Send As SMS

Δευτέρα, Νοέμβριος 13, 2006

Η Χρυσή Λεμονόκουπα ξαναχτυπά!

Πριν από είκοσι επτά χρόνια, στις 13.12.1979 είχα αναγγείλει την δημιουργία ενός επάθλου. Το όνομά του: Χρυσή Λεμονόκουπα.

Έγραφα τότε κάθε εβδομάδα στα «Επίκαιρα». Είχα – καληώρα σαν και τώρα – πολλά γράμματα αναγνωστών (και δεν υπήρχε τότε email, παρά πένα και χαρτί και ταχυδρομείο). Τόσα που γέμιζαν οκτώ σελίδες του περιοδικού με ψιλά στοιχεία των 6 στιγμών.

Η θέσπιση του επάθλου ξεκίνησε με την πρόταση ενός νέου νόμου που θα ποινικοποιούσε την ταλαιπωρία των πολιτών. Θα θέσπιζε ένα νέο ποινικό αδίκημα: της ταλαιπωρίας του πολίτη. Ταυτόχρονα πρότεινα την δημιουργία ενός νέου Υπουργείου με τίτλο: Υπουργείο Ποιότητας Ζωής, που θα είχε (μεταξύ άλλων) και την ευθύνη να εφαρμόζει τον νόμο.

Όποιος άδικα και άσκοπα ταλαιπωρούσε τους πολίτες θα πήγαινε φυλακή – και χωρίς αναστολή.

Κι επειδή, στο ίδιο άρθρο, έβλεπα πολύ χλωμή την πιθανότητα να ψηφίσει η Βουλή ένα τέτοιο νόμο, στράφηκα στην Βουλή των Αναγνωστών και τους πρότεινα να ψηφίσουν εκείνοι. Θέσπισα το έπαθλο της Χρυσής Λεμονόκουπας που κατόπιν ψηφοφορίας θα απονέμονταν κάθε χρόνο σε εκείνο το θεσμό, την υπηρεσία, τον άνθρωπο, που είχε περισσότερο βασανίσει τον κόσμο μέσα στην χρονιά που πέρασε.

Ζήτησα κι από τον φίλο μου τον γλύπτη Θόδωρο (τότε δεν ήταν ακόμα Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) να μου φτιάξει μία Χρυσή (φυσικά επίχρυση) Λεμονόκουπα. Την βλέπετε στην φωτογραφία.

Αντιγράφω το σκεπτικό του επάθλου:

«Η στήλη θεσπίζει ετήσιο (αρνητικό) έπαθλο για την υπηρεσία, τον οργανισμό ή το υπουργείο που περισσότερο από κάθε άλλο ταλαιπώρησε τους πολίτες τον χρόνο που πέρασε. (Ευχαρίστως θα οργάνωνε και πανηγυρική τελετή απονομής, αν και φοβάται πως οι βραβευόμενοι δεν θα μας τιμούσαν με την παρουσία τους). Το βραβείο θα είναι μία μικρή χρυσή λεμονόκουπα, φιλοτεχνημένη από καλό μας γλύπτη».

Για τον πρώτο χρόνο το βραβείο απονεμήθηκε στις 8. 5. 1980 (σχεδόν παμψηφεί) στο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Κυκλοφοριακό, τροχαία, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Ολυμπιακή, κλπ. ήταν killer contenders. (Ήταν η εποχή που ο χρόνος αναμονής για τηλεφωνική σύνδεση στο Ψυχικό έφτανε τα 9 χρόνια!).

Λοιπόν μετά είκοσι επτά χρόνια επανέρχομαι. Η Λεμονόκουπα είναι πάντα εδώ και γυαλίζει προκλητικά. Ψηφίστε bloggers – πού θα την χαρίσουμε για το 2006;


Υ. Γ. Ευχαριστώ τον georgios που μου τη θύμισε.

352 Comments:

Nikos Dimou said...

Εκτός από την ψήφο θέλω βέβαια και την αιτιολογία της απόφασης απονομής :))

Δευ Νοε 13, 10:15:23 πμ  
giant13 said...

Καλημέρα, καλή βδομάδα, κάνω σεφτέ:
Το Ι.Κ.Α πρέπει να είναι ένα ακλόνητο φβορί. Το έβλεπα από τότε που ζούσε ο πατέρας μου, γιατί πρός το παρόν έχω ακόμη άλλο ταμείο, τώρα με τα πεθερικά μου. Γιά μιά απλή εξέταση, ραντεβού μετά από 3 μήνες στην καλύτερη περίπτωση. Στά εξωτερικά ιατρεία γιατροί αφάντοι. Νοσοκομεία ανεπαρκέστατα.

Δευ Νοε 13, 10:25:43 πμ  
giant13 said...

Αναφέρομαι στις υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, αλλά πιστευώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα ίδια είναι σ' όλη την Ελλάδα

Δευ Νοε 13, 10:27:43 πμ  
MhXeirotera said...

Afu h xrisopikilth lemonokoupa mporei na dothei ke se prosopikotites, tha isigumun tin aponomh tis ston entimo nomarxh Thessalonikhs kyrio Psomiadi. Tin aksizei dioti mas exei taleporisei ta malla me tin ametroepia tu, ton laikismo tu, ton ratsismo tu ke tin ellinolagneia tu. An telika tu tin dosete, valte an thelete ke to asteri tis verginas epano prokimenou na tu tonosete (ki'allo;) to ethniko fronima. Sas efxaristo!

Δευ Νοε 13, 10:48:03 πμ  
kolassas said...

Καλημέρα!!Στο Ι.Κ.Α δαγκωτό.
Στο Ι.Κ.Α που πηγαίνει η μητέρα μου για εξετάσεις αίματος κάνουν γύρω στις 190 αιμοληψίες κάθε μέρα, υπάρχουν , από ότι έμαθα από γιατρό του ΙΚΑ, μόνο δύο μικροβιολόγοι και παίρνεις τις εξετάσεις μετά από 15 ημέρες, εάν φυσικά είναι οι συνηθισμένες, εάν είναι πιο δύσκολές στις στέλνουν στον παράδεισο.
Η σύντροφος μου που έχει Ι.Κ.Α δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά, πηγαίνουμε πάντα σε ιδιώτες γιατρούς και πληρώνουμε από την τσέπη μας.

@ΝΔ
Αγαπητέ Νίκο συγνώμη εαν καταχράστηκα την στήλη των ορφανών

Δευ Νοε 13, 10:49:07 πμ  
alogaki said...

Νομίζω ότι το "Υπουργείο Υγείας", το "Συγκοινωνιών" και η "Πολεοδομία", είναι σταθερές αξίες (κάθε χρόνο) στην κατάκτηση της "Χρυσής Λεμονόκουπας".

Καλημέρα

Δευ Νοε 13, 10:51:25 πμ  
heinz said...

Προσωπικά θα την έδινα στο Υπουργείο Παιδείας. Κι όχι γιατί διαφωνώ με την πολιτική της Μαριέτας (που διαφωνώ και πολύ).

Αλλά γιατί με απίστευτη αδεξιότητα, κι εξ αιτίας αυτής ακριβώς, κατάφερε να "κάψει" μια σειρά από καλές ιδέες για την Παιδεία (αξιολόγηση, ιδιωτικά ΑΕΙ), στοιβάζοντάς τις με ανούσιες εμμονές και ανοησίες (αιώνιοι φοιτητές, μάνατζερς), σε ένα ενιαίο πλαίσιο.

Έκανε μέσα σε ένα χρόνο, την Παιδεία από κακή, ανύπαρκτη. Το χειρότερο, οδήγησε στην απαξίωση αναγκαίες αλλαγές.

Δευ Νοε 13, 10:55:59 πμ  
spiretos72 said...

Νομίζω και εγώ πως το ΙΚΑ είναι πολύ καλός υποψήφιος. Μόλις τσακώθηκα με την γραμματά ενός υποδιοικητή στο τηλέφωνο. Τον υποδιοικητή δεν μου τον έδωσαν φυσικά.

Ο λόγος? Το 184 μπορεί να ισχύει για να κλείσεις ραντεβού, αλλά άμα θεε να κλείσεις ραντεβού για ανάλυση αίματος πρέπει να πας αυτοπροσώπως για να κλείσεις! Α όλα κι όλα! Μην τα θέλετε και όλα δικά σας! Να πας κεέι να σε δούνε πως είσα υπαρκτό πρόσωπο και δεν κλέινεις ραντεβού για πλάκα (έτσι μου είπε λίγο-πολύ η κυρία!!!!)

Δευ Νοε 13, 11:01:25 πμ  
alogaki said...

Νέα ριζοσπαστική πρόταση :

Προτείνω για φέτος, η "Χρυσή Λεμονόκουπα" να αποδοθεί στον ίδιο τον Έλληνα πολίτη, με το εξής απλό σκεπτικό:
Για την αναποτελεσματικότητα και για τα χάλια της δημόσιας διοίκησης υπεύθυνος είναι κυρίως ο ίδιος.

Δευ Νοε 13, 11:07:55 πμ  
gravoura said...

Ψηφίζω το Ε.Σ.Υ.
Αφάνταστη η ταλαιπωρία, η καθυστέρηση και η ελλειπής παροχή υπηρεσιών. Καθαριότητα, ενδιαφέρον και ευγένεια είναι ανύπαρκετα και...πολυτέλεια.
Την υγειά μας να χουμε και το φακελάκι στο χέρι!

Δευ Νοε 13, 11:08:56 πμ  
An-Lu said...

This post has been removed by the author.

Δευ Νοε 13, 11:11:06 πμ  
x-taramas said...

Εγώ προτείνω η χρυσή λεμονόκουπα να απονεμηθεί στο υπουργείο υγείας. Για την ακρίβεια προτείνω να του απονέμεται by default κάθε χρονιά, και πάντα να την μοιράζεται με κάποιον άλλο φορέα ή πρόσωπο. Ο λόγος είναι οτι τα παιχνίδια με την υγεία είναι πολύ χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη αναμονή ή ταλαιπωρία και για μένα πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να κλέψει τα ηνία απο το εν λόγω υπουργείο.
Για φέτος λοιπόν προτείνω:
1)Υπουργείο υγείας και 2)Γιωργάκη. (Αποδεικνύεται πιο ανίκανος και από τον Κωστάκη, εξασφαλίζοντάς μας έτσι τουλάχιστον άλλα έξι χρόνια αλαλούμ)

Εξάλλου κάθε λεμόνι μας δίνει πάντα δύο λαχταριστές λεμονόκουπες.

Την καλημέρα μου!

Δευ Νοε 13, 11:12:36 πμ  
An-Lu said...

Στις διάφορες ΔΟΥ, στις οποίες δεν φτάνει που τις χρυσοποληρώνουμε, οι υπάλληλοί τους είναι καθ' έξιν μουρτζούφληδες και αγενέστατοι, ακόμα και όταν τους ζητάς πληροφορίες (στο γκισέ των πληροφοριών, όχι σε ταμείο!). Ας μην ξεχνάμε και τα "αντιεργατικά" ωράρια εξυπηρέτησης κοινού που έχουν...
Ιδιαίτερη μνεία κάνω στη ΔΟΥ Κορωπίου.

Δευ Νοε 13, 11:13:08 πμ  
Reactor69 said...

Αν και το Υπουργείο Αρρώστιας φαίνεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, και κάθε αιτιολόγηση είναι περιττή(πρώτος σε διαφθορά τομέας στην δεύτερη σε διαφθορά, μετά την Πολωνία, χώρα μας!), θα βάλω κέτσαπ στη λεμονόκουπα συμφωνώντας AΠΟΛΥΤΑ με τον Heinz!

Αν δεν ευθύνεται η παιδεία ΜΑΣ για το χάλι ΜΑΣ, τότε ποιός;

Προτείνω, ωστόσο, μιας και οι υποψήφιοι είναι από το χώρο του περήφανου(και στ' αυτιά) Ελληνικού Δημοσίου(ζητοκραυγές και όλε) να θεσπίσουμε και ένα δεύτερο βραβείο, αυτό της "Σκουριασμένης Λεμονόκουπας" για το υπουργείο με τους πιο σπασαρ%ίδικους και μακροσκελείς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς...

Δευ Νοε 13, 11:13:55 πμ  
Dormammu said...

Καλημέρα!
Συμφωνώ με τον heinz και δίνω την Χρυσή Λεμονόκουπα στο Υπουργείο Παιδείας για την κατ' εξακολούθηση ανικανότητα των διοικούντων να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα ορθών μέτρων.

Η Αργυρή Λεμονόκουπα πάει στην Πολεοδομία, την πιό διεφθαρμένη δημόσια υπηρεσία μακράν.

Τέλος, δίνω μια κανονική, στιμμένη λεμονόκουπα στην νομοθετική εξουσία, για την κοντόφθαλμη και απαράδεκτη πρακτική της να δημιουργεί με εξαιρετική ευκολία θεσμικά όργανα αμφίβολης χρησιμότητας (βλ. Μισθοδικείο- αμφιβάλλω αν πουθενά αλλού στον κόσμο υπάρχει κάτι παρόμοιο) και να τα αντικαθιστά με την ίδια εξίσου ευκολία στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Άντε να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν..

Δευ Νοε 13, 11:19:01 πμ  
Yannis H said...

Η ταλαιπωρία αντέχεται καλύτερα όταν είσαι μια χαρά και στα πόδια σου, όταν έχεις αντοχές (π.χ. όρθιος σε λεωφορείο, στην ουρά σε μια υπηρεσία, κτλ.). Είναι αβάσταχτη όταν είσαι άρρωστος και επιπλέον, είναι και εξευτελιστική. Γι’ αυτό το σύστημα υγείας εν γένει είναι ο καλύτερος υποψήφιος.

Από τα νοσοκομεία μέχρι το (άσχετο και γραφειοκρατικό σε σημείο αηδίας) ΙΚΑ. Δεν θα ξεχάσω: με ιγμορίτιδα, να πρέπει να δικαιολογήσω αναρρωτική άδεια. Στο ΙΚΑ της περιοχής μου ο γιατρός ήταν διακοπές. Με στέλνουν σε άλλη περιοχή, όπου η γιατρός (αγενέστατη) με εξετάζει, βλέπει πως είμαι σοβαρά και μου δίνει φαρμακευτική αγωγή. Επειδή είχε ξεχάσει τη σφραγίδα της, μου λέει να πάω και την επομένη για να μου γράψει την άδεια. Παρασκευή λοιπόν, πάω κατά τις μια το μεσημέρι. Είχε φύγει – ενώ στην πόρτα της, φαρδιά-πλατιά η πινακίδα ενημέρωνε πως δέχεται μέχρι τις δύο. Παραπονέθηκα στη γραμματεία που με κοιτούσαν σαν UFO: «μα κύριε, τις Παρασκευές οι γιατροί φεύγουν στις 11». Όταν ρώτησα γιατί δεν το γράφουν και στην πόρτα τους, όλοι βεβαιώθηκαν πως είμαι UFO και μάλιστα από μακρινό γαλαξία. Η κοπάνα δεν είναι επίσημη – απλώς αυτονόητη.

ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Να δω τον Αβραμόπουλο με λεμονόκουπα στο στήθος… κι ας ξαναπάθω ιγμορίτιδα!)

Δευ Νοε 13, 11:21:23 πμ  
rednet69 (georgia m.) said...

Σε όλα αυτά που λέτε συμφωνώ!(γιατρούς,κλπ)
Αλλά το βραβείο της χρυσής λεμονόκουπας νιώθω την ανάγκη να το δώσω σε όλους,άντρες και γυναίκες,που έχω συναντήσει(σε υπηρεσίες αλλά και προσωπικά,γνωστούς,κλπ),που δεν έχουν τα @3@#$Θ+!@ να υποστηρίξουν την άποψή τους,που άλλα λένε και άλλα κάνουν,που δεν αντέχουν τα δύσκολα,που διατείνονται ότι θέλουν να σε βοηθήσουν αλλά είναι ανίκανοι να κρατήσουν το λόγο τους,που αποδεικνύονται πόσο "λίγοι" είναι.Ανθρωπάκια...Η λεμονόκουπα λοιπόν σε αυτούς και ένα φτύσιμο για πάντα!

Δευ Νοε 13, 11:37:01 πμ  
SykoFantiS_Bastoyni said...

Χρυσή λεμονόκουπα στον
Υπουργό πολιτισμού κύριο Βουλγαράκη
για το πολιτιστικό Μόλ που θέλει να
φτιάξει όπως ανακοίνωσε στο παρακάτω
βίντεο

Δευ Νοε 13, 11:37:19 πμ  
cyberlaika said...

Με κάθε αυστηρότητα θα απένειμα το έπαθλο στον αθάνατο έλληνα πολίτη που παρά την δυσφορία του και τον καταγγελτικό του λόγο στηρίζει και συντηρεί μέσω της ψηφου του την ιδεολογία του ελληνικού κράτους άρα και των υπηρεσιων του, δηλαδή την ΑΣΥΔΟΣΙΑ το ΒΟΛΕΜΑ την ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ χωρις καμμιά κοινωνική συνείδηση αφομιώνοντας την μάλιστα και στην καθημερινή του προσωπική τακτική εντος ή εκτος εργασίας..
Στον αντίποδα πάλι ότι καλό μπορεί να συναντησεις σε μια υπηρεσια θα οφείλεται πάλι σε κάποιους έλληνες πολίτες που τυγχανουν εκτος απο υπαλληλοι της να ναι και συνειδητοί υπεύθυνοι άρα κοινωνικά αλληλέγγυοι.

Δευ Νοε 13, 11:45:07 πμ  
Vrennus said...

Στον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καθ. Προκόπη Παυλόπουλο. Δαγκωτό, με χέρια και με πόδια. Για την απαράμιλλη (αν)ικανότητά του να καταστρέφει κάθε καλή ιδέα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά αλλά θα σταθώ μόνο σε δύο:
(1) Το γελοίο ωράριο εξυπηρέτησης κοινού 9:00-15:00 σε αντικατάσταση του πολύ πιο εξυπηρετικού 8:00-13:30 - παρέχοντας όμως ταυτόχρονα στις υπηρεσίες τη δυνατότητα αυτοεξαίρεσης!!!!!
(2) Τη θέσπιση του μέτρου της υποχρεωτικής "αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών" χωρίς παράλληλα να έχει μεριμνήσει να υπάρχουν τουλάχιστον συσκευές φαξ σε κάθε δημόσια υπηρεσία (να μη μιλήσουμε για e-mail)!!!!

Δευ Νοε 13, 11:50:31 πμ  
Georgios said...

Καλημέρα κι απο μένα...

Χαίρομαι πολύ που τελικά έγινε το post! Εδώ λοιπόν, να τα πούμε, να γελάσουμε, να σατιρίσουμε και να δούμε κατάματα τα χάλια μας.

Όπως είπα και χθές νομίζω πως φέτος το αξίζει ΑΝΕΤΑ το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα είπε σωστά ο Heinz!

Πέρα από το γεγονός πως η παιδεία μας χαρακτηρίζει όλους και αποτελεί τη βάση για τον πολιτισμό που έχει να επιδείξει ένας λαός, πρέπει να τονίσουμε και τον τρόπο που δίνεται η παιδεία στους νέους. Κι αυτός ο τρόπος στην χώρα μας ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ, μας ταλαιπωρεί όλους μας. Με το ζόρυ, με βιβλία αναχρονιστικά, με ψευδείς ιστορικές αλήθειες (που είναι ο χάρυ οεο;),με το να δημιουργεί στα παιδιά εμμονές για το κυνήγι ενός βαθμού χωρίς κανείς τελικά να νοιάζεται για το αν ΕΜΑΘΕ κάτι αυτά τα ρημαδο-χρόνια!

Κάνει τη ζωή μας δύσκολη γιατί άλλα λέμε κι άλλα καταλαβαίνουμε, γιατί κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε καταχρηστικές απεργίες, γιατί η τηλεορασή μας είναι στο επίπεδο που είναι, γιατι ανεχόμαστε τις ύβρεις του καθενός ακόμη κι εδώ μέσα, γιατί έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει ΔΙΑΛΟΓΟΣ, γιατί, γιατί, γιατί...

Ήδη κουράστηκα! ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!

Και πάλι καλημέρα σας!

Υ.Γ. Προσωπικά στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας με κούρασαν πολύ οι νεολαίες. Για αυτό μέρος του επάθλου πάει και σε αυτές που πρέπει κάποτε να βρουν την τσίπα και το κουράγιο να αποσυρθούν απο τα Πανεπιστήμιά μας.

Δευ Νοε 13, 11:57:59 πμ  
doctor said...

Το Ι.Κ.Α. εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με σταλινικό ποσοστό!!!

Το Ι.Κ.Α. Νέου Κόσμου για να χορηγήσει ασφαλιστική ενημερότητα, ζήτησε υπηρεσιακό σημείωμα από το ... Ι.Κ.Α. του Νέου Κόσμου και μας έστειλε στον πιο κάτω όροφο για να το πάρουμε και να το διαβιβάσουμε στον πιο πάνω.

Ε, τότε θυμήθηκα το ΑΜΑΝ τα καθάρματα και με έπιασε νευρικό γέλιο.
Είναι τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι.

doctor

Δευ Νοε 13, 12:02:44 μμ  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ said...

Νομίζω οτι ο υπουργός ΥΠ.ΕΣ Kος Παυλόπουλος αξίζει τη λεμονόκουπα, οχι μόνο του έτους αλλά και της τριετίας.
Είναι ο άνθρωπος που στα περισσότερα με τα οποία έχει ασχοληθεί τα έχει κάνει ....μαντάρα.
Είναι ο μόνος που έχει κατορθώσει να κάνει τόσους πολλούς εχθρούς σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.
Επιλαχόντες ΑΣΕΠ98 (όχι μόνο τις προεκλογικές υποσχέσεις, ούτε τις δικαστικές αποφάσεις τήρησε), Χούπης (!!), συμβασιούχοι (που φαντάζομαι οτι θα καταλήξει: δεν φτάνει που θα σας πληρώσουμε -κάποια στιγμή, θέλετε και μονιμότητα;),Καποδίστριας (Βραχάσι, Μαρμαράς), χρηματοδότηση Τ.Α. , ΚΕΠ (ξεκίνησαν απο κατάργηση και τώρα θέλουν να αλλάξουν τους εργαζόμενους, μεταναστευτική πολιτική, πολιτική πολιτικής προστασίας, πυροσβέστες κ.λ.π.

Δευ Νοε 13, 12:15:29 μμ  
Δήμος Χλωπτσιούδης said...

Συμφωνώντας με πολλούς προλαλήσαντες η λεμονόκουπα πρέπει να δοθεί αβλεπί στην κα Γιαννάκου, ως πολιτική προϊστάμενο του ΥΠΕΠΘ. Η παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση στο "ανθρώπινο κεφάλαιο". Μαζί με τον πολιτισμό είναι τα μόνα που μπορούν να άρουν το κοινωνικό αδιέξοδο και την αντιδημοκρατική και παράλογη συμπεριφορά του Έλληνα πολίτη -βρίζει την αυθαιρεσία της εξουσίας και την ασυδοσία της αδιαφάνειας στη διοίκηση, αλλά παραμένει ρουσφετολόγος και ανίκανος να διατρανώσει τη διαφωνία του με τρόπο ουσιαστικό. Χρειαζόμαστε δημοκρατική παιδεία, με ενημερωμένους στα ψυχοπαιδαγωγικά ζητήματα εκπαιδευτικούς. Ωστόσο, η Υπουργός μας αλλού "ταξιδεύει", συνεργαζόμενη με ΜΑΤ όποτε οι δάσκαλοι σηκώνουν κεφάλι (διδάσκοντας τον αγώνα για την κατάκτηση δικαιωμάτων).

Δευ Νοε 13, 12:40:53 μμ  
Nikos Dimou said...

Προβλέπω ότι θα πρέπει να φυτέψω λεμονιές για να ...έχουμε!

Δευ Νοε 13, 12:43:19 μμ  
Alitovios said...

Δεν μας ταλαιπωρούν μόνο δημόσιες υπηρεσίες. Οι ταρίφες ας πούμε μας ταλαιπωρούν εξίσου.

Δευ Νοε 13, 12:53:01 μμ  
Nikos Dimou said...

όσο κι αν φαίνεται περίεργο μας ταλαιπωρούν και οι (μεγάλες) ιδιωτικής που έχουν κολλήσει γραφειοκρατία από τον Δημόσιο Τομέα. Έχω γράψει συχνά στο RAM για το τι τραβάνε όσοι χρειάζονται σέρβις η επισκευή σε διάφορα ηλεκτρονικά. Το αποκορύφωμα ήταν η ιστορία με ένα πολυμηχάνημα της Hewlett Packard. Αφού επί εβδομάδες περίμενε ο ιδιοκτήτης την διάγνωση, του ζήτησαν 300 ευρώ (καινούργιο παίρνεις με 150) και τελικά το έφτιαξε σε ένα συνοικιακό ηλεκτρονικό ο οποίος χρέωσε 30!

Δευ Νοε 13, 01:14:36 μμ  
etherovamon said...

This post has been removed by the author.

Δευ Νοε 13, 01:20:06 μμ  
mtryfo said...

Καλημέρα από Θεσσαλονικη
MHXEIROTERA αν και η πρότασή σου για Ψωμιάδη με βρίσκει απολυτως σύμφωνη (παρέα με φτερωτό γιατρό) εντουτοις θα συμφωνήσω ότι η υγεία προηγείται γι αυτό: πρώτη επιλογή Υπουργείο Υγείας και δεύτερη επιλογή Υπουργείο Παιδείας. Οι λόγοι? Να μην τους επαναλάβω. Ειπώθηκαν ΟΛΑ !!!

Δευ Νοε 13, 01:29:50 μμ  
ioannisk said...

Το βραβείο το δίνω σε εμάς όπως είπε και το alogaki.

Δεν φταίει ο Φούφουτος που δεν έχουμε ΙΚΑ κλπ.

Δευ Νοε 13, 01:49:19 μμ  
pagis said...

Στο ΙΚΑ που πρέπει να μετονομαστεί σε

Ιδρυμα
Κ (βάλτε ότι ταιριάζει πχ Καθημερινής)
Ανικανότητας

Εστειλαν επίδομα και παραστατικά 4 χρόνων σε ένα οικονομικό έτος, ... απλά για να τα πάρει η εφορία!

Δευ Νοε 13, 02:03:59 μμ  
antidoto said...

Απλά και μόνο επειδή η πρώτη λεμονόκουπα δόθηκε απο τον ΝΔ πριν 27 ολόκληρα χρόνια σε υπουργείο, δεν είναι δυνατο να δωθεί και πάλι σε υπουργείο η κρατικό οργανισμό κλπ.

Αν πριν 27 χρόνια η λεμονόκουπα είχε δωθεί στη Βόρειο Κορέα τότε ΟΚ. Την πολιτική αύτου του καθεστώτος δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Τα υπουργεία ομως;

Δεν είναι δυνατο να έχουν περάσει 27 χρόνια και εμείς να ψάχνουμε πάλι σε ποιό υπουργείο θα δώσουμε λεμονόκουπα.

Ειναι αυτονόητο οτι η χρυσή (όχι απλά επίχρυση) λεμονόκουπα ανήκει σε εμάς.

Δευ Νοε 13, 02:07:38 μμ  
alogaki said...

Διαβάζω στη σημερινή "Καθημερινή":

"...Οι πολίτες καλώντας την γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών 1564 μπορούν να αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς και κακοδιοίκησης προς το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Το 1564, η γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ), λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα και σε 24-ωρη βάση."


Λέτε να παίξει;
Χλωμό το βλέπω!


Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο.

Δευ Νοε 13, 02:22:52 μμ  
Odysseas said...

Μια που λείπω καιρό από την Ελλάδα δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να ψηφίσω, αν και κάτι μου λέει πως αξίζει στον καθένα μας από μια λεμονόκουπα. Ειδικά σε όσους παρκάρουνε όπου τους βολεύει αδιαφορώντας για το αν εμποδίζουν την κίνηση.

Όσο για τις δημόσιες υπηρεσίες, τα παράπονα μας στο 1564.

Δευ Νοε 13, 02:28:48 μμ  
harrygreco said...

Για ποικιλια,μπορουμε να εχουμε χρυση,ασημενια & μπρουτζινη λεμονοκουπα.

Δευ Νοε 13, 02:32:52 μμ  
Alitovios said...

Εδώ πιάνουν κάποιον δημόσιο υπάλληλο που κλέβει και για τιμωρία του κρατάνε το μισθό τρεις μήνες. Ούτε φυλακή, ούτε απόλυση. Κι εσείς περιμένετε για απλά πράγματα όπως η ταλαιπωρία πολιτών να τιμωρηθούν χειρότερα; Το 1564 είναι απλά για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια πως δήθεν ενδιαφέρονται.

Δευ Νοε 13, 02:33:33 μμ  
ManBlogg said...

Πολύ ωραίο βραβείο και πολύ εύκολη απόφαση για μένα. Εγώ θα την απένειμα
χωρίς 2η σκέψη στο αστυνομικό τμήμα του δήμου Ιλίου. Για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας στηνόταν (ίσως ακόμα πιστεύω) κόσμος τον περασμένο Μάρτιο από τις 2:30 τα ξημερώματα απ΄έξω στην ουρά. Εξυπηρετούσαν το πολύ 12 -15 άτομα. Δεν κλείνανε ραντεβού δεν δίναν αριθμούς προτεραιότητας, δεν τους ενδιέφερε αν ήσουν έγκυος γυναίκα ή ηλικιωμένος. Είδα άτομα να φεύγουν κλαίγοντας! γιατί ήταν η 2η ή και 3η φορά που πηγαίναν και φεύγαν άπραγοι γιατί κάτι δεν είχαν καταλάβει καλά και τους έλειπε κάποιο δικαιολογητικό. Απαράδεκτοι,απάνθρωποι, αντιπαραγωγικοί χωρίς λόγο ουσιαστικό. Από τις 6 τα ξημερώματα ήμουν από τους "τυχερούς" και έβγαλα δελτίο τελευταίος στις 2:30 το μεσημέρι.

Από την άλλη αν θεσπίζαμε βραβείο εξυπηρετικότατης (το χρυσό γρανάζι;) , θα το έδινα στις υπηρεσίες του ΚΕΠ. Έβγαλα τις προάλλες πιστοποιητικό γέννησης με online αίτηση. Έκανα λογαριασμό online, έκανα την αίτηση και πήρα αριθμό πρωτοκόλλου online και σε 5 μέρες είχε σταλεί το αντίγραφο στο ΚΕΠ της γειτονιάς μου.

Δευ Νοε 13, 02:41:35 μμ  
Πανάσχημη said...

Δεν ξέρω ποιο έχει τα χειρότερα χάλια αλλά οπωσδήποτε αυτό που μας κρατά πίσω είναι το Παιδειας. Και μπορεί πολλοί πολιτικοι να είχαν λαμπρές ιδέες αλλά εφ'όσον το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα έγινε εξουσία, γιατί φτύνουμε υπουργεια; Τους κυρίους συνδικαλιστές -της όποιας βαθμίδας- δεν θα έπρεπε να πιασουμε πρώτους πρώτους;
Και φυσικά γνωρίζω ποιος λαμπρός μακαρίτης πολιτικός αποφάσισε να τους δώσει τόση εξουσία... αλλά αν προτεινω λεμονόκουπα προς νεκρό, θα πέσουν όλοι να με φάνε...
Το βουλώνω λοιπόν.

Δευ Νοε 13, 02:42:06 μμ  
sapient said...

Συμφωνώ με όλους όσους προτείνουν τον "Έλληνα Πολίτη". Αν μη τι άλλο πως είναι δυνατόν να ξαναφηφίζει αυτόν που αποδεδειγμένα τον "δουλεύει" (περισσότερες από μια φορά).
Τώρα αν πρέπει να το πάρει κάποιο Υπουργείο ας το δώσομε σε όλους τους Υπουργούς Παιδείας από την μεταπολίτευση και μετά. Το χάλι της παιδείας έχει αφ' ενός τις μεγαλύτερες συνέπειες σε βάθος χρόνου και αφ' ετέρου ανατροφοδοτείται αφού το πρόβλημα παιδείας είναι κυρίως "Πρόβλημα Διδασκόντων".
Καταφέραμε να έχομε τους πλέον ακατάλληλους για Δάσκαλους και δεν είναι πλέον εύκολο να αντιστραφεί το κλίμα.

Δευ Νοε 13, 03:06:39 μμ  
Takis Alevantis said...

