Βόθρος! (22.03.2012)

Νίκος Δήμου

Μου γράφει ένας αναγνώστης:

«Την περίοδο 2000-2004 εργαζόμουν ως ωρομίσθιος καθηγητής σe κολυμβητήριο μεγάλου Δήμου του Λεκανοπεδίου. Το κολυμβητήριο αυτό είναι το μοναδικό της περιοχής. Ήταν δε η πρώτη φορά που εργαζόμουν ως καθηγητής.

Αφού ξεκίνησα να εργάζομαι ανακάλυψα με έκπληξη τα κάτωθι: Το κολυμβητήριο διέθετε μόνο έναν γυμναστή (εμένα) για τα 600 και πλέον άτομα που είχαν γραφτεί σε αυτό. Όλα αυτά με μισθό ωρομισθίου 5,75 ευρώ την ώρα.   

Ο «υπεύθυνος μου» που ήταν γυμναστής όπως εγώ (καθηγητής φυσικής αγωγής)  έκανε δουλειά γραφείου διότι ήταν …μόνιμος!

Ο ίδιος επίσης μου είχε εκμυστηρευτεί ότι έγινε μόνιμος κάνοντας αυτός και άλλα 2-3 άτομα «διαδήλωση» στο κέντρο της Αθήνας! Την άλλη μέρα ήμασταν μόνιμοι, μου είπε.

Την ίδια περίοδο που το κολυμβητήριο διέθετε μόνο έναν ωρομίσθιο καθηγητή (εμένα) διέθετε επίσης ως προσωπικό 10 κηπουρούς. Τα δέντρα του κολυμβητηρίου μετρημένα ήταν εφτά! Διέθετε επίσης 20 φύλακες και 10 καθαρίστριες».

Αυτά ο αναγνώστης. Τίποτα καινούργιο. Τα ίδια συμβαίνουν σε όλους τους ΟΤΑ – π.χ. στο Οργανισμό Νεότητας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΝΑ) όπου οι μόνιμοι δεν πατάνε καν (ούτε στα γραφεία) και οι συμβασιούχοι σκοτώνονται – αλλά και στα απορρίμματα (μαφία εκεί!).

Για όλα αυτά, βέβαια, φταίει η Μέρκελ.

Όπως ευθύνεται και για τους μιζαδόρους του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τους κομπιναδόρους του ΙΚΑ Καλλιθέας, για τους υπεύθυνους προμηθειών των νοσοκομείων που είχαν στις αποθήκες υλικό αρκετό για να μας βάλουν όλους στο γύψο (πού είσαι Παπαδόπουλε!) για τους χιλιάδες άνδρες που πήραν επίδομα τοκετού, για τους απέθαντους συνταξιούχους που εισπράττουν 30 χρόνια μετά θάνατον, τους πεντακόσιους τυφλούς ανοιχτομάτηδες της Ζακύνθου, κλπ.

Αλλά για τα επιδόματα, τις μαϊμού αναπηρικές και τους φοροφυγάδες, φταίει αποκλειστικά ο Σόυμπλε.

Η χώρα αυτή είναι βόθρος!

Μία χαβούζα με βοθρολύματα, που ζέχνει εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρω και μολύνει όλη την Ευρώπη. Κι έχουμε το θράσος να τα βάζουμε με την Τρόικα, τη Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ (τους νέο-ναζί του Στάθη) όταν επί χρόνια δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να κλέβουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί το κράτος (δηλαδή πάλι εμάς). Αναρωτιέμαι: εκείνοι που βρίζουν το Μνημόνιο (και είναι η πλειοψηφία) συνειδητοποιούν την δική μας συμβολή, που του άνοιξε την πόρτα; Αν δεν κλέβαμε, δεν εξαπατούσαμε και πληρώναμε τους φόρους μας, θα χρειαζότανε;