη(να με ακούς,παιδί μου!)οφείλω να στο πω.
Εγώ λέω να πούμε τώρα καληνύχτα(πρέπει να ξυπνήσω στις 07.00!!)και να μου γράψεις αν θέλεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση που σου έδωσα παραπάνω για να πούμε αύριο ό,τι θέλεις(θα σου απαντήσω μέσω εμαιλ - στο υπόσχομαι).

Τετ Απρ 19, 04:41:16 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

<< o κύκλος των χαμένων ποιητών >> μια ταινια που ο Ν.Δ δεν πολυσυμπαθει είχε μια ωραία σκηνη που περιγράφει πως νιώθω αρκετες φορες όταν μπαίνω εδω μέσα.Μιλάω για τη σκηνη που οι φοιτητες κρυφα,κτατώντας φακούς,διέσχιζαν το δάσος για να βρεθούν σε μια σπηλιά οπου είχαν οργανώσει μια μκρη κοινωνια.Ετσι νιώθω πολλες φορες το ΒLOG.Σαν μια παράληλη κοινωνια,έναν τόπο να εκφράζομαι και να ακουω αποψεις,ένα τοπο ποιητικο αλλα και έντονο πραγματικο,ένα δικο μου τόπο,μια νησιδα επικοινωνιας που πολλες φορες μου δίνει μια αγκαλια σαν της γεωργιας σήμερα.

Τετ Απρ 19, 04:43:02 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Εχεις δικιο,κανουμε καταχρηση,ζητω συγγνωμη απο τον Ν.Δ αν το παρατραβηξα.....λοιπον σε αυχαριστω γεωργια και καληνυχτα,να εισαι καλα

Τετ Απρ 19, 04:44:27 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos

Ο κύκλος των Χαμένων Ποιητών εμένα μου άρεσε για κάποιους λόγους και είχα ταυτιστεί τότε,με το παιδί που αυτοκτόνησε - τώρα δεν θα το έκανα αυτό.

Η αγκαλιά ήταν διαδικτυακή - άρα κρύα σε σχέση με την "ζωντανή" - αλλά αν πιστεύεις ότι σε ζέστανε κάπως, τότε άξιζε.Σε ευχαριστώ κι εγώ πάντως.
:)

Τετ Απρ 19, 04:48:29 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis vassilopoulos:

Ο ΝΔ εύχομαι και ελπίζω να δείξει κατανόηση - νομίζω πως ήμαστε ανθρώπινοι και δεν κάναμε κανένα κακό.
Καληνύχτα και σε σένα και σε όλους!
Mickey,είναι η ώρα για την σκυταλοδρομία!Ξύπνα να πιάσεις πρωϊνή βάρδια!
:)

Τετ Απρ 19, 04:51:49 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Kαι εγώ θέλω να πιστευω θα δείξει κατανόηση
Μερικα βράδια δεν έχουμε τιποτα,και εστω μια διαδυκτιακή αγκαλια μας γεμιζει απέραντο φως.Παντως ζητω ξανα συγγνώμη,παρασύρθηκα από τα συναισθήματα…..

Τετ Απρ 19, 04:58:47 πμ 2006  
georgia m. said...

@takis

Έχεις τον παππού που ζει για σένα,όπως έγραφες τις προάλλες - μην το ξεχνάς!

Τετ Απρ 19, 05:01:06 πμ 2006  
georgia m. said...

Καληνύχτα!
(παραδίδω οριστικά την σκυτάλη!)

Τετ Απρ 19, 05:04:46 πμ 2006  
georgia m. said...

Το ξύπνημα για πιπί φαίνεται πως είναι κολλητικό...Τι;Μόνο ο ΝΔ και ο (βρώμικος)Harry θα ξυπνάνε;!
:)
Απ ό,τι βλέπω όλα έχουν μείνει όπως τα αφήσαμε τα ξημερώματα με τον Τάκη.
Πάω να κουκουλωθώ πάλι κάτω από το πάπλωμα.
Υπογραφή:
blog addicted.

Καλημέρα σε όλους!
Υ.Γ:Για ξυπνήστε γρήγορα οι πρωϊνοί!

Τετ Απρ 19, 07:52:15 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

Απίθανο ολονύκτιο ντουέτο Γεωργίας και Τάκη...

Η αυλή των θαυμάτων έγινε αυτό το μπλογκ...

Τετ Απρ 19, 08:09:47 πμ 2006  
Cha. Giannakopoulos said...

Γεωργία, ακόμα πάπλωμα; είναι άνοιξη (έξω...)

[καθυστερημένη απάντηση]
Houlia said... "Με μετέφερες μ' αυτην την εικόνα. Εσκυψα το κεφάλι να αναπαράξω αυτή την εικόνα τής "απραξίας" μέσα μου. Αυτή τη δημιουργική εικόνα σου!"

Ας ήταν, τουλάχιστον, δημιουργική η εικόνα, γιατί η χθεσινή "απραξία" δεν ήταν καθόλου δημιουργική (κάπου διάβασα αυτές τις μέρες την έκφραση "ήσυχη απόγνωση" - μάλλον περί αυτού πρόκειται).

Γιατί τα ποιήματα δεν έρχονται όταν τα θες, δεν έρχονται όταν τα έχεις ανάγκη, όταν είσαι θυμωμένος, απελπισμένος, όταν είσαι τρομοκρατημένος και νομίζεις πως λίγες λέξεις θα σ' έσωζαν - έρχονται όταν πια είναι αργά για ποιήματα και τέτοια.

Τάκη, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, καλημέρα.

Τετ Απρ 19, 08:20:56 πμ 2006  
georgia m. said...

@cha.giannakopoulos

Ανοιξιάτικο,λεπτό είναι το πάπλωμα,Μπάμπη!
Σου γράφω τώρα εμαιλ.Θα το λάβεις σε λίγο.
Καλώς ήρθες και από μένα!

Τετ Απρ 19, 08:24:47 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Cha. Giannakopoulos said...
"Γιατί τα ποιήματα δεν έρχονται όταν τα θες, δεν έρχονται όταν τα έχεις ανάγκη..."

κι όμως, ενίοτε, έρχονται. Και μπορούν να σε σώσουν... τα ποιήματα των άλλων - συχνά και τα δικά σου.

Μιλάω από πείρα. Και για να εμψυχώσω έναν από τους παλιούς φίλους του blog που μας έλειψε.

Τετ Απρ 19, 08:54:16 πμ 2006  
heinz said...

Aαααα, ώστε γι' αυτό στριφογύριζα όλη νύχτα....
Ήταν η φασαρία από το πάρτυ!

Καλημέρα @all!

Τετ Απρ 19, 09:13:38 πμ 2006  
harry reloaded said...

Η πρωτη φροντιδα το πρωι & η τελευταια το βραδυ,κατι σαν σμυρνεικο...ικυοπμιστ...Το μυστικο για επιτυχημενο μπλογκ & επιτυχημενο γαμο...Διαβασα & το νυχτερινο μελοδραμα & μου 'ρθε να κλαυσω...Αηνε...κλαηνε ναχτντραμα. Μαστουρμπ*ρεν νιχτ γκουτ,σεξ γκουτ...Ξεχασαμε να σχολιασουμε οτι χτες ηταν των 10 παρθενων. Δεν γιορταζε κανενας...Εδω πολλοι δεν εχουν παει ουτε με 1...

Τετ Απρ 19, 09:21:16 πμ 2006  
georgia m. said...

@harry reloaded:

Αυτό το "ικύοπμιστ",εμφανισθέν δις στα πρόσφατα σχόλιά σας,είναι ένας συνδυασμός του ΙΚΕΑ μαζί με mist;
Ξέρω τι θα πείτε...κρύο αυτό που είπα.Αλλά,ξαφνικά,σας έπιασαν οι ντροπές(δεν φημίζεστε για τέτοιος)και γράφετε ανάποδα τις λέξεις;!
Πάντως,από ωραία σμυρνέικα μόνο μπουρεκάκια και σουτζουκάκια με κύμινο ήξερα,εγώ,η μικρή,αθώα και άπειρη...Τώρα εσείς μου τα ανατρέπετε όλα και μου λέτε ότι υπάρχουν και καλά αικύοπμιστ - πώς να μπει κανείς σε δίαιτα έτσι;,αναρωτιέμαι(Μεγαλοβδομαδιάτικο...)
:)

Τετ Απρ 19, 09:30:35 πμ 2006  
aphrodite said...

@paragrafos,

ευτυχώς που μάλλον σε πήρε ο ύπνος νωρίς χτες, εδώ έγινε... το "παραγνωριστήκαμε - ο-έ-ο"!

@harry μου,

πρέπει να είσαι πολύ ωραία παρέα πριν κοιμηθείς κι όταν ξυπνάς, ε?
(-D

Πώς δεν γιόρταζαν καλέ, μαζί με τις ορίγκιναλ, και οι κατηγορίας "Ξ.Π." (οι ξαναγεννημένες για!)

Κι όσο για τα jokes, αν τα έπιανες εσύ, πραγματικά θα ανησυχούσα!
:-)

@georgia, takis,

τη χρειαζόμασταν αυτή την "βαθειά" ανεμελιά (οξύμωρον, αλλά κάπως έτσι μου φάνηκε!)

@andy,

η σχέση μου με τον ύπνο είναι εντελώς γκομενική, τον έχω απόλυτη ανάγκη, δε ζω χωρίς αυτόν, αν με αφήσεις μπορώ κάλλιστα να εξασκώ το σπορ 15 ώρες/ημέρα, αλλά με το τρέξιμο που ρίχνω για όλους εδώ μέσα (κι έξω δηλαδή), ανάθεμα κι αν τον βλέπω πάνω από 3-4 ωρίτσες - κι αυτό χωρίς καφέ (δε μου φτάνουν όλα, κάνω και ομοιοπαθητική και απαγορεύεται) και χωρίς αμφεταμίνες... Οπότε είμαι εντός, εντός και επί τα αυτά, γι'αυτό και σε μπερδεύω με τα ωράριά μου...

Τετ Απρ 19, 09:42:00 πμ 2006  
aphrodite said...

@takis, 4:05,

καταπληκτική κίνηση - αν δεν απέδωσε κι αυτό... τι αν πω, μερικές από μας πραγματικά θέλουν φροντιστήριο! (Εγώ θα την είχα βάλει να τα φάει τα λουλούδια στο τέλος!)
(-(

Τετ Απρ 19, 09:48:04 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

Νίκο μήπως να ιδρύσουμε θρησκεία;

Οι πιστοί έχουν συσπειρωθεί,ο λόγος του κυρίου διαδίδεται,
η διαστρέβλωση με τα χρόνια είναι εξασφαλισμένη.

Ο andy θα αναλάβει να επιλέξει τους 12 αποστόλους.

Τετ Απρ 19, 09:51:22 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Yosemite Sam said...
Νίκο μήπως να ιδρύσουμε θρησκεία;

Aπαπα - έχω και πόνους στη μέση - ούτε να κουβάλησω τον Σταυρό δεν θα μπορούσα!

Τετ Απρ 19, 09:55:29 πμ 2006  
sizenagir said...