Αντιγράφω από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ Αρ. τευχ. 654 (12 Φεβρουαρίου 1981).

Άλλο ένα γράμμα για τη «Χρυσή Λεμονόκουπα». Εξ οικείων τα βέλη αυτή τη φορά - μου γράφει ένας από τους ανθρώπους των «Επικαίρων» για ένα θέμα πάντα επίκαιρο. Συμφωνώ μαζί του στο μέτρο που η παιδεία βρίσκεται στη βάση κάθε μας κακοδαιμονίας. Και βρίσκω ιδιαίτερα σημαντική την αδυναμία που επισημαίνει: όσο πάμε μόνο για το «χαρτί» δεν θα αποκτήσουμε πραγματική γνώση και μόρφωση.

Αγαπητέ κ. Δήμου,

όταν πέρσι πρωτοκαθιερώσατε τη «Λεμονόκουπα» δεν πίστευα ότι ο θεσμός θα διαρκούσε πάνω από χρόνο. Τώρα όμως αρχίζω να αλλάζω γνώμη κι επειδή θεωρώ τη «Λεμονόκουπα» κάτι παραπάνω από απαραίτητη, αποφάσισα να εκδηλώσω έμπρακτα την υποστήριξή μου.

Ποιός άραγε ταλαιπώρησε πιό πολύ τους Έλληνες μέσα στο 1980; Η επιφανειακή απάντηση είναι ίσως εύκολη: το Υπουργείο Συγκοινωνιών, Δημ. Έργων, Οικονομικών ή Συντονισμού. Κι όμως. νομίζω ότι κανένα Υπουργείο δεν ταλαιπώρησε ούτε θα ταλαιπωρήσει τους Έλληνες περισσότερο από το Υπουργείο Παιδείας. Μα, θα πείτε, οι απεργίες των δασκάλων και των καθηγητών ή οι καταλήψεις των Σχολών ταλαιπωρούν τόσους πολλούς Έλληνες όσο τα «σαράβαλα» ή το ταχυδρομείο, που φαίνεται ότι διακινείται ακόμη με άμαξες;

Ίσως ναι, ίσως όχι. Εγώ δεν το βλέπω έτσι το πράγμα. Το Υπουργείο Παιδείας μας ταλαιπωρεί εμφυσώντας σε μας και στα νέα παιδιά (μιλάω γενικά), το «πνεύμα του σκοταδισμού». Και το πνέυμα αυτό στις κατώτερες βαθμίδες της εκπαιδεύσεως θεσμοθετείται με την κατάργηση των εξετάσεων, ενώ στα Λύκεια ολοκληρώνεται με την καθιέρωση της απόψεως: «Αφού δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα, γιατί να το διαβάσουμε;» Και μετά, στο Πανεπιστήμιο, όπου χρειάζονται όσο γίνεται πιο πολλές γνώσεις αλλά και διαρκής ενημέρωση, το «πνεύμα του σκοταδισμού» θριαμβεύει με τον συνδικαλισμό, τις καταλήψεις, τις περιφρουρούμενες αποχές.

Πιστεύω να μην παρεξηγήσετε το γράμμα μου. Όταν ο νέος άνθρωπος δεν μάθει να δουλεύει και να χαίρεται τον ελεύθερο χρόνο του από μικρός, πως θα μάθει να εξυπηρετεί τους άλλους όταν γίνει υπάλληλος, επαγγελματίας, ή επιστήμονας. Μήπως για το ότι είμαστε κακομαθημένοι και χρειαζόμαστε «Λεμονόκουπες» δεν φταίει το αρμόδιο «παιδευτικό» υπουργείο; Γιατί λοιπόν να μην εισπράξει την «Λεμονόκουπα»;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Με εκτίμηση,

Π. ΑΛΕΒΑΝΤΗΣ - φυσικός
Καλαμάκι

Υ.Γ. Το γεγονός ότι ευθύνομαι για το 4σέλιδο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ στο ίδιο περιοδικό ελπίζω να μη δημιουργεί προβλήματα.
________________________________
Σήμερα, 25 χρόνια αργότερα, υπογράφω εκ νέου το ίδιο γράμμα, χωρίς να αλλάξω ούτε ένα ιώτα.

Δευ Νοε 13, 03:19:31 μμ  
ladybug said...

Αναμφισβήτητα τη δίνω σε μας.
Σε όσους από μας ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν τους ίδιους και τους ίδιους.
Σε όσους από μας καθόμαστε αποβλακωμένοι και παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν γύρω μας λες και πρόκειται για άλλη χώρα, σαν να μη μας αφορούν.
Δηλαδη σε όλους μας.
Θα χρειαστώ τουλάχιστον ένα λεμονοδασος!

Δευ Νοε 13, 03:29:20 μμ  
Reactor69 said...

@pagis,

Ιδρυμα Κατοχυρωμένης Ανικανότητας
ή
Ιερό Κρατικής Αναλγησίας
ή
Ιδεατή Κρατική Ασφάλιση
ή
Ιζημα Κρατικοδίαιτων Αε
ή
Ιπποφορβείο Κομματικών Αξιωματούχων
ή
Ισόβια Κρατική Ανασφάλεια
ή
Ιστορικό Κέντρο Ανωπερδικούλας
ή
Ισως Κάποτε Αλλάξει...

Μέχρι τότε, τυχεροί αυτοί που φεύγουν στα "μπάμ"...

Δευ Νοε 13, 03:41:43 μμ  
Nikos Dimou said...

Αχ Τάκη! Λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα!

Δευ Νοε 13, 03:44:15 μμ  
XPHSTOS said...

Στο Υπουργείο υγείας δαγκωτό.
Έχω κλείσει ραντεβού στα τακτικά ιατρεία μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Βρίσκομαι απο τις 8:30 στην αίθουσα αναμονής για το ραντεβού των 9:00, η ώρα περνάει και μέχρι τις 12:00 ο γιατρός δεν έχει φανεί. Μια νοσοκόμα μας λέει ότι ο γιατρός δεν θα έλθει σήμερα και όσοι έχουμε ραντεβού μαζί του μπορούμε να έλθουμε μετά απο δυο μέρες.
Μετά απο δυο μέρες ξαναπεριμένω τον γιατρό απο το πρωί αλλά πάλι δεν εμφανίζεται. Η νοσοκόμα μας λέει να κλείσουμε ραντεβού στη γραμματεία για την δευτέρα.
Η μέρα φτάνει και πάλι περιμένω τον γιατρό απο τα χαράματα. Φωνάζουν το όνομά μου και μπαίνω. Ο γιατρός που με εξετάζει μου λέει : "ξέρεις εγω είμαι ειδικευόμενος, θα έπρεπε μα σε δει ο κύριος Ν..... που είναι ειδικός", μα έχω κλείσει τρείς φορές ραντεβού για να με δει ο κύριος Ν..... αλλά δεν ήταν ποτέ εδω , του απαντάω. Δοκίμασε κάποια άλλη μέρα μου λέει και φεύγω χωρίς να έχει γίνει τίποτα.
Φτάνω σπίτι και μέσα απο το site του νοσοκομείου βρίσκω το τηλέφωνο για τα απογευματινά ιατρεία (αυτά που πληρώνεις) και αποφασίζω να τηλεφωνήσω. Την επόμενη βρίσκεται διαθέσιμο ραντεβού με τον γιατρό που θέλω.
Την άλλη μέρα ο γιατρός είναι εκεί χαμογελαστός και ευγενέστατος ( είδες τι κάνει το € ?) ο οποίος ανάμεσα στις εξετάσεις που μου ζητάει να κάνω είναι και μια μαγνητική. Μου συστήνει να πάω στο ΙΚΑ και να κλείσω ραντεβού για επιτροπή και μου δίνει και ένα χαρτί που αναφέρει τους λόγους που η εξέταση είναι απαραίτητη.
Κλέινω το ραντεβού και την ημέρα που θα πέρναγα επιτροπή φτάνω στο ΙΚΑ, ανεβαίνω στον 3ο και μπαίνω μέσα στην αίθουσα που η επιτροπή θα μου ενέκρινε την μαγνητική. μου λένε ότι το χαρτί απο τον νοσοκομειακό γιατρό δεν κάνει και ότι θα έπερεπε να έχω πρόταση απο γιατρό του ΙΚΑ. Με στέλνουν στο ισόγειο για να κλείσω ραντεβού για την ίδια μέρα για να με δει γιατρός του ΙΚΑ. Κατεβαίνω για να κλείσω ραντεβού αλλά είναι όλα κλεισμένα, ευτυχώς ο κύριος που είναι εκεί μου λέει να ανέβω στον 7ο που είναι ο γιατρός που θέλω και να τον παρακαλέσω να μου γράψει το χαρτί, όπως και κάνω.
Ξαναβρίσκομαι στον 3ο που είναι η επιτροπή και με τα χαρτιά μου όλα, μπαίνω μέσα. Να πας να βγάλεις μια φωτοτυπία και να ξανάλθεις μου λένε. Φωτοτυπώ και επιστρέφω, ευτυχώς παίρνω το χαρτί. Να πας στο ισόγειο να σου πουν που θα κάνεις την εξέταση. Ουφ τελείωσα. 2 ώρες και 45 λεπτά πάνω κάτω και πέρα δώθε με ένα γόνατο που πονούσε φόρητα.
Φτάνω σπίτι και νοιώθω ότι δεν αξίζω τίποτα, πονάω και νοιώθω ξεφτιλισμένος.

Δευ Νοε 13, 03:49:51 μμ  
Nikos Dimou said...

παρόλο που δεν εχω καμια διάθεση να υπερασπιστώ την Γιαννάκου δεν την θεωρώ υπεύθυνη για το χάλι της παιδείας. Βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα στην χειρότερη και πιο αρτηριοσκληρωτική γραφειοκρατία του Δημοσίου - και τους συνδικαλιστές. Λεφτά δεν της δίνουν... τι περιθώρια έχει;

Δευ Νοε 13, 03:51:15 μμ  
malahide said...

Έχουν στήσει αυτό το γελοίο σκηνικό της υποκρισίας και της χαράς και της τιμής των απατεώνων που εξαρθρώνει την ελάχιστη αγάπη και μας έχουν εγκλωβίσει πασχαλίτσα μου. Πολλές φορές πριν εξέλθω στον ήλιο συμβαίνει να αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ως βιολογικές οντότητες, και μόνο τότε μπορώ να σου τραγουδάω Μιχάλη Κατσαρό:

στην πιο σκληρή σου φάμπρικα
με πέταξες ζωή
εγώ που σ' ερωτεύτηκα
απ' όλους πιο πολύ

τόσα τσαλαπατήματα
και όλα αυτά μαζί
μπορούσαν να ξεκάνουνε
κι αυτόν τον Ηρακλή

αυτά που αρνηθήκαμε
χτύπησαν πάλι εμάς
όντα φτωχά κι αδύναμα
στο μπλοκ της αγοράς

στα εικονογραφήματα
της ολικής φτοράς
ίσως να ζει μια ίνα μας
που δεν παρατηράς

δεν έχει πλεόν πέρασμα
γι' αυτούς που αγαπάν
πα στου κορμιού το γέρασμα
κι αυτοί τα παρατάν

θυμίζουν απορρίμματα
που όλοι τους τα πετάν
τα καραβάκια θύματα
που πνίγηκαν και παν...

Δευ Νοε 13, 03:52:48 μμ  
harrygreco said...

EXECUTIVE ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΤΗΔΕΣ

ΤΑ 40 (+) καβαντζαρεις
μα εχεις stil το style sportive
παρε μπαρμπα τη Λολιτα
πατε στην Εξεκιουτηβ

Εχει πραμα που σαλευει
γκλαμουρια τε και χλιδη
βρισκεις κουρσα που αρεσει
στο " παππου¨" & στο " παιδι ".

Στου Νου Δου γραφεις το μπλογκι
για την Ποντιακ Τρανς Αμ
ειν' η εκθεση σαν μία
κολυμπηθρα Σιλωαμ.

Η Paragrafos ζηταει
ανετο μα κι ασφαλες
δεν της παει GTI
ειναι λεει επισφαλες

Με τη κορη της σαν μπαινει
μες' το Bentley GT
να 'σου η Φωτεινη & στεκει
στα 2 ποδια της στητή

Η πονουσα Apousia
( λες να μοιαζει της Ντενεβ ? )
απ' τη Καντιλλακ σαν βγαινει
οδηγαει σαν τον Βιλλνεβ

Μια Γκρέκα απο τη Ταμπα
Democratic shit & all
βγαινει απ' το Commander screaming:
"penalty of death for all .

Μπαινει ο Mickey στη Φερραρι
βλεπει τωρα κι απ' τα δυό
οπου & να μπει ο Harry
καθε "ελ" τον λεει Γραικό.

Ηρθε ο Τακης απ' τη πολη
που τη λενε Ιστανμπουλ
απ' τη Τζαγκουαρ προβαλλει
βρισκει τον Μωαμεθ cool.

Να κι οι Ποντιοι οι μορτες
με ξανθιες χορευουν swing
δεν τις βρισκουνε τις πορτες
στο Mercedes Gullwing.

Βλεπεις ενανε με υφος
συγγραφεα σοβαρου (?)
νεο Ες Γιου Βη να ψαχνει
φτανει πια το Σουμπαρου.

Τσαντισμενος παλι ο Heinz
δωρο του 'καναν ketchup
τί κι αν εχει ιδεες Lada
θελει το Nissan pick-up.

Να κι ο Doctor με τον Liolios
διχως εισητηριο
ψαχνουν Alfa Quadrifoglio
νιοτης ελιξηριο.

Κειθε," πανω απ' τη Λαμια ",
ειν' ο Βορειος BDB
ονειρο του λεει πως ειναι
η Aston Martin η DB.

Καποια απο τη Νεα Υορκη
που 'χε φαει & μ' Amish
απ' το Viper λεει λαγνα :
" Χαρρυ,ξερεις να *αμ*ις ? "

Λεει στο Χαρρυ κι η μοντελα
" Θελετε μια πιπα Herb ? "
- "Oχι,προτιμω την αλλη
& μ' αρεσει στο Superb ".

( ηχος σφαλιαρας
ή
ανταλλαγη τηλεφωνων

Interactive ποιημα )

Ειν' ομως πολλα τα φραγκα
για μια Porsche Cayman
για να τα 'βρεις πρεπει φιλο
να 'χεις πλουσιο gay man.

Στο τιμονι αμα κατσεις
απ' το Πορσε το Καγιεν
αντε συν-τεκνε ν' αντεξεις
τα 80 μουαγιεν

Για να παρεις τη φευγατη
τη Μερσεντες τη CL
κανε μπιζινες του τυπου :
"U don't ask & I don't tell".

Για τη Lambo Murcielago
πρεπει - Θέ μου ελεησον
να πηδας στο Mar A Lago
κορη Larry Ellison

Και για να'χεις το κανονι
τη Bugatti Veyron
πρεπει να 'χεις νοημοσυνη
της φυλης του Ben Zelon.

Μπαινει ο Andy ομως στη χλιδα
του εν λόγω Βε-υρόν
& του λεει η Ιταλιδα
" ερχεται κι αλλο μωρόν ".

Μη σε τρωει το μαραζι
για materials αψυχα
η αληθεια πια φωλιαζει
σε στολιδια εμψυχα

Ητανε παλια το style
να πηγαινεις drive in
μα ο greco συνισταει:
"το in-drive ειναι ιν".

Βγες λοιπον απ' το τριπακι
μαθε πως για τη χαρα
σου αρκει ενα τζιπακι,
μια γυναικα & παιδια

Δευ Νοε 13, 04:00:52 μμ  
Vrennus said...

...καθόμαστε και απονέμουμε χρυσά λεμόνια αντί να τους πάρουμε με τις ντομάτες...

Δευ Νοε 13, 04:04:14 μμ  
Reactor69 said...

Καλά ρε Ηarry, περίμενες τόσο καιρό ένα "αξιόλογο/πιασάρικο πόστ" να ρίξεις το ποίημα, και το έσκασες στο πιο επικίνδυνο;!! ;)

By the way καλό, πολύ καλό!!!

Δευ Νοε 13, 04:10:01 μμ  
Πανάσχημη said...

Εξαιρετικό το ταλέντο του Ρεπουμπλικανού Χαρυ.
Αλλα ας του προσφέρω και γω κάτι (democratic shit and all)ανταποδοτικά που λένε.

Αν σταματήσεις να λες ψέμματα για τους Δημοκρατικούς, θα σταματήσω και γω να λέω την αλήθεια για τους Ρεπουμπλικάνους.

Δευ Νοε 13, 04:27:16 μμ  
sapient said...

Εντάξει δεν φταίει η κ. Κουτσίκου από μόνη της, αλλά αυτή είναι τώρα Υπουργός.
Ως προ την Γραφειοκρατία στο χέρι της κυβέρνησης είναι να την απλουστεύσει.
Ως προς τα χρήματα που απαιτούνται (αν και δεν πιστεύω ότι οι Δάσκαλοι θα γίνουν καλλίτεροι αν πάρουν περισσότερα χρήματα) είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορούσαν να εξευρεθούν σημαντικοί πόροι που σπαταλούνται μέσα στο ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.
Μερικά μόνο παραδείγματα:
Οι Εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να επιμορφώνονται κατά την Διάρκεια των Διακοπών. Όλες οι σοβαρές εταιρείες επιμορφώνουν τα στελέχη τους αλλά δεν τους δίνουν εκπαιδευτικές άδειες ετών μετ’ αποδοχών.
Αν κάθε καλοκαίρι επιμορφώνονται επί δύο μήνες τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά αρκεί βέβαια να θελήσουν και οι Δάσκαλοι να αποδώσουν. Αυτό θα είναι το πιο δύσκολο.
Θα μπορούσαν επίσης να δουλεύουν μερικές ώρες παραπάνω και να αμοίβονται περισσότερο. (Σε Ολοήμερα σχολεία). Δεν νοείται να εργάζονται 18 ώρες την εβδομάδα. (Και μην λέμε τώρα ότι προετοιμάζονται σπίτι κλπ. πόσοι και πόσες ώρες το κάνουν)
Τα βιβλία θα μπορούσαν να επιστρέφονται.
Οι έγκυες Διδασκάλισσες απουσιάζουν κατά μέσο όρο πολλαπλάσιους μήνες από τις άλλες εργαζόμενες.

Πολιτική βούληση υπάρχει;

Δευ Νοε 13, 04:33:33 μμ  
chris said...

Στο ΤΕΒΕ, που ενώ τα χώνουμε χοντρά κάθε δίμηνο (κοντά στα 650ευρώ) μας ταλαιπωρούν για ψύλλου πήδημα! Μεταξύ άλλων σε αναγκάζουν μια φορά το χρόνο να δηλώσεις γιατρούς που επισκέπτεσαι απλώς και μόνο για να δικαιολογήσεις τις συνταγές των γιατρών που επιλέγεις και που (κατά κανόνα) δεν είναι συμβεβλημένοι στο ΤΕΒΕ.
Διαβάζοντας και τα ποστ των υπολοίπων θα έδινα το γενικότερο τίτλο "Ασφαλιστικά Ταμεία".
Όσο για το υπουργείο παιδείας πρέπει να θεσπιστεί ειδικό βραβείο εκτός συναγωνισμού, της χρυσής πεπονόφλουδας... Μια λέξη μόνο: ΔΙΚΑΤΣΑ (απλώς ακαταμάχητο).
υ.γ.: Για την HP, καλά δεν το γνωρίζατε;;;;

Δευ Νοε 13, 04:40:16 μμ  
harrygreco said...

Μετα απο 12 χρονια,ο αμερ. λαος κανει ενα μπρεηκ με τα...κομμουνια & θα ξαναγυρισει σε 4 χρονια για αλλη μια 12αδα.
Baby come back
...There was something in everything about u
Baby come back
...& I just can't leave without u.

Δευ Νοε 13, 04:41:55 μμ  
gargoyle said...

Χρύσο βατόμουρο στο harry!

Δευ Νοε 13, 04:45:52 μμ  
Πανάσχημη said...

"Democratic shit and all" ή κομμούνια speaking.

republicansmarts

Enjoy!

Δευ Νοε 13, 04:47:49 μμ  
Antonios Liolios said...

Θα μου επιτρέψετε να προτείνω το ελληνικό σύστημα υγείας που ακόμα δεν μπόρεσε να εξαλείψει τα ράντζα to say the least!

Dont get me started....

Δευ Νοε 13, 04:48:35 μμ  
p_aris said...

Σαν να ξεχάσαστε τον Χριστόδουλο....

Δευ Νοε 13, 04:55:59 μμ  
Stavros Katsaris said...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!
δεν υπάρχει κάποιο πουργείο που να μην μπορεί να διεκδικήσει τη χρυσή λεμονόκουπα!
Παρ'ολα αυτά εγώ θα το δώσω από κοινού στο υπουργείο δικαιοσύνης και στο υπουργείο δημοσίας τάξεως.
Ακούστε ιστορία!
Πριν από λίγο καιρό συνελήφθη στη Μυτιλήνη ένας νεαρός 19ετών με την κατηγορία του βιαστή!
Προφυλακίσθηκε (έμεινε 6 μήνες) έφαγε το ξύλο της αρκούδας μέχρι που αποδείχθηκε οτι δεν ήταν αυτός (έλα????)
Για να βγει χρειάστηκε να κατάβάλει η μητέρα του εγγύηση 10.000€ (δάνειο) καθαρίστρια είναι η γυναίκα και θα τα πάρει πίσω όταν βγει το απαλλακτικό βούλευμα!
Τι είπατε?
Α ναι πέρασε ήδη 1 χρόνος και φυσικά ο άνθρωπος τυπικά είναι ακόμη κατηγορούμενος για βιασμό, τα λεφτά δεν έχουν επιστραφεί και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήμουν αν στα 19 μου έκανα 6 μήνες φυλακισμένος ως βιαστής ενώ δεν είχα καμμία απολύτως σχέση!
Υπουργείο δικαιοσύνης και υπουργείο δημοσίας τάξεως από κοινού η λεμονόκουπα για τις αποτελεσματικές τους υπηρεσίες!
Καλησπέρα!

Δευ Νοε 13, 04:58:39 μμ  
Nikos Dimou said...

sapient said...
"Ως προ την Γραφειοκρατία στο χέρι της κυβέρνησης είναι να την απλουστεύσει".

Πιο απλουστευτική πρόταση δεν έχω διαβάσει. Αχ - αν ήταν τόσο εύκολο! Εδώ και τους συνταγματάρεχες της Χούντας η γραφειοκρατία τους τύλιξε σε μία κόλα χαρτί. Ήρθαν με τα τανκ να κάνουν επανάσταση (και τι δεν είπαν τις πρώτες μέρες: π χ. άρση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων...) και τελικά δεν έκαναν τίποτα...


Harry εγώ πάντα έλεγα πως έχεις πολλά ταλέντα...

Δευ Νοε 13, 05:00:18 μμ  
Stavros Katsaris said...

harry διαμαρτύρομαι!
Εγώ δεν είμαι πουθενά στο πόνημα σου!

Δευ Νοε 13, 05:02:10 μμ  
heinz said...

Π. ΑΛΕΒΑΝΤΗΣ - φυσικός
Καλαμάκι


^^!

Γειά σου πατρίδα!

Δευ Νοε 13, 05:03:27 μμ  
sapient said...

Είπα να την απλουστεύσει όχι να την εξαλείψει.
Είδατε εσείς κάποιο μέτρο μείωσης της γραφειοκρατίας;

Δευ Νοε 13, 05:07:04 μμ  
Tina said...

Φεια σας
Θα ήθελα να προτεινω το βραβειο της Χρυσής Λεμονόκουπας για φετος να παει στο Ελληνικη Πρεσβεια στον Λονδινο.

διαβαστε γιατι http://realhermes.blogspot.com/2006/11/greek-embassy-in-london.html

Ευχαριστω

Δευ Νοε 13, 05:24:23 μμ  
Nikos Dimou said...

sapient said...
Είπα να την απλουστεύσει όχι να την εξαλείψει.
Είδατε εσείς κάποιο μέτρο μείωσης της γραφειοκρατίας;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάποιοι εξαγγελουν μέτρα μείωσης της γραφειοκρατίας.
Κατά περίεργο τρόπο η εφαρμογή τους οδηγεί στην άυξησή της...

Δευ Νοε 13, 05:31:17 μμ  
doctor said...

Alitovios said...
Εδώ πιάνουν κάποιον δημόσιο υπάλληλο που κλέβει και για τιμωρία του κρατάνε το μισθό τρεις μήνες. Ούτε φυλακή, ούτε απόλυση. Δευ Νοε 13, 02:33:33 μμ
*************

Πολύ σωστά. Διαβάστε εδώ:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=73193

Δευ Νοε 13, 05:40:27 μμ  
Taflanidis said...

θα προτεινα οποιος θεσμος κερδισει το τροπαιο 3 φορες να το κρατήσει για παντα οπως το Παγκοσμιο Κύπελλο! Στα 27 χρονια που περασαν χασανε αρκετες ευκαιριες αλλα ποτε δεν ειναι αργα...

Δευ Νοε 13, 05:42:43 μμ  
Antonios Liolios said...

Nikos Dimou said

Harry εγώ πάντα έλεγα πως έχεις πολλά ταλέντα...Ταπεινά συμφωνώ. Φοβάμαι ότι ο λόγος που ο Χάρυ παραμένει ανώνυμος είναι ακριβώς αυτός! Χάρυ, σοβαρά θα εμφανιστείς στο blogger πάρτυ αν κάποτε γίνει;

Δευ Νοε 13, 05:48:47 μμ  
yannis said...

Η Χρυσή Λεμονόκουπα ανήκει στους Αϊνστάϊν που ψηφίζουν αυτούς που τους ταλαιπωρούν και μετά κλαίγονται.

Δευ Νοε 13, 06:07:22 μμ  
Geo said...

ΙΚΑ ευόσμου. αν δεν εχετε πάει δεν ξέρετε... :)

Δευ Νοε 13, 06:10:40 μμ  
Nikos Dimou said...

Antonios Liolios said... Χάρυ, σοβαρά θα εμφανιστείς στο blogger πάρτυ αν κάποτε γίνει;

Αντώνη ακόμα ονειρεύεσαι το blogger party; Ξέχασέ το - αντιστρατεύεται την ίδια την φύση του blogging: ανωνυμία και απόσταση.

Δευ Νοε 13, 06:14:48 μμ  
cyrusgeo said...

Επειδή θα χρειαστούμε ολόκληρο λεμονόδασος (κατά Ladybug), θα έλεγα να αφήσουμε εκτός συναγωνισμού τις κρατικές υπηρεσίες και τα υπουργεία.

Προτείνω τον Νίκο Χατζηνικολάου, για την απίστευτη ατάκα του ότι τα κανάλια θα έπρεπε να εισπράξουν έπαινο για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν το θέμα περί του βιασμού της μαθήτριας στην Εύβοια.

Δευ Νοε 13, 06:24:40 μμ  
Antonios Liolios said...

Nikos Dimou said

Αντώνη ακόμα ονειρεύεσαι το blogger party; Ξέχασέ το - αντιστρατεύεται την ίδια την φύση του blogging: ανωνυμία και απόσταση.


Μα γιατί, εμείς οι επωνύμως blogging τι είμαστε, αφύσικοι;

Στο Γιάντες δεν περάσαμε καλά; (Προσωπικά τέλεια, για σε όλα τα παιδιά!)

Λοιπόν, εγώ όταν κατέβω Αθήνα κατά τα Χριστούγεννα θα σας καλέσω όλους κι όποιος θέλει ας έρθει. Οι ντροπαλοί/ες με κουκούλες στο κεφάλι.

Φυσικά εξ' ορισμού θα πρέπει να συμμετέχει ο blog master του οποίου την απάντηση περιμένω

Δευ Νοε 13, 06:25:56 μμ  
Stavros Katsaris said...

Για να γίνει bloggoparty πάντως χρειαζόμαστε γήπεδο!
Δεν μας χωρά μαγαζί όλους!
Αδύνατο!

Δευ Νοε 13, 06:33:59 μμ  
Antonios Liolios said...

Stavros Katsaris said...
Για να γίνει bloggoparty πάντως χρειαζόμαστε γήπεδο!
Δεν μας χωρά μαγαζί όλους!
Αδύνατο!

Μπα, πάνω από 20 άτομα με το ζόρι να μαζευτούμε, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν την ήρεμη απελπισία της ανωνυμίας....

Δευ Νοε 13, 06:41:30 μμ  
antidoto said...

This post has been removed by the author.

Δευ Νοε 13, 06:43:25 μμ  
antidoto said...

This post has been removed by the author.

Δευ Νοε 13, 06:45:58 μμ  
antidoto said...

http://evisa.mfaic.gov.kh/index.php?version=eng

Με αλλα λογια, αν θέλετε να πατε στην Καμποτζη, σε 3 μερες έχετε VISA χωρις καν να φυγετε απο το σπιτι σας.

Αν ενας ξενος (εκτος Ε.Ε.)θέλει να επισκευτει την Ελλάδα, πρέπει να κλείσει τηλεφωνικό ραντεβου (χρεώνεται 20-25 ευρώ) 20-40 μέρες πριν την υποβολή των δικαιολογητικών, να υποβάλει τα δικαιολογητικα και αν ειναι ολα ΟΚ να παρει τη VISA μετα απο 7 - 14 μέρες. συνολο 27-54 μερες.

Για να συγκρινουμε λοιπον, εκτος απο την Καμποτζη που ειναι αναπτυσσομενη χώρα και δεν της δίνει κανεις σημασία, η Σουηδία χορηγεί VISA αυθημερον και η Γαλλία σου επιτρέπει να κλεισεις ραντεβου online και να παρεις τη VISA αυθημερον.

(αναφέρομαι στις πρεσβίες των χωρών στο Λονδίνο)

Λεμονόκουπα λοιπον ΚΑΙ στο Υπουργείο Εξωτερικών. :)

Δευ Νοε 13, 06:47:18 μμ  
aphrodite said...

HEY!!!!

Blog-ο-party άκουσα!!!!

Κάποιοι με καλούν! Επ! Ολοι εδώ παιδιά? Και στίβουμε λέμονάδες? Για κάνα punch φαντάζομαι, ε? (in the face, on the rocks, παίζεται...)

Ευχαριστώ. ΟΛΟΥΣ. Ξέρετε γιατί.

Μισό να catch up διότι είστε και λαλίστατοι τρομάρα μου, τόσες μέρες... κι επανέρχομαι!

(και πού'στε, θα το κάνουμε στην αυλή του το πάρτυ, άμα δε θέλει, ας μην βγει! Και δε χρειάζεται καν να μας ανοίξει, έχουμε μέσον τους γείτονες, ξέρω που σας λέω...)
;)))

Δευ Νοε 13, 06:51:28 μμ  
Nikos Dimou said...

Καλώς ήρθες Θεά - we missed you!

Δευ Νοε 13, 06:56:06 μμ  
Haris said...

Στον Νομάρχη Θεσ/νίκης Ψωμιάδη που με λαϊκισμούς και ψευτολεονταρισμούς προσπαθεί να επιβληθεί...

Δευ Νοε 13, 07:01:24 μμ  
Pensierix said...

Καιρός ήταν! Τελικά η Θεά κρύβει και μια δόση Αθηνάς μέσα της...!

Δευ Νοε 13, 07:02:28 μμ  
elinor said...

This post has been removed by the author.

Δευ Νοε 13, 07:04:10 μμ  
aphrodite said...

It's good to be back Don, I missed you more!

XXXXXXXXXXXXXX

Δευ Νοε 13, 07:05:05 μμ  
elinor said...

1) Καταστήματα Vodafone που δεν δέχονται πιστωτική/χρεωστική για κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, παρά μόνο μετρητά (Τι να σας πω κυρία μου, το καταργήσαμε πρόσφατα)
2) Παπασωτηρίου στα Εξάρχεια, ορισμός της καθυστέρησης, άγνοια χρήσης των τερμιναλς.
3)ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής*
4)Εφορία Παλλήνης*
5)Συνεργείο ΟΤΕ (μεσόγεια) Θα έρθουν, θα ζητήσουν εξηγήσεις για τα πιο απίθανα πράγματα, θα σε βρίσουν και στο τέλος θα φύγουν άπραγοι.

*Τα λόγια είναι περιττά.

Υ.Γ.Οδηγοί ΤΑΧΙ πιάνονται για υποψήφιοι? Αν ναι, διαγράψτε τις ως άνω υποψηφιότητες και δώστε τις όλες αρθροιστικά σε αυτούς!

Δευ Νοε 13, 07:06:48 μμ  
Alexandra said...

