Send As SMS

nikosdimou

Τα "Επίκαιρα" από το ndimou.gr σε άλλη παράλληλη έκδοση. The "Epikaira" posts from ndimou.gr in a parallel publishing format.

My Photo
Name:Nikos Dimou
Location:Athens, Greece

This blog belongs to my cat Don. I am his guest. I am now posting not only from my computer doncat but also from my mobile phone! doncatmobile

Κυριακή, Μάρτιος 26, 2006

Περί έρωτοςΣτη βιβλιοθήκη μου έχω αρκετά βιβλία που κληρονόμησα από την μητέρα μου. Μερικά είναι παλιά οικογενειακά κειμήλια, δύο και τρεις αιώνες πίσω (οι πρόγονοι ήταν μελετηροί). Το πιο αγαπημένο μου είναι ένα από τα νεότερα: μία γαλλική έκδοση τσέπης (τι τσέπης – σε τσεπάκι μπαίνει: 11Χ7,5 εκατοστά!) του Stendhal: De L’ Amour. Δεν έχει ημερομηνία έκδοσης αλλά στο εσώφυλλο είναι γραμμένο: Tolia Calvocoressi, 31/7/24. Η μητέρα ήταν τότε 18 χρόνων. Άραγε να ήταν ερωτευμένη;

Είναι μία έκδοση των Editions Nilsson (μίμηση των περίφημων εκδόσεων τσέπης Nelson;) και περιέχει σε 246 μικρές σελίδες μία συρραφή αποσπασμάτων από το κλασικό «περί έρωτος» έργο του Henri Beyle (ψευδώνυμο: Stendhal). Το πλήρες κείμενο καλύπτει δύο τόμους με 550 σελίδες.

Ξαναδιάβαζα λοιπόν τον Stendhal – τον πιο μοντέρνο από τους μεγάλους Γάλλους πεζογράφους του 19ου αιώνα (κι ας είναι ο αρχαιότερος). Το βιβλίο αυτό ήταν το πρώτο σημαντικό έργο που έγραψε – και το πιο αποτυχημένο. Όπως γράφει ο ίδιος, σε είκοσι χρόνια δεν είχε βρει ούτε εκατό αναγνώστες.

Είναι μία ανατομία του ερωτικού φαινομένου αρκετά αυτοβιογραφική (ήταν τότε ερωτευμένος με την Mathilde Dembowsky) αλλά και απόλυτα ψύχραιμη. Στον πρόλογο ο Stendhal διαχωρίζει τέσσερις κατηγορίες έρωτα: α) τον έρωτα-πάθος (εμείς θα λέγαμε τον ρομαντικό έρωτα) β) τον έρωτα-γούστο (εγώ θα έλεγα: παιχνίδι, χωρίς πάθος, πολύ φλερτ) γ) τον σωματικό έρωτα («ενώ είσαι στο κυνήγι, να βρεις μία όμορφη και φρέσκια χωριατοπούλα...») και δ) τον έρωτα-επίδειξη (τον ονομάζει: amour de vanité – υπερηφάνεια) «οι περισσότεροι άνδρες στην Γαλλία επιθυμούν και έχουν μία γυναίκα στην μόδα – όπως έχουν και ένα ωραίο άλογο».

Σε επόμενα κεφάλαια αναλύει τις φάσεις του έρωτα: 1η ο θαυμασμός. 2η η φαντασίωση («σκέπτεσαι: τι ηδονή να την φιλάς, να σε φιλάει, κλπ»). 3η Η ελπίδα. 4η η γέννηση του έρωτα. 5η η πρώτη αποκρυστάλλωση (cristallisation).

Για την αποκρυστάλλωση έχουν γραφτεί τόμοι ολόκληροι. Η θεωρία του Stendhal είναι πως στολίζουμε το αντικείμενο του έρωτα με όλα τα πλουμίδια της γης. Δίνει ένα διάσημο παράδειγμα: «Στα εγκαταλειμμένα ορυχεία αλατιού του Στρασβούργου, ρίχνεις μέσα στο βάραθρο ένα κλαδάκι δέντρου μαδημένο από τον χειμώνα. Δύο ή τρεις μήνες μετά το ανασύρεις καλυμμένο με λαμπερούς κρυστάλλους, σαν διαμάντια. [] Δεν αναγνωρίζεις πια το αρχικό κλαδί». Έτσι και το πνεύμα του ερωτευμένου στολίζει το αγαπημένο του πρόσωπο με όλες τις χάρες.

Φυσικά δεν κάνω εδώ ιστορία της Γαλλικής Λογοτεχνίας για να σας αναλύσω το έργο του Stendhal. Πήρα αφορμή από το βιβλιαράκι της μητέρας μου, που το θυμήθηκα σήμερα, για να μιλήσω για τον έρωτα. Άνοιξη είναι, τι πιο επίκαιρο! Υπάρχουν άλλωστε τόσες θεωρίες όσοι και ερωτευμένοι. Ο έρωτας-έρωτας, το πάθος, η αγάπη... Κάποτε μιλήσαμε για το σεξ (και είχαμε περάσει τα 500 σχόλια). Το σεξ είναι σίγουρα η βάση και το θεμέλιο του έρωτα, αλλά δεν εξηγεί άλλα πράγματα: την ονειρική απογείωση, το πάθος, την συντροφικότητα, την αγάπη...


Στην επάνω φωτογραφία τρία παλιά βιβλία. Στο φόντο μία έκδοση «Byron’s Tales and Poems» του 1848 με υπέροχες χαλκογραφίες (βλέπετε δύο). Ένα «Λεξικόν Γραικο-Αγγλικόν» του 1837 (αφιερωμένο εξαιρετικά στον Harry), ο μικρός Stendhal και η μητέρα όταν τον διάβαζε…

529 Comments:

MainMenu said...

Καλημερα Νικο Δημου...Γραικο-Αγγλικον το λεξικο καλε...! οχι γραικοελληνικο....:)


Φιλιά...ερωτευμενα!!!

Κυρ Μαρ 26, 12:15:23 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Σορρυ, mainmenu - typical typo. Διορθώθηκε!

Κυρ Μαρ 26, 12:19:36 μμ 2006  
gravoura said...

Πόσο της μοιάζετε!!

Κυρ Μαρ 26, 12:21:44 μμ 2006  
Dormammu said...

Έχετε ζητήσει να σας εκτιμήσουν τα βιβλία? Μήπως μέσα στην παλιά βιβλιοθήκη κρύβεται κανένα σπάνιο αριστούργημα σαν το in-folio του Σαίξπηρ του 1623....?

Κυρ Μαρ 26, 12:38:35 μμ 2006  
Deepest Blue said...

Ο έρωτας είναι ένα εφεύρημα της αστικής τάξης προκειμένου να ενθαρρύνει την τεκνοποίηση ώστε να προμηθεύεται στρατιώτες για την πολεμική της μηχανή και γραφειοκράτες για να στελεχώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες της.

Η επανάσταση θα έρθει όταν ο τελευταίος ερωτευμένος κρεμαστεί με τα άντερα του τελευταίου ρομαντικού.

Κυρ Μαρ 26, 12:41:20 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

dormammu ούτε In-folio έχω ούτε incunabula. Μερικά από αυτά τα βιβλία είναι πολύτιμα, όχι (μόνο) λόγω παλαιότητος και ποιότητας, αλλά διότι φέρουν "δικά μας" ονόματα.

Κάποτε όμως θα κάνω ένα ποστ για την βιβλιοθήκη μου. Την μαζεύω από 14 χρόνων... και δεν υπήρξε μέρα που να μην προστέθηκε ένα βιβλίο: από τα φτηνά τσέπης μέχρι εκδόσεις της Folio Society και αριθμημένες με εικονογραφήσεις Picasso, Μatisse, κλπ. Πάνω από 30.000 τόμοι...

Κυρ Μαρ 26, 12:46:26 μμ 2006  
avatar said...

Ο έρωτας μπαίνει πάντα από την πίσω πόρτα
Ο έρωτας δεν γνωρίζει συμφέρον και σύνορα

Όπως ακούς το θόρυβο
Και καταλαβαίνεις μουσική
Έτσι περνάς μέσα από τα καθημερινά αγγίγματα
Και ερωτεύεσαι

Οι πλανήτες περνούν από το κεφάλι σου
Και πάλι εξαερώνονται στο τίποτα

Ο έρωτας είναι ο τόπος

Κυρ Μαρ 26, 01:09:25 μμ 2006  
chris said...

Έρωτας
Άθροισμα Συναρτήσεων:
(f+g)(x)=f(x)+g(x), xεΑ
Ζητείτε ποιητής για μετάφραση..

Κυρ Μαρ 26, 01:12:57 μμ 2006  
georgia.m said...

Ωραίο το θέμα και όχι μόνο ανοιξιάτικο!Είναι,νομίζω,παντός καιρού.
Προβλέπω να ξεπεράσουμε το φράγμα των 500 σχολίων!Εκτός κι αν λόγω Κυριακής ορισμένοι λείπουν.
@chris:
Σίγουρα ο έρωτας στη συνάρτηση μοιάζει απλός και ανώδυνος...
Δεν ξέρω ποια μετάφραση θα χρειαζόταν για το ανεξήγητο!

Κυρ Μαρ 26, 01:18:39 μμ 2006  
Φιντείας...Finteias said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαρ 26, 01:20:23 μμ 2006  
Φιντείας...Finteias said...

@ Deepest Blue

Έχετε υπ' όψιν σας κάποιον τρόπο, με τον οποίο αυτό το ερωτικό αίσθημα μπορεί να προκληθεί εξωγενώς από κάποια εξουσία; Εγώ ξέρω ότι είναι αυθόρμητο σε όλους, ανεξαρτήτως τάξεως.
Θέλω να πω ότι η φορολογία επιβάλλεται με εύκολους τρόπους, αλλά ο έρωτας...πώς;

Ο Φρανσουά Μινιέ έλεγε ότι δύο είναι τα κίντηρα μιας επανάστασης: η αγάπη για τις ιδέες κι ο έρωτας για την εξουσία.
Υπάρχει και στους επαναστάτες έρωτας, τελικά.

Πάντως, νομίζω ότι το ζήτημα δεν έχει λυθεί, σε ότι αφορά τα "πως" και τα "γιατί" του.

Νομίζω κ. Δήμου ότι το post θα ξεπεράσει τα 500 σχόλια και λύση δεν θα βρούμε.
Ο έρωτας όμως θα παραμένει.
Καλημέρα

Κυρ Μαρ 26, 01:22:42 μμ 2006  
georgia.m said...

@deepest blue:
Το Πάσχα είναι ακόμα μακριά αλλά εσάς το μυαλό σας στο κοκορέτσι!...
Μη μας φρικάρετε μεσημεριάτικο...

Κυρ Μαρ 26, 01:23:48 μμ 2006  
querrero said...

30,000 τομοι;
Και εγω που νομισα πως εχω μεγαλη βιβλιοθηκη!
Anyway εχω χρονια-ελπιζω-μπροστα μου.Παλια γαλλικα βιβλια,δεκαδες υπαρχουν στο πατρικο μου,κληρονομια του εν Γαλλια σπουδαγμενου παππου.Με ημερομηνιες προπολεμικες(του ΑΠΠ).Με χειρογραφες σημειωσεις του ιδιου στα γαλλικα.Κριμα που δεν μιλαω τη γλωσσα.
Καπου διαβασα πως ο ερωτας με την σημερινη του μορφη,αυτη του ρομαντισμου και των χαζοχαρουμενων ερωτευμενων να τρεχουν χερακι-χερακι σε λιβαδια ειναι κληρονομια του μεσαιωνα,προερχομενη απο τους ιπποτικους μυθους,και τα τραγουδια αγαπης των τροβαδουρων.
Ισχυει κατι τετοιο;
Διαβασα-ακουσα επισης πως οι αρχαιοι λαοι αλλιως αντιλαμβανονταν τον ερωτα,διαχωριζωντας την αγαπη απο το σεξ.Ο ρομαντισμος ηταν εννοια αγνωστη.
Παντως ο απολυτος ερωτας πιστευω πως ειναι ο ανεκπληρωτος.Απο εκει και περα ειναι ενα συναισθημα που ελαφρως "μαλακωνει"(μια υπερβολικα ηπια λεξη για να μην προσβαλλω την φιλοξενια του blog)τον ανθρωπο.
Μy god ποτε μου δεν μπορεσα να συμπεριφερθω σαν ερωτευμενος που σεβεται τον ερωτευμενο του εαυτο.Αγαπουλες,φιλακια,αρκουδακια,λουλουδακια και ολες αυτες τις "χαριτωμενιες" που βλεπω και μου προκαλουν το γελωτα.
Οπως επισης δεν μπορεσα να βιωσω το αυτοκαταστροφικο συναισθημα της-τι χυδαια λεξη-"καψουρας".Το εχω δει,εχω κατσει σαν καλος φιλος να ακουσω τα κλαψουρισματα και να ανεχθω τα μεθυσια κολλητων για μια γυναικα.Εχω δει τον την αυτοταπεινωση και τον εξευτελισμο.Την απουσια λογικης.
Χμ!Merci αλλα δεν θα παρω.Ισως φταιει που ειμαι (αυτο)συγκρατημενος στις επαφες με αγνωστους,στις εκδηλωσεις φιλιας και αγαπης προς ολους.Οπως μαθει κανεις.Εν αντιθεση με τις εκδηλωσεις οργης :))
Η αγαπη και ο ερωτας χιλιοτραγουδησμενα,makes the world go round λενε οι αγγλοσαξονες.
Εμενα με ενδιαφερει η αλλη πλευρα.Το σκοταδι,το μισος.Ειναι το πιο δυνατο,ισχυρο συναισθημα που βιωνουμε.Οχι η αντιπαθεια,η ζηλια κτλ αλλα το αγνο ατοφιο μισος.
Ερωτηση κρισεως και αποριας.
Γιατι οι γυναικες τοποθετουν το σεξ ως συνοδευτικο της αγαπης,κοινης ζωης,γαμου;Γιατι η σεξουαλικη απολαυση αποτελει ταμπου για τις περισσοτερες;
"Ξερεις,δεν ειμαι τετοια,ετυχε και εγινε,δεν θελω να καταληξεις σε ευκολα συμπερασματα,δεν ειμαι ευκολη,τσουλα,π....να κτλ"
Οι κοινωνικοι ρολοι;

Κυρ Μαρ 26, 01:26:54 μμ 2006  
bizwriter said...

Το σεξ είναι σίγουρα η βάση και το θεμέλιο του έρωτα, αλλά δεν εξηγεί άλλα πράγματα: την ονειρική απογείωση, το πάθος, την συντροφικότητα, την αγάπη...

Έχουν αρχίσει κι αυτά να εξηγούνται από τους επιστήμονες με βιοχημικούς όρους -καλώς ή κακώς...

Κυρ Μαρ 26, 01:33:14 μμ 2006  
avatar said...

Μπορεί να έχουν εξηγηθεί πολλά με βιοχημικούς τρόπους αλλά τίποτα δεν μπορεί να εξηγήσει τη διάρκεια της κατάστασης του έρωτα (μιλάμε για μερικούς μήνες ή χρόνια). Δεν νομίζω ότι έχει βρεθεί ουσία που να συναγωνίζεται αυτήν την επίδραση.

Κυρ Μαρ 26, 01:38:53 μμ 2006  
HRA said...

Σ' αγαπώ.

Κυρ Μαρ 26, 01:42:30 μμ 2006  
georgia.m said...

@avatar:
Yπάρχουν ουσίες με παρόμοια αποτελέσματα αλλά δεν θυμάμαι πώς τις λένε:σεροτονίνη,ντοπαμίνη,κλπ.Ορισμένες μάλιστα φορές,τα αντικαταθλιπτικά νέας γενιάς μπορεί να επιφέρουν στον εγκέφαλο ένα αίσθημα ευφορίας και ''ευτυχίας''.Αλλά... τι ξέρουν οι φυσικές ή χημικές ουσίες από ένα θείο δώρο;
Δίκιο έχετε κατά βάθος.

Κυρ Μαρ 26, 01:42:42 μμ 2006  
avatar said...

Έχω διαβάσει ότι ουσίες όπως η ηρωίνη ιεραρχούνται πιο υψηλά από τον έρωτα. Θα ήταν χρήσιμο να καταθέσει κάποιος τις εμπειρίες του.

Κυρ Μαρ 26, 01:47:19 μμ 2006  
georgia.m said...

''Eχθές έχωσα κάτω απ την άμμο το χέρι μου κι έπιασα το δικό της.Όλο το απόγεμα ύστερα τα γεράνια με κοίταζαν απ τις αυλές με νόημα.Οι βάρκες,οι τραβηγμένες έξω στη στεριά,πήρανε κάτι γνώριμο,οικείο.Και το βράδυ,αργά,την ώρα που της έβγαλα τα σκουλαρίκια να τη φιλήσω έτσι όπως θέλω εγώ,με τη ράχη ακουμπισμένη στον μαντρότοιχο της εκκλησιάς,μπουμπούνισε το πέλαγος και οι Άγιοι βγήκανε κρατώντας κεριά να μου φωτίσουνε.''

Οδυσσέας Ελύτης
''Ο μικρός Ναυτίλος''

Κυρ Μαρ 26, 01:54:38 μμ 2006  
georgia.m said...

Δίκιο είχε,νομίζω,ο Stendhal:'Όταν είμαστε ερωτευμένοι συχνά δεν βλέπουμε τις οφθαλμοφανείς άσχημες ή δύσκολες πλευρές του χαρακτήρα του προσώπου με το οποίο μας συνδέει ο έρωτας.Ευχής έργο θα ήταν αν,με το πέρας αυτής της περιόδου,το πρόσωπο που έχουμε στο μυαλό μας έχει λίγες διαφορές με αυτό που πραγματικά είναι.

Κυρ Μαρ 26, 02:01:51 μμ 2006  
paragrafos said...

Κόκκινο χείλι φίλησα κι έβαψε το δικό μου
Και στο μαντήλι το συρα κι έβαψε το μαντήλι
Και στο ποτάμι το πλυνα κι έβαψαν τα νερά του
κι έβαψε η άκρη του γιαλού κι η μέση του πελάγου
Κατέβη αητός να πιει νερό κι έβαψαν τα φτερά του
Κι έβαψε ο ήλιος ο μισός και το φεγγάρι ακέριο!

Κυρ Μαρ 26, 02:06:14 μμ 2006  
bizwriter said...

'Όταν είμαστε ερωτευμένοι συχνά δεν βλέπουμε τις οφθαλμοφανείς άσχημες ή δύσκολες πλευρές του χαρακτήρα του προσώπου με το οποίο μας συνδέει ο έρωτας.

Σωστά. Μήπως, όμως, αυτό συμβαίνει επειδή ο στόχος της φύσης δεν είναι να είμαστε ευτυχισμένοι (Ευχής έργο θα ήταν αν,με το πέρας αυτής της περιόδου,το πρόσωπο που έχουμε στο μυαλό μας έχει λίγες διαφορές με αυτό που πραγματικά είναι.), αλλά να αναπαραχθούμε; Άτιμη φύση!

Κυρ Μαρ 26, 02:07:12 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Το βιβλίο του Σταντάλ το έχω πρόσφατα αγοράσει και σκόπευα αυτές τις μέρες να το διαβάσω.

Με λίγα λόγια ,έρωτας θα έλεγα είναι το φαινόμενο έξω απο εμάς που εμπεριέχει συμπυκνωμένα τη ζωη και το θάνατο.Τη ζωή γιατι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκσταση ευτυχίας απο αυτή του ερωτευμένου και το θάνατο γιατι πολλες φορές συνδέεται με αυτόν.Δυο ειδών έρωτες:ο ανεκπλήρωτος και ο εκπληρωμένος

Ο έρωτας είναι παράλογος και αδιστακτος.Δεν σε ρωτά,γίνεσαι υποχείριο του οπως μια μαριονέτα.Ο ανεκπλήρωτα ερωτευμένος ρωτά:ΓΙΑΤΙ??σπαράζει,δεν μπορει να καταλάβει γιατι δεν μπορει να είναι μαζι με το αντικείμενο του ποθου του.Ολη η δημιουργία του φαίνεται παράλογη και αδικη αν δεν μπορει να αποκτήσει αυτο που ολόψυχα επιθυμει.Ο έρωτας είναι πολλες φορές ένας μοναχικός δρόμος γεμάτος κοφτερες πέτρες,οφείλεις να τον περάσεις μόνος σου,πολλες φορές το αντικείμενο του έρωτα σου δε θα ασχοληθει καν μαζι σου.

Υπάρχει και ο εκπληρωμένος έρωτας ( πολύ λιγότερες περιπτωσεις ) οπου έχει όλα τα προηγούμενα χαρακτηριστικά αλλα ταυτόχρονα και την ζεστή επικοινωνία .Ο έρωτας τότε << ανατροφοδοτειται απο την επικοινωνία >> .Για ποσο όμως?Δυστυχώς η ευτυχώς για λίγο.Σιγα,σιγά φεύγει και δίνει τη θέση του σε άλλα συναισθήματα όπως αγάπη.Και φεύγει γιατι δεν υπάρχει η έλλειψη ωστε να υπάρχει επιθυμία

Για να εξηγήσουμε το έρωτα βέβαια πρέπει να εξηγήσουμε την ΓΟΗΤΕΙΑ,έννοια ανεξήγητη,μυστηριακή.Για τη γοητεία έχει γράψει ο οικοδεσποτης μας στο ημερολογιο του κάυσωνα:
<< Ακατανόητα πράγματα. Όπως η κακία: η γοητεία.
Όταν η Χ. μιλάει, εγώ χαζεύω. Μπορεί ν' αφηγείται το πιο ασήμαντο, εγώ χάνομαι σαν παιδί σε παραμύθι. Συμπονώ, συμπάσχω, συγκινούμαι και χάνομαι.
Δεν έχω άλλη ερμηνεία - με μαγεύει. Αφήνω τον εαυτό μου και περπατάω στη φωνή και τα μάτια της. Είναι ίσως η μόνη φορά που με ξεχνάω.
Την είχα ερωτευθεί κάποτε. Ευτυχώς, που δεν με ήθελε. Θα είχα χάσει κάθε ίχνος αυτονομίας. Κάθε φορά που την συναντώ, μπλέκομαι πάλι στα κλαδιά της. >>

Κυρ Μαρ 26, 02:07:50 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Προτείνω σε όλους το βιβλίο << μικρη πραγματεία περι μεγάλων αρετών >> του andre comte sponville .Kατα τη γνώμη μου έχει κάνει σημαντική δουλειά πάνω στο φαινόμενο του έρωτα.Αποσπασμα: << Φανταστείτε την κυρία Τριστάνου ( δηλαδη να παντρευόταν με τον Τριστάνο ) !!Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαινει αυτό:το τέλος του πάθους της.Σημαίνει πως η Ιζόλδη μπόρεσε να παραμείνει ερωτευμένη μόνο χάρη στο ξίφος που τη χώριζε απο τον Τριστάνο και απο την ευτυχία.Με άλλα λόγια πως ο έρωτας παραμένει παθιασμένος μόνο μέσα στην ΕΛΛΕΙΨΗ ,πως είναι η ίδια η έλλειψη το αντικείμενο που τον μαγνητίζει,η απουσία που τον διεγείρει και επομένως το πάθος δεν μπορει να διαρκέσει παρα μόνο μέσα στην οδύνη και ισως χάρη στην οδύνη >>

Κυρ Μαρ 26, 02:10:50 μμ 2006  
georgia.m said...

@paragrafos:
Μια διόρθωση(σημαντική):
''κατέβη αετός να πιει νερό,ματώσαν τα φτερά του''
Τουλάχιστον έτσι το γνωρίζω εγω.Υπάρχουν παραλλαγές;

Κυρ Μαρ 26, 02:11:11 μμ 2006  
chris said...

"The Hours slid fast- as Hours will,
Clutched tight, by greedy hands-
So faces on two Decks, look back,
Bound to opposing lands-

Αnd so when all the time had leaked,
Without external sound
Each bound the Other's Crucifix-
We gave no other Bond-"

(E.D., 322, στροφές 5 και 6)
..

[Δεν συμφωνώ με την περί έρωτος αντίληψή της. Ο τρόπος της όμως είναι ακαταμάχητος.Άλλη μια διατριβή "Ο Έρωτας στο Έργο της Ε.Ν.]

Κυρ Μαρ 26, 02:16:32 μμ 2006  
Yannis H said...

Έρωτας το θέμα, ας αριθμήσω τις απαντήσεις

1) Έγραφε ‘σωματικό ‘έρωτα’ το post, διάβασα ‘στοματικό’ στην αρχή και λέω... ‘τι λέει;’

2) Έρωτας και σεξ... Λοιπόν, από σύμπτωση πριν λίγες μέρες έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ στην ΕΤ1 για το θέμα. Λέμε πως οι άνδρες τυπικά θέλουν περισσότερο σεξ. Λόγος, η τεστοστερόνη. Ενδιαφέρουσα στατιστική: το περισσότερο σεξ, το απολαμβάνουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανδρών - ας το πούμε 100%. Τα ετερόφυλα ζευγάρια βρίσκονται γύρω στο 75% της προηγούμενης στήλης. Και τα ομοφυλόφιλα γυναικεία ζευγάρια, μόλις στο 1/4 της στήλης των ετεροφυλόφιλων, γύρω στο 18%. Πάει να πει, οι λεσβίες μάλλον θυμούνται τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις από το τι βλέπουν στο δρόμο ή τα όνειρα, γιατί αν περίμεναν το σεξ... θα το ξεχνούσαν κι οι ίδιες!

3) ‘Σεξ είναι το όργανο, έρωτας η μουσική’. Η φράση της Ιζαμπέλ Αγιέντε. Τη βρίσκω πολύ ροζέ.

4) Στο ίδιο ντοκιμαντέρ δύο πατώματα πάνω, έλεγε πως το ‘7 χρόνια φαγούρα’ και ιδίως το ‘3-4 χρόνια’ (τότε χωρίζουν στην πραγματικότητα τα περισσότερα ζευγάρια), αντικατοπτρίζει μια βιολογική ανάμνηση: το παιδί έχει πλέον μεγαλώσει αρκετά, η γυναίκα δεν χρειάζεται τόσο τον άντρα και αυτός μπορεί να ψάξει για άλλη μητέρα για τα παιδιά του.

5) Δεν συμμερίζομαι την αναγωγή όλων στη χημεία και τη βιολογία (πολύ... προς σοβιετικό ρεαλισμό μου φέρνει) αλλά δεν συμμερίζομαι και τον υπέρ-ρομαντισμό που σε κάνει να θέλεις να χτυπήσεις ινσουλίνες.

6) Αργότερα...

Κυρ Μαρ 26, 02:17:03 μμ 2006  
paragrafos said...

georgia.m said...
@paragrafos:
Μια διόρθωση(σημαντική):
''κατέβη αετός να πιει νερό,ματώσαν τα φτερά του''
Τουλάχιστον έτσι το γνωρίζω εγω.Υπάρχουν παραλλαγές;
------------------------------
(Αν και δεν κάνω ποτέ παραπομπές μέσα στο ξένο μπλογκ) θέλω να σ΄ ευχαριστήσω επειδή η δική σου εκδοχή είναι πολύ πιο όμορφη, πιο ποιητική, πιο ερωτική!

Με αγάπη

Παράγραφος

Κυρ Μαρ 26, 02:19:43 μμ 2006  
georgia.m said...

Ο αγαπημένος/η είναι όντως έτσι ή πολλές φορές τον φανταζόμαστε αποδίδοντάς του ενίοτε χαρακτηριστικά που δεν του ανήκουν;
Από την εσωτερική φαντασίωση στην εξωτερική πραγματικότητα η απόσταση είναι μεγάλη...
Μιλώντας για βιβλία,θα ήθελα να συστήσω την Μικρή φιλοσοφία του Έρωτα,του Alain de Botton(Essays in Love,ed:Macmillan).Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.Το βρήκα ενδιαφέρον όταν το διάβασα.

Κυρ Μαρ 26, 02:23:46 μμ 2006  
avatar said...

O yannis h είπε: το περισσότερο σεξ, το απολαμβάνουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανδρών - ας το πούμε 100%

Ναι σωστά το απολαμβάνουν 100% με άλλους εκατό!

Κυρ Μαρ 26, 02:26:00 μμ 2006  
georgia.m said...

@paragrafos:
Μια επισήμανση:δεν είναι δική μου,ασφαλώς,η εκδοχή αλλά έτσι ξέρω το ποίημα,από τότε που το πρωτοδιαβασα και το θυμάμαι απέξω.Πράγματι,είναι πιο δυνατή,πιο ερωτική,πιο απόλυτη αυτή η εκδοχή!

Κυρ Μαρ 26, 02:26:18 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Αχ, chris, τι να ξέρει η έρημη έγκλειστη ;Emily Dickinson για τον έρωτα...

Και πάλι όμως, μέσα στον εγκλεισμό της όλα τα ξέρει.

Ένα μεγάλο ερωτικό:

The Good-Morrow

John Donne (1572-1631)

I wonder by my troth, what thou and I
Did, till we lov'd? Were we not wean'd till then,
But suck'd on country pleasures, childishly?
Or snorted we in the seven sleeper's den?
'Twas so; but this, all pleasures fancies be.
If ever any beauty I did see,
Which I desir'd, and got, 'twas but a dream of thee.

And now good morrow to our waking souls,
Which watch not one another out of fear;
For love, all love of other sights controls,
And makes one little room, an everywhere.
Let sea-discoverers to new worlds have gone,
Let maps to other, worlds on worlds have shown,
Let us possess one world, each hath one, and is one.

My face in thine eye, thine in mine appears,
And true plain hearts do in the faces rest;
Where can we find two better hemispheres,
Without sharp north, without declining west?
Whatever dies, was not mix'd equally;
If our two loves be one, or, thou and I
Love so alike, that none do slacken, none can die


Αδυνατώ φυσικά να μεταφράσω...

Κυρ Μαρ 26, 02:27:12 μμ 2006  
georgia.m said...

chris:
Τι μου θυμίσατε!
Αγαπημένη ψυχή!

''I cannot live without you
Ιt would be life
And life is over there
Behind the shelf''...

Emily Dickinson

Κυρ Μαρ 26, 02:30:24 μμ 2006  
georgia.m said...

@ΝΔ
Μα νομίζω πως κυρίως οι έγκλειστοι,κάθε τύπου, βιώνουν τόσο έντονα τα συναισθήματα.Άρα η Emily γνώριζε τα πάντα...

Κυρ Μαρ 26, 02:33:53 μμ 2006  
bizwriter said...

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να την παρακολουθήσω. Πάω να δω τον έρωτά μου! ;-) Και μετά πάω στη δουλειά...

Κυρ Μαρ 26, 02:38:17 μμ 2006  
georgia.m said...

''...Όμορφο πρόσωπο,γινωμένο μέσα μου δεύτερη ψυχή!''

Ο.Ελύτης

Κυρ Μαρ 26, 02:38:19 μμ 2006  
harry said...

Ευχαριστω για την αφιερωση,να ενα θεμα που δεν χαλαει αλλα ενωνει καρδιες. Ενα απο τα διδαγματα της ζωης για μενα ειναι να μη μενει κανεις μονος του χωρις ερωτα. Μοναξια μητηρ πασης κακιας. Ολες οι οργανωσεις θανατου ( στρατος,χωροφυλακη,εκκλησια ) εχουν βασικο συστατικο την στερηση του ερωτα απο τον ανδρα.Οποιος δεν εχει κομπλεξ,βρισκει τον ερωτα παντου. Αρα...ερωτευθειτε. ( Ο Εμπειρικος θα 'λεγε...αλλη λεξη ).

Κυρ Μαρ 26, 02:42:48 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Για τον έρωτα νίωθω ιερή ευλάβεια αλλά και οργή.Τον αγαπώ και τον μισώ,αλλα πάντα τον σέβομαι.Ειναι το άγνωστο,το μυστηριακό και είναι κομμάτι μου.Απελπίζομαι που δεν υπάρχουν απαντήσεις,που τα << γιατι >> έχουν ως απάντηση τη σιωπή με συνέπεια να πονάνε πιο πολύ.Κάποτε με άφησε ανάπηρο,θρηνησα για τον νεκρο έρωτα και το νεκρο όνειρο,αλλά μου έκανε ένα δώρο,με βάθυνε,με εσκαψε.Για το έρωτα έχω μόνο ερωτήσεις ( την μόνη πιθανη γνώση,απαντησεις δεν υπάρχουν,μόνο θεωριες ) και όμως αυτές οι ερωτήσεις που με κόπο απόκτησα με γέμισαν φως.

Aλλά πώς γενήθηκε ο Ερωτας?
Απόσπασμα απο το συμποσιο ( 385 π.Χ )... << ...Όταν λοιπόν γεννήθηκε η αφροδίτη ,έτρωγαν οι θεοι,και μαζί τους και ο γιος της Μήτιδος,ο Πόρος.Αφου δείπνησαν,έφτασε η Πενία,για να ζητιανέψει σ’αυτό το μεγάλο φαγοπότι και στεκόταν στην πόρτα.Ο Πόρος λοιπόν,μεθυσμένος απο το νέκταρ μπήκε στον κήπο του Δια και βαρύς απο το πιοτό αποκοιμήθηκε.Η Πενία τότε,επειδή ακριβώς ήταν άπορη σκέφτηκε να κάνει παιδί με τον Πόρο.Ξάπλωσε λοιπόν κοντά του και γέννησε τον Ερωτα

Γι’αυτο και έγινε ακόλουθος και υπηρέτης της αφροδίτης ο Ερωτας,επειδή γεννήθηκε στα γενέθλια της και επιδή συγχρόνως είναι και απο τη φύση του εραστης του ωραίου,και είναι και η αφροδίτη ωραία.Οντας λοιπόν γιος του Πόρου και της Πενίας ο έρωτας βρίσκεται σε αυτήν τη κατάσταση.Πρώτα πρώτα είναι πάντοτε πένης και καθόλου απαλός και ωραίος,όπως νομίζουν οι πολλοι ,αλλα σκληρος και βρώμικος,και ξυπόλυτος και άστεγος.

Ξαπλωνει πάντοτε κατάχαμα και χωρις στρώμα,κοιμάται στην ύπαιθρο έξω απο τις πόρτες και στους δρόμους,έχοντας την φύση της μητέρας του και παντοτινή σύντροφο τη ένδεια.Απο τον πατέρα του,κυνηγάει τα ωραία και τα καλα,όντας ανδρείος και ριψικίνδυνος,και ορμητικος,δεινός κυνηγός,μηχανευόμενος συνεχώς κάτι,παθιασμένος για γνώση και επινοητικός,φιλοσοφώντας ολόκληρη τη ζωή,δεινος γητευτής και μάγος και σοφιστής.Και ουτε αθάνατος είναι απο τη φύση του,ούτε θνητος,αλλά την ίδια μέρα που ανθει και ζει,πότε πεθαίνει και αναβιώνει πάλι όταν τα καταφέρει χάρη στην φύση του πατέρα του.Και εκείνο που αποκτάει,του φεύγει πάντοτε γρήγορα ώστε έρωτας δεν είναι ούτε φτωχός,ούτε πλουσιος.Βρίσκεται επίσης ανάμεσα στη σοφία και στην αμάθεια >>

Κυρ Μαρ 26, 02:43:27 μμ 2006  
σαλτάρω στο κενό said...

"οι εκλογές είναι έρωτας"
(Παρασκευάς Γιάννης - βουλευτής, νομάρχης, άνθρωπος)

Κυρ Μαρ 26, 02:57:48 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Και το κλασικό - αλλά πάντα καίριο ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ:

Πριν απ' τα μάτια μου είσουν φως,
πριν απ' τον έρωτα Έρωτας,

κι όταν σε πήρε το φιλί
Γυναίκα.

Κυρ Μαρ 26, 03:01:42 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Το << Τριστάνος και Ιζόλδη >> κυκλοφορει στα Ελληνικα σε μια όμορφη πολυτελή έκδοση .....με συγκινει κάθε φορα που το διαβάζω αν και δεν το έχω δει ποτέ ζωντανα....ένα έργο για τον έρωτα...τον θάνατο....τη νύχτα.Πάντα έχω μέσα στην καρδιά μου τα λόγια της Ιζόλδης πάνω απο τον νεκρό Τριστάνο πριν κλείσει η αυλαία ....

<< Τι απαλά και ήρεμα που μου χαμογελά,πόσο γλυκα τα μάτια του ανοίγει-βλέπετε φίλοι?Δεν το βλέπετε?Πως λάμπει όλο και πιο φωτεινός καθως σηκώνεται ψηλά μεσα στων άστρων τη φεγγοβολια?Δεν βλέπετε πως η καρδια γενναία πάλλεται,καθώς μέσα στο στήθος του ήσυχα και δυνατά χτυπά?Πως η γλυκιά ανάσα του ηδονική και τρυφερή μέσα απο τα χείλη φτερουγίζει?Κοιτάξτε φίλοι!Δεν το αισθάνεστε?Δεν το θωρείτε?Μονο εγώ τούτο το σκοπό που τόσο σιγανός και εξαίσιος,γλυκα θρηνώντας,τα πάντα λέγοντας.συμφιλιώνοντας απαλά βγαίνει απο αυτόν,εισχωρει εντός μου,με δονει με τη θεία μουσική και με αγκαλιάζει?Ειναι ένα απαλό αεράκι που φυσά?Ειναι κύματα απο μεθυστικες μοσχοβολιές?Πως φουσκώνουν καθώς με τριγυρίζουν!Να πάρω πνοή βαθιά?Να τα αφουγκραστώ?Να τα ρουφήξω?Ή μεσα τους να βυθιστώ?Γλυκά ,στα αρώματα να εξαφανιστώ?Μεσα στο σάλο των κυμάτων,στων ήχων τον ορυμαγδο,στο κυματιστό σύμπαν της ανάσας του κόσμου να πνιγώ,να καταποντιστώ-δίχως αισθήσεις.Υπέρτατη ηδονή!! >>

Κυρ Μαρ 26, 03:05:56 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

1 Aσμα Aσμάτων, o εστί τω Σαλωμών. 2 Φιλησάτω με από φιλημάτων στόματος αυτού, ότι αγαθοί μαστοί σου υπερ οίνον, 3 και οσμή μύρων σου υπέρ πάντα τα αρώματα...

Κυρ Μαρ 26, 03:06:26 μμ 2006  
georgia.m said...

Είναι ο ίδιος που την πληροφορούσε μερικά χρόνια αργότερα ότι θα πενθεί πάντα,για κείνη μόνος στον Παράδεισο...(δεν έχει σημασία ποια ήταν)

Κυρ Μαρ 26, 03:07:08 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ναι Ν.Δήμου υπέροχο αυτο το ποίμα του Ελύτη,όπως και η μουσική του χατζιδάκι για αυτό αλλα και όλος ο << μεγάλος ερωτικός >>

Κυρ Μαρ 26, 03:09:31 μμ 2006  
apousia said...

''Δεν ξέρω αν είναι μελαγχολικοί οι έρωτες.
Χαρμόλυποι θα έλεγα.Και το ένα και το άλλο.Δηλαδή,άγρια χαρά και άγρια λύπη.
Χαρά,γιατί καίγεται ο εαυτός σου,κινητοποιείται ο οργανισμός σου,τα κύτταρά σου τρέχουν,προχωρούν με μεγάλα άλματα.
Λύπη,γιατί ποτέ δεν κατακτάς εκείνο που θέλεις.
Εγώ πάντα είχα την αίσθηση,ήθελα τον Θεό κι έβρισκα τους αγγέλους..
Και χωρίς πάθος,εγώ δύσκολα ζω,ακόμα κι εδώ στην εξοχή.
Δηλαδή,εγώ,έχω ανάγκη την πυρκαγιά..''

Κωστής Μοσκώφ
''Στα όρια''

Σκηνοθέτης Έλληνας προ καιρού,είχε πει,πως,όταν είχε υπάρξει ερωτευμένος,βρισκόταν πάντα σε τέτοια ένταση,σε τόσο ''υψηλό πυρετό'',έτσι ώστε αισθανόταν πως πάσχει από βαρειά αρρώστια.
Και πως αν κυκλοφορούσε ''εμβόλιο'' κατά του έρωτα,θα ήταν ο πρώτος που θα το έκανε.
Αλήθεια,υπάρχει κάποιος από σας,που θα μπορούσε να υπερθεματίσει?
Θα το κάνατε ποτέ κύριε Δήμου?
(Αν και λίγο από τους ''δρόμους'' σας,λίγο αυθαιρετώντας,διόλου δύσκολο να φανταστώ την απάντηση)

Κυρ Μαρ 26, 03:09:44 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ναι georgia m . θυμάσαι που ειχαμε μιλήσει για το << μονογραμμα >> σε προηγούμενο post.Ποσο πολυ το αγαπάμε...

Κυρ Μαρ 26, 03:11:51 μμ 2006  
georgia.m said...

@takis vassilopoulos:
Πολύ το αγαπάμε το Μονόγραμμα,ναι!Σήμερα το πρωί μάλιστα,είχα πάει στο Α Νεκροταφείο,στον τάφο του αγαπημένου ποιητή.Συγκινήθηκα όταν είδα λίγα κοχύλια και αχιβάδες που κάποιοι είχαν αφήσει.Θυμήθηκα τους Προσανατολισμούς.

Κυρ Μαρ 26, 03:15:01 μμ 2006  
σαλτάρω στο κενό said...

ομοιάζει με Μιχάλη Κατσαρό αυτό το "επίγραμμα" και δεν πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για βαρβαρότητα. να τοποθετείς τη χαζογκόμενα - γιατί σε ποιον απευθύνονται οι βλάκες όπως ο Κατσαρός...δεν είδες που ήταν η Ιουλίτα παράμερα, ο Χορν ήρεμος κι αυτός έδινε διάλεξη - να σκέφτεται: ω τώρα είμαι φως και θα πίψω στα όμματά Του δια να δεί τον Κόσμο. κι άντε να βρεις ποιας μετάπτωσης Έρωτας ήσουν πριν τον έρωτα. κι αυτό το "πριν". πριν από τι; και το φιλί που "παίρνει"...να σου δίνουν όραμα τώρα οι συμπυκνωμένες ψυχώσεις...

Κυρ Μαρ 26, 03:20:31 μμ 2006  
Deepest Blue said...

Μου διαφεύγει το όνομα του γάλλου λογοτέχνη που έλεγε:
"Έρωτας είναι να γινόμαστε χαζοί και οι δύο".

Κατά τ' άλλα, συμφωνώ απόλυτα με τον querrero: το πιο λαμπρό και υπαρξιακό συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ένας άντρας είναι η κτηνώδης οργή, το δολοφονικό μίσος.

Η "στοιχειακή αρχή του πολέμου", όπως το ονόμαζε ο Clausewitz.

Κυρ Μαρ 26, 03:23:46 μμ 2006  
georgia.m said...

Αντιγράφω ένα ποίημα του Νίκου Δήμου που μου αρέσει πολύ και είναι σχετικό με το θέμα μας:

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

''Σ αγαπώ αλλά η αγάπη ξεχάστηκε
σ αγαπώ αλλά οι πύλες σφραγίστηκαν
σ αγαπώ αλλά το πλήθος ωρύεται
σ αγαπώ αλλά η αγάπη νικήθηκε
σ αγαπώ αλλά ούτε συ δεν το πίστεψες.

Αγγίζοντας μια επιδερμίδα
διάφανη να βλέπεις
μέσα τη ζωή.
Αγγίζοντας μια ζωή
να βλέπεις μέσα
το θάνατο.

Σ αγαπώ αλλά οι μέρες μικραίνουνε
σ αγαπώ αλλά η πίστη δεν άντεξε
σ αγαπώ αλλά το θαύμα δεν μπόρεσε
σ αγαπώ αλλά η μνήμη δεν πείθεται
σ αγαπώ αλλά φοβάμαι την άνοιξη
φοβάμαι το φως,φοβάμαι το θάνατο.

Σ αγαπώ αλλά είμαι ολομόναχος.''