Συγνώμη που σας τάραξα. Χαίρομαι τουλάχιστον που κάποιοι ασθάνθηκαν την ανάγκη να δικαιολογηθούν. Κι εγώ την ίδια ανάγκη ασθάνομαι, την ανάγκη να δικαιολογηθώ. Μόνο που δεν τα καταφέρνω γιατί ποτέ μου δεν αντέδρασα.
Καλύτερα βλάκας και ευτυχισμένος παρά έξυπνος και δυστυχισμένος (ή μήπως είναι αντίστροφα)?

Τετ Απρ 19, 09:55:48 πμ 2006  
Houlia said...

Cha. Giannakopoulos said...

Ας ήταν, τουλάχιστον, δημιουργική η εικόνα, γιατί η χθεσινή "απραξία" δεν ήταν καθόλου δημιουργική (κάπου διάβασα αυτές τις μέρες την έκφραση "ήσυχη απόγνωση" - μάλλον περί αυτού πρόκειται).

Γι αυτήν ακριβώς την ήσυχη απόγνωση σου μιλάω κι εγω. Γιατί και οι πιο άτονες κι αχρωμάτιστες ώρες μας... μας επιφυλάσσουν λίγη σοφία στο μελλον. Δεν χρειάζεται να τις ξορκίζουμε αλλά ν ακουμπάμε πάνω τους με υπομονή...Γιατί η "ποίηση" έρχεται μέσα απ αυτές(όταν τίς έχουμε τιμήσει).Welcome!

Τετ Απρ 19, 10:02:18 πμ 2006  
the resident said...

Μια σύντομη απάντηση: Ποτέ δεν κόλλησα στον εαυτό μου την ταμπέλα του προοδευτικού.Eίμαι αυτό που είμαι, και το οποίο μπορεί και να αλλάξει.. Aυτό που ήθελα να πω παραπάνω ,είναι ότι το επτανησιακό στοιχείο στο συγκεκριμένο νησί, αλλοτριώθηκε από την έλευση "αρκούδων".

Τετ Απρ 19, 10:03:40 πμ 2006  
Yosemite Sam said...

Είπες κύριε:

Aπαπα - έχω και πόνους στη μέση - ούτε να κουβάλησω τον Σταυρό δεν θα μπορούσα!

Αμάν πια!

Μια ζωή αντιήρωας! (Για να μην πω τίποτε χειρότερο οπως ας πουμε ρίψασπις)

Μου θυμίζεις το σοφό στίχο του μεγάλου λαικού ποιητή σάκη μπουλά:

Και θαύμαζε ο πατέρας μου το μποτσαρή και άντε να τη βγάλω τώρα καθαρή..

Τετ Απρ 19, 10:21:09 πμ 2006  
efhmeros said...

Yosemite Sam said...
Νίκο μήπως να ιδρύσουμε θρησκεία;

Aπαπα - έχω και πόνους στη μέση - ούτε να κουβάλησω τον Σταυρό δεν θα μπορούσα!

Πριν ξεκινήσετε πάρτε ένα Ponstan!

Τετ Απρ 19, 10:40:05 πμ 2006  
maika said...

@aphrodite 6.44μμ
..πω πω γέλιο... να κολυμπάνε τα στρίνγκς στις φακές στο πάτωμα, η χύτρα δεμένη με τις χειροπέδες στο χέρι του Τεκνού...γύρω γύρω αστυνομία κι εσύ να πρέπει να τους πείσεις πως τον ξέρεις τον ένοχο , πως είναι καλό παιδί και τίμιο και....
Καλά δεν είναι μόνο που τα γράφεις ωραία,πρέπει να σου συμβαίνουν και τα απίθανα...

Τετ Απρ 19, 10:42:17 πμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Yosemite Sam Νίκο μήπως να ιδρύσουμε θρησκεία;

θρησκεία είνα εύκολο να ιδρύσει κανείς και όχι τόσο επικερδές όπως παλια. Η μόδα της ίδρυσης θρησκείων έκλεισε περί τα τέλη της δεκαετίας του 60. Άλλωστε σε λίγα χρόνια όλοι σαιεντολόγοι θα είμαστε.

Το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις έθνος.

Τετ Απρ 19, 10:49:48 πμ 2006  
aphrodite said...

@maika,

Ειδικά χριστούγεννα-πάσχα και γενικώς ημέρες με πολλούς μάρτυρες, με το που άρχεται η συνεδρίαση της "Σπαζοπλακίτιδας", το πρώτο όνομα που κληρώνεται είναι το δικό μου! Μονίμως!

Το να γίνομαι ρόμπα μπροστά σε ολοένα κι αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων τείνει να γίνει συνήθεια πλέον!

(Θα μου πεις, τα Τεκνά έχουν 2-μηνη όλη κι όλη εγγύηση, τι να περιμένω η γυναίκα, δια βίου σοβαρή απόδοση?)
:-)

Τετ Απρ 19, 11:02:45 πμ 2006  
Houlia said...

Afro-δύτη
Φλας μου ήρθε και μπήκα να στο πω. bonding, όψεις, πορσελάνες?!!
Yes my dear...θα έχουμε να πούμε πολλά στη φλοκάτη (ή στο πάτωμα-no problem, αν έχει προλάβει να την αποσύρει ο gatos)
Η συνγάτησά σου

Τετ Απρ 19, 11:05:00 πμ 2006  
maika said...

@aphrodite
..το νου σου..έρχεται πάσχα και άρχεται η συνεδρίαση...

Μην ανησυχείς όμως... δεν είσαι μόνη... είμαστε κι άλλοι εδώ έξω...
Μόλις μας χρειαστείς (που δεν το νομίζω γιατί τα καταφέρνεις και μόνη σου μια χαρά..)σφύρα να έρθουμε.. θα μας γνωρίσεις από τη ρόμπα!!

Τετ Απρ 19, 11:22:48 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Βοήθεια! Οι γυναίκες έκαναν κατάληψη στο μπλογκ!

Τετ Απρ 19, 11:39:21 πμ 2006  
aphrodite said...

@ΝΔ,


Ε, σας πήρε 4 μήνες,αλλά στο τέλος τα καταφέρατε! Τίγκα στις γυναίκες ακόμη και διαδικτυακά!

(-D

Τετ Απρ 19, 11:43:56 πμ 2006  
maika said...

@ΝΔ
...σα να μη το λέτε και πολύ δυνατά αυτό το βοήθεια...

Τετ Απρ 19, 12:05:36 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Αφού το post έχει ήδη απωλέσει τον προσανατολισμό του, νομίζω ότι δεν θα διαπράξω αδίκημα απευθυνόμενος στον τάκη το βασιλόπουλο.

Τάκη αυτό που έκανες με τα λουλούδια στο αμφιθέατρο ήταν δίκοπο μαχαίρι.

Οι γυναίκες ειναι πολύ περίεργα ζώα.

Μέρος του παραλογισμού που εμπεριέχεται στον ψυχισμό τους αποτυπώνεται και στον παρακάτω στίχο (Ολο στιχάκια είμαι σήμερα):

Σούζα όμως τον εθέλω το λεβέντη που αγαπώ.

Και σούζα και λεβέντης.

Με πιάνεις;

Τετ Απρ 19, 12:10:45 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

excouse me French, αλλά γαμ.... τα ταχυδρομεία!

Δεν υπάρχει χειρότερη υπηρεσία στη γραικία - με εκνεύρισαν αφάνταστα

έναν κοϊζούμι χρειαζόμαστε να τα εξ-ιαπωνίσει

Τετ Απρ 19, 12:15:51 μμ 2006  
mickey said...

This post has been removed by the author.

Τετ Απρ 19, 12:27:47 μμ 2006  
paragrafos said...

aphrodite said...
@paragrafos,

ευτυχώς που μάλλον σε πήρε ο ύπνος νωρίς χτες, εδώ έγινε... το "παραγνωριστήκαμε - ο-έ-ο"!
------------------

Έχουσι γνώσι οι φύλακες!

Ευτυχώς που έχω κι αυτές τις ανάσες χαράς και ξενγοισιάς και γλιτώνω κάπως από την αποπνικτική μελαγχολία του δικού μου ημερολογίου!

Αν και δεν εκπέμπω σε αυτές τις συχνότητες, ωστόσο πραγματικά τις χαίρομαι!

Με αγάπη

Παράγραφος

Τετ Απρ 19, 12:28:53 μμ 2006  
mickey said...

Καλημέρα σε όλους!

Μόλις τώρα κατάφερα να διαβάσω όλα τα σχόλια, αλλά βλέπω πως ξεσαλώνετε μια χαρά και χωρίς εμένα - και δεν εννοώ τη διακοσάρα φυσικά! BTW aphrodite, είδες που δεν είναι και τίποτα το συγκλονιστικό;

Καλά μου κοριτσάκια, αγάπες μου μεγάλες, τι ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή! Το blog ήδη γυναικοκρατείται. Καλά λέω εγώ ότι "οι γυναίκες θα κληρονομήσουν τη Γη" ;)

Υ.Γ. Ο μεταμεσονύκτιος "διάλογος" Γεωργίας-Τάκη ήταν όλα τα λεφτά!

Τετ Απρ 19, 12:32:11 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Καλά μου κοριτσάκια, αγάπες μου μεγάλες, τι ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή!

Αντε τώρα να του φας γυναίκα αυτού του τύπου.

Δάσκαλε προτείνω να συγκαλέσεις οικουμενική σύνοδο και να τον αποκηρύξουμε.

Τετ Απρ 19, 12:57:49 μμ 2006  
Αλέξανδρος said...

Yosemite Sam said...

'Οι γυναίκες ειναι πολύ περίεργα ζώα.'

είμαι σίγουρος πως όλες οι κυρίες θα νιώθουν κολακευμένες.

Τακή μην ακούς τους διαφημιστές, όχι οτι ξέρω δλδ, αλλά έχω την υποψία ότι τα σώματα δεν κερδίζονται με πλακάτ. Στον Έρωτα επικρατούν οι νόμοι του υποκόσμου...ο καθένας για την πάρτη του και ύπνος στην πολυθρόνα με το ένα μάτι ανοιχτό

Τετ Απρ 19, 12:58:09 μμ 2006  
MainMenu said...

to parapano comment tou Alexandrou parakalo na katoxyrothei ston MainMenu...mperdeythka me to palio mou nick...ftou, rezili egina:)

Τετ Απρ 19, 01:01:58 μμ 2006  
harry reloaded said...

Το ποστ βρηκε τη κλιση του,εγινε κουτσομπολοτσατ...Αντε να ζμπρωξουμε για 300 & να παμε για αλλαγη θεματος,αφου ειναι ανεφικτη η αλλαγη λαου...

Τετ Απρ 19, 01:09:56 μμ 2006  
apousia said...

@σαλτάρω στο κενό
Κάνοντας τότε εκείνη την αναθεματισμένη παρέμβασή μου,σπρώχτηκαν τα πράγματα στα άκρα,παρά τη δική μου θέληση.
Με την απόφαση του οικοδεσπότη,διαφώνησα εμφατικά στα τρία σχόλιά μου που ακολούθησαν.
Επειδή πολλοί εδώ σε αναζητούν και ίσως σωστά έχουν καταλάβει πως,πράγματι,είναι ''κάτι πιο βαθύ που σε λερώνει'',κι έτσι δεν φταις,αν διαβάζεις το blog,σε παρακαλώ να γυρίσεις!
Βάλε αν θες και όρους και αν ένας από αυτούς είναι να φύγω εγώ-αν και δεν νομίζω πως σε νοιάζει-δεκτός από τώρα.
Η δική μου παρουσία άλλωστε,είναι χλωμή και άτονη,μόνο παίρνω από το blog,δεν δίνω.
Ετσι κι αν φύγω,δεν θα χάσει''η Βενετιά βελόνι''.
Σαλτάρω στο κενό,γύρνα στο σχολιασμό σου!