1ο βραβείο. σε όλα τα Πολιτικά Κόμματα, σε όλους τους αρχηγούς και τους περισσότερους πολιτικούς (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις).

προσπαθούν κάθε τετραετία να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από 'τους άλλους'.

και τελικά όλα καταλήγουν να πληγώνουν, να ζορίζουν, να υποβαθμίζουν, να μειώνουν τον έλληνα. σαν πολίτη, σαν μονάδα, σαν αξιοπρέπεια, σαν αγρότη, σαν μαθητή, σαν γονιό, σαν φοιτητή, σαν δάσκαλο, σαν ιδιωτικό υπάλληλο, σαν επιχειρηματία, σαν άτομο που επιθυμεί να αλλάξει κάτι στην πατρίδα του. να εξελιχθεί, να πορευθεί με το κεφάλι ψηλά. και μόνος του βρίσκει τις πόρτες κλειστές (και απαιτούν 'λάδωμα' συνήθως).

2ο βραβείο (αν μου επιτρέπετε). στον Ανώνυμο Ελληναρά Πολίτη.

σε εκείνον που δεν σέβεται, δεν εκτιμά, δεν υπολογίζει. μόνο ζητά, παραπονιέται, παραβλέπει, αδιαφορεί, κλαίγεται, κλέβει όποτε βρει ευκαιρία, εκμεταλεύεται...

στον τσαμπουκά, στον δήθεν οτιδήποτε. σ'αυτόν που θεωρεί τη γνώση, την καλλιέργεια πεταμένα λεφτά και χρόνο. σ'αυτόν που όταν του πας δώρο ένα βιβλίο, σε κοιτά ξυνισμένα. σε εκείνον που μιλά για παρθενώνες, αλλά δεν έχει πάει ποτέ του και δεν έχει ποτέ του διαβάσει αρχαίους (ενώ η ευρώπη κάνει ακριβώς το αντίθετο). τέλος, στη νέα, απαίδευτη γενιά που δημιουργείται από μια γενιά γονιών αδιάφορων που πετάνε ένα χαρτζιλίκι στα παιδιά και αυτό είναι όλο. που όταν τους πεις, 'γιατί δεν ασχολείσαι, αφού δεν σου αρέσει αυτό που κάνει το παιδί σου' η απάντηση είναι 'μα, δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ... ' (μιλάω γενικά, υπάρχουν πάντοτε και ιδιαίτερα φωτεινές εξαιρέσεις).

Δευ Νοε 13, 07:09:11 μμ  
Antonios Liolios said...

Να πω πόσο χαίρομαι που η αγαπητή Άφρω επανεμφανίστηκε;

Καλωσήρθες! Welcome!

Σοβαρά διαθέτεις σπίτι για πάρτυ; Bring your own beer θάναι, και στο τέλος όλοι θα πλύνουμε τα πιάτα!

Επανήλθε η Άφρω! Να το πω και στον ξάδελφο μου (Θωμά Λιόλιο) να ξαναγυρίσει στο blog!

Ελπίζω όλοι να γίναμε σοφότεροι από δω και πέρα και όχι άλλα πείσματα! Please!

Δευ Νοε 13, 07:09:18 μμ  
elinor said...

Καλώς την Αφροδίτη μας, συγνώμη αλλά πρέπει να είμαι η μόνη που αναρωτιέται τόσο καιρό που χάθηκες. Παρατήρησα ότι απουσίαζες, αλλά δεν κατάλαβα, που πως, πότε...

Δευ Νοε 13, 07:16:00 μμ  
Απολλύων said...

Όλοι όσοι επιμένουν να κρατούν τη χώρα στον Μεσαίωνα της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, με τον λάγνο εναγγαλισμό μιας θέσης στο Δημόσιο.

'Οσο για αυτό που είπε η Tina για την Πρεσβεία του ελληνικού κράτους στο Λονδίνο, συμφωνώ και επαυξάνω. Οι άνθρωποι είναι απλά ανίκανοι, ηλίθιοι και επικίνδυνοι. Πρόκειται για το χειρότερο είδος ανθρωποειδών του Δημοσίου, και οι περισσότεροι από αυτούς (για να μην μιλήσω για αυτές...) δεν μιλάνε καν Αγγλικά (και τα Ελληνικά τους είναι για τα πανηγύρια).

Δευ Νοε 13, 07:17:11 μμ  
Yannis H said...

Cyrusgeo said "θα χρειαστούμε ολόκληρο λεμονόδασος"

Άραγε η παλιά ομώνυμη τηλεοπτική σειρά αυτό υπονοούσε; Να ήταν σημειολογικό αντάρτικο;

Δευ Νοε 13, 07:17:41 μμ  
Dormammu said...

Εαν η θεά κανονίσει πάρτυ στην αυλή του ΝΔ, δεν το χάνω με τίποτα!!!!

Δευ Νοε 13, 07:34:48 μμ  
cyrusgeo said...

Γιάννηsh, το σημειολογικό αντάρτικο το ξεκίνησε, πολύ αργότερα, η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, σηκώνοντας το μπαϊράκι του γραμματόσημου -- "το σήμα του γράμματος, ή το γράμμα του σήματος;" Οέο;

Δευ Νοε 13, 07:41:55 μμ  
aphrodite said...

Κι όσο για τα μετάλλια, χρυσό – αργυρό - χάλκινο,

1. ΥΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Γιατί 27 χρόνια μετά το πρώτο Χρυσό, δεν μπορώ να πάω όπου θέλω, την ώρα που θέλω, χωρίς ν’αλλάζω ΜΜΜ και να έχω μαζί και τα παιδιά μου – ειδικά στο καρότσι, χωρίς ταυτόχρονα να πάθουμε άσθμα on the spot απ΄το καυσαέριο.

2. YΠΕΧΩΔΕ

Γιατί δεν μπορώ να περπατήσω στους δρόμους, χωρίς να πατήσω του κόσμου τις αηδίες, να κατεβαίνω στην άσφαλτο ή να κάνω σλάλομ με το καρότσι, ανάμεσα σε λογής-λογής σκουπίδια, διακινδυνεύοντας την σωματική μας ακεραιότητα. Κι επίσης γιατί δεν έχω ασφαλείς, ίσιους και σωστά ασφαλτοστρωμένους δρόμους για να κυκλοφορώ (τα ΣΤΟΠ που πλέον πρέπει να αντικατασταθούν με φανάρια και οι διπλές διαχωριστικές με μπάρες ή, ακόμη καλύτερα, νησίδες με πράσινο ενδιάμεσα, όπως Συγγρού, πού ανήκουν?)

3. ΕNOΡIEΣ

Γιατί καλά να λειτουργούμε ως οφείλουμε, και να τα παίρνουμε έστω από γάμους / βαφτίσια / κηδείες και δωρεές, αλλά εμπράκτως, όταν κάποιος καίγεται να βρει φιάλες αίματος για επεμβάσεις, δικών του ή όχι, άνευ σημασίας αυτό, η απάντηση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ: «Δεν είστε της ενορίας μας, αλλά και να είσασταν, δεν δίνουμε, κοιτάξτε αλλού. Κι αν βρείτε, παρακαλέστε τους φίλους σας να έρθουν και στην εθελοντική μας αιμοδοσία να μας δώσουν κι εμάς λίγο!».

Μπορώ να συνεχίσω, αλλά θα περιοριστώ σε άνθη λεμονιάς (θύελλα, τυφώνα από), για όλους στο Οικονομικών για όσους συνέταξαν τον προϋπολογισμό και πιστεύουν ότι είναι εφαρμόσιμος κιόλας (Ασφαλιστικό! Αβίαστο γέλιο!). Και στο Παιδείας-Θρησκ. για το ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ και ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ μπάχαλο. Τι κατάντια Θεούλη μου!

Προτείνω στο τέλος lemon-pie, άλλο μια σκέτη απονομή μεταλλίων κι άλλο μια χορταστική τάρτα ή ακόμη καλύτερα, τούρτα! Αν και όπως λέει ο cyrusgeo, βγαίνουν όλοι τούτοι εκτός συναγωνισμού... Χαίρε βάθος αμέτρητον!

(Αγγελε εμείς δλδ τι θα κάνουμε τώρα? Τουλάχιστον να μπαίνεις πού και πού να μη μας ξεχνάς... Λευτέρη, όταν αυτό που έρχεται πίσω από την απόφασή σου, είναι τόσο δυνατό, δεν θα είχε νόημα να το φιμώνεις άλλο... Πάντα λυπάμαι όταν bubbles burst, αλλά δεν μπορείς να ζεις μ’αυτές... Φίλοι, φιλιά!)

(party- στο χέρι του είναι? Ο-έ-ο!)


Επανέρχομαι!

Δευ Νοε 13, 07:48:46 μμ  
Dion.M. said...

Επειδή η "καθημερινότητα του πολίτη" έχει πρωταρχική σημασία για την ποιότητα ζωής, η οποία υποβαθμίζεται με την παράνομη στάθμευση, και τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια και πάσης φύσεως δίτροχα επάνω στα πεζοδρόμια, προτείνω την Ελληνική Αστυνομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την χρυσή λεμονόκουπα.

Ούτε τα πεζοδρόμια από τα μηχανάκια είναι ικανοί να ελευθερώσουν!...

Ούτε τους δρόμους από τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα!...

Αποκλείουν όλο το κέντρο για -τις τόσο συχνές- διαδηλώσεις ολίγων ατόμων...

Βέβαια την κύρια ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι...

Κάποιος, είχε υποσχεθεί -προεκλογικά φυσικά- ότι θα θέσει σε προτεραιότητα την καθημερινότητα του πολίτη...

Δευ Νοε 13, 07:58:45 μμ  
Yannis H said...

Cyrus, δεν γνωρίζω γι' αυτό που λες (μάλλον δεν ήμουν καν Ελλάδα τότε).

Αλλά όντως νόμιζα ότι η Λιάνη εντριφούσε μόνο στην Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι της (λόγω του Κούντερα που επειδή έτυχε να τον συναντήσει, τον έμαθαν κι οι πέτρες).

Για την Πουπουλένια Βαρύτητα του Ελληνικού Είναι, όπου χρειαζόμασταν αστρολόγο για να δούμε τι θα γίνει με τα εργασιακά ή το Μεσανατολικό, και μιλούσαμε με πολιτικούς όρους γι' αυτό το ζήτημα, δεν έγραψε ο Κούντερα (πού να το φανταστεί ο άνυρωπος;).

Σόρι ΝΔ, το πήγα αλλού. Η λεμονόκουπα είναι όμως πολύ λίγη - όχι για τη συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Δευ Νοε 13, 07:59:25 μμ  
giant13 said...

Aphrodide
Well comeback. Let all be calm.

Δευ Νοε 13, 08:00:28 μμ  
mickey said...

Περί blog-o-party:

Αν είναι να το ...κάψουμε πάντως, μέσα με χίλια!

(Ελπίζω να ...προλάβει να βγει ο γάτος :)))

Δευ Νοε 13, 08:01:19 μμ  
Dion.M. said...

Και τώρα που διάβασα ότι υπάρχει και αργυρό μετάλλιο, αυτό θα το έδινα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί και να μας κοστίζει...

Και σε αυτούς που την διατηρούν εν λειτουργεία ληστεύοντας τις τσέπες μας...

...Αλλά μήπως καταλήγουμε πάντα στους ίδιους;

Δευ Νοε 13, 08:05:48 μμ  
George said...

Στο Υπουργείο ανάπτυξης ή εργασίας. Ο λόγος είναι που ξενιτεύτικα, και ούτε καν σκέφτομαι να γυρίσω πίσω. Αυτή είναι η μόνιμη λεμονoκουπά μου.

Δεύτερο σταυρό στην Alpha bank και γενικά στις τράπεζες. 3 χρόνια που είμαι εξωτερικό με έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα με το web banking και το phonebanking.

Δεν μπορώ να αλλάξω την διευθυνσή μου ηλεκτρονικά (και γενικά τα στοιχεία μου). Δεν δέχοντε διεύθυνση εξωτερικού σαν μόνιμη κατοικία. Όταν κάνουν λάθος στην εισαγωγή στοιχείων την πληρώνω εγώ την νύφη και πρέπει να ξαναπάω Ελλάδα για να δηλώσω αυτοπροσώπος την σωστή. Όταν στέλνουν κάρτες για να αντικαταστήσουν αυτές που έχουν λήξει δεν μπορούν λέει να τις στέλνουν εξωτερικό και αναγκάζομαι να εξυπερετούμε μέσο των γονέων μου οι οποίοι δεν μπορούν. Πάνω από όλα δεν έχουν την διάθεση να σε εξυπηρετήσουν.

3 χρόνια έχω απευδήσει με δ'αύτους.

Αν δεν είχα στεγαστικό δάνειο και την πιστωτική θα είχα κλείσει τον λογαριασμό.

Δευ Νοε 13, 08:11:32 μμ  
doctor said...

aphrodite welcome back.

σα να μη πέρασε μια μέρα...

Αν ξαναφύγεις θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, θα σου δείξω εγώ!

doctor

Δευ Νοε 13, 08:18:25 μμ  
mickey said...

Εγώ πάντως δε μπορώ να ρίξω μόνο ΜΙΑ χρυσή λεμονόκουπα.

Γι' αυτό, πάρτε ...εκατό!!!

Δώστε τις σε όποιους νομίζετε - είμαι βέβαιος πως θα βρείτε ...επαρκή αριθμό "αποδεκτών" ;)

Δευ Νοε 13, 08:18:28 μμ  
mickey said...

Αφεντικό!

Please, σβήσε το σχόλιό μου στις Δευ Νοε 13, 08:18:18 μμ!

Μπήκε "σφήνα" ο γιατρός και για 3 δευτερόλεπτα μου χάλασε το ...καφάσι ;)

Δευ Νοε 13, 08:22:02 μμ  
Θωμάς Λιόλιος said...

Χάϊ-κου για τον doncat:

Λάμπει ο ήλιος
στη δροσοσταλίδα που
αντιστέκεται.
Χάϊ-κου για την aphrodite:

Χιόνι στα κλαδιά
Ζεσταίνει τα σπέρματα
Της ροδακινιάς

Δευ Νοε 13, 08:25:34 μμ  
doctor said...

Ένα από τα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας εργασίας των αλλοδαπών είναι η θεωρημένη από αστυνομία σύμβαση εργασίας (Π.Δ.156/94) όπου βεβαιώνεται ότι Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΣΧΥΕΙ και επιπρόσθετα μια Υπεύθυνη Δήλωση του εργοδότη (Ν.1599/86) ότι ..... Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ!!!

Τώρα όσοι καταλαβαίνετε την διαφορά του "η σύμβαση εργασίας ισχύει" και του "η σύμβαση εργασίας είναι σε ισχύ" κερδίζετε αφίσα με τον Μητσοτάκη να βουτάει στην θάλασσα.

doctor

Δευ Νοε 13, 08:26:58 μμ  
doctor said...

mickey said...
Αφεντικό!

Please, σβήσε το σχόλιό μου στις Δευ Νοε 13, 08:18:18 μμ!

Μπήκε "σφήνα" ο γιατρός και για 3 δευτερόλεπτα μου χάλασε το ...καφάσι ;)

Δευ Νοε 13, 08:22:02 μμ

******

Όχι θα σε άφηνα.
Κλάδεμα έξω από την περιοχή και ας φάω και κίτρινη κάρτα.
Σιγά μη βάλεις το φάουλ απευθείας!

doctor

Δευ Νοε 13, 08:28:46 μμ  
DimitrizZzZz said...

Άλλο ένα θέμα για να βγάλει την μιζέρια του ο κ. Δήμου.
Στεγνό και φλύαρο: "ονομάστε τα άσχημα για να νιώσω οτι μοιράζεστε την μιζέρια μου".

Δευ Νοε 13, 08:37:34 μμ  
mickey said...

Doc,

όπως θα διαπίστωσες, έχω άριστες σχέσεις με τη ...διαιτησία ;)

Δε μπορώ βεβαίως να πω το ίδιο για το κράτος μας και τις υπηρεσίες του :(

BTW, πού να ξεφορτώσω το container με τα ...εσπεριδοειδή;

Δευ Νοε 13, 08:39:13 μμ  
Αρχαίος said...

Κάποιο λεμονάκι χρειάζεται και γιαυτούς που δουλέυεουν στο ΕΚΑΒ απεργούν και εξυπρετούν -λένε - μόνο τα έκτακτα περιστατικά!!!! Δηλαδή υπάρχουν πολίτες που πάιρνουν το ΕΚΑΒ για να πάνε βόλτα με το ασθενοφόρο!!!.
Αυτοί δεν έιαι απλά βασανιστες είναι δολοφόνοι. Τάκη (Αλεφαντή) αν κάποιος πάθει κάτι επειδή απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δικαιούται αποζημίωση και απο ποιούς πρέπει να την ζητήσει; _ Στην (πολιτισμένη) Ευρώπη βέβαια συζητούν για καθορισμού του μέγιστου χρόνου αναμονής - εδώ σζητούμε αν θα έρθουν.

Αφροδίτη καλώς όρισες πίσω μα έλειψες πράγματι.

Δευ Νοε 13, 08:42:38 μμ  
Yannis H said...

Λοιπόν, εγώ προτείνω να κάνουμε πάρτι στον κήπο του ΝΔ (θα κατέβω από Θεσ/νίκη) και να του δείξουμε τι σημαινει ιντερνετική ανωνυμία.

Θα καθόμαστε ένα γύρω και θα μιλάμε άνετα ενώ αυτός θα περιφέρεται ανάμεσα σε άγνωστα πρόσωπα. "Όχι εσύ είσαι το alogaki, σε βρήκα!"

'Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι..." θα λέει ο δήθεν αποκαλυπτόμενος...

Λέω να φέρουμε και τον Γιωργάκη Παπανδρέου και την Παπαρήγα. Όλο και κάτι θα του χρωστάνε.

Στιγμή σοκ: όταν ο Harrygreco θα γνωρίσει τη Sallygreco (προτείνω: την Κανέλη).

Να δούμε.. θα με αφήνει μετά απ' έξω;;;;

Δευ Νοε 13, 08:44:47 μμ  
andy dufresne said...

αφροδίτη,
άνθισε το μπλογκ, πήρε χρώμα, ζωντάνεψε...

Εύχομαι γερό στομάχι.

Καλωσήλθες.


harrygreco,
μ' έκανες και γέλασα - ειδικά αυτό με την paragrafo και το GTi!

Παρατηρώ ότι έχει μόχθο κι ιδρώτα το πόνημά σου, πιο ποίηση από μαντινάδα, κάνω λάθος;


λευτέρη,
καλή δύναμη.
Δεν ξέρω τι έφταιξε, τι πήγε στραβά.

Τη φωτογραφία σας πάντως θα την θυμάμαι πάντα ως πολύ ευχάριστη ανάμνηση.

Θαυμάζω τη στάση σου,
τη δύναμή σου να σκίζεις το χαρτί και να ξανασχεδιάζεις από λευκή κόλλα και on top να το μοιράζεσαι και μαζί μας!

Καλή δύναμη εύχομαι!


Την προσωπική μου λεμονόκουπα της χρονιάς την απένειμα ήδη στο ληξιαρχείο, λίγες μέρες μετά τη γέννηση της μπαμπίνας μας.

Δευ Νοε 13, 08:46:34 μμ  
EnPlw said...

Η χρυση λεμονοκουπα απονεμεται εκ μερους μου -διαχρονικα- στους υπουργους και τις υπηρεσιες του υπουργειου ναυτιλιας για τη λεηλασια του αφαλιστικου ταμειου των ναυτικων και τις αθλιες εργασιακες τους συνθηκες (οι οποιες -εκτος των αλλων-υπακουουν σε μιαν ιδιοτυπη εφοπλιστικη μαφια)
Η αργυρη, στο υπουργειο οικονομιας & οικονομικων, για το ανεξελεκτο καθεστως λειτουργιας των τραπεζων
Τελος, η χαλκινη λεμονοκουπα ανηκει δικαιωματικα στον ελληνικο τυπο, εντυπο & ηλεκτρονικο, για το ανεντιμο & χαμηλου επιπεδου προσωπικο του (πλην ελαχιστων-μα ελαχιστων-εξαιρεσεων)

Υ.Γ.1 ο harrygreco αποτελει μια διαρκη & ευχαριστη εκπληξη

Υ.Γ.2 η aphrodite οφειλει εξηγησεις, για την απουσια της, στο fun club της.

Δευ Νοε 13, 09:00:26 μμ  
Χαμένο κορμί said...

Κύριε Δήμου, τόση αναγνωσιμότητα και τόσα πολλά σχόλια...
Αυτό δέν είναι blog...forum είναι
:D

I.K.A.

Απο την επιτροπή για τη μαγνητική που έιπε κάποιος κύριος παραπάνω, έχω περάσει δύο φορές... πίκρα...

Δευ Νοε 13, 09:08:47 μμ  
harrygreco said...

Στο εξης με αβαταρι εμπνευσης μου & υλοποιησης Mickey.

Ο θυμος της Γραικής
μερες δωδεκα πλην τρεις
μα το...τουιστ της Σμυρνιας
ισο ειναι (?) με καμμιάς .

Δευ Νοε 13, 09:17:12 μμ  
DimitrizZzZz said...

Καλό το "αβατάρι" οπως το λες, όμως πιστεύω θα σου ταίριαζε το Μ περισσότερο απο το Η.

Δευ Νοε 13, 09:24:55 μμ  
gravoura said...

Mια σφιχτή αγκαλιά για σένα Αφροδίτη. Αέρας δροσιάς μας χτύπησε τώρα και έδιωξε και το...λουμπάγκο και όλα μέλι γάλα.
Don φαντάζομαι γελάνε τα μουστάκια σου τώρα από χαρά.
Πίνω στην υγειά σας!!!

Δευ Νοε 13, 09:28:36 μμ  
Demosthenes said...

@ ΝΔ

Πριν 27 χρόνια οι ρυθμοί ζωής ήταν πολύ διαφορετικοί. Σήμερα ο ένας χρόνος τότε είναι 1 μήνας ίσως και μία εβδομάδα!

Συνεπώς και το έπαθλο θα πρέπει να έχει μηνιαία ή ακόμη και εβδομαδιαία συχνότητα απονομής.

Το να επιλέγεις ΕΝΑ νικητή ανά χρόνο μάλλον λίγο κάνει μπροστά στ προβλήματα και τα στραβά που υπάρχουν και σκοπός του επάθλου υποθέτω είναι να τα τονίσει επικοινωνικά, μήπως και ... αποτελέσει κίνητρο άρσης τους (για να μην το/την/τον περιλάβουν στους υποψηφίους για το έπαθλο ξανά).

Δευ Νοε 13, 09:30:47 μμ  
Pensierix said...

Μια χαρά είναι το " Η ". Από το "ΗΕLLAS". Σωστά harry; :))))

Δευ Νοε 13, 09:34:15 μμ  
Nikos Dimou said...

demosthenes said...
Συνεπώς και το έπαθλο θα πρέπει να έχει μηνιαία ή ακόμη και εβδομαδιαία συχνότητα απονομής.

52 έπαθλα τον χρόνο; Μα έτσι αποδυναμώνεται τελείως.

Όλοι σύντομα θα έχουν από ένα.

Όχι δηλαδή πως η ετήσια απονομή θα κάνει τους παραλήπτες να ιδρώσουν...

Εμείς εκτονώνουμε την αγανάκτησή μας (κι αν...)

Δευ Νοε 13, 09:39:21 μμ  
harrygreco said...

No Hellass. They had an *ss from hell.

Δευ Νοε 13, 09:41:21 μμ  
harrygreco said...

Αβαταρι. Ανεκτιμητο στο scrolling που ειναι o Grim Reaper του σχολιαστη. Αντιστοιχο του...ΑΑΑ στις αγγελιες.
Αβαταροκριτικη. Οσα εχουν ...μουρες,π.χ doctor,ειναι ευδιακριτα. Τα πιο δυσδιακριτα ειναι andy,liolios,yiannis h,heinz,alexandra.Αλλαξτε τα με πιασαρικα.

Δευ Νοε 13, 10:01:29 μμ  
gitsaki said...

@harry:

What about το δικό μου ¨αβατάρι¨;

Δευ Νοε 13, 10:06:35 μμ  
Πανάσχημη said...

Έπρεπε να το είχα κρατήσει για να έχω αποδείξεις. Η άδεια παραμονής για αλλοδαπούς στην Ελλάδα, τουλαχιστον μέχρι το 2002, έγραφε στο πίσω μέρος ότι η αργοπορία ανανέωσής της ετιμωρείτο με χρηματική ποινή. Έπρεπε να το βάλουν και στα Αγγλικά, και άνοιξαν ένα λεξικό για να βρουν το "χρηματική." Πως το μετέφρασαν; Ως capital punishment.

Λογω τιμής, τέτοια ρεζιλίκια.

Δευ Νοε 13, 10:21:17 μμ  
harrygreco said...

Τα " μουρατα " αβαταρια αντεχουν στο σκρολλαρισμα. Τα αλλα σβηνουν. Καθε capital ευπροσδεκτη...

Δευ Νοε 13, 10:32:24 μμ  
antvol said...

Πανάσχημη said: ...χρηματική ποινή ... capital punishment.

Λογω τιμής, τέτοια ρεζιλίκια.
--------

Πανάσχημη, μου κάνετε ρουά αλλά σας κάνω (μάλλον) ρουά ματ:

Το έργο του Νερούδα "Canto Heneral", μελοποιημένο από τον Μίκη, είχε μεταφραστεί σε κάποιο έντυπο "Κάντο στρατηγέ" !!!

Δευ Νοε 13, 10:35:09 μμ  
Υποκείμενο δικαίου said...

Πολλές ισχυρές υποψηφιότητες.

Για να ξεχωρίσουμε τις πιο σημαντικές, θα πρότεινα το εξής κριτήριο: δεν πρέπει απλώς να ταλαιπωρείς, να είσαι ο τύραννος του πολίτη. Θα πρέπει να είσαι και υποκριτής. Θα πρέπει να μην πιστεύεις ό,τι λές, να διαβεβαιώνεις ότι μάχεσαι για τα ιδανικά που υπονομεύεις. Αν ταλαιπωρείς τους άλλους γιατί ειλικρινά πιστεύεις ότι έτσι πρέπει -όπως, ενδεχομένως, οι Εφορίες (;)-, η υποψηφιότητα για την λεμονόκουπα αδυνατίζει (όχι όμως κατ' ανάγκη και για άλλα βραβεία).

Συνεπώς, μία ισχυρότατη υποψηφιότητα είναι ο νυν ΥΠΕΧΩΔΕ και αρκετοί προκάτοχοί του. Από την μια σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στο όργιο στις πολεοδομίες. Από την άλλη, κατηγορούν για "στραβισμό" όσους διαμαρτύρονται για την καταστροφή της ελληνικής φύσης.

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, θα πρότεινα για την λεμονόκουπα και όσους επωφελούνται από τους φόρους υπέρ τρίτων. Ίσως ο σημαντικότερος είναι το Ταμείο Νομικών.

Υ/Γ. Μερικοί μπορεί να θυμούνται και το συναφές βραβείο "Αττίλας", που στην δεκαετία του '80 απονεμόταν στους πλέον αποτελεσματικούς καταστροφείς της ελληνικής φύσης. Η ΔΕΗ σάρωνε τότε τα βραβεία. Θα τα σάρωνε και τώρα.

Δευ Νοε 13, 10:38:52 μμ  
Pensierix said...

This post has been removed by the author.

Δευ Νοε 13, 10:44:00 μμ  
Πανάσχημη said...

Antvol
Δεν έχω καμια αμφιβολία...
Πως τους προσλαμβάνουν έτσι...ντιπ για ντιπ αγράμματος να είσαι διπλοτσεκάρεις μια μετάφραση αν την έκανες λέξη προς λέξη με τη βοήθεια ενός λεξικου. Μπας και...

Δευ Νοε 13, 10:46:35 μμ  
harrygreco said...

Εισαι καποιας ηλικιας
το κουσουρι εχεις lubago
χρηζεις ταχυ - θεραπειας
με μια Lambo Murcielago.

Δευ Νοε 13, 10:48:01 μμ  
Nikos Dimou said...

Harry το αβατάρι σου στην Γερμανία είναι το σήμα για την στάση του λεωφορείου ή τραμ. Ακριβώς έτσι με αυτά τα χρώματα και το μεγάλο Η στη μέση από την λέξη Haltestelle (στάση).

Το βλέπω και αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ και να περιμένω μην περάσει κανένα όχημα...

Δευ Νοε 13, 10:52:55 μμ  
Mirage said...

Καλησπέρα,

Πάντα στρατηγικά σκεφτόμενος την "Χρυσή Λεμονόκουπα" την μοιράζονται τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα και ο Έλληνας Πολίτης. Προσυπογράφω την συνεισφορά της Κας ALEXANDRA Την επαναλαμβάνω ατόφια (just copy+paste)

"1ο βραβείο. σε όλα τα Πολιτικά Κόμματα, σε όλους τους αρχηγούς και τους περισσότερους πολιτικούς (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις).

προσπαθούν κάθε τετραετία να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από 'τους άλλους'. Kαι τελικά όλα καταλήγουν να πληγώνουν, να ζορίζουν, να υποβαθμίζουν, να μειώνουν τον έλληνα. Σαν πολίτη, σαν μονάδα, σαν αξιοπρέπεια, σαν αγρότη, σαν μαθητή, σαν γονιό, σαν φοιτητή, σαν δάσκαλο, σαν ιδιωτικό υπάλληλο, σαν επιχειρηματία, σαν άτομο που επιθυμεί να αλλάξει κάτι στην πατρίδα του. Να εξελιχθεί, να πορευθεί με το κεφάλι ψηλά. Και μόνος του βρίσκει τις πόρτες κλειστές (και απαιτούν 'λάδωμα' συνήθως).

2ο βραβείο (αν μου επιτρέπετε). στον Ανώνυμο Ελληναρά Πολίτη.

σε εκείνον που δεν σέβεται, δεν εκτιμά, δεν υπολογίζει. μόνο ζητά, παραπονιέται, παραβλέπει, αδιαφορεί, κλαίγεται, κλέβει όποτε βρει ευκαιρία, εκμεταλεύεται...

στον τσαμπουκά, στον δήθεν οτιδήποτε. σ'αυτόν που θεωρεί τη γνώση, την καλλιέργεια πεταμένα λεφτά και χρόνο. σ'αυτόν που όταν του πας δώρο ένα βιβλίο, σε κοιτά ξυνισμένα. σε εκείνον που μιλά για παρθενώνες, αλλά δεν έχει πάει ποτέ του και δεν έχει ποτέ του διαβάσει αρχαίους (ενώ η ευρώπη κάνει ακριβώς το αντίθετο). τέλος, στη νέα, απαίδευτη γενιά που δημιουργείται από μια γενιά γονιών αδιάφορων που πετάνε ένα χαρτζιλίκι στα παιδιά και αυτό είναι όλο. που όταν τους πεις, 'γιατί δεν ασχολείσαι, αφού δεν σου αρέσει αυτό που κάνει το παιδί σου' η απάντηση είναι 'μα, δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ... ' (μιλάω γενικά, υπάρχουν πάντοτε και ιδιαίτερα φωτεινές εξαιρέσεις).

Και την Αργυρή Λεμονόκουπα στο Υπ. Ελληνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (καλά γιατί ο πληθυντικός; δεν το κάνουμε και του Ορθόδοξου Θρησκεύματος να ξεμπερδεύουμε;). Προσυπογράφω την συνεισφορά του Κου Αλεβαντή (χωρίς αλλαγή ούτε ενός "ι" επίσης). Επαναλαμβάνω το ζουμί για να το εμπεδώσουμε:

"Το Υπουργείο Παιδείας μας ταλαιπωρεί εμφυσώντας σε μας και στα νέα παιδιά (μιλάω γενικά), το «πνεύμα του σκοταδισμού». Και το πνέυμα αυτό στις κατώτερες βαθμίδες της εκπαιδεύσεως θεσμοθετείται με την κατάργηση των εξετάσεων, ενώ στα Λύκεια ολοκληρώνεται με την καθιέρωση της απόψεως: «Αφού δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα, γιατί να το διαβάσουμε;» Και μετά, στο Πανεπιστήμιο, όπου χρειάζονται όσο γίνεται πιο πολλές γνώσεις αλλά και διαρκής ενημέρωση, το «πνεύμα του σκοταδισμού» θριαμβεύει με τον συνδικαλισμό, τις καταλήψεις, τις περιφρουρούμενες αποχές.