Κυρ Μαρ 26, 03:27:37 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

apousia said...
Θα το κάνατε ποτέ κύριε Δήμου?

To εμβόλιο κατά του έρωτα; ΠΟΤΕ! Αν υπήρχε φάρμακο που να σε υποχρεώνει να ερωτεύεσαι... ναι!

Ο έρωτας είναι όπως ή τέχνη. Πολαπλασιάζει την ζωή. Είναι τα μόνα αντίδοτα στον χρόνο και την φθορά.

Κυρ Μαρ 26, 03:37:05 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Aς μιλήσω με ποιήματα:


ΑΦΙΕΡΩΣΗ 1980


Είχα ξεχάσει πως μυρίζει το γιασεμί.

Αλλά βγαίνοντας στη νύχτα, ξαφνικά,
ντυμένος λεπτόν χιτώνα τον ιδρώτα σου
ντυμένος χρυσό ιμάτιο το άρωμά σου,
χτύπησα πάνω στην οσμή του γιασεμιού σαν σε γυάλινο τοίχο.

Ονειρεύομαι αυτό που έζησα.
Το σώμα το δροσερό με τους ίσκιους,
το σώμα το δυνατό με την έκσταση
και την κραυγή, την κραυγή –

Σ’ αγαπώ τρυφερά και σ’ αγαπώ άγρια,
περπατώ την νύχτα ντυμένος τον λεπτό σου ιδρώτα,
στεφανωμένος το άρωμα του γιασεμιού
και προφητεύω.

Αμφισβητώ το ποίημα, είναι φτωχό.
Είμαι κι εγώ φτωχός χωρίς εσένα.
Αν ποίημα είμαστε μαζί
δεν έχω γράψει καλύτερο.

Κυρ Μαρ 26, 03:39:45 μμ 2006  
georgia.m said...

Ο Αρχίλοχος,τι ωραία που περιγράφει τον έρωτα!
''Λυσιμελής δάμναται πόθος''...

Κυρ Μαρ 26, 03:40:34 μμ 2006  
the resident said...

Yannis H said...
"Έρωτας και σεξ... Λοιπόν, από σύμπτωση πριν λίγες μέρες έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ στην ΕΤ1 για το θέμα. Λέμε πως οι άνδρες τυπικά θέλουν περισσότερο σεξ. Λόγος, η τεστοστερόνη."

Η ορμόνη του έρωτα και του σεξ είναι η τεστοστερόνη.Οποίος άνδρας έχει χρησιμοποιήσει τα ενεσιμα χημικά σκευάσματα της παθαίνει συναισθηματικό σοκ.Σε μια εβδομάδα όλα αλλάζουν.Θυμάσαι την έντονη εφηβική σου ηλικία.Τα συναισθήματα στο μάξιμουμ.Ερωτάς και σεξουαλική διάθεση χτυπάν "κόκκινα" όρεξη για έρωτες όρεξη για ζωή τέρμα η κατάθλιψη αχ! η εξωγενής τεστοστερόνη, να μπορούσε κανείς να την χρησιμοποιεί για πάντα και να νιώθει πάντα έτσι.Αρκετά την ύμνησα(η μήπως ύμνησα τον έρωτα).Υποψη,χρειάζεται προσοχή.

georgia.m said...
"Yπάρχουν ουσίες με παρόμοια αποτελέσματα αλλά δεν θυμάμαι πώς τις λένε:σεροτονίνη,ντοπαμίνη.."
Η σεροτονινη των αντικαταθλιπτικών φέρνει ευφορία αλλά καμία σχέση με την επίδραση των ανδρογόνων στην ερωτική και σεξουαλική διάθεση του ανδρα.

Κυρ Μαρ 26, 03:41:22 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@GEORGIA M.
με την << πολιορκια >> έχω ταξιδέψει τους τελευταιους μήνες,χαίρομαι που την αγαπάς.

Και φυσικά δεν μπορω να ξεχάσω τον ΓΚΑΙΤΕ με τον << ΒΕΡΘΕΡΟ >> .Θα ήθελα να μάθω γερμανικά μόνο και μόνο για να το διαβάσω απο το πρωτότυπο....Ο Βέρθερος, αυτή η ρομαντική ψυχή που αγαπούσε τη ζωή αλλά την εγκατέλειψέ,όχι γιατι ήταν δειλός,αλλά γιατι δεν άντεχε, πόναγε....δεν άντεχε να είναι μακρια της,να μην την έχει.Και η Λόττε...την αγαπώ εξίσου με τον Βερθερο.

Μονολογεί ο Βέρθερος όταν τη συναντα: << ...και απο εκείνη την ώρα μπορει ο ήλιος και η σελήνη και τα αστέρια να διαγράφουν όπως θέλουν τους κύκλους τους,όμως εγώ δεν γνωρίζω ούτε μέρα ούτε νύχτα και ολοληρος ο κόσμος μου γύρω μου χάνεται...>> και στο τέλος λίγο πριν πεθάνει γράφει << ...Ω Λόττε και τι δεν μου θυμίζει εσένα!Μηπως δε με πειβάλλεις ακόμα?Και μήπως δεν έχω αχόρταγα όπως το παιδι μαζέψει γύρω μου κάθε λογής μικροπράγματα που τα'χες αγγίξει εσύ,ω ΑΓΙΑ μου!!...Δες Λόττε δεν ανατριχιάζω που παίρνω στα χέρια μου το κρύο,το τρομερο ποτήρι απο το οποίο μου μέλλεται να πιω τη μέθη του θανάτου!Μου το προσφέρεις εσύ και δεν διστάζω.Ετσι εκπληρώνονται όλες οι επιθυμίες και οι ελπιδες της ζωής μου.Ολες!!Ολες!!Να χτυπήσω τόσο ψυχρά,τόσο αλύπητα τη χάλκινη πόρτα του θανάτου......είναι γεμάτα.Χτυπάει δώδεκα!Εμπρος λοιπόν!-Λόττε!Λόττε!Αντίο!Αντιο! >>

Κυρ Μαρ 26, 03:44:56 μμ 2006  
georgia.m said...

''Είμαι η άναρθρη κραυγή.
Είσαι η σιγή.

Είμαι η φλύαρη πηγή.
Είσαι η κρήνη.

Είμαι μια μέρα στο βουνό.
Είσαι η δύση.

Είμαι ο φόβος της νύχτας.
Είσαι η νύχτα.

Είμαι η ελπίδα της αυγής.
Είσαι η αυγή.

Είμαι η νοσταλγία του είναι.
Είσαι.''

Νίκος Δήμου

Κυρ Μαρ 26, 03:47:10 μμ 2006  
harry said...

Αρχοντογυναικα η μητερα,βλεμμα μελαγχολικο.Της παλιας σχολης,με κλασσικη παιδεια & ερωτα μονο στον γαμο. Σημερα,ξεσαλωνουν μεχρι τα 30 με ποδοσφαιρικη ομαδα & μετα θυμουνται να ψαξουν για γαμπρο. Σε τετοιο σαθρο εδαφος,δεν στεριωνουν γαμοι. Μηπως η κλασσικη σχολη ειχε σοφια ?

Κυρ Μαρ 26, 03:52:47 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@the resident
Για το σεξ σίγουρα υπάρχουν ορμόνες όπου έχουν διαπιστωθει.Ομως ας μην είμαστε τόσο σίγουροι για τον Έρωτα.Δεν εξηγείται τόσο εύκολα.Γιατι γοητευομαι απο έναν άνθρωπο και όχι απο έναν άλλον.ΓΙΑΤΙ?Σιγουρα όταν γοητευομαι εκκρίνονται καποιες ορμόνες όπως σεροτονίνη ή ντοπαμίνη,ορμόνες ευφορίας...αλλά γιατί απο έναν συγκεκτριμένο?Εχω υπόψη μου τα πειράματα που αναφέρει ο Ηarry αλλά τα συμπεράσματα που έχουν βγει δίνουν πολύ λίγες απαντησεις και αοριστες.Ενα απο αυτά ελεγε πως η ορμόνη κρατα 4χρόνια....Δεν ξέρω ,δεν νομίζω οτι το θέμα είναι τόσο απλό που να λύνεται με μια ορμόνη.Οι επιστήμες της νευροφυσιολογιας εχουν να κάνουν πολλα βήματα πανω σε αυτό,πολλα χρόνια.Ισως κάποτε εξηγήσουν το φαινόμενο του έρωτα και ίσως τότε δυστυχώς χαθει λίγη απο την μαγεία του.Προσωπικα δεν ξέρω αν θα ήθελα να μάθω τον μηχανισμό του .Σίγουρα κάτιο τέτοιο θα με έκανε να πονάω λιγότερο ( το ανεξήγητο πονάει ) αλλα δυστυχώς και να ονειρεύομαι λιγότερο.

Κυρ Μαρ 26, 03:59:46 μμ 2006  
georgia.m said...

@harry:
Αυτό με την ποδοσφαιρική ομάδα,ΠΕ-ΤΕ-ΧΕ-ΜΕ-ΝΟ,λέμε!

Αλλά...μου γεννιέται φυσιολογικά μια απορία:η ομάδα basket ή volley είναι λιγότερο επιλήψιμες;!
:))))

Κυρ Μαρ 26, 04:00:22 μμ 2006  
the resident said...

plaisir d'amour ne dure qu'un moment,
chagrin d'amour dure toute la vie.

Στιγμή μόνο κρατάει του ερωτά η ηδονή
ολάκερη ζωή κρατάει του ερωτά η οδύνη.
"Του ερωτά η οδύνη."ΕΡΜΑΝ ΕΣΣΕ.

Κυρ Μαρ 26, 04:01:38 μμ 2006  
georgia.m said...

@takis vassilopoulos:
Συμφωνώ απόλυτα για τις ορμόνες και τα εργαστήρια...Εδώ πρόκειται για κάτι σαν μικρό ή μεγάλο θαύμα που συντελείται και οι νευρολόγοι μας μιλούν για ουσίες με παράξενα ονόματα...Δεν θέλω να μάθω άλλο - θέλω μόνο να αισθάνομαι.

Κυρ Μαρ 26, 04:02:57 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Αν και οι κατηγοριοποιησεις του έρωτα και ο χωρισμός του σε φάσεις δε με πολυπείθουν παραθέτω και την άποψη του ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ.

1.Ερωτας με τα μάτια
2.Ερωτας με τη σκέψη
3.Εμμονη ιδέα
4.Απώλεια του υπνου
5.Συνεχες αδυνάτισμα
6.Απέχθεια προς τις υπόλοιπες χαρές και διασκεδάσεις
7.Απώλεια ντροπής
8.Η τρέλα.
9.Η συγκοπή
10.Ο θάνατος

Κυρ Μαρ 26, 04:08:34 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

takis vasilopoulos said...
Γιατι γοητευομαι απο έναν άνθρωπο και όχι απο έναν άλλον.ΓΙΑΤΙ?

Ο μισάνθρωπος και κυνικός Σοπενχάουερ θα σας έλεγε ότι αυτή είνα η παγίδα που σας στήνει η παντοδύναμη Βούληση, η Παράσταση που σας παίζει για να διαιωνίσετε το είδος...

Κυρ Μαρ 26, 04:11:36 μμ 2006  
Antonios Liolios said...

Μια αιρετική σκέψη: Πολλές δύσκολα ελεγχόμενες διαταραχές της συμπεριφοράς που σχετίζονται με έντονη επιθυμία, παρόρμηση και γρήγορη ανταποδοτική απόλαυση (αλκοολισμός, παθολογικός "τζόγος", σεξουαλικές διαταραχές κλπ) βελτιώνονται σημαντικά με την χορήγηση ανταγωνιστών οπιούχων (naltrexone)πιθανόν λόγω παρεμβολής στο σύστημα των ενδορφινών που σχετίζονται και με την απόλαυση. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να δοκιμαστεί κάποια ανάλογη ουσία για τον έρωτα που έχει πολλά στοιχεία παρόρμησης και εξάρτησης. Και μην βιαστείτε να πείτε ότι κανείς δεν θα το δοκιμάσει, είσασταν ποτέ παθιασμένα ερωτευμένοι χωρίς ανταπόκριση;

Κυρ Μαρ 26, 04:12:35 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

ΡΟΥΜΙ-> << Ξακουσμένο μου φεγγάρι φώτισε με, μια αχτίδα απο το φώς σου θα μετέτρεπε τον κόσμο μου σε κήπο με τριαντάφυλλα.ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ,ΣΑΝ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ,ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΟΥ >>

Κυρ Μαρ 26, 04:16:11 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Rilke:

Κλείσε τα μάτια μου,μπορώ να σε κοιτάζω
τ’άυτια μου σφράγισ’τα να σ’άκουω μπορώ
χωρίς τα πόδια μου μπορώ ναρθώ σε εσένα
και δίχως στόμα θα μπορώ να σε παρακαλώ

Σταμάτησε μου την καρδιά και θα καρδιοχτυπώ με το κεφάλι
και αν κάνεις το κεφάλι μου συντρίμια στάχτη,εγω μέσα στο αίμα μου θα σ’έχω πάλι

Χωρίς τα χέρια μου μπορώ να σε σφιχταγκαλιάσω
σαν να ‘χα χέρια όμοια καλα με την καρδιά


Το παραπάνω ποίημα το τραγουδάει η Φωτεινή Δαρρα σε μουσική Παπαδημητριου.Θεωρω υπέροχο όλο το τραγουδι ( μουσική + στιχοι ).
Μιας και μιλάμε για γοητεία η Φωτεινή Δάρρα με γοητεύει απόλυτα έστω και απο την τηλεόραση.Οχι μόνο όταν τραγουδα αλλά κάθε της κίνηση...δεν είναι μόνο η ομορφια αλλά η ανεξήγητη μυστηριακή σαγήνη ( υποκειμενικό βέβαια )

Κυρ Μαρ 26, 04:20:31 μμ 2006  
the resident said...

takis vasilopoulos Αν ευνουχίσεις ένα αρσενικό άνθρωπο η ζώο,ίσως να συνεχίσει να ερωτεύεται,δεν λέω όχι αλλά είναι κάπως αλλιώς το πράγμα.Χάνει σίγουρα την σεξουαλική ορμή αλλά και το συναίσθημα του ερωτά χάνει σε ένταση,χάνει σε πάθος.Οποίος έχει χρησιμοποιήσει τεστοστερόνη καταλαβαίνει πως είναι να είσαι με αυτήν και χωρίς αυτή.Σίγουρα το θέμα του έρωτα είναι πολύπλοκο, αλλά οι ορμόνες παίζουν ένα βασικό ρόλο.

Κυρ Μαρ 26, 04:22:35 μμ 2006  
georgia.m said...

@takis vasilopoulos
Γνωρίζω την συγκεκριμένη κοπέλα(εξ όψεως).Ίσως σας εντυπωσιάζει η λεπτή της ομορφιά,η φινέτσα που έχει.
Νομίζω πως είναι η σύντροφος του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Κυρ Μαρ 26, 04:23:14 μμ 2006  
georgia.m said...

@the resident:
Πάντως ο γάτος μου που είναι στειρωμένος,τώρα είναι πολύ πιο τρυφερός από πριν.Για την σεξουαλική ορμή που λέτε και... συγκριτικά τεστ,δεν τον έχω ρωτήσει κατά πόσο τη νιώθει.

Κυρ Μαρ 26, 04:26:57 μμ 2006  
paragrafos said...

Τα σαββατοκύριακα έμενα μέσα, τάχα για "να ξανακοιτάξω τις σημειώσεις μου". Κι αντίς γι΄ αυτές ατένιζα από το μπαλκόνι το κενο ανάμεσα στον Πενταδάκτυλο και τη κόκκινη θάλασσα τ΄ουρανού.

"Τι κλείνεσαι σπιτι κορη μου και μελαγχολείς;" -"Δε μελαγχολώ, απλώς ξεκουράζομαι" τής έλεγα. "Καλά κόρη μου, καλά", επαναλάμβανε η καημένη η μανούλα...

Αν και δεν ήθελα να το παραδεχτώ, ήμουνα όντως θλιμμένη. Μ΄επνιγε η μοναξιά: "τι να κάνω έξω χωρίς εκείνον;". Όταν όμως μου έλεγε η Κική ότι σήμερα θα βγουμε Όλη η παλιά παρέα, έτρεχα πρώτη.

Ντρεπόμουνα, βέβαια, πολύ. Σπανια τον κοιτούσα στα μάτια (για να μη προδοθώ) κι ελάχιστα τού μιλούσα. Ξεκαρδιζομουνα όμως στα γέλια με τ΄ αστεία του, ακόμα κι όταν οι άλλοι έμεναν απαθείς (και με κοιτούσαν περίεργα). Για μένα αυτός ήταν Ο τέλειος, αλλά ένιωθα οτι δεν του άξιζα (κι ακόμα έτσι νιώθω!).

Κι όταν μου είπε να ζήσουμε μαζί και φτιάξαμε το σπτικό μας και γεννήθηκε το παιδάκι μας, ένιωσα ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κοσμο! "Να μ΄ αγαπάει, Θε μου, να μ΄αγαπάει και δεν θέλω τίποτε άλλο" μονολογούσα...

Και η προσευχή μου, δυστυχώς, εισακούστηκε... Μ΄ αγαπάει ακόμα, στ΄ αλήθεια. Το βλέπω, το ζω. (Χωρις αυτόν, τι θα γινούμουνα;). Όλα τα άλλα, όμως, τι απέγιναν, που πήγαν, γιατί έσβησαν τόσο γρήγορα;

Δηλαδή καθε φορά που προσευχόμουνα έπρεπε να μιλαω και για τη μανούλα και για τον αδελφούλη και για την υγεία του παιδιού μου;

Κυρ Μαρ 26, 04:27:50 μμ 2006  
harry said...

Βασιλοπ.,υπαρχει σφαλμα στην αναφορα σε μενα. Ασφαλως & υπαρχει διαφορα απο τους 5 στους 11,η διαφορα της κυριας απο την...Προσωπικα πιστευω οτι η γυναικα που εχει παει με περισσοτερους απο 5,χωρις να παντρευτει,ειναι ή μπαζο ή... Απο δικη μου στατιστικη οι περισσοτερες σοβαρες παντρευονται τον 3ο-4ο. Οι παραδοσιακες & απο επαρχια,ακομα & σημερα σε μεγαλο ποσοστο παντρευονται τον 1ο.

Κυρ Μαρ 26, 04:30:16 μμ 2006  
anathrika said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαρ 26, 04:37:21 μμ 2006  
the resident said...

georgia.m
Τρυφερός μαζί σου σίγουρα θα είναι (πως θα μπορούσε να μην είναι καλή μου) αλλά με άλλες γάτες άστο καλύτερα .

Κυρ Μαρ 26, 04:37:24 μμ 2006  
apousia said...

Κι άλλος ΡΙΛΚΕ:
''Τον ύπνον,αχ,δεν τον προσέχουν του κοιμώμενου.
Βέβαια κοιμόταν,αλλά,πολύ πυρέσσοντας,ονειρευόταν:
πώς παραδέχτηκε την είσοδό του.
Πώς,ο καινούργιος αυτός,ο φοβισμένος,μπλέχτηκε έτσι
με του εσωτερικού γίγνεσθαι
τ'απλωμένα πλοκάμια,
που,σ'αρχέτυπα,σε πνιγηρή βλάστηση
και σε ζωώδεις μορφές φευγαλέες ακοντίζονταν.
Πώς ενέδωσεν.-Αγαπούσε.
Τα μύχια βάθη του αγαπούσε,
το εσώτερο αγριοτόπι του,
εκείνο το αρχέγονο δάσος μέσα του,
που στο βουβό γκρέμισμά του,
η καρδιά του φωτεινά πράσινη στεκόταν.Αγαπούσε.

Κυρ Μαρ 26, 04:39:23 μμ 2006  
the resident said...

Δέστε αν θέλετε και το ποστ της blade runner.

Κυρ Μαρ 26, 04:41:26 μμ 2006  
georgia.m said...

@the resident
Ευχαριστώ γι αυτό που είπατε.
Τώρα να σας ενημερώσω ότι υπάρχει και γάτα στο σπίτι(προυπήρχε εκείνη)την οποία μάλλον ζηλεύει και όλο την πειράζει με το μπροστινό του πόδι!
Έκτός κι αν αυτό είναι έρωτας για εκείνον!Πάντως,την κοιτάζει μέσα στα μάτια.

Κυρ Μαρ 26, 04:41:57 μμ 2006  
free said...

"Γροικήσετε του έρωτα θαμάσματα τα κάνει,
και σε θανάτους εκατό όσοι αγαπούν τσι βάνει,
πληθαίνει τους την όρεξη και δύναμη τους δίδει,
μαθαίνει τους να πολεμούν τη νύχτα στο σκοτίδι,
κάνει τον ακριβό φτηνό τον άσκημο ερωτάρη,
κάνει και τον ανήμπορο άντρα και παληκάρι,
το φοβιτσιάρη άφοβο πρόθυμο τον οκνιάρη,
κάνει και τον ακάτεχο να ξέρει πάσα χάρη.

Βιτσέντζος Κορνάρος
Ερωτόκριτος

Κυρ Μαρ 26, 04:42:34 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@Ν.Δήμου
Και εγώ θα του απάντουσα πως η διαιώνιση του είδους γίνεται και χωρίς έρωτα.Απόδειξη η πραγματικότητα.Κοιτάω γύρω μου και δεν μπορω να πω ψέμματα.Στα αντρόγυνα πιο πολύ βλέπω στα ματια τους την ανάγκη,την άγνοια,τον σκοπο,τον συμβιβασμό παρά τον έρωτα.
Ευτυχισμένος όποιος μπορει να συνταιριάξει τον έρωτα,την αγάπη,την οικογένεια.

Αν περιορίσουμε τον έρωτα στην σεξουαλική επιθυμια τοτε ο φιλόσοφος έχει απόλυτο δίκιο.

Κυρ Μαρ 26, 04:48:42 μμ 2006  
the resident said...

georgia.m said..."Έκτός κι αν αυτό είναι έρωτας για εκείνον!Πάντως,την κοιτάζει μέσα στα μάτια."


Την κοιτάζει και θυμάται την απίστευτα όμορφη και αξέχαστη εποχή πριν την στείρωση, τότε που και αυτός μπορούσε να ερωτευθεί. Aχ! ερωτά μόλις σε χάσουμε δεν αξίζει να ζούμε.

Κυρ Μαρ 26, 04:51:33 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@harry
Eννοούσα τον yannis h.
Πάντως μου κάνει έκπληξη πως αξιολογείτε τους ανθρώπους.Το κριτήριο σας είναι ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων?Οχι η εντιμότητα που εχει κάποιος?Δηλαδη μια κοπέλα που έχει πάει με 20 είναι μπάζο ή π....?Δεν μπορει να φέρθηκε έντιμα,να αγάπησε?να πόνεσε?να χάρηκε τον έρωτα?

@παράγραφος

Το σχόλιον σας μου άρεσε ιδιαίτερα,έχει τρυφερότητα,ευαισθησια.Σας νιώθω ανθρώπινα

Κυρ Μαρ 26, 05:01:24 μμ 2006  
the resident said...

Να ανοίξω ένα μικρό θέμα:
"Οι άντρες μαθαίνουν να αγαπούν αυτή που ποθούν ενώ οι γυναίκες ποθούν αυτόν που αγαπούν"
από την ταινία sex ,lies and videotapes

Κυρ Μαρ 26, 05:02:30 μμ 2006  
mickey said...

Καλησπέρα σε όλους!

Υπέροχο (αναμενόμενο βεβαίως) το post, αλλά κάποιοι (συνήθεις ύποπτοι) προσπαθούν και πάλι να το "μαγαρίσουν", όπως έκαναν και χθες με την επίθεση στους Κύπριους και άλλες φορές στο παρελθόν. Δεν πειράζει, τους εαυτούς τους εκθέτουν!

Μόνο οι στερημένοι, ανέραστοι και οι απίστευτα πληγωμένοι από κάποιον ανεκπλήρωτο έρωτα ή έναν πικρό χωρισμό θα μπορούσαν να γράψουν τόσο απαξιωτικά σχόλια για τον έρωτα και τους ερωτευμένους σαν κάποια από αυτά που διάβασα εδώ μέσα (ελάχιστα ευτυχώς). Είναι άραγε τυχαίο που οι ίδιοι εξυμνούν το μίσος; Άλλο η κριτική στον έρωτα (που όντως τυφλώνει τον έναν και εξιδανικεύει τον άλλο) και τις υπερβολές τύπου "I can't live if living is without you" και άλλο πράγμα η πλήρης άρνηση και απαξίωσή του (και του ρομαντισμού συλλήβδην). Φυσικά και ο έρωτας συνοδεύεται από υπερβολές (αλλιώς τι αξία θα είχε;) και για μένα αποτελεί ένα από τα ελάχιστα χωράφια που η λογική δε χωρά (άλλο πράγμα όμως ο γάμος - εκεί η λογική είναι απαραίτητη προϋπόθεση). Από αυτό το σημείο όμως μέχρι την εξύμνηση του μίσους(!) η απόσταση μετριέται σε έτη φωτός. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! Ειλικρινά τους λυπάμαι :(

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι το μεγαλύτερο βάσανο μετά την στέρηση των βασικών αγαθών (τροφή, νερό κλπ). Μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αυτοκτονία και κατά βάθος είναι φοβερά εγωιστικό συναίσθημα (το καταλαβαίνουμε αφού περάσει, συνήθως μόνο με έναν άλλο έρωτα). Ο εκπληρωμένος έρωτας και ο επακόλουθος μετασχηματισμός του σε αγάπη μετά από κάποιον καιρό, ενδεχομένως είναι η ιδανική κατάσταση που μπορεί να βιώσει κάποιος. Το καλό σεξ είναι πάντως αναγκαία αν και όχι ικανή συνθήκη (χρειάζονται και άλλα) για τη βίωση αυτής της κατάστασης. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να κρατήσει για μια ζωή - γι' αυτό απαιτούνται πολύ περισσότερα πράγματα ακόμα ;)

Υ.Γ. Καθόλου δε με χαλά η επιστημονική εξήγηση των μηχανισμών του έρωτα, των ονείρων ή οποιουδήποτε άλλου "μυθικού" ή "μαγικού" στοιχείου στη ζωή μου. Τα απολαμβάνω όσο και τότε που δε γνώριζα...

Κυρ Μαρ 26, 05:03:12 μμ 2006  
mickey said...

@the resident (5:02 μμ):
Το "θέμα" μόνο μικρό δεν είναι :)

Κυρ Μαρ 26, 05:06:59 μμ 2006  
MainMenu said...

Ο Έρωτας εξ' ορισμού είναι το αναπάντεχο, το μη υπολογίσιμο, το μη ελεγχόμενο. Επομένως κάθε μαθηματική η βιοχημική εξήγηση του είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Κυρ Μαρ 26, 05:13:28 μμ 2006  
MainMenu said...

και λίγη βιβλιογραφία

Roland Barthes, A Lover's Discourse

Κυρ Μαρ 26, 05:20:01 μμ 2006  
the resident said...

takis vasilopoulos said...
@Ν.Δήμου
"Και εγώ θα του απάντουσα πως η διαιώνιση του είδους γίνεται και χωρίς έρωτα.Απόδειξη η πραγματικότητα.Κοιτάω γύρω μου και δεν μπορω να πω ψέμματα.Στα αντρόγυνα πιο πολύ βλέπω στα ματια τους την ανάγκη,την άγνοια,τον σκοπο,τον συμβιβασμό παρά τον έρωτα"

esse said: "υπήρχε μόνο λαιμαργία για τη ζωή και φόβος κι απ το φόβο, από τον ανόητο παιδιάστικο φόβο του κρύου ,της μοναξιάς του θανάτου, δυο άνθρωποι έτρεχαν ο ένας κατά πάνω στον άλλο, φιλιόνταν, αγκαλιζόταν, έτριβαν τα μαγούλα τους, ακουμπούσαν ο ένας το πόδι του αλλού, έφερναν καινούργια ανθρώπινα όντα στον κόσμο". ΚΛΑΙΝ ΚΑΙ ΒΑΓΝΕΡ.

Κυρ Μαρ 26, 05:20:46 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

takis vasilopoulos said...
Rilke:
"Κλείσε τα μάτια μου,μπορώ να σε κοιτάζω"

Αγαπητέ Τάκη αυτό που τραγουδάει η Φωτεινή Δάρρα δεν είναι ερωτικό ποίημα. Απευθύνεται στο Θεό. Είναι στο Δεύτερο Βιβλιο (Για την Προσκύνηση) από το "Βιβλίο των Ωρών" (Das Stundenbuch). Μιλάει ένας μοναχός προς τον Κύριο:

Loesch mir die Augen aus: ich kann dich sehen...

Ενδιαφέρον πως ο έρωτας λατρεύει...

Κυρ Μαρ 26, 05:22:55 μμ 2006  
McKat said...

Η αγάπη κάστρα καταλεί
μπεντένια ρίχνει κάτου
και παλληκάρια του σπαθιού
τα ρίχνει του θανάτου

Και παλληκαρούδες φυσικά. Υπάρχει καλύτερη "κατάλυση" του εαυτού μας από αυτήν; Δεν υπάρχει. Κατάλυση και αναγέννηση μαζί. Δεν είναι τυχαίο πως ο έρωτας είναι το μόνο πράγμα που έχει υμνηθεί παραπάνω από οτιδήποτε άλλο, το πιο ισχυρό συναίσθημα (η λέξη είναι λίγη), που καθιστά τις αναστολές και τους περιορισμούς ανίσχυρους. Την πρώτη φορά τυφλώνεσαι. Δεν είναι ίσως ό,τι καλύτερο αυτό αλλά μπορεί να σε προετοιμάσει για την απόλυτη απογείωση που θα σου προσφέρει το να ερωτεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά, έτοιμος να απολαύσεις όλα όσα μπορεί να σου δώσει ο έρωτας που κρατάει, εξελίσσεται, αλλάζει, ταξιδεύει τη ζωή σε μέρη που δεν έχεις φανταστεί. Αρκεί να τον αγαπάς... τον έρωτα εννοώ... και τους ανθρώπους.

Κυρ Μαρ 26, 05:24:35 μμ 2006  
σαλτάρω στο κενό said...

Νίκος Δήμου

ΠΕΝΘΟΣ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΚΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Έχει η ψυχή πένθος καθώς ακούει τους αυλούς μελανοστάλακτους
ώρες με λυπηρά δευτερόλεπτα λένε τη βροχή
στα ζούδια
και στην ουράνια κλεισμένη θύρα
σάλπιγγες του κλαυθμού σάλπιγγες δίχως άστρα
τυφλά πουλιά και πάνε στην αθώωση
ο ύπνος του δράκου π’ αφήνει στα παιδιά
την ανάσα και θυμούνται ήσυχα πως ο τρόμος
απλώνει το νυχτερινό δίχτυ στο δάσος
όταν οι φαιόχροες άνεμοι πνέουν αργά
την αχώριστη τύχη κινώντας απάνω στα δέντρα
φύλλα τραγούδια κι αμίλητοι χυμοί
που γεννούν ένα υγρό θαύμα στην πέτρα των ήχων
ένα φεγγάρι πληγωμένο στα μάτια
και χύνεται ως τη χαραυγή σ’ όλο το δάσος αίμα
σκοτεινό βασίλειο της πρωίας
οι γυναίκες ειν’ ακόμη μεθυσμένες από βόρεια παραμύθια
οι γυναίκες είναι σα μαινάδες σκοτωμένες κάτω από μεγάλα δέντρα
μαζί με σαύρες όπου ξεκουράζονται στις αστραπές
και λάμπουν όλα για λίγο.
Πάλι να γίνουμε φίλοι, λέει ο θεός,
για να χαρίσουμε την αύρα στα στήθη
όπως ο θρήνος βγαίνει απ’ το χρόνο σε μια συννεφένια γαλήνη
πάει στους ακέραιους νεκρούς καριόλα
εδώ που η νύχτα λιώνει τόσα όνειρα στενάζοντας
και δίνει όλη την αγάπη στο νερό σκύλλλα
με θανάτους κι αθόρυβα τύμπανα
μακριά πολύ μακριά και μακρύτερα
δόντια θηρίων που βλέπει συχνά στο χώμα του δάσους
ο άνθρωπος από μεγάλη αμμουδιά περπατώντας.
Άσπρος χειμώνας κι ο ακούσιος αετός πέφτει χάμω
πέρα ειν’ η χαραυγή των πνευστών ονείρων
ένας ατέρμων ιαματικός αέρας κρέμεται ψηλά
τι άσπρος χειμώνας έχω ανάγκη χοντρά ρούχα
διψώ
την ακέραστη ματιά της γυναίκας
που τραγουδά τώρα μονάχη
κυνηγημένη από κοπάδι αγριμιών
εδώ στις μαυροκίτρινες πεταλούδες.
Άλλη μια χαρά και πάλι το αίμα να χύνεται
δεν έχω στήθη, δεν έχω θηλές ωραίες
λέει βαθιά στον άνεμο η Ανδρομέδα
είμαι γκρεμός από φως και φοβερίζω τα δέντρα νυχταγκαλιασμένα
τρέχουν ολοένα τα ελάφια
κι ακούγονται νερά δίχως φεγγάρι.
Άσπρος χειμώνας οι δαίμονες του δρυμού σε περάσματα.

Κυρ Μαρ 26, 05:25:32 μμ 2006  
MainMenu said...

Ερωτα ονομαζουμε αυτο που καταδεικνυει ακομα και την ανεπάρκεια της γλώσσας...Ο Ερωτας πρωτοδιδαξε αποδομηση...καθε σημαινον γλιστράει σε ενα αλλο...Ο Ερωτας πρωτοδιδαξε ψυχαναλυση...καθε γλιστριμα της γλωσσας ξεμπροστιαζει...Ο Ερωτας πρωτοδιδαξε ζωή...Να Μην Εχεις Αυτο Που Επιθυμεις και να Μηχανευεσαι καθε τρόπο...Ο Ερωτας διδαξε τον Πλατωνα την πιο σπουδαια του ιδεα...αυτην που ανέφερε στις μερες μας ο Λακαν...Ερωτα νιωθεις για την ομορφια που στερείσαι...Καθε επιθυμία και μια απουσία

Κυρ Μαρ 26, 05:26:13 μμ 2006  
the resident said...

mickey

Perfect Love
There's something I must tell you
There's something I must say
The only really perfect love
Is one that gets away

the residents

Κυρ Μαρ 26, 05:27:57 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Αφορισμός του Karl Kraus για την σχέση γυναίκας και άνδρα στον έρωτα:

"Για να ανάψει το πούρο του, προκαλεί μία κόλαση πυρός".

Πραγματικά νομίζω πως το ερωτικό πάθος στις γυναίκες είναι πολλαπλάσια ισχυρό.

Κυρ Μαρ 26, 05:30:40 μμ 2006  
querrero said...

Αχ αγαπητο μου mouse.Απ'οτι φαινεται καποια σχολια που εκανα και απευθυνοταν σ'εσενα βρηκαν τον στοχο τους(;).
Προφανως αναφερεσε στα γραφομενα μου,οπως και καποιου αλλου συνομιλητη.Τουλαχιστον εμεις ειμασταν που "εξυμνησαμε" το μισος.Στα ανεραστοι,στερημενοι,πληγωμενοι δεν μπορω να απαντησω καθοτι η οποια "γνωριμια" μας ειναι αυστηρα διαδυκτιακη και η ανωνυμια του μεσου δεν προσφερετε για να αντικρουσεις προσωπικες κατηγοριες.Τουτεστιν,δεν ξερεις ποιος πραγματικα ειμαι και το αντιστροφο.Θα μπορουσα να αυτοπαρουσιαστω σαν μεγας σκληρος εραστης,σαν πληγωμενος μεχρι θανατου απο ερωτα,σαν νταλικιερης ή 18χρονη καλλονη.Δεν μπορεις-ρω να ξερεις ποτε.Συνηθως σε εκπλησουν(θετικα ή αρνητικα)ατομα που ξερεις στη real life "μια ζωη",ποσο μαλλον αγνωστοι και ανωνυμοι συνομιλητες στο διαδυκτιο.
Ολα εχουν να κανουν με εμπειρειες,καταστασεις που εχεις βιωσει.Απορριπτω την ροζ αισθητικη του ερωτα,με τις καραμελωμενες μεγαλοστομιες.
Απο κει και κατω παω πασο στα υπολοιπα.Ισως να συμφωνησω με την χημικη διεργασια που λεγεται ερωτας και δη κεραυνοβολος.Δεν ξερω αν σε χτυπα κατακουτελα ή σου κοβεται η ανασα αλλα την νυν συζυγο μου καπως ετσι την γνωρισα.
Μια ομορφη κοπελα που οταν μου την συστησαν σε ενα παρτυ,δεν μπορουσα να ξεκολλησω τα ματια μου απο πανω της,και απο συνηθως λαλιστατος δεν ηξερα τι να πω.
Το μισος τωρα.Βιωματα και καταστασεις ποντικι μου και παλι.Το εχεις νιωσει ποτε;
Εχεις βρεθει σε καταστασης ομαδικης λυσσας και παρακρουσης;Οργης;
Προφανως οχι,ο γραφων ειχε την τυχη.Και δεν αναφερομαι σε συγκρουσεις χουλιγκανς αν και εκει παιρνεις μια γευση πολεμου και απροσωπου μισους,που ειναι και το πλεον αγνο και ανιδιοτελες.

Κυρ Μαρ 26, 05:34:44 μμ 2006  
raffinata said...

ΕΡΩΤΑΣ ακόμα κι όταν "... με περισσή λαβώνει δύναμη..."

Κυρ Μαρ 26, 05:39:23 μμ 2006  
the resident said...

Nikos Dimou said... "Πραγματικά νομίζω πως το ερωτικό πάθος στις γυναίκες είναι πολλαπλάσια ισχυρό."

5:30 μμ

Eγώ δε νομίζω.Kαι αν κρίνω και απ τα ζώα που τα αισθήματα τους είναι εμφανή...

Κυρ Μαρ 26, 05:43:13 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

@Ν.Δήμου
Δεν το γνώριζα,πάντως μπορει να σταθει σαν ερωτικό τραγούδι και μάλιστα σαν πολυ αξιολογο.
Σιγουρα ο έρωτας λατρεύει.
Το αποσπασμα του ΡΟΥΜΙ που παρέθεσα στην ουσια το έχει γράψει σαν ύμνο στον δικό του θεό , << τον αγαπημένο >> που τον έβλεπε και μέσα απο το πρόσωπο του Σαμς,ενός δερβίση.

Είναι πράγματι αξιολογο πως ένας υμνος λατρειας προς το θείο μπορει να σταθει και ως ερωτική εξομολογηση.
Για τον ερωτευμένο το αντικείμενο του ερωτά του είναι θρησκεια,μεθύσι λατρείας.Οπως ο μοναχος ή ο δερβίσης θέλει να ενωθει με το θεό έτσι και ο ερωτευμένος με το άλλο πρόσωπο.

Κυρ Μαρ 26, 05:45:04 μμ 2006  
Tolisbak said...

30000 τόμοι; Εντυπωσιακότατο. Πόσα από αυτά έχετε διαβάσει;

Όσο για τον έρωτα, νομίζω πως συνδέεται με την παραγωγή ντοπαμίνης, όπως τα ναρκωτικά. Περνά όταν ο εγκέφαλος τη συνηθίσει ή κάτι τέτοιο-δεν θυμάμαι τώρα.

Κυρ Μαρ 26, 05:53:57 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Τι υπέροχη η σκηνη απο το << ο περλιμπιν και η μπελισα >> του ΛΟΡΚΑ οπου η Μπελισα τραγουδάει για τον ερωτα της καθως πηγαίνει στον κήπο ( λογια που έγιναν τραγουδι απο τον χατζιδάκι)
: << Πέρα στο σκοτεινο ποτάμι
Εσκυψε η νύχτα να λουστεί
Ετσι και η όμορφη Μπελίσα
Μένα φιλι θα δροσιστεί
Πάνω στο πέτρινο γεφύρι
Κάθεται η νύχτα η δροσερη
Ετσι και η όμορφη Μπελίσα
Στον κήπο θα τον καρτερει >>

Στο τέλος ο ερωτας καταλήγει πάλι σε αιμα

Κυρ Μαρ 26, 06:05:14 μμ 2006  
cyrusgeo said...

nikos dimou: "Αδυνατώ φυσικά να μεταφράσω..."

Επειδή έχω απύθμενο θράσος, ιδού μια πρόχειρη μετάφραση:

John Donne

Η Καλημέρα

Αναρωτιέμαι, ειλικρινά,
τι κάναμε εσύ κι εγώ πριν ερωτευτούμε.
Δεν είχαμε, άραγε, απογαλακτιστεί ακόμη,
Αλλά βυζαίναμε παιδιάστικα τις χαρές της εξοχής;
Ή φρουμάζαμε στη σπηλιά του ύπνου του βαθύ;
Έτσι ήταν. Όλες οι χαρές πριν απ’ αυτήν
Ήταν ψευδαισθήσεις.
Όποια ομορφιά ποτέ κι αν είδα, πόθησα και πήρα,
Δεν ήταν παρά όνειρο, σκιά δική σου.

Και τώρα, καλημέρα στις ψυχές μας που ξυπνάνε
Και που από φόβο δεν γυρνούν να κοιταχτούν.
Γιατί ο έρωτας μας κάνει να αγαπάμε κάθε θέα
Κι ένα μικρό δωμάτιο το κάνει σύμπαν.
Ας παν' σε νέους κόσμους οι θαλασσοπόροι
Ας δείχνουν τόσους κόσμους όλοι οι χάρτες
Εμείς θα κρατήσουμε το δικό μας κόσμο.
Καθένας έχει έναν κι είναι ένας.

Το πρόσωπό μου φαίνεται στα μάτια σου,το δικό σου στα δικά μου
Και στα πρόσωπα φαίνονται οι αληθινές καρδιές.
Πού θα βρούμε δυο καλύτερα ημισφαίρια
Χωρίς δριμύ βορρά, χωρίς τη δύση;
Ό,τι πεθαίνει δεν είχε αναμιχθεί σωστά.
Αν οι δυο έρωτές μας είναι ένα
Ή αν εσύ κι εγώ με την ίδια ένταση αγαπιόμαστε,
Τίποτε δεν πεθαίνει.

Κυρ Μαρ 26, 06:08:16 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Tolisbak said...
30000 τόμοι; Εντυπωσιακότατο. Πόσα από αυτά έχετε διαβάσει;

Πολλά. Αλλά η βιβλιοθήκη είναι και βάση δεδομμένων. Όταν έχεις π. χ. σειρές με Άπαντα (του Rilke, του Stendhal, φιλοσόφων, ποιητών κλπ. - 15 και 20 τόμοι ο καθένας) δεν τα διαβάζεις, αλλά ανατρέχεις σε αυτά. Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, παλιά δεν υπήρχε και το Internet - για να βρεις ένα κείμενο έπρεπε να το έχεις.
Για όλες μου τις φιλοσοφικές μελέτες αναγκάστηκα να ...αγοράσω την βιβλιογραφία. Έτσι - μισό από ανάγκη, μισό από μεράκι - έφτασα να περάσω τις 30.000 (πρέπει να είναι περισσότερα... έχω χρόνια που δεν έκανα καταμέτρηση).

Κυρ Μαρ 26, 06:12:08 μμ 2006  
alombar42 said...

Ενας από τους λόγους που το μέλλον (ίσως να) είναι ζοφερό, είναι οτι (ίσως να) υπάρχουν τα κατάλληλα ερωτικά φίλτρα, αυτά των "μαγισσών" των μύθων στο πιο σύγχρονο: βασισμένα σε πρωτεΐνες και ορμόνες.
Και τότε το ερωτεύομαι ίσως γίνει ενεργητικό ρήμα, σύμφωνα με τις τότε επιταγές της μόδας: ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε.

