Send As SMS

Σάββατο, Οκτώβριος 14, 2006

Χαρχούδεεεες!Πόσο σας καίνε οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές;

Εμένα καθόλου.

(Εδώ που τα λέμε ούτε οι βουλευτικές με παθιάζουν. Κι εκεί έχω να διαλέξω ανάμεσα σε δύο – ή και περισσότερα – κόμματα που δεν με εκφράζουν. Επιλέγω, με σφιγμένα δόντια, το μη χείρον).

Αλλά εδώ;

Όπως και πολλοί άλλοι ετεροδημότες αλλού μένω και αλλού ψηφίζω. (Βέβαια η απόσταση ανάμεσα στο αριστοκρατικό Ψυχικό και στην τριτοκοσμική Κυψέλη, όπου πρωτογράφτηκα, είναι ελάχιστη: η άλλη πλευρά των Τουρκοβουνίων).

Τριάντα πέντε χρόνια δεν μένω πια στην Αθήνα. Αλλά τα εκλογικά μου δικαιώματα βαρέθηκα να τα μεταφέρω. Είναι κι ένας λόγος να επισκέπτομαι κάθε τόσο την παλιά μου γειτονιά, όπως άλλοι, το χωριό τους.


Έτσι, άμεσο ενδιαφέρον από την ψηφοφορία δεν έχω. Αλλά ούτε έμμεσο. Τα τελευταία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση με έχει απογοητεύσει περισσότερο κι από την Κεντρική Διακυβέρνηση. Διαφθορά, καιροσκοπισμός, ανικανότητα… στο μάξιμουμ. Βιαστικά, στο τέλος κάθε τετραετίας, γίνονται μερικά έργα βιτρίνας – και τίποτα άλλο. Ούτε το μέγιστο και πιο βασικό θέμα – αυτό των απορριμμάτων – δεν έχουν καταφέρει να διαχειριστούν. Ανακύκλωση μηδέν και οι χωματερές βασιλεύουν. Πάρκινγκ και πράσινο υπόσχονται κάθε φορά - αλλά ούτε στον ύπνο μας δεν τα είδαμε.

Εντάξει – γενικεύω. Υπάρχουν και καλοί δήμαρχοι. Αλλά οι περισσότεροι είναι Χαρχούδες!

Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν είμαι υποχρεωμένος να ψηφίσω, αφού πέρασα τα εβδομήντα. Θα ψηφίσω για το κέφι μου - όχι επειδή πρέπει.

Εξ ου και ανάλαφρος οδοιπορώ προς τις κάλπες, τραγουδώντας ένα ασμάτιον που δεν είναι στην Λιλιπούπολη:

Αλλού μένω – αλλού ψηφίζω,
Πουθενά δεν ελπίζω.

Τα σκίτσα είναι του Γιάννη Ιωάννου από "Το μεγάλο αφεντικό".

256 Comments:

Nikos Dimou said...

Επειδή σε ορισμένες αναλύσεις μπορεί να μην φαίνονται τα κείμενα του Ιωάννου τα παραθέτω:

1. - Ο κύριος Μπιγμπος; Έχουμε μία καταγγελία από γειτόνους σας ότι τους ενοχλείτε με την αδιαφορία σας για τα πολιτικά.

2. - Μα εμείς...
- Καταλαβαίνω κύριε Μπιγμπο καταλαβαίνω, αλλά φροντίστε να μην είστε προκλητικοί

3. - Εγώ το καθήκον μου κάνω... αλλά για να είμαι ειλικρινής συμφωνώ μαζί σας... μόνο ένας Παπαδόπουλος μπορεί να σώσει αυτόν τον τόπο.

4. - Μάκη πρέπει οπωςδήποτε να βρούμε κάτι να ψηφίσουμε - οτιδήποτε!

Σαβ Οκτ 14, 10:14:13 πμ  
synas said...

Καλημέρα. Στη Ν. Σμύρνη, που μένω, οι Δημ. Σύμβουλοι κάθε 4ετία αλλάζουν συνδυασμό: μία στη Ν.Δ., μία στο ΠΑΣΟΚ, μία σε κάποιον ανεξάρτητο, μία στον ΣΥΝ! Οι ίδιοι! Αναλόγως ποιος τους υπόσχεται, ότι θα τους κάνει Αντιδημάρχους. Αλλά κι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν πάνε πίσω. Ο Δήμαρχος του ΣΥΝ π.χ., που υποστηριζόταν μέχρι πρότινος απ' το ΠΑΣΟΚ κι εφέτος δεν πήρε το χρίσμα, προσπάθησε να το πάρει απ' τη ΝΔ! Και μάλλον το πήρε κιόλας κάτω απ' το τραπέζι... Ποιον να ψηφίσεις και για ποιο λόγο; Όλη η Ν. Σμύρνη ψηφίζει με μοναδικό κριτήριο, ποιος θα τους βολέψει με μια θέση στο Δήμο ή με κανέναν δημόσιο εργάκι. Μιλάμε για τρομερή πολιτική παιδεία και ήθος!

Σαβ Οκτ 14, 10:21:03 πμ  
username said...

Έτσι καταντά η απόμακρη κεντρική εξουσία τον άνθρωπο...

Σαβ Οκτ 14, 10:28:18 πμ  
proinos said...

Καλημέρα σε όλους

Οι δημοτικές εκλογές έχουν πάρει πλέον κομματικό χαρακτήρα. Δεν εννοώ πολιτικό που ενυπάρχει ούτως ή άλλως... Από την επιλογή των υποψηφίων, την έκφραση "το κόμμα στηρίζει τον ταδε", την προεκλογική εκστρατεία, ως τη θητεία του δημάρχου, όσο μεγαλύτερη είναι η πόλη, τόσο περισσότερο και απομακρύνεται η τοπική αυτοδιοίκηση από τα πραγματικά προβλήματα δημοτών και άστεως, εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, συχνά και προσωπικής κομματικής ανέλιξης των εκλεγμένων δημάρχων και νομαρχών, που παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις τους πριν τις εκλογές, με την πρώτη ευκαιρία αφήνουν σύξυλο το δήμο για μιά θέση στο κοινοβούλιο ή στην κυβέρνηση ή αλλαχού...
Μια δήλωση τύπου "Θα υπηρετήσω τη χώρα από όποιο μετερίζι μου ζητηθεί" και καθάρισαν!

Καλό βόλι!

Σαβ Οκτ 14, 10:29:54 πμ  
the resident said...

Αν δεν συνεργαζόμουν με δήμους και νομαρχία θα μου ήταν παντελώς αδιάφορες οι εκλογές.Α! ξέχασα εδώ στην επαρχία όλο και κάποιος κοντινός συγγενής είναι σε ψηφοδέλτιο και ίσως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον.Κατά τα άλλα επειδή έχω ζήσει από κοντά την τοπική αυτοδιοίκηση πάνω από 20 χρόνια και έχω συνεργαστεί με αρκετούς τοπικούς άρχοντες έχω καταλάβει ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι για τους λόγους που ανέφερε ο ΝΔ.
Σε τηλεφωνικό γκάλοπ όταν με ρώτησαν τι θα ήθελα να γίνει στην πόλη-νομό μας και μου ανέφεραν καμιά δεκαριά διαφορετικά πράγματα, απάντησα ότι αυτό που θα ήθελα ήταν να υπάρχει μέριμνα για τα αδέσποτα και να ιδρυθεί αστυνομία για την κακοποίηση των ζώων.Τρελάθηκε η γυναίκα που το άκουσε!Γιατί, ζήτησα πολλά?

Υγ. θα έβαζα μέσο να με προσλάβουν στην αστυνομία.

Σαβ Οκτ 14, 10:33:24 πμ  
kolassas said...

ΝΔ said: ..Εδώ που τα λέμε ούτε οι βουλευτικές με παθιάζουν. Κι εκεί έχω να διαλέξω ανάμεσα σε δύο – ή και περισσότερα – κόμματα που δεν με εκφράζουν. Επιλέγω, με σφιγμένα δόντια, το μη χείρον).
Αγαπητέ Don καλημέρα και καλό βόλι που έλεγαν και οι παλαιοί, κατ’ αρχάς συμφωνώ μαζί σου , στο μόνο που διαφωνώ είναι το να διαλέγεις ένα από τα δύο ή τρία μεγάλα κόμματα, το αν επιλέγεις με σφιγμένα δόντια αυτό ουδόλως τους ενδιαφέρει αυτοί τον ψήφο σου θέλουν και τίποτα άλλο.
Έχω γεννηθεί στην Αθήνα και όλα τα χρόνια που θυμάμαι οι δήμαρχοι είναι πάντα βολευτές των δυο μεγάλων κομμάτων, γιατί όλοι αυτοί δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την Αθήνα; Έχοντας μάλιστα σχεδόν πάντα και την κυβέρνηση δικιά τους; Γιατί η κυβέρνηση έβγαλε τον ποιο πετυχημένο της υπουργό για να τον κάνει Δήμαρχο, είναι ποιο σοβαρό θέμα τα καγκελάκια από την υγεία; Γιατί αφήνουμε να μας χρησιμοποιούνε για δικά τους θέματα γοήτρου;
Λοιπό εγώ θα έλεγα εφόσον αυτοί μας δουλεύουν να τους κάνουμε και εμείς πλάκα ψηφίζοντας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ !!!!!! Καλημέρα και όσοι πιστοί προσέλθετε !!!!!

Σαβ Οκτ 14, 10:58:35 πμ  
Yannis H said...

Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε!

Ας είχατε κι εσείς Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο να βλέπατε τρομάρα!

«Αδιαφορείτε» λέτε. Μωρέ! Αυτό είναι πολυτέλεια!

Σαβ Οκτ 14, 11:01:14 πμ  
Ergotelina said...

Yπάρχουν πιο βαρετές εκλογές
απ' την Κρητη;...

Τουλαχιστον στην απάνω Ελλάδα
έχετε και σασπένς...

:)
Eγεννήθη νέο κόμμα!

Aνεστήθη ο Αδαμαντιος Κοραής!...

...μόνο μια Φιλελεύθερη Συμμαχία μπορεί να σώσει αυτόν τον τόπο....

:)

Σαβ Οκτ 14, 11:02:19 πμ  
switchblade_sister said...

Δεν είναι σχετικό με τις εκλογές, αλλά όχι και τριτοκοσμική η Κυψέλη. Έλεος πια με τις υπερβολές για τις περιοχές του κέντρου. Και ως πλάκα βαρετές έχουν καταντήσει.

Σαβ Οκτ 14, 11:08:54 πμ  
heinz said...

Αντί η αυτοδιοίκηση να είναι κυριολεξία, έχει βαθμιαία μετατραπεί σε μικρή στρίγγλα αδελφή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, με όλες τις στρεβλώσεις της τελευταίας.

(χτες το βράδυ κατέληξα γιατί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία ΔΕΝ μπορεί να περπατήσει, αλλά είναι άλλη υπόθεση αυτό)

Το αποτέλεσμα είναι να προσπαθούμε όχι να εκλεγεί ο Δήμαρχος που θέλουμε, αλλά να μην εκλεγεί ο χειρότερος από όλους.

Έτσι, στις δημοτικές του 2002, κατέληξα εκλογικός αντιπρόσωπος του Δεξιού (!!!) υποψηφίου σε κάποιο εκλογικό τμήμα. Διότι οι Δεξιοί, είναι γνωστοί αδέξιοι, κι άμα τους αφήσεις να τα κάνουν μόνοι τους, τους κλέβουν τις ψήφους και είναι κι ευχαριστημένοι. Και προκειμένου να αποφύγουμε τον ΠΑΣΟΚο που ήτανε τοπική μαφία, στρατεύθηκα με τον "εχθρό".

Κάθομαι λοιπόν στο εκλογικό τμήμα, ήσυχος κι αμίλητος, με την κονκάρδα του δεξιού συνδυασμού και πίνω το πρωϊνό μου καφεδάκι. Δίπλα μου, η εκπρόσωπος του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ.

Γοητευτική κοπέλα. Πλην θρασύς.

Αποφασίζει να μου θέσει πολιτικά ζητήματα, διαπράτωντας ταυτόχρονα τρία λάθη:

1. Με είδε με την κονκάρδα του Δεξιού και με πέρασε για δεξιό.

2. Με πέρασε επίσης για εύκολλ θύμα και διανοήθηκε να μου κοντράρει, την ώρα που κολυμπούσα στον αγαπημένο μου ωκεανό της αλαζονείας.

3. Μου κόντραρε, την ώρα του πρωϊνού καφέ (το βαρύτερο απ' όλα).

- "Δεν πιστεύεις ότι χρειάζεται μια δημοκρατική διευρυνση η κοινωνία;", μου λέει.
Την κοιτάω και κουνάω το κεφάλι μου
(--> άσε με να πιώ καφέ).

- "Ξέρεις τι είναι η διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών;", συνεχίζει.
Την κοιτάω άναυδος από το θράσος της. Ξανακουνάω το κεφάλι μου
(--> λαγός την φτέρη έσειε...). Συνεχίζω τον καφέ μου.

- "Ε, καλά, τόσες ώρες έχουμε εδώ μέσα, να δεις που στο τέλος θα σε πείσω".
Παγώνω κοιτώντας το φλυτζάνι μου
(--> ε, άει στο διάολο, τόσο θράσος έχεις πια;;!!)

Το τι ακολούθησε, είναι εύκολο να το φανταστούν όσοι ξέρουν το πόσο ...καλός και ...μειλίχιος (κυρίως!) είμαι στις συζητήσεις.

(χιχιχιχιχιχι....)

Σαβ Οκτ 14, 11:11:38 πμ  
SykoFantiS_Bastoyni said...

Για τους νεότερους που δεν γνωρίζουν τον κύριο Χαρχούδα...

«Λαέ της Λιλιπούπολης»

Λαέ της Λιλιπούπολης, σήκωσε πια παντιέρα,
με το Χαρχούδα δήμαρχο δε βλέπεις άσπρη μέρα.
Κι' αν ήσουνα Χαρχουδικός, καιρός να μετανιώσεις,
γίνε Διστροποπιγκικός, αν θέλεις να προκόψεις.


Εβγάλαν οι Χαρχουδικοί δήμαρχο το Χαρχούδα
και τη ζωή μας κυβερνά μια αρκουδοπεταλούδα.
Όμως στις άλλες εκλογές η ρόδα θα γυρίσει
και όλη η Λιλιπούπολη εμένα θα ψηφίσει.

στίχοι Μαριανίνας Κριεζή απο την εκπομπή του τρίτου «Εδώ Λιλιπούπολη».

Σαβ Οκτ 14, 11:18:25 πμ  
numb2006 said...

Σε σύγχυση: οι περισσότεροι από τους γνωστούς μου φυσικά στις αυριανές εκλογές δε θα ψηφίσουν με βάση το ποιος θα ήταν καλύτερος δήμαρχος ή νομάρχης αλλά με βάση την κομματική ταυτότητα των υποψηφίων. Άρα δεν φταίνε οι γνωστοί μου, από αλλού ξεκινά το πρόβλημα.

Σίγουρα θα υπάρχουν και οι καλοί δήμαρχοι αλλά αναζητούνται. Ίσως οι καλοί να μην ασχολούνται με την πολιτική ή την τοπική αυτοδιοίκηση

Ο γράφων αυτό το σχόλιο πάντως δε θα ψηφίσει γιατί του ήρθε ειδοποίηση να είναι μέλος στην εφορευτική επιτροπή. Για 4η (!) φορά. Και δεν θέλει να πετάξει άλλες 16 ώρες από τη ζωή του στα σκουπίδια. Αρκετές πέταξε μέχρι τώρα. Πείτε τον μη πολιτικοποιημένο και άλλα πολλά , αλλά , αν και τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου του, πιο πολύ ενδιαφέρεται για άλλα πράγματα

Σαβ Οκτ 14, 11:19:19 πμ  
Μαύρος Γάτος said...

ΚΑλημέρα Δον Γάτο και παρέα, η απάντηση στους προβληματισμούς σας είναι απλούστατη:

Δεν έχετε παρά να μάς ψηφίσετε!

Σ:)))

Σαβ Οκτ 14, 11:22:06 πμ  
Takis Alevantis said...

Είχαμε και στο Βέλγιο δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές την περασμένη Κυριακή. Επίσης μια από τα ίδια. Αν δεν υπήρχαν και μερικά σκάνδαλα δεν θα τις πέρναμε καν χαμπάρι. Ένας εν ενεργεία δήμαρχος και ένας υποψήφιος συνελήφθησαν ο ένας παραμονές και ο άλλος την επομένη των εκλογών για απάτες. Οι ακροδεξιοί ανέβηκαν στην Φλάνδρα και ένας Γρίζος Λύκος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με το Σοσιαλιστικό κόμμα. Οι Οικολόγοι είχαν κάνει μυστική συμφωνία με τους αναμορφωτές πριν τις εκλογές εναντίον των χρηστιανοδημοκρατών. Ο δήμαρχος της Ναμύρ αν και επενεξελέγη αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την πολιτική όταν οι αντίπαλοι του συνασπίστηκαν και σχημάτισαν πλειοψηφία για να μην του επιτρέψουν να ξαναβγεί δήμαρχος (επειδή έδινε όλα τα συμβόλαια στη εταιρεία της συντρόφου του).

Βελγοχαρχούδες, νααα ! Η μόνη διαφορά είναι ότι η δικαιοσύνη τους βάζει μέσα χωρίς κανείς να ξεσηκωθεί φωνάζοντας ότι αυτό γίνεται για πολιτικούς λόγους - αν κι αυτό βέβαια έχει ακουστεί ...

Βέβαια μερικοι δήμαρχοι είναι πολύ καλοί, τα κόμματα κατεβαίνουν με συγκεκριμένα προγράμματα και οι συνεργασίες γίνονται πάνω σε συγκεκριμένες γραπτές συμφωνίες. Και οι δήμοι παράγουν έργο -εκτός από τα δημόσια έργα έχουν και τα περίφημα CPAS (δημόσια κέντρα κοινωνικής αρωγής) με τα γηροκομεία, τις κοινωνικές λειτουργούς, τη διανομή γευμάτων στα σπίτια, τις κοινωνικές βοήθειες κοκ. Επίσης είναι αρμόδιοι για την έκδοση των οικοδομικών αδειών και τα σκάνδαλα εκεί είναι μάλλον λίγα (όχι πως δεν υπάρχουν αλλά τιμωρούνται σκληρά). Και φυσικά για τα σκουπίδια και τις αποχετεύσεις ... αλλά και για τα τοπικά φεστιβάλ.

Από το φιλόξενο, φλαμανδόφωνο Overijse, καλή σας μέρα!

Σαβ Οκτ 14, 11:23:04 πμ  
Takis Alevantis said...

@Ergotelina - Δυστυχώς αγαπητή μου οι ιδρυτές της Φιλελεύθερης Συμμαχίας προτείνουν πράγματα τελείως ανεδαφικά και εν πολλοίς επικίνδυνα και ακόμη και παράνομα. Π.χ. μιλούν για πλήρως ελεύθερο ανταγωνισμό αλλά δεν αναφέρουν πουθενά την καθολική υπηρεσία (θεσμοθετημένη υποχρέωση από την ΕΕ). Αναφέρουν πλήρη αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, χωρίς να κάνουν διακρίσεις και (προφανώς) αγνοώντας πλήρως τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το Ολλανδικό μοντέλο. Αμ εκείνη η διανομή της κρατικής περιουσίας τι σας λέει; Άραγε σε ποιόν θα δοθει ο Παρθενώνας; Και τέλος τα αγγλικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα, μου θυμίζει την δική μου (παιδιάστικη) πρόταση στους 4Τροχούς το 1983, για την οποία μετάνοιωσα λίγους μήνες μετά που εγκαταστάθηκα στο Βέλγιο και είδα με τι λύσσα υπερασπίζονται οι Φλαμανδοί τη γλωσσική τους κληρονομιά, αρνούμενοι να σας απευθύνουν το λόγο σε άλλη γλώσσα αν προσπαθήσετε να τους μιλήσετε γαλλικά ...

Σαβ Οκτ 14, 11:35:54 πμ  
Demosthenes said...

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως γίνεται η συμμετοχή στις εκλογές (ψήφος) να είναι μεν ακόμη υποχρεωτική και από την άλλη να ακούω ότι δεν υπάρχουν κυρώσεις (αν υπάχρουν ποιές είναι, συγκεκριμένα)!

Ζητάω πολλά?

(Και ασανσέρ στα εκλογικά τμήματα???)

Σαβ Οκτ 14, 11:48:54 πμ  
titmus said...

Δύο ερωτήματα: Εγώ δεν έχω περάσει το 70ο έτος της ηλικίας μου και μένω σε κοντινό δήμο από εκεί που ψηφίζω. Όμως δε θέλω να πάω να ψηφίσω. Υπάρχουν ακόμη συνέπειες νομικές αν δεν το κάνω; (ποινικές ή διοικητικές)
Και δεύτερον, κύριε Δήμου, αφού δεν υποχρεούστε να ψηφίσετε και από ότι γράφετε δε σας λένε τίποτε αυτές οι εκλογές γιατί θα το κάνετε; Η αποχή δεν είναι άλλωστε η καλύτερη "ψήφος" διαμαρτυρίας απέναντι στο όλο σύστημα;

Σαβ Οκτ 14, 11:55:38 πμ  
flying smurf said...

Gia alln mia fora epikairos o Don! H ynfos ta teleutaia 10 xrovia de vomizw oti eivai upoxrewtikn. Stamatnse pisteuw va eivai apo tote pou stamatnsav va zntave eklogiko bibliario gia tnv ekdosn diabatnriou! Fusika kai gia euvontous logous, kavevas de bgzivi va to pei. Exw ynfisei mia fora apo tis 8 pou'xa dikaiwma mexri snmera. 8a sumfwvnsw me titmus oti n apoxn (kai oxi n adiaforia) eivai n kalutern diamarturia. Alla fusika etsi riskaroume, politikoi tupou Le Pen va plnsiasouv pio kovta stnv e3ousia! Omologw (sumfwvovtas me to yannis_h) oti 2 fores mpnka sto peirasmo va metaferw ta xartia stn 8es/vikn kai va ynfisw. Tn 1n dev to metaviwsa telika pou dev to ekava, dioti auto pou 9a ynfiza edei3e oti ntav polu katwteros ap'oti favtazomouv kai twra eivai n 2n... Oute pali to'kava giati eimai makrua!

Σαβ Οκτ 14, 12:24:58 μμ  
Maria Velliou said...

Καλημέρα στην παρέα!
Λοιπόν, εγώ απορώ εδώ και χρόνια για το τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που παίρνουν μέρος σε εκλογές; Που διεκδικούν ψήφο; Που πιστεύουν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν άλλους;
Πως ακριβώς το βλέπουν;
Τι ζόρι τραβάνε;
Βλέπετε, από τα δεκαπέντε μου χρόνια αποφάσισα ότι δεν θέλω και δεν δύναμαι να εκπροσωπήσω κανέναν, εκτός από τον εαυτό μου.
Κι αυτό, μετά από τρία χρόνια που ήμουν πρόεδρος της τάξης, σ' όλο το γυμνάσιο κι άλλα τρία που ήμουν μόνιμα στο διοικητικό συμβούλιο της τάξης, στο δημοτικό-πήγαινα σε ιδιωτικό κι είχαμε τέτοια κόλπα.

Έκτοτε, τόσο στο λύκειο όσο και στο πανεπιστήμιο, αν και δραστήρια πολιτικά καθώς και στα κοινοτικά, δεν διανοήθηκα ποτέ να βάλω υποψηφιότητα για τίποτε.
Συνειδητά.
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, μετείχα σε δύο Δ.Σ. επιχειρηματικών ενώσεων στο χώρο της εκπαίδευσης. Στο δεύτερο, ήμουν ταμίας επί επτά χρόνια.
Όχι όμως με τη θέληση μου ή μέσα από εκλογές, αλλά από ανάγκη-αν και αξιόλογο το αντικείμενο, τα ενεργά μέλη της ένωσης είμαστε τρεις κι ο κούκος, οπότε...
Λοιπόν, θέλω να πω ότι δεν είναι ότι αρνούμαι τις ευθύνες αν χρειαστεί, αρνούμαι απλά να ισχυριστώ ότι είμαι καλύτερη από κάποιον άλλον για να "εκπροσωπήσω".
Γι' αυτό αναρωτιέμαι, τι είδους άνθρωποι είναι.
Μα, θα μου πείτε, η δημοκρατία, έχει ανάγκες κι απαιτήσεις.
Δεν αντιλέγω. Αλλά μήπως, αν σκεφτόμασταν όλοι αλλιώς, πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά;

Σαβ Οκτ 14, 12:32:06 μμ  
proinos said...

@ titmus said:

"δε θέλω να πάω να ψηφίσω. Υπάρχουν ακόμη συνέπειες νομικές αν δεν το κάνω; (ποινικές ή διοικητικές)"

Από το site του Υπουργείου Εσωτερικών:

"Σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος τόσο στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές όσο και στις εκλογές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της 15ης Οκτωβρίου 2006 είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (N. 3463/2006 ΦΕΚ 114 Α), της παρ. 1 του άρθρου 20 του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (Π.Δ. 30/1996 ΦΕΚ 21 Α΄) και της παρ. 2 του άρθρου 6 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ. 351/2003 ΦΕΚ 316 Α΄) αντίστοιχα.
Επομένως όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 15η Οκτωβρίου 2006 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις επαναληπτικές εκλογές της 22ας Οκτωβρίου 2006, όπου διενεργηθούν.
Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 49 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και της παρ. 1 του άρθρου 117 της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών.
Ωστόσο, θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογημένα ορισμένοι εκλογείς δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όπως προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, για τους οποίους βέβαια δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από τις ανωτέρω διατάξεις ποινικές κυρώσεις. Πρόκειται δηλαδή για τους κατοίκους εξωτερικού, για όσους – κατά την ημέρα της ψηφοφορίας - θα έχουν υπερβεί το 70 έτος της ηλικίας τους ή θα διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων (200) χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.
Κατά συνέπεια:
α) οι εκλογείς ηλικίας άνω των 70 ετών αν δεν ψηφίσουν δεν υποχρεούνται να προβούν σε καμία ενέργεια.

β) οι εκλογείς που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο εγγραφής τους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον ο τόπος αυτός απέχει πάνω από 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους, οφείλουν να παρουσιαστούν την ημέρα των εκλογών στην αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής τους και να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση.

γ) οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οφείλουν να εφοδιαστούν με σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κ.λ.π.), από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στο εξωτερικό."
Οι ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 117 της εκλογικής νομοθεσίας (θεωρητικά ισχύει ακόμα)κυμαίνονται απο 1 έως 12 μήνες φυλάκιση.

Υπήρχαν και διοικητικές κυρώσεις (πχ άρνηση έκδοσης διαβατηρίου) που ΔΕΝ ισχύουν πιά (δεν ζητείται το εκλογικό βιβλιάριο, που άλλωστε έχει πιά καταργηθεί, για την έκδοση διαβατηρίου).

Σαβ Οκτ 14, 12:45:21 μμ  
giant13 said...

Νίκο και γω από Καλαμαριά που μενω
τα τελευτάια 20 χρόνια πήγαινα στην Τούμπα γιά ψήφο χαρούμενος πως θα συναντήσω φίλους παλιούς, ακόμη και συμμαθητές του Δημοτικού, αλλά τα τελευταία χρόνια με την αναδιοργάνωση με μετέφεταν σε εκλογικό τμήμα της Καλαμαριάς, εσύ πως και ψηφίζεις ακλομη στην Κυψέλη;

Σαβ Οκτ 14, 12:47:41 μμ  
Yannis H said...

Συγκεκριμένα για το θέμα των υποψηφίων της Θεσσαλονίκης, η Αρτάνις ανέβασε ένα post όπου ευελπιστούμε να γίνει συζήτηση, ενώ (μόνο) σχετική φωτό ανέβασα στο blog μου.

(Σόρι ΝΔ για την εδώ ενημέρωση, αλλά το θέμα είναι μεγάλο και υπάρχουν πολλά πλοκάμια...)

Σαβ Οκτ 14, 12:52:08 μμ  
andy dufresne said...

Τα τελευταία χρόνια σπανίως ψηφίζω, χωρίς να έχω καμία κύρωση.

O νόμος υπάρχει, αλλά ξέρετε κανένα νόμο που να τηρείται στο Ελλάντα;


Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τους Χαρχούδες, όσους έχω γνωρίσει τους έχει λυπηθεί η ψυχή μου.

Δέχονται καθημερινά ορδές για ρουσφέτια, ρουσφετάκια από τον κάθε πικραμένο, την ίδια ώρα που το σταθερό και το κινητό τους τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά από άλλους που ζητούν άλλα ρουσφέτια, ρουσφετάκια.

Οι αντι-Χαρχούδες και οι γραμματείς δεν μπορούν να τους βοηθήσουν, διότι είναι απασχολημένοι απαντώντας σε άλλους που ζητούν ρουσφέτια, ρουσφετάκια.


Χειρότερη η Γραικιά απ' τη Λιλιπούπολη.

Σαβ Οκτ 14, 12:55:03 μμ  
proinos said...

@ maria velliou said:

"αρνούμαι απλά να ισχυριστώ ότι είμαι καλύτερη από κάποιον άλλον για να "εκπροσωπήσω"


Η ενασχόληση με τα κοινά είναι (θα έπρεπε τουλάχιστον) διάθεση προσφοράς, προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων, συστηματοποίηση θεμάτων και (απαραίτητη) οργάνωση ενός κοινωνικού ή επαγγελματικού συνόλου.

Η λογική της επιλογής του "καλύτερου" είναι λοιπόν εντελώς σχετική (δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο καλός γιατρός είναι καλός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου) και βέβαια οι ατελείωτες λίστες ηθοποιών, δημοσιογράφων, αθλητών, καλλιτεχνών, τηλεδιασημοτήτων κλπ δεν είναι εγγύηση παραγωγής έργου.

Τα κοινά μάλλον είναι πολύ σοβαρή και προσωπική (για τον καθένα μας από πλευράς συνεπειών) ιστορία για να αφήνεται συνεχώς στα χέρια των καιροσκόπων παντός είδους...

Σαβ Οκτ 14, 01:01:46 μμ  
antvol said...

1. Γενική παρατήρηση

Ένα από τα μεγαλύτερα, στο χώρο της πολιτικής, για μένα, προβλήματα της χώρας είναι η τεράστια σύγχιση μεταξύ πολιτικών θέσεων και κομματικής ένταξης. Πρόβλημα που, στην περίπτωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθίσταται οξύτερο. Γιατί, αν έχει κάποια βάση η επιλογή των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών με βάση την κομματική τους ταυτότητα - μιας που το Σύνταγμά μας, με το όριο του 3%, καθιστά ουτοπική την εκλογή ανεξάρτητων υποψηφίων - στις τοπικές εκλογές το ίδιο φαινόμενο προκαλεί μεγάλη στρέβλωση. Αναρωτιέμαι, αλήθεια, αν το πραγματικό συμφέρον των τοπικών κοινωνιών είναι να κυβερνηθούν από ανθρώπους έντιμους και ικανούς, πρόθυμους να διαχειριστούν τα τοπικά προβλήματα και να δώσουν σωστές λύσεις, έξω και ανεξάρτητα από κάθε κομματική ένταξη, ή από ανθρώπους που το μοναδικό τους προσόν είναι το κομματικό χρίσμα και φωτοστέφανο και οι οποίοι, στην καλύτερη περίπτωση, κι αν δηλαδή είναι έντιμοι, ένα και μόνο πράγμα πάντως έχουν στο μυαλό τους, να προαχθούν σε κάτι "καλύτερο", πχ βουλευτές, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων.

(Αλλά, τι να λέμε τώρα, εδώ, σε λίγο, και στις εκλογές διαχειριστών της πολυκατοικίας θα ερωτώνται τα κόμματα, δεν βλέπετε τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη με τον Γ. Μπουτάρη, τι μοναξιά θα πρέπει να νιώθει ο άνθρωπος ...).

2. Ειδικά για την Αθήνα (αλλά, δυστυχώς, και για πολλές άλλες ελληνικές πόλεις, που, αν και χωρίς τα ίδια προβλήματα, σπεύδουν με ενθουσιασμό να μιμηθούν το απίθανο αθηναϊκό μοντέλο "ανάπτυξης", την οποία, παράλληλα, καταγγέλλουν).

Δήλωση: Δεσμεύομαι ότι θα ψηφίσω, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τον υποψήφιο δήμαρχο που - εκτός από την αδιαπραγμάτευτη, για μένα, τιμιότητα και διαφάνεια στη διαχείριση των κοινών - θα μου υποσχεθεί - και θα με πείσει ότι είναι ικανός να πετύχει - ένα και μόνο πράγμα:

Ένα ζευγάρι, μ' ένα καροτσάκι και το μωρό τους μέσα, μαζί κι η γιαγιά με το μπαστουνάκι της, να μπορούν, ένα τυχαίο πρωινό εργάσιμης μέρας, να περπατήσουν ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο (οποιοδήποτε) για τουλάχιστον εκατό (100) μέτρα, χωρίς ν' αναγκαστούν να κατέβουν στο οδόστρωμα ή/και να περάσουν ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μηχανάκια, γιγαντιαία περίπτερα, εμπορεύματα και προθήκες καταστημάτων, σκουπίδια, διάφορες τρύπες και άλλα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα, σαν κομάντος σε ναρκοθετημένα εδάφη.

Αυτό και τίποτε άλλο δεν ζητώ, ούτε πράσινο, ούτε πολιτισμό των πολιτισμών, ούτε κάθε βράδυ πολιτιστικές εκδηλώσεις, ούτε οικολογικές ταράτσες, ούτε ποδηλατόδρομους, ούτε πανσέληνο με δωρεάν είσοδο στη Βουλή, ούτε σαλτιμπάγκους στο δρόμο και υπαίθριες εκθέσεις. Λίγο, ελάχιστο, ανθρώπινο περπάτημα, στο χώρο που, σ' όλο τον πολιτισμένο κόσμο, ανήκει στους πεζούς.

3. Συμπέρασμα

Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση, μεταξύ άλλων (πρέπει να) εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες, στα πλαίσια όμως και σε αρμονία με την ευρύτερη κοινωνία, (πρέπει να) οδηγεί σε καλύτερη αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων, (πρέπει να) ανυψώνει την τοπική ομορφιά και ιδιαιτερότητα, (πρέπει να) διασώζει το περιβάλλον, (πρέπει να) αντιμάχεται στην ομογενοποίηση διαφορετικών καταστάσεων, (πρέπει να) μη φέρνει σε σύγκρουση τους κατοίκους μιας περιοχής με τους κατοίκους των άλλων, (πρέπει να) εκπαιδεύει τον πολίτη ν' αποφασίζει ο ίδιος για όσα τον αφορούν και να 'χει τη χαρά να βλέπει, στη μικροκλίμακά του, το αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

Στην χώρα μας, ο ίδιος θεσμός ένα πράγμα έχει πετύχει μέχρι τώρα (με εξαιρέσεις, ευτυχώς): Να αποκεντρώσει τη διαφθορά, την αδιαφάνεια και την ανικανότητα, να μιμηθεί τις χειρότερες πλευρές της κεντρικής διοίκησης, να κάνει, επιτέλους, πραγματικότητα το όνειρο πολλών για εύκολο κι αθέμιτο πλουτισμό, να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του ασύγκριτου φυσικού πλούτου της χώρας.

Σαβ Οκτ 14, 01:02:35 μμ  
Nikos Dimou said...

antvol - συμφωνώ απόλυτα και προσυπογράφω το σχόλιό σου.

Όσο για τους Θεσσαλονικείς, σας λυπάμαι από βαθους καρδίας. Τους λίγους σώφρονες δηλαδή γιατί οι πολλοί θα ψηφίσουν Πανίκα και γιατρό...

Σαβ Οκτ 14, 01:20:31 μμ  
BadlyDrawnBoy said...

Έπρεπε να το είχα κάνει χθες, την τελευταία στιγμή όμως πρυτάνευσε η λογική και συγκρατήθηκα, καθώς ήταν Παρασκευή και 13 και αν το έκανα θα το είχα γρουσουζέψει.

Σήμερα όμως τίποτα-τίποτα δε με σταματά και με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μου βροντοφωνάζω:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ!!!


Όσοι νοιάζονται για τον εξορθολογισμό και την προκοπή αυτού του τόπου, όσοι μέσω αυτού του μπλογλκοβήματος –και δεν είναι λίγοι- στηλιτεύουν τα αναχρονιστικά φαινόμενα και συμπεριφορές αυτής της χώρας και όσοι πραγματικά αγωνίζονται για τον εκσυγχρονισμό της, πρέπει να το αποδείξουν έμπρακτα και αύριο Κυριακή να σπεύσουν μπροστά στις κάλπες, να κάνουν το σταυρό τους πάνω στο ψηφοδέλτιο, να το δαγκώσουν και με τα δυό τους χέρια να ψηφίσουν το Γιάννη Μπουτάρη… μπας και δει μιαν άσπρη μέρα αυτή η καταραμένη πόλη.

Επιπολαιότητες και αφορισμοί του τύπου «έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι», στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύουν.

Φυσικά η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι θεσμός από τον οποίο μπορεί να περιμένει κανείς θαύματα (αυτά είναι δουλειά της εκκλησίας και του αρχιεπισκοπίξ, ο οποίος λέγεται ότι μπορεί με τη δύναμη του μυαλού του να σηκώσει ψηλά στο αέρα την πολυθρόνα που κάθεστε αυτή τη στιγμή και να σας ταξιδέψει σε όποιον προορισμό επιθυμεί ο ίδιος!).

Παρόλα αυτά, ψήφος στον Μπουτάρη είναι μια ένδειξη αλλαγής της νοοτροπίας του εκλογικού σώματος και ένα μήνυμα στην κεντρική εξουσία ότι οι ανέξοδες λαϊκίστικες ρητορείες και δημαγωγικές πολιτικές πρέπει να λάβουν ένα τέλος.

Άντε λοιπόν καρντάσια μου να αλλάξουμε τις ισσοροπίες, να τρελάνουμε τις αστρολογικές προβλέψεις και αύριο το βράδυ όλοι μαζί να γιορτάσουμε τη μεγάλη μας νίκη μέχρι πρωίας με τη συνοδεία του ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ!


*******
Είναι αλύθεια ότι ο οικολόγος Τσίπρας γέμισε τον τόπο αφίσες με τη μούρη του;

Σαβ Οκτ 14, 01:24:32 μμ  
Ergotelina said...

@Takis Alevantis

Τα Αγγλικά όμως τα έχει ήδη
η Ολλανδία δευτερη επίσημη.

Mηπως το Vlaams Blok?
μιλαει στη γλώσσα του...
:)

... στη Βαμό
στα Χανιά(οπου μεγαλο ποσοστό
είναι Ευρωπαίοι)
τα προεκλογικα φυλλάδια
ηταν και στα αγγλικά


Για τα υπόλοιπα δεν εχω
ξεκαθαρη αποψη...
Ισως θα ταν και ενα ωραίο
post απο το Νίκο
σχετικα με αυτα τα ζητηματα....