Πιστεύω να μην παρεξηγήσετε το γράμμα μου. Όταν ο νέος άνθρωπος δεν μάθει να δουλεύει και να χαίρεται τον ελεύθερο χρόνο του από μικρός, πως θα μάθει να εξυπηρετεί τους άλλους όταν γίνει υπάλληλος, επαγγελματίας, ή επιστήμονας. Μήπως για το ότι είμαστε κακομαθημένοι και χρειαζόμαστε «Λεμονόκουπες» δεν φταίει το αρμόδιο «παιδευτικό» υπουργείο; Γιατί λοιπόν να μην εισπράξει την «Λεμονόκουπα»;"

Καλά ψέματα μια μικρή προσθήκη στο παραπάνω "Όταν ο νέος άνθρωπος δεν μάθει να εργάζεται ομαδικά για κάποιον κοινό στόχο και να χαίρεται τον ελεύθερό του χρόνο κάνοντας πράγματα που έχουν νόημα γι αυτόν, την ομάδα του και την εποχή την οποία ζει, ζώντας την εποχή του, γνωρίζοντας τον κόσμο, κατανοώντας βαθιά τον κόσμο, ενδιαφερόμενος για τον κόσμο, αλλάζει τον εαυτό του, την ομάδα του, τον κόσμο.... "

Συγχωρέστε με, πάλι με ' πιασε ο παιδικός μου ρομαντισμός .... (τι νομίσατε, έτσι για πλάκα έβαλα τον πιτσιρικά στο αβατάρ μου ...)

Δευ Νοε 13, 10:56:11 μμ  
Stavros P (isisdoros) said...

ΙΚΑ δαγκωτό

@Αφροδίτη
καλώς ήρθες

@Αντώνη Λιόλιο
μέσα και εγώ

Δευ Νοε 13, 10:56:29 μμ  
harrygreco said...

Ειμαι αθωος,ειχα κατα νου το Η των ελικοδρομιων,ως θαυμαστης των. Μπορει να το παραλλαξω. Οσο για το " Καν' το Στρατηγε ",πού να δειτε στο ΓΕΕΘΑ... Οταν τους ελεγε ο " Κωτσοβολος " για ερχομο των General Electric, εστρωναν κοκκινο χαλί... Μπρουτζινη ( για γυαλισμα ) λεμονοκουπα στο καραβαναδικο.

Δευ Νοε 13, 10:58:16 μμ  
Zontas said...

Υπουργείο Παιδείας: για τα χάλια της Τριτοβάθμιας (douze point)

Υπουργείο Παιδείας: για την αναποφασιστικότητα όσον αφορά την ιδιωτική Τριτοβάθμια (η Βθμια δεν τους χαλάει) (dix point)

Όλα τα υπόλοιπα στους μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφους της χώρας που διαπλέκονται με την πολιτική. Αν δεν υπήρχαν αυτοί θα ήταν σοβαρότεροι οι πολιτικοί.

--------------------------
Αν δε ο οικοδεσπότης σκέφτεται να απονείμει και τον ανθό της λεμονιάς σε κάποιον, παμψηφεί στον πρώην Υγείας Κακλαμάνη: ο πρώτος που δοκίμασε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει Real Politik στο πιό δύσκολο Υπουργείο.

Δευ Νοε 13, 10:59:49 μμ  
Nikos Dimou said...

Harry
Η Μurcielago μπορεί να ομοιοκαταληκτεί με το lumbago αλλά δεδομένου ότι το ύψος του αμαξώματος (οροφής) είναι 1.13μ. πρέπει να διπλωθείς στα δύο για να μπεις. Και άντε ότι μπήκες... πως βγαίνεις;

Μόνο για πολύ γυμνασμένους 40-

Τουλάχιστον μία Porsche 911 έχει ύψος 1.30!

Δευ Νοε 13, 11:01:23 μμ  
antvol said...

Nikos Dimou said...
Harry το αβατάρι σου στην Γερμανία είναι το σήμα για την στάση του λεωφορείου ή τραμ. ...
Το βλέπω και αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ και να περιμένω μην περάσει κανένα όχημα..
---------

Θα ανεβαίνατε με οδηγό τον Χάρρυ; Θέλει κουράγιο ...

Δευ Νοε 13, 11:07:25 μμ  
harrygreco said...

Αντι απαντησης,Τζωννυ Πεσμαζογλου,ραλλιστας ως τα 80 του. Θα μπορουσε να παραφρασει τον Καζαλς,λεγοντας..." Φοβαμαι μηπως δεν αντεξει... το αυτοκινητο...".

Δευ Νοε 13, 11:08:54 μμ  
draminos said...

η κούπα στην ΕΡΤ, όχι για το πρόγραμμα της αλλά γιά τη κακοδιοίκηση της. Μμημείο φαυλότητας τα οικονομικά της.

Από τηλεοπτικά προγράμματα σε όλα τα ριάλιτυ και σε όλα τα δελτία ειδήσεων που έχουν παράθυρα με τραγκαουνάκηδες και άλλους μαϊντανούς, με αποτέλεσμα οι ειδήσεις να καταντήσουν show του χειρίστου είδους.

Δευ Νοε 13, 11:14:47 μμ  
antvol said...

Συνολικά στην ελληνική διοίκηση.

Που κοντεύει να καταρρίψει το "τα πάντα ρει", παραμένοντας βυθισμένη στην ολέθρια ακινησία της.

Σε λίγα χρόνια, όταν Βουλγαρία και Ρουμανία θα μας έχουν ξεπεράσει σε ανάπτυξη, πρόοδο κι ευημερία, θα της απονείμουμε και την "πλατινένια λεμονόκουπα".

Καλά να 'μαστε, η ώρα έρχεται.

Δευ Νοε 13, 11:25:26 μμ  
Nikos Dimou said...

harrygreco said...
"Αντι απαντησης,Τζωννυ Πεσμαζογλου,ραλλιστας ως τα 80 του".

Ακριβέστερα: 70. Tο ρεκόρ του έχει ήδη καταρριφθεί από τον "Λεωνίδα" (που άρχισε νεότερος).

Πάντως ο Τζώνης δεν έμπαινε σε χαμηλά αυτοκίντα. Έτρεχε με Σεβρολετ και Όπελ...

Γηραιότερος από όλους σε αγώνες: ο Paul Newman!

Δευ Νοε 13, 11:30:35 μμ  
zoferos mesaionas said...

Εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να απονείμεις τέτοιο έπαθλο σε ένα "ελληνικό" υπουργείο, όταν όλα το δικαιούνται.

"...Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο..." που έλεγε κι ο Καβάφης.


Για τη Μαριέτα και το Υπουργείο της, που φαίνεται να συγκεντρώνει τις πιο πολλές προτάσεις, ίσως να μην είναι και κακή ιδέα. Ακόμα κι ο Πολύδωρας (SIC) στη θέση της μάλλον θα τα κατάφερνε καλύτερα. Θα παιρνε το μέρος των δασκάλων, και η απεργία δεν θα ξεκινούσε καν!

Δευ Νοε 13, 11:37:58 μμ  
mihalis, a dreamer said...

Δεν έχω το κουράγιο να μοιράζω λεμονόκουπες- άλλο είναι το καυτό ερώτημα: υπάρχει κάποιος φορέας που έπαιρνε λεμονόκουπα το 1979 και σήμερα δεν παίρνει; Αν ναι θά' θελα να ξέρω. Αν όχι τι ψάχνουμε; 27 χρόνια είναι μια ζωή ολόκληρη!

Υ.Γ.: @ antvol και πανάσχημη:
Μάλλον θα κάνω ματ με μια κίνηση:
Έργο εποχής μεταδίδεται στην ΕΡΤ προ 20ετίας. Σε σύναξη ιπποτών ένας τους αναφωνεί: "let's make a toast to the Queen", το οποίο μεταφράζεται: "Ας κάνουμε ένα τοστ για τη βασίλισσα" (Δεν κάνω πλάκα!)

Δευ Νοε 13, 11:38:19 μμ  
Χρίστος Βαρδάκας said...

Στα κανάλια (όλα)χωρίς συζήτηση!! Η αιτιολογία; Ως ευκόλως εννοουμένη παραλείπεται!

Δευ Νοε 13, 11:39:49 μμ  
doctor said...

Μίλησε κανείς για ταρίφες;

Χωλή, αβέλτερος, σκάρτη
13/11/2006
O Τύπος των ήλων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ


...Ενας «μάγκας» ταξιτζής, κατ' ευθείαν απόγονος του Περικλή, πήρε 50 ευρώ για τη διαδρομή Ακρόπολη - Σύνταγμα. Τους είδε καλοκάγαθους και ξένους τους πελάτες -ένα ζευγάρι Καναδών- και είπε να τεστάρει τη μαγκιά και το «δαιμόνιο της φυλής». Ομως τα «κορόιδα» πήραν τον αριθμό και πήγαν να βρουν το δίκιο τους. Αλλά πώς να το βρουν; Τριγύρναγαν από τον Αννα στον Καϊάφα -αστυνομικά τμήματα, σωματείο ταξιτζήδων, υπουργείο Τουρισμού-, αλλά τίποτε. Στο τέλος έγιναν σοφότεροι: έμαθαν πως πρέπει να στείλουν... με φαξ την καταγγελία τους «για τα περαιτέρω»... Το περιστατικό αυτό (ρεπορτάζ της Ντάνι Βέργου, στο «Μέγκα») αποκτά ειδικό βάρος όχι για τη συμπεριφορά του ταξιτζή (κλεφτοκοτάδες και ηλίθιοι πάντα θα υπάρχουν), αλλά για το έγκλημα της ξεχαρβαλωμένης πολιτείας. Το είπαν και οι Καναδοί: δεν υπάρχει μηχανισμός αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Ούτε μηχανισμός, που θα διεκπεραίωνε αστραπιαία και αποτελεσματικά τα της καταγγελίας ούτε εγρήγορση έστω εκ των υστέρων (ο πρόεδρος των ταξιτζήδων φλυαρούσε μπροστά στην κάμερα, ενώ το υπουργείο Τουρισμού αγρόν ηγόραζε) ούτε ποινές προς γνώσιν και συμμόρφωσιν... Και όλα αυτά, σε μια χώρα που εν πολλοίς ζει από τον Τουρισμό, και η οποία αφού «εκσυγχρονίστηκε» και «επανιδρύθηκε», παραμένει απελπιστικά ίδια. Χωλή, αβέλτερος και σκάρτη.

Δευ Νοε 13, 11:45:11 μμ  
Georgios said...

@dimitrizzz said...
Άλλο ένα θέμα για να βγάλει την μιζέρια του ο κ. Δήμου.
Στεγνό και φλύαρο: "ονομάστε τα άσχημα για να νιώσω οτι μοιράζεστε την μιζέρια μου".
----------------------------------
Αν και ίσως δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με trolls να σας πώ ότι δεν είναι θέμα μιζέριας, αλλά χιούμορ, άποψης και αισθητικής. Αν δε καταλαβαίνετε το νόημα του post ή δεν έχετε διαβάσει Νίκο Δήμου ώστε να μπείτε στο κλίμα δε χρειάζεται να βγάζετε χολή!

@aphrodite
Σου έχω εκφράσει και αλλού τη συμπάθεια μου και χαίρομαι που επανήλθες, δυναμικα ελπίζω!

@bloggers
Πολύ λεμονόκουπα ρε παιδί μου. Και αρκετές σοβαρά και εξαντλητικά τεκμηριωμένες. Όταν "τελειώσει" το post θέλω πολύ να δώ το νικητή μας! (καταμέτρηση ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ θα γίνει!)

Θα ήθελα όμως αγαπητέ Γάτε να κάνω μια πρόταση. Να θεσπιστεί κι ένα βραβείο-αντίβαρο για εκείνους που πέτυχαν κάτι ή εστω προσπάθησαν ειλικρινά να βελτιώσουν τη ζωή μας, να μας ταλαιπωρήσουν το λιγότερο δυνατόν. Το αξίζουν θεωρώ και το αξίζουμε κι εμείς στους εαυτούς μας να βρούμε και να βραβεύσουμε κάτι θετικό που γίνεται στη όμορφη χώρα μας... Μ' ένα κλαδί ελιάς ας πούμε, συμβολικό και με σαφείς γραικοαναφορές (ε Xάρυ?! lol!)...

Κανείς άλλος για το blogo-party???

Δευ Νοε 13, 11:47:01 μμ  
antvol said...

Κι ένα λεμονανθάκι σε υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος, όταν, πριν από καιρό, ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει το όνομα στον λογαριασμό, μιας και ο δικαιούχος είχε πεθάνει, επέμενε "να έρθει ο ίδιος". Κι όταν τα δύστυχα τέκνα επανέλαβαν, για πολλοστή φορά, ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν, μιας κι είχε εγκαταλείψει τον μάταιο αυτό κοσμο, τα κοίταξε με κατανόηση, σταμάτησε για λίγο, σκέφτηκε, κι ενώ όλοι περίμεναν τη λύτρωση, είπε το αμίμητο "καταλαβαίνω, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται, πρέπει να έρθει ο ίδιος".

Δευ Νοε 13, 11:48:00 μμ  
aphrodite said...

Mama mia!

Crash-άρισε στο ηλίθιό μου μηχάνημα το outlook, η @hol, το @yahoo.com και μόλις ξαναφορτώνω το messenger, οπότε φίλοι μου δεν θα μπορέσω να σας ευχαριστήσω σήμερα παρά μόνο από εδώ - Ντον, συγνώμη για την παρασπονδία, αλλά...

@Harry,

Αν μπορούσα θα σ'έβαζα τώρα σε ΨΗΛΟ αμάξι (δεν χωράω σε ερπετά μάνα μου) και θα σε πήγαινα 1μιση ώρα από δω, να φωτογραφίσουμε κανονικό Η ελικοδρομίου, αφού τόσο σου αρέσει (όχι, δεν είναι δικό μου - ακόμα - χεχε -echo echo echo) και ναι, στο σκοτάδι, σιγά, έχει κάτι προβόλια ΝΑ γύρω-γύρω... Οχι, δεν είναι της γειτόνισσας του Γάτου, είναι χτισμένο από το στρατό κιόλας, ένα κουκλί. Αλλά δεν μπορώ, parole λόγοι... ΛΟΛ!!!!

Για το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Μεταφορά Συντελεστών Δόμησης που έχουν μετατρέψει πάλαι ποτέ ήσυχα και "γιούζερ φρέντλυ" προάστεια σε τσιμεντο-τερατο-μαχαλάδες, μια 3όροφη λέμον-πάι πώς του πάειειειειειει!!!!!!!!

:))))

Τρι Νοε 14, 12:17:48 πμ  
DimitrizZzZz said...

ΠΩ ΡΕ ΚΛΑΨΑ !
Φαντάζομαι πως θα είναι ένα κανονικό πάρτυ με πολλούς από σας.
Ηλίθια σχόλια για την κακή ποιότητα του φωτισμού, παρατηρήσεις για τα φαγητά, ειρωνείες για τα ρούχα της άλλης παρέας που δεν ξέρετε, παράπονα για τον συνωστισμό, γκριμάτσες δυσαρέσκειας για την ένταση της μουσικής, με όλα αυτά και χωρίς να το καταλάβετε το πάρτυ έχει τελειώσει, και είμαι σίγουρος οτι περάσατε καλά γιατί δεν ψάχνετε διασκέδαση αλλά ψαλμωδούς στο νοσταλγίκο μοιρολόι μιας καλύτερης ποιότητας που δεν ζήσατε ποτέ αλλά την είδατε σε ταινίες και αυτό σας έδωσε την σιγουριά οτι υπάρχει.
Εκεί, δίπλα την Λιμνούπολη.

Τρι Νοε 14, 12:20:04 πμ  
DimitrizZzZz said...

Να καταλάβω μία συζήτηση για ένα πρόβλημα, αλλά το στήσιμο μιας χαώδους παρέλασης μιζέριας, μόνο ο κ. Δ¨ημου θα μπορούσε να οργανώσει.

Τρι Νοε 14, 12:22:59 πμ  
Demosthenes said...

welcome back Venus!

----------

@ ND

"demosthenes said...
Συνεπώς και το έπαθλο θα πρέπει να έχει μηνιαία ή ακόμη και εβδομαδιαία συχνότητα απονομής.

52 έπαθλα τον χρόνο; Μα έτσι αποδυναμώνεται τελείως."

I beg to differ! Έστω ανά μήνα!

"Όλοι σύντομα θα έχουν από ένα"

Όχι απαραίτητα!

"Όχι δηλαδή πως η ετήσια απονομή θα κάνει τους παραλήπτες να ιδρώσουν..."

It depends

"Εμείς εκτονώνουμε την αγανάκτησή μας (κι αν...)"

No comment, boss

Τρι Νοε 14, 12:26:02 πμ  
mickey said...

Γάτε, για τη ...στάση του Harry, δες κι αυτό ;)

Βεβαίως υπάρχουν κάποιες ...ψιλοδιαφορές (εκτός κι αν πάσχει κανείς από σοβαρή αχρωματοψία :)))

Πάντως ο Harry είχε αρχικά ως ιδέα το σήμα για τα ελικοδρόμια, αλλά με αντιστροφή των χρωμάτων (εκεί το γράμμα H και ο εξωτερικός κύκλος έχουν κίτρινο χρώμα - το εσωτερικό έχει το ίδιο χρώμα με το ...τσιμέντο στο οποίο είναι ζωγραφισμένο ;))

Μου κάνει εντύπωση πάντως πόσο συζητήθηκε το αβατάρι του - ήταν όντως ...πιασάρικο! Τελικά τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο ενδιαφέροντα.

. . .

Και λίγα τεχνικά περί ...αβαταρίων (θα ανεβάσω κάποια στιγμή σχετικό post μαζί με άλλα στο Help Desk):

1. Η μικρογραφία στη σελίδα σχολιασμού του blogger έχει μέγιστο πλάτος 60 pixels και χωρίς να έχω ανακαλύψει κάποιο αντίστοιχο μέγιστο ύψος (ανέβασα και extreme περιπτώσεις - ιδιαίτερα μακρόστενες εικόνες με 180 pixels ύψος). Στο blogger beta υπάρχει μέγιστο ύψος επίσης 60 pixels. Αν ξεπεραστεί κάποιο από τα δύο "όρια", τότε το avatar στα σχόλια σμικρύνεται "αναλογικά" με αποτέλεσμα την εμφάνιση κάποιων "παραμορφώσεων" (στη ...γλώσσα μας τα λέμε και "σκαλάκια" - jaggies).

2. Αν θέλετε η εικόνα σας να φαίνεται τέλεια, χωρίς "παραμορφώσεις" λόγω σμίκρυνσης, φροντίστε να έχει πλάτος 60 pixels και ύψος μικρότερο ή ίσο του άλλου "ορίου".

3. Αν πάλι θέλετε να φαίνεται μεγαλύτερη στο profile σας (ή στα blogs σας), φροντίστε το πλάτος της να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 60, ώστε οι παραμορφώσεις να ελαχιστοποιηθούν (το avatar του Harry ήταν ιδανικό για να ανακαλύψω αυτά τα "κολπάκια" - BTW, θα κάνω ένα ...ψιλολίφτιν και στο δικό μου).

4. Επιλέξτε μια εικόνα ΑΠΛΗ που να φαίνεται ΚΑΛΑ στη μικρογραφία. Οι πολύπλοκες εικόνες "χάνονται" στη μικρογραφία και δεν καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς παριστάνουν. Τα σκίτσα συνήθως δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

5. Φροντίστε η εικόνα σας να μη μοιάζει με άλλες. Καλά τα "συννεφάκια" και τα άλλα συνηθισμένα τοπία, αλλά είναι αρκετά πιθανό κάποιος να χρησιμοποιεί κάτι παρόμοιο.

6. Αν πάλι βαριέστε ή δε θέλετε να μπλέξετε με επεξεργασία εικόνας, previews και υπολογισμούς, υπάρχει και ο ...Mickey! Mην το παρακάνετε όμως, γιατί θα αρχίσω να χρεώνω "αντίτιμο" - έχω και μια ...Ferrari να συντηρήσω :))

Τρι Νοε 14, 12:30:41 πμ  
mickey said...

Να κάνω και μια εκατονπενηντάρα;

Την αφιερώνω μαζί με την κατοστάρα στη λατρευτή Θεά και τον ναζιάρη Γάτο ;)

Τρι Νοε 14, 12:32:11 πμ  
aphrodite said...

@Ε.Α (μεγαλείο!)

Οσο δεν μορφώνει / επιμορφώνει / εξοπλίζει / οργανώνει / αμοίβει θα ακούω κουλαμάρες του στυλ "ναι, το κλεμμένο σας κινητό θα βρίσκεται προς πώλησιν σε μία ώρα από τώρα στην Ομόνοια, αν είχα γεμάτο όπλο θα μπορούσα να πάω να σας το φέρω....". Και μιλάω για προ- όχι κατόπιν-εορτής χρησιμότητα, έτσι? Να μην τολμώ να κυκλοφορήσω μόλις σκοτεινιάσει, ακόμη και στο κλειδωμένο αμάξι?

Α, ξέχασα όμως, τριόροφη λέμον-πάι και στη... Δημοτική Αστυνομία!!!!
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!

(μέχρι να βγάλει Λύκειο... έχει ο Θεός!)

(όχι εσύ Γάτε, κοιμίσου, έχεις αγώνα αύριο!)
:)))

@Yannis H,

"Λοιπόν, εγώ προτείνω να κάνουμε πάρτι στον κήπο του ΝΔ (θα κατέβω από Θεσ/νίκη) και να του δείξουμε τι σημαινει ιντερνετική ανωνυμία.

Θα καθόμαστε ένα γύρω και θα μιλάμε άνετα ενώ αυτός θα περιφέρεται ανάμεσα σε άγνωστα πρόσωπα. "Όχι εσύ είσαι το alogaki, σε βρήκα!"

'Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι..." θα λέει ο δήθεν αποκαλυπτόμενος..."

Συμπληρώνω: να διαλέξουμε ο καθένας από μια περσόνα, και να ντυθούμε αναλόγως, ώστε να τον μπερδέψουμε...

Με βλέπω ντυμένη Μεγαλέξανδρο με μπουκλωτή σκούπα πάνω-πάνω στην περικεφαλαία κι ένα τεράστιο "Η" στον θώρακα μπροστά. Κι από κάτω ελβιέλες για να τρέχω γρήγορα όταν με κυνηγούνε...

Οσο μετράτε λεμόνια, ρίχτε και καμμιά ιδέα... ( ο Δον να δούμε μόνο ποιόν θα ντυθεί...)
:)))

Τρι Νοε 14, 12:32:40 πμ  
aphrodite said...

(Μίκυ, αυτό με τους ταυτόχρονους πρέπει να το κοιτάξουμε, ειλικρινά!)
ΛΟΛ!

Τρι Νοε 14, 12:33:46 πμ  
Πανάσχημη said...

Διμιτριζζ

Μπα, δεν θα είναι έτσι διότι το έχουμε ήδη κανονίσει να το κάνουμε στο Disney World, όπου η διασκέδαση είναι γνήσια, όπου ουδείς ασχολείται με φαγητά, όπου ο φωτισμός είναι φυσικός, και όπου εσεις δεν θα παρευρεθείτε.

Τρι Νοε 14, 12:34:39 πμ  
mickey said...

"...διότι το έχουμε ήδη κανονίσει να το κάνουμε στο Disney World..."

Πανάσχημη, αρχίζω να σε συμπαθώ ...επικίνδυνα ;)

Τρι Νοε 14, 12:38:06 πμ  
Li@kos said...

Καθότι τεχνολόγος, στον ΟΤΕ, γιατί δουλεύει με εξοπλισμό εικοσαετίας και μυαλά τριαντακοταετίας.

Τρι Νοε 14, 12:40:11 πμ  
DimitrizZzZz said...

Όπου και να πάει ο άνθρωπος δεν αλλάζει.

Τρι Νοε 14, 12:46:13 πμ  
Elias said...

Λεμονοκούπιον έθνος, και εμείς τα λεμονοκουπάκια του

Τρι Νοε 14, 12:48:06 πμ  
Georgios said...

Disney WORLD!!!! Ναι!!! Zήτω! Θα πάμε και βόλτα με τραινάκι;

Α, και για να το κάνουμε ακόμη πιο ωραίο, προτείνω να μας πάνε με τις αμαξάρες τους ο mickey, reactor και aprho! ;)))

Τρι Νοε 14, 12:49:28 πμ  
harrygreco said...

Βλεπω Τρ/πουλο,εκπομπη- σχολειο.Ενας πιθηκ*μουρης & ενας γιδοβ*σκος,φερνουν γυροβολιά τα λιγουρια τηλεθεασης. Sheep get slaugtered,wolves slaughter...

Τρι Νοε 14, 12:51:54 πμ  
rednet69 (georgia m.) said...

This post has been removed by a blog administrator.

Τρι Νοε 14, 12:53:00 πμ  
Elias said...

Μας λείψατε Mickey και Αφρο

Τρι Νοε 14, 12:54:19 πμ  
harrygreco said...

Slaughtered...

Τρι Νοε 14, 12:54:58 πμ  
mickey said...

Harry, πες αλεύρι - νέο αβατάρι σε γυρεύει :)

Τρι Νοε 14, 01:28:02 πμ  
Georgios said...

Με την κούπα μου ανά χείρας (ΥΠΕΠΘ ΟΕΟ!!!), πάω να ονειρευτώ το άλλο μου βραβείο, το ωραίο, το ρομαντικό αυτό που θα μας δείξει και την άλλη πλευρά!

Αύριο και πάλι εδώ, στη Χώρα των Θαυμάτων.

Τρι Νοε 14, 01:34:04 πμ  
Reactor69 said...

@Georgios,

Den eko autokinito kardia mou!

Αντε μην τα πάρω στο κράνος ο μηχανόβιος! ;)

Τρι Νοε 14, 01:34:13 πμ  
harrygreco said...

Η επιβολη νου & ψυχης επι της παρακμαζουσας σαρκας ειναι απο τους πιο συναρπαστικους αγωνες της ζωης. Με λιγη φροντιδα,μπορει κανεις να εχει βιολογικη ηλικια -10 της...τιμολογιακης. Ετσι εμεις θα βλεπουμε τον Δημου σαν 62 που παει να ζησει περαν των 16 προσδοκωμενων ετων μεχρι τον μ.ο. επιβιωσης ( πραγματικα 78/ τιμη καταλογου 88).

Τρι Νοε 14, 01:51:48 πμ  
Πανάσχημη said...

Διμιτριζζζζ

Ολοι αλλάζουν στο βασίλειο του Μικυ.
Αλλά αυτο εσυ δεν θα το διαπιστώσεις ποτε.
Eat your heart out!

Τρι Νοε 14, 01:54:20 πμ  
harrygreco said...

Τα καλυτερα αβαταρια ειναι ντοκτορ ( πρωτη μουρη ),Δημου ( πρωτο ζωο ) & Ζοφερος ( πρωτο καρτουν ). Μακραν κορυφαιο του Κ2825.

Τρι Νοε 14, 02:04:15 πμ  
dem said...

Στην ενδοξη Γ' Ελληνική Δημοκρατία.

Αιτιολογηση δεν χρειαζεται, ετσι;

Τρι Νοε 14, 02:09:38 πμ  
Antonios Liolios said...

DimitrizZzZz said...

ΠΩ ΡΕ ΚΛΑΨΑ !
Φαντάζομαι πως θα είναι ένα κανονικό πάρτυ με πολλούς από σας.
Ηλίθια σχόλια για την κακή ποιότητα του φωτισμού, παρατηρήσεις για τα φαγητά, ειρωνείες για τα ρούχα της άλλης παρέας που δεν ξέρετε, παράπονα για τον συνωστισμό, γκριμάτσες δυσαρέσκειας για την ένταση της μουσικής, με όλα αυτά και χωρίς να το καταλάβετε το πάρτυ έχει τελειώσει, και είμαι σίγουρος οτι περάσατε καλά γιατί δεν ψάχνετε διασκέδαση αλλά ψαλμωδούς στο νοσταλγίκο μοιρολόι μιας καλύτερης ποιότητας που δεν ζήσατε ποτέ αλλά την είδατε σε ταινίες και αυτό σας έδωσε την σιγουριά οτι υπάρχει.
Εκεί, δίπλα την Λιμνούπολη.Δημήτρη μουουου, Δημήτρη μουουου, γιατί μας την βγαίνεις;

Γιατί πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιος/κάποια που θα τριγυρνάει με ένα δαυλό στο χέρι;

Εγώ πάντως θα χαρώ να σε δω στο πάρτυ και σου εγγυώμαι ότι θα περάσεις πολύ καλά. Εγγυημένα.

Τρι Νοε 14, 02:10:35 πμ  
Reactor69 said...

Ρε παιδιά, η Ρουμανία φημίζεται για τον αιμοδιψή κόμη της, αλλά το FYROM γεννάει τα zombies!

Στο Abecedar βαράμε σατανιστικά μεγάλο αριθμό σχολίων! Μαντέψτε ποιός "τηλεφώνησε" πάλι στο Κτήνος!

Hint: Εχει ουρά!

Τρι Νοε 14, 02:18:28 πμ  
Zontas said...

This post has been removed by the author.

Τρι Νοε 14, 02:43:02 πμ  
mickey said...

Dirty Harry:

Άντε, μια και το "τριτώσαμε", σου έκανα και την "εικαστική παρέμβαση" που ήθελες. Περιμένω σχόλιο με το νέο σου ...look!

(Μάλλον θα μπεις κι εσύ στο ...Mall of Fame των αβαταριών ;))

Τρι Νοε 14, 02:47:25 πμ  
harrygreco said...

Το παλιο αβαταρι βεβαια ηταν πιο λιτο,αλλα αυτο ειναι personalized trademark.Μοιαζει λιγο με φυλακισμενο Smiley αλλα ...ενταξει.

Τρι Νοε 14, 02:51:32 πμ  
harrygreco said...

Αν βαλεις μονο το κεφαλι του Μικυ για αβαταρι,θα ερθεις #2 σε punch μετα τη γατα Δημου.

Τρι Νοε 14, 02:53:26 πμ  
broccoli said...

woo-hoo, the aphro-queen is back!
λεμονάδες σε όλους, it's on the house (τόσος λεμονοχυμός, μην πάει χαμένος)

PS o lefteris μπορεί να βάλει και λίγη vodka μέσα

Τρι Νοε 14, 03:07:59 πμ  
dem said...

This post has been removed by the author.

Τρι Νοε 14, 04:21:20 πμ  
dem said...

This post has been removed by the author.

Τρι Νοε 14, 04:23:35 πμ  
dem said...

This post has been removed by the author.

Τρι Νοε 14, 04:28:32 πμ  
PYXIDAGR said...

Εγώ λέω να μη ξεχάσουμε την οικογένεια.
Αν μάθουμε στα παιδιά μας από μικρή ηλικία τις βασικές αξιες
της προσφοράς,
της αλληλεγγύης και
της συμπόνιας για τον συνάνθρωπο μας,
σε μια γενιά πολλά θα έχουν αλλάξει.

"Σκουριασμένη Λεμονόκουπα" λοιπόν στην οικογένεια
που αντί να είναι το φυτώριο της προσφοράς,
της αλληλεγγύης και της συμπόνιας,
αντίθετα αναπαραγάγει τα φαινόμενα παρακμής της κοινωνίας μας.

Κανεις μας δεν σκέπτεται πως το ΕΣΎ, η εφορία, η πολεοδομία και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που μας καταδυναστεύουν είναι στελεχωμένα από μέλη των οικογενειών μας, από συγγενείς, από φίλους μας;
Οι "ΑΥΤΟΊ" είμαστε εμείς!
Ο εχθρός είναι μέσα μας και ανάμεσα μας!

Την καλημέρα μου από Σικάγο!
-Δημήτρης

Τρι Νοε 14, 05:51:14 πμ  
somebody said...

Φυσικά και θα συμφωνήσω πως χρυσή λεμονόκουπα πρέπει να αποδοθεί στα υπουργεία υγείας, παιδίας και γενικά ...παντού!
Δεν αρκεί όμως. Πρέπει να επιστρατεύσουμε γεννετιστές να μας φτιάξουν μία λεμονιά που να παράγει λεμόνια τεράστια που να καλύπτουν όλο το κτήριο του εκάστοτε υπουργείου/υπηρεσίας! :)

Επειδή όμως έχουμε συνηθίσει στην ταλαιπωρία, και αφετέρου όπως είπε ο Γάτος, σε κανέναν δεν θα ιδρώσει το αυτί, εγώ θα είχα να προτείνω να αποδοθεί σε όποιον κάνει κάθε χρονιά την πιό αναπάντεχη, απίστευτη και ηχηρή...πατάτα!