Ισως να υπάρχει και το κατάλληλο σκεύασμα για τον ερωτευμένο, ο οποίος άλλωστε δεν είναι τόσο παραγωγικός. Θα πηγαίνεις στη δουλειά σου τραγουδώντας την άνοιξη και στην είσοδο θα παίρνεις το κατάλληλο χαπάκι που θα σου κόβει το τραγούδι.

Ευτυχώς πάντα υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ: ίσως οι μηχανές κάνουν τα πάντα εκτός από όσα χρειάζονται φαντασία (να δικαιωθεί και το "η φαντασία στην εξουσία"), οπότε ο έρωτας θα αναγορευτεί σε υποχρεωτική κατάσταση!

Νόμος 1035 κάθετος κλπ: Οι μη ερωτευμένοι απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους γιατί προσβάλλουν τη δημόσια αισθητική

:)

Κυρ Μαρ 26, 06:14:38 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

takis vasilopoulos said...
Τι υπέροχη η σκηνη απο το << ο περλιμπιν και η μπελισα >> του ΛΟΡΚΑ

Και με την μουσική του Χατζιδάκι - σε όλο αυτό το Post θα έπρεπε να ακούγεται ο Μεγάλος Ερωτικός...

Κυρ Μαρ 26, 06:15:19 μμ 2006  
mickey said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαρ 26, 06:24:03 μμ 2006  
mickey said...

@querrero (5:34 μμ):

Αντιγράφω επακριβώς την επίμαχη φράση μου:
"Μόνο οι στερημένοι, ανέραστοι και οι απίστευτα πληγωμένοι από κάποιον ανεκπλήρωτο έρωτα ή έναν πικρό χωρισμό θα μπορούσαν να γράψουν τόσο απαξιωτικά σχόλια για τον έρωτα και τους ερωτευμένους ΣΑΝ κάποια από αυτά που διάβασα εδώ μέσα (ελάχιστα ευτυχώς)"

Τόνισα τη λέξη "σαν" αυτή τη φορά μήπως και γίνω πιο σαφής. Μπορεί να είσαι απλά κυνικός ή ότι άλλο. Οι διευκρινίσεις για τον έρωτα στο σχόλιό σου κατατοπιστικές, αλλά και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίνε τα λουλούδια και οι λοιπές "χαριτωμενιές".

Μήπως βαφτίζουμε τις "άμυνες" που αποκτήσαμε λόγω των βιωμάτων μας ως "σωστή στάση" και καταδικάζουμε τις άλλες "στάσεις", όπως η αλεπού με την κομμένη ουρά; Ο έρωτας έχει χώρο για όλους και όλων των μορφών τις εκφράσεις. Από τις πιο "χαζοχαρούμενες" μέχρι τις πιο "εκλεπτυσμένες".

Δε λέω, ας υπάρχει κάποια προσοχή και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας (η εμπειρία βοηθάει πολύ), αλλά αν δε γίνεις και λίγο παιδί (ή "αφελής") στον έρωτα, πού αλλού θα γίνεις; Εκτός κι αν ο φόβος μην τυχόν και πληγωθεί κανείς (ή τσαλακωθεί η άψογη εικόνα που έχει για τον εαυτό του) είναι τέτοιος, που ζυγίζει την κάθε του κίνηση σε όλα, ακόμα και στον έρωτα, προκειμένου το "σχέδιο" να προχωρήσει ομαλά. Πολύ φοβάμαι όμως ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, μάλλον ο έρωτας χάνει το νόημά του, ενώ συχνά η υπερβολική προσοχή οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα ;)

Όσο για την "τύχη" που είχες να ζήσεις το (ενίοτε "αγνό" και "ανιδιοτελές") μίσος, ευτυχώς θα μπορούσα άνετα να πω:

Γαμώ την ατυχία μου!

Μόνο μια φορά στη ζωή μου ένιωσα μίσος, αλλά ευτυχώς κατάλαβα ότι είναι το πλέον ηλίθιο και άχρηστο συναίσθημα που υπάρχει (αν μπορούσα με μια γενετική ή άλλη τροποποίηση να το εξαλείψω τελείως, θα το έκανα ευχαρίστως - κι ας έχανα αυτή την "ανθρώπινη" και "φυσική" πλευρά μου).

Αφήστε τα μίση...

Κυρ Μαρ 26, 06:33:12 μμ 2006  
sauna victim said...

Afeiste me na apolafso to sex! Stamateiste na milate gia erwta!

Κυρ Μαρ 26, 06:33:46 μμ 2006  
σαλτάρω στο κενό said...

το μίσος και ο έρωτας είναι εργαλεία. του έρωτα το πρώτο και του μίσους το δεύτερο. όχι δυστυχίες της χνουδωτής. μιλώ για το καθολικό μίσος που σφυροκοπάει συγκεκριμένες σαπουνάδες σε μπροστέλα ή σχεδόν εντομή.

Κυρ Μαρ 26, 06:34:34 μμ 2006  
paragrafos said...

Ναι, αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω
εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα.

Σαν είμουνα παιδί και μ' έβλεπε λυπημένο η μητέρα μου
έσκυβε και με ρωτούσε. Τι έχεις αγόρι;
Δε μίλαγα. Μονάχα κοίταζα πίσω απ' τον ώμο της
έναν κόσμο άδειο από σένα.
Και καθώς πηγαινόφερνα το παιδικό κοντύλι
είτανε για να μάθω να σου γράφω τραγούδια.
Όταν ακούμπαγα στο τζάμι της βροχής είταν που αργούσες ακόμα όταν τη νύχτα κοίταζα τ' αστέρια είταν γιατί μου λείπανε τα μάτια σου κι όταν χτύπαγε η πόρτα μου κι άνοιγα δεν είτανε κανείς. Κάπου όμως μες στον κόσμο είταν η καρδιά σου που χτυπούσε.

Έτσι έζησα. Πάντοτε.

Κι όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά - θυμάσαι; - μου άπλωσες τα χέρια σου τόσο τρυφερά σα να με γνώριζες από χρόνια. Μα και βέβαια με γνώριζες. Γιατί πριν μπεις ακόμα στη ζωή μου είχες πολύ ζήσει μέσα στα όνειρά μου αγαπημένη μου.

Θυμάσαι, αγάπη μου, "την πρώτη μεγάλη μέρα μας";
Σου πήγαινε αυτό το κίτρινο φόρεμα
έν' απλό φτηνό φόρεμα, μα είταν τόσο όμορφα κίτρινο.
Οι τσέπες του κεντημένες με μεγάλα καφετιά λουλούδια.
Σου πήγαινε στο πρόσωπο σου ο ήλιος
σου πήγαινε στην άκρη του δρόμου αυτό το τριανταφυλλένιο σύννεφο κι αυτή η φωνή μακριά ενός πλανόδιου ακονιστή - σου πήγαινε.

Έβαζα τα χέρια μου στις τσέπες, τα ξανάβγαζα.
Βαδίζαμε δίχω λέξη. Μα και τι να πει κανείς
όταν ο κόσμος είναι τόσο φωτεινός και τα μάτια σου
τόσο μεγάλα. Ένα παιδί στη γωνιά τραγούδαγε τις λεμονάδες του. Ήπιαμε μια στα δυο. Κι αυτό το χελιδόνι που πέρασε ξαφνικά πλάι στα μαλλιά σου. Τι σου είπε λοιπόν;

Είναι τόσο όμορφα τα μαλλιά σου. Δεν μπορεί, κάτι θα σου είπε.

Το ξενοδοχείο είταν μικρό σε μια παλιά συνοικία πλάι στο σταθμό που μες στην αντηλιά κοιτάζαμε να μανουβράρουμε τα τραίνα.

Αλήθεια κείνη η άνοιξη, εκείνο το πρωινό, εκείνη η απλή κάμαρα της ευτυχίας αυτό το σώμα σου που κράταγα πρώτη φορά γυμνό αυτά τα δάκρυα που δεν μπόρεσα στο τέλος να κρατήσω
- πόσο σου πήγαιναν.

Α, θα 'θελα να φιλήσω τα χέρια του πατέρα σου, της μητέρας σου τα
γόνατα που σε γεννήσανε για μένα
να φιλήσω όλες τις καρέκλες που ακούμπησες περνώντας με το φόρεμα σου να κρύψω σα φυλαχτό στον κόρφο μου ένα μικρό κομμάτι απ' το σεντόνι που κοιμήθηκες. Θα μπορούσα ακόμα και να χαμογελάσω στον άντρα που σ' έχει δει γυμνή πριν από μένα να του χαμογελάσω, που του δόθηκε μια τόση ατέλειωτη ευτυχία. Γιατί εγώ, αγαπημένη, σου χρωστάω κάτι πιο πολύ απ' τον έρωτα εγώ σου χρωστάω το τραγούδι και την ελπίδα, τα δάκρυα και πάλι την ελπίδα.

Στην πιο μικρή στιγμή μαζί σου, έζησα όλη τη ζωή.

Τασος Λειβαδίτης


(Από την αφιέρωση του αγαπημένου μου)

Τ

Κυρ Μαρ 26, 06:49:39 μμ 2006  
apousia said...

Κωστής Μοσκώφ
''Ιστορία-δεύτερη εκφορά''

''2050.
Ως Σάρκα Έρωτα εκτείνεται η Παγκόσμια Επανάσταση.
Οι νίκες γαλβανίζουν τους απανταχού λαούς.Εξεγείρεται σύμπασα η οικουμένη.
Τούρκοι και Κούρδοι σταματούν τον αλληλοσπαραγμό.Σχίζοντας την ημισέληνο υψώνουν παντού την κόκκινη σημαία.Πέφτει η Βασιλίδα Κωνσταντινούπολη.Λουφάζουν οι αστοί.Και οι μικροαστοί.
Και από τον απλό λαό οι μη εγρήγοροι.
Χρόνια μετά την κατάρρευση του ''υπαρκτού''.Αυτόν που οι απανταχού ανέραστοι είχαν υποσκάψει.
Οι λαοί θεσμοθετούν τα χιλιόχρονα όνειρα.
Έκτοτε τα κοινοβούλια νομοθετούν τον Έρωτα και τη Δικαιοσύνη.
Και τους δύο φορείς και τρεις χιλιόχρονους καημούς τους.
Το Δίκαιο παντρεύεται τον Έρωτα.
Όσοι δεν ξέρουν ν'αγαπούν κλείνονται σε ιδρύματα.
Ο Έρωτας τώρα ολικός καταργεί τον Θάνατο.Καταργεί τον Καιρό.
...''

Κυρ Μαρ 26, 06:53:22 μμ 2006  
paragrafos said...

@ Νικο Δήμου

Σπάνια σας απασχολώ, αλλά τώρα δεν μπορώ να το αποφύγω:

Ο Σταντάλ όπως τον ξέρουν οι πολλοί (περίσσότερο με το "Κόκκινο και το Μαύρο" και με το "Μοναστήρι της Πάρμας) ή ο Ανρί Μπελ, δεν ήταν και τόσο καλός με τις γυναίκες μάλιστα απ, ότι θυμάμαι (ίσως κάνω λάθος) οι έρωτές του ήταν περισσότερο πλατωνικοί.

Θυμάστε την κακία του, που συσχέτιζε τις γυναίκες με τις μεταφράσεις; (Να το πω;)

Κυρ Μαρ 26, 06:56:42 μμ 2006  
apousia said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαρ 26, 07:10:24 μμ 2006  
Artanis said...

Μία μικρή δημόσια ερωτική εξομολόγηση
από μένα για σένα.


Ζω τον έρωτα μου τους τελευταίους 103 μήνες της ζωής μου και παρ' όλο το αρκετό διάστημα πού είχα στη διάθεσή μου να σκεφτώ, δεν κατάφερα να βρω ούτε μία λογική εξήγηση σε όλα τα "γιατί" του έρωτα.
Κι έτσι παραιτήθηκα της προσπάθειας και παραδόθηκα στη ζάλη του με την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα θα τελειώσει...θα εξανεμιστεί...θα μείνουμε δυο καλοί φίλοι...ή και πάλι όχι...
Όμως δεν τελειώνει...αντίθετα μεγαλώνει!
Και κάπου στην πορεία αναρωτήθηκα, "μα καλά, πού θα πάει αυτή η ιστορία;Ακόμα ζαλίζομαι;;;"
Και πάλι ρώτησα τα "γιατί" του έρωτα.Και πάλι δε βρήκα τα "επειδή".
Και αποφάσισα να παραδοθώ ξανά στη ζάλη.Και κάθε φορά που η λογική προσπαθεί να κατανοήσει τί συμβαίνει, κάθε φορά με κοιτάς και παραδίνομαι.
Και το μόνο "επειδή" που ανακαλύπτω είναι αυτό:
Ότι είσαι ο έρωτας της ζωής μου. ΄Ο,τι κι αν γίνει...όπου κι αν πάω...όπου κι αν βρεθείς.

...με αφορμή
τους αγαπημένους μου στίχους από τον Μεγάλο Ερωτικό(ευχαριστώ κ.Δήμου) και το ποίημα του John Donne, που κατέθεσε ο κ.Δήμου αλλά μετέφρασε υπέροχα ο cyrusgeo.

Κυρ Μαρ 26, 07:23:24 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Δεκαετία 90.
Ρίκα Βαγιάννη: Κύριε Δήμου, ποιος είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής σας;

Νίκος Δήμου: Ο εκάστοτε τελευταίος

Ευφυής απάντηση σε μια τηλε-κλισέ ερώτηση.
Εύγε!

Ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να πει, χωρίς να θίγεται ο ‘εκάστοτε τελευταίος’ της, ότι ο έρωτας της ζωή της είναι ένας πρώην (Ανδρέας Παπανδρέου) είναι η Δήμητρα Λιάνη

Κυρ Μαρ 26, 07:36:25 μμ 2006  
wetex said...

kalos o erotas alla apoxavnonei.

apo tin alli anaferomeni sto erotima tou querrero giati oi ginaikes theoroun tin seksoualiki apolavsi taboo, na paratheso to katatopistikotato sxolio tou Harry Ασφαλως & υπαρχει διαφορα απο τους 5 στους 11,η διαφορα της κυριας απο την...Προσωπικα πιστευω οτι η γυναικα που εχει παει με περισσοτερους απο 5,χωρις να παντρευτει,ειναι ή μπαζο ή... Απο δικη μου στατιστικη οι περισσοτερες σοβαρες παντρευονται τον 3ο-4ο. Οι παραδοσιακες & απο επαρχια,ακομα & σημερα σε μεγαλο ποσοστο παντρευονται τον 1ο.

diaxorismoi anamesa se sovares kai mi kai ta kritiria tous.....

Κυρ Μαρ 26, 07:37:04 μμ 2006  
σαλτάρω στο κενό said...

Μία μικρή δημόσια ερωτική εξομολόγηση από μένα για σένα (αφού δεν υπάρχει θεός, τα κάνω όλα).

Φυτοζωάω τον έρωτα μου χίλια χρόνια παρ' όλο το χαλαρό μεσοδιάστημα πού είχα εσωτερικεύσει μέσα μου για να σκεφτώ, δεν κατάφερα να εκμαιεύσω ούτε μία ντροπή σε όλα τα "διατί" του Ναζωραίου μου.
Κι έτσι απολύθηκα της προσπαθείας και δέθηκα στο αγκίστρι του με την πεποίθηση τηλεπαρουσιαστού ότι γοργά ή γρήγορα θα τα τηλεφτύσει...θα εξανεμιστεί...θα απομείνουμε δυο καλοί Μασώνοι...ή και πάλι όχι...
Όμως δεν τελειώνει και αντίθετα μεγαλώνει αφού κι εσύ έχεις εξαφανιστεί!
Και κάπου στην πορεία σαλπίστηκα, "μα καλά, πού θα περιοδεύσει αυτή η μυθολογία; Ακόμα μεγαλώνει;;;"
Και πάλι ρώτησα τα γιατιά του έρωτος. Και πάλι δεν τα βρήκα τα "επειδής να με αγαπάει στ’ αλήθεια".
Και λιμοκτόνησα για να διαδωθώ ξανά στη καρπουζομίχλη. Και κάθε που ζω στο νοίκι τα ξεράδια προσπαθούν να κατανοήσουν τί συμβαίνει, κάθε που με εκπορνεύεις ξενυχτάω.
Μη με αφήσεις να σε αφήσω αγάπη μου:
Είσαι το επιτραπέζιο της ζωής μου. Σχιζομύκητες...όπου κι αν φάω...όπου κι αν τραπεζωθείς.

αφορμή του έρωτος
οι αγαπημένοι μου στίχοι έρωτα μου οι ξένοι στίχοι έρωτα μου από τον Μεγάλο Ερωτικό (ευχαριστώ την Ερήμου Ελένη) και το πόνημα του Captain Black, που εισέπνευσαν οι φίλοι μας εισπράκτορες
του έρωτος

Κυρ Μαρ 26, 07:40:27 μμ 2006  
MainMenu said...

'Σαλτάρω' Ροδίτης είσαι;

Κυρ Μαρ 26, 07:57:02 μμ 2006  
mickey said...

Πουτάνες, με τη γνωστή απαξιωτική έννοια του όρου (και όχι με την έννοια του πανάρχαιου κοινωνικού λειτουργήματος - ναι, καλά διαβάσατε), συνήθως υπάρχουν μόνο στη διαστρεβλωμένη φαντασία στερημένων, ανώριμων ή "καμένων" (κυρίως ανδρών). Περιέργως πώς, ο άντρας που έχει πάει με πολλές γυναίκες (ή απατά τη σύντροφό του) θεωρείται "άξιος", ενώ η γυναίκα που έχει πάει με πολλούς (ή απατά τον σύντροφό της) "πουτάνα" - την οποία παρεμπιπτόντως, συχνά επιθυμούν διακαώς οι "άξιοι" άντρακλες ή οι στερημένοι συντηρητικοί, που με περισσή ευκολία την καταδικάζουν ;)

Πόσες φορές δεν χαρακτήρισαν έτσι τη γυναίκα (που ενδεχομένως μέχρι πρότινος λάτρευαν), επειδή απλώς δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά τους, τους φόρεσε το γνωστό "αξεσουάρ", τους παράτησε στα κρύα του λουτρού ή απλά της αρέσει ο έρωτας χωρίς δεσμεύσεις; Ή κάποιες απατημένες, επειδή τους "έκλεψαν" τον σύντροφο; - ας τον κλείδωναν στη ντουλάπα! Πολλοί συγχέουν τον "έρωτα" με την κτητικότητα και ενίοτε βγάζουν τα απωθημένα τους. Ενδεχομένως να δικαιολογούνται στην αρχή, αλλά αν αυτό συμβαίνει κατ' εξακολούθηση, τότε φταίει κάτι άλλο και όχι οι "πουτάνες"...

Κυρ Μαρ 26, 07:58:40 μμ 2006  
takis vasilopoulos said...

O Δον Ζουαν όμως τι πιστευε για τον έρωτα? ( ριζοσπαστικές θέσεις για το 1665,με παρα πολλα συμφωνω αλλά κάτι δεν μου πάει καλα στην συνεχή αλλαγη,νομίζω πως χάνεται ένα κομματι του έρωτα αν η σχέση δεν ωριμάσει,χάνουμε κρυφές πτυχές του που φαίνονται μόνο με το πέρασμα του χρόνου )

Παραπέμπω το αποσπασμα απο το θεατρικο του Μολιερου.....

<< ...Α,μπα!Και τι προτείνεις?Να μείνω πάντα με το πρώτο θυληκό που θα με ξελογιάσει?Για χάρη του δέντρου να χάσω το δάσος?Ωραία αντίληψη,να θαφτεις στον έρωτα μιας γυναικας,να ζεις νεκρος για όλες τις άλλες ομορφιες που σε καλουν,και όλα αυτά για να μπορεις να υπερηφανεύεσαι πως είσαι πιστος!Ε όχι.Η πίστη είναι προσόν των ηλιθίων.Κάθε ωραία γυναικα δικαούται να μας γοητεύσει.Πως δηλαδη?Επειδη έτυχε κάποια να προηγηθει,θα στερησει απο τις άλλες τα νόμιμα δικαιώματα τους?Προσκυνώ την ομορφια όπου και αν τη συναντησω και παραδίδομαι αμαχητι στη γλυκια και βιαιη έλξη της.Τι και αν βρισκομαι μπλεγμενος αλλου?Ο έρωτας για τη μία δεν είναι λόγος να αδικώ τις άλλες.Εχω μάτια για όλες.και όλες τις τιμώ σύμφωνα με την αξία τους,αποδίδοντας σε κάθε μια το φόρο που η φύση μου επιβάλλει.Πως μπορω να αρνηθω την καρδια μου σε ότι αξιέραστο αντικρύσω?Χιλιες καρδιες αν είχα θα τις χάριζα όλες σε ένα νόστιμο μουτράκι.Καρύκευμα του έρωτα είναι η ποικιλία,τα πρώτα σκιρτήματα είναι η γοητεία.Να πολιορκεις με χιλια δυο τεχνάσματα ένα πλάσμα αγγελικο,να το φέρνεις μέρα με τη μέρα,βήμα το βήμα όλο και πιο κοντά σου,να πολεμάς την παρθενική του αιδημοσύνη με όρκους,στεναγμους και δάκρυα,να λυγίζεις πόντο ποντο την αντισταση του,να νικάς τους ενδοιασμούς του,και να το οδηγεις γλυκα γλυκα εκει που επιθυμεις.Δεν είναι αυτη ηδονή ανομολόγητη?Μα ,όταν μια φορα το κατακτήσεις τι άλλο να πεις,τι άλλο να ποθησεις?Το πάθος κάνει φτερα και βυθίζεσαι στη χειμέρια νάρκη της συνήθειας,ώσπου ένα νέο ιδεώδες να ξυπνήσει πάλι μεσα σου τον πόθο και να σε παρασύρει στην μεθυστική γοητεία της κατακτησης.Να νικάς την αντίσταση μιας γυναίκας,δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση.Σαν τους μεγάλους κατακτητες,που πετουν απο νίκη σε νίκη και αδιάκοπα οραματίζονται καινούργιους τόπους,νέες κατακτήσεις,έτσι και εγώ:τίποτε δεν μπορει να αναχαιτίσει το πάθος μου.Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ.Και σαν άλλος Αλεξανδρος εύχομαι να υπήρχαν και άλλοι κόσμοι για να μπορέσω ερωτικά να τους αλώσω! >

Κυρ Μαρ 26, 07:59:05 μμ 2006  
georgia.m said...

@paragrafos:
Ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Alain de Botton,που,νομίζω ότι συμπληρώνει το δικό σας:

''Δε μ ενδιέφερε να βρω στα λόγια της στοχαστικές διαπιστώσεις ή ποιητικές αλήθειες -δεν είχε καν σημασία τι έλεγε όσο το γεγονός ότι το έλεγε εκείνη και ότι εγώ ήμουν αποφασισμένος να βρίσκω τέλειο καθετί που επέλεγε να αρθρώσει.Ένιωθα έτοιμος να την ακολουθήσω σε κάθε μικροπεριπέτεια,να ξεκαρδιστώ με τα αστεία της,ακόμη κι αν ξεχνούσε την ατάκα που προκαλούσε το γέλιο,να μάθω τις σκέψεις της κι ας έχανε τον ειρμό.Αισθανόμουν έτοιμος ν αποποιηθώ τον εγωκεντρισμό μου για να δω με τα δικά της μάτια,να ταυτιστώ με καθέναν από τους πιθανούς εαυτούς της,να καταλογογραφήσω μια προς μια τις αναμνήσεις της,να γίνω ο ιστορικός της παιδικής της ηλικίας,να μάθω για όλους τους έρωτες,τους φόβους και τα μίση της - κάθε τι που είχε κάποτε περάσει από το νου ή το σώμα της μου φαινόταν ξαφνικά συναρπαστικό''.

Κυρ Μαρ 26, 08:07:12 μμ 2006  
Yannis H said...

Αυτή η λάμψη, αυτό το χαμόγελο, αυτό το πρόσωπο,
αυτά τα χείλη, αυτό το τέλειο σώμα,
μα πάνω απ΄όλα αυτά τα υπέροχα μάτια... αχ.
Μα ας αφήσουμε εμένα! Εσύ τι κάνεις?

Κυρ Μαρ 26, 08:07:46 μμ 2006  
paragrafos said...

Δυο λόγια μου φτωχά
θέλω δειλά να σου πω
δυο λόγια μοναχά
κι ένα γλυκό σ' αγαπώ

Χαρά μου
για σένα ζω χαρά μου
το ξέρεις
χωρίς να σ' το 'χω πει

Χαρά μου τα
πιο όμορφα όνειρά μου
χαρά μου
τα πνίγω στη σιωπή

Απ' τον έρωτα τον τρελό
έχω γίνει παιδί δειλό
σε λατρεύω μελαγχολώ
μα δε μιλώ

Χαρά μου
για σένα ζω χαρά μου
το ξέρεις
χωρίς να σ' το 'χω πει

Απ' τον έρωτα τον τρελό
έχω γίνει παιδί δειλό
σε λατρεύω μελαγχολώ
μα δε μιλώ

Χαρά μου
για σένα ζω χαρά μου
το ξέρεις
χωρίς να σ' το 'χω πει

Κυρ Μαρ 26, 08:10:46 μμ 2006  
mickey said...

@takis vasilopoulos (7:59μμ):
Άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με το θρυλικό εραστή, δε μπορώ να βρω κανένα απολύτως επιχείρημα για να αντικρούσω τη λογική του. Το ίδιο φαντάζομαι πως θα συνέβαινε με την απολογία ενός "πιστού" και τις (άλλες) χαρές μιας μόνιμης σχέσης.

Όπως λέει και ένα λαϊκό άσμα: "Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής" ;)

Κυρ Μαρ 26, 08:10:50 μμ 2006  
paragrafos said...

Πριν το χάραμα μονάχος εξεκίνησα
και στο πρώτο μας το στέκι την αυγούλα γύρισα

Κάποια άλλη μ' είχε μπλέξει με καμώματα
σ' αγαπώ κι ήρθα κοντά σου πριν τα ξημερώματα

Πριν ακόμα σβήσουν τ' άστρα εξεπόρτισα
αχ να ξανάβρω τα δυο σου χείλη που ποτέ δε χόρτασα

Κυρ Μαρ 26, 08:12:00 μμ 2006  
paragrafos said...

georgia.m said...
@paragrafos:
Ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Alain de Botton,που,νομίζω ότι συμπληρώνει το δικό σας:

''Δε μ ενδιέφερε να βρω στα λόγια της στοχαστικές διαπιστώσεις ή ποιητικές αλήθειες -δεν είχε καν
(...)

*****************************
Χριστέ μου, είναι θαύμα!!!

Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ!

Κυρ Μαρ 26, 08:15:04 μμ 2006  
Yannis H said...

Μετά τον Δον Χουάν, Mickey και Παράγραφος ('Κάποια άλλη μ' είχε μπλέξει με καμώματα') θέτουν το θέμα της μονογαμικότητας στον έρωτα.

Να το θίξουμε; Ιδίως, οι διαφορές στη στάση ανδρών και γυναικών μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες. Προσωπικά... για την πολυγαμικότητα, ψηφίζω: το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ, ελπίζω πάντα ισχυρή!

Κυρ Μαρ 26, 08:19:31 μμ 2006  
paragrafos said...

Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ
μέτρο δεν έχει η αγάπη
είναι απ' τον ήλιο πιο ψηλά
και δεν τη φτάνει μάτι

Ήταν μια σπίθα στην αρχή
και μιας βροχής ψιχάλα
κι έγινε η σπίθα πυρκαγιά
και πέλαγος η στάλα

Η αγάπη που μας έδεσε
πόνο δε θα γνωρίσει
είμαστε δυο σταλαγματιές
από την ίδια βρύση

Ήταν μια σπίθα στην αρχή
και μιας βροχής ψιχάλα
κι έγινε η σπίθα πυρκαγιά
και πέλαγος η στάλα

Κυρ Μαρ 26, 08:20:07 μμ 2006  
Yannis H said...

...και φυσικά, κοιτάζω μέσα μου και αυτοαναιρούμαι...

Κυρ Μαρ 26, 08:20:27 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

paragrafos
Θυμάστε την κακία του, που συσχέτιζε τις γυναίκες με τις μεταφράσεις; (Να το πω;)

Si elles sont belles elles ne sont pas fideles...

"Αν είναι ωραίες, δεν είναι πιστές..." σύμφωνα με το μεγάλο λεξικό των Citations δεν το έχει πει αυτός.

Α - ήταν αιώνια ερωτευμένος με λάθος γυναίκες - και ξεσπούσε στις πόρνες

Κυρ Μαρ 26, 08:24:18 μμ 2006  
georgia.m said...

Σκέπτομαι πως όταν είμαστε ερωτευμένοι,η προσδοκία της αναμονής στη φαντασία μας είναι πιο επιθυμητή και από την ίδια την παρουσία του αγαπημένου προσώπου,όταν συμβαίνει στην πραγματικότητα:
Σκεπτόμαστε και σχεδιάζουμε τη στιγμή που θα συναντηθούμε με ένα σφίξιμο στο στομάχι και σίγουρη ταχυκαρδία,φανταζόμαστε τα βλέμματα και σχεδόν ζούμε τη συνάντηση εκ των προτέρων.Είναι πάντα όλα τέλεια γιατί μπορούμε(ακόμα) να σκηνοθετήσουμε τα πάντα.Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι,σπάνια συμβαίνει ό,τι είχαμε ''προγραμματίσει'' στη φαντασία μας!Άλλα σκεπτόμασταν να πούμε -τώρα μένουμε βουβοί ή μιλάμε δήθεν για τον καιρό(το αγαπημένο και ακίνδυνο θέμα όλων!).
Κι ίσως αυτό να είναι και το ωραίο!Το ότι τα πράγματα έρχονται αυθόρμητα.

Κυρ Μαρ 26, 08:24:50 μμ 2006  
mickey said...

@georgia.m said (8:07 μμ):
"Αισθανόμουν έτοιμος ν αποποιηθώ τον εγωκεντρισμό μου για να δω με τα δικά της μάτια"

Νομίζω πως αυτό ακριβώς είναι το αποκορύφωμα του έρωτα!

Δεν έχει σημασία αν τα λόγια είναι δικά σου, του Botton ή οποιουδήποτε άλλου - για να τα παραθέσεις, σημαίνει ότι τα ασπάζεσαι κι αυτό είναι που μετράει ;)

Σε ευχαριστώ κι εγώ μαζί με την paragrafos για το απόσπασμα (ήταν όλο υπέροχο και όχι μόνο η συγκεκριμένη φράση) και εύχομαι να σε βλέπουμε πιο συχνά πλέον!

Κυρ Μαρ 26, 08:27:21 μμ 2006  
andy dufresne said...

Σπαταλάμε το χρόνο μας ψάχνοντας το τέλειο υποκείμενο του έρωτα αντί να χτίζουμε τον τέλειο έρωτα.

Tom Robbins

Κυρ Μαρ 26, 08:28:35 μμ 2006  
paragrafos said...

(για την ερωτική απογοήτευση)

Χτές αργά με ψυχή φορτωμένη
από θλίψη γιά σε περισσή,
πήγα μόνος να δω τι απομένει,
απ'τον κήπο που πότιζες εσύ.

Την πορτούλα ο κισσός είχε κλείσει,
μήπως ξένος κανείς την διαβεί
κι είχε ο χρόνος μ' αγκάθια στολίσει,
τη βρυσούλα που μένει πιά βουβή.

Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες
μαραμένα και τα γιασεμιά
μαραμένες κι οι ελπίδες μου όλες
στης καρδιάς μου τη μαύρη ερημιά.

Στη γωνίτσα που άλλοτ' ανθούσε
μέσα στ'άνθη η δική μας χαρά,
ενώ ο κήπος τριγύρω πενθούσε,
μέσα μ' ένοιωσα τέτοια συμφορά.

Ως το βράδυ μονάχος μιλούσα,
σαν να σ'είχα κοντά μου ξανά
κι όταν νύχτωσ' εκεί που γυρνούσα,
είπα "Να ζει κανείς η να μη ζει"

Αττικ

Κυρ Μαρ 26, 08:29:34 μμ 2006  
paragrafos said...

Nikos Dimou said...
paragrafos
Θυμάστε την κακία του, που συσχέτιζε τις γυναίκες με τις μεταφράσεις; (Να το πω;)

Si elles sont belles elles ne sont pas fideles...
---------------------
Τελικα, με το θάρρος τη αγάπης που σας εχω, ομολογώ ότι είστε... γάτος!

Κυρ Μαρ 26, 08:30:54 μμ 2006  
raffinata said...

κατάθεση ψυχής: είχα το θράσος να τραγουδήσω "μαζί" με την εξαίσια (για μένα) φωνή της Βίκυς Μοσχολιού το τραγούδι που ανέφερε παραπάνω η paragrafos... το ηχογράφησα και το έστειλα με MMS σε αυτόν που ξέρω ότι μ' έχει απορρίψει... δεν ξέρω αν γέλασε με τις παραφωνίες μου, ξέρει ότι έκλαψα με τις δικές του "παραφωνίες"

Κυρ Μαρ 26, 08:31:32 μμ 2006  
paragrafos said...

Για μερικούς ανθρώπους η αναζήτηση πολλών συντρόφων είναι πολυτέλεια.

Κυρ Μαρ 26, 08:34:48 μμ 2006  
querrero said...

Hate,haine,mrz

Εγωκεντρικοι ανθρωποι που τα παντα αναφερονται στα προσωπικα σας συναισθηματα.Δεν εγραψα για το προερχομενο απο προσωπικα αιτια μισος.
Μιλησα(εγραψα) για το απροσωπο μισος,εκεινο των κατ'εξακολουθηση δολοφονων,των πολεμιστων,των χουλιγκανς.Απροσωπο,ατοφιο και καταστροφικο.
Γιαυτο μιλησα,για την σκοτεινη μας πλευρα.Ο ερωτας μπορει να ειναι dark,ολεθριος,απολυτος,να γλυφει τις παρυφες του μισους.
Τελος παντων μαλλον δεν καταλαβαινομαστε.
Ποντικι μου,εχεις δικιο σχετικα με τον επιβητορα αντρα(αξιος) και την εχουσα πολλαπλους-πολλους ερωτικους συντροφους γυναικα(πουτανα).
Παντου στην ευρωπη τουλαχιστον ισχυει το ιδιο.Ακομα και στη Γηραια Αλβιονα με την υποτιθεμενη ανεκτικοτητα και αδιαφορα για το ποιον του αλλου.Εκει να δεις gossip και θαψιμο που πεφτει.Οι αγγλιδουλες κτλ φυλες του union jack μπορει να ειναι πιο open οσον αφορα το σεξ αλλα και εκει η "πεταχτουλα" θα χαρακτηριστει tart,bitch,slut,cunt,whore και λοιπες ενδεικτικες λεξεις.Και παλι η καλη και ησυχη κοππελα θα θεωρηθει ιδανικη νυφη.
Τωρα παλι μια κοπελλα που εχει υπερβολικα μεγαλο αριθμο ερωτικων συντροφων ή απατα καθ'εξιν τον ερωτικο-ταρανδο-συντροφο της μαλλον αρρωστη θα την χαρακτηριζα παρα πουτανα,θα στεναχωριομουν μαλιστα αν δεν ανηκα στο group των τυχερων.....
Εκεινο δε που δεν αντεχω με τιποτα ειναι τον κουραστικο τροπο αυτο-δικαιολογησης των γυναικων μετα απο ενα βραδυ-πρωι-μεσημερι-απογευμα περιστασιακου σεξ(one night stand αγγλιστι,ξεπετα νεοελληνιστι)
Ερωτηση απορια:Γιατι οι αντρες κοκορευονται ασυστολα σχετικα με τις σεξουαλικες των επιδοσεις και εναλαγης ερωτικων συντροφων ενω οι γυναικες οχι;

Κυρ Μαρ 26, 08:37:57 μμ 2006  
georgia.m said...

@mickey:
Στο σχόλιο των 20.07 τα λόγια είναι του Alain de Botton(ΝΑΙ,τα ασπάζομαι,γι αυτό και αντ/έγραψα και έβαλα το κείμενο μέσα σε εισαγωγικά - σε αυτό των 20.24 τα λόγια είναι δικά μου.
Να είσαι καλά!


@raffinata:
Αν είχατε το θάρρος να του στείλετε αυτό το τραγούδι,τότε αποκλείεται να γέλασε,ακόμα και αν είστε,όπως ισχυρίζεστε,παράφωνη.

Κυρ Μαρ 26, 08:41:01 μμ 2006  
paragrafos said...

(κι ένα βαλσάκι επισης απο τα παλαιά)

Τραγούδησε γλυκιά μου αγαπημένη
της νιότης μας το τραγούδι ευτυχισμένη
τραγούδησε λατρευτή μου γλυκά τραγούδα
τρύγισε την χαρά σαν την πεταλούδα

Τραγούδησε της ζωής μας το καλοκαίρι
όνειρο αγαπημένο μικρό μου ταίρι
τώρα μες τις καρδιές κελαηδούν αηδόνια
πριν τα σγουρά μαλλιά μας σκεπάσουν χιόνια

Γέλα αγάπα και τραγούδα ο καιρός γοργά περνά
γέλα αγάπα και τραγούδα κι είναι όλα εφήμερα
κι είναι όλα φρούδα άσε και την καρδιά σου ν' αγαπήσει
γιατί ό,τι φεύγει δεν ξαναγυρνά

Τραγούδησε γλυκιά μου αγαπημένη
γοργά η ζωή κυλά κι ο καιρός διαβαίνει
και σβήνει και τα τραγούδια από τα χείλια
τα όνειρα τους πόθους και κάθε ζήλεια

Και γέλασε τώρα που όλη γελά η πλάση
αύριο η ζωή μας θα συννεφιάσει
άγριες θα 'ρθουν μπόρες και καταιγίδες
να σβήσουν τα όνειρά μας και τις ελπίδες

Γέλα αγάπα και τραγούδα ο καιρός γοργά περνά
γέλα αγάπα και τραγούδα κι είναι όλα εφήμερα
κι είναι όλα φρούδα άσε και την καρδιά σου ν' αγαπήσει
γιατί ό,τι φεύγει δεν ξαναγυρνά

Κυρ Μαρ 26, 08:42:29 μμ 2006  
Yannis H said...

querrero: Είναι σαν να αναρωτιέσαι γιατί δεν θα κοκορευόσουν επειδή την έχεις μικρή, όπως θα κοκορευόταν μια γυναίκα επειδή είναι στενή (όχι 'ξεσκισμένη').

Έτσι έχουν κοινωνικά τα πράγματα, έτσι δρούμε.

Κυρ Μαρ 26, 08:42:44 μμ 2006  
paragrafos said...

Ξέρετε, ο πατέρας μου ήταν ένας βαύναυσος παλιάνθρωπος και δεν θα τον συγχωρέσω ούτε στην άλλη ζωή: Βασάνισε πολύ τη μητέρα μου... (μεθύσια, ξυλοδαρμοι...)

Είχε όμως μια κιθάρα, και τραγουδούσε, τραγουδούσε, πάντα τραγουδούσε. Και η μητέρα μου επισης. Μονο τότε ηρεμούσε το σπιτι. Αλλά τα τραγούδια συνήθως δεν διαρκούσαν πολυ. Σχεδον πάντα είχαμε .. παρατράγουδα.

Κυρ Μαρ 26, 08:45:14 μμ 2006  
georgia.m said...

@querrero:
Απορίες που έχετε!
Γιατί απλούστατα,οι άντρες μεγάλωσαν όταν ήταν αγόρια πιστεύοντας ότι θα είναι πολύ ''αρσενικά''αν κάνουν έρωτα με πολλές γυναίκες και από πολύ νωρίς στη ζωή τους ενώ τις γυναίκες,στην πλειοψηφία τους,τις μεγάλωσαν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο.

Κυρ Μαρ 26, 08:45:51 μμ 2006  
paragrafos said...

Και η απορία μου ήταν: πώς είναι δυνατός ένας μάλλον καλλιεργημένος άνθρωπος, που ξέρει τόσα και τόσα τραγούδια για την αγάπη και τον έρωτα, να είναι και τόσο μα τόσο ανάπηρος συναισθηματικά!

Ακόμα δεν βρήκα απάντηση.

Κυρ Μαρ 26, 08:47:00 μμ 2006  
Yannis H said...

Συγνώμη για τα 'γαλλικά' μου, αλλά εκχυδαΐζοντας μερικά πράγματα πάνω μας – όπως τα κολλήματά μας – τα καταλαβαίνουμε καλύτερα. (Σαν να κόλλησα από το Harry.) Τέλος πάντων, είναι όντως χυδαία τα δύο σταθμά σε άντρες και γυναίκες – όταν στο σεξ δύο άτομα να κάνουν το ίδιο πράγμα, πως είναι δυνατόν να τα διέπει διαφορετική ηθική;

Κυρ Μαρ 26, 08:47:18 μμ 2006  
georgia.m said...

@paragrafos:
Βρείτε τη δύναμη να τον συγχωρήσετε όσο ζείτε.Πού ξέρετε;Μπορεί κι εκείνον να τον βασάνισαν κάποτε,με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και να ξεσπούσε αργότερα στον αδύνατο...Ανεπίτρεπτο αλλά ανθρώπινο...

Κυρ Μαρ 26, 08:49:35 μμ 2006  
paragrafos said...

Εγώ κλεινόμουνα στο δωμάτιό μου κι έκλαιγα, κρυφά βέβαια. Και για να ξεχαστώ τραγουδούσα κι εγώ. Τις περισσότερες φορές έγραφα δικούς μου στίχους (παιδικά πράγματα), κρατούσα κι ένα ημερολόγιο οργής. Και απ΄ ό,τι φαίνεται ακόμα το συνεχίζω.

Κυρ Μαρ 26, 08:50:51 μμ 2006  
mickey said...

querrero said (8:37 μμ):
"Ερωτηση απορια:Γιατι οι αντρες κοκορευονται ασυστολα σχετικα με τις σεξουαλικες των επιδοσεις και εναλαγης ερωτικων συντροφων ενω οι γυναικες οχι;"

Έχω μια πρόχειρη απάντηση, αλλά ως άντρες, μάλλον δε μας συμφέρει - ας κάνουμε την πάπια λοιπόν ;)

Από την άλλη, ίσως το γεγονός να σχετίζεται και με την κρατούσα αντίληψη ότι οι άνδρες είναι πολυγαμικοί ενώ οι γυναίκες μονογαμικές. Μεγαλώνοντας με αυτές τις πεποιθήσεις, είναι φυσικό πολλοί άντρες να κυνηγούν μια ζωή τα ρεκόρ και πολλές γυναίκες τον (ένα και μοναδικό) τέλειο άντρα, προκειμένου να εκπληρώσουν τον "φυσικό" και "κοινωνικό" τους "ρόλο". Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος αυτού του ιδιότυπου "δρόμου αντοχής" κανείς από αυτούς δεν είναι ευχαριστημένος ;)

Πάντως ενδέχεται να υπάρχει και βιολογική εξήγηση (περισσότερα ίσως γράψω αργότερα).

Υ.Γ. Ο Γιάννης και η Γεωργία με πρόλαβαν, αλλά anyway, το ρίχνω ως έχει...

Κυρ Μαρ 26, 08:56:42 μμ 2006  
paragrafos said...

Πάντα τραγουδούσα για την αγάπη και τον έρωτα. Αλλά στο μυαλό μου το παιδικό είχα (εκ των υστέρων σκεπτόμενη, τα λεώ αυτά) την τρυφερότητα, τη στοργή, την κατανόηση, τη συγγνώμη ύστερα από τη μεταμέλεια, την υπομονή, τον καλό λόγο, το σεβασμό, το σεβασμό, τον αναθεματισμενό σεβασμό!

Αυτά σημαιναν για μένα "έρωτας" τότε. Και αυτά σημαίνουν και σήμερα ως "εποικοδόμημα" (που λέγαμε κάποτε) στον αμοιβαία έλξη των σωμάτων, στην "φυσική" επικονωνία.

Κυρ Μαρ 26, 08:56:51 μμ 2006  
paragrafos said...

Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου
να τραγουδήσω στερνή φορά
αύριο φεύγω όλα τελειώνουνε
σβήνει για μένα κάθε χαρά

Ειν' η καντάδα η τελευταία μου
μέσα στης νύχτας τη σιγαλιά
κλαίνε μαζί μου τα σκαλοπάτια σου
κλαίνε μαζί μου και τα πουλιά

Κυρ Μαρ 26, 08:59:02 μμ 2006  
Yannis H said...

Νόμιζα πως είμαι ξένος από το σημερινό post. Όχι γιατί δεν γνωρίζω την αγάπη, ή δεν τη θεωρώ άξια λόγου, αλλά γιατί έχει πολύ πολύ καιρό να μου συμβεί. Και εκεί που έλεγα ότι εγώ δεν ξέρω ποιήματα ερωτικά να πω και αν ξέρω τα ξέχασα, θυμήθηκα ένα τραγούδι που, όποτε το ακούω, κλαίω. Και τώρα που το σκέφτομαι. Είναι καντάδα, από εκείνα τα ρομαντικά τραγούδια του μεσοπολέμου. Καμιά σχέση δεν έχω μ’ εκείνη την εποχή (είμαι 40 χρονών) αλλά ανήκουν στα παιδικά μου ακούσματα. Υπάρχει όμως και κάτι όχι ερωτικό, αλλά σίγουρα συναρπαστικό. Η ομοιοκαταληξία μεταξύ λέξεων που δεν το περιμένεις – και σε εκπλήσσει.

Τέλος... τώρα τελευταία, μου έχει μπει η ιδέα ότι ο πραγματικός έρωτας, αυτός που όλοι ονειρευόμαστε να ζήσουμε, δεν είναι ο παθιασμένος, ο τρελός, ο απόλυτος, αλλά αυτός που διαρκεί. Σαν το Σόλων, ‘ουδέν έρωτα προ του τέλους μακάριζε’. Αυτό που με απογειώνει στο τραγούδι, είναι γιατί μιλά για τη διάρκεια, είναι τα ευτυχισμένα τέλη του ζευγαριού.

Σας το αφιερώνω (σε κασέτα και MP3, το έχω από τους Κορώνη και Φίλανδρο).


Βγάλε απ’ τη ντουλάπα σου τα ντόμινα
του Πιερότου και της Κολομπίνας
να μην πεις και φέτος «εξαπόμεινα
απ’ τα γλέντια της παλιάς Αθήνας»

Έλα να ντυθούμε μασκαράδες
σαν εκείνους τους παλιούς καιρούς
ν’ ανακατευτούμε με καντάδες
και με νεαρές και νεαρούς

Κι αν τυχόν μας πάρουνε χαμπάρι
Πως είμαστε ασπρόμαλλο ζευγάρι
Μη σε νοιάζει αγάπη μου
σ’ όλους θα το πω
πως όσο γερνάς θα σ’ αγαπώ

Μη σε νοιάζει αγάπη μου
σ’ όλους θα το πω
πως όσο γερνάς θα σ’ αγαπώ


Πάμε σε δρομάκια μισοσκότεινα
η νυχτιά τις ζάρες ν’ απαλύνει
βάλ’ τα ντόμινά μας που σου πρότεινα
κι ας μυρίζουν λίγο ναφθαλίνη

Έλα να ντυθούμε μασκαράδες
σαν εκείνους τους παλιούς καιρούς
ν’ ανακατευτούμε με καντάδες
και με νεαρές και νεαρούς

Κι αν τυχόν μας πάρουνε χαμπάρι
Πως είμαστε ασπρομάλλο ζευγάρι
Μη σε νοιάζει αγάπη μου
σ’ όλους θα το πω
πως όσο γερνάς θα σ’ αγαπώ

Μη σε νοιάζει αγάπη μου
σ’ όλους θα το πω
πως όσο γερνάς θα σ’ αγαπώ

Κυρ Μαρ 26, 09:04:23 μμ 2006  
anathrika said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαρ 26, 09:10:24 μμ 2006  
paragrafos said...

Εξοχο τραγούδι! Μα η ερμηνεία εξοχότερη,
εξοχότατε!!!

Κυρ Μαρ 26, 09:12:17 μμ 2006  
paragrafos said...

(Επειδή μελαγχόλησα και δεν θέλω να με πιασει το παραλήρημα θα αποσυρθώ λιγάκι αφήνοντας σας και κατι επίσης γνωστό. Αυτό το έμαθα μόνη μου.
------------------


Της αγάπης αίματα
με πορφύρωσαν
και χαρές ανείδωτες
με σκιάσανε
οξειδώθηκα μες στη νοτιά
των ανθρώπων
μακρινή μητέρα
ρόδο μου αμάραντο

Στ' ανοιχτά του πέλαγου
με καρτέρεσαν
με μπομπάρδες τρικάταρτες
και μου ρίξανε
αμαρτία μου να 'χα κι εγώ
μιαν αγάπη
μακρινή μητέρα
ρόδο μου αμάραντο

Τον Ιούλιο κάποτε
μισανοίξανε
τα μεγάλα μάτια της
μες στα σπλάχνα μου
την παρθένα ζωή μια στιγμή
να φωτίσουν
μακρινή μητέρα
ρόδο μου αμάραντο

μακρινή μητέρα
ρόδο μου αμάραντο

Κυρ Μαρ 26, 09:15:10 μμ 2006  
harry said...

Ωραια τα ξενα κειμενα,αλλα ο πλουτος του μπλογκ ειναι ο καθενας να γραφει τη δικη του εμπνευση & τις δικες του εμπειριες. Υπαρχει ωραιοτερο θεμα απο τον ερωτα ?

Κυρ Μαρ 26, 09:16:15 μμ 2006  
georgia.m said...

yannis h:

Αφού σας συγκινεί το τραγούδι που αναφέρατε,να σας θυμίσω ένα αντίστοιχο,που το τραγουδάει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και λέγεται ''Ο μ αγαπάς κι η σ αγαπώ''και είναι ακριβώς αυτό που θέλετε,για τον έρωτα που διαρκεί:
''O μ αγαπάς κι η σ αγαπώ
σ ένα κρεβάτι είναι κρυμμένοι
κι αγκαλιασμένοι έχουν σκοπό
να μείνουν έτσι εκεί χωμένοι
στόμα με στόμα κολλημένοι
μέρες και νύχτες μήνες χρόνια
ώσπου πια γέροι στα εκατό
να ξεψυχήσουν ξαπλωμένοι
σφιχτά-σφιχτά αγκαλιασμένοι
να δίνουν ξαφνικό φιλί

Ένα αγγελούδι τους ταϊζει
τους πλένει και τους ξεσκονίζει
μα ο μ αγαπάς κι η σ αγαπώ
δεν βρίσκουνε πια καθόλου ώρα
δεν σταματούν ποτέ πια τώρα
γιατί εχουν στόχο και σκοπό
χίλια φιλιά κάθε λεπτό
κάθε λεπτό
ο μ αγαπάς κι η σ αγαπώ

μα δεν τους βλέπει ανθρώπου μάτι
γιατί είχαν κρύψει το κρεβάτι
για να μπορούνε κάπου-κάπου
ξεφεύγοντάς του του θανάτου
να δίνουν ξαφνικό φιλί

Ένα αγγελούδι τους ταϊζει...''
(το ίδιο ρεφραίν)

Κυρ Μαρ 26, 09:17:39 μμ 2006  
paragrafos said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαρ 26, 09:19:56 μμ 2006  
Houlia said...

Να χαϊδεύεις την αίσθηση με γοητεία.
Και ν' αντέχεις στην έμπνευση και το μάθος.
Είν' το θάμβος τής ένωσης.
Τίποτ' άλλο.
Αυτό λένε πάθος!

Κυρ Μαρ 26, 09:20:01 μμ 2006  
georgia.m said...

@harry:
Νομίζω πως έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε,πολύ σωστή η παρατήρησή σας, αλλά όπως λέει και ο ΝΔ στους Δρόμους του, σε αυτό το θέμα υπάρχει ''δίπολο'',με άλλα λόγια αν πούμε ο καθένας για τις δικές του εμπειρίες κινδυνεύουμε να παρασυρθούμε και να μπούμε σε πολύ προσωπικά θέματα,που αγγίζουν και άλλους,αναγκαστικά, εκτός από εμάς.

Κυρ Μαρ 26, 09:22:37 μμ 2006  
paragrafos said...

Έγραμε το πόνο του και κάποιος Artanis πιο πάνω και τον πήρανε με τις πέτρες (κι όπου φύγει γύγει ο άνθρωπος καθ, ότι νεοφερμένος).

"Τοις μεν μη αδικούσι, δίκαιος έπαινος. Τοις δε μη επιτρέπειν αδικούσιν αδικείν, πολλαπλασιος εκείνου.

Κυρ Μαρ 26, 09:24:12 μμ 2006  
anathrika said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαρ 26, 09:25:59 μμ 2006  
paragrafos said...

Κι έπειτα η εξωτερίκευση τού εσωτερικού μας κόσμου δεν είναι και τόσο λυτρωτική όσο λένε. Αν έχεις πληγή και σε πονάει, αντέχεις όσο αντέχεις. Αν θελήσεις όμως να την δει κι όλας, κάποτε πονάς περισσότερο.

Κυρ Μαρ 26, 09:28:17 μμ 2006  
harry said...

Αριθμος εραστων,κυρία δεικνυσι,ποιοτητα ερωμενων,ανδρα δεικνυσι. Τα προσωπικα μας ειναι του μπλογκ η Ανθολογια.

Κυρ Μαρ 26, 09:31:23 μμ 2006  
Houlia said...

Παραστέκω κι εγώ στην αγάπη
Να χει χώρο πολύ να ερμηνεύει
Η εμμονή μου στη μνήμη
Μετάνοια παίρνει της και μετάνοια δίνει

Η ερμηνεία μου μέλισσα
Μα η ειρήνη έχει μείνει...

Κυρ Μαρ 26, 09:36:38 μμ 2006  
mickey said...

Όσο νυχτώνει, η συντροφιά μεγαλώνει!

Κυρ Μαρ 26, 09:36:58 μμ 2006  
paragrafos said...

Πάντως, παρά την άχαρη, αδικαιολόγητη, χολή που σαν χάρος στάζει κάποτε από τα χείλη των σχολίων μερικών από εμάς, η αλήθεια είναι ότι σε ένα μπλογκ πρέπει να λέγονται αλήθειες. Αυτές δε βγαίνουν όμως με το στανιό. Πρέπει να ξεχειλίζει κάποιος από χαρά, θλιψη ή πίκρα για να το πράξει.

Όσο για την έμπνευση, αυτή δεν έρχεται κατά παραγγελίαν, αλλιώς δεν θα την λεγανε έμπευση. Τα τραγούδια, τα ποιήματα και τα λογοτεχνικά αποσπάσμα είναι εκεινών που τα χρησιμοποιούν, εφόσον τα ζουν, εφοσον έχουν ποτισει το μεδούλι τους, και είναι συνάμα εφαλτήριο για περαιτέρω συγκινήσεις και ενδεχομένως εκμηστηρεύσεις ή και άτεχνες δημιουργίες.

Με αγάπη

Παράγραφος

Κυρ Μαρ 26, 09:43:19 μμ 2006  
georgia.m said...

@mickey:
Τι ωραία που τα λες,καλέ μου Μιχάλη!Αλλά μερικοί θα νομίζουν τώρα ότι παριστάνουμε τους χαρούμενους με τον αυθορμητισμό μας και τη χαρά μας.Ενώ είμαστε στ αλήθεια χαρούμενοι που επικοινωνούμε(όλοι ή σχεδόν όλοι),ναι;

Κυρ Μαρ 26, 09:43:42 μμ 2006  
querrero said...

Ναι τι κολλημα και αυτο με τις μεταφορες ποιητικων αποσπασματων.Επιδειξη γνωσεων;Αναγκη εκφρασης;Δεν με ενοχλει,μαθαινω και διαβαζω κειμενα απο ενα κομματι της λογοτεχνιας που δεν ενδιαφερθηκα ποτε να ασχοληθω.Ουτε φυσικα η σημερινη επαφη με την ερωτικη ποιηση με κανει αν αλλξω γνωμη απο την αλλη δεν μου κανει και κακο.
Σχετικα με τις εξομολογησεις συνομιλητων για ψυχοσωματικη κακοποιηση απο τον πατερα.
Τον μισεις;
Δεν ξερω,δεν βιωσα ποτε τετοιες καταστασεις αλλα πιστευω πως θα προσπαθουσα να του κανω κακο,να ανταποδοσω.Η εξιλεωση να ερθει μεσα απο την εκδικηση και να ειναι πολλαπλασια σκληρη της συμπεριφορας που υπεστεις.Οπως εγραψα δεν ξερω πως νιωθει ενα κακοποιημενο παιδι.
Πριν μια δεκαετια ενας απο τους καλυτερους φιλους του πατερα μου,παντρευτηκε.Πρωτος γαμος,μεσηλικας αυτος,συνομηλικη η νυφη.
Η κυρια ειχε χωρισει,ο κυριος την αγαπουσε απο τα φοιτητικα τους χρονια.Οπως εξομολογηθηκε στον πατερα μου,αγαπουσε αυτη και μονο αυτη και θα περιμενε αιωνια αν χρειαζοταν.Δεν παντρευτηκε ποτε,περιμενωντας,χωρις να της εχει εξομολογηθει ποτε τον ερωτα του.
Η μητερα μου συγκινηθηκε οταν το εμαθε,ο πατερας μου επισης.Ο γραφων χαρακτηρισε τον Θειο Χαρη(καμμια συγγενεια αλλα ηταν ατυπο μελλος της οικογενειας,κολλητοι με τον πατερα μου 40 χρονια)κολλημενο.
Ειναι αυτο ο απολυτος ερωτας;Ειναι μαζοχισμος;Αυταπαρνηση ή ψυχαναγκασμος;
P.S Eυχαριστω για τις απαντησεις αλλα η ερωτηση περι κοκορεματος ηταν ρητορικη....

Κυρ Μαρ 26, 09:46:05 μμ 2006  
georgia.m said...

@querrero:

Δύσκολο να απαντήσει κανείς,μην ξέροντας συνθήκες,γεγονότα,καταστάσεις.Οπωσδήποτε κάτι φαινομενικά δύσκολο για πολλούς ή και αφελές και ίσως ανόητο,το να περιμένει δηλαδή αυτός ο κύριος τόσα χρόνια για να είναι μαζί με αυτήν την κυρία,γι άλλους μπορεί να είναι συγκινητικό και να τους δικαιώνει σε έναν βαθμό.Εξαρτάται τι θέλει κανείς και αν το θέλει πολύ και μόνον αυτό.
Άλλος θα το ονόμαζε προσκόλληση,εμμονή,ψυχαναγκασμό,μαζοχισμό,μανία κι άλλος αφοσίωση,θυσία,πραγματική αγάπη ή δεν ξέρω τι άλλο.
Νομίζω πως εν τέλει σημασία θα είχε να μάθουμε αν ο κύριος αυτός ευτύχησε,κατά το μέτρο του δυνατού,και αν ''δικαιώθηκε''στην επιμονή του αυτή.

Κυρ Μαρ 26, 09:53:54 μμ 2006  
Yannis H said...

Πράγματι, σκεφτείτε ποιά εικόνα σας συγκινεί περισσότερο; Ένα ζευγάρι νέων, παθιασμένων ο ένας για τον άλλον εραστές σε μια εξωτική παραλία ή στα ιδρωμένα σεντόνια ενός ξενοδοχείου, ή ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που προχωρά αργά χέρι-χέρι σε μια πλατεία ή ανταλλάσσει ένα φιλί στο στόμα σε μια ταβέρνα;

Γεωργία σ’ ευχαριστώ για το τραγούδι σου. Δεν το ξέρω βέβαια, αλλά νομίζω επίσης ότι η ‘πατίνα του χρόνου’ δίνει κάτι διαφορετικό σε τέτοια θέματα. Είναι σαν να το πολλαπλασιάζουν.

Ίσως άνθρωπος σημαίνει έρωτας, ίσως όχι. Πάντως, για την ευτυχία ειπώθηκε η φράση ‘μηδένα προ του τέλους μακάριζε’. Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από αυτήν του έρωτα; Αν τον έρωτα, λοιπόν, προτιμούμε να τον χαιρόμαστε όσο διαρκεί (γιατί αλλιώς τον καταστρέφουμε), να δεχόμαστε την κάθε στιγμή του σαν δώρο, ίσως ο έρωτας να είναι η μοναδική φορά όπου όλοι γινόμαστε επίκουροι, λάτρεις της ηδονής, του Εδώ και Τώρα. Δεν σκεπτόμαστε αποταμίευση, το μετά, την επανεπένδυση. Είμαστε Κρίσοι που περηφανεύονται για την ερωτική ευτυχία τους και με έπαρση αναρωτιόμαστε: υπάρχει ευτυχέστερος από εμάς;

Απέναντι, βρίσκεται – θέλουμε δεν θέλουμε – ο Σόλων. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε στο νου μας το πεπερασμένο της ευτυχίας γενικά και όχι αυτό της ερωτικής. Η εικόνα με το γέρικο ζευγαράκι που ανταλλάσσει ένα φιλί στο στόμα σε μια ταβέρνα... είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου: να μας μακαρίζουν στο τέλος μας, κι ας είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά. Είναι το ‘ευτυχισμένα τα τέλη του έρωτος ημών’. Αμήν λέγω υμίν, δεν υπάρχει καλύτερο.

Αλλά και τα ιδρωμένα σεντόνια...

Μάλλον ανήκω στους αναποφάσιστους και θέλω διπλή ψήφο.

ΥΓ. Άσχετο, αλλά αναγκαίο: ειπώθηκε ότι θα έπρεπε να λέμε τις δικές μας εμπειρίες. Αν κοιτάξετε το post του θεματοθέτη, δεν εμπνέει για κάτι τέτοιο. Γενικά μιλά και αφηρημένα, και έτσι κύλησαν τα σχόλια. Είμαι σίγουρος ότι αν έγραφε μια προσωπική ιστορία έρωτα, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική. Αυτό το λέω όχι για το ότι ‘υπάρχει γραμμή’ (μην τρελαθούμε) αλλά το αρχικό κείμενο οδηγεί και δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά, οι συμμετέχοντες «δεν φέρονται όπως θα έπρεπε».

Κυρ Μαρ 26, 10:05:21 μμ 2006  
querrero said...

Ο συγκεκριμενος κυριος ανηκει σε εκεινη την κατηγορια μεγαλοαστων αριστοκρατων.Ενας εξαιρετικα μορφωμενος χαμηλων τονων ευγενης ανθρωπος.Εγω τον θυμαμε παντα χαμογελαστο και ευγενικο.Και τωρα ετσι ειναι απλως εχει και μια χαμογελαστη και ευγενικη κυρια διπλα του.Υποθετω πως ειναι ευτυχισμενος.Εκεινο που θυμαμε ειναι οτι με αποκαλουσε παντα "petite vulgaire"(ελπιζω η ορθογραφια να ειναι σωστη)λογω του οξυθυμου και νευρικου χαρακτηρα μου,σε αντιθεση με τα "υποταγμενα" αδερφια μου.
Αρα για τον θειο Χαρη αξιζε τον κοπο.Εγω παλι δεν μπορω να διανοηθω να περιμενω 30 χρονια μια γυναικα.Ακομα και αν ειναι η Μ.Bellucci

Κυρ Μαρ 26, 10:06:41 μμ 2006  
spirosgcd said...

Ωραίο σπορ το να συγκεντρώνεις 30000 τόμους, αλλά είναι μόνο για λεφτάδες.

Κυρ Μαρ 26, 10:09:42 μμ 2006  
cyrusgeo said...

@paragrafos: Η artanis θα επανέλθει, μην ανησυχείς. Σιγά μη φοβηθεί από ανέμπνευστες απόπειρες γελοιο-ποίησης.

Κυρ Μαρ 26, 10:12:14 μμ 2006  
georgia.m said...

@querrero:

Με μπερδέψατε με την Μόνικα Μπελούτσι!Αν είστε πάντως γυναίκα,σωστή η ορθογραφία - αν άντρας,τότε θέλει petit(όλοι το ξέρουμε αυτό).
Εγώ έχω να πω:σωστός ο θείος!(και της παλιάς σχολής).Δώστε του ένα φιλί και από μένα,κι ας μη με ξέρει.

Κυρ Μαρ 26, 10:12:26 μμ 2006  
harry said...

Ασχετο αλλα ωραιο...Οι διαφημισεις του Τζαμπο ειναι μικρα κομψοτεχνηματα. Απο τους α/φους Κατσαμπα & τα λατιν στις Αποκριες,μεχρι τον Πολυχρονιαδη (ζει ακομα) να τραγουδαει γκοσπελ. Η δε οπερα ειναι χαρμα. Θα αγοραζα μονο & μονο για να επιβραβευσω τη διαφημιση. Αραγε δεν ειναι & ο ερωτας απαραιτητο συστατικο για μια εμπνευσμενη διαφημιση ?

Κυρ Μαρ 26, 10:24:13 μμ 2006  
paragrafos said...

cyrusgeo said...
@paragrafos: Η artanis θα επανέλθει, μην ανησυχείς. Σιγά μη φοβηθεί από ανέμπνευστες απόπειρες γελοιο-ποίησης.
------------------------
Μακάρι, γιατί προσωπικά ενοχλούμαι πάρα μα πάρα πολύ όταν καποιοι προσπαθούν να βλάψουν άλλους και μάλιστα μπροστά μου. Πνίγομαι από θυμό και ντρέπομαι κι όλας για λογαριασμό τών αδικητών.

Κυρ Μαρ 26, 10:27:49 μμ 2006  
querrero said...

Ειναι δυνατον να με θεωρησατε γυναικα;Mein gott!
Μαλλον δεν διαβασατε αλλα σχολια μου.Nαι οντως τα γαλλικα παρα τις συνεχεις και σε ενα σημειο πιεστικες παραινεσεις του πατερα μου να τα μαθω,δεν το καταφερα ποτε.Μπορω να συννενοηθω βεβαια σε ενα βαθμο αλλα εχω μικρη σχεση με την ορθογραφια.Προς κρυφη ικανοποιηση της Βρετανιδας μητρος μου που αν και γαλλομαθης ποτε δεν ξεπερασε την εμφυτη(;) αντιπαθεια των Αγγλων για τους περα απο το channel γειτονες τους.
Απο την αλλη μπορει να ημουν και petite και να ειχα φαντασιακο απωθημενο την κ.Μπελουτσι.Ειλικρινα δεν ξερω ποιες φαντασιωνονται οι λεσβιες αλλα δεν πιστευω τα γουστα μας(ετεροφιλοφιλων ανδρων και gay γυναικων)να διαφερουν.

Κυρ Μαρ 26, 10:30:10 μμ 2006  
georgia.m said...

@harry:
Θα μπορούσατε να διατυπώσετε λίγο διαφορετικά την ερώτησή σας;Εννοείτε να είναι ερωτευμένος ο διαφημιστής;

Κυρ Μαρ 26, 10:30:42 μμ 2006  
Houlia said...

Πάντως Μ- εγώ νομίζω οτι και οι γυναίκες συμπεριφέρονται ανάλογα («κοκορεύονται ασύστολα για τις ερωτικές τους επιδώσεις.» Την σήμερον ημέρα! Ολα είναι ένα Μικυ. Σε τελευταία ανάλυση και η σεξουαλική διέγερση από ανάλογες ζώνες σκανδάλης πυροδοτείται κ στα δύο φύλα. Και η φύση τών ανθρώπων παραμένει ναρκισσιστική και στα δύο φύλα. Ολα διέπονται απο τις ίδιες ωφελιμιστικές τάσεις. Εχεις εσύ μπορέσει να βρείς άκρη;; )Κακώς βάζουμε ταμπέλες και σύμβολα σε θέματα ποιότητας. Η σωματική δίαπλαση που μας προσδιορίζει εχει ένα μερίδιο ευθύνης αλλά δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει το ωραίο και το άσχημο. Δεν υπάρχουν αντρες και γυναίκες με ρόλους. Ισως μονο οι ιδιάζουσες ικανότητες τους προσδίδουν κάποιους ιδιαίτερους «ρόλους». Και καλώς να υπάρχουν για να μη χάνουμε τον μπούσουλα...Από κει και πέρα η ευθύνη είναι μοιρασμένη...

Κυρ Μαρ 26, 10:31:47 μμ 2006  
georgia.m said...

@querrero:

Α,τώρα ανοίξατε ένα ολόκληρο θέμα περί straight ανδρών και ομοφυλόφιλων γυναικών αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό το blog κατάλληλο προς ανάλυση του θέματος.
Τώρα θυμήθηκα ποιος είστε - μην το πάρετε προσωπικά,όχι δεν σας νόμισα πριν για γυναίκα,απλώς πήρα και τις δύο υποθέσεις ως εν δυνάμει πιθανές.

Κυρ Μαρ 26, 10:37:05 μμ 2006  
harry said...

Αναρωτιεμαι γενικα αν μπορει να βγει εργο τεχνης,απο διαφημιση μεχρι πινακα μεχρι ποιημα,απο ανθρωπο που δεν βρισκεται υπο την επηρρεια ερωτα...

Κυρ Μαρ 26, 10:41:57 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

spirosgcd said...
"Ωραίο σπορ το να συγκεντρώνεις 30000 τόμους, αλλά είναι μόνο για λεφτάδες".

(Nα πού μέσα στον έρωτα ξεφύτρωσε και ένας που κόλλησε στα νούμερα).

Απάντηση: όχι αν τα μαζεύεις επί 55 χρόνια... Κι αν προτιμάς να αγοράζεις βιβλία από ρούχα ή διασκεδάσεις...

Κυρ Μαρ 26, 10:45:13 μμ 2006  
spirosgcd said...

Σόρρυ για το σχόλιο, η διατύπωση ήταν άκομψη, αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω.

¨Αλλωστε, οι πραγματικοί λεφτάδες συχνά δεν πολυενδιαφέρονται για βιβλία.

Κυρ Μαρ 26, 10:46:09 μμ 2006  
McKat said...

Ποιήματα δεν γράφω, γενικά ο γραπτός τρόπος έκφρασης δεν είναι το φόρτε μου αλλά συγκινούμαι φυσικά όπως οι πιο πολλοί με αυτά που γράφουν όσοι έχουν το χάρισμα. Να λοιπόν ένα τραγούδι που θα ήθελα να αφιερώσω σε έναν φίλο πικραμένο με τον οποίο περάσαμε ώρα πολλή σήμερα μιλώντας για τον γνωστό άγνωστο και συνήθη ύποπτο, έρωτα. Βέβαια για να του ταιριάξει πρέπει να αντιστραφούν τα φύλα των ηρώων.

Ήταν μια φορά ένας άνθρωπος
ήσυχος πολύ και ξαρμάτωτος.
Είχε σπίτια και λιβάδια
και κοπάδια και σκυλιά
κι ένα δίχτυ που ‘πιανε πουλιά.
Είχε κρύα βρύση στον κήπο του
μαύρο κυπαρίσσι στον ύπνο του.

Μια γυναίκα αγαπούσε
που τραγούδαγε συχνά
και μιλούσε πάντα σιγανά.
Δεν κατάλαβε πώς την έσφαξε
κι ό,τι αγαπούσε το έκαψε,
τα λιβάδια, τα κοπάδια,
τα τραγούδια, τα φιλιά
και κανείς δεν έβγαλε μιλιά.

Στάθηκε μπροστά στα χαλάσματα
κι έβαλε Θεέ μου τα κλάμματα.
- Να ‘χα σπίτι και γυναίκα
και κοπάδια και σκυλιά
κι ύστερα τον πήραν τα πουλιά.

Γιατί καταστρεφόμαστε κάποιες φορές; Συχνά έτυχε να αναρωτηθώ, απάντηση δε βρήκα. Ο φίλος μου έλεγε πως το άτσαλο τέλος είναι ύβρις στην ουσία του έρωτα.

Κυρ Μαρ 26, 10:48:15 μμ 2006  
georgia.m said...

@harry:
Αν θέλετε τη δική μου άποψη,πιστεύω πως όχι.Βεβαίως μπορεί να μην βρίσκεται εκείνη τη στιγμή που δημιουργεί,απαραίτητα, σε κατάσταση έρωτα αλλά σίγουρα θα πρέπει να τον έχει νιώσει δυνατά κάποτε και...''πια να μην τον φοβάται'',που λέει και το γνωστό τραγούδι.
Θέλω εδώ να προσθέσω ότι όλα αυτά,όλες οι δημιουργίες που αναφέρατε,ποιήματα,διαφημίσεις,μεγάλα έργα,πίνακες μάλλον δεν έχουν βγει ως αποτέλεσμα ευτυχισμένου έρωτα -όταν είσαι ερωτευμένος θέλεις να ζήσεις,όχι να δημιουργήσεις αμέσως.Όταν αυτό τελειώσει ή κάπου κατασταλάξει,δυστυχώς μάλλον κάποτε θα τελειώσει,τότε έρχεται και η δημιουργία.

Κυρ Μαρ 26, 10:48:32 μμ 2006  
Houlia said...

Μού κανει εντύπωση η ταξινόμηση τών διαφόρων μορφών του έρωτα στο βιβλίο τού Stendhal. Βλέπετε εσείς κανένα που να προσομοιάζει σ’αυτό που φαντασιώνεται κάθε νέος και νέα στα πρώτα σκιρτήματα; ( το βερίκοκο το ξέρεις; Καμία σχέση!).
Αυτό άραγε σημαίνει ότι εκ προοιμίου είναι νοσηρός ή απλά εξυπηρετεί κάποιες βιολογικές ή ψυχολογικές ανάγκες; Η μήπως αυτό το άλλο το υγιές, το ιδεατό, το ωραίο θα έπρεπε κάπως αλλιώς να το ονομάζουμε;(Συγγνώμη αν έχουν ξαναειπωθεί στην κουβέντα σας παραπάνω.Δεν έχω προλάβει να τη διαβάσω όλη)

Κυρ Μαρ 26, 10:49:44 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

georgia.m
μάλλον δεν έχουν βγει ως αποτέλεσμα ευτυχισμένου έρωτα...

Σωστό - έτσι και το μεγαλύτερο (ίσως) ποίημα όλων των εποχών ξεκίνησε από την μακρινή Βεατρίκη...

Κυρ Μαρ 26, 10:53:06 μμ 2006  
georgia.m said...

@mckat:
Όλα τα άτσαλα τέλη πληγώνουν.Δεν πρέπει να είμαστε άτσαλοι.

Κυρ Μαρ 26, 10:53:58 μμ 2006  
the resident said...

Ο έρωτας σε μένα κρατάει λίγο, μετά έρχεται η συνήθεια και η βαρεμάρα.Σε πολλούς νομίζω ότι συμβαίνει αυτό.Για του λόγου το αληθέs:πόσοι από όλους εμάς,ειναι αυτη τη στιγμη ερωτευμένοι?Μου φαίνεται ελάχιστοι,αν κρίνω από όσα διάβασα εδώ.

Κυρ Μαρ 26, 10:57:33 μμ 2006  
harry said...

Να που βγηκε οτι ο Στανταλ & εγω εχουμε κατι κοινο,μας αρεσουν οι ταξινομισεις. Τεσσερα ειδη ερωτα,4 ειδη αλβανων,4 φασεις ερωτα,4 φασεις εθνικοποιησης...αλβανος-αρβανιτης-ρωμιος-"ελληνας" (αρχαιος). Βοηθαει πολυ η καταταξη. Τα βιβλια-αντικες εχουν κατι το πολυ συγκινητικο για μενα,ειναι διαχρονικα ανυπερβλητα ,σε αντιθεση με επιπλα ή αυτοκινητα - αντικες που πλεον ειναι ξεπερασμενα τεχνολογικα.

Κυρ Μαρ 26, 10:58:57 μμ 2006  
georgia.m said...

@the resident:
Ωραία η ερώτησή σας,και η προσπάθειά σας,αλλά φοβάμαι πως όσοι είναι πραγματικά ερωτευμένοι δεν θα θέλουν να το μοιραστούν...Η ουσία του έρωτα είναι στη σκιά...ίσως και επειδή έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αυτό που ζούμε,δεν το έχει ζήσει άλλος κανείς.Και σε ένα βαθμό είναι αλήθεια βέβαια,με την έννοια ότι αλλιώς τον βιώνει ο καθένας μας...

Κυρ Μαρ 26, 11:02:41 μμ 2006  
cp said...

a)Δε θα μ'αρεσε να εχω 30000 βιβλία στη βιβλιοθήκη μου. Θα ήθελα όμως να έχω διαβάσει τόσα.
Κοντεύω :)
β)'Οσο για το κυρίως θέμα, ας μη μπερδεύουμε τον έρωτα με την ανάγκη για κοινωνική αποδοχή.

Κυρ Μαρ 26, 11:03:20 μμ 2006  
CESAR said...

"Είμαι το σκοτεινό αυλάκι/που η βάρκα σου χαράζει στο νερό/Είμαι η υπάκουη σκιά/που η φοινικιά σου ρίχνει στη ρίζα της/Είμαι η μικρή κραυγή/της πέρδικας/που τη βρήκαν τα βόλια σου." Ιvan Goll (Chansons Malaises)
Αφιερωμένο σ΄εκείνη που μου το έμαθε μέσα από τη συχνότητα του Γ' Προγράμματος της ΕΡΑ. Περασμένα ναί, μα όχι λησμονημένοι, Κι όμως δεν έθρεψε τα αισθήματα;

Κυρ Μαρ 26, 11:03:27 μμ 2006  
the resident said...

@georgia.m:
Kαταλαβαίνω ότι κάποιοι δεν θα θέλουν να το μοιραστούν,αλλά από αυτά που διάβασα δεν ένιωσα ότι υπάρχουν πολλοί ερωτευμένοι στην παρέα μας.Όλοι γράφουμε αναπολώντας το παρελθόν και ελπίζοντας στο μέλλον...
Αν θέλεις μου μιλάς στον ενικό. Eίμαι μόνο λίγα χρόνια μεγαλύτερος σου.

Κυρ Μαρ 26, 11:13:51 μμ 2006  
Dormammu said...

Μια και όλοι στα τελευταία posts στέλνουν ποιήματα, ορίστε κι ένα από εμένα:

Walt Whitman: SOMETIMES with one I love

SOMETIMES with one I love, I fill myself with rage, for fear I effuse unreturn’d love;

But now I think there is no unreturn’d love—the pay is certain, one way or another,

(I loved a certain person ardently, and my love was not return’d;
Yet out of that, I have written these songs.)

Κυρ Μαρ 26, 11:15:19 μμ 2006  
georgia.m said...

@resident:
Αφού μου το ζητάς - ΟΚ.
Απλώς μου είναι λίγο δύσκολος ο ενικός.

Κυρ Μαρ 26, 11:16:11 μμ 2006  
Houlia said...

Και φυσικά θα είναι λάθος να εφησυχάζει ποτέ κανείς στη γνώση τής εμπειρίας.
Ποτέ αυτή δεν τελειώνει. Μόνο επίπεδα ωριμότητας
συναντάει κι όλο πάντα μαθαίνει. Αλλά χρειάζεται μια σεμνότητα κι ένα μεγάλο «θέλω» για να μπορεί να υπερβαίνει το βόλεμα τού παλιού κεκτημένου..

Κυρ Μαρ 26, 11:22:09 μμ 2006  
McKat said...

@the resident. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Δεν είναι ακριβώς έρωτας αυτό που λέτε. Δεν έρχεται η βαρεμάρα τόσο γρήγορα όσο λέτε. Αν έχει κάποιος βρει κάποιον που του ταιριάζει, ο έρωτας δεν τελειώνει τόσο εύκολα. Μεταλλάσσεται και εξελίσσεται. Όμως είναι και θέμα στάσης απέναντι στον έρωτα νομίζω.

Κυρ Μαρ 26, 11:22:30 μμ 2006  
music freak said...

ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ: Ντρέπομαι

Περπατάμε στον μεγάλο κήπο μας
Ο ένας τον άλλο ακουμπάμε
Με ερεθίζουν τα φιλιά μας
Ντρέπομαι όμως να του πω
Αγάπη μου
Αγάπη μου
Αγάπη μου
Γιατί
Γιατί

Τι θα φάμε το βράδυ
Κάτι ελαφρύ με λίγο λάδι
Ντρέπομαι όμως να του πω
Αγάπη μου
Αγάπη μου
Αγάπη μου
Γιατί
Γιατί

Κοιτάζω προς τα εκεί
Ικετεύω ένα καναρίνι
Το αεράκι διαπερνώντας την αγριοτριανταφυλλιά μας
Μου ψιθυρίζει πώς να του πω
Το σ' αγαπώ
Στην αγκαλιά μας
Στα φιλιά μας
Στον έρωτά μας

Κυρ Μαρ 26, 11:29:47 μμ 2006  
hem said...

ο έρωτας διαρκεί όσο ένα τραγούδι της έντιθ πιάφ. το μυαλό ταξιδεύει , απογειώνεται , γοητεύεται από την άγνωστη δύναμη της ασύγχρονης λειτουργίας του. παραδίνεται η λογική σε μια ασύμμετρη θεία παρεμβολή στην εξέλιξή της. την ανακατώνει και τη μοιράζει ξανά από την αρχή σαν μια τράπουλα.

Κυρ Μαρ 26, 11:34:17 μμ 2006  
georgia.m said...

@music freak:

Σα να λέει αλήθεια η Λένα Πλάτωνος...
@Προς όλους:
Αλήθεια,γιατί συχνά ντρεπόμαστε να λέμε ''αγάπη μου'',εκεί που θέλουμε;
(Δεκτές σοβαρές απαντήσεις,παρακαλώ!)

Κυρ Μαρ 26, 11:38:29 μμ 2006  
mickey said...

Αγαπητή houlia, φυσικά και κοκορεύεστε για μας - ενίοτε σφάζεστε και μεταξύ σας :))

Ευτυχώς, οι διαφορές των "ρόλων" έχουν αρχίσει να αμβλύνονται εδώ και καιρό κι έτσι υπάρχει πλέον χώρος και για τα "ευαίσθητα" αρσενικά και για τα "επιθετικά" θηλυκά! Να δω πάντως πότε θα βγει ταινία για τον έρωτα ενός άντρα-μοντέλου και μιας γυναίκας-νταλικιέρη - τύφλα να 'χει το Brokeback Mountain :))

Κυρ Μαρ 26, 11:40:06 μμ 2006  
mickey said...

@georgia.m said (11:40 μμ):
"Αλήθεια,γιατί συχνά ντρεπόμαστε να λέμε ''αγάπη μου'',εκεί που θέλουμε;"

Καλή ερώτηση! Αντέχουμε την απάντηση;

Κυρ Μαρ 26, 11:43:15 μμ 2006  
andy dufresne said...

Αντρόχαρη, ορθόβαδη, ενάλια,
ατίθαση, βαθύκολπη, λυσίμαλλη,
αντέραστη, εμπύρετη, ηδύκορφη,
πορφυρή, μαργαριταρένια, ένδοξη, ένδοξη, ένδοξη:

η αγάπη μου.


Ερωτευμένος ΝΔ το 1953 18 χρονών (!), πριν πετάξει τη σχεδία απ’ την πλάτη του…

Κυρ Μαρ 26, 11:44:32 μμ 2006  
georgia.m said...

@mickey:
Όλα τα αντέχουμε...

Κυρ Μαρ 26, 11:44:49 μμ 2006  
the resident said...

This post has been removed by the author.

Κυρ Μαρ 26, 11:49:30 μμ 2006  
georgia.m said...

Δημοτικό

(...)

Ποιος ήταν που καυχήθηκε πως δεν θα σ αγαπήσει;

Οδεύω μέσα στ άστρα και μετρώ τον πόνο μου.
Εισπνέω τη δροσιά τ ουρανού και μετρώ τον πόνο μου.
Βαδίζω σ έρημους δρόμους και μετρώ τον πόνο μου...

Εγώ ήμουν που καυχήθηκα πως δεν θα σ αγαπήσω.''

Νίκος Δήμου

Κυρ Μαρ 26, 11:49:53 μμ 2006  
Houlia said...

M-
Ηθελα να ξέρω ποιος σφάζεται με ποιον;;;!εξ ιδίων κρίνων,ε;!!
Τώρα για το θέμα τής "Ζήλιας" θα έπρεπε να αφιερώσουμε ένα ολόκληρο Post¨και θα το θεωρούσα ιδιαίτερα παιδαγωγικό...

Κυρ Μαρ 26, 11:49:54 μμ 2006  
the resident said...

anathrika said.."Με συγχωρείτε αλλά πώς γίνεται να αφιερώνεται(εξαιρετικά)ένα τέτοιο θέμα στον h.; Ειδικά μετά τα χτεσινά...Σα να επικροτείται".

Αν και δικαίωμα του,
κάπου έχεις δίκιο.

Δευ Μαρ 27, 12:00:34 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

anathrika said...
"Με συγχωρείτε αλλά πώς γίνεται να αφιερώνεται(εξαιρετικά)ένα τέτοιο θέμα στον h.;"

Δεν αφιερώθηκε το θέμα στον Harry, αλλά μόνο (ειρωνικά) το βιβλίο με τον τίτλο¨"Γραικο-Αγγλικό λεξικό". Λόγω της πετριάς του με την Γραικία. Όταν την είδα τυπωμένη στην ράχη του τόμου, τον θυμήθηκα.

"Άλλωστε πολύ ειλικρινά δεν θεωρώ πως είμαι από τις συμπάθειες του κ. ΝΔ."

Anathrika κάνετε μεγάλο λάθος!

Καληνύχτα!

Δευ Μαρ 27, 12:01:27 πμ 2006  
Houlia said...

Προσωπικά, -ωφελιμιστικά σκεπτόμενη- έχω αποποιηθεί την έννοια τής ζήλιας. Βρέξει, χιονίσει. Διότι εκ προοιμίου εμπεριέχει την έννοια τής επιβολής(στην ελευθερία τού άλλου). Και υπάρχουν σε όλους στιγμές που χρειάζονται να αναπνέουν και να "μαθαίνουν" ακόμα και "παρεκκλίνοντας" απ τα "προσυμφωνημένα". Αυτή τη γνώση και την ωριμότητα θα την επιθυμούσα στους ανθρώπους που θα ήθελα να αγαπω, ακόμα κι αν επέφερε τελικά ρήξη. Αλλωστε αυτό είναι η ίδια η ζωή διαρκώς.Ενα ξεβόλεμα. Μα αυτό είναι και η γοητεία της! Γιατί όπου υπάρχει αλήθεια, μπορώ και αναπνέω. Κι αυτό το οξυγόνο είναι το συστατικό μας τής ύπαρξης.

Δευ Μαρ 27, 12:03:47 πμ 2006  
Rain Man said...

Στη σημερινή εποχή, ο έρωτας είναι συνήθως μια ρομαντική αυταπάτη. Τα πιο συνηθισμένα προϊόντα του είναι αρχικά μια ψευδαίσθηση ευτυχίας και άκολούθως το ψέμα και η απάτη...

Δευ Μαρ 27, 12:20:18 πμ 2006  
harry said...

Ειναι φανερο ποιοι ειναι ανεραστοι εδω μεσα & μεινανε με τη ζηλοφθονια & τη χολη στο χερι.Εξω απο το τρελλαδικο,ολοι συμφωνουν μαζι μου & λενε τη γραικια γραικια. Οσο για ελληνογραικικο λεξικο υπαρχει,απο την καθαρευουσα ( ελληνικη) στην γραικικη ( δημοτικη).

Δευ Μαρ 27, 12:24:51 πμ 2006  
chris said...

CXLV

Those lips that Love's own hand did make,
Breathed forth the sound that said 'I hate',
To me that languished for her sake:
But when she saw my woeful state,
Straight in her heart did mercy come,
Chiding that tongue that ever sweet
Was used in giving gentle doom;
And taught it thus anew to greet;
'I hate' she altered with an end,
That followed it as gentle day,
Doth follow night, who like a fiend
From heaven to hell is flown away.
'I hate', from hate away she threw,
And saved my life, saying 'not you'.