Τετ Απρ 19, 01:12:19 μμ 2006  
mickey said...

Δεν έχω να πω πολλά για το Πάσχα, αλλά για μένα η Μεγάλη Τρίτη είναι η ημέρα (και κυρίως η βραδιά) της γυναίκας! Όχι εκείνης που θέλησε να τιμήσει τον Ιησού με τις περιποιήσεις της υπό το αυστηρό και υποκριτικό βλέμμα των "καθωσπρέπει" ανδρών ούτε της μοναχής Κασσιανής που έγραψε το γνωστό τροπάριο.

Δυστυχώς, μπορεί να ακουστώ δυσάρεστος σε ένα "ευχάριστο" post, αλλά με το τροπάριο αυτό, η γυναίκα ντρέπεται για αυτό που είναι και υποβαθμίζει το ρόλο της σε "σκεύος ηδονής" και όργανο του διαβόλου. Και ποιες είναι δηλαδή οι "πολλές αμαρτίες" στις οποίες "περιέπεσε"; Σεξ, σεξ και πάλι σεξ! Όταν το κάνουν οι άντρες είναι θεάρεστο, όταν το κάνουν οι γυναίκες είναι "οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος, έρως της αμαρτίας". Λες και κάνουν το χειρότερο κακό!

Ήταν άραγε ιδέα μου ή όποτε ανέβαινα στο ψαλτήρι για να κρατήσω ίσο στους μεγαλύτερους, διέκρινα το μάτι τους να γυαλίζει, όταν έψαλαν τις "απαγορευμένες λέξεις"; Ιδού το νόημα για τη γυναίκα: Να την κάνουμε ότι θέλουμε, να βγάζουμε τη "φούρια" μας και μετά, ως "ευυπόληπτοι πολίτες" να την καταδικάζουμε ως "πόρνη" και "αμαρτωλή". Άλλωστε πάντα οι γυναίκες που ζούσαν ελεύθερα τον έρωτα (με ή χωρίς αμοιβή) ήταν οι πιο ποθητές, αλλά και οι πιο περιθωριοποιημένες στις χριστιανικές κοινωνίες (εξαιρούνται ίσως οι βαθύπλουτες εταίρες).

Κι όχι μόνο να απαιτούμε συγγνώμη και μεταμέλεια, αλλά και πλήρη υποταγή και εξευτελισμό ("καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας, αποσμήξω τούτους δε πάλιν, τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις") για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας εμείς οι "ανώτεροι" και "συμπονετικοί" άντρες που θα τη "συγχωρήσουμε" στο τέλος για τις "πολλές αμαρτίες" της. Εμείς βεβαίως μπορούμε να σκοτώσουμε, να κλέψουμε, να βιάσουμε (ειδικά σε περίοδο πολέμου), χωρίς ποτέ να χρειαστεί να "στιγματιστούμε" για τις δικές μας αμαρτίες (που ποτέ δεν είναι "πολλές"). Αλήθεια, όταν ακούτε τη λέξη "αμαρτία", τι σας έρχεται ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ στο μυαλό; Έτσι, για να βλέπουμε σε τι μοντέρνα και προοδευτική κοινωνία μεγαλώνουμε κι εμείς τον 21ο αιώνα!

Συγγνώμη για το άσχετο (αλλά "επίκαιρο") του σχολίου. Κάθε Μεγάλη Τρίτη (και όχι μόνο) θέλω να τιμώ τις γυναίκες - και δη τις "αμαρτωλές". Άλλωστε και ο οικοδεσπότης μας ήταν ο μόνος που τόλμησε σε ζωντανή εκπομπή της TV να τις υπερασπιστεί με ζωγραφισμένη την αληθινή αγάπη στο πρόσωπό του γι' αυτές, αντιμετωπίζοντας την "μήνι" ή έστω τη "συγκατάβαση" των "ανώτερων" κληρικών και λαϊκών πιστών (και μη). Ήταν και η πρώτη φορά που άκουσα το όνομα "Νίκος Δήμου" κι ας μην το θυμόμουν τα τελευταία χρόνια και τόσο καλά (μπορείτε να δείτε και σχετικό σχόλιό μου στο post sextus for sex, καθώς και την "επιβεβαίωσή" του). Ευτυχώς που σήμερα μπορούμε και μιλάμε άνετα για ...bonding ;)

Με πολλή αγάπη,

Ο ποντικούλης σας

Τετ Απρ 19, 01:18:37 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Mickey said ...Ήταν άραγε ιδέα μου ή όποτε ανέβαινα στο ψαλτήρι για να κρατήσω ίσο στους μεγαλύτερους, διέκρινα το μάτι τους να γυαλίζει, όταν έψαλαν τις "απαγορευμένες λέξεις";


Mickey εσύ ησουν που κατήγγειλες τον Καλλίνικο στα κανάλια;

Aν ναι, σε πια φάση βρίσκεται το ζήτμα;

Yπάρχει περίπτωση να τον ξυρίσει ο αρχιεπισκοπίξ;

Τετ Απρ 19, 01:27:34 μμ 2006  
mickey said...

@BadlyDrawnBoy (1:27 μμ)
Δεν έχω καμία σχέση με το θέμα. Αλλά και σένα σε βρίσκω ανενημέρωτο. Ο Καλλίνικος έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό λόγω ...ηλικίας. Ίσως και για να "κουκουκλωθεί" το ζήτημα (αν και νομίζω πως ήταν δημιούργημα των ΜΜΕ - δεν παίρνω θέση χωρίς στοιχεία).

Το "γυάλισμα του ματιού" δεν το ανέφερα για μένα που ανέβαινα στο ψαλτήρι (αν αυτό εννοούσες - στη δικιά μου ενορία δεν παρατηρήθηκε κανένα "κρούσμα"), αλλά για τις ίδιες τις λέξεις που τις έψαλαν με κάποια πονηριά και ίσως ...ηδονή (ειδικά εκείνο το "οίστρος ακολασίας"). Ίσως βέβαια και να είμαι προκατειλημμένος και να ήταν απλά ιδέα μου.

Ο πλήρης διαχωρισμός αρρένων και θηλέων στα κατηχητικά (ακόμα και για παντρεμένους) είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και οι πλέον αθώες λέξεις να γεννούν ...κουτοπονηριά και κρυφά χαμογελάκια (όπως στα παιδάκια του Δημοτικού όταν πρωτομαθαίνουν για σεξ και διάφορα άλλα).

Τετ Απρ 19, 01:43:19 μμ 2006  
harry reloaded said...

Συμβουλες προς ντροπαλους εραστες μεσονυκτιου,να μη ξοδευονται & σε λελουδια...Βημα πρωτο,καθοριζουμε την εθνολογικη καταγωγη του στοχου,απο επωνυμα πατερα-μανας,τοπο καταγωγης,φατσα,χαρακτηρα...Αν ειναι αρβανιτισσα ( πιθανοτητα 60% ),ειναι της υποτακτικης ψυχολογιας,θελει τον αντρα απο κατω. Μη πας με τουπε κατακτητη γιατι θα σπασεις τα μουτρα σου. Λαου-λαου,της προσκολλησεως & στο παρακαλεστο,να,σαν μερικους εδω μεσα που γλυφουν τον ΝΔ & πιανει,γιατι & αυτος ειναι αρβανιτης ( αν & αρνητης). Αν ειναι βλαχα,θελει αντρα κουβαλητη & γαμο,χρειαζεσαι οπωσδηποτε σταθερη δουλεια & να τα ακουμπας. Τα χωνεις σε δωρα & ταζεις...αρραβωνα. Αν ειναι τουρκοσπορη ( ποντια,μ/ασιατισσα),ειναι ψυχουλα,πηγαινεις οπως εισαι & αν γινουν τα κλικ & οι χημειες καλως,αλλιως ματαιοπονεις & εκτιθεσαι. Δεν θα κατσει. Αν ειναι 7νησια & τη πετυχεις σε οιστρο & σε παει,θα την παρεις " επι τοπου ",αμεσο ντηλιβερυ. Ουτε λεφτα,ουτε γαμοι,ουτε δηθεν. Αν σε παει,πηδας. Απαραβατος κανονας,να μη σε νοιωθει λιγουρι,στερημενο & ρεστο,γι' αυτο πριν κολλησεις ε γκομενα,πρεπει ηδη...να εχεις γκομενα. Κι αν πεσεις σε Σμυρνια,που να τιμαει τη Σμυρνη,τοτε...καλο ξημερωμα...

Τετ Απρ 19, 01:44:23 μμ 2006  
maika said...

@mickey

Μίκυ,Μίκυ
είσαι το καλύτερο ποντίκι!!!

Τουλάχιστον κάθε Μ.Τρίτη..

φιλικά

Τετ Απρ 19, 01:47:30 μμ 2006  
mickey said...

harry είσαι ...απίστευτος!!!

(εκτός κι αν όλα γίνονται για τα 300)

Τετ Απρ 19, 01:48:38 μμ 2006  
MainMenu said...

Harry με αυτο σου το κομμεντ περιεγραψες απολυτα την κατασταση...Εμπειρικα επαληθευεσαι εκατο τοις εκατο για μενα...αααα και για το ικουπμιστ και τις Σμυρνιες και για ολα. Εισαι μεγαλός λεμε...:)))

Τετ Απρ 19, 01:50:18 μμ 2006  
mickey said...

@maika (1:47 μμ):
Μόνο ...φιλικά; :(

Πολύ "πλατωνικές" σας βρίσκω :)

Τετ Απρ 19, 01:52:07 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

@badlydrawnboy...
Ποιος Καλλίνικος - πάει έφυγε!


@apousia τον σαλτάρω δεν το διώξατε εσείς - εγώ τον έδιωξα, όχι μόνο για την προσβολή του σε σας αλλά και στην Αφροδίτη και σε άλλους.

Αν θέλει να γράφει κανείς δεν τον εμποδίζει να φτιάξει δικό του blog - και όλοι οι νοσταλγοί του θα τον επισκεφθούν...

@maika το "βοήθεια!" ήταν έκφραση χαράς!

Τετ Απρ 19, 01:52:47 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Αμάν βρε Χάρυ - 1/4 είμαι (αν είμαι) αρβανίτης, 50% ιταλός και το άλλο τέταρτο άγνωστο. Τι κόλλημα είναι αυτό!

Τετ Απρ 19, 01:56:26 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Άντε ποντίκι!

Άλλο ένα!

Τετ Απρ 19, 01:57:23 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Στις κατοστάρες θα βάζω φάκα!

Τετ Απρ 19, 01:58:22 μμ 2006  
mickey said...

Τρουά ζερό ζερό ;)

Τετ Απρ 19, 01:58:40 μμ 2006  
mickey said...

Μπορεί να μην κατέχομεν την γαλλικήν, αλλά από τρακοσάρες έχουμε και κάποια εμπειρία, έτσι;

Τετ Απρ 19, 01:59:44 μμ 2006  
mickey said...