Σαβ Οκτ 14, 01:24:50 μμ  
xaris said...

Το θεωρείτε σωστό όμως κ. Δήμου να δίνεται στους πολίτες η ευκαιρία αλλού να μένουν και αλλού να ψηφίζουν;
Παράδειγμα, ζεις και εργάζεσαι στο Βόλο. Γιατί να πας να ψηφίσεις στην Καρδίτσα, εάν κατάγεσαι από εκεί, τη στιγμή που 10 μήνες το χρόνο ζεις σε μια άλλη πόλη;
Τι σε συμφέρει καλύτερα στην περίπτωση αυτή, η πρόοδος του Βόλου, ή η πρόοδος της Καρδίτσας;
Θα πει κανείς ότι έτσι θα αποδυναμωθεί το εκλογικό σώμα στις μικρές πόλεις. Το να δημιουργούμε όμως μια μαγική εικόνα, με ένα εκλογικό σώμα που απαρτίζεται κατά 50% από άτομα που πηγαίνουν στο χωριό ή στη μικρή πόλη μόνο για να ψηφίσουν είναι καλύτερο;
Το ίδιο λάθος γίνεται και στην απογραφή. Πολλοί είναι αυτοί που απογράφονται στον τόπο καταγωγής τους, παρ' ότι στην ουσία δε ζουν εκεί, με αποτέλεσμα να είναι εσφαλμένα σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της απογραφής, από την οποία βέβαια προκύπτουν οι βουλευτικές έδρες του κάθε νομού.

Σαβ Οκτ 14, 01:27:30 μμ  
giant13 said...

Είμαι δεξιός αλλά επειδή εiναι εκλογές γιά το καλό του τόπου μου vα ψηφίσω τον πασόκο επειδή μπορεί,δεν ξέρεις καμμιά φορά να βολέψει ενα απ τα παιδιά μου κάπου; Ειμαι πασόκος αλλά κατεβένει ο ΚΚΕ υποστηριζόμενος απο την ΝΔ, τον συμπαθώ κιόλας τι να κάνω; Είμαι οικολόγος και ελαφροαριστερός αλλά ο φίλος μου κατεβαίνει με το ΚΚΕ που αλληλοσφaζόμαστε, να τον ψηφίσω; Η γειτόνισσα που δεν σκαμπάζει γρί από τα κοινά, μπήκε σε συνδυασμό επειδή λέει το ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει και τρείς γυναίκες γιά το καλό του εκλογικού διαμερίσματος αλλά δεν ξέρει από πού υποστηρίζεται
γιατί ο επικαφαλής ειναι ΚΚΕ αλλα τον στηρίζει η ΝΔ και αυτός που την έβαλε στο ψηφοδέλτιο εινα Πασόκος. Καταλάβατε τι γίνεται ρε παιδιά;

Σαβ Οκτ 14, 01:29:53 μμ  
Zoros said...

Οι πολιτικοί μας είναι ο καθρέφτης μας. Και επειδή η κεντρική εξουσία είναι κάπως απομακρυσμένη από την κοινωνία, όλο και κάποιος διαφορετικός πολιτικός «ξεφεύγει» και εκλέγεται.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση όμως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Οι τοπικοί άρχοντες είναι κατ’ εικόνα καθ’ ομοίωση... εμείς. Θέλουμε (ή ανεχόμαστε) τα ρουσφέτια, ρουσφέτια θα μας δώσουν. Ανεχόμαστε (ή επιδιώκουμε) τη διαφθορά, διαφθορά και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι θα πάρουμε.

Συμφωνώ πάντως με τον yiannis h: αν ζούσα στη Θεσσαλονίκη θα είχα μεγάλο κίνητρο να ΜΗΝ εκλεγεί ο Ψωμιάδης. Όσο αυτός ο άνθρωπος βγαίνει με 55% χάνω κάθε ελπίδα για την πολιτική μας κρίση! Γίνεται ο Ψωμιάδης (που αναφέρεται στον εαυτό του στο γ’ πρόσωπο, σαν τον Ναπολέοντα) να φτιάξει σωστές αποχετεύσεις και αντιπλημμυρικά? Προσοχή: αν εκλεγόταν στις βουλευτικές (και κάποιοι τον ήθελαν για τον ακροδεξιό λόγο του στο κοινοβούλιο) θα το καταλάβαινα. Αλλά για νομάρχη, που κανονικά είναι ένας μάνατζερ –χωρίς πολιτικό λόγο- που πρέπει να φέρνει εις πέρας έργα, αδυνατώ...

Σαβ Οκτ 14, 02:03:08 μμ  
Nikos Dimou said...

xaris said...
"Το θεωρείτε σωστό όμως κ. Δήμου να δίνεται στους πολίτες η ευκαιρία αλλού να μένουν και αλλού να ψηφίζουν;"

Όχι - καθόλου σωστό. Ειδικά στις τοπικές εκλογές οι πολίτες θα έπρεπε να ψηφίζουν εκεί που μένουν. Αλλά με την κινητικότητα που υπάρχει σήμερα, είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

Σαβ Οκτ 14, 02:05:47 μμ  
Ergotelina said...

Aκουστε απο την Καπετάνισσα το
ραδιοφωνικό
Ο δήμαρχος Χαρχούδας αναχωρεί για το εξωτερικό

Σαβ Οκτ 14, 02:09:17 μμ  
Ergotelina said...

Και κατι τζογαδόρικο....
:)

Ποιό Κόμμα Θα Κερδίσει Στις Επόμενες Βουλευτικές Εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου;

Εργατικό Κόμμα
2.20
Κόμμα Συντηρητικών 1.615
Κόμμα Φιλελεύθερων Δημοκρατικών 101.00

Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς

Φώφη Γεννηματά 1.05
Αργύρης Ντινόπουλος 8.00
Άλλος Υποψήφιος 201.00

Δήμος Αθηναίων

Νικήτας Κακλαμάνης 1.03
Κώστας Σκανδαλίδης 9.00
Άλλος Υποψήφιος 201.00

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Ψωμιάδης 1.02
Βούλα Πατουλίδου 10.00
Άλλος Υποψήφιος 201.00

Δήμος Θεσσαλονίκης

Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος 1.071
Χρύσα Αράπογλου 7.00
Άλλος Υποψήφιος 201.00

Δήμος Πειραιά

Παναγιώτης Φασούλας 1.70
Χρήστος Αγραπίδης 2.00
Άλλος Υποψήφιος 201.00


Nομαρχία Ηρακλείου
Σχοιναράκη Ευαγγελία 1.015
Γρηγοράκης Αντώνιος 10.00
Άλλος Υποψήφιος 67.00

Νομαρχία Αχαϊας

Κατσικόπουλος Δημήτριος 1.015
Βασιλείου Θεόφιλος 10.00
Άλλος Υποψήφιος 67.00

O Φασούλας χμμμ...
θα τα βγαλει
τα λεφτα του;...
:)

Elections-Bet

Σαβ Οκτ 14, 02:24:50 μμ  
Takis Alevantis said...

@Ergotelina - Η Ολλανδία ΔΕΝ έχει τα αγγλικά δεύτερη επίσημη γλώσσα! Eπίσημη γλώσσα είναι τα Ολλανδικά. Αλλά στη βόρεια Ολλανδία χρησιμοποιείται (μόνο στην επαρχία Fryslân) ως δεύτερη επίσημη γλώσσσα η Φρισική (Frisian). Υπάρχουν επίσης και άλλες διάλεκτοι που αναγνωρίζονται ως περιφερειακές γλώσσες βάσει της Ευρωπαϊκής Χάρτας για τις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες.

Όμως οι Ολλανδοί μαθαίνουν παραδοσιακά ξένες γλώσσες - το 85% του συνολικού πληθυσμού γνωρίζει βασικά αγγλικά, 55–60% μιλούν γερμανικά και 17% γαλλικά.

Και το Vlaams Blok αφού καταδικάστηκε ως ρατσιστικό και ξενοφοβικό, άλλαξε όνομα και λέγεται τώρα Vlaams Belang.

Τέλος, αρχίστε να μιλάτε ελληνικά μπροστά σε Ολλανδό ή Βέλγο με το φίλο σας και θα δείτε ότι θαρχίσει να μιλα κι αυτός ολλανδικά με το δικό του, απλώς για να σας πει πως πρέπει να είστε ευγενικός και να σέβεστε την κουλτούρα του.

Σαβ Οκτ 14, 02:32:43 μμ  
Georgios said...

Σε συνέχεια του τελευταίου comment του zoros...

Πραγματικά για μένα το πρόβλημα βρίσκεται στο λαό μας... Σε μας τους ίδιους που αντί να σκεφτόμαστε αντικειμενικά του τι συμβαίνει γύρω μας και αντί να θυμηθούμε:

α)πόσες φορές αναθεματήσαμε για τις διαφορες κακοτεχνίες που απειλούν την αισθητική μας ή μπλοκάρουν τη ζωή μας

β)τα ρουσφέτια που ακούμε γύρω μας και μιας πιάνει μια κρίση ηθικής και θέλουμε να σταματήσουν και βρίζουμε,

γ)τα σκάνδαλα και το ξέπλημα χρημάτων που δημιουργούν ελλείματα τα οποία τελικά εμείς πάλι θα κληθούμε να πληρώσουμε,

αντί, λοιπόν, να τα θυμηθούμε και να ρίξουμε μια μεγάλη και ελληνικότατη ΜΟΥΤΖΑ, μιας πιάνει ένας πατριωτισμός, ένα οπαδικό πάθος λες και πάμε στο γήπεδο και τι κάνουμε τελικα;

Βγαίνουμε στους δρόμους, φωνάζουμε συνθήματα αναχρονιστικά που ακόμη και η γιαγιά μου που έζησε και χούντα και κατοχή αρνείται να ξεστομήσει και τελικά τηρούμε την "οικογενειακή παράδοση" προς κάποιο κόμμα και από επομένη αρχίζουμε πάλι τη γκρίνια... Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε και δε μας λυπάμαι καθόλου... Άξιος της μοίρας του είναι ο Έλληνας, ανώριμος πολιτικά και με μια μεταπολιτευτική δημοκρατία πολύ νέα για να έχει κατασταλάξει βαθιά στις καρδιές μας.

Ειμαι 23 χρονών και βαθιά απογοητευμένος απο τους συνομηλικούς μου που ακολουθούν αυτές τις οπαδικές συμπεριφορές, που φωνάζουν συνθήματα για αλλοτινές εποχές λες και ήταν εκεί, που χειραγωγούνται (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!) μεσα στα ίδια μας τα πανεπιστήμια! Πουθενά αλλού στον κόσμο δε συμβαίνει αυτό. Τέτοιο προπαγανδιστικό δηλητήριο μέσα σε πανεπιστήμια είναι πρωτοφανές. Αν λοιπόν οι νέοι δε πολεμάνε πια τα ρουσφέτια και τα κάθε λογής χυδαία πολιτικά μέσα τότε πως και ποιοι θα αλλάξουν τη νοοτροπία του τόπου;

Απο Δευτέρα μην ακούσω παράπονα γιατί ΕΜΕΙΣ φταίμε... :P LOL..

Σαβ Οκτ 14, 02:36:33 μμ  
vaggelis papavasiliou said...

Νομίζω ότι στην Αττική υπάρχουνε περίπου 80 Δήμοι...Έχουμε μετά νομαρχία ανατολικής και νομαρχία δυτικής Αττικής.
Έχουμε βέβαια και υπερνομαρχία.Πάνω από αυτά έχουμε την περιφέρεια και πιο πάνω κάποια υπουργεία που έχουνε αρμοδιότητες των δήμων.
Είναι δυνατόν να γίνει κάτι με τέτοιο μπλέξιμο? Δεν μου φαίνεται και πολύ επανιδρυμένο αυτό το κράτος...

Σαβ Οκτ 14, 02:43:09 μμ  
heinz said...

Κι όμως.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, περιλαμβάνει όλα τα "αντικειμενικά" κριτήρια για να λειτουργεί η λαϊκή κυριαρχία.

- Υπάρχουν σαφώς προσδιορισμένα και (κυρίως) ορατά όρια, αυτά του Δήμου.
- Η διαπροσωπική επαφή (στους περισσότερους Δήμους της χώρας) είναι εφικτή και συχνά αναπόφευκτη.
- Υπάρχει άμεση γνώση των προβλημάτων, από τους πολίτες, η μόνη ουσιαστική γνώση: βιωματική.

Τι διακρίνει μια πόλη από έναν καταυλισμό ή συνάθροισμα καταυλισμών;
Η αγορά (με την αρχαιοελληνική έννοια).
Σήμερα η αγορά είναι εφικτή - κι εδώ που "είμαστε", αγορά είναι.

Απλώς, έχει αναδυθεί με τις πολιτειακές στρεβλώσεις και τις διαδικασίες αποκλεισμού των πολιτών, ένα status μη συμμετοχής. Δεν είναι αποτέλεσμα πρακτικών προβλημάτων εδώ, είναι καθαρά θέμα επιλογής.

Η λύση που εγώ θα επέλεγα:

- Ανακλητότητα των "εκπροσώπων" μας από τα εκλεκτορικά σώματα που τους επιλέγουν. Mε όλα τα οργανωτικά συμπαρομαρτούντα που θα έκαναν μια τέτοια διαδικασία ρεαλιστική και βιώσιμη. Αυτά (τα συμπαρομαρτούντα) εξ ανάγκης θα οδηγούσαν στην ενεργοποίηση των πολιτών.

Σαβ Οκτ 14, 02:53:49 μμ  
Stavros Katsaris said...

Καλησπέρα και από μένα.
Σήμερα μου δίνετε η ευκαιρία να τα πω χύμα και τσουβαλάτα.

Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Πλεον τα κόμματα μας έχουν καταλάβει απόλυτα.
Και μας ράβουν κουστουμάκια στα μέτρα μας.
Εξηγούμε.
Για την υπερνομαρχία της Αθήνας το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την διακριτική στα καθηκοντά της Φώφη Γεννηματά.
4 χρόνια δεν μας ενόχλησε καθόλου.
Γιατί επιλέγη? Μα γιατί τα γκάλοπ της έδιναν σίγουρα νίκη με άνεση.
Σε όλη την τριάδα φυσικά ανεξάρτητα αν με τον Σγουρό δεν μιλιέται καθόλου. Μην χαλάσουμε την συνταγή και κόψει η σούπα. Θα επιλέξουμε αυτούς που θέλει ο λαος.
Τι έκανε η ΝΔ γιατη υπερνομαρχία?
Έλαβε σοβαρά υπόψην τα γκάλοπ και έψαξε μήπως με κάποια άλλη επιλογή κάνει την διαφορά.
Αν τα γκάλοπ έλεγαν οτι με τον σπαζοκλαμπάνια θα έπαιρνε την υπερνομαρχία θα τον κατέβαζε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Αλλά επειδή δεν είμαστε ακόμη τόσο ηλίθιοι δεν θα κατεβάσει τον σπασοκλαμπάνια.
Τι έκανε λοιπόν? Αποφάσισε τάχα μου τάχα μου να στηρίξει την αυτοδιοίκηση. Κατεβάζει τον Ντινόπουλο που έχει τεράστια γνώση των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης ( υπήρξε 3 χρόνια δήμαρχος) και του δίνει την δυνατότητα να αποτελειώσει το έργο του.
Έβαλε λοιπόν επικεφαλή τον Ντινόπουλο και οχι τους άλλους 2 (Πιπιλή, Σπυρίδων) και ας έχουν οι άλλοι τα διπλά και τα τριπλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Το απίστευτο είναι οτι οι άνθρωποι δεν γνωρίζονται ούτε μεταξύ τους. Κατά τα άλλα θα αποτελέσουν ομμάδα που θα επιλύσει τα προβλήματα της super duper ouaou υπερνομαρχίας μας.
Πάμε τώρα στις Αθήνα.
Εκεί η ΝΔ εμπιστεύτηκε τα γκαλοπ (πρωτότυπο) Ο διακριτικός (ούτε αυτός έκανε τίποτα) Κακλαμάνης αφου πέτυχε απόλυτα σαν υπουργός υγείας (γι'αυτό και τον αλλάξανε) τώρα θα αναλάβει (να ολοκληρώσει) το έργο του στο δήμο της Αθήνας (να προσέξει μόνο μην μας πονέσει.)
Πρωτότυπησε και το ΠΑΣΟΚ (γκαλοπ) επέλεξε τον Σκανδαλίδη. Τι να πω εγω για τον Σκανδαλίδη. Μιλούν τα έργα του. Γεμάτοι οι δρόμοι και οι πλατείες από έργα του. ( Το ίδιο παρακαλώ και εκείνον αν τυχον και βγει, μην μας πονέσει πολύ).
Πάμε στον Πειραιά.
Εδω τη ζω την κατάσταση καθημερινά.
Η ΝΔ επέλεξε τον Αγραπίδη που 2 (αριθμός δύο) τετραετίες προσπαθεί και αυτός να "ολοκληρώσει" το έργο του και δεν τα έχει καταφέρει. Ελπίζω να τα καταφέρει για τί δεν αντέχω άλλο (τσούζει!!!)
Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον Φασούλα. Πειραιώτης από μικρός ( θα πηγαίνει στο δημαρχείο με το χάρτη) όπως και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιλέχθηκε γαι τις τεράστιες γνώσεις του στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μην γελάτε ξέρετε πόσες πόλεις έχει επισκεφθεί ο Φασούλας με τον ΠΑΟΚ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και την Εθνική Ομμάδα?
Πάμε Θεσσαλονίκη?
Στην νομαρχία έχουμε τον συνήθη φασίστα Ψωμιάδη για τον οποίο κάποτε θα πρέπει να ντραπούν οι Θεσσαλονικείς που τον επέλεξαν να παραμείνει στη θέση του (έχει καλές επαφές με το Θεο) και έτσι δεν θα έχει Θεομηνίες και μπορεί και με κανένα θαύμα να γίνει το μετρό.
Από το ΠΑΣΟΚ η Πατουλίδου. Εξαιρετική αθλήτρια που αγαπάει πάρα πολύ την Ελλάδα ( σε σημείο που θέλει να την γαμήσει κιόλας) δεν φταίω εγώ εκείνη το είπε.
Πάμε στο δήμο τώρα.
Η ΝΔ αφήνει εκεί τον νυν (τόσοι ολοκληρώσανε να μην ολοκληρώσει και αυτός?)
Το ΠΑΣΟΚ έβαλε μια Αράπογλου. Ας με συγχωρέσει η κυρία θα γλιτώσει από την κριτική μου γιατί ειλικρινά ελάχιστα την γνωρίζω. Ισα που την έχω ακουστά.
Τέλος για την Καραχασαν έχουν μπερδευτεί πολύ τα πράγματα. Μια γεναία επιλογή όσον αφορά την καταγωγή της κυρίας αλλά όπως δείχνει είναι νωρίς να κριθεί ακόμη φαίνεται λίγη.
Ελπίζω πως η ΝΔ θα ακούσει τα γκαλοπ και θα βάλει τον Παπαθεμελή αντίπαλο για να πάρει την νομαρχία περίπατο.

Μήπως οι ευθύνες μας έχουν μεγαλώσει?
Μήπως είμαστε τόσο ηλίθιοι και έτσι μας συμπεριφέρονται?

Δεν αναφέρθηκα καθόλου στους υποψήφιους της Αριστεράς οχι γιατί τους υποστηρίζω αλλά γιατί τα χάλια είναι πολύ μεγαλύτερα εκεί και θέλει ξεχωριστή αναφορά (εβδομαδιαίο αφιέρωμα)για να τα αναφέρουμε.

Ξέρω οτι άλλοι θα συμφωνήσετε, άλλοι θα γελάσετε άλλοι θα με βρίσετε.
Ελπίζω μόνο να σας προβλημάτισα λίγο΄.
Όσο για μένα?
Σκεφτόμου να ψηφίσω ΠΟΠΑΫ.
Αλλά μάλλον θα ψηφίσω αυτόν που θα μου κάνει το λιγότερο κακό.

Καληνύχτα σας.

Σαβ Οκτ 14, 03:24:22 μμ  
titmus said...

@ proinos
Ευχαριστώ για την υπενθύμηση του νόμου, ήλπιζα να έχει καταργηθεί (επιτέλους!) ή έστω να είναι "ανενεργός". Άλλο νόημα έχει η αποχή από τις εκλογές και άλλο η λευκή ψήφος. Τον καιρό που έμενα στη Γαλλία χαιρόμουν να βλέπω τους Γάλλους (φίλους, γνωστούς αλλά και αγνώστους) να αποφασίζουν ελεύθερα αν θα πάνε μέχρι την κάλπη ή αν θα προτιμήσουν να πάνε για πικνικ σε κάποια κοντινή εξοχή (ζούσα σε όμορφη επαρχιακή πόλη). Αύριο τελικά μάλλον θα το...ρισκάρω και δε θα πάω. Ελπίζω να μη μου βάλουν τις χειροπέδες και με οδηγήσουν στον Κορυδαλλό. Όσο για διαβατήριο, ουφ! ευτυχώς πρόλαβα και έβγαλα τις προάλες από αυτά τα καινούργια με το τσιπάκι!

Σαβ Οκτ 14, 03:31:39 μμ  
libertarian said...

"Σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος... είναι υποχρεωτική"!!!!!

Λένε ότι το να ψηφίσεις είναι δικαίωμα-υποχρέωση. Σαν να λέμε νεκρός-ζωντανός... ζόμπι :) Πως γίνεται να είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και υποχρέωση; Ή το ένα θα είναι ή το άλλο. Στην μια περίπτωση αν θέλω το εξασκώ ενώ στην άλλη είμαι υποχρεωμένος (υποθέτω υπάρχει κάποια ποινή).

Με το ζόρι να έχεις άποψη... Άσε που οι περισσότεροι ψηφίζουν ποδοσφαιρικά:
Το κόμμα είναι η ομάδα μου και δεν το αλλάζω με τίποτα (ακόμα και αν δεν πραγματοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, ακόμα και αν το άλλο κόμμα έχει καλύτερο πρόγραμμα). Θα ψηφίσω το τάδε κόμμα γιατί οι γονείς μου, οι παππούδες μου, οι φίλοι ήταν αυτό το κόμμα κτλ.

Υπάρχει και μια άλλη ομάδα ανθρώπων που ψηφίζουν ένα κόμμα γιατί τους έχει κάνει ρουσφέτι (θέση στο δημόσιο etc)

Ευτυχώς από τις επόμενες εκλογές θα έχω κάτι να ψηφίσω :)

Σαβ Οκτ 14, 03:53:36 μμ  
alogaki said...

@synas
Δυστυχώς, συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου. Κι εγώ στη Ν.Σμύρνη ψηφίζω. Νομίζω ότι οι δημοτικές εκλογές αποτελούν πια "παρωδία". Όχι μόνο στη Νέα Σμύρνη, αλλά σχεδόν σε όλους τους δήμους.

Νομίζω ότι ο μοναδικός τρόπος για να γίνει η μεγάλη ανατροπή στις δημοτικές εκλογές είναι να ΜΗΝ ξαναψηφίσουμε:

1)Υποψήφιους που στηρίζονται από κόμματα.
2)Υποψήφιους που ρυπαίνουν με τη φάτσα τους την πόλη.
3)Υποψήφιους που εξελέγησαν και δεν έκαναν έργο.

Αλλά κυρίως το πρώτο!

Σαβ Οκτ 14, 03:56:11 μμ  
dimitris said...

Νομίζω ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα θεσμών.
Και για να γίνω σαφής, θα αναφέρω το εξής παράδειγμα:
Στην Αθήνα και τον Πειραιά, 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψηφίζουμε υπερνομάρχη και νομαρχιακούς συμβούλους που υποτίθεται μας αντιπροσωπεύουν στο νομαρχιακό συμβούλιο. Αν δείτε τα αποτελέσματα, οι πλειοψηφία των «εκλεγμένων» συμβούλων εξελέγησαν με 10-15 χιλ. ψήφους. Ερώτηση. Αυτοί οι άνθρωποι, ποιόν εκπροσωπούν? Εμένα που δεν τους ψήφισα, το κόμμα που τους υποστήριξε, ή τους 15χιλ. ψηφοφόρους τους, δηλ. το 0.5% του εκλογικού σώματος? Πρακτικά βέβαια δεν εκπροσωπούν κανένα, αλλά λέμε τώρα.

Το ίδιο ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους, τους διαμερισματικούς, αλλά ακόμα και για τους βουλευτές μας. Κάθε φορά ψηφίζω τον λιγότερο κακό από όλους τους υποψήφιους, αλλά ποτέ μου δεν έχω σταυρώσει κανέναν. Ο λόγος είναι ότι τα εκλογικά φυλλάδια δεν γράφουν ποτέ τις απόψεις τους για το δήμο μου ή για τη γειτονιά μου, αλλά μόνο μερικές βαρύγδουπες γενικολογίες. Το αποτέλεσμα αυτής της κουτσής δημοκρατικής εκπροσώπησης, είναι να εκλέγονται πάντα οι εκλεκτοί των καλά οργανωμένων ομάδων, όπως είναι η εκκλησία, και οι κομματικοί μηχανισμοί. Κι αυτό φυσικά έχει συνέπειες.

Το σωστό πιστεύω θα ήταν ο χωρισμός των νομαρχιών και των Δήμων σε διαμερίσματα. Κάθε διαμέρισμα θα εκλέγει έναν αντιπρόσωπο για το συμβούλιο, που θα γνωρίζει τα προβλήματα της γειτονιάς ή της περιοχής του, και θα έχει διαρκή επαφή με τους ανθρώπους που εκπροσωπεί, ασχέτως αν τον εψήφισαν ή όχι. Πιστεύω ότι μόνο έτσι θα λειτουργούσε σωστά ο θεσμός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Σαβ Οκτ 14, 04:34:44 μμ  
Pensierix said...

Για να μην αναφερουμε μονο τα στραβα, ας μην ξεχναμε και τον " Καποδιστρια" που, κατα την ταπεινη μου γνωμη, εδωσε νεα ωθηση στην τοπικη αυτοδιοικηση. Το χωριο μου, απο ενα ασημαντο χωριουδακι της ελληνικης περιφερειας μετατρεπεται σταδιακα σε κεντρο πολυ αξιολογων πολιτιστικων εκδηλωσεων, γινονται εργα υποδομης κτλ. Επιπλεον, το πιο σημαντικο για μενα, διακρινω ενα γενικοτερο κλιμα εξωστρεφειας, ο δημοτης αισθανεται μερος μιας οντοτητας που δεν περιοριζεται στα στενα πλαισια του χωριου του.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν Χαρχουδες. Απλα, στους μικρομεσαιους δημους οι δημοτες επιλεγουν κατα βαση προσωπα και ακολουθουν λιγοτερο την κομματικη γραμμη.

Σαβ Οκτ 14, 04:42:24 μμ  
Ergotelina said...

@Takis Alevantis

Εχεις όμως ήδη καθιερώσει
στο blog σου,με το πρώτο
post
ως δευτερες επίσημες
αγγλικα και γαλλικά...
:-)
Eλπίζω να μην ανακαλύψει
κανένας γνωστός σου Φλαμανδός
οτι παρέλειψες τα Φλαμανδικά..

@Πρόσφατα 8 Οκτωβρίου είχατε
στο Βελγιο δημοτικες εκλογες

Πως ειναι εκει ο Καποδίστριας;
Προοδεύει;;...

@Περιμενω και απο Λευτερη,Πανασχημη
εκλογικό ρεπορταζ απο Αμερικη
:-)
Η Χίλαρυ,μαθαίνω ..σκίζει...

Σαβ Οκτ 14, 05:29:34 μμ  
Lefteris Kritikakis said...

Άμα ψηφίσετε εμένα, θα σας φέρω γελάδια από Οκλαχόμα και Τέξας για να έχετε φτηνό και φρέσκο γάλα κάθε μέρα.

Λευτέρης

Σαβ Οκτ 14, 05:47:37 μμ  
basik said...

Λυπάμαι, αλλά μου είναι αδύνατο να πάρω στα σοβαρά μια χώρα που διατυπώνει φράσεις όπως "το δικαίωμα της ψήφου είναι υποχρεωτικό", τη στιγμή μάλιστα που είναι ανίκανη να θεσπίσει την επιστολική ψήφο. Ως εκ τούτου, οι "άρχοντές" της μου είναι χρήσιμοι μόνο για να με κάνουν να γελάω.

Και μάλλον δεν είμαι μόνος.

Σαβ Οκτ 14, 05:55:35 μμ  
jamaica70 said...

Πιστεύω ότι για τους Θεσσαλονικείς που διατηρούν ακόμη κάποιο όραμα για την περιοχή τους και δεν έχουν αλωθεί από τον φασισμό του Ψωμιάδη, τον εξουσιαστικό κυνισμό του ΠΑΣΟΚ και τον εν γένει συντηρητισμό, επαρχιωτισμό και μικροαστισμό του νομού τους, υπάρχει μία λύση για αυτές τις εκλογές. Πρόκειται για την υποψηφιότητα του Μιχάλη Τρεμόπουλου. Νομαρχιακός σύμβουλος επί 8 χρόνια, συνεπής υπηρέτης του οικολογικού κινήματος από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, με αγωνιστική και δημιουργική δράση σε πολλά επίπεδα. Η σχεδόν εικοσαετής σύγκρουσή του με τους εργολάβους του "ΚΙΣΣΟΥ", που επιχειρούν να καταστρέψουν ολόκληρη πλαγιά του Χορτιάτη για να φτιάξουν έναν οικισμό-τερατούργημα, τον έχει αναδείξει στη συνείδησή μου ως υπόδειγμα πολίτη. Το ίδιο και η δράση του για τη σωτηρία της λίμνης της Κορώνειας, για την προστασία των αστικών πάρκων, του δάσους του Σέιχ Σου, του υδροβιότοπου στην Επανωμή, όπως φυσικά και ο αγώνας του κατά του εθνολαϊκισμού, τον οποίον συστηματικά εκφράζουν ο Ψωμιάδης και οι συν αυτώ εκκλησιαστικοί και εθνικιστικοί κύκλοι της πόλης. Την αυριανή ψήφο στον Τρεμόπουλο τη θεωρώ -πέρα από κάθε τι άλλο- συμβολική πράξη ελπίδας για μία τοπική κοινωνία που αυτο-αδικείται και τελματώνει όσο ποτέ άλλοτε.

Σαβ Οκτ 14, 05:58:35 μμ  
Mantz said...

Νομίζω, αγαπητέ Γάτε και λοιποί παροικούντες στο blog, ότι τα σχόλιά σας σήμερα είναι υπέρ του δέοντος απαισιόδοξα και μηδενιστικά.
Προφανώς η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει πολλά στραβά. Είναι φυσικό. Πριν 8 χρόνια δημιουργήθηκαν δήμοι. Ναι, καλά διαβάσατε. Πριν 8 χρόνια. Με τον "Καποδίστρια" (που δεν αφορούσε την Αττική).
Μέχρι τότε οι Δήμοι υπήρχαν απλώς τυπικά, ως διοικητικές υποδιαιρέσεις.

Σιγά-σιγά τα πράγματα έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν. Σε αρκετούς μικρούς δήμους εκλέγονται άξιοι άνθρωποι. Ο κόσμος όλο και περισσότερο ψηφίζει μη κομματικά. Ακόμη και αυτοί οι Δήμαρχοι που δεν είναι α' διαλογής αναγκάζονται να προσπαθούν να δείξουν ότι κάνουν κάτι.
Η δύσμοιρη Αθήνα (και Θεσσαλονίκη) δυσκολεύονται ακόμη γιατί εκεί παίζονται και παιχνίδια εντυπώσεων, ανάμεσα στους θαμώνες του DaCapo, αλλά και, κυρίως, γιατί η κεντρική εξουσία θέλει να έχει λόγο, να κάνει κουμάντο, να κόβει κορδέλες. Να φαίνεται...
Αν και στην Αθήνα επιλέγονται τουλάχιστον άνθρωποι κάποιας σοβαρότητας. Και τα οικονομικά του Δήμου της Αθήνας είναι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση.

Η υπόλοιπη Ελλάδα όμως, σιγά-σιγά απελευθερώνεται από την κομματοκρατία. Όσο πάει και σε περισσότερες και μεγαλύτερες πόλεις.

Και για τα άσχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, συγγνώμη αλλά... απορώ που απορείτε! 8 χρόνια ζωής, στην Ελλάδα. Τι περιμένατε; Ξαφνικά να κατέβουν οι άγγελοι απ'τους ουρανούς; Διαβάστεθυμηθείτε) και τα άρθρα του Μανδραβέλη. Τα λέει πολύ καλά. Οι κοινωνίες εξελίσσονται, μαζί με τους θεσμούς. Και στις ΗΠΑ ως τις αρχές του 20ου αιώνα γινόταν της τρελής στους δήμους. Το Central Park, στη Νέα Υόρκη, κατασκευάστηκε (1860s)επί μίας άκρως διεφθαρμένης και ρουσφετολογικής δημοτικής αρχής.
(Ωστόσο, γινόταν έργο, λόγω της πίεσης των πολιτών, έστω και πανάκριβο. Σ'αυτό το στάδιο, το μεταβατικό βρισκόμαστε κι εμείς περίπου αυτή τη στιγμή.)

Υ.Γ.1 Πράγματι ο ρόλος της δικαστικής εξουσίας είναι κρισιμότατος, όπως σημείωσε κάποιος.

Υ.Γ.2 @Τάκη Αλεβαντή: Οι προτάσεις της "Φιλελεύθερης Συμμαχίας" αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά αρχικές ιδέες 5-10 ατόμων που αποτελούν μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Άρα, υπομονή. Πάντως, μιλώντας σε επαγγελματική συνάντηση με Μαλτέζους πρόσφατα μου έλεγαν πόσο μεγάλο πλεονέκτημα τους δίνει στα διεθνή fora το γεγονός ότι έχουν ως 2η γλώσσα τους (όχι "επίσημη" αλλά "γλώσσα εργασίας") τα Αγγλικά.

Σαβ Οκτ 14, 06:00:54 μμ  
groucholini said...

Κατά τη διάρκεια μίας τετραετίας οι ερωτικές φιλίες με τους δημοτικούς φόρους αναπληρώνουν τον αυθεντικό ερωτικό πόθο που πλημμυρίζει την ελληνική ψυχή μόνον κατά την Κυριακή εκείνη που δεν είναι μία κοινότατη ή της Ορθοδοξίας.

Ξημέρωμα Κυριακής, της ονομαζόμενης και της ερωτικής εκλογικής διαδικασίας, ξυπνάει ο Παντοκράτορας δίπλα στις ασπιρίνες του τις απαγχονισμένες, σφίγγει τη χειροβομβίδα του Αιγαίου, φοράει τα συννεφάκια του τα καθημερινά, απρόκλητος προβαίνει στις απαραίτητες Ζίου Ζίτσου λαβές για να ξαναγίνει αόρατος και κατεβαίνει για ανεπίσημη επίσκεψη στις γενικές νομαρχιακές βάσεις του θανάτου.

Στα νοσοκομεία τα cartel των κτηνοτρόφων του προσμένουν συναισθηματικές εκπτώσεις μετά την εντατική ηλιοθεραπεία της γαλαξιακής μας ζύμωσης. Βγάζει από τους κρατήρες των ηφαιστείων του Ποσειδώνα και προσφέρει θρυαλλίδες ροδαμού, συρραπτικά, Buna-S, ξεφυσάει επαγγελματικές νόσους τυπογράφων και ραδιοχρονολογημένες αρθρίτιδες που καίγονται στην ατμόσφαιρα εκλύοντας παγωμένο νυχτερινό φως, απελευθερώνουν στους κλιματιζόμενους χώρους αέριο sarin και ορμονικούς βρωμοεστέρες που προκαλούν τον ύπνο, τη σιωπή και το θάνατο του Μότσαρτ.

Θέτει έτσι σε τροχιά το πατρικό του φίλτρο και μόνο με ένα νεύμα καταργεί τον αισθησιακό παροξυσμό που οι αντιπρόσωποι του βιώνουν κατά τις μεγάλες γιορτές της πίστης, όταν ανακρίνουν τους κοινοβουλευτικούς άνδρες λεπτομερώς για τα θηλυπρεπή πεπραγμένα τους.

Κατόπιν, παίρνουν σάρκα και οστά οι μετρήσεις στο Αιγαίο. Λαμβάνει υπαρκτή ποσότητα θαλασσινού νερού, απομονώνει τα ανόργανα άλατα και την 1,2,3-πουτανοτριόλη που αφήνουν ως προϊόν της αλληλεπίδρασης με τη θάλασσα οι χαμαίτυποι που παρουσιάζουν τις αποδείξεις της ζωής στα σεσημασμένα τηλεοπτικά λούκια, και ελέγχει την οξύτητα με το πεχαμετρικό του περιστέρι.

Μόλις που προλαβαίνει να παραδώσει τα αποτελέσματα στους αριθμοθεωρητικούς καντηλανάφτες που ειδικεύονται σε μετρήσεις κοινής γνώμης στις εξόδους των νεκροταφείων όταν εγκλωβίσουν οι κάλπες μέσα τους το φως και αποκατασταθεί στη ζήση μας ο ζοφερός του μεσαίωνας.

Σαβ Οκτ 14, 06:02:44 μμ  
Εμμανουηλ Μυλωνακης said...

Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα είναι ότι εμείς δεν αποτελούμε το target group των πολιτικών. Για κάθε έναν από μας που σκέφεται κριτικά και στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της πολιτικής ζωής προσπαθώντας να βρει την χρυσή τομή για το ποιον θα ψηφίσει, υπάρχουν 10 πρόβατα που θα ψηφίσουν τυφλά κομματικά.

47 comments κριτικής σκέψης άρα και "κοινωνικά υπεύθυνης" ψήφου = 470 ψήφοι προβάτων που ψηφίζουν κομματικά. Δεν δίνουν δεκάρα οι πολιτικοί για τους 45. Τους 450 θέλουν. Επομένως, ότι και να λέμε...

Αυτό που με προβληματίζει και με εκπλήσει επίσης, είναι ότι, τουλάχιστον στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει φιλοδοξία στους πολιτικούς που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν περιμένω από κάποιον που ασχολείται με τα κοινά να μην τ'αρπάξει από κάπου. Περιμένω όμως να είναι φιλόδοξος! Να πει δηλαδή "ΕΓΩ θα κάνω αυτό το μεγάλο έργο στην πόλη μου και θα με θυμούνται για αυτό" (κι ας τα αρπάξει)! Εντάξει η τιμιότητα δυσεύρετη αλλά η φιλοδοξία; Τόσο άχρηστοι είναι;

@ Stavros Katsaris

LOOOOOL!!! ΩΡΑΙΟ ΠΟΣΤ!!!

Σαβ Οκτ 14, 06:10:56 μμ  
Lefteris Kritikakis said...