Οπότε εγώ προτείνω να δοθεί φέτος στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την υπόθεση του blogme.gr!

Τρι Νοε 14, 07:23:29 πμ  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

Ούτε κλάψα, ούτε γκρίνια!

Κριτική λέγεται αυτό - η υγιέστερη λειτουργία της δημοκρατίας.

Αλλά που να καταλάβει το troll-izzzz από ουσιατικά πράγματα...

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει μετά το τέλος της ψηφοφορίας (αύριο πρωί) και θα ακολουθήσει μετάδοση αποτελεσμάτων.

Έλαβον:

Τρι Νοε 14, 08:12:44 πμ  
Nikos Dimou said...

Χθες βράδυ έκανα μία βόλτα από την blogo-σφαιρα. Πήγα σε κάτι καινούργια στέκια από περιέργεια.

Eίναι απίθανο τι βρώμα και δυσωδία κυκλοφορεί σε καρφώματα, βρισιές, υπονοούμενα, χυδαιότητες...

Εμείς εδώ, και στα χειρότερά μας, είμαστε παιδική χαρά.

Τρι Νοε 14, 08:17:40 πμ  
Miltos said...

"And the Golden LemonCup goes to..." Αστική Συγκοινωνία Κέρκυρας. Ανανέωσε πρόσφατα το "στόλο" της με λεωφορεία της προηγούμενης δεκαετίας - αυτά που είχαν ήταν απο τη δεκαετία του 70- και ένα εξ αυτών με "φισούνα" γιατί είμαστε όπως ξέρετε μια "τεράστια???" πόλη και σε πληθυσμό και σε έκταση. Στη Φλωρεντία που ήμουνα το καλοκαίρι η πόλη συνδέονταν με τα προάστειά της με μικρά ευέλικτα λεωφοριάκια, και συχνά δρομολόγια...

Τρι Νοε 14, 08:36:36 πμ  
Nikos Dimou said...

Φαίνεται ότι είτε συμφωνούμε όλοι - είτε εκτονωθήκαμε γρήγορα...

Να κλείσω τις κάλπες νωρίτερα;

Ίσως με την δύση του ηλίου...

Τρι Νοε 14, 10:01:05 πμ  
alogaki said...

@Yannis H said...

"Λοιπόν, εγώ προτείνω να κάνουμε πάρτι στον κήπο του ΝΔ (θα κατέβω από Θεσ/νίκη) και να του δείξουμε τι σημαινει ιντερνετική ανωνυμία. Θα καθόμαστε ένα γύρω και θα μιλάμε άνετα ενώ αυτός θα περιφέρεται ανάμεσα σε άγνωστα πρόσωπα. "Όχι εσύ είσαι το alogaki, σε βρήκα!"
----------------

Ακούγεται ενδιαφέρουσα η ιδέα. Θα είχε πλάκα να γίνει αυτό το πάρτυ ως εξής :
Να υπάρχει μόνο μια λίστα με τα blogger I.D. των καλεσμένων, αλλά χωρίς να αποκαλυφθεί (από το γατούλη) η αντιστοιχία τους με τα πρόσωπα που θα παρίστανται. Θα ήταν σαν ζωντανό blogging, σε πραγματικό χρόνο.

Τρι Νοε 14, 10:03:13 πμ  
Faedra said...

Καλημέρα!
ΟΤΕ (με πολύ πάθος και φωναχτά –αν επιτρέπεται)
Συγγνώμη αν το πρόβλημά μου είναι ελιτίστικο!
Δε θα μιλήσω για τις εξοντωτικές χρεώσεις χρόόόνια τώρα και γενικά την επιβολή της τηλεφωνικής δικτατορίας του ΟΤΕ που λόγω της μονοπωλιακής του θέσης αποφάσισε να μας κάνει τον έρωτα όπως λίγοι ξέρουν και μπορούν.

Ψηφίζω τον ΟΤΕ γιατί μας είχε αφήσει για τρεις εβδομάδες χωρίς τηλέφωνο. Ξυπνάς ένα ωραίο πρωινό και πας στο γραφείο για να ανακαλύψεις ότι το ΙΝΤΕΡΝΕΤ (η παρέα του πρώτου τσιγάρου και της πρώτης γουλιάς καφέ της ημέρας) δε δουλεύει. Σηκώνεις το τηλέφωνο να πάρεις τη Γωγώ να της το πεις και συνειδητοποιείς ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Καμμία από τις τέσσερις γραμμές. Δε συγχύζεσαι ακόμα. Πηγαίνεις σε διπλανό γραφείο και καλείς τις βλάβες.
«Αν φτιάχνεται από το κέντρο, θα έχετε τηλέφωνο μέχρι το μεσημέρι, αλλιώς θα έρθει αύριο τεχνικός»
Ήρθε το μεσημέρι και το απόγευμα και το βράδυ και το επόμενο πρωινό δεν υπήρχε τηλέφωνο ούτε για δείγμα.
Αρχίζεις να φορτώνεις, αλλά προσπαθείς να είσαι ευγενική με την τηλεφωνήτρια. Δε φταίει αυτή και υπάρχει ο επιπλέον φόβος ότι αν τη νευριάσεις θα γυρίσει να σε δαγκώσει βάζοντας το πρόβλημά σου στη στοίβα με τα επείγοντα (το καλαθάκι της τουαλέτας).
Φυσικά ήρθε άμεσα ο τεχνικός μαζί με τον Bill Gates για να ελέγξει το ΙΝΤΕΡΝΕΤ και κάτι εξωγήινους από τον Άρη.
…και οι μέρες περνούν… όταν ένα όμορφο πρωινό εμφανίζεται ένας καλός κύριος που δηλώνει ΟΤΕ. Τον κοιτάμε. Τον ακουμπάμε για να σιγουρευτούμε ότι είναι αληθινός. Για λίγη ώρα πιστεύουμε ότι ο καλοκάγαθος θεούλης εισάκουσε τις προσευχές μας και ο Κοέλιο έχει δίκιο και, όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όόόλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις! ΟΧΙ!
«Έχουν πρόβλημα τα καλώδια του ΟΤΕ στο δρόμο, θα έρθει συνεργείο να τα φτιάξει σε μία με δύο εργάσιμες…»
Σκέφτομαι ότι τουλάχιστον κάποιος εντόπισε το πρόβλημα και θα δώσει και λύση.
«Όταν φτιαχτεί το πρόβλημα με τα καλώδια, θα λειτουργήσει και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ;»
«Ναι»
…και οι μέρες περνάνε –εργάσιμες και μη…
Ώσπου ένα πρωινό Δευτέρας σηκώνω το τηλέφωνο και ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Η καρδιά μου χτυπάει δυνατά. Τα γονατά μου λυγίζουν. Φτιάχνω καφέ, ανάβω τσιγάρο, πατάω το εικονίδιο του explorer… Τίποτα! Νιξ! Ναδα!
Ξαναματαπαίρνω ξανά τηλέφωνο τον ΟΤΕ.
«Οι βλάβες στο adsl χρειάζονται 3-5 εργάσιμες (διάβαζε «χρόνια», το έμαθα πια) για να διορθωθούν»
«Μαα… τη βλάβη την έχω δηλώσει εδώ και τρεις εβδομάδες μαζί με τη βλάβη του τηλεφώνου…»
«Δε γίνεται αυτό, κυρία μου. Μόνο μία βλάβη τη φορά μπορεί να δηλωθεί στο σύστημα!»
Το σύστημα!

Σας το είπα: είναι ελιτίστικο πρόβλημα, αλλά το ένιωσα στο πετσί μου και επειδή ο ΟΤΕ δεν έχει ακριβώς έντιμο πρότερο βίο τον ψηφίζω (φωναχτά και με πάθος) για νικητή της χρυσής λεμονόκουπας (και μιας μούντζας με τα δύο χέρια –αν είναι δυνατόν)

Τρι Νοε 14, 10:12:28 πμ  
Georgios said...

reactor69 said...
@Georgios,

Den eko autokinito kardia mou!
Αντε μην τα πάρω στο κράνος ο μηχανόβιος! ;)

----------------------------------

Πρώτα μας τα βάζεις να τα λιγουρευόμαστε στο blog σου και μετά μας πετάς σα στημένες λεμονόκουπες ;) LOL!!!


@ND
Δε ξέρω αν εκτονώθηκε το αίσθημα αγανάκτησης που μας κατατρώει αλλά είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από τους θαμώνες έχουμε ήδη ρίξει την κούπα μας... Ίσως αν η καταμέτρηση γίνει με τη δύση του Ηλίου να έχουμε πάλι κάτι να πούμε.
Πάντως νομίζω πως θα πρέπει τελικά να θεσμοθετηθεί και το βραβείο-αντίβαρο. Υπάρχουν ένα-δύο υπουργεία στο μυαλό μου που όντως δε μας ταλαιπρησαν τόσο νομίζω και αν κρίνω από το έργο τους, πάντα συγκρτικά με των υπολοίπων, κρίνεται ικανοποιητικό. Το Υπ. Πολιτισμού ας πούμε γιατί έχει κάνει 10 αξιόλογες παραστάσεις, κρατάει μια ΔΕΘ ανοιχτή όλο το χρόνο, οργανώνει τα ΔΗΠΕΘΕ και παράγει, στον όποιο βαθμό, πολιτισμό.

Θα έλεγα και το Τουρισμού, αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι έχει προσφέρει κάτι. Πάντως σίγουρα μας πέρασε αδιάφορο!

Τρι Νοε 14, 10:23:32 πμ  
antvol said...

alogaki said... "Λοιπόν, εγώ προτείνω να κάνουμε πάρτι στον κήπο του ΝΔ (θα κατέβω από Θεσ/νίκη) και να του δείξουμε τι σημαινει ιντερνετική ανωνυμία.
---

'Η να κάνουμε πάρτυ στον κήπο του Ν.Δ. με μάσκες. Κάτι σαν το "eyes wide shut" (ω, μη σας μπαίνουν ιδέες τώρα, πρόκειται για σοβαρή παρέα).

Τρι Νοε 14, 10:29:30 πμ  
alogaki said...

@antvol

Δεν τα είπα εγώ αυτά. Ο Yannis H τα είπε.

Τρι Νοε 14, 10:39:42 πμ  
cyberdust said...

This post has been removed by the author.

Τρι Νοε 14, 10:49:36 πμ  
cyberdust said...

Εγώ λέω να πρωτοτυπήσω. Καθυστερημένα και καταϊδρωμένος, κάποιοι άλλοι με πρόλαβαν και μου έκλεψαν την δόξα. Έστω και αργά.

Το πολυπόθητο βραβείο λέω να μην το δώσω στο ΙΚΑ, αλλά στους «πελάτες» του. Σε αυτούς του εξυπνάκηδες και πονηρούληδες που νομίζουν ότι όλοι εμείς οι άλλοι τρώμε κουτόχορτο που περιμένουμε στην ουρά ενώ αυτός θα σου ανταπαντήσει με στόμφο περιφρόνησης «καλά ντε πως κάνετε έτσι μια ερώτηση είπα να κάνω και μετά φεύγω δεν θα σας πάρω την σειρά», και ας με αυτήν την ερώτηση απασχολεί την υπάλληλο είδη ένα ολόκληρο μισάωρο και μας έχει εκνευρίσει όλους. Σε αυτούς τους φαινομενικά αδαείς που ενώ γνωρίζουν πως είναι η διαδικασία εν τούτοις θα επιμείνουν να τους την εξηγήσεις άλλη μία φορά και ενώ η γλώσσα της υπαλλήλου έχει μαλλιάσει, αυτοί εκεί να επιμένουν με μία αμυδρή ελπίδα στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους μπας και βαρεθεί αυτή η σκρόφα να επιμένει και περάσει το δικό τους και γίνει δεκτό αυτό που είναι αντικανονικό. Και στο τέλος, όταν καταλάβουν (οι «πελάτες») ότι δεν στέφεται με επιτυχία η στρατηγική τους, αρχίζουν το βρισίδι εναντίων των δημοσίων υπαλλήλων και ότι αυτοί τους πληρώνουν και κράτος είναι αυτό να μην εξυπηρετεί τους πολίτες του αλλά να ταλαιπωρούνται με βιβλιάρια και ένα σωρό άλλα γραφειοκρατικά. Νομίζω ο κάθε ένας έχει και από ένα περιστατικό να αφηγηθεί, είτε πρόκειται για το ΙΚΑ, ή για τράπεζες ή και κάπου αλλού. Δυστυχώς, οι δύστροποι «πελάτες» είναι περισσότεροι από τους υπάλληλους και από ότι το «σύστημα» αντέχει. Εγώ πάντα είχα αυτή την απορία: πως γίνεται οι δουλείες μου με της δημόσιες υπηρεσίες να τελειώνουν μέσα σε ένα ή το πολύ λίγα λεπτά (αφού όμως περίμενα με τις ώρες να τελειώσουν οι άλλοι), ενώ όλοι οι άλλοι να χρειάζονται δεκάλεπτα ή και (τουλάχιστον) πολλά μισάωρα για τους δύστροπους. Την απάντηση ακόμα ψάχνω.

Τρι Νοε 14, 10:58:09 πμ  
Odysseas said...

Συμφωνώ με τον georgios να δοθεί και ένα βραβείο "καλύτερης εξυπηρέτησης" σε μελλοντικό post.
Αφήστε που εκεί μπορεί να γίνει και τελετή απονομής!
Και φυσικά υπάρχει η ελπίδα (μικρή...) πως κάποιος θα ζηλέψει και θα θελήσει να το κερδίσει την επομενη φορα!

Τρι Νοε 14, 11:03:58 πμ  
Zontas said...

Γκρινιά Zontas

Ξέχασα να δώσω και μερικές ψήφους στην AGB για τα χάλια της τηλεόρασης. Ας το αποδώσουν αυτοί με τη σειρά τους στο φυσικό του παραλήπτη, τον έλληνα τηλεθεατή ή όπου αλλού νομίζουν...

Τρι Νοε 14, 11:08:54 πμ  
alogaki said...

Τελικά η συμφιλίωση του γατούλη με τον πόντικα, δεν θα πρέπει να μας ξενίζει. Φαίνεται ότι είναι κάτι που συμβαίνει συχνά!
Δείτε τις παρακάτω σχετικές φωτογραφίες:

Φωτό 01
Φωτό 02
Φωτό 03
Φωτό 04
Φωτό 06

Τα είδη του ζωικού βασιλείου, μπορούμε να συνυπάρχουμε αγαπημένα.

Αρκεί να μην πεινάμε (κυρίως τα σαρκοβόρα, όπως ο γατούλης)! :-)

Τρι Νοε 14, 11:17:59 πμ  
Zontas said...

Διαφημί Zontas

εκμεταλεύομαι τη φιλοξενία για να σας παραπέμψω σε ένα κείμενο που καρφίτσωσα στον πίνακα ανακοινώσεων, γραμμένο από μια σημαντική Αμερικανίδα επιστήμονα και μητέρα ενός αυτιστικού παιδιού, με θέμα την επιστημονική μικρονοϊκότητα, χωρίς περιστροφές. Όταν η επιστημονική ανοησία καννιβαλίζει την ίδια μας τη ζωή, μπορούμε να μιλάμε απλά.

Απλά διαβάστε το.

Τρι Νοε 14, 11:21:30 πμ  
kolassas said...

Από πληροφορίες που έχω από μέσα, χωρίς να θέλω να επηρεάσω τους ψηφοφόρους, το Ι.Κ.Α, σε περίπτωση φυσικά που κατακτήσει την λεμονόκουπα , θα προσφέρει σ’ έναν από τους ψηφοφόρους του, μετά από κλήρωση φυσικά, ένα Fix ραντεβού με όποια ειδικότητα γιατρού θέλουνε ,για όποια εξέταση θέλουνε για τον Μάιο του 2076.

Τρι Νοε 14, 11:42:19 πμ  
ΛΕΙΑ ΒΙΤΑΛΗ said...

Παρακολουθώ καιρό αυτό το μπλογκ καθώς και το προηγούμενο του Νίκου Δήμου και αν υπήρχε έπαθλο για ιδέες, ήθος και χιούμορ θα το έδινα ασυζητητί. Θυμήθηκα κι εγώ το έπαθλο της "χρυσής λεμονόκουπας" από τότε και χαίρομαι που θα το δώσουμε τώρα. Όμως φοβάμαι πως οι υποψήφιοι είναι πολλοί και θα... αδικήσουμε αρκετούς. Προτείνω λοιπόν να θεσπίσουμε και "αργυρή λεμονόκουπα" και "χάλκινη" ώστε να καλυφθούν μερικά κενά. Ακόμη -μια και ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης- θα πρότεινα να θεσπισθεί και "Διεθνής Χρυσή Λεμονόκουπα". Δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε να βρούμε και εκεί πάμπολλους υποψήφιους. Προς το παρόν ψηφίζω το ΙΚΑ όπου μόλις χτες είχα μια θαυμάσια αλλά όχι και τόσο πρωτότυπη περιπέτεια, όπου έπρεπε να παρακαλέσω, να κλάψω στην κυριολεξία για να μου βγάλουν μια ακτινογραφία την οποία φυσικά δικαιούμουν. Και η ακτινολόγος με παρότρυνε να πάω να διαμαρτυρηθώ για να μπορέσουν να "περάσουν" τις δικές τους διεκδικήσεις. Μοιάζει απλό αλλά στο βάθος δεν είναι. Διεκδικώντας στρεφόμαστε εναντίον αυτών που δεν πρέπει ενώ δεν τολμάμε να αγγίξουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους. Τώρα που το σκέφτομαι μήπως τελικά αντί για το ΙΚΑ θα έπρεπε να μιλάμε για κάποιον κακώς εννοούμενο στην χώρα μας "συνδικαλισμό" όπου απλώς κονταροχτυπιούνται κόμματα; Δεν ξέρω πάλι. Λέω μια σκέψη που την κάνω χρόνια.
(Μια φωνή από το παρελθόν).

Τρι Νοε 14, 11:45:26 πμ  
paragrafos said...

Καλημέρα σας!!!

Δεν ξέρω σε ποιον θα πάει η λεμονόκουπα, αν και απ΄ό,τι διαβάζω υπάρχει έντονος... ανταγωνισμός!!!

Από το ποστ, κρατάω

την επιστροφή της καρδούλα μου, της Αφροδίτης μου που τη λατρεύω και την ευγνωμονώ που μας ξαναήλθε,

και το σχόλιο του Τάκη Αλεβαντή με την καλη καρδιά και την απίστευτη μνήμη,

και τη χαρά που μας έδωσε ο κος Χάρρυ, αλλά και την ελπίδα ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε άλλες πικρές κόντρες, οι οποίες δεν σας κρύβω, προσωπικά με λυπούν αφάνταστα... (άσχετα αν ο ίδιος φαίνεται να είναι ανεξίκακος και να μην το παίρνει προσωπικά)

και φυσικά το χρώμα που έδωσε στο ποστ ο πόντικας, μια μουσική ανοιξιάτικη τα λόγια του και τα παιγνίδια του κι ας πορευόμαστε κατα τον χειμώνα!

και από τη δυναμική παρουσία του Αντυ, ο οποίος ελπίζω να νιώθει καλύτερα τώρα στο νέο του σπιτι και ηρέμησε λίγο από την ευεργετική ταλαιπωρία της μετακόμισης, αφού πήγε κάπου αλλού για καλύτερα

από το ποστ κρατάω, τέλος, την ατμόσφαιρα της καλης παρέας που ζουμε όλοι μας χάρη στο κουράγιο του αγαπημένου μας ΝικόΔημου που παρόλη την ταλαιπωρία με την υγεία του εξακολουθεί και είναι εδώ παρων ακομα κι όταν τον στεναχωρούμε!

Σας ευχαριστώ όλους σας έναν προς έναν, ακόμα και τους... άσπονδους συνομιλητες!

Με αγάπη προς όλους σας

Παράγραφος

Τρι Νοε 14, 12:08:05 μμ  
Nikos Dimou said...

Καλώς ήρθες Λεία από τα παλιά!

Σχεδόν κοινότοπο είναι ότι θα εισπράξει το ΙΚΑ την Λεμονόκουπα - αν και ούτε καν θα το μάθει. (Και να το μάθαινε, τι θα έκανε; Κατάργηση θέλει και - πραγματική - επανίδρυση - με Γερμανό μάνατζερ και Σουηδούς γιατρούς).

Αλλά και ο ΟΤΕ, αφού πέρασε ένα διάλλειμμα βελτίωσης (που σου βάζαν ή σου μεταφέραν τηλέφωνο σε μία-δύο μέρες) έχει αισθητά χειροτερέψει. Ίσως με την εθελουσία έξοδο έφυγαν όλοι οι καλοί ως συνήθως... (για να πιάσουν αλλού δουλειά).

Τρι Νοε 14, 12:17:35 μμ  
περιγλώσσιος said...

Ψηφίζω αυτούς που κλείνουν κάθε τόσο το κέντρο της Αθήνας, ενώ μπορούν να διαδηλώσουν χωρίς να καταλάβουν όλο τον δρόμο.

Επίσης, οι υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίοι δεν μας εξυπηρετούν, δεν είναι διαφορετικοί από εμάς τους ίδιους. Εμείς είμαστε.

Και εμείς ταλαιπωρούμε τους άλλους.
Ψηφίζω τους αμέτρητους συνεπιβάτες στο τρένο και το λεωφορείο, οι οποίοι μιλάνε δυνατά στα κινητά τους και με ταλαιπωρούν άδικα και άσκοπα. Ψηφίζω αυτόν που μιλάει στο καρτοτηλέφωνο για ένα τέταρτο και δεν σκέφτεται ότι περιμένεις να τηλεφωνήσεις και εσύ.

Τρι Νοε 14, 12:36:58 μμ  
Zontas said...

ΝΔ said....
Κατάργηση θέλει και - πραγματική - επανίδρυση - με Γερμανό μάνατζερ και Σουηδούς γιατρούς).
-----------------------------
Φαλλοκρατη Zontas

....προεραιτικά δε Ιταλίδες νοσοκόμες & Βραζιλιάνες receptionist

Τρι Νοε 14, 12:46:04 μμ  
Chris Mantas said...

Ειναι πολλοί. Με την σειρά:
1) Βαζω μαζι (2 σε 1) γνωστο τηλεοπτικο αστερα της Βορείου Ελλάδος που εγινε γνωστος σε ολο το κοσμο με μυνηση σε blog μαζι με γνωστό νομάρχη της εκεί περιοχής. Δεν πιστευω οτι χρειαζεται πολλά επιχειρήματα. Μαλιστα και οι δυο αγαπανε το βιβλιο και τις τεχνες και το δειχνουν εμπρακτα με το να πουλανε βιβλια στις μαζες βασισμενα σε ακραδαντα επιστημονικα στοιχεια είτε καιγοντας τα.
2) Γνωστοι αριστεροι που πιστευουν ακομα οτι το δημόσιο ειναι "δημοσια περιουσια" και μπλα μπλα μπλα μπλα... και σε ολους τους δημοσιους υπαλληλους που αφου διοριστουν με τη βουλα του τοπικου βουλευτη ή παπά την επομενη τους βλεπεις να παιρνουν μερος σε απεργιες για τα δικαια αιτηματα του εργατη. Φυσικα και η απαραδεκτη συμπεριφορα στα front-office services και το γεγονός οτι δουλευουν λιγες ωρες και παιρνουν περισοτερα απο οσο ενας στο ιδιωτικο τομεα. Ντροπη!
3) Σε καθε ζωο που οδηγει αυτοκινητο και παρκαρει οπου βρει. Ελπιζω να γινει πιο μαζικο το κινημα ποδηλατων και πεζων και να δουμε events οπως το ριξιμο λασπης σε 4χ4 στο κεντρο της αθηνας κτλπ που το εχω δει εν δραση στο λονδινο και τους ευχαριστηθηκε η ψυχη μου (http://www.stopurban4x4s.org.uk/). Επισης σε δημαρχους που κολανε στο να βαλουν παρκομετρα και διοδια σε πολεις και οσους κανουν πολεμο στα Β.Π. για το the mall, εγινε κατι σωστο και πανε να το καταστρεψουν.

Τρι Νοε 14, 01:12:21 μμ  
IOULIA said...

Επειδή κι εγώ ΚΑ-ΙΚΑ, δίνω κι απ τη δική μου σκοπιά, μια λεμονο-σκουπα στο ακατονόμαστο. Οι εργασιακές σχέσεις των συμβεβλημένων γιατρών πάνε κι εκείνες κατά *@3#. Εάν βέβαια ανήκεις στη μερίδα των γνωστών και μη εξαιρετέων λουφαδόρων, έχεις το σύστημα με το μέρος σου. Αλλιώς δεν αγιάζεις εύκολα εκεί μέσα. Και δικαίως απολαμβάνεις τη διαμαρτυρία των ασφαλισμένων. Έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης. Και σ’αυτο το κράτος-κοινότητα-κουλτουρα ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη (Ένας ποντικός ίσως;)).

Όσο περιορίζεις στο ελάχιστο τις συναλλαγές σου με ο,τιδήποτε υπάγεται στο κρατικό μηχανισμό, τόσο πιο ανώδυνα τη βγάζεις. Ο Μίκυ έχει προτείνει κατά καιρούς εναλλακτικές αλλά... βοώντος εν τη ερήμω. Μίκυ γιατί δεν κάνεις κανα refresh. Άντε εγώ τουλάχιστον δε θα σε πάρω για φαντασιόπληκτο ποντίκι!

Τρι Νοε 14, 01:17:35 μμ  
Boy Winter said...

Αν έχω δύο ψήφους θέλω να δώσω 1 στη Μαριέττα (βλ. κατσίκα στο google) και 2ο στις Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΟΓΑ και λοιπά τινα! Ευχαριστώ για τη δυνατότητα.

Τρι Νοε 14, 01:24:59 μμ  
Reactor69 said...

Εργαζόμουν(δούλευα!) τελευταία σε μια μικρή επιχείρηση και είχα αναλάβει, μεταξύ άλλων, τις εξωτερικές δουλειές(εργασίες!).

Τράπεζες:
Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης τόσων ταμείων! Στην Εθνική συγκεκριμένα λειτουργούσαν δύο σε σταθερή βάση και τρία σε εξαιρετικές περιπτώσεις, βλ. μην ανοίξετε την πόρτα, θα χυθεί κόσμος!

ΙΚΑ:
-Πόσα κιλά θέλετε να χάσετε κύριε;
-?

Νομαρχία:
"Armodiotita?"

Μάλιστα αγαπητέ μου κύριε, θα χρειαστείτε ένα δικαιολογητικό από το ΙΚΑ, για το οποίο θα χρειαστείτε δύο παράβολα από την Εθνική τράπεζα, για τα οποία θα χρειαστείτε μια επικυρωμένη φωτοτυπία της πέρσινής σας φορολογικής δήλωσης, για την οποία θα χρειαστείτε μια υπογραφή από το τοπικό αστυνομικό τμήμα...

Το ερώτημα, τουλάχιστον, δεν χρήζει διατυπώσεως, προκύπτει αυτόματα...

-ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ-

ΕΛΤΑ: Δεν ξέρω για την ταχύτητα μεταφοράς της αλληλογραφίας, αλλά η εξυπηρέτηση του τοπικού, τουλάχιστον, υποκαταστήματος ήταν ΑΨΟΓΗ, με ένα μόνο παράπονο.
Εφτανες στην είσοδο και αντίκρυζες πάνω από είκοσι πελάτες. Ελεγες "ωραία, πήραμε το μαγικό χαρτάκι, ας κάνουμε τώρα κι ένα τσιγαράκι!"...
Αμ δε! Τα νούμερα στο μηχάνημα πέφταν σαν χαλάζι, εσύ αγχωνόσουν και κάπνιζες όλο και πιο γρήγορα, ο καπνός πλυμμύριζε τους πνεύμονές σου σαν τσουνάμι, η καρδιά σου βάραγε μπιέλα και ένας καταρράκτης ιδρώτα χυνόταν από το μέτωπό σου παπαριάζοντας το τσιγάρο. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΛΕΩ ΕΓΩ!

Εφορία:
Τροπικός παράδεισος!
Ξεχασμένος σε μια γαλήνια έρημη πλευρά του δήμου, με ένα χώρο στάθμευσης σαν την παραλία της Copa Cabbana, φυτά σε κάθε γωνιά που την έκαναν να φαντάζει πιο πράσινη κι απ' την ζούγκλα του Αμαζονίου, ένα γλυκό αεράκι από την αναζωογονητική πνοή των αιρκοντίσιον και μια αύρα αλμυρή, κατευθείαν από τα βάθη των πόρων του δέρματος των αγχωμένων φορολογούμενων τουριστών... Ενα υπέροχο ταξίδι αναψυχής στο κέντρο της ζεστής καλοκαιρινής πόλης!

(Τα έξοδα τα κάλυπτε το μαγαζί! ;)

Αnd last, but not least...
Συγκοινωνίες:
Ευτυχώς που είχα μηχανή, γιατί αλλιώς δεν θα είχα γνωρίσει ποτέ το παράλληλο σύμπαν των Δημόσιων Υπηρεσιών και τα αξιοθαύμαστα πλάσματά του!

Τρι Νοε 14, 01:41:22 μμ  
ihadafarminafrica said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΕ ΔΗΜΟΥ

ΛΟΙΠΟΝ.

ΧΡΥΣΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ.

ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΔΥΣΗΣ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ:

ΧΡΥΣΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ.

ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΧΡΥΣΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΠΑΕΙ:

ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ.

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ. ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΣΕ ΤΙ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ; ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ- ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΛΗΤΙΚΟ ΣΤΥΛ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΡΥΣΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΣΤΗΝ VODAFONE. OI ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.

ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΦΙ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΕΚΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΟΜΗΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ.

Τρι Νοε 14, 01:52:59 μμ  
ασημένιο ποταμάκι said...

Για μένα που είμαι γυναίκα - εντάξει; Η πραγματικότητα διαθέτει και αυτή τις όψεις της. Σκέφτομαι και τους καλλιτέχνες (ιδιαιτέρως τους ομοφυλόφιλους που έγραψαν και τραγούδησαν "ηθοποιός σημαίνει φως") σκέφτομαι και τα μέσα ενηνέρωσης (τους ρεπόρτερς που για να γίνουν αρχιερείς της λογικής και του λόγου μαθητεύουν στο πεζοδρόμιο δίπλα στις εκδιδόμενες γυναίκες που είναι του έρωτα ιέρειες) σκέφτομαι και τις λάμπες που καίγονται (είτε είναι του φθορισμού είτε κοινές χωρίς αέριο γέλιου)σκέφτομαι και τη ζωή και την αγάπη και τη σοφία. Και λέω ότι η ζωή μου απέχει από το θάνατό μου γύρω στο ένα δάχτυλο και κάτι. Μία κλωστή μας κρατάει - χωρίς και να μας δένει. Και τότες απορώ: τι νόημα υπάρχει στις κατεθυνόμενες οργανωμένες ανοησίες και σε οτιοδήποτο απέχει ποδοσφαιρικές παράγκες από το σημαδεμένο δέρας της δικής μου υπάρξεως - γιατί είμαι γυναίκα. Εντάξει; Υπάρχω. Κινούμαι στο χώρο. Χορεύω, γελοίε...

Τρι Νοε 14, 02:03:03 μμ  
Antifonitis said...

Εις το μπλόγκιον ενέσκηψεν θαρρώ
Ποετάστρος εύελπις ο χάρρυ ο γκρεκό

Το τάλαντον του εξεδίπλωσεν νωρίς
Ο μεθ' υμών νέος Γεώργιος Σουρής

Με στίχους πλέον φίνους δωρικούς
Τους "ελ" ολους θα βγάζει Αλβανούς

Ου μην όμως και δια τας ταινιας
Ως αλλος θα ειναι Δημητριος Δανίκας

Αλλα και για τα καρα αν δεν νογας
Για σε θα γινει ο Κωστας Καββαθάς

Δι’αυτό Νίκο Δήμου έχετε τον νου
Ει να μη το βλογ γίνει του grecoαλβανού!

Τρι Νοε 14, 02:06:57 μμ  
Yannis H said...

Χωρίς σοβαρό ΟΤΕ δεν θα παίρναμε τους Ολυμπιακούς.

Ο εθνικός λόγος τελείωσε - πίσω στην εθνική συνήθεια.

Τρι Νοε 14, 02:08:03 μμ  
ManBlogg said...