Πω πω! Πραγματικά σαν τη γάτα με το ποντίκι παίζουμε. Απίστευτο timing!

Ομολογώ ότι η σημερινή τρακοσάρα είχε και μια δόση τύχης. Να 'ναι καλά το Google, αν και στην πρώτη πεντακοσάρα μου τα 'κανε σαλάτα με το σχόλιο του alombar42. Στη δεύτερη, ως ...ιππότης, άφησα στη Γεωργία την τιμή. Στην τρίτη (όποτε δεηθώμεν) να είστε βέβαιοι ότι δε θα χαριστώ σε κανέναν ;)

Δον Γάτο, είμαστε παλιοί στο κουρμπέτι (από το 1928) και ξέρουμε από φάκες. Μάλλον πρέπει να βρεις κάτι πιο ...Hi Tech :))

Τετ Απρ 19, 02:05:36 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Αν ειναι 7νησια & τη πετυχεις σε οιστρο & σε παει,θα την παρεις " επι τοπου ",αμεσο ντηλιβερυ.

Οσοι πάτε διακοπές στα επτάνησα φέτος ετοιμαστείτε να γ...ε.

Τετ Απρ 19, 02:09:44 μμ 2006  
paragrafos said...

Στην Κύπρο την λέμε Αγία Εβδομάδα.

Στην Ελλάδα Μεγάλη Εβδομάδα.

Κι εδώ, Μεγάλη Εβδομάδα του κυρίου Χάρρυ!


Με αγάπη

Παράγραφος

Τετ Απρ 19, 02:13:54 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Φάκα όμως με Dolby 6.1 DTS αντί για τυρί - έ, είναι hi tech!

Τετ Απρ 19, 02:14:29 μμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

Είσαι άπαιχτος! Ενα δεν τόνισες στην όλη ιστορία του... καλού ξημερώματος, το οποίο και καταδεικνύει γιατί οι Σμυρνιές λέγονταν και παστρικές (από την πάστρα = καθαριότητα, άλλο που μετά πήρε άλλη χροιά), ότι και τον έχεις λεβέντη (διότι αλλιώς βαριέσαι), και τον έχεις σούζα (τουλάχιστον για "όσο", κι αν έχεις κέφια δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του, οπότε παραμένει σούζα) και δεν λερώνεις τίποτε, οπότε δεν έχεις να καθαρίζεις μετά....

Εχω να σου πω κι άλλα, όμως πρέπει να γίνει άλλο post, ακόμη πιο... ανοιξιάτικο! (E ρε και να έχει μπει κάνας σοβαρός ανθρωπος εδώ μ;eσα! Πρέπει να το... σηκώσουμε, το επίπεδο ντε! Γράφε, γράφε!)


Και για όποιον δεν κατάλαβε, ο Δον Ζουάν την σήμερον ημέρα είναι γένους θηλυκού (ΝΔ)

(-DDDDD

Τετ Απρ 19, 02:16:02 μμ 2006  
the resident said...

Yosemite Sam said...

"Οσοι πάτε διακοπές στα επτάνησα φέτος ετοιμαστείτε να γ...ε."

2:09 μμ


Άστο, οι κάτοικοι( the residents)των νησιών αυτών δεν αφήνουν περιθώρια γι άλλους

Τετ Απρ 19, 02:19:26 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Mickey said… “Ο πλήρης διαχωρισμός αρρένων και θηλέων στα κατηχητικά (ακόμα και για παντρεμένους)΄…”


Πάλι καλά είμαστε εδώ… Αυτό τον καιρό στις ΗΠΑ κάνει θραύση (του ‘χει κάνει πρόταση συνεργασίας και η Madonna) ένας Εβραίος ρέγγε μουσικός, ο οποίος ονομάζεται Matisyahu (δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην Ελλάδα το cd Toυ…). Aυτός πρόσφατα εισχώρησε σε μια εβραϊκή σέκτα, η οποία λέγεται Hasidic και απαγορευει οποιαδήποτε επαφή μεταξύ ανδρών και γυναικών – εξαιρούνται οι σύζυγοι βεβαίως. Για αυτό το λόγο, οι γκουρoύ της σέκτας του απαγόρεψαν να κάνει stage diving.

Προβληματισμένος επίσης είναι ο Matisyahu για το αν θα πρέπει να συνεργαστεί με την εβραιο-καμπαλίστρια Μadonna. Αυτή έχει υποσχεθεί ότι δε θα τον αγγίξει καθόλου.

@mickey

O καλλίνικος, γνωρίζω ότι παραιτήθηκε – παραμένει παπάς όμως

Τετ Απρ 19, 02:21:43 μμ 2006  
harry reloaded said...

Μα & εγω γι' αυτο τα γραφω τα εθνολογικα μου,για να το...σηκωσουμε.

Τετ Απρ 19, 02:22:34 μμ 2006  
harry reloaded said...

Το μπλογκ...

Τετ Απρ 19, 02:22:56 μμ 2006  
efhmeros said...

Αυτό το "Hasidic" κάπου αλλού παραπέμπει... Όνομα που διάλεξαν και αυτοί...

Τετ Απρ 19, 02:28:31 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

@παράγραφος είπε "Στην Κύπρο την λέμε Αγία Εβδομάδα.

Στην Ελλάδα Μεγάλη Εβδομάδα.

Κι εδώ, Μεγάλη Εβδομάδα του κυρίου Χάρρυ!"


Στο χωριό μου,οι Γκραίκοι, τη λέμε Τρανή Βδουμάδα

Τετ Απρ 19, 02:30:35 μμ 2006  
kahri said...

@harry
Για αρβανίτισσες το παρακαλεστό δεν μας πάει (λόγω ψευδούς συνείδησης ελληνικής καταγωγής), για βλάχες δεν συμφέρει με όρους cost / benefit, για τουρκόσπορες δεν με ελκύουν οι πολύ αγαπησιάρες, για επτανήσιες με ξενερώνει το άμεσο delivery (θέλω και ορεκτικά).
Έφυγα για εξωτερικό μπας και δω προκοπή (by the way, γλυτώνω και τη χριστιανική φιέστα).
Σας χαιρετώ όλους, καλό αθεϊστικό Πάσχα!

Τετ Απρ 19, 02:34:34 μμ 2006  
harry reloaded said...

Οσο για το εξωτερικο,οι βορειες ειναι σε στυλ 7νησιων,οι αγγλιδες ειναι αγαπησιαρες,οσο για τις ανατολικες...οι καθ'ημας περιουσιοι λαοι. Εξαιρουνται ρουμανες & μολδαβες που βλαχοφερνουν,λογω πιθανης εθνολογικης συγγενειας,ειναι πονηρες & συμφεροντολογες,οι μονες που σε αδειαζουν αν βρουν καλυτερο ντηλ..Οι βουλγαρες-ρωσιδες-ουκρανες ειναι ο παραδεισος του ρωμιου.

Τετ Απρ 19, 02:45:23 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

harry μια και είσαι ο εθνολόγος της παρέας θα ήθελα να σε ρωτήσω; πώς προσδιορίζονται εθνικά οι μΠΑΟΚτσήδες;

Αυτό που λέμε εμείς,δηλ. Τούρκοι ή Γυφτοι,είναι σωστό;
Ευχαριστώ

Τετ Απρ 19, 02:56:10 μμ 2006  
aphrodite said...

@NΔ, 11:15 χτες
"...Περιμένω τις δικές σας πασχαλινές εμπειρίες - όχι τόσο θρησκευτικές όσο αισθησιακές (για μένα το Πάσχα είναι η ανάσταση των αισθήσεων)."

Δεν έχεις παράπονο... Για όλα σου γράψαμε, για ό,τι ήταν σπουδαίο ή απλώς αστείο, για ό,τι φτιάχτηκε πριν από μας για μας, για ό,τι φτιάξαμε κι εμείς με τη σειρά μας, και τώρα πλέον.... "φτιαχτήκαμε" και για τις επόμενες Πασχαλινές μας εμπειρίες!

Αυτό δεν είναι μπλογκ, ούτε καν Τζίνι πλέον!

(-)

Τετ Απρ 19, 03:01:29 μμ 2006  
harry reloaded said...

Οι οπαδοι παοκ ειναι οι γνωστοι βουλγαροι,δηλ. βουλγαροσποροι & τουρκοσποροι προσφυγες απο ν. Βουλγαρια & μ. Ασια. Κανονικα οι αθηναιοι χουλιγκανς επρεπε να τους αποκαλουν Πομακους ( επιμειξια βουλγαρων & τουρκων ). Οσο για τις 7νησιες που σνομπαρουν ξενομεριτες ( εκτός αν ειναι ωραιοι ),ειναι το καλυτερο για τους ντοπιους...Επτανησιοι & καμακια τουριστικων περιοχων ζουν τη καλυτερη σεξουαλικη ζωη. Αλλοιμονο στους...μακροχρονίτες.

Τετ Απρ 19, 03:09:05 μμ 2006  
mickey said...

Πασχαλινές εμπειρίες (No 1):

Για μένα Πάσχα τα τελευταία χρόνια είναι ελληνική (harry, please μη μου το χαλάσεις) ύπαιθρος και δη ορεινή Αρκαδία!

Κάθε Πάσχα μαζευόμαστε στο σπίτι του κουμπάρου μου και μια μεγάλη και απίστευτα ετερόκλητη παρέα ατόμων ηλικίας 12 έως 70 (και βάλε) ετών κάνουμε το χαβαλέ της χρονιάς με τραγούδια και χορό (μιλάμε για φοβερές παρωδίες και όχι τόσο τα γνωστά γλέντια) και κυρίως παντομίμα με τίτλους ταινιών, βιβλίων και τραγουδιών. Χωριζόμαστε είτε σε άντρες-γυναίκες είτε σε μικρούς-μεγάλους είτε εντελώς τυχαία (εκεί έχει και τη μεγαλύτερη πλάκα). Έχει γίνει εξίσου παράδοση με τον οβελία!

Κανόνες που ανατρέπονται, γέλια μέχρι θανάτου, κόντρες για τους πιο δύσκολους τίτλους, ζαβολιές, κλέψιμο στο χρόνο που μετρά η κλεψύδρα, απ' όλα έχει ο μπαξές! Ειδικά όταν οι μεγαλύτεροι πάνε να μιμηθούν τις λέξεις γίνεται το έλα να δεις. Έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να χτυπιέται στο πάτωμα και αρκετές φορές μου έχει κοπεί η ανάσα από το πολύ γέλιο. Φυσικά είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Πρέπει να το ζήσει κανείς και να έχει και κάποια οικειότητα με τα μέλη της παρέας - αν και κάθε χρόνο αυξανόμαστε και πληθυνόμαστε!

Φέτος τα μικρά παιδιά έχουν μεγαλώσει αρκετά και έχουν φάει τα DVD και το Internet(!) για να βρουν πρωτότυπους και δύσκολους τίτλους. Αν είναι στην αντίπαλη ομάδα, φοβάμαι πως θα χάσουμε τα πρωτεία - εννοείται πως η ΔΙΚΙΑ μου ομάδα κερδίζει ΠΑΝΤΑ!

