Send As SMS

Τετάρτη, Δεκέμβριος 06, 2006

Τα άλλα blogs

Εμείς εδώ έχουμε αυτό το blog για να κάνουμε το κέφι μας. Και το κάνουμε. Ιδιαίτερα εγώ.

(Για ένα συγγραφέα το blog είναι κάτι μαγικό. Το βιβλίο, αυτό το υπέροχο όχημα, ξαφνικά γίνεται στατικό και αδρανές. Η διαδικασία της έκδοσης, της κυκλοφορίας, της ανάγνωσης, της αποτίμησης – που στο βιβλίο διαρκούν μήνες και χρόνια – εδώ συμπυκνώνονται σε ώρες και μέρες. Ο συγγραφέας έχει το κοινό κοντά του – όπως ο ηθοποιός – και απολαμβάνει αμέσως τις αντιδράσεις: τον έπαινο, τον ψόγο, την αντίρρηση. Ακούει να γεννιούνται παράλληλες με την δική του ιστορίες, που ο ίδιος τις πυροδότησε).

Αλλά με την φοβερή επιτυχία που έχει αποκτήσει αυτό το μέσο κινδυνεύουμε να είμαστε μία ελιτίστικη μειοψηφία. Γιατί, από τα 45.000.000 blogs του πλανήτη, πάρα πολλά χρησιμεύουν για άλλα πράγματα, όπως:

α) για δημοσιογραφική έρευνα, ανάλυση και ενημέρωση

β) για την άσκηση επιρροής και πίεσης

γ) για την άντληση χρημάτων (από διαφημίσεις).

Ας αρχίσουμε από το τρίτο.

Η φίλη από την Σουηδία, η Συμέλα Μελετλίδου με ρώτησε πριν μέρες με ένα email γιατί δεν βάζω διαφημίσεις στο blog μου. Είναι γεγονός ότι στο εξωτερικό blog με μικρότερη επισκεψιμότητα από αυτό, παίρνουν αρκετή διαφήμιση και εξασφαλίζουν στον κάτοχό τους ένα εισόδημα – που μερικές φορές είναι αξιοπρεπές.

Απάντησα ότι ειδικά εγώ θα ήμουν ο τελευταίος που θα έβαζε διαφήμιση στο blog του. Ακόμα με κυνηγάει η ρετσινιά του «διαφημιστή» που μου έκανε τόση ζημιά όταν εμφανίστηκα ως συγγραφέας. Ενώ ποτέ οι κριτικοί δεν αναφέρουν το επάγγελμα του συγγραφέα (π. χ. ο ακτινολόγος Αναγνωστάκης ή ο διπλωμάτης Σεφέρης) εγώ στις κριτικές ήμουν πάντα «ο γνωστός διαφημιστής».

Μετά σκέφθηκα ότι θα μπορούσα να βάλω διαφημίσεις ξεκαθαρίζοντας από την αρχή πως τα έσοδα θα δίνονταν σε ένα φιλανθρωπικό σκοπό – π. χ. το Actionaid. Αλλά ψάχνοντας το θέμα είδα πως η υπηρεσία Adsense της Google που φροντίζει να βάζει διαφημίσεις σε blog δεν καλύπτει την Ελλάδα – κι έτσι το ζήτημα έκλεισε. Διότι βέβαια δεν σκοπεύω να γίνω πράκτωρ και να κυνηγάω καταχωρίσεις.

Το α) και το β) το ήξερα βέβαια αλλά το είδα πολύ τεκμηριωμένα διαβάζοντας το βιβλίο «Εμείς είμαστε το Μέσο» (We the Media) του Dan Gillmor (dangillmor), που κυκλοφόρησε τώρα και σε ελληνική μετάφραση (εκδόσεις Οξύ). Το βιβλίο γράφτηκε το 2004 και ήδη έχει ξεπεραστεί από τον όγκο και την έκταση που πήρε το φαινόμενο των blogs. Ωστόσο οι βασικές του θέσεις είναι σωστές: έχουμε να κάνουμε με «λαϊκή δημοσιογραφία – από τον λαό για τον λαό» όπως λέει και ο υπότιτλος του βιβλίου. Ο καθένας μπορεί να γίνει εκδότης του εαυτού του.

Πριν από λίγα χρόνια για να διαδόσεις τις απόψεις σου χρειάζονταν τεράστια κεφάλαια. Ένα εκδοτικό συγκρότημα, ένας ραδιοφωνικός σταθμός (να μην μιλήσουμε για τηλεόραση) απαιτούσαν εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις. Τώρα, με μόνο κόστος έναν υπολογιστή (που δεν χρειάζεται καν να είναι ισχυρός) και μία συνδρομή στο Διαδίκτυο μπορείς να διαδίδεις τις πληροφορίες σου, τις απόψεις, τις κρίσεις σου σε όλο τον κόσμο.

Και ποιος θα σε διαβάσει; θα αναρωτηθεί ο σκεπτικός. Στο βιβλίο του Gillmor θα δείτε περιπτώσεις (που από τότε έχουν πολλαπλασιαστεί) άγνωστων ανθρώπων που απέκτησαν δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και επιρροή αδιανόητη για τις παλιότερες συνθήκες. Θα διαβάσετε για πληροφορίες που μέσα από τα blogs (τα επίσημα ΜΜΕ τις είχαν καταπνίξει) κατάφεραν να ανατρέψουν πανίσχυρες πολιτικές ή οικονομικές καταστάσεις. Εξοπλισμένοι με φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές οι «λαϊκοί δημοσιογράφοι», οι πρώην αναγνώστες «μετατρέπουν την δημοσιογραφία από διάλεξη σε διάλογο» (Gillmor). Τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τις βομβιστικές επιθέσεις του Λονδίνου προήλθαν όλα από κινητά τηλέφωνα. (Παντού υπάρχει πια ένα φωτογραφικό κινητό – και πίσω του ένας εν δυνάμει ρεπόρτερ).

Αλλά εκτός από την πληροφορία τα blogs επηρεάζουν και την διαμόρφωση γνώμης. Σε σημαντικό ποσοστό βοήθησαν τους Δημοκρατικούς να κερδίσουν την μάχη του Κογκρέσου και της Γερουσίας στις τελευταίες εκλογές.

Ήδη από το 1994 είχα γράψει πως το Internet είναι το πρώτο και το μόνο αμφίδρομο Μέσο. Ο κάθε παθητικός δέκτης, μπορεί να γίνει πομπός.

Οι διαφημιστές, που μετράνε συνεχώς την εμβέλεια και την επίδραση των Μέσων, κατάλαβαν γρήγορα την ισχύ του Internet. Στην Αγγλία το Δίκτυο φέτος θα απορροφήσει το 10,5 του συνολικού διαφημιστικού τζίρου, του χρόνου εκτιμάται ότι θα περάσει το 14,5% και μέχρι το 2010 θα έχει ξεπεράσει την τηλεόραση και θα είναι το πρώτο διαφημιστικό μέσο.

Ένα σημαντικό μέρος από αυτά τα χρήματα κατευθύνεται στον χώρο των δικτυακών ημερολογίων.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό.

Στην προχθεσινή Herald Tribune διαβάζω ότι η εταιρία Buzz Angels (κλάδος της Vanksen Group) ειδικεύεται στην προώθηση προϊόντων μέσω blogs. Δεν κάνει απευθείας διαφήμιση. Χαρίζει προϊόντα στους bloggers (κινητά τηλέφωνα, αρώματα, σαμπάνιες, ταξίδια) με την ελπίδα (όχι την υποχρέωση) ότι κάτι θα γράψουν για αυτά.

Γνωρίζει πως αν ένας blogger έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του, η γνώμη του μετράει περισσότερο από οποιαδήποτε καταχώριση. Η εταιρία συνεργάζεται ήδη με 5000 bloggers.

Η εφημερίδα ονομάζει αυτή την μέθοδο blog to blog (κατά την παλιά τακτική door to door – πόρτα-πόρτα). Και ισχυρίζεται ότι έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ενώ εδώ εμείς παίζουμε και εκτονωνόμαστε – άλλοι εμπλουτίζονται και πλουτίζουν…

Και κανείς δεν μας χαρίζει τίποτα!

252 Comments:

username said...

"Ενώ εδώ εμείς παίζουμε και εκτονωνόμαστε – άλλοι εμπλουτίζονται και πλουτίζουν…
"

Κακώς...

Τετ Δεκ 06, 08:08:49 πμ  
Alogaki said...

Γατούλης said...
Για ένα συγγραφέα το blog είναι κάτι μαγικό...έχει το κοινό κοντά του και απολαμβάνει αμέσως τις αντιδράσεις.

Ναι, αλλά και για το κοινό το blog είναι κάτι μαγικό. Ποτέ ο αναγνώστης δεν είχε τη δυνατότητα μιας τόσο άμεσης κι εκτενούς επικοινωνίας με το συγγραφέα.

Τα έχουμε ξαναπεί όμως και στο παρελθόν. Δεν είναι μόνο θέμα τεχνολογίας. Είναι και θέμα "ανθρώπου". Η μεγάλη πλειοψηφία των συγγραφέων, δεν επιζητά τόσο άμεση -και ενίοτε κουραστική- επικοινωνία με το κοινό.

Υ.Γ. Γατούλη Don, πολλές ευχές για τη γιορτή του "αφεντικού" σου. Να είναι πάντα καλά, να σε φροντίζει και να τον αγαπάς.

Τετ Δεκ 06, 08:25:44 πμ  
Alitovios said...

Για μένα το θέμα είναι να μην παραμυθιαζόμαστε πως κάνουμε κάτι περισσότερο από το κέφι μας γιατί θα καταντήσουμε σαν τους έλληνες δημοσιογράφους που νόμιζαν πως θα αλλάξουν τον κόσμο και κατέντησαν να τους τρώει η μιζέρια και η κουταμάρα.

Πολύχρωμος και πάνω από όλα με υγεία.

Τετ Δεκ 06, 08:31:00 πμ  
alfred said...

Χρόνια Πολλά για την εορτή σας

Όσο για το σχόλιο για τα blogs. Να μην καταντήσει όπως η Ελεύθερη Τηλεόραση στην Ελλάδα.

Τετ Δεκ 06, 08:31:35 πμ  
πιτσιρίκος said...

Καλή σας μέρα. "...παίζουμε κι εκτονωνόμαστε". Μαγκιά μας! Αναβάπτιση είναι αυτό - και πλούτος είναι.

Καταπληκτικό το βιβλίο του Gillmor - μου το χάρισαν, είπα να ρίξω μια ματιά και το έκλεισα όταν το τελείωσα, αφήνοντας κατά μέρος όσα είχα να κάνω. Με βοήθησε πολύ αυτό το βιβλίο. Το προτείνω κι εγώ ταπεινά στους αναγνώστες σας.

Θα γίνει - ήδη γίνεται - χοντρό "παιχνίδι" με τα μπλογκς στη χώρα μας. Τότε θα μετρηθούμε.

Καλημέρα.

Υ.Γ. Μου αρέσει ο όρος "λαϊκός δημοσιογράφος". Πολύ.

Τετ Δεκ 06, 08:36:48 πμ  
πιτσιρίκος said...

Χρόνια σας Πολλά!

(ευχαριστώ alitovios & Alfred - το ξέχασα!)

Τετ Δεκ 06, 08:38:24 πμ  
γατσατσόνι said...

Χρόνια Πολλά Νίκο Δήμου!

Τετ Δεκ 06, 08:39:36 πμ  
vassta said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ...

Τετ Δεκ 06, 09:02:53 πμ  
Human Cannonball said...

Κύριε Δήμου, χρόνια πσας ολλά, σας εύχομαι να υγιαίνετε, και να μας δείχνετε για πολλά χρόνια ακόμα πόσο πλούσιος είναι αυτός που πραγματικά "ζει τη ζωή του". Το παράδειγμά σας είναι εξαιρετικά ισχυρό. Ευχαριστώ για όλα.

Τετ Δεκ 06, 09:08:53 πμ  
tassoula said...

Καλημέρα και χρόνια πολλά κε Δήμου!!

Τετ Δεκ 06, 09:15:07 πμ  
Nikos Dimou said...

ευχαριστώ όλους για τα χρόνια πολλά αν και (υπενθυμίζω) "δεν εορτάζω και δεν δέχομαι επισκέψεις". Δυστυχώς δεν μπορώ να αντευχηθώ στους περισσότερους (π. χ. πότε είναι του "Αγίου Πιτσιρίκου";)

Τετ Δεκ 06, 09:15:17 πμ  
Nikos Dimou said...

alogaki

ο Don λέει ότι τα έχεις μπερδέψει - για το ποιος είναι το αφεντικό...

Τετ Δεκ 06, 09:16:56 πμ  
πιτσιρίκος said...

(Κάθε μέρα είναι του Αγίου Πιτσιρίκου! Κάθε μέρα γιορτή!)

Τετ Δεκ 06, 09:25:00 πμ  
Yannis H said...

Σκεφτόμουν για την ισονομία: έχω εγώ την ίδια ελευθερία έκφρασης με τον Λαμπράκη; Μάλλον, η πλειονότητα των πολιτών, όσον αφορά τη δημόσια διατύπωση άποψης, είχε μέχρι πρότινος ‘the right to remain silent’.

Όντως αυτό άλλαξε με το νετ. Είναι η πρώτη φορά. Το μειονέκτημα, το μπιζέλι στο βασιλικό δικαίωμα να εκφέρουμε δυνατά και δημόσια τη γνώμη μας, είναι πλέον ο μεγάλος αριθμός και κατακερματισμός των ‘ελεύθερων φωνών’. Όλοι μιλάνε – ποιόν να πρωτοακούσεις; Και η νέα επιδεξιότητα, απαραίτητη στο νέο περιβάλλον, είναι φυσικά η κρίση αξιολόγησης κι επιλογής.

Τετ Δεκ 06, 09:26:59 πμ  
Lida said...

Χρόνια πολλά κύριε Δήμου

Θα γίνει - ήδη γίνεται - χοντρό "παιχνίδι" με τα μπλογκς στη χώρα μας.

Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα....

χε χε χε...

Τετ Δεκ 06, 09:29:49 πμ  
Αρχαίος said...

Εύχομαι όλες οι διαδρομές σου να είναι τέλειες και να μας συντροφεύεις.

Τα blog είναι μια μορφή άμεσης δημοκρατίας και πληροφορόρησης. Σίγουρα θα υπάρξουν παρατράγουδα αλλά εμείς κοιτάμε το ισοζύγιο και μέχρι σήμερα έιναι απόλυτο θετικό.

Τετ Δεκ 06, 09:40:48 πμ  
Nikos Dimou said...

πιτσιρίκος said...
Θα γίνει - ήδη γίνεται - χοντρό "παιχνίδι" με τα μπλογκς στη χώρα μας.

Γίνεται; Εγώ έχω την εντύπωση πως ακόμα η μπλογκόσφαιρα είναι ένα κλειστό κλαμπ χωρίς επιπτώσεις στον "έξω" κόσμο. Οι σχέσεις μεταξύ μπλογκερς μοιάζουν αιμομικτικές.

Κάποτε βέβαια αυτό θα αλλάξει. Αλλά πως; Και προς τα που;

Τετ Δεκ 06, 09:43:08 πμ  
porcupine said...

Χρόνια πολλά!
Με πολλά gadgetάκια να σας περιτριγυρίζουν, γάτες, ανθρώπους που αγαπάτε και φυσικά υγεία!

Τετ Δεκ 06, 09:45:36 πμ  
Lida said...

Κάποτε βέβαια αυτό θα αλλάξει. Αλλά πως; Και προς τα που;

χε χε χε...

Τετ Δεκ 06, 09:47:04 πμ  
Ναυαγός said...

Nikos Dimou said...

"...Εγώ έχω την εντύπωση πως ακόμα η μπλογκόσφαιρα είναι ένα κλειστό κλαμπ χωρίς επιπτώσεις στον "έξω" κόσμο. Οι σχέσεις μεταξύ μπλογκερς μοιάζουν αιμομικτικές.

Κάποτε βέβαια αυτό θα αλλάξει. Αλλά πως; Και προς τα που;"

Αλλαγή; ... ο τομέας μας.

Τι θα λέγατε για το www.greek.blogspot.com

Ελάχιστοι κανόνες. Κατηγοριοποίηση των blogs. Είσοδος στη λίστα σε όσους επιθυμούν με όνομα και σύντομη περιγραφή. Τα κορυφαία 20 σε αναγνωσιμότητα ξεχωριστά. Στην κορυφή της κάθε κατηγορίας αυτά με τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις.

Υπάρχει τέτοιο blog;

Αν όχι, 2-3 από εμάς το δημιουργούμε και το συντηρούμε. Όσοι έχουν πρόσβαση στα media το διαφημίζουν με κάθε ευκαιρία.

Τετ Δεκ 06, 10:00:57 πμ  
Θωμάς Λιόλιος said...

Χρόνια πολλά!

(Χρησιμοποιώ την ευχή όπως έχει καταγραφεί μέσα μου. Σαν γιορτινά καμπανάκια. Ποτέ δεν πρόσεξα την σημασία των λέξεων).

Χρόνια πολλά!


Η εξέλιξη του blog σε κατευθύνσεις που εμπεριέχουν τις έννοιες "έσοδα", "χρήματα", "κέρδη"κλπ φαίνεται ότι αγγίζει μια παθογένεια της ελλαδικής κοινωνίας: ότι έχει να κάνει με χρήματα είναι βρώμικο. Χωρίς να προχωρήσω σε αναλυτικότερη προσέγγιση, θα έλεγα επιγραμματικά, ότι είναι μια ευκαιρία, αυτό το blog, σε δικτύωση με τα blog των συμμετεχόντων, να κινηθεί προς την κατεύθυνση της διαφήμισης (άρα και του εισοδήματος). Η ευκαιρία δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι κάποιος ή κάποιοι θα έχουν εισόδημα απο αυτήν την δραστηριότητα αλλά στο γεγονός ότι επιτέλους θα πρέπει να ξαναδούμε τη σχέση μας με το χρήμα ή καλύτερα τη σχέση μας με succes stories. Να δοκιμαστεί αυτή η άποψη (βαθειά υποκριτική κατά τη γνώμη μου) του "υπεράνω χρημάτων". Να πάρει το χρήμα τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση μας: ένα ορατό, χειροπιαστό ΜΕΤΡΟ για να διαχειριστούμε ενέργειες δλδ ιδέες και εργασία.
Πολύ εύστοχα περιγράψατε την αλλαγή απο τον κλασσικό τρόπο έκδοσης ενός βιβλίου (εκδοτικοί οίκοι, επιμελητές, διορθωτές, τυπογραφεία, λογιστές και ο ταμίας)στον καινούργιο τρόπο που προσφέρει το διαδίκτυο. Όλη αυτή η ενέργεια (του κλασσικού τρόπου) που σήμαινε χρήματα, πού πάει;
Δεν χάνεται. Εδώ είναι.
Έτσι το blog σας μετατρέπεται πλέον σε ευκαιρία. Όχι μόνο για σας. Γιά όλους μας!

Τετ Δεκ 06, 10:09:12 πμ  
porcupine said...

ναυαγός >> Υπάρχει: MindBlog

Και δεν το γράφω για να αυτοδιαφημιστώ.
Το μόνο που λείπει από αυτά που αναφέρατε είναι η καταχώρηση με ονοματεπώνυμο (κι αυτό συμβαίνει για προφανείς λόγους).

Γενικότερα, το θέμα "Ελληνική blogόσφαιρα" περιγράφεται από λέξεις όπως π.χ. "εφηβεία". Υπάρχει τρομερή καχυποψία στις προθέσεις μιας υπηρεσίας. Συμφωνώ με το Ν.Δ. και προσθέτω ότι blogάρουμε για λόγους αυτοψυχανάλυσης κυρίως. Η ωριμότητα όμως είναι κάτι που αναπόφευκτα θα έρθει.

Τετ Δεκ 06, 10:16:03 πμ  
Αθήναιος said...

Έχω την εντύπωση πως βασικώς εσείς δεν αισθάνεσθε καλά που έχετε υπάρξει διαφημιστής. Ποτέ δεν έχω ακούσει τον κ.Γκανά για παράδειγμα, που είναι ποιητής να παραπονιέται με τον ίδιο τρόπο που παραπονιέστε εσείς κάθε τρεις και λίγο για το ζήτημα αυτό. Δηλαδή στον Γκανά χαρίζονται;

Εγώ είμαι περήφανος που εργάζομαι σε αυτό το χώρο και το θεωρώ επάγγελμα για λίγους και εκλεκτούς. Εσείς πάλι που γίνατε γνωστός μεσω αυτού και που σας έδωσε την οικονομική δυνατότητα να γράψετε τη γνώμη σας και μάλιστα ελεύθερα, δεν είστε περήφανος γιαυτή σας τη δραστηριότητα.

Το βρίσκω ενδιαφέρον. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και χαρά.

Τετ Δεκ 06, 10:16:48 πμ  
trol said...

Θα γίνει - ήδη γίνεται - χοντρό "παιχνίδι" με τα μπλογκς στη χώρα μας.

Πότε θα γίνει αυτό?


όπως είπε και η Lida ..χεχεχε

χρόνια πολλά!

Τετ Δεκ 06, 10:19:59 πμ  
Ναυαγός said...

porcupine said...
ναυαγός >> Υπάρχει: MindBlog

Τελικά ο κόσμος αλλάζει πιο γρήγορα από όσο εμείς φανταζόμαστε.

Πάλι ρόμπα γίναμε...

Ωραίο το φτιάξατε

Τετ Δεκ 06, 10:22:31 πμ  
username said...

Στα μπλογκς, οι πολλοί είναι απ' έξω.

Τετ Δεκ 06, 10:25:50 πμ  
Nikos Dimou said...

@θωμάς λιόλιος

ειδικά για τους "πνευματικούς ανθρώπους" υπάρχει η έννοια ότι πρέπει να είναι "ανώτεροι χρημάτων". Σε καλούν για μία διάλεξη, σου ζητάνε μία συνέντευξη, ή ένα κείμενο - και δεν αναφέρουν καν τα χρήματα. Έξω όλα αυτά πληρώνονται αδρά. Κάθε φορά που ξένος σταθμός μου ζητάει συνέντευξη έρχεται και τσεκ. Φίλοι μου ποιητές στο εξωτερικό ζούνε από αυτά τα έσοδα (μια και η ποίηση δεν πουλάει ούτε έξω).

Αλλά νομίζω πως το πιο ενδιαφέρον θέμα είναι o κοινωνικος και πoλιτικός ρόλος των blog - που είναι τόσο δραστικός έξω (ακόμα και στην Ευρώπη) και μάλλον ανύπαρκτος εδώ.

Τετ Δεκ 06, 10:27:11 πμ  
KOSTAS TRENT said...

Xρόνια κ α λ ά και πολλά, κύριε Νίκο Δήμου.
Σάς ευχαριστώ που μου δώσατε το βήμα σας να δώ και να πώ κι εγώ κάποια πράγματα, να νοιώσω περισσότερο ότι υπάρχω σε μιά κοινωνία. Αλλ' η τελευταία -blogοκοινωνία -,είναι κοινωνία ποιότητας.

Τετ Δεκ 06, 10:27:37 πμ  
Dormammu said...

Όλες οι καινούργιες ιδέες προσελκύουν μετά από λίγο καιρό ορισμένους που ζητούν να τις εκμεταλλευτούν (και να τις αντιγράψουν) για το κέρδος. Εσύ ΝΔ σαν (παλιός) διαφημιστής θα έχεις διαπιστώσει άπειρα παρόμοια παραδείγματα. Είναι θέμα χρόνου να γίνει το ίδιο και με την διαχείριση των ιστολογίων. Όσοι διαθέτουν το μυαλό θα προσπερνούν τα κάθε λογής σκουπίδια και θα ασχολούνται μόνο με τους ιστολόγους που έχουν κάτι να πουν. Ελεύθερη αγορά είμαστε, ούτως ή άλλως και συνεπώς τέτοια φαινόμενα είναι αναμενόμενα. Ως συνήθως, στην Ελλάδα θ' αργήσουν λίγο να εμφανισθούν.

Καλημέρα σε όλους.

Τετ Δεκ 06, 10:29:36 πμ  
Nikos Dimou said...

Αθήναιος said...
Έχω την εντύπωση πως βασικώς εσείς δεν αισθάνεσθε καλά που έχετε υπάρξει διαφημιστής

Ήμουν διαφημιστής σε άγριους χρόνους όπου αφενώς ο αστικός καθωσπρεπισμός ("ρεκλαμαδόρος") κι αφετέρου η αριστερή διανόηση (πουλημένος) είχαν κάνει την λέξη συνώνυμο με ύβρη. Έχω ένα ντοσιέ γεμάτο με υβριστικά δημοσιεύματα. Η επιτυχία μου στην διαφήμιση στάθηκε βασικός λόγος που δεν αναγνωρίστηκα ως συγγραφέας.