Nikos Dimou said...
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάποιοι εξαγγελουν μέτρα μείωσης της γραφειοκρατίας.
Κατά περίεργο τρόπο η εφαρμογή τους οδηγεί στην άυξησή της...

Νομίζω αδικείτε το θεσμό του ΚΕΠ που ομολογουμένως κατά πολλούς έχει απλουστεύσει τις συναλλαγές του κόσμου με το δημόσιο.

Τρι Νοε 14, 02:46:08 μμ  
Nikos Dimou said...

manblogg said
Νομίζω αδικείτε το θεσμό του ΚΕΠ που ομολογουμένως κατά πολλούς έχει απλουστεύσει τις συναλλαγές του κόσμου με το δημόσιο.

Πράγματι έχει βοηθήσει παρατηρώ όμως ότι οι αρμοδιότητές του συρρικνώνονται. Δεν θα μπορούσαν τα ΚΕΠ να βοηθάνε και με τις ταυτότητες και τα διαβατήρια - όπως το κάνουν με τις άδειες οδήγησης;

Τρι Νοε 14, 03:01:02 μμ  
To Hlithio Agrino said...

Kala... twra prepei na diabasw ola ta comments twn allwn gia na sximatisw gnwmi ? Afti i talepwria metraei san ipopsifiotita filtate?

Τρι Νοε 14, 03:09:09 μμ  
harilatron said...

Κι εγώ προς την κατεύθυνση του ΟΤΕ θα ήθελα να δω τη λεμονόκουπα.
Παραθέτω απόσπασμα από τη σελίδα του ΟΤΕ σχετικά με το όραμα, την αποστολή και τους στόχους - προτεραιότητες του ομίλου:

Οι στόχοι μας για τα επόμενα τρία χρόνια είναι να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην εγχώρια αγορά, επεκτείνοντας τον πελατοκεντρικό μας προσανατολισμό, προσφέροντας συνολικές λύσεις προς τους πελάτες μας, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα της δομής του οργανισμού και εστιάζοντας παράλληλα σε κερδοφόρες νέες επενδύσεις.
Προτεραιότητες:
Ανταγωνιστικότητα στη Σταθερή Τηλεφωνία Eλλάδος με έμφαση στην ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας
Ανάπτυξη στην Κινητή Τηλεφωνία και στο Internet
Αναδιοργάνωση στις Διεθνείς Δραστηριότητες
Αποτελεσματικότητα στην οικονομική απόδοση σε επίπεδο Ομίλου.Εντάξει, τέλος το διάλειμμα. Δείτε τώρα τον πελατοκεντρικό (sic) προσανατολισμό και την ευρυζωνικότητα στο Ηράκλειο του 2006 σε πρόσφατο post.
http://harilatron.blogspot.com/

Τρι Νοε 14, 03:10:12 μμ  
mtryfo said...

Συγγνώμη, άσχετο.. Διαβάσατε ότι:
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Σούρλας, έκανε ερώτηση στον υπουργό άμυνας με σκοπό να κινηθεί διαδικασία έκπτωσης από το αξίωμα του επιτίμου ΓΕΝ του ε.α ναυάρχου Αντωνιάδη. Ο άνθρωπος εξέφρασε την άποψή του ότι δεν θα έκανε ποτέ πόλεμο για τον χριστιανισμό, ο Σούρλας έβγαλε σπυριά και τον κατήγγειλε ότι "ξεγέλασε" τον τότε Υπουργό Παπαντωνίου κι ότι θα επρεπε από τότε να τον είχαν εκδιώξει διότι δεν συνάδει Στρατηγός, μη Χριστιανός Ορθόδοξος.
Αυτά και συγνώμη με το άσχετο θέμα αλλά το άκουσα πριν απο λίγο και ...φρικαρα

Τρι Νοε 14, 03:11:35 μμ  
Georgios said...

Τα ΚΕΠ, ήταν και είναι κατα τη γνώμη μου, μια πολύ μεγάλη βοήθεια καθώς μπορείς να βγάλεις ένα κάρο έγγραφα σε σύντομο σχετικά χρόνο και μπορείς να πάρεις πληροφορίες για καθημερινά θέματα σχεδόν άμεσα. Η προσωπική μου εμπειρία από τα ΚΕΠ ήταν πραγματικά αψεγάδιαστη τόσο παλαιότερα με τα διαβατήρια, ταυτότητες όσο και τώρα με ταυτοπροσωπίες, εξουσιοδοτήσεις και λοιπά.

Αν και πλέον τα διαβατήρια και οι ταυτότητες δεν ανήκουν στις αρμοδιότητές τους πρέπει να τονίσουμε πως στις αστυνομίες επικρατούν νομάλ συνθήκες. Εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα που δε βρήκα ουρά, που οι εφορίες για τα παράβολα είναι σχεδόν πάντα κάποθ κοντά και που δέχονται αιτήσεις μέχρι τις 10 το βράδυ αν θυμάμαι καλά! Με σάββατα μέσα! Αν κάποιος είχε διαφορετική εμπειρία ας την καταθέσει, αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ πως το τωρινό σύστημα λειτουργεί το ίδιο καλά όπως το παλιό.

Τρι Νοε 14, 03:12:08 μμ  
aphrodite said...

Καλημέρα/καλησπέρα

ΙΚΑ: ραντεβού μήνες μετά (μα ΤΩΡΑ πονάω!), γιατροί που ψαρεύουν κόσμο για τα ιατρεία τους το απόγευμα, εξετάσεις αν στις γράψουν (αλλιώς φορτώνεσαι εσύ όλη τη λυπητερή), ένα κάρο γραφειοκρατία και δεκάδες φάρμακα πανάκριβα (για ρωτήστε καρκινοπαθείς...). Κι όσο για τις συντάξεις... Ντρέπομαι όλα αυτά τα γεροντάκια με την ταλαιπωρία που τραβούν για μερικά ευρώ - δικαιούνται τόσα μονον? Οκ, δώστα όμως, ούτε απεργίες ούτε τίποτα... Και ποιός θα γεμίσει τα ταμεία? Η ενοποίηση μας μάρανε - και επαφιόμαστε στους μετανάστες να πληρώνουν τα ένσημά τους (και να κάνουν και πολλά παιδιά) να γεμισουν λίγο τα ταμεία μας...

ΕΣΥ: ράντζα και ξερό ψωμί, τοκετοί-φασόν, ατελείωτη ουρά για να σου βρουν κρεβάτι (αν δεν έχεις πεθάνει στο μεσοδιάστημα δλδ), κι από κει και περα, γολγοθάς... Μην ξαναπούμε για το χάος με τα φακελλάκια και τις αμοιβές, τις απεργίες τους, την έλλειψη εξοπλισμού ή την πλήρη "ανεκμετάλλευση" έτοιμων κτηρίων, τη λαίλαπα των αποκλειστικών νοσοκόμων (θα έχει και κάποιες καλές, φαντάζομαι, εμείς δεν πετύχαμε ποτέ καμμία πάντως). Ποιός από τους πολιτικούς μας πάει σε δημόσιο νοσοκομείο? Και καλά να μην φύγουν έξω, οκ, δεκτόν, αλλά κάτω από Ιατρικό Κέντρο ποιός τολμάει?

Στην Ελλάδα δεν κάνει να αρρωσταίνεις. Ούτε να παραπονιέσαι.Αλλά το να γίνεσαι γιατρός, αααα, η επιτομή της επιτυχίας!

(και δε σνομπάρω τους γιατρούς, τους είμαι υπόχρεη, με το σύστημα και τα αποστήματά του τα βάζω...)

Λεμονάδα κανονική, περιλούσιμο!

Γειά σας φίλοι!
:))

Τρι Νοε 14, 03:17:28 μμ  
numb2006 said...

Στον OTE για όλους τους λόγους που ήδη έχουν ειπωθεί
Και σε όλους τους Ευαγγελατοκακαουνακητράγκηδες αυτού του τόπου, τηλεοπτικού, ψηφιακού και μη

Τρι Νοε 14, 03:26:10 μμ  
Yannis H said...

‘στις αστυνομίες επικρατούν νομάλ συνθήκες’

Έβγαλα ταυτότητα πριν δύο μήνες. Έξω από το αστυνομικό τμήμα, λαός – δύο περαστικοί με ρώτησαν ‘τι συμβαίνει’, μοιάζαμε σαν να κάνουμε συγκέντρωση. Μεγάλη επιγραφή «δεν τηρείται λίστα προτεραιότητας» - αλλά εννοούσε πως δεν την κρατούν οι αστυνομικοί. Την κρατούσαν αυτοί που περίμεναν. Με αποτέλεσμα, να κυκλοφορούν τρεις λίστες ταυτόχρονα (μόλις έφευγαν κάποιοι για λίγο, κάποιος άρχιζε καινούρια λίστα).

Όταν μπήκαμε μέσα, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Οι αστυνομικοί δήλωναν αναρμόδιοι για το πώς θα λειτουργούσαμε εκεί μέσα, πως θα κρατούσαμε τη σειρά, λες και βρισκόμασταν σε καμιά αμμουδιά – όχι μέσα στο τμήμα τους!

Πέντε ώρες μου πήρε η όλη διαδικασία. Αν αυτά είναι ‘νορμάλ’, εγώ είμαι αμπ-νόρμαλ. :))

Τρι Νοε 14, 03:26:46 μμ  
Nikos Dimou said...

Η αποθέωση του harrygreco


O Don εδημοσίευσε
Στίχους του Χάρρυ-γκρέκου
Τους διάβασε κι απόρησε
Ακόμα και η Γκερέκου

Πιάνει τον Τόλη απ’ τον γιακά
«Τόλη, αυτόν τον Χάρη
Θέλω να τον γνωρίσω ευθύς
Γιατί είναι παλικάρι!».

Τους διάβασε κι η διάσημη
Η Γιάννα η παινεμένη
Και ψάχνει τώρα να τον βρει
Σ’ όλη την οικουμένη.

«Έλα στην Bentley να μπεις
Στο σκάφος μας ν’ αράξεις
Μόνο να μου υποσχεθείς
Τα χρόνια μου μην ψάξεις».

Η φήμη του ταξίδεψε
Μέχρι τη Μενεγάκη
Που ως τότε θαύμαζε πολύ
Μόνο τον Καρυωτάκη.

«Χάρη ας είσαι κι Αλβανός
Ας είσαι και Βαλκάνιος
Μες την καρδιά μου σ’ έκλεισα
Γιατί μου μοιάζεις σπάνιος.

Ο Χάρης τώρα κάθεται
Στον κεντρικό οντά
Κι οι οδαλίσκες γύρω του
Όλες κοντά-κοντά.

Μεταξωτά και κεντητά
Βγάζουν απ’ το σεντούκι
Και γύρω του στριμώχνονται
καπνίζοντας τσιμπούκι.

Τρι Νοε 14, 03:28:07 μμ  
Nikos Dimou said...

Ο τελευταίος στίχος του ποιήματος αλλάζει κατά βούλησιν...

Τρι Νοε 14, 03:35:13 μμ  
Πανάσχημη said...

Εκείνα τα 45 χιλιάρικα που ακόμα μου χρωστά το expense account του μπλογκ, ευχαρίστως τα αποποιούμαι και τα παραχωρώ στον Χαρυ σαν ελάχιστη αμοιβή για το entertainment που προσφέρει.

Αν είναι αυτός ο πιητής και του τελευταιου αριστουργήματος, τα παίρνει όλα. Αν οχι,ας τα μοιραστει.

Τρι Νοε 14, 03:38:11 μμ  
mtryfo said...

Πανάσχημη
Μην είσαι και τόσο σίγουρη ότι είναι ο harry ο ποιητής εμένα κατι σε ...γάτο μου κάνει. Ειδικά μετά την...διευκρίνιση.
Ο harry νομίζω παρασύρει κόσμο γενικώς είναι μοναδικός..

Τρι Νοε 14, 03:43:57 μμ  
Πανάσχημη said...

μτρυφο

Μα μίλησα για μοιρασιά.
Οποιος είναι τέλος πάντων...
Αξιος!

Τρι Νοε 14, 03:45:01 μμ  
Nikos Dimou said...

πανάσχημη said...
"Αν είναι αυτός ο ποιητής και του τελευταιου αριστουργήματος, τα παίρνει όλα. Αν οχι,ας τα μοιραστεί".

Συγγνώμη Πανάσχημη - δεν είδες ποιος υπογράφει;

Όχι και να παραγνωρίζουμε τους πραγματικούς (μια ζωή) στιχουργούς.

"Η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες!".

Τα πνευματικά μου δικαιώματα!

Τρι Νοε 14, 03:46:30 μμ  
Πανάσχημη said...

Τα ολοδικά μου 22.500 (εικοσιδυο χιλιάδες και πεντακόσια δολλαρια) σε σας τότε.
Ευχαριστημένος;

Τρι Νοε 14, 03:47:56 μμ  
harrygreco said...

Το μπλογκι που στη ριζεται
σε στιχουργια με ριμα
δεν ειναι " ολα τα λεφτα"
μ' αξιζει ολο το χρημα

Μα τα κορασια αν εμπνευση
βρουν απ' τους στιχους Δημου
θα 'χουν γοργα για side effect
μια νευραλγια τριδύμου...

Τρι Νοε 14, 04:01:33 μμ  
ihadafarminafrica said...

ΘΕΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ:

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΕΦΥΓΑΝ

ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ.

Η ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝ ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΣΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΩΦΕΛΗ. Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΙΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΜΩ? ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.

ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ!!!

:-)))

ΥΓ: ΚΑΛΩΣΗΛΘΕΣ ΚΙ ΕΔΩ. ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΑ ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΑΝΕ.

:-)))

Τρι Νοε 14, 04:02:43 μμ  
Nikos Dimou said...

Είπα να δώσω ένα δείγμα σατιρικής γραφής για να μην μονοπωλούν τον στίβο οι ερασιτέχνες...

πανάσχημη - thanks for the money I never gave you... anyway you did not need it.

Τρι Νοε 14, 04:02:48 μμ  
Πανάσχημη said...

Χαρυ
Διευκρινισε μαου σε απλα Ελληνικά την "νευραλγια τριδυμου."
Οχι βεβαια πως το υπόλοιπον της αμοιβης θα εξαρτηθει από την διευκρινηση.
Το ταλέντο, ταλέντο.
Κι ας ειναι ρεπουμπλικάνικο.

Τρι Νοε 14, 04:05:49 μμ  
Πανάσχημη said...

ΝΔ
Δεν το κατάλαβα αυτο...
Ετσι λειτουργούν οι χρεωστικές;

Τρι Νοε 14, 04:07:07 μμ  
Nikos Dimou said...

ihadafarminafrica said...
Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Μόνο αυτό; τι θα λέγατε για την άρση της υποχρεωτικής διπλο-ασφάλισης; Όποιος θέλει να θεωρήσει μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών πρέπει να ασφαλιστεί στο ΤΕΒΕ έστω κι αν είναι ήδη ασφαλισμένος σε άλλο ταμείο (ΙΚΑ< ΕΔΟΕΑΠ - δημοσιογράφων) έστω κι αν είναι ήδη συνταξιούχος...

Τρι Νοε 14, 04:08:42 μμ  
Nikos Dimou said...

πανάσχημη said...
"ΝΔ
Δεν το κατάλαβα αυτο...
Ετσι λειτουργούν οι χρεωστικές;"


Ναι - εκτός αν αποδείξεις πως είσαι πράγματι πανάσχημη και χρειάζεσαι πλαστική...

Τρι Νοε 14, 04:10:58 μμ  
κατινίτσα said...

Ax αγαπητέ ΝΔ μάλλον τον Αργολικό κάμπο χρειαζόμαστε ( που είναι και η πηγή της παραγωγής ) Σε ποιον δε να την πρωτοαπονείμουμε . Και η ολόχρυση απονείμεται ..... Στην δημόσια διοίκηση του ελληνικού κράτους που ταλανίζει και καταταλαιπωρεί όλους εμάς που όχι και τίποτε άλλο το χρυσοπληρώνουμε με τους φόρους μας .

Τρι Νοε 14, 04:13:27 μμ  
doctor said...

Nikos Dimou said...
ihadafarminafrica said...
Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Μόνο αυτό; τι θα λέγατε για την άρση της υποχρεωτικής διπλο-ασφάλισης; Όποιος θέλει να θεωρήσει μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών πρέπει να ασφαλιστεί στο ΤΕΒΕ έστω κι αν είναι ήδη ασφαλισμένος σε άλλο ταμείο (ΙΚΑ< ΕΔΟΕΑΠ - δημοσιογράφων) έστω κι αν είναι ήδη συνταξιούχος...

Τρι Νοε 14, 04:08:42 μμ
*****

Κύριε Δήμου η διπλοασφάλιση αφορά όσους έχουν ασφαλιστεί σε κύριο ασφαλιστικό φορέα προ της 1/1/1993 (Ν.2084/92).
Για μας τους μετά την 1/1/93 ασφαλισμένους προβλέπεται κύρια ασφάλιση σε ΕΝΑ μόνο ταμείο, δηλ.εγώ που είμαι μισθωτός αν ασχοληθώ με δραστηριότητα που αφορά το ΤΕΒΕ, θα απαλλαγώ από την υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΕΒΕ προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Ι.Κ.Α.

doctor

Τρι Νοε 14, 04:14:05 μμ  
Πανάσχημη said...

ΝΔ
Με προκαλεις να βάλω αβαταρ τότε.
Το κριμα επάνω σου.

Τρι Νοε 14, 04:14:25 μμ  
mickey said...

Το Αβατάρι του Χάρρυ
(όπως λέμε "το παλαμάρι του βαρκάρη")

Ήθελα να σχολιάσω
κι άλλα σχόλια να διαβάσω,
μα μου ζήτησε ο Χάρρυ
να του φτιάξω αβατάρι.

"Τι το θέλεις;" τον ρωτάω
και μου λέει: "Να ...φυσάω!
Να ποστάρω με καμάρι
με το νέο μου αβατάρι".

"Βάλε κίτρινο για φόντο,
μαύρο κύκλο για σεγκόντο
και το αρχικό του Harry.
Έτσι θέλω το αβατάρι."

Πιάνω ευθύς το φοτοσόπι,
με ερ-μπρας, ρετούς και κόπι
μην τυχόν και μου τα πάρει
που δεν του 'φτιαξα αβατάρι.

"Σου αρέσει;" τον ρωτάω.
"Καλό είναι και το πάω.
Μια ακόμα μόνο χάρη
για το νέο μου αβατάρι!"

"Βάλε και μία φατσούλα,
μη με προσπερνούν στη ζούλα
και θα σου χρωστάω χάρη
για το ωραίο μου αβατάρι."

Κάνω μια αλλαγή και άλλη,
μα η μανούρα είναι μεγάλη.
"Δεν πειράζει" λέει ο Χάρρυ,
"βάζω το αρχικό αβατάρι."

Πάω να το εφαρμόσω,
μες στα σχόλια να το χώσω,
μα δε λέει να το πάρει
όπως πρέπει το αβατάρι.

Τελικά βρίσκω ένα τρόπο,
κάνω κι ένα ωραίο κόλπο
κι έτσι ο Χάρυ πλέον ποστάρει
με το νέο του αβατάρι.

Έβαλα κι αυτό που θέλει
με τη φάτσα του ...Νταβέλη
και ξανάβγε για "σαφάρι"
με το φρέσκο πια αβατάρι.

Θα 'θελα να γράψω κι άλλα,
μικρά σχόλια και μεγάλα,
μα μας τα 'πρηξε ο Χάρρυ
με το νέο του π@π@ρι!

(μετά ...συγχωρήσεως :)))

Τρι Νοε 14, 04:15:04 μμ  
mickey said...

Δυστυχώς είχα μόνο δεκαπέντε λεπτά στη διάθεσή μου και πρέπει να ξαναφύγω :(

Τα λέμε ...προσεχώς ;)

Τρι Νοε 14, 04:17:02 μμ  
harrygreco said...

Νομιζω οτι Ν. Τ ειναι οταν " πιανεται το σβερκο " σου,λογω κρυωματος ή επαναλαμβανομενης ...πραξης,κατι σαν repetitive motion injury. Δεν κανεις πραξη κι ολα ενταξει.
Χρυση λεμονοκουπα απο εμας τους αντρες ? Σιγουρα την δινουμε στις...απραγες γυναικες. Η πρωτη φροντιδα το πρωι & η τελευταια το βραδυ ειναι το μυστικο της επιτυχημενης συμβιωσης/γαμου.

Τρι Νοε 14, 04:17:11 μμ  
doctor said...

Μιας και ... the winner is I.K.A. σύμφωνα με την μη αναστρέψιμη εικόνα, θα ήθελα να ψηφίσω το Ι.Κ.Α. Πατησίων ως το χειρότερο Ι.Κ.Α. της Ε.Ε.

Αν βάλουν και oriental μουσική νομίζεις ότι είσαι στο Κάιρο...

doctor

Τρι Νοε 14, 04:18:01 μμ  
Πανάσχημη said...

Μικυ
Τρομερό timing παιδια.
Μη σκοτωθείτε στην μοιρασια.

Τρι Νοε 14, 04:19:41 μμ  
Πανάσχημη said...

Χαρυ
Κούνια που σε κούναγε...
When hell freezes over baby...

Τρι Νοε 14, 04:21:32 μμ  
zoferos mesaionas said...

Εναρμονιζόμενος με το γενικότερο στιχουργικό κλίμα:

Χάρυ, μεγάλη η χάρη σου
Όλες σε συλλογιούνται
Και σένα περιμένοντας
Με άλλους δεν... φιλιούνται!

Κι εδώ ο τελευταίος στίχος αλλάζει κατά βούλησιν.

Τρι Νοε 14, 04:32:43 μμ  
harrygreco said...

U get hell from one woman,u find paradise in another...

Τρι Νοε 14, 04:35:02 μμ  
Πανάσχημη said...

If she is toothless and brainless, by all means...


Now where did I hear that expression before?

Τρι Νοε 14, 04:50:14 μμ  
harrygreco said...

Teeth & Brains but T & A too.Πώς θα κρατηθει ενας γαμος ? Πιασαρικα ερωτηματα που ανεβαζουν τη μπλογκοθεαση.

Τρι Νοε 14, 04:55:51 μμ  
ihadafarminafrica said...

@Nikos Dimou

ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.


ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ. ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΙΧΕΙΑ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!

:-)))

Τρι Νοε 14, 04:56:42 μμ  
Nikos Dimou said...

σόρυ είμαι σε σύσκεψη γράφω από PDA - off for two hours. Aλλά περιμένω με αγωνία το αβαταρ της Πανασχημης

Τρι Νοε 14, 04:57:40 μμ  
Πανάσχημη said...

Χαρυ
Πρωτον και καλύτερον, αγαπητε μου, η εξυπνάδα και η καλλιεργεια ειναι αυτά που κραταν μια σχέση.
Αντε πες ότι βρίσκεις μια χαζοβιόλα που ο σκοπός της ζωής της γινεται η ικανοποίηση του αρσενικού. Δεν έρχεται καποια στιγμή που λες, "ρε γαμώτο, μια καλημερα σωστά δεν μπορει να πει...."

Ενω... για σκέψου μετα από χρόνια συμβιωσης, να ξυπνας το πρωϊ και να λες
"Shit.... she is still so interesting... Ι want to have my coffee with her..."

Τρι Νοε 14, 05:00:36 μμ  
Πανάσχημη said...

ΝΔ
It's coming young man...
Fasten your seatbelt!

Τρι Νοε 14, 05:01:31 μμ  
heinz said...

Πανάσχημη said...

Πρωτον και καλύτερον, αγαπητε μου, η εξυπνάδα και η καλλιεργεια ειναι αυτά που κραταν μια σχέση.
....
Ενω... για σκέψου μετα από χρόνια συμβιωσης, να ξυπνας το πρωϊ και να λες
"Shit.... she is still so interesting... Ι want to have my coffee with her..."


Ή να πεις:

Gosh! She's still such a broad!! I wanna get over all her!

Απαραίτητο το περιεχόμενο, αλλά κι η συσκευασία... ε....

Γι' αυτό λέω...

Αχμ...

Αφρο?

Τρι Νοε 14, 05:17:02 μμ  
harrygreco said...

Η ουσια ειναι να μπορεις να λες...I want to...Ωραιο θεμα για ποστ. Η ψυχη κραταει το γαμο ή η σαρκα ? Λεμονοκουπα επισης στις κακογερασμενες αφροντιστες σαρκες,...ολων των φύλων.

Τρι Νοε 14, 05:17:23 μμ  
Πανάσχημη said...

Φαινεται ότι όταν μιλώ σε άνδρες πρέπει να διευκρινίζω τα πάντα μια που έχετε κολημενα μυαλά.
Με ποιον θέλεις να κάνεις έρωτα; Μα φυσικά με αυτον που ειναι "interesting" και "cultured".
Κια φυσικά τα definitionς των ανωτέρω δεν σηκώνουν παρερμηνειες κύριε Χαρυ.

Αλλα περι ορέξεως.... κτλ.. αν τη βρισκετε με Μπαρμπι, no problem...
Your problem actually, αλλα ας μη γινω κακιά.

Θα αργήσω να ξανασυνδεθώ, πρέπει να την κοπανάω τώρα.

Τρι Νοε 14, 05:24:59 μμ  
heinz said...

This post has been removed by the author.

Τρι Νοε 14, 05:38:12 μμ  
takis vasilopoulos said...

Λοιπον αν μπορω να δωσω μια λεμονοκουπα τελευταιας στιγμης ( η ενα κουβα με λεμονια που ειναι και πιο βαρυ ) θα την εδινα στη τηλεοραση ( και κατ'έπεκταση σε εμας ) ...

Αυτη στη στιγμη στη Νετ μιλανε για τα ufo και στο alter για τα φαντασματα....

Μολις το ειδα ειπα απο μεσα μου,καλα ποιος τα βλεπει αυτα?Δεν ειναι ξεπερασμενα??

Αμ δε......Αμ δε....

Με τι ζηλο υποστηριζουν τις αποψεις τους...ποσοι πιστοι των φαντασματων....παγωσα....αν και η τηλεοραση ειναι καθρεπτης μας,τοτε αστα να πανε...

Στο alter κατα τη διαρκεια της εκπομπης εχει και τηλεφωνικη ψηφοφορια για τον αν πιστευουμε στα φαντασματα....

Γιατι ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα????


Υ.Γ Αφροδιτη καλωςηρθες

Τρι Νοε 14, 05:40:25 μμ  
aphrodite said...

Για σαν πολλά μας τά’κανες
Χάρρυ εσύ ελ Γκρέκο,
Όλο στο πεντιγκρί μας φλόμωσες
Τουρκ-αλ-αρβάν-Mouladistan,
Όλα μαζί Τraboukoland,
Κι η εμπλοκή με echo…

Και αν U wish μες της προσγείωσης
Το «Η», στα αβατάρια,
Θα σου καθήσουμε πολλές,
Γλάρο θα σφάξουμε, μη φας,
Κλειστών ματιών επιλογή
Cojones, ποτέ π@π@ρια...

Τρι Νοε 14, 05:40:48 μμ  
heinz said...

Πανάσχημη said...


Your problem actually, αλλα ας μη γινω κακιά.

Ναι, μη γίνεστε κακιά, δεν υπάρχει λόγος.
Εξάλλου υπάρουν και πανέξυπνες μπάρμπι.

Άφρο???

Τρι Νοε 14, 05:42:10 μμ  
heinz said...

Πανάσχημη said...

Μα φυσικά με αυτον που ειναι "interesting" και "cultured".
Κια φυσικά τα definitionς των ανωτέρω δεν σηκώνουν παρερμηνειες


Eδώ είναι που χωράνε ένα κάρο σχετικισμοί.

Τρι Νοε 14, 05:46:42 μμ  
aphrodite said...

ΥΓ1- "Cojones, ποτέ π@π@ρια..." αυτό δεν επιδέχεται αλλαγών κατά βούλησιν νομίζω, ε? ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!

ΥΓ2- καλησπέρα στους φίλους που μπήκαν τώρα, μου λείψατε πολύ...

Τρι Νοε 14, 05:48:14 μμ  
heinz said...

harrygreco said...

Η ψυχη κραταει το γαμο ή η σαρκα ?

Νάτος που μας βγήκε και dualist (δυϊστής).

Ας τον αναλάβει ο καθ' ύλην αρμόδιος (ΝΔ).

:-)

Τρι Νοε 14, 05:48:56 μμ  
heinz said...

Ενώ το ωραίο, είναι προσδιορισμένο από την εποχή που λάτρευαν την Αφροδίτη, έως και σήμερα (ως γνωστόν).

Α, καλησπέρα Αφροδίτη, εδώ είσαι;

;-)

Τρι Νοε 14, 05:52:22 μμ  
aphrodite said...

@Gere,

An Officer & a Gentleman...

(blushing blushing blushing)
:)))

(τι να κάνω τώρα, άμα αρχίσω να τραγουδάω "Τα μάτια σουουου..." σε μια μαγιονέζα, θα φάω 3-ήμερη... και πώς θα παραστώ στην απονομή?

Τρι Νοε 14, 05:52:27 μμ  
Antonios Liolios said...

Νομίζω ότι γράψαμε ήδη αρκετά posts και τελευταία το ρίξαμε στην εμπνευσμένη ποίηση, μήπως θάπρεπε ο Blogger να μας αναδείξει το νικητή;

Τρι Νοε 14, 06:01:55 μμ  
gb said...

Αξίζει προσοχής, ίσως δίνει και δρομο για αναλύσεις

rednet69 (georgia m.) said...
Σε όλα αυτά που λέτε συμφωνώ!(γιατρούς,κλπ)
Αλλά το βραβείο της χρυσής λεμονόκουπας νιώθω την ανάγκη να το δώσω σε όλους,άντρες και γυναίκες,που έχω συναντήσει(σε υπηρεσίες αλλά και προσωπικά,γνωστούς,κλπ),που δεν έχουν τα @3@#$Θ+!@ να υποστηρίξουν την άποψή τους,που άλλα λένε και άλλα κάνουν,που δεν αντέχουν τα δύσκολα,που διατείνονται ότι θέλουν να σε βοηθήσουν αλλά είναι ανίκανοι να κρατήσουν το λόγο τους,που αποδεικνύονται πόσο "λίγοι" είναι.Ανθρωπάκια...Η λεμονόκουπα λοιπόν σε αυτούς και ένα φτύσιμο για πάντα!

Δευ Νοε 13, 11:37:01 πμ

Τρι Νοε 14, 06:10:46 μμ  
Reactor69 said...

Στου ΝΔ το μέγα μπλόγκι
το παλιό Πασόκ τρεκλίζει
η ΝΔ πονάει και βόγκει
κι η Αλέκα τώρα αφρίζει!

Τώρα όλοι από μια κούπα
λεμονιού χρυσού κρατάνε
και του κράτους την αρλούμπα
δείχνουν όλοι και γελάνε!

"ΙΚΑ" φωνασκεί ο ένας
τρέχει ο άλλος και συντρέχει
μα τον κώλο του κανένας
για το ψάρι πια δεν βρέχει!

Στη Μαριέτα κράζ' η άλλη
κι ετοιμάζεται να ρίξει
στου σχολείου της το χάλι
που το νου της έχει πήξει!

Οχι, ρίχτε τις στο Γάλλους
που την είδαν πλανητάρχες
και θεωρούν όλους τους άλλους
ξεπεσμένους ομαδάρχες!

Στο ΥΠΕΣ φωνάζουν δύο
του Προκόπη που λακίζει
όταν κάποιοι του θυμίζουν
πως και η δικιά του τρίζει!

"Ρίχτε και στο Βουλγαράκη"
είπε ένας Συκοφάντης
"που για Μωλλ μιλάει ο βλάκας,
ο χωλός πολιτικάντης!"

"Σαρκοζί" πετάγετ' ένας
που 'χε φάρμα και θηρία
"που 'ναι και της αλητείας
και την είδε εξουσία!"

Ερχεται κι ο μέγας Greco
και μοστράρει αβατάρι
που ο Πόντιξ μεσ' το photo
του εσκάρωσε με χάρη!

Νάτη βγήκε κι η Θεά
μέσ' από του αφρού τη βράση
Ερωτα σκορπά ξανά
κι ομορφαίνει όλ' η πλάση!

Ηρθα τώρα κι ο Ριάκτωρ
που στην τσέπη έχω τη σχάση
ένα μπάμ μικρό να κάνω
για να φτίαξει ή να χαλάσει!

"Με ντομάτες μουχλιασμένες"
λέει ξάφνου ένας δράκος
"σάπιες και πρασινισμένες
να τους φύγει τώρα ο τάκος!