Όταν τελειώσουμε κατά τις 3-4 το βράδυ, παίρνω το αυτοκίνητο και απολαμβάνω τη διαδρομή της επιστροφής συντροφιά με την αγαπημένη μου μουσική - μπορεί και κανέναν φίλο (ή καλύτερα φίλη) που δεν έχει έρθει με δικό του αμάξι και θέλει να αποφύγει (όπως κι εγώ) την κίνηση της επιστροφής της Δευτέρας.

Φέτος θα δυσκολευτώ πολύ να περάσω την Κυριακή του Πάσχα χωρίς blog! Να πάρω το λαπτόπι και να πω στον κουμπάρο να μου παραχωρήσει για λίγο την τηλεφωνική του γραμμή; Θα του 'λεγα να βάλει και μια DSL, αλλά φοβάμαι πως θα σουβλίσουν εμένα για επιδόρπιο - άσε που ο ΟΤΕ θα ικανοποιήσει το αίτημά του το ...επόμενο Πάσχα :)

Τετ Απρ 19, 03:12:22 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

harry Οι οπαδοι παοκ ειναι οι γνωστοι βουλγαροι,δηλ. βουλγαροσποροι


Βούλγαρους τους λένε οι αθηναίοι και ο κυρ πρύτανης. Εμείς Βουλγαρους -αν και ήταν ποινικό αδίκημα κάποτε-αποκαλούσαμε τους αυτόχθονες σλαβόφωνους, είτε είχαν ελληνική είτε μακεδονική συνείδηση.

Τ΄ρα αποκαλούμε Βούλγαρους μόνο τους κανονικούς

Τετ Απρ 19, 03:17:05 μμ 2006  
harry reloaded said...

Τωρα το προσεξα,οι σμυρνιες ειναι οντως παστρικες με τη καλη εννοια,τις ειδαν οι αθηναιες (αλβανιδες βοσκοπουλες) να πλενονται καθε μερα,ενω εκεινες εκαναν καθε..εβδομαδα & τις ζηλεψαν. Οσο για το εν λογω...θεμα,ειναι μαλλον θρυλος παρα πραγματικοτητα,θεωρητικα ειδαν οι σμυρνιες τις τουρκαλες να το κανουν για να κρατηθουν για σεντονι γαμου & το...εμπνευστηκαν για να κουλαρουν τον αρραβωνιαστικο ,αλλα & να διασωθουν αν τη κοπανησει...Βλεπετε πόσο ωραιο ειναι το εθνολογικο φολκλορ & τι ζημια εχει κανει η πλυση εγκεφαλου με τους πεθαμενους αρχαιους...

Τετ Απρ 19, 03:17:43 μμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

Ερώτηση: εκτός από το πιστόλι στον κρόταφο, για να έχεις... καλό ξημέρωμα, ζητάς πριν και βιογραφικό?
(-)

Τετ Απρ 19, 03:25:29 μμ 2006  
harry reloaded said...

Δυσκωλευομαι να εννοησω το χιουμορ...

Τετ Απρ 19, 03:32:27 μμ 2006  
mickey said...

Χμ, μετά τον Τάκη και τη Γεωργία, προβλέπω νέο ειδύλλιο μεταξύ Αφροδίτης και harry. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν τι επακολουθεί μετά το καβγαδάκι ;)

Τετ Απρ 19, 03:41:00 μμ 2006  
mickey said...

Δεν ξέρω αν ο harry θα ενδώσει στη ...Σμυρνιά, αλλά αν τελικά την ...κοπανήσει, μπορεί η Σμυρνιά να διασωθεί - μαζί μου ;)

Υ.Γ. Έκανα και μπάνιο! Δεν είμαι πλέον βρωμοπόντικο...

Τετ Απρ 19, 03:42:33 μμ 2006  
mickey said...

Φέτος υπάρχει μια πιθανότητα να κάνω Πάσχα στην Ερμούπολη της Σύρου. Δεν ξέρω πώς είναι εκεί τα πράγματα. Ίσως ο ΝΔ, με τη σχέση που έχει με το νησί και τη συγκεκριμένη πόλη, θα μπορούσε να με κατατοπίσει κάπως...

Τετ Απρ 19, 03:45:34 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ο ενας ορεινη Αρκαδια,δηλ. ή σλαυος ( της Μακεδονιας ) -μακεδονας ή αλβανος,ο αλλος απο Υδρα,100% αλβανοι πειρατες. Να δεις που οι " ελληναραδες " του μπλογκ θα βγουν απο τη γνωστη φαρα .Οσο για τον μπιντιμπι,υποπτευομαι ποντ/ασια. Να λοιπον ο πλουτος των εθνων,η " διαφορετικοτητα",αλλα & ο πλουτος του μπλογκ. Εχουμε & το δενδρο που μεγαλωνει στο Μπρουκλιν,τη παραγραφο. Θα βαλουμε τις ευχες μας & τη θετικη μας ενεργεια να βελτιωθει το προβλημα.

Τετ Απρ 19, 03:56:09 μμ 2006  
mickey said...

Βρε harry, αφού σου είπα ότι κατάγομαι από τη Μήλο. Από την ορεινή Αρκαδία είναι η κουμπάρα μου. Καμιά σχέση!

Υ.Γ. Εθνολογική ανάλυση των Κυκλαδιτών και μάλιστα των Μηλίων, δεν έκανες πάντως. Στην αρχαία Φυλακωπή ποιοι ζούσανε; Και μετά τη σφαγή από τους αρχαίους Αθηναίους ποιοι πήγαν και κάτσανε;

Τετ Απρ 19, 03:59:08 μμ 2006  
mickey said...

Αν υποψιαστώ πως είμαι ο μόνος Έλληνας εδώ μέσα θα πεθααάνω :))

harry, περιμένω το crash test ;)

Τετ Απρ 19, 04:01:22 μμ 2006  
heinz said...

@Mickey

Και, για να μη νομίζεις ότι την κοπανάω με ελαφρά πηδηματάκια, δίκην bunny, έβαλα ένα πρώτο κείμενο στο blog μου, ορίστε περάστε με τα όπλα σας...

@aphrodite

μα... ούτε το βιογραφικό διασφαλίζει τίποτε... Μια ζαριά ρίχνεις (και είναι το ρημάδι το ζάρι, με αμέτρητες έδρες....)

Τετ Απρ 19, 04:02:31 μμ 2006  
mickey said...

Ειρήνη ημίν heinz! Άγιες μέρες διανύουμε. Μη δίνουμε αφορμή και στους Μπουσάτους - θέλουν να επιτεθούν και με πυρηνικά τρομάρα τους!

Ας πρυτανεύσει η Ειρήνη και η Λογική! (Φτου φτου κακά, τι λέξη είπα τώρα; Ήμαρτον ήμαρτον!)

Τετ Απρ 19, 04:08:25 μμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

To... άθλημα δεν έχει pre-requisite το humour, αλλά για την δική σου περίπτωση, πρέπει το όποιο κορίτσι να διαθέτει εκτός από υπομονή, χιούμορ και καλό βιογραφικό! (α, και να της αρέσουν τα όπλα στον κρόταφο για να επαναλάβει, ειδικά 7/ημερησίως!)

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ?
(-DD@Mickey,

Οσο και να πλυθείς, όπου και να πας για Πάσχα, όσο και να κλέβεις τα "χαρτάκια " των άλλων στην ουρά με τα τυριά, Σμυρνιά δεν θα σου κληρώσει, αμερικάνα Μinnie και πολύ σου είναι!
Βρωμοπόντικο!
:-)


Να ασχοληθούμε και λίγο με το θέμα μας?

Τετ Απρ 19, 04:09:24 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

οι πόντιες είναι οι καλύτερες νοικοκυρες, οι μιακρασιάτισες/θρακιώτισες οι καλύτερες μαγείρισες και οι σλαβόφωνες (ντόπιες τις λέμε εμείς - αυτό όμως σημαίνει κάτι άλλο για σας)της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας είναι οι καλύτερες στο κρεβάτι.

οι καλύτερες νυφες είναι οι biracials

Τετ Απρ 19, 04:09:33 μμ 2006  
harry reloaded said...

Θελω να ειμαι σοβαρος στα εθνολογικα γιατι επικειται εργο μου & δραστηριοτητα. Συνεπως,επι εθνολογικα απροσδιοριστων,εφαρμοζω την αρχη της ουδετεροτητας. Πρεπει να ψαξουμε επωνυμα & ιστορια περιοχης. Και να εχουν αλβανικα επωνυμα,εχουν χασει τετοιο χαρακτηρα.Αν εχουν μακ επωνυμα,το ιδιο,αν ειναι προσφυγες πλεον εχουν μαζοψυχη " νησιωτη ". Δεν εντασσονται πουθενα,παντως ειναι ελαχιστες πιθανοτητες να ειναι καταλοιπα αρχαιων,αρα πρεπει να εμποδιστει η διαμορφωση ναζιστικης ταυτοτητας ,με αλεκους,σωκρατηδες κλπ. Το ιδιο ισχυει για ΝΔ,για μενα σαφως αρβανιτιζει,αφου εκεινος δεν χαρακτηριζει εαυτον ετσι,παραμενει απροσδιοριστος. Παντως,οχι απογονος Πλατωνα. Εαν δεν μπορει να τεκμηριωθει καταφαση,τουλαχιστον να δηλωθει αρνηση ...αρχαιοσυνης. Αυτο το βημα ειναι το ημισυ του παντος.

Τετ Απρ 19, 04:17:21 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Ι am the offspring of Ptolemeus and Cleopatra.

I am not related to G alekos whatsoever - he is from edessa

Τετ Απρ 19, 04:25:29 μμ 2006  
glenn said...

Μα ακούς εκεί να με πει αλβανό πειρατή! Ποιον, εμένα! Τον απόγονο των καπεταναίων που υποκίνησαν την εθνική παλιγγενεσία. Ήμουν στην Αίγινα την Κυριακή και συγκινήθηκα βλέποντας τα σπάργανα του ελληνισμού. Ωραίο μέρος η Αίγινα για πάσχα. Μήπως ακούγομαι ασυνάρτητος; Είναι μέχρι να εγκλ(ι)ματιστώ.

Τετ Απρ 19, 04:25:47 μμ 2006  
harry reloaded said...

Η σμυρνεικη διατυπωση ειναι τζαζ,απο πότε μια γυναικα χρειαζεται πιστολι για να δεχθει να ευχαριστηθει 7ακις ? Αλλο η επιτυχια στο θρυλο,αλλο η καθαρη σκεψη στο μπλογκινγκ...

Τετ Απρ 19, 04:26:03 μμ 2006  
aphrodite said...

@harry,
"...απο πότε μια γυναικα χρειαζεται πιστολι για να δεχθει να ευχαριστηθει 7ακις ?"

Από τότε που βρέθηκε στο ίδιο δωμάτιο μαζί σου!
(ρε μέχρι να το καταλάβει!)
(-)

Τετ Απρ 19, 04:31:36 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

glen Ωραίο μέρος η Αίγινα για πάσχα.


say hello to kakaounakis

Τετ Απρ 19, 04:31:53 μμ 2006  
aphrodite said...

@ΝΔ,

"Βοήθεια! Οι γυναίκες έκαναν κατάληψη στο μπλογκ! " 11:39 πμ

Γιατί, τώρα που έκαναν κατάληψη οι άντρες είναι καλύτερα?
;-)

Τετ Απρ 19, 04:37:17 μμ 2006  
harry reloaded said...