Και κάτι άλλο - ο Γκανάς δεν είναι επιχειρηματίας διαφημιστής αλλά υπάλληλος. Σε τέτοια σχέση υπήρξαν πολλοί συγγραφείς χωρίς να τους καταλογιστεί. Ο μόνος επιχειρηματίας
που σταδιοδρόμησε ως συγγραφέας είναι ο Γιάννης Ευσταθιάδης. Αλλά το έκανε 20 χρόνια μετά από μένα και η έταιρία του δεν έφερε το όνομά του (bold) οπότε δεν ταυτίζεται εύκολα.
Και κάτι ακόμα

Τετ Δεκ 06, 10:38:03 πμ  
KOSTAS TRENT said...

Πάντως φοβάμαι τους λαικούς δημοσιογράφους, όπως και τον ''VolckischerBeobachter''.

Κάθε ομάδα ανακλά τα καλά και κακά της κοινωνίας της.Καίαπορώ πως το ΒLOG αυτό έχει περισσότερα προτερήματα, παρά προβλήματα.

Απαισιοδοξία ; Ίσως επιφύλαξη.
Ξέρω περίπου πώς ολέθριες ιδέες διαδόθηκαν, μαζικοποιήθηκαν παλιά, ριζώνοντας στις χειρότερες τάσεις των ανθρώπων, κι έγιναν τύραννος της κοινωνίας κι άλλων κοινωνιών.

Τό λ α ι κ ό ΒLOG χρειάζεται πολύ δυνατό ηνίοχο.Πού να ''πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα,'' ακόμα δε περισσότερο κόντρα στο ρεύμα του ΒLOG.
Οι ευχές δεν κάνουν τίποτα. Χρειάζεται επαγρύπνηση κι αυταμφιβολία, νομίζω.

Τετ Δεκ 06, 10:38:33 πμ  
KOSTAS TRENT said...

Έχουμε καταστεί ''Εκκλησία του ...Δήμου " ;

Τετ Δεκ 06, 10:40:05 πμ  
k2825 said...

Παρακολουθώ το «φαινόμενο» των μπλόγκς με την ίδια περιέργεια που αντιμετώπιζα παλιότερα την «επανάσταση» των .com, των online shops, των internet based multiplayer gaming services, το τεχνολογικό outsourcing και τόσες άλλες τάσεις της πληροφορικής μόδας, που σε μεγάλο βαθμό αποδείχθηκαν αέρας κοπανιστός και που τελικά σταθεροποιήθηκαν σε «ενεργειακές στάθμες» κατά πολύ χαμηλότερες των αρχικά προβλεπομένων.

Τεχνικά τα μπλόγκς δεν αποτελούν κανενός είδους ουσιαστική εξέλιξη σε σχέση με κατά τα πολύ περιπλοκότερα προϋπάρχοντα ολοκληρωμένα internet forum packages (πχ phpbb) ή τα wysiwyg web authoring tools που, στην πλειονότητα τους, παρείχαν δυνατότητες ημι-αυτοματοποιημένου content publishing and management (πχ Microsoft FrontPage, ή τα wizard-based authoring tools των μεγάλων web-hosting εταιρειών).

Το στοιχείο της αμεσότερης αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, δεν το εισήγαγαν φυσικά τα μπλόγκς ... προϋπήρχε επί μακρόν στις υποδομές (και στα υποστηρικτικά αυτοματοποιημένα συστήματα αρχειοθέτησης περιεχομένου) των BBSs, των newsgroups, των mailing lists και των web forums.

Η μόνη ουσιαστική συνεισφορά και καινοτομία των μπλόγκς, είναι η συγκριτικά μεγαλύτερη ευχρηστία και φιλικότητα προς τον, λιγότερο εξοικειωμένο με τις υποκείμενες τεχνολογίες, γενικό πληθυσμό. Έτσι, “το κοίτα μπαμπά έχω και ΄γω σελίδα στο web” της 10τίας του ’90, επικαιροποιήθηκε ως “κοίτα μπαμπά έχω και ‘γω weblog” το ‘00.

Τα μπλόγκς δεν προήλθαν από παρθενογένηση και δεν αποτελούν κανενός είδους επανάσταση ... έγιναν της μόδας βοηθούντων των marketers που όφειλαν να δώσουν νέα δυναμική στο κουρασμένο πλέον html/scripting-based World Wide Web προϊόν, καθώς και των ασχέτων, εν’ πολλοίς, δημοσιογράφων που έψαχναν απεγνωσμένα για ένα νέο πιασάρικο ιντερνετικό buzzword. Άπαντες άλλοι (προεξαρχόντων των πολιτικών και πολιτικολογούντων) απλά πήδηξαν στο τραίνο ...

Εν ολίγοις λοιπόν ... καλά και άγια τα weblogs ως εφαρμογές, καλή η δυνατότητα ευκολίας δημοσίευσης και άμεσης αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά μη το γαμήσουμε το ζήτημα ιδεολογικοποιώντας και θεωρητικοποιώντας μια απλά μοδάτη ιντερνετοστραφή τεχνολογία ρουτίνας ...

Τετ Δεκ 06, 10:43:30 πμ  
trol said...

k2825

μμμ συμφωνώ, τώρα άρχισε η ενδιαφέρουσα συζήτηση

Τετ Δεκ 06, 10:45:30 πμ  
KOSTAS TRENT said...

Τό blog αυτό ειδικά, δεν χρειάζεται χρήματα. Χρειάζεται ελευθερία.

Ίσως η μόνη πρακτική συνεπαγωγή αυτής της χρείας θα μπορούσε να είναι μιά ευρεία κοινωνική ομάδα υπεράσπισης του blog από Μεγάλους Αδελφούς, Patriot Acts, ''Νόμους για την προστασίαν του Κοινωνικού Πολιτεύματος'', ''Ιδιώνυμα".

Άν μας πετύχουν ξεμοναχιασμένους, θα ηττηθούμε.

Τετ Δεκ 06, 10:45:30 πμ  
πιτσιρίκος said...

Κύριε Δήμου, εγώ θα αποφύγω να απαντήσω στο ερώτημά σας για τα μπλογκς. Έξυπνος άνθρωπος είστε, καταλαβαίνετε γιατί.

Να θυμίσω στους αγαπητούς συνομιλητές πως ο κ. Δήμου αναφέρει στο κείμενό του ένα βιβλίο: το We, the media (Εμείς είμαστε το μέσο) του Dan Gillmor - Εκδόσεις Οξύ. Πολύ χρήσιμη η ανταλλαγή απόψεων αλλά διαβάζοντας μαθαίνεις περισσότερα - εγώ τουλάχιστον έμαθα. Ο όρος "λαϊκός δημοσιογράφος" αναφέρεται στο βιβλίο - ίσως ξεκομμένος μοιάζει απωθητικός αλλά διαβάζοντας τι εννοεί ο συγγραφέας είναι γοητευτικότατος και ουσιαστικός. Το κακό με τα βιβλία είναι πως για να συζητήσεις γι' αυτά πρέπει να τα έχουν διαβάσει όλοι οι συζητητές.

Κύριε Δήμου χρόνια πολλά και πάλι.

Τετ Δεκ 06, 10:54:30 πμ  
doctor said...

Χρόνια πολλά κ. Δήμου.

Από αυτό το blog όλοι έχουμε κερδίσει.

Να' στε καλά

doctor

Τετ Δεκ 06, 10:54:59 πμ  
Nikos Dimou said...

@κ2825
"μια απλά μοδάτη ιντερνετοστραφή τεχνολογία ρουτίνας ..."

Νομίζω πως κάνετε λάθος. 45.000.000 μπλογκερς και πολλαπλάσιοι αναγνώστες δεν είναι μόδα. Είναι η άμεση δημοκρατία (σωστό!). Έχουν μία φοβερή δυναμική - ποτέ στην ιστορία του Internet (ή και του ανθρώπου) δεν υπήρξε τέτοιο φαινόμενο. Και νομίζω πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Τετ Δεκ 06, 10:55:27 πμ  
Ναυαγός said...

KOSTAS TRENT said...
"...Ίσως η μόνη πρακτική συνεπαγωγή αυτής της χρείας θα μπορούσε να είναι μιά ευρεία κοινωνική ομάδα υπεράσπισης του blog από Μεγάλους Αδελφούς, Patriot Acts, ''Νόμους για την προστασίαν του Κοινωνικού Πολιτεύματος'', ''Ιδιώνυμα".

Βοηθήστε με (σήμερα δείχνω το πραγματικό μου προσωπο, αυτό του άσχετου), γιατί τότε η Google μας δίνει "τσάμπα" χώρο = χρήμα για να βγάζουμε τα απωθημένα μας; Αν όχι για την εξυπηρέτηση του "Μεγάλου Αδελφού";

Αυτό και δεν ξαναμιλάω...

Τετ Δεκ 06, 10:57:33 πμ  
KOSTAS TRENT said...

K2825 SAID:
"...καλά και άγια τα weblogs ως εφαρμογές, .. η δυνατότητα ευκολίας δημοσίευσης και άμεσης αλληλεπίδρασης....συμμετεχόντων αλλά μη το γαμήσουμε...ιδεολογικοποιώντας και θεωρητικοποιώντας μια απλά μοδάτη τεχνολογία ρουτίνας "...

Δεν συμφωνώ.Καθένας, θεωρώ πως ζεί σε δεδομένη κοινωνία, σε δοσμένες περιρρέουσες ιδέες, που μπορούν να γίνουν τρομερή κοινωνική δύναμη για πρόοδο ή πισωγύρισμα.Κανείς μας δεν είναι ''αφηρημένη ύπαρξη ρουτίνας", κανείς δεν είναι σκέτο ''ιδεολογικοποιημένο υπάρχειν", (όπως προαναφέρατε), μήτε ''θεωρητικοποιημένο'' όν, ή ασκητής.

Τά πάντα είναι κ α ι Πολιτική.
Τουλάχιστον ο σκεπτόμενος του ΒLOG , άν ενσκήψει μιά κοινωνική ή εθνική παράκρουση, θα μπορεί να πεί :

"- Δέν έχω δουλειά εγώ μ΄ αυτήν την τρέλλα..."

Τετ Δεκ 06, 10:59:03 πμ  
Giwrgos said...

Είναι γεγονός πως τα blogs στη μορφή που είναι και το παρόν, θέλουν αφοσίωση, πολύ χρόνο, μεράκι και πάνω από όλα ένα δυνατό πνεύμα για να του δίνει πνόη.

Συμφωνώ με τον πιτσιρίκο πως ήδη γίνεται χοντρό παιχνίδι με τα blogs απλά ακόμη δεν έχει πάρει την έκταση που του πρέπει καθότι και το ποσοστό χρήσης του Internet στη χώρα μας παραμένει άθλιο. Ίσως τώρα που οι τιμές είναι σε "νορμάλ" επίπεδα να έχουν την έκρηξη.

Γιατί χοντρό παιχνίδι; Γιατί ήδη υπάρχουν πολιτικοί που ασχολούνται, υπάρχουν κόμματα που διαμοφώνουν ολόκληρες πλατφόρμες όπου τα blogs αποτελούν ένα μόνο κομμάτι τους. Επιπλεόν υπάρχουν blogs για κάθε γούστο, σοφιστικέ, παιχνιδιάρικα, πληροφορικής, help desks, blogs για την ανεργία, ειδησεογραφικά. Πρόσφατη είναι άλλωστε και η μύνηση στο blogme.gr για δήθεν υβριστικό blog.

Θα ξέρεις πολύ καλά αγαπητέ Γάτε πως είναι πολλοί περισσότεροι (κατα χιλιάδες) αυτοί που παρακολουθούν ένα blog από αυτούς που συμμετέχουν. Μέχρι και πάρτυ ελλήνων blogers είχε στηθεί το πάσχα που μας πέρασε (όχι δεν είναι σπόντα για δικό μας πάρτυ liolios, LOL LOL LOL!!!).

Καλημέρα!

Τετ Δεκ 06, 11:01:42 πμ  
trol said...

Το κακό με τα βιβλία είναι πως για να συζητήσεις γι' αυτά πρέπει να τα έχουν διαβάσει όλοι οι συζητητές.

Συμφωνώ, πρέπει να έχουν διαβάσει το βιβλίο αλλά μερικοί από αυτούς που σχολίασαν πιστεύω ότι όχι απλά το έχουν διαβάσει, όχι απλά θα σου καταθέσουν όλη την βιβλιογραφία από το the medium is the message μέχρι το we are the message αλλά θα είναι και λίγο πιο ..μπροστά στην ανάγνωση από εμάς τους κοινούς/θνητούς/bloggers. Δηλαδή please είναι λίγο υπεροπτικό το να χωριστούν τα σχόλια στους φωτισμένους του we are the message και στους μη. Γιατί απλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και δεν είναι ανάγκη να κάνουμε καμιά ανάλυση του μεταμοντερνισμού τώρα.

Τετ Δεκ 06, 11:02:29 πμ  
Alogaki said...

Nikos Dimou said...
"Η επιτυχία μου στην διαφήμιση στάθηκε βασικός λόγος που δεν αναγνωρίστηκα ως συγγραφέας."

----

Από ποιον δεν αναγνωρίστηκες ως συγγραφέας γατούλη; Από τις "σέκτες";
Αν ρωτήσει κάποιος 100 ανθρώπους για το Νίκο Δήμου, πόσοι θα απαντήσουν ότι τον γνωρίζουν ως συγγραφέα και πόσοι ως διαφημιστή;

Τέλος, οι πωλήσεις των βιβλίων σου, δεν παίζουν κανένα ρόλο;

Τετ Δεκ 06, 11:04:32 πμ  
KOSTAS TRENT said...

ΝΑΥΑΓΟΣ SAID :
"..γιατί τότε η Google μας δίνει "τσάμπα" χώρο = χρήμα για να βγάζουμε τα απωθημένα μας; Αν όχι για την εξυπηρέτηση του "Μεγάλου Αδελφού";..."

Αγαπητέ, νομίζω πως άλλο η εκτόνωση, άλλο η συνείδηση.
Ακόμα κι όταν κάποιος βγάζει απλώς τ' "α π ω θ η μ έ ν α" του στον Ψυχαναλυτή, βγάζει μαζί και τις προκύπτουσες λύσεις. Αρκεί να υπάρχει συνείδηση και πράξη.

Αν το blog αυτό συνεισφέρει στη συνείδηση, είναι τούτο ένα πρώτο βήμα για την πράξη.Τότε όμως, ο καθείς μας μπορεί και να κάνει πίσω.

Τετ Δεκ 06, 11:09:19 πμ  
Yannis H said...

Στο πως βλέπουμε τα νέα πράγματα, συνήθως παίζει ρόλο η γνώση και η συνήθεια από τα παλιά που τους μοιάζουν. Για παράδειγμα, το κινητό το βλέπουμε πρώτα απ’ όλα σαν τηλέφωνο (όχι με βάση τις πρόσθετες λειτουργίες του). Πάει να πει, βλέπουμε την αλλαγή στο concept του τηλεφωνικού αριθμού (από οικογενειακός ή ‘του σπιτιού’ γίνεται προσωπικός) και όχι σαν την προσωπική μας και πάντα διαθέσιμη πρόσβαση στον κόσμο της πληροφορίας. Τα MP3 τα είδαμε στην αρχή σαν αντικατάσταση των CD, παρότι επέτρεπαν online αντιγραφή μουσικής, χωρίς χάσιμο δεδομένων, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου σε χρόνο ‘0’.

Στην εποχή μας, όπου τα γεγονότα τρέχουν με θαυμαστή ταχύτητα, είναι πιθανό να βλέπουμε τα blogs σαν μετεξέλιξη των δικτυακών φόρουμς (πόσοι δεν είχαμε ενθουσιαστεί με αυτά στην αρχή!). Κάποτε στο Pathfinder, για παράδειγμα, οι περισσότεροι χρήστες ήταν άνω των 30 και γινόταν σοβαρές συζητήσεις στα φόρουμ ή στα clubs – τώρα οι νέοι χρήστες είναι 14 και 15 ετών και κάνουν κοινότητες για το FAME STORY και την Μπι-Μπι-Μπο. Πολύ λογικό, να βλέπουμε τα blogs σαν παρόμοιες κοινότητες χωρίς σπουδαίο μέλλον (όπως είναι πολύ πιθανό να ξεφουσκώσουν και να πάρει τη θέση τους κάτι άλλο).

Όπως και να έχει, εφόσον ο άνθρωπος τεχνολογικά μπορεί και αναπαράγει το περιβάλλον του (φωτογραφίες, βίντεο) και να τα βγάζει μέσω του νετ δημόσια, κάτι θα βρεθεί που θα τον κάνει ‘λαϊκό δημοσιογράφο’. Θυμίζω τις ανταποκρίσεις από τους δίδυμους πύργους – ήταν το πρώτο πολεμικό γεγονός με ερασιτέχνες ανταποκριτές και φωτογράφους.

Και τελειώνω λέγοντας ότι χθες είδα κάτι για πολλοστή φορά, σαν να το έβλεπα πρώτη φορά. Διάβαζα το blog της Troll, όπου είχε διάφορα βιντεάκια ανεβασμένα και από κάτω κείμενο με τη γνώμη της. Και λέω στον εαυτό μου, είναι σαν να βλέπω ταινία επιστημονικής φαντασίας με μένα πρωταγωνιστή! Πώς θα σας φαινόταν μια κανονική εφημερίδα όπου αντί για φωτογραφίες είχε βίντεο; Αν και είχα ξαναδεί πολλές φορές κάτι παρόμοιο, με χτύπησε. Σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία.

Ας το τελειώσω εδώ, το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Τετ Δεκ 06, 11:11:18 πμ  
trol said...

yiannis

credits στην ergotelina, δεν έχω ιδέα τι κάνει στην αληθινή ζωή της καινα πω την αλήθεια δεν μ ενδιαφέρει κιόλας αλλά στα δικά της post νομίζω βρήκα τι σημαίνει δημοσιογραφία-on-blogging. Απ όλες τις απόψεις: επιλογή θέματος, παρουσίαση, ο τρόπος που θα βάλει διαφορετικά βίντεο-σχόλια-φωτογραφίες και θα παρουσιάσει ένα θέμα από τόσο αντικρουόμενες και ενδιαφέρουσες πλευρές. Και νομίζω είναι και πολύ φυσικός τρόπος για παρουσίαση θέματος στο blogging. Αυτό που έλεγες, βλέπεις για πρώτη φορά κάτι που έχεις δει/γνωρίζεις, κτλ κτλ. Αυτό.

Τετ Δεκ 06, 11:18:44 πμ  
k2825 said...

Συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σας για το “νέο απόκτημα” - σε κάποιο βαθμό - αλλά εναντιώνομαι στην υπερβολή.

Κακώς συγχέονται οι εγγενείς δυνατότητες του υποκείμενου μέσου (WWW) με τα μπλόγκς καθαυτά.

Η δυνατότητα δημοσίευσης στον web προϋπήρχε (10άδες εκατομμύρια προσωπικά web-pages/sites, πολλά από αυτά με στοιχεία διαδραστικότητας), η δυνατότητα πλήρους και άμεσου διαλόγου προϋπήρχε (100άδες χιλιάδες newsgroups/mailinglists/web forums με πλήθος θεματολογιών) ... τι το ουσιαστικά νέο έφεραν τα μπλόγκς πέρα από την cool παρουσία των trendy υποστηρικτών τους και την «ευκολία» δημιουργίας ενός, κατ επίφαση, interactive ιδιόκτητου χώρου στην web-τοπολογία? Όποιος ήθελε interactivity στο web-site του την είχε και πριν τα blogs (είτε ως admin είτε ως author) αφού η "κρίσιμη μάζα" δυνητικών καταναλωτών είχε προ πολλού δημιουργηθεί.

Τουλάχιστον ο ΝΔ, έγραφε για το internet όταν οι περισσότεροι από τους μοδάτους πολιτικάντιδες υποστηρικτές του πήζανε ακόμα γιαούρτια στα καταπράσινα λιβάδια της άγνοιας τους (λόγω συνειδητής αμέλειας και όχι λόγω καταναγκαστικών συνθηκών) ...

Ειπαμε, καλά και άγια τα μπλόγκς ... αλλά στην τελική «σιγά τ’ αυγά» ... Αφήστε που - υπερβάλλοντας λιγάκι - θα μπορούσα να πω ότι το Xbox-live της Microsoft έχει πολύ μεγαλύτερο δυναμικό υποστήριξης διαδικασιών άμεσης δημοκρατίας από το οποιοδήποτε μπλόγκι …

Τετ Δεκ 06, 11:31:53 πμ  
KOSTAS TRENT said...

"....η μπλογκόσφαιρα είναι ένα κλειστό κλαμπ χωρίς επιπτώσεις στον "έξω" κόσμο. Οι σχέσεις μεταξύ μπλογκερς μοιάζουν αιμομικτικές..."

Επιπτώσεις στον έξω κόσμο θα προεκάλει ίσως μιά "εφημερίδα του BLOG" κάποιας κυκλοφορίας, ή ένα "Τηλεοπτικό κανάλι του BLOG", ένα κάποιο είδος Μ.Μ.Ε., μιά πλατειά δικτυωμένη ομάδα ''ανορθόδοξης πληροφόρησης",
τού τύπου :

" Ακούστε μας και δώστε μας να γράψουμε τις απόψεις-συζητήσεις σας."

Τετ Δεκ 06, 11:32:00 πμ  
Ergotelina said...

Xρόνια πολλά "Santa Dimou Claus"


@Kostas Trent
και το Πρώτο Blog Εφημερίδας

Ευχές να ακολουθήσουν και άλλοι..

στον ελεύθερο ανταγωνισμό δημοσιογράφων και blogger....
;)

Τετ Δεκ 06, 11:45:45 πμ  
Anula said...

δε θα ηταν ενδιαφερουσα μια στατιστικη μελετη για το ποιον των μπλογκερς εν ελλαδι?:)

Τετ Δεκ 06, 11:48:44 πμ  
πάντα σκεπτικιστής said...

Xρόνια πολλά , με υγεία και πάντα καλούς φίλους για συντροφιά, blogικούς και άλλους.

Με λιγώτερη ισοσθένια και περισσότερο κέφι.

Και εν κατακλείδι, με ένα ραντεβού όλων των γκαζιάρικων φίλων του blog για κόντρες, έστω και με καρτ!

Τετ Δεκ 06, 11:52:34 πμ  
Dormammu said...

ΝΔ said: Και κανείς δεν μας χαρίζει τίποτα!


Τώρα το θυμήθηκα! Είχες χαρίσει βιβλίο και ένα κουτί γατοτροφή στον Μαύρο Γάτο!

Τετ Δεκ 06, 12:01:11 μμ  
Anula said...

για να καταλαβω τι ειναι μπλογκ, αναγκαστηκα να το φανταστω σε εκτος του ιντερνετ πρακτικη

δηλαδη, καθε πολιτης, οποιαδηποτε μορφωσης και οικονομιας, παιρνει ενα κομματι χαρτι, γραφει οτι τον ενοχλει ειτε δημοσιο ειτε προσωπικο, γραφει οτι θελει γενικα, και μετα το ανατυπωνει εκατονταδες φορες και τα μοιραζει στο κεντρο της αθηνας, σε αλλους "απλους" πολιτες

τωρα θα μου πεις, θα πηγαινες να μοιρασεις αντιγραφα του ημερολογιου σου στο κεντρο της αθηνας?!

γιαυτο τα περισσοτερα και πιο δημοφιλη μπλογκ δεν ειναι ημερολογια αλλα στηλες εφημεριδας

ανεξαρτητες στηλες "εφημεριδας", δεν ανηκουν πουθενα εκτος απο την κοινοτητα που τα δημιουργησε

Τετ Δεκ 06, 12:03:17 μμ  
Φιλαλήθης said...

Νίκος Δήμου έγραψε:
"Λαικός Δημοσιογράφος"

Αυτό ΔΕΝ είναι σωστό!
Τί σχέση μπορεί να έχει ο απλός ανώνυμος μπλογκεράς με την δημοσιογραφία;αυτός (πρέπει να) είναι ανιδιοτελής ,ανώνυμος ,να λέει την άποψή του στο blog του "ασύδοτα ελεύθερα" ,χωρίς να δίνει λογαριασμό σε εργοδότες ή διαφημιστές και ας μην τον διαβάσει ούτε η μάνα του.
Κάποιοι δεν αντιστάθηκαν στις σειρήνες και εξέδωσαν(μεταφορικά και κυριολεκτικα) το blog τους όπως η φίλτατη "Κουρούνα" με αποτέλεσμα
να χάσει τους αναγνώστες της ,κάποιοι άλοι όπως ο αγαπητός και πολυγραφότατος (τον οποίο και διαβάζω συχνότατα) Κος Πιτσιρίκος ενώ παρελαύνει συχνά ως συνεντευξιαζόμενος αναβάζει post για το οτι δεν θα ξαναδώσει συνέντευξη έχοντας μάλιστα την ρετσινιά ώς του "πιό ευφυούς έλληνα blogger"!
Συγνώμη!
ΥΓ.Φανατικά ανώνυμος ,ρομαντικός ,ανεμομυλοπαλαιστής και προπάντων χωρίς διαφημήσεις!

Τετ Δεκ 06, 12:28:23 μμ  
Reactor69 said...

Γάτε, για να μην ξεχνιόμαστε!
;)))

Γρηγόρης!