[Ο Μέγιστος Ελισαβετιανός]

Δευ Μαρ 27, 12:29:37 πμ 2006  
AdHoul said...

respect στο θέμα,
respect στον κ.Νίκο

Δευ Μαρ 27, 12:53:17 πμ 2006  
mickey said...

Πολυβόλα είστε (ειδικά η georgia.m και η houlia). Δε σας προλαβαίνω!

Λοιπόν, αν τα συγκράτησα καλά, τέθηκαν τα εξής ζητήματα σχετικά με τον έρωτα:

- Χρησιμότητα (;)
- Διάρκεια
- Εκφράσεις (χαριτωμενιές και άλλα)
- Μονογαμία (και πολυγαμία)
- Πίστη (και απιστία) - σχετικό με το προηγούμενο
- Ρόλοι των δυο φύλων (παραδοσιακοί και σύγχρονοι)
- Εμπειρία (και διαρκής μάθηση)
- Ομολογία (και αδυναμία ομολογίας)
- Ζήλια

…κι όσο νυχτώνει, η ατζέντα μεγαλώνει!

Ακόμα και η ίδια η ύπαρξή του αμφισβητείται. Ωραία!

Πολύ φοβάμαι ότι ακόμα κι αν ήμασταν όλοι μαζεμένοι σε ένα χώρο (μια ωραία παραλία θα ήταν ότι έπρεπε) και τα συζητούσαμε όλο το βράδυ, πάλι δε θα τα εξαντλούσαμε - από την άλλη όμως, μπορεί να παίζαμε και κανένα "παιχνιδάκι", να ξελαμπικάρουμε λίγο ;)

Υ.Γ. Νομίζω ότι η blade runner λείπει αρκετά από τη συζήτηση - και μην αρχίσετε τις φάπες επειδή ξέρετε πόσο την "πάω", έτσι; :))

Δευ Μαρ 27, 01:07:45 πμ 2006  
harry said...

Σας εχει συχαθει ο κοσμος,γλυψιμο στο μπλογκερ κανετε,σχολιο του ικετευετε, λογοκλοπη κανετε,με ξενα κειμενα πουλατε μπλογκομουρη,αθλια καμακια ( μιλα μου στον ενικο ) κανετε ,ολο παρεξηγηση & προσωπικες επιθεσεις ειστε & εχετε λυσσαξει απο τη ζηλεια που στα ζηροκομεντομαγαζα σας δεν πατανε επισκεπτες,ενω στο δικο μου...μη μπλογκ εχω διπλασιους επισκεπτες απο σας. Οι χιλιοιτοσοι/ημερα που μπαινουν δωμεσα, εχουν διαισθηση & καταλαβαινουν.

Δευ Μαρ 27, 01:10:03 πμ 2006  
apousia said...

@ harry
Εσύ,harry που δεν είσαι ανέραστος,
-δεν το λέω ειρωνικά- γράψε κάτι άλλο απόψε.
Άλλωστε ήσουν από τους πρώτους που είπαν πως το θέμα είναι όμορφο και θα φέρει ''ομόνοια'' στο blog.
Γιατί ξαναρχίζεις τις κατατάξεις?

Δευ Μαρ 27, 01:16:49 πμ 2006  
the resident said...

harry Γιατί βρίζεις καλέ μου συνεχεια? τι σου λείπει? πες να σε βοηθήσουμε.

Δευ Μαρ 27, 01:20:32 πμ 2006  
mickey said...

Όσο για τη μονογαμία και τους διαφορετικούς "ρόλους" ανδρών και γυναικών, για να δούμε και μερικά hard data:

Μια γυναίκα γεννιέται με συγκεκριμένο πλήθος ωαρίων (μερικές εκατοντάδες). Μέσα σε περίπου 40 χρόνια γονιμότητας (χονδρικά) και μέσο όρο 13 κύκλους το χρόνο, θα "απελευθερώσει" περίπου 500 ωάρια προς γονιμοποίηση στη διάρκεια της ζωής της (υπό ιδανικές συνθήκες).

Από την άλλη, ένας άνδρας με λιγότερα από 500.000 σπερματοζωάρια σε μόλις ένα ml σπέρματος, θεωρείται πως έχει πρόβλημα γονιμότητας! Σε μια εκσπερμάτωση μπορεί να παράγει από 40 μέχρι και 600 εκατομμύρια σπερματοζωάρια (αν και συνήθως μόνο ένα μπορεί να βρει το "στόχο") και είναι ικανός, από φυσικής άποψης τουλάχιστον, για δεκάδες χιλιάδες φορές στη διάρκεια της ζωής του - ο μέσος όρος είναι περίπου 7.000 και όλοι ξέρουμε πόσο πιεσμένοι είναι οι περισσότεροι άντρες!

Επομένως κάθε σύγκριση του σχετικού πλήθους των γαμετών είναι μάταιη - καλύτερα να συγκρίνεις τη διάμετρο του κεφαλιού μιας καρφίτσας με εκείνη του ήλιου!

Από πλευράς παιδιών, μια γυναίκα, στην καλύτερη περίπτωση, αν λάβουμε υπόψη τους μήνες κύησης, την πιθανότητα διδύμων, τριδύμων κλπ, μετά βίας μπορεί να κάνει μερικές δεκάδες παιδιά στη διάρκεια της ζωής της. Ένας άντρας όμως, υπό ιδανικές συνθήκες, θα μπορούσε να δώσει ζωή σε αρκετές χιλιάδες παιδιά (αν υποθέσουμε ότι βρίσκει μια γόνιμη γυναίκα διαθέσιμη, σχεδόν σε κάθε εκσπερμάτωση). Αν και δεν έχει καταγραφεί ιστορικά περίπτωση άντρα με πάνω από χίλια παιδιά, υπήρξαν άντρες με μερικές εκατοντάδες (διατηρούσαν χαρέμια βεβαίως).

Οι ακριβείς αριθμοί δεν έχουν τόση σημασία (τους στρογγύλεψα αρκετά άλλωστε), οι τάξεις μεγέθους μετράνε και απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Η φύση λοιπόν δεν είναι και πολύ "δημοκρατική" σε αυτόν τον τομέα. Αν θεωρήσουμε την τεκνοποιία ως τον αντικειμενικό φυσικό "στόχο" του έρωτα, η γυναίκα (που έχει να αντιμετωπίσει τη φύση της, καθώς και εκείνη των αντρών), καλό είναι να κρατά έναν άντρα για όσο περισσότερο γίνεται κοντά της, μπας και πετύχει το "ποθούμενο" - χώρια που θα πρέπει να τον κρατήσει και παραπάνω, για να τη φροντίζει όσο κυοφορεί και θηλάζει. Θα μπορούσε βεβαίως να κάνει το παιδί με κάποιον και να το φροντίζει άλλος (ίσως και χωρίς να γνωρίζει πως δεν είναι δικό του, αν και η συγκεκριμένη κατάσταση μου θυμίζει κάποια σχετικά ανέκδοτα). Από την άλλη, ένας άνδρας, παραμένοντας με την ίδια γυναίκα, θα πρέπει να κάνει πολλές προσπάθειες μέχρι να πετύχει τον "στόχο" του. Αν όμως κάθε μέρα "επισκέπτεται" δυο και τρεις (και παραπάνω) διαφορετικές, οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί το "ζητούμενο" αυξάνονται δραματικά - εκτός κι αν είναι τόσο γκαντέμης που δεν πέφτει ποτέ πάνω στις γόνιμες μέρες τους! Γι' αυτό και τα ωάρια θεωρούνται πολύτιμα ενώ τα σπερματοζωάρια είναι μάλλον αναλώσιμα (δείτε και μια χαρακτηριστική περίπτωση για τη σχετική αξία τους).

Αυτά βεβαίως μόνο από βιολογικής πλευράς (αφορούν περισσότερο τους πολύ μακρινούς προγόνους μας), χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη άλλους παράγοντες (η παραπάνω "ανάλυση" είναι αρκετά απλοϊκή). Άλλωστε από τότε που μάθαμε τα "κόλπα" (πριν αρκετές χιλιάδες χρόνια), άρχισαν να γίνονται και οι σχετικοί "υπολογισμοί".

Πάντως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στη φύση και μάλλον για αυτούς και άλλους, παραπλήσιους λόγους επικράτησαν μέχρι το πρόσφατο παρελθόν και οι γνωστές "παραδοσιακές" κοινωνικές απόψεις για τους "ρόλους" των φύλων. Φυσικά, με το πέρασμα των αιώνων, αναπτύξαμε επαρκώς τον εγκέφαλό μας, κατανοήσαμε τη σχετική διαδικασία, οργανωθήκαμε σε διάφορα κοινωνικά σχήματα και εφεύραμε διάφορες μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων. Το βασικό ένστικτο βεβαίως δεν έχει εξαφανιστεί, αλλά με τη χρήση του μυαλού μας μπορούμε να το υπερβούμε και να του προσάψουμε και άλλα "ευγενέστερα" νοήματα. Άλλωστε εδώ και ΠΟΛΥ καιρό κάνουμε σεξ κυρίως για το κέφι μας και μένουμε μαζί με κάποιον όχι μόνο για να κάνουμε παιδιά, αλλά και για άλλους, πιο "πνευματικούς" (και βεβαίως πιο "αφύσικους") λόγους.

Υ.Γ. 1: Πάντως ο "επιπόλαιος" του γνωστού λαϊκού άσματος θα παραμένει επίκαιρος και θα "δικαιολογεί" τη φύση του για πολύ καιρό ακόμα - αν και πλέον μπορούν και οι "επιπόλαιες" να …κοκορεύονται ;)

Υ.Γ. 2: Ειρήνη Υμίν!!! "Περί Έρωτος" το post, άλλωστε ;)

Δευ Μαρ 27, 01:27:53 πμ 2006  
chris said...

(Άσχετο σχόλιο:ενώ στα θεατρικά του γίνεται να κόψεις αράδες, σελίδες, σκηνές ολόκληρες - σχεδόν μπορείς να γράψεις το έργο απ'την αρχή - στα σονέτα του δεν μπορείς να λογοκρίνεις ούτε σημείο στίξης..).

Δευ Μαρ 27, 01:31:49 πμ 2006  
chris said...

CXLV
Τα χείλη τα πλασμένα από τα χέρια του έρωτα,
Πρόφεραν τον ήχο που έλεγε "μισώ",
Σε μένα που πετάριζα για λογαριασμό της:
Σαν είδε την αξιολύπητή μου θέση,
Αμέσως η καρδιά της γέμισε συμπόνια
Μαλώνοντας τη γλυκύτατή της γλώσσα
που με τόση χάρη είχε καταδικάσει
Και της έμαθε ξανά πως να καλοσορίζει
"Μισώ" επανέλαβε με τρόπο άλλο,
όπως η όμορφη μέρα ακολουθεί τη νύχτα,
όπως τα διαόλια πετούν από τον παράδεισο στην κόλαση.
"Μισώ",είπε δίχως καθόλου μίσος
και σώζοντάς μου τη ζωή, αλλά "όχι εσένα".


[Μετάφραση δική μου.
Ξέρω, θα πείτε: επηρμένος τύπος που ασελγεί σε Ποίημα...
αλλά τη χαρά αυτή δεν τη χαρίζω σε κανένα, ούτε στον Σέξπιρ].

Δευ Μαρ 27, 01:42:58 πμ 2006  
anathrika said...

This post has been removed by the author.

Δευ Μαρ 27, 01:55:28 πμ 2006  
σαλτάρω στο κενό said...

η μαμά μου θα παντρευτεί όλες τις ρωσίδες εκδιδόμενες
για να μην φύγουν από την Ελλάδα μας
και που να πάνε που στις άλλες χώρες αλλού είναι χάλια και καθόλου ωραία
η μαμά μου είναι καλή

Δευ Μαρ 27, 04:26:53 πμ 2006  
dimitra said...

PIERRE
Alors, l' amour, qu'est-ce que c'est?
FLORENCE
Je ne sais peut-etre pas ce que c'est, mais je vais te dire comment ca passe: un homme voit une femme. Ils se plaisent. Bon. Et alors, ils vont prendre le the, ou ils vont se promener au bois de Boulogne. Et on s' embrasse et on se dit: "Je t'aime", et on se fait du charme, et tout le reste, et ca va tres bien...Et tout d'un coup, il y a un des deux qui donne a l'autre... un sou d'amour. Mais de vrai amour, tu comprends. Un sou, pas plus. Oh... Ce n'est presque rien, c'est peut-etre une nouvelle robe de la couleur de sa cravate, c'est peut-etre de repeter une phrase qu'il a dit la veille... c'est une facon de tenir une main, un regard plus bleu, un petit treblement dans la voix... Alors, il faut que l'autre le comprenne... il faut que tout a coup il sente que ce n'est pas trois mille francs de coquetterie, ou dix mille francs de flirt, mais que c'est beaucoup plus que ca parce que c'est un sou d'amour. Et alors, tout de suite, il faut que, pour un sou, il rende tout a coup deux sous d'amour.

MARCEL PAGNOL "LA PRIERE AUX ETOILES

Ζητώ συγνωμη στους μη γαλλομαθείς αλλά είναι πολύ αργά για μετάφραση.

Δευ Μαρ 27, 05:05:20 πμ 2006  
mickey said...

Καλημέρα και καλή βδομάδα!

Αν και το τελευταίο μου σχόλιο δεν ήταν και τόσο "ερωτικό", αλλά μάλλον ανούσιο και φλύαρο, ήθελα να δείξω ότι κάποιες politically incorrect απόψεις για τα φύλα μπορεί και να έχουν βιολογική βάση και να μην είναι απλώς προκαταλήψεις και κοινωνικές συγκυρίες. Αντίστοιχες "βάσεις" υπάρχουν εξάλλου για τον εγωκεντρισμό, το μίσος, τη βία, την απληστία, το ρατσισμό (και την απόρριψη της διαφορετικότητας γενικότερα), τον πόλεμο και ένα σωρό άλλες "σκοτεινές" πλευρές μας. Δε χρειάζεται να κλείνουμε τα μάτια και να προσποιούμαστε πώς η φύση μας ΔΕΝ είναι έτσι. Από την άλλη όμως, δεν υπάρχει κανείς λόγος να είμαστε μοιρολάτρες ή να υποτασσόμαστε σε "ταπεινά" ένστικτα και τον "κακό" εαυτό μας - πολύ δε περισσότερο να τα "εκθειάζουμε" κιόλας.

Τόσο ο εγκέφαλός μας όσο και η επικοινωνία μας με τους άλλους (διαπροσωπική ή μέσω απόκτησης γνώσεων) μπορούν να παρέχουν τους κατάλληλους μηχανισμούς ελέγχου και να βοηθήσουν αφάνταστα στη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας για όλους. Στα πλαίσια αυτά, ο Έρωτας (όπως τον εννοούμε οι περισσότεροι) έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα εξευγενιστικό ρόλο (παρά τις όποιες υπερβολές έχουν σημειωθεί σε κάποιες περιπτώσεις) και είναι από τα λίγα πράγματα που νοηματοδοτούν τη ζωή μας όταν επιχειρήσουμε να ξεφύγουμε από άλλα, μαζικά και ενίοτε καταπιεστικά ιδεολογήματα (θρησκείες, έθνη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ). Και στην πνευματική του διάσταση, θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει, ακόμα και αν κάποια στιγμή (ενδεχομένως στο πολύ μακρινό μέλλον) είχαμε απαλλαγεί εντελώς από ένστικτα και βιολογικές ανάγκες. Άλλωστε Έρωτας και Αγάπη από ένα σημείο και μετά ταυτίζονται, γι' αυτό και σε πολλές γλώσσες εκφράζονται με την ίδια λέξη…

Υ.Γ. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ερωτευμένος που βρίσκει ανταπόκριση και ζει τον έρωτά του με πληρότητα είναι πρακτικά ανίκανος να κάνει κακό!

Δευ Μαρ 27, 08:11:11 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Kαλημέρα κι από μένα:

Εκτός από τα πολλά σχόλια για μένα έχει ενδιαφέρον η επανεμφάνιση μερικών σχολιαστών (και ιδίως -τριών) παρόλο που μου λείπουν αρκετοί και ο πληθωρισμός των υποθεμάτων. Αχ, houlia, κι εγώ έλεγα (δεκαετίες ολόκληρες) πως ζήλια δεν γνωρίζω - και το πλήρωσα. Είναι να μην βρεθείς αποκάτω!

Συνεχίζουμε λοιπόν! Το βράδυ, εκτός απροόπτου θα είμαι στο MEGA (24:00 Χατζηνικολάου - για να μην διαμαρτύρεστε ότι δεν ειδοποιώ). Το θέμα είναι το γνωστό μακάβριο και μάλλον η συζήτηση - ως συνήθως - θα είναι μπλιαχ)

Δευ Μαρ 27, 08:26:35 πμ 2006  
georgia.m said...

O οικοδεσπότης,με τη σημερινή δήλωσή του,με αναγκάζει''να παρέμβω στο παλιό,δικό του ποίημα(''Δημοτικό'') και για την περίσταση να το τροποποιήσω!(με την άδειά του):

''Ποιος ήταν που καυχήθηκε πως δεν θα ζηλέψει;
....
Εγώ ήμουν που καυχήθηκα πως δεν θα σε ζηλέψω''

Δευ Μαρ 27, 08:50:41 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ! Στον ALPHA θα είμαι το βράδυ και όχι στο MEGA. (Έχω συνδέσει τον Χ"νικολάου με το παλιό του κανάλι...).

Δευ Μαρ 27, 09:00:49 πμ 2006  
mickey said...

Μια και το θέμα της βραδινής συζήτησης στον ALPHA είναι η ...αγιοσύνη, αν δεν κάνω σημαντικό λάθος, με εξαίρεση τους μάρτυρες των πρώτων χριστιανικών αιώνων (ή και τους νεομάρτυρες της Τουρκικής Κατοχής), ΟΛΟΙ όσοι ανακηρύχθηκαν άγιοι ήταν ανύπαντροι, ανέραστοι ή μετανόησαν για το "σαρκικό" ερωτά τους (όπως η πρώην πόρνη Οσία Μαρία η Αιγυπτία). Προφανώς οι ερωτευμένοι δεν κρίνονται "ικανοί" για να γίνουν άγιοι-πρότυπα - πάλι καλά που δεν πάνε όλοι στο πυρ το εξώτερον :)

Άλλωστε, το motto της εκκλησίας στο θέμα του έρωτα είναι απλό: "Έρως έρωτι νικάται". Δηλαδή, ο "Θείος Έρωτας" (απόλυτη αφοσίωση στο Θεό) πρέπει να υπερνικήσει τον (σαφώς υποδεέστερο) "σαρκικό" έρωτα, μπας και αξιωθούμε τη χάρη του Οσίου Βησσαρίωνος :)

Το συγκεκριμένο υποθέμα είναι τεράστιο (τουλάχιστον με βάση τη δικιά μου database) και κάποιες πλευρές του θίχτηκαν σε ένα από τα πρώτα post για το σεξ (που ξεπέρασε τα 500 σχόλια και αν δεν κάνω λάθος παραμένει το απόλυτο ρεκόρ για single post). Δε χρειάζεται να αναλυθεί κι εδώ, απλά μου ήρθε αυθόρμητα από το σχόλιο του Ν.Δ.

Δευ Μαρ 27, 09:49:28 πμ 2006  
Black Swan said...

Ερωτας είναι η καύση της μνήμης (ή και της κρίσης) υπέρ ενός παρόντος που φλέγεται αλλά δεν κατακαίεται.

Χωρισμός είναι η αιφνίδια μετατροπή του παρόντος σε ανάμνηση


Ποιος, άραγε, εκστόμισε τα παρακάτω λόγια;

Ο Βίσνου ή ο Εμπειρίκος;

Και ιδού που τώρα ενώπιον όλων / Τις ρώγες όλων πιπιλίζουν

Οι εραστές του πλήρους έρωτος / Οι εραστές που καταφθάνουν

Από τα βάθη του ιμέρου των / Και από τα δάση της ιεράς μανίας

(«Αι Γενεαί Πάσαι»)

Δευ Μαρ 27, 09:53:08 πμ 2006  
georgia.m said...

@black swan:
Μου άρεσε ο ορισμός,αν και ειπώθηκε με όρους σχεδόν φυσικής και θρησκευτικών.
:)

Δευ Μαρ 27, 10:04:36 πμ 2006  
georgia.m said...

@black swan

Απαντώ στο ερώτημα:θα μπορούσε να είναι και συγκερασμός Εμπειρίκου με Hoelderlin.

Δευ Μαρ 27, 10:07:15 πμ 2006  
glenn said...

Όχι ότι έχει σημασία να οριστεί ο Έρωτας. Να, κουβέντα να γίνεται. Κάπου είχα διαβάσει τον εξής ορισμό και τον καταθέτω στην κρίση σας: "Έρωτας είναι η τέχνη του να φεύγεις. Αλλά πως να φεύγεις. Εκείνη να πονάει μία, εσύ να πονάς εννιά".

Δευ Μαρ 27, 10:15:18 πμ 2006  
georgia.m said...

@glenn:
Μου επιτρέπετε:αν φεύγετε εσείς,αν εσείς παίρνετε την απόφαση,δεν μπορείτε να πονάτε 9 κι εκείνη/ος 1,όσο κι αν θα θέλατε να πιστεύετε το αντίθετο...
(δεν έχω κάτι μαζί σας,το β πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποιώ είναι επειδή μιλήσατε τώρα εσείς)
Αλλά,τι σημασία έχουν τα νούμερα;Ο πόνος είναι πόνος.

Δευ Μαρ 27, 10:18:53 πμ 2006  
georgia.m said...

Αφιερωμένο στον Σταύρο,αν με ακούει κάπου:

''...Αγάπη μου πώς σ έχασα,πώς η καρδιά μου εστάθη
και τα πουλιά σ αρπάξανε μες στην πολλή βροχή
ήρθε νοτιάς ήρθε βοριάς,το κύμα να σε πάρει
Αγάπη μου,που μου'φυγες γιατί ήσουν ουρανός''

(''Ήρθε βοριάς,ήρθε νοτιάς'',μουσική Μάνος Χατζιδάκις,στίχοι Γιάγκος Αραβαντινός)

Δευ Μαρ 27, 10:23:47 πμ 2006  
harry said...

This post has been removed by the author.

Δευ Μαρ 27, 10:34:07 πμ 2006  
Houlia said...

Εντάξει Νίκο,
Να μη λέω μεγάλη κουβέντα.Πάντως μερικές(δύσκολες) φορές μου έχει συμβεί και λειτούργησε πολύ απελευθερωτικά!Βέβαια θα μου πείτε μπορεί να εκμεταλλεύονται οι άλλοι αυτή την ανοχή.Μα και πάλι αυτό θα είχε πρακτική σημασία.Ετσι θα βλέπαμε καθαρά τι θέλουμε πραγματικά, χωρίς το φόβο τής"αποκάλυψης".
Και φυσικά άλλο πράγμα είναι ο πόνος για μια απώλεια και άλλο η ζήλια.Στο πρώτο είμαι συμφωνη να το βιώνει κανείς στην εκάστοτε ένταση και να βρισκει κι εκεί μηχανισμούς άμυνας.Εννοώ, ότι δεν είμαι υπεράνω συναισθημάτων,αλλά προσπαθω να είμαι πιο πραγματιστική.
Μια καλημέρα!

Δευ Μαρ 27, 10:36:52 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Το βράδι δεν είχα καλό υπνο,με είχε επηρεάσει το θέμα του post....σκεφτόμουνα πως μπροστα στον ερωτα ήμαστε ακριβώς σαν τις μαριονέτες.Μας κρατά ένα αόρατο χέρι ( του έρωτα ) και εμεις υπακουμε στις κινήσεις του.Ευλογούμε και ταυτόχρονα καταριόμαστε τις κλωστες μας.Τις κλωστες που χωρις αυτες δεν υπάρχουμε,που μας δίνουν ζωή και θάνατο.
Νιώθω τόσο αδύναμος και ανήμπορος μπροστά του και η μόνη μου παρηγοριά είναι οτι και άλλοι άνθρωποι σαν και εσας βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.
Αφιερωμένο σε όλους ένα άλλο τραγουδι της Φωτεινής Δαρρα.

ΦΕΥΓΑ

Μια νύχτα σαν κι αυτή
μέσα στην υγρή σιωπή
ξεγλυστρώ τη μικρή μου αμαρτία
να συναντήσω, να συναντήσω

Στης νύχτας τη σκιά
και στην αγκαλιά παλιάς
ηδονής σκοτεινής και πλανεύτρας
κρύβομαι πάλι, κρύβομαι πάλι

Φεύγα

Πως βρέθηκα εδώ
ποιο ακολουθώ κρυφό
της ψυχής σκοτεινό μονοπάτι
πως να γυρίσω, πως να γυρίσω

Στης φυγής μου το κορμί
ανασαίνω
απ'του χθες τη φυλακή
ξεμακραίνω

Φεύγα

Πως βρέθηκα εδώ
και ακροβατώ γυμνή
στη σκηνή δίχως μάσκα και λόγια
πως να ξεφύγω, πως να ξεφύγω

Φεύγα

Στίχοι: Γιώργος Κορδέλλας
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Δευ Μαρ 27, 10:57:02 πμ 2006  
HRA said...

@ΝΔ
Εγώ να ρωτήσω κάτι. Αφού οι τελευταίες εμπειρίες σας από την τιβί σας προκαλούν αυτό το μπλιαχ, γιατί επιμένετε να ανταποκρίνεστε στις τηλεπροσκλήσεις;

Δευ Μαρ 27, 11:11:03 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Harry δεν έχεις χιούμορ;

Μια και η λέξη Γραικία αποτελεί (τουλάχιστον εδώ) δικό σου copyright ή αφιέρωση ήταν αυτοδίκαιη. To ότι έχεις πετριά φαίνεται από την εμμονή σου να την αναφέρεις σε κάθε σχόλιο. Μιά φορά θα ήταν αρκετή...

Θα λυπηθώ αν φύγεις - όπως λυπάμαι και για κάθε συνομιλητή που χάνεται. Αλλά δεν μπορώ να κρατήσω κανένα.

Δευ Μαρ 27, 11:11:20 πμ 2006  
HRA said...

*τιβί σάς προκαλούν

Δευ Μαρ 27, 11:12:00 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

This post has been removed by the author.

Δευ Μαρ 27, 11:16:23 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Μεταφέρω απο το site του alpha:

<< Αντιγνωμίες

Σύγχρονοι άγιοι ή διαχρονικοί αγύρτες;
Πίστη ή θρησκοληψία;
Ιερωμένοι, επιστήμονες και δημοσιογράφοι, συζητούν για... τα θαύματα του καιρού >>

Ν.Δήμου έυχομαι καλό κουράγιο απέναντι στους ιερωμένους και τους δημοσιογράφους.Να έχετε φυλαχτο μια αγαπημένη σας φράση του Επίμαρχου
:ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ.

Δευ Μαρ 27, 11:17:15 πμ 2006  
Δυων Ανατελλων said...

Ευχαριστώ τον εξαίρετο Αθήναιο που μου υπέδειξε να σας επισκεφθώ οπωσδήποτε σήμερα(χθες). Πόσο δίκιο είχε! Θαυμάσιο δημοσίευμα, πολύ καλή και η συζήτηση που ακολουθεί στο πιο μεγάλο της μέρος.

Από την αρχή ως το τέλος, είχα στο νου μου έναν αγαπημένο μου Γάλλο, τον Ρομπέρ Ντεσνός, πυρπολημένο από έρωτα ποιητή και σχετικά νομίζω άγνωστο στην Ελλάδα.

Κερνάω λοιπόν, κάποιες φράσεις του:

«Ο πιο ειλικρινής εραστής είναι ακόλαστος, το στόμα που κάθε λογής φιλιά έχει δοκιμάσει»

«Ακόμη πιστεύω στο θεσπέσιο, όταν πρόκειται για τον έρωτα. Πιστεύω στην πραγματικότητα των ονείρων, στις ηρωίδες της νύχτας, στις ομορφιές της νύχτας, εκείνες που επιβάλλονται στις καρδιές και στα κρεβάτια»


«Ευτυχισμένος όποιος για να αγαπηθεί του είναι αρκετό να αντιμετωπίσει αλύγιστος κινδύνους φοβερούς και έχει πάντα την ψυχή και την καρδιά πιστές, γιατί τον έρωτα και τα βάσανά του διέπει κάτι το μοναδικό»


Ένας εκπληκτικός ορισμός που υπογράφουν μαζί ο Αντρέ Μπρετόν και ο Φιλίπ Σουπό(πιστέψτε με , έτσι είναι, το έχω νιώσει αυτό) :«Μην ανησυχείτε. Σε όλες τις γωνιές παραφυλάνε μπάτσοι. Αλλά ο έρωτας μας κάνει αόρατους»

Και, σας αποχαιρετώ επιστρέφωντας στις εργασίες μου-πολύ φορτωμένο πρόγραμμα αυτή την εποχή, με τον Κύριο Ελυάρ:

«Θα ήθελα να σ' έχω στην αγκαλιά μου για να ξέρω αν υπάρχω»

Δευ Μαρ 27, 11:27:52 πμ 2006  
Δυων Ανατελλων said...

...επιστρέφοντας στις εργασίας μου βεβαίως με ο και όχι με το ωμέγα της βιασύνης μου...συγνώμη-η ανορθογραφία με εξοργίζει...(όταν την κάνω εγώ τουλάχιστον)

Δευ Μαρ 27, 11:34:47 πμ 2006  
HRA said...

@δυων ανατελλων

Και το συ"γγ"νώμη με δύο γ.
Για να μην εξοργίζεσαι, καλέ μου.

Δευ Μαρ 27, 11:38:19 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

takis vasilopoulos said.
Να έχετε φυλαχτο μια αγαπημένη σας φράση του Επίμαρχου
:ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ.

Aπο απιστείν άλλο τίποτα Τάκη. Την φράση την είχα αναφέρει και προσφατα στο μπλογκ. (Τυπογραφικό λάθος: Επίχαρμος).

Δευ Μαρ 27, 12:08:04 μμ 2006  
glenn said...

@georgia.m: Ούτε ασπάζομαι ούτε απορρίπτω τον ορισμό του Έρωτα που εκφώνησα προηγουμένως. Απλά τον ανέφερα για χάρη της κουβέντας. Να σας πω την αλήθεια ούτε κι εγώ κατάλαβα τι θέλει να πει ακριβώς. Πιθανόν κάτι που έχει να κάνει με τον εκούσιο χωρισμό, πριν ξυνίσει το κρασί. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Δευ Μαρ 27, 12:14:17 μμ 2006  
avatar said...

Nikos Dimou said: Θα λυπηθώ αν φύγεις - όπως λυπάμαι και για κάθε συνομιλητή που χάνεται. Αλλά δεν μπορώ να κρατήσω κανένα.

Αυτό μου θυμίζει ένα ποίημα της Σαπφούς. Ελάτε μου power philologists ποιο είναι το ποίημα αυτό;

Δευ Μαρ 27, 12:16:22 μμ 2006  
georgia.m said...

@avatar:
Δεν ξέρω αν ζητούσατε ακριβώς αυτό.

Σαπφώ

''Tεθνάκην δ' αδόλως θέλω -α με ψισδομένα κατελίμπανεν
πόλλα και τοδ'
έειπ{ ώιμ' ως δείνα πεπ{όνθ}αμεν Ψάπ
φ' ή μαν σ' αέκοισ' απυλιμπάνω.
ταν δ'έγω ταδ'αμειβόμαν - χαίροισ'ερ
χεο κάμεθεν μέμναισ'οίσθα γαρ ως σε
πεπήδομεν
αι δε μη αλλά σ 'εγω
θέλω όμναισαι{}αι{}και καλ'ε
πάσχομεν...''

Δευ Μαρ 27, 12:30:17 μμ 2006  
avatar said...

Μια στιγμή πρέπει να ψάξω.

Δευ Μαρ 27, 12:32:35 μμ 2006  
chris said...

"Αφού un coup de des jamais n'abolira le hasard
αφού εν σπερματόζωον μονάχα αρκεί
για να γονιμοποιηθεί το ωάριον της γυναικός ή ο λόγος
αφού μόνον ο έρωτας το θάνατο νικά
θα είναι η ποίηση σπερματική
απόλυτα ερωτική ή δεν θα υπάρχει".

[από μνήμης. Α, Ανδρέας Σπερχής για όσους ενδιαφέρονται]

Δευ Μαρ 27, 12:36:59 μμ 2006  
georgia.m said...

Ελεύθερη-μετάφραση/απόδοση του αποσπάσματος της Σαπφούς από τον πρώτο της εξάδελφο,Οδυσσέα Ελύτη:

''να'χα πεθάνει το'χα πιο καλά μα την αλήθεια'' - έκλαιγε με λυγμούς εκείνη κι έτοιμη πια να φύγει*μου είπε :''άχου,Σαπφώ Σαπφώ μου τι κακό και τούτο που μας βρήκε - δεν το'θελα στ'ορκίζομαι να χωρίσουμε ποτέ" -* που εγώ τότε αποκρίθηκα:''πήγαινε στο καλό και πότε πότε να με θυμάσαι κι εμένα που το ξέρεις τι λατρεία σου'χα - * ή αν όχι άσε με μια στιγμή να σου θυμίσω κείνα που μοιάζει να'χεις λησμονήσει''...

Αυτά λέει το απόσπασμα.Εμένα όμως δεν μου θυμίζει καθόλου τη στιχομυθία μεταξύ ΝΔ και Harry!,αν εξαιρέσουμε την απόφαση του ενός να φύγει.

Δευ Μαρ 27, 12:37:53 μμ 2006  
avatar said...

Μπράβο georgia.m αυτό είναι. Θα ταίριαζε όμως και αυτό:

κατθάνοισα δε κείσηι, ουδέ ποτα μναμοσύνα σέθεν
έσσετ' ουδέ πόθα εις άψερον. Ου γαρ πεδέχηις βρόδων
των εκ Πιερίας, αλλ' αφάνης καν Αίδα δόμωι
φοιτάσηις πεδ' αμαύρων νεκύων εκπεποταμένα.

Τώρα σκέφτομαι ότι αυτό θα ταίριαζε καλύτερα...

Δευ Μαρ 27, 12:40:57 μμ 2006  
georgia.m said...

@chris
To Εμπειρίκος μου φαίνεται πιο εύηχο...

Δευ Μαρ 27, 12:41:04 μμ 2006  
georgia.m said...

@avatar

ΟΚ,ξέρω το απόσπασμα.Όλοι μας άσημοι και άγνωστοι θα μαστε μετά από χρόνια,όταν θα σβήσουμε και από του τελευταίου ανθρώπου τη μνήμη.Αυτοί που αγαπώ,που έχω στη μνήμη μου, θα πεθάνουν αναγκαστικά και μαζί μου.Θα υπάρχουν όμως μέσα μου και θα με κατοικούν όσο ζω.

Δευ Μαρ 27, 12:45:23 μμ 2006  
avatar said...

Μεταφράζω:

"όταν θα έχεις πεθάνει θα βρίσκεσαι εκεί κάτω και ούτε θα σε θυμάται κανείς ούτε θα σε ποθεί. Γιατί δεν σου ανήκουν τα ρόδα της Πιερίας. Αλλά στο παλάτι του Άδη θα τριγυρνάς αόρατος ανάμεσα στους άψυχους νεκρούς αφού πετάξεις από δω."

Δευ Μαρ 27, 12:45:58 μμ 2006  
georgia.m said...

@avatar:
Moυ επιτρέπετε μια διόρθωση γιατί τυχαίνει να γνωρίζω καλά το κείμενο και τη Σαπφώ:
Εδώ συνομιλεί με τη φίλη της Ατθίδα και της εκφράζει το παράπονό της και κατ άλλους τη ζήλεια της - άρα όχι ''αόρατος'' αλλά ''αόρατη'' θα έπρεπε να γράψετε.Και μια παρατήρηση:το ''αφάνης'' ίσως καλύτερα και από ''αόρατη''(άλλωστε πώς αόρατη;)να είναι το ''άσημη''.

Δευ Μαρ 27, 12:51:04 μμ 2006  
avatar said...

@georgia.m: όταν δεν "θεραπεύεις τις Μούσες" ξεχνιέσαι και γρήγορα...

Δευ Μαρ 27, 12:55:47 μμ 2006  
Dormammu said...

@harry: Όσοι πραγματικά φεύγουν, δεν το φωνάζουν. Αποχωρούν σιωπηρά, όπως ο newlens κι άλλοι πολλοί..

Κάτι μου λέει ότι δεν το εννοείς λοιπόν..........

Ούτως ή άλλως, βλέπω ότι απο τους αρχικούς συνοδοιπόρους στο παρόν μπλόγκιον δεν έχουν μείνει και πολλοί. Ακόμα κι ο παπάς- ψυχαναλυτής με το διδακτορικό εξαφανίσθηκε. Δυστυχώς.

Δευ Μαρ 27, 12:59:26 μμ 2006  
georgia.m said...

Ασθενείς και συν-οδοιπόροι...

Δευ Μαρ 27, 01:01:18 μμ 2006  
paragrafos said...

Κι εγώ θα λυπηθώ αν φύγει ο κος Harry.

Μπορεί κάποτε να σκορπάει, επί δικαίων και αδίκων (όποιον παρει ο χάρος δηλαδή) τα δηλητηριογόνα του σχόλια, προκαλώντας και σε άσχετους μερική ασφυξία, ωστόσο, σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει εξαφανίσει και αρκετά μικρόβια. Εν παση περιπτώσει, ακόμα κι αν δεν αξίζει την αγάπη μας, αξίζει την εκτίμηση και το σεβασμό μας.

Με αγάπη

Παράγραφος

Δευ Μαρ 27, 01:16:03 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

dormammu said...
Ούτως ή άλλως, βλέπω ότι απο τους αρχικούς συνοδοιπόρους στο παρόν μπλόγκιον δεν έχουν μείνει και πολλοί.

Mην το λές - πολλοί επανέρχονται με άλλο όνομα... μερικοί λείπουν και δεν κουβάλανε υπολογιστή. Θα ξανάρθουν. Λίγοι το εγκατέλειψαν οριστικά...

Δευ Μαρ 27, 01:27:12 μμ 2006  
the resident said...

Έχω διαβάσει ότι ο γνωστός άθεος φιλόσοφος Mπερτραντ Rασσελ, είχε πάει και αυτός το 1953 σε μια εκπομπή της αγγλικής τηλεόρασης με θέμα την θρησκεία.Aπό ότι έγραψε μετά ένιωσε λες και ήταν μπροστά στην ιερά εξέταση και ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συζητούσε τον εκνεύρισαν σε βαθμό να πει τις απόψεις του βιαστικά και αστήρικτα.Για να δούμε υπάρχει πρόοδος στο θέμα αυτό. (ενδιαφέρων πρέπει να είναι το βιβλίο Μανώλη Βασιλάκη,"Η μάστιγα του Θεού"
για το χριστοδουλο που προλογίζει ο Νίκος δήμου).

Δευ Μαρ 27, 01:36:18 μμ 2006  
Thrass said...

"Γιατί μην είναι ο έρωτας κάτι άλλο, παρά η ευγνωμοσύνη για αυτό που λαμβάνουμε στο κρεβάτι;"
Μπαλζάκ

Δευ Μαρ 27, 01:37:06 μμ 2006  
paragrafos said...

Αχ στης ζωής τη στράτα αργοσβήνεις μόνη
δίχως να 'χεις καμιά συντροφιά μαυρομάτα
πώς κλαίω και θρηνώ για τα γλυκά σου νιάτα

Αν σε απάτησε και σε τραυμάτισε
ο έρωτας που φωτίζει τα μάτια σου
τα πανάκριβα παλάτια σου

Η αγάπη μου θα σε γιατρέψει
και τ' όνειρό σου το παλιό
θα ζωντανέψει

-------------------------

Είναι περίεργο, αυτό το κατ΄ εξοχήν αντρίκιο τραγούδι να με εκφράει τόσο πολύ:

ειδικα όταν αγκαλιάζω την κορούλα μου, της τραγουδώ την τελευταία στροφή, και ο καλός μου (που το παίζει ντε και καλά ψύχραιμος και ανθεκτικός, ορθολογιστής και τα συναφή) αποφεύγει να με κοιτάξει μετά για κανένα δεκάλεπτο.

Τόσα χρόνια μαζί και δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι για να ξεθολώσουν από τη κρυφή συγκίνηση τα αδάκρυτα μάτια του, χρειάζονται δεκάλεπτα και δεκάλεπτα...

Δευ Μαρ 27, 01:43:44 μμ 2006  
Yannis H said...

Παράγραφος είσαι η πιο αληθινή κι αξιαγάπητη εδώ μέσα…

Δευ Μαρ 27, 01:48:26 μμ 2006  
Beket_ said...

Καλησπέρα στην παρέα! :)

Διαβάζοντας τα posts είδα μερικές προσπάθειες προσέγγισης του έρωτα από την βιολογική σκοπιά.

Με αφορμή αυτό θα ήθελα να διατυπώσω μια απορία μου.

Γιατί μερικοί άνθρωποι, όταν εξετάζουν την "ψυχή" του ανθρώπου προσπαθούν να την ερμηνεύσουν με βιολογικούς όρους,

και (οι ίδιοι) όταν αναφέρονται π.χ. στον έρωτα τον ανάγουν στα όρια του μεταφυσικού;

Μήπως ο έρωτας είναι μύθος;

(Δεν παίρνω θέση, απλώς ρωτάω.)

Δευ Μαρ 27, 01:48:27 μμ 2006  
Dormammu said...

@ΝΔ:Εδώ που τα λέμε, είδαμε και το εξαιρετικό comeback της georgia(s).m τις τελυταίες μέρες, αλλά και την εμφάνιση πολλών νέων και καλών επισκεπτών. Το μπλόγκι σας (μας) είναι ζωντανός οργανισμός. Οριμάζει και εξελίσσεται...:-)))

Καλή επιτυχία στο σημερινό debate. θα είμαστε όλοι- νοερά- κοντά σας!

Ελπίζω μόνο να σας αφήσουν να μιλήσετε...

Δευ Μαρ 27, 01:55:00 μμ 2006  
paragrafos said...

Yannis H said...
Παράγραφος είσαι η πιο αληθινή κι αξιαγάπητη εδώ μέσα…
------------------
Μάλλον η πιο θλιμμένη. (Αν έχετε δίκιο, τότε το τίμημα της αλήθεια και της αγάπης είναι τρομακτικό.)

Σας ευχαριστώ

Με αγάπη

Παράγραφος

Δευ Μαρ 27, 01:57:07 μμ 2006  
chris said...

beket: ναι, μύθος είναι αλλά πραγματικός ως προς τις συνέπειές του..

ν.δήμου: Ποιό είναι ακριβώς το θέμα της εκπομπής (αν επιτρέπεται);;;;;;

Δευ Μαρ 27, 02:00:01 μμ 2006  
Yannis H said...

Μην το λες… Το ότι είσαι θλιμμένη το γνωρίζω (μας άφησες να το γνωρίζουμε). Αλλά αυτό που βγάζεις, ο τρόπος που εξωτερικεύεις τον εαυτό σου, έχει να κάνει με σένα, το ποια είσαι. Κάποια άλλη με την ίδια θλίψη θα εκφραζόταν εντελώς διαφορετικά.

Δευ Μαρ 27, 02:05:38 μμ 2006  
glenn said...

Προφανώς τα θαύματα, ο Βησσαρίωνας, και ο Δήμου θα κληθεί σαν professional debunker. Οι εκκλησιαστικοί θα τον κοιτάνε με μισό μάτι και θα κάνουν φτου φτου ο εξαποδώ. Οι αντίπαλοί τους θα περιμένουν απ' το Δήμου να τους ξεφτυλίσει όλους σαν κανένας παλληκαράς. Η γνωστή TVάρα.

Δευ Μαρ 27, 02:06:10 μμ 2006  
glenn said...