Η σκεψη περι πιστολιου & 7αριου ειναι φουλ ασυναρτητη,ουτε καν ειρωνικη.Οσο για Σπετσιωτες & Υδραιους,ακομα & φασιστες ιστοροπλαστογραφοι σαν τον Π/ρηγοπουλο αποδεχονται οτι ειναι αλβανοι,πολλοι εκ των οποιων εγιναν πειρατες,με ρεσαλτα οχι μονο σε τουρκικα Αλλα & σε δυτικα καραβια. Ασφαλως & πρωτοστατησαν,οχι σε παλι-γεννεσια,σε σκετη εθνογενεση.

Τετ Απρ 19, 04:38:48 μμ 2006  
aphrodite said...

@harry,


Πού να την πιάσεις την σύνδεση...

Τουλάχιστον με ένα... καλό ξημέρωμα σταματάς την εθνικιστική σου ανάλυση για λίγο?
:-)

Τετ Απρ 19, 04:58:19 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

mickey said...
Φέτος υπάρχει μια πιθανότητα να κάνω Πάσχα στην Ερμούπολη της Σύρου

Έχω πάει πολλές φορές στην Σύρο - αλλά δεν έτυχα Πάσχα εκεί. (Στο νησί γιορτάζουν 2 φορές). Έτσι δεν έχω ειδικές πληροφορίες.

Ηarry η επιστημοσύνη σου βασίζεται στα επίθετα και τις εντυπώσεις (αλβανοφέρνει). Με αυτά θα γράψεις σύγγραμμα; Τώρα υπάρχουν γονιδιακές έρευνες που μας βγάζουν υποσαχάριους!

Όσο για μένα, είμαι από τους λίγους που έχουν γενεαλογικό δέντρο (από την μεριά της μητέρας μου) που πάει πίσω 900 χρόνια. Δεν επαίρομαι γι αυτό - απλώς έτυχε - αλλά το γράφω για να καταδείξω πως δεν μπορείς να καταλογίζεις στον άλλο ότι κρύβεται όταν υπάρχουν τεκμήρια που αγνοείς.

Τετ Απρ 19, 05:01:34 μμ 2006  
traveller said...

@harry

Από τη μία μου τη δίνεις με την εμμονή σου στα εθνολογικά (τους προσδίδω πολύ μικρή στάθμιση στο δικό μου σύστημα εκτίμησης ανθρώπων) που φέρνεις σε κάθε σχολιασμό.
Από την άλλη παραδέχομαι ότι γνωρίζεις πολλά για το θέμα. Έλκοντας την καταγωγή μου από την Ύδρα, επιβεβαιώνω τις θέσεις σου για την καταγωγή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ναύαρχος Κουντουριώτης δεν μιλούσε Ελληνικά (μόνο αρβανίτικα).

@ mickey
Πέρασα το περσινό Πάσχα στη Σύρο (Ερμούπολη). Πέρα από τη συμμετοχή των καθολικών που προσέδιδε ένα ενδιαφέρον στοιχείο, το τελετουργικό ήταν μία μικρή απογοήτευση. Ίσως είχα πάει και με πολλές προσδοκίες γιατί το νησί μου αρέσει πολύ.
Καλά να περάσεις.

Τετ Απρ 19, 05:02:33 μμ 2006  
harry reloaded said...

Απο τα κυρια στοιχεια του αρβ. χαρακτηρα ειναι η επιθετικοτητα & το παρεξηγιαρικο των πραγματων...Δεν μιλησα ποτέ για κρυψιμο,μιλησα για μη αποδοχη ή αρνηση,που ειναι δικαιωμα διοτι η εθνικοτητα ειναι 50-50 ντιενεη & ιδεα. Στο πολιτισμο,η ιδεα υπερισχυει του...υλισμου του ντιενεη. Οχι ομως & οι κουφες ιδεες,οι ανωτεριστικες-εγκληματικες,ειτε για καταγωγη Γερμανων απο Αρειους,ειτε Γραικων απο Ελληνες,που οδηγουν παντα σε τυρρανιες & πολεμους. Οσο για τις μελετες " ντιενεη " ειναι αθλιες τσαρλατανικες & χοντροκοπιες,του στυλ οι αρχαιοι ειχαν καποιο ντιενεη που απανταται στο 20% των ινδοευρωπαιων,οι γραικοι εχουν αυτο το ντιενεη αρα γραικοι= αρχαιοι. Τοσο οι " μελετες " γραικων,οσο & μακεδονων ειναι μπαρουφες.. Οι εξειδικευμενες , πολυ ακριβεις & δαπανηρες που σου βρισκουν μεχρι συγγενη 27ου βαθμου,αυτες μαλιστα αλλα κανεις δεν τις τολμαει πουθενα στα Βαλκανια γιατι θα βγουν...λαυρακια. Οσο για τον ρολο της εθνικοτητας στο συστημα αξιων μας,πρεπει να ειναι ο πρωτος,μεχρις οτου απελευθερωθουν & αποκατασταθουν οι παντος ειδους μειονοτητες. Η αναχωρητικη αντιληψη τυπου τραβελλερ αβανταρει το σημερινο τυρρανικο καθεστως. Αφου εχει αλβανικη ριζα πρεπει να βοηθησει τα αδελφια του,τους τωρινους αλβανους απο τη κακομεταχειριση.

Τετ Απρ 19, 05:32:14 μμ 2006  
hioniam said...

To καλύτερο Πάσχα:

Παλιό, φτηνό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.
Εκείνη να σε περιμένει στο δωμάτιο κουρασμένη
φερμένη από την άλλη ακρη της Ελλαδας.

Χρονια μετα που εχεις να τη δεις το αρωμα της
σε κυνηγαει ακομα.

Το βραδυ της Αναστασης δεν ειχε Εκκλησιές, «Χριστός Ανέστη» και
κόκκινα αυγά.

Μονάχα τα κορμιά που είχαν λαμπαδιάσει, κεριά μαζί και βεγγαλικά!

Τετ Απρ 19, 05:34:45 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

master of the bloghouse said..Όσο για μένα, είμαι από τους λίγους που έχουν γενεαλογικό δέντρο (από την μεριά της μητέρας μου) που πάει πίσω 900 χρόνια"

πιθανότατα υπάρχει κάποια γαλαζοαίματη καταγωγή - αλλιώς δεν εξηγείται...


Εχω ακούσει ότι κάποια βρετανικά πανεπιστήμια αναλαμβάνουν έρευνες για να εντοπίζουν γενεαλογικά δέντρα – με το αζημίωτο φυσικά.

Στην Ελλάδα θα ήταν μάλλον δύσκολο να συμβεί αυτό, διότι δεν υπήρχε ούτε αριστοκρατία ούτε αστική τάξη και πολλά δημοτολόγια κτλ έχουν καταστραφεί

Αν υπήρχε μια αλάνθαστη επιστημονική μέθοδος, που θα έδινε τη δυνατότητα στους έλληνες να μάθουν από πού κρατάει η σκούφια τους, πιθανότατα, πολλοί θα είχαν αυτοκτονήσει από την απογοήτευση, όταν θα διαπίστωναν ότι δεν είναι αυτό που νόμιζαν…
Το πιο αστείο θα ήταν, αν μαθαίναμε ότι ο λαομίσητος Μπους έχει περισσότερους έλληνες προγόνους από ότι ο παπαθεμελής και ο παπατσάκαλος μαζι.


@harry πώς θα προσδιόριζες τον Γίωργο Παπανδρέου εθνολογικά;

Δεν είναι αστείο, οτί εμείς που περηφανευόμαστε για την καθαρότητα της φυλής μας –φαλμεράυερ ουστ- θα κάνουμε, σε λίγους μήνες, πρωθυπουργό έναν μη «καθαρόαιμο» έλληνα;

Τετ Απρ 19, 05:35:20 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

hioniam said...
To καλύτερο Πάσχα:

Ωραίο σχόλιο!
Ευχαριστίες.

Τετ Απρ 19, 05:42:47 μμ 2006  
traveller said...

@ harry

Εδώ που τα λέμε δεν είσαι και ο πιο ανεκτικός και ανοικτός τύπος του κόσμου. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα απαξιωτικά σου σχόλια για κάθε διαφορετική άποψη / θέση.

Παράδειγμα: Και πού ξέρεις αν βοηθώ τους Αλβανούς ή όχι?

Δυστυχώς φίλτατε τείνεις σε φασίζουσες απόψεις ή... σε σαλτάρισμα.

@ΝΔ
Τέτοιο ξεχείλωμα σε θέμα, δεν πρέπει να το έχουμε κάνει σε άλλο post. Ομολογώ ότι εγώ το διασκεδάζω.

Τετ Απρ 19, 05:46:32 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

harry "Οσο για τον ρολο της εθνικοτητας στο συστημα αξιων μας,πρεπει να ειναι ο πρωτος,μεχρις οτου απελευθερωθουν & αποκατασταθουν οι παντος ειδους μειονοτητες"

Oι μειονότητες πρέπει να προστατεύονται αλλά όχι και να είναι υπεράνω κριτικης... Αν υπηρχαν σοβαρές και ώριμες δημοκρατιες, στην εποχή της ατομικότητας (καλό πράγμα είναι αυτό - ας μην αντιδρουν οι ορθόδοξοι)και του αυτοπροσδιορίσμου, τότε δε θα μιλούσαμε για μειονότητες διότι ο καθένας από εμας, ως μονάδα, θα ήταν μια μειονότητα - και τέτοιες μειονότητες δε μπορουν να αποκτήσουν κρατική οντότητα.

Το θέμα είναι να καταργηθεί το έθνος-κράτος...

Τετ Απρ 19, 05:54:48 μμ 2006  
mickey said...

Μια και το "ξεχειλώσαμε"...

Τετ Απρ 19, 05:55:23 μμ 2006  
mickey said...

...ε, να μην κάνω και τα 350; το προηγούμενο ήταν ;)

Τετ Απρ 19, 05:56:19 μμ 2006  
mickey said...

Εγώ πάντως παραδίδομαι. Με κούρασε και ο heinz (πάλι ασχολήθηκα με λάθος άτομο) και έχασα τζάμπα κάποιες ώρες.

Ελπίζω να βρω άλλα σχόλια (ή άλλο post) όταν ξυπνήσω και ελπίζω ο ΝΔ να μας ειδοποιήσει εγκαίρως για το 100ο post! BTW ποιο ακριβώς είναι αυτό εδώ; Τι λέει το dashboard του γάτου περί τούτου;

Τετ Απρ 19, 06:00:51 μμ 2006  
traveller said...

@ mickey

Ως blogοποντικός είσαι αδιόρθωτος. Πρώτα θα βγει η ψυχή και μετά το χούι, που λέει και ο λαός.

Με την καλή έννοια πάντα.

Τετ Απρ 19, 06:03:55 μμ 2006  
Mike Bouts said...

Όταν κάποιος νιώθει μειονεκτικά με την καταγωγή του (π.χ. αλβανός μετανάστης ή αρβανίτης) δεν χρειάζεται να βαφτίζει και όλους τους άλλους τουρκαλβανογραικούς για να νιώσει καλύτερα. Ακόμη και αν δεν υπάρχουν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων αναμεσά μας (πολύ λίγη σημασία έχει αυτό) νομίζω ότι εξακολουθούμε να έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κάποιοι «γουστάρουμε» να αυτοαποκαλούμαστε έλληνες (έστω λόγω παιδείας) και όχι ιταλογραικοί ή τουρκαλβανογραικοί (καλά, οι αλβανοί, «μακεδόνες», σλάβοι, τούρκοι, ιταλοί πως και δεν «έσβησαν» ή «αφομοιώθηκαν» όπως οι αρχαίοι έλληνες…).