Μπαίνει κι ο Αλεβαντής
που εποχές άλλες θυμάται
τότε που 'ταν φοιτητής
μιας παιδείας που κοιμάται!

Τ' Αλογάκι χλιμιντρίζει
τον πολίτη κοπανάει
φταίει αυτός λέει που ψηφίζει
κείνον που με τυραννάει!

Για χαρτιά πλέον καμμένα
μας μιλά ο Heinz τώρα
για προγράμματα χαμένα
απ' την πρώτη κιόλας ώρα!

Η Πανέμορφη ζητούσε
τώρα πια τα απαιτεί
blog expenses για μια κλήση
μπάτσου στην Αμερική!

Να κι ο Γιάννης που φωνάζει
για τα σκάνδαλα του ΟΤΕ
που υπάλληλους αλλάζει
για να πας στη Cosmote!

Disneyland και βα-βα-βουμς
ονειρεύεται ο Γιωργάκης
τι να κάνει το παιδί
τώρα που 'ρθε ο Κωστάκης;

Ενα πάρτυ στου ΝΔ
συνιστά τώρα κι ο Antvol
τύπου eyes wide shut
με μασκούλες και Big Babol!

Εριξε λέει λεμόνι
μέσα στο ληξιαρχείο
και την κόρη καμαρώνει
τώρα ο Αndy to θηρίο!

Κι άμα ξέχασα κανέναν
ας το φάω το λεμόνι
πάντως και του χρόνου ίδια
θα 'ναι όλα στο αλώνι!

Τρι Νοε 14, 07:10:02 μμ  
Georgios said...

@reactor

Είσαι θηρίο ανήμερο... ΒΑ-ΒΑ-ΒΟΥΜΣ και ιστορίες τούμπανα.. Έτσι γιατί μας αρέσει!

Το ξέρα οτι το post θα έβγαζε γέλιο... Νίκος Δήμου από τα παλία!!! Εγγύηση ήταν!

Τρι Νοε 14, 07:26:18 μμ  
aggelos-x-aggelos said...

ΧΑ ΧΑ

I'm here!

Προετοιμασία για δικαστήριο αύριο οπότε ρεπό το απόγευμα.

Χαίρομαι που οι περισσότεροι ψηφίσατε ΙΚΑ, και εγώ μαζί σας. Αν είδα καλά όμως το κάνατε από την πλευρά του ασφαλισμένου -αν δεν είδα καλά, sorry, τα διάβασα πολύ γρήγορα. Για δείτε και την πλευρά του εργοδότη. Νομίζω ότι και ο Andy θα συμφωνήσει μαζί μου μόλις ξεστραβώσει με το ληξιαρχείο.

Παλιότερα, λοιπόν, όταν ήθελες ενημερότητα από το ΙΚΑ, συμπλήρωνες ένα έντυπο και έβαζες τα κλασικά ΟΧΙ. Δεν τα θυμάμαι όλα, αλλά με τα περισσότερα δήλωνες υπεύθυνα ότι δεν σου ανήκει, ούτε είσαι υπεύθυνος για άλλη επιχείρηση. Και ας είχες δέκα. Τώρα γίνανε πιο σοβαροί (βλ. PC) και σε βρίσκουν. Καλά κάνανε, δε λέω, αλλά ΡΕ ΚΕΡΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ!!! Όοοοοχι, πρέπει να πας να μας φέρεις υπηρεσιακό σημείωμα. Και, βέβαια, πρέπει να το κάνεις μέχρι τις 10 το πρωί, μετά δεν υπάρχει ελεγκτής...

Άσε άμα χρωστάς... Τρεις μήνες θέλει σήμερα το ΙΚΑ της Πειραιώς (όλοι έτσι το λένε και ας πήγε στην Αγησιλάου) για να σε ελέγξει. Και όταν τελειώσει και πας στο Β' ταμείο για να κάνεις ρύθμιση...

...σου κάνουν μήνυση!!!

Δεν έχουν άλλο τρόπο, λέει, να διαπιστώσουν αν ρύθμισες και, καλού κακού σου κάνουν μία μήνυση για να είναι σίγουροι. Και σου έρχεται εσένα κάποια στιγμή ένα κλητήριο θέσπισμα και ψάχνεσαι να βρεις ποιον σκότωσες.

Αύριο, λοιπόν, και εγώ θα παραστώ να πω ένα I DO (δηλαδή ρύθμισα τις οφειλές μου), όπως και τόσοι άλλοι άνθρωποι που θα πρέπει να δικαστούν για να αποδείξουν ότι έκαναν αυτό για το οποίο αιτήθηκαν. Το οποίον, θα πρέπει ή να ανοίξω το μαγαζί μου το μεσημέρι, ή να πληρώσω ένα μεροκάματο. Και δεν είναι μόνο ένας δικαστικός που θα ασχολείται όλοι μέρα με Ι DOs, είναι και ένας υπάλληλος από το ΙΚΑ για τον καθέναν!

Δεν ξέρω αν έχω λίγο χρόνο ακόμα για να δώσω και αργυρή και χάλκινη, παρακαλώ από το control να με ενημερώσουν...
α... ναι... ευχαριστώ Βαγγέλη, έχουμε 2 λεπτά ακόμη, οπότε ok!

Την αργυρή (αν και θα έπρεπε να ήταν χρυσή αλλά τη συναντάμε σπανιότερα σαν περίπτωση) για μένα την παίρνουν οι Δήμοι (όχι οι Νίκοι LOL!). Για να βγάλεις άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος θέλεις 4 σελίδες Α4 δικαιολογητικά (μαζί με τις σημειώσεις και τις διάφορες περιπτώσεις, αριθμός δικαιολογητικών 15). Προσοχή: Αυτό δεν έχει να κάνει με την έναρξη στην εφορία, είναι τελείως άσχετο. Και το καθένα από αυτά τα δικαιολογητικά θέλει από ένα έως 5 άλλα για να βγει, συν πόσες μέρες. Όταν λοιπόν τα μαζέψεις και καταθέσεις αίτηση για άδεια, θα πρέπει να περιμένεις να συγκληθεί δημοτικόν συμβούλιον, όπως αποφασίσομεν δια την αδειοδότηση ή μη του καταστήματος (διαβάζεται με τη φωνή που σας έρχεται στο μυαλό). Δηλαδή 3 μήνες στην καλύτερη περίπτωση -εώς και 15!

Το ωραίο όμως είναι ότι μέχρι να συγκληθούν (που να τους συγκληθούν τα βλέφαρα δια παντός) περνάνε και σε γράφουν ότι δεν έχεις άδεια!!! Οπότε ή τους πληρώνεις και κάνουν τα κορόιδα (και μετά αργούν και άλλο τη σύγκληση) ή σου το σφραγίζουν και πληρώνεις τα ενοίκια για κάνα χρόνο και κάθεσαι. Δεν ξέρω και τι δικαιολογητικά χρειάζεται η αποσφράγιση...

Σας κούρασα ε; Άντε να δώσω και το χάλκινο και να αδράξω πετεινό του ουρανού (πάρω τον πούλο δηλαδή).

ΔΟΥ. Για πολλές δουλειές όπως θεώρηση βιβλίων, έναρξη ή διακοπή επιχείρησης και άλλες πρέπει να πάρεις -εκτός των άλλων δικαιολογητικών, έξω από αυτούς- υπογραφές από 4 τμήματα, κώδικα, εισόδημα, μητρώο και ΦΠΑ. Και το "ωραίο" είναι ότι όλοι έχουν υπολογιστή, αλλά δεν μπορεί να δει ο ένας του άλλου.

Είμαι σίγουρος ότι και η πολεοδομία είναι στις πρώτες θέσεις άλλα δεν έχω εμπειρία.

Μήπως αποθαρρύνω την επιχειρηματικότητα;

Τρι Νοε 14, 07:28:01 μμ  
gargoyle said...

Χρύση λεμονόκουπα στο ελληνικό προξενείο στο Τορόντο.

Είχαν ζητήσει από φοιτητή σφραγίδα του Πανεπιστημίου πάνω σε βεβαίωση, αν και γνωρίζουν ότι η έννοια της σφραγίδας δεν υπάρχει στο καναδικό δημόσιο, διαφορετικά δεν θα δέχονταν τα έγγραφά του. Το Πανεπιστήμιο λύγισε μπροστά στην ελληνική γραφειοκρατία. Για να εξυπηρετήσει το φοιτητή αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την ανάγλυφη χρυσή σφραγίδα που χρησιμοποιείται μία φορά το χρόνο μόνο για τα πτυχία.

Επίσης οι μεταφράσεις τους είναι άθλιες και κοστίζουν πανάκριβα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα για λόγους αρπαχτής δε δέχονται από αλλού.

Τέλος έχουν ύφος Έλληνα μετανάστη της δεκαετίας του '60 και κλαίγονται συνέχεια για την 'ξενιτειά'. Πάνε τόσα στερεότυπα είχα στο μυαλό μου για κομψούς και ευγενείς διπλωμάτες...

Τρι Νοε 14, 07:38:05 μμ  
Odysseas said...

Επίσης το ελληνικό προξενείο στο Chicago.
Επικύρωση αντίγραφου πτυχίου: κόστος $4.5. Μπορείτε να μας στείλετε cash (αλλά ρέστα δε δίνουμε) ή money order (που θα σας κοστίσει άλλα $2-3 να τη βγάλετε...). Δηλαδή κλέβουνε φανερά, αφού όλος ο κόσμος τους στέλνει χαρτονόμισμα $5. Αλλά εγώ φταίω που δε διαμαρτυρήθηκα σε κανέναν.
Γιαυτό λέω, τη χρειαζόμαστε κι εμείς τη λεμονόκουπα...

Τρι Νοε 14, 07:52:05 μμ  
blade runner said...

Καλησπέρα σε όλους!

Long time, no see... or hear!

Δυστυχώς έχω χαθεί εντελώς από την παρέα μας, πολλή πολλή δουλειά, που δεν πρόκειται να ελαττωθεί σε ένταση και απαιτήσεις μέχρι και τα Χριστούγεννα...

Αλλά, ας μην γκρινιάζω. Διαβάζω όλα τα post και αρκετά από τα σχόλια, για να μην κοπεί ο ... ομφάλιος λώρος!

Και σας χαίρομαι τώρα τελευταία. Ωραίες συζητήσεις, ωραίες απόψεις, μακάρι να μπορούσα να συμμετέχω πιο ενεργά.

Για τα προηγούμενα post:

Συμφωνώ με την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης. Δεν το έχω διαβάσει ακόμη, αλλά ο συνδυασμός της μυθοπλασίας με την ιστορική γνώση που κάνει η Σώτη όταν γράφει, είναι μοναδικός νομίζω στην ελληνική λογοτεχνία. Επίσης, είναι μια γυναίκα ευφυής, ξεχειλίζουσα την γοητεία του πνεύματος, ζει ακόμη έντονα, και πολλές φορές πέφτω πάνω της σε ροκόμπαρα, όπου λικνίζεται σε 60's ρυθμούς, πίνοντας αλκοόλ και κρατώντας τσιγάρο στο χέρι. Εχουμε συστηθεί στο παρελθόν, αλλά κυρίως διατηρώ επαφή μαζί της διαβάζοντας τα βιβλία της. Το αγαπημένο μου; Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης, Αλφαμπετ Σίτι, Το εργοστάσιο των μολυβιών (συγκλονιστική ιστορία, εθιστικοί ήρωες).


Eπιστρέφω!

Τρι Νοε 14, 08:19:20 μμ  
gravoura said...

Τί ομορφιά το blog σήμερα!!!!
Αχ αυτή η παρέα, όταν θέλει μπορεί και αυτόν ακόμα τον dimitrizzzz να κάνει να σκάσει από το κακό του. Δεν έπιασαν οι προσπάθειές του.
Πάντα έτσι!!!!

Τρι Νοε 14, 08:25:14 μμ  
Nikos Dimou said...

απο την συσκεψη στο Μεγαρο - θα γυρίσω αργα

Τρι Νοε 14, 08:36:05 μμ  
blade runner said...

Η Χρυσή Λεμονόκουπα πάει στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οχι μόνο αυτό, αλλά και όλα τα προηγούμενα, τα τελευταία 15-20 χρόνια.

Γιατί ζούμε στην Ευρώπη, αλλά δεν είμαστε Ευρώπη. Γιατί η σύγκριση με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, όχι μόνο σε αισθητικό/λειτουργικό επίπεδο, αλλά και ως προς την ουσία, ωχριά.

Ενεργός πολίτης είναι αυτός που γνωρίζει. Και διαθέτει κρίση. Και άποψη (όχι του κώλου, αλλά εμπεριστατωμένη, ψύχραιμη και καθαρή άποψη για αυτά που συμβαίνουν γύρω του, και τον αφορούν, σχεδόν όλα, είτε άμεσα είτε έμμεσα).

Πλήρης είναι ένας άνθρωπος όταν αυτο-πραγματώνεται. Και πως γίνεται αυτό; Οταν του δίνονται τα εφόδια που απαιτούνται χωρίς σκόντο, για να πέσει στην όμορφη μάχη που είναι η ζωή και να την διεκδικήσει, να διεκδικήσει ποιότητα, σεβασμό στα δικαιώματά του, πρόσβαση στην πληροφορία. Και βαθύτερα: Να μπορεί να συνάπτει σχέσεις, επαγγελματικές, φιλικές και σχέσεις αγάπης, με ίσους όρους, με σεβασμό από και προς, αξιώνοντας το καλύτερο δυνατό.

Να μπορεί να στοχεύσει, χωρίς να είναι εκ των προτέρων υποψιασμένος ότι μάλλον θα αποτύχει αν στοχεύσει ψηλά, γιατί "η κοινωνία είναι κοινωνία βολεμένων, που τρέφονται και συντηρούν με τη σειρά τους τα βρώμικα παιχνίδια της εξουσίας και της διαπλοκής με αυτήν".

Να επωφελείται από τις κατακτήσεις του Δυτικού πολιτισμού, χωρίς να ξεχνάει ότι και ο υπόλοιπος πλανήτης κατοικείται από όμοιούς του, και να τους δείχνει το σεβασμό του, να είναι αλληλέγγυος προς αυτούς, όπου, όποτε, όπως και όσο μπορεί.

Ολα αυτά, κι άλλα πολλά, για να γίνουν απαιτούν παιδεία.

Λυπάμαι, αλλά το θέμα πάει πέραν της κας. Μαριέττας. Αφορά την ελληνική νοοτροπία στη βάση της, στον σκληρό πυρήνα της.

Κι αλλού φυσικά θα μπορούσε να πεταχτεί η λεμονόκουπα, αλλά πόσο πιο δύσκολο άραγε θα ήταν να πετυχαίνουν οι φελλοί σε μια κοινωνία πεπαιδευμένων ανθρώπων; Ο άνθρωπος που διαθέτει παιδεία, δεν είναι καλύτερος μόνο στις κουβέντες του σαλονιού, τις γκαλερί και τα ακριβά εστιατόρια. Μπορεί επίσης να διεκδικήσει τα δικαιώματά του δυναμικότερα. Χωρίς να γίνεται εύκολα μέρος του κοπαδιού.

Ολα από εκεί ξεκινούν κι εκεί καταλήγουν, φοβάμαι.

Είναι ζόρικα τα πράγματα...

Τρι Νοε 14, 08:37:16 μμ  
IOULIA said...

Στο σημερινό tempo του Χαρυ, στο χορό της κοιλιάς δλδ και στα ερωτήματα που προέκυψαν λόγω ποίησης, συντονίζομαι και θυμάμαι:

" Στην αλλεπάλληλη πληροφορία που καταξίωνε ερήμην σας αυτονόητες υπάρξεις.
Στην ακατάσχετη τεχνολογία που κατοχύρωσε την προσπάθεια.
Στην άγνοια που υποβάλλατε σε μεταμόσχευση.
Σε ό.τι σχεδόν δεν πρόλαβε γεύση λήθης.
Σε ό,τι ευδαίμονα σας περιέβαλε ύδατος.
Και φωτός τεχνηέντως.
Σε τούτο οφείλετε αναγνώριση.

Και στο έτερον ήμισυ, Αγάπη!"

"Η ψυχή κρατάει το γάμο ή η σάρκα ?",Yellowish smiley.... Σαν λεμονόκουπα που τη σφίγγουν οι τιράντες μοιάζεις μετά το λίφτινγκ. Πάντως ο σουρεαλισμός του ποιήματος σου πάει γάντι! Χρειάζεται σχεδόν αποκρυπτογράφηση:) αλλά αν μπορέσεις και το "πιάσεις" βγάζει αυθόρμητο γέλιο.

Σήμερα πράγματι έγινε ανάερο το μπλογκ. Τόσοι και τόσοι χαρισματικοί και χαριτωμένοι!...

Τρι Νοε 14, 08:54:39 μμ  
aphrodite said...

ΕΛ.ΑΣ: Πολύδωρας: ν’αφήσει τη σφραγίδα του στο Δ.Τάξης, συμφωνώ απολύτως, συστράτευση με συνδικαλιστές (μαζί τους περι αιτημάτων) αλλά η παραδιοίκηση, ο παραγοντισμός και τα εσωτερικά τύπου προσλήψεις / αναδείξεις / επιμίσθια (μάστιγα όπου υπάρχει Δ.Τομέας), καλό θα ήταν να μειωθούν και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά της. Κι επίσης να μη γίνεται μετάθεση ευθυνών. Είναι απαράδεκτο να έχουμε μια σχετικά ικανοποιητική αριθμητική αντιστοιχία αστυνομικό προς πολίτες, 1:198 (πχ Αυστρία 1:273, Δανία 1:386, Γαλλία 1:417, Ισπανία 1:208), αλλά η -δυστυχώς πλέον απαραίτητη- εμφανής αστυνόμευση να έχει συρρικνωθεί και ο θεσμός του αστυνομικού να έχει ακυρωθεί, έναντι της κατά γεωμετρικής προόδου αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Μπορεί κάποιες στιγμές να λειτουργούν γραφειοκρατικά σχετικά νορμάλ ορισμένα Τμήματα, αλλά η γενική εικόνα είναι απογοητευτική. (Τελευταία φορά που καλέσαμε Αμεση Δράση για κάτι πολύ σοβαρό, ο χρόνος αντίδρασης ήταν 1 ώρα και 48 λεπτά. Και ο κάθε ένας είχε να μας πει από σχετικό τραγικής αργοπορίας περιστατικό...)

Τώρα να πιάσω και το Σωφρονιστικό σύστημα, να μην το πιάσω... Ολο το Υπ.Δ.Τάξης θα ήθελε την επί 20ού αιώνα παραγωγή λέμον-πάι του Φλόκα με τη μία!

Πολεοδομία: έλεγχος του «πόθεν έσχες» των προϊσταμένων των 171 (σιγά το νούμερο...) πολεοδομιών. Δεν έχει γίνει τόσα χρόνια, να δούμε τώρα... Αλλά η επιτάχυνση διαδικασιών, η παράβλεψη νόμων και η βασιλειάδα της αυθαιρεσίας έχουν παραγίνει! Χρήμα και γνωριμίες, αλλά η διαφθορά καθεστώς, όχι εξαίρεση – και οι λίγοι τίμιοι υπάλληλοι χάνονται. Θέλει εκ βάθρων ανασχεδιασμό: τι να τα κάνω τα ημίμετρα περί οικοδομικών αδειών πχ, όταν η πολεοδομική νομοθεσία (πλαίσο, ρυθμίσεις, διατάγματα, αποφάσεις, εγκυκλίους, άσε τις αποφάσεις του Σ. Επικρατείας...) είναι ένα επιεικώς χαώδες και αντιφατικόν μπορντέλλον, πανταχόθεν ακάλυπτο – και ο καθένας βρίσκει το παραθυράκι κατά την βολή του? Ποιός υπάλληλος τα ξέρει όλα και μπορεί να καθοδηγήσει? Κι έχουμε και υποστελέχωση...

Τρι Νοε 14, 08:57:18 μμ  
aphrodite said...

Κοινοτικά Κονδύλια: το Γ’ΚΠΣ λήγει φέτος, αλλά έχουμε δικαίωμα να απορροφήσουμε τα κονδύλια του ως το 2008. Πήγε πολύ καλυτερα λέει με ΝΔ, 48% έναντι του 21.5% επί ΠΑΣΟΚ (αχ Doc, ούτε για ανέκδοτο να ξαναεξαφανιστώ, 21.5%!!!). Εργα του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Υπ. Μεταφορών όμως μένουν στάσιμα και θα τα χάσουμε κι αυτά. Σφίξιμο λουριών στην Τ.Α. που έχει και τα μεγαλύτερα προβλήματα για να αξιοποιήσουν ΕΕ ρευστόν, αλλά η αδυναμία απορρόφησης εξώφθαλμη. Τις ει από πίσω? Αποσαθρωμένος Δ.Τ, τι άλλο? Αν προσθέσουμε και την Ο.Α. στα διαρθρωτικά, θα φάμε πρόστιμα δυσβάσταχτα για τον πολυτραυματία προυπολογισμό μας – μας στοιχίζει το θηρίο 250 εκ. ε το χρόνο!!!!

Λαθρεμποριο καυσίμων: 6 εκ, τόννοι πετρέλαιο θέρμανσης και ναυτιλίας, 1.2 σε ταξί / φούρνους / μικρές βιοτεχνίες και 350-400 εκ. ευρώ στην τσέπη λαθυρεμπόρων αντί στα δημ. Ταμεία (βάλε και την αγροτική χρήση)... Το τι γίνεται είναι πραγματικά να τραβάς τα μαλλιά σου – το μαύρο (αφορολόγητο) πετρέλαιο ναυτιλίας πάει σε «καθαρτήρια» (Μάνδρα, Ασπρόπυργο κτλ), αποχρωματίζεται για να διατεθεί κανονικά στην αγορά, κι επίσης το κόκκινο ντήζελ (θέρμανσης) αποχρωματίζεται επίσης και βουρ λιανική. Πρόσμιξη βενζινών (αμόλυβδη με σούπερ), βυτιοφόρα με αφορολόγητα κάυσιμα πάνε και καλά γαι εξαγωγή σε γειτονική χώρα, σφραγίδα εξόδου, εισόδου (σφραγίδες ακόμη και από την... Αθήνα) και τσιφ σε καποιο ελληνικό πρατηριο, για πώληση με φόρο. Και ναι, βενζινάδικα: δε μου λέτε, ταμειακές μηχνές εκεί γιοκ γιατί?

ΔΕΗ: αγοράζουμε φτηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα από Βουλγαρία πχ που έχει πυρηνικούς αντιδραστήρες (κατά τα άλλα έχουμε και... Αποπυρηνικοποιημένους Δήμους στη χώρα, τι γέλιο θεούλη μου!), καίει τα κέρατά της, έχει υπερβεί το όριο παραγωγής και διάθεσης και δεν υπάρχει σχεδιασμός για επάρκεια προσφοράς στη συνεχόμενα αυξανόμενη ζήτηση (κατακαλόκαιρο με τα αρκουδίσια και βλεπετε ποσες διακοπές ρεύματος έχουμε...). Και τα τιμολόγιά της αυξάνονται ΔΙΑΡΚΩΣ υπέρογκα...

Εχω φουντώσει! Τα χάπια μου κι έχω και καρδιά...
:)

Ε ρε μια ανασύσταση κράτους που μας χρειάζεται... Λέμον – πάι, πώς του πάειειειειει....

Τρι Νοε 14, 08:58:39 μμ  
Nikos Dimou said...

blogging μέσα από την αίθουσα του Μεγάρου -δεν άρχισε ακόμα. Ρεσιτάλ Γαλάνη.

Τρι Νοε 14, 09:07:55 μμ  
Antonios Liolios said...

Nikos Dimou said...
blogging μέσα από την αίθουσα του Μεγάρου -δεν άρχισε ακόμα. Ρεσιτάλ Γαλάνη.


Ωι, ωι, ελπίζω να ειστε μόνος διότι αλλιώς θα επισύρουμε την δικαίαν μήνιν της/του συντρόφου!

Τρι Νοε 14, 09:11:55 μμ  
x-taramas said...

Ρε συ γραικαλβανέ, τι κίτρινο είναι αυτό στο άβατάρ σου, μας στράβωσες!
Θα μπαίνω με γυαλιά ηλίου στο εξής!!!

Τρι Νοε 14, 09:21:25 μμ  
takis vasilopoulos said...

@antonis

Μπα,με τη κ.Μαριαννα θα ειναι...ειναι εκδηλωσεις για τον διαβητη!

Τρι Νοε 14, 09:22:50 μμ  
Antonios Liolios said...

takis vasilopoulos said...


Μπα,με τη κ.Μαριαννα θα ειναι...ειναι εκδηλωσεις για τον διαβητη!


Και ο Δήμου κάνει blogging στα κρυφά; Μας πήρε και μας σήκωσε όλους! Εγώ ξεγράφομαι σήμερα κιόλας!

Τρι Νοε 14, 09:25:57 μμ  
takis vasilopoulos said...

Χα-χα

Φανταζεσαι?

Στο πλαινο μερος του καθισματος με γυρισμενη την πλατη...

ή

μεσα στο σακακι του ....

ή να κανει πως ψαχνει κατι κατω και να γραφει!!

:)))))))))

Τρι Νοε 14, 09:44:34 μμ  
kolassas said...

liolios said:..Και ο Δήμου κάνει blogging στα κρυφά;

vasilopoulos said να κανει πως ψαχνει κατι κατω και να γραφει!!

Σιγά τα δύσκολα , άμα όλη μέρα κάνεις παρέα με τις γάτες στο τέλος γίνεσαι δυο φορές γάτα, πως λέει η παροιμία άμα κοιμηθείς με στραβό …….,δεν πιστεύω στα γόνατα του να κάθεται ο Don.

Τρι Νοε 14, 10:27:52 μμ  
Reactor69 said...

Αμαν! Η Αφροδίτη την είδε Δίας και άρχισε να κεραυνοβολεί αδιακρίτως!

Οποιος έχει παράπονο από κάποια δημόσια υπηρεσία της γειτονιάς του(!!!) ας την φωνάξει για "εκκαθάριση"(ή απολύμανση)!

Blade Runner μαζί σου!

Τρι Νοε 14, 10:28:19 μμ  
antvol said...

aphrodite said...
Πολεοδομία: Ποιός υπάλληλος τα ξέρει όλα και μπορεί να καθοδηγήσει?

----

Γιατί το λες αυτό; Η πολεοδομική νομοθεσία δεν είναι παραπάνω από 25.000 σελίδες (σοβαρά μιλάω, κι αυτό είναι περσινό δεδομένο). Με λίγο διάβασμα, κάτι γίνεται.

Τρι Νοε 14, 10:48:48 μμ  
mtryfo said...

Νομίζω ότι έχουμε γίνει η κλασσική παροιμία....έφυγε ο γάτος και χορεύουν ..οι υπόλοιποι. Τόχουμε κάνει θερινό. Που και που γράφει και κάποιος κάτι σχετικό με τις λεμονόκουπες... κατα τ άλλα τρεις λαλουν ....
(πωπω οταν θέλω να γίνω αυστηρή τρομάζω με τον εαυτό μου)

Τρι Νοε 14, 10:49:58 μμ  
harrygreco said...

Συμφωνω οτι το αβαταρι θελει βελτιωση. Κι εμενα με ενδιαφερει το...πιασιμο του νοηματος...Ειναι φανερο οτι πολλοι εδω μεσα δεν δεχονται την εθνικ καταγωγη τους. Παντως,την δεχεται η...ανθρωποτητα.Προσωπικα,ειμαι δηλωμενος φιλος των τουρκογενων & των διασημων συνηθειων τους...

Τρι Νοε 14, 11:09:35 μμ  
Antifonitis said...

Aγαπητη Afrodite πρωτα μας χρειαζεται
μια ανασυσταση πολιτων.
Κατοπιν μια ανασυσταση Κρατους.

Γιατι οπως θα ελεγεν και ο (μπρρρρ!)
δεξιοτατος Μητσοτακαρος στους μπατσους:

To κρατος ειστε εσεις!

Και διατι να το κρυψωμεν αλλωστε;

Τρι Νοε 14, 11:14:44 μμ  
antvol said...

Antifonitis said...
Aγαπητη Afrodite πρωτα μας χρειαζεται
μια ανασυσταση πολιτων.
Κατοπιν μια ανασυσταση Κρατους.
-----

Ανασύσταση κράτους the greek way:

Κρατάμε όσους βρήκαμε και προσλαμβάνουμε άλλους τόσους.

Πάντα στο όνομα της εξυγίανσης των θεσμών. Που έχουν δοκιμασθεί δεινά από τους "προηγούμενους" (και επόμενους).

Οι οποίοι, τώρα, καταγγέλλουν τους άλλους. Μέχρι να ξαναπάρουν την εξουσία.

Κι άντε βγάλε άκρη.

Τρι Νοε 14, 11:32:23 μμ  
harrygreco said...

Οσοι ποθουν καταγωγη
απ' τη φυλη την Άρεια
πρεπει να ξερουν οτι οι ελ
ειχαν μικρα π*π*ρια.

Μα κι οσοι δυσδιακριτα
εχουνε τα αβατάρια
με νεα & ευδιακριτα
θα 'ναι του μπλογκ καμάρια.

Τρι Νοε 14, 11:35:35 μμ  
the resident said...

Να δώσουμε και μια λεμονόκουπα σε όσους τοπικούς άρχοντες προσέλαβαν τόσους συμβασιούχους με αυστηρά κομματικά κριτήρια.
Οι οποίοι συμβασιούχοι για να «δικαιωθούν» μπαίνουν μέσα σε καζάνια και φέρετρα!

Τρι Νοε 14, 11:38:24 μμ  
antvol said...

harrygreco said...
Μα κι οσοι δυσδιακριτα
εχουνε τα αβατάρια
με νεα & ευδιακριτα
θα 'ναι του μπλογκ καμάρια.

----

Δυσδιάκριτό μου αβατάρι
Είσαι της ψυχής μου το καμάρι

Τι κι αν η κούπα πάει στον ΟΤΕ
Δεν θα σ' αλλάξω εγώ ποτέ.

Τρι Νοε 14, 11:42:51 μμ  
Πανάσχημη said...

Harry
On that Ottoman part ...


Are you referring to eunuchs or to slave concubines? I mean, having to resort to the former in order to safeguard the latter…. I don’t know… doesn’t look “efficient” to me…
Or smart.

There is a saying in Texas:
If you find yourself in a hole, stop digging.

Τρι Νοε 14, 11:45:07 μμ  
harrygreco said...

Αχ,η στιχοπλοκια εχει κανονες,μην ξεπερνατε τις συλλαβες..
Το σωστο ειναι
Δυσδιακριτο μου αβαταρι
εισαι της ψυχης καμαρι
κι αν η κουπα στον ΟΤ"Ε"
δεν σ' αλλαζω εγω ποτέ.

Τρι Νοε 14, 11:48:00 μμ  
harrygreco said...

If u find yourself in a hole,dig till u see the light.

Τρι Νοε 14, 11:51:11 μμ  
Πανάσχημη said...

Harry
By definition, the hole in the earth sees light. So there is only one way to dig.
Get it?

Τρι Νοε 14, 11:53:09 μμ  
harrygreco said...

Break on through
to the other side
dig on through
till u see the light.

Τρι Νοε 14, 11:55:47 μμ  
Πανάσχημη said...

Oh, The China syndrome...
now I get it...

Τρι Νοε 14, 11:57:37 μμ  
antvol said...

harrygreco said...
Αχ,η στιχοπλοκια εχει κανονες,μην ξεπερνατε τις συλλαβες..
Το σωστο ειναι ...
-----

Έχετε ενδεχομένως δίκαιο, αλλά η τελειότητα σκοτώνει ...

Τρι Νοε 14, 11:58:16 μμ  
aphrodite said...

Harry (ου)εφα...
"Οσοι ποθουν καταγωγη
απ' τη φυλη την Άρεια
πρεπει να ξερουν οτι οι ελ
ειχαν μικρα π*π*ρια"

Χμ... Τότε πριν την απονομή, να γίνει ο σχετικός έλεγχος κι αν η καθαρότητα της φυλής έχει προικίσει τους προτεινόμενους αναλόγως, να φροντίσουμε να έχουμε κι ένα διχτάκι limes, που είναι πιο μικρά... μην τους προσβάλουμε... Thoughtfulness πάνω απ'όλα, έχουμε κι ένα επίπεδο!
:)))

Πλάκα πλάκα για ανασύσταση κράτους, έχετε δίκιο, πρέπει να προσλάβουμε μερικούς επαγγελματίες πολίτες και να τους χρίσουμε Ελληνες, με αυστηρό job description (πού'σαι demosthenes!). Θα τα πάνε σίγουρα καλύτερα από εμάς!