Εδώ πέρα τις εκλογές δεν τις παίρνει χαμπάρι κανείς, οι περισσότεροι το ξεχνάνε... ούτε φασαρία, ούτε τίποτα. Μόνο τίποτα μικρά σηματάκια στους δρόμους, αλλά αυτά μπορεί να τα έχουν ξεχάσει από παλιά, ή μπορεί να διαφημίζουν γιαούρτι, οπότε δε δίνεις σημασία. Δεν έχει το "σασπένς" και το χαβαλέ που έχει στην Ελλάδα... μου λείπουν αυτά τα πράγματα... οι εκλογές στην Ελλάδα έχουν φοβερό γέλιο (τώρα μπορεί και παραπάνω από παλιά, γιατί έχουν φύγει από τη μέση οι πατρώνες του φανατισμού και του διαίρει και βασίλευε όπως οι Παπανδρέου (και η κουστωδία του), Μητσοτάκης, και λοιποί).

Σαβ Οκτ 14, 06:14:52 μμ  
mickey said...

@Heinz said (Σαβ Οκτ 14, 11:11:38 πμ):

"(χτες το βράδυ κατέληξα γιατί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία ΔΕΝ μπορεί να περπατήσει, αλλά είναι άλλη υπόθεση αυτό)"

Μάλλον ...άργησες λιγάκι ;)

Υ.Γ. Όσο για το σχόλιό σου, απολαυστικότατο - άσε που η ...αυτογνωσία σου σπάει κόκαλα :))

Στα σοβαρά τώρα, η απαξίωση της πολιτικής και η αδιαφορία μας για τα "κοινά" κάνει κακό ΠΡΩΤΙΣΤΑ σε μας τους ίδιους. Αν οι ίδιοι όχι μόνο δεν ψηφίζουμε, αλλά και δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε στα κοινά, δε μπορούμε να ελπίζουμε σε βελτίωση της κατάστασης.

Καλά είναι τα άρθρα, οι προτάσεις και η κριτική σε εφημερίδες, περιοδικά και blogs ή τα σχετικά βιβλία που μπορεί να εκδώσει κάποιος ως "εκπρόσωπος" της "Τετάρτης Εξουσίας", αλλά πολύ φοβάμαι ότι εκείνοι που βρίσκονται στις ...άλλες εξουσίες είναι πολύ απασχολημένοι ακούγοντας τα "αιτήματα" των ψηφοφόρων τους, για να ...ιδρώσει το αυτί τους - ειδικά αν είμαστε μειοψηφία και δε δεχόμαστε να ζητήσουμε "εξυπηρέτηση".

Εάν επιθυμούμε λοιπόν ΣΟΒΑΡΑ να αλλάξει κάτι και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι "τρίτοι" για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, έχουμε τις εξής επιλογές:

1) Να μεταναστεύσουμε σε άλλο κράτος, όπου προσδοκούμε μια καλύτερη πολιτική κατάσταση - φυσικά οι όποιες προσδοκίες μας μπορεί να διαψευστούν.

2) Να κατέβουμε οι ίδιοι ως υποψήφιοι είτε ανεξάρτητα είτε σε συνδυασμό με άλλους που εκφράζουν παρόμοιες "πολιτικές πεποιθήσεις" είτε στα πλαίσια ενός από τους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς, με την ελπίδα πως θα ακουστεί και η δικιά μας φωνή και θα πείσει τους υπόλοιπους - πολύ συχνά τέτοιες ελπίδες αποδεικνύονται ...φρούδες.

3) Να καταλάβουμε την εξουσία πραξικοπηματικά. Προτού αρχίσουν κάποιοι να εκτοξεύουν "βολές", να τονίσω πως παραθέτω απλά, ξερά και "μαθηματικά" τις δυνατές επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τις επικροτώ ή τις θεωρώ και πολύ πιθανές.

4) Να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε, πιέζοντας (δεν ξέρω με ποια "μέσα") τη δημιουργία ανεξάρτητης κρατικής, ομοσπονδιακής ή άλλης "περιφερειακής" πολιτικής οντότητας που θα μας (ποιους;) εκφράζει, με μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό ανεξαρτησίας από το επίσημο Ελληνικό Κράτος. Π.χ. κάποιες βίλες στο Ψυχικό, προφανώς υπάγονται σε μια τέτοια κατάσταση (μέχρι και ιδιωτικό στρατό μπορεί να διαθέτουν), ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε την περίπτωση του Αγίου Όρους.

Αν εκείνοι μπορούν να έχουν τη δικιά τους "Πολιτεία" με βάση έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο κοινωνικής αντίληψης και οργάνωσης και με σαφείς διακρίσεις εις βάρος συνανθρώπων μας (οι γυναίκες απαγορεύονται ρητά), γιατί δε μπορούμε να διεκδικήσουμε και κάποιοι με άλλα "κριτήρια" έναν χώρο με υψηλό βαθμό "αυτοδιοίκησης";

(προσωπικά δεν το βλέπω ούτε σε εκατό χρόνια, αν και στο μεταξύ θα έχουν πιθανότατα καταργηθεί οι υπάρχουσες "οντότητες")

Πάντως, αν όλοι είναι "ίδιοι" τελικά, θα μπορούσαμε να καταργήσουμε εντελώς τη (χρονοβόρα και ευρωβόρα) διαδικασία της ψηφοφορίας και να καταλαμβάνονται οι θέσεις εξουσίας με ...κλήρωση :))

Υ.Γ. Εγώ θα ψηφίσω τον Λευτέρη πάντως - μέσω Internet φυσικά ;)

Σαβ Οκτ 14, 06:22:02 μμ  
Nikos Dimou said...

mantz δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο "Καποδίστριας" ήταν ένα επαναστατικό μέτρο και άλλαξε το τοπίο. Τώρα για το αν αλλαξε και την ουσία... περισσότερη δύναμη σημαίνει (συνήθως) και περισσότερη διαφθορά. Τα οικονομικά του Δήμου της Αθήνας είναι καλά (αν ξεχάσουμε τα δάνεια) αλλά η Μαφία των Σκουπιδιών ζει και βασιλεύει...

Σαβ Οκτ 14, 06:33:30 μμ  
Takis Alevantis said...

@ergotelina - Καποδίστριας; Ποιός Καποδίστριας; Και το ιστολόγιό μου δεν έχει «επίσημες» γλώσσες, αλλά γλώσσες εργασίας ...

@Mantz - Δεν είναι απλώς προτάσεις! Εμένα μου ήλθε ένα ηλ-ταχυ που μου ζητά υπογραφή, επικυρωμένη από επίσημη αρχή για να γίνω ιδρυτικό μέλος. Αν κατατεθεί πάντως κάτι τέτοιο στον Άρειο Πάγο θάχει πλάκα να απορριφθεί ως «αντίθετο» στο Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

Όσο για τους Μαλτέζους, όπως και για τους Κυπρίους εξάλλου, η γνώση της αγγλικής σίγουρα αποτελεί στρατηγικό πλεονέκτημα. Όπως και κάθε γλώσσα που μιλά κανείς ...

Σαβ Οκτ 14, 07:19:51 μμ  
Takis Alevantis said...

@μυλωνάκη - νέες ιδέες παράγει το 1% του πληθυσμού, άρα σίγουρα και ενδιαφέρουν παραπάνω οι 45 από τους 450 - υπό την προϋπόθεση ότι οι 45 διαδίδουν την άποψή τους και επηρεάζουν τους υπόλοιπους.

Σαβ Οκτ 14, 07:22:59 μμ  
Vrennus said...

«Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες» κλπ. κλπ.

Με κάποιον «μαγικό» τρόπο, όποιον κι αν ψηφίσεις, βγαίνει πάντα ο χειρότερος!

Ευτυχώς, στο δημοτικό επίπεδο τουλάχιστον, δραστηριοποιούνται και κάποιες κινήσεις που αξίζει τον κόπο να στηριχτούν, όπως «Το λιμάνι της αγωνίας» ή η «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» με πλούσια δράση στο ενεργητικό τους (ε, ναι, συνασπισμένοι κι αριστεριστές είναι, τι περιμένατε, δράση περί τα κοινά από δεξιούς;) Βρείτε τους αντίστοιχους συνδυασμούς στο δήμο σας - αν τους βρείτε - και στηρίξτε τους.

Σαβ Οκτ 14, 07:29:05 μμ  
despw said...

Mickey said
2) Να κατέβουμε οι ίδιοι ως υποψήφιοι είτε ανεξάρτητα είτε σε συνδυασμό με άλλους που εκφράζουν παρόμοιες "πολιτικές πεποιθήσεις" είτε στα πλαίσια ενός από τους ήδη υπάρχοντες συνδυασμούς, με την ελπίδα πως θα ακουστεί και η δικιά μας φωνή και θα πείσει τους υπόλοιπους - πολύ συχνά τέτοιες ελπίδες αποδεικνύονται ...φρούδες.


Πάντως εγώ είμαι διατεθειμένη για φρούδες ( αλήθεια τί σημαίνει αυτή η λέξη;).
Στο τέλος της ζωής μου νοιώθω πως θέλω να μην είμαι άμοιρη για ό,τι συμβαίνει γύρω μου.Όχι γιατί νομίζω πως είμαι καλύτερη μα γιατί βλέπω πολλά στραβά και η ελπίδα πως μπορεί να καταφέρω να διορθώσω έστω και ένα,είναι έναυσμα.

Σαβ Οκτ 14, 07:33:32 μμ  
andy dufresne said...

@takis alevantis,
συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου του Σαβ Οκτ 14, 07:22:59 μμ.

@mickey,
συμφωνώ ότι είναι λανθασμένη η απαξίωση της πολιτικής.
Αν θυμάσαι, σε προηγούμενο post (ποιο να 'ταν άραγε;) είχα αναφέρει και συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών που εκτιμώ.

Την απόφασή μου να μην ψηφίζω τα τελευταία χρόνια την πήρα διότι πιστεύω ότι η αποχή ίσως δίνει ισχυρότερο μήνυμα απ' ότι το λευκό (ως μεγαλύτερο "κόμμα"!).

Πάντως, κάθε φορά που υπάρχει κάποιος υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές ή κάποιο κόμμα στις βουλευτικές που να με πείθουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξουν, τους ψηφίζω.

Άσχετα, αν τελικά, κατά πάσα πιθανότητα, θα απογοητευτώ...

Σαβ Οκτ 14, 08:30:36 μμ  
gravoura said...

Αυτές τις εκλογές της ζω έντονα. Στην κοινότητά μας (μετά τις εκλογές θα γίνει δήμος) κατεβαίνουν 5 συνδυασμοί (δύο από το χώρο της ΝΔ) με 25 υποψήφιους ο καθένας. Από τους 18.000 κατοίκους ψηφίζουν μόνο οι 4.600. Σε κάθε συνδυασμό υπάρχουν πολλοί φίλοι και αρκετοί απλοί γνωστοί. ΄Ετσι το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά από…ζητιάνους ψήφου. Οι επισκέψεις πάντως έγιναν κουραστικές. Υποσχέσεις για μεγάλα έργα ακούστηκαν, μαγικά ραβδάκια για επίλυση των προβλημάτων κρατούσαν όλοι, ύφος γλοιώδες και κολακείες φτηνές βγήκαν από τα χείλη τους, ενώ μοίρασαν ψηφοδέλτια σταυρωμένα, λες και απευθύνονταν σε διανοητικά καθυστερημένους.

Θα ακολουθήσω τον heinz και θα ψηφίσω τον καλύτερο από την μετριότητα όλων, χωρίς κομματικά κριτήρια. Θα ήθελα όμως να υποστηρίξω τον «μαύρο γάτο»!

Αυτός που υποσχέθηκε τα λιγότερα και δεν υποτίμησε τη νοημοσύνη μου θα κερδίσει την ψήφο μου. Θα «σταυρώσω» δε μόνο γυναίκες μήπως και μια μεγαλύτερη συμμετοχή τους στα κοινά φέρει κάποια βελτίωση! Και ο…Θεός βοηθός!!!

Σαβ Οκτ 14, 08:32:58 μμ  
Nikos Dimou said...

Αν η συμμετοχή των σχολιαστών είναι ανάλογη με το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων... θα έχουμε αρκετή αποχή αύριο.

Κι αυτοί που θα ψηφίσουν λίγο σαν αγγαρεία το βλέπουν.

Είδατε εσείς πουθενά ενθουσιασμό; Πάθος; Έστω, ενδιαφέρον;

Εγώ τίποτα - πουθενά. Πιο κρύες εκλογές δεν έχω ζήσει.

Σαβ Οκτ 14, 08:35:22 μμ  
Miltos said...

Πολιτική δεν μπορεί να κάνει ο καθένας. Ούτε άκομη απλή διαχείριση σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Απο την άλλη το σύνταγμα δίνει το δικαίωμα σε όλους τους εκλέγεστε. Δεν είμαι ρατσιστής αλλά οι περισσότεροι απο αυτούς που απαιτούν την ψήφο μας είναι "τενεκέδες ξεγάνωτοι". Έτσι βλέπεις τον "άλλο" πρώιν "μπετατζή", "οικοδόμο", ή "συνδικαλιστή σκουπιδιάρη", νυν δημοτικό σύμβουλου ή και νομαρχιακό. Εκτιμώ τα επαγγέλματα που προανέφερα και ειδικότερα την κοινωνική προσφορά του τελευταίου, αλλά δεν θεωρώ τους ανθρώπους αυτούς κατάλληλους για θέσεις εξουσίας. "Τι ξέρουν όλοι αυτοί;". Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους μας.

Σαβ Οκτ 14, 09:04:43 μμ  
dinx said...

Αγαπητέ Κε Δήμου,
Είναι πρώτη φορά που γράφω στο blog σας , το παρακολουθώ καθημερινά. Παίρνω το θάρρος να γράψω γιατί το θέμα σήμερα είναι πολύ σημαντικό.
Υπάρχει μια απαξίωση απέναντι στην πολιτική και ότι σημαίνει αυτή για το μέσο Έλληνα πολίτη.
Έχει μεγαλύτερα προβλήματα να ασχοληθεί παρά να ασχοληθεί ποιος θα «βελτιώσει» το περιβάλλον που ζει.
Στο προηγούμενο θέμα, υπάρχει σχόλιο της Θεάς Aphrodite Σαβ Οκτ 14, 04:51:40 πμ που περιγράφει χαρακτηριστικά την κατάσταση που ζούμε .
Στο «χέρι», «ψήφος», μας είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο για το μέρος που ζούμε.
Να επιλέξουμε το μη χείρον.

Σαβ Οκτ 14, 09:06:58 μμ  
Reactor69 said...

Το μόνο πράγμα που άκουσα για τις αυριανές εκλογές από τους φίλους μου, ήταν το εξής ερώτημα:

"Να σου πω ρε, είναι υποχρεωτικές;"

Και επειδή ξέρουν την στάση μου απέναντι σε αυτούς που δεν ψηφίζουν, συμπλήρωνε ο καθένας και μια δικαιολογία, προμελετημένης απουσίας.

Προμελετημένη και προδιαγεγραμένη, όμως, είναι και η μετεκλογική πορεία των περισσοτέρων ελληνικών δήμων. Η εκάστωτε κυβέρνηση έχει βρει τον ιδανικό τρόπο να ξεφορτωθεί τις υποχρεώσεις της προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κούφιο όνομα που πρέπει γρήγορα να αλλάξουμε σε Βολική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο κομμάτι το αφήνω ως έχει για να βγάζει περισσόττερο γέλιο!

Βαρέθηκα να ακούω την κλασσική δικαιολογία από τους δημάρχους, με κόμματα-πλάτες στην κυβέρνηση ή μη, "Η κυβέρνηση καθυστέρησε ή δεν μας έδωσε τα απαραίτητα κονδύλια(!)".
Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι συνταγματικά ανεξάρτητη, τελεία και παύλα. Ο έμμεσος έλεγχος από την κεντρική εξουσία, είναι εμφανώς ο λόγος που καταλύεται ο ρόλος τους. Και είναι το ίδιο με την επιρροή ισχυρών τοπικών παραγόντων πάνω στους αντιπροσώπους της. Εξίσου αντισυνταγματικό, παράνομο και ατελέσφορο.

"Αγαπητέ κύριε/κυρία Χ,

Το κόμμα μας, λαμβάνοντας υπ' όψιν την στήριξή και την προσφορά σας στο κόμμα, αποφάσισε να σας υποστηρίξει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, με αποκλειστικό γνώμονα την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με άτομα που προσβλέπουν στην αξιοποίηση των δημοτικών πόρων με επίκεντρο τον πολίτη.

Με εκτίμηση, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος."

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

"Αγαπητέ μας κύριε/κυρία Μαριονετοπουλίδη,

Το Κόμμα μας, λαμβάνοντας υπ' όψιν την κομματοσκυλοποίηση και την εκλογική ισχύ των τοπικών πελατειακών σας σχέσεων, αντελήφθην πως είναι αδύνατο να μην σας υποστηρίξει. Ως εκ τούτου, το Χρίσμα σας δίνεται με μόνη υποχρεώση την τυφλή και αδιάλλειπτη στήριξη της Κομματικής γραμμής. Αντιλαμβανόμαστε το κόστος διατήρησης των πελατειακών σας σχέσεων, οπότε και θα σταλεί σχετικό κονδύλι. Περαιτέρω οικονομική στήριξη με την έναρξη της επόμενης προεκλογικής περιόδου.

Φιλάκια, ο Γενικός βολευτής των Εσωτερικών Προβλημάτων."


Υ.Γ: Οσο λιγότεροι ψηφίζουμε, τόσο ευκολότερο το "έργο" των Μαριονετοπουλίδηδων, τόσο μικρότερο το "κονδύλι" της επανεκλογής τους, τόσο μικρότερη η ήδη συρρικνωμένη δημοκρατία μας.

Υ.Γ#2: Η συμβουλή μου προς φίλους: Ψηφίζετε ανεξάρτητους μέχρι να γίνει θεσμός.

Σαβ Οκτ 14, 09:19:10 μμ  
heinz said...

Νύχτωσε.

Απόψε όλη νύχτα θα γυρνάνε από πόρτα σε πόρτα. Σαν τον άγγελο του Θεού των Εβραίων που σκότωσε τα παιδιά των Αιγυπτίων (μπρρρ....)

Θα τάξουνε δουλειές σε δημοτικές επιχειρήσεις, νομαρχιακά προγράμματα, λεφτά από την Ευρώπη.
Θα τάξουνε ασφάλεια, χρήματα, δόξα.
Θα τάξουνε ευτυχία.

Κάποιοι δυστυχισμένοι θα κοιμηθούν ευτυχείς: ότι αποκαταστάθηκε το παιδί τους ή οι ίδιοι, ότι από τη Δευτέρα η ζωή θα είναι χαμογελαστή μαζί τους για πάντα.

Θα έχουνε φυλάξει τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια στο κομοδίνο. Θάναι - γι' απόψε - τα ψηφοδέλτια τούτα το ξόρκι που θα κρατήσει το σκυθρωπό πρόσωπο της ζωής μακρυά τους για πάντα.

Απόψε θα ονειρευτούν πολλοί. Άλλοι ότι η ζωή τους, που την φαντάζονται μικρή, θα είναι τουλάχιστον ασφαλής.
Κι άλλοι, που φαντάζονται τη ζωή τους μεγαλειώδη, ότι έκαναν το πρώτο βήμα για να κυβερνάνε - για πάντα - τους πρώτους.

Από Δευτέρα θα ξυπνήσουν και πάλι, στον ίδιο κόσμο...

Σαβ Οκτ 14, 09:26:51 μμ  
Pensierix said...

mickey said:

"Αν εκείνοι μπορούν να έχουν τη δικιά τους "Πολιτεία" με βάση έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο κοινωνικής αντίληψης και οργάνωσης και με σαφείς διακρίσεις εις βάρος συνανθρώπων μας (οι γυναίκες απαγορεύονται ρητά), γιατί δε μπορούμε να διεκδικήσουμε και κάποιοι με άλλα "κριτήρια" έναν χώρο με υψηλό βαθμό "αυτοδιοίκησης";"

Κι εγω εχω ταχθει κατα του μοναχισμου ( ειχα και μια πολυ κοσμια αντιπαραθεση με τον antonios liolios) αλλα θεωρω εντελως υπερβολικη και αστοχη την αναφορα στο Αγιο Ορος σε ποστ με θεμα τις εκλογες και την τοπικη αυτοδιοικηση. Και δεν νομιζω οτι το Αγιο Ορος μπορει να χρησιμοποιηθει ως βασικο παραδειγμα ανισοτητας σ'αυτο τον τοπο. Γιατι δεν μιλαμε για τα χαμηλα ποσοστα συμμετοχης των γυναικων στα κοινα (με απασχολει πολυ περισσοτερο απο την εισοδο τους στο Ορος), για την κλειστη καστα των πολιτικων, για τα εξοδα του προεκλογικου αγωνα που ουσιαστικα αποτελουν τροχοπεδη στην εμφανιση νεων αξιολογων προσωπων στην πολιτικη σκηνη;

Σαβ Οκτ 14, 09:27:47 μμ  
heinz said...

dinx said...

"Στο «χέρι», «ψήφος», μας είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο για το μέρος που ζούμε.
Να επιλέξουμε το μη χείρον."

Αυτό που έχει μείνει στο χέρι μας, δεν είναι να επιλέξουμε το μη χείρον, αλλά να επιλέξουμε τον ελάσσονα χοίρο.

(καλά έγραψα!!!!)

Σαβ Οκτ 14, 09:28:24 μμ  
epikairos said...

"Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες."

(αγνοώ την πατρότητα της ατάκας)

Σαβ Οκτ 14, 09:36:54 μμ  
aggelos-x-aggelos said...

Εγώ πάλι δεν θέλω να ψηφίσω και δεν θα ψηφίσω. Και νομίζω ότι είναι η μόνη λύση αν θέλουμε να αλλάξει κάτι.

Κάθε φορά που έχουμε εκλογές όλο και μεγαλώνει το ποσοστό αυτών που αδιαφορούν. Οι καλεσμένοι στις εκπομπές μασάνε μια δικαιολογία και το ξεπερνάνε.

Φαντάσου όμως μια προεκλογική περίοδο όπου στις συγκεντρώσεις των κομμάτων θα είναι 100 άτομα...

Και την ημέρα των εκλογών θα είναι όλοι απέξω από τα εκλογικά τμήματα, αρνούμενοι να ψηφίσουν κανέναν...

Κάθονται όλοι και κάνουν απεργίες για την πάρτη τους. Εδώ είναι ο αγώνας. Δύο αιτήματα να ικανοποιηθούν και λύθηκαν τα μισά προβλήματα του τόπου. Όχι κονδύλια για στρατό και για εκκλησία. Δεν θα παίρνανε όλοι αυξήσεις;

Και βέβαια αποχρωματισμό επιτέλους. Σε τι εξυπηρετεί πλέον η δεξιά και η αριστερά;

Και πείτε με ρομαντικό και βλάκα. Εγώ πάντως δεν ξαναψηφίζω μέχρι να δω κάτι από όλα αυτά.

Σαβ Οκτ 14, 09:42:22 μμ  
heinz said...

epikairos said...

"Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες."

Τέτοιου είδους ατάκες, είναι κλασικές του θείου Κάρολου (όχι του θείου Πόππερ) του άλλου θείου, του Μαρξ....

Σαβ Οκτ 14, 09:47:02 μμ  
mihalis, a dreamer said...

Δεν ξέρω τι λένε τα γκάλοπ για Θεσσαλονίκη (μάλλον δε θέλω να ξέρω) αλλά εγώ θεωρώ επαναστατική πράξη την υποψηφιότητα του Μπουτάρη γιατί είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Μου κάνει εντύπωση που εξαιρώντας το σχόλιο από badly drawn boy κανείς δεν εμβάθυνε στην ουσία: πώς είναι δυνατόν μηχανισμοί διεφθαρμένοι και αναποτελεσματικοί να έχουν το θράσος να κομματικοποιούν σαν λύκοι μονοχοφάηδες, σαν όρνεα επί πτωμάτων, τις δημοτικές εκλογές και να μην υπάρχει αντίδραση; Θλίβομαι- είναι μάλλον σίγουρο πως δεν έχουν απομείνει υγιείς ιστοί στο πτώμα της Ελλάδας( τα μεμονωμένα κύτταρα δε μετράνε).
Θα ήθελα να διαβάσω σήμερα ένα διαφορετικό σχόλιό σου Γάτε, σίγουρα όχι ανεδαφικά αισιόδοξο, αλλά περίμενα να έδινες βάση στο πείραμα Μπουτάρη, (αν όχι στον ίδιο που ομολογώ ότι δε γνωρίζω όσο θα ήθελα- τα λίγα που ξέρω δείχνουν έναν αξιόλογο άνθρωπο), μόνο και μόνο γιατί έζησες την ισοπέδωση της έλληνικής πραγματικότητας αλλά συνέχισες, και συνεχίζεις να μάχεσαι.

Σαβ Οκτ 14, 09:53:42 μμ  
aggelos-x-aggelos said...

Α, ξέχασα να γράψω ότι σιχαίνομαι να ακολουθούν πολιτική παράταξη οι δημοτικές -και όχι μόνο. Αυτό το άχρηστο πράγμα ας περιοριζόταν μόνο στις βουλευτικές.

Το έγραψαν και άλλοι αλλά ήθελα να το πω και εγώ

Σαβ Οκτ 14, 09:53:45 μμ  
heinz said...

A, και τώρα που το θυμήθηκα.

Στα μουλωχτά πέρασε το ότι, τα λευκά ψηφοδέλτια υπολογίζονται πλέον στα άκυρα!!!!.

Και κανείς δε μιλάει. Γιατί; Γιατί έτσι καεβαίνει το εκλογικό μέτρο και βολεύομται άπαντες!!!

Σαβ Οκτ 14, 10:02:13 μμ  
Nikos Dimou said...

mihalis, a dreamer said...
Θα ήθελα να διαβάσω σήμερα ένα διαφορετικό σχόλιό σου Γάτε, σίγουρα όχι ανεδαφικά αισιόδοξο, αλλά περίμενα να έδινες βάση στο πείραμα Μπουτάρη...

Κι εγώ θα ήθελα πολύ να γράψω ένα διαφορετικό σχόλιο - αλλά δεν μου βγήκε. Όσο για το πείραμα Μπουτάρη φοβάμαι πως θα δείξει πάλι την υποδούλωση των ψηφοφόρων στα κόμματα. Είναι σαφώς καλύτερος από όλους - αλλά μάλλον θα έχουμε άλλον ένα Δον Κιχώτη... Μακάρι να πέφτω έξω!

Σαβ Οκτ 14, 10:09:52 μμ  
aktaion said...

Γκρινιάζουμε συστηματικά για την ζοφερή ελληνική πραγματικότητα, αλλά όταν έρθει η ώρα της ψήφου επιβραβεύουμε ξανά τους ίδιους. Αυτό δείχνει ότι η αντίδραση μας δεν είναι πραγματική, ότι τα λόγια μας είναι κούφια. Μας έχουνε απολιτικοποιήσει, μας έχουνε χωρίσει σε ομάδες και μας εκμεταλλεύονται. Καλά τα λόγια και οι διάλογοι μέσα από τα blog αλλά κάποια στιγμή πρέπει αυτά που λέμε και σε γενικές γραμμές συμφωνούμε να πάρουν κάποια μορφή. Αλλιώς θα είναι απλά ένας θόρυβος στο δίκτυο. Αύριο είναι οι εκλογές, λοιπόν αγαπητοί μου blogers τι θα κάνουμε αύριο;

Σαβ Οκτ 14, 10:23:21 μμ  
Reactor69 said...

"Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες."

Αν συμπληρωνόταν ως εξής: "...και πάλι θα προτιμούσα τις δικτατορίες!", ίσως θα μπορούσε να ανήκει και στον "θείο" Κίσινγκερ!

@Ονειροπόλο Μιχάλη,

Συμφωνώ με την στήριξη του κ.Μπουτάρη, όχι ως βέλτιστη μπροστά στην χείριστη του πανΑΓΙΩτη Ψωμιάδη, αλλά σαν ανεξάρτητη και Ακομματοσκυλοποιημένη. Εργα και ημέρες άγνωστα, αλλά τουλαχιστον όχι προδιαγεγραμμένα...

@aggelos-X-aggelos,

Σε θερμοπαρακαλώ, ως πολίτης της ίδιας κοινωνίας και λουόμενος τα ίδια σκατά με σένα, να "οπλίσεις" το καριοφύλλι σου και να ρίξεις ένα βόλι. Δεν προσπαθώ να σε πείσω να ψηφίσεις κανένα "Βολευτή" μου, το αντίθετο. Σε συμβουλεύω να ψηφίσεις τον πιο ανεξάρτητο, ανάλογα με το πόσο πραγματικά είναι και, φυσικά, μόνο για όσο παραμένει εκτός κομματικού ελέγχου. Θα φύγει από το χέρι σου, όταν το χέρι σου πάψει να ενδιαφέρεται...

@κ.Δήμου,

"Πιο κρύες εκλογές δεν έχω ζήσει."

Φαίνεται πως μπήκαμε για τα καλά στον Οκτώβρη της δημοκρατίας μας...
-Happy 4th of July dad!
-Shut up and eat your turkey...

Σαβ Οκτ 14, 10:33:16 μμ  
BadlyDrawnBoy said...

Πόσο σας καίνε οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές;


Δε νομίζω ότι τσουρουφλίζουν και πολύ κόσμο αυτές οι εκλογές, παρόλα αυτά είναι μια ευχάριστη διαδικασία και μια μοναδική ευκαιρία –ιδίως για αυτούς που ψηφίζουν στην επαρχία- για συναντήσεις με παλιούς γνωστούς και φίλους, κουβεντούλα χαλαρή, ουζάκια, μεζεδάκια και όλα τα σχετικά.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι φετινές οι εκλογές είναι πολύ ήσυχες και βουβές. Τα μίση και τα πάθη του παρελθόντος έχουν αμβλυνθεί σε μεγάλο βαθμό και ό κόσμος δε δείχνει να παίρνει και πολύ στα σοβαρά τις υποσχέσεις των υποψηφίων. Ευχάριστο είναι επίσης ότι έχει περιοριστεί και το αφισομάνι. Δεν είναι παρά ελάχιστοι οι συνδυασμοί που επιμένουν σ’ αυτήν την άθλια, αντιαισθητική και δαπανηρή πρακτική. Τελευταίοι των Μοϊκανών οι κομμουνιστές και οι φοιτητές – αλλά αυτοί ζουν σε άλλο πλανήτη.


Και για να μην ξεχνιόμαστε…

Ψηφίστε το Μπουτάρη που είναι παλικάρι και δίνει λεφτά στον Άρη!

Πλάκα κάνω – μην το παίρνετε οπαδικά το ζήτημα. Ψηφίστε Μπουτάρη –ακόμη και εσείς οι παοκτσήδες- γιατί έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι ένας άξιος και ικανός άνθρωπος. Με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και τις ευαισθησίες που διαθέτει ως άνθρωπος κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να μεταμορφώσει το Νυμφαίο, ένα «στοιχειωμένο» χωριό, σε ένα από τους πιο σημαντικούς και ονειρικούς εκδρομικούς προορισμούς της ορεινής Ελλάδας.
Λίγοι και κακεντρεχείς είναι μόνο αυτοί που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τη συμβολή του Κυρ Γιάννη στην αναγέννηση του τόπου καταγωγής του.

Έχετε ακούσει την έκφραση «είναι πονηρός ο Βλάχος»; E, αυτός είναι ο Γιάννης Μπουτάρης και πρέπει να τον ψηφίσετε γιατί εκτός του ότι τολμάει να κατέβει υποψήφιος στη σεμνότυφη Ελλάδα με σκουλαρίκι στο αυτί, έχει επιπλέον το θάρρος να δηλώνει δημόσια ότι υπήρξε αλκοολικός στο παρελθόν.

Σε σένα μιλάω γνωστέ-άγνωστε σαλονικιέ - μ’ ακούς;

Κρίμα που δε βάζει και ο ΝΔ να τους ψηφίζαμε και τους δύο!

Σαβ Οκτ 14, 10:35:31 μμ  
andy dufresne said...

@epikairos,
η φράση που αναφέρεις, σύμφωνα με τη συλλογή αποφθεγμάτων του Π. Μανδραβέλη "Είπαν... Λεξικό του έξυπνου λόγου" είναι Ανώνυμου (graffiti).

Από την ίδια συλλογή:

Ψηφίστε εκείνον που υπόσχεται λιγότερα. Μετά τις εκλογές θα είστε λιγότερο απογοητευμένοι.

Bernard M. Baruch


Έχετε δει ποτέ υποψήφιο να απευθύνεται στους πλούσιους από την τηλεόραση;

Art Buchwald


Ποτέ δεν ψηφίζω υπέρ κάποιου. Πάντα ψηφίζω κατά

W.C.Fields


Θα τους μαυρίσω όλους. Θα ρίξω λευκό.

Κώστας Μητρόπουλος


Το 50% από αυτούς εκεί έξω δεν ψηφίζει και το άλλο μισό δε διαβάζει εφημερίδες. Ελπίζω να μην είναι οι ίδιοι.

Gore Vidal


Kι ένα τελευταίο αφιερωμένο στον Κρητικάκη:

Οι ρεπουμπλικάνοι είναιν αρκετά έξυπνοι ώστε να βγάζουν λεφτά και οι δημοκρατικοί είναι εξίσου έξυπνοι ώστε να εκλέγονται δυο τρεις φορές κάθε αιώνα και να τους τα παίρνουν.

Will Rogers

Σαβ Οκτ 14, 10:35:52 μμ  
flying smurf said...

heinz wrote:
Στα μουλωχτά πέρασε το ότι, τα λευκά ψηφοδέλτια υπολογίζονται πλέον στα άκυρα!!!!.

Και κανείς δε μιλάει. Γιατί; Γιατί έτσι καεβαίνει το εκλογικό μέτρο και βολεύομται άπαντες!!!

Giati priv pws ntav? Ypnrxe diaxwrismos twv leuka-akura?

Σαβ Οκτ 14, 10:40:14 μμ  
Vrennus said...

@heinz:

1. «Θείος Κάρολος» δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ ο Πόππερ!
2. Η ατάκα είναι (νομίζω) όχι του θείου Κάρολου αλλά του θείου Βλαδήμιρου (Ίλιτς Ουλιάνωφ και ουχί Πούτιν βεβαίως!)
3. Πάντοτε τα λευκά προσμετρώντο με αυτόν τον τρόπο (δηλ. ποτέ δεν επηρέαζαν το εκλογικό μέτρο)

Σαβ Οκτ 14, 10:45:14 μμ  
zoferos mesaionas said...

Και δύο απόψεις κάπως "ακραίες":

1. Οι δημοτικές εκλογές δεν αφορούν κανένα άλλο παρά μόνο 10.000 υποψήφιους και 500 εργολαβους.

2. Οι καινούριοι Δήμοι περνάνε ακόμα παιδικές αρρώστιες (αναξιοκρατία, διαφθορά, κ.λ.π.). Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν...

Να υποθέσω πως η αλήθεία είναι στη μέση;

Υ.Γ. @ synas, alogaki

Κι εσείς Νέα Σμύρνη; Αν μαζευόμαστε ακόμα μερικοί θα μπορούσαμε να βγάλουμε...δημοτικό σύμβουλο.

Νομίζω, όμως, πως μετά τη λαίλαπα του Σιότροπου που έληξε πριν από 8 χρόνια, δεν πρέπει να παραπανιόμαστε καθόλου, όποιος και να βγει.
Εξ άλλου, όλη η Νέα Σμύρνη έχει κτιστεί πιά...
;)

Σαβ Οκτ 14, 11:54:51 μμ  
hackerboy said...

xalia

Κυρ Οκτ 15, 01:29:20 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"Οι ρεπουμπλικάνοι είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να βγάζουν λεφτά και οι δημοκρατικοί είναι εξίσου έξυπνοι ώστε να εκλέγονται δυο τρεις φορές κάθε αιώνα και να τους τα παίρνουν.
Will Rogers"

Μεγάλε Βασίλη Ροτζεράκη, τα είπες όλα...

Α, που' σαι Andy, εκείνα τα γραφεία της Google.com... μου θυμίζουν τα γραφεία που είχαν οι εταιρίες software στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του 90, λίγο πριν πτωχεύσουν... το παίζανε άνετοι και λέγανε μάλιστα σε συνεντεύξεις τους "εμείς είμαστε προοδευτικοί και δουλεύουμε 3 ώρες και μετά σερφάρουμε στον ωκεανό". Μέχρι που πλακώσανε οι εταιρίες software στην Ινδία και το 90% των εταιριών στην Καλιφόρνια πτώχευσε, το χρηματιστήριο κατέρρευσε, κλπ κλπ.

Μην αρπάζεσαι λοιπόν... τώρα το παίζουν άνετοι, και τα περισσότερά τους έσοδα είναι από την άνοδο της τιμής της μετοχής τους (ποσό το οποίο είναι ποσό Παθητικού στον ισολογισμό, Stockholder's Equity). Άμα πέσουν οι δουλειές δεν τους σώνει τίποτα... γιατί μόλις βγούνε τίποτα καινούργια search engines σε Κίνα και Ινδίες, το google θα γίνει απλώς ιστορία... τουλάχιστον ελπίζω οι κάτοχοί του να έχουν βάλει αρκετά στην άκρη, γιατί οι προκάτοχοί τους καλιφορνέζοι βρέθηκαν στο δρόμο... τα παθήματα, μαθήματα.
Κι αυτό είναι καλό βέβαια, γιατί ταρακουνάει τα νερά, προωθεί νέα ταλέντα κατά των δεινοσαύρων, και δίνει περισσότερα στους καταναλωτές (και εξαναγκάζει τους googlιανούς να παρατήσουν το μπιλιάρδο και την καλή ζωή σε βάρος των μετόχων τους, και να αρχίσουν να δουλεύουν και πάλι).

Κυρ Οκτ 15, 02:22:37 πμ  
giakan said...

Α Π Ο Χ Η !

Μήπως πρέπει να ενημερώσουμε τους άρχοντες της τοπικής μας αυτοδιοίκησης οτι όσο πλησιάζουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο η μέρα μικραίνει, νυχτώνει νωρίτερα και θα πρέπει ο φωτισμός των οδών και πλατειών να ακολουθεί; να ανάβουν δλδ τις ρημάδες τις λάμπες τους νωρίτερα; Μήπως θα πρέπει οι άρχοντες να αλλάξουν τις καμμένες λάμπες και τις καμμένες ασφάλειες μήπως και ο αξιοθρήνητος φωτισμός της πόλης μας δώσει τη δυνατότητα να διακρίνουμε έστω τα ελάχιστα;
Ολόκληρα τμήματα των λεωφόρων Κηφισσού, Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Καρέα βρίσκονται στο σκοτάδι επί μήνες χωρίς να συγκινείται κανείς. Αν προσθέσουμε τα κουφάρια των σκοτωμένων από τα αυτοκίνητα ζώων που κείτονται επί μέρες στα ρείθρα των δρόμων, μέχρι να αποσυντεθούν, τα οδικά σήματα που είναι καλυμμένα από τα αυτοκόλλητα των χουλιγκάνων, όταν δεν σκεπάζονται από τα κλαδιά των δέντρων, τα αεροπανώ των υποψηφίων που κουρελιασμένα από τους ανέμους ίπτανται πάνω από τα κεφάλια μας και τινά άλλα, που είναι κουραστικό να αναφέρω, έχουμε την εικόνα της πρωτεύουσας μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Εχω κουραστεί να παρακολουθώ αυτήν την κατάσταση επί χρόνια χωρίς να αλλάζει τίποτε. Εχω κουραστεί να ακούω τις αρλούμπες των υποψηφίων.