Νομίζω (και φοβάμαι ότι είμαι ο μόνος που το νομίζει από αυτούς που σχολιάζουν) ότι το ρατσιστικό παραλήρημα ορισμένων κομπλεξικών οδηγεί το σχολιασμό του Blog σε λάθος κατεύθυνση.

Θα μου πείτε και τι με νοιάζει? Έ, σωστά, εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε..
Κρίμα γιατι τα posts του ΝΔ και αρκετά σχόλια είναι πολύ αξιόλογα…

Τετ Απρ 19, 06:19:11 μμ 2006  
Houlia said...

Xα, να κάτι ωραίο που διάβασα και ήρθα να το αφιερώσω στο ανάλαφρο κλίμα των ημερών που έχουμε δημιουργήσει εδώ μέσα με τη σοβαρότητα, τη σοβαροφάνεια και την ανεμελιά που τους πρέπει:

Mange des chocolats, petite,
Mange des chocolats!
Dis-toi que toute métaphysique est chocolats.
Dis-toi que toutes les religions n'en apprennent pas plus que la confiserie

By Fernando Pessoa (έναν ιδιότυπο συγγραφέα με 4 πρόσωπα-όχι προσωπεία. Για κάποιον λόγο οικειοποιήθηκε στη ζωή του 4 χαρακτήρες κ 4 θα λέγαμε ψευδώνυμα, που για κείνον όμως δεν ήταν ψευδώνυμα, αλλά η πραγματική του κάθε φορά(μεταλλαγμένη) ταυτότητα. Κι αυτό το τελευταίο σχόλιο το έκανα αφουγκραζόμενη το κλίμα των ημερών που θεωρεί το Πάσχα σαν Πέρασμα...Μια αλλαγή. Μια διαφορετική για τον καθένα καίνωση.)

Τετ Απρ 19, 07:21:16 μμ 2006  
harry reloaded said...

Το κομπλεξ του καθενος φανερωνεται απο τη μανια του να κανει κολληγια με πεθαμενους π*υστηδες ή με τη παιδεια τους ( δουλοκτησια,δικτατορια,σκλαβες π*υτανες ). Τι ωραιος...πολιτισμος υποδειγμα. Συμφωνω για το πολυεθνικο/-θρησκευτικο/-εκκλησιαστικο κρατος. Θα παραμεινει το θεμα να παμε για 400αρα ?

Τετ Απρ 19, 07:25:21 μμ 2006  
aphrodite said...

@ΝΔ,

Κύριε, κύριε! Πάνω σ'αυτά που είπε η houlia, να γράψουμε μια έκθεση για τα πρόσωπα (4 ή 5 ή 2 ή...)που νομίζουμε ότι έχουμε, ή/και εκείνα των συνερ-γατών μας?

Τετ Απρ 19, 07:28:32 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ενα ενα τα προσεχω. Ο Μπους ειναι Σαξωνας,απο το σαξωνικο Busch,πηγε Αγγκλια εξαγγλιστηκε σε Bush,πηγε Αμερικα. Αν προσεξετε τη φατσα του ειναι φανερα τα γερμανικα χαρακτηριστικα. Ειναι ιδια ρατσα με τον Βαραγκη / Μπαρανγκ. Αν εκαναν ντιενεη μπορει να βγαιναν ...25α ξαδελφια. Ο Γιωργος ειναι αλβανος απο παππου /Καλεντζι,Πολωνος απο γιαγια & αμερ. απο μανα. Το Chadd πιθανον γερμανικο/σαξωνικο. Εχει το μυαλο του πατερα του & τη ψυχη της μανας του,γι' αυτο ειναι σοφτ.

Τετ Απρ 19, 07:35:28 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Mike Bouts είπες:

Νομίζω (και φοβάμαι ότι είμαι ο μόνος που το νομίζει από αυτούς που σχολιάζουν) ότι το ρατσιστικό παραλήρημα ορισμένων κομπλεξικών οδηγεί το σχολιασμό του Blog σε λάθος κατεύθυνση.

Μία ώρα μετά σιωπή.Κανείς δεν θέλει να τα βάλει με το βρώμικο χάρυ.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχει γίνει κουραστικός kai ενοχλητικός.

Είναι κατά βάση θέμα αντανακλαστικών.Η πλειοψηφία όσων σχολιάζουν εδώ έχει συνηθίσει να αντιδικεί με ελληναράδες.

Ο χάρυ εκπροσωπεί την άλλη πλευρά του φεγγαριού αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι εξίσου σκοτεινή..

Τετ Απρ 19, 07:36:11 μμ 2006  
heinz said...

mickey said...

Εγώ πάντως παραδίδομαι. Με κούρασε και ο heinz (πάλι ασχολήθηκα με λάθος άτομο) και έχασα τζάμπα κάποιες ώρες.

Αν dear περιμένεις να παρεξηγηθώ, θα περιμένεις.....

Εξάλλου, από μικρός περνούσα τις σελίδες του Mickey γρήγορα, μέχρι να πέσω στον αγαπημένο μου Donald.

;-)

Τετ Απρ 19, 07:41:48 μμ 2006  
glenn said...

Α το πουλάκι μου, τώρα το πρόσεξα. Έχει ατζέντα. Θα βγάλει βιβλίο και κάνει γκρίζα διαφήμιση από τώρα. Αλλά νομίζει πως θα τη βγάλει καθαρή. Θα το περιμένω και θα δώσω τα ευρώ μου για να το πάρω. Αλλά θα φάει κριτική και θα είναι και επώνυμη.

Τετ Απρ 19, 07:44:45 μμ 2006  
harry reloaded said...

Εδω μεσα θα τα ακουσουμε ολα...αν καποιοι δεν καταλαβαινουν,ας μη σχολιαζουν .

Τετ Απρ 19, 07:46:46 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Mια και μιλάμε τόση ώρα για αμλέτο, κουμκουάτ και κερκυραϊκή μουσική, θεωρώ δέον να αναφερθώ στον εθνικό μας μελωδό, το Ματζαρο – δε νομιζω να το κανε κανείς ως τώρα.

Προσωπικά δε μου αρέσει ο εθνικός ύμνος. Κάθε φορά που τον ακούω μου θυμίζει πολεμικά εμβατήρια και κουδουνάκια από πρόβατα. Θα μου πείτε: ποιος είσαι εσύ και πόσο μετράει η γνώμη σου. –«καθόλου» θα σας πω. Όταν όμως το ίδιο πιστεύει και ο ελληναράς Ζουράρις, τότε η άποψή μου αποκτά αυξημένο κύρος.

Είπαμε, πατριωτισμός δε σημαίνει μόνο ανάταση σημαίας και λατρεία των συμβόλων…

Τετ Απρ 19, 08:04:19 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ας μην εχουμε κακιουλες μεταξυ μας,σ'ενα μπλογκ βραζουμε ολοι. Εκανα πολλα σχολια καθ' οτι ονλαην με ΝΥ.Μιλησαμε για το Πασχα,καναμε μια περατζαδα τα εθνολογικα μας,οι σωφρωνες ειτε γνωριζουν ειτε μαθαινουν,οι ελ/αραδες δεν γνωριζουν τι ποιουν & ποιοι ειναι,περιμενουμε τον μαστερτσηφ να μας πει για αλλαγη ή γκαζωμα.

Τετ Απρ 19, 08:07:47 μμ 2006  
efhmeros said...

Ένας ξένος (=όχι Έλληνας) θα μπορούσε να μας πει αν ο εθνικός ύμνος είναι πραγματικά καλός ή όχι. Εμείς τον ακούμε χρόνια και δεν μπορούμε να κρίνουμε αντικειμενικά...

Τετ Απρ 19, 08:09:06 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ολοι οι υμνοι ειναι τυπου εμβατηριων,πολλοι δε ειναι πραγματικα εμβατηρια,διοτι οι φυσεις των καθεστωτων ιστορικα ειναι να...εμ-βαινουν το ενα στο αλλο. Ο συσχετισμος με ...Ζ*υραρι (βωμολοχια) ειναι μειωτικος...

Τετ Απρ 19, 08:15:57 μμ 2006  
aphrodite said...

@harry,

συγνώμη, αλλά ΠΟΣΟ ακόμη να γκαζώσεις?
(-)

Τετ Απρ 19, 08:16:00 μμ 2006  
efhmeros said...

Ο harry έχει σπάσει το φράγμα του ήχου (...) και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην στρατόσφαιρα. Στην δικιά του στρατόσφαιρα βέβαια...

Τετ Απρ 19, 08:19:17 μμ 2006  
harry reloaded said...

Ισαμε...7 φορες...Περιμενω σημα απο μαστερ αν θελει 400αρα.

Τετ Απρ 19, 08:19:57 μμ 2006  
efhmeros said...

Πού εξαφανίστηκε ο οικοδεσπότης; Στην εκκλησία έχει πάει;

Τετ Απρ 19, 08:43:41 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

efhmeros said...
"Πού εξαφανίστηκε ο οικοδεσπότης; Στην εκκλησία έχει πάει;"

Όχι βέβαια - ήταν στο δρόμο και τώρα έφτασε σπίτι του.

Ναι,το ξεχειλώσατε κανονικά - τελικά δεν πρέπει να αφήνω ποστ πανω από 24 ώρες.

Σε λίγο θα ανεβάσω ένα Πασχαλινό (τελευταίο) για όσους ξεμείνουν (εγώ θα είμαι on line όλες τις μέρες). Ίσως την Παρασκευή βάλω κάτι φωτογραφικό - και από Δευτέρα we are in business again!

Τετ Απρ 19, 08:57:18 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

ελάτε να παίξουμε στοιχήματα για το ποιο θα είναι το επόμενο θεμα.

κατι σε μαρια μαγδαληνη και κώδικα ντα βιντσι με μυριζει

Τετ Απρ 19, 09:02:51 μμ 2006  
efhmeros said...

Φυσικά το τροπάριο της Κασιανής...

Τετ Απρ 19, 09:04:47 μμ 2006  
harry reloaded said...

Στο εξης,για να μη σας στενοχωρω,θα μειωσω τα εθνολογικα στα απαραιτητα,με συντομια α/γ για αλβανογραικος κλπ. Η Ρωμη δεν χτιστηκε σε μια ημερα,ουτε ξεκινησε απο μπλογκ,αλλα οπου φωτιζει η αληθεια,κατι καλο γινεται.

Τετ Απρ 19, 09:10:33 μμ 2006  
glenn said...

Όταν κάποιος προετοιμάζεται να βγάλει βιβλίο δεν υποχωρεί κλαψουρίζοντας. Παραμένει ακλόνητος βράχος. Εννοείται πως προηγουμένως τόχει ψάξει το θέμα 200 φορές, έχει στη διάθεσή του όλη τη σχετική βιβλιογραφία, αναφέρει με σαφήνεια την added value και το κενό που πρόκειται να καλύψει το βιβλίο του και έχει μετρήσει κεφάλια, δηλαδή υποψήφιους αγοραστές.