(εμείς θα μπορούμε να γυρίσουμε στον φυσικό μας χώρο, την Bananaland - δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε... κι αν επιστρέψουμε, θα μας πάρει πολύν καιρό να τα κάνουμε όλα πάλι μούτι νομίζετε?)

(ΜΟΥΤΙ harry, όχι μπούτι, "σκατά" αλβανιστί, αμάν!)

ΛΟΛ!

Τρι Νοε 14, 11:58:50 μμ  
harrygreco said...

Συμφωνω. Σκεφτομαι να λανσαρω την εκφραση Γκρεκεμουτης-μουτηδες,για αλβανογραικους που παριστανουν τον αρχαιουλη. Ετσι λενε οι Αλβανοι τους γραικοφωνισθεντες Ν. Αλβανιας.
@ Τampangel : Arguing is...nice.

Τετ Νοε 15, 12:11:58 πμ  
Nikos Dimou said...

Γύρισα από το ρεσιτάλ της Γαλάνη - ήταν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη και συνόδευα πράγματι την διαπρεπή διαβητολόγο σύζυγό μου.

Είπε πολύ ωραία τραγούδια.

Απίθανο QTEK S200: από οπουδήποτε γής μπορώ να παρακολουθώ το blog και να γράφω. Όταν υπάρχει Wi Fi συνδέομαι ασύρματα - αλλιώς με GSM 3G. O Browser Opera μου έλυσε όλα τα προβλήματα συμβατότητας - με τον Ιnternet Explorer διάβαζα σχόλια αλλά δεν μπορούσα να ανεβάσω.

Βλέπω το blog θάλλει, με θεές και στίχους. Σπάνια συζυγία (που λένε και οι αστρονόμοι) να βρεθούν ταυτόχρονα εδώ η Aphrodite, η Blade Runner, η Ioulia και η νέα θεά - η πανάσχημη.

Blade συμφωνώ 150% στην εκτίμησή σου για την Σώτη - την λατρεύω. Με φτιάχνει ο ρυθμός της. Έχω όλα της τα βιβλία και τις ίδιες προτιμήσεις μαζί σου. Θα την καλέσω ένα βράδυ να ακούσουμε καλή ροκ και να πιούμε σφηνάκια.

Όσο για την ποίηση: παρακαλούνται οι κ. κ. στιχουργοί να μην παραβιάζουν τα μέτρα της προσωδίας και της ομοιοκαταληξίας. Επίσης να μην χρησιμοποιούν άσχετες εκφράσεις (νευραλγία του τριδύμου για να ριμάρει με τον Δήμου...) Τα κακά ποιήματα θα διαγράφονται...


Last but not least: Η Λεμονόκουπα. Τώρα πρέπει να φτιάξω ένα EXCEL για να καταχωρίσω τις προτιμήσεις σας. Θέλει ώρα και νυστάζω. Θα το κάνω αύριο το πρωί, πριν από το νέο ποστ. Πάντως ένα exit poll ήδη έβγαλε πρώτο το ΙΚΑ.

Τετ Νοε 15, 12:13:29 πμ  
aphrodite said...

(και στο'πα, μόνο το "ΠΑΙ-ΔΙ ΜΟΥ!" ριμάρει με το "Δήμου", με 5-10 θαυμαστικά, αλλιώς παίρνεις κάτω απ'τη βάση Χαρηγραικίδη!)
:)))

Τετ Νοε 15, 12:18:06 πμ  
the resident said...

Το πιο ωραίο avatar το είχε ο AdHoul.

Τετ Νοε 15, 12:19:56 πμ  
harrygreco said...

Θα ριμαρω το Δημου με την Ελενη Ερήμου...

Τετ Νοε 15, 12:21:13 πμ  
IOULIA said...

«Μα τα κοράσια αν έμπνευση
βρουν απ' τους στίχους Δήμου
θα 'χουν γοργά για side effect
μια νευραλγία τριδύμου...»Οι κορασίδες θες δε θες
Αντέχουνε τον πόνο
Όλες τις έχει για Θεές
Κι αυτές αγπάει μόνο;)

(ορίστε το σκότωσα το αγκάπι!)

Πάλι καλά που βρίσκονται
Και εδώ που τα λέμε
Οι νέοι αναλίσκονται
Σε στίχους που τους κλαινε

Κλαυτα βρε Χαρυ, κλαύτα
Ο γάτος κάθε μήλο
Θα το χαρήσει πάραυτα
στο ασθενές το φύλο!

Τετ Νοε 15, 01:20:59 πμ  
Stavros P (isisdoros) said...

Ένα μεταμεσονύχτιο χαιρετισμό στην παλιά καταπληκτική παρέα.Άρτια αφιχθείς από κρασοκατάνυξη βλέπω το ΙΚΑ να κάνει κυβέρνηση.

Τετ Νοε 15, 01:36:17 πμ  
harrygreco said...

Διορθωμενο

Οι κορασιδες θες δεν θες
αντεχουνε τον πονο
ολες τις εχει για θεες
κι αυτες lovαρει μονο

Παλι καλα που βρισκονται
μα εδω & που τα λεμε
οι νεοι αναλισκονται
σε στιχους που τους κλαινε

Μην το 'χεις Χαρρυ ακλαυτα
ο Γατος καθε μηλο
θα το χαρισει παραυτα
στο ασθενες το φυλο.

Τετ Νοε 15, 01:46:22 πμ  
IOULIA said...

Ακούς εκεί «διορθωμένο»!!!

Μου τη σπάει αυτός ο γρεκοστρουμφάτος;(!!!

Κι εκείνο το Ιοναρει που κολλάει? Η στραβά αρμενίζουμε...

Πιο καλά ξέρς τι του πάει?
Το «σολάρει» λέω εγώ Χάρυ
Άντε κάνε μου μια χάρη
Άφησε κάτω το φτυάρι;) λολλλλλλ..(πως ρολάρειειειε!...)

Τετ Νοε 15, 02:12:10 πμ  
Antifonitis said...

harry υπαρχει και η Ελενη Δημου!
Μετα την νευραλγια τριδυμου ετσι θα γινεις μια
μερα ισαξιος ριμαδορος με τον
Γκατσο!

Τετ Νοε 15, 02:14:42 πμ  
Antonios Liolios said...

Νομίζω ότι αξίζει να πάτε στο blog της Παραγράφου και να δείτε εδώ τι έχει κάνει για ένα καταπληκτικό κοριτσάκι που χρειάστηκε να εγχειριστεί.

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις ελάχιστες κατ' ουσίαν διαφορές μας και ας στείλουμε ένα μηνυματάκι στην γλυκιά Bren που θα της τα διαβάσει η μαμά της.

Τι γλυκύτερο από το χαμόγελο ενός παιδιού! Ποιά μεγαλύτερη ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο από αυτήν την αγνή καρδούλα!

Μπράβο Παράγραφε!

Άντε παιδιά, άντε!

Τετ Νοε 15, 02:23:45 πμ  
harrygreco said...

Ο καθε στιχος,που τον γραφουμε σε 2 σειρες λογω σελιδοποιησης,πρεπει να ειναι 15 συλλαβες. Χρειαζεται ριμα,σωστος τονισμος,ευφωνια,ευστροφια,μελωδια,υψήλα νοηματα.

Τετ Νοε 15, 02:39:43 πμ  
IOULIA said...

Υποκλίνομαι στην αυθεντία σου γρύλε
Ηλίου (και λεμονόκουπας*) φαεινότερο (*εδώ και το αβατάρι κολλάει. Αφού πάρει μια αναπνοή βέβαια πρώτα. Χαλάρωσε σου λεω τις τιράντες …lol)
Ότι «το χεις», το χεις το ποιητικάντικο

Και καληνυχτίζω σταυρωτά
Το πρωί θα επανέλθω να εντρυφήσω στις «διορθώσεις» (σνιφ &*@*3%*), με πρωινή γυμναστική εννοείται. Σμακ

Στρουμφίτα.

Τετ Νοε 15, 02:55:03 πμ  
Antifonitis said...

harrygreco εγραψε:
"Χρειαζεται ριμα,σωστος τονισμος,ευφωνια,ευστροφια,μελωδια,υψήλα νοηματα."

Kατσε ρε μεγαλε!
Σιγα-σιγα!

Ειπαμε θα γινεις μια μερα ο νεος Γκατσος αλλα οχι και σε μια νυχτα!

Τετ Νοε 15, 02:57:29 πμ  
harrygreco said...

Απο ζωη για θανατο
ποτέ δεν σκαπουλαρεις
μ' απο "στιχάς" για ποιητης
κόπιασε να μπλογκαρεις.

Τετ Νοε 15, 03:28:43 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

Πέρα από την ταλαιπωρία, νομίζω ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για λεμονόκουπα είναι η "τρομοκρατία" κατά του πολίτη, με νόμους περί προσωποκράτησης, κατασχέσεις για ασήμαντα ποσά, κλπ.
Καταστάσεις δηλαδή που δημιουργούν πραγματικά σοβαρά προβλήματα...

Τετ Νοε 15, 04:29:05 πμ  
aphrodite said...

Μα βριε Χαριούλιη ι-εύριυθμι,
Αμάν μι Ι-ελέν’ Ι-ερήμου
Ι-ιδουώ σι τα διουρθώνουνι
Ι-υπάρχ’ κι η Ι-ελέν’ η Διήμου.

Μονομανία (όχι μου- εδώ!) μας του θες
Για νιευραλγία τριδιύμου
Τουν πεινασμένουν τα ψουμιά
Τα ονειρεύισαι γιαυριί μου?

Διν φτάνιει πού’χιεις στ’άβαταρ
Σιυμβουλισμουό Διδιύμου
Τουν στίχουν μαστρουχαλαστιή
Φιρ’πίσου του κλιειδί μου.

Να ξικλιειδώσου ι-έντεχνο
Να ξιδιπλώσου χάριη,
Κανιείς διν ι-ίνι κανινουός
Παρ’του λιοιπουόν χαμπάριι!

Στιη μηχανιή της τζιπουριάς
Μπομπομαστόρ’ ι-ισυ πιδί μου
Ι-έλα γι’ ι-επίδιειξη μαγκιάς
Μα άσιι τα μπουζιί μου.

Ι-εδώ διν ι-ίν’απλούς Γρικιά,
Παρά oικουπεδάρα... δήμου (Χολαργού, Πατησίων, Κυψέλης, Αμαρουσίου, Δάφνης κτλ)

Την τσίμπησα την 5-νθήμερη, καληνύχτα σας!
:))))

Τετ Νοε 15, 05:15:03 πμ  
dmast said...

Όταν κάποιος:
Δίνει φακελλάκι στον γιατρό

Δίνει φακελλάκι στον πολεοδόμο

Κάνει εξυπναδούλες στα φανάρια, παρακάμποτοντας όλη τη σειρά που θέλει να στρίψει

Χτίζει πάνω σε ρέμα

Αντί να ξεβουλώσει τις αποχετεύσεις ομβρίων υδάτων που βρίσκονται μπροστά από την πόρτα του (5 λεπτά δουλειά είναι!), διαμαρτύρεται ότι δεν υπάρχει κράτος όταν το σπίτι του πλυμμυρίσει

...και πολλά άλλα (βαριέμαι να σκεφτώ περισσότερα), τότε οφείλει να πάει μπροστά στον καθρέφτη του και να προβάρει τη χρυσή λεμονόκουπα.

Τετ Νοε 15, 08:12:42 πμ  
ασημένιο ποταμάκι said...

όταν κάποιος δίνει φακελάκι το κάνει επειδή φοβάται. υπάρχει λόγος σοβαρός. εμείς δεν θα κατηγορήσουμε όσους φοβούνται τις δημόσιες υπηρεσίες. υπάρχει λόγος πολύ σοβαρός. θα περιμένουμε ως να εξανθρωπιστούν οι επικριτές των τηλεοπτικών φαινομένων.

Τετ Νοε 15, 08:44:12 πμ  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Ψήφισαν 205 (υπήρξαν και διπλοψηφίσαντες)

έριξαν 322 ψήφους (υπήρξαν και πολλαπλές μνείες)

Ψηφίστηκαν 44 φορείς ή άτομα

έλαβον:

ΙΚΑ 20

Έλλην Πολίτης 16

Υπ. Παιδείας 15

Υγεία (+ΕΣΥ) 11
ΟΤΕ 8
Αστυνομία-Υπ. Δημόσιας Τάξης 7
Πρεσβείες-Προξενεία 5
ΜΜΕ 5
ΔΟΥ 4
Ψωμιάδης 4
Ταξί 3
Τοπ. Αυτοδιοίκηση 3
Διοίκηση 3
Πολεοδομίες 3
Υπ. Συγκοινωνιών 3
ΥΠΕΧΩΔΕ 3

Τα σχόλια δικά σας! (Το λουμπάγκο επανήλθε - πάω να ξαπλώσω).

Τετ Νοε 15, 08:51:23 πμ  
alogaki said...

Γατούλη καλημέρα.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα ήταν ψιλοαναμενόμενα.

Σχετικά με τη μέση, διάβασα πρόσφατα στα "ΝΕΑ" άρθρο που υποστήριζε ότι Η ξεκούραση δεν έχει αποτέλεσμα για τους πόνους στη μέση.

Τετ Νοε 15, 09:05:11 πμ  
aphrodite said...

Καλημέρααααα!

Αρα για παραπονεμένους ΔΕΗ, λαθρέμπορους, Υπ. Μεταφορών, Οικονομικών, Ο.Α., ΕΛ.ΤΑ., Σαρκοζι και Ανάν μπορούμε να πάμε να μοιράσουμε λέμον-πάι (με στυλ Μόντυ-Πάυθονς "σγούψε!χλιάααατς!")κατευθείαν? Γιούπυ!
:)

Αγγελε, σήμερα που θα έχεις και ΙΚΑ-δικαστήριο, προτείνω να μεσολαβήσεις για τα διαδικαστικά της απονομής, Γάτος λουμπάγκο αφού...

Περαστικά στους πονεμένους! (εσύ Γάτε μας θα συνέλθεις, οι λεμονοκουπάτοι όμως?)
:(

Τετ Νοε 15, 09:06:54 πμ  
Οθόνη said...

Απίστευτο τι ειδαν τα πιξελάκια
μου πρωί-πρωί :

Οι τοπικές αρχές ενός ελβετικού χωριού στις Αλπεις αποφάσισαν να καθαρίσουν το χωριό τους από τις δεκάδες αδέσποτες γάτες, προσλαμβάνοντας έναν ελεύθερο σκοπευτή!

Οι πολίτες βέβαια που διαθέτουν ζώα στο σπίτι τους και κυρίως γάτες, τους έχουν φορέσει ένα κολιέ με έντονο φωσφοριζέ χρώμα, ώστε στην περίπτωση που βρεθούν στο στόχαστρο του ελεύθερου σκοπευτή να μην τις σκοτώσει!

Η πρόσληψη έγινε μετά από τα δεκάδες παράπονα πολιτών που διαμαρτύρονταν γιατί τα αδέσποτα λέρωναν με λάσπες και περιττώματα τόσο τα αυτοκίνητά τους όσο και τις εισόδους των σπιτιών τους...

περισσότερα στο flash.gr
Καλημέρα σε όλους σας.

Τετ Νοε 15, 09:18:28 πμ  
Reactor69 said...

Καλημέρα!

Η σημερινή είναι μια μεγάλη μέρα!

Δεν νίκησε το ΙΚΑ, νίκησε η Δημοκρατία!

(πως λέμε Γραικοκρατία; Ετσι...)

Τετ Νοε 15, 09:18:31 πμ  
Reactor69 said...

NAI!!!

Το Στάλινγκραντ καλά κρατεί!

Και τελικά η Ζυρίχη δεν απέχει και τόσο... αποδεδειγμένα πλέον!

Μα που ακούστηκε "πουλί"
να κυνηγάει γάτες
πολιτισμένοι κυνηγοί
που έγιναν εργάτες...

Τετ Νοε 15, 09:28:07 πμ  
Nikos Dimou said...

alogaki said...
"Σχετικά με τη μέση, διάβασα πρόσφατα στα "ΝΕΑ" άρθρο που υποστήριζε ότι Η ξεκούραση δεν έχει αποτέλεσμα για τους πόνους στη μέση".

Δεν θεραπεύει αλλά ξεκουράζει και απαλύνει τον πόνο. Πήρα και Voltaren.

Εφιαλτικό αυτό με τις αδέσποτες γάτες της Ελβετίας.

Άκου τους λερώνουν τα αυτοκίνητα!

Το δικό μου φέρει υπερηφάνως τα αποτυπώματα από πατουσάκια διαφόρων μεγεθών (τους άρέσει η ζέστη του καπό...)

Τετ Νοε 15, 09:47:50 πμ  
alogaki said...

Συγγνώμη που αμφισβητώ την είδηση, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι στην Ελβετία δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τη θανάτωση αδέσποτων ζώων, ιδιαίτερα μέσω ελεύθερου σκοπευτή!

Ούτε στο γραικιστάν δε γίνονται αυτά!

Παίζει η πληροφορία του flash να είναι "ράδιο αρβύλα";

Τετ Νοε 15, 10:17:13 πμ  
paragrafos said...

Οθόνη said...
Απίστευτο τι ειδαν τα πιξελάκια
μου πρωί-πρωί :

Οι τοπικές αρχές ενός ελβετικού χωριού στις Αλπεις αποφάσισαν να καθαρίσουν το χωριό τους από τις δεκάδες αδέσποτες γάτες, προσλαμβάνοντας έναν ελεύθερο σκοπευτή!
--------------------

! ! !

Τετ Νοε 15, 10:22:41 πμ  
DimitrizZzZz said...

This post has been removed by a blog administrator.

Τετ Νοε 15, 10:34:04 πμ  
ασημένιο ποταμάκι said...

This post has been removed by the author.

Τετ Νοε 15, 10:40:03 πμ  
paragrafos said...

Οταν αγοράσαμε το νέο αυτοκίνητο (πριν δυο χρόνια και κάτι) με ενοχλούσε η μυρωδιά του καινούργιου και άφηνα το παράθυρο λιγο ανοιχτό, αν και έξω έκανε παγωνιά.

Ενα πρωί, πάω να μπώ μέσα και ένα ζωντανό άρχισε να πετάγεται σα λάστιχο πότε στο ένα τζαμι και πότε στο άλλο, όλο και πιο πανικόβλητα όλο και πιο απελπισμένα.

Ηταν μια γατουλα απο τις πολλές αδέσποτες που ταϊζουμε, η "ασπρούλα". Εγώ τα έχασα. Εκλεισα, η χαζή, την πόρτα και έτρεξα πάνω να ειδοποιήσω τον καλό μου, εκείνος κατεβηκε γρήγορα, άνοιξε ολες τις πόρτες και η ασπρουλα κατάφερε μισοζαλισμένη να ελευθερωθεί. Τότε παρατήρησα ότι στο τζάμι του οδηγού υπήρχε λίγο αίμα. Η καημένη η ασπρουλα...

Μετά είδαμε ότι το αυτοκίνητο είχε καμιά εικοσαριά γερά γδαρσίματα σε ευαίσθητα και εμφανή σημεία και το πήγαμε στον αντιπροσωπο. Εκεί, χωρίς να κρύψω τη συγκίνησή μου, εξηγησα στο μηχανικό τι συνέβη.

"Μη στεναχωριέστε, κυρία μου, οι ζημιές θα διοθρωθούν"

- "Μα, δεν στεναχωριέται για τις ζημές, αλλά για τη γατουλα", τον διέκοψε ο καλός μου.

Με αγάπη

Παράγραφος

Τετ Νοε 15, 10:40:28 πμ  
Nikos Dimou said...

paragrafos

:))

Τετ Νοε 15, 11:06:54 πμ  
the resident said...

Και έλεγα να πάω σε λίγες μέρες στο Λουγκανο.Αν αληθεύει η είδηση για τις γάτες θα μου χαλάσει η διάθεση.
Μια και είπα λουγκανο,
για λουμπάγκο καλύτερο το ναπροζυν η αν πάμε σε ενεσιμη μορφή βολταρεν,εφόσον υποτροπιάζει καλύτερη πρόληψη είναι η σωστή στάση του σώματος η εκγύμναση κοιλιακών,ραχιαίων κ.α .
Αχ! αυτό το μπλογκ ,πόσες ώρες μας έχει καθισμένους σε μια καρέκλα.

Τετ Νοε 15, 11:08:29 πμ  
Georgios said...

Καλημέρααααααα!!!!!

Τελικά ευτυχώς που ακόμη δεν έχει τύχει να ασχοληθώ με το ΙΚΑ... Θα τη θυμάμαι αυτή τη λεμονόκουπα γιατί στο μέλλον, όταν επιστρέψω Ελλάδα, κάποια στιγμή για μόνιμα, φοβάμαι οτι θα χρειαστεί να περάσω μια βόλτα.

Την πιο μεγάλη αλήθεια πάντως την λέει η δεύτερη θέση. Εμέις φταίμε. Εμείς και κανείς άλλος. Τουλάχιστον το παραδεχόμαστε. Το επόμενο βήμα είναι να αλλάξουμε, επιτέλους....

Τετ Νοε 15, 11:14:55 πμ  
ioannisk said...

Για να λέμε του ΙΚΑ το δίκαιο, μόλις γύρισα μετά από 3πλη επίσκεψη στο ΙΚΑ (σε 2 διαφορετικά ΙΚΑ) και για όσα προβλήματα συνάντησα έφταιγε ο "Έλλην Πολίτης", αν εξαιρέσουμε ότι περίμενα 15 λεπτά την προϊστάμενη για να μου υπογράψει κάτι χαρτιά.

Ως αποτέλεσμα θα πάω στο εκλογοδικείο για να ξαναγίνει καταμέτρηση ψήφων :)

Τετ Νοε 15, 11:41:46 πμ  
blade runner said...

καλή μου παράγραφε...

Σχετικά με την Ελβετία, δεν δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι κάτοικοι του ελβετικού χωριού είναι κατ'ανάγκην πολιτισμένοι, επειδοί είναι κατά τα άλλα πολίτες Ελβετίας...

Είπαμε, είναι θέμα ουσιαστικής παιδείας, από την οποία προκύπτει η κοινωνική ευαισθησία, αλλά και η αισθητική καλλιέργεια του ανθρώπου. Και αυτό δυστυχώς δεν γνωρίζει σύνορα, απ' ό,τι φαίνεται.

Αίσχος.

Τετ Νοε 15, 12:44:26 μμ  
blade runner said...

Κατά τα άλλα, καλημέρα σε όλους!

Aphro baby, welcome back! Στο λέω με καθυστέρηση, αλλά δυστυχώς πέρασα φάση τρελής δουλειάς και δεν τα κατάφερα νωρίτερα...

Τα υπόλοιπα, αλλού και άλλη ώρα.

Νίκο, σε ό,τι αφορά την πρόσκληση, εννοείται ότι όποτε θες και το κανονίσεις, μετά χαράς ακολουθώ!

Καλή συνέχεια!

Τετ Νοε 15, 12:49:19 μμ  
heinz said...

Nikos Dimou said...

(Το λουμπάγκο επανήλθε - πάω να ξαπλώσω).

Στο στρατό, μούχαν δώσει ένα φάρμακο που λεγόταν "ινδομεθακίνη".
Δεν ξέρω πως το λένε σε "πολιτική" γλώσσα, αλλά εμένα με είχε σώσει σε 24 ώρες.

Τετ Νοε 15, 12:59:19 μμ  
the resident said...

Indomethacin:εμπορική ονομασία: indocid,indomethol,rumacid και πολλές άλλες ανάλογα με την εταιρία.

Τετ Νοε 15, 01:09:29 μμ  
paragrafos said...

Και να σκεφτεί κανείς ότι στις ΗΠΑ και στη Βρετανία υπάρχει αστυνομία που διώκει (ο νομος προβλέπει και φυλακίσεις και γερές χρηματικές ποινές) όσους φροντίζουν πλημμελώς (πόσο μάλλον όταν κακοποιούν) τετράποδα!!!

Αυτή η ιστορία, ειλικρινά, μου χάλασε τη μέρα!!!

Συνέβη όντως, είναι εξακριβωμένο; ή πρόκειται για παραπληροφόρηση;

Με αγάπη

Παράγραφος

Τετ Νοε 15, 01:14:50 μμ  
the resident said...

@paragrafos
Ίσως γνωρίζει ο: http://skipperandskipper.blogspot.com/
Εκεί υπάρχει και το εξαιρετικό σχόλιο του Corto Maltese (απότομα μαλτεζου?)

Τετ Νοε 15, 01:33:29 μμ  
paragrafos said...

the resident said...
@paragrafos
Ίσως γνωρίζει ο: http://skipperandskipper.blogspot.com/
-----------------

Καλέ μου φίλε,

σας ευχαριστώ για την παραπομπή.

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση

Α.

Τετ Νοε 15, 02:23:38 μμ  
the resident said...

paragrafos said...


Καλέ μου φίλε,

σας ευχαριστώ για την παραπομπή.

Με πολλή αγάπη και εκτίμηση

Αγαπητή paragrafos
Χαρά μου να συναντώ έστω και εδώ ανθρώπους με ευαισθησίες απέναντι στα ζώα.Ωρες ώρες στην επαρχία που ζω νιώθω απελπιστικά μόνος.

Τετ Νοε 15, 03:35:50 μμ  
Antifonitis said...

ioannisk

Nαι, φταιει ο "Ελλην Πολιτης" (πες τον
και ο "Ελλην Μαλακας") που ψηφιζει ανελλιπως και συστηματικα εδω και τριαντα χρονια τους προισταμενους της προισταμενης του ΙΚΑ if you know what I mean

Τετ Νοε 15, 04:41:17 μμ  
paragrafos said...

This post has been removed by the author.

Τετ Νοε 15, 05:35:43 μμ  
paragrafos said...

ΥΠΕΡ ΤΟΥ... ΙΚΑ
-------------------

Εχουμε έναν οικογενειακό μας φίλο, ελλαδίτη, με τρία πτυχία. Το ένα είναι της ιατρικής συν μία ειδικόητητα στην νευρολογία.

Μου έλεγε, τις προάλλες οτι προσανατολίζεται προς το... ΙΚΑ, γιατί έχει λίγες ώρες δουλειάς, πενθήμερο κλπ. Ο μισθός βέβαια δεν ξεπερνάει τα 1300 ευρω!!!

Κι έρχομαι τώρα, με τη σειρά μου, εγώ η απέξω και η άσχετη με την ελληνική πραγματικότητα να ρωτήσω:

πώς ειναι δυνατόν ένας γιατρός με τόσα πτυχία να δουλεψει σωστά και ηθικά και αποτελεσματικά όταν παίρνει τόσο λίγα χρήματα;;;;;

Με αγάπη

Παράγραφος

Τετ Νοε 15, 05:37:14 μμ  
Antonios Liolios said...

Paragrafos said

πώς ειναι δυνατόν ένας γιατρός με τόσα πτυχία να δουλεψει σωστά και ηθικά και αποτελεσματικά όταν παίρνει τόσο λίγα χρήματα;;;;;Μα αγαπητή παράγραφος αν πληρωνόταν καλά όπως γίνεται στις USA, τότε όλοι θα ξεσηκωνόταν εναντίον του γιατρού που πλουτίζει εκμεταλλευόμενος τον πόνο των άλλων!

Μα τι θέλετε επιτέλους;

Μόνο ο πλούσιος γιατρός μπορεί να διατηρηθεί καλός γιατρός, sorry if it sounds so hard.

Τετ Νοε 15, 07:26:42 μμ  
ioannisk said...

@Antifonitis
Σίγουρα, αλλά και αυτή δεν ανήκει στην κατηγορία "Ελλην Πολιτης"; Δεν ξέρω προσπαθώ να μην τσαντίζομαι όταν είμαι αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις. Και να έβριζα τι θα κέρδιζα;

@paragrafos
"πώς ειναι δυνατόν ένας γιατρός με τόσα πτυχία να δουλεψει σωστά και ηθικά και αποτελεσματικά όταν παίρνει τόσο λίγα χρήματα;;;;;"

Αν εξαιρέσουμε πως στην περίπτωση που ανεφέρεις ο γιατρός πάει στο ΙΚΑ για να αράξει, οι γιατροί ατύχησαν. Δεν έχουν για υπουργό τον Πολύδωρα...

Για να σοβαρευτώ, ναι είναι λίγα αλλά οι μισθοί όλων των ΔΥ είναι μικροί, αν δώσει αυξήσεις το κράτος τότε θα έχουμε δημοσιονομικά προβλήματα.

Τετ Νοε 15, 07:28:20 μμ  
Antifonitis said...

ioannisk:

Nαι, και αυτη ειναι "Ελλην πολιτης"
και για αυτο λεω οτι υπευθυνοι για
την κατασταση μας ειμαστε ολοι μας

Τετ Νοε 15, 09:11:03 μμ  
ManBlogg said...

Nikos Dimou said:
Πράγματι έχει βοηθήσει παρατηρώ όμως ότι οι αρμοδιότητές του συρρικνώνονται. Δεν θα μπορούσαν τα ΚΕΠ να βοηθάνε και με τις ταυτότητες και τα διαβατήρια - όπως το κάνουν με τις άδειες οδήγησης;

Φυσικά. Όπως επίσης και να ελαττωθεί ο χρόνος διεκπεραίωσης υποθέσεων του πολίτη. Ή να προσφερθούν περισσότερες online υπηρεσίες. Όμως για πρώτη ίσως φορά ο πολίτης έχει μια υπηρεσία που δεν τον στέλνει από αργόσχολο σε αργόσχολο (ποιός θυμάται το χαρακτηριστικό σκετς του Χάρρυ Κλύνν) του λέει εξαρχής τι δικαιολογητικά χρειάζεται, του δίνει αριθμό πρωτοκόλλου και του λέει πόσο θα πάρει με σχετική ακρίβεια η υπόθεσή του. Εγώ το ότι πέτυχα έκδοση αντίγραφου πιστοποιητικού γεννήσεως με μια απλή online αίτηση από την καρέκλα του σπιτιού μου στις ΗΠΑ το θεωρώ σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τα δεδομένα του δημοσίου της Ελλάδας.

Πεμ Νοε 16, 04:48:34 πμ  
Dimitris F said...

Αναμφίβολα στους συμπολίτες μας! Σε εμάς τουσ ιδίους! Σε όλους αυτούς που στερούνται αγωγής και αδιαφορόύν για την ύπαρξή σου, που απλά κάνουν την δουλειά τους. Στουσ "ταρίφες" που ακόμα και όταν έχει χώρο δεξιά, αυτοί σταματούν στη μέση του δρόμου, στους επιχειρηματίες που προσφέρουν πανάκριβα υπηρεσίες της χειρίστης ποιότητας, στους καλούς συμπολίτες μας που ακόμα και όταν η Κηφισίας είναι άδεια αυτοί κινούνται με ταχύτητα μποτιλιαρίσματος, στους σερβιτόρους που αρνούνται να δεχτουν ότι είναι δουλειά τους να σε εξυπηρετούν και είναι αιωνίως "στραβωμένοι". και ο κατάλογοσ δεν έχει τέλος...

Πεμ Νοε 16, 05:25:00 μμ  
somebody said...

Nikos dimou said: "Εφιαλτικό αυτό με τις αδέσποτες γάτες της Ελβετίας."

Γιατί Νίκο γράφεις με κεφαλαίο πρώτο γράμμα το όνομα της χώρας;
Μια χώρα που δεν έχει σαν παιδεία τον σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής, δεν της αξίζει καμμία τιμή.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα και πιό χαριτωμένα πλάσματα..

Ειλικρινά ελπίζω να το πληρώσουν.
Είτε να πνιγούνε στα ποντίκια και άλλα τρωκτικά είτε να γίνουν λάθη σκόπευσης...
Το ξέρω πως παρασύρομαι μα θα χαρώ απίστευτα...
Καμμία πράξη ασέλγειας στη φύση, στη ζωή δεν μένει ατιμώριτη..
Υπάρχει ο κατάλληλος 'Λογιστής' που θα τηρήσει το ισοζύγιο...

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο το τι λέμε, όσο το τι μπορούμε να κάνουμε. Που να το καταγγείλουμε.
Θα μάθω και θα επανέλθω...

Σαβ Νοε 18, 01:17:40 μμ  

Ανακοίνωση Σχολίου

<< Home