Ε, λοιπόν από αυτές τις εκλογές θα απέχω συνειδητά. Πρώτη φορά μετά από συνεχή και επίμονη παρουσία σε όλες τις εκλογές από το 1975. Και πολύ φοβάμαι οτι θα μου αρέσει και δεν πρόκειται να ξαναπατήσω σε εκλογές...

Κυρ Οκτ 15, 02:43:29 πμ  
SOLON said...

Και εγω περίμενα να δω τον Μητροπάνο στο "Στην υγειά σας" και μας λένε αναβάλεται λόγω διάταξης του Ε.Σ.Ρ. περί μη εμφάνισης υποψηφίων την παραμονή εκλογών. Άκου πράματα. Δεν μπορούσαν να αναβάλουν τις εκλογές???

Κυρ Οκτ 15, 02:55:54 πμ  
Artanis said...

Επειδή είναι αδύνατον να βάλω εδώ ένα κείμενο, περάστε μια βόλτα από εδώ. Πρέπει να διαβαστεί με μία συγκεκριμένη σειρά και γι αυτό γράφεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πράγμα αδύνατο για τον περιορισμένο χώρο των σχολίων.

Καληνύχτα και καλή τύχη σε όλους αύριο!

Κυρ Οκτ 15, 03:28:09 πμ  
Nikos Dimou said...

Καλημέρα!

Η μέρα του "κυρίαρχου λαού" κλπ., κλπ.

Ευτυχώς κάνει καλό καιρό.

Και βέβαια το θέμα είναι το θέαμα: τα στοιχήματα και τα αποτελέσματα το βραδυ στις τηλεοράσεις (θα περάσω κι εγώ από εκεί...).

Κυρ Οκτ 15, 08:39:38 πμ  
Nikos Dimou said...

Ελπίζω πως θα κάνουμε κι εμείς show το βράδυ...

Κυρ Οκτ 15, 08:40:58 πμ  
Andreas said...

Καλημέρα σας
ξεκινάω κι εγώ για να ρίξω την ψήφο, στο Πήλιο στην Αργαλαστή (ναι, εκεί με το Λιόντα το Ληστή...). Για δήμαρχος βρέθηκε συγγενής που θα ψηφίσω (περιορισμένα τα καθήκοντα σε ένα μικρό Δήμο... αν και είναι ο μόνος δήμος που στο καταπράσινο Πήλιο έχει ..λειψυδρία). Για Νομάρχη όμως ??? Μάλλον, στο ρεύμα της εποχής, θα αναρωτιέμαι ακόμη και μετά την κάλπη..
Πάντως, τον ελληνικό μου θα τον πιω με παλιούς φίλους, σε χοντρό φλυτζάνι και ψάθινη καρέκλα κάτω από τον πλάτανο.. (και "ευρωπαϊκή" τιμή, 1,20€...), για να μην αναφέρω, ότι αν δεν αργήσω κι άλλο να ξεκινήσω, ίσως στον Πηλιορίτικο δρόμο κάνω και μια τέλεια διαδρομή!

Κυρ Οκτ 15, 09:06:41 πμ  
kolassas said...

Antval said:Ένα ζευγάρι, μ' ένα καροτσάκι και το μωρό τους μέσα, μαζί κι η γιαγιά με το μπαστουνάκι της…
Γιατί παραπονιέσαι δεν έχεις προσέξει ότι σου έχουν φτιάξει ράμπες;

ΝΔ said : Αν η συμμετοχή των σχολιαστών είναι ανάλογη με το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων... θα έχουμε αρκετή αποχή αύριο.
ΠΟΤΕ ΑΠΟΧΗ , μην ξεχνάς τι έλεγε ο φίλο σου ο Χατζιδάκις, από την στιγμή που απλώς παρακολουθείς το θηρίο και δεν κάνεις τίποτα είσαι με το θηρίο!!!

Reactor69Υ.Γ#2: Η συμβουλή μου προς φίλους: Ψηφίζετε ανεξάρτητους μέχρι να γίνει θεσμός.
ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!!! ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ !!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ !!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΧΕΙ Η ΡΙΧΝΕΙ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ!!!
ΝΔ από ποιο κανάλι;;;;;

Κυρ Οκτ 15, 09:36:18 πμ  
Nikos Dimou said...

kolassas
11 το πρωί στο MEGA 7 το βράδυ στον ΑΝΤ1. Με είχαν καλέσεικαι στην ΝΕΤ πριν πολύν καιρό (με βρήκαν στην Δανία) αλλά δεν το επιβεβαίωσαν.

Κυρ Οκτ 15, 09:49:17 πμ  
Odysseas said...

Η έλλειψη σχολίων μπορεί να οφείλεται και σε αυτούς που λείπουνε για να ψηφίσουν στον τόπο τους (λάθος κατά τη γνώμη μου).

Πάντως η αποχή δε νομίζω να είναι λύση. Συμφωνώ με το σχόλιο του Mickey (Οκτ 14, 06:22:02 μμ) σχετικά με τις επιλογές μας. Αν διαπιστώνουμε πως δε συμβαίνει τίποτα ή όλα πάνε στραβά, 2 επιλογές έχουμε. Ή να φύγουμε ή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όσο μπορεί ο καθένας.

Και εδώ έρχεται η προσωπική ευθύνη του καθενός. Ναι, είναι πολύ δύσκολο για ένα ζευγάρι με ένα καροτσάκι ή μία γιαγιά να πάει βόλτα στην πόλη. Αλλά ποιος φταίει για το ότι ΕΜΕΙΣ παρκάρουμε πάνω στις διαβάσεις των πεζών και κλείνουμε τις ράμπες που υπάρχουνε? Ποιος φταίει που το λεωφορείο δε μπορεί να περάσει επειδή παρκάρουμε πάνω στη γωνία? (όταν είχε εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα ήταν η μόνη περίοδος που αυτό δε συνέβαινε -μάλλον βούρδουλα χρειαζόμαστε!). Και επίσης καλό είναι όταν διαπιστώνουμε ένα πρόβλημα να ενημερώνουμε το δήμο, π.χ. φώτα που δε λειτουργούν.

Κάθε φορά που κάτι δε μας αρέσει, ας σκεφτούμε "Τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτό?"

Το καλύτερο θέαμα πάντως θα το παρακολουθήσουμε απόψε στην τηλεόραση (δυστυχώς δεν είμαι εκεί και θα το χάσω!): όλα τα κόμματα να υποστηρίζουν ότι κέρδισαν τις εκλογές!

Κυρ Οκτ 15, 10:14:48 πμ  
Yosemite Sam said...

Η εξουσία λειτουργεί με πολύ συγκεκριμένους κανόνες.Εαν κινείσαι μέσα σε αυτό το πλαίσιο κανόνων θα μακροημερεύσεις.Εαν το αγνοήσεις οι μέρες σου είναι μετρημένες.

Εντιμότητα,διαφάνεια,χρηστή διοίκηση κλπ είναι έννοιες ασύμβατες με την πραγματικότητα της πολιτικής.

-Πρέπει να κατηγορείς συνεχώς τον αντίπαλό σου αλλιώς αυτοακυρώνεσαι.Αυτο εμπεριέχει ανεντιμότητα και υποκρισία.

-Πρέπει να είσαι δουλικός προς τον όποιο αρχηγό γιατί αλλιώς την επομενη φορά θα σε πετάξει έξω απο τους συνδυασμούς.Αυτό εμπεριέχει οσφυοκαμψία, καιροσκοπισμό και χαμέρπεια.

-Πρέπει να κολακεύεις τους ψηφοφόρους για να τους είσαι συμπαθής.Αυτό εμπεριέχει ψευδολογία και παραπλάνηση.

-Πρέπει να απεργάζεσαι μεθόδους κατατρόπωσης των αντιπάλων σου.Αυτό εμπεριέχει ραδιουργία.

-Πρέπει να εμφανίζεσαι ότι δεν είσαι τίποτε απο όλα τα παραπάνω.Αυτό εμπεριέχει απύθμενο χαμαιλεοντισμό.

Η λίστα είναι φυσικά ελλειπής αλλά μπορούμε ήδη να κάνουμε ταμείο:

Ανέντιμος, υποκριτής, οσφυοκάμπτης, καιροσκόπος, χαμερπής, ψευδολόγος, πλανευτής, ραδιούργος και χαμαιλέοντας.

Φυσικά δεν μπορούν να μπούν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.Κάποιοι αποτυγχάνουν να αναπτύξουν αυτά τα προσόντα σε ικανοποιητικό βαθμό και μένουν πίσω.Οι άριστοι όμως θα προχωρήσουν.Το μέλλον τους ανήκει.

Και μην ξεχνιόμαστε.Στο τέλος αυτός που θα νικήσει θα είναι η..τοπική αυτοδιοίκηση.

Κυρ Οκτ 15, 10:59:29 πμ  
aktaion said...

Στην μικρή ταβέρνα που είχα πάει με φίλους χθες το βράδυ μπήκε μια ζητιάνα. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν σχετικά καλοντυμένη , και μου έκανε ακόμα περισσότερο εντύπωση ότι δεν ζητούσε χρήματα αλλά ήθελε να μοιράσει ψηφοδέλτια. Φυσικά ο υπεύθυνος δεν της επέτρεψε την είσοδο, το κατάστημα είναι σοβαρό της είπε.

Κυρ Οκτ 15, 11:51:12 πμ  
makis-skf said...

@badlydrawnboy
Ψηφίστε το Μπουτάρη που είναι παλικάρι και δίνει λεφτά στον Άρη!

Πέστα Φίλε !!!
Πέρα από τη πλάκα η υποψηφιότητα
αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου
δείχνει τη μεγάλη αντίφαση που
χαρακτηρίζει τη θεσσαλονίκη.
Από τη μία Μπουτάρης και από την
άλλη Ψωμιαδοκαρατζαφέρηδες ....

Επρεπε να είχαμε κάνει ένα
αφιέρωμα στο kitch των εκλογών
υπάρχει πολύ υλικό.

Κυρ Οκτ 15, 12:13:58 μμ  
kolassas said...

@ ΝΔ ,κρίμα που στο MEGA δεν είχες πάρει μαζί σου και τον DON για να του κάνει ο φυσιογνωμιστής το προφίλ του.

Κυρ Οκτ 15, 12:17:00 μμ  
harrygreco said...

Τις σκεψεις του Δημου/σχολιαστων συμμεριζεται καθε ευσυνειδητο ατομο που δεν ειναι τυφλωμενο απο παθος. Παντως,η βρωμια & η διαφθορα δεν πρεπει να μας οδηγει στο μηδενισμο. Δεν ειναι " ολοι ιδιοι". Αν ημουν Σαλονικη,θα ψηφιζα Μπουταρη...μονορουφι. Εδω στην Αθηνα,υπαρχουν προσωπα -δημ. συμβουλοι που αξζουν. Μεσ'την κοπρια,υπαρχουν & τριανταφυλλα. Ας τα βοηθησουμε ν'ανθισουν.

Κυρ Οκτ 15, 12:29:24 μμ  
mickey said...

Καλημέρα!

Τι δουλειά έχει η "αλεπού" στο ...παζάρι;

Μα καλά, Νίκο, στον Καμπουράκη; Ήμαρτον!

Είδα μόνο τα τελευταία 20 λεπτά, οπότε δεν άκουσα και πολλά από σένα, αλλά δεν άντεξα και στη μουσική υπόκρουση της Αλεξίου στο "ρεπορτάζ" - μα ΤΟΣΟΣ λαϊκισμός πια; Και στο τέλος, πάλι ο "επάρατος" καπιταλισμός τα ...άκουσε.

Κι όταν έφυγες και ήρθε η άλλη "παρέα", ο ...φυσιογνωμιστής (που λέει κι ο kolassas) είπε για μια μοντέλα πως το πρόσωπο είναι ο καφρέφτης της ψυχής!

Ελπίζω να μη σε καλέσει και η ...Πάνια ;)

(αστειεύομαι φυσικά, αλλά θαρρώ πως το προφίλ σου δε συνάδει και πολύ με τέτοιο "επίπεδο" ...διαλόγου - χωρίς διάθεση σνομπισμού και με έντονο προβληματισμό)

Εγώ πάντως ψηφίζω ...κατοστάρα!

Κυρ Οκτ 15, 01:12:13 μμ  
Nikos Dimou said...

Μickey η παρέα δεν ήταν κακή - και το πρώτο ημίωρο της εκπομπής είχε ενδιαφέρον. Ανήμερα τις εκλογές το έχω έθιμο να πηγαίνω στην Τηλεόραση (και πάλι έχω πει πέντε όχι) για να δίνω ένα παρόν. Έκανα και μία παράνομη (αλλά αποτελεσματική ελπίζω) σφήνα για τον Μπουτάρη.

Κυρ Οκτ 15, 01:24:13 μμ  
takis vasilopoulos said...

Μιχάλη δεν ξερω,δεν συμφωνω...

Πιστευω πως ο ΝΔ και ανθρωποι σαν και αυτον θα πρεπει καπου καπου να πηγαινουν....

Συμφωνω για την εν λογω εκπομπη οτι εχει λαικισμο και πολλα αλλα ασχημα....

Αλλα εμενα με ενδιαφερουν οι λιγοι ανθρωποι που θα παρουν ερεθισματα,καποια νεα παιδια που ισως πουν << ποιος ειναι αυτος ο ΝΔ? >> ή << για να ακουσουμε τι λεει αυτος... >>

Δεν λερωνεται ο ΝΔ οταν παει σε τετοιες εκπομπες ,οι εκπομπες φωτιζονται...

Θυμαμαι μια φιλη που της εχω πει ποσο αγαπω τον ΝΔ με πειραζε αστειευομενη επειδη πηγε στον Χατζηνικολαου.....

Ε και λοιπον,ειναι κακο που πηγε?Δε λεω οτι ειναι απο τις εκπομπες που εκτιμω βαθυτατα αλλα αν σταματησουν να πηγαινουν και ατομα καποιου επιπεδου τοτε παει τη χασαμε τη μπαλα....

Φαντασου λογω του επιπεδου της τηλεορασης οι << πνευματικοι >> ανθρωποι ( δεν μου πολυαρεσει αυτη η λεξη) να σταματησουν να πηγαινουν......τοτε η τηλεοραση και το πνευματικο επιπεδο του τοπου θα παει εντελως κατα διαλολου....

Εγω θελω εναν << πνευματικο ανθρωπο >> να βγαινει εξω,στον κοσμο,ακομα και στους λαικιστες ακομα και στις πιο κακοφημες γειτονιες ( ή καναλια ) και εκει να εκπεμπει φως.....εστω και ενας να σωθει αξιζει.....

Το αντιθετο με ενοχλει,η σιωπη και ο σνομπισμος των πνευματικων ανθρωπων....

Κυρ Οκτ 15, 01:48:30 μμ  
Demosthenes said...

Eτοιμάζομαι νά πάω να ψηφίσω (Αθήνα). Σε ένα σχολείο χωρίς ασανσέρ και παρότι έχω ένα μικρό κινητικό πρόβλημα. Δεν γνωρίζω όλους (πλην 2) τους συνδιασμούς που κατεβαίνουν. Που μπορώ να βρω κατάλογο με αυτούς (όλους)? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει?

Τιβί. Παλιότερα, είχα πάει ως "κοινό" σε στούντιο εκλογής βραδιάς. Πήγαινα και στο Ζάππειο. Μιά φορά με πήραν και συνέντευξη από ένα Ολλανδικό ραδιόφωνο και με άκουσε φιλαράκι στην Ολλανδία/Βόρειο Βέλγιο και κουφάθηκε.

Παλιότερα επίσης, είχα σκεφθεί σοβαρά να κατεβαίναμε μία ομάδα 30+ επιστημόνων σε ένα συνδιασμό όχι για να εκλεγούμε αλλά μήπως μπούμε και σε κανένα παράθυρο και μιλήσουμε για τα προβλήματα/ζητήματα της Αθήνας. Δεν βρέθηκαν αρκετοί "ρομαντικοί". Μιά φορά επίσης έφτιαξα μιά ομάδα επιστημόνων και φτιάξαμε το πρόγραμμα ενός υποψήφιου δήμαρχου σε μία μεγάλη πόλη. Ούτε αμοιβή πήραμε, ούτε το πρόγραμμα κριτικαρήστηκε από τα ΜΜΕ της πολής. Πέρασε "ντούκου". Και ο υποψήφιος δεν βγήκε για να έβλεπα (από περιέργεια) πόσο θα εφάρμοζε. Το είχα κρατήσει για ενθύμιο και το πέταξα πρόσφατα.

Δεν θεωρώ τα αποτελέσματα των δημοτικών "γκάλοπ" για τα κόμματα και τις εθνικές. Το δε βράδυ, έχει πολύ καλή ταινία (Kingdom of the Heaven") στην pay tv.

Είμαι περίεργος πάντως πόσοι από τους υποψήφιους στους συνδιασμούς του Δήμου Αθήνας διαμένουν όντως μέσα στα όρια του Δήμου (Αθήνας, όχι του Νίκου, lol). Το θεωρώ βασικό κριτήριο επιλογής.

Κυρ Οκτ 15, 01:58:40 μμ  
anastassios papadakis said...

Γεια σας.

Σήμερα πρώτη φορά στη ζωή μου επέλεξα να ρίξω στην κάλπη ΛΕΥΚΟ.

Μεγάλη ανακούφιση!

Ούτε αγωνία για τα αποτελέσματα το βράδυ(όλοι τάχα λένε πως δεν ενδιαφέρονται, αλλά το βραδάκι ψάχνουν να δουν με πάθος, σε όλα τα exit polls, κατά πόσο τα πήγε καλά εκείνος που επέλεξαν), ούτε σκασίλα.

Είχα σκοπό να ψηφίσω Μπουτάρη και το λέω ανοιχτά διότι από τα σχόλια διέκρινα μια "διακριτική" προτίμηση στο πρόσωπό του. Τελικά, με κέρδισε το ΛΕΥΚΟ την τελευταία ακριβώς στιγμή(μέσα στο παραβάν).

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ο πιο αξιόλογος. Όταν όμως θα βγει, δεν θα αποφασίζει μόνος...(πολλοί "ανεξάρτητοι" σύμβουλοι θα κάνουν το "θαύμα" τους)

Τέλος πάντων. Όπως ήδη σας είπα, είμαι πολύ ξένοιαστος σήμερα και απόλυτα ικανοποιημένος από την επιλογή μου και αφού ο Δήμου το έριξε στο τραγούδι, θα μοιραστώ κι εγώ έναν σκοπό μαζί σας:

"Σκασίλα μου μεγάλη και 10 παπαγάλοι, σκασίλα μου μικρή και 5 ποντικοί!"

Καλημέρα!

Κυρ Οκτ 15, 02:17:14 μμ  
Pensierix said...

@ ΝΔ

Ποια ειναι η γνωμη σας για την υποψηφιοτητα Καρα Χασαν;
Μια κινηση εντυπωσιασμου σε μια χαμενη για το ΠΑΣΟΚ υπερνομαρχια; Κατι περισσοτερο;

Κυρ Οκτ 15, 02:17:45 μμ  
mickey said...

Δυστυχώς δεν άκουσα τη σφήνα. Ξύπνησα αργά σήμερα και δε σας πρόλαβα...

(δε θέλω να κάνω chat, αλλά βλέπω "πεσμένα" τα σχόλια σήμερα και είπα να κάνω τελικά την κατοστάρα)

Υ.Γ. Μήπως να βγάζαμε το moderation γι' απόψε, μπας και κάνουμε κάνα show εδώ μέσα με "μετάδοση" και "αναλύσεις" των εκλογικών αποτελεσμάτων; Just a thought...

Κυρ Οκτ 15, 02:21:10 μμ  
anastassios papadakis said...

Περιττό να πω πως το ΛΕΥΚΟ ήταν εις διπλούν.

Αν στους υποψηφίους δημάρχους υπήρχε και μια επιλογή της προκοπής, για τη Νομαρχία οι επιλογές ήταν από γραφικές έως απλώς ανύπαρκτες(από δεξιά προς τα αριστερά)...

Κυρ Οκτ 15, 02:22:24 μμ  
Yannis H said...

Μια σημείωση για τον Μπουτάρη: κι εγώ, χωρίς να τον έχω ακούσει για να πω την αλήθεια (ποτέ δεν τον πέτυχα στην τηλεόραση) τον υποστήριζα. Κάτι το ότι είναι αντάρτης επιχειρηματίας, κάτι το ότι είναι πρώην αλκοολικός, δείχνουν μια διαφορετική πάστα, αν μη τι άλλο.

Απογοητεύτηκα όταν έμαθα ότι είναι κατά της επιχωμάτωσης της Λ. Νίκης. Τροχάδην, πρόκειται για μια εντελώς ανέξοδη λύση (σε σχέση με μεγαλεπήβολα σχέδια όπως υποθαλάσσια κτλ.), είναι 300-400 μέτρα όλα κι όλα που χωρίζουν την πόλη στα δύο και την αφήνουν χωρίς δρόμο - και εάν προσεχτεί, μπορεί να γίνει τουλάχιστον όμορφη.

Η λύση αυτή πάντα χτυπάει στα τζάκια που μένουν στη Νίκης – θα χαθεί τάχα μου το ιστορικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης. Πρώτον δεν είναι ιστορικό πρόσωπο (είναι του 60) και δεν είναι καλύτερο από το να βλαστημάς κάθε μέρα το ‘ιστορικό πρόσωπο’. Φυσικά, η λύση της Νίκης σκοντάφτει και στα κονδύλια των άλλων, μεγάλων σχεδίων (ποιός θα υποστηρίξει τα κουλούρια, έστω Θεσσαλονίκης, απέναντι σε ολόκληρους φούρνους καρβέλια;).

Κατά τα άλλα, κι εγώ εξεπλάγην με Δήμου και Καμπουράκη. Όχι ότι ο ένας χαρακτήρισε πουθενά τον άλλο – αλλά σαν συνύπαρξη :)

Κυρ Οκτ 15, 02:32:05 μμ  
anastassios papadakis said...

Απορία:

Νίκο πόθεν βγήκε το "χαρχούδες";

Αυτά τα ολίγα από εμένα και συγνώμη για τα απανωτά σχόλια.

Α ξέχασα! Με ρώτησαν και σε κάποιο exit poll βγαίνοντας από το σχολείο μεταξύ άλλων, "πού ανήκω".

"Πουθενά" είπα και εξέπληξα και τον εαυτό μου(17 χρόνια ψηφίζω πάντα το ίδιο κόμμα, εκτός από μία που ψήφισα "Ταύρους" -εγώ και 2-3 ακόμη...:-))))

Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Και είμαι περήφανος και για τα γράμματα και για τον δάσκαλο.

;-)

Κυρ Οκτ 15, 02:32:32 μμ  
Pensierix said...

Χαρζηνικολαου: ΝΔ, οπου κι αν σταθω, οποιο troll κι αν ρωτησω μου λεει: " Ο ΝΔ; Το καλυτερο παιδι!"

Κυρ Οκτ 15, 02:41:27 μμ  
mickey said...

Τάκη, έχεις δίκιο στο σχόλιο σου (Κυρ Οκτ 15, 01:48:30 μμ).

Αν και το σχόλιό μου ήταν κυρίως περιπαικτικό (έγραψα πως αστειεύομαι), όντως με προβλημάτισε (και με εξέπληξε, όπως τον Yannis H) η παρουσία του ΝΔ σε τέτοια εκπομπή.

Πάντως, δε θα έλεγα (ούτε είπα) το ίδιο για τον Χατζηνικολάου (αν και είρων και λαϊκιστής, εκπέμπει κάποιο "επίπεδο" τουλάχιστον).

Ίσως τελικά αυτά που γράφεις ταιριάζουν και με τους κινδύνους από την απαξίωση της πολιτικής που ανέφερα. Μόνο αν οι ίδιοι παίξουμε το δικό τους "παιχνίδι" μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγές. Και σίγουρα κάποιοι έτσι θα γνωρίσουν τον γάτο, το blog και πολλά ακόμα αξιόλογα και μάλλον θα προβληματιστούν περισσότερο.

Φυσικά δεν έκρινα την παρέα και την όποια κουβέντα έγινε (αφού δεν παρακολούθησα παρά το τέλος της εκπομπής), αλλά τον παρουσιαστή, για τον οποίο δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις (τουλάχιστον πέρσι που παρακολουθούσα και λίγο πρωινή TV πού και πού).

Ανακαλώ λοιπόν τις αντιρρήσεις μου και εύχομαι τέτοιες κινήσεις να βγουν σε καλό όλων (ο προβληματισμός παραμένει πάντως - ελπίζω να είναι άσκοπος).

Θα είχε ενδιαφέρον πάντως μια εκπομπή με Δήμου, Τράγκα και ...Κακαουνάκη - και, προς Θεού, Νίκο, μην πας ποτέ στην ...Πάνια :)))

Κυρ Οκτ 15, 02:54:39 μμ  
anastassios papadakis said...

Νίκο, αφού είναι να βγεις το βράδυ στον ΑΝΤΕΝΝΑ, σπάσε τη σοβαροφάνεια της υπόλοιπης συντροφιάς στο πάνελ και στείλε χαιρετίσματα στους απανταχού θαυμαστές σου!

Θα μας σπάσουν τα νεύρα πάλι με το να λένε τσα σοβαρά-σοβαρά μπαρούφες, τις ίδιες και τις ίδιες υπεκφυγές και να αποποιούνται κάθε ευθύνης για την πανωλεθρία τους(άλλη μια φορά θα πήξουμε από "νικητές")

(ξέρω- είπα δεν θα ξανασχολιάσω - ε κάντε μου μήνυση)

Κυρ Οκτ 15, 02:58:28 μμ  
Nikos Dimou said...

Το "Χαρχούδες" Τάσο Παπαδάκη βγαίνει από τον Δήμαρχο Χαρχούδα της Λιλιπούλης. Ίσως δεν διαβασες τα σχετικά ποστ (10 μέρες πίσω).

Και για την Καραχασάν έχουμε κάνει ποστ στο παλιό μπλογκ.

(Γενικά έχω την εντύπωση πως τα έχουμε πει όλα).

Θα σας εξομολογηθώ κάτι: στην εκπομπή με κάλεσε ο Οικονομέας που τον ήξερα από παλιά.

Επειδή δεν βλέπω τηλεόραση, δεν ήξερα πως είναι μαζί με τον Καμπουράκη.

Τον ίδιο τον Καμπουράκη τον έχω δει μία-δύο φορές σαν σχολιαστή σε Δελτία Ειδήσεων.

Κυρ Οκτ 15, 03:16:36 μμ  
Yosemite Sam said...

Εξαιρετικός αγώνας στο Estoril σε μια πρωτιά που παίχτηκε με διαφορά δύο χιλιοστών του δευτερολέπτου!

Οσοι δεν το είδατε συνιστώ ανεπιφύλακτα την επανάληψη αύριο το βράδυ στην ΕΤ3.

Κυρ Οκτ 15, 04:12:55 μμ  
BadlyDrawnBoy said...

Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, υπενθυμίζω για τελευταία φορά στους ξεχασιάρηδες Σαλονικιούς να τρέξουν να ψηφίσουν Μπουτάρη. Στις Νομαρχιακές ψηφίστε ότι θέλετε εκτός από Πανίκα. Δυστυχώς –παρά τις φήμες- δε συμμετέχει η Ντίβερς σε αυτές τις εκλογές.

«Κάτι το ότι είναι αντάρτης επιχειρηματίας, κάτι το ότι είναι πρώην αλκοολικός, δείχνουν μια διαφορετική πάστα, αν μη τι άλλο.»

Ο όρος αντάρτης δεν ταιριάζει στον Μπουτάρη. Ο Μπουτάρης είχε ανακοινώσει από πολύ νωρίς την υποψηφιότητα. Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τον στήριξε, αλλά προτίμησε την Αράπογλου, είναι δικό του πρόβλημα και φυσικά –καλά να πάθει- θα φάει τα μούτρα του.Στην Αθήνα ότι και να ψηφίσετε, στο τέλος ο Κακλαμάνης θα είναι δήμαρχος, επομένως δε χρειάζεστε τη συμβουλή μου. Όσοι διαμένετε στη Β’ Αθηνών λάβετε επιτέλους μια απόφαση υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου και αδιαίρετου –και ίσως ομοούσιου- Μητροπολιτικού Δήμου Αθηνών (και πάσης Γραικαλβανίας), ώστε όταν σας ρωτάνε οι εαμοβούλγαροι εάν είστε Αθηναίοι, να μην απαντάτε ότι δεν είστε από την Αθήνα, αλλά από τη Νέα Σμύρνη, την Κυψέλη ή την Κηφισιά. Όσοι επιθυμείτε τη δημιουργία Μητροπολιτικού Δήμου ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να συμμετέχετε ενεργά υπέρ της υλοποίησης του οράματος Σκανδαλίδη για την ανέγερση ενός επιβλητικού Μητροπολιτικού Ναού πάνω στα θεμέλια του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Οι Πειραιώτες ενδεχομένως θα χρειαστεί να στραφούν σε άλλες πιο σύγχρονες θρησκείες. Προσδιορίστε οριστικά την έννοια της λέξης «σουβλάκι», ώστε να μην μπερδεύονται οι τουρίστες. Σε αυτό το θέμα τις πιο ενδιαφέρουσες και vegan προτάσεις τις έχει ο Τσίπρας, αλλά, όπως και να έχει, στο τέλος πάλι ο Κακλαμάνης ο Μητσοτακοφάγος θα είναι αυτός που πρώτος θα διαβεί το κατώφλι του δημαρχιακού μεγάρου καθήμενος στο σαμάρι του κόκκινου αλόγου του.

Τέλος θα ήθελα να πω στους Κρητικους:

ΠΑΣΟΚ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΚΙ Ο,ΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ!!!

Κυρ Οκτ 15, 05:02:34 μμ  
aphrodite said...

Καλησπέρα!

Συγνώμη Γάτε, δεν ήμουν ενήμερη για την εκπομπή, δεν θα την έχανα αλλιώς... (Βάλε κι εσύ ένα σχολιάκι, παιδιά πάω να τους δείξω τα καλά του... μοντερέ, που μέχρι το βράδυ θα έχουν φρικάρει και οι πιο... ανεκτικοί εδώ μέσα!) ΛΟΛ!

Εννοείται πως είμαι έξαλλη με το όλο σύστημα, το απύθμενο μπάχαλο του καπελλώματος σε σημείο παράκρουσης από κόμματα, της υπερ-συγκέντρωσης εξουσιών (και μην ακούσω για ανεξάρτητες τοπικές εξουσίες, δεν έχω άλλο πικρό γέλιο), των ανθρώπων –πέραν ελαχιστότατων εξαιρέσεων- που κατεβαίνουν υποψήφιοι και ειδικά του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών, από την πρώτη ώρα ψηφοθηρίας μέχρι την τελευταία στιγμή που βγαίνεις από το εκλογικό κέντρο και σε γυρνοβολάνε αγενώς και αδιακρίτως τα ανυποψίαστα ωρομίσθια για τη γνώμη σου...

Για να μην επεκταθώ, μια που θα το πάθω το ανεύρυσμα (μόλις βγαίνω από σχεδόν διήμερη splitting migraine) με τη σύγχυσή μου, ας μην πιάσω τι έχει γίνει και τί ΔΕΝ έχει γίνει στο δήμο μου, τα έργα τελευταίας στιγμής που μας έκαναν τη ζωή ποδήλατο χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, και τα κυριότερα εκ των οποίων ΔΕΝ έχουν περατωθεί, την υπολειτουργία κεντρικών υπηρεσιών αλλά την υπερ-στελέχωσή τους κλτ κτλ κτλ κτλ, μα να πω μόνο το εξής:

Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πάψει αυτή η ασύλληπτη σπατάλη με την προώθηση των υποψηφίων?

Εντυπα, φυλλάδια, πολύπτυχα, παράγκες?

Τηλεφωνήματα στο σπίτι σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για υπενθύμιση?

Λαο-συνάξεις σε κάθε αίθουσα συλλόγου προσφύγων... Χωραφόκαμπου και άμα είσαι πρώτη μούρη, στην κεντρική πλατεία του χωριού, με το σχετικό κυκλοφοριακό έμφραγμα?

Ναι, κάποια βοήθεια είναι εθελοντική, αλλά η περισσότερη ΔΕΝ είναι.

ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ?

Και το τι καλούνται να κάνουν, πού είναι?

Εμάς ΜΑΣ ΠΡΗΖΟΥΝ για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς, ως προς το να δώσουμε την ψήφο μας, μέχρι τους φακέλλους στο χέρι μας χώνουν.

Εκείνοι?

Job description?

Job requirements?

Κι άντε, να δεχτώ ότι εκείνοι ως πιο σχετικοί αποτυπώνουν το τι συμβαίνει και ορίζουν και το τι χρειάζεται (λίγο από.... «Από μενα για μένα, με αγάπη, εγώ» μου κάνει, αλλά ΕΣΤΩ!)

Κυρ Οκτ 15, 05:03:57 μμ  
aphrodite said...

ΑΛΛΑ:

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ, ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ / ΣΧΕΔΙΑ?

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ?

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ?

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΤΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

Σε επίπεδο υποψηφίου, δήμου και νομαρχίας?

Ε?

Σε χαρτί, και ας είναι βιβλιαράκι, κοινό, για όλους μαζί, και τα βιογραφικά, έργο και φωτο του ΚΑΘΕ υποψηφίου, να μπορώ να μπω στο πρόβλημα, να δω τι έχουν κάνει, τι παραλαμβάνουν και τι υπόσχονται ότι θα γίνει. Να τα έχω ως λίστα να (καρα)τσεκάρω το κάθε πρόγραμμα για κάθε πρόβλημα, όχι αέρα-πατέρα μήλα-πορτοκάλια, να μπορώ να συγκρίνω όμοια, και μετά, όταν έρθει η ώρα για τις επόμενες εκλογές, ΠΡΩΤΑ να σταθούν οι εκλεχθέντες στην ουρά για δημόσια παρουσίαση του τι έγινε επί 4 χρόνια πλην μίας ημέρας (των εκλογών) και ΜΕΤΑ να μου ξαναβγούν υποψήφιοι...

Είναι τεράστιο το θέμα, δεν γίνεται πλήρης ανάπτυξη εδώ, καταλαβαίνετε.

Αλλά τουλάχιστον να εκφράσω την αγανάκτησή μου!

Μου είναι αδύνατον να μεγαλώνει η αστικοποίηση και να υποβαθμίζεται συνεχώς η ζωή μας, και να με γλύφουν πατόκορφα λίγο πριν.

Και δε θέλω να ρίχνω λευκό. Δε θέλω να κάνω διαμαρτυρία για την ανήκουστη ακαταλληλότητά τους. Θέλω με την ψήφο μου να συμμετέχω στην εξυγείανση πρώτον και την βελτίωση δεύτερον των κοινών.

Η θα γίνει ένα ΚΑΛΟ Management by Objectives - γιατί ναι, δημόσιος βίος, αλλά τα αποτελέσματα τα τρώμε στο πετσί μας ως εντελώς ιδιώτες, ή θα ξεφτιλιζόμαστε ως πολίτες κάθε μέρα.

Γιατί το μπάχαλο και η κοροϊδία στα μούτρα μας δεν είναι μόνο σήμερα, κι άντε κι αύριο, αλλά ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ & ΚΙΝΗΣΗ μέχρι την επόμενη δόση.

Πάω να χτυπήσω μια καρτέλα αναλγητικά στο μίξερ με φραπέ!!!

(εμετικόν –emoticon- με φουντωμένο smiley να καπνίζει από τ’αυτιά)


ΥΓ- και ναι, είδα υποψήφια κυρία 50φεύγα, με κολλάν και κοντό κολλητό μπλουζί σε σώμα-ανθρωπάκι Μισελέν, με από κάτω 10-ποντη γόβα, βελούδινη μαύρη με πολύχρωμα κεντητά ανάκατα τα σύμβολα των ζωδίων... Αν δεν ήμουν τόσο χάλια, θα τα έβγαζα φωτο να σας τα δείξω στο προηγούμενο ποστ... Λέτε να ήταν οι... τυχερές της γόβες?

Κυρ Οκτ 15, 05:21:56 μμ  
despw said...

Πώς, ενώ ξέρετε πως το λευκό λογαριάζεται στα άκυρα, πώς κάνετε τον κόπο να μετακινηθείτε για να το ρίξετε; Γιατί; Αφού κανένα μήνυμα δεν στέλλει.
άν μετρούσε για λευκό θα μπορούσε κάποιος να πει; Τόσο % μας αποδοκιμάζει σωρηδον. Μα έτσι ποιό το μήνυμα;

Και πώς αφήνετε τους άλλους να αποφασίσουν για σας; Καλά στην Θεσσ. υπάρχει ο Μπούταρης που ακούγεται ¨μάγκας¨ στην Αθήνα δεν υπάρχει ο ανάλογος; Ή αλλού;

Υποπτεύομαι ότι ο Νίκος κάνοντας την σφήνα για τον Μπούταρη προσπάθησε να ωθήσει κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του,το αποτέλεσμα όμως θα φανεί στις επόμενες εκλογές. Ας είναι.

Κυρ Οκτ 15, 05:28:27 μμ  
aphrodite said...

ΥΓ- και δεν έχω τίποτε εναντίον του λευκού στο οποίο είδαν μια λύση φίλοι μας, έτσι? Θέλω όμως να πράττω, όχι απλώς να διαμαρτύρομαι... Διάολε, θα έπρεπε να ντρέπονται τα "ταγμένα" πολιτικά όντα για κάθε λευκό ή αποχή των "μη-ταγμένων" συν-πολιτικών όντων (για να μην πω ζώων...)
:(((((

Κυρ Οκτ 15, 05:29:25 μμ  
BadlyDrawnBoy said...

Τώρα που μ’ έπιασε ο συμβουλευτικός οίστρος θα θεωρούσα παράλειψη αν δεν έκανα μια αναφορά στη δημοφιλέστερη στους Σαλονικής περιοχή της Αθήνας, τον Πειραιά.