Τετ Δεκ 06, 12:37:01 μμ  
k2825 said...

Σε ότι αφορά τις διαφημίσεις στα μπλόγκς γενικότερα, προσωπικά δεν έχω κανενός είδους τεκμηριωμένο ενδοιασμό ή εκ των προτέρων ένσταση για μια τέτοια εξέλιξη ...

Έχω όμως να κάνω μια παρατήρηση ... Νομίζω ότι ταυτόχρονα με την δημοσίευση της πρώτης διαφήμισης στο doncat μπλόγκ, ο κάθε σχολιαστής του θα μετατραπεί αυτομάτως σε πελάτη του ΝΔ, με ότι αυτό συνεπάγεται ... Ο δε ΝΔ θα μετατραπεί – εκ των πραγμάτων, περιπετειωδώς, και ανεξαρτήτως των προθέσεων του - σε μεταπράτη/διακινητή των ιδεών των σχολιαστών του.

Είναι αναιτιολογήτως κτητικό, απολύτως ανορθολογικό, χρήζει άμεσης ψυχιατρικής διερεύνησης, δεν αντέχει σε κανενός είδους αντίθετη επιχειρηματολογία ... ΑΛΛΑ ... αν το doncat αποκτούσε διαφημίσεις μάλλον θα ένιωθα σαν να τοποθετούσε κάποιος μια κακόγουστη διαφημιστική ρεκλάμα στη ταράτσα του «σπιτιού μου».

Είμαι καλά γιατρέ?

Τετ Δεκ 06, 12:41:08 μμ  
KOSTAS TRENT said...

K2825 SAID:
"...Ειπαμε, καλά και άγια τα μπλόγκς ... αλλά στην τελική «σιγά τ’ αυγά» ..."

΄Δεν συμφωνώ.
Δοκιμάσατε να στείλετε λ.χ. στην ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (''Οι αναγνώστες μας γράφουν") καμμιά επιστολούλα ή κριτικούλα ; (έχω στείλει τέσσερις-πέντε, 'κομμένες' στις 200 λέξεις)
Καί να δείτε πως θα ταφεί σ' ...αιώνια σιωπή ;

Η ευθαρσής διακήρυξη του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ πρόσφατα
("-... θήτευσα στο αξίωμά μου, μήν πιστεύοντας σ' αυτές τις Θρησκείες.." -περίπου), προκάλεσε, λόγω α θ ε ι σ μ ο ύ (!) το σκίσιμο των ιματίων του 'Ορθοδόξου' κ. Σούρλα της Ν.Δ. Ίσως να πνίγηκε στα ψιλά των Εφημερίδων, ή και να εξαφανίστηκε.Η ''Ελευθ/πία' πάντως είχε, ευτυχώς, ένα σχολιάκι του : "Δέν ξέρουμε πως... δίπλα στους αγωνιστές του 1821, πολέμησαν προτεστάντες Ευρωπαίοι αξιωματικοί ως Φιλέλληνες και σκοτώθηκαν στα Πέτα -1822 ; κλπ"

Σκεφτείτε όμως τί δουλειά γίνεται, άν σχολιασθεί ελεύθερα σ' ένα πανελλήνιο BLOG ! Κι όχι φιμωμένα, όπως απ' τον σημερινό Αστικό Τύπο της Αγοραίας Δημοκρατίας ;

Δέν ξέρω άν πετύχουμε στο μέλλον την Συνταγματική κατοχύρωση προτάσεων, που υποστηρίζονται από λχ 100.000 τουλάχιστον η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ έ ς υπογραφές με πρωτοβουλία των Βlogoπολιτών, να καταστούν Θέσπισμα του Κράτους, ή τουλάχιστο αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή.

Ένας Κ ο ρ α ή ς θάχε τρελλαθεί απ' τη χαρά του, άν είχε τέτοιο μέσο.Καί σ' ένα κοινωνικό περιβάλλον τρείς φορές πιό ανελεύθερο κι απολίτιστο.

Τετ Δεκ 06, 12:47:32 μμ  
Anula said...

εγω δεν ειδα κανενα ελληνα μπλογκερ να καταγγελει μια παρανομια του δημου

οσον αφορα την λαικη δημοσιογραφια, αυτη ειναι καταδικασμενη να ειναι κατωτερη της επαγγελματικης, οτι και να καταγγελει

επειδη ειναι λαικογραμμενη

αρκετοι μπλογκερς-λαικοι δημοσιογραφοι ειναι και επαγγελματιες δημοσιογραφοι, εμενα ομως μου αρεσουν οσοι το παραδεχονται ανοιχτα...

Τετ Δεκ 06, 12:48:44 μμ  
Nikos Dimou said...

ΝΑΥΑΓΟΣ SAID :
"..γιατί τότε η Google μας δίνει "τσάμπα" χώρο = χρήμα για να βγάζουμε τα απωθημένα μας; Αν όχι για την εξυπηρέτηση του "Μεγάλου Αδελφού";..."

H Google βγάζει χρήματα από τα μπλογκ (There is no such things as a free lunch). 'Οχι από τα δικά μας - αλλά από τις διαφημίσεις του adsense κρατάει ποσοστό. Πέραν του ότι αυξάνει το πελατολόγιό της για την μηχανή αναζήτησης και τις άλλες υπηρεσίες.

Έλεος - όχι άλλες θεωρίες συνομωσίας!

Τετ Δεκ 06, 12:54:42 μμ  
Anula said...

KOSTAS TRENT said...

"Η ευθαρσής διακήρυξη του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ πρόσφατα
("-... θήτευσα στο αξίωμά μου, μήν πιστεύοντας σ' αυτές τις Θρησκείες.." -περίπου), προκάλεσε, λόγω α θ ε ι σ μ ο ύ (!) το σκίσιμο των ιματίων του 'Ορθοδόξου' κ. Σούρλα της Ν.Δ. Ίσως να πνίγηκε στα ψιλά των Εφημερίδων, ή και να εξαφανίστηκε.Η ''Ελευθ/πία' πάντως είχε, ευτυχώς, ένα σχολιάκι του : "Δέν ξέρουμε πως... δίπλα στους αγωνιστές του 1821, πολέμησαν προτεστάντες Ευρωπαίοι αξιωματικοί ως Φιλέλληνες και σκοτώθηκαν στα Πέτα -1822 ; κλπ"
Σκεφτείτε όμως τί δουλειά γίνεται, άν σχολιασθεί ελεύθερα σ' ένα πανελλήνιο BLOG ! "

το μονο πανελληνιο μπλογκ ειναι του ΝΔ, ολα τα αλλα πιανουν χαμηλη "τηλεθεαση" και επομενως δεν ειναι πανελληνια

αλλα και οσα ειναι δημοφιλη, εχουν συγκεκριμενη θεματολογια, ειτε ρομαντικη λογοτεχνια, ειτε πολιτικες ιδεες, ειτε "σπαμε πλακα" περιεχομενο, και θα ηταν ξεκαρφωτο να μπει ενα σχολιο για τον αθεο στρατηγο

Τετ Δεκ 06, 12:59:13 μμ  
Yannis H said...

Η διαφήμιση είχε κάποιες επιπτώσεις στα συμβατικά ΜΜΕ – γιατί να μην έχει στα blogs; Για παράδειγμα, κάποιος με πολλές επισκέψεις από το νεαρόκοσμο προσελκύει τα GOODIE’S. Ερώτηση: θα γράψει χωρίς δεύτερη σκέψη ο εν λόγω blogger ένα post-κριτική των junk food; Η ίδια μορφή επηρεασμού μεταφέρεται στα (θεωρητικά ελεύθερα) blogs. Δεν έχω κάτι κατά της διαφήμισης (σ’ αυτή δουλεύω) αλλά ούτε και υπέρ. Είναι μια κατάσταση - σαν τον καιρό. Προφυλάσσεσαι από αυτήν όταν δεν σου αρέσει (φοράς παλτό, σκούφο) αλλά η ίδια δεν αλλάζει.

Τετ Δεκ 06, 01:00:22 μμ  
gb said...

ΑΥΛΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ
Δεν ακούω τίποτα,
κύριε Δήμου ξεκινήστε τις διαφημίσεις χωρίς ενδοιασμούς και προκαταλήψεις που ξεφυτρώνουν παντού, ανοίξτε δρόμο είστε ο καταλληλότερος και ο εγκυρότερος.

ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τίποτε να μη γράφετε χωρίς τη δυνατότητα να σχολιάζεται,
αυτός είναι ο κανών της ελεύθερης έκφρασης στη νέα μή βιομηχανική εποχή της τεχνολογίας του Δικτύου.

@ergotelina,
Νά που ισχύει η ρήση ότι
"στην αλήθεια φτάνεις και από λάθος δρόμο"
μία "μικρότερη" εφημερίδα τολμά αυτό που δε τολμά μιά Μεγάλη,

Τετ Δεκ 06, 01:02:22 μμ  
KostasK said...

Καταρχήν χρόνια πολλά και να είστε πάντα καλά.

Η γνώμη μου είναι ότι τα blogs περνούν την ρομαντική τους φάση και υποκαθιστούν ή ακόμα και συμπληρώνουν κατά μια έννοια την ανθρώπινη ανάγκη επικοινωνίας, την μονοσήμαντη χειραφετημένη ενημέρωση και τα μέσα προσωπικής έκφρασης.

Είναι μια φάση όπου το μέσο διαμορφώνεται και αρχίζει και προσελκύει κόσμο. Μαζί όμως με τον κόσμο θα προσελκύσει και οικονομικά συμφέροντα (διαφημιστές, εκδότες κλπ.).

Ας ελπίσουμε ότι η υψηλή διαδραστικότητα και το χαμηλό κόστος παραγωγής αυτού του μέσου δεν θα το αφήσουν να διαβρωθεί από τους διάφορους παράγοντες που πέραν της ενημέρωσης θα προσδοκούν και κέρδη.

Τετ Δεκ 06, 01:04:31 μμ  
evee said...

χρόνια πολλά και από εμένα κύριε Δήμου ή (αφού δεν δέχεστε ευχές για την ονομαστική σας εορτή), το μετατρέπω αμέσως σε "καλά κείμενα" :)

να σημειώσω εδώ άλλα τρία βιβλία περί μέσων:
το παλαιο και all time classic
"the medium is the massage" του M.Mc Luhan

το πρόσφατο "The Blog Ahead: How Citizen-Generated Media Is Radically Tilting the Communications Balance"

και (για τους φιλότεχνους): The language of New Media,, του L.Manovitch

Τετ Δεκ 06, 01:04:59 μμ  
blade runner said...

Kαλημέρα!

Να καταθέσω κι εγώ κάτι σχετικό με το χώρο όπου κινούμαι επαγγελματικά, τη δισκογραφία.

Μετά το myspace έχει αλλάξει δραματικά (στο εξωτερικό τουλάχιστον) η ροή της πληροφορίας.

Αν κάποτε η ακολουθία ήταν καλλιτέχνης-εταιρία- Μ.Μ.Ε.- ακροατής, τώρα είναι καλλιτέχνης-internet-ακροατής, με την εταιρία να μπαίνει πολλές φορές στο παιχνίδι αφού ένα γκρουπ δοκιμαστεί πρώτα στην απευθείας επαφή του με το μουσικόφιλο κοινό!

Αυτή είναι μια πραγματική ανατροπή. Δεν έχει συμβεί ποτέ πριν στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, και είναι φυσικά ενδεικτική της τεράστιας δύναμης που έχει αποκτήσει το διαδίκτυο.

Προσωπικά μόνο χαρά μου δίνει το γεγονός. Είναι πολύ σημαντικό ένα γκρουπ ή καλλιτέχνης που έχει πράγματα να πει μουσικά και δεν καταφέρνει παρ' όλα αυτά να περάσει το κατώφλι των δισκογραφικών, να βρίσκει βήμα και να εξασφαλίζει έτσι τη δημοσιότητα. Αλλωστε, και σε αυτό το νέο επικοινωνιακό περιβάλλον θα υπάρχει χώρος για την καλή και την κακή μουσική, όπως ακριβώς και στο παρελθόν. Η επικοινωνία όμως αλλάζει.

Επίσης, σε καθαρά πρακτικό επίπεδο, είναι πραγματικά ρηξικέλευθο να μπορείς να παρουσιάσεις τη μουσική σου με τέτοια αμεσότητα, χωρίς την παρεμβολή των δημοσιογράφων, που σε αρκετές περιπτώσεις φέρουν τέτοιες αγκυλώσεις αλλά και ουσιαστική άγνοια, που τελικά αποπροσανατολίζουν από το ζητούμενο.

Το καλύτερο όλων, δε, είναι πως ακόμη κι έτσι δεν εκλείπει η ανάγκη της κατάρτισης. Χωρίς μουσικό κριτήριο και γνώση, χάνεται κανείς στον κυκεώνα της πληροφορίας, στο χάος του Διαδικτύου. Κι έτσι διαβασμένος οφείλεις να είσαι! Αρα, στον τελικό απολογισμό, έχουμε αμεσότητα στην πληροφόρηση, χωρίς έκπτωση στην ουσία.

Τετ Δεκ 06, 01:09:07 μμ  
k2825 said...

@KOSTAS TRENT

Το πρόβλημα με τα blogs όπως και γενικότερα με τον web είναι η συνεχής πτώση του signal-to-noise ratio στο ωφέλιμο πληροφοριακό περιεχόμενο. Η επιβολή απόλυτης καταναγκαστικής σιωπής έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, ως προς το βαθμό πληροφόρησης του άτυχου δυνητικού ακροατή, με την ανεξέλεγκτη χάβρα των ταυτοχρόνως φωνασκούντων.

Η βασική τεχνολογική υποδομή για την πραγματοποίηση του ονείρου της άμεσης δημοκρατίας και του προπλάσματος του - των περιορισμένων κατά τόπους δημοψηφισμάτων για ζητήματα που αφορούν άμεσα την κοινότητα - υπάρχει ήδη εγκατεστημένη και έτοιμη προς αξιοποίηση στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και δευτερευόντως στα τραπεζικά ATM της γειτονιάς μας.

Η πολιτική βούληση λείπει μόνον ώστε το κάθε ΠΡΟΠΑΤΖΙΔΙΚΟ να γίνει άτυπο εκλογικό κέντρο (έστω πιλοτικά) για ζητήματα γειτονιάς (το χε πει ο Τζιμάκος σε μια συνένετευξη και είχε δίκιο!!!).

Τετ Δεκ 06, 01:14:26 μμ  
takis vasilopoulos said...

Don να χαιρεσαι το παρεακι σου...Να το προσεχεις και να το αγαπας

Τετ Δεκ 06, 01:17:07 μμ  
synas said...

Χρόνια σας πολλά, κε Δήμου...
Πολύς λόγος γίνεται για τα blogs, όσο πάει και περισσότερο. Αναρωτιέμαι, πού θα φτάσουν... Προσωπικώς το είχα πάρει στην πλάκα το θέμα. Αλλά πριν μερικά χρόνια συμπλήρωσα σε ερωτηματολόγιο του ΟΤΕ, ότι τα σταθερά τηλέφωνα θα παραμείνουν για πάντα οι βασικές μας συσκευές. Πόσο έξω έπεσα!

Τετ Δεκ 06, 01:17:50 μμ  
harrygreco said...

Η διακυρηξη ειναι ευθαρσεια,να μιλαμε σωστα γραικικα. Διαφωνω με τον ισχυρισμο οτι τα μπλογκς στο Αμερικα συνετελεσαν στην πτωση των Ρεπ. Υπηρξε φυσιολογικη κοπωση,μετα απο 12 χρονια πλειοψηφιας Ρεπ.,μαζι με κακη δημοσιοτητα απο Ειρηνευτικη Ιρακ & " σκανδαλολογία". Τα μπλογκς στη Γραικοχωρα ειναι κλειστο κλαμπ με αλλαξομπλογκιες απο 100 γιουζερνεμια μαξ.Γινεται του ζηροκομμμενταδικου το καγκελο. Οσο δεν εχουν μπλογκοθεαση,λογω κατακερματισμου & κακης ποιοτητας σχολίων,τοσο δεν θα επηρεασουν πολιτικη & εκλογες. Τα " χρονια πολλα " ειναι κουραστικά,αλλα...πρεπει να λεγονται.

Τετ Δεκ 06, 01:48:59 μμ  
spiretos72 said...

Χρόνια πολλά στον οικοδεσπότη!

Κατά τα άλλα συμφωνώ πάνω-κάτω με τον k2825. Τίποτε το καινούργιο δεν έφεραν τα μπλογκς, απλά κατάφεραν να καβαλήσουν το κύμα και έγιναν hype. Λόγω μάρκετινγκ? λόγω google, λόγω κάτι άλλο? Μικτή σημασία θαρρώ πως έχει.

Πάντως αυτό που φαίνεται είναι πως έπεσαν στο κατάλληλο timing, ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και κάποιος technologically illiterate; Εννοώ πριν 6-7 χρόνια ποιος χωρίς τεχνολογικό bg ή έστω κάποιο κόλλημα με το δίκτυο ή τους υπολογιστές θα ασχολούνταν? Αφήστε που στην Ελλάδα δεν υπήρχε καν η κρίσιμη μάζα.

Τετ Δεκ 06, 01:52:45 μμ  
proinos said...

blade runner said:

"Αν κάποτε η ακολουθία ήταν καλλιτέχνης-εταιρία- Μ.Μ.Ε.- ακροατής, τώρα είναι καλλιτέχνης-internet-ακροατής, με την εταιρία να μπαίνει πολλές φορές στο παιχνίδι αφού ένα γκρουπ δοκιμαστεί πρώτα στην απευθείας επαφή του με το μουσικόφιλο κοινό!"

Μα τί λέτε?
Αυτά είναι βομβιστική ενέργεια στα θεμέλια του πιό σημαντικού θεσμού της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλοψίας. Του διαγωνισμού ελληνικού τραγουδιού της ΕΡΤ που ανεσύρθη απο τα αζήτητα της ιστορίας και άντε πάλι...

Οπου ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ και εργατοώρες. γιατί (λέει) αυτή είναι η μόνη διέξοδος των νέων δημιουργών προς το κοινό...

ΥΓ. Μήπως θυμάται κάποιος ποιός ήταν ο περσινός νικητής και ξέρει τι απέγινε?

Τετ Δεκ 06, 01:56:45 μμ  
KOSTAS TRENT said...

k2825 said...
"....Η βασική τεχνολογική υποδομή για την πραγματοποίηση του ονείρου της άμεσης δημοκρατίας και του προπλάσματος του - των ....δημοψηφισμάτων για ... την κοινότητα - υπάρχει ήδη εγκατεστημένη και έτοιμη προς αξιοποίηση..."

Oι καταπιεσμένοι όπου γής έχουν τον λόγο !

Φανταστείτε να ζητούσαν απ' το 'ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ' και τις οικογένειες των περίπου 600.000 ψηφοφόρων της "δεξιάς Αριστεράς" να σχολιάσει το εξής άρθρο :

''Α υ τ ο κ ρ ι τ ι κ ή και... τρόμος‘’ Ελευθεροτυπία,’’4-12-2006:
Τέτοια αυτοκριτική από αριστερό πολιτικό ηγέτη σ π ά ν ι α συναντάς. Ο Λεωνίδας Κύρκος την αποτολμά... σε βαθμό που ξαφνιάζει.
Σε μια συνέντευξή του στη χτεσινή «Καθημερινή», ο πρώην ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς αναφέρεται στα μεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα από τον εμφύλιο... Περισσότερο εντυπωσιάζει η εκτίμηση που κάνει για πρόσωπα-θρύλους του κομμουνιστικού κινήματος και τι θα συνέβαινε αν κατακτούσαν τότε την εξουσία. Λέει ο Κύρκος:

«Με πιάνει τ ρ ό μ ο ς άμα σκεφτώ ότι π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας, θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο -τον είδα από κοντά και κατάλαβα τι γελοίος άν-θρωπος ήταν- θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό Εσωτερικών τον άλλον α ν ε κ δ ι ή γ η τ ο, που ήρθε από την Κρήτη, τον Βλαντά, ο οποίος ήταν για την εποχή εκείνη ήρωας για τη νεολαία.

Ανθρωποι γελοίοι, χωρίς καμμιά π α ι δ ε ί α, για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν. Και όμως, εκείνη την εποχή τους έβλεπα σαν γ ί γ α ν τ ε ς »... Τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι αναθεωρούν τις απόψεις τους... πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής αναφωνούν: «Σύντροφοι, ευτυχώς που χάσαμε»...
Γ. Καρ.

Τετ Δεκ 06, 01:58:51 μμ  
Filomila said...

Σαν πρώτη αντίδραση για την απουσία διαφημίσεων από το doncat θα έλεγα "γούστο και καπέλο (μας)!".

Κι έπειτα σκέφτομαι ότι,
αν και ενδιαφέρουσα η θέση του Κ2825 για αυτόματη μετατροπή των αναγνωστών σε "πελατών",
δε θα μου έκανε καμία διαφορά αν το blog είχε διαφημίσεις ή όχι.
Άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους έρχομαι εδώ, διαβάζω, που και που σχολιάζω.
Αν θα υπάρχει διαφήμιση κι αν η διαφήμιση "πιάσει τόπο" σε μένα δε μου λέει τίποτα για το blog και τον οικοδεσπότη του
(τουλάχιστον τον συγκεκριμένο).

Έκανα δικό μου blog (o Eru Iluvatar να το κάνει blog!) μόνο και μόνο για να μπορέσω να σχολιάσω στου ND, μην ξέροντας ακόμα τι είναι blog (το κομμάτι των comments από άλλους ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό στην αρχή) και χωρίς να έχω ΚΑΜΙΑ πρόθεση να επηρεάσω κανέναν. Να πω κάτι (who? me!) στον Νίκο Δήμου ήθελα, που ίσως να το διάβαζε (!) ίσως όχι, ίσως και να μου απαντούσε (γουάου!!!). Δεν θα ήταν δυνατή μια τέτοια επικοινωνία μαζί του (το mail κινείται σε άλλα πλαίσια) σε άλλη περίπτωση (παρά μόνο αν τον συναντούσα τυχαία στο δρόμο, του έφραζα κάθε δίοδο διαφυγής και του έλεγα "κοίτα σε βρίσκω πολύ ενδιαφέρον τυπάκι, θέλω να περάσω μια μέρα μαζί σου!"!). Τη γλίτωσε..ο Νίκος Δήμου έχει blog!!!BTW, Γατούλη σε βρίσκω πολύ ενδιαφέρων τυπάκι! Τι λες?????? (παιδιά, κάποιος να κλείσει τις πόρτες!) :))

Τετ Δεκ 06, 02:12:21 μμ  
harrygreco said...

Ο ενδιαφερΩν,το ενδιαφερΟν. Βγαινουν ματια.

Τετ Δεκ 06, 02:17:37 μμ  
KOSTAS TRENT said...

Ελάχιστη χρήση και οιονεί φόρος τιμής στο παρόν BLOG, {χωρίς προσωπικό όφελος,} με την άδεια του οικοδεσπότη :

ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ (‘’Στο ψευδοκράτος των Αθηνών»):
«…Εντούτοις το ανεξάρτητο έντυπο υπάρχει... Αυτός ο στόλος από τα «βαποράκια» της διαφήμισης δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον... Ενα (τέτοιο έντυπο)...είναι το θ ε α τ ρ ι κ ό μηνιαίο περ/δικό « Φ ο υ α γ ι έ» ... Το δωδέκατο τεύχος του είναι αφιερωμένο στον Μπρεχτ. Το περιοδικό κινείται στην ...ρότα, που είχε χαράξει ο μεγάλος Νίτσος, με το περίφημο «Θέατρο», που το έκλεισε η χούντα... Το «Φουαγιέ» έρχεται να καλύψει ένα κενό σαράντα χρόνων.

Είναι γνωστό πως σ' αυτή τη χώρα δ ε ν παράγουμε ούτε παιδεία, ούτε πολιτισμό. (Οι δαπάνες για τον πολιτισμό στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες της Ε.Ε.). Και ό,τι γίνεται, στηρίζεται στις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων που ανταμείβονται με χρέη και δημιουργούν υπό την απειλή της φυλάκισης. Ενα ολόκληρο θέατρο, το «Ανοιχτό Θέατρο» του Γ. Μιχαηλίδη, σώθηκε την τελευταία στιγμή -για ένα ασήμαντο χρέος- από τον πατριωτισμό φίλων... Αυτός ο πατριωτισμός είναι και ο μόνος χορηγός του πολιτισμού στην Ελλάδα.

Το κράτος μας είναι απολιτισμικό. Και αν κάποιος βρίσκει αυτές τις γραμμές σκληρές, δεν έχει παρά να κάνει ένα ζάπινγκ στην εμπορική-διαφημιστική τηλεόραση. Δεν είναι το κράτος που έδωσε τις συχνότητες, που αποτελούν δημόσια περιουσία του ελληνικού λ α ο ύ , σε ιδιώτες για να επιβάλλουν μια φασίζουσα υποκουλτούρα ;

ΥΓ. Το « Φ ο υ α γ ι έ », εκτός από τα άρθρα του, τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματά του, είναι και ο πληρέστερος οδηγός για τη θεατρική ζωή του τόπου... Οσοι ενδιαφέρονται μπορεί να επικοινωνήσουν με το περιοδικό στο τηλέφωνο 210-8675600 ή στο e-mail: info@fouagie.gr "
''ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ'' - 04/12/2006

Τετ Δεκ 06, 02:22:55 μμ  
Filomila said...