Α ξέχασα. Είναι και το έντονο στοιχείο αυτοερωτισμού και ναρκισισμού του τηλεπαρουσιαστή (δεν ξέρω ποιος θα είναι --όλοι ίδιοι μου φαίνονται). Οι κάμερες σε μένα παρακαλώ. Θα διακόπτει τον ομιλητή στο κρίσιμο σημείο για να πέφτει η κάμερα πάνω του και να κερδίζει πλάνα.

Δευ Μαρ 27, 02:15:16 μμ 2006  
paragrafos said...

This post has been removed by the author.

Δευ Μαρ 27, 02:24:34 μμ 2006  
paragrafos said...

Στην Αμερική (το έχω πει σε καποιο αντισχόλιο στο μπλογκ μου) γνώρισα μια μητέρα που έχασε το παιδί της που έπασχε απο την πιο ελαφρά μορφή επιληψίας: λιποθυμησε ένα μεσημέρι στο σπίτι της γιαγιάς, μετά το φαγητό, εκείνη δεν κατάλαβε και το παιδί πέθανε απο ασφυξία (εισρόφηση).

Απο καιρό αυτή η χαροκαμένη μανούλα, μετά τη δουλεία της (δασκάλα) τρέχει από νοσοκομειο σε νοσοκομείο για να είναι δίπλα σε γονείς με επιληπτικά παιδιά.

"Θέλω να τους μιλήσω γιαν να μην πάθουν ό,τι συνέβη σε μένα. Κι όσο πιο πολλούς ενημερώνω τόσο πιο πολύ ζωντανεύει το παιδάκι μου μέσα και το ακούω να μου λεέι ευχαριστω μαμά, ευχαριστώ μαμά."

Αυτός ο άνθρωπος -κάναμε πολλή παρέα- ήταν σταθμός στη ζωή μας. Μας έκανε να κοιτάμε προς τα έξω. Μια αγάπη μονάνα για έναν δεν φελάει τίποτε, τίποτε δεν είναι για τον ίδιο αν δεν υπάρχει για όλους (παραφράζω τον ποιητή που μιλαει για ελευθερία).

Πάντως ο έρωτας είναι ζωογόνος. Δίχως τον έρωτά μεταξύ μας, ούτε εγώ ούτε ο καλός μου θα μπορούσαμε να γυρίσουμε τον κόσμο όλο για να σώσουμε την κορουλα μας. Ερως θεραπευτής!

Ζήτω ο Έρως.

Δευ Μαρ 27, 02:29:25 μμ 2006  
agnostosX said...

Κύριε Ν. Δήμου,

επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω το εξής: ήταν συνειδητή επιλογή το να μην αποκτήσετε παιδιά, ή απλώς έτυχε;

Το ρωτάω αυτό έχοντας διαβάσει κάποια ιδιαιτέρως προσωπικά κείμενά σας στους «Δρόμους», όπου διακρίνω μια διάχυτη μελαγχολία, αλλά και διάφορα δοκίμια στα οποία αναφέρεστε στην οδύνη της ύπαρξης («Η σιωπή του Θεού και η προπαγάνδα τής πίστης» κ.λπ).

Υποψιάζομαι ότι είχατε «φιλοσοφικούς» λόγους για μια τέτοια επιλογή, αλλά, βεβαίως, μπορεί να κάνω και λάθος.

Ζητώ συγγνώμη που βγαίνω λίγο εκτός θέματος (ή μήπως όχι; - στο κάτω κάτω ο έρωτας στην τεκνοποίηση δεν υποτίθεται ότι αποσκοπεί;) Συγχωρέστε με επίσης αν γίνομαι αδιάκριτος.

Δευ Μαρ 27, 02:52:04 μμ 2006  
vaggelis said...

αλήθεια,πόσες φορές ερωτευόμαστε πραγματικά?

Δευ Μαρ 27, 02:57:10 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

agnostosX said...
Κύριε Ν. Δήμου,
επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω το εξής: ήταν συνειδητή επιλογή το να μην αποκτήσετε παιδιά, ή απλώς έτυχε;

Φοβάμαι πως δεν διαβάσατε προσεκτικά τους "Δρόμους" εκεί υπάρχει η απάντηση - όχι φωναχτά αλλά υπάρχει. Και η επιλογή που έκανα και η ύστερη αντίδραση μου σε αυτήν.

Δευ Μαρ 27, 03:28:39 μμ 2006  
avatar said...

vaggelis said: "αλήθεια,πόσες φορές ερωτευόμαστε πραγματικά?"

Αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνουμε αφού έχουν περάσει τα χρόνια. Μέχρι τώρα πίστευα ότι είχα ερωτευτεί τρεις φορές στη ζωή μου, τον τελευταίο καιρό όμως διαπιστώνω ότι τελικά μόνο μια φορά ερωτεύτηκα πραγματικά. Ακόμη και ο πρώτος μου έρωτας που ήταν πραγματικά εκμηδενιστικός, σήμερα φαντάζει αδύναμος.

Δευ Μαρ 27, 03:33:03 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Για την σημερινή εκπομπή:

Πάω με πολύ ανάμικτα συναισθήματα - έχω αποφύγει την τηλεόραση επί μήνες, παρόλο που σχεδόν κάθε μέρα έχω μία προσκληση. Αλλά κατάντησε σχεδόν φυγομαχία... και είπα να δοκιμάσω.

Ενν τω μεταξύ προέκυψε και μία άλλη εκπομπή - με την Βίκυ Φέσσα την 1η Απριλίου. Αλλά αυτή θα μεταδοθεί στις 2.00 το πρωί και μάλλον δεν θα την δει κανείς...

Δευ Μαρ 27, 03:33:36 μμ 2006  
epikairos said...

Houlia αυτά τα υπέροχα πόδια δικά σου είναι;

Δευ Μαρ 27, 03:38:14 μμ 2006  
avatar said...

Όχι epikairos τα πόδια είναι πλαστικά και ίσως για αυτό σε διέγειραν...

Δευ Μαρ 27, 03:40:22 μμ 2006  
An-Lu said...

Δεν προσθέτω τίποτα....παραμένω ενεργά ερωτευμένη, το αυτό επιθυμώ και δι υμάς!

Δευ Μαρ 27, 03:41:10 μμ 2006  
avatar said...

Ωραία η Φλέσσα. Αυθόρμητη και φρέσκια φέρνει πάντα μια όμορφη αύρα...

Δευ Μαρ 27, 03:42:47 μμ 2006  
Stavros Katsaris said...

Νίκο όσο περισσότερο τους εκνευρίζεις τόσο πιο αργά θα σε προβάλλουν.(χιούμορ)
Για τον έρωτα ελπίζω απλώς να μην μπορέσουν ποτέ οι επιστήμονες που τόσο εκτιμώ να δώουν πειστικές απαντήσεις.
Νίκο καλό κουράγιο το βράδι με τους βρυκόλακες. Να προσέχεις. Για μας καλό ξενύχτι.
Φιλικά!

Δευ Μαρ 27, 04:01:16 μμ 2006  
Black Swan said...

Κύριε Δήμου
Θα ανοίξω μετά από κάτι βδομάδες την τηλεόραση σήμερα το βράδυ για να παρακολουθήσω το μυστικό κάθε εξουσίας, πολιτικής ή θρησκευτικής:

Δηλαδή εμπορευόμαστε τον θάνατο, πουλάμε τη ζωή.

Και ξεφεύγοντας από το θέμα πάντα είχα μια απορία.


Γιατί οι άνθρωποι ζητούν από τον Χριστό να αναστήσει τον Λάζαρο κι εκείνος τους απαντάει ότι, εντάξει, θα το κάνει, όμως ας ανοίξουν πρώτα τον τάφο;

Ο Θεός επρόκειτο από στιγμή σε στιγμή να αναστήσει έναν νεκρό και τους ζητούσε να κυλήσουν την πέτρα λες και δεν μπορούσε ο ίδιος.

Εν ολίγοις, τι πιο φυσικό από το να γίνουν όλα δίχως τελετουργικό, μια κι έξω, με τον πεθαμένο να σηκώνεται μέσα σε μια έκρηξη φωτός που θα κονιορτοποιούσε κατ' αρχήν την πέτρα και, ακολούθως, όλες τις άμυνες της δυσπιστίας των θεατών;

Ο Χριστός όμως ζήτησε τη συμμετοχή του ανθρώπου στα «προκαταρκτικά».

Για μένα το παράδειγμα αυτό δείχνει ανάγλυφα ότι το θαύμα έχει ως περιεχόμενο αποκλειστικά εκείνο που ο άνθρωπος αδυνατεί να πετύχει από μόνος του.

Δευ Μαρ 27, 04:08:31 μμ 2006  
Yiota said...

Στα 33 έπρεπε να ζήσω έναν απίστευτο έρωτα, εκεί που δεν το περίμενα. Νόμιζα ότι είχα ερωτευτεί και στο παρελθόν...

Ανεκπήρωτος δεν ήταν. Αδιέξοδος όμως ναι.

Η καταστροφή που μπορεί να σου προκαλέσει μια τέτοια φριχτή συνειδητοποίηση δεν περιγράφεται. Φτάνεις στα όρια να εύχεσαι εκείνο το εμβόλιο κατά του έρωτος που λέγατε.

Λάθος.

Όχι οτι ο πόνος ξεχνιέται. όχι ότι ο έρωτας ξεπερνιέται...

Η ζωή όμως έχει μια τάση να στρίβει από γωνίες που δεν βλέπεις και να συναντάς "γειτονιές" που δεν φαντάστηκες!

Σήμερα δηλώνω ερωτευμένη πάλι (χμ) Σας το εύχομαι χωρίς να μπορώ να το περιγράψω με λεπτομέρεια. Είναι αυτό το σαρωτικό συναίσθημα του "ΕΥ", είναι μια ξαφνική "κεντρική ιδέα" που σε γεμίζει.

Η παλάμη του αγγίζει απ' άκρη σ' άκρη την πλάτη μου στο χάδι. (Δεν είμαι κανα πρώτο μπόι αλλά ούτε μικροσκοπική - ο ίδιος είναι ένας "γίγαντας") Χαμόγελα στα χείλη ανεξήγητα...

ΧΑ! και ψάχνουμε μυστήρια σε άλλους πλανήτες...

ΥΣ1 η ομοιότητα με την μητέρα σας κ. Δήμου ειναι εκπληκτική
ΥΣ2 γιατί σε ένα μπλογκ μπορεί να υπάρχουν κακοχαρακτηρισμοί ή αντιπαραθέσεις; δεν το έχω καταλάβει ποτέ. κρίμα γιατί από όρεξη κι από καλή πρόθεση λαμβάνουμε μέρος σε τέτοιους χώρους... (σημ. άλλο η ελευθερία της έκφρασης κι άλλο το να μαυρίζουν οι καρδιές)

Δευ Μαρ 27, 04:22:19 μμ 2006  
paragrafos said...

Υπάρχουν και θαύματα που κάνουν οι άνθρωποι, με την προϋπόθεση ότι πρέπει πρώτα να πιστέψουν στο "θαύμα".

Δευ Μαρ 27, 04:25:41 μμ 2006  
glenn said...

Μαύρε Κύκνε, σε βρίσκω πολύ εμπράγματο! Ωραία ερώτηση. Δυστυχώς όμως τούτο το blog είναι public, άρα ορατό στον "Άλλο", στον Αντίπαλο. Πάντως θα είναι SOS για τους "Άλλους".

Δευ Μαρ 27, 04:29:50 μμ 2006  
apousia said...

@αavatar
Θα συμφωνήσω μαζί σας.
Και σε μένα,οι δύο φορές,έγιναν μία..
Όμως,μάλλον και η μία προηγούμενη δική μου,και οι δύο δικές σας,υπήρξαν, και τότε που βιώνονταν ίσως και να έμοιαζαν καταλυτικές.
Έρχεται όμως ο έρωτας ο τελευταίος,και πυρπολεί τα πάντα,
κι αν δεν μηδενίζει,σίγουρα προκαλεί ''σμίκρυνση'' σε ό,τι προηγήθηκε...

Δευ Μαρ 27, 04:30:29 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

ΝΔ απ’ ό,τι κατάλαβα σήμερα θα εμφανιστείς στις «αντιγνωμίες». Please μην πας. Ο Χατζηνικολάου έχει “καταστρατηγήσει” κάθε κανόνα ‘σοβαρής’ τηλεόρασης και συμπεριφέρεται με περισσή αλαζονεία τον τελευταίο καιρό. Αυτή η εκπομπή δε συνάδει προς την αισθητική σου.
Επειδή σήμερα οι γνωστοί τηλεμαιντανοί φονταμενταλιστές, λαϊκιστές κ.α. θα πάνε στην εκπομπή με σκοπό να σε κατασπαράξουν, στάσου στο ύψος σου, ξέχνα τους καθωσπρεπισμούς και ρίξε τους και κανένα μπινελίκι. Η Ελληνική TV δεν είναι BBC και κανόνες δεν έχει. Όποιος κάνει πιο πολύ θόρυβο, κερδίζει!
Good Luck mate! May the force
of rationalism be with you!

Δευ Μαρ 27, 04:33:07 μμ 2006  
apousia said...

@nikos dimou
Παιδιά θα είχατε,ένα,τρία ..
Τώρα,30000!
Κι όσο για κείνο το ποτήρι το νερό που γράφετε,σίγουρα θα είναι τόσοι που θα σας το δώσουν.
Κι όπως έχετε καταλάβει,μπορεί και με απέραντο συναίσθημα κι όχι από ''υποχρέωση''.

Δευ Μαρ 27, 04:35:41 μμ 2006  
agnostosX said...

Ν. Δήμου 3:28 μμ

Πράγματι, δεν διάβασα πολύ προσεκτικά τους «Δρόμους» (ας όψεται ο στρατός), και δεν έχω το βιβλίο μαζί μου. Νομίζω ότι τώρα κάτι θυμάμαι (κάποιες επιστολές στην φανταστική σας κόρη κλπ), θα κοιτάξω μόλις ξαναέχω το βιβλίο στα χέρια μου, αν και το ερώτημα στόχευε περισσότερο στους λόγους αυτής της επιλογής. Ευχαριστώ.

Δευ Μαρ 27, 04:36:36 μμ 2006  
Antonios Liolios said...

Πάω με πολύ ανάμικτα συναισθήματα - έχω αποφύγει την τηλεόραση επί μήνες, παρόλο που σχεδόν κάθε μέρα έχω μία προσκληση. Αλλά κατάντησε σχεδόν φυγομαχία... και είπα να δοκιμάσω.

Δεν φοβάστε ότι θα γίνει ότι γινότανε και σε παλαιότερες εκπομπές που ήσασταν καλεσμένος; Φωνάζανε όλοι προσπαθώντας να επιβάλλουν τα επιχειρήματα τους και τελικά επειδή δεν διακόπτατε σας παραχωρούσανε δύο λεπτά (κατά την διάρκεια των οποίων φυσικά σας διακόπτανε!)Εν τω μεταξύ προέκυψε και μία άλλη εκπομπή - με την Βίκυ Φλέσσα την 1η Απριλίου. Αλλά αυτή θα μεταδοθεί στις 2.00 το πρωί και μάλλον δεν θα την δει κανείς...

Αυτή μάλιστα! Η κ. Φλέσσα ξεκίνησε μια φιλότιμη (κατά την γνώμη μου)προσπάθεια να δημιουργήσει μια ποιοτική εκπομπή και κατάφερε ως τώρα να έχει εκλεκτούς καλεσμένους. Έχει την καλή και σπάνια συνήθεια να ΜΗΝ διακόπτει τους καλεσμένους της ώστε να μπορούν οι τηλεθεατές να απολαύσουν ότι οι καλεσμένοι έχουν να προσφέρουν.

Όσο αφορά το περασμένο της ώρας της εκπομπής υπάρχει κανείς blogger που ΔΕΝ θα την παρακολουθήσει; Περιμένω απαντήσεις!

Δευ Μαρ 27, 04:38:56 μμ 2006  
apousia said...

Προσωπικά,διαφωνώ με τα ''μπινελίκια'',ασχέτως με το αν βρισκόμαστε στον ALPHA και όχι στο BBC.
Θεωρώ πως ο λίγο υποψιασμένος τηλεθεατής,μπορεί να καταλάβει ποιός ''κέρδισε'' και ποιός ''έχασε'',αφού κατάντησε αρένα.
Τουλάχιστον,ποιός είπε τι,έστω και με την σιωπή του ή με τα δύο του λεπτά...

Δευ Μαρ 27, 04:47:47 μμ 2006  
avatar said...

Η apousia είπε: Έρχεται όμως ο έρωτας ο τελευταίος,και πυρπολεί τα πάντα, κι αν δεν μηδενίζει,σίγουρα προκαλεί ''σμίκρυνση'' σε ό,τι προηγήθηκε...

Σε μένα δεν λειτουργεί έτσι. Αυτή η σμίκρυνση είναι παροδική. Οι έρωτες συμβαίνει να αξιολογούνται αυτόματα χωρίς εμείς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι θέμα του "πιο πρόσφατου έρωτα".

Δευ Μαρ 27, 04:48:02 μμ 2006  
the resident said...

Όπως λένε πες πες κάτι θα μείνει. Xαίρομαι πολύ που θα πάει.Aυτό θα έκανα στη θέση του.Kαι την πρωταπριλιά έχει ξενύχτι.

Δευ Μαρ 27, 04:49:01 μμ 2006  
querrero said...

yiota said...
Στα 33 έπρεπε να ζήσω έναν απίστευτο έρωτα, εκεί που δεν το περίμενα. Νόμιζα ότι είχα ερωτευτεί και στο παρελθόν...

Ανεκπήρωτος δεν ήταν. Αδιέξοδος όμως ναι.

Και μετα φανταζομαι βλεπατε το εθνικο καναλι του Κιργισταν χωρις κεραια!!!
:)))))))))))))))

Δευ Μαρ 27, 04:53:06 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

BadlyDrawnBoy said...
ΝΔ απ’ ό,τι κατάλαβα σήμερα θα εμφανιστείς στις «αντιγνωμίες». Please μην πας.


Τοο late!

Δευ Μαρ 27, 04:55:44 μμ 2006  
apousia said...

@avatar
Έτσι όπως λειτουργεί σε σας ίσως είναι και το πιο σωστό,αν υπάρχει σωστό και λάθος σε τέτοιες ''καταστάσεις''.
Σε μένα,όχι,δεν λειτούργησε παροδικά η σμίκρυνση.
Εξακολουθεί διαχρονικά να υφίσταται..

Δευ Μαρ 27, 04:56:08 μμ 2006  
σαλτάρω στο κενό said...

είχαμε σκηνοθετήσει με τον Ανδρέα εκείνο το κοπερτί για την Εύη μου τη μηχανόβια που τόσο πρόωρα...στα οδοφράγματα...δεν θα με καταλάβετε αν δεν έχετε θάψει μηχανόβιο θήλυ...

κι όλο με τρομάζει η ζωή μου διασπάται
κι όλο με φοβίζει η αλήθεια που διαθλάται
καθώς μέρος της είσαι κι εσύ κι εγώ
στη Θεσσαλονική στο άστωρ στην οθόνη
είδα τη μορφή σου απότομα να λιώνει
στο νεκροτομείο σε φέρανε γυμνή
πάνω στα μαλλιά σου νιφάδες από σπέρμα
μέσα στις παλάμες σου κηλίδες από αίμα
αίμα απ' το φόνο που έκανες εσύ
νύχτα σαν κι αυτή θα τη θυμάμαι
νύχτα οι οπαδοί σου μείνανε μισοί
νύχτα θα στο πω δε σε φοβάμαι
νύχτα πουλημένη με πρόδωσες κι εσύ
έλα που ο χρόνος ένας βλάκας με κιθάρα
τώρα τραγουδάει της ζωής σου την κατάρα
στήνεται παιχνίδι με άγρια πλοκή
πάνω στην πυρά κοιτάς αιώνια παρθένα
της ζωής το όχημα με χαλασμένα φρένα
της ζαντ αρκ το άστρο να σε οδηγεί
κι όλο περισσεύει της άνοιξης το χάδι
κι όπως η ημέρα αιχμαλωτίζει το σκοτάδι
γράφει η κίνησή σου τροχιά ελλειπτική...

Δευ Μαρ 27, 04:59:46 μμ 2006  
cyrusgeo said...

Όποιος έρθει αντιμέτωπος με τους γνωστούς τηλεοπτικούς ορθόδοξους Ταλιμπάν και χάσει την ψυχραιμία του, θα χαρακτηριστεί αμέσως τουλάχιστον φασίστας ("τς, τς, δέστε τι κάνει η αθεΐα στον άνθρωπο..."). Νομίζω πως η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η συγκαταβατικότητα, η λεπτή ειρωνεία και το σφάξιμο με το βαμβάκι, τεχνικές που ο κ. Δήμου κατέχει καλά.

Δεν καταλαβαίνω τι σας αρέσει στην Βίκυ Φλέσσα. Ένα δήθεν είναι, από την κορφή μέχρι τα νύχια. Όλο χαριτωμενιά και νάζι, με μια υποψία επιτηδευμένης και "κουλτουρέ" αγριάδας στο βλέμμα και στη γλώσσα.

Τέλος πάντων, θα την παρακολουθήσω κι αυτή την εκπομπή. Ποιος ξέρει, μπορεί και να αλλάξω γνώμη.

Δευ Μαρ 27, 05:05:48 μμ 2006  
glenn said...

"Δεν καταλαβαίνω τι σας αρέσει στην Βίκυ Φλέσσα."

Τίποτα. Ένα πράγμα μόνο, αφήνει τον άλλο να λέει ολόκληρες λέξεις. Και προτάσεις καμμιά φορά.

Δευ Μαρ 27, 05:10:47 μμ 2006  
glenn said...

Τελικά αυτό το φαινόμενο να μην αφήνουν τους καλεσμένους να αρθρώνουν λέξη πρέπει να αναλυθεί. Που οφείλεται; Να μερικές πιθανότητες:

-Υστερική αυτοπροβολή και παθολογικός ναρκισισμός.

-Ανασφάλεια μήπως "δεν με ξέρει ο κόσμος", άρα καλές συστάσεις αφού πάρω δρόμο από εδώ.

-Μερικοί ίσως να νοιώθουν ισάξιοι με τους καλεσμένους τους (βαριές περιπτώσεις αυτές).

-Στημένες εκπομπές που ξεστρατίζουν από "άτακτους" καλεσμένους.

Δευ Μαρ 27, 05:18:40 μμ 2006  
avatar said...

glenn: βλέπουν μετά τον ευατό τους στο βίντεο και είναι ευτυχισμένοι που έκλεψαν για άλλη μια φορά την παράσταση.

Δευ Μαρ 27, 05:26:15 μμ 2006  
aggelos-x-aggelos said...

Άτιμε έρωτα
στραβώνεις και αετό
και βλέπει για τη μούσα του
μέδουσα και ερπετό.

Δεν προσθέτει και πολλά στα ήδη ειπωμένα αλλά ήθελα να το πω!!!

Δευ Μαρ 27, 05:33:49 μμ 2006  
MainMenu said...

Ρε παιδια ζηλεύω...!!! Τι είναι αυτά, εδώ δεν έχω ελληνικη τηλεοραση-δεν εχω καθόλου δηλαδή, όχι από πεποίθηση αλλά επειδη είναι ακριβή η άδεια.

ΝΔ άμα σε γλυκοκοιτάει η Φλέσα, εσύ να σκέφτεσαι τίποτα ξενέρωτο...είναι ντροπιαστικό σου λέω το έχω δει και με άλλους, φουλ οι προβολείς κι ο καημένος καλεσμένος να κοκκινίζει

Δευ Μαρ 27, 05:40:49 μμ 2006  
avatar said...

Να προσθέσω ότι οι καλεσμένοι στην Ελλάδα δεν πληρώνται οπότε εξαρχής είναι του πεταματού!

Δευ Μαρ 27, 05:45:12 μμ 2006  
cyrusgeo said...

@glenn: Έχεις δίκιο. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν άντεχα να παρακολουθήσω εκπομπή του Παναγιωτόπουλου όταν ήταν δημοσιογράφος -- όχι πως ήταν ο μόνος, βέβαια...

Δευ Μαρ 27, 06:03:35 μμ 2006  
stala said...

This post has been removed by the author.

Δευ Μαρ 27, 06:07:44 μμ 2006  
kentri said...

Και θυμάμαι τη ζάλη που με κυρίευε όταν με αυτιστική μανία ο Ιαν Κέρτις βασάνιζε τον αέρα του δωματίου μου.
Χωρίς να ξέρω τίποτα για το χρόνο και τη μοίρα του, τότε ούρλιαζα και τώρα ψιθυρίζω «Love will tear us apart»:
«Όταν η ρουτίνα θα μας έχει φθείρει, όταν οι φιλοδοξίες μας θα έχουν πεθάνει, όταν το μίσος θα γίνεται όλο και πιο βίαιο μέσα μας και τα αισθήματα δεν θα αλλάζουν, τότε ο έρωτας - Ο έρωτας θα μας κάνει κομμάτια».

Τώρα σωπαίνω, σκύβω το κεφάλι και φεύγω μακριά, αμετανόητος, παρέα με το «Something must break» και πάλι των JOY DIVISION:
«Κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και είδα ότι όλα ήταν λάθος, εάν μόνο μπορούσα να γυρίσω πίσω, εκεί όπου ανήκω - where Ι belong. Αν ήμασταν αθάνατοι δεν θα ανεχόμαστε να βρισκόμαστε εδώ εξαντλημένοι, νικημένοι, πεσμένοι καταγής, παλεύοντας για λίγο αέρα, για μια αναπνοή...»

Δευ Μαρ 27, 06:10:14 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

MainMenu said...
Ρε παιδια ζηλεύω...!!! Τι είναι αυτά, εδώ δεν έχω ελληνικη τηλεοραση-δεν εχω καθόλου δηλαδή, όχι από πεποίθηση αλλά επειδη είναι ακριβή η άδεια.
ΝΔ άμα σε γλυκοκοιτάει η Φλέσα, εσύ να σκέφτεσαι τίποτα ξενέρωτο...είναι ντροπιαστικό σου λέω το έχω δει και με άλλους, φουλ οι προβολείς κι ο καημένος καλεσμένος να κοκκινίζει.

MainΜenu μεγάλη τύχη να μην έχεις τηλεόραση (ως προς τα ελληνικά προγράμματα - υπάρχει και το ARTE). Κι εγώ άλλωστε δεν βλέπω ποτε τις εκπομπές μου.

Ως προς Βίκυ: Μην ανησυχείς δεν έχω κοκκινίσει ποτέ στην ζωή μου...

Δευ Μαρ 27, 06:15:42 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

apousia said... Προσωπικά,διαφωνώ με τα ''μπινελίκια'',ασχέτως με το αν βρισκόμαστε στον ALPHA και όχι στο BBC. Θεωρώ πως ο λίγο υποψιασμένος τηλεθεατής,μπορεί να καταλάβει ποιός ''κέρδισε'' και ποιός ''έχασε'',αφού κατάντησε αρένα

Δεν πρέπει να έχεις ως γνώμονα τον υποψιασμένο τηλεθεατή. Οι περισσότεροι από αυτούς θα βλέπουν άλλα κανάλια εκείνη την ώρα. Τα ποσοστά του Καρατζαφέρη αυξάνονται –επικινδύνως- τόσο ραγδαία όσο και οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό.
Για τα ‘μπινελίκια’ ψιλοσυμφωνώ. Η απάντηση στην άνοδο του λαϊκισμού και του φονταμενταλισμού δεν πρέπει να είναι,από την πλευρά τον εκπροσώπων του «κινήματος» του ορθολογισμού –που σα φάντασμα πλανιέται στη ΝΑ Ευρώπη (λέμε τώρα…!)- η γραφικότητα και το ανέβασμα των τόνων.

Οι ορθολογιστές είναι χαμένοι από χέρι αν δε εξ-ορθολογιστεί το τηλεοπτικό πεδίο. Αναφέρω ότι οι δημόσιες συχνότητες του UK φιλοξενούν 4 ½ κανάλια ενώ οι ελληνικές δεκάδες. Στην προκειμένη περίπτωση η “νεοφιλελεύθερη” Βρετανία ασκεί παρεμβατική πολιτική και πετυχαίνει τη βελτίωση του τηλεοπτικού της προϊόνος – το αντίθετο με εδώ. Μόνο η Αλβανία,στον ευρωπαϊκο χώρο, έχει περισσότερα κανάλια από την Ελλάδα. Το συμπέρασμα είναι…

Δευ Μαρ 27, 06:44:46 μμ 2006  
Deepest Blue said...

Κύριε Δήμου, παρόλο που διαφωνώ σχεδόν στο κάθε τι με σας, θα χαρώ πραγματικά αν κερδίσετε την αποψινή μάχη εντυπώσεων. Λίγες φιλικές συμβουλές:

- Αφήστε τους να επιτίθενται, να οργίζονται και να σας διακόπτουν. Το κοινό πάντα συντάσσεται συναισθηματικά με τον στριμωγμένο στα σχοινιά πυγμάχο έναντι του αντιπάλου του. Με τον Δαυίδ κι όχι με τον Γολιάθ.
- Το σκήνωμα δεν είναι «μουμιοποιημένο» αλλά «μουμιοφανές».
- Αποφύγετε τη λέξη «ορθολογισμός» και τα παράγωγά της. Είναι πολυφορεμένη και στο μυαλό των θρησκόληπτων αποτελεί συνώνυμο της «ψυχρότητας», αν όχι της «αθεïας». Πείτε κάτι σαν: «κοινός νους».

Καλή τύχη, κι ο Άγιος Βησσαρίωνας μαζί σας.

Δευ Μαρ 27, 07:10:27 μμ 2006  
stala said...

Δεν περνούν αυτές οι καταραμένες οι ώρες. Πώς να γεμίσεις αυτά τα empty spaces... Δεν γεμίζουν.

Δευ Μαρ 27, 07:13:18 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Αφήστε τις μούμιες (έστω τους μουμιοφανείς) και επιστρέψτε στον έρωτα!

Είναι πολύ πιο ενδιαφέρων και δημιουργικός.

Δευ Μαρ 27, 07:18:29 μμ 2006  
broccoli said...

Of a' the airts the wind can blaw,
I dearly like the west,
For there the bonie lassie lives,
The lassie I lo've best:
There's wild woods grow, and rivers row,
And mony a hill between;
But day and night my fancy's flight
Is ever wi' my Jean.

I see her in the dewy flowers,
I see her sweet and fair:
I hear her in the tunefu' birds,
I hear her charm the air:
There's not a bonie flower that springs
By fountain, shaw, or green,
There's not a bonie bird that sings,
But minds me o' my Jean.

- robert burns

Δευ Μαρ 27, 07:33:42 μμ 2006  
apousia said...

@badlydrawnboy
Δεν ξέρω αν φταίει η έμφυτη απαισιοδοξία μου,μα δεν νομίζω πως θα ''εξορθολογιστεί'' το τηλεοπτικό τοπίο.
Όσο για το Ηνωμένο Βασίλειο,θα συμφωνήσω.
Μια περίπτωση που ο διακριτικός μα καίριος κρατικός παρεμβατισμός,είναι πολύτιμος.
Αλλά,ποιά προγράμματα θα βλέπουν οι ''υποψιασμένοι''?
Ειλικρινά ρωτάω,δεν έχω ιδέα από το πρόγραμμα,μόνο την Ανατροπή του Πρετεντέρη,αν είναι όντως Δευτέρα η εκπομπή του ..

Δευ Μαρ 27, 07:41:20 μμ 2006  
anathrika said...

This post has been removed by the author.

Δευ Μαρ 27, 07:59:39 μμ 2006  
M.M. said...

ND bravo pour le blog,je suis attentivement.
Je participerai quand j'aurai un clavier grec (et je saurai m'en servir convenablement).
Courageux de participer à des manifestations(même à la télé)qui impliquent des sujets de fanatisme,ésperons qu'il servira à quelque chose.
Fais attention à toi,quand même
Amitiés
Myrto
P.S.Sorry pour le français mais je ne suis pas àl'aise en "greeklish"

Δευ Μαρ 27, 07:59:43 μμ 2006  
σαλτάρω στο κενό said...

apousia: δε ντρέπεσαι μα γράφεις τέτοιες σάχλες να τις διαβάζω και να ξενερώνω απορών μα τι να θέλει από τη ζωή το κοριτσάκι. ντροπή αγάπη μου ντροπή, γιατί είσαι κοπέλα και δεν μιλάνε έτσι έτσι οι υποψήφιες Γυναίκες. φιλί με νυχοκόπτη.

Δευ Μαρ 27, 08:00:43 μμ 2006  
querrero said...

Δεν καταλαβαίνω τι σας αρέσει στην Βίκυ Φλέσσα.

Εμενα παλι μου αρεσει πολλυ σαν γυναικα(μοιαζει καπως φατσικα και στο στυλ την wife μου)αλλα ωρες-ωρες ειναι εκνευριστικη(η κ.Φλεσσα).
Κριμα που δεν θα παρακολουθησω την εκπομπη.Οπως εγραψε και ενας αλλος συνομιλητης ο κ.Δημου εκφραζει ιδεες που δεν με βρισκουν παντα συμφωνο,ενιοτε δε με εκνευριζουν.Παρολα αυτα μου αρεσει και να διαβαζω τα γραπτα-γραφομενα του και να τον ακουω.
Πως το εξηγητε αυτο;

Δευ Μαρ 27, 08:09:29 μμ 2006  
σαλτάρω στο κενό said...

Θα πω διά έναν έρωτα. Και το πνεύμα των παιδευμένων μπλόγκερς ας με γλυτώσει από τον ερωτικό εκβιασμό.

Ν' ανοίξουν πως θέλω τα χρόνια
να μπεις σωστά στον κόλπο
με το πετρέλαιο
κράτησέ τα χείλια μου
ώσπου τα καβουράκια τους
καλά να εκτοξεύσουν πάθη
να λιπαίνουν τηλεθέαση
στα γρανάζια της φωνής σου
κι όπως ξεψείριασα
την κάθε ώχρα.

Το φεγγάρι με αφηνιάζει
το χέρι σου με αφιονίζει
με τ' αστεράκια στα μακρινά
τινάγματα!

Μέσα στις ριπές των πιο γλυκών
στρατιωτών παραπατάει, χάνεται, ρίγος θυμού όταν θυμώνει.

Στην ουρήθρα σου ταμπουρώνομαι
κι από έρωτα κλαίω μέσα.

Αγάπη μου το κτήνος σου πως λάμπει!
Έμελλε να μου εκδοθεί
όπως το ταμειακό παραπονιάρικο
στοιχειό στην πλαγιά
του στρογγυλού σου πολυβόλου.

Στον κάτω κόσμο των ματιών σου
τα μπαλάκια των ονείρων μαλάκωνα

στους γκρεμούς της Ποιήσεως
ένα εκρού τίποτο παφλασμού
μου χαρίστηκε.
***
(...) συνεχίζεται σε ρυθμό μαρμαρυγής.

Δευ Μαρ 27, 08:10:47 μμ 2006  
querrero said...

koliko glup treba da budes da zapisis na jednom jezikom ko neki samo razumije?
Na primer na francuskom?
Καλα σε ενα ελληνοφωνο blog γιατι καποιοι γραφουν στα π.χ γαλλικα;

Δευ Μαρ 27, 08:14:10 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

M.M. said...

Quelle suprise! Merci!

Δευ Μαρ 27, 08:15:04 μμ 2006  
HRA said...

Περί έρωτος:

Κοίτα μια ψυχή.
Κοίτα μια ζωή.
Γαλλική και νουάρ.

Κι εδώ.
Οι άλλοι.
Κι οι άλλες.

Σαν άλλοι.
Σαν άλλες.
Αναπνέουν, βιώνουν μες στις αντιγραφές, στο ξένο υλικό.
Τι αδυναμία!

Αφομοιώσου μέσα μου, αίσθημα.
Ρούφα κάθε δάκρυ.
Κάθε μικρή θάλασσα που χύνω.

Άκου ιστορίες, μουσικές. Στα ξένα καλύτερα. Να μην προλαβαίνονται τα νοήματα. Να μένουν μόνο νότες να ανεμίζουν ανέμελες.
Κρεμασμένες στα φωτιστικά.
Μ.
Η λύτρωση πιο εύκολη.

Γεύσου.
Καλοκαίρι.
Θάλασσα γαλανή.
Που θυμίζει ιδρώτα, ζουμιά.
Που θυμίζει πιο παλιά καλοκαίρια.

Και.

Θα νιώσεις την αφή της ψυχής.
Να προσδιορίσεις τη θέση της.

Δευ Μαρ 27, 08:17:13 μμ 2006  
georgia.m said...

Κι εγώ λέω να αποσυρθώ από το blog,σαν τον Harry.Να το κάνω;

Δευ Μαρ 27, 09:03:22 μμ 2006  
babas said...

Εσένα georgia.m το πολύ πολύ να σε αναζητήσει ο Οιδίποδας μετά από εγχείρηση καταρράχτη.

Δευ Μαρ 27, 09:33:05 μμ 2006  
paragrafos said...

Θα ευγνωμονούσαμε όποιον ευαρεστηθεί να μας μεταφέρει το κλίμα της εκπομπής, καθότι από Κύπρο, αλφα γιοκ).

Σας ευχαριστούμε

Παράγραφος

Δευ Μαρ 27, 09:44:02 μμ 2006  
Dormammu said...

@paragraphos: Θα κάνω ενδελεχή ανάλυση μετά το τέλος της εκπομπής...

Προς τις 02:30 το υπολογίζω....

Δευ Μαρ 27, 09:51:12 μμ 2006  
fwteini said...

Ξέρει κάποιος την ετυμολογία της λέξης έρωτας?
Ευχαριστώ

Δευ Μαρ 27, 09:56:31 μμ 2006  
HRA said...

@anathrika

Άκου, γλύκα μου νυχτερινή, πού ρθες να μου φέρεις το πρωί.

Μην το κουράζεις με εικασίες κι άντε να κάτσεις στην πολυθρόνα του σαλονιού να σ' οδηγήσει ο νους σε απολογισμό ζωής. Κι αν το συν και το πλην σου βγάλει θετικό αποτέλεσμα, προχώρα να σε θέλει όλη η χώρα.

Αλλά επειδής- κρίνοντας από τον τρόπο που γράφεις κι ομιλείς- δεν το βλέπω το συν να 'ρχεται, βολέψου στην καρέκλα του γραφείου σου καλύτερα και συνέχισε με ερωτικές καντάδες της φτήνιας, όπως συνηθίζεις, και μην την διαπράττεις την άτιμη την ύβριν.

Γιατί για να απευθυνθείς έτσι αλλά και αλλιώς στον ΣαλτάρωΣτοΚενό και σ' Αυτήν πρέπει να τα έχεις βαριά. Κι αν τα είχες βαριά πολύ απλά δε θα υφίστατο λόγος και αιτία να μιλήσεις έτσι.

Σου κάνω γλύκες.
Καληνύχτα.

Δευ Μαρ 27, 09:56:52 μμ 2006  
babas said...

Μερικοί εδώ παίρνουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους και δεν διαχωρίζουν την καλοπροαίρετη πλάκα από την κακία. Και μάλιστα είναι ακόμα πιο "περίεργοι" όταν κλωνοποιούνται και συνομιλούν με τον αυτό τους. Με αγάπη.

Δευ Μαρ 27, 09:57:43 μμ 2006  
andy dufresne said...

Παρότι ο οικοδεσπότης μας καλεί να επανέλθουμε στο θέμα του post,
θα ήθελα να σχολιάσω τα τηλεοπτικά.

Θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό για το χαμηλό επίπεδο των τηλεοπτικών συζητήσεων, για τα σχόλια για τον παρουσιαστή και τα σχετικά.

Ας μπούμε στη θέση του οικοδεσπότη (και του κάθε διανοούμενου).

Να μην πηγαίνεις ποτέ και σε κανέναν;
Τότε τι διανοούμενος είσαι;
Η αρχαιοελληνική «αγορά» σήμερα είναι σε μεγάλο ποσοστό η TV (αρχίζει και παίρνει μερίδιο το internet και γνωρίσαμε κι εμείς την paragrafo και λέμε κι εμείς και καμιά μαλακία).
Αν θέλεις να ακουστεί η γνώμη σου σε πολλούς, η TV είναι ο γρηγορότερος δρόμος.
Προτιμάει κανείς τη συμπεριφορά του (καταπληκτικού κατά τα άλλα) Στέλιου Ράμφου ή του Ευγένιου Αρανίτση που εμφανίζονται ακόμα πιο σπάνια από τον ΝΔ στην TV;
(τώρα που το σκέφτομαι νομίζω ότι ο Ράμφος έχει εμφανιστεί στη Φλέσσα!!)

Να αποδέχεσαι κάθε πρόσκληση;
Τηλεοπτικός μαϊντανός.

Άρα, να πηγαίνεις, αλλά επιλεκτικά.

Ποιος είναι ο σκοπός;

Κλεφτοπόλεμος.

Εφόσον έχω καταφέρει να κερδίσω από το σύστημα μία θέση βολής, πυροβολώ εναντίον του κι ό,τι γίνει. Ας μη γίνει και τίποτα. Εγώ μια φορά, την έριξα την μπαταριά.

Και οι μπαταριές του ΝΔ είναι (συνήθως) ορθολογικές, λυρικές, ψύχραιμες, τεκμηριωμένες, ευγενικές.
«Χάνει» μόνο όταν χάνει την ψυχραιμία του.

Όσο αφορά δε, στο αν βρήκαν στόχο αυτές οι μπαταριές, νομίζω ότι πολλοί εδώ μέσα είναι η ζωντανή απόδειξη!

Δευ Μαρ 27, 10:01:28 μμ 2006  
BadlyDrawnBoy said...

Apousia said… “Αλλά,ποιά προγράμματα θα βλέπουν οι ''υποψιασμένοι''? ”.
O ΝΔ θα σου έλεγε μάλλον να δεις ARTE ή κανένα DVD αν δεν έχεις digital tv. Εγώ που δεν είμαι κουλτουριάρης, την προηγούμενη Δευτέρα είδα το Τζίμι Πανούση.

Όλοι όμως σήμερα θα δούμε ALPHA, επειδή θα είναι εκεί ο guru μας.

Η Βίκυ Φλέσσα είναι γκομενάρα αλλά πολλές φορές το παρακάνει με τα ζουζουνίσματά της. 1 Απρίλη θα λέει: “ελάτε Κ. Δήμου… πείτε μας… ζζζζζ!... Χα,χα,χα…ζζζ Μια φορά το Λ Παπαδόπουλο τον είχε εξοργίσει πολύ με τις ερωτήσεις της αλλά και εκείνος μάλλον είχε πάει προκατειλημμένος στην εκπομπή.

Querrero και εγώ το ζουρλάρι ‘δεν τον πάω’ άλλα τον απολαμβάνω στην τηλεόραση. Ισως φταίει το ‘συναμφότερον’ (τι να σημαίνει άραγε;) και οι ατέρμονοι θουκυδιδισμοί του (επίσης δεν τους καταλαβαίνω). Ο ζουράρις είχε πει και ένα άλλο ωραίο στη Β. Φλέσσα όταν συνέκρινε τις όμορφες σαλλλονικιές (sic) με της πατσαβούρες Αθηναίες. Τις είπε κάτι σαν: εσύ είσαι μία ηδ… (μια αρχαϊκούρα τελος πάντων) Χαμούρα. Και λέει η Βίκη: Μα τι λετε Κ. Ζ… τι λόγια είναι αυτά;

Φεύγω πάω να δω το «παρα πεντε»

Δευ Μαρ 27, 10:03:26 μμ 2006  
paragrafos said...

Dormammu said...
@paragraphos: Θα κάνω ενδελεχή ανάλυση μετά το τέλος της εκπομπής...

Προς τις 02:30 το υπολογίζω....
----------------------

Σας ευχαριστώ θερμά!