Όσοι Πειραιώτες δεν ασκήσατε μέχρι τώρα το ιερό εκλογικό σας δικαίωμα-υποχρέωση ακούστε με καλά.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΓΡΑΠΙΔΗ. ΝΑΙ, αυτόν τον μεγάλο και τρανό πολιτικό άνδρα, κυρίως επειδή είχε τη σύνεση και τη σοφία να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του έναν σπουδαίο άνθρωπο των τεχνών και των γραμμάτων, έναν πρωτοπόρο στις τηλεοπτικές εκπομπές τέχνης (κυρίως εικαστικά, όπερα και μπαλέτο) και λόγου, τον πιστό με συνέπεια στις αξίες και τα ιδανικά που πρώτη ενέπνευσε στην Ελληνική κοινωνία η Ανίτα Πάνια και άξιο συνεχιστή του έργου της, τον ένα και μοναδικό Φίλλιπο Καμπούρη.

Και μην ξεχνάτε ότι ο Φασούλας είναι Παοκτσής, δηλαδή –κατά το Μπαμπινιώτη Βούλγαρος. Πλάκα-πλάκα ο Πρύτανης χαρακτηρίζει τους Εβραίους ως συμφεροντολόγους, τσιγκούνηδες και φιλάργυρους, αλλά για υπέρ αυτών κανένας δεν αντέδρασε.

Κυρ Οκτ 15, 05:31:53 μμ  
aphrodite said...

(@ΝΔ, εννούσα καμμιά μέρα πιο πριν η ειδοποίηση, γιατί την ίδια μέρα μπορεί να χάσω ειδοποίηση κι εκπομπή...)

Κυρ Οκτ 15, 05:40:10 μμ  
heinz said...

Το δε "Χαρχούδας", φαίνεται να βγαίνει με μπόλικη παραφθορά από το "Αρκουδοπεταλούδας". Αυτό (λέγεται ότι) ήταν ο Χαρχούδας.

Επαναλαμβάνω:

Τα λευκά, υπολογίζονταν στα έγκυρα. Τώρα μειώνεται το εκλογικό μέτρο μετατοπίζοντάς τα - παρανόμως - στα άκυρα.

Παλιά λέγανε:

Ψηφίσαντες 1000
άκυρα 50
Έγκυρα 950
Έλαβον
Α 200
β 720
Λευκά 30.

Τώρα λένε άκυρα-λευκά και ξεμπερδέυουν. Είναι (άλλη μια) παραχάραξη της λαϊκής κυριαρχίας.

-----------------------------

Ψήφισα - και πάλι - τον δεξιό υποψήφιο...
Έλα Θεέ μου, λέτε νάχω τίποτα;!!

Δευτέρα πάω στον ...ομοιοπαθητικό να του πω το πρόβλημά μου!!

Κυρ Οκτ 15, 05:45:32 μμ  
Reactor69 said...

Ανοίξτε το ελληνικό, safe κόντρες στον λαό!
Αχ ρε Dottore, πότε θα σε ακούσουμε από κοντά;
Οέο, πού 'ναι η πίστα;!!
Να 'ναι καλά οι Κρητικοί και ο δήμος Ηρακλείου που την διεκδικούν με έργο, θυσίες και πράξεις. Ναι κύριοι Τοπικοί Αχρηστοι, οι σύντεκνοι χρηματοδότησαν μελέτη και ετοίμασαν ολόκληρη υποδοχή για τον επίτροπο της FIA. Πληρωμένο ξενοδοχείο, διατροφή κλπ. Οταν, λοιπόν, μεθαύριο αποφασιστεί η δημιουργία πίστας στην Κρήτη, μην ακούσω "μα,μου,σου,του" γιατί θα χεστούμε... 12 ώρες καραβάκι κι αν μας αρέσει!
Μήπως να την κάνω για κάτω ο Αθηναίος;

Υ.Γ@Dottore: Άλλο ένα, δεν έβλαψε κανένα...

Κυρ Οκτ 15, 05:47:17 μμ  
heinz said...

Στην Μήθυμνα (Μόλυβος) Λέσβου, κατεβαίνουν τέσσερεις (4) συνδυασμοί.

Και οι τέσσερεις, έχουν υποψηφίους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. (...!!!)

(αυτό το "κόμμα"...)

Κυρ Οκτ 15, 05:53:41 μμ  
BadlyDrawnBoy said...

Τώρα που μ’ έπιασε ο συμβουλευτικός οίστρος θα θεωρούσα παράλειψη αν δεν έκανα μια αναφορά στη δημοφιλέστερη στους Σαλονικής περιοχή της Αθήνας, τον Πειραιά.

Όσοι Πειραιώτες δεν ασκήσατε μέχρι τώρα το ιερό εκλογικό σας δικαίωμα-υποχρέωση ακούστε με καλά.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΓΡΑΠΙΔΗ. ΝΑΙ, αυτόν τον μεγάλο και τρανό πολιτικό άνδρα, κυρίως επειδή είχε τη σύνεση και τη σοφία να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του έναν σπουδαίο άνθρωπο των τεχνών και των γραμμάτων, έναν πρωτοπόρο στις τηλεοπτικές εκπομπές τέχνης (κυρίως εικαστικά, όπερα και μπαλέτο) και λόγου, τον πιστό με συνέπεια στις αξίες και τα ιδανικά που πρώτη ενέπνευσε στην Ελληνική κοινωνία η Ανίτα Πάνια και άξιο συνεχιστή του έργου της, τον ένα και μοναδικό Φίλλιπο Καμπούρη.

Και μην ξεχνάτε ότι ο Φασούλας είναι Παοκτσής, δηλαδή –κατά το Μπαμπινιώτη Βούλγαρος. Πλάκα-πλάκα ο Πρύτανης χαρακτηρίζει τους Εβραίους ως συμφεροντολόγους, τσιγκούνηδες και φιλάργυρους, αλλά για υπέρ αυτών κανένας δεν αντέδρασε.

Κυρ Οκτ 15, 05:56:33 μμ  
Nikos Dimou said...

Φεύγω για ΑΝΤ1/ Αφρο το είχα γράψει το πρωί αλλά δεν διάβασες τα πρωινά.

Τα λέμε το βράδυ.

Mickey μάλλον θα ακολουθήσω την πρότασή σου.

Κυρ Οκτ 15, 06:04:12 μμ  
BadlyDrawnBoy said...

Δεσπω ειπας

«Καλά στην Θεσσ. υπάρχει ο Μπούταρης που ακούγεται ¨μάγκας¨ στην Αθήνα δεν υπάρχει ο ανάλογος;»

Έλα, μην παραπονιέστε, στην Αθήνα έχετε το Βεργή, ο οποίος κατέβηκε με το καταπληκτικό σύνθημα "Δεν προσπαθώ να σας πω ποιο είναι το σωστό, γιατί το γνωρίζετε. Προσπαθώ να σας πείσω να το πράξετε".


“Υποπτεύομαι ότι ο Νίκος κάνοντας την σφήνα για τον Μπούταρη προσπάθησε να ωθήσει κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του,το αποτέλεσμα όμως θα φανεί στις επόμενες εκλογές. Ας είναι.”

(Τελικά ο Μπουτάρης είναι ο σοβαρότερος λόγος για να θέλει κάποιος να είναι Σαλονικιός.)

Στην παραπάνω πρόταση, όπως και σε κανά δύο άλλες παραπάνω, υπάρχει μια αμφισβήτηση για το ότι ο Μπουτάρης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι γεγονός ότι η Θεσ/νίκη είναι μια μικρή Αθήνα και φυσικά εύκολα δεν αναμορφώνεται. Ούτε και ο Μπουτάρης είναι θαυματουργός βεβαιώς. Έχει αποδείξει όμως με την επιχειρηματική του δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες του στο Νυμφαίο Φλωρίνης ότι διαθέτει εμπειρίες και ικανότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση πολύ σημαντικότερες από αυτές που έχουν οι πολιτικοί καριέρας.

Ο Μπουτάρης είναι από τους λίγους Έλληνες που όσες φορές –σπάνια δυστυχώς- τον ακούω να μιλάει στα ΜΜΕ, στο τέλος νομίζω ότι κάτι έχω κερδίσει. Και μόνο για αυτό το λόγο –όπως και για το ότι διαφοροποιείται πλήρως από το εθνικοθρησκευτικό κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη- νομίζω ότι αξίζει τουλάχιστον να του δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει τη Δημαρχία στο δεύτερο γύρω. Ένας Μπουτάρης που παρεμβαίνει δημόσια και επικοινωνεί τα μηνύματα και τις σκέψεις του πιο συχνά, συμφέρει όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την Ελλάδα.


Heinz

“Στην Μήθυμνα (Μόλυβος) Λέσβου, κατεβαίνουν τέσσερεις (4) συνδυασμοί.

Και οι τέσσερεις, έχουν υποψηφίους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ. (...!!!)”

Ρε μπας και είναι Κρητικοί οι Μηθυμναίοι;

Κυρ Οκτ 15, 06:22:40 μμ  
anastassios papadakis said...

"Πώς, ενώ ξέρετε πως το λευκό λογαριάζεται στα άκυρα, πώς κάνετε τον κόπο να μετακινηθείτε για να το ρίξετε; Γιατί; Αφού κανένα μήνυμα δεν στέλλει.
άν μετρούσε για λευκό θα μπορούσε κάποιος να πει; Τόσο % μας αποδοκιμάζει σωρηδον. Μα έτσι ποιό το μήνυμα;"

Τάδε έφη Δέσπω.

Αγαπητή φίλη, δεν μπορώ να πω ότι με εκφράζει αυτό που έκανα. Είμαι υπέρ της συμμετοχής γενικά με κάποιο ευρύτερο νόημα(να έχουν συνέπεια οι επιλογές μας για τον τόπο μας)

Ωστόσο, δεν μετανοιώνω. Δεν με ενδιαφέρει να στείλω κανένα μήνυμα. Ήθελα απλώς και μόνο να εκφράσω τον εαυτό μου, την προσωπική μου απογοήτευση.

Και να σου πω και κάτι; "Μήνυμα" στέλνεις σε κάποιους που ξέρεις ότι έχουν την καλή προαίρεση να ακούσουν...

Κυρ Οκτ 15, 06:28:58 μμ  
aphrodite said...

"ND,

"Φεύγω για ΑΝΤ1/ Αφρο το είχα γράψει το πρωί αλλά δεν διάβασες τα πρωινά...
Κυρ Οκτ 15, 06:04:12 μμ"


Hey, BOSS!!!!

All I said was:

"(@ΝΔ, εννούσα καμμιά μέρα πιο πριν η ειδοποίηση, γιατί την ίδια μέρα μπορεί να χάσω ειδοποίηση κι εκπομπή...)
Κυρ Οκτ 15, 05:40:10 μμ"

Την διάβασα την πρωϊνή σου ειδοποίηση αργότερα. Γι' αυτό και ζήτησα ένα note μια μερούλα πριν.

Είσαι γεγονός για μας, we can't afford to miss you!!!

(τώρα να κλάψω που εσύ δεν με διαβάζεις ή να πάω για δεύτερη καρτέλα παυσίπονων, γιατί η πρώτη ήταν για την όρεξη?!)
:(

Κυρ Οκτ 15, 06:34:19 μμ  
Reactor69 said...

Chill, Goddess, chill!

Χρουτς,χρουτς... Μόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα... Μόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα... Μόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα...

Τζίνι;..

Και καλά, ο Ψωμιάδης είναι πολύ "Νομάρχης", οι Θεσσαλονικείς, πόσο "δημότες" είναι;
Μπουτάρης ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου!

Υ.Γ Τελ.Στιγμής: Το ερώτημά μου έλαβε απάντηση από τα exit polls, οι θεσσαλονικείς, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι πολύ, πάρα πολύ "ΔΗΜΟΤΕΣ"! Αντε, καλά κρασιά!

Κυρ Οκτ 15, 07:11:43 μμ  
libertarian said...

ο γάτος είναι στον ANT1 ας χωρέψουμε :Ρ

Όσοι είναι στο εξωτερικό μπορούν να κατεβάσουν το sopcast και να κάνουν click στο ant1 satellite.

Γενικά έχει πολλά άτομα το panel και γίνεται χαμός (κλασσική ελληνική tv).

Κυρ Οκτ 15, 08:10:00 μμ  
Yannis H said...

ΝΔ, έβλεπα ένα ανεπανάληπτο ταλέντο βουβής τηλεόρασης. Στο τέλος τα χάλασες... Τι το ήθελες; Θα έγραφες ιστορία :)

(Πάντως, αστεία-αστεία, ο Ευαγγελάτος εξελίσσεται σε σοβαρό παρουσιαστή - στη θέση που είχε ο Χατζηνικολάου μέχρι πρότινος...)

Κυρ Οκτ 15, 08:16:20 μμ  
Zoros said...

@yiannish
“Πάντως, αστεία-αστεία, ο Ευαγγελάτος εξελίσσεται σε σοβαρό παρουσιαστή - στη θέση που είχε ο Χατζηνικολάου μέχρι πρότινος...”

Επίσης δεν έχει ενταχθεί κομματικά πουθενά, δεν χαρίζει/πουλάει συνεντεύξεις (όπως ο Χατζηνικολάου στο Χριστόδουλο) και είναι εντελώς αυτοδημιούργητος.
Μπράβο του.

Κυρ Οκτ 15, 08:47:52 μμ  
Nikos Dimou said...

Γύρισα. Είχα δύο παρεμβάσεις (κατόρθωμα - άλλοι δεν είχαν καμία) και προσπάθησα να δώσω μία άλλη άποψη.

Απόδω και πέρα σχολιάζετε ελεύθερα.

Κυρ Οκτ 15, 09:05:51 μμ  
Zoros said...

@Nikos Dimou
Συμφωνείς για την εκτίμηση μου προς τον Ευαγγελάτο?

Κυρ Οκτ 15, 09:09:41 μμ  
Yannis H said...

Ζόρος, εμένα τη χείριστη εντύπωση μου έκανε ο Χαλβατζής. Όταν είδε ότι τον ξεπέρασε ο συνυποψήφιος του ΣΥΝ, απαντούσε σε ερωτήσεις σαν μάγκας του λιμανιού που του στραβοκοίταξες την γκόμενα. Αίσχος! Και κομμουνιστής, τάχα μου ταπεινός και κοντά στο λαό.

(Αλήθεια ΝΔ, πώς νιώθεις ανάμεσα σε πολιτικούς με φουλ αδρεναλίνη και ντελάλικες φωνές, σε βραδιά εκλογών;)

Κυρ Οκτ 15, 09:14:29 μμ  
BadlyDrawnBoy said...

Άκου πάνω από 70% το Πασοκ στην Κρήτη.

Μπααθ το κάναμε το μαγαζί!

Ο Μπουτάρης έδωσε ένα ηχηρο χαστούκι στο πασοκ. Δυστυχώς είναι αρκετά μεγάλος και μάλλον δε θα του δοθεί η δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα με αξιώσει να γίνει δήμαρχος

Κυρ Οκτ 15, 09:20:10 μμ  
mihalis, a dreamer said...

Βλέποντας το Γατο-αφεντικό στο πάνελ του ΑΝΤ1 σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει συνομωσία κατά της αξιοπρέπειας στη συζήτηση, κατά της πολιτικής (παρά κομματικής) ερμηνείας των εκλογών, κατά του Γάτου ή κατά του Μπουτάρη. Βέβαια ένας εξωγήινος ή ένας αλλοδαπός που θα παρακολουθούσαν τη συζήτηση θα φτάνανε ακριβώς στο ίδιο συμπέρασμα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Σας ανακοινώνω ότι σήμερα σαν επιφοίτηση, την ώρα που έβλεπα το Γάτο να προσπαθεί να πει κάτι,οτιδήποτε, ώστε να ακουστεί στο πάνελ και κάτι ουσιαστικό, μου ήρθε η μεγάλη κοσμική αλήθεια που, σαν χαζός, δεν έβλεπα τόσα χρόνια. Βλέπετε, με τύφλωνε η προσκόλλησή μου στον ορθολογισμό και η αλλεργία που έχω για την ευκολία των μεταφυσικών εξηγήσεων. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία:ΑΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ! ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ! Γιατί αυτή είναι πια η εξήγηση για τη στραβοχυμένη ελληνική βλαχο-κιτς-επαρχιώτικη-νεόπλουτη νοοτροπία που παραμορφώνει κάθε τι που αγγίζει, είτε είναι η αυταπόδεικτη αλήθεια, είτε μια διαφορετική από τη δική μας κολλημένη-παγωμένη άποψη, είτε η κοινή λογική. Γι αυτό είναι κάτι το ανεξήγητο: Γιατί δεν είναι συνομωσία πολιτικών και δημοσιογράφων να μην τυχόν πει ο Γάτος κάτι πέρα από τις κλισέ-κοινοτοπίες τους...Όχι! Είναι μία μεταφυσική αύρα που έχει επικαθήσει στην ελληνική επικράτεια, κοντά δύο αιώνες τώρα και λιώνει τη λογική και το ήθος ΑΠ' ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΕΜΥΤΙΣΟΥΝ- σαν τον κρυπτονίτη που κάνει το Σούπερμαν να τρικλίζει ένα πράμα...Αυτή η κακή ενέργεια είναι που δεν αφήνει το αφεντικό να πει πέντε πράγματα κι όχι τα συγκεκριμένα άτομα που δεν τον αφήνουν να μιλήσει (κι όταν μιλάει δεν καταλαβαίνουν τι είπε)
Υ.Γ.1: Συγγνώμη Γάτε που προσχώρησα στο παράλογο, η μεγάλη αγανάκτηση γαρ...
Υ.Γ.2:Περιμένουμε παραλειπόμενα
Υ.Γ.3: Γλυκόπικρο το 13% του Μπουτάρη για μας τους Θεσσαλονικείς, εκτός αν ο άνθρωπος επιμείνει-αλλά τι να το κάνεις; Σε άλλα τέσσερα χρόνια...ζήσε Μάη μου! Πότε ακριβώς γίναμε από ερωτική, οπισθοδρομική και συντηρητική πόλη;

Κυρ Οκτ 15, 09:25:58 μμ  
Reactor69 said...

Ε όχι και σοβαρός δημοσιογράφος αυτό το καρναβάλι. Μας έπρηξε τα ούμπαλα όλο το βράδυ με την σούπερ δημοσκόπηση του σταθμού του. Εννοια σου Ζορό και θα δικτυωθεί κι αυτός σιγά σιγά, απλά δεν έχει πάρει ξεκάθαρες και εμφανείς θέσεις. Μέχρι στιγμής αρκείται στο να ευλογεί τα γένια του Κυριακού!
Εντάξει, βγάλαμε και ένα "Νομάρχη", μην μας περνάς, όμως, και για τελείως μπαλάκες!
Δημοτικές και Νομαρχιακές = Γκάλοπ Βουλευτικών... Σουρεάλ επιεικώς!

Κυρ Οκτ 15, 09:30:44 μμ  
Stavros Katsaris said...

Καλησπέρα!
Είμαι σίγουρος οτι εδώ θα ακουστούν ουσιαστικότερα πράγματα από τα κανάλια!
Εκνευριστικότατος Ευαγγελάτος!!

Αυτοί είναι οι πολιτικοί που θα φέρουν νεα ήθη?

Τέλος πάντων.

Τα δικά μου συμπεράσματα.

Έκπληξη τα ποσοστά Τσίπρα και Μπουτάρη.
Δεν ασχολήθηκε κανείς με την αποχή και τη γενικότερη απαξίωση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
Μίλησαν για βουβές εκλογές!


Σωστότατη η παρατήρηση του Νίκου για τους υποψήφιους "αντάρτες".
Ουδείς απάντησε.
Την ίδια ερώτηση έκανε πριν νεαρός σπουδαστής δημοσιογραφίας.
Μάλλον δεν θα του απαντήσει κανείς!

Κυρ Οκτ 15, 09:48:57 μμ  
mickey said...

Πάντως, μόλις τώρα ο Βενιζέλος είπε:

"Δεν είμαστε όλοι αριθμολάγνοι"!!!

Αφεντικό, έχεις Υψηλούς (σε όλες τις ...διαστάσεις) Αναγνώστες :)))

Κυρ Οκτ 15, 09:49:51 μμ  
Nikos Dimou said...

Zoros δεν τον ξερω αρκετά τον Ευαγγελάτο και δεν έχω άποψη - πάντως οι αρχικές εντυπώσεις ήταν αρνητικές (εισαγγελάτο τον ονόμαζαν τότε) και ήταν πολύ λαϊκιστής.

Μετά σοβάρεψε - ελπίζω πάντως να μην τον φάει ο ανταγωνισμός και να ακολουθήσει την πορεία της γυναίκας του...

Κυρ Οκτ 15, 09:51:37 μμ  
Nikos Dimou said...

Reactor69 said...
"Ε όχι και σοβαρός δημοσιογράφος αυτό το καρναβάλι. Μας έπρηξε τα ούμπαλα όλο το βράδυ με την σούπερ δημοσκόπηση του σταθμού του".

Κανείς δεν είναι σε θέση να τιθασεύσει 15 πολιτικούς σε ένα πάνελ. Όσο για την δημοσκόπιση ήταν πραγματικά σημαντική. Βέβαια η αγωνία των αριθμών της AGB τους τρώει όλους. Πίσω μου, αθέατος, στεκόταν ο Κυριακού...

Κυρ Οκτ 15, 09:58:00 μμ  
Georgios said...

Απαράδεκτος ο Ευαγγελάτος... Όχι μόνο επειδή δε γνωρίζει τα στοιχειώδη του συντονισμού μιας συζήτησης αλλά επειδή είναι αρκετά προσβλητικό θεωρώ να καλείς κάποιον και να μην κάνει ούτε ΜΙΑ παρέμβαση...

Για να μη πω για το πόσο εκνευριστικό είναι να κάνει κάποιος μια παρέμβαση, να διακόπτεται αγενώς και να ΜΗΝ στηρίζεται από τον κεντρικό παρουσιαστή ώστε να συνεχίσει σε αυτά που έλεγε... (μιλάω προφανώς και για την πρώτη παρέμβαση του αγαπητού Γάτου..)

Αυτό που έχω εγώ να πω είναι οτι σε τέτοια πανηγυράκια ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ευγενικοί και σοβαροί άνρωποι, που έχουν μάθει να μην επιβάλονται δια βοής, να μη αγελοποιούνται για να ακουστούν...

Σούργελο ολικής, δημοσκοπίσεις πυροτεχνήματα περί βουλευτικών και άθλιες χυδαιότητες στο βωμό της RGB: Αυτό ήταν και θα είναι σε όλη του την πορεία ο κ. Ευαγγελάτος!

Άντε και καλό μας κουράγιο από αύριο.. Πάω να καώ σε κανένα μπαρ γιατί αν ακούσω κι άλλο τηλεόραση θα το πάθω το πολλαπλό εγκεφαλικό.. Τα υπόλοιπα το βράδυ.

Κυρ Οκτ 15, 10:00:47 μμ  
Georgios said...

ND said..
"Κανείς δεν είναι σε θέση να τιθασεύσει 15 πολιτικούς σε ένα πάνελ."

Αν δεν είναι τότε να μην τους καλεί.. Αν και δεν ήταν μόνος του.. Ο κ.Παπαδάκης ήταν κι αυτό συντονιστής.

Τέλος πάντων.. Έτσι κι αλλιώς το όλο θέμα έχει καταντήσει παρωδία..

Κυρ Οκτ 15, 10:05:07 μμ  
aggelos-x-aggelos said...

Αλήθεια, η αποχή πως πήγε φέτος; Τα τελευταία χρόνια μεγάλωνε συνεχώς

Κυρ Οκτ 15, 10:06:17 μμ  
aggelos-x-aggelos said...

Έπειτα από αρκετές επισκέψεις σε διαδικτυακά ημερολόγια, άλλα κρυπτωνύμων bloggers και άλλα επωνύμων συγγραφέων, τείνω προς το εξής συμπέρασμα: μερικοί καλοί bloggers μπορούν να γίνουν και καλοί συγγραφείς, αλλά σχεδόν κανένας καλός συγγραφέας δεν γίνεται καλός blogger. Οι πρώτοι βάζουν στα διαδικτυακά κείμενά τους τον εαυτό τους. Οι δεύτεροι απλώς το εγώ τους.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ

Τι είναι πάλι αυτό;

Κυρ Οκτ 15, 10:15:13 μμ  
Zoros said...

Μόλις άκουσα τον ξύλινο λόγο του Γ. Παπανδρέου σχετικά με τις εκλογές.
Μα δεν το βλέπουν οι image makers του ότι πρέπει να τον αφήσουν να είναι ο εαυτός του? Δεν είναι φανερό ότι παίζει έξω από τα νερά του?

Μετά τις εκλογές του 2004 έχει μπει στο «τρυπάκι» του τυπικού Έλληνα πολιτικού (μέχρι και τον επιτάφιο τον βάζουν να σηκώνει...) και χάνει τα χαρακτηριστικά του, που τον έκαναν δημοφιλή σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
Δυστυχώς ένας πολιτικός με σουηδο-θρεμμένη νοοτροπία δεν μπορεί να σταθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή...

Κυρ Οκτ 15, 10:26:24 μμ  
Nikos Dimou said...

aggelos-x-aggelos said...
Τι είναι πάλι αυτό;

La bella parola! Ο Κούρτοβικ υπέκυψε στον πειρασμό να κάνει μία "έξυπνη" γενίκευση. Κρίμα γιατί είναι ευφυής και καλός κριτικός.

georgios το πιο ενδιαφέρον πράγμα σε αυτές τις συγκεντρώσεις είναι το παρασκήνιο - το πριν και το μετά της εμφάνισης. Κάποτε θα τα γράψω αναλυτικά.

Κυρ Οκτ 15, 10:33:57 μμ  
Nikos Dimou said...

Zoros said...
Μόλις άκουσα τον ξύλινο λόγο του Γ. Παπανδρέου σχετικά με τις εκλογές. Μα δεν το βλέπουν οι image makers του ότι πρέπει να τον αφήσουν να είναι ο εαυτός του?

Μα άραγε ξέρει ποιος είναι ο εαυτός του... υπάρχει; Εμένα (όπως είχα γράψει και στο σχετικό ποστ) μου φαίνεται ζόμπι.

Κυρ Οκτ 15, 10:36:32 μμ  
Zoros said...

@Nikos Dimou
“Μα άραγε ξέρει ποιος είναι ο εαυτός του... υπάρχει; Εμένα (όπως είχα γράψει και στο σχετικό ποστ) μου φαίνεται ζόμπι.”

Ο Γ.Π. ήταν ο εαυτός του όταν ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών (1999-2004). Χωρίς την πίεση της εσωτερικής πολιτικής σκηνής, πολύ πιο απλός και χωρίς να χρειάζεται να κάνει τις βαρύγδουπες δηλώσεις ενός πολιτικού αρχηγού. Επίσης δεν είναι καλός στα λεγόμενα «μικρά θέματα» (σε αντίθεση με τον Καραμανλή), αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικός στα «μεγάλα» (πχ ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, χωρίς λύση Κυπριακού).

Κυρ Οκτ 15, 10:44:38 μμ  
aphrodite said...

Γάτος στην τιβι, πεντάχρονο ρωτά:

"Μαμά, αυτός ο δάσκαλος γιατί δεν μιλάει, κρυωμένος είναι?"

"Οχι παιδί μου, ευγενικός είναι, γιατί μπλα μπλα μπλα, εκλογές, και έχει πάει εκεί να συζητήσουν μπλα μπλα μπλα".

"Ε, τότε οι άλλοι γιατί δεν είναι ευγενικοί?!"

"Γιατί καμμιά φορά πάνω στην έντασή τους, θυμώνουν και φωνάζουν".

"Και για τιμωρία δεν μαζεύουν τα σκουπίδια, ε?"

Από μικρό κι από τρελλό...

Πάντως συντονιστής πολιτικών, χωρίς επωμίδες με κρόσσια, μπότες, καρεκλίτσα και ΚΥΡΙΩΣ μαστίγιο, δε γίνεται!

(και μετά Γάτε θα μου λες πάλι για S & M... Εγώ φταίω?)

Επανέρχομαι (τρίτη καρτέλλα σήμερα...)

Κυρ Οκτ 15, 10:50:22 μμ  
ihadafarminafrica said...

Κε ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΙΣΗΣ ΕΚΑΝΑ ΠΥΡΕΤΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΠΥΡΕΤΟ. ΕΤΣΙ ΕΙΣΑΙ; ΕΙΠΕ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ!!!

:))))

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ:

Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗς ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ( ΜΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝ ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗς ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΕΧΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TV ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗς ΛΕΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΥΓ:

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΩΡΑ:

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ: ''ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΝΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.''

ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΨΩΜΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΕΦΑΓΕ ΛΕΦΤΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ . ΕΦΑΓΕ ΓΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕς ΤΗς ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ '22.

Κυρ Οκτ 15, 10:55:37 μμ  
aphrodite said...

@Αγγελε,

Μια χαρά διαφήμιση μας κάνει ο κύριος - και των συγγραφέων-μπλόγκερς το ίδιο, σιγά!

Θέλω να δω όμως τι θα γίνει όταν θα μαζευτούμε όλοι οι... εαυτοί μαζί (όλων δλδ όσων έχουν υπολογιστή) στο ίντερνετ, αν θα προλαβαίνει κανείς να διαβάζει & να απαντά σε κανέναν... Εκεί θα φανεί πόσο "μεγάλος" είναι κάποιος...

...

Κυρ Οκτ 15, 10:59:44 μμ  
mickey said...

Σημίτης, Γιαννάκης και Φασούλας είναι σαν τους ...Ντάλτον. Μόνο που Λείπει ο ...Άβερελ - ή μήπως όχι; ;)

Κυρ Οκτ 15, 11:01:50 μμ  
Yosemite Sam said...

Μετά τη σταύρωση ήρθε η ανάσταση δήλωσε ο ψωμιάδης.

Εχει γούστο ο πανίκας μετά απο τρείς μέρες να αναληφθεί στους ουρανούς.

Κυρ Οκτ 15, 11:03:46 μμ  
Pensierix said...

Θα σας φανει υπερβολικο και μελο αλλα, ακουγοντας αυτα τα εστω και λιγα που καταφερε να πει ο ΝΔ (μαλλον η παρουσια του και μονο), αισθανθηκα οτι για πρωτη ισως φορα εκπροσωπουμαι και οτι εχω φωνη. Παρακολουθουσα την εκπομπη μεσω ραδιοφωνου και φανταζομουν να μου κλεινει το ματι με νοημα σαν να μου λεει: " Μην ανησυχεις. Ειμαι εδω και για σενα."

Κυρ Οκτ 15, 11:10:19 μμ  
andy dufresne said...

Να, κι ένα καλό που έκαναν οι εκλογές - κατάργησαν το moderation!

Κυρ Οκτ 15, 11:23:44 μμ  
aktaion said...

Ο αληθινός νικητής τον εκλογών είναι η αποχή. Τελικά τα κατάφεραν, μας αποπολιτικοποίησαν, μας έκαναν αδιάφορους και κάνουν ότι θέλουν. Με αποχή , λευκά και άκυρα να ξεπερνούν πολλές φορές το 40% σε πολλούς δήμους, για ποια δημοκρατία μιλάμε.

Κυρ Οκτ 15, 11:24:08 μμ  
BadlyDrawnBoy said...

mickey said "Σημίτης, Γιαννάκης και Φασούλας είναι σαν τους ...Ντάλτον. Μόνο που Λείπει ο ...Άβερελ - ή μήπως όχι; ;'


Εννοείς ότι λειπει ο Μουρεσάν ή ο γιάο μιγκ;

Κυρ Οκτ 15, 11:24:37 μμ  
BadlyDrawnBoy said...

"Με αποχή , λευκά και άκυρα να ξεπερνούν πολλές φορές το 40% σε πολλούς δήμους, για ποια δημοκρατία μιλάμε."

Να υποθέσω ότι η Ελλάδα έχει ποιοτικότερη δημοκτρατία απο της ΗΠΑ και Βρετανία όπου η αποχή είναι μεγαλύτερη;

Δεν είμαι υπέρ της αποχής, παρόλα αυτά θα προτιμουσα την αποχή να θεωρείται δικαίωμα παρά ποινικα κολάσιμη πράξη.

Και ίσως πρέπει να πάψουμε επιτέλους να πιστεύουμε ότι οι έλληνες είναι πιο πολιτικοποιημένοι από τους ξένους

Κυρ Οκτ 15, 11:35:21 μμ  
aphrodite said...

Το moderation το άφησε ο Γάτος στο καμαρίνι του Ευαγγελάτου, μετά από το σημερινό θα του χρειαστεί!!!

Κυρ Οκτ 15, 11:44:11 μμ  
Nikos Dimou said...

Δεν ξέρω πως νιώθετε εσείς αλλά εγώ πάω για ύπνο απογοητευμένος.

Θετικό είναι ότι τόσοι πολλοί ψήφισαν τον Μπουτάρη και τον Τσιπρα.

Αλλά η θριαμβευτική επανεκλογή του Ψωμιάδη, της Γεννηματά και πολλών άλλων με καταθλίβει.

Κυρ Οκτ 15, 11:47:53 μμ  
aphrodite said...

Το "θριαμβευτική" είναι για μεγάλη απελπισία!!!
:(

Κυρ Οκτ 15, 11:49:06 μμ  
Nikos Dimou said...

Και η αποχή... κανένας πολιτικός δεν την αξιολόγησε (δεν συμφέρει...)

Κυρ Οκτ 15, 11:50:31 μμ  
ihadafarminafrica said...

ΤΟ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗς ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 60%.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ. ΜΕ ΤΙ; ΜΕ ΤΟ 42% ΤΟΥ 4Ο%;

ΥΓ:

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΜΠΛΕ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ. ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΖΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗς ΧΩΡΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΟΒΙΚΟΣ. ΑΠΛΑ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΦΕΝΤΗ ΤΗς.

ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΣΑΝΙΔΩΝ ΟΤΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΤΕΛΑΛΗΣ ΕΛΕΓΕ:

'' ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ. Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ.''

ΥΓ:

ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΣΕΞ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

:))))

Κυρ Οκτ 15, 11:52:08 μμ  
ihadafarminafrica said...

ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΧΗΣ.

Κυρ Οκτ 15, 11:53:22 μμ  
Lefteris Kritikakis said...

"Ο αληθινός νικητής τον εκλογών είναι η αποχή. Τελικά τα κατάφεραν, μας αποπολιτικοποίησαν, μας έκαναν αδιάφορους και κάνουν ότι θέλουν. Με αποχή , λευκά και άκυρα να ξεπερνούν πολλές φορές το 40% σε πολλούς δήμους, για ποια δημοκρατία μιλάμε."

Όταν δεν μου αρέσει μια γυναίκα, είτε τη διώχνω αμέσως (το ρεκόρ αργοπορίας μου σ΄ αυτό, είναι 3 ώρες), ή φεύγω εγώ. Το ίδιο κάνω και με χώρες, μόνο που εκεί απαιτείται λίγο παραπάνω χρόνος να μαζέψεις πράγματα κλπ. Εάν αρχίσετε να φεύγετε από την Ελλάδα, όσοι δεν σας αρέσει, τότε αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τους υπόλοιπους και για τον εαυτό σας. Εκτός κι αν το να κάθεται κανείς μέσα στις ίδιες λάσπες και να αναλύει θεωρίες, είναι καλύτερο...

το να μην ψηφίσει κανείς, είναι δικαίωμά του. Το να μην ασχολείται με πολιτικά στα οποία ΔΕΝ έχει έλεγχο, είναι υποχρέωσή του, μια και το να ασχολείται κανείς με πράγματα για τα οποία δεν έχει έλεγχο, είναι ανοησία. Το να κάθεται κανείς να κουβεντιάζει στα καφενεία, δεν αποτελεί πολιτική, αλλά αποτελεί απλά κουβέντα ή κουτσομπολιό. Και το να ψηφίσετε οποιονδήποτε, δεν αποτελεί καμία λύση, αφού τους δίνετε λεφτά με τους φόρους σας να συνεχίσουν προσλήψεις στο δημόσιο, ταξιδάκια δωρεάν στο εξωτερικό, κλπ. Αυτή την άκρως ενοχλητική και αηδιαστική συμπεριφορά την χρηματοδοτείτε όλοι σας που νομίζετε ότι ταϊζοντας ένα μάτσο αλήτες (φορολογία), δίνετε το "καλό παράδειγμα" στους άλλους. "Είμαι υπεύθυνος εγώ, ταϊζω αλήτες" (!).

Οι Έλληνες δεν είναι πιο πολιτικοποιημένοι από άλλους. Πιο κουτσομπόληδες όμως είναι από πολλούς. Πάνε στο καφενείο, κουβεντιάζουν, τους βγαίνει η πίστη ανάποδα, μετά είναι πολύ κουρασμένοι να εργαστούν... αυτό το λες εσύ πολιτικοποίηση, ή αληθινό ενδιαφέρον για τα τοπικά ή εθνικά; Α, μπορεί και μετά την κουβέντα να είναι και πολύ κουρασμένοι να μαζέψουν τα σκουπίδια τους (ας είναι καλά η "Μαμά Νο.2" (ήτοι, η σύζυγος) που τα μαζεύει γι' αυτούς),

Νισάφι πια με τις αηδίες περί πολιτικοποίησης κλπ. Η αιώνια καραμέλα των μετριοτήτων για να εξαναγκάσουν τους πολίτες (?) μιας χώρας να χορεύουν στο ντέφι τους.

Κάνει πια κανείς τίποτα εκεί κάτω, ή απλώς μιλάει ο ένας στον άλλο;

Και για ποιο λόγο χρειάζονται γραβάτα και γραφείο/καρέκλα οι πολιτικοί; Γράφουν τίποτα; Ή μπας και θέλουν να το παίζουν εξουσία στις γιαγιάδες που θα έρθουν για ρουσφετάκι; Ή μπας και ονειρεύονται εαυτούς ως "μάνατζερς" όπως το βλέπουν στα Μεξικάνικα soap operas; Εδώ οι μάνατζερς φοράνε τζην και ιδρώνουν κάθε μέρα... γιατί άμα δεν ιδρώσουν στη δουλειά και δεν φέρουν ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (όχι δικαιολογίες ή συγγνώμες), τότε απολύονται, αμέσως και χωρίς αποζημίωση.Τί διαχειρίζονται; Τί έργα κάνουνε; Τί συνεργασία εξασφαλίζουνε μεταξύ διαφόρων ομάδων του εργασιακού χώρου; Τί συνεργασίες εξασφαλίζουν για τη χώρα; (εκτός από Καντάφι εννοώ).
Τί συνεργασία για επενδύσεις εξασφαλίζουν; Πώς προστατεύουν τη χώρα ώστε να μπορεί ο κόσμος να κάνει τη δουλειά του ήσυχος;
Τί σχολεία χτίζουν; (εκτός κι αν η μόνη τους ανάμειξη εκεί, είναι να προκαλούν τους φοιτητές σε αγριότητες και μετά να προστατεύουν και το άσυλο των αγρίων, σε βάρος των υπολοίπων). A bunch of fucking lazy losers...