Ένα λάθος κάναμε ρε Χάρρυ! Μη βαράς!


Τα μάτια βγαίνουν κι αλλιώς...

Τετ Δεκ 06, 02:28:55 μμ  
doctor said...

Φίλε Φιλαλήθη (Νίκο) χρόνια πολλά!

doctor

Τετ Δεκ 06, 02:32:15 μμ  
Ναυαγός said...

Nikos Dimou said...

"H Google βγάζει χρήματα από τα μπλογκ (There is no such things as a free lunch). 'Οχι από τα δικά μας - αλλά από τις διαφημίσεις του adsense κρατάει ποσοστό. Πέραν του ότι αυξάνει το πελατολόγιό της για την μηχανή αναζήτησης και τις άλλες υπηρεσίες.

Έλεος - όχι άλλες θεωρίες συνομωσίας"

Αυτό που κάναμε ήταν ερώτηση. Η ερώτηση δεν προϋποθέτει πάντα ότι γνωρίζουμε και την απάντηση. Αποφεύγουμε και εμείς τις θεωρίες συνομωσίας.

Απλώς σκεφτόμαστε κάποιες φορές πως κατάφεραν αμερικανικές επιχειρήσεις (και με την τακτική του τσάμπα) να ελέγχουν κατ' ουσία την παγκόσμια ροή πληροφορίας (google, cnn, msn κτλ) και αν αυτό είναι καλό ή κακό;

Δε γνωρίζουμε την απάντηση ούτε σε αυτό.

Τετ Δεκ 06, 02:41:51 μμ  
Ναυαγός said...

...και είχα ορκιστεί ειδικά σήμερα να μη σας εκνευρίσω.

Τετ Δεκ 06, 02:42:50 μμ  
chris said...

Πράγματι "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω". Όσο για τη ρετσινιά, για σας ίσως μια πικρή ανάμνηση για τους σημερινούς αναγνώστες σας απλώς ανέκδοτο - χάρισμα στους περιχαρακωμένους νοσταλγούς λοιπόν.
Η ονομαστική γιορτή μπορεί να μεταφραστεί και σε ενίσχυση του προσωπικού σήματος στο διαδίκτυο. Οπότε σας εύχομαι και εγώ χρόνια πολλά!

Τετ Δεκ 06, 02:46:00 μμ  
scalidi said...

Χρόνια καλά, πολλά και όμορφα, με δημιουργικότητα και έμπνευση!

Τετ Δεκ 06, 02:48:59 μμ  
harrygreco said...

Ενας ειναι ο ενδιαφερΟν τροπος για τα ματια. Ναι μεν οι ραδιοσυχνοτητες ανηκουν " στον λαο ", ομως οι πλουσιοι ιδιωτες που τις νεμονται δινουν στον λαο ο,τι εκεινος θελει. Αν του σερβιριζαν Νιτσο,δεν θα τον εβλεπε ουτε η...Νιτσα. Παραφραζοντας εναν εβραιογραικο ποιητη,το εθνος πρεπει να θεωρει εθνικο ο,τι ειναι δημοφιλες...

Τετ Δεκ 06, 02:50:11 μμ  
trol said...

Απλώς σκεφτόμαστε κάποιες φορές πως κατάφεραν αμερικανικές επιχειρήσεις (και με την τακτική του τσάμπα) να ελέγχουν κατ' ουσία την παγκόσμια ροή πληροφορίας (google, cnn, msn κτλ) και αν αυτό είναι καλό ή κακό;

Σε μάθημα με Αμερικανό καθηγητή τον ρωτησαμε αν για το προτζεκτ στο οποίο δουλεύαμε έπρεπε ντε και καλά να μοιραστούμε σημαντικές πληροφορίες που βρίσκαμε πέρα της βιβλιογραφίας που μας έδωσε με άλλα γκρουπ.

Μας απάντησε ότι φυσικά και πρέπει. Όχι για λόγους δεοντολογίας, πρόσβαση στην πληροφορία για όλους κτλ κτλ. Και μας είπε την παρακάτω ιστορία: Δύο φίλοι στη ζούγκλα, πέφτουν πάνω σε ένα λιοντάρι. Πανικοβάλλονται, δεν ξέρουν τι να κάνουν και ο ένας αρχίζει να τρέχει. Του φωνάζει ο άλλος 'καλά τι κάνεις, θα τρέξεις πιο γρήγορα από το λιοντάρι?' Και του απαντάει ο φίλος του 'όχι αλλά θα τρέξω πιο γρήγορα από εσένα'. Και κάπως έτσι, μας λέει ο τύπος, θέλω να συνεργαστείτε και εσείς, θα βεβαιωθώ ότι είστε ανοιχτοί στην πληροφορία και από εκεί και πέρα όποιος κάνει το καλύτερο προτζεκτ. Cruel? Ναι

Τετ Δεκ 06, 02:57:59 μμ  
Yannis H said...

Χάρι, είναι απίστευτο το πόσους τρόπους έχεις για να λες το ίδιο πράγμα :))

Και το'εθνικόν=δημοφιλές'... άπαιχτο!

Πάει να πει, ο Αρναούτογλου είναι ο νέος Παρθενώνας;

Τετ Δεκ 06, 02:58:17 μμ  
Konstantinos said...

Geia sas, Xronia Polla!

To diabasate?

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=9297684

Autes einai doulies!!

PS '(Κάθε μέρα είναι του Αγίου Πιτσιρίκου! Κάθε μέρα γιορτή!)'

E loipon epitelous o Pitsirikos apokalufthhke!!!!!!!!

To pragmatiko tou onoma einai Retsina Kourtaki!!!!!

Τετ Δεκ 06, 02:58:22 μμ  
Anula said...

grekoharry said...

"Ναι μεν οι ραδιοσυχνοτητες ανηκουν " στον λαο ", ομως οι πλουσιοι ιδιωτες που τις νεμονται δινουν στον λαο ο,τι εκεινος θελει. Αν του σερβιριζαν Νιτσο,δεν θα τον εβλεπε ουτε η...Νιτσα."

εννοεις Νιτσε?

ε οχι, δεν θα της αρεσε, ομως απο την αλλη εχω την αισθηση οτι βαρεθηκε ακομη και η Νιτσα τη σαχλη δημοσια τηλεοραση

γιαυτο υπαρχει μια στροφη προς ψευδοκουλτουρε προγραμματα και σειρες

Τετ Δεκ 06, 03:07:00 μμ  
Πανάσχημη said...

"Ενώ εδώ εμείς παίζουμε και εκτονωνόμαστε – άλλοι εμπλουτίζονται και πλουτίζουν…"

Excuse me? Any references που θα ελεγε και ο Λιολιος;

Μαλλον κανεις δεν μου εδωσε σημασια απο δω μεσα-δεν πειραζει όμως, έμαθα στην απορριψη-
αλλά εγω κυριοι θα κανω διακοπες στις Μπαχαμες χαρις στις πρωτοποριακες μου μπλογκικες δραστηριοτητες.

Εσεις σε ποιο χωριο θα την βγαλετε;

Τετ Δεκ 06, 03:13:40 μμ  
Nikos Dimou said...

Ε όχι και δεν σου έχουμε δώσει σημασία Πανάσχημη...

Άντε - εσύ στις Μπαχάμες κι εμείς στο μπάχαλο.

Τετ Δεκ 06, 03:28:18 μμ  
paragrafos said...

Πώς γίνεται ένας άνθρωπος, που δεν γιορτάζει, να τον γιορτάζουμε τρεις μέρες συνέχεια;

Εκτός εάν πάρα πολλοί τον σκέφτονται, τον σέβονται και τον εκτιμουν πάρα πολυ.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΝικόΔημε!

με απέραντη αγάπη

Α.

Τετ Δεκ 06, 03:29:53 μμ  
Anula said...

Konstantinos said...
Geia sas, Xronia Polla!

To diabasate?

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=9297684

Autes einai doulies!!

---------

και εγω μεταφερω το λινκ για τις "σωστες δουλειες" μαζι με επεξηγηση της γουικι

http://www.milliondollarhomepage.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Million_Dollar_Homepage

με αυτα θυμηθηκα μια φραση του ΝΔ σχετικα με καποια πραγματα ,ειδικα στις επιχειρησεις, που γινονται μονο στο εξωτερικο και ποτε στην Ελλαδα

οχι πειτε μου, θα μπορουσε να συμβει κατι τετοιο στην Ελλαδα?? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!

επειδη το ιντερνετ περιοριζεται σε 70% ανδρες επιχειρηματιες και 20% των ελληνων μονο το χρησιμοποιουν

εκει εξω το ιντερνετ εχει γινει μερος της ζωης περισσοτερο αποτι στην ελλαδα

γιαυτο το ελληνικο μπλογκιν χωλαινει

Τετ Δεκ 06, 03:31:05 μμ  
TraumMeister said...

Παραδόξως, οι bloggers είναι κανονικοί άνθρωποι και ως εκ τούτου δικαιούνται να διαβάζουν αυτολατρευτικά βιβλία και να φαντασιώνονται τον ρόλο του "καλού", περίπου όπως εμείς οι υπόλοιποι βλέπουμε, φερ΄ειπείν, Superman και ταυτιζόμαστε, ιδίως στο κομμάτι που, αφού σώσουμε τον κόσμο, παίρνουμε και το κορίτσι - αν μας αποδέχεται και χωρίς τη στολή. Πάνω-κάτω, αυτά τραβούν κι οι bloggers.

Θα πρότεινα στους απανταχού bloggers το βιβλίο του Ζαν-Μαρί Λακλαβετίν Η πρώτη αράδα (Εκδ. Πόλις 2000, Μτφ. Θ. Σκάσσης). Ψάχνοντας τις συντεταγμένες του στο Δίκτυο για να παραπέμψω σωστά έπεσα πάνω στην κριτική που είχε γράψει
ο Κ. Κατσουλάρης στο Βήμα.


Αντιγράφω την πρώτη παράγραφο:

Ξυπνάτε μέσα στη νύχτα για να σώσετε μια φράση στο λευκό χαρτί ή τον μονίμως ανοιχτό υπολογιστή σας; Εχετε συμπτώματα άγχους, ανασφάλειας, υπαρξιακού κενού όταν περάσουν λίγες ημέρες δίχως να έχετε αγγίξει την πένα ή το πληκτρολόγιό σας; Είστε, τέλος, ακράδαντα πεπεισμένος για τη λογοτεχνική αξία των πονημάτων σας και καταριέστε τα εκδοτικά ή άλλα κυκλώματα που σας έχουν ως τώρα στερήσει από το κοινό σας και από τη συνεπακόλουθη φήμη και δόξα; Τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είστε άρρωστος και μάλιστα ότι νοσείτε από μια αρρώστια της οποίας η θεραπεία απαιτεί εντατική υποστήριξη, αντίστοιχη με εκείνη των ναρκομανών ή των αλκοολικών. Τουλάχιστον έτσι έχουν τα πράγματα, σύμφωνα με τον Ζαν-Μαρί Λακλαβετίν, ο οποίος βάζει τον εκδότη ήρωά του και προφανές alter ego του ­ να οργανώνει μια ομάδα θεραπείας, στα πρότυπα των ανώνυμων αλκοολικών, με το όνομα Ανώνυμοι Συγγραφείς. Σκοπός τους ­ ποιος άλλος; ­ η απεξάρτηση από την επικίνδυνη μανία της γραφής. Η μεθοδολογία αντίστοιχη των αλκοολικών. Πρέπει πρώτα απ' όλα ο άρρωστος να παραδεχθεί ανοιχτά την εξάρτησή του ομολογώντας: «Εχω πρόβλημα με το... γράψιμο!».

Η γραφομανία (graphomania ή scribomania) είναι (ημι)επίσημος ιατρικός όρος - με όλες τις αμφισβητήσεις που έχουν όλοι οι ψυχιατρικοί όροι. Για όσους βαριούνται να πάνε στο λινκ, να αναφέρω ότι ο Λακλαβετίν διάβαζε και έκρινε χειρόγραφα στον Γκαλιμάρ, έναν μεγάλο Γαλλικό εκδοτικό οίκο. Κάτι θα πήρε το μάτι του.

Για την γραφομανία λέει επίσης πολλά κι ενδιαφέροντα και ο Κούντερα. Η όψη της που θα έπρεπε να απασχολεί τους bloggers είναι η μανία για δημόσιο ακροατήριο.

Traum

ΥΓ. Κύριε Δήμου, ευχή προς ημάς: να έχετε χρόνια πολύγραφα!

Τετ Δεκ 06, 03:38:36 μμ  
doctor said...

Nikos Dimou said...
Ε όχι και δεν σου έχουμε δώσει σημασία Πανάσχημη...

Άντε - εσύ στις Μπαχάμες κι εμείς στο μπάχαλο.

Τετ Δεκ 06, 03:28:18 μμ
****

Προσοχή για όσους ταξιδέψουν στην αλλαγή του χρόνου.
Γίνεται μεγάλο μπάχαλο όσον αφορά τα διαβατήρια:


Κυριολεκτικά στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες Ελληνες ταξιδιώτες μετά την Πρωτοχρονιά, διότι δεν διαθέτουν τα νέα διαβατήρια. Φοιτητές, εργαζόμενοι και γενικά Ελληνες του εξωτερικού που επιθυμούν να έρθουν για τις γιορτές, δεν θα μπορέσουν να φύγουν, αφού δεν θα έχουν καταφέρει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους να εκδώσουν νέο διαβατήριο.Οπως είπε στην «Ε» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού Σπύρος Γκίνης, το πρόβλημα αφορά περίπου 50.000 Ελληνες. «Οσοι είναι στο εξωτερικό και έρθουν στην Ελλάδα χωρίς καινούργιο διαβατήριο για την περίοδο των γιορτών, θα πρέπει να φύγουν το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Εκτός εάν διαθέτουν την καινούργια ταυτότητα με τους λατινικούς χαρακτήρες και ταξιδεύουν εντός Ε.Ε.».

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για έκδοση διαβατηρίου εντός του χρονικού διαστήματος που θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί χρειάζονται περίπου 20 μέρες για την έκδοση των νέων διαβατηρίων και αν υπολογίσει κανείς τις αργίες, το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει το διαβατήριο στα χέρια του γύρω στις... Απόκριες.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αφού τα ίδια διαβατήρια θα πρέπει να εκδώσουν όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. «Ναι, μόνο που εκεί δεν χρειάζονται 20 μέρες, ενώ το σύστημα έκδοσης είναι τελείως διαφορετικό. Ερχονται στο σπίτι, παραλαμβάνουν τα έγγραφα σε σφραγισμένη σακούλα και σου παραδίδουν το διαβατήριο στα χέρια, επίσης σε σφραγισμένη σακούλα».

Εκτός από τα προβλήματα στους ταξιδιώτες, έχει ήδη δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό, αφού όλοι θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα (αύξηση 10%) αλλά ελάχιστοι την Πρωτοχρονιά. Αποτέλεσμα τα πρωτοχρονιάτικα ταξιδιωτικά «πακέτα» να μένουν απούλητα και ο τουρισμός εκείνης της περιόδου να έχει καταβαραθρωθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίνης

«Από την περασμένη Πέμπτη προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και να συναντηθώ μαζί του για το θέμα των διαβατηρίων διότι θα καταστραφεί η μισή τουριστική περίοδος. Καμιά απάντηση στις επανειλημμένες κλήσεις μου», καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καπετάνιου Γ.Π. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Ε») που ήθελε αύριο να βρίσκεται στο Γιοχάνεσμπουργκ για τον γάμο της αδελφής του και να επιστρέψει ύστερα από ένα μήνα. Βρέθηκε στην Ελλάδα στις 27 Νοεμβρίου και αμέσως έκανε αίτηση για καινούργιο διαβατήριο. Στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τού είπαν ότι χρειάζονται τουλάχιστον 20 μέρες. «Οπως καταλαβαίνετε, δεν θα μπορέσω να πάω στον γάμο και βέβαια μου είπαν ότι δεν μπορώ να ταξιδέψω με το παλιό μου διαβατήριο που λήγει το 2009», γράφει στην επιστολή του προς τον κ. Γκίνη ο καπετάνιος.

Τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες για να προμηθευτούν νέα διαβατήρια και τα ευτράπελα που παρατηρούνται στη διαδικασία έκδοσής τους περιγράφει και ο εκδότης και ιδιοκτήτης πολυβιβλιοπωλείων Αντώνης Μαλλιάρης, σε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό και τις αρμόδιες αρχές:

«Πριν από 4-5 μήνες στελέχη της εταιρείας μας, που επρόκειτο να πάνε σε επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα, το έχασαν τελικά, γιατί οι φωτογραφίες πηγαινοέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ως ακατάλληλες», καταγγέλλει στην επιστολή και προσθέτει: «Αλλο στέλεχος της εταιρείας μας πρέπει να ταξιδέψει στις 7 Ιανουαρίου στο Χονγκ Κονγκ για μια επαγγελματική έκθεση. Επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και μας έδωσαν ημερομηνία παραλαβής των δικαιολογητικών στις 10 Ιανουαρίου!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/12/2006

Τετ Δεκ 06, 03:40:00 μμ  
Πανάσχημη said...

Doctor
What??????????
SHIT!!!!!!!!!

Τετ Δεκ 06, 03:43:52 μμ  
Nikos Dimou said...

TraumMeister
μετά από τα όσα γράψατε για τους άρρωστους (από γραφομανία) συγγραφείς και
(από μανία για δημόσιο ακροατήριο) bloggers, η ευχή σας:

"να έχετε χρόνια πολύγραφα!"

ακούγεται λίγο περίεργα :))

Τετ Δεκ 06, 03:44:09 μμ  
Nikos Dimou said...

doctor
ο γραφειοκράτης που αποφάσισε να λήγουν τα διαβατήρια στις 31.12 (δηλαδή στην μέση των διακοπών μυριάδων ανθρώπων)

χρειάζεται Χρυσή Λεμονόκουπα.

Χάθηκε να έληγαν στις 10 Ιανουαρίου;

Τετ Δεκ 06, 04:03:43 μμ  
TraumMeister said...

ND said..

.. η ευχή σας:

"να έχετε χρόνια πολύγραφα!"

ακούγεται λίγο περίεργα :))


Για τ΄όνομα του Δαρβίνου!

"Γραφομανής" εσείς; Πού τέτοια τύχη.. (για μας!)

Κι όσο για δημόσιο ακροατήριο, έχετε σίγουρα παραπάνω από όσο χρειάζεστε!

Να κι ένα θέμα "ταμπού": γιομάτος ο τόπος από αναγνώστες που απογοητεύτηκαν όταν "γνώρισαν" τον αγαπημένο τους συγγραφέα. Κουβέντα για την πιθανή φρίκη που έφαγαν συγγραφείς που "γνώρισαν" το κοινό τους. Αλλά εσείς δεν τα σέβεστε τα ταμπού, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα μελλοντικό ποστ.

Traum

ΥΓ. Σας εύχομαι και ένα καλό δώρο από το "αεκάκι" απόψε!

Τετ Δεκ 06, 04:05:00 μμ  
harrygreco said...

Η Πανασχημη απο Ταμπα
σκεφτεται την αποχη
πανε τα γραπτα της τζαμπα
δεν της δινουν προσοχη

Μα το σχολιο το πρεπον
εις λαικισμον μη ρεπΟν
εχει παντα σημασια
& τη σχετικη αξια.

Τετ Δεκ 06, 04:08:04 μμ  
Katerina ante portas said...

Χρόνια δημιουργικά, πολλά, πάρα πολλά ακόμα, με την ηρεμία της ωριμότητας και την ματιά την εφηβική. Με υγεία και όνειρα.

-Αυτό που γράφετε, το διαπίστωσα πρόσφατα. Δήλωσα προτίμηση από κειμένου, κοινώς προέβαλα, κάποιο blog, με αποτέλεσμα τις συγκεκριμμένες ημέρες, να ανέβη κάθετα η επισκεψιμότητά του!

Τετ Δεκ 06, 04:08:18 μμ  
Simela Meletlidou said...

μου ’παν ότι ο Νίκος Δήμου κάτι έχει γράψει για μένα κι έτρεξαν... μπας κι έπεσε κουτσομπολιό.... ;-)

λες Νίκο ότι η υπηρεσία Adsense της Google που φροντίζει να βάζει διαφημίσεις σε blog δεν καλύπτει την Ελλάδα.
Μα τι να κάνει που η ελληνική γραμματοσειρά μόνο από την μέσα πλευρά των συνόρων της Ελλάδας χρησιμοποιείται επομένως πού να ασχοληθούν μ’ εμάς και η Google ....

Εγώ μέχρι να συνεφέρω, και ακόμα δεν το συνέφερα, ώστε να φαίνονται οι διαφημίσεις στο blog μου ΟΚ, είδα κι έπαθα! και ακόμα βλέπω και παθαίνω.. .
γιατί; απλό.
η αγαπημένη μας γραμματοσειρά θέλει να μας βασανίζει....
και σαν να μην έφτανε αυτό με βασανίζει και με την δεύτερη γλώσσα του blog μου, την σουηδική...


όσο για την κερδοσκοπία... είναι παγκόσμιο το πρόβλημα!
Υπάρχουν δυο ειδών άνθρωποι.
αυτοί που από μικρά μάθανε να κερδίζουν λεφτά (προφανώς και οι γονείς κέρδιζαν), και αυτοί που τους το «κόβανε» όταν μιλούσαν για λεφτά και για business
Αυτοί στην δεύτερη κατηγορία όσο μεγαλώνουν τόσο φοβούνται τα λεφτά... ντρέπονται να τα κερδίζουν! το θεωρούν αμάρτημα, άπρεπο... έτσι πιστεύω εγώ.

Υπάρχουν ειδικά μαθήματα όπου μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις αυτήν την θέση προς το χρήμα... μαθαίνεις να το πλησιάζεις, να μη το φοβάσαι...
μαθαίνεις πάνω απ’ όλα να πληρώνεσαι για τις υπηρεσίες σου!

Καλό ακούγεται κι όλο λεω να παω μα ποτέ δεν παω...

Τετ Δεκ 06, 04:10:03 μμ  
Panos said...

η υπηρεσία Adsense της Google που φροντίζει να βάζει διαφημίσεις σε blog δεν καλύπτει την Ελλάδα.

δεν καταλαβαίνω τι εννοείται αφού έχω και εγώ τα adsense στα δικά μου site και η Ελλάδα υποστηρίζεται κανονικά

Τετ Δεκ 06, 04:33:45 μμ  
Πανάσχημη said...

Harry
Αν ήξερα όνομα και διευθυνση, LA σπανακοπιτα μαζι με ενα Gary Farrell Rochioli Vineyard Russian River Valley Pinot Noir 2003, θα ήταν στο doorstep σου αυριο το πρωί.

Τετ Δεκ 06, 04:36:32 μμ  
IdentityCafe said...

Χρονια πολλα Νικο Δημου.
Ειδικα για την ελλαδα το θεμα ειναι η διαρκεια. Δηλαδη, ολο και περισσοτεροι ανθρωποι ασχολουνται με τα βλογς, αλλα δεν ξερω αν ολο αυτο ειναι ενα μπαλονακι. Γενικα γνωριζετε ολοι ποσο ευκολα ενθουσιαζομαστε και μετα απο λιγο παυουμε να ασχολουμαστε ειδικα αν απαιτει και καποια συνεχη προσπαθεια...
Εχω την εντυπωση ομως πςσ επειδη το βλογ ειναι οπως λεει κι ο ΝΔ πομπος, παντα θα εξυπηρετει την αναγκη του ελληνα(η του γραικου κατα Χαρυ :) ) να πει τη γνωμη του ουτως η αλλως...


Ελεος βρε ανθρωποι του ελληνα θεου με τα διαβατηρια! 1 χρονο το λενε πως θα ληξουν την πρωτοχρονια... Φυσικα το περιμενα να βγαινουν τελευταια στιγμη ελληναρες ετοιμοι για κεραυνους!
Δυο φορες το χρονο μονο κατεβαινω ελλαδα και αυγουστο μηνα το εβγαλα σε 3 ημερες χωρις προβλημα.
Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες της κακιας ωρας και συγνωμη κι ολας. Το ξερω ποτε δεν θα αλλαξει η τελευταια στιγμη στη νοοτροπια μας ομως δεν σημαινει οτι εχουμε και δικιο! Οποιος προνοησε προνοησε.

Τετ Δεκ 06, 04:48:48 μμ  
cheaplog said...