Τετ Απρ 19, 09:22:35 μμ 2006  
efhmeros said...

glenn αυτό δεν ισχύει για τσελεμεντέδες, ονειροκρίτες, μεταφράσεις αρχαίων κειμένων κτλ.

Τετ Απρ 19, 09:27:13 μμ 2006  
Niki said...

Είναι γνωστό και ευρέως αποδεκτό ότι στην Κέρκυρα γιορτάζεται το Πάσχα πιο όμορφα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας (και το έχω ζήσει). Δεν είναι ανάγκη να θιχτούμε οι υπόλοιποι. Επίσης είναι ιστορικά αληθές το ότι τα Επτάνησα δεν είχαν ποτέ Τουρκοκρατία αλλά ήταν κάτω από την επιρροή των Ιταλικών πόλεων - κρατών και ούτως είχαν ανθίσει εκεί οι τέχνες και ο πολιτισμός όταν η υπόλοιπη Ελλάδα χαροπάλευε. Και τους διακρίνει έτσι μία, θα έλεγα, λεπτή φινέτσα από τους υπόλοιπους πιο "χοντροκομμένους" έλληνες. Συμφωνώ με ΝΔ

Τετ Απρ 19, 09:33:37 μμ 2006  
harry reloaded said...

Εχουν πλακα οι...λεονταρισμοι του απογονου αλβανων Μομπυ Ντικ,αλλα ας ξεκαθαρισουμε εδω για να μη μολυνθει & αλλο ποστ...1) δεν γουσταρω να μου απευθυνονται ατομα που δεν τους εχω δωσει το λογο & το δικαιωμα & 2) δεν μπορω & τους κολαουζους τους. Στο εξης,να απευθυνεστε στο κοινο & εκεινο θα κρινει την αξιοπιστια εκαστου.

Τετ Απρ 19, 10:01:09 μμ 2006  
gargoyle said...

harry: Βλέπω αδυναμία να καταλάβεις αυτά που σου λένε οι περισσότεροι. Να στο πω απλά: σε έχουν πάρει στο ψιλό. Άντε να γραψεις κανένα βιβλίο να το πουλάς σε τηλεμάρκετινγκ στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και δώρο ένα σετ ταπεράκια. Ό,τι πρέπει είσαι για trash TV. Κρυφό ταλέντο.

Τετ Απρ 19, 10:04:46 μμ 2006  
harry reloaded said...

Το ιδιο ισχυει για ζηροκομμενταδες που δεν τους κανει σχολιο ουτε η θεια τους. Αντε μαζευτειτε.

Τετ Απρ 19, 10:13:17 μμ 2006  
glenn said...

Είπες harry: "...που δεν τους εχω δωσει το λογο & το δικαιωμα..."

Ώπα! Τώρα δίνεις και το λόγο; Μάλιστα κύριε πρόεδρε. Κι εγώ που νόμιζα πως εδώ ο καθένας μιλά για τον οποιονδήποτε και το οτιδήποτε. Είναι δηλαδή μια δημοκρατική κοινότητα που τίθενται όλα επί τάπητος... Αλλά αν σε στενοχωρώ τόσο πολύ πάω πάσο.

Τετ Απρ 19, 10:15:38 μμ 2006  
glenn said...

Πάντως για το "Μομπυ Ντικ" δεν έχεις άδικο μιας και από τον παππού μου και πίσω οι δικοί μου είχαν ναυτικά επαγγέλματα.

Τετ Απρ 19, 10:24:34 μμ 2006  
Yosemite Sam said...

Το ιδιο ισχυει για ζηροκομμενταδες που δεν τους κανει σχολιο ουτε η θεια τους.

Εντάξει σου την πέφτουν και αμύνεσαι.

Ομως ο τρόπος που αντιδράς επιβεβαιώνει την κριτική που σου ασκούν.

Είσαι διαρκώς σκυθρωπός και μονότονος και το χαμόγελό σου ακόμη δεν το είδαμε.

Δεν είναι αυτό ακριβώς το ύφος του blog αν εννοείς τι εννοώ..

Τετ Απρ 19, 10:58:15 μμ 2006  
nir-van-is said...

Απογευμα Μ.Σαββατου στην Ανωπολη Σφακιων πριν καμμια δεκαρια χρονια.
Τα παιδια φτιαχνουν ενα βουναλακι με ξυλα υψους 4-5 μετρων στην αυλη της εκκλησιας.
Πανω κρεμουν ενα Ιουδα με μασκα Μητσοτακη.
Ο παπας (Μητσοτακικος) τσατιζεται ,κλεινει την εκκλησια και παει και κλειδωνεται σπιτι του.
Οι πιστοι προσπαθουν με παρακαλια,με απειλες με οτι μπορει ο καθενας να τον κανουν να επιστρεψει.Γινονται διαπραγματευσεις χωρις αποελεσμα για το αν θα βγει η οχι η μασκα.. Αυτος παντα κλειδωμενος μεσα.
Παει δωδεκα παρα.Εχει μαζευτει ολο το χωριο στην εκκλησια.(στην αυλη . Η εκκλησια παραμενει κλειστη.
Παει δωδεκα. Ολοι λενε μαζι το Χριστος Ανεστη (ο παπας παντα απων) και μετα βγαινουν τα κουμπουρια.
Ο Ιουδας δεν προλαβε να καει. Διαλυθηκε απο τις πιστολιες.
Τοπιο μαχης. Φωτιες και μπαλωθιες.
Χαβαλεδοκατασταση αλλα και φοβος μην γινει καμμια στραβη με τοσους μεθυσμενους.
Καπου μια ωρα κρατησε η τελετουργια της Αναστασης.
Σε αλλο χωριο που ειχαν βαλει γκαζακια στη φωτια του Ιουδα παρολιγο να καουν
Εμεις τη βγαλαμε καθαρη . Και μεις και το χωριο.

Τετ Απρ 19, 11:05:26 μμ 2006  
nmavrikis said...

k.Dimou tha episkeytite fetos thn Kerkyra??

Τετ Απρ 19, 11:55:19 μμ 2006  
Dion.M. said...

@Mike Bouts said:

«Θα μου πείτε και τι με νοιάζει? Έ, σωστά, εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε..
Κρίμα γιατι τα posts του ΝΔ και αρκετά σχόλια είναι πολύ αξιόλογα…»

Θα σου πρότεινα ΜΒ να το ξανασκεφτείς και μείνεις.

Κανείς (Ούτε οι ιδέες του) δεν κέρδισε με την αποχώρηση.

Υποτίθεται ότι εδώ είμαστε όλοι καλοπροαίρετοι. Βέβαια η εμμονή και το πάθος κάποιων, μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες ότι αυτό συμβαίνει χωρίς εξαίρεση.

Αν κάνουμε κριτική και πολλές φορές έντονη γίνεται για το έλλειμμα πολιτισμού που βγαίνει στην καθημερινότητά μας σε σύγκριση πάντα με τους προηγμένους λαούς. Δικαιολογείται από την Ιστορία αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό για τους ρομαντικούς.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είμαστε κατευθείαν απόγονοι του Περικλή!...
Ούτε ο Περικλής ήταν κατ’ ευθείαν απόγονος του Αγαμέμνονα!...
Οι πρώτοι Ελληνες όταν ήλθαν σε αυτόν τον χώρο, όλοι ξέρουμε ότι βρήκαν μεγάλους πολιτισμούς, ήλθαν σε επιμειξία μαζί τους και εκεί οφείλεται, κατά μέγα μέρος, η πρώτη άνθηση του πολιτισμού τους και η διαφοροποίησή τους από τους υπόλοιπους άριους που κατέβηκαν ταυτόχρονα σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Η επιμειξία μεταξύ των εθνών δεν σταματά ποτέ.

Παρ’ όλα αυτά μιλάμε την υπέροχη γλώσσα τους και διατηρούμε ακόμα λέξεις όχι μόνο των Αρχαίων Ελλήνων αλλά και των Προελλήνων που ανέφερα πρίν. Οι λέξεις «θάλασσα» τα τοπωνύμια «Κόρινθος» , «Ολυνθος» και πολλές άλλες λέξεις έχουν προελληνική προέλευση. Δηλαδή πριν την κάθοδο των Ελλήνων!

Τελειώνοντας να πώ ότι από σεβασμό στον οικοδεσπότη, προτιμώ να αποφεύγω (όσο γίνεται) τις επιθέσεις σε ορισμένους ακραίους φιλοξενουμένους του.

Τώρα έχει ανεβάσει νέο post με πολύ ευαίσθητο θέμα.

Πεμ Απρ 20, 12:29:47 πμ 2006  
Mike Bouts said...

Τουλάχιστον μου είναι παρήγορο ότι δεν είμαι ο τελευταίος «έλληνας» ανάμεσα σε «γραικούς» σε αυτό το blog.

Δεν αξίζει και δεν είναι πρέπον να σχολιάσω περαιτέρω.

Καλές γιορτές σε όλους.

Πεμ Απρ 20, 04:52:18 πμ 2006  
sbouboux said...

Εκτός από το αμλέτο υπάρχει και το adagio που παίζει η "παλιά" τη Μ. Παρασκευή το βράδυ, στον επιτάφιο της Μητρόπολης. και εκείνο το κομμάτι είναι φοβερό (κατά τη γνώμη μου).

Τρι Απρ 25, 01:10:16 πμ 2006  
Prokopis Georgopanos said...

Απλά αν προσθέσω ότι ο εκτός απο τις marcies της παλαιάς φιλαρμονικής υπάρχουν και αυτές τις φιλαρμονικής εταρείας "Μάντζαρος" και της φιλαρμονικής έσωσης "Ο Καποδίστριας". Την παλαιά φιλαρμονική και την φιλαρμονική καποδίστριας είδαμε στις φωτογραφίες, την φιλαρμονική "Μάντζαρο " δεν είδαμε έχει και σελίδα!!!! www.femantzaros.gr

Κυρ Απρ 30, 12:30:45 πμ 2006  
Πολυέλαιος said...

Τι μπορω να πω εγώ για αυτόν τον γίγαντα;υποκλείνομαι και σε ευχαριστώ κύριε Νίκο δήμου!Από παιδί εχω ριζομένο στον υποθάλαμο του εγκεφάλου μου τον "αμλέτο" του Μ.Σαββάτου ,το adagio του Albinoni της Μ.Παρασκευής το nabuko της ανάστασης καθώς και τον Βάγκνερ και τον Τσαικόφσκι.Όπου και να κοίταζα πιτσιρικάς έβλεπα από την μια το σπίτι του Καποδίστρια από την άλλη του Μάντζαρου και λίγο πιο πέρα του Σ.Σαμάρα και του Θεοτόκη.Δεν το ήθελα απλώς έτσι έτυχε.Πάντως όπως και να χει είμαι ευγνώμων στους ρουμελιώτες ,διότι πολέμισαν για να έχω εγώ όλα αυτά (σε πρότερο σχόλιο αναφερόμενος)!Τα γράφω αυτά αν και είμαι σίγουρος ότι με αυτό το "σεντόνι" των 350 μυνημάτων ,δύσκολα θα διαβαστούν.

Τρι Μαϊ 02, 04:57:00 πμ 2006  

Ανακοίνωση Σχολίου

<< Home