Και μετά μου λες εσύ να "πολιτικοποιηθούμε". Ναι, λες και δεν έχει πιο ενδιαφέρονται κουτσομπολιά η γειτονιά, και πρέπει να ασχολούμαστε με όσους χρειάζονται viagra για να κατεβάσουν καμιά σκέψη, ή για να ξεκολλήσουν τον πισινό από την καρέκλα και να χτίσουν τίποτα.


==============================

"ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ

Τι είναι πάλι αυτό;"

E, ενός του ήρθε να ανάγει μια γενίκευση σε Θεωρία, ή Αξίωμα.

Κυρ Οκτ 15, 11:57:46 μμ  
aktaion said...

Lefteris kritikakis said:
Και μετά μου λες εσύ να "πολιτικοποιηθούμε". Ναι, λες και δεν έχει πιο ενδιαφέρονται κουτσομπολιά η γειτονιά, και πρέπει να ασχολούμαστε με όσους χρειάζονται viagra για να κατεβάσουν καμιά σκέψη, ή για να ξεκολλήσουν τον πισινό από την καρέκλα και να χτίσουν τίποτα

Εσύ μπορεί να έχεις φύγει αλλά εμείς είμαστε εδώ, και αυτοί που παριστάνουν τους αρχηγούς μας διαχειρίζονται τα χρήματα μας και σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον μας. Έχουν καταφέρει να υπνωτίσουν τους περισσότερους από εμάς και οι υπόλοιποι κοιτάμε το κράτος να βουλιάζει στην διαφθορά και στην ασυδοσία. Σαφώς πολλά πράγματα είναι ποιο ενδιαφέροντα, αλλά δυστυχώς αυτά τα ανιαρά και ταπεινά μας επηρεάζουν τόσο πολύ.

Δευ Οκτ 16, 12:19:38 πμ  
Stavros P (isisdoros) said...

Έμαθα οτι μιά γαλακτοβιομηχανία μοίραζε γιαούρτια στα διόδια την Παρασκευή.Για διαφημιστικούς λόγους ή..........;

Δευ Οκτ 16, 12:23:46 πμ  
bananoula said...

Δεν μπορεί κανένας να στείλει τη σημερινή εκπομπή με τον Γάτο στο youtube γιατί εδώ στο Εκουαδόρ δεν πιάνω σήμα;

Δευ Οκτ 16, 12:28:41 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"Εσύ μπορεί να έχεις φύγει αλλά εμείς είμαστε εδώ, και αυτοί που παριστάνουν τους αρχηγούς μας διαχειρίζονται τα χρήματα μας και σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον μας."

Το ξέρω, τα πέρασα κι εγώ, και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι φαντάζεσαι. Φύγετε. Ή κλέψτε τους.

Δευ Οκτ 16, 12:32:25 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

" Έχουν καταφέρει να υπνωτίσουν τους περισσότερους από εμάς και οι υπόλοιποι κοιτάμε το κράτος να βουλιάζει στην διαφθορά και στην ασυδοσία."

Σε όλες τις μεσογειακές και νοτιο-ΗΠΑ οικογένειες, όλοι ασχολούνται με τον ΤΕΜΠΕΛΗ. Με τον εργατικό δεν ασχολείται κανείς, γιατί τον έχουν πάρει σαν δεδομένο. Γι' αυτό και στην Ελλάδα, ασχολούνται όλοι με τους πλέον τεμπέληδες, τους πολιτικούς. Εάν μετρούσατε πραγματικά ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, θα τρομάζατε. Ακόμα και οι πιο "ηθικοί", δεν δουλεύουν κατά μέσο όρο πάνω από 40 λεπτά την ημέρα. Κι αν μου πει κανείς "δεν είναι αλήθεια αυτό", θα του πω να μου παρουσιάσει time management sheet όλων των πολιτικών (σε όλο τον κόσμο), αριστερών και δεξιών κλπ. Θα βγαίναμε όλοι με τις καραμπίνες να τους πάρουμε κυνήγι...

Δευ Οκτ 16, 12:37:07 πμ  
aphrodite said...

@Λευτέρης,

"Το ξέρω, τα πέρασα κι εγώ, και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι φαντάζεσαι. Φύγετε. Ή κλέψτε τους."

Α!

Ολα κι όλα!

Δε γίνεται να κλέβεις τα κλεμμένα! Επαγγελματική ευσυνειδησία!

Να φύγουμε.

Από πού παραλαμβάνουν γιαούρτια όμως πρώτα, για ένα door-to-door delivery? (Σταύρο?)

Δευ Οκτ 16, 12:45:10 πμ  
Yosemite Sam said...

εγώ πάω για ύπνο απογοητευμένος.

Γιατί;

Με πανίκα ξυπνήσαμε με πανίκα κοιμόμαστε.

Περίμενες δηλαδή να βγεί ο μπουτάρης;

Στη θεσσαλονίκη κατέβαινε ο άνθρωπος την πιο..ερωτική πόλη.

Μπορούσε ο παππούς να της κάνει έρωτα;

Δευ Οκτ 16, 12:47:04 πμ  
aktaion said...

Στο Κρητικάκη

Πολιτική δεν είναι να είσαι δεξιός ή αριστερός, αυτό είναι θέμα οπτικής. Πολιτικοποίηση είναι να νοιάζεσαι για το τόπο σου. Πόλη είναι οι άνθρωποι μας που αγαπάμε. Και εσύ είσαι θεωρώ ότι είσαι πολιτικοποιημένος, όλα αυτά τα σχόλια αυτό δείχνουν, ενδιαφέρον.
Η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να είναι το σκαλί για την πραγματική δημοκρατία, δεν μιλάμε εδώ για μεγάλα πράγματα εδώ, αλλά για την πλατεία, τα πεζοδρόμια. Αλλά κατάφεραν πάλι τα κόμματα και καπέλωσαν τα πάντα, αυτό με πληγώνει.

Δευ Οκτ 16, 12:52:26 πμ  
mickey said...

BadlyDrawnBoy said (Κυρ Οκτ 15, 11:24:37 μμ):

mickey said "Σημίτης, Γιαννάκης και Φασούλας είναι σαν τους ...Ντάλτον. Μόνο που Λείπει ο ...Άβερελ - ή μήπως όχι;

Εννοείς ότι λειπει ο Μουρεσάν ή ο γιάο μιγκ;


Όχι, εννοώ μήπως λείπει ο Τζόε! - δεν το πιάσατε το ...υπονοούμενο;

Δευ Οκτ 16, 12:57:22 πμ  
despw said...

badlydrawnboy...
Έλα, μην παραπονιέστε, στην Αθήνα έχετε το Βεργή, ο οποίος κατέβηκε με το καταπληκτικό σύνθημα "Δεν προσπαθώ να σας πω ποιο είναι το σωστό, γιατί το γνωρίζετε. Προσπαθώ να σας πείσω να το πράξετε".

Είμαι στην Κύπρο...θα δούμε τον Δεκέβρη τι έχουμε εδώ. Πάντως το σλόγκαν είναι επικοινωνιακά σπουδαίο...είχε αποτέλεσμα;

Αυτό το "λευκό" = "άκυρο" μου κάθισε στο στομάχι.

Δευ Οκτ 16, 01:04:01 πμ  
diastimata said...

Απείχα.
Ο τόπος που ψηφίζω απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από τον τόπο που ζω. Ο δρόμος που τους συνδέει είναι σχετικά άνετος, ίσιος, χωρίς στροφές και μπερδέματα.
Όμως απείχα. Συνειδητά. Σηκώθηκα πρωί, ήπια καφέ, έκανα μπάνιο, ετοιμάστηκα και πήγα στη δουλειά(λόγω επαγγέλματος αυτήν την ημέρα δουλεύω).
Η σημερινή αποχή ήταν πολιτική πράξη. Προσωπικά θεωρώ αδιανόητα:
1. Να ζω σε ένα μέρος και να αποφασίζω την πολιτική τύχη άλλου.
2. Να υποχρεούμαι από το νόμο να ασκήσω το εκλογικό μου "δικαίωμα".
3. Να τρέχω για να ψηφίσω (έστω και μακριά) υποψηφίους που δε με εμπνέουν.
Όσο για την αποχή που έφθασε (σε κάποια τμήματα εδώ στη Θεσσαλονίκη ακόμη και το 50%), όσο κι αν σας φανεί περίεργο, προσμετρήστε και δυο παράγοντες που, ίσως, δεν τους σκεφτήκατε:
1. Τους απογοητευμένους ΠΑΟΚτσήδες, που βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα να κινδυνεύει να παίζει στην Δ Εθνική -λόγω χρεών προς το δημόσιο- και επί μέρες καλούσαν, μέσω αθλητικών ραδιοφώνων, τους ομοϊδεάτες τους, να ψηφίσουν μικρά κόμματα.
2. Τους εξοργισμένους Αρειανούς (οπαδούς του Άρη, για να μην μπερδευόμαστε) που είδαν, τις τελευταίες ημέρες, το δήμο Θεσσαλονίκης να στολίζει την πόλη με ΠΑΟΚτσήδικες σημαίες, για να γιορτασθούν τα 80 χρόνια του ΠΑΟΚ κι έκαναν ακόμη και διαδήλωση διαμαρτυρίας.
Λέτε;

Δευ Οκτ 16, 01:11:24 πμ  
Mantz said...

@nikos dimou:
Ναι, περισσότερα χρήματα και εξουσία προσελκύουν διεφθαρμένους. Αλλά αυτά τα χρήματα και αυτή η εξουσία μεταβιβάζεται. Που σημαίνει ότι και πριν κάποιος την ασκούσε... Απλά ήταν πιο μακριά (στην κεντρική διοίκηση). Και πιο ανεξέλεγκτος. Όσο πιο κοντά στον πολίτη είναι η εξουσία τόσο ευκολότερα γίνονται αντιληπτές οι απατεωνιές.
Π.χ. κάποιοι δήμαρχοι που απέκτησαν ξαφνικά περιουσία (και μαζί και τα σόγια τους).
Έτσι, οι πολίτες (όσοι δεν είναι πρόβατα) μπορούν να ξέρουν τι γίνεται και να αντιδράσουν.

Γράφω ότι είναι κρίσιμο το θέμα της δικαστικής εξουσίας γιατί βοηθά στο να αναιρείται ο φόβος της καταγγελίας που σίγουρα υπάρχει και σε τοπικό επίπεδο (αλλά και σε κεντρικό)

@Takis Alevantis:
Και σε μένα ήρθε το e-mail για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία. Και λέει "είμαστε ανοικτοί σε εκλογική συνεργασία και με όλους αυτούς που ακόμα και αν διαφωνούν με κάποια σημεία της παρούσας διακήρυξης συμμερίζονται την αναγκαιότητα όλων ή κάποιων από τις μεταρρυθμίσεις που η Φ.Σ. προτείνει
Σας καλούμε να ενταχθείτε στη Φ.Σ., να συνδιαμορφώσετε την πολιτική της πρόταση...κτλ."
Επιπλέον, η άποψή σου:

Αν κατατεθεί πάντως κάτι τέτοιο στον Άρειο Πάγο θάχει πλάκα να απορριφθεί ως «αντίθετο» στο Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

...είναι κατά τη γνώμη μου ακραίο δείγμα ολοκληρωτικής και γραφειοκρατικής νοοτροπίας, από αυτές που πρέπει να αντιπαλέψει το νέο κόμμα. Δηλ., για σένα τα κόμματα θα πρέπει να υποβάλλουν πιστοποιητικό... συντηρητισμού προτού λάβουν έγκριση; "Υποσχόμεθα να μην αλλάξουμε τίποτα, σύμφωνούμε με τα πράγματα ως έχουν;"
Δε μου είχες δώσει τέτοια εντύπωση ομολογώ.

Δευ Οκτ 16, 01:12:19 πμ  
Odysseas said...

Μόλις επέστρεψα σπίτι και είδα τα αποτελέσματα. Όλα αναμενόμενα. Και φυσικά όλα τα κόμματα δηλώνουν πως κέρδισαν!

Και ένα σχόλιο για τον Τσίπρα. Μου έκανε εντύπωση που υπάρχει ένας τόσο νέος υποψήφιος και έψαξα να βρω ποιος είναι. Διαβάστε βιογραφικό:

http://www.syn.gr/cv/tsipras.htm

Είναι από 14(!) χρονών μέλος της ΚΝΕ. Το μόνο πράγμα που έχει κάνει στη ζωή του είναι να διαμαρτύρεται. Κάτι θετικό δε βλέπω να έχει κάνει!

Και μη μου πείτε πως δεν υπάρχουν άνθρωποι 32 χρονών στην Ελλάδα που δεν έχουν δουλέψει σκληρά και δημιουργήσει κάτι. Γιατί ο κ. Τσίπρας δε βλέπω να έχει δουλέψει ποτέ. Αυτόν όμως διάλεξε ο ΣΥΝ για υποψήφιο...

Καληνύχτα μας...

Δευ Οκτ 16, 01:16:07 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"Πολιτικοποίηση είναι να νοιάζεσαι για το τόπο σου."

Ναι; για δώσε μου τον ορισμό του "νοιάζεσαι" έτσι που τον καταλαβαίνεις. Για μένα σημαίνει "να κάνεις". Για άλλους σημαίνει "να κουβεντιάζεις".

Από τη στιγμή που δεν μου επιτρέπουν στην Ελλάδα να πάω να καθαρίσω μόνος μου ένα μικρό παρκάκι (μισή ώρα δουλειά), διότι είναι "παράνομο" αυτό, τότε δεν μου επιτρέπουν να νοιαστώ. Το μόνο που μου επιτρέπουν είναι να πληρώνω φόρους για να μένει το πάρκο βρώμικο.
Ωραίο πράμα η πολιτικοποίηση...

Δευ Οκτ 16, 01:28:08 πμ  
ManBlogg said...

Ν.Δ είπε : "...Αλλά η θριαμβευτική επανεκλογή του Ψωμιάδη, της Γεννηματά και πολλών άλλων με καταθλίβει."

Λείπω καιρό από την Ελλάδα και δεν έχω άμεση επαφή με την σημερινή πραγματικότητα. Ίσως γι'αυτό το λόγο η σκηνή που είδα στην τηλεόραση το καλοκαίρι όταν είχα πάει για 3 βδομάδες μου έκανε απίστευτη εντύπωση. Τον Ψωμιάδη να περπατάει ανάμεσα από αυτοκίνητα σταματημένα σε διόδια στην εθνική και να μοιράζει με συνεργάτες του προεκλογικά φυλλάδια και μαζί με αυτά...2 μπουκαλάκια ούζο στους οδηγούς! Συγκινητική και πρωτότυπη προσπάθεια. Τώρα βέβαια που έκανε την αρχή και τους καλομαθαίνει, την επομένη ίσως να πρέπει να ανέβει σε Johny Walker 12αρι και ένα σακουλάκι φιστίκια Αιγίνης, για να συντηρήσει το ενδιαφέρον. Αλλά για την ώρα ούζο ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου.. ή αλλιώς ψηφίζουμε αυτούς που μας αξίζουν...

Δευ Οκτ 16, 01:32:04 πμ  
Demosthenes said...

Είχα καιρό να δω Ελληνική δωρεάν Τιβί και δη ειδήσεις-πολιτικά (καθότι κάνω "μηντιακή" και ειδικά "ειδησεο-γραφική" "αποτοξίνωση"). Στις δύο ώρες που άντεξα (ευτυχώς οι δημότες Αθήνας δεν θα έχουμε ως φαίνεται επιστροφή στις κάλπες την επόμενη Κυριακή (οοοουυυφφ! ευτυχώς)), γελώ και κλαίω. Γελώ με το ρουά ματ γνωστού σταθμού στα κόμματα, που έλαχε τελικά να πέσει ως τούβλο πάνω στο ΠΑΣΟΚ, μέσω της διενέργειας του έξιτ πολ 30.000 μέσω κάλπης για πρόθεση ψήφου γαι ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Αποδυναμώνοντας τοιουτοτρόπως την (προβλεπόμενη δυστυχώς) πάγια τακτική των κομμάτων να ερμηνεύσουν κατά το συμφέρειν τα αποτελέσματα των δημοτικών.

Το ΠΑΣΟΚ, λυπάμαι που το λέω, αλλά αν δεν μάθει να μιλάει με μη ξύλινη και άκρως πολιτικάντικη γλώσσα, την ψήφο μου δεν θα δει. Θα συνεχίσει να την βλέπει η ΝΔ, μπορεί να την δει η ΦΣ (δεν σχολιάζω ούτε τις θέσεις της, αλλά, κυρίως, ούτε τα σχόλια του κ. Αλεβαντή, ειδικά τα περί συμβατότητας με το "universal service" requirement της ΕΕ, ελάτε τώρα!!!!).

Η αποχή και το λευκό σημαίνουν "αποδέχομαι ό,τι ψηφίσουν όσοι ψηφίσουν". Άρα η πράξη όσων διαφωνούν είναι .... να μαζευτούν και να κάνουν νέα κόμματα και συνδιασμούς και να δούμε πόσο διαφορετικά θα είναι τελικά από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και πλην!


Όσο για τα σχόλια του φίλτατου ΛΚ, συγγνώμη dear Lefteris αλλά που μοιράζουν πράσινες κάρτες (διότι κάποιοι δεν γεννηθήκαμε αμερικανοί πολίτες)???

Πολύ καλό το "Kingdom of the Heaven"! Μεγάλε Σκωτ!

Γλυτώσαμε τελικά την β΄Κυριακή οι Αθηναίοι???

Δευ Οκτ 16, 01:45:33 πμ  
aktaion said...

Πολιτικοποίηση και νοιάσιμο είναι να καθαρίσεις ο ίδιος το παρκάκι ακόμα και αν είναι παράνομο. Το να προσπαθείς να βρεις τον υπεύθυνο είναι βόλεμα με πρόφαση την πολιτικοποίηση.
Καληνύχτα σε όλους.

Δευ Οκτ 16, 01:47:50 πμ  
mtryfo said...

Σχετικά με το αλαλουμ που γίνεται καθε φορά που ενα πανελ έχει παραπάνω από δύο ανθρώπους και φυσικά το χειρίζεται κάποιος Ευαγγελατοχατζηνικολαουπρετεντερης κτλ κτλ., ειναι αδύνατον να καταλάβεις τι λέγεται πως λέγεται και τελικά γιατί λέγεται. Είχα την τύχη να βρίσκομαι στις τελευταίες εκλογές της Μ.Βρετανίας στο Λονδίνο όπου μένουν τα παιδιά μου. Τι έλεγα παραπάνω? Καμμία σχέση...Στα κανάλια...Οι πολιτικοί συζητούσαν, περίμεναν να τους απευθύνουν τον λόγο και μετα ν απαντήσουν και φυσικά δεν διεκοπταν ποτέ τον συνομιλητή τους ούτε αυτοί, αλλα ούτε και ο συντονιστής της εκπομπης. Δυστυχώς τα αγγλικά μου είναι του επιπέδου..περνάω καλά όπου πάω εκεί, μπορω να φάω να πιω να κάνω μια μικρή κουβεντούλα για τον καιρό αλλά όχι να παρακολουθήσω μια συζήτηση στην tv, ας πρόσεχα
Επειδή δε κατάφερα να παρακολουθήσω την εκπομπή που κληθήκατε να πείτε τη γνώμη σας ή αν προλάβατε να απαντήσετε νομίζω ότι ισχύει το ....χάσιμο χρόνου??
Και για να μην ξεχνάμε τα χάλια μας, με τις υγείες μας, μας φορέσανε πάλι τον Ψωμιάδη και βέβαια βοήθησε ο Θεός όπως άκουσα (περιέργως όχι η Παναγία) και άλλα τέτοια ευτράπελα...

Δευ Οκτ 16, 02:14:24 πμ  
Alexandros B said...

υπερεκτιμούμε την αποχή... Απλά δεδομένου ότι τα γραφειοκρατικά του "δεν ψήφισα" έχουν χαλαρώσει, γιατί να τρέχει κάποιος στο τόπο καταγωγής του; για να ψηφίσει τον δήμαρχο των άλλων ?

Για δημοτικές εκλογές μιλάμε, μην το ξεχνάτε...

Δευ Οκτ 16, 02:15:18 πμ  
GreekForum said...

Βραβείο ανικανότητας και ασχετοσύνης για την αποψινή βραδιά παίρνει πάντως η Τρέμη.
Πάτησε πάνω σε μια ανοησία που είπε αυτή η πράσινη αλεπού των ΝΕΩΝ, ο Π. Καψής, και επί ώρα ολόκληρη είχε μπλέξει τα μπούτια της (δηλ. το "γαλάζιο χρώμα" της Ν.Ανατολικής Αττικής με το γκρί χρώμα της Υπερνομαρχίας!)
Για όσους δεν το είδαν το εξηγώ καλύτερα:
Ο Καψής διαμαρτυρήθηκε που η Υπερνομαρχία ήταν βαμένη γαλάζια (ενώ δεν ήταν, ήταν γκρί αλλά έχει μικρή έκταση και δε χτυπάει στο μάτι) και η Τρέμη συμφωνούσε μαζί του διαμαρτυρόμενη(!).
Τόσο άσχετοι άνθρωποι! Όχι δημοσιογράφοι, ούτε ψηφοφόροι δεν αξίζουν να είναι. Δεν ξέρουν καν ποια είναι αυτή η περίφημη "Υπερνομαρχία" και ποια έκταση καταλαμβάνει(!!!)
Και η άλλη πράσινη νυφίτσα από δίπλα να σιγοντάρει. Ο γνωστός σοβαροφανής αρθρογράφος, Παναθηναϊκός, φιαλορίπτης των γηπέδων ...
Θλιβερές κομματικές παραφυάδες.

Δευ Οκτ 16, 02:19:04 πμ  
Demosthenes said...

Πολιτικο-κομματικό Υστερόγραφο.
Όσον αφορά κόμματα, εκτιμώ (!!) ότι χρειάζονται εκτός από από τα παρόντα και τα εξής νέα.

α) Ένα λιμπερτάριαν
β) Ένα liberal deomocratic (a la UK)
γ) Ένα του ΓΑΠ (δικό του, στο ΠΑΣΟΚ "χωριό" δεν κάνει).

Βάσει του νέου εκλογικού νόμου, αυτά τα κόμματα (παρόντα και νέα) μπορούν μέσω εκλογικών συμπράξεων (που επιτρέπει πλεόν ο εκλογικός νόμος) να δώσουν επιλογές το 2008!

Το να αφήσει ο ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ στους "παλιούς" και να κάνει ένα νέο δικό του (και να πάρει 15-20$) ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ".

Περί ΓΑΠ. Κύριε Δήμου, με όλο το σεβασμό, τον Φλέβάρη του 2004, άλλα λέγονταν! Η δε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δύο φιλελευθέρων μάλλον δεν απέδωσε, έτσι δεν είναι?? Πιό φιλελεύθερη "παράταξη" παραμένει η ΝΔ! Άλλο δε "φιλελεύθερη" και άλλο "libertarian"! Το ένα είναι από τη μία μεριά της ΝΔ, το άλλο από την άλλη! Κατά τα άλλα, καλή επιτυχία, ειλικρινά, στη ΦΣ. Και καλή τύχη και κουράγιο - αντοχή στα σχόλια που θα έχουν να ακούσουν για τις πολύ "προωθημένες" θέσεις τους, οικονομικές και κοινωνικές (και περί Αγγλικών, αν και τους πρόλαβε, στη (σωστή) ιδέα, τότε Επίτροπος).

Όσο για εργασία σε χώρες που πρέπει να ξέρεις να μιλάς Πολωνικά, Ουγγαρέζικα, Ολλανδέζικα, Δανέζικα, κτλ, με Αγγλικά ή Γαλλικά, ή και ΓΕρμανικά, αυτό είναι ... Ευρωμύθος. Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ν. Βέλγιο, Λουξ., Γερμανία και Αυστρία οι ρεαλιστικές προοπτικές.. Βασικά μία (Βρετανία). Όλα τα άλλα ....

Καλή εβδομάδα!

ΥΓ (του ΥΓ). Και για ποιό λόγο να γίνουν οι μπλόγκερς συγγραφείς? Βιοπόρισαν πολλοί από συγγραφή βιβλίων στην Ελλάδα????? Συνδρομητέ είτε διαφημίσεις χρειάζονται τα μπλογκς και όχι εκδότες βιβλίων οι μπλόγκερς. Εκτός α μιλάμε για συγγραφή στα ... Αγγλικά και έκδοση σε Λονδίνο ή Νιού Γιόρκ!!!

Δευ Οκτ 16, 02:19:36 πμ  
GreekForum said...

...Δε θα εκπλαγώ αν αύριο το πρωί κάποιες φυλλάδες το έχουν και ως ...θέμα, αυτό το μη γενόμενο.

Για τη συμμετοχή του Νίκου Δήμου και άλλων σοβαρών ανθρώπων σε τέτοια ελεεινά τηλεοπτικά παραμάγαζα δεν έχω καταλήξει αν κάνει καλό ή όχι. Έχω διαβάσει την άποψη του Ν.Δ. ότι πας σαν... αντάρτης σε εχθρικό στρατόπεδο, ρίχνεις τα βόλια σου και επιστρέφεις στη βάση. Δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνώ πλέον.

Τείνω πλέον να καταλήξω στο ότι είναι καλύτερο να αφήσεις τη σαβούρα να κατακλύσει τα πάντα, μέχρι να επέλθει η γενική απέχθεια. Σοβαρές συμμετοχές λειτουργούν ως άλλοθι και κρατούν δέσμιους στην οθόνη και όσους είναι έτοιμοι να απεξαρτηθούν.
Ιδίως αν κάποιος δεν είναι ήδη καταξιωμένος όπως ο Ν.Δ. κινδυνεύει μάλλον αυτός να μολυνθεί (σταμπαριστεί) από τη σαβούρα παρά να προσφέρι κάτι το θετικό.
Για να το πω μ'ένα σχήμα λόγου:
Κάποιος που παίζει σε τσόντα, παίζει σε τσόντα, ακόμη κι αν δεν εμφανίζεται γυμνός! Ακόμη κι αν ο ρόλος του είναι να κάνει... ηθικό κήρυγμα αυτό που μένει είναι ότι συμμετείχε σε τσόντα, όχι το τι είπε.

Δευ Οκτ 16, 02:31:34 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"Το να προσπαθείς να βρεις τον υπεύθυνο είναι βόλεμα με πρόφαση την πολιτικοποίηση. "

Μου φαίνεται ότι δεν κατάλαβες. Γνωστός μου και πελάτης μου στην Κρήτη πήγε να καθαρίσει μόνος του (χωρίς να ρωτήσει κανέναν βέβαια) μια μικρή νησίδα (3x2 μέτρα) έξω από το σπίτι του. Πέρασε περιπολικό, τον ρώτησε τι έκανε, τους απάντησε, κι εκείνοι του είπαν ότι αυτό ήταν παράνομο και να σταματήσει αμέσως ειδάλλως θα τον συλλάβουν. Και γαμώ τις χώρες.

(απ' ότι θυμάμαι, ήταν επί σοσιαλιστικών εποχών, όπου απαγορευόταν να δώσεις bonus στους εργατικούς υπαλλήλους σου... μιλάμε για high IQ μεγάλε...)

Δευ Οκτ 16, 03:54:29 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"Όσο για τα σχόλια του φίλτατου ΛΚ, συγγνώμη dear Lefteris αλλά που μοιράζουν πράσινες κάρτες (διότι κάποιοι δεν γεννηθήκαμε αμερικανοί πολίτες)???"

Η μετανάστευση στις ΗΠΑ δεν είναι λύση, μια και οι ΗΠΑ είναι του ύψους και του βάθους και η πράσινη κάρτα υπόθεση γάμου (...). Η λύση ειναι οι καλές χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ή, θα αλλάζει με πολύ αργούς ρυθμούς και θα μοιάζει πάντα "πολύ πίσω" από τις άλλες χώρες.

Δευ Οκτ 16, 03:57:41 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

(απ' ότι θυμάμαι, ήταν επί σοσιαλιστικών εποχών, όπου απαγορευόταν να δώσεις bonus στους εργατικούς υπαλλήλους σου... μιλάμε για high IQ μεγάλε...)


Να συμπληρώσω: ενώ οι υπάλληλοι του δημοσίου παίρνανε bonus αβέρτα χωρίς να τα δικαιούνται. "Επίδομα καυσοξύλων", "επίδομα βιβλιοθήκης" (για τους καθηγητές τα καλοκαίρια, που όπως ξέρουμε όλοι, ήταν στη βιβλιοθήκη κάθε μέρα και διαβάζανε).
Έχει κι εδώ τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, freeloaders και άλλους, που δεν ντρέπονται καθόλου να τους ταϊζουνε άλλοι. Αλλά τουλάχιστον εδώ έχει και πλούτο πολύ, και η χώρα δεν καταστράφηκε από τους πολιτισμένους Γερμανούς 2-3 φορές, οπότε λόγω καλής τύχης (κυρίως) τρώνε και οι μεν και οι δε... στην Ελλάδα όμως, τις θυσίες πρέπει να τις κάνουν οι υπεύθυνοι. Οι ανεύθυνοι είναι αυτοί που αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού (ειδικά από τις επιπόλαιες κορασίδες και τους ομοίους τους) και παραλήπτες των "επιδομάτων".

Δευ Οκτ 16, 04:01:51 πμ  
BadlyDrawnBoy said...

Mickey said "Όχι, εννοώ μήπως λείπει ο Τζόε! - δεν το πιάσατε το ...υπονοούμενο;"


Ρε συ, ο Τζόε είναι ο Σημίτης!

Δεν του φαίνεται, αλλά είναι!

Δευ Οκτ 16, 04:58:05 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

@takis

" Δυστυχώς αγαπητή μου οι ιδρυτές της Φιλελεύθερης Συμμαχίας..."

Άμα θέλεις ν' ανοίξουμε διάλογο περί ανταγωνισμού, απαγορεύσεων κλπ, αυτό να το κάνουμε ευχαρίστως σε άλλο blog μια και το θέμα είναι τεράστιο.
Ο ανταγωνισμός στις ΗΠΑ υπόκειται σε ένα σωρό κανονισμούς, είτε από τη νομοθεσία (Uniform com. Code, Anti-trust, Competition Regulations) είτε και από ιδιωτικά συμφωνητικά στη βάση του reasonable που αποφασίζεται από κάθε δικαστή σύμφωνα με τη διακριτική του ευχέρια...

Η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών είναι θέμα που αφορά όσους ζουν μόνοι τους σε ερημονήσια και συνεπώς οι συνέπειες της μαστούρας τους δεν επηρεάζουν άλλους. Αντικρούεται με κάθε άλλη νομοθεσία σε κάθε άλλη χώρα (ακόμα και με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) και είναι όχι μόνο ανεφάρμοστη, αλλά και ανόητη: υποννοεί ότι όλοι μας είμαστε 200% σοβαρά και υπεύθυνα άτομα και δεν πρόκειται να σκοτώσουμε κανέναν ή να επιβαρύνουμε τον προύπολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος με τις αρρώστειες που θα προέκυπταν. Έτσι, σε μια χώρα που ο σκληρά εργαζόμενος πληρώνει 50% φόρο, τώρα θα πρέπει να πληρώνει 70%, διότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού αρέσκεται σε ελεύθερη νοσηλεία μετά από γερή δόση μαστούρας...

Οι χώρες όπως Ολλανδία, Σουηδία, κλπ, οι οποίες "θαυμάζονται" διότι έχουν σχετικά καλομαθημένους κατοίκους και επάρκεια νερού (εξ' ου και η καθαριότητα), και λόγο τσιμέντο (εξ' ου και η έλλειψη τσιμεντοκονιάματος, ήτοι "σκόνης" στην ατμόσφαιρα), εφάρμοσαν μοντέλα τα οποία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με τίποτα το Αμερικάνικο, και για να σταματήσουν να βλέπουν τους κατοίκους τους να την κοπανάνε για Αμέρικα (πρωταθλήτρια η Γαλλία τώρα τελευταία), προσπαθούν τώρα να αλλάξουν χαβά και να ακολουθήσουν το Αμερικάνικο μοντέλο.

Με τους "φιλελεύθερους" στην Ελλάδα, μου κάνει εντύπωση που από τη μια κατηγορούν το κράτος για έλλειψη υπηρεσιών (η Σουηδία έχει επάρκεια γιατί έχει και 60% φορολογία, να μην το ξεχνάμε αυτό) κι από την άλλη τείνουν προς ένα σύστημα με ελάχιστη ή και καθόλου φορολογία (ΗΠΑ πριν από το 1916) (!).

Τα "συστήματα" δεν είναι στατικά. Αλλάζουν συνεχώς και ΠΡΕΠΕΙ να αλλάζουν. Εδώ στις ΗΠΑ αλλάζουν συνεχώς από γειτονιά σε γειτονιά, αλλά ο στόχος γενικά είναι ένας: ΒΕΛΤΙΩΣΗ. Οι νέοι μετανάστες (που είναι αυτοί που εξελίσσουν τις μεσοαστικές γειτονιές και χτίζουν καλύτερα σπίτια και δημιουργούν κερδοφόρες δουλειές), δεν πρόκειται να πάνε σε παρακμιακές γειτονιές, κι αυτό οι δήμαρχοι το γνωρίζουν καλά.

Αλλά στις ΗΠΑ:
- ο Δήμαρχος πληρώνεται από το δήμο του
- Ο δάσκαλος πληρώνεται από το δήμο του (προϋπολογισμός του δήμου για το συγκεκριμένο σχολείο)
- Ο δημοτικός υπάλληλος πληρώνεται από το δήμο του
- Ο κάτοικος ξέρει ότι αν βρωμίσει τη γειτονιά του, θα πέσουν οι τιμές των ακινήτων εκεί, οπότε και ο ίδιος θα χάσει ένα σωρό λεφτά (ΔΕΝ υπάρχουν "αντικειμενικές τιμές" στις ΗΠΑ... αγοράζεις ένα σπίτι άμα σ' αρέσει το σπίτι και η γειτονιά... άμα δεν σ' αρέσει, προσφέρεις "παρακάτω" από την προτεινόμενη τιμή, κι ο πωλητής χάνει... οπότε καλό είναι για τον πωλητή να κρατάει καθαρή τη γειτονιά του).

Στην Ευρώπη κυριαρχούν ακόμα τα μοντέλα της έλλειψης προσωπικής υπευθυνότητας, όλοι τα περιμένουν όλα από το κράτος... άρα, δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα Βασιλικά καθεστώτα... σύστημα το οποίο είναι απρόσωπο, "ομιχλώδες" και απρόσιτο. Μην ξεχνάμε ότι ο Κάφκα για την Ευρώπη έγραφε... το ίδιο κι ο Όργουελ. Κατάφεραν βέβαια περιέργως οι αριστεροί να αποδώσουν όλες αυτές τις "αρετές" στις ΗΠΑ (ενώ πάντα ίσχυε το αντίθετο, μια και οι ΗΠΑ δεν μοιάζουν με καμία χώρα της Ευρώπης, ή μάλλον, μοιάζουν πιο πολύ με την Ελλάδα) κι έτσι οι Ευρωπαίοι συνέχισαν να ζουν στο la-la-land τους.
Βέβαια, έχουν και οι Αμερικάνοι το δικό τους εθελοτυφλισμό σε πολλά θέματα, αλλά οι Ευρωπαίοι σπάνε τα ρεκόρ λόγω του ότι έχουν και πιο μακρόχρονη ιστορία... η οποία τροφοδοτεί τον εθελοτυφλισμό, μια και η ιστορία μόνο από ελάχιστους γίνεται αντιληπτή. Οι υπόλοιποι, προτιμούν απλά να γενικολογούν με όμορφα λόγια και γλαφυρές εκφράσεις.


Άκου... "αποποινικοποίηση ναρκωτικών". Εδώ κάνουμε αμάν να τα βγάλουμε από τους δρόμους, οι Ολλανδοί τα θέλουν και στα περίπτερα... μην τυχόν και χάσει το 12χρονο τη τζούρα του και μελαγχολήσει... βρε δεν είμαστε καλά...
Λένε ότι η νομιμοποίηση θα "κλείσει" τους παράνομους εμπόρους. Μάλιστα. Δηλαδή, εφ' όσον τα CD μουσικής είναι νόμιμα, δεν υπάρχουν και έμποροι στο δρόμο που πουλάνε παράνομες κόπιες;

Λευτέρης

ΥΓ. Η πιο τρανταχτή απόδειξη του ελεγχόμενου ανταγωνισμού στις ΗΠΑ, είναι οι λυσώδεις επιθέσεις κατά των μεγάλων εταιριών μόλις έστω και εννοηθεί ότι ασκούν "μονοπώλιο" στον τομέα τους. Πέρα δηλαδή από το γεγονός ότι άλλοι ανταγωνιστές θα τους φάνε αργά ή γρήγορα, η νομοθεσία θέλει να ενισχύει την ατομική προσπάθεια του καθενός, θέλει να σκοτώσει τους δεινοσαυρους, γιατί μόνο έτσι μπορεί να πλουτίσει μια χώρα γρηγορότερα (με πολλούς παραγωγικούς, όχι με λίγους) κι έτσι να πλουτίσουν κι οι πολιτικοί της... το' να χέρι νίβει τ' άλλο... στην Ευρώπη, ταϊζουν οι ίδιοι οι πολιτικοί τους δεινόσαυρους και μετά τρώνε οι δεινόσαυροι τους πολιτικούς που τους τάισαν... (!!! - τόσο έξυπνοι είναι κύριε Τάκη μου). Γιατί κύριε Πρωθυπουργέ υποστηρίζεις τον μεγαλοεπιχειρηματία Κον. Ταδόπουλο, όταν ξέρεις ότι μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να σε στείλει σπίτι σου; Χαζός είσαι, να υποστηρίζεις αυτούς που έχουν τόση ισχύ και δεν τους ελέγχει παρά μόνο η κατανάλωση (αλλά όχι εσύ);Αυτά εδώ έγιναν από ανθρώπους που ΔΕΝ ξόδευαν χρόνο σε θέματα νηπιαγωγείου όπως η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών... αυτά τα θέματα τα δίνανε σε κάτι περίεργες γριές στην τηλεόραση για να έχουν να ασχολούνται, ενώ οι ταλαντούχοι και σοβαροί εργαζόταν για να μετατρέψουν τις ΗΠΑ, από μια ερημιά με πέντε γελαδάρηδες που ήταν, στην κορυφαία υπερδύναμη στην ιστορία (σε όλους τους τομείς), μέσα σε λίγες μόνο δεκαετίες και μάλιστα με τη συντριπτική πλειοψηφία να ζει άνετα.
(με εξαίρεση τους Νεοϋορκέζους που ζουν σε μικρά-πανάκριβα διαμερίσματα διότι η γειτονιά τους έχει ένα καινούργιο ethinc restaurant κάθε βδομάδα και έναν καινούργιο καλλιτέχνη που ζωγραφίζει φυσσαλίδες σε λάστιχα φορτηγών κι αυτό το λένε τέχνη -- στην Κρήτη το λέμε "λεκέδες").