Με αγάπη

Παράγραφος

Δευ Μαρ 27, 10:10:44 μμ 2006  
wetex said...

pantos krima pou o kirios Dimou mas afise simera epeidi tha emfanistei stin tileorasi....krima giati perimena to simerino post tou....nomizo oti ton erota ton analisame leptomeros....

Δευ Μαρ 27, 10:18:04 μμ 2006  
chris said...

Στο λάκκο με τα φίδια λοιπόν! Τι να πω...τα φίδια είναι ανέραστα. Μπόλικος δογματισμός νομίζω είναι η συνταγή...\
κρισ/
δεν ξέρω αν θα δείτε το μνμ αλλά σιγά τα αυγά. Μια χαρά θα τα πάτε!

Δευ Μαρ 27, 10:25:31 μμ 2006  
babas said...

Θα μου πει η georgia.m πώς θα χάσω 20 κιλά; Με αυτούς τους ρόλους που παίζω δεν πάνε καθόλου...

Δευ Μαρ 27, 10:49:59 μμ 2006  
HRA said...

@babas

Να σ πω κι ας μην είμαι η κοπελιά.

Κάνε οτιδήποτε άλλο δεν περιλαμβάνεται στο μέχρι τινός life style σου.

Μπροστά στο πισί τρώγοντας κουλουράκια δεν χάνονται.

Τα 20.

Δευ Μαρ 27, 10:58:14 μμ 2006  
babas said...

Να ήταν μόνο τα κουλουράκια... Θέλω να παίξω τον Μάρλον Μπράντο στο Λεωφορείο ο Πόθος αλλά με τόσο φαί θα καταλήξω σε φιλμ για τα τελευταία του Μάρλον Μπράντο.

Δευ Μαρ 27, 11:00:45 μμ 2006  
anathrika said...

Πριν φύγω και γω σιγά σιγά -άργησα κιόλας αρκετά- να σας αποχαιρετήσω.

Θα μπαίνω φαντάζομαι που και που
στο μπλοκ να βλέπω πως τα πηγαίνουν άνθρωποι που συμπάθησα.
Για να διαβάζω μόνο.

Κάτι ήρες μάρες κουκουνάρες παραμονεύουν σχεδόν πίσω από κάθε καντούνι. Ανακάλυψαν και καινούργια, ηλεκτρονικά, πόστα. Άλλος τις προσπερνά, άλλος σκοντάφτει πάνω τους άλλον τον τρώνε λάχανο πριν ξεμυτήσει.
Ύστερα πατάνε πάνω στο πτώμα του και με ουρλιαχτά κυρήσσονται νικητές.
Γύρω τους ο εαυτός τους χειροκροτεί.

Ο νόμος του δυνατού για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται.
Πήγαινα κι εγώ γυρεύοντας.

Οι καλοί μου φίλοι ας με συγχωρέσουν και ας σβήσουν από την μνήμη τους το όνομά μου -ωραίο λουλούδι και να το έχω τόσο μαράνει-

Ξεκινώ να σβήνω -έμαθα τον τρόπο-
όσα σχόλια μου υπάρχουν στο μπλοκ του κ. ΝΔ αλλά και στα άλλα φιλόξενα, πολύτιμα σπίτια που μπήκα.

Λυπάμαι και ντρέπομαι.

Δευ Μαρ 27, 11:06:08 μμ 2006  
babas said...

anathrika μη σβήσεις τίποτα. Όλα είναι στο παιχνίδι -:)

Δευ Μαρ 27, 11:09:26 μμ 2006  
babas said...

Παίρνοντας αφορμή από αυτή τη συζήτηση σκέφτηκα τώρα σε πιο λογοτεχνικό στιλ έρχεται πιο κοντά το blog: στον εσωτερικό μονόλογο

Δευ Μαρ 27, 11:24:47 μμ 2006  
babas said...

Ας μας πει όμως ο ειδικός πού κατατάσσει το blog. Νίκο Δήμου... εδώ;

Δευ Μαρ 27, 11:29:46 μμ 2006  
HRA said...

@babas
Αν ομοιάζεις του Μάρλον Μπράντο, μείνε κι έτσι.

Δευ Μαρ 27, 11:37:31 μμ 2006  
babas said...

hra δεν είμαι ωραίος σαν τον Μάρλον Μπράντο... Πάντως έχω ακούσει πολλές γυναίκες που λένε ότι θα πήγαιναν μαζί του και ας ήταν τόσο παχύς. Αυτό βέβαια δεν το καταλαβαίνω και τόσο γιατί ο Μάρλον είχε γίνει τελευταία σαν ελέφαντας... Καταλαβαίνεις, καθόλου πρακτικό...

Δευ Μαρ 27, 11:41:16 μμ 2006  
mickey said...

@georgia.m
Άσε τα "ναζάκια", γλυκιά μου γατούλα. Αφού ξέρεις πόσο σε θέλουμε! - αυτό μπορείς να το ερμηνεύσεις όπως νομίζεις ;)

@anathrika
Αρκετές αποχωρήσεις είχαμε για απόψε. Μήπως θα ήταν καλύτερα να το σκεφτείς πιο νηφάλια; Άσε να περάσει μια μέρα και μετά αποφάσισε με την ησυχία σου! Αν θες και μια πιο ιδιαίτερη γνώμη, στείλε ένα μηνυματάκι και θα τα πούμε ιδιωτικά και εκτενέστερα...

Δευ Μαρ 27, 11:44:09 μμ 2006  
babas said...

Δεν ξέρω αν με το Τάντρα θα έβγαζε κανείς άκρη. Τι λέει το Τάντρα αλήθεια; Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. Έχω ακούσει όμως ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Δευ Μαρ 27, 11:45:02 μμ 2006  
HRA said...

Περί έρωτος 2:

Κόλλα, το μέλι του κορμιού.

Μα.

Εγώ εδώ κι εσύ εκεί, μια ρίμα μισή και παρακατιανή. Μ κι ελληνικά τραγούδια.

Τραγούδια, μουσικές να απαλύνουν μια κατάσταση.

Και οι ελπίδες στο μέλλον από φόβο μην θρυψαλλιστούν οι αναμνήσεις.

Μα στο τέλος θα μείνει παρελθόν μόνο. Θρυψαλλισμένο.

Μ' όση κόλλα έμεινε στ' ακροδάχτυλα φυσικά οι μνήμες πάλι "ακέραιες".

Σε 1 νου.

Δευ Μαρ 27, 11:46:34 μμ 2006  
HRA said...

@babas
Πρακτικότατο. Όταν βρίσκεις μυαλό δεν τ' αφήνεις να χυθεί μεσ' απ' τα χέρια σου.

Τς Τς Τς. . .

Δευ Μαρ 27, 11:48:55 μμ 2006  
babas said...

hra η μόνη στάση που αποκλείεται είναι ο ελέφαντας να πέσει πάνω σου!

Δευ Μαρ 27, 11:50:42 μμ 2006  
Yiota said...

σε σχέση με τον έρωτα, η εμφάνιση δεν παίζει κανένα ρόλο, όπως επίσης και κανένα "τεχνικό χαρακτηριστικό"

Δευ Μαρ 27, 11:50:56 μμ 2006  
HRA said...

@babas

Για όσους χρησιμοποιούν το μυαλό τους κατά τη διάρκεια της πράξης, οι στάσεις δεν αποτελούν πρόβλημα.

Δευ Μαρ 27, 11:54:12 μμ 2006  
babas said...

Άσε να επεξεργαστώ αυτό για το μυαλό και τη χρήση του κατά τη διάρκεια της πράξης γιατί κάτι δεν κολλάει...

Δευ Μαρ 27, 11:57:33 μμ 2006  
Cyber-Dust said...

Ας μου επιτραπεί να κάνω μία παρομοιώσει με το χθεσινό θέμα και να αναρωτηθώ, τελικά τι είναι ο έρωτας? Μια ιδέα, ανύπαρκτη όπως και το έθνος, μία ιδέα τελείως άχρηστη και βλαβερή που σου τρώει ανελέητα τα σωθικά και τον νου σου και δεν σε αφήνει να χαρείς τον ύπνο σου. Ειδικά οι γυναίκες, αυτές τι είναι άλλο από κακούργες μάγισσες που έχουν βαλθεί να σου καταστρέψουν την ζωή, χρησιμοποιώντας όλων των λογιών μαγικά κόλπα με σκοπό να κατακυριεύσουν εγκέφαλό σου. Και όταν το πετύχουν αυτό και έπεσες θύμα τους, τότε είσαι στο έλεος τους, αξιολύπητος και άξιος της τύχης σου. Κανείς δεν σας λυπηθεί, κανείς δεν θα τρέξει να σας βοηθήσει, άδικα θα περιμένετε την σωτηρία. Για αυτό σας λέω, μακριά από έρωτες και τέτοια τερτίπια του διαβόλου. Παντρευτείτε με συνοικέσιο, κάτι ήξεραν οι παππούδες σας.

Τρι Μαρ 28, 12:00:50 πμ 2006  
Yiota said...

μεγάλη τραγωδία cyber-dust.... δε νομίζω ότι μπορείς να το αποφύγεις!!!

ο έρωτας είναι σαν τη ποίηση. έρχεται από μόνος... χωρίς πρόσκληση. και μάλλον συνήθως σε πιάνει ανοχύρωτο!

Τρι Μαρ 28, 12:08:03 πμ 2006  
mickey said...

This post has been removed by the author.

Τρι Μαρ 28, 12:11:46 πμ 2006  
mickey said...

Αρχίζει το ματς!

Τρι Μαρ 28, 12:14:27 πμ 2006  
axilleas said...

Όλοι ALPHA. ο κ.Δήμου στον Χατζηνικολάου

Τρι Μαρ 28, 12:14:47 πμ 2006  
Tolisbak said...

Με πρόλαβες.

Τρι Μαρ 28, 12:18:59 πμ 2006  
Gourouna said...

Καλέ κύριε Δημουλίνι μου, σας βλέπω στη ροζ plasma τηλεορασίτσα μου και πολύ μου αρέσετε! Πάντα με συναρπάζουν οι άντρες στην T.V. Αχ γιατί μου φορέσατε μαύρα σήμερα;;; Γιατί δε φοράγατε ένα ροζουλί να σας φωτίσει;; Καλέ σας έχουν πει ότι φέρνετε στον Τζώρτζ Κλούνεϊ;;; Τα γκρίζα μαλλιά ήταν πάντα το φετίχ μου...
Σας φιλώ γλυκά, πάντα δικιά σας!
Gourouna xxx

Τρι Μαρ 28, 12:21:50 πμ 2006  
mickey said...

Νομίζω ότι το ματς έληξε πριν αρχίσει. Το σκορ είναι ήδη 10-0. Νίκο Δήμου, δείξε λίγο ΕΛΕΟΣ!!!

Υ.Γ. Μα καλά, δε βρήκανε κανέναν πιο σοβαρό αντίπαλο; Ο Ν.Δ. κυριολεκτικά "κλέβει εκκλησία" :))

Τρι Μαρ 28, 12:22:33 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Αχ, κύριε Δήμου... μου τα χαλάτε... Η αναφορά του Ιώσηπου στον Ιησού είναι καταφανέστατη πλαστογραφία, και γι' αυτό και οι "σοβαροί" επαγγελματίες χριστιανοί απολογητές δεν χρησιμοποιούν πλέον αυτό το επιχείρημα. Θα περίμενα να το πείτε αυτό...

Τρι Μαρ 28, 12:23:20 πμ 2006  
mickey said...

Ο Χριστόδουλος έκανε αλλαγή και έριξε τον π. Σαββάτο στον αγώνα. Αυτός είναι νέος και παίζει πιο ψυχωμένα - προφανώς θέλει να πάρει καλύτερη μεταγραφή. Για να δούμε μπας και βάλει κανένα γκολ και η άλλη πλευρά και αποκτήσει το ματς λίγο ενδιαφέρον!

Υ.Γ. Δυστυχώς η ομάδα μας έχει και μπάζα τύπου Σ. Καρατζαφέρη. Να θυμηθούμε να τα πούμε ένα χεράκι στον προπονητή μετά τη λήξη του ματς ;)

Τρι Μαρ 28, 12:28:28 πμ 2006  
andy dufresne said...

Χαμηλό το panel.
Μόνο η Διαμαντάκου μπορεί να βοηθήσει λίγο.
Οι υπόλοιποι πίκρα...

Ο ΝΔ ξεκίνησε καλά, πήρε τη μπάλλα απ' τη σέντρα και έβαλε το πρώτο γκολ: τόλμησε να αμφισβητήσει ακόμα και το ιστορικό πρόσωπο του Ιησού!

Στο πυρ το εξώτερον!

Τρι Μαρ 28, 12:31:23 πμ 2006  
mickey said...

Ν.Δ. άσε τον παππούλη να περάσει τουλάχιστον τη σέντρα! PLEAAAASE!

Τρι Μαρ 28, 12:35:55 πμ 2006  
andy dufresne said...

Το ματς είναι χάλια.
Οι παππούληδες βάζουν το ένα αυτογκόλ μετά το άλλο.

Τρι Μαρ 28, 12:38:54 πμ 2006  
mickey said...

Παρακολουθούμε προσωπικές μονομαχίες Μαντούβαλου-Καρατζαφέρη. Άμπαλοι και οι δύο! Ούτε δανεικούς δε θα τους παίρνουν :)

Τρι Μαρ 28, 12:40:59 πμ 2006  
andy dufresne said...

Μπήκε αλλαγή φοβερός grunge παππούλης ο οποίος είπε το αμίμητο: η απόδειξη για την ύπαρξη των θαυμάτων είναι ότι ο νόμος της βαρύτητας δεν ισχύει διότι τα φυτά μεγαλώνουν προς τα πάνω!!!

Τρι Μαρ 28, 12:45:01 πμ 2006  
mickey said...

Δωρεάν επιστημονικό σεμινάριο για το νόμο της βαρύτητας από τον σεβασμιώτατο Λαγκαδά κ.κ. Σπυρίδωνα! Σκίστε τα άχρηστα πτυχία σας. Όσοι πιστοί, προσέλθετε - μόλις που προλαβαίνετε - θα αναληφθεί οσονούπω!

Andy, έχεις δίκιο. Δεν πρόκειται να χαρούμε άλλο δικό μας γκολ. Όλα μόνοι τους τα βάζουν :(

Υ.Γ. Τύφλωσε κι εσάς η λάμψη από τα διαμαντάκια του σταυρού στον σκούφο του γέροντα ή μόνο εγώ το πρόσεξα;

Τρι Μαρ 28, 12:46:17 πμ 2006  
music freak said...

MORRISSEY: You Know I Couldn't Last

...The teenagers, Who love you, They will wake up, yawn and kill you

So don't let the blue, The blue eyes fool you, They're just gelignite, Loaded and aiming right between your eyes...

Τρι Μαρ 28, 12:49:37 πμ 2006  
glenn said...

Μέχρι τώρα καλά πάει η εκπομπή. Ο Χ''νικολάου δεν επεμβαίνει, κρατά ισορροπίες και ο Δήμου μας θυμίζει ότι είμαστε Ευρωπαϊκό κράτος. Μίλησε πρώτος, απλά, καθαρά και ξάστερα.

Αυτό για τον Ρενάν που είπε ο Περιστερίου τι ήταν;

Τρι Μαρ 28, 12:50:44 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Διαμαντάκια ήταν; Εγώ νόμιζα πως ήταν το Άγιο Πνεύμα που μιλούσε μέσα από το καπέλο του (συγγνώμη για το εγγλέζικο χιούμορ).

Για δες, λοιπόν -- ώστε δεν είναι μόνο τα γυναικεία στήθη που αψηφούν το νόμο της βαρύτητας...

Τρι Μαρ 28, 12:51:19 πμ 2006  
gravoura said...

Ναι Μickey μας τύφλωσαν τα πετράδια στον σκούφο του γέροντα!!!
Αλλά και οι νόμοι της βαρύτητας κατά Σπυρίδωνα. Το μάτι μου!!!!
Κουράγιον ΝΔ, μόνο για γέλια είναι όλοι τους, χωρίς επιχειρήματα. Πάντως θα το δούμε μέχρι τέλους μόνο και μόνο για να κάνουμε "παρέα" στον ΝΔ.

Τρι Μαρ 28, 12:52:32 πμ 2006  
andy dufresne said...

Mickey, έχεις δίκιο για τους παίκτες.
Και πέρα απ'την πλάκα η ευθύνη για το χάλι είναι του παρουσιαστή.
Μα, είναι ομάδες αυτές που κατέβασε;

Τρι Μαρ 28, 12:55:48 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Ο παππάς ξέφυγε εντελώς με τα φυτά. Αν τον αφήναν 5 λεπτά ακόμη θα έλεγε ότι ο ήλιος γυρίζει γύρο από την επίπεδη γη.

Τρι Μαρ 28, 12:56:09 πμ 2006  
the resident said...

Ο σχολιασμός του αγώνα πολύ καλός. Oι αντίπαλοι πεθαμενοι.Πρέπει να ρίξουν μέσα τον Στυλιανό καρπαθου?καρπαθιων?-καπωs ετσι τον λενε-,που ειναι πανουργοs για να εχει νοημα το ματs.Σταύρος στο σκούφο μου έβγαλε το μάτι.

Τρι Μαρ 28, 12:58:08 πμ 2006  
andy dufresne said...

Προβλέπω ότι ο Χατζηνικολάου θα την κάνει γυριστή (κεφαλιά) στο τέλος και αρχίσει να λέει ότι καλά είναι τα θαύματα,τα χρειάζεται ο λαός μας κι άλλα τέτοια.

Τρι Μαρ 28, 01:00:41 πμ 2006  
epikairos said...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας άνθρωπος εκ πεποιθήσεως άθεος λαμβάνει μέρος σε μια συζήτηση περί αγίων. Το βρίσκω εντελώς άσκοπο, ούτε εσύ θα πιστέψεις στο Θεό, ούτε οι απέναντι θα δουν τις δικές σου αλήθειες.

Όσο για τα περί έρωτος κι άλλων δαιμονίων δυστυχώς στις μέρες μας οι άνθρωποι παίρνουν τόσο πολύ σοβαρά τους εαυτούς τους που ερωτεύονται όλο και πιο δύσκολα.

Τρι Μαρ 28, 01:01:02 πμ 2006  
mickey said...

Μετά το σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα επανερχόμαστε στο γήπεδο. Στην περιγραφή του ματς πάντα οι Andy και Mickey - κάτι σαν τους Αντώνηδες (Πανούτσος – Καρπετόπουλος). Σχολιάζουν και οι παλαίμαχοι cyrusgeo (τερματοφύλακας), half-blood_phoenix (αμυντικός), the resident (μέσος), glenn (επιθετικός) και gravoura (διαιτητής).

Παρακαλώ παραμείνατε στις θέσεις σας. Το ματς παραμένει ενδιαφέρον, μια και σε λίγο θα βγουν οι cheerleaders - το αποτέλεσμα δυστυχώς έχει ήδη κριθεί :(

Τρι Μαρ 28, 01:01:55 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Και δεν είναι μόνο ο δήμου φωνή λογικής εκεί μέσα. Ο Καρατζαφέρης παρά το λαϊκίστικο τρόπο που χρησιμοποιεί λέει σωστά πράγματα. Ο Χατζηνικολάου πάλι θέλει να φωνάξει ζήτω ο άγιος αλλά το γιουχάρισα δεν τον αφήνει. Τέτοια εντύπωση μου δίνει.

Τρι Μαρ 28, 01:03:32 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Ο παπάς ψάχνει την Ατλαντίδα. Παιδία ξέρει κανείς κατά που πέφτει να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο;

Τρι Μαρ 28, 01:06:27 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Και η Ατλαντίδα ιστορική πραγματικότητα!!!

Κι άλλο! Κι άλλο!

Τρι Μαρ 28, 01:07:36 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Γιατί όταν οι άνθρωποι λένε "θα σας απαντήσω" δεν απαντούν ποτέ;

Τρι Μαρ 28, 01:10:25 πμ 2006  
mickey said...

Ο Περιστερίου προσπαθεί να κάνει ντρίμπλα με την Ατλαντίδα. Ο Ν.Δ. κάνει παρατήρηση στον διαιτητή (άκου θράσος) για το πώς ξεκίνησε η φάση (η αγιοποίηση του Βησσαρίωνα ντε). Φιρί φιρί πάει για κίτρινη, αλλά ο Χατζή του χαρίστηκε - λόγω ηλικίας;

Την μπάλα κατεβάζει από αριστερά σοβαρός διοπτροφόρος κύριος (συγγνωμη δεν συγκράτησα το όνομα) με πολύ cool ενδυμασία (είναι τόσο παλιομοδίτικη που καταντά trendy). Φλυαρεί όμως πολύ, ξεχνά να κάνει σέντρα και βγαίνει άουτ μαζί με τη μπάλα :(

Τρι Μαρ 28, 01:10:50 πμ 2006  
Houlia said...

Eγώ το έβαλα στο mute…Αδύνατον! Μα κύριε Χατζινικολάου...όλα στο βωμό τής τηλεθέασης;.Μετά βγήτε να λέτε για εξυγίανση τών μέσων! Οι απόκριες πέρασαν ή έχω χάσει επεισόδια;;;
Σαν να μην υπάρχουν αξιόλογοι εκπρόσωποι...Γιατί αυτούς; Στημένη προπαγάνδα μου φαίνεται!
Καλά, εγώ αποχωρώ...Και σας ασπάζομαι.Θαύμα!!!(το φιλί σας)

Τρι Μαρ 28, 01:11:13 πμ 2006  
andy dufresne said...

Αγαπητέ epikairos, η εκδοχή μου στο σχόλιο των 22.01 είναι μία πιθανή απάντηση στο ερώτημά σου.

Πίσω στο ματς, μπήκε αλλαγή στην αντίπαλη ομάδα επικίνδυνος Καρδιτσιώτης, ολίγον φλύαρος επιθετικός με καταγωγή από Σάο Πάολο, το στυλ του θυμίζει Ρομπέρτο Κάρλος.

Τον έκοψε με αντικανονικό φάουλ λογικής ο Λιάνης.
Κόκκινη κάρτα ΤΩΡΑ.

Τρι Μαρ 28, 01:11:44 πμ 2006  
epikairos said...

Και για να μην ψαρώνετε χωρίς λόγο στο Δ.Σ. του Alpha είναι ο εντιμότατος κύριος που πριν λίγο καιρό διατελούσε νομικός εκπρόσωπος της ιεράς συνόδου. Αν περιμένετε λοιπόν από τη συγκεκριμένη εκπομπή να μπουν γκολ σε θέματα θρησκείας αλλάξτε πλευρό.

Τρι Μαρ 28, 01:13:54 πμ 2006  
mickey said...

Ο Λιάνης επιδίδεται σε σοσιαλιστική ρητορεία για τους "άγιους του λαού". Ο Περιστερίου, αν και συμπαίκτης, του τη λέει (όταν είσαι πίσω με είκοσι γκολ, φυσικό είναι να δημιουργείται διχόνοια στην ομάδα). Ο Ν.Δ. δε βρίσκει μπάλα να παίξει, γιατί ο Καρατζαφέρης την έχει δει Ροναλντίνιο και παίζει συνέχεια την μπάλα (μόνο αυτή;) στο κέντρο!

Τρι Μαρ 28, 01:14:19 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Και ο Λιάνης μιλάει σωστά αν και ΠΑΣΟΚος. Συμφωνώ ότι το ματς έχει κριθεί. Για άλλη μια φορά οι παππάδες "κάνουν παππάδες".

Τρι Μαρ 28, 01:14:59 πμ 2006  
mickey said...

Ο Ν.Δ. αποκαλύπτει ότι πήγαινε μικρός κατηχητικό (έχει φέρει και ψαλμούς μαζί του). Επιτέλους, πήγε να πάρει τη μπάλα κι εκείνος, αλλά ο διαιτητής σφύριξε τάιμ άουτ!

Μα καλά, τάιμ άουτ στο ποδόσφαιρο; Ε, στο βωμό της τηλεθέασης, όλα γίνονται!

Τρι Μαρ 28, 01:17:10 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

@houlia "Θαύμα" τα πόδια σου. Προτίνω άμμεσα λαικό προσκύνημα!

Τρι Μαρ 28, 01:19:17 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Φταίει κι ο τερματοφύλακας (ο Λαγκαδά) που κάνει συνέχεια άστοχες εξόδους στα κόρνερ...

Τρι Μαρ 28, 01:21:06 πμ 2006  
andy dufresne said...

epikairos
δίκιο έχεις για τον alpha αλλά είπαμε, κλεφτοπόλεμος είναι.

Η μάχη δεν κερδίζεται βέβαια σ'ένα βράδυ (θέλει πολλούς αιώνες), αλλά γκολάκια μπαίνουνε.

Χαλάρωσε κι απόλαυσέ το.

Η αντίπαλη ομάδα άρχισε τις γνωστές δικαιολογίες, έχουμε πολλούς τραυματίες, ο διαιτητής (μαυροφόρα) δεν μας παίζει, ο αγωνιστικός χώρος έχει τα χάλια του, είμασταν και άτυχοι.

Τρι Μαρ 28, 01:21:40 πμ 2006  
Dormammu said...

μπήκα για να σχολιάσω λίγο, αλλά βλέπω ότι ο mickey κάνει καλή δουλεία... :-))

Οπότε παώ να απολαύσω το ματς με την ησυχία μου.....!!

Τρι Μαρ 28, 01:21:48 πμ 2006  
glenn said...

Αρχίσαμε να "ελληνίζουμε" στο δεύτερο ημίχρονο. Φωνές, διακοπές, ατλαντίδες... Μα γιατί, είχαμε αρχίσει τόσο καλά. Ο Δήμου με τον αγιασμό των μερσεντές έγραψε!

Τρι Μαρ 28, 01:23:09 πμ 2006  
gravoura said...

΄Εχει χαβαλέ πάντως το "ματς", εγώ γελάω πολύ.
Λοιπόν μια και διαιτητής κατά Mickey, γιατί όχι πώς άλλους τους κάνουν αγίους μάλιστα;;, σφυρίζω αρχίζει το μάαααααααατς

Τρι Μαρ 28, 01:24:32 πμ 2006  
andy dufresne said...

Ο half-blood phoenix είναι ο Μαμουζέλος του blog, που αφήνει το ματς και σχολιάζει το γυναικείο κάλλος.

Αλλά έχει δίκιο! Houlia μας έχεις ζαλίσει.

Ο αντίπαλος έβαλε γκολ: κατάφερε να πει το όνομα του ΝΔ σωστά! (τον ξεκίνησε κο Δήμα)

Τρι Μαρ 28, 01:26:07 πμ 2006  
gravoura said...

Λοιπόν όλοι οι μακαριστοί!!! διαβάζουν το blog του ΝΔ, έκαναν αναφορά στο προηγούμενο θέμα περί έρωτος. Σίγουρα το διαβάζουν. Μπράαααβο ΝΔ!!!!! Παιδιά ψάξτε τους, ανάμεσά μας είναι.

Τρι Μαρ 28, 01:27:27 πμ 2006  
glenn said...

Όπως το περίμενα. Κατά τους εκκλησιαστικούς όρους ο Δήμου κατατάσσεται στους προτεσταντίζοντες. Απαρνείται όλο τον ελληνοπεπή χαβαλέ με θαύματα, αναμπουμπούλα, αυθαιρεσίες κλπ και παραδέχεται μόνο την επί του όρους ομιλία.

Τρι Μαρ 28, 01:27:50 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Τα 400 comments είναι εδώ! Δεν νομίζω να έχει ξαναγινεί. «Θαύμα»!

Τρι Μαρ 28, 01:28:08 πμ 2006  
mickey said...

Επανερχόμαστε για τη συνέχεια του αγώνα!

Μια και οι αντίπαλοι δεν εδεήθησαν ακόμα να βάλουν γκολ, ο Ν.Δ. σε ένδειξη γνήσιας χριστιανικής αγάπης (είδατε τι κάνει το κατηχητικό;), εκθειάζει το ρόλο της εκκλησίας ως προστάτιδας των πιστών! Ο νέος αντίπαλος συμφωνεί και τον λιβανίζει (μου μυρίζει μεταγραφή στην ομάδα μας, να τον πάρουμε στη θέση του Καρατζαφέρη όσο έχει χαμηλό κασέ ακόμα). Αφού άρχισαν τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις, καταλαβαίνετε τι θα δούμε στη συνέχεια - προβλέπεται σούπα, αχ άτιμο fair play, καταστρέφεις την ομορφιά του αθλήματος :(

Τρι Μαρ 28, 01:28:34 πμ 2006  
the resident said...

Είναι τόσο εύκολο το ματς που ο ΝΔ κοντεύει να κοιμηθεί.Ξυπνάει που και που ,από τις αγριοφωνάρες του καρατζαφερι.Eξάλλου οι δυο γηραιότεροι παπάδες είναι για λύπηση.Tώρα πήρε το λόγο o nd και καθάρισε το παιγνίδι.O χατζηνικολαου θα αλλαξοπιστήσει με αυτά που ακούει.

Τρι Μαρ 28, 01:29:41 πμ 2006  
mickey said...

Ο διαιτητής βαρέθηκε να βλέπει τους παίκτες να κάθονται και αποφάσισε να πάρει το ματς πάνω του. Αν βάλει και γκολ, αυτό θα είναι ΤΟ ΘΑΥΜΑ!

Τρι Μαρ 28, 01:30:46 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Πέναλτι!

Τρι Μαρ 28, 01:30:48 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

@andy dufresne
Τι είναι ο Μαμουζέλος; Συγνώμη που δεν ξέρω :)

Τρι Μαρ 28, 01:30:58 πμ 2006  
HRA said...

Πού παρασιτείτε ρε μάγκες;

Τρι Μαρ 28, 01:31:00 πμ 2006  
mickey said...

Ο Λιάνης και ο Περιστερίου θυμήθηκαν πως είναι στην ίδια ομάδα και ομονόησαν εκ νέου. Η δύναμη της μετάνοιας σε όλο της το μεγαλείο!

Τρι Μαρ 28, 01:32:06 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Δήμου και Λιάνης σε κοινή επίθεση. ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!!!!!!!

Τρι Μαρ 28, 01:32:59 πμ 2006  
andy dufresne said...

Mickey, διαλέγω τον Πανούτσο, οπότε σου τη λέω.
Μετεγγραφές, όχι μεταγραφές.

Το ματς έχει γίνει γελοίο, φτάσαμε στους εξορκισμούς...

Τρι Μαρ 28, 01:34:17 πμ 2006  
mickey said...

Ο διαιτητής μας παίζει 80-20 πάντως! Να δείτε που θα τα ρίξουν σε αυτόν για το διαφαινόμενο διασυρμό τους ;)

Τρι Μαρ 28, 01:35:48 πμ 2006  
Dormammu said...

Πιάσανε το θέμα του εξορκισμού. Το κεφάλι του Καρατζαφέρη αρχίζει να γυρνάει γύρω- γύρω.....

Τρι Μαρ 28, 01:36:09 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Όχι, δεν ήταν πέναλτι, το ριπλέι έδειξε ότι δεν υπήρξε παράβαση...

Τρι Μαρ 28, 01:38:16 πμ 2006  
mickey said...

Ωχ, Andy! Πώς την πάτησα έτσι, εγώ το αστέρι της Μαγνησίας! Ελπίζω να μη μου ρίξεις στο κεφάλι και τη γνωστή "βίβλο" - όχι εκείνη των αντιπάλων φυσικά!

Τρι Μαρ 28, 01:38:25 πμ 2006  
glenn said...

Επειδή είμαι πεπεισμένος πλέον ότι διαβάζουν το blog, live. Έχω ένα μήνυμα: Μαντούβαλε κόψε το γλύψιμο για να βγεις λάδι! Δεν θα σωθείς εδώ! Γίνεσαι αηδιαστικός.

Τρι Μαρ 28, 01:39:09 πμ 2006  
andy dufresne said...

Να ψηφίσουμε τον MVP του ματς.

Ψηφίζω τον grunge παππούλη Σπυρίδωνα.

Ωχ, αγρίεψε τώρα. Ουρλιάζει και τους βρίζει όλους.

Τρι Μαρ 28, 01:40:39 πμ 2006  
mickey said...

Πάντως, όπως και να το κάνουμε, ο παλιός είναι αλλιώς! Άλλη πάστα παίκτη. Και τα διαμαντάκια του δε λάμπουν τόσο πλέον - λέτε να είναι φο;

Τρι Μαρ 28, 01:41:12 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Πόρτα πόρτα το μαχαίρι στο κόκαλο με το ευαγγέλιο στο χέρι προτείνει ο Λαγκαδά.
Σαν σενάριο θρίλερ μοιάζει. Τίτλος :Ο δολοφόνος με ο ευαγγέλιο!

Άσχετο αλλά και εμένα η μανά μου, μου είχε πει ότι αν γίνω παπάς θα με αποκληρώσει. Δεν την αδικώ!!!

Τρι Μαρ 28, 01:43:44 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Τα διανμαντάκι φο; Μπα, το Άγιο Πνεύμα θα βαρέθηκε και θα πήγε για ύπνο.

Τρι Μαρ 28, 01:44:12 πμ 2006  
mickey said...

Ο Καρατζαφέρης προσπαθεί να κάνει τάκλιν στον ...Πούσκας, αλλά του φεύγουν οι τάπες και καταλήγει στις διαφημιστικές πινακίδες για το νέο τηλεοπτικό σταθμό του Χριστόδουλου. Ο διαιτητής διακόπτει το ματς για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Σπυρίδων, ως άλλος Ρόνι, δείχνει τον ουρανό - θεία δίκη!

Τρι Μαρ 28, 01:45:45 πμ 2006  
cyrusgeo said...

"Ο δολοφόνος με το ευαγγέλιο!" Θεϊκό! Προσκυνώ...

Τρι Μαρ 28, 01:45:54 πμ 2006  
andy dufresne said...

Δεύτερη πρόταση.

Αμέσως μετά το ματς να γίνει εκπομπή στο blog με καλεσμένους βετεράνους, παρουσιάστρια γλάστρα και διαιτητή που θα αναλύσει τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Τρι Μαρ 28, 01:46:20 πμ 2006  
pagis said...

yparxoun highlights apo to paixnidi?

Τρι Μαρ 28, 01:46:49 πμ 2006  
gravoura said...

Τον ενημέρωσαν να γυρίσει λίγες μοίρες δεξιά και έτσι δεν λάμπει πια!!!

Τρι Μαρ 28, 01:48:33 πμ 2006  
epikairos said...

Ως συνήθως το γαμήσατε πάλι το blog...

Τρι Μαρ 28, 01:49:47 πμ 2006  
mickey said...

OK, Andy. Μετά το ματς λοιπόν, αγαπητοί τηλεθεατές, ακολουθεί post-game show με παρουσιάστρια τη houlia - με τέτοια θεϊκά πόδια, προβλέπω να γίνουμε όλοι βαμπίρ!

Τρι Μαρ 28, 01:51:18 πμ 2006  
Dormammu said...

Δέκα καλεσμένοι κι ο Χατζηνικολάου ν' ανεμίζει το Mont Blanc μπροστά στην κάμερα.....

Δεν γίνεται κουβέντα έτσι. ο παίκτης μας δεν μπορεί να αποδώσει. Μόνο μερικές φαντεζί ενέργειες που χάνονται μέσα στην σαβούρα των υπολοίπων. Θα τον προτιμούσα τετ-α- τετ με οποιονδήποτε απο αυτούς....

Δεν έχουν ελπίδα!

Τρι Μαρ 28, 01:51:39 πμ 2006  
gravoura said...

Πάντως ο Μαντούβαλος δήλωσε πως είναι ενημερωμένος περί ταφής, οι άλλοι δεν γνώριζαν τίποτα!!!

Τρι Μαρ 28, 01:51:48 πμ 2006  
apousia said...

Μέχρι τώρα προσπαθώ να καταλάβω αν πήγε μόνο ως γλάστρα ο Καθηγητής φιλοσοφίας της θρησκείας.Δεν έχει πει παρά μια φράση που ούτε τη θυμάμαι.
Ο γκουρού μας,όπως τον ονόμασε ο bandlydrawnboy,να μας πει το πρωί για τον Ρενάν,δεν το ξέρω..

Τρι Μαρ 28, 01:51:57 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

MVP του αγώνα; Νομίζω ότι είναι ο Μητσικώστας. Αν και λείπει σήμερα την Πέμπτη είπε το απόλυτο: Αν είναι θαύμα η διατήρηση του σκηνώματος του Βησσαρίωνα τότε τι είναι το σκήνωμα της Βίσση που χορεύει και τραγουδά πάνω στην πίστα;

Τρι Μαρ 28, 01:52:00 πμ 2006  
mickey said...

Επανερχόμαστε για το τέλος του αγώνα!

Οι αντίπαλοι ανασκουμπώνονται και μοιράζουν υποσχέσεις στους ταπεινωμένους οπαδούς τους για το επόμενο πρωτάθλημα - στην άλλη ζωή φυσικά!

Τρι Μαρ 28, 01:53:16 πμ 2006  
paragrafos said...

Θα άξιζε κάπως τον κόπο ο κύριος Νίκος να μιλήσει και για τα... δαιμονια της... επιληψίας (βελζεβουλ και λοιπούς...)

Τρι Μαρ 28, 01:53:57 πμ 2006  
cyrusgeo said...

@επίκαιρος:

πιπέρι...

Τρι Μαρ 28, 01:54:40 πμ 2006  
Houlia said...

Εγώ Μίκυ μάου(τ)ς μου, δράττομαι τής ευκαιρίας να αναβαθμίσω τίς γνώσεις μου στο ποδόσφαιρο!Εβαλες πάλι στο αυτόματο το πολυβόλο!Κράτει!...Δε σε προλαβαίνω.

Τρι Μαρ 28, 01:54:57 πμ 2006  
the resident said...

Η άλλη ομάδα είναι λείψανα.

Τρι Μαρ 28, 01:55:16 πμ 2006  
andy dufresne said...

Ο ΝΔ παίρνει την μπάλλα από τη σέντρα, περνάει δυο-τρεις, ένα-δύο με το Ροϊδη, σουτ και ΓΚΟΛΛΛΛ!

69-1.

Τρι Μαρ 28, 01:56:25 πμ 2006  
mickey said...

Ο Ν.Δ. μας δείχνει επιτέλους ένα δείγμα από την κλάση του με τον αγαπημένο του Ροΐδη! Οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν να παίζουν ως ξυλοκόποι...

Τρι Μαρ 28, 01:56:41 πμ 2006  
mickey said...

Και προσκυνητής ο οικοδεσπότης - στον άγιο Ραφαήλ, μεγάλη η χάρη του!

Τρι Μαρ 28, 01:58:22 πμ 2006  
andy dufresne said...

Φάουλ του ΝΔ!
Είπε ότι ο Αγιος Ραφαήλ είναι μεγαλύτερη business από το Βατικανό!
Και να 'λεγα ότι δεν έχει πάει.

Τρι Μαρ 28, 02:00:45 πμ 2006  
mickey said...

Οι αντίπαλες ομάδες, επιτέλους κατάλαβαν ότι παίζουν για τη δεύτερη θέση και αποκάλυψαν το άχτι τους για τον αιώνιο πρώτο: Την TV - κάτι σαν ΠΑΟ-ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού ;)

Τρι Μαρ 28, 02:01:01 πμ 2006  
mickey said...

Παίζει και το Βατικανό στο πρωτάθλημα; Ελπίζω τουλάχιστον εκείνοι να είναι καλύτεροι αντίπαλοι...

Τρι Μαρ 28, 02:02:32 πμ 2006  
mickey said...

Ο Ν.Δ. θα ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ;;;

Που-λη-μέ-νε :PPP

Τρι Μαρ 28, 02:03:53 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Ο cyrusgeo λίγο παραπάνω με προσκυνά! Λέτε να είμαι άγιος;

Εγώ προσκυνώ τα θεϊκά ποδιά της houlia!

Ο Δήμου υπόσχεται να προσκυνήσει αν…

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

Τρι Μαρ 28, 02:05:36 πμ 2006  
mickey said...

Μα τι κάνει ο ΝΔ; Κύρηγμα; Πόσα σου δώσανε, ε;

Τρι Μαρ 28, 02:07:05 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Για τους αγγλομαθείς εξ υμών, ιδού το λίνκιον για το πλήρες κείμενο του Ρενάν. Η χρήση του, πάντως, στην τιβο-συζήτηση ήταν αρκούντως σοφιστική.

Τρι Μαρ 28, 02:07:18 πμ 2006  
andy dufresne said...

Mickey, φυσικά παίζει και το Βατικανό.
Ο ΝΔ έχει συνομιλήσει και αντιδικήσει (ως φοιτητής στη Γερμανία) με τον, νεαρό τότε, Joseph Alois Ratzinger, σημερινό Πάπα!

Τρι Μαρ 28, 02:07:40 πμ 2006  
Houlia said...

Εκείνο που διαχωρίζει τον υγιή απ’ τον παλιάτσο στο ιερατείο είναι –έχετε προσέξει;;- η εκφορά τής γλώσσας. Κι αυτή η χροιά η του άμβωνος, παρεμβαίνει και στον «πεζό» λόγο! Αυτός είναι λαϊκισμός αδελφοί μου!

Τρι Μαρ 28, 02:08:16 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Ο Δήμου μόλις έγραψε. Τον χριστιανικό τρόπο ζωής δεν τον ακολουθούν πρώτα από όλους οι ιεράρχες. Παπα-φορμουλα1 με Ferrari!

Τρι Μαρ 28, 02:08:26 πμ 2006  
cyrusgeo said...

Θα το παίξω κι εγώ Πανούτσος. Μίκυ: Κήρυγμα είναι...

Τρι Μαρ 28, 02:09:27 πμ 2006  
mickey said...

Ο Χατζή σφύριξε τη λήξη του ματς! Το παιχνίδι παρέμεινε στο 69-1. Τα τελευταία λεπτά είδαμε παιχνίδι κέντρου. Οι αντίπαλοι ανταλάσσουν φανέλες και ράσα και οδεύουν χαμογελαστοί προς τα αποδυτήρια. Πάσα σε σένα, Andy!

Τρι Μαρ 28, 02:11:27 πμ 2006  
apousia said...

This post has been removed by the author.

Τρι Μαρ 28, 02:12:40 πμ 2006  
Houlia said...

Mikey,αδημονώ για το τελευταίο σου σχόλιο κ μετά γύρισε να μας προσέξεις!Είμαστε κ εμείς εδώ!Μπορείς να πάρεις σειρά στο "άλλο" προσκύνημα.
ειρήνη πάσι!
Μου θυμίζει νεαρό επιδιδόμενο μπλόγκερ!
Σουτ.Από "σουτάρω".Κατι έμαθα κι απόψε!

Τρι Μαρ 28, 02:13:27 πμ 2006  
mickey said...

@cyrusgeo
Sorry, αλλά δεν προλαβαίνω και τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Ελπίζω να μη με συγκρίνετε με τον Βερνίκο :(

Τρι Μαρ 28, 02:13:30 πμ 2006  
gravoura said...

Μήπως θα έπρεπε ο ΝΔ να πλησιάσει κάποιο γέροντα να του...αγιάσει τη μέση; Ευκαιρία ήταν.

Τρι Μαρ 28, 02:14:04 πμ 2006  
andy dufresne said...

Ευχαριστώ mickey.

Με έκανες και γέλασα με την ψυχή μου απόψε.
Κι εσύ και όλα τα άλλα παιδιά.

Ο epikairos ίσως έχει κάποιο δίκιο - το γαμήσαμε το blog απόψε.
Ελπίζω να μην μας μαλώσει αύριο ο ΝΔ.

Ζητώ συγγνώμη από τον ΝΔ και από όσους θα ήθελαν να συνεχίσουν το ωραίο θέμα του post και κάπου εδώ σας αφήνω.

Πάσα σε σένα mickey και τους λοιπούς ξενύχτηδες.

Τρι Μαρ 28, 02:16:31 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Ωραία το ματς τελείωσε. Που θα πάμε να τα σπάσουμε για την νίκη;

Τρι Μαρ 28, 02:16:35 πμ 2006  
gravoura said...

