10 Ενοχλήσεις (12.11.09)

Με ενοχλούν:

 

  1. Οι δήθεν αντιεξουσιαστές που πέταξαν αυγά στην Σώτη Τριανταφύλλου – ίσως γιατί ένιωσαν πως είναι πολύ πιο βαθιά και αυθεντικά αντεξουσιάστρια.

 

  1. Οι (φανεροί και κρυφοί) αριστεροί που έγραψαν διατριβές με αφορμή την πτώση του Τείχους, για να μας πείσουν πως δεν έγινε δα και τίποτα. Ούτε «το τέλος της ιστορίας» επήλθε, ούτε ο θρίαμβος της δημοκρατίας. Το ότι απελευθερώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι που ζούσαν σε συνθήκες στρατοπέδου, δεν το καταγράφουν.

 

  1. Επίσης όσοι χρησιμοποιούν τον «πολιτικά ορθό» όρο: «υπαρκτός σοσιαλισμός». Δεν λέμε ότι κατέρρευσε ο κομμουνισμός, για να μην πληγώσουμε την Αλέκα, που το αγνοεί.

 

  1. Αυτοί που στα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιούν παράνομους προβολείς «ξένον-μαϊμού» που δεν έχουν τον (επιβαλλόμενο από την ΕΕ) αυτόματο ρυθμιστή ύψους. Με το άσπρο-μπλε φως τους, τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς και προκαλούν δυστυχήματα. (Η Τροχαία, όπως διαπίστωσα, δεν γνωρίζει καν το θέμα).

 

  1. Η πιο αηδιαστική διαφήμιση που έχω δει εδώ και χρόνια: Χοντρός-Λιγνός γυμνοί.

 

  1. Το ότι κανείς δεν αναφέρει ότι ο σκηνοθέτης του (εκπληκτικού) «Κυνόδοντα» γύρισε και την βραβευμένη πρώτη διαφήμιση της περασμένης χρονιάς – την «Μούντζα» της Aegean. (Πόσοι ξέρουν ότι οι σημαντικότεροι σκηνοθέτες μας ψωμίζονται, αλλά και ασκούνται, κάνοντας διαφημίσεις;).

 

  1. Η Λούκα Κατσέλη που έχει πάθει σχιζοειδή διχασμό προσωπικότητας με τον προεκλογικό εαυτό της. Αναρωτιέται γιατί οι λιμενεργάτες ζητάνε αυτό που ...εκείνη τους είχε προτείνει.

 

  1. Το ότι το κράτος επιμένει να εξισώνει φορολογικά όλα τα αυτοκίνητα άνω των 2400 κυβικών. Τα ίδια τέλη κυκλοφορίας πληρώνουν ένα τζιπ που κοστίζει 19.000 € και μία Μπέντλεϋ των 300.000 €. Δεν έχουν ακούσει οι αρμόδιοι πως οι πραγματικά έχοντες κυκλοφορούν με οκτακύλινδους και δωδεκακύλινδρους κινητήρες τεσσάρων και έξη λίτρων;

 

  1. Το ότι μία αντιρατσιστική συναυλία στην Ελλάδα χρειάζεται αστυνομική προστασία.

 

  1. Που απέτυχε εντελώς η απαγόρευση του καπνίσματος. Ντουμάνι παντού. (Ο κ. Τίποτα, πάλι τίποτα). Ιδιαίτερα σε κάτι μαγαζιά που πήραν άδεια ανοιχτά το καλοκαίρι – και την επιδεικνύουν κλειστά τον χειμώνα...