Δευ Οκτ 16, 07:29:40 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

Και δεν ξεχνάω βέβαια ότι η Αμερική δημιουργήθηκε από πολλούς διαφορετικούς Ευρωπαίους, που είχαν σιχαθεί απλά την όλη βαλτώδη κατάσταση στην Ευρώπη...
Εκείνο που με καίει είναι να βλέπω τον ταλαντούχο και φιλότιμο Έλληνα να πληρώνεται 500 ευρώ το μήνα, και τον παράνομο Μεξικάνο να βγάζει 2.000 δολάρια... αμαρτία...

Δευ Οκτ 16, 07:37:34 πμ  
Takis Alevantis said...

Λευτέρη, νομίζω πως συμφωνούμε. Με τη Φ.Σ. έχω πρόβλημα ...

Δευ Οκτ 16, 09:20:23 πμ  
Takis Alevantis said...

@Mantz - καθόλου γραφειοκρατικό και συντηρητικό. Αλλά ορισμένα βασικά κείμενα πρέπει να γίνονται σεβαστά ή να αναφέρεται σαφώς ότι θα τεθούν σε επαναδιαπραγμάτευση. Το να ξεχνάς την καθολική υπηρεσία π.χ. και να υπόσχεσαι άκρατο φιλελευθερισμό δεν είναι μόνο ύποπτο ως υπεραπλουστευτικό, είναι και αντίθετο με το νόμο. Αυτό ήθελα να δείξω απλώς.

Δευ Οκτ 16, 09:27:17 πμ  
Nikos Dimou said...

Kαλημέρα!

Ο χάρτης τελικά είναι γαλάζιος - εκτός από τα νησιά του Αιγαίου.

Η στυφή γεύση παραμένει. Όχι για το γαλάζιο αλλά για την ποιότητα όλης της αναμέτρησης.

Και η αποχή πέρασε το 40%.

Δευ Οκτ 16, 09:37:11 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"Λευτέρη, νομίζω πως συμφωνούμε. Με τη Φ.Σ. έχω πρόβλημα ... "

Τάκη,

Δεν είπα ότι διαφωνούμε... απλά μου φαίνονται εξωφρενικές αυτές οι ιδέες περί "άκρατου" φιλελευθερισμού (ο όρος και μόνο αποτελεί παραδοξότητα) και άντε να ρίξουμε κι όλα τα ναρκωτικά στα περίπτερα (λες και δεν υπάρχουν αρκετά ήδη, με όλη τη ζημιά που έχουν κάνει).

Για τις εκλογές, συγχαρητήρια σε όσους κέρδισαν, και καλή προσπάθεια για το μέλλον σε όσους έχασαν. Επίσης, συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται σκληρά και αποδοτικά, πέφτουν σώμα και μυαλό στο αντικείμενό τους και κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Δευ Οκτ 16, 09:50:06 πμ  
Reactor69 said...

Τελικά, όλοι μου οι φίλοι ψήφισαν. Αν και ένας εξ αυτών νομίζοντας πως οι κυρώσεις είναι υπαρκτές...
Κάτι είναι, όμως, κι αυτό.
Οσο για το χάρτη, θα προτιμούσα να μην είχε χρώμα. Η λογική των κομμάτων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, θυμίζει αυτή του σκύλου που κατουράει τις γωνίες...

Δευ Οκτ 16, 09:54:20 πμ  
Nikos Dimou said...

Nα διευκρινίσω ότι δεν συμφωνώ με την διακήρυξη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας (ούτε με το ύφος ούτε με το περιεχόμενο) και δεν πρόκειται να την υπογράψω.

Δευ Οκτ 16, 10:00:50 πμ  
ioannisk said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους, νικήσατε;

@BadlyDrawnBoy
Πράγματι ο Τσίπρας γέμισε την Αθήνα με τις αφίσες του, Τσίπρα τον λένε όχι Τσίπα. Οι σύντροφοι του ΚΚΕ τον κέρδισαν κατά κράτος στην αφισομόλυνση. Πάντως καμία σχέση με Χαλάνδρι ή Μαρούσι (ειδικά εκεί), ευτυχώς.

“οικολόγος Τσίπρας”; Η ελληνική αριστερά έχει τόση σχέση με την οικολογία όσο εγώ με το μπαλέτο και πίστεψε με δεν θέλεις να με δεις ντυμένο κύκνο!

Δευ Οκτ 16, 10:07:21 πμ  
HliasM said...

Καλημερα κι απο εμενα.
Όπως αναφερω και στο τελευταιο μου post, οι δημοτικες εκλογες δεν θα πρεπει να γινονται με κομματικα κριτηρια. Αυτο που πρεπει να κοιταζουμε ειναι το αν παραγει εργο ή οχι αυτος ο ανθρωπος. Αν εχει ορεξη για δουλειά ή οχι. Δηλαδη οσοι δεν πιστευουμε σε κομματα πρεπει να ψηφισουμε τους ανεξαρτητους;
Στα Βριλησσια που κοιταξα ολους τους υποψηφιους και τους μελετησα, ο ανεξαρτητος ζητουσε την ψηφο μας χωρις να εχει καποιο προγραμμα για την τετραετια. Αν δεν ξερεις τι να κανεις στην τετραετια, αν δεν ξερεις τι θελεις να προσφερεις στον δημο σου τοτε που πας;
Οσον αφορα την ανακυκλωση κ. Δημου, πιστευω πως ειναι καθαρα θεμα παιδειας. Δεν πιστευω πως οι δημοι δεν εχουν κανει τιποτα για την ανακυκλωση. Εμεις οι ιδιοι οι πολιτες δεν ενδιαφερομαστε. Κρινω απο τον εαυτο μου οπου ο καδος ανακυκλωσης ειναι εξω απο το σπιτι μου, δεν εχω πεταξει το παραμικρο κουτακι αλουμινιου.
Επισης μιλωντας για καλους δημαρχους, αναφερω εναν που διαβασα σε ενα αρθρο στο Κ νομιζω της καθημερινης.
Ο ανθρωπος αυτος ειναι κοινοταρχης σε ενα χωριο της ορεινης Μαγνησιας (Αναβρα νομιζω οτι λεγεται) και μεσα σε 15 χρονια εχει κανει πραγματα και θαματα. Επιγραμματικα αναφερω υπογειο παρκιν στην πλατεια του χωριου, συγχρονο γυμναστηριο, πισινα ολυμπιακων διαστασεων, δρομους, εργοστασιο επεξεργασιας βιομαζας (απ'οπου παιρνουν λεφτα και ρευμα), και αλλα πολλα. Αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι σταματησαν να φευγουν οι νεοι απο το χωριο και οχι μονο αλλα μαζευεται και κοσμος για να μεινουν στην προτυπο πολιτεια της Αναβρας!!! Το βιοτικο επιπεδο εχει ανεβει σημαντικα και μαλιστα ο μεσος ορος του εισοδηματος των χωριανων απο την ενασχοληση τους με την κτηνοτροφια ειναι 4.000 ευρω τον μηνα. Αυτο δεν εγινε τυχαια αλλα με συνεχη εκπαιδευση των χωριανων με επιδοτουμενα σεμιναρια.
Και κατι επισης πολυ σημαντικο: Ποσα πληρωσε ο δημος για ολα αυτα τα εργα μεσα στα 15 χρονια; Ουτε μια δραχμη. Ολα ηταν επιδοτουμενα απο την Ε.Ε.!!
Καταπληκτικο ε;
Αν υπαρχει ορεξη για δουλεια μπορεις να κανεις θαυματα.
Αυτα απο εμενα.
Και παλι καλημερα σας.

Δευ Οκτ 16, 10:20:59 πμ  
antvol said...

Καλημέρα κι από μένα.
Μερικά (προσωρινά) συμπεράσματα:

1. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε αυτό της αποχής. Αν μάλιστα ξεπεράσει το 42% σε πανελλαδικό επίπεδο (προς τα εκεί φαίνεται να πηγαίνει), μιλάμε για θρίαμβο από τον πρώτο γύρο ...

2. Τα κόμματα, όπου οι εκλεκτοί τους δεν πήγαν καλά υπεραμύνθηκαν του "αυτοδιοίκητου χαρακτήρα" των εκλογών (τι υποκρισία Θεέ μου!!!) κι όπου οι εκλεκτοί τους νίκησαν ξέχασαν τον χαρακτήρα αυτό και πανηγύρισαν για τη νίκη "του κόμματος".

3. Η Θεσσαλονίκη έχασε μοναδική ευκαιρία ν' αποτινάξει το φοβισμένο, κλειστοφοβικό, επαρχιώτικο, μίζερο, συντηρητικό κι απολύτως ξεπερασμένο μοντέλο, στο οποίο χρόνια τώρα είναι βυθισμένη, και να φύγει μπροστά έτη φωτός, αποτελώντας παράδειγμα και καταλύτη για τις εξελίξεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα: Προτίμησε τη σιγουριά των αποτυχημένων κομματικών επιλογών και την αδιέξοδη διαιώνιση της ασημαντότητάς της (Παπαγεωργόπουλος versus Αράπογλου, μπρρρ) ενώ της προσφέρθηκε - τι τύχη - μια φρέσκια, δροσερή, ανεξάρτητη, ανιδιοτελής, ανοιχτή στην κοινωνία και στο μέλλον πρόταση (Μπουτάρης) . Κρίμα στη χιλιοστή (βάλτε όποιο συντελεστή θέλετε), οι άνθρωποι, τελικά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

4. Τα κανάλια απέδειξαν για μια ακόμη φορά την έλλειψη ανθρωπιάς. Μα,τι τους έχουν κάνει και τους ταλαιπωρούν τους φουκαράδες τους εκπροσώπους των κομμάτων (τους ίδιους και τους ίδιους), γιατί τους βάζουν να τρέχουν όλη νύχτα από κανάλι σε κανάλι και δεν τους βάζουν σε ένα στούντιο, "διατηλεοπτικό", ν' απαντάνε ήρεμα και ωραία σ' όλα τα κανάλια ... Και, πάνω απ' όλα, να μας εξηγήσουν πώς γίνεται τόσες νέες ιδέες και προτάσεις που ισχυρίζονται πως οι παρατάξεις τους διαθέτουν να μην μπορούν να εκφραστούν δημόσια παρά μόνον από τόσους λίγους.

5. Ειδικά για τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Ο σουρεαλιστικός τρόπος με τον οποίον δικαιολόγησαν τη ΜΗ στήριξη του Γ. Μπουτάρη και την επιλογή, αντ' αυτού, του κολοσσού αυτού της αυτοδιοίκησης που λέγεται Αράπογλου. Λες και μετέδιδαν κρυπτογραφημένο μήνυμα, κανείς δεν κατάλαβε τίποτε. Αναρωτιέμαι αν έχουν καταλάβει κι οι ίδιοι (τώρα βέβαια που, για το δεύτερο γύρο, έχουν ανάγκη τις ψήφους του Μπουτάρη, να δείτε επαίνους και κολακείες που θα ακούσουμε, τα κλάματα θα μας παίρνουν).

6. Η δήλωση του Γιώργου έγραψε. Ω ναι, αυτό είναι φυγή προς το μέλλον, ποτέ τόσα λίγα δεν υπονόησαν τόσα πολλά (μαζί και η εικόνα).

7. Και, στον αντίποδα, το γλυκό χαμόγελο και η δήλωση του Μπουτάρη, όταν ερωτήθηκε για το "πολιτικό του μέλλον", ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, κι ότι τώρα, τον ενδιαφέρει περισσότερο ο τρύγος. Σ' ευχαριστούμε Γιάννη για το ταξίδι που μας πήγες, στην υγειά σου, μακάρι να σου πάει καλά ο τρύγος, σε μας ήδη πήγε.

Δευ Οκτ 16, 10:56:28 πμ  
Georgios said...

Καλημέρα κι από μένα...

Είτε γαλάζιος είτε πράσινος να ήταν ο χάρτης κανονικά αυτό δε θα έπρεπε να απασχολεί κανέναν σε μια δημοκρατία που υα αποτελούταν από σοβαρούς και νοήμονες πολιτικούς. Αντί για χρώμα οι νομοί στο χάρτη θα έπρεπε να είχαν το πρόσωπο του νομάρχη, ο οποίος ακομμάτιστα και με βάση το προσωπικό του κύρος κι έργο, θα είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού.

Το χρώμα είναι για τις βουλευτικές περισσότερο κι όσο κι αν με τρομάζει η ιδέα μιας ακόμη γαλάζιας Ελλάδας, δε θα μπω στη λόγικη των προβλέψεων και των "πολιτικών μηνυμάτων".

ΥΓ. Γάτε μας καλέ, καλέ μας Γάτε πραγματικά αγωνιώ να μάθω τα παρασκήνια των συζητήσεων της TV. Ειδικά στα διαλλείματα για διαφιμήσεις όπου λογικά θα πρέπει να σφάζονται! Το ξεκατίνιασμα στο μεγαλείο του... Μη μας κρατήσετε πολύ σε αγωνία Γάτε μας..

Δευ Οκτ 16, 11:14:56 πμ  
Nikos Dimou said...

Οι εντυπώσεις από τα παρασκήνια το απόγευμα. Τρέχω τώρα για τον επιούσιο (καπνιστό σολωμό...)

Δευ Οκτ 16, 11:21:05 πμ  
kolassas said...

Mickey said : Λείπει ο ...Άβερελ - ή μήπως όχι; ;)..
Μα νομίζω ότι πήγε ο Γιωργάκης και έκλεισε η τετράδα!!!!

@ ΝΔ Κάτι η σφήνα σου στο Mega, κάτι οι παροτρύνσεις μας προς τους Θεσσαλονικείς και ο Μπουτάρης θα μπορούσε να ήταν τώρα δεύτερος και την δεύτερη Κυριακή να ήταν Δήμαρχος . Εάν το Post είχε ανέβει λίγες ημέρες ποιο νωρίς ίσως να είχε γίνει η ανατροπή.
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι λόγω του λευκού , του άκυρου και της αποχής, η Θεσσαλονίκη έχασε την ευκαιρία να έχει ένα αξιόλογο Δήμαρχο. Τι έχουν να απαντήσουν οι οπαδοί της αποχής κλπκλπ, το να μην συμμετέχεις στα κοινά αυτόματα γίνεσαι συνύπευθος για ότι συμβαίνει γύρω μας.
Και μία απάντηση στο φίλο που έγραψε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ερωτική πόλη και τι να τον κάνει τον παππού, αγαπητέ αυτό που χρειάζεται η ζωή μας είναι ποιότητα και όχι ποσότητα και ως γνωστό οι μεγάλοι στον Έρωτα προσφέρουν ποιότητα!!!!!

Δευ Οκτ 16, 11:28:06 πμ  
alogaki said...

Καλημέρα και από 'μένα.

Όλοι κέρδισαν (ως συνήθως) στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, κι αυτό οφείλεται στο ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται αυτά που τον βολεύουν.

Για 'μένα οι νικητές των χθεσινών εκλογών είναι κυρίως τέσσερις :

Η αποχή , ο δικομματισμός, ο Γιάννης Μπουτάρης και λίγο ο Αλέξης Τσίπρας.

Δευ Οκτ 16, 11:28:52 πμ  
Zoros said...

Nikos Dimou said...
"Nα διευκρινίσω ότι δεν συμφωνώ με την διακήρυξη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας (ούτε με το ύφος ούτε με το περιεχόμενο) και δεν πρόκειται να την υπογράψω."

Γιατί? Αν μπορείς γίνε πιο συγκεκριμένος.
Μπαίνοντας στο site τους, αυτά που γράφουν στην πολιτική τους διακήρυξη είναι πολύ κοντά στις δικές σου πολιτικές θέσεις.

Δευ Οκτ 16, 11:29:30 πμ  
Demosthenes said...

@ Takis Alevantis

"Το να ξεχνάς την καθολική υπηρεσία π.χ. και να υπόσχεσαι άκρατο φιλελευθερισμό δεν είναι μόνο ύποπτο ως υπεραπλουστευτικό, είναι και αντίθετο με το νόμο. Αυτό ήθελα να δείξω απλώς"

Από νόμους άλλο τίποτα σε Ελλάδα αλλά και Βρυξέλλες (παραγωγής Βρυξελλών). Αφού διευκρινίσω και εγώ ότι δεν θα "προσυπογράψω" μεν τις αρχές της ΦΣ, θα προσθέσω ότι τα περί "universal service" θέλουν ΠΟΛΛΛΗΗ συζήτηση, και ότι τόσες οδηγίες και κανονισμούς της ΕΟΚ (ΕΕ) δεν εφαρμόζουν, δεν έχουν ενσωματώσει ή ενσωματώσει λάθος (βλ. πρόσφατες δηλώσεις Επιτρόπου Πολ. Επιχειρήσεων και Προέδρου Ε. Επ.), η περί "καθολικής υπηρεσίας" υπηρεσίας μας (σας) μάρανε, φίλτατε κ. Αλεβαντή??? Που την βλέπετε σήμερα την υπηρεσία αυτή?

@ ΛΚ
Ξαναρωτω. Που μοιράζουν πράσινες κάρτες για τις ΟΥΖΑ? Εκτός από την σχετική επίσημη λοταρία? Αν κατάλαβα καλά "δε", αμφισβητείτε την ανάγκη ύπαρξης της έννοιας "δεσπόζουσα θέση" και "κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης" (ή το αντίθετο)?? Από τη μιά μας "διαφημίζετε" συνέχεια τας ΗΠΑ, από την άλλη μας .. στέλνετε στα Ευρώπας των Βρυξελλών και των 21 επισήμων γλωσσών, άρα στην .. "θυγατρική" υμών (των ΗΠΑ) Βρετανίαν? Επειδή δεν είχαμε την τιμήν να γεννηθώμεν Αμερικανοί πολίτες (ούτε ο Άρνολντ την είχε αλλά λουκ ατ χιμ νάου στο Καλ) και ούτε Δοκτορά έχομεν, ούτε δια τουριστικής βίζας και μετά εξαφανιζόλ, ούτε δια εικονικού γάμου επιθυμώμεν να "συμμετάσχουμε" και υμείς στο Αμερικανικόν Όνειρον, αλλά επιθυμούμε κανονικήν απόκτησιν πράσινης καρτός (δηλαδή από την προς πόρτα) και δεν μας αρέσουν οι θυγατρικές και προτιμάμε τας μητρικάς των (as advertised)??? Γιατί μας αποκλείετε από το ορίττιναλ Αμέρικαν Ντρημ (Τημ) κύριος??? Και μας παραπέμπετε στας Βρυξέλλας και την .. Ουγγαρία ή Λιθουανία για "σκληρήν προτεσταντικήν εργασίαν"???

(τελικά προτεσταντικό ήθος εργασίας, καθολική υπηρεσία, πολύ "ανεξιθρησκεία" βλέπω στα εργασιακά και οικονομικά ζητήματα, lol).

Δευ Οκτ 16, 11:32:42 πμ  
HliasM said...

Αγαπητε Antvol στην παραγραφο 3 περι Θεσσαλονικης εχεις τοσο μεγαλο δικιο...
Η Θεσσαλονικη εχει βυθιστει για τα καλα στον συντηρητισμο. Η θεσσαλονικη που θα έπρπεπε πραγματικα να ειναι ετη φωτος μπροστα απο ολες τις πολεις τις Ελλαδος εχει βουλιαξει. Η Θεσσαλονικη που γεννησε Τρυπες, Ξυλινα Σπαθια, Μικρο κτλ, εχει μεινει και επιμενει στον αντι-Αθηναιισμο και στο οτι ολοι φταινε εκτος απο τους ιδιους για την καταντια τους. Μια τοσο πολυπολιτισμικη πολη θα επρεπε να ηταν αλλιως...
Μ'άρεσει η Θεσσαλονικη, ανεβαινω συχνα αλλα δεν μπορω αλλο την κλαψουρα.
Ψωμιαδης: Οι ουρανοι ειναι δικοι μας (και βροχη τα βεγγαλικα)

Παμε καλα;
Ομοιωματα του Ψωμιαδη στους δρομους;
Τι ειναι αυτα τα πραγματα;
Τι γραφικα πραγματα ειναι αυτα;
Αξιοι τις τυχης τους οι Θεσσαλονικεις...

Δευ Οκτ 16, 11:38:47 πμ  
Demosthenes said...

Πολιτικό κουίζ>

Σε τι διαφέρουν οι ιδρυτικές θέσεις της ΦΣ του 2006 από αυτές των Φιλελευθέρων ("Ταύρων") του 1999?

(Διευκρινίζω ότι δεν συμφωνώ μεν με αυτές, της ΦΣ, για πολλούς λόγους, αλλά θεωρώ "χρησιμότατη" την παρουσία ενός κόμματος με θέσεις όπως οι δικές τους στο πολιτικό στερέωμα, για να ταράξουν κάποια ήρεμα νερά και για να μπουν στη δημόσια συζήτηση κάποιες φιλελεύθερες αρχές και ιδέες που το <2% των Φιλ. το 1999 "απαξίωσαν" (devaluated) "πολιτικο-εκλογικό-ψηφοφορικά"). Καλή τύχη στην ΦΣ. Και για να ανοίξει δρόμο σε κάποιες πιό φιλελεύθερες τάσεις στημ Ελληνική κοινωνία και να ανοίξει το δρόμο γαι υιοθέτηση τους σε ΚΑΠΟΙΟ βαθμό ΒΕβΑΙΩΣ, "watered down" ΠΡΟΦΑΝΩΣ(όταν/αν γίνουν πιό "δημοφιλείς") από τα κόμματα "εξουσίας".

Άντε μην τα πάρω στο κρανίο με τον ανοικτό αλλά και υπολανθάνοντα ΤΕΛΙΚΑ παντού σχεδόν ΚΡΑΤΙΚΙΣΜΟ (βλ. και Βρυξέλλες) και ψηφίσω ΦΣ. Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν θα "πριμοδοτησω" ψηφίζοντας ΦΣ αντί για ΝΔ το 2008! ΟΚ? Τόσο δε προωθημένες αποψεις ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ είναι δυνατόν ΣΗΜΕΡΑ όχι να υιοθετήσουν, αλλά να "ακουμπήσουν" καν. Δύσκολο δρόμο και τάιμινγκ επέλεξε η ΦΣ να "βγει" στο πολιτικό χάρτη. Καλή τύχη σε όλα τα κόμματα, ενόψει 2008. Θυμίζω δε σε ορισμένους τοθς απόψεις του Προέδρου της Τσσχίας. Δεν συμφωνώ μεν με αυτές παρά εν μέρει, αλλά υπάρχουν, ΕΝΤΟΣ ΕΕ! Και οι νόμοι της ΕΕ αλλάζουν κ. Αλεβαντή. Δεν είναι γραμμένοι σε πέτρα ή γρανίτη ή χάλυβα (ελλείψει και Συντάγματος).

Γι' αυτό ξαναρωτώ. Από πάνε για Έλλις Άιλαντ 2006?

Δευ Οκτ 16, 12:00:20 μμ  
HliasM said...

Οσον αφορα τις αφισοκολλησεις, στον δημο Χαλανδριου εγινε το εξης καταπληκτικο: Ολοι οι υποψηφιοι δημαρχοι συμφωνησαν να μην γεμισουν αφισες τις κολωνες και τους δρομους. Για λιγο καιρο κρατηηκε αυτη η υποσχεση εως οτου δειλα-δειλα αρχισαν να ξεφυτρωνουν αφισες του κυριοτερου αντιπαλου του δημαρχου μεχρι που γεμισε ολους τους δρομους.
Αυτος ο ανθρωπος (Ανδρεοπουλος) για ενα απο τα πιο σημαντικα πραγματα που κατηγορει τον νυν δημαρχο Ζαφειροπουλο ειναι για την καθαριοτητα στους δρομους. Χαλανδρι βρωμικη πολη κτλ.
Τωρα τι λες;
Μπορεις να ψηφισεις αυτον τον ανθρωπο που πρωτος καταπατα την υποσχεση του για την απαγορευση της αφισοκολλησης;
Λοιπον σας λεω ναι. Τον ψηφισαν πολλοι αλλα ευτυχως οχι αρκετοι.

Δευ Οκτ 16, 12:16:42 μμ  
Ergotelina said...

Mια χαρά τα πήγε και η Γκιούλ Καραχασάν
33%

Βρεθηκε και ενας Αραβας μεταναστης
και τον ψήφισα...
Γεια σου Φαντι Μπουφαχρεντίν!

τα νησια συνεχίζουν να είναι πρασινα γιατί οι συνταξιουχοι
Ευρωπαίοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ!
:)
Ο Γιωργος μιλαει στην γλώσσα τους...
:)

Σιγα,σιγα και οι τοπικες εκλογες
θα γίνουν ευρωπαϊκες

Δευ Οκτ 16, 12:26:13 μμ  
Takis Alevantis said...

@Demosthenes - Όσοι κοινοτικοί νόμοι δεν εφαρμόζονται αποτελούν αντικείμενο διακστικών διαδικασιών στο Δικαστήριο των ΕΚ στο Λουξεμβούργο. Δείτε το πρόσφατο παράδειγμα με το 112.

Σίγουρα δεν μας μάρανε η καθολική υπηρεσία αλλά ένα κόμμα που ως πρώτη του αρχή θέτει τον ελεύθερο ανταγωνισμό δεν μπορεί να μην την αναφέρει καθόλου.

Να σημειώσω ότι είχα γραφτεί στους Ταύρους αλλά διαγράφτηκα όταν ο κ. Μάνος συνέπραξε με τη ΝΔ. Σκοπεύω δε να κάνω λεπτομερή σχολιασμό της ιδρυτικής διακύρηξης της ΦΣ στο ιστολόγιό τους.

Τέλος συμφωνώ ότι κανένας νόμος δεν είναι γραμμένος σε πέτρα (πλην εκείνων του κ. Χριστόδουλου ίσως) αλλά νομίζω πως υπάρχουν διαδικασίες για την αλλαγή τους, διαδικασίες που στηρίζονται στην έννοια της πλειοψηφίας, δηλαδή της ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

Δευ Οκτ 16, 12:26:44 μμ  
Nikos Dimou said...

Zoros said...
Γιατί? Αν μπορείς γίνε πιο συγκεκριμένος.
Μπαίνοντας στο site τους, αυτά που γράφουν στην πολιτική τους διακήρυξη είναι πολύ κοντά στις δικές σου πολιτικές θέσεις.

α) είναι ακραίοι και υπονομεύουν τις (ελάχιστες) πιθανότητές τους

β) είναι αλαζόνες - το αφ' υψηλού ύφος της διακήρυξης είναι απαράδεκτο.

γ) είναι λάθος μία διακήρυξη 16 σελίδων. Είχα συστήσει ένα σύντομο κειμένο - διακήρυξη αρχών - σε δύο σελίδες που θα διαβαζοταν...

Δευ Οκτ 16, 12:43:23 μμ  
Demosthenes said...

@ Takis Alevantis

"..αλλά νομίζω πως υπάρχουν διαδικασίες για την αλλαγή τους, διαδικασίες που στηρίζονται στην έννοια της πλειοψηφίας, δηλαδή της ευρείας κοινωνικής αποδοχής...."

Για να γίνουν όμως αυτό που λέτε, θα πρέπει να ξεκινήσουν από ΘΕΣΕΙΣ ενός κόμματος και να μπουν στον δημόσιο διάλογο/συζήτηση. Δεν γίνονται με "παρθενογένηση" οι αλλαγές στη νομοθεσία. ΑΡΑ μπορέι μεν να μην συμφωνείτε, αλλά η ύπραξη στις θέσεις τους θέσεων που προϋποθέτουν αλλαγή νόμων δεν είναι μόνον μη-παράνομη αλλά και ένα ζητούμενο, αν μιλάμε για ουσία πολιτικής και πόλισυ, έτσι δεν είναι? Εντός συνταγματικού π-πλαισίου είναι οι θέσεις τους, άρα κάθε διαφωνία είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Όσο για τις παραπομπές στο Δικ. των ΕΚ, διαφόρων κρατών δεν μιλάμε μόνον γαι Ελλάδα, αυτό είναι θέμα πολύ ενδιαφέρον και μεγάλο. Για να γίνει χρειάζεται πρωτοβούλία της Κομισιόν ή κράτους μέλους ή παραπομπή του θέματος από εθνικό δικαστήριο.

Ναι μεν στην ΕΕ, αλλά ΕΕ δεν είναι μόνον οι απόψεις Σοσιαλιστών και EPP. Για δε το μελλον της ΕΕ, πολλά επίσης μπορεί να γραφούν και "προβλεφθούν", είτε επιστημονικά είτε μη.

Που είναι π.χ. εκείνη η περίφημη "Ενιαία Αγορά" της ΕΕ (το "1992")? "Δουλεύει" στην πράξη "ικανοποιητικά"? Ενώ των ΗΠΑ δουλεύει και παραδουλεύει! Yes?

Έκλεισα το quota σχολίων μου για αυτό το ποστ (4). Δεν θα επανέλθω άνευ ειδικής αδείας από ΠΟΕ, σόρρυ, ΝΔ εννοούσα!

Δευ Οκτ 16, 01:32:41 μμ  
Αρχαίος said...

Το καλύτερο αποτέλεσμα που έχω δεί!!!!
Δήμος ΓΑΥΔΟΥ, ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ποσοστό 100%

Τι να ευχηθεί άντε και σ'ανώτερα!!.

Δευ Οκτ 16, 01:49:25 μμ  
tassos georgakopoulos said...

Υπάρχει και καλυτερο
Δημος Θραψανου (Κρητη)
ο κ ΛΑΔΩΜΕΝΟΣ επίσης Ποσοστό 100%

Δευ Οκτ 16, 02:00:18 μμ  
Takis Alevantis said...

Μα ακριβώς αυτό είπα - ότι στις θέσεις τους προβάλεται η πλήρης απελευθέρωση του ανταγωνισμού, χωρίς να αναφέρεται καθόλου η καθολική υπηρεσία, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον (και συγκεκαλυμένα) επιδιώκεται η κατάργησή της, χωρίς ωστόσο αυτό να αναφέρεται ρητά.

Δευ Οκτ 16, 02:33:29 μμ  
h-angrypig said...

Γεια σας κε Δήμου,
λοιπον ξερετε ποιο είναι το παραδοξο με τις εκλογές; Ομιλώ για όλων των ειδών οχι μονον τις χθεσινές, αν και, όπως θα διαπιστώσετε, το γεγονός ειναι ακομη πιο παράδοξο στις χθεσινές!! Εξηγούμαι: μας έχουνε πρήξει οι διαφορες εταιρίες δημοσκοπήσεων ότι δήθεν στην Ελλάδα, εδώ και καμμια δεκαπενταετία, υπάρχει λέει ένα κύμα α-πολιτικοποίησης, ο κόσμος είναι απαυδησμένος, λεει, από τα κόμματα κ.ο.κ. Μάλιστα. Εμ έλα όμως που κάθε φορά που έχουμε εκλογες (κάθε δυο χρονια δηλαδή!!) έχουμε, ως χώρα , το υψηλότερο ποσοστό ψηφισάντων;;;
Κάποιος ΨΕΥΔΕΤΑΙ λοιπον, οι εταιρίες;; εμείς που το παίζουμε υπεράνω και δήθεν κουλτούρα μα μολις έρθει η ώρα, το ρίχνουμε δαγκωτό;; Θα ήθελα ειλικρινως τη γνώμη σας. www.h-angrypig.blogspot.com

Δευ Οκτ 16, 02:40:02 μμ  
ihadafarminafrica said...

This post has been removed by the author.

Δευ Οκτ 16, 03:28:51 μμ  
ihadafarminafrica said...

ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗς ΦΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΟΙ κκ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ αποϊδελογικοποίηση ΚΑΙ τις ιδεοληψίες του φαιοκόκκινου μετώπου ΕΚΑΝΑΝ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ;

ΑΝΤΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ!!!!

:))))

Δευ Οκτ 16, 03:30:46 μμ  
Dion.M. said...

Nikos Dimou said...
... Τρέχω τώρα για τον επιούσιο (καπνιστό σολωμό...)

..........

...Είναι και δικό μου αγαπημένο έδεσμα!...

Με κρεμμύδι ψιλοκομμένο, κάππαρι, και χυμό λεμονιού.

Θεωρείται πολύ υγιεινό, γιατί το λίπος των ψαριών, όπως και το κρεμμύδι αυξάνει την HDL και καθαρίζει τις αρτηρίες.

Τον άρτον, (επιούσιον ή μη) καλό είναι να τον αποφεύγουμε γιατί παχαίνει.

Α... Ναι! Οι εκλογές... Οι δημοτικοί μας άρχοντες...

Ας το αφήσουμε καλύτερα!...

Συμφωνώ ότι κερδισμένοι ήσαν ο ρομαντικός κος Μπουτάρης και η αποχή.

Οσους θυμώσουν με την απαξίωσή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, δηλώνω εκ των προτέρων ότι τους καταννοώ.

Δεν είχα σκοπό να γράψω τίποτα αλλά μόλις άκουσα... σολωμό δεν κρατήθηκα.

Δευ Οκτ 16, 04:03:49 μμ  
zoferos mesaionas said...

Με το τέλος του πρώτου γύρου των εκλογών, και για να μη ξεχνιόμαστε, ένα εύστοχο σκίτσο του ΙΩΑΝΝΟΥ από το σημερινό ΈΘνος εδώ.

Υ.Γ. Νομίζω πως ο Γ. Ιωάννου είναι ένας από τους μεγαλύτερους νεοέλληνες πολιτικούς γελοιογράφους της εποχής μας. Ιδιαίτερα, τα άλμπουμ που εξέδωσε τη δεκαετία του '80 είναι ανεκτίμητα.

Δευ Οκτ 16, 04:34:59 μμ  
Lefteris Kritikakis said...

"β) είναι αλαζόνες - το αφ' υψηλού ύφος της διακήρυξης είναι απαράδεκτο."


Το ίδιο είναι και οι Democrats εδώ στις ΗΠΑ, και χάνουν ακόμα και με αντίπαλο το Μπους (και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα).

Δευ Οκτ 16, 06:17:54 μμ  
Lefteris Kritikakis said...

Επειδή δεν είχαμε την τιμήν να γεννηθώμεν Αμερικανοί πολίτες (ούτε ο Άρνολντ την είχε αλλά λουκ ατ χιμ νάου στο Καλ) και ούτε Δοκτορά έχομεν, ούτε δια τουριστικής βίζας και μετά εξαφανιζόλ, ούτε δια εικονικού γάμου επιθυμώμεν να "συμμετάσχουμε" και υμείς στο Αμερικανικόν Όνειρον..."1. Δεν γεννήθηκα εδώ. Παντρεύτηκα.

2. Έχεις πιο πολλές πιθανότητες να έρθεις εδώ ως λαμαρινατζής, παρά ως "δόκτορ". Οι ΗΠΑ δεν εισάγουν γιατρούς. Εισάγουν φουκαράδες που μετατρέπονται σε γιατροί, επειδή δεν υπάρχει καμία "βοήθεια" από το κράτος. Θα πάθαινες πλάκα εάν ανακάλυπτες το πόση δύναμη κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος, μόλις αποκοπεί τελείως από τη μαμά του (της οποίας ο ρόλος είναι ο ευνουχισμός).

3. Δεν σας στέλνω πουθενά. Προτείνω όμως: μην κολλάτε στην Ελλάδα.

4. Από την άλλη όμως, διαβάζω εδώ και ακούω για τα επιτεύγματα κάποιων δημάρχων στην επαρχία, που ανεβάζουν το βιοτικό επίπεδο του κόσμου και λέω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και χαίρομαι πραγματικά. Δεν μπορείς καν να φανταστείς πόσο θα χαιρόμουν να έχουν οι Έλληνες και ένα εκατομμ. προσωπικό εισόδημα που λέει ο λόγος. Ήδη, εδώ, τους τρίβω στη μούρη διάφορες "ανωτερότητες" που έχουμε ως χώρα (η Ελλάδα), έστω κι αν το τραβάω λίγο...

Ο Άρνολντ Σβ. για πολλούς εδώ είναι καραγκιόζης, αλλά ΟΧΙ για μένα: ήρθε εδώ φτωχός, να ανταγωνιστεί τα θηρία του body building στην Καλιφόρνια, και όχι μόνο πέτυχε, αλλά τους κέρδισε και όλους, με μόνη υποστήριξη το ίδιο του το κουράγιο. Μπράβο του. Τώρα το τι κάνει ως governor, ε, μήπως κι οι άλλοι οι σπουδαγμένοι τα καταφέρανε καλύτερα... η Καλιφόρνια επί διαχείρισης σπουδαγμένων, έγινε η πλέον καταχρεωμένη πολιτεία στις ΗΠΑ και γέμισε Μεξικάνους και πιστόλια στα σχολεία.

Είχα σκεφτεί σε κάποια φάση, ότι η Αλβανία μπορεί να αγοραστεί σιγά σιγά από Έλληνες και να χτιστούν νέες Ελληνικές πόλεις εκεί, υψηλότατου επιπέδου... το μύνημα που πρέπει να δίνει κάθε ένας στην εξουσία, είναι: μην με παίρνεις για δεδομένο, γιατί το αεροδρόμιο είναι 10 λεπτά μακριά...

Δευ Οκτ 16, 06:31:53 μμ  
zoferos mesaionas said...

Lefteris Kritikakis said...

το μύνημα που πρέπει να δίνει κάθε ένας στην εξουσία, είναι: μην με παίρνεις για δεδομένο, γιατί το αεροδρόμιο είναι 10 λεπτά μακριά...

Γιατί βρε Λεφτέρη, λες να τους νοιάζει;

Το μόνο που νοιάζονται (οι περισσότεροι), είναι να ανανεώσουν την θητεία τους, κι ότι δεν πρόλαβαν σε 4 χρόνια, να προλάβουν σε 8, σε 12, ....

Δευ Οκτ 16, 06:46:41 μμ  
Ergotelina said...

@Lefteris Kritikakis


Σε μεγ@λο δίλημμα οι Καλιφορνέζοι
απο τη μια ο
το παιδί του Λαού
(φωτο απο Yannis h)
και απο την αλλη

η δροσερη Μαρία!

Μεγαλο Δίλημμα....
:):)

Δευ Οκτ 16, 07:01:46 μμ  
Demosthenes said...

@ ΛΚ

Δεν μιλούσα για σας, γενικά μιλούσα στο προηγούμενο σχόλιο, είναι νομίζω εμφανές.

"μην με παίρνεις για δεδομένο, γιατί το αεροδρόμιο είναι 10 λεπτά μακριά..."

Καλό ακούγεται, ομολογουμένως, ως σλόγκαν. Αλλά στην πράξη?

Destination που? Ινδία ή Κίνα?

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ακόμη και στην (υπό ελευθερία (μετ)-εγκατάστασης ΕΕ (εργαζομένων, γενικώς δεν είμαι σίγουρος αν ισχύε)

ΥΓ. Ντοκτορά δεν υπάρχουν μόνον στην ιατρική επιστήμη.
Διακρίνω μία "στάση" απέναντι στους πτυχιούχους (ΒΑ, MS, Phd) σε πολλά σχόλια σας (ΣΣ. δεν κατέχω Ντοκτορά).

Δευ Οκτ 16, 07:42:05 μμ  
Υποκείμενο δικαίου said...

"1. Everyone has a right to the city without discrimination of gender, age, race, ethnicity, political and religious orientation and preserving cultural memory and identity...2. The city is a culturally rich and diversified cultural space that belongs to all the inhabitants. 3. The cities ... commit themselves ... to progressively make more fully effective the enjoyment of universal economic, social, cultural and environmental rights, ..."

Είναι οι πρώτες τρεις παράγραφοι ενός κείμενου που έχει περάσει λίγο απαρατήρητο στην Ελλάδα - της "Παγκόσμιας Χάρτας του Δικαιώματος στην Πόλη" (World Charter on the Right to the City). Θα μπορούσε, ελλείψει κάποιου καλύτερου, να περιγράφει την αποστολή των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων. Θα μπορούσε να αποτελεί το μέτρο της επιτυχίας ή της αποτυχίας τους...Από την άλλη μεριά όμως....ίσα δικαιώματα στον ηλικιωμένο πεζό και τον οδηγό; Στον κάτοικο των Προσφυγικών και τον κάτοικο της Εκάλης; Χώρια που

"for the purpose of the Charter, citizens are all persons who live in the city either permanently or in transit..."

Μπορεί να κερδίσει κανείς τοπικές εκλογές έτσι στην Ελλάδα;

Δευ Οκτ 16, 08:17:29 μμ  
Andreas said...

Καλησπέρα σας
μετά τα άστρα και τα ουράνια σώματα μας προσγείωσε σε πολύ πεζό θέμα για σχολιασμό ο αγαπητός μας κύριος Δήμου... όπως οι περισσότεροι είδα κι εγώ τις τοπικές σελίδες δήμου & νομαρχίας σήμερα. Ανακάλυψα και την εξής ανακοίνωση, λίγο παρακάτω από τα εκλογικά αποτελέσματα, που την παραθέτω ως δείγμα του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ και ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ έργου που παράγει η τοπική μας αυτοδιοίκηση σε όλους τους τομέις, καθώς δε σταματάει στους υπέροχους δρόμους, τα πολυπληθή πάρκινγκ και τα πλατιάαα πεζοδρόμια...


" ΔΩΡΕΑΝ INTERNET ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας", ο Δήμος Βόλου παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να κάνουν δωρεάν χρήση των υπηρεσιών του Internet.

Συγκεκριμένα, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Βόλου, έχουν εγκατασταθεί δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με το Internet και είναι στη διάθεση όσων πολιτών επιθυμούν να τους χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για κάποια εργασία τους ή απλά για να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του διαδικτύου. Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Internet από τους δύο υπολογιστές τις εργάσιμες μέρες, κατά τις ώρες 7.30 π.μ έως 2.30 μ.μ.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια του προγράμματος "Προώθηση της ευρυζωνικότητας από το Δήμο Βόλου", στο οποίο είχε ενταχθεί και υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος μας.


Ο Δήμαρχος Βόλου

Κυριάκος Μήτρου"

Είναι ολοφάνερο ότι ήταν μεγάλη η επιτυχία υλοποίησης του προγράμματος, καθώς με όλα τα χρήματα που διεθέσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΥΟ (2) ολόκληροι υπολογιστές θα καλύψουν τις ανάγκες των 100+ χιλιάδων κατοίκων της πόλης μας κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Ας τα δει αυτά ο επόμενος δήμαρχος και ας σταθεί κι αυτός στο αντίστοιχο ύψος!

Δευ Οκτ 16, 09:45:27 μμ  
Lefteris Kritikakis said...

>>>>Καλό ακούγεται, ομολογουμένως, ως σλόγκαν. Αλλά στην πράξη?

2,000,000 Έλληνες το έκαναν, και χωρίς τα μέσα που έχουμε σήμερα.

>>>>Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά,

Η ζωή ποτέ δεν ήταν εύκολη.

>>>> ακόμη και στην (υπό ελευθερία (μετ)-εγκατάστασης ΕΕ


Από άλλους περιμένεις να σε εγκαταστήσουν; Εμπόρευμα είσαι; Πάει ο άλλος, κάνει πάγκο με κουλούρια και hotdog στο Σικάγο ή ΝΥ, 800 δολάρια τη μέρα. Αμφιβάλεις;

>>>>Διακρίνω μία "στάση" απέναντι στους πτυχιούχους (ΒΑ, MS, Phd)

Είναι όχι μόνο υπερεκτιμημένοι, αλλά έχουν και μύτη. Κι εγώ πτυχιούχος είμαι αλλά δεν το διαφημίζω, δεν το θεωρώ "κατόρθωμα", ίσα ίσα όσο περνάνε τα χρόνια το θεωρώ σαν πολύ χρόνο που έχασα.

Ποτέ δεν σκόπευα να είμαι "υπάλληλος" (καλύτερα υδραυλικός με τα μισά λεφτά), οπότε αρχείαστο μου ήταν. Μόρφωση έχω από άλλες πηγές. Χρήσιμη μόρφωση, όχι το έτος γέννησης του Ξέρξη...

Η μετανάστευση δεν είναι εύκολη, but life is not supposed to be easy. Για να ανέβεις πάνω από την επιφάνεια πρέπει να καταβάλεις παραπάνω κόπο από το "μέσο άνθρωπο". Ειδάλλως, θα είσαι κι εσύ "μέσος", μαζί με τους άλλους. Για ρώτα τους πρωταθλητές, πες τους άμα ποτέ σκεφτήκανε με τέτοιο τρόπο "ώχου... είναι πολύ δύσκολο να γίνω πρωταθλητής, καλύτερα να τα παρατήσω από την αρχή και να περιμένω την κυβέρνηση να με κάνει πρωταθλητή".

Βιάζομαι και δεν τα γράφω καλά, και συγγνώμη δηλαδή, αλλά μπορείς να καταλάβεις τι θέλω να πω;

Δευ Οκτ 16, 10:25:51 μμ  
diastimata said...

Θα σκάσω αν δεν ρωτήσω:
Όλοι αυτοί που προτείνουν Μπουτάρη για δήμαρχο Θεσσαλονίκης, από πού κρίνουν ότι είναι κατάλληλος; Επειδή είναι καλός αμπελουργός; Παρακολούθησαν την πορεία του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης; Τι έλεγε τέσσερα χρόνια τώρα; Τι έκανε τέσσερα χρόνια τώρα; Ή μήπως ενθουσιάζονται με την ιδέα να κυκλοφορεί στην Τσιμισκή κι ένα τραμ σε διπλή γραμμή;
ΕΛΕΟΣ!
Σαν τους ΠΑΟΚτσήδες, που για να φύγει ο Μπατατούδης, έπεσαν στο Γούμενο!

Δευ Οκτ 16, 10:59:45 μμ  
Demosthenes said...

@ Lefteris Kritikakis

"Από άλλους περιμένεις να σε εγκαταστήσουν; Εμπόρευμα είσαι; Πάει ο άλλος, κάνει πάγκο με κουλούρια και hotdog στο Σικάγο ή ΝΥ, 800 δολάρια τη μέρα. Αμφιβάλεις;"

Χα, χα, χα! Ωραίο το (λεκτικό) αστείο περί "εγκατάστασης", αλλά φίλτατε Lefteris, "στερεοποιείς" (stereo-type) και "απλοποιείς", ΟΛΙΓΟΝ, a little, "just a tad" το θέμα "μετανάστευση" (αφού αυτή προτιμάς της μετ-εγκατάστασης, που λέμε εμείς οι "κομφορμιστές κοσμοπολίτες" που ψάχνουμε (άκουσον, άκουσον) για white collar jobs μέσα και έξω, και συνεπώς η γνώση της γλώσσας της χώρας (πχ. Ουγγαρέζικα) είναι ΕΝΑ θέμα, you know. Και η αναγκαιότητα της άδειας εργασίας(από την μπρος πόρτα) σε αγορές εργασίας που απαιτείται (π.χ στις ΟΥΖΑ).

Δευ Οκτ 16, 11:43:38 μμ  
Demosthenes said...

@ Lefteris Kritikakis

Και για να είμαστε ξηγημένοι, δεν σνομπαρω τα εργασιακά πρότυπα/styles στα οποία αναφέρεσαι, αλλά, σόρρυ, δεν είναι, ειδικά στις ΗΠΑ, αυτά τα "high value added" επαγγέλματα και εργασίες που είναι οι πλέον ανταγωνιστικές στη σημερινή εποχή του global outsourcing. Ας μην υποτιμάμε λοιπόν, και δη το 2006 (δεν είναι 1956 ή 1966) και την πνευματική εργασία και γενικά την εργασία που δεν είναι "σκληρή" και "μουσκλιάρικη" αλλά "smart" είτε πνευματική και που θέλει και θεωρητικές γνώσεις ανάμεσα στα άλλα. Και που έχουμε και ένα άλφα πλεονέκτημα πάρα πολλοί Έλληνες λόγω τόσων πτυχιούχων και μεταπτυχιούχων από γνωστά πανεπιστήμια Βρετανίας, Γαλλίας, ΗΠΑ κτλ. Καλό και άγιο το hard working protestant work ethic, αλλά ειδικά στις ΗΠΑ, τα λευκά κολλάρα και η γκρίζα ύλη έχουν το πιό ψηλό το ROI, και ΚΑΙ αυτά θα διεκδικήσουμε, παρά κάποιες σημαντικές πρακτικές δυσκολίες, όχι μόνον τα άλλα, ΟΚ?

Με εκτίμηση

Τρι Οκτ 17, 12:10:45 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"που ψάχνουμε (άκουσον, άκουσον) για white collar jobs.."

Κι αυτές τις δουλειές μπορείτε να τις κάνετε άνετα, εάν:
α) Αρχίσετε να τις κάνετε (σε όλη την Ευρώπη).
β) Stop thinking about it, and just go ahead and do it. Ειδάλλως, τα πτυχία δεν άξιζαν τον κόπο.

"ειδικά στις ΗΠΑ, αυτά τα "high value added" επαγγέλματα και εργασίες που είναι οι πλέον ανταγωνιστικές στη σημερινή εποχή του global outsourcing."

Αυτά τα κάνουν και οι Ινδοί εδώ στις ΗΠΑ... και τρέχουν από εταιρία σε εταιρία με ένα resume στο χέρι και λένε I have a career (big fucking deal!). Ο άλλος ο εστιάτορας έχει σπίτι, λεφτά στην τράπεζα και διακοπές στην Ελλάδα σχεδόν κάθε χρόνο, κι ο Ινδός ή νεο-αμερικανάκι, έχει career. Θα μου επιτρέψεις να πω ότι όλα αυτά περί career σε global outsourcing είναι μπαρούφες για μισθωτούς καθηγητές που τα διδάσκουν εκ του ασφαλούς και τα χαϊβάνια κάθονται και τους ακούνε... λες και όταν ο Sam Walton άνοιγε το μπακάλικό του στο Arkansas, σκεφτότανε τι master degree θα βγάλει...

Οι δουλειές είναι πολλές φορές μπροστά μας κι εμείς τις αγνοούμε γιατί θέλουμε ν' ανακατευόμαστε με περίπλοκες έννοιες για εντυπώσεις πολλές φορές. Ή μπας και θες να μου πεις ότι 300 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και άλλοι τόσοι Αμερικανοί τρώνε και ζουν καλά επειδή έχουν master σε business...

Εγώ ξέρω ότι ο μέσος τορναδόρος στο Σικάγο (που δουλεύει πια με computer κι όχι στο χέρι), κάνει 60Κ το χρόνο, και στα 25 του έχει πάρει σπίτι, στα 35 του το σπίτι αξίζει 3 φορές παραπάνω, κι άσε τον άλλο μέχρι τα 45 του να τριγυρνάει με ένα μάτσο χαρτιά στα διαμερισματάκια και να λέει I have a career...

Τρι Οκτ 17, 12:23:28 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

Και προς θεού δεν θέλω να απογοητεύσω όσους σκέφτονται ή νομίζουν ότι οι white collar δουλειές είναι κακές (όχι όλες). αλλά ο ανταγωνισμός σ' αυτές είναι τόσο ισχυρός, που μην περιμένεις κάτι παραπάνω από 35Κ το χρόνο (καλό, για φυστίκια), όσα πτυχία κι αν έχεις... και δουλειά 12 ώρες την ημέρα, Σαββατοκύριακα, διακοπές ανύπαρκτες.

Οι ΗΠΑ είναι χώρα καλή για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Για μισθωτούς, η Ευρώπη είναι μια χαρά (παράδεισος των μισθωτών).

Γνώρισα μια πιτσιρίκα που κουρεύει και ποτίζει τα φυτά σε εστιατόρια. $50 το κάθε εστιατόριο τη βδομάδα και έχει 80 πελάτες. Να κάνω το λογαριασμό; 4.000 τη βδομάδα. Τρέχα γύρευε τώρα ο άλλος με τα πτυχία, σαν κι αυτούς που δουλεύανε στην Enron και τρώγανε βρωμοπίτσες όλη μέρα...

Στην αγορά πρέπει να' σαι ευέλικτος. Εάν ονειρεύεσαι μισθωτή εργασία 9-5 κονσερβαρισμένη με γραβάτα και κοστούμι, ανάλογες απολαβές θα έχεις (άντε να είσαι και σε middle management να αλλάζεις εταιρία κάθε 18 μήνες και να τρέχεις από δω κι από κει με το resume στο χέρι)...

Οι έξυπνοι άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν απαλλαγεί εδώ και 3 δεκαετίες από το σύνδρομο της γραβάτας και του πτυχίου (και του wife-swapping και άλλων αηδιαστικών μπουρζουά μετριοτήτων). Ρίξε μια ματιά στο ebay να δεις πόσοι κάνουν 20Κ το μήνα και πάνω με το να έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε αποθήκη και να πουλάνε any kind of junk you can imagine. Την τελευταία βδομάδα είχαμε garage sale στο σπίτι στην Οκλαχόμα και πουλούσαμε όλες τις αηδίες που δεν χρησιμοποιούσαμε ποτέ. Μέχρι τώρα (4 μέρες), 1.200 δολάρια με κουβεντούλα και καφέ και τα περισσότερα αντικείμενα αξίας 1 και 2 δολαρίων (πούλησα το παλιό total gym 50 δολάρια ο αφιλότιμος...)... I got twelve hundred bucks... πρόσθετα. Άστον τον άλλο να γυρνάει με το resume μπας και του κάτσει κάνας μισθός...

There's no money in 9-5 my friend.

Τρι Οκτ 17, 12:35:44 πμ  
Demosthenes said...

@ Leteris Kritikakis

α) "Οι ΗΠΑ είναι χώρα καλή για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Για μισθωτούς, η Ευρώπη είναι μια χαρά (παράδεισος των μισθωτών)"

β) "There's no money in 9-5 my friend"

-------

Dear Lefteris,

Άλλα γράφω σε άλλα - μάλλον - απαντάς. Ας είναι.

Για το (α) δεν συμφωνώ. Δεν μίλησα δε για "καριέρα" όπως την αντιλαμβάνεσαι εσύ ότι την έχουν τα "στελέχη", όπως τα αντιλαμβανεσαι (τα "στελέχη"). Επίσης, ποιός μίλησε για 9-5? Not me!

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις και εμπειρίες σου, ασφαλώς, αλλά δεν είναι "γκόσπελ". Σε υπευθυμίζω και τις 3 (?) υπερκοπώσεις που έχεις αναφέρει ότι έχεις περάσει. Υπάρχουν λοιπόν φίλτατε απόψεις και εμπειρίες που δείχνουν άλλα από τις δικές σου.

Άνοιξε ειδικό μπλογκ να τα συζητάμε εκεί και μην κουράζουνε του ΝΔ.

------------------------
Γενικό σχόλιο

Οι Έλληνες του 2006 δεν θα υποταχθούμε στα στερεότυπα του "Stavros" (Βρετανία) και του "Mr. Portokalos" (USA). Ούτε τα παραδοσιακά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ταβερνιάρης, ψαράς (ψάρια και τουρίστριες, βλ. και "Σέρλευ Βάλεντειν"), εφοπλιστής, και συναφή. Όχι ότι είναι άσχημα. Αλλά είναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ και outdated. Το νέο δρόμο δείχνουν οι Έλληνες χρηματιστές του Σίτυ και της Ουώλ, κα.

Τρι Οκτ 17, 04:31:52 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"Σε υπευθυμίζω και τις 3 (?) υπερκοπώσεις που έχεις αναφέρει ότι έχεις περάσει."

Λόγω γυναικών αγαπητέ... δεν διαφωνώ με όσα λες, αλλά όταν κανείς κάθεται στην Ελλάδα και λέει "θέλω οπωσδήποτε να εργαστώ ως ψυχολόγος Πιγκουίνων γιατί αυτό διάλεξα να σπουδάσω", τότε αρχίζουν οι παραλογισμοί... μάλλον δεν κατάλαβα τι έλεγες.

Χρηματιστής; Ε, κι εγώ ήμουν Financial Representative (με προϊόντα μεγαλύτερου εύρους από securities και μόνο) και estate planner για 4 χρόνια εδώ πέρα. Τα λεφτά που έκανα, αντιμετωπίζοντας τρελό ανταγωνισμό, τα κάνει εδώ και Βούλγαρος που φτιάχνει παράθυρα (χωρίς ανταγωνισμό και μιλάω βέβαια για 140Κ+). Ευελιξία και ανοιχτό μυαλό χρειάζεται, αυτό λέω...

Τρι Οκτ 17, 04:59:18 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

Και για να μην ακούς πολλά κεράσια και τρέχεις με καλάθια... τα πτυχία δεν έχουν σημασία στη δουλειά του χρηματιστή... άμα θες για οικονομικά, CFA κλπ (240Κ+), αλλά και καλός λογιστής να είσαι (100Κ+) ακόμα καλύτερα, γιατί έχεις και ζωή να ζήσεις, we' re not in the "career" 70's anymore και οι γυναίκες σήμερα είναι και λίγο πιο ροδαλές από τις λεπρές του '70...
(Οι day traders έχουν πλάκα... 10Κ το χρόνο με το ζόρι... πιο πολλά βγάζει περιπτεράς στα Άνω Λιόσια).


Εκτός κι αν έχεις 20.000 ελιές (δέντρα) στην Κρήτη, οπότε δεν υπάρχει χρηματιστής που να μη σου βγάλει το καπέλο, να τον στείλεις να σου πάρει τσιγάρα. Αυτοί θα σκοτώνανε τη μάνα τους για να ζήσουνε στην Κρήτη (και με τσάμπα εισόδημα από ελιές...).

Τρι Οκτ 17, 05:02:45 πμ  
aphrodite said...

@demosthenes,

αν έχεις... ανάποδο άστρο (βλ. προηγούμενο ποστ!) πάντως, το ROI έχει και κλιμακούμενο... burn-out επιτόκιο! Κάρβουνο ο λευκός γιακάς! (πικρό λολ)


@lefteris,

"Για τα λεεεφτά τα κάνεις όοοολα,
για τα λεφτάαααα δε μ'αγαπάς!"

Εχει όμως άλλη γκλαμουριά να λες είμαι Assistant Executive Manager (a.k.a. παιδί για τα θελήματα) από το να λες "Βοηθός πιστολάκι για Σκύλους", και ας βγάζεις ένα σκασμό ντόλλαρς με βίζιτες στα σπίτια για κουρέματα...

Μη μας πιάνεις πάντως από τη μούρη, στεναχωριόμαστε!!!
:)

ΥΓ- αν βγάλουμε σε garage sales το junk που έχουν τα πατρικά μας σπίτια, φτιαχτήκαμε! Αλλά ποιός θα τα αγοράσει, είναι όλοι τίγκα στα αντίστοιχα...

Τρι Οκτ 17, 08:24:29 πμ  
Demosthenes said...

@ ΛΚ και Αφροδίτη

Συμφωνώ .. "διαφωνώντας".

Τα πτυχία, αν δεν φέρνουν μαζί και ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ (στην πράξη και στον ανταγωνισμο της αγοράς) θεωρητική κατάρτιση, όντως είναι για .. κάδρα.

Το στελεχίζειν δεν είναι κοστούμι και γκλαμ. Αν είναι μόνον αυτά, τότε εύκολα η θέση εργασίας πάει Ινδία.

Τουρισμό έχουν να πουλήσουν οι Έλληνες κυρίως, με έδρα την Ελλάδα. Αλλά όσοι φεύγουν εκτός συνόρων, εκεί μπορούν να κτυπήσουν ΚΑΙ τις high end jobs. Κάθε επιχείρηση στον κόσμο χρειάζεται ΕΝΑΝ Έλληνα ή ΜΙΑ Ελληνίδα (όχι περισσότερους). Ως στέλεχος είτε ως εξωτερικό συνεργάτη (εκτός Ελλάδος μιλάμε), στον κόσμο.

Τρι Οκτ 17, 01:53:19 μμ  
ManBlogg said...

Κ. Κρητικάκη δεν ξέρω τι ενοείτε όταν λέτε "... τα πτυχία δεν έχουν σημασία στη δουλειά του χρηματιστή..." αλλά στη σύγχρονη βιομηχανία της Wall Street, οι program traders, quants, stat arb. traders, elecronic traders/market makers κλπ. είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πτυχιούχοι συνήθως με PhD σε θετικές επιστήμες και ξεκινάνε με μισθούς ~$150-$200Κ (total comp) και the sky is the limit. Δεν ξέρω εγώ κανένα να μην έχει πτυχίο σε αυτό το χώρο.
Έχετε μια τάση να απαξιώνετε τα πτυχία γενικώς και αορίστως και παρουσιάζετε μια πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα για την εργασία αγοράς και την αξία των σπουδών και πτυχίων. Αυτά σε άλλο post όμως.

Τρι Οκτ 17, 03:07:47 μμ  
Takis Alevantis said...

Έστειλα σήμερα τον λεπτομερή σχολιασμό που σας υποσχέθηκα για τη διακήρυξη της ΦΣ. Καλή ανάγνωση ... αν έχετε κουράγιο!

Τρι Οκτ 17, 05:08:38 μμ  
Lefteris Kritikakis said...

"και ξεκινάνε με μισθούς ~$150-$200Κ (total comp) και the sky is the limit. Δεν ξέρω εγώ κανένα να μην έχει πτυχίο σε αυτό το χώρο. "


Τα ίδια λέγανε και στους υπαλλήλους της Enron, τα ίδια άκουγα κι εγώ (αλλά δεν τα πίστευα) 7 χρόνια στην Ελλάδα και 4 στις ΗΠΑ, μια και έβλεπα γύρω μου καθαρά: κάθε επάγγελμα που βγάζει τόσα λεφτά, θα υποστεί γρήγορα κορεσμό, μια και θα μπούνε κι άλλοι στο παιχνίδι. Eventually, το κορυφαίο 5% θα βγάζει καλά λεφτά, θα υπάρχει μια μέση τάξη των 50Κ και στον πάτο του 30% όσοι δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους.
Νόμος της αγοράς.

Ναι, υπάρχουν μη πτυχιούχοι στο χώρο των securities (Series 6, 63, 7) που πουλάνε τα πάντα, και ασφάλειες ζωής (οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη προμήθεια). Γνωρίζω μη πτυχιούχο (Clary) που βγάζει 700Κ από ομαδικά ασφαλιστήρια το χρόνο. Αλλά αυτές είναι οι εξαιρέσεις, το κορυφαίο 5%. Η πλειοψηφία των χρηματιστών στο Σικάγο παίζει από 25-45Κ το χρόνο, μια και έχει γεμίσει η αγορά από δαύτους (επί τη ευκαιρία, ξέρεις τι χρεωκοπίες βαρέσανε πολλοί χρηματιστές στο περασμένο κραχ στις αρχές του 2000;).


"Έχετε μια τάση να απαξιώνετε τα πτυχία γενικώς και αορίστως "

Όχι, απλά τονίζω ότι στις ανοικτές αγορές που ζούμε σήμερα, το πτυχίο γενικά θα δώσει έναν καλύτερο "μισθό", αλλά οι περισσότεροι πολύ επιτυχημένοι επαγγελματίες κάνουν δουλειές άσχετες με το "πτυχίο" (εάν έχουν) και στηρίζονται στην προσωπική τους, ευέλικτη, δραστηριότητα.

Στο χώρο των securities στις ΗΠΑ υπάρχει τόση πολύ γραφειοκρατία (regulations, SEC, NASD) που αν νομίζεις ότι πάει ένας "πτυχιούχος" και κάθεται σε μια καρέκλα με ένα υπολογιστή και κάνει λεφτά, είσαι γελασμένος (άμα ήταν έτσι, θα το κάνανε όλοι...). Δεν πρόκειται να "χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου". Θα σου πούνε ΑΥΤΟΙ τι θα λες στο τηλέφωνο και ΠΩΣ θα το λες (κάθε εταιρία έχει εγκεκριμένη "red letter language" από το compliance department και δεν μπορείς να ξεφύγεις ούτε λέξη. Δεν κάνω καμία πλάκα (κι εγώ έχω περάσει τις εξετάσεις Series 6, 63, 7 του NASD).

Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα σ' αυτές τις δουλειές. Η "δημιουργικότητα" είναι στο μηδέν, λόγω regulations. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα που λες ότι γουστάρεις για να πιάσεις πελάτη.

Αυτοί που λες, η δουλειά τους είναι να πιάσουν πελάτες, όχι να κάθονται σε γραφεία να λένε βλακείες. Τις βλακείες τις βρίσκεις και στο internet, σ' όλα τα daytrading sites.

Η αγορά είναι πολύ διαφορετική απ' ότι φαντάζεσαι... α, κι επί τη ευκαιρία, 150Κ άμα ζεις στο Μανχάταν δεν είναι και σπουδαία λεφτά... (μείον φόρο 40Κ, μείον έξοδα 30Κ, μείον νοίκι άλλα 40Κ, κλπ κλπ).

Όταν έκανα Estate Planning, με καθαρή προμήθεια ανά πελάτη 25Κ περίπου, το έκανα γιατί μπορούσα να μιλάω με πλούσιους ηλικιωμένους (η πλειοψηφία αυτών που αναφέρεις δεν έχουν "λέγειν" ούτε για περιπτερά, έχουν στυλ εφηβικό στην πλειοψηφία τους και αλαζονεία που δεν αρέσει καθόλου σε σοβαρούς ανθρώπους -- κανείς δεν τους εμπιστεύεται γιατί παίζουν με τα λεφτά του κόσμου, δεν τα σέβονται, κι ούτε κατανοούν τη λέξη Legacy, γιατί η νοοτροπία τους είναι παρόμοια μ΄αυτήν αδέσποτων σκυλιών -- η έκφραση δεν είναι δική μου, αλλά ευκτάστατου κυρίου στο Glenview που μου έμεινε στο μυαλό), έκανα περί τα 140Κ το χρόνο μεικτά, μείον έξοδα φόρους κλπ, μου μένανε 60Κ στο χέρι (όσα βγάζει κι ένας claim adjuster σε μια ασφαλιστική εταιρία, δηλαδή τρίχες).

Αυτό το ύφος του "τα ξέρω όλα γιατί μου είπανε κάποιοι", θα το ξεπεράσεις εύκολα όταν έρθεις εδώ, πας στη ΝΥ, αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα (κι όχι τις γυαλιστερές μπροσούρες) και καταλάβεις τι σημαίνει σήμερα white collar job. Εκτός κι αν νομίζεις that they' re going to give a shit because you have a degree (a penny a dozen εδώ πέρα). Άμα τους φέρεις νέους πελάτες και πολλά έσοδα με εξαιρετική διατηρησιμότητα, τότε έχει καλώς. Από την άλλη, πρέπει να ανταγωνιστείς αυτούς που όταν εσύ θες να βγεις έξω, θα δουλεύουν μέχρι τις 3 το πρωί (εκτός κι αν νομίζεις ότι τα φωτάκια στους ουρανοξύστες όλη τη νύχτα ανάβουν για λόγους διακοσμητικούς...).

Ξέρω ότι δεν πρόκειται καν να σε προβληματίσω ("και τι ξέρει ο Κρητικάκης, απλά επαγγελματίας του χώρου ήταν, δεν ήταν από τους άλλους που ακούω εγώ"), αλλά εάν ο πρόλογός μου σε προετοιμάσει έστω για το τι θα αντιμετωπίσεις (ώστε να μπορείς να βγεις γρήγορα έξω πριν σε ρουφήξει η μπαρουφολογία των managers), τότε κάτι έκανα...

Λευτέρης

ΥΓ. Επί τη ευκαιρία, πόσα χρήματα βγάζει στην Ελλάδα ένας ειδικός κλιματιστικών, ως ελεύθερος επαγγελματίας, που εργάζεται 12 ώρες την ημέρα; Γιατί αυτοί που αναφέρεις, χτυπάνε άνετα το 12ωρο...
Και πώς ζει ο ένας, και πώς ζει ο άλλος... ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΖΕΙΣ (ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ), ΟΧΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ PAYCHECK.

Τρι Οκτ 17, 07:09:49 μμ  
Mantz said...

@Takis Alevantis, nikos dimou etc...

Ως προς κάποια θέματα της Φ.Σ. έχετε δίκιο απ'ότι βλέπω με δεύτερη ανάγνωση.
Με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη η τελευταία παράγραφος και η υπεύθυνη δήλωση μάλλον υπονοείται ότι πρέπει εξ' ολοκλήρου να συμφωνείς με τη διακήρυξη για να την συνυπογράψεις και δεν είναι σαφές αν τα θέματα που θίγονται θα μπουν σε συζήτηση. Αν όχι τότε... τι; Απλά υποκλίνεσαι και λες ναι; (κι αυτό από κάποιον που συμφωνεί με το 90% των γραφομένων εκεί).
Θα ζητήσω διευκρινίσεις...
Σίγουρα, ένα σύντομο κείμενο αρχών θα ήταν πολύ προτιμότερο.

Και επικοινωνιακά έχει κατά τη γνώμη μου πολλά και σημαντικά σφάλματα.
Από την άλλη, έχω μπουχτίσει με το αδιέξοδο που βλέπω μπροστά και γύρω μου. Το σκέφτομαι...

Υ.Γ. Και τώρα πάω να διαβάσω την κριτική του Τάκη.

Τετ Οκτ 18, 12:34:00 πμ  
avatar said...

Αναφορικά με τις παρατηρήσεις του κ. Δήμου:

α) είναι ακραίοι και υπονομεύουν τις (ελάχιστες) πιθανότητές τους

Ειλικρινά δε βλέπω πόσο πιο ακραία είναι η διακήρυξη της "Φι.Συ." από τις θέσεις των "Φιλελεύθερων" του Μάνου στους οποίους συμμετείχατε. Μετά την ίδρυση του κόμματος και μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο πολλά πράγματα και θέσεις θα αλλάξουν αλλά ακόμα και σε αυτή τη φάση (που οι θέσεις της "Φι."Συμ." με βρίσκουν κατά 90% σύμφωνο) κανείς από όσους έχω συζητήσεις από διάφορους πολιτικούς χώρους δε τη θεωρεί ακραία. Τουναντίον έχει ήδη προσελκύσει μία εντυπωσιακά ευρεία γκάμα ατόμων. Ως τώρα μονάχα ένα σημείο φαίνεται πραγματικά να ενοχλεί τους ενδιαφερόμενους ως ακραίο: η καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του κράτους.

β) είναι αλαζόνες - το αφ' υψηλού ύφος της διακήρυξης είναι απαράδεκτο.

??? Εγώ δε βλέπω καμία αλαζονία. Μόνο των ενθουσιασμό νέων ανθρώπων.

γ) είναι λάθος μία διακήρυξη 16 σελίδων. Είχα συστήσει ένα σύντομο κειμένο - διακήρυξη αρχών - σε δύο σελίδες που θα διαβαζοταν...

Διαφωνώ τελείως με την λογική των 2 σελίδων. Ήδη η πράξη έχει δείξει ότι το ζήτημα της πολιτικής ταυτότητας και των θέσεων της "Φι.Συμ." χρειάζεται αρκετή ανάλυση. Εδώ πολλοί ενδιαφερόμενοι μας ζητάνε πολύ περισσότερες διευκρινήσεις από τις 16 σελίδες πριν υπογράψουν. Όταν βγαίνουμε και ζητάμε από άτομα να υπογράψουν ένα κείμενο το οποίο αυτομάτως τους καθιστά ιδρυτικά στελέχη ενός κόμματος αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με 2 σελίδες κείμενο! Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για ένα κίνημα που ξεκινάει από τη βάση κι όχι για κάτι που φτιάχνει κάποιος πολιτικός με γνωστές θέσεις και έτοιμη δεξαμενή στελεχών. Για αυτό και μία ανάλυση των θέσεων είναι απαραίτητη. Τα 200 άτομα που νομικά χρειάζεται να μαζευτούν για να ιδρυθεί το κόμμα πιστεύω ότι θα αντέξουν να τη διαβάσουν. Από εκεί και ύστερα μπορούν να βγουν πολύ πιο λιτά και λιγότερο "κουραστικά" κείμενα΄...

Τετ Οκτ 18, 04:26:59 πμ  
Demosthenes said...

"Αυτό το ύφος του "τα ξέρω όλα γιατί μου είπανε κάποιοι", θα το ξεπεράσεις εύκολα όταν έρθεις εδώ,"

+

"η έκφραση δεν είναι δική μου, αλλά ευκτάστατου κυρίου στο Glenview που μου έμεινε στο μυαλό),"

---------

No comment

Τετ Οκτ 18, 07:29:34 πμ  
Demosthenes said...

Dear Lefteris,

δεν μας έχεις όμως διευκρινίσει πως έρχεται κανείς σήμερα "εκεί", το 2006 (όχι την εποχή του Έλλις Άιλαντ)? Με το να τη στήσει έξω από την Ακρόπολη ή το Αρχαιολογικό Μουσείο εις άγραν υποψήφιας Αμερικανίδος συζύγου ή μέσω online dating sites (μία φίλη Βρετανίς βρήκε Αμερικανόν και εγένετο ήδη αρραβών μετά από μία συνάντηση και μετακομίζει εκεί τον προσεχή Μάρτιο με "fiancee status")? Διότι άλλην μέθοδον δεν μπορώ να σκεφθώ, ο χαζός, μη διδακτορικόν ή συγγενείς εις ΗΠΑ "κατέχων", ο ατυχής. ΛΟΛ

Τετ Οκτ 18, 07:40:59 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"δεν μας έχεις όμως διευκρινίσει πως έρχεται κανείς σήμερα "εκεί", το 2006 (όχι την εποχή του Έλλις Άιλαντ)? "

Παντρέψου. Οι εργασιακές βίζες είναι bad news (πρέπει να διατηρείς εργασία συνεχώς με τον ίδιο εργοδότη, ή άλλο που θα σε "ξανακαλέσει" για 5 χρόνια). Ο γάμος σου δίνει κάρτα αμέσως και τον κρατάς δύο χρόνια...

Τετ Οκτ 18, 07:48:06 μμ  
Lefteris Kritikakis said...

"??? Εγώ δε βλέπω καμία αλαζονία. Μόνο των ενθουσιασμό νέων ανθρώπων. "

Σ' αυτό συμφωνώ. Με τη διαφορά ότι θα αλλάξω τη λέξη "ενθουσιασμό" με την καταλληλότερη "αφέλεια".

Τετ Οκτ 18, 08:00:54 μμ  
avatar said...

Ο καθένας μπορεί να το αντικαταστήσει με ότι του ταιριάζει καλύτερα.

Όσο όμως αυτή η αλαζονεία/ενθουσιασμός/αφέλεια οδηγεί σε αποτελέσματα όπως αυτό εδώ εγώ δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος...

Τετ Οκτ 18, 11:14:42 μμ  
ManBlogg said...

κ. Κρητικάκη διαπιστώνω μια αδυναμία (ή μη διάθεση;) από μέρους σας να διαβάσετε και να κατανοήσετε τι σας γράφει ο συνομιλητής σας. Πχ στην προκειμένη περίπτωση αναφέρθηκα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ρόλων στη σημερινή χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ και 'σεις μου κάνετε κήρυγμα (απ΄ όσο μπορώ να καταλάβω από τα γραφόμενά σας αποσπασματικά) για τους παραδοσιακούς retail stockbrokers/salestraders (καμία σχέση με τους ρόλους που ανέφερα) και παραθέτετε ένα κάρο άσχετους αφορισμούς, προσωπικές εμπειρίες και στερεότυπα. Μάλιστα ανάμεσα σε όλα τα άλλα, βγάλατε συμπέρασμα γρήγορα γρήγορα για το ύφος μου και πως θα το ξεπεράσω..όταν έρθω εδώ... Σας πέρασε μήπως από το μυαλό έστω και ως πιθανότητα το ενδεχόμενο να μιλάω εκ των έσω;
Ας είναι. Νομίζω ότι λέμε άλλα αντί άλλων και προσωπικά πιστεύω ότι ήδη έχω καταχραστεί το χώρο του οικοδεσπότη, με άσχετα με το θέμα σχόλια και να με συγχωρεί. Ίσως να έχουμε την ευκαιρία σε μελλοντικό θέμα να μιλήσουμε για τη χρησιμότητα των σπουδών/πτυχίων στην αγορά και κοινωνία γενικότερα.
Χαιρετισμούς.

Πεμ Οκτ 19, 02:10:59 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

"Ίσως να έχουμε την ευκαιρία σε μελλοντικό θέμα να μιλήσουμε για τη χρησιμότητα των σπουδών/πτυχίων στην αγορά και κοινωνία γενικότερα."

Ουδέποτε αμφισβήτησα την αξία της μόρφωσης και καλλιέργειας, το αντίθετο μάλιστα. Όταν βέβαια τα "πτυχία" δεν γίνονται αυτοσκοπός (από τη μία), ή αφορμή σνομπισμού (από την άλλη). Έχω την τάση να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν "εγκρίνουν" τους Αμερικανούς γιατί πλουτίζουν και χωρίς πτυχία... και γιατί εδώ οι σνομπαρίες των τίτλων δεν περνάνε.

Πεμ Οκτ 19, 04:04:50 πμ  
Lefteris Kritikakis said...

Όσον αφορά τα χρηματιστηριακά, θα μου επιτρέψετε να προτείνω να συμφωνήσουμε στο ότι καμία "θέση εργασίας" δεν παραμένει "χρυσορυχείο" για μεγάλο διάστημα... μπαίνουν κι άλλοι στο παιχνίδι γρήγορα, κι ο κορεσμός είναι θέμα λίγων ετών (στην καλύτερη περίπτωση).

Πεμ Οκτ 19, 04:12:14 πμ  
ManBlogg said...

Συμφωνώ με την ουσία των σπουδών που λέτε. Λογικό επίσης αυτό που λέτε για τα "χρυσορυχεία" της χρηματιστηριακής αγοράς. Ό,τι κάτι είναι novelty πληρώνει όταν γίνει commodity ξεπερνιέται και το χρήμα στερεύει.

Πεμ Οκτ 19, 05:50:24 πμ  

Ανακοίνωση Σχολίου

<< Home