Πάμε εκδρομή στον Ραφήλ με ΝΔ αρχηγό; Δήλωσε πως θα πήγαινε αν....

Τρι Μαρ 28, 02:17:31 πμ 2006  
glenn said...

Οι μόνοι ουσιαστικοί και χωρίς κραυγές ήταν ο Δήμου και η Διαμαντάκου. Είπε στην αρχή για το χρήμα αλλά όλοι την έγραψαν. Είπε κάτι και στο τέλος και την ξαναέγραψαν.

Οδοντογλυφίδα κρατούσε στο χέρι του ο Δήμου ή μου φάνηκε;

Τρι Μαρ 28, 02:17:32 πμ 2006  
gravoura said...

Ναι, οδοντογλυφίδα!!! χαχαχαχααα βαρέθηκε ο άνθρωπος να αναμασάνε τα ίδια και πρόοδος να μην γίνεται.

Τρι Μαρ 28, 02:20:03 πμ 2006  
the resident said...

δεν ηταν οδοντογλυφιδα αλλα κοματι απο το τιμιο ξυλο .το εχει παντα μαζι για φυλαχτο.

Τρι Μαρ 28, 02:20:53 πμ 2006  
gravoura said...

Νύσταξε κιόλας, άρχισε την προετοιμασία του πλυσίματος των δοντιών για να κερδίσει χρόνο ύπνου. Αύριο θα αργήσει να ξυπνήσει.

Τρι Μαρ 28, 02:22:14 πμ 2006  
Dormammu said...

@paragrafos: Με όλα αυτά που θα διαβάσετε, μάλλον καταλάβατε τι έγινε.... Μια ανούσια κουβέντα. Ο μόνος με σοβαρότητα, επίπεδο και ορθό λόγο ήταν ο ΝΔ, για όσο μίλησε...
Για τους παπάδες δεν λέω τίποτα. Relics μιας άλλης εποχής....

Καληνύχτα σε όλους!

Τρι Μαρ 28, 02:22:25 πμ 2006  
gravoura said...

Περίμενα κι εγώ να δω κανένα θαύμα, μήπως έστω και από την TV, γίνω μάρτυρας. Αλλά που!!!!

Τρι Μαρ 28, 02:25:29 πμ 2006  
Rain Man said...

Για όσους δεν το πρόσεξαν, το συγκεκριμένο post είναι "περί έρωτος".

Τα σχόλια επί του θέματος της εκπομπής, καλό θα ήταν να γραφούν σε ανάλογο θέμα αν ο κ. Δήμου αποφασίσει να ανοίξει.

Τρι Μαρ 28, 02:25:44 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

This post has been removed by the author.

Τρι Μαρ 28, 02:29:28 πμ 2006  
mickey said...

Μετά από τη μαραθώνια περιγραφή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το ματς δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο (παρά τα πολλά γκολ), αν και δεν μπόρεσα φυσικά να το παρακολουθήσω λεπτομερώς - τώρα καταλαβαίνω τι τραβάνε οι άμοιροι sportscasters. Ευτυχώς το έγραψα στο βίντεο (για την paragrafos βασικά) και θα το παρακολουθήσω αργότερα.

Τα σχόλια πάντως ήταν απολαυστικά και προσωπικά τα χάρηκα απίστευτα! Ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου στη μπλογκόσφαιρα (συγκρίσιμη ίσως μόνο με εκείνη στο post "Fun and games") και πραγματικά νιώθω υπέροχα.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά!

Όσο για τον οικοδεσπότη μας (θαρρώ πως ήταν μακράν ο καλύτερος, άσχετα με τη μάλλον χαμηλή αξία των αντιπάλων), είμαι βέβαιος ότι θα το χαρεί κι εκείνος όταν ανοίξει το PC του. Καλού κακού πάντως, έκανα κι ένα save ;)

Τρι Μαρ 28, 02:33:21 πμ 2006  
Houlia said...

Σας παρακαλώ όμως,μη, μην αρχίσετε τις φιλοφρονήσεις αύριο στο ΝΔ...Ενα περίπατο έκανε ο άνθρωπος, μη του τον χαλάσουμε!Εγω πάντως αφουγκράστηκα τις αναπνοές, τα μειδιάματα,την οδοντογλυφίδα(ο,τι τέλως πάντων)και τη μεγάλη αντοχή που έβγαλε την εξίσου μεγάλη του οικογένεια...ασπροπρόσωπη!
Ονειρα γλυκά αγύρτη.Την εσαυριον...

Τρι Μαρ 28, 02:33:46 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Επί του θέματος και περί έρωτος : Ερωτάς είναι να αναπνέεις στο ρυθμό της αναπνοής της.
Ερωτάς είναι αυτό που κάνει τις ατέλειες της σημάδια τελειότητας. Ερωτάς είναι αυτό που κάνει το σύμπαν να γυρίζει.
Ερωτάς είναι αυτό που δεν έχω ακόμη ζήσει.
Καληνύχτα.

Τρι Μαρ 28, 02:34:44 πμ 2006  
cyrusgeo said...

@rain man:

Δίκιο έχετε, αλλά το live είναι άλλο πράγμα.

Την άλλη φορά (στη Φλέσσα) να πούμε του σπιτονοικοκύρη να μας ανοίξει ένα ειδικό ποστάκι πριν φύγει για το στούντιο...

Τρι Μαρ 28, 02:35:19 πμ 2006  
glenn said...

Το ερώτημα είναι τι έχει μείνει από όλα αυτά που λέχθηκαν στην εκπομπή.

Για μένα: το βουβό πλήθος, η σιωπηλή πλειοψηφία, που ό,τι και να γίνει θα εξακολουθήσει να πηγαίνει στα προσκυνήματα. Θα ανάψει το κεράκι του, και τον καημό του θα σβήσει μέσα στο "αι γενεαί πάσαι".

Η εκκλησία δεν είναι χθεσινό κατασκεύασμα. Η θρησκεία υπάρχει από πάντα. Θέλετε πείτε το δραστηριότητα του celebral cortex, θέλετε πείτε το ομαδική παράκρουση. Αυτά είναι ονόματα. Η πράξη μετράει. Η θρησκεία, όπως και οι εθνικοί μύθοι, χτυπιούνται μόνο από αιρέσεις και άλλους μύθους. Τα λογικά επιχειρήματα δεν είναι effective.

Πολύ με εντυπωσιάζει η πορεία της Γαλλικής Επανάστασης: Στην αρχή πλήρης αθεία. Μετά, το υπέρτατο ον. Στο τέλος, ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Κατήργησαν τη θρησκεία και την επανεφηύραν.

Δεν παίρνω θέση, απλά περιγράφω.

Τρι Μαρ 28, 02:37:56 πμ 2006  
mickey said...

Έχεις δίκιο houlia. Πάντως μόνο μία φιλοφρόνηση θα ήθελα να κάνω στον ΝΔ: Όποτε διαπίστωνε πως μιλούσε ταυτόχρονα με κάποιον άλλον, αμέσως διέκοπτε το λόγο του, ακόμα κι αν ήταν εκείνος που είχε ξεκινήσει να μιλάει και ο άλλος είχε μπει σφήνα. Θα είμαι απόλυτα βέβαιος μόνο όταν δω το βίντεο, αλλά στο live μού έμεινε αυτή η εντύπωση. Δείγμα πολιτισμού!

Κλείνοντας με αυτό, ζητώ συγγνώμη σε όσους ήθελαν να γράψουν κάτι πάνω στο πνεύμα του post και σας καληνυχτώ με αγάπη.

Μιχάλης

Τρι Μαρ 28, 02:43:32 πμ 2006  
half-blood_phoenix said...

Και σε μένα άρεσε η κουβέντα μας. Είχε ζωντάνια και σπιρτάδα. Θύμιζε λίγο ποιοτικό chat room, αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Άλλωστε μέσω της σάτιρας και του αστείου βγαίνουν οι μεγαλύτερες αλήθειες.
Και εγώ έκανα ένα save καλού κακού!

Τρι Μαρ 28, 02:46:20 πμ 2006  
Miss Caramel said...

This post has been removed by the author.

Τρι Μαρ 28, 02:50:06 πμ 2006  
Miss Caramel said...

κ. Νίκο, είναι τόσο εκνευριστικό να μην αφήνουν τον ομιλητή να ολοκληρώσει! Εκεί που περιμένεις ν'ακούσεις...η διακοπή...!!!!

Για το Λασκαράτο...φαντάζομαι αυτό που θέλατε να πείτε είναι ότι είχε πει απευθυνόμενος στους παππάδες: γιατί δεν αφορήζετε τα παπούτσια μου για να μη λιώσουν και να μη χρειαστεί να πάρω άλλα! :)

Τρι Μαρ 28, 02:57:45 πμ 2006  
M.M. said...

Extraordinaire,unique:je parle du binome"emission tv-commentaires du blog".
ND,si jamais tu montes un DVD de la seance TV avec en voix off les commentaires(ou un truc de ce genre)tu me gardes une copie.
Thanks
Myrto

Τρι Μαρ 28, 03:02:15 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

This post has been removed by the author.

Τρι Μαρ 28, 03:33:31 πμ 2006  
dimitra said...

Τουλάχιστον στην εκπομπή της Φλέσσα θα σας απολαύσουμε χωρίς αντιαισθητικούς τραγόπαπες από δίπλα.
"Χοντροί Άντρες με Φούστες".

Τρι Μαρ 28, 03:34:01 πμ 2006  
takis vasilopoulos said...

Ν.Δήμου, ο Επίχαρμος θα χαμογελα ικανοποιημένος όπως και όλοι μας που σας αγαπάμε.
Θα ήθελα να κάνω δύο σχόλια αν και το θέμα του μπλογκ είναι άλλο.

Πάντα πίστευα πως μπορεις να καταλάβεις πολλα για έναν άνθρωπο απο τον τρόπο που μιλάει,που εκφράζεται,που κουνα τα μάτια του,το στόμα του,απο τον τόνο της φωνης...όλα αυτά είναι καθρέπτης του μυαλού και της << ψυχής >> .Σας γνώριζα μόνο μέσα απο τα γραπτα και σήμερα πήρα μια πιο πληρη εικόνα.Χωρις να θέλω να κάνω κοπλιμέντα εκπέμπεται σεβασμο και αυτό διότι σεβεστε και τον εαυτό σας και τους γύρω σας.Βγαζετε νηφαλιοτητα,ηρεμια,σιγουρια...λέτε κάτι και έχει βάρος,το τεκμηριώνεται,ΚΟΙΤΑΤΕ ΕΝΤΙΜΑ.

Δεν σας κρύβω πως φοβόμουν μιας και δεν σας είχα ξαναδει ( πλην του << έχει γουστο >> ) μήπως λόγω των γνώσεων σας βγαίνει κάποια ειρωνια παραπάνω ή οιηση,αλλά είσαστε πολυ αξιοπρεπης,σέβεστε το διάλογο και τον οποιοδήποτε συνομιλητη.Χάρηκα που δεν επιβεβαιώσατε τους φοβους μου.

Επίσης σήμερα είδα οτι γενικα σας σέβονταν ,πράγμα που δεν περίμενα απο αυτά που έχετε γράψει για τη συμπεριφορά πολλων απεναντι σας.Βεβαια δεν ξέρω αν ήταν πραγματικότητα ή δήθεν σεβασμος ή απλά δεν είχαν τι να πουν...

Μου εκπέμπετε σταθερή λογική αλλά και τρυφερο συναίσθημα...

Οπως θα διαπιστώσατε στο μπλογκ ο Μιχάλης και τα άλλα παιδια έκαναν ζωντανή αναμετάδοση....αγάπη είναι όλο αυτό,όχι τόσο θαυμασμός ή ενθουσιασμος αλλά κυρίως ΑΓΑΠΗ.
Εστω και μεσα απο το μπλογκ δημιουργείται κάτι που σας τιμά και μας τιμα!

3:33 πμ

Τρι Μαρ 28, 03:39:28 πμ 2006  
fwteini said...

Ωραία!
Μιας και τελείωσε και αυτή η "ποδοσφαιρική" αναμετάδοση [την οποία ομολογώ κάπου χάρηκα και κάπου βαρέθηκα ... σορρυ] να ρωτήσω πάλι βρε παιδιά.
Ποιος ξέρει την ετυμολογία της λέξης "έρωτας". Και [πώς] σχετίζεται με το "ερωτώ"?

Δε νομίζετε ότι το Ερωτόκριτος είναι καταπληκτικό όνομα?

Τρι Μαρ 28, 03:50:38 πμ 2006  
mickey said...

@fwteinei
Έψαξα για το θέμα σου, αλλά δε βρήκα κάτι έγκυρο στο Internet. Γνωρίζω κάποια πράγματα (κάτι ξέρω για το ρήμα "ερώ" που σημαίνει "αγαπώ") και νομίζω ότι η λέξη "ερωτώ" δεν έχει σχέση, αλλά πιστεύω ότι οι φιλόλογοι είναι πιο αρμόδιοι να σου απαντήσουν.

Μερικά από αυτά που βρήκα πρόχειρα (επιβεβαίωσαν εν ολίγοις αυτά που γνώριζα):

"Η λέξη «έρωτας» προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «έρως» και τα ρήματα «έραμαι» και «ερώ», αγνώστου ετυμολογίας."

"Eρώ = αγαπώ κάποιον ή κάτι θερμώς, επιθυμώ τι εμμανώς"

Πάντως ο Ερωτόκριτος δεν έχει καμία σχέση με ...ερωτήσεις. Αν δεν κάνω λάθος είναι ο ερωτο-κριτος, εκείνος δηλαδή που κρίθηκε (χτυπήθηκε;) από τον Έρωτα. Σε απλά ελληνικά, θα λέγαμε εκείνος που "δάγκωσε τη λαμαρίνα" :))

Ρίξε μια ματιά κι εδώ. Για αυτόν ακριβώς μιλάμε σε τούτο το post ;)

Υ.Γ. Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα. Δεν ανοίγεις και κανένα λεξικό καλού κακού - αν έχεις κάποιο εύκαιρο;

Τρι Μαρ 28, 05:22:52 πμ 2006  
mickey said...

Αγαπητή Μυρτώ,

αν και δε σκαμπάζω γρι από γαλλικά, με μια πρόχειρη μετάφραση από free machine translation service, τα αγγλικά που ξέρω και λίγο ψάξιμο στο Google, κατάλαβα πολύ καλά τι γράφεις στο σχόλιό σου των 3:02μμ ;)

Ωραία ιδέα! Να δω τι θα πει κι ο "γάτος" μας. Αν πάντως κρατήσει το post και για σήμερα, θα ήταν τιμή μου να γράψω το σχόλιο Νο. 666 :)

Εκ μέρους όλων μας (οι υπόλοιποι θαρρώ πως κοιμούνται) σε ευχαριστώ θερμά - merci beaucoup!

Τέλος για σήμερα, πάω για ύπνο, χαρούμενος και ...ξεσαλωμένος :))

Τρι Μαρ 28, 06:29:53 πμ 2006  
Yannis H said...

Είδα την εκπομπή μέχρι εκεί που άντεξα. (Έχουμε δουλειά σήμερα το πρωί.) Ο ΝΔ προδίκασε τη συζήτηση ‘μπλιαχ’. Θα την έλεγα μίζερη, pathetic.

Για πολλά ο άνθρωπος είναι θαύμα, αλλά για το ότι μεγαλώνει προς τα πάνω… πρώτη φορά το άκουσα.

Δύο παρατηρήσεις: ο παραλληλισμός της συζήτησης με ποδοσφαιρικό αγώνα και να βλέπουμε τα επιχειρήματα σαν ‘γκολ’ εκατέρωθεν, νομίζω μειώνει εμάς τους ίδιους και τη φύση του διαλόγου (όχι ότι έγινε τέτοιος διάλογος χθες).

Κάπου είδα ότι η anathrika δήλωσε ότι θα φύγει. [Άντε πάλι, όπως σε κάθε δικτυακό τόπο, παρεξηγήσεις, δηλώσεις αποχώρησης.] Αλλά ΑΝ πιστεύουμε ότι εδώ είναι κάτι διαφορετικό, κάτι που μάλλον δεν βρίσκεται εύκολα παραπέρα, και αν η ‘παρέα’ έχει κάτι να δώσει στον εαυτό της (δη. ο ένας στον άλλο) καλό είναι να στεκόμαστε σε κάποιο ύψος. Όχι αυτού που διαβάζει απλά αλλά αυτού που συμμετέχει και μένει πάνω από ηλίθιες παρεξηγήσεις – εκτός αν δίνουμε στην κάθε Ήρα μεγαλύτερη αξία από τις επιθυμίες μας.

Αυτά, πήγαιναν στην anathrika (τη χάρηκα πολύ στις τελευταίες συζητήσεις), στο Harry και σε όποιον/α νιώθει σαν αυτούς και διαβάζει στα σιωπηλά.

Καλημέρα.

Τρι Μαρ 28, 08:34:59 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα σε όλους!

Φεύγοντας από την εκπομπή είχα μια μάλλον κακή γεύση. Πάλι δεν έγινε καλή συζήτηση, πάλι δεν προλαβα να πω πολλά (για τον Φλάβιο Ιώσηππο και τις αμφισβητούμενες παρεμβολές, για τα παπούτσια του Λασκαράτου και την fake εξομολόγηση του Renan). Ήρθα σπίτι και έπεσα για ύπνο.

Σήμερα το πρωί, διαβάζοντας τα σχόλια, είπα: "η εκπομπή απέτυχε - ζήτω η εκπομπή!"
Ενθουσιάστηκα! Αν είναι να γίνεται τέτοιο κέντημα σχολίων - να πηγαίνω κάθε μέρα - έστω συχνότερα.

Όλοι έγραψαν - αλλά ο Mickey ζωγράφισε. Το τι γέλιο έκανα με την περιγραφή δεν λέγεται.

Yannis h σωστά αντιδράς αλλά τελικά έτσι που έχουν γίνει αυτές οι εκπομπές μόνο η ποδοσφαιρική περιγραφή ταιριάζει.

Μυρτώ - μπορείς να γράφεις ελληνικά και με γαλλικό πληκτρολόγιο αρκεί να γυρισεις την γλώσσα... (και να προσέχεις τα αντίστροφα γράμματα).

Αναθρήκα μη φύγεις!

Harry come back! (Μας λείπεις - αλλά νομίζω πως θα σου λείπουμε κι εμείς...)

Τρι Μαρ 28, 08:52:24 πμ 2006  
half-blood phoenix said...

@dimitra
Πολύ καλό το Χοντροί Άνδρες με Φούστες
Προτίνω από εδώ και πέρα να αναφερώμαστε στους παππάδες με το κωδικό όνομα ΧΑΦ. Θυμίζει και ποδοσφαιρικό όρο και ταιριάζει και με τα χτεσινά περί ματς.

Τρι Μαρ 28, 09:32:35 πμ 2006  
half-blood phoenix said...

ΝΔ προτίνω να κρατήσεις το post μέχρι να ξεπεράσουμε τα 500. Δεν απέχουμε κσι πολύ ακόμη άλλωστε.

Τρι Μαρ 28, 09:35:41 πμ 2006  
gravoura said...

Καταγάλανος ουρανός σήμερα στη Σαλονίκη, στον κήπο 3 δεντράκια με ροζ, άσπρα και κόκκινα άνθη, μαζί με την έντονη μυρουδιά από τους ανθισμένους βολβούς, σκηνικό έτοιμο για μια όμορφη μέρα. Και η ψυχή αναζητά τη δική της ανθοφορία, θα ξανάρθει ο έρωτας ή απλά πια μας ξέχασε;

Τρι Μαρ 28, 09:42:10 πμ 2006  
p_aris said...

Το "θαύμα" gravoura είναι που τα δεντράκια σου μεγαλώνουνε προς τα πάνω... :)

Τρι Μαρ 28, 09:57:43 πμ 2006  
half-blood phoenix said...

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Έρχεται φέτος κουρασμένη
η Άνοιξη
(να) κουβαλάει τόσα χρόνια
τα λουλούδια πάνω της.

Σκοτεινοί άνθρωποι
στις γωνιές την παραμονεύουν
για να την τσακίσουν.

Αυτή όμως
με κρότο
ανάβει ένα-ένα
τα λουλούδια της
στα μάτια τους τα ρίχνει
(για) να τους στραβώσει.

Μίλτος Σαχτούρης

Θα πείτε μου ταιριάζει τώρα αυτό;
Λοιπόν αν αλλάξει κανείς στο ποίημα τη λέξη άνοιξη με την λέξη αγάπη τότε ταιριάζει απολυτα και λέει και πάρα πολλά! Επιπλέον δίνει απάντηση στην ερώτηση της gravoura.

Τρι Μαρ 28, 09:58:43 πμ 2006  
podilatis said...

τι δουλειά έχει ο Έρωτας με το παπαδαριό; Όμως επειδή οι αστάθμητοι παράγοντες πάντα παίζουν μας προέκυψε ο Δήμου στον Άλφα. Έτσι εκτρεπόμαστε του θέματος αναπόφευκτα:
Ο Ν.Δ και η κυρία Διαμαντάτου ήταν νομίζω οι πιο σοβαροί , (ή οι μόνοι ενδιαφέροντες) Οι κληρικοί απαραδέκτως χαμηλού επιπέδου ομιλητές. Ο κ. καθηγητής φιλοσοφίας των θρησκειών (ή κάτι τέτοιο) δεν είπε σχεδόν τίποτε. Oι υπόλοιποι καταφερόμενοι κατά της λείψανο-θαυματο- λαγνείας (Καρατζαφέρης Χατζηνικολάου, Λιάνης ) έσπευσαν κατ’ επανάληψη να τονίσουν το ναι μεν αλλά: «ξέρεται εμείς πιστεύουμε βαθύτατα γι’ αυτό και ενδιαφερόμαστε για τον εξαγνισμό της εκκλησίας ΜΑΣ», μπας και τους θεωρήσουν άπιστους οι …σταυροφόροι και χάσουν την εμπορικότητα τους (ψήφους, ακροαματικότητα και τα συναφή).
Πάντως οι παρακολουθήσαντες δεν νομίζω ότι κερδίσαμε τίποτε σπουδαίο από την εκπομπή αυτή. Μάλλον χάσαμε τον ύπνο μας. Ο Ν.Δ ελάχιστα μπόρεσε να πει. (διαφημίσεις, ανόητες αναμασήσεις των αγιων πατέρων κλπ. ροκάνισαν ανελέητα τον τηλεοπτικό χρόνο). Όμως από κάτι άλλες παρομοίου ύφους εκπομπές νομίζω κάπως καλύτερη ήταν αυτή. Οι ομιλητές μπορούσαν κάτι να πουν χωρίς –αναλόγως- πολλές διακοπές.

καλύτερα η συζήτηση να ξαναγύρισει στον άγιο τον έρωτα


Μια (νυσταγμένη) καλημέρα σε όλους...

Τρι Μαρ 28, 10:03:12 πμ 2006  
Yannis H said...

Έκανα ένα search στο ιντερνετ για ‘growing downwards’. Όσον αφορά τα δικά μας, το κύριο πράγμα που είναι έξω από το θαύμα του θεού, είναι η οικονομία. Αυτή κι αν μεγαλώνει προς τα κάτω!

Λέτε ν’ αρχίσουμε τα ευχέλαια;

Τρι Μαρ 28, 10:11:19 πμ 2006  
Yannis H said...

(Όχι πως χρειαζόταν το νετ για να μάθω αυτό για την οικονομία... Απλώς, όλα τα λινκς ήταν οικονομικής φύσεως)

Τρι Μαρ 28, 10:12:27 πμ 2006  
babas said...

Είμαι παχύς. Μπορώ να κάνω Τάντρα;

Τρι Μαρ 28, 10:29:51 πμ 2006  
traveller said...

Για εμάς τους άτυχους που δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε το ματς, υπάρχει τρόπος να το δούμε?

Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό?

Τρι Μαρ 28, 10:51:10 πμ 2006  
querrero said...

Dobro jutro.
Ενδιαφερουσα η ποδοσφαιροποιημενη περιγραφη της συζητησης αν και δεν ειχα την ευκαιρεια να την παρακολουθησω.
Αλλα ποδοσφαιρικη περιγραφη;Ενα τοσο λαικο και ευτελες αθλημα;Χαθηκε μια περιγραφη τυπου Κωσταλας περιγραφει καλλιτεχνικο πατιναζ;(οh my god,no!)
Ιδιαιτερα διασκεδαστικη δεν την βρηκα παντως,σαν πιτσιρικαδες που κανουν ανωδυνη πλακα ή συνναξη βαριστημενων φανταρων που γελανε με μη-αστεια.
Anyway γουστα ειναι αυτα...
Καλα ο παπας αμφισβητησε το νομο της βαρυτητας γιατι τα φυτα μεγαλωνουν προς τα πανω;
Nice one lad!
Οι πατατες που μεγαλωνουν both ways ειναι οργανα-φυτα του σατανα;
Ποιος καρατζαφερης ηταν;Προφανως ο δημοσιογραφος και οχι ο επιδοξος δημαρχος μας.
Πανουτσος και σια!Ολο το κατεστημενο των Αθηνων και του επαρατου ΠΟΚ.
Σουβλακι καλαμακι παραγγηλατε;
Ενδιαφερον σημειο των γραφομενων σας:Καποιοι ειστε κρυφο-φετιχιστες;Τετοιο κολλημα με τα ποδια της houlia!!!
Mickey mate,απο οτι καταλαβα ολο βραδυ ησουν online.
Εισαι φοιτητης,ανεργος,δημοσιος υπαλληλος ή εισοδηματιας;
Καλα θα μου πεις εχω φαει και εγω κατι κολληματα με το διαδυκτιο,οταν το πρωτοανακαλυψα πριν χρονια αλλα ολο το βραδυ;Too much mate!
Κ.Δημου μια ερωτηση:Οταν τελειωνει η ζωντανη συζητηση,ειδικα οταν κατα την διαρκεια της εχουν ανεβει οι τονοι,μετα τι κλιμμα επικρατει;
Πραγματικα εχω περιεργεια επι τουτου.
P.S Καποιος-α ειπε...
Εβαλες πάλι στο αυτόματο το πολυβόλο!

Χμ!Το πολυβολο παντα "ειναι στο αυτοματο"(Boze moji με αυτες τις ασχετες ορολογιες).Αλλα ειδη οπλων εχουν την δυνατοτητα επιλογης ρυθμου βολης.Καραασχετο αλλα δεν αντεχα να μην σας την πω..

Τρι Μαρ 28, 10:55:52 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

half-blood phoenix said...
"ΝΔ προτείνω να κρατήσεις το post μέχρι να ξεπεράσουμε τα 500. Δεν απέχουμε κσι πολύ ακόμη άλλωστε".

Μα τα σχόλια συνεχίζουνε και μετά την εμφάνιση νέου ποστ. Σε παλιά ποστ μεγαλώνουνε προς τα πάνω (σαν τα δεντράκια).

Τρι Μαρ 28, 11:03:59 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

querrero said...
"Κ.Δημου μια ερωτηση:Οταν τελειωνει η ζωντανη συζητηση,ειδικα οταν κατα την διαρκεια της εχουν ανεβει οι τονοι,μετα τι κλιμμα επικρατει;"

Τίποτα. Μούγγα. Έχεις τη αίσθηση ότι το θέατρο τέλειωσε, όλοι βγαίνουν από τους ρόλους τους, ξεμακιγιάρονται, λένε-δεν λένε μία τυπική καληνύχτα και πάνε σπιτια τους...

Τρι Μαρ 28, 11:06:46 πμ 2006  
querrero said...

Ευχαριστω για την πληροφορια κ.Δημου.Ειχα την εντυπωση πως συνεχιζοταν η αντιπαραθεση ποιο χαλαρα.Αυτο που περιγραψατε νομιζα οτι μονο με τους πολιτικους συμβανει.

Τρι Μαρ 28, 11:26:59 πμ 2006  
Nikos Dimou said...

Που είναι ο Mickey να γράψει το πεντακοσάρι - φνατάζομαι θα κοιμάται (ξενύχτησε...)

Τρι Μαρ 28, 11:29:59 πμ 2006  
georgia.m said...

o Mickey κοιμάται μετά από την ολονύχτια αναμετάδοση αλλά παρακάλεσε εμένα να γράψω το 500ο σχόλιο...
:)

Τρι Μαρ 28, 11:50:50 πμ 2006  
georgia.m said...

Να΄το λοιπόν!Φτάσαμε τα 500.

Τρι Μαρ 28, 11:51:42 πμ 2006  
querrero said...

Και το ξεπερναμε(500αρι).Καλο μεσημερι,απογευμα και νυχτα(τι μου θυμιζει αυτο;).Ο παρων καραβανας αποχωρει δια να οδηγησει εις περιπολιαν ομαδα τιμημενων πλην κουρασμενων υφισταμενων συναδελφων και να διαφυλαξει την ειρηνην και την απροσκοπτη παροχη πετρελαιου,φυσικου αεριου και παραγωγων παπαρουνας εις την ανθρωποτηταν.
Κ.Δημου,αγαπητες και αγαπητοι συν-ομιλητες με την αδεια σας,αποχωρω.Τα λεμε αυριο...

Τρι Μαρ 28, 12:16:38 μμ 2006  
Κυνικός said...

Ο έρωτας είναι αυτός που ανήκει στη φθαρτότητα και στην αιωνιότητα ανάμεσα. Αλλά δεν ανήκει εξολοκλήρου ούτε στη μια ούτε στην άλλη μορφή. (Πλάτων)

Όσο για τη χθεσινή συνέντευξη που την παρακολούθησα, παρατήρησα πως οι παπάδες δεν είχαν κάποιο σοβαρό επιχείρημα. Εκείνος που ήταν ο χειρότερος όλων ήταν ο Μαντούβαλος. Απαράδεκτος από όλες τις πλευρές.

Τρι Μαρ 28, 12:23:55 μμ 2006  
georgia.m said...

''Στων αγγέλων τις κούνιες τα χέρια μου
να κοιμάσαι τις νύχτες στα χέρια μου
σαν βαρκάκι να πλέει ο ύπνος μου
απ'τα χέρια μου ευθεία στο φως

Ένα δράκο ψαρεύουν τα δίχτυα σου
Κι όλα τ άστρα ψηλά είναι σπίτια σου
Στ ουρανού τ ανοιχτό το κατάστρωμα
εγώ σου'στρωνα σεντόνι λινό

Στων αγγέλων τις κούνιες τα χέρια μου
σε λικνίζω τις νύχτες στα χέρια μου
και μαζί σου χορεύω τη θλίψη μου
και η θλίψη μου σκορπίζει στο φως''

Μ.Κ

Τρι Μαρ 28, 12:24:36 μμ 2006  
mickey said...

ΔΕΝ κοιμόμουν. Μου το χαλάσατε!

Μπουχουχουχου :((

Τρι Μαρ 28, 12:25:27 μμ 2006  
mickey said...

Καλημέρα σε όλους!

Ευχαριστώ τον οικοδεσπότη και τους υπόλοιπους για τα καλά λόγια. Και οι κριτικές ευπρόσδεκτες είναι.

Δε με πειράζει για τη χαμένη πεντακοσάρα! Αφού την έκανε η αγαπημένη μου Γεωργία, είναι για μένα το ίδιο - σε έλιωσα τώρα έτσι;;;

Έτσι κι αλλιώς την είχα ξανακάνει στο άλλο post (αν και disputed). Άλλωστε, όπως σας είπα, επιθυμώ διακαώς το Νο. 666 :)

Τρι Μαρ 28, 12:34:01 μμ 2006  
Houlia said...

Mikey σου προτείνω να γράψεις κι εκείνο το περιζήτητο 666στο σχόλιο που ονειρεύτηκες! Αρκει να βάλεις το repeat login and publish. Δε θα σου πάρει ιδιαίτερο χρόνο αν αναλογιστείς ότι ταυτόχρονα θα τον αξιοποιήσεις να καταστρώσεις τα σημερινά σου «παραμύθια»...Ελπίζω μόνο να μη σου κάνει format στο δίσκο!!!

Τρι Μαρ 28, 12:50:51 μμ 2006  
georgia.m said...

Πράγματι,Mickey,με έλιωσες με αυτό που είπες...Αλά πρέπει δημοσίως να αποφασίσεις μεταξύ εμένα και της houlia!Aυτό το trio πρέπει να παραδεχτείς ότι κατάντησε ψυχοφθόρο!

Τρι Μαρ 28, 01:02:55 μμ 2006  
M.M. said...

ND efxaristo yia tis sinvoules(ton comm. 8h52)
tha kano exaskisi ke tha epaneltho,to pira san prosklisi na synehiso sto blog sou
C'est ça le griklish?!!!
Mickey:ti ine to 666 pou epimenis;
me filia(i filià;)
Myrto

Τρι Μαρ 28, 01:06:54 μμ 2006  
georgia.m said...

Bons baisers,chere Myrto,meme si je ne vous connais pas de vue.
Vous avez du constate,sans aucun doute,que tous ici(ou presque)nous appartenons a une famille!
Je reponds a votre question,si,vous ecrivez tres bien le greeklish!
Salut!

Τρι Μαρ 28, 01:11:53 μμ 2006  
georgia.m said...

@Myrto:
(j oubliais...)
Et soyez la bienvenue!

Τρι Μαρ 28, 01:18:19 μμ 2006  
chris said...

Και συνοικέσια στο μπλόγκ; Μπράβο..

Ο σχολιασμός ήταν όλα τα λεφτά. Με τη Φλέσσα δηλαδή να περιμένουμε κάτι σε πορνό! Ω, αυτό δεν θα το χάσω με τίποτα.

1η Απριλίου είπαμε;

Προτείνω σε όσους κάνουν την αναμετάδοση να την κάνουν από αυτό το ποστ! Έτσι και τα 666 σχόλια θα φτάσουμε κτλ κτλ κτλ.

Τρι Μαρ 28, 01:47:07 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

Παιδιά αν ξέρω πως θα με παρακολουθείτε και θα με σχολιάζετε κάθε λεπτό θα κομπλάρω...

Ευτυχώς που η εκπομπή θα είναι μαγνητοσοκοπημένη - έτσι κι αλλιώς εγώ μετα τα μεσάνυχτα δεν λειτουργώ...

Τρι Μαρ 28, 02:13:26 μμ 2006  
the resident said...

φτου γαμώτο! Σάββατο νύχτα δουλεύω.Θα χάσω τον live σχολιασμό.Αν το θέμα είναι πιο σοβαρό και δεν υπάρχουν άλλοι καλεσμένοι, η αν αυτοί είναι πιο σοβαροί δεν θα γίνει παιγνίδι.

Τρι Μαρ 28, 02:25:41 μμ 2006  
chris said...

:)))

Ερώτηση κρίσεως: η γυναίκα σας διαβάζει το μπλογκ;

Τρι Μαρ 28, 04:01:28 μμ 2006  
M.M. said...

georgia.m
sympa,merci
myrto

Τρι Μαρ 28, 05:38:51 μμ 2006  
chris said...

...δηλαδή... τότε...μπα ή μήπως...
χμ, η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο!

m.m. unfair!\


un·fair


adjective
Definitions:

1. not just: not equal or just

2. unethical in business: not ethical in business dealings

Τρι Μαρ 28, 06:02:12 μμ 2006  
chris said...

omileite ellinika

Τρι Μαρ 28, 06:05:25 μμ 2006  
aphrodite said...

Παλιά νόμιζα ότι ο έρωτας μου θα προΰπέθετε κι έναν αρσενικό παρόντα (ή απόντα, αλλά τέλος πάντων κάπου εκεί). Μετά όμως τα μωρά μου, είπα ότι αυτό είναι ο πραγματικός έρωτας. Στα "πριν" ήμουν συνεπαρμένη, άντε και έτοιμη να κατασπαράξω/κατασπαραχτώ (με την... καλή έννοια!). Μαζί τους όμως είναι ο έρωτας, να τα κοιτάζω στα μάτια και να νομίζω ότι είμαστε ένα, να σκάνε στο κελλαρυστό τους γέλιο... να βλέπω τη συνέχειά μου (Δαρβίνε σόρρυ άμα σου χαλάω τη σούπα διαιωνίζοντας το δικό μου υλικό!) -και να αναρωτιέμαι τι καλό έκανα και αξιώθηκα να ζω τέτοιο "απόλυτο"... Ολα τα υπόλοιπα που έχουν και σεξουαλική χροιά, δεν πιάνουν χαρτωσιά μπροστά σ'αυτό....

Τρι Μαρ 28, 08:02:28 μμ 2006  
chris said...

Μου φαίνεται καλή μου Αφροδίτη ότι συγχέεις τον "έρωτα" με την "αναπαραγωγή". Όλοι οι άντρες θα διαγράφονταν μεμιάς από την υπέρτατη απόλαυση που λες. Επίσης, νομίζω ότι ο έρωτας θέλει δύο..τα παιδιά σου τα ρώτησες αν είναι ερωτευμένα μαζί σου;

Τρι Μαρ 28, 08:09:58 μμ 2006  
aphrodite said...

chris μου... Και να διαγράφονταν μεμιάς, τι έγινε? Εχασε η Βενετιά βελόνι? :-)

Η φύση (κακούργα!)διάλεξε ποιός θα κάνει τη.. χαμαλοδουλειά, να μην μας ανταμείψει κάπως με μια "αποκλειστικότητα"?

Και δεν συγχέω τίποτε, ο έρωτας δεν συνεπάγεται αναπαραγωγή, όπως και η αναπαραγωγή δεν προΰποθέτει έρωτα.. Ισως εδώ "ψήλωσε" το σουφλέ γιατί πέτυχαν οι ορμόνες, ξέρω-γώ? (με xtra bonus έναν έρωτα "τινάζω-τα-μυαλά-μου" με το εμπλεκόμενο αρσενικό...)

Τα παιδιά μου δεν ξέρουν ακόμη να γράφουν, άρα δεν έχω ραβασάκια... Εχω μόνον τρυφερές λεξούλες ("Μαμά είσαι γαίδούρα!")- αλλά και πάλι, αυτή δεν είναι μια από τις τυραννικές γλύκες του έρωτα, να μην ξέρεις άν τον άλλον τον "έχεις", όπως σε "έχει" εκείνος?....

Τρι Μαρ 28, 09:29:41 μμ 2006  
fwteini said...

@mickey 5:22am
Ευχαριστώ καλέ μου πόντικα για την πληροφορία. Αν είχα έλληνα φιλολογο εδώ κοντά μου θα ήμουν ευτυχής. Και ήρθα σε ξένη χώρα χωρίς καν ένα λεξικό ελληνικής...
Πάντως ακόμα αναρωτιέμαι για το ρω ερωτώ, έρωτας, ευρώπη, ρώμη. Κάποιο μυστικό κρύβεται εδώ.

Τρι Μαρ 28, 10:12:54 μμ 2006  
Nikos Dimou said...

chris said...
:)))

Ερώτηση κρίσεως: η γυναίκα σας διαβάζει το μπλογκ;

Αν η ερώτηση αφορά εμένα, η απάντηση είναι: ναι.

Τρι Μαρ 28, 10:18:18 μμ 2006  
chris said...

afroditi:
Αυτό με το βελόνι και τη βενετιά μου το εξηγείς λιγάκι;

(Αύριο) κλ νχτ

Τετ Μαρ 29, 12:39:51 πμ 2006  
aphrodite said...

chris μου...
"Κοιμήσου & παρήγγειλα στην Πόλη τα προικιά σου, στη Βενετιά τα ρούχα σου & τα διαμαντικά σου".

Πολύ βελόνα καλέ μου παλιά στη Βενετιά, πολύ ρούχο, κοστούμι, λούσσο, νταντέλλες, όχι μάσκες όπως τώρα (πολύ φοβάμαι αρκετές made in china), άρα και να χαθεί ένα βελόνι σ'όλο αυτό το... "μοδιστράδικο" της εποχής, ε, δεν εκτροχιάστηκε και πλανήτης...

Δηλαδή και να "αποκλείονταν" το φύλο σου από την "υπέρτατη απόλαυση", σιγά τα μούσμουλα - πώς εγώ π.χ. αποκλείομαι από την ηδονή του "τιμημένου" (μέχρι και να βάψω τη μούρη μου σημαία, οκ, αλλά δεν μπορώ να το νοιώσω στο πετσί μου όπως κάποιοι άντρες -ως επί το πλείστον- που ξέρω!).

Εγινε τίποτε? Μειώθηκε το αίσθημα για εκείνους επειδή αποκλείομαι εγώ?

Και κάτι ακόμη... ο έρωτας δεν θέλει απαραιτήτως δύο (βέβαια... ο καλός μπορεί να χωρέσει και παραπάνω!), είναι ακόμη πιο δυνατός όταν κάνεις τη θητεία του μόνος σου...

Τετ Μαρ 29, 10:57:07 πμ 2006  
naked prince said...

aphrodite: τα προϊόντα made in China πολλές φορές είναι ανεπαρκή. Πρέπει να έχεις τον κατάλληλο μεγεθυντικό φακό!!!

Τετ Μαρ 29, 09:34:44 μμ 2006  
chris said...

glikitati afroditi:

Γνωρίζαμε το μισογυνισμό, τώρα μαθαίνουμε για το μισο-αντρισμό; Λέξη σόλοικη αλλά η γλώσσα πρέπει να ακολουθεί την εποχή της. Το τελευταίο που λες,μαλακία δεν το λένε;

Ουδέν σχόλιο/.

Πεμ Μαρ 30, 01:41:08 μμ 2006  
aphrodite said...

almyroutsike chris,

με έχουν πεί πολλά πράγματα στη ζωή μου, μισο...ανδρίστρια (ΝΔ. help with definitions here!) ποτέ! Χμ, καλό ακούγεται πάντως... Αν αυτό σε έκανε να ακούσεις και κάτι αλλιώτικο, why not?

Κι όσο για το τελευταίο, πρώτη αντίδραση να σκάσω στα γέλια! Δεύτερη, να καταλάβω ότι δεν κατάλαβες μία - αλλά τι να περιμένω... οι προδιαγραφές σου είναι αυτές που είναι και τα ανάγουν όλα στα γνώριμα... Περαστικά!

;-)

Πεμ Μαρ 30, 07:58:50 μμ 2006  
aphrodite said...

Και κάτι ακόμη: το "ουδέν σχόλιον", σημαίνει ακριβώς αυτό. Ουδέν, σχόλιον.

Οχι λέμε γνώμη/κάνουμε πλακίτσα - αλλά επίλογος "ουδέν σχόλιον"!

(εκτός αν εννοείς "αυτά είχα να πώ, τι άλλο να πω περαιτέρω, I rest my case").

Μήπως να χαμηλώσουμε λίγο την τεστοστερόνη στις προδιαγραφές?

;-)

Πεμ Μαρ 30, 08:28:49 μμ 2006  
georgia.m said...

Μαρία, ακόμα σ' αγαπώ
Εκπέμπω SOS και περιμένω
συνταξιδιώτης με το φως
ένα παιδί κυνηγημένο

Μαρία ακόμα σ' αγαπώ
Φυλλορροεί ο καιρός περνάει
Δραπέτης απ' το θάνατο
ένα παιδί που σ' αγαπάει

Κλειστό παράθυρο η ζωή μου
Σκόνη και άθροισμα λειψό
Με πνίγει η ερημιά του ονείρου
Κόβει το δρόμο μου στα δυο

Μαρία, ακόμα σ' αγαπώ
Εκπέμπω SOS και περιμένω
Συνταξιδιώτης με το φως
Ένα παιδί κυνηγημένο

Μαρία, ακόμα σ' αγαπώ
Βυθίζομαι και τελειώνω
Παράνομα στον κόσμο αυτό
Ένα παιδί έξω απ' το χρόνο

Κλειστό παράθυρο η ζωή μου...

Μαρία ακόμα σ' αγαπώ

Δημήτρης Λάγιος

Τετ Απρ 05, 01:27:16 πμ 2006  

Ανακοίνωση Σχολίου

<< Home