Οι διαφημίσεις στο δίκτυο, και το AdSense που στη γενική περίπτωση πληρώνει καλύτερα απ' όλα, δίνουν περίπου $0.1 μέχρι $1 ανά χίλιους (1000) επισκέπτες. Και το $1 είναι η καλή περίπτωση και χρειάζεται βελτιστοποιήσεις, πολλαπλές τοποθετήσεις στη σελίδα και περιεχόμενο ή πολύ πιασάρικο (π.χ. μουσική) ή πολύ εξειδικευμένο (για παράδειγμα.. μπουλντόζες και γερανούς). Άρα για ένα "αξιοπρεπές" (βλ. βασικό εισόδημα) χρειάζονται τουλάχιστο 50 χιλιάδες ημερήσιες επισκέψεις, και 4-5 φορές πάνω για μεγαλύτερη εγγύηση (του ίδιου εισοδήματος). Στη θεωρητική περίπτωση που υπήρχε κανένα σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα για ελληνικές σελίδες, και κανένα ιδιαίτερο διαφημιστικό ενδιαφέρον, επιπλέον.

Τετ Δεκ 06, 04:50:21 μμ  
Nikos Dimou said...

@panos
το πρόβλημα το έθιζε η Συμέλα - ένα σχόλιο πιο πίσω.

@cheaplog
Οι κλίμακες αυτές είναι για ΗΠΑ - σε μικρά κράτη θα ήταν διαφοερετικές...

Τετ Δεκ 06, 05:01:51 μμ  
harrygreco said...

The time will come.
Η σταση Δημου ως προς μπλογκοδιαφημισεις ειναι αντικαπιταλιστικη. Το μπλογκαρισμα πρεπει να γινει κερδοφορο.

Τετ Δεκ 06, 05:13:11 μμ  
lifer said...

Μετά την ανάγνωση 99 comments θα παραθέσω και τη δική μου προσωπική ιστορία.
Κατ' αρχήν νομίζω ότι τα πράγματα έχουν άλλαξει και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Οταν το '97 ακόμα έμπλεξα με το net ο βασικός λόγος ήταν για να διαδώσω κάποιες πληροφορίες παγκόσμιου κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου (η προσωπική μου μούρλα!) στις οποίες ο περισσότερος κόσμος δεν είχε πρόσβαση η αγνοούσε.
Ηξερα βέβαια ότι οι τηλεπικοινωνίες παρακολοθούνται αλλά δε φανταζόμουν ότι γι αυτά που έγραφα, στο guestbook του ISP μου τότε, θα γινόμουν στόχος.
Τελικά έγινα! Οταν δυστυχώς το guestbook του ISP μου έκλεισε γιατί είχε γίνει πια μπουρδέλο (όπως και στο πρώτο blog του κύριου Δήμου, χάθηκε ο έλεγχος) αποφάσισα να ανοίξω με δικά μου έξοδα (και μιλάμε για '01) το δικό μου guestbook. Τότε ούτε τζάμπα blog υπήρχαν ούτε τίποτα.
Το κόστος τελικά ήταν τεράσιο αλλά το επωμίστηκα (η μούρλα, μούρλα!) και είχα πληρώσει τότε για site με τη μορφή blog γύρω στα 1000(!!!) ευρώ συν την ετήσια συνδρομή η οποία έφτανε τότε περίπου τα 425 (!!!) ευρώ.
Επιπλέον επειδή με είχανε "σταμπάρει" προσπαθούσαν να μου κλείσουν και το στόμα (site). Αρχισε δικτυακός πόλεμος, έφαγα 3 viruses στο pc και άλλα 3 στο κινητό και ΕΠΙΠΛΕΟΝ στείλανε 2 άτομα να με μπλέξουν, έναν αράπη να με γαμήσει (sic) για 50.000.000 δραχμές τότε (καντε μια διαίρεση να βρείτε πόσα είναι σε ευρώ) και μια ιταλοελληνίδα να με μπλέξει με κόκα.
Αυτό ήταν το κόστος του πρωτοπόρου.Αρκετά μεγάλο θα έλεγα. Τελικά είδαν ότι δεν "τσίμπαγα" και αποφάσισαν να "γαμήσουν" το site. Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι παρότι έγραφα και για τα ελληνικά δρώμενα, από 'δω, δε μ'ενοχλούσαν , οι αμερικανοί μ'ενοχλούσαν.
Εσπασαν τελικά τον αλφαρηθμιτικό κωδικό που έλεγχε τις εγραφές και πήραν φυσικά τον έλεγχο του site. Τους έβρισα, στα αγγλικά εννοείται, και έδωσα εντολή στην εταιρεία να κλείσει το site.
Πιστεύω πάντως ότι είχα πλέον ανοίξει το δρόμο για πολλούς αν κρίνω από το feedback που πήρα από το net.
Σήμερα πλέον τα πράγματα ειναι πιο εύκολα, πιο απλά και όλα γίνονται με λιγότερα έξοδα.
Η ίδια εταιρεία ξαναφτίαχνει αυτές τις μέρες to site sto 1/5 του κόστους , πολύ πιο όμορφο αισθητικά και κυρίως πολύ ταχύτερα, μια εβδομάδα συνολικά (που οι κάτι μήνες) που χρειάστηκαν την πρώτη φορά. Επιπλέον, αποφάσισα όποια ύλη αναφέρεται σε διεθνή δρώμενα να τη γράφω και στα αγγλικά.
Ενα τελευταίο. Σήμερα πλέον το net δεν αντιμεωπίζεται με το "χουντικό" τρόπο που αντιμετωπιζόταν παλιότερα οπότε τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.Αυτά.Σας αφήνω τώρα γιατί έχω να ρεφάρω 72.000$ στην πόκα.
Υ.Γ. Πανάσχημη περιμένω κάτι λεφτά και μετά έχω φύγει σφαίρα για Μαλδίβες :-P

Τετ Δεκ 06, 05:55:45 μμ  
sotomi said...

Σας εύχομαι Χρόνο Πολύ! (ίσως ένα όγδοο θαύμα;)

Τετ Δεκ 06, 05:59:18 μμ  
Ναυαγός said...

Ακολουθεί αντικαπιταλιστικό - αντικομμουνιστικό σχόλιο:

Τι θα λέγατε αντί για το τεράστιο βλογσποτ.κομ να υπήρχε ένας πιρ του πιρ βλόγερ, ένα βλόγστερ (από το νάπστερ); Θα γλιτώναμε τους Αμερικάνους από τις επενδύσεις σε τόνους υλικό ψηφιακής καταγραφής (σέρβερς).

Τι θα λέγατε αν κάθε λεπτό που ξοδεύατε στο βλογ κάποιου καλού πιρ του πιρ βλόγερ χρεωνόσασταν με 1 λεπτό στο λογαριασμό της τηλεφωνικής σας υπηρεσίας; Θα γλιτώνατε τις διαφημίσεις τύπου "βγάλε 10 χιλ. από το σπίτι σου", "xxx έμπα τώρα να δεις το φως". Το μηνιαίο κόστος θα ήταν για μια ώρα την ημέρα 15 €.

Τι θα λέγατε αν για κάθε λεπτό που έμπαινε κάποιος στις πληροφορίες που χτίζετε στον υπολογιστή σας, παίρνατε εσείς αυτό το 1 λεπτό που λέγαμε πριν; Θα μπορούσατε να φτιάξετε κάτι πραγματικά καλό μόνοι ή με φίλους, με μεγάλη επισκεψιμότητα και να ζείτε από αυτό. Θα γλιτώναμε όλοι οι υπόλοιποι από τους μουσικόφιλους εκδότες που λογοκρίνουν σήμερα το ωραίο, το αυθεντικό και το νεανικό.

Να γράψω εκατό φορές να μην ξαναστείλω σχόλιο @νδ σήμερα.

Τετ Δεκ 06, 06:03:42 μμ  
Simela Meletlidou said...

ΣΩΣΤΌS Ο HARRYGRECO!
Έτσι πιστεύω κι εγώ και το GOOGLE Adsense είναι ένας τέλειος τρόπος αφού κάνει την δουλειά τελείως αυτοματοποιημένα.

Κάτι σαν: κάθομαι και βγάζω λεφτά, δηλαδή!
Ένα επικουρικό εισόδημα γιατί να είναι άσχημο;

Τετ Δεκ 06, 06:05:24 μμ  
Giwrgos said...

@lifer
Η ιστορία σας είναι όντως τρελή και μπορώ να επιβαιβεώσω πάντως οτι γίνεται να είναι αληθινή αφού γνωρίζω πολύ καλά τι γινόταν τότε στους ISP. Εδώ μας κυνηγούσαν για τα αρχεία που διακινούσαμε τότε στις BBS. Ωραίες εποχές με τη θρυλική τότε Compulink και τις 11.800 συνδέσεις.

Τετ Δεκ 06, 06:20:38 μμ  
Giwrgos said...

Διόρθωση: επιβΕβΑΙώσω...

Υ.Γ. Σκόπιμο για να κάνω το 111!!! ΛΟΛ!

Τετ Δεκ 06, 06:21:44 μμ  
harrygreco said...

Οπως λενε & στο νοητοηλιο,what's worth doing,is worth doing for money...Συμφωνει & το σωματειο εκδιδομενων...

Τετ Δεκ 06, 06:34:54 μμ  
Nikos Dimou said...

harrygreco
εκεί όμως λένε επίσης:

the best things in life are free!

Τετ Δεκ 06, 06:44:58 μμ  
Nikos Dimou said...

Συγχωρήστε με που δεν λαμβάνω πολύ ενεργά μέρος αλλά μου έφεραν καινούργια παιχνίδια και είμαι αποσχολημένος.

(Μωρέ δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία 65 χρόνια...)

Τετ Δεκ 06, 06:46:53 μμ  
Zontas said...

@ The feline Spirit of this blog


Presence and the present

Again and again
Now and then
Live the present
In any tense
Be in' present
Presents make sense

ΥΓ. ακολουθεί χορωδία που κάνει πρόβα το ανεπίκαιρο μεν αλλά εντός εορταστικού κλίματος: we wish u a merry xmas, we wish u a merry xmas and a happy new year κλπ.

:))

Τετ Δεκ 06, 06:47:36 μμ  
cyberdust said...

Αν και με έχει καλύψει ολοκληρωτικά ο Κ2825, εν τούτοις δεν μπορώ να αντισταθώ και να επισημάνω «πολύ, μα πάρα πολύ παραμυθιάζεστε με το νέο σας παιχνίδι.» Ο κάθε άσχετος γράφει το κουτσό και το μακρύ του, και νομίζετε ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη σας και τι αποκαλύψεις και ανακαλύψεις θα ανεβάσετε στο βλόγ. Καιρός να προσγειωθείτε. Προσπαθήστε να γράψετε κάτι ανώνυμα, να δούμε την απήχηση. Είδη ως επώνυμος, και το βλογ έχει καταντήσει ένα τσατ ρουμ άσχετων και χασομέρηδων να σαχλαμαρίζουν μεταξύ τους και να σκοτώνουν την ώρα τους. Τα βλόγς που έχουν κάτι να πουν, είναι πολύ λίγα και μετριούνται στα δάκτυλα, κυριολεκτικά και δεν υπερβάλλω καθόλου. Αυτοί όμως οι άνθρωποι είδη έχουν αναδειχθεί από άλλα μέσα και ο λόγος τους έχει πέραση. Οι ανώνυμοι βλόγερ είναι ακόμη λιγότεροι. Γενικά, τα βλόγ είναι χάσιμο χρόνου, για άλλους πολύτιμος χρόνος, για άλλους όχι, και έχω πεισθεί ότι η πλειοψηφία αυτών που ασχολούνται με τα βλόγς, είτε ως σχολιαστές, είτε ως αρθρογράφοι, είναι κυρίως υπάλληλοι γραφείου που γράφουν για να περάσει το ανιαρό τους οκτάωρο πιο άνετα, και κυρίως πιο ενδιαφέρον από το να σκοτώνουν μύγες ή να κουτσομπολεύουν το μεικ-απ της διπλανής. Όχι ότι έχουν παραιτηθεί από αυτές τις άλλες ασχολίες τους. Αυτή την θυσία δεν είναι διατεθειμένοι να την κάνουν. Όχι, με τίποτα.

Τετ Δεκ 06, 06:49:35 μμ  
Zontas said...

@ andy

από προηγούμενο τεύχος

δούλευα από Δευτέρα πρωί μέχρι πριν λίγες ώρες. 'Εριχνα κάτι κλεφτές ματιές στα ζηλευτά γκάζια, αλλά δεν είχα κουράγιο να γράψω. Δοκίμασα όμως το νέο μου TSI Plus επιστρέφοντας 90km δουλειά-σπίτι. Σέρνεται γλυκά στο δρόμο, μια χαρά για την κατάσταση μου. :))

Τετ Δεκ 06, 06:57:39 μμ  
Yannis H said...

Cyberdust, τέτοια ώρα τα γραφεία είναι κλειστά.

Τετ Δεκ 06, 06:58:07 μμ  
Georgios said...

@ναυαγός
Τα προβλήματα ενός peer to peer blogger θα ήταν πάρα πολλά όμως δεν είναι θέμα του post η ανάλυσή τους. Αλλά το ότι υπάρχουν εταιρείες που δημιουργούν και στηρίζουν πρωτόκολλα είναι ευχής έργον. Τα πλεονεκτήματα από μια τέτοια "κεντρική" υπηρεσία (σε αντιπαραβολή με το peer to peer) είναι πραγματικά μοναδικά. Ειδικά η Google αποτελεί περιπτωσάρα από τις λίγες και είναι το καλύτερο case study των τελευταίων δεκαετίων τόσο στην πληροφορική όσο και στα οικονομικά...

@harrygreco & simela
Το πρόβλημα δεν είναι να βάλεις διαφημίσεις και να συμμετάσχεις στο νέο μοντέλο οικονομίας που αναπτύσσεται, αλλά το ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ... Ίσως πολύ απλά ο Γάτος να μη έχει βρει ακόμη κάτι που πιστεύει πως αξίζει προβολής μέσα από το blog του.

@Γάτος
Παίζει κανά καινούριο καλό game??? Να το χαρούμε κι εμείς ντεεεεεεεεεε!

Τετ Δεκ 06, 06:58:41 μμ  
harrygreco said...

To best (?) thing πληρωνεται με πραγματικα ισοβια,χωρις αποφυλακιση...

Τετ Δεκ 06, 07:10:34 μμ  
cyberdust said...

Yannis H said...
Cyberdust, τέτοια ώρα τα γραφεία είναι κλειστά.

Τετ Δεκ 06, 06:58:07 μμ

Η άλλη κατηγορία αφορά τις νοικοκυρές και τους συνταξιούχους που υποφέρουν από αϋπνίες και ποστάρουν τα σεντόνια τους κυρίως τις νύχτες.

Τετ Δεκ 06, 07:19:58 μμ  
Zontas said...

Περί blogging

Πρόσφατη ανακάλυψη για μένα - το πρώτο, τ' άλλα δύο με βασανίζουν με πολλούς τρόπους χρόνια τώρα. Δεν έχω κουράγιο για 'reflective thinking', είμαι πτώμα, αλλά η πιό αυθόρμητη σκέψη μου είναι ότι πρόκειται για πιό ώριμη έκφραση δημοκρατίας εν συγκρίσει με τα ψηφιακού τύπου - I mean, yes or no - δημοψήφισματα. Το μπλογκ σου δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να καταθέσεις άποψη, αλλά να διαμορφώσεις άποψη είτε την εκφράσεις ρητά, είτε όχι. Το πιό σημανικό μοιάζει να είναι ότι παρακολουθείς τη σκέψη να 'συμβαίνει'.

Για τη διαφήμιση θα επανέλθω αργότερα, πάω για δουλειά, ξανά.

@ andy 2

λανθάνουσα κλπ. FSI είναι το σωστό.

Τετ Δεκ 06, 07:24:29 μμ  
Yannis H said...

Moi δεν είμαι μηδέ νυκοκοιρά, μηδέ συνταξιούχος.

Τετ Δεκ 06, 07:26:12 μμ  
N.Ago said...

Κύριε Δήμου, καλησπέρα. Από όλα τα σχόλια που έχω πάρει στο δικό μου ταπεινό μπλογκακι, ένα μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Με επαινούσε που είχα στα αγαπημένα μου το δικό σας μπλογκ. Και ένα άλλο που με εντυπωσιάζει είναι, η συμμετοχή του(αγίου) πιτσιρίκου ως σχολιαστής εδώ.
Δεν σας εύχομαι χρόνια πολλά γιατί, είμαι σίγουρος ότι λόγο των παιχνιδιών, δεν θα διαβάσετε το σχόλιό μου, οπότε, καλύτερα να σας(μας) αφήσω με το μποπμπ σφουγγαράκι ! Υγεία πάντως, μπορώ να ευχηθώ!

Τετ Δεκ 06, 07:31:32 μμ  
DimitrizZzZz said...

This post has been removed by a blog administrator.

Τετ Δεκ 06, 07:33:13 μμ  
cyberdust said...

Ούτε εγώ, και γράφω από την δουλειά μου, στο κενό χρόνο έως ότου ολοκληρώσει τους υπολογισμούς αυτό το αργόσχολο metastock.

Τετ Δεκ 06, 07:33:37 μμ  
Πανάσχημη said...

Famous people who blog

Wil Wheaton (Star Trek NG, Stand By Me) - http://www.wilwheaton.net/
Dave Barry (Columnist) - http://weblog.herald.com/column/davebarry/
Jeff Bridges (Actor) - http://www.jeffbridges.com/ (Click on Latest Link) ** Artistic Blog
Anna Kournikova - http://www.kournikova.com/journal/
Al Roker (TV Weatherman) - http://www.alroker.com/journal.cfm
RuPaul (Musician) - http://www.rupaul.com/weblog.shtml
Moby (Musician) - http://www.moby.com/index2.html
Jennifer Balderama (formally of news.com/now with the Wash Post) - http://nonsenseverse.typepad.com/

Και μια που η ευρεια πλειοψηφια εδω ειναι αρσενικοι, -αλήθεια υπήρξε ποτε θηλυκο τρολ ή εχετε και αυτη την αποκλειστικότητα- (Γαμώτο Δαρβίνε πως μπερδευτηκες και δεν ειδες την αληθεια που σε κοιταζε καταματα), μαντευω σε ποιας κυριας θα ορμήξετε ολοι σας.

Τετ Δεκ 06, 07:39:26 μμ  
DimitrizZzZz said...

Ξέχασες να βάλεις τον βενιζέλο που έχει θέσει στόχο να καταστρέψει την κοινότητα δημοσιεύοντας βαρετες οκικές αναλύσεις στο blog του.

Τετ Δεκ 06, 07:40:59 μμ  
DimitrizZzZz said...

νομικές

Τετ Δεκ 06, 07:41:17 μμ  
cyberdust said...

Πάντως, άνθρωποι που γράφουν στα βλογ πρέπει να είναι πολύ μοναχικοί. Αντί να πάνε σε κάνα καφενείο και να παίξουν καμιά πρέφα, προτιμούν τα βλογ και να βελτιστοποιήσουν τον κόσμο.

Τετ Δεκ 06, 07:42:17 μμ  
antvol said...

Συγγνώμη βρε παιδιά, έχετε συνειδητοποιήσει ότι σήμερα είναι του Αγίου Νικολάου; Χρόνια πολλά είπατε στον Ν.Δ.;

Μα, τόσες μέρες συζητάμε διάφορα, και να μας διαφύγει αυτό ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ alors.

Τετ Δεκ 06, 07:44:55 μμ  
Yannis H said...

Cyberdust, προσωπικά, επιδή σε συμπαθώ και σε παρακολουθώ, δεν νομίζω οτι ήθελες να γράψεις το προηγούμενο σχόλιο με τον τρόπο που το έγραψες. Και η μοναχικότητα δεν είναι κουσούρι – αν κοιτάξεις τον εαυτό σου (σόρι που σε παίρνω σαν παράδειγμα, αλλά έθιξες το θέμα) λέω ότι μάλλον προτιμάς να διαβάσεις ένα καλό blog από μια πρέφα. Η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω καν πως παίζεται.

Αλλά στο φινάλε, γιατί να κάνουμε κριτική σε κάτι που δεν μας πέφτει λόγος; Ο καθένας γράφει για τον εαυτό του, με τους λόγους του. Όσο δεν πατάει κανενός τον κάλο, παίζει ρόλο;

Τετ Δεκ 06, 08:02:51 μμ  
Simela Meletlidou said...

Georgios
και το ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ δεν χρειάζεται να το σκεφτείς εσύ.
κι εκείνο αυτόματα γίνεται και το google επιλέγει και τοποθετεί τις διαφημίσεις ανάλογα με το κείμενο, τις λέξεις και τις έννοιες μέσα στο κείμενό σου...

κάποιος σε σχόλιό του, μη το ψάξω τώρα, είπε να μπαίνουμε ανώνυμα...
αν το εννοείς για μένα, είθε όχι, σου διαβεβαιώνω ότι η φωτογραφία μου ακολουθεί επειδή αυτή το θέλει.
Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα πότε ακολουθεί και πότε όχι... είμαι νέα στον χώρο και δεν τα ξέρω ακόμα τα κόλπα :-)

πήρε επίσης το «αυτί» μου να λενε ότι ο χώρος αυτός σχεδόν μονοπωλείτε από άνδρες...
κρίμα, θα έλεγα, μα από την άλλη αν όλοι μπαίνουν με άλογα με γάτες με σκυλιά κλπ πώς να ξέρουμε αν είναι γυναικείο ή ανδρικό;

Τετ Δεκ 06, 08:16:04 μμ  
giant13 said...

Δον Γάτε έτσι απλά, πάνω απ' όλα ΥΓΕΙΑ, να σ' έχουμε πάντα κοντά μας να μας χαρίζεις απ' την ενέργεια σου.

Υ>Γ.Αν δεν σου κάνει κόπο αντί δώρου σου έχω μιά αφιέρωση Εδώ

Τετ Δεκ 06, 08:31:31 μμ  
xenia said...

Δον Γάτε, Χρόνια σας Πολλαααά! Σας εύχομαι να έχετε Υγεία πάνω απ' όλα...

Ξένια.

Τετ Δεκ 06, 08:33:16 μμ  
cyberdust said...

Γιάννη, το σημερινό θέμα είναι τα βλογ και η σημασία τους, οπότε γράφω για την χρησιμότητα τους και την αξία που έχουν. Άλλος με κάλυψε προηγουμένως, θέλω μόνο να προσθέσω ως τελευταίο σχόλιο την λόξα που είχα κάποτε να καταγράφω τις ανοησίες που κυκλοφορούσαν στα usenet, news group και διάφορα fora. Έχασα τον λογαριασμό, αλλά τα πιο απίστευτα πράγματα μπορούσες να διαβάσεις από ανθρώπους που δήλωναν επιστήμονες. Αμφιβάλλω αν όντως ήσαν, αλλά στο ιντερνετ μπορείς να γίνεις ότι θέλεις. Και είμαι πεπεισμένος ότι το νέο μας παιχνίδι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τετ Δεκ 06, 08:37:05 μμ  
quantumcorall said...

Καταπληκτικό το σημερινό κείμενο-σχόλιο του Πιτσιρίκου. Έτσι νομίζω. Μας λέει ότι δεν πρέπει να μιλάμε για συναδέλφους δημοσιογράφους που δεν βρίσκοντα στο πάνελ. Διακρίνει δε τα βιβλία σε καλά και κακά ανάλογα με το αν έχουν πέσει θύματα της μελέτης του. Το καλύτερο σχόλιο. Έχω διαβάσει και την έκθεση Τσεβά. Συμφωνώ 100%.

Τετ Δεκ 06, 08:48:39 μμ  
To Hlithio Agrino said...

@ΝΔ

Τώρα να σας ευχηθώ χρόνια πολλά και καλά (παραγωγικά);

Προτείνω το http://www.brand-republic.com/ κάποιου κ. Μεσαρίτη ως παράδειγμα διαφήμισης υπό τύπο μπλογκ. Α! Και την απάντηση της φίλης μπλόγκερ ΔΡΑΚΟΥΝΑΣ http://drakouna.blogspot.com/2006/12/branding-branded.html ...

Άκου "Μεσαρίτης επί σκηνής"! Ας το έβαζε στο ορίτζιναλ "Mesaritis on the mic., Mesaritis on stage... peace...".

Τετ Δεκ 06, 08:49:15 μμ  
Yannis H said...

Φυσικά και κυκλοφορούν ανοησίες. Αυτό είναι το ένα μας θέμα (ή εγώ έτσι το καταλαβαίνω). Η επιδεξιότητα του να αξιολογείς, να επιλέγεις, είναι απαραίτητη σαν την ανάσα στο ίντερνετ. Ο συνειδητός χρήστης (κι εδώ βάζω αρκετούς από εμάς) θέλει κάτι ποιοτικό – θέλει να φτάνει το μέσο στο έπακρο των δυνατοτήτων του. Όσο πιο κοντά στο (εκάστοτε) έπακρο, τόσο το καλύτερο. Η συνομιλία ένα συγγραφέα, που τυχαίνει να είναι και ο κορυφαίος σήμερα, δεν είναι μικρό πράγμα. Δεν συμμετέχει αρκετά; Δεν εξαντλεί τις δυνατότητές του; Συμφωνώ. Αλλά απέναντί μας έχουμε έναν άνθρωπο, όχι μια net-persona. Αυτό, πιστεύω, το καταλάβαμε όλοι πλέον.

Να το πω διαφορετικά: υπάρχει ένα ενδιαφέρον πείραμα, που είναι καλό να το κάνεις (εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος). Πράξη πρώτη: κοίταξε με προσοχή όλα τα κόκκινα χρώματα στο χώρο όπου βρίσκεσαι και προσπάθησε να τα θυμάσαι. Κλείσε τα μάτια.

Πράξη δεύτερη: πες όλα τα ΠΡΑΣΙΝΑ σημεία στο χώρο σου.

Εγώ, προσωπικά σοκαρίστηκα όταν μου το έκαναν. Ένιωσα φοβερά κοντόφθαλμός!

Μου ήθε στο μυαλό, καθώς είπες μάζευες ηλιθιότητες από το νετ. Ακούγεται σαν αποστολή χωρίς τέλος. Αν μάζευες το αντίθετο; Θα υπήρχε τέλος; Και, σε τελευταία ανάλυση, η βλακεία μπορεί να είναι ανίκητη αλλά η ευφυΐα πότε παραδόθηκε;

(Πόσα είναι ζήτημα στάσης!)

Τετ Δεκ 06, 08:49:17 μμ  
Haris said...

Μήπως, αν βάζαμε διαφήμιση θα χάναμε την αθωότητα του bloger...?

Τετ Δεκ 06, 09:03:57 μμ  
the resident said...

Κάπως καθυστερημένα,σας εύχομαι χρόνια πολλά.

Τετ Δεκ 06, 09:07:44 μμ  
x-taramas said...

Θα χρειαστώ χάπια! Υπάρχουν άνθρωποι που σε απαλλαγμένο απο διαφημίσεις χώρο τις αποζητούν.
Μου θυμίζει εκείνο το τραγούδι που έλεγε: "Θέλω τα ώπα μου και τη σφαλιάρα μου απο τον άνθρωπο που αγαπώ"...

Τετ Δεκ 06, 09:10:51 μμ  
Yannis H said...

Όλοι εύχονται χρόνια πολλά - εγώ απέχω. Καθώς ο οικοδεσπότης είπε ότι δεν γιορτάζει ονομαστικές εορτές.

Παραμένω... στο να μη εύχομαι. Κάθε φορά που μπαίνω (μπαίνουμε) στο blog του, είναι σαν ευχή ("γράφε να σχολιάζουμε"). Ο προσωπικός χρόνος και σκέψεις του καθενός - υπάρχει μεγαλύτερη επένδυση, μεγαλύτερη τιμή;

Τετ Δεκ 06, 09:12:57 μμ  
lifer said...

Εγώ ένα παραπονο έχω από το Νίκο Δήμου , ότι δεν απαντάει πια στα mail μου. Μάλλον τελευταία είναι ιδιαίτερα απασχολημένος με τα gadget του :-p
Το περίεργο είναι ότι προ καιρού διαμαρτυρόταν ότι δεν απαντάνε στα δικά του mail.

Τετ Δεκ 06, 09:24:19 μμ  
lifer said...

Προς cyberdust : Dude χαλάρωσε λίγο. Σκουπίδια στο net υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα (που να έχανες και το χρόνο σου στα διάφορα chats όπως έκανα εγώ παλιότερα).
Από 'κει και πέρα δε νομίζω ότι όλα τα blogs είναι για τα σκουπίδια (πόσο μάλλον αυτό εδώ). Επιπλέον δε νομίζω ότι το να παίζεις πρέφα στο καφενείο είναι καλύτερη απασχόληση από το να διαβάζεις blogs.

Τετ Δεκ 06, 09:45:22 μμ  
mickey said...

Μια και ο οικοδεσπότης δε δέχεται προσωπικές ευχές, να ευχηθώ να προκριθεί η ομάδα του στον επόμενο γύρο του Champions League, φέρνοντας ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα που μόλις άρχισε ;)

Τετ Δεκ 06, 09:46:30 μμ  
Mimakos said...

Χρόνια πολλά,ή μάλλον χρόνια ιδιαίτερα..-Ή μηπωσ αυτα δεν συμβαδίζουν;-..Πάντως,όπως και να έχει η κατάσταση, τα blogakia πιθανόν να προκαλέσουν περισσότερες απαιτήσεις από τους συγγραφείς.Άτομα όμωσ σαν και του λόγου σας(-αστειεύομαι φυσικά-) με καθησυχάζουν!!Mach so weiter..

Τετ Δεκ 06, 09:49:50 μμ  
Mimakos said...

Χρόνια πολλά,ή μάλλον χρόνια ιδιαίτερα..-Ή μηπωσ αυτα δεν συμβαδίζουν;-..Πάντως,όπως και να έχει η κατάσταση, τα blogakia πιθανόν να προκαλέσουν περισσότερες απαιτήσεις από τους συγγραφείς.Άτομα όμωσ σαν και του λόγου σας(-αστειεύομαι φυσικά-) με καθησυχάζουν!!Mach so weiter..

Τετ Δεκ 06, 09:53:47 μμ  
Stavros Katsaris said...

Καλησπέρα και από μένα!

Τα blogs του εξωτερικού έχουν μια άλλη δυναμική αυτό είναι σίγουρο.
Στην Ελλάδα τώρα οι δημοσιογράφοι πήραν χαμπάρι τι γίνεται αν και έχω αμφιβολίες ακόμη (πόσες φορές δεν διαβάσατε πως τα μπλογκς είναι κάτι ημερολόγια που γράφονται από θλιμμένους και εσωστρεφείς???)

Έχω διαβάσει όλων των ειδών τα μπλογκ.
Μουσικά, μαγειρικής, συγγραφέων , δημοσιογράφων, σημειωματάρια!
Κάθε ένα έχει την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη.
Αυτό που αναρωτιέμαι πολλές φορές είναι που θα οδηγήσει αυτή η ιστορία, σε ποιά κατεύθυνση!
Προσωπικά βρέθηκα στο μπλογκοχωριό εξαιτίας του οικοδεσπότη!
Πριν δεν ήξερα την ύπαρξη τους!
Έφτιαξα το μπλογκ στην αρχή για να μπορώ να συμμετέχω στις συζητήσεις!
Παράλληλα άρχιζα να γράφω και στο δικό μου!
Σήμερα πλησιάζουμε ΄να κλείσουμε χρόνο και ούτε λίγο ούτε πολύ έχουμε συζητήσει όλα τα μεγάλα θέματα της εποχής!!!
Δεν είναι και λίγο!

Νίκο(στο μπλογκ είναι εύκολος ο ενικός :)) ) ένα ενδιαφέρον θέμα που δεν έχουμε θίξει είναι το κομμάτι της διαφήμισης γενικότερα όχι μόνο στο μπλογκ!
Νομίζω πως θα ενδιέφερε όλους μας η γνώμη σου για την διαφήμιση σήμερα!
Ποιές σου αρέσουν, τι σε ενοχλεί....κλπ.

Τετ Δεκ 06, 10:03:27 μμ  
mtryfo said...

Νικο, πρέπει ν απαιτήσετε απο το ΑΕΚάκι σας να κάνει κάτι στο β'ημίχρονο,έτσι για δωράκι, γιατί το γκολ που εισέπραξε ήταν, αφήστε καλύτερα, ασχολίαστο....

Τετ Δεκ 06, 10:34:24 μμ  
mtryfo said...

Αντε να δούμε, πήγαμε σιγά σιγά στο 2-1, έχουμε δρόμο ακόμη

Τετ Δεκ 06, 11:18:27 μμ  
mtryfo said...

Οσο πάει καλυτερεύει η κατάσταση
2-2 και πάμε για νίκη ελπίζοντας..

Τετ Δεκ 06, 11:23:42 μμ  
Mirage said...

Blogs για όλα τα γούστα λοιπόν.

Όπως γνωρίζετε η τεχνολογία των blog servers υπήρχε ήδη και μάλιστα εκτός απο την Google υπάρχοεν και άλλοι που προφέρουν υπηρεσίες blog server hosting. Το ότι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την Google είναι λόγω μεγέθους εταιρείας και του πασίγνωστου search engine της. Τα σχέδια της δεν είναι πολύ γνωστά αλλά οι κινήσεις της προς την κατεύθυνση της ενοικίασης λογισμικού και αυτά που λέει (ή μάλλον δεν λέει η Microsoft) δείχνουν πως η Google ακολουθεί τη παράδοση Microsoft. Δείνει δωρεάν το blog για να αποκτήσει και να "δέσει" την πελατεία της και μετά μάλλον θα βγάλει και άλλα προϊόντα που ίσως να είναι με πληρωμή ... Κάποτε η Microsoft έδινε πάμφτηνα το λειτουργικό και να επεκταθεί ... και σήμερα πρέπει να κάνεις Μάστερ για να βγάλεις άκρη με τα διάφορα μοντέλλα αδειδότησης ...

Λοιπόν blogs για όλα τα γούστα.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι σημαίνει το Χρόνια Πολλά! Να έχει αυτός που γιορτάζει και ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ πολλά χρόνια ή γιορτάζει επειδή είχε χρόνια πολλά; Ίσως να έχει και διπλή σημασία, σε έναν μικρό ευχόμαστε να έχει χρόνια πολλά μπροστά του και γιορτάζει γι αυτό ενώ σε έναν ώριμο τον συγχαίρουμε που είχε χρόνια πολλά και έπιασε επιτέλους αυτήν την ποθητή ηλικία ωριμότητας.

Μετά γιατί λέμε χρόνια πολλά στην ονομαστική εορτή αφού δεν γιορτάζουμε τα γεννέθλια!

Τέλος πάντων τι στο καλό γιορτάζουμε ακριβώς στην ονομαστική μας εορτή; Μήπως το χριστιανικό όνομα που μας έδωσαν;

Τι να ευχηθώ λοιπόν στην ονομαστική του εορτή στον Κο Δήμου που τα έχει όλα; Χρόνια πολλά, σύζυγο-στήριγμα, αναγνωρισιμότητα, πληθώρα βιβλίων και μια παρέα που κρέμεται απο τα μουστάκια του;

Μόνο μια ευχή μου έρχεται:

KEEP ON BLOGGING ! :)

Τετ Δεκ 06, 11:27:15 μμ  
Reactor69 said...

Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ΟΜΑΔΑ που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα.-

Και το λέει ένας Παναθηναϊκος...

Κρίμα που δεν συνέχισε, αν μη τι άλλο έδειξε, και με το παραπάνω, ότι το ήθελε.

Μπράβο τους.

Τετ Δεκ 06, 11:42:16 μμ  
mickey said...

Εντάξει ...και το ΟΥΕΦΑ καλό είναι :)

Τετ Δεκ 06, 11:47:12 μμ  
despw said...

Στο παρά κάτι λίγο πριν τελειώσει η γιορτή σου, από μένα το ίδιο που σου λέω χρόνια τώρα " Υγεία". Όλα τα άλλα ακολουθούν.

Τετ Δεκ 06, 11:49:22 μμ  
mickey said...

Χτες ο αντιδραστήρας έκανε την "πρωτιά" στις ευχές. Ας κάνουμε κι εμείς την τελευταία:

Συνέχισε, Νίκο, να αγαπάς τη ζωή και εκείνη όλο και κάτι καινούργιο θα σκαρφιστεί για να στο ανταποδώσει.

Μήπως φανταζόσουν πέρσι τέτοια μέρα τι σε περίμενε όλη αυτή τη χρονιά;

Υγεία και καλή διάθεση να υπάρχουν (συμφωνώ με τη Δέσπω) κι έχεις ακόμα πολλά να χαρείς!

Τετ Δεκ 06, 11:59:58 μμ  
dimitris said...

Κι από μένα, λίγο πριν αλλάξει η μέρα, τις πιο θερμές μου ευχές για τη γιορτή σου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ !!!!

Πεμ Δεκ 07, 12:00:15 πμ  
the resident said...

Είπε ότι δεν γιορτάζει,όμως που χάθηκε?Μήπως το έριξε λίγο έξω σήμερα?

Πεμ Δεκ 07, 12:07:17 πμ  
Nikos Dimou said...

Δυστυχώς μας βούλιαξε η Μίλαν...

Lifer πότε μου έστειλες mail και δεν απάντησα; Απαντώ σε όλα!

Πράγματι σκουπίδια υπάρχουν παντού - στα βιβλία, τα έντυπα, την τηλεόραση. Θα έλεγα μάλιστα ότι στο Διαδίκτυο υπάρχουν αναλογικά λιγότερα. Για δείτε τι κρέμεται σε ένα περίπτερο...

Πάει, τέλειωσε η γιορτή. Ηρεμία. Έμειναν τα παιχνίδια...

Πεμ Δεκ 07, 12:07:30 πμ  
emfortos said...

Νίκο
Εύχομαι και θέλω να διαβάσουμε μετά από κάποια χρόνια το νέο σου βιβλίο με αφορμή ή και θέμα το blog , παρά την εκτίμηση σου, ότι δεν θα γράψεις άλλο βιβλίο.

Υγεία να ‘χεις να μας τα λες
Αγρυπνούμε

Πεμ Δεκ 07, 12:23:07 πμ  
dinx said...

Αγαπητέ Don,
Έστω και ετεροχρονισμένα εύχομαι Υγεία και ότι καλύτερο για σένα. Μας δίνεις κουράγιο και μας γεμίζεις τη ζωή Eυχαριστούμε πολύ .

Ήσασταν άτυχοι με την Milan.

Φιλικά

Dinx

Πεμ Δεκ 07, 12:24:14 πμ  
aphrodite said...

@ΝΔ,

"... Πάει, τέλειωσε η γιορτή. Ηρεμία. Έμειναν τα παιχνίδια... "

Εεεε... γκουχ γκουχ,

Με φώναξε κανείς?
:)))

Πεμ Δεκ 07, 12:25:05 πμ  
aphrodite said...

Ελα, Νίκο, φίλοι,

το καλύτερο, το μετά το πάρτυ, που μπορείς να παίξεις με τα καινούρια παιχνίδια, και κάποιον πιο κολλητό που ξέμεινε να μοιραστεί αυτή τη χαρά μαζί σου, σαν ανακάλυψη, σαν μυστικό, σαν ζαβολίτσα, πριν γκαρίξουν οι μεγάλοι "ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ!"...

Παιχνίδια... Γάτε, παίζουμε τον Καρυοθραύστη?
;)

Αντε, και πάλι χρόνια σου πολλά και να σε χαιρόμαστε και να μας χαίρεσαι... τα πρώτα βήματα του μπλόγκινγκ όπως μπήκε στην καθημερινότητά μας, τα τελευταία ίσως πριν την επέλαση της αλλοίωσης απ'το τα-πάντα-καταστρέφον-κέρδος...

(γιατί κακά τα ψέμματα, για να μπορεί κάποιος να διατηρεί μπλογκ μεγάλων αξιώσεων, ή έχει εισόδημα από αλλού, ή θα βγάζει από αυτό...)
:)))

Πεμ Δεκ 07, 12:31:39 πμ  
lifer said...

Λοιπόν, λίγο πριν πάω για ύπνο : Το περίεργο κύριε Δήμου είναι ότι όντως απαντάτε σε όλα τα mail και ειδικά στα δικά μου (δύο φορές μάλιστα έχετε δημοσιεύσει mail μου στο RAM-ποιος είμαι και τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμμύδια;). Στα τελευταία δύο που σας έστειλα όμως δεν πήρα απάντηση και για να πω την αλήθεια μου κακοφάνηκε. Αλλά λέω δε βαριέσαι θα είναι απασχολημένος με το blog, που να βρει χρόνο να απαντήσει και στα mail μου.
Λοιπόν μικρό το κακό , ας αφήσουμε και τίποτα να "πέσει κάτω".
Αντε καλυνήστες.

Πεμ Δεκ 07, 12:51:42 πμ  
k2825 said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Δεκ 07, 01:04:36 πμ  
k2825 said...

Για όσους έχουν αϋπνίες (καθώς επίσης και για όσους θα περιμένουμε μέχρι πρωίας το γαμημένο gcc cross compiler να τελειώσει τη δουλειά του), μια όχι και τόσο light πρόταση βραδινής ανάγνωσης:

IRAQ STUDY GROUP REPORT

“The situation in Iraq is grave and deteriorating. There is no path that can guarantee success, but the prospects can be improved.
<…>
If the situation continues to deteriorate, the consequences could be severe. A slide toward chaos could trigger the collapse of Iraq’s government and a humanitarian catastrophe. Neighboring countries could intervene. Sunni-Shia clashes could
spread. Al Qaeda could win a propaganda victory and expand its base of operations. The global standing of the United States could be diminished. Americans could become more polarized. <…>”

Ξεφυλλίστε το και διαβάστε ότι σας κάνει κλίκ ... θα διαταράξει κάπως την επικούρεια αταραξία όλων εμάς των πολιτισμικά προηγμένων ... αλλά αξίζει τον κόπο νομίζω ...

Πεμ Δεκ 07, 01:06:36 πμ  
zoferos mesaionas said...

Η γιορτή δεν τελειώνει - έχουμε και τα μεθεόρτια;)


Περί μπλογκ και επιχειρηματικότητας.

Nikos Dimou said...
…η μπλογκόσφαιρα είναι ένα κλειστό κλαμπ χωρίς επιπτώσεις στον "έξω" κόσμο

Συμφωνώ απόλυτα. Στην Ελλάδα. Πως τους έλεγε ο Χάρη ο Γρεκός "ζιροκομεντάδες" ή με άλλα λόγια "Who cares".
Είναι που είναι χαμηλή η εξάπλωση του ιντερνετ και, νομίζω, πως μπλόγκ διαβάζουν κυρίως όσοι γράφουν.


Σχετικά με τη διαφήμιση:

Γιατί όχι. Αν με τη διαφήμιση μπορεί να επιβιώσει κάποιος και να γράφει σε μπλογκ ότι θέλει, χωρίς υποχρέωση ή δεσμεύσεις σε κανέναν εκδότη ή καναλάρχη;

Κι αφού δεν μας ενοχλούν οι ολοσέλιδες διαφημίσεις στις εφημερίδες, δε λέω για τα ένθετα, τι πρόβλημα έχουμε με ένα μπανεράκι που θα διαφημίζει την χ ιστοσελίδα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο;

Τα περί πελατών ή για το "τα-πάντα-καταστρέφον-κέρδος" - μηπως είμαστε υπερβολικοί;

Πεμ Δεκ 07, 01:19:14 πμ  
Nikos Dimou said...

emfortos said...
Νίκο
Εύχομαι και θέλω να διαβάσουμε μετά από κάποια χρόνια το νέο σου βιβλίο με αφορμή ή και θέμα το blog , παρά την εκτίμηση σου, ότι δεν θα γράψεις άλλο βιβλίο.

Μα το blog ΕΙΝΑΙ το νέο μου βιβλίο - το μεγαλύτερο που έχω γράψει και ίσως το πιο φιλόδοξο...

Πεμ Δεκ 07, 01:20:40 πμ  
zoferos mesaionas said...

Και μια και αναφέρθηκε κι ο Γιάννης Ευσταθιάδης, που πολύ μ' αρέσει, ας αντιγράψω ένα ποίημα του:

Δεν ειν' το έγκλημα της μοναξιάς μα η φωνή
από ένα κοίλο όνειρο στο χρώμα του καθρέφτη
είναι το πτώμα της χαράς στη λησμονιά που πέφτει
της μνήμης το μαχαίρι μου που σε δολοφονεί.΄Καλή νύχτα σε όλους

Πεμ Δεκ 07, 01:26:07 πμ  
Chris said...

Καταρχήν χρόνια πολλά. Αν και λίγο αργά.

Δεύτερον, είμαι καινούργιος στο blog και διάβασα μόνο το σημερινό ποστ. Να εξηγούμαι

Έχω να πω ότι:
1. Το google adsense λειτουργεί και για Ελλάδα. Εγώ είχα γραφτεί πριν από αρκετό καιρό και όλα φαινόταν κανονικά. Φυσικά ποτέ δε μαζεύτηκαν τα $100 που απαιτούνται για να λάβω επιταγή, αλλά ψάξ`το!

2. Ιντερνετ: το πιο δημοκρατικό μέσο ως τώρα ε?
Ε λοιπόν αν και φανατικός computerόβιος δεν το πολυπιστεύω.

Αυτό το "ποιος τα διαβάζει" είναι νομίζω το κλειδί. Η κατάρα. Η δημοκρατία του ινετ θα μας φάει: Overflow πληροφορίας. Ο Giannis_h το έπιασε καλά... Αξιολόγιση λέει. Σωστά, όταν όλοι μιλάνε πρέπει να διαλέξεις ποιον θα ακούς. Πως διαλέγεις? Ποιος ΣΟΥ καθορίζει τα κριτίρια?

Μήπως παίζουν ρόλο πάλι κάτι μηχανές αναζήτησης? Λέμε τώρα goo...γκουχγκουχ.

Πήγα να διαβάσω αυτή τη σελίδα αλλά έιναι τεράστια! Μόνο με σημερινά σχόλια χρηστών! Αμφιβάλω για το αν θα φτάσουν δύο τρεις χρήστες ως αυτές τις λέξεις.
Που να ψάξω για άλλες??? Πραγματικά χαμός.

Ως μακροχρόνιος χρήστης υπολογιστή και διαδικτύου (μακροχρόνιος => μερικά μόνο χρόνια, λόγω της φύσης της τεχνολογίας) έχω αρχίσει να αμύνομαι στο χάσιμο χρόνου λόγω υπερχείλησης πληροφοριών. Μου τη δίνει να τριγυρνάω όλη μέρα (ή μεγάλο μέρος της) στο διαδίκτυο, έστω κι αν διαβάζω γνώμες ανθρώπων. Είναι πολύ πληροφοριο-στραφές το ινετ. Αυτό είναι που μου τη δίνει.

Έτσι σκέφτομαι:
Εδώ ο καθένας φλύαρος (όπως εγώ τώρα) μπορεί να βγάλει τα αποθημένα του, γράφοντας εκθέσεις. Θα κάτσεις να διαβάσεις όλες τις απαντήσεις του μπλογκ σου? Ούτε κατα διάνοια... (εγώ θα προσπαθήσω να το στείλω και με μειλ αυτό το ποστ)

3.ενικός – άσχετο
Ξέρεις την ηλικία μου? Είμαι αρκετά μικρός, κι όμως σου μιλάω στον ενικό. Εγώ δεν ξέρω τίποτα για σένα. Το ξέρω ότι ακούγομαι χυδαίος αλλά μου αρέσει να είμαι ουσιαστικός. Ε λοιπόν αυτήν την κοροιδία με τον πλυθηντικο της ευγένιας στα ελληνικα (και τα γαλλικά) δε θα τη συνεχίσω.
Μας κάνει πολύ θεατρίνους. Πολύ “της εξωτερικής εμφάνισης”. Ελπίζω να με πιάνεις.

Χρίστος- 19 παρα κάτι

Πεμ Δεκ 07, 01:29:31 πμ  
Anula said...

cyberdust said...
Πάντως, άνθρωποι που γράφουν στα βλογ πρέπει να είναι πολύ μοναχικοί. Αντί να πάνε σε κάνα καφενείο και να παίξουν καμιά πρέφα, προτιμούν τα βλογ και να βελτιστοποιήσουν τον κόσμο.


--

απο εδω και περα αντι να λεω "παω να διαβασω μπλογκ" η "παω να γραψω στο μπλογκ μου" θα λεω

παω να βελτιστοποιησω τον κοσμο...

Πεμ Δεκ 07, 01:50:09 πμ  
aphrodite said...

@ζόφε,

(καλέ, άκόμη ξύπνιος? τς τς τς!)
:)))

"Τα περί πελατών ή για το "τα-πάντα-καταστρέφον-κέρδος" - μηπως είμαστε υπερβολικοί;"

Αυτό που εννοώ: σαν πολύ δύσκολο έγινε να φανεί ακεραιότητα όταν μιλάει το χρηματικό κέρδος, εκτός αν παίζεις μόνος σου.

Ετσι και μπουν κι άλλοι μέσα, συνήθως γίνεται σκυλοκατάσταση και κάποια στιγμή, βρίσκουν την τιμή σου. Και οι σκυλοκαταστάσεις δεν είναι ποτέ υπερβολικές. Θα ήταν αν τις συνέκρινες με ήρεμες, χλιαρές πουτίγκες π.χ. Εξ ορισμού μια σκυλοκατάσταση είναι over the top.

Επιλογή να πουληθείς ή να αγοραστείς ή να μην συμμετάσχεις - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Αλλά για την ψυχή (μα τι λέω?! για τον εγκέφαλο εννοώ - ΛΟΛ!) της μάνας σου, δύσκολα συνεχίζεις (αν δεν υπάρχει εισόδημα από αλλού) σε μεγάλης κλίμακας output.

ΟΚ?

(-Χ

Πεμ Δεκ 07, 01:57:59 πμ  
Anula said...

Πανασχημη

το μπλογκ του Τζεφ Μπριτζες ειναι απαιχτο, δεν εχω δει παρομοιο ποτε μου

μπραβο του!!!!! ολοκληρο art project εφτιαξε ο τυπος

http://www.jeffbridges.com/latestoct06a.html

Πεμ Δεκ 07, 02:00:31 πμ  
Rallousilach said...

Eγώ πιστεύω πως το χρήμα πρέπει να κινήτε. Ενοχλητικές συχνά οι διαφημίσεις αλλά για σκεφτήτε πόσα πράγματα έχουμε for free εξαιτίας τους?


Anula said...

το μπλογκ του Τζεφ Μπριτζες ειναι απαιχτο, δεν εχω δει παρομοιο ποτε μου

......

Συμφωνώ! Τα σχεδια στην ταινία Door on the floor (katapliktiki...)τα έκανε ο ίδιος!!!
Και δεν έχει γουρούνι! χμ...

Πεμ Δεκ 07, 02:09:27 πμ  
k2825 said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Δεκ 07, 02:11:04 πμ  
k2825 said...

@Chris

Το AdSense for search παρέχει πλήρη υποστήριξη ελληνικών, το AdSense for content επισήμως δεν υποστηρίζεται από τη Google όταν το περιεχόμενο είναι γραμμένο, κατά μείζονα λόγο, σε ελληνική κωδικοσελίδα. Παρόλαυτα με απλή αλλαγή στο tag γλωσσικής σήμανσης λειτουργεί «κανονικά», αρκεί να μην χρειαστείς βοήθεια από τη Google και να μην σε πάρουν χαμπάρι γενικότερα διότι θεωρείται παραβίαση των όρων της σύμβασης που έχεις υπογράψει μαζί τους.

Το βασικό ερώτημα βέβαια είναι άλλο: Έστω ότι κάνεις την μαϊμουδιά στο κώδικα και παίξει φαινομενικά σωστά το εργαλείο ... Αν συμπληρώσεις το πρώτο 100δολάρο, θα σε πληρώσουν παρά του ότι θα έχουν, προφανώς, διαπιστώσει ότι τυπικά είσαι παράνομος? Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος αφού δεν το ΄χω αντιμετωπίσει, χλωμό σε κόβω ...

Τουλάχιστον έτσι είχαν τα πράγματα μέχρι πριν κανένα 3μήνο περίπου, που είχα ψάξει τη δουλειά για κάποιο φίλο ...

Πεμ Δεκ 07, 02:12:35 πμ  
quantumcorall said...

Σας προσέξαμε. Μας υποχρεώσατε να σας παρακολουθήσουμε. Το μηδέν και το τίποτε. Η εναλλαγή της κακοήθειας με την βλακώδη αδιαφορία. Λοιπόν;

Πεμ Δεκ 07, 02:19:31 πμ  
k2825 said...

@Aphrodite

Σε ευτελή ομήγυρη, διάγου ποταπώς ...

Πεμ Δεκ 07, 02:21:38 πμ  
aphrodite said...

@k2825,

Τώρα γιατί με βρίζεις καρντιά μου?
:)

Καληνύχταααα!

Πεμ Δεκ 07, 02:28:09 πμ  
Anula said...

ραλουσιλατς, απο τοτε που εμαθα την αγαπη του Τζωρτζ Κλουνυ για το γουρουνι του Μαξ, εχω κοψει απο θιασωτρια της γοητειας του...

διαβασα οτι πεθανε απο φυσικα αιτια. Ηταν υπερβαρο και ειχε διαφορες ασθενειες. Προσφατα το ειχε παει βολτα με ιδιωτικο τζετ να ξεσκασει και του αρεσε (του Μαξ)

περισσοτερα στο pathfinder.gr lol

Πεμ Δεκ 07, 02:28:52 πμ  
harrygreco said...

Τα σχολια κανουν τον σχολιαστη. Ο καθενας με τα γραπτα του,εχει το κοινο που τον παρακολουθει. Δηλ. το μπλογκ ειναι σαν ενα...,οπου το καθε προσωπο εχει τους πελατες του. Μονιμους,εποχικους,τηςμιαςφορας,καψουρηδες,πιστους,ιδρυτικους,παλιες καραβανες,νεους... Η τελεια παρομοιωση.

Πεμ Δεκ 07, 02:29:48 πμ  
πιτσιρίκος said...

Κύριε Δήμου, τώρα που πέρασε η γιορτή να σας εξομογηθώ κάτι: πριν δημιουργήσετε μπλογκ, δεν είχα ...μπούσουλα - δεν εννοώ στα κείμενα αλλά στον τρόπο διαχείρισης της όλης διαδικασίας του μπλογκ.

Άρχισα λοιπόν να παρατηρώ τι κάνατε εσείς. Πως απαντούσατε, σε ποιους απαντούσατε, πότε απαντούσατε, πως διαχειριζόσασταν την όλη κατάσταση. Μεγάλο μάθημα.

Δεν σας μιμήθηκα -το δικό μου μπλογκ δεν έχει πια σχόλια- αλλά έβγαλα άκρη. Κατάλαβα τι γίνεται. Ηρέμησα και αφοσιώθηκα στο γράψιμο - κυρίως εκτός μπλογκ. Σας ευχαριστώ πολύ.

Πεμ Δεκ 07, 03:16:12 πμ  
andy dufresne said...

Ο όρος "λαϊκή δημοσιογραφία" για τα blog είναι καλός, αν και "λαϊκές εκδόσεις (publishing)" ίσως είναι ακριβέστερος.

Οι bloggers δεν κάνουν μόνο δημοσιογραφία, αλλά κάθε είδος γραπτού λόγου.

Αυτό πολλοί bloggers το έκαναν και πριν, χωρίς όμως να έχουν κοινό!

(ποτέ πριν τα blogs δεν είχαν διαβάσει κάποιο κείμενό μου πάνω από 50 άνθρωποι!)

Δεν συμφωνώ ότι πρόκειται για μόδα, τα blog καλύπτουν την σημαντικότερη ανθρώπινη ανάγκη, την επικοινωνία, άρα, ήρθαν για να μείνουν.

Μπορεί να είναι διασκέδαση, εκτόνωση, φλερτ, καμάκι, αναζήτηση φίλων, ψυχανάλυση, καφενείο, εξομολόγηση, διαφυγή απ' την πραγματική ζωή, επιβεβαίωση του εγώ, καταπολέμηση της μοναξιάς και πολλά άλλα.

Η επιτυχία τους οφείλεται στην ευκολία και την αποτελεσματικότητα του μέσου, εκεί πάτησε η google (ό,τι έκανε και με το search machine, το you tube, το flickr).

Προφανώς, ο εκδημοκρατισμός των εκδόσεων (όπως σωστά έγραψε ο ΝΔ, ο καθένας γίνεται εκδότης του εαυτού του) φέρνει τόνους σκουπιδιών, αλλά αν τουλάχιστον κρίνουμε από τον εκδημοκρατισμό άλλων μέσων (πχ βιβλίο) το τελικό ισοζύγιο προβλέπω ότι θα είναι θετικό.

Εύχομαι στο doncat να τα χιλιάσει (τα ποστ), είμαι πολύ χαρούμενος που σας γνώρισα ΟΛΟΥΣ!

Καλημέρα.


ΥΓ. zontas, καλοτάξιδο!

Πεμ Δεκ 07, 03:30:46 πμ  
Πανάσχημη said...

Rallou

Διαβαζεις τι λεει η Ανουλα για τον αγαπητικό σου;
Σου τα μεταφερω κοπέλα μου, και ευχαριστω για το εμβασμα, have fun girl... you deserve it.

"ραλουσιλατς, απο τοτε που εμαθα την αγαπη του Τζωρτζ Κλουνυ για το γουρουνι του Μαξ, εχω κοψει απο θιασωτρια της γοητειας του... "

Γουρουνι Ραλου, picture it for a moment honey, was he allowing the "pet" to get on his bed too?
Nα τρως κουκιά και να τα φτύνεις που λένε και οι Εσκιμώοι.

Πεμ Δεκ 07, 03:49:19 πμ  
To Hlithio Agrino said...

Ο Δον Γάτος μας την είπε κανονικά... "υπάρχουν και άλλα μπλγοκς.. δεν πατε προς εκει μερια να αραιώνουμε λιγάκι;"

Τζιαί εγώ τωρά το επήρα χαπάριν...

Όσο για το "...Μα το blog ΕΙΝΑΙ το νέο μου βιβλίο - το μεγαλύτερο που έχω γράψει και ίσως το πιο φιλόδοξο... "

Σε ποιό επίπεδο; Να γίνει η σκέψη ... σκέψη-πράξη;

Πεμ Δεκ 07, 04:09:48 πμ  
Rallousilach said...

Pan-άσχημη,

δεν ήθελα να δώσω συνέχεια γιατι ο γάτος θα ζηλέψει
τα...γουρούνια...και φοβάμαι πως θα ξαναμπεί το μοντερέσι, αλλα για να τελιώνουμε:

Το οτι ο Γιώργος είχε ένα γουρουνι, δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του. Γιατι να κάνουμε διακρίσεις στα ζωάκια??? Έτσι ξεκινάνε όλα και ο Χάρυ ξέρει περισσότερα επί του θέματος... Μονο τα golden retreivers έχουν ψυχή;;; Ο άνθρωπος είναι ικανός ν'αγαπήσει τα πάντα...
...άρα έχω και εγώ έχω ελπίδες...φρουδες αλλά ελπίδες...η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία που λενε κλπ. Στο κάτω κάτω είναι ο μόνος για τον οποίο έχω το ελεύθερο από τον συμπονετικό άντρα μου...Όσον αφορά το γουρούνι στο σπίτι, είμαι σίγουρη πως αυτό είχε το δικό του pool house, or, casita ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Α, επίσης πέθανε!!! So, no worries, mate!

To rallouσιλαΤΣ μου άρεσε. Αυτό το τσ φέρνει λιγο σλάβικο όπως η φάρα μου...(μάλλον...).

BTW, panugly...how much should we pay for a sin anyway ??? A little expensive, dont you think? I was getting ready to call and see if this phone number really exists. Are you going to answer? Or...George...I know you want him all for yourself...

Κ.Νίκο αν το σβήσετε αυτό κανένα πρόβλημα...

Πεμ Δεκ 07, 06:10:32 πμ  
Rallousilach said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Δεκ 07, 06:23:43 πμ  
Rallousilach said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Δεκ 07, 06:50:29 πμ  
Rallousilach said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Δεκ 07, 06:57:40 πμ  
Rallousilach said...

Sweet dreams panasKimi! May the lord protect you from the piggies and ghosties and long legeddy beasties and things that go bump in the night...

Πεμ Δεκ 07, 07:05:38 πμ  
Πανάσχημη said...

Rallou
You are a great gal!
Goodnight to you and kisses to San Diego!

Πεμ Δεκ 07, 07:08:38 πμ  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

Σε ενδοαμερικανική συννενόηση κατέληξε το blog.

Όπως και πριν από 65 χρόνια τα καινούργια παιχνίδια με κράτησαν άγρυπνο (μέχρι να τα μάθω ή να τα σπάσω).

Πάμε παρακάτω...

Πεμ Δεκ 07, 08:19:43 πμ  
quantumcorall said...

Ο Πιτσιρίκος δηλώνει πρόβλημα διαχείρισης του ανύπαρκτου άλλωστε ανθρώπινου δυναμικού εις το blog του. Επειδή δεν έχει τα κείμενα. Και εκείνοι που έχουν τα κείμενα, οι αυτοί, ντρέπονται να συνεχίσουν μπροστά στον κόσμο να συνεχίζουν τις λογικές των σκέψεις. Και εγώ ξελιγώνομαι για σένα αγαπητή ροδόχρους και απαλά ντυμένη...

Πεμ Δεκ 07, 08:37:40 πμ  
zoferos mesaionas said...

aphrodite said...

…κάποια στιγμή βρίσκουν την τιμή σου…
…Επιλογή να πουληθείς ή να αγοραστείς ή να μην συμμετάσχεις - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…
…για την ψυχή της μάνας σου…Μια σύντομη παρατήρηση:

Εξαιρετικός ο ρομαντισμός για όσους έχουν την πολυτέλεια αλλά και Η ΑΝΑΓΚΗ είναι πολύ σημαντικός κινητήριος μοχλός για να τον παραβλέψεις.

Κι ένα ερώτημα:

Εάν η πρόταση για την οποία προβληματίζεται ο οικοδεσπότης υλοποιηθεί, δηλαδή τοποθετηθεί στο μπλογκ μια διαφημιστική μπάρα, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρηματοδοτήσουν μια ΜΚΟ, ποιος θα πουληθεί, ή θα αγοραστεί, ή ποιος θα χάσει κάτι τέλος πάντων;


Υ.Γ. :Προφανώς υπάρχουν κανόνες και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται, ενώ σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της εμπορευματικοποίησης των πάντων, όπως κάποιος που δεχόταν προσφορές από εταιρείες για το πως θα βαφτίσει το παιδί του (Kodak ή Xerox, κ.λ.π.).
Το γιατί είναι μάλλον ευνόητο, ενώ τα όρια, με λίγη καλή διάθεση, θα τα βρούμε ;)

Πεμ Δεκ 07, 10:52:14 πμ  
Alogaki said...

Συμφωνώ μαζί σου "Ζοφερέ μεσαίωνα"!

Πολύ συζήτηση και πολύ κακό για το τίποτα!

Δηλαδή κι αν μπει μια μπάρα στο blog του γατούλη και διαφημίζει π.χ. άμμο για γάτες, θα αλλάξει κάτι;

Χέστηκ' η φοράδα στ' αλώνι!

Άλλοι παίρνουν εφημερίδα για να διαβάζουν τα άρθρα κι άλλοι...τις διαφημίσεις!

Πεμ Δεκ 07, 11:00:14 πμ  
Ναυαγός said...

Alogaki said...
"...Πολύ συζήτηση και πολύ κακό για το τίποτα!

Δηλαδή κι αν μπει μια μπάρα στο blog του γατούλη και διαφημίζει π.χ. άμμο για γάτες, θα αλλάξει κάτι;"

Ή θα μπορούσε να μπει μια μπάρα να διαφημίζει γατοτροφή:
"Τώρα πιο νόστιμη από ποτέ". Ακόμα αναρρωτιέμαι με τι στοιχεία το έγραψε αυτός που το έγραψε.

Τέλεια προσθήκη οι διαφημιστές για ένα blog ιδεών και ορθολογισμού!

Πεμ Δεκ 07, 12:20:19 μμ  
blade runner said...

Ενα έχω να πω, αν και γαύρος (που ντρέπεται για την ομάδα της): Η ΑΕΚ χτες έπρεπε να περάσει.

Είχε τσαμπουκά παρά το γεγονός ότι είχε λιγότερο από 25 λεπτά να ανατρέψει το εναντίον της 2-0 σκορ, ήταν καλύτερη, ο Φερρέρ επέλεξε να ρισκάρει σε πολύ κρίσιμη στιγμή κάνοντας τις 3 αλλαγές πολύ νωρίς και δικαιώθηκε, και η γενική εικόνα της ΑΕΚ έναντι της Αντερλεχτ ήταν πολύ πολύ καλύτερη.

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό οι Βέλγοι απειλούνταν με τρίτο γκολ!

Η Μίλαν χάρισε το παιχνίδι στη Λιλ, ήταν ήδη 1η και δεν την ενδιέφερε η εικόνα της στο παιχνίδι. Γι'αυτό κατέβασε ο προπονητής όλον τον πάγκο σχεδόν...

Κρίμα!

Ωστόσο, είναι καλό το ότι η ΑΕΚ συνεχίζει (βαθμοί για την Ελλάδα), έχει φτιάξει πολύ καλή ομάδα που έχει μέλλον και φυσικά στο ΟΥΕΦΑ έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει σε αρκετά ακόμη ματς, απ' ό,τι αν αντιμετώπιζε κανέναν από τους μεγάλους των 16 του Champions.

Tελικός απολογισμός: Πίκρα, αλλά αισιοδοξία για το μέλλον.

Πεμ Δεκ 07, 12:22:50 μμ  
Nikos Dimou said...

Μην συζητάμε για διαφήμιση στα μπλογκ - αυτό δεν αφορά (ακόμα) την ελληνική αγορά, ούτε αυτό το συγκεκριμένο. Αν έθιξα το θέμα ήταν για να δείξω πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζονται έξω τα μπλογκς - όχι μόνο από την πολιτεία και την κοινωνία αλλά και από επιχειρηματίες που επενδύουν χρήματα σε αυτά. Πιο αξιόπιστο κριτήριο για την δύναμη και την εμβέλειά τους δεν υπάρχει.

Πεμ Δεκ 07, 12:43:22 μμ  
Nikos Dimou said...

Και το διακοσάρι!

Πεμ Δεκ 07, 12:44:06 μμ  
quantumcorall said...

θέλω να καις άστρο μου κι αν θες να με προσέχεις στις φτηνές μου τις στιγμές

Πεμ Δεκ 07, 12:52:05 μμ  
lifer said...

Βασικά το θέμα της διαφήμισης είναι-προσωπική άποψη-δευτερεύον.
Οταν είχα το (παλιό) site ήξερα ότι η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη και μάλιστα το να βάλω διαφημίσεις μου το είχαν προτείνει. Δε μ'ενδιέφερε όμως. Δεν αποσκοπούσα στο να βγάλω λέφτα από το site. Το έκανα για να γράφω. Για την "καβλάντα" που έλεγε κι ένας φίλος. Μέσα σε 2 χρόνια που "άντεξε" θα μπορούσα να είχα βγάλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό αλλά όπως έγραψε και ο κύριος Δήμου σ'αυτό το post το έκανα για το κέφι μου. Την "είχα δει" διαφωτιστής των μαζών. Και τώρα που μου το ξαναφτιάχνουν πάλι για το κέφι μου θα γράφω , απλά λόγω εμπειρίας θα ξέρω πως να διαχειριστώ καλύτερα "κάποιους" και τις αντίστοιχες καταστάσεις.

Πεμ Δεκ 07, 02:10:28 μμ  
Antonios Liolios said...

Η διαφήμιση δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν. No thing such as bad publicity.

Όλα τα μέσα είναι επιθυμητά εφ' όσον ελκύουν πιθανούς καταναλωτές. Η web-based διαφήμιση στην Ελλάδα νομίζω είναι υπερεκτιμημένη.

Και για να διασκεδάσουμε λιγάκι ιδού δέστε τι σας περιμένει μόλις περάσετε τα πενήντα εδώ

Πεμ Δεκ 07, 02:11:56 μμ  
giant13 said...

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ μετά τον Παναθηναικό, έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε ευρωπαικές διοργανώσεις.
Προς Γάτον :
Παρόλο Γάτος από τα πολλά παιχνίδια χθές, σου ξέφυγε μάλλον το Link που σου αφιέρωσα (Τετ Δεκ 06, 08:31:31 μμ ) επειδή δεν το σχολίασες και έχει και σχέση με γάτο.

Πεμ Δεκ 07, 02:15:00 μμ  
Πανάσχημη said...

Thanks Liolios

Για να αρχισει η ημερα με χαμογελο!
ΠΟιος το τραγουδαει αυτο... δεν θυμαμαι... Τζεϊμς Μπραουν????

Πεμ Δεκ 07, 02:19:48 μμ  
the resident said...

@ Antonios Liolios
Χμμ!Σε λίγο θα αρχίσω να περνώ 1mg proscar προληπτικά.

Πεμ Δεκ 07, 02:32:25 μμ  
mtryfo said...

Nikos Dimou said:
Και το διακοσάρι!

Η διάθεση για "παιχνίδια" συνεχίζεται... που είσαι Μικυ...

Πεμ Δεκ 07, 02:35:37 μμ  
Πανάσχημη said...

Ο καθενας με τον πονο του εδω μεσα, οποτε στο ιδιο κλιμα θα μου επιτρεψετε να συνεχισω μια νυχτερινη διαμαχη με την φιλεναδα μου.

Ραλου κοπελα μου
Δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα αν πας here και ψαξεις, ψαξεις, ψαξεις, και τρελλαθεις στο ψαξιμο, ο Γιωργακης δεν φαινεται πουθενα. NOWHERE. Αλλα βρε διαολε για κοιτα ποιος φιγουραρει πρωτος.

"Eastwood's 'Letters' named 2006's best"

Πως τον ειχες πει παλια... ξενερωτο κατι τετοιο;
Any second thoughts?

Πεμ Δεκ 07, 02:39:57 μμ  
Nikos Dimou said...

giant 13
ναι μου είχε ξεφύγει (όπως και πολλά άλλα πράγματα δυστυχώς) αλλά το είδα τώρα και με συγκίνησε όπως κάθε γατουπόθεση...

(Αλλά και το αυτοκίνητο της απόσυρσης - επίσης).

Πεμ Δεκ 07, 02:57:22 μμ  
σκουληκοτρυπα said...

Δεν τέθηκαν πουθενά - έστω με τη μορφή ερωτημάτων και προβληματισμού- τα εξής απλά:

Με βάση την λογική υπόθεση ότι η διαφήμιση σε ένα blog αποσκοπεί στη βελτίωση του εισοδήματος του ιδιοκτητη του blog:

1) Ποιος εγγυάται ότι η επιλογή και ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων δεν είναι συνυφασμένα με το κίνητρο της bloggo θέασηs που παρουσιάζουν; Δηλαδή επιλογή "πιασάρικων" θεμάτωνμε χρήση keywords που θα ελκύουν μεγάλο αριθμό σχολιαστών.

a) Τάση για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας με μεγάλο κι ενδιαφέρον αντλούμενα από τα ΜΜΕ.
b) Θέματα διαχρονικά υψηλής "θέασης", αντιαμερικανισμός, εθνικά κτλ. και παράλληλη μείωση θεμάτων μικρού ενδιαφέροντος.

2. Η στάση και τα κίνητρα των σχολιαστών απέναντι στον ιδιοκτητη του blog με - την γνώση ότι αποτελούν πελάτες του και άρα
χρηματοδότες του - θα παραμείνει ίδια;
Mε δεδομένη την ειδοποιό διαφορα
μεταξύ του blog και ενός forum ή εφημερίδας-εταιρίας - τα blogs ταυτίζονται με τo φυσικό (ή έστω εικονικο) πρόσωπο του ιδιοκτητη τους.)
Εδώ μπορείτε να φανταστείτε μια σειρά παρενέργειες.

Πεμ Δεκ 07, 03:04:06 μμ  
Nikos Dimou said...

KI OMΩΣ.... ΚΙ ΟΜΩΣ

φαίνεται πως και τα ελληνικά blog παίζουν στο μάρκετινγκ...

προς το παρόν, των βιβλίων.

Case story:
Πριν ένα μήνα (για την ακρίβεια στις 11.11) είχα γράψει για τρία βιβλία (Τριανταφύλλου, Σουρούνης, Σταμάτης).

Ξαφνικά τις τελευταίες μέρες άρχισα να κατακλύζομαι από βιβλία.

Σίγουρα και μέχρι τώρα έπαιρνα πολλά βιβλία, αλλά είχαν δύο χαρακτηριστικά:

είτε α) οι συγγραφείς ήταν γνωστοί μου

είτε β) οι συγγραφείς ήταν εντελώς άγνωστοι (συνήθως ποιητές σε αυτοέκδοση).

Τα βιβλία που έρχονται τώρα είναι από γνωστούς και καταξιωμένους συγγραφείς τους οποίους δεν γνωρίζω προσωπικά. Τα στέλνει ο εκδότης αλλά έχουν προσωπική αφιέρωση.

Και είναι πολλά.

Τυχαίο;

Πεμ Δεκ 07, 03:07:48 μμ  
aphrodite said...

Καλησπέρα πέρα για πέρα!

Ελάτε φίλοι, πλησιάζει βδομαδότελο, υπομονήηηη!
:)

@ζόφε,

Τα κολλητάρια, ο δνόφος και ο γνόφος, απ'ό,τι βλέπω σ'έχουν ζαλίσει ε? Βρε το ίδιο λέμε, νήηντ βέρσους λάξιουρυ (άτσα!), που μου είσαι με την παρατήρηση ανά χείρας! Και για ΜΚΟ δεν μιλάμε για κέρδος, εκεί αλλάζει, δεν θεωρείται καν διαφήμιση (τι να διαφημίσεις, ντροπή σας, εξιλεωθείτε και οι τύψεις σας μέσω των καρτών σας θρέφουν λιμοκτονούντα βρέφη?). Τα είπαμε αυτά! Αλλο δάρλινγκ? Ημόσιοκονς δε μι βάζ'ς κι μι πλ(ι)γουών'ς!
:)))

Πεμ Δεκ 07, 03:23:22 μμ  
DimitrizZzZz said...

Μήπως στα στέλνουν για να δεις πως γράφουν οι κανονικοί συγγραφείς;

Πεμ Δεκ 07, 03:32:31 μμ  
k2825 said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Δεκ 07, 03:44:13 μμ  
Stavros Katsaris said...

@dimitrizzzzz

Δεν νομίζετε αγαπητέ οτι έχετε ξεπεράσει τα όρια?

Είναι και λόγοι αισθητικής πια που σας κάνουν ανεπιθύμητο!
Έλεος.

Πεμ Δεκ 07, 03:57:48 μμ  
Nikos Dimou said...

k2825

Θα πρέπει μάλλον να ανακαλέσετε.

"Γκρίζα διαφήμιση" είναι αυτή που γίνεται με αμοιβή και "λαθραία".

Το να γράψει κανείς για τα βιβλία τριών φίλων του, μόνο γκρίζα διαφήμιση δεν είναι.

Να προσέχουμε τι γράφουμε...

Πεμ Δεκ 07, 04:08:47 μμ  
σκουληκοτρυπα said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Δεκ 07, 04:09:52 μμ  
Nikos Dimou said...

Σταύρο, αφησέ τον, έχει γίνει γραφικός...

Πεμ Δεκ 07, 04:10:05 μμ  
σκουληκοτρυπα said...

This post has been removed by the author.

Πεμ Δεκ 07, 04:13:46 μμ  
DimitrizZzZz said...

Ο κάτσαρις υποφέρει από το σύνδρομο των παραθύρων. Οι ασθενείς αυτοί νομίζουν οτι βρίσκονται σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο και εκφράζοντια ανάλογα
"δεν νομίζετε αγαπητέ"
"αφήστε με να ολοκληρώσω"
και τέτοια.
Έτσι μιλάς στην κανονική σου ζωή; Σαν πολιτικός σε παράθυρο;

Πεμ Δεκ 07, 04:15:23 μμ  
σκουληκοτρυπα said...

Έχουν ενδιαφέρον οι παρεμβάσεις του
ZZZZZ στο blog του Βενιζέλου!!!!
Δείτε εδώ:
http://www.blogger.com/comment.g?blogID=
36963065&postID=116419362524714422

Πεμ Δεκ 07, 04:15:36 μμ  
k2825 said...

@ΝΔ

Χμμ ... γράφοντας για «(θεμιτή) γκρίζα διαφήμιση» εννοώ «(θεμιτή) έμμεση διαφήμιση». Ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση, διαγράφω το αρχικό post και το επαναδιατυπώνω ως εξής:

Αφού ο ίδιος ανοίξατε την κερκόπορτα της (εκ των πραγμάτων και ανεξαρτήτως προθέσεων) έμμεσης διαφήμισης, δεν ήταν αναμενόμενο το να διαγκωνίζονται έκτοτε άπαντες οι ενδιαφερόμενοι για μια πατημασιά τσάμπα ζωτικού χώρου στο μοδάτο πρωτοσέλιδο του doncat?

Δράση – Αντίδραση ...

Η διαφορά με τους μέσους όρους της ανώνυμης μπλογκόσφαιρας είναι ότι η αυτόφωτη δημόσια περσόνα σας «είναι το μήνυμα» (σε πολύ μεγάλο βαθμό) ανεξαρτήτως του χρησιμοποιούμενου μέσου και καθαυτής της θεματολογίας και του περιεχομένου του.

Πεμ Δεκ 07, 04:25:29 μμ  
zoferos mesaionas said...

@΄Αφρο

Αν και με μπέρδεψες λιγάκι με τις "σκυλοκαταστάσεις", χαίρομαι που συμφωνούμε!

Βέβαια, πολλοί διαφωνούνε με αυτά που συμφωνούμε, αλλά το θέμα δεν εξαντλείται. ΆΛλη φορά θα πρέπει ίσως να παραθέτουμε και σχετική βιβλιογραφία...

;)
;)
;)

Πεμ Δεκ 07, 04:42:50 μμ  
Antifonitis said...

Nικο Δημου επειδη το σχολιο βγαζει μια μικρη ζηλια που αλλοι "πλουτιζουν ενω εμεις εδω παιζουμε" θα ηθελα να σας θυμισω τα λογια του φιλου σας Οδυσσεα Ελυτη:

«Δίνε τον χρόνο σου δωρεάν αν θέλεις να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια»

Πεμ Δεκ 07, 06:51:53 μμ  
EnPlw said...

Μερικα στατιστικα στοιχεια :

Συμφωνα με το technorati (blog search engine), απο τα top 100 blogs παγκοσμιως, τo 79% χρησιμοποιει καποιο συστημα διαφημισεων (απο αυτους και σε ποσοστο 24%, το google adsense), τo 84% γραφεται στην αγγλικη γλωσσα, ενω η θεματολογια του 21% σχετιζεται με τη τεχνολογια.

(πηγες : technorati, www.problogger.net - darren rowse)

Προσφατη ερευνα που διενεργηθηκε απο το technorati και την εταιρια δημοσιων σχεσεων edelman αποκαλυψε οτι οι ευρωπαιοι bloggers αρχιζουν να συναγωνιζονται αυτους των ηπα. Για παραδειγμα, το 23% των βρετανων διαβαζουν blogs εναντι του 27% των αμερικανων.
- το 70% των ευρωπαιων bloggers γραφουν posts σε καθημερινη βαση
- το 66% εχει γραψει για καποια τοπικη εταιρια (κριτικη, σχολια κλπ)
- το 44% εχει γραψει για καποια πολυεθνικη εταιρια (κριτικη, σχολια κλπ)
- το 22% γραφει σχετικα με τις τελευταιες πολιτικες εξελιξεις
- το 14% γραφει για θεματα τοπικου ενδιαφεροντος
- το 12% γραφει για θεματα παγκοσμιου ενδιαφεροντος

(πηγη : financial times/october 10 2006)

Πεμ Δεκ 07, 07:09:18 μμ  
quantumcorall said...

Μ.Ν. Τι αμβροσίοδμη που είσαστε δεσποινίς Αντιφωνητή και συντελεσμένη στους δύο Αόρατους που έχουν τα χίλια ευδρόμως αυτοεξορισμένα...

Πεμ Δεκ 07, 07:55:12 μμ  
Φιλαλήθης said...

trolzzzzzzzzz!

Πεμ Δεκ 07, 09:07:39 μμ  
Nikos Dimou said...

Antifonitis said...
Nικο Δημου επειδη το σχολιο βγαζει μια μικρη ζηλια που αλλοι "πλουτιζουν ενω εμεις εδω παιζουμε"

Καμία ζήλεια - ειρωνία ήταν!

Πεμ Δεκ 07, 09:10:22 μμ  
Nikos Dimou said...

EnPlw said...
Μερικα στατιστικα στοιχεια :

Κρίμα που δεν τα είχα μαζί μου - μίλησα το απόγευμα σε μάι εκδήλωση τηε ΕΔΕΕ (τομέας Δημοσίων Σχέσεων) για το θέμα των blogs.

Πεμ Δεκ 07, 09:14:02 μμ  
Antifonitis said...

To βιβλιο του Dan Gillmor μπορειτε να το διαβασετε ολοκληρο και δωρεαν στο site του εκδοτη του:
www.oreilly.com/catalog/wemedia/book/index.csp

Πεμ Δεκ 07, 09:28:08 μμ  
Anula said...

Antifonitis said...
To βιβλιο του Dan Gillmor μπορειτε να το διαβασετε ολοκληρο και δωρεαν στο site του εκδοτη του:
www.oreilly.com/catalog/wemedia/book/index.csp

--
δηλαδη οι εκδοσεις Οξυ δεν πληρωνουν δικαιωματα ?!

Πεμ Δεκ 07, 10:09:37 μμ  
Nikos Dimou said...

Anula said...
δηλαδη οι εκδοσεις Οξυ δεν πληρωνουν δικαιωματα ?!


Ο Gillmore έχει συμφωνήσει με τον εκδότη του για περιορισμένα δικαιώματα - το εξηγεί στον επίλογο του βιβλίου.

Πεμ Δεκ 07, 10:28:00 μμ  
quantumcorall said...

This post has been removed by a blog administrator.

Πεμ Δεκ 07, 10:30:50 μμ  
Ο Μήτσος στην Αλβιώνα said...

συγνώμη, αλλά είμαι ο ΜΟΝΟΣ που τον έφαγε η περιέργεια τι καινούργια παιχνιδάκια πήρε ο Γάτος?

Πεμ Δεκ 07, 10:36:19 μμ  
quantumcorall said...

This post has been removed by a blog administrator.

Πεμ Δεκ 07, 10:46:00 μμ  
Nikos Dimou said...

Ο Μήτσος στην Αλβιώνα said...
συγνώμη, αλλά είμαι ο ΜΟΝΟΣ που τον έφαγε η περιέργεια τι καινούργια παιχνιδάκια πήρε ο Γάτος?


Θα διαβάσετε γι αυτά σύντομα.

Πεμ Δεκ 07, 11:11:04 μμ  
lifer said...

Και για ν'αλλάξουμε λίγο θέμα , πανάσχημη κι εγώ εκτιμούσα τον Eastwood , ειδικά σαν ηθοποιό, αλλά πιστεύω ότι η καλύτερη δουλειά του ήταν σκηνοθετική , συγκεκριμένα το "Midnight in the garden of good and evil".
Μετά όμως τον έπιασε η κατάθλιψη της ηλικίας φαίνεται και αυτό είναι εμφανές στις δύο τελευταίες σκηνοθετικές του δουλειές, οπότε είναι μάλλον κι αυτός για σύνταξη! Πρέπει να ξέρεις πότε ν'αποσύρεσαι απ' ότι κι αν κάνεις.
Το κακό εκεί στο America και με το συμπάθειο δηλαδή, είναι ότι δεν έχετε κατλάβει ακόμα ότι δε μπορούμε να δουλεύουμε εφ όρου ζωής.

Πεμ Δεκ 07, 11:18:41 μμ  
Nikos Dimou said...

Δυστυχώς ο Σαλτάρω ξαναχτύπησε με τα πιο χυδαία σχόλια της καριέρας του (επίζω να μην τα είδατε) και δεν έχω άλλη λύση από το μοντερέσι (κατά Χάρυ).

Πεμ Δεκ 07, 11:46:55 μμ  
Πανάσχημη said...

Lifer

Διαφωνω και εντονα.
Η καλυτερη του δουλεια ηταν το Million dollar baby, δεν προταθηκε για τοσα οσκαρ από λύπηση. Ta LETTERS δεν τα ειδα, αλλα θα το δω συντομα.

Οσο για το οριο συνταξιοδοτησης ειναι αντικαπιταλιστικο. Οι εμπειροι και οι ικανοι πρέπει να εργαζονται ως την ημερα που θα πεθανουν -αν το επιθυμουν-.
Στα πανεπιστημια το εχουν εφαρμοσει. Διδασκεις until you burn out.

Αυτα ειναι καινοτομιες. Διαβαζα πριν απο λιγο μια καινουργια καινοτομια που αφηρμοσε το μεγαλυτερο καταστημα ηλεκτρονικων το

Different folks, different strokes.

Αν το λινκ δεν βγηκε σωστο το άρθρο είναι στο
http://www.msnbc.msn.com/id/16040492/

Παρ Δεκ 08, 12:07:53 πμ  
Πανάσχημη said...

Και όποιος ειναι ξυπνιος 4.35 το πρωϊ ώρα Ελλάδας, να δει από CNN την εκτοξευση του Ντισκάβερυ (πρωτη φορα γινεται νυχτα) και πρωτη φορά με δυο μαυρους αστροναυτες (ανδρα και γυναικα) τους Joan Higginbotham και Robert Curbeam.
Μεγάλη στγμή για τους μαυρους όλου του κόσμου.
Σκασιλα σας θα μου πείτε μερικοι, αλλά τελος πάντων.
Εμενα μου αρεσει.

Παρ Δεκ 08, 12:27:05 πμ  
sokianos said...

αριστη η ιδεα του reactor 69 για special καρτα εορταστικη προς ΝΔ. επισκευτητε το μπλογγι του να την δειτε. φιλοι και μη.

Παρ Δεκ 08, 12:37:59 πμ  
Zontas said...

Παίζω & Εκτονώνομαι γράφοντας

Σε προηγούμενο τεύχος ο Traum αναφέρθηκε ακροθιγώς στη γραφομανία. Δε λέω, υπάρχει μια εμμονή σε μερικούς ανθρώπους με το γράψιμο, αλλά μάλλον όχι άδικα. Συμβαίνει σε όλους κάποτε να μιλάμε για να νοιώσουμε καλύτερα, για να αλλάξουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις που νοιώθουμε να ανακυκλώνονται οδηγώντας σε αδιέξοδο. Κάποιοι άνθρωποι ακόμη κι όταν μιλούν αποτυγχάνουν να σπάσουν αυτό τον κύκλο κι αντί να νοιώσουν καλύτερα καταλήγουν να επιδεινώνουν αυτό από το οποίο προσπαθούν να ξεφύγουν. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποιους από όσους επιλέγουν την γραφή, αντί της ομιλίας, για να τροποποιήσουν το εσωτερικό κλίμα. Το γράψιμο όμως για πολλούς άλλους, είναι μια θεραπευτική ‘τεχνολογία’. Η επίδραση της γραφής στην υγεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη (no references – θα ξημερώσουμε !). Σημαντική έρευνα έχει γίνει στην επίδραση του στο ανοσοποιητικό και την ψυχική υγεία, αλλά δεν περιορίζονται μόνον εκεί τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Το σκηνικό όμως είναι περίπλοκο.

Γενικά, όσο συχνότερα χρησιμοποιούμε στη γραφή λέξεις με θετική συναισθηματική απόχρωση, η υγεία βελτιώνεται. Τα άτομα που μπορούν να περιγράψουν τραυματικές προσωπικές εμπειρίες και στα κείμενα τους επανέρχονται λέξεις όπως αγάπη, φροντίδα, στοργή, νοιάξιμο, έχουν καλύτερα αναδραστικότητα στο στρες, ξεπερνούν γρηγορότερα το πένθος και έχουν καλύτερη φυσική υγεία. Από την άλλη και τα αρνητικά συναισθήματα έχουν την καλή τους όψη. Όσοι περιγράφουν αρνητικές εμπειρίες χρησιμοποιώντας εκφράσεις με ήπια αρνητική συναισθηματική απόχρωση – σε σύγκριση με όσους προσπαθούν να αποκλείσουν τέτοιες εκφράσεις από τα κείμενα τους, βελτιώνουν γρηγορότερα τους ανοσολογικούς τους δείκτες και χρειάζονται λιγότερη ιατρική φροντίδα.

Σε ομάδες ανθρώπων που κλήθηκαν να περιγράψουν τραυματικές εμπειρίες γράφοντας, όσοι ξεκίνησαν τη διαδικασία με μία προκατασκευασμένη ερμηνεία, την οποία δεν μπόρεσαν να ανακατασκευάσουν στην πορεία, είχαν τη μικρότερη βελτίωση σε όρους φυσικής και ψυχικής υγείας. Όσοι μπόρεσαν στην πορεία να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονταν χρησιμοποιώντας σταδιακά περισσότερες εκφράσεις του τύπου: ‘τώρα συνειδητοποιώ ότι’, ‘καταλαβαίνω πως’ κλπ είχαν σημαντικές βελτιώσεις. Δηλαδή αυτοί που μπήκαν χωρίς άκαμπτες διανοητικοποιήσεις και άκαμπτες αφηγήσεις και επέτρεψαν στην εμπειρία της γραφής να κινητοποιήσει την εσωτερική εμπειρία και να διαμορφώνει σταδιακά την αφήγηση, ωφελήθηκαν.

Όσοι πάσχουν από κατάθλιψη τείνουν να χρησιμοποιούν συχνά το πρώτο πρόσωπο στη γραφή τους. Όσοι από αυτούς σε ομάδες θεραπευτικής γραφής μπόρεσαν να μεταβάλλουν τη χρήση του πρώτου προσώπου και να ενδιαφερθούν και για τις υπόλοιπες προσωπικές αντωνυμίες ή τη χρηση άλλων προσώπων στο λόγο βελτιώθηκαν σημαντικά.

Ηθικόν δίδαγμα: Το μπλόγκ είναι μια υβριδική μορφή έκφρασης, πότε γραφή και πότε ομιλία. Όταν αποτυγχάνει το ένα, θα πετύχει το άλλο. Γράφτε γιατί σωζόμαστε !

Παρ Δεκ 08, 12:49:32 πμ  
Zontas said...

Ήταν το ευχάριστο ενημερωτικό πεντάλεπτο με το θείο zontas

Σε επόμενο τεύχος, αν είστε καλά παιδάκια και δεν βρίζετε, θα επανέλθουμε με νευροεπιστημονικές εικασίες για τα ευεργετικά αποτελέσματα της γραφής. Αν βρίζετε, φωνασκείτε και δεν σέβεστε το συνομιλητή σας θα σας πω όλα τα φρικτά που θα πάθετε όσοι δεν ακούτε το θείο zontas.

:)

Παρ Δεκ 08, 12:58:25 πμ  
Reactor69 said...

"Θα διαβάσετε γι αυτά σύντομα."

Κύριε Δήμου μήπως γίνεται να τα οδηγήσουμε κιόλας; Πλήζ! Για λίγο, θα βάλουμε και τη βενζίνη!

Παρ Δεκ 08, 01:57:13 πμ  
candide said...

Συμφωνώ βέβαια. Αλλά οι πολλές συγκρίσεις με την τηλεόραση με έβαλαν σε σκέψεις. Μου έμεινε μια αίσθηση ότι το ίντερνετ πάει να γίνει τηλεόραση στη θέση της τηλεόρασης.

Και εγώ που είμαι χωρίς τηλεόραση εδώ και μερικά χρόνια, θα είμαι στο μέλλον χωρίς ίντερνετ? Αν και φαντάζει δύσκολο, αφού προς το παρών με την ελευθερία που υπάρχει στο δίκτυο είναι κάπως απίθανο το να μην έχεις άλλη επιλογή από το να "το κλείσεις", αλλά οι πολλές ομοιότητες με την TV με φόβησαν κάπως...

Παρ Δεκ 08, 06:47:22 πμ  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα

Διαβάζοντας την μικρή διατριβή περί γραφής του zontas θυμήθηκα μία σελίδα από το "Ημερολόγιο του Καύσωνα" (ολόκληρο το βιβλίο υπάρχει on line στο site μου - και στα βιβλιοπωλεία.

Γιατί γράφω;

Έδωσα πολλές απαντήσεις στη ζωή μου - ανάλογα με την διάθεση
και την ηλικία.

Για να πείσω. Για να επικοινωνήσω. Για να εκφραστώ. Για να μείνω. (Στην μνήμη; Στην ιστορία;)

Για να με αναγνωρίσουν. Να με γνωρίσουν. Να με αγαπήσουν.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει πια.

Γράφω, γιατί δεν ξέρω καλά άλλη δουλειά - και κάτι πρέπει να
κάνω. Γράφω, γιατί το γράψιμο με γυμνάζει, με κινητοποιεί, με
κρατάει ζωντανό - και διώχνει το άγχος. (Εργασιοθεραπεία.)
Γράφω γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να σκέπτομαι (και να
υπάρχω). Γράφω για να ζω.

Δεν περιμένω τίποτα. Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Γνώρισα την
"επιτυχία" και όλες τις συναφείς απάτες. 'Ηταν πικρές στιγμές.

Δεν με ενδιαφέρουν βραβεία, διακρίσεις και τίτλοι. 'Ολα αυτά
είναι μια τραγική παρεξήγηση. Η ζωή είναι πολύ άγρια για να
της κρεμάμε χάντρες.

Παρ Δεκ 08, 07:48:28 πμ  
Nikos Dimou said...

Reactor69 said...
Κύριε Δήμου μήπως γίνεται να τα οδηγήσουμε κιόλας; Πλήζ! Για λίγο, θα βάλουμε και τη βενζίνη!

Aν νομίζετε πως μου χαρίζουν Porsche (ή και Panda) στην γιορτή μου, κάνετε λάθος. Τέτοια λεφτά δεν υπάρχουν γύρω μου. Μιλάμε για πράγματα που κοστίζουν μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Παρ Δεκ 08, 07:53:04 πμ  
Nikos Dimou said...

Τώρα είδα κι εγώ την ευχετήρια κάρτα που έκανε ο Reactor69 για μένα και για όλους μας. Υπέροχη - θερμά ευχαριστώ!
Θα την δείτε εδω

Παρ Δεκ 08, 08:00:08 πμ  
quantumcorall said...

Ο παρανοϊκός που δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα που περιέχει ανθρώπους, μας λέει ότι κατάλαβε "τι γίνεται" από τα γραμμένα σε ένα blog. Απαιτήθηκε να δημιουργηθεί ιστός και να blogs για να καταλάβει ο...ααα...αυτός τέλος πάντων ο καφετζής της Ελευθεροτυπίας. Γράφει όμως και εκτός blog ο άνθρωπος - υπογραμμίζει τα λάθη στα αυτόγραφα της Πέπης Τσεσμελή.

Και δεν ξέρω ποια από τα ελληνικά blogs διατηρούν επαφή με τη νεοελληνικότατη πραγματικότητα έτσι που μόνο αλγεβρικά προβλήματα αποκαλύπτουν: σκουπίδια, γραφειοκρατία, κακιασμένη ιδιωτική τηλεόραση, μη αυτοθερμαινόμενη θάλασσα.

Σαβ Δεκ 09, 09:38:25 πμ  
lifer said...

Πανάσχημη, για το "Million dollar baby" έλεγα κι εγώ. Το έργο ήταν εμφανώς καταθλιπτηκό , λες ο Eastwood να αναλάμβανε τη σκηνοθεσία αν δεν έπασχε από τα ίδια συμπτώματα;
Το όριο συνταξιοδότησης δεν είναι αντκαπιταλιστικό, είναι βέβαια, αν το δεις σα μέτρο κοινωνικής πρόνοιας.
Απλά δε μπορείς να αποδίδεις στα 60 σου όπως αποδίδεις στα 20 οπότε το να δουλεύεις σε μεγάλες ηλικίες είναι και αντιπαραγωγικό. Αν ήταν αντικαπιταλιστικό θα παράταγε ο Gates τη Microsoft στα 51 (!!!) του (;;;).
Το διδασκαλίκι και η συγγραφή είναι σχετικά εύκολες απασχολήσεις οπότε μπορεί κανείς να τις συνεχίσει, όπως ο αρχηγός εδώ, μέχρι και μεγάλες ηλικίες.
Οταν λέω για δουλειές μιλάω κυρίως για πεδία business όπου η παράνοια βασιλεύει σύμφωνα άλλωστε και με δήλωση του προέδρου της Intel. Τράβα να κάνεις business και μάλιστα σε διοικητικό επίπεδο όπως έκανα εγώ κι έλα να μου πεις μετά ! Το γεγονός και μόνο ότι άντεξα τόσα χρόνια είναι απορίας άξιο ! Αλλοι συνάδελφοι αποδήμησαν εις Κύριο.
Επιπλέον μου πήρε 40 χρόνια για να απολαμβάνω κάποια προνόμια(;)όπως το να ξυπνάω ότι ώρα θέλω το πρωί και να μπορώ να κάνω το κέφι μου . Ολα αυτά έγιναν χωρίς δουλειά και προσφορά ; Δε νομίζω.
Κι όλες οι γιαγιάδες που δουλεύουν στα αμερικάνικα diners για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους μάλλον την αποτυχία του καπιταλιστικού συστήματος δείχνει. Στην Ευρώπη δε θα γινόταν ποτέ αυτό. Απλά το birth-school-work-death ΠΕΘΑΝΕ!
Candide το net έχει βασικές διαφορές από την τηλεόραση. Καταρχήν είναι αμφίδρομο (πρώτο πλεονέκτημα), δεύτερον μην ξεχνάς το θεσμό του email που κάνει αμεσότερη και ΤΑΧΥΤΕΡΗ την επικοινωνία (δεύτερο πλεονέκτημα) και βασικότερο όλων , δεν ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΠΙΑ-παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν-και δε ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ όπως γίνεται με ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα media. Γι αυτό και η πρωτοφανής εξάπλωση-διάδοσή του. Και όταν παλιότερα είχε γίνει η τελευταία "γραμμή άμυνας" της uncensored πληροφόρησης τώρα έχει πάρει όλα τα άλλα media παραμάσχαλα. Απλά εδώ στην Ελλάδα , καθυστερούμε λίγο, όπως πάντα.

Σαβ Δεκ 09, 10:46:01 πμ  
AB said...

Το blog είναι πανίσχυρο εργαλείο και διευρύνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες να εκφραστεί κανείς μέσα από το Διαδύκτιο. Τα sites είναι ένα μέσον αλλά η κατασκευή τους δεν είναι απλή υπόθεση. Με το blog η αλληλεπίδραση είναι άμεση και η «λαϊκή δημοσιογραφία» που αναφέρει ο Dan Gillmor δεν είναι υπερβολή. Το πρόβλημα είναι η εύρεση χρόνου για την παρακολούθηση και κυρίως για την συμμετοχή σε όσα πολύ ενδιαφέροντα εμφανίζονται στα blogs.

Σαβ Δεκ 09, 12:49:24 μμ  
Evangelina said...

Μου θυμίζει πολύ αυτό που έλεγε ο Isherwood(1939) στο 'Berlin Diary'
"I am a camera with its shutter open".
Αυτό το blog-τοu Doncat- για μένα προσωπικά αποτελεί "food for thought!"

Best
Evangelina

Σαβ Δεκ 09, 06:14:51 μμ  

Ανακοίνωση Σχολίου